פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
30/09/2010 | 03:14 | מאת: אמילי

שלום רב, אני בת 25 בריאה ומעולם לא סבלתי מרגישות לאוכל . מלפני כחודשיים התחילו לי התחילו להתגלות אצלי בגוף תופעות כמו נפיחות בבטן וברגליים והרגשה של עקיצות בכל הגוף,חשוב לי לציין שבתקופה ההיא האוכל שלי הכיל הרבה פסטות,פיצות וחטיפים . עם הזמן התופעות החמירו ונוסף אליהם עוד תופעות כמו נפיחות גם בפנים ,קושי בנשימה ,עיניים אדומות ותחושה של יובש בעיניים. ניסיתי להפסיק את כל המאכלים שמכילים פחמימות והתחלתי לאכול ארוחות שמכילות בשרים ,סלטים ,גבינות ופירות .והתוצאה הייתה שהתופעות נעלמו. לכן רציתי לשאול האם התופעות שהיו לי הם כתוצאה מאלרגיה מסוימת? האם יש לי רגישות לפחמימות? ואם כן האם יש לזה טיפול ? תודה מראש, אמילי

30/09/2010 | 10:24 | מאת:

שלום אמילי, קשה להעריך למה הרגישות מכל המזונות שצרכת, אולי גלוטן, אולי מרכיבים אחרים. פני לרופא מומחה לבירור התופעה (מומחה לאלרגיות).לא ידוע לי על רגישות לפחמימות באופן כללי. בברכה,דנה

29/09/2010 | 16:29 | מאת: שירי

כמה קלוריות לערך יש בכוסית הקטנה של גלידת היוגורט ביוגורטיות השונות? האם מנה כזו יכולה להשתלב טוב בתפריט של 1200 קלוריות או שעדיף להמנע ?

30/09/2010 | 10:23 | מאת:

שלום שירי, זה מאוד משתנה בין היוגורטיות, תלוי כמה סוכר מוסיפים, אם בכלל וכו'. יכול לנוע מ- 70 קק"ל לכוסית ועד 200 קק"ל לפחות. אפשר לשלב בתפריט, אך יש לנסות לברר עם בעל המקום מהו הערך הקלורי. בברכה,דנה

29/09/2010 | 15:57 | מאת: מירי

אני בת 40 ופתאום גיליתי שנושא זה מאוד מעניין אותי. האם ניתן להתחיל בגיל כזה(אין לי השכלה גבוהה) . מה לגבי תנאי קבלה ללימודים ? אשמח מאוד לקבל מידע וגם המלצה אישית למקצוע. תודה .

30/09/2010 | 10:22 | מאת:

שלום מירי, עליך לפנות למוסדות הרלוונטיים ללימודי תזונה. ישנם אנשים שבחרו לעשות הסבה גם בגיל זה, וזה אף פעם לא מאוחר מדי. בהצלחה, דנה

שלום רב! אני בן 38 ללא עודף משקל. החלטתי עם זאת לשפר את התזונה שלי. אני מקפיד על תפריט עשיר בסיבים ועשיר בשומן לא רווי (וכמובן דל שומן רווי ודל סוכר). 1. איך כדאי לי לחלק את תצרוכת השומנים הבלתי רוויים במהלך היום. מזונות לדוגמה שאני כולל בתפריט שלי: טחינה, אבוקדו, אגוזי מלך, שקדים, זרעי פשתן, שמן זית, שוקולד מריר 85%. 2. מהי הצריכה המקסימלית הרצויה של סיבים תזונתיים? תודה!

שלום שי, החלוקה צריכה להיות שווה על פני היממה, אין לכך משמעות גדולה. ההמלצה לסיבים מדברת על 20-30 גר' ליממה. ככל שתעלה מעל 30 קרוב לוודאי שתסבול מתופעות לא נעימות במערכת העיכול, נפיחות, גזים ולעיתים גם עצירות. בברכה,דנה

28/09/2010 | 19:48 | מאת: אורחת

יש לי 3 שאלות: 1. קראתי במחשבון הקלוריות שפרי כלשהו בלי קליפה בעל ערך קלורי גבוה יותר מאשר לאותו פרי עם קליפה. מעבר לזה שזה נראה לי מוזר ומענין אותי לשמוע הסבר על כך, השאלה שלי אם אני יאכל רק קליפות זה אמור להרזות? 2.האם זה נכון שקינמון גורם להרגשה טובה ודוחה דיכאונות?... 3. שמעתי שכדאי לא לאכול בשר עם פחמימות, האם זה נכון ואם כן מה ההסבר לכך?

30/09/2010 | 10:19 | מאת:

שלום, ההשוואה לוקחת 100 גר' פרי בלי קליפה לעומת 100 גר' פרי עם קליפה. ב- 100 גר' פרי בלי קליפה יש יותר פרי מבחינת משקל ולכן יש יותר קלוריות. פשוט הבדל משקלי מתמטי לא מדעי. לקליפה יש גם ערך קלורי אך נמוך משל תוכן הפרי, כי הקליפה מכילה בעיקר סיבים תזונתיים שלא ממש עוברים תהליכי עיכול. אכילת קליפות אינה מרזה. לגבי קינמון, מייחסים לו הרבה סגולות, אך לצערי טרם מוכחות מדעית. להזיק הוא לא. אין הסבר לכך, אפשר לאכול בשר עם פחמימות. בברכה,דנה

28/09/2010 | 18:11 | מאת: מיטל

שלום. האם יש הבדל בין אומגה 3 של חברה (א) לחברה( ב).ואם כן מה מומלץ? תודה

30/09/2010 | 10:17 | מאת:

שלום מיטל, בוודאי שיש הבדלים, במינון, במקור האומגה ובחומרים הנוספים לכמוסה. אין המלצה לצרוך תוסף אומגה 3. בברכה,דנה

28/09/2010 | 17:34 | מאת: יעל

בבדיקות דם יש לי עודף צינק- 170 ומחסור בויטמין די בת 60 נתוח מעקף לפני שנתיים לוקחת כל יום מולטיויטמין+ויטמין די 1000 יח+ויטמין בי+קלציום מה לעשות?

שלום יעל, עליך לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה,דנה

28/09/2010 | 15:46 | מאת: מיכל

כל ערכי הכולסטרול שלי (לחץ דם, טריגליצרידים, כולסטרול כללי, LDL, רמות סוכר בדם וכו') תקינים/נמוכים. אבל הכולסטרול הטוב שלי נמוך מאוד:39. אני צעירה (35) ואין לי גורמי סיכון אחרים. האם ערכים כל כך נמוכים מכניסים אותי לקבוצת סיכון? בגדול אני מנהלת אורך חיים די מאוזן וגם עושה פעמיים בשבוע כושר (אימוני כח). האם במצב כזה כדי לפנות לטיפול תרופתי ואם כן איזה קיים? האם יש שינויים תזונתיים שכדאי לעשות?

30/09/2010 | 10:15 | מאת:

שלום מיכל, כולסטרול טוב נמוך הוא גורם סיכון בפני עצמו, אך לא מספיק גורם סיכון אחד בשביל לנבא או להעריך תחלואה לבבית. עליך להמשיך בהרגלי חיים בריאים, לנסות להעלות פעילות אירובית על בסיס יומי, ולפנות לדיאטנית לבדיקת התפריט היומי שלך ועצות שימושיות נוספות. אין טיפול תרופתי ואין צורך. בברכה,דנה

28/09/2010 | 11:57 | מאת: קרן

שלום, האם שתיית מיץ ירקות/פירות (מיץ גזר,תפוזים,חסה ועוד) לילד שלא אוכל ירקות יכולה להוות תחליף טוב לאכילת ירקות טריים? ואם כן מהו מינון השתייה המומלץ עבור ילד בגיל 3? תודה מראש,קרן

01/10/2010 | 08:53 | מאת: קרן

אשמח לקבל תשובה

01/10/2010 | 21:03 | מאת:

קרן שלום, אני דוגלת בגישה של אכילת פירות וירקות בקליפתם (אלו שקליפתם אכילה) משום שבצורה זו מקבלים את כל הויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתייים. כאשר סוחטים ירק או פרי חלק ניכר מן הערכים התזונתיים הולכים לאיבוד ונשארים בעיקר הנוזלים והסוכרים. אפשר להציע מדי פעם מיץ פירות או ירקות.כשתייה בדרך קבע אני ממליצה על מים בלבד. כתבת שהילד לא אוכל ירקות טריים. אם הוא אוכל ירקות מבושלים זה מצוין. אם הוא אוהב פירות ולא אוהב ירקות אז אפשר לגוון בפירות וזה תחליף לא רע. כדאי לצרוך במהלך היום (אידאלי) או במהלך השבוע מ-5 קבוצות צבע: אדום, צהוב/ כתום, ירוק, לבן, סגול. ילד בן 3 זקוק סה"כ ל 3-4 מנות ירק + פרי ליום. אם הילד לא אוכל פירות וירקות בכלל שווה לפנות ליעוץ מקצועי. בברכה, מיכל

28/09/2010 | 11:40 | מאת: קרן

שלום, האם ניתן להוסיף פרובויטיקה באבקה למשקה פירות/מטרנה שוקו וכו'.יש הגבלה בסוג המשקה? האם אפשר לתת בנוסף ויטמין C כסוכריית ג'לי או שעדיף שלא?

01/10/2010 | 20:50 | מאת:

קרן שלום, ניתן להוסיף פרוביוטיקה החל מגיל חצי שנה. ניתן להוסיף למוצרי חלב. אני ממליצה לקבל את הפרוביוטיקה ממוצרים כגון יוגורטים טבעיים. יש השפעה טובה לרכיב שמגיע ממקורו הטבעי. לא ציינת בן כמה הילד ומה הסיבה שאת מעוניינת להוסיף פרוביוטיקה. אני ממליצה להתייעץ באופן אישי עם גסטרואנטרולוג או דיאטנית ילדים. לגבי ויטמין C- לא מומלץ לתת תוסף סתם. פירות וירקות טריים הם מקור מצוין לויטמין. לגבי מקרים חריגים- שוב ממליצה להתייעץ. קחי בחשבון שיותר זה לא בהכרח יותר טוב- לפעמים יש השפעה שלילית לעודף ויטמינים או מנרלים. בברכה, מיכל

28/09/2010 | 09:39 | מאת: פרח

שלום רציתי לדעת כמה קלוריות יש בחומוס של חומוסיה ל100 גרם, הבנתי שהחומוס של חומוסיות יותר בריא וגם בעל ערך קלורי נמוך משמעותי מחומוס שנקנה בסופר. תודה רבה וחג שמח

30/09/2010 | 10:11 | מאת:

שלום פרח, ממש אין לו ערך קלורי שונה, גם בחומוסיות מוסיפים הרבה שמן לחומוס וטחינה. ההבדל הוא שאין חומרים משמרים ואיכות החומוס גבוהה יותר. בברכה,דנה

27/09/2010 | 17:09 | מאת: עידית

שלום, מה יש בנבטים סיניים שגורם להפרעות עיכול קשות גם לאחר בישול? תודה מראש.

30/09/2010 | 10:10 | מאת:

שלום עידית, לא ידוע לי שנבטים גורמים לבעיות עיכות "קשות" לפני או אחרי בישול. זה עניין של רגישות. בברכה,דנה

27/09/2010 | 17:08 | מאת: דבי

שלום, רציתי בבקשה לשאול- 1) כמה סלניום מומלץ לצרוך ביום? 2)בערך כמה סלניום יש באגוז ברזיל אחד? 3) באיזה מינון תיתכן הרעלה? תודה מראש וחג שמח.

30/09/2010 | 10:09 | מאת:

שלום דבי, 1. ההמלצה היומית הינה :55 מיקרוגרם לאנשים מעל גיל 14. הרמות עולות בנשים מניקות ובהריון. 2. באגוז ברזיל יכול להיות בממוצע 50 מקירוגרם, לכן יש המלצה לצרוך 1-2 מקסימום ליממה. הבעי העיקרית שהתכולה מאוד משתנה בין אגוז לאגוז ומאיזורים שונים. 3. הגבול לרעילות נקבע סביב 400 מיקרוגרם. בברכה,דנה

27/09/2010 | 13:11 | מאת: תלי

שלום. אמי בת 67 אובחנה כטרום סוכרתית בבדיקת שתןערכים נמוכים של חומצה אורית 15.5 ( ירידה מתמשכת - חודש לפני זה 21.8)סודיום 41 קלציום 5.6 ומגנזיום 4 (חודש לפני זה מגנזיום 130.9!!!!!???) באותה בדיקה/בדיקת איסוף שתן 24 שעות נמצא פרוטאין 199!!!!!!?? וקלצים ומגנזיום בגבולות הנורמה. בבדיקות דם אותר כולסטרול גבוה אך גם הכולסטרול הטוב מעל לממוצע.המערכת החיסונית שלה נמוכה מזה שנים רבות לוקחת אלטרוקסין להיפו טיירוד. עברה לפני 3 שנים ניתוח שד, כימותרפיה והקרנות. מאז סובלת מהתקפי חולשה. אנא הסבירי לי א.את מצבה הנפרולוגי.אגב, האם תעזור בדיקת אולטראסאונד לכליות לפני הליכה לרופא מומחה? האם ידוע לך על קשר בין ירידה בשמיעה/התחרשות וכליות - שמעתי על כך תזונתה של אמי מעולה -היא כמעט לא נוגעת אפילו בעוף (פעם פעמיים בחודש), פעמיים בשבוע סלומון, הרבה ירק:שותה עשב חיטה סחוט כל בוקר, נבטים ועלים ירוקים בד"כ גידול אורגני, "כתומים למיניהם גזר, בטטות, מקור הפרוטאין היומי שלה הוא צמחי מקינואה, דוחן,אמרנט,אורז ועדשים.בנוסף לביצים 3-4 בשבוע -רק החלבון.הכל אורגני. גבינה יוגורט וחלב עזים במשורה. שותה הרבה מים. חצי כוס קפה ביום. האם עליה לשנות משהו בדייאטה? תודה על תשומת לבך

שלום תלי, לאור מורכבות הבעיות של אימך, כדי ומומלץ ללכת לדיאטנית. הפגיעה הכלייתית נובעת קרוב לוודאי מנטייתה לסוכרת, ו/או שימוש בתרופות וסיבות נוספות. אולטרה סאונד כלייתי תמיד יכול לעזור לתמונה, אני בספק שיהיה משהו חריג בשלה. יש לוודא שאינה סובלת מלחץ דם ולאזן רמות סוכר. לגבי הדיאטה, בריאה ככל שתהא, יש להתאים לכל המחלות הקיימות, וכל כן יש לבקש ייעוץ פרטני. היא אינה בשלב של הגבלת חלבון בגלל נוכחות חלבון בשתן. בברכה,דנה

27/09/2010 | 01:23 | מאת: בת 17

שלום ! יש משהו שמעניין אותי ורציתי לדעת כאשר ששותים מים,משקאות דיאטטיים,מיצים עתירי קלוריות הכל ביחד הרי זה נוזלים ! על אף "שמעלים במשקל" זה לא בדיוק כך הרי.. כי הכל יורד בפיפי ובאמצעות דרכים אחרות שהגוף עושה..אז האם בעקבות שתייה של מיצים הגוף יכול לייצר תאי שומן? מה קורה בעצם? הרי אומרים שזה משמין לשתות מיצים וצריך רק מים ! כי יש במיצים סוכרים , אבל הגוף מוציא את הנוזלים האלה לאחר כמה שעות.. אז איך הגוף יכול להשמין? איך הגוף מגיב?

27/09/2010 | 11:23 | מאת:

שלום, הנוזלים אכן יוצאים, אך הסוכרים נספגים לדם ועוברים לניצול אנרגיה ו/או לאגירת אנרגיה, בעיקר בצורת שומן. בברכה,דנה

26/09/2010 | 19:35 | מאת: יעל

אני אמא לבן שנה, ויש לי הרגשה שאני לא מספיק יודעת על תזונה נכונה ואיזה מזונות עדיפים על אחרים וזה נורא מעצבן כי אני מאוד משתדלת לבנות לו תפריט טוב ומזין, ומכינה לו ארוחות בבית, הבעיה כאן היא חוסר ידע בנושא ויש הרגשה שהנושא רחב מאוד ושקשה להכנס לעניינים לדוגמא: פתיתים פחות בריא מפסטה שעשויה מחיטה רגילה ודורום? או שזה אותו דבר? מה יותר בריא פסטה או אורז? זה בסדר לשים רסק עגבניות משימורים באוכל? האם מרק עוף ללא מונוסדיום גלוטומט הוא בסדר? או שגם הוא לא בריא? כל מיני כאלה קטנות... מה אני מבינה בזה? עוד דוגמא: לא ידעתי שהשניצלים של מאמא עוף ועוף טוב הם שניצלים מעובדים, חשבתי שמדובר בשניצל קפוא ובגלל זה נחשב פחות איכותי, ובכלל כדאי בכלל לתת שניצל לתינוק בן שנה? אין סוף שאלות בנושא.... שכל ביקור בסופר או כל יום לפני שאני מכינה לו ארוחה עולות כאלה שאלות... וגם בעניין הבשר... זה בסדר להכין מבקר טחון שנמכר בסופר? הבשר לא טרי, כלומר היה קפוא, הופשר ונטחן. עדיף לקנות נתח מבקר טרי שעולה הרבה יותר ולבקש מהקצב לטחון אותו או שזה לא כל כך משנה?

27/09/2010 | 22:52 | מאת:

יעל שלום, אתחיל את תשובתי דווקא עם ה"אני מאמין" האישי שלי- את לא חייבת להציע תפריט מושלם! את לא צריכה להיות אמא מושלמת! מה שאני כן ממליצה זו הורות טובה דייה, עם תשומת לב וכוונה טובה. בהקשר לתזונת הילד- אוכל ביתי, איכותי, מזין: להציע מגוון של פירות וירקות,להקפיד על מנה בשרית איכותית (רצוי כל יום), ביצה בכל צורה (רצוי כל יום), לגוון בדגנים ולהציע גם דגנים מלאים, להציע מוצרי חלב מזינים או תחליפי חלב בתינוקות. להמעיט בחומרים משמרים, בצבעי מאכל, במלח ובחטיפים. כשיש בסיס מזין ואיכותי,אין בעיה להציע מדי פעם גם אוכל פחות מזין. למעט הרכב ההזנה עצמה חשובה גם צורת האכילה. חשובה מאוד הדוגמא האישית שלך ושל בן זוגך- ישיבה ליד השולחן, אוירה נעימה ואוכל מגוון ללימוד הרגלי אכילה. אם תרצי תפריט אישי את מוזמנת לפנות לדיאטנית ילדים שתרכיב יחד איתך תפריט מתאים בהתאם להעדפותיו של בנך. חג שמח! מיכל

26/09/2010 | 13:46 | מאת: יעל

צמחונית כ-40 שנה- הרכב מזון-ללא דגים ומעט מאוד ביצים. מהו המולטי ויטמין הממולץ ללא רכיבי סויה- בשל בעיית תת פעילות בלוטת התריס. נוטלת אומגה 3 בלבד. נשים מעל גיל 50 + ספורט יומי. תודה

27/09/2010 | 11:24 | מאת:

שלום יעל, לא הייתי נוטלת תוסף באופן גורף, אלא בודקת רמות ברזל, אבץ וויטמין B12 ולפי זה מחליטה.כל שאר הויטמינים מגיעים מהצומח בקלות. כמובן יש להעריך צריכת סידן ורמות ויטמין D. בברכה,דנה

26/09/2010 | 11:22 | מאת: עדי

האם בטחינה גולמית משומשום מלא יש הרבה יותר נתרן מאשר בטחינה גולמית שלא משומשום מלא אלא טהור ?

27/09/2010 | 11:28 | מאת:

שלום עדי, איני יכולה לומר במדוייק, יש לקרוא את הנתונים על גבי האריזה. בברכה,דנה

26/09/2010 | 06:47 | מאת: דני

לפי מה שאני מבין כאשר עושים פעילות גופנית - מאמצים את השרירים השריר בעצם מתפרק ואז צריך ליהיות תהליך של בנייה מחדש והוא גדל ומתחזק (או לפחות שמשהו בכיוון הזה) השאלה שלי היא מה קורה בתהליך שבו גם מבצעים פעילות גופנית כזו (אנאירובית למשל או אפילו אירובית) אבל אוכלים סך קלוריות פחות ממה שהגוף עקרונית צריך אפילו ללא הפעילות הגופנית האם מה שעלול לקראת זה רק פירוק של השריר ללא יכולת של השריר לבנות עצמו מחדש (שלא לדבר על לגדול) כי לגוף לא יהיה מאיפה לקחת? האם בכל זאת זה מסתדר ? אודה לם מאוד אם תוכלו להסביר לי... מה נכון לעשות - האם הפעילות במצב כזה (כי סך הכל באופן כללי מרגישים יותר חלשים) לא מועילה ואולי אף מזיקה - ללא אכילה המותאמת ספציפית לרמת הפעילות? או שמא להפך וללא הפעילות יגרם יותר נזק?

26/09/2010 | 09:58 | מאת:

שלום דני, איני מומחית לתזונת ספורט. המלצתי, פנה לפורום של הדיאטנית איילת ויינשטיין באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

ביתנו בת ה-6 שותה מדיי בוקר כבר מספר שנים שוקו יוטבתה, בתקופה האחרונה אשתי החליפה לה את השוקו לשוקו של מטרנה מכיוון שאמרו לה שהוא בריא יותר ומכיל פחות סוכרים מה עדיף? יש לנו ילדה נוספת בת 3 שעדיין שותה סימילאק 180 מ"ל כל יום, בוקר והערב, האם כדי להפסיק לה את הסימילאק ולתת לה להתחיל לשתות שוקו בבוקר?

לירון שלום, לגבי ביתך בת ה 3 שנים- אם אין בעייה כלכלית עדיף להמשיך להציע לה מטרנה כל זמן שהיא מסכימה לשתות אותה. המטרנה (או תמ"ל אחר כגון סימלאק) מומלצת מבחינת הרכב החלבון, כמות הויטמינים והמינרלים בה. מומלץ לנסות להציע בכוס כדי להגמל מבקבוק. לגבי ביתך בת ה 6 שנים- בהנחה שמדובר בכוס אחת ליום ההבדל בין מטרנה ביג לחלב פרה קטן.נשאר בעיקר שיקול כלכלי. לבחירתכם. חג שמח! מיכל

24/09/2010 | 23:07 | מאת: דן

האם שקדים קלים לעיכול או גורמים לעצירות?האם לאכול עם קליפתם או בלי? מה כמות סבירה ליום גם מבחינה קלורית?8 ליום ,זה סביר?

26/09/2010 | 09:57 | מאת:

שלום דן, מזון לא גורם לעצירות, אלא יכול להחמיר מצב קיים. שקדים לא מוכרים כמחמירי עצירות או נטיה לעצירות. לא משנה בקליפה או בלי. מנת שקדים מוגדרת כ- 7-8 קטנים ליממה. הכמות הכוללת תלויה בסך הקלורי המומלץ ליממה. בברכה,דנה

26/09/2010 | 22:40 | מאת: נועה

האם זה לא נכון שבקליפת השקד יש רעילות מסויימת?

24/09/2010 | 21:27 | מאת: דנה

שלום. אני מטר 83 ושוקלת 55 קילו.ואני מטופלת אצל דיאטנית. בזמן האחרון אני סובלת מכאבי ראש יומיומיים. האם כאבי הראש יכולים להיגרם כתוצאה מחוסר משקל?

26/09/2010 | 09:53 | מאת:

שלום דנה, איני יכולה לומר מהי הסיבה, הואם יש קשר למשקל. לארו גובהך ומשקלך, האם אובחנה אצלך איזשהי מחלה גנטית/תורשתית או אורגנית אחרת? כמו כן, רצוי להבדק ע"י נוירולוג. בברכה,דנה

24/09/2010 | 10:49 | מאת: יעקב ג

שלום מבקש לדעת כאדם משותק עקב ארוע מוחי מהי צריכת הקלוריות היומית המומלצת יעקב

24/09/2010 | 17:27 | מאת:

שלום יעקב, אין מספר ידוע מראש, תלוי בהרבה גורמים. פנה לדיאטנית קלינית ליעוץ אישי. בברכה,דנה

23/09/2010 | 22:02 | מאת: אורלי

שלום רב , ראיתי תשובתך לגבי אחת הגולשות לגבי תזונה עשירה בסיבים לדיברטיקוליטיס. ובה כתבת לא לאכול זרעים קטנים כמו פרג שומשום וכו מדוע לא לאכול זרעים קטנים ? תודה רבה

24/09/2010 | 17:27 | מאת:

שלום אורלי, איננו מעכלים זרעים אלו, ויש להם נטיה להכנס לתוך הדבירטקולים ואז להזדהם. בברכה,דנה

23/09/2010 | 15:05 | מאת: מיכאל

אני בן 65 כרגיל בריא בבדיקה התקופתית האחרונה נמצא חלבון בשתן, שאלתי איזה סוג דיאטה אפשר לעשות

24/09/2010 | 17:26 | מאת:

שלום מיכאל, זה מאוד תלוי בכמות שיש בשתן. ראשית פנה לנפרולוג לייעוץ ושאל אותו לגבי דיאטה מתאימה ושיפנה אותך לדיאטנית במידת הצורך. בברכה,דנה

23/09/2010 | 13:37 | מאת: רותם

קראתי שאכילה של פחות משעתיים לפני השינה לא מומלצת כי כל האוכל מתעכל לשומן. הבעייה שלי היא שרוב היום אני לא רעבה ואני אוהבת לאכול בעיקר בלילה וככה יוצא שלפני השינה אני הרבה פעמים אוכלת סלט גדול (בלי תיבול) או 4 יוגורט דיאט. יכול להיות שאם אני אוכל אותם במהלך היום ואפסיק לאכול בלילה אחוזי השומן בגוף שלי ירדו או שאני אפילו ארזה? תודה

24/09/2010 | 17:24 | מאת:

שלום רותם, ההמלצה לא לאכול קורב לשעתיים לפני השינה נובעת מעמוס על מערכת העיכול וירידה בעיכול וספיגה. זה לא הופך ליותר שומן, כך שזה ממש לא משנה. אם את רוצה לרדת במשקל ולהוריד מסת שומן, בחרי לעסוק בפעילות גופנית. בברכה,דנה

24/09/2010 | 19:10 | מאת: רותם

תודה על התשובה. אפשר להתייעץ איתך באופן פרטי?

23/09/2010 | 09:11 | מאת: עמית

שלום , אני בת 13 והגובה שלי הוא כ-1.62 המשקל שלי הוא 54 האם זה נכון וטוב לגילי ? או שאני צריכה ללכת לדיאטנית על מנת לרזות ?

25/09/2010 | 11:44 | מאת:

עמית שלום, המשקל שלך תואם לגובה ולגילך. אני ממש לא רואה מקום לירידה מכוונת במשקל. בלי קשר למשקל אני ממליצה לך למצוא לעצמך פעילות גופנית מהנה. חג שמח! מיכל

22/09/2010 | 17:57 | מאת: מ

שמעתי שחומוס תעשייתי מכיל חומרים משמרים ויותר שומן מחומוס ביתי. אך האם הערכים התזונתיים שלו פחותים?

24/09/2010 | 17:22 | מאת:

שלום, כן, ערכים תזונתיים של חומוס תעשייתי נמוכים מחומוס ביתי, בדומה לכל מוצר תעשייתי בהשוואה לביתי.לרוב ממוצרים אלו מכילים יותר שומן ויותר נתרן. בברכה,דנה

22/09/2010 | 15:12 | מאת: יפעת

היי דנה, שמי יפעת ומאר ואני סובלת מווסטיבוליטיס המליצו לי על תפריט דל אוקסלאטים. למען האמת מצבי השתפר באופן משמעותי מאז התחלתי עם הדיאטה, אולם עדיין לא ברור לי לגבי חלק גדול מהמאכלים האם מותר לי לאכול אותם או לא. ראיתי קישור ששמת בפורום עבור מישהי אבל אני לא מצליחה להיכנס לאתר הזה, האם יש כתובת נוספת שאוכל להיעזר בה? אני מעוניינת לערוך מפגשים בתשלום עם דיאטנית שמתמצאת בנושא ע"מ שתרכיב לי תפריט מסודר. האם את מכירה דיאטניות שניתן לפות אליהן לצורך כך? תודה וחג שמח, יפעת

24/09/2010 | 17:21 | מאת:

שלום יפעת, ראי את הקישור הבא : http://www.upmc.com/healthatoz/patienteducation/documents/lowoxalatediet.pdf לגבי דיאטנית, כל אחת אמורה לעזור, אך דף הדרכה זה יהיה מספק. בברכה,דנה

22/09/2010 | 12:36 | מאת: שירלי

שלום יש לי אחיין בן12 שסובל מכאבי בטן כבר תקופה ארוכה, עשה את כל הבדיקות שנתנו לו והכל תקין. בדיקה לרגישות לגלוטן נעשתה עדיין אין תשובה. האם ככה באמצע החיים אפשר לקבל רגישות לגלוטן? איזה מאכלים כדאי ורצוי להמעיט ולהפסיק אם התשובה חיובית? תודה וחג שמח שירלי

24/09/2010 | 17:16 | מאת:

שלום שירלי, הכל אפשרי, וייתכן ותמיד היתה אלרגיה, שבאה לידי ביטוי רק עכשיו. חושב לציין שזה לא רגישות לגלוטן אלא אלרגיה. ברגע שתקבלו תשובה חיובית, יש לעבור לדיאטה ללא גלוטן בשיתוף עם דיאטנית קלינית מומחית לילדים. ברגע שיש אלרגיה מוכחת, כל מזון המבוסס של חיטה, שעורה, כוסמין, שבולת שועל. בברכה,דנה

22/09/2010 | 08:14 | מאת: ליאת

אני יודעת כי אין לצרוך ממתיקים מלאכותיים בכמות גדולה, אך איך עלי לדעת אם הכמות אותה אני צורכת היא מוגזמת או סבירה? ע"ג המוצרים לא כתוב מהי הכמות של הממתיקים, כך שאין באפשרותי לערוך חישוב. אנא חווי דעתך האם השימוש היומי הבא בממתיקים הינו מוגזם: ארבעה מעדני חלב ללא סוכר עם ממתיקים (יוגורט, מעדני שוקולד), 4 כוסות קפה עם ממתיק, 5-7 סוכריות ללא סוכר עם ממתיקים, 3-4 כוסות שתיה קרה עם ממתיקים, 4-5 מסטיקים ללא סוכר עם ממתיקים. בכל המוצרים הללו לא מצויין כלל ע"ג המוצרים מהי הכמות היחסית של הממתיקים במוצר. באילו מוצרים לדעתך יש כמות גדולה של ממתיקים ובאילו מוצרים פחות? האם נכונה הטענה כי במעדני חלב ויוגורטים הממתיקים הם בכמות יחסית קטנה בהשוואה למוצרים האחרים? הממתיקים בהם אני משתמשת הם: אספרטיים, אצסולאם K, סכרין, סוכרלוז. האם מקרב ממתיקים אלו יש כאלו שיותר בטוחים לשימוש? האם נכונה הטענה כי סוכרלוז הוא הממתיק היחיד הניתן לצריכה חופשית ללא כל הגבלה? תודה רבה וסליחה על ההודעה הארוכה ועל השאלות הרבות

24/09/2010 | 17:14 | מאת:

שלום ליאת, אמנם אינך עוברת את הכמויות המומלצות או המסוכנות, אך הצריכה שלך מוגברת מאוד, והייתי ממליצה להפחית. חפשי מעדנים שעושים שימוש בסוכרלוז, שאכן נחשב ללא מזיק. נסי להוריד שתיה ממותקת, ואכלי מעדנים טבעיים והוסיפי פרי טבעי. בברכה,דנה

21/09/2010 | 23:19 | מאת: מימי

במידה וכול השבוע שומרים 1200 קלוריות לפעמיים פחות וסופ שבוע אוכלים יותר מין הרגיל אבל לוקחים תה סנה ושבת יוצא ולבלות בשירותים (שילשול)יכול להיות שמשמינים מיזה? ממש עליה מששעותית 5 קילו ב3 חודשים ואיך חוזרים לשגרה אחרי שמפסיקים לקחת את הסנה מרזים שגם בסופי שבוע שומרים על 1200 ?

22/09/2010 | 13:49 | מאת:

שלום מימי, הסנה לא מביא לירידה במשקל משומן אלא איבוד נוזלים. העליה במשקל נובעת מאכילה יותר מהוצאה אנרגתית, וללא קשר לסנה. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

21/09/2010 | 15:11 | מאת: מור

שלום, מבקשת המלצה על תזונאי המתעסק עם ספורטאים , שיוכל לעזור לפתור בעיית אמינוריאה

22/09/2010 | 13:48 | מאת:

שלום מור, פני לאתר של מכון וינגייט לפורום של הדיאטנית איילת ויינשטיין. בברכה,דנה

21/09/2010 | 14:04 | מאת: גילת

האם מאכל בורוגל יכול לגרום לגזים?

22/09/2010 | 13:47 | מאת:

שלום גילת, בורגול עשיר בסיבים תזונתיים, ולכן יכול לגרום או להחמיר נטיה לגזים. בברכה,דנה

21/09/2010 | 13:40 | מאת: הדסה

אני על טיפול בקומדין אחרי פרפור פרוזדורים. אני יודעת על הירקות הירוקים. אבל יש לי שאלה: מה עם סלרי? גבעולים (ללא עלים) ושורש סלרי? מה עם שעועית ירוקה? פלפל ירוק? ובמקום חסה מה את יכולה להציע לי? אני מאוד אוהבת סלטים וזה חסר לי מאוד. בתודה ובברכה, הדסה

22/09/2010 | 13:46 | מאת:

שלום הדסה, הרעיון באיזון טיפול בקומדין, הוא לא לבצע שינויים חריגים בדיאטה. אם את מאוזנת, כל פריט שתוסיפי עכשיו יכול להוציא אותך מאיזון. רצוי לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

21/09/2010 | 12:59 | מאת: ג'וליה

שלום לכמה זמן אפשר לשתות אנשור ואם זה לא עושה נזק . הבת שלי בת 16 ושותה 3 אנשור ביום כבר תקופה של 3 חודשים מחכה לתשובה דחוף תודה רבה

22/09/2010 | 13:44 | מאת:

שלום ג'וליה, אין כל נזק בשתיית אנשור. מטרת האנשור להעשיר את המזון ולהעלות צריכה קלורית וחלבונית. זה בנוסף או במקום מזון. בברכה,דנה

21/09/2010 | 12:19 | מאת: אבי

שלום. באתר ynet יש לינק של צריכה קלורית יומית ובו אפשר להקליד איזה מזון שרוצים ולראות כמה ויטמינים יש בו. לגבי כבד עוף מטוגן עם בצל בשמן קנולה כתוב שיש בו 1.9 ויטמין b2, בעוד שלכבי שיפוד כבד עוף כתוב שיש 0 b2. האמנם זה כך?!?

22/09/2010 | 13:43 | מאת:

שלום אבי, לא הבכרח אפס אומר שאין, פשוט אין מידע. אם אתה רוצה מידע אמין יותר אתן לך קישור לאתר מקצועי. http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx בברכה,דנה

21/09/2010 | 10:49 | מאת: ריקי

דנה שלום ותודה מראש על תשובתך. האם יש תועלת בשתית חומץ כלשהו, מדי פעם.....? קראתי מאמר ובו מומלץ על שתית חומץ תפוחים על בסיס יומיומי. מה דעתך? תודה ריקי

22/09/2010 | 13:32 | מאת:

שלום ריקי, לא ידוע לי על המלצה של שתית חומץ על בסיס יומי. זה לא מזיק, אך איני יכולה לומר שמועיל. בברכה,דנה

21/09/2010 | 08:11 | מאת: דיתוש

שלום רב, אני בת 49 ובריאה בדרך כלל. מזה מספר שבועות אני סובלת מיציאות רכות מאוד, כמעט מימיות המלוות בתחושת נפיחות בבטן וגזים. היציאת אינן בתכיפות של יותר מפעם או פעמיים ביום ולא נלווה אליהן ריח. בדיקת הצואה לתרבית וטפילים הייתה שלילית, כך שהרופא משער שמדובר בוירוס. אני פונה בבקשה לעצה לגבי התזונה שלי. בשבוע האחרון אני אוכלת בעיקר מרק עם גריסים, ונמנעת ממוצרי חלב ופירות וירקות חיים. אני צמחונית. האם תוכלו לייעץ לי לגבי תזונה שתסייע לי לעבור את התקופה הזאת ותקשה את היציאות? תודה, דיתוש

22/09/2010 | 13:31 | מאת:

שלום דיתוש, ראשית, אם תוך שבועיים השלשולים והיציאות לא משתנות חזרה, פני לרופא ובקשי המשך בירור, כולל קולונוסקופיה. שנית,במצבי שלשול מומלץ להמנע מירקות ופירות טריים, ניתן לקלף או לבשל ירקות. אפשר לאכול בננה ותפוח עץ קלוף או אפוי או רסק תפוחים. רצוי דגנים לא מלאים, אורז תפוחי אדמה, פסטה ולחם לבן. אפשר דגים, למרות הצמחונות או טונה במים. אפשר ביצה מבושלת. לגבי מוצרי חלב- אפשר גבינה לבנה, קוטג', מומלץ יוגורט ביו ואקטימל. יש חלב דל לקטוז בכל סופר גדול. ושוב, אם התופעה אינה חולפת המשיכי את הבירור ופני לייעוץ אישי אצל דיאטנית. בברכה,דנה

20/09/2010 | 21:55 | מאת: פטריות

אם בפטריות שמפניון יש מעט סיבים תזונתיים- אז מה זה הפטרית שמפניון שאני אוכלת? מה זה אם לא סיב תזונתי?

22/09/2010 | 13:28 | מאת:

שלום, פטריות הן סוג של אורגניזם נפרד, לא חי ולא צומח. הואיל ופטריה אינה נחשבת לצמח, אין בה כמעט סיבים תזונתיים. בברכה,דנה

20/09/2010 | 10:47 | מאת: יהודית

שלום! חמותי הייתה לפני שבועיים במיון והדיאגנוזה שלה הייתה DIVERTICULITIS.כבר שבועיים היא לא אוכלת כמעט כלום. היום הייתה ברופאת גסטרו והיא אמרה לה לאכול דיאטה מבוססת על סיבים. אפשר לקבל מדע על איזה מאכלים מדובר?

20/09/2010 | 15:47 | מאת:

שלום יהודית, כעיקרון מדבור על דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים, כלומר הקפדה על אכילת ירקות ופירות, מזונות מדגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון, כוסמת, קינואה, שבולת שועל), קטניות ועוד. כמובן חשוב לשמור על שתיה מספקת במהלך היום ופעילות גופנית. בכל מקרה מומלץ להמנע מזרעים קטנקטנים כגון שומשום, קצח ופרג. מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

20/09/2010 | 10:46 | מאת: מיטל

שלום.איך מנביטים עדשים .יש מסננת מיוחדת.או על צמר גפן.תודה

20/09/2010 | 15:35 | מאת:

שלום מיטל, שאלי בחנויות טבע. בברכה,דנה

היי, יש היום הרבה יוגורטיות שמוכרות מקפא יוגורט. רציתי לדעת מה דעתכם עליו, האם הוא בריא (נניח, שניתן לאכול כמה מנות בשבוע ) או שזה יותר קרוב לאכילת גלידה?

שלום אייל, בגלידת יוגורט יש לרוב פחות שומן לעומת גלידה רגילה, כך שמבחינה זו יותר מזין. יש לברר כמה סוכר מכניסים לכל הגלידות הלו, כי מבחינה זו, להערכתי, אין הבדל משמעותי. בכל מקרה, הייתי ממליצה לצרוך במתינות. בברכה,דנה

19/09/2010 | 15:08 | מאת: עומר

שלום רב, באופן קבוע בשנים האחרונות אני סובל מבחילות בשעות אחה"צ של צום ביום כיפור(לאחר -15-20 שעות של צום בערך). ברצוני לציין כי אני בן 29 בריא וכמו כן בצומות אחרים אני לא חש תחושה זו. מה הסיבה לבחילה בצום?בעיקר כשהקיבה כבר ריקה?יש משהו להקל/למנוע?

20/09/2010 | 10:47 | מאת:

שלום עומר, קרוב לוודאי שהבחילה נובעת מירידת לחץ דם ורמות סוכר, כמו כן תחושת הרעב הקיצונית יכולה לגרום לבחילה. הדרך היחידה להמנע מכך, היא לא לצום למשך כל כך הרבה שעות. בברכה,דנה

20/09/2010 | 10:56 | מאת: עומר

אני מבין,אבל אני אדם דתי ולא יכול לוותר על הצום. יש כדורים או משהו טבעי שיכול להקל על החומציות בקיבה שגורמת לבחילות?

19/09/2010 | 12:00 | מאת: אוסנת

שלום רב, רציתי לדעת אם שותים את המים של זרעי פשתן שמבשלים במים גורמים לירידה בליחה? ואם זה טוב לילד בן 10 חודשים? איזה עוד סוגים של תה מורידים ליחה לתינוקות? תודה

20/09/2010 | 14:55 | מאת:

אוסנת שלום, אני מציעה שתפני לרופא הילדים לברור מקור הליחה ולטיפול מתאים לגילו. מיכל

19/09/2010 | 07:20 | מאת: אמנון

אני מאוד אוהב לאכול דג אמנון (מושט). מדובר בפילה של מושט שאני קונה אותו קפוא ברשתות השיווק. האם הוא נחשב בריא מבחינת ערכיו התזונתיים: חלבונים, אומגה 3 וכו'? האם העובדה שהוא קפוא לא פוגמת בערכיו התזונתיים? האם אכילה של פילה מושט על בסיס יום יומי הינה מוגזמת? אני אוכל כל יום שני נתחים בני כ-100 גרם כ"א. כמה קלוריות בערך יש במאה גרם פילה מושט (אני מבשל אותו או אופה בתנור עם שתי כפות שמן וכמה עגבניות ופלפלים טריים) אנקדוטה קטנה לסיום: השם שלי באמת אמנון. במשפחתי מתבדחים על חשבוני ש"אמנון אוכל כל הזמן אמנון"...

20/09/2010 | 10:50 | מאת:

שלום אמנון, דג אמנון-מושט לא נחשב לדג מזין במיוחד ונחשב יחסית לעיתר שומן. אינו עשיר באומגה 3 אך מהווה מקור מצויין לחלבון, אלשגן וזרחן. רצוי לצרוך דגים טריים ולא קפואים. לא הייתי ממליצה לאכול כל יום, בכל מקרה. רצוי לגוון עם בשר בקר, עוף והודו. ב- 100 גר' דג יש כ- 150 קק"ל בממוצע. בברכה,דנה

18/09/2010 | 20:10 | מאת: גילי

אני מאוד אוהבת לאכול פטריות שמפניון טריות (לא משימורים). האם יש לפטריות אלו ערך תזונתי מיוחד? האם אלו עשירות במשהו מיוחד? שאלה נוספת- האם הסיבים התזונתיים מהפטריות האלו נחשבים כטובים למניעת עצירות או שהם דווקא גורמים לעצירות. תודה

19/09/2010 | 13:22 | מאת:

שלום גילי, פטריות נחשבות למזון יחסית דל בקלוריות. עשירות באשלגן, סלניום וניאצין (ויטמין B6). פטריות דלות יחסית בסיבים תזונתיים, כך שזה לא רלוונטי. בכל מקרה סיבים תזונתיים לא גורמים לעצירות, באופן כללי. בברכה,דנה

18/09/2010 | 18:48 | מאת: עמי

לאחרונה נפוצה שמועה כי מי סודה מעכבים את ספיגת הסידן בגוף האם יש אמת בשמועה . האים יש נזק כל שהוא בשתית מי סודה ?

19/09/2010 | 13:20 | מאת:

שלום עמי, לא ידוע לי כי מי סודה מעכבים ספיגת סידן בצורה משמעותית, כמו כן, הכל תלוי כמובן במינונים. אין נזק ידוע בשתיית סודה לשתיה. בברכה,דנה

18/09/2010 | 10:02 | מאת: פוספטדילסרין

יש תוסף תזונה פוספטדילסרין,אני לוקחת אחד ביום זה עושה לי טוב מאד אבל זה יקר,האם יש תחליף זול יותר? האם יש מאכלים שיכולים להעניק לי את הרכיבים שיש בתוסף.(מגנזיום סטארט צמחי ו-פרסוסןר לפוספוסרין.האם יש לכם איזה רעיון לעזור לי תודה ביי

19/09/2010 | 13:18 | מאת:

שלום, לא ידוע לי על תחליפים זולים, פרט לקבל זאת מהמזון. המקור העיקרי הוא מוח בקר, אך ניתן למצוא גם במקרל, הרינג ואיברים פנימיים אחרים.נמצא גם בשעועית לבנה. מגנזיום נמצא יותר בקלות בירקות ירוקים, בננות, דגנים מלאים ועוד. בברכה,דנה

17/09/2010 | 14:02 | מאת: אוראל

שלום, שמי אוראל ואני רוצה לעשות תואר במדעי התזונה. אבל יש כמה דברים שגורמים לי לא לרצות לעשות את התואר והחוסר ידע שלי בתחום מונע ממני להחליט מה ללמוד. הייתי רוצה לדעת איזה תעסוקה יש לתזונאית חוץ מלשבת במשרד ולבנות תפריטים.אני מתעניינת בחינוך לבריאות ולא לאיך להראות טוב ולכן אני לא יודעת אם זה התחום בשבילי.. וכן, שמעתי שהשכר ממש נמוך וגם זה מתסכל.. אשמח אם אתן, כתזונאיות, תוכלו לספר לי קצת על התעסוקה בתחום. אשמח שתענו לי למייל שכתובתו: [email protected] בתודה מראש.

19/09/2010 | 13:15 | מאת:

שלום אוראל, התעסוקה בתחום התזונה מגוון מאוד, החל מעבודה בבתי חולים מול חולים עם מגוון מחלות, מונשמים, שברים, חולים אונקולוגיים, טיפול נמרץ, חולי כליה, סוכרת ועוד. חלקם זקוקים לתפריטים, המלצות כלליות, הזנות דרך צינורות וריד ועוד. ישנה עבודה כמובן גם בקופות החולים, שם הטיפול יותר פרטני, גם במגוון תחומים, ולא רק השמנה. ניתן לעבוד בחברות מזון ותרופות, חדרי כושר, משרד הבריאות, שמטרתו, לקדם לבריאות ותזונה נכונה ועוד. השכר הראשוני אכן אינו גבוה במיוחד, אך עם הותק זה יכול להשתפר וכרוך בעבודות רבות נוספות. כמובן אפשר גם להשתלב באקדמיה וללמוד וללמד לתארים נוספים. בברכה,דנה