פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
21/08/2010 | 17:35 | מאת: sofi

שלום חולה במחלת מיפרקים,וכתוצאה של תרופות שאותם אני לוקחת יש לי נשירה של השיער-שמעתי שבפופקורן יש אבץ בכמויות גדולות האם זה נכון? האם אני יכולה לאכול פופקורןואינו מזיק לחולי מיפרקים? איזו כמות אפשר לאכול וגם להעזר מאכילת פופקורן? תודה רבה סופי

22/08/2010 | 11:16 | מאת:

שלום סופי, בפופקורן אין הרבה אבץ, כך שזה לא יפתור את הבעית הנשירה. אבץ תוכלי למצוא בכמות גדולה בבשר, מוצרי חלב, דגים. לא ידוע לי על קשר בין אכילת תירס/פופקורן ודלקות פרקים. בברכה,דנה

21/08/2010 | 09:29 | מאת: לימור

כמה זמן אפשר להחזיק במקפיא בשר כבד טרי שהוקפא?

21/08/2010 | 17:02 | מאת:

שלום לימור, אין המלצה ספציפית לנושא. בכל מקרה לא הייתי מקפיאה ליותר מ- 3 חודשים. בברכה,דנה

21/08/2010 | 01:14 | מאת: אנונימי

שלום רב הינני גבר כבן 57 גבהי כ170 טאני שוקל 47 קילו נכון לזמן זה . זה זמן מה שאני מנסה להעלות במשקל אך ללא הועיל , לאחר סדרת בדיקות בינהן בדיקות דם וגסטרוסקופיה אשר נמצאו תקינות פניתי לרופא פרטי על מנת לנסות למצוא מזור לבעייתי . לפניי עומדות מספר בדיקות נוספות ף איסוף צואה ( בדיקת שומנים) CT של המעי הדק ורגישות ללקטוז . אני נמצא במצב של חוסר אונים , אוכל כמות קלוריות של כ- 2500/3000 ליום איני עושה שום פעילות שיכולה לשרף את הקלוריות הללו ועדיין איני מצליח לעלות במשקלי פשוט הולך ונעלם. אשמח לדעת האם ישנם כיוונים נוספים שאתן אולי מודעות אליהם שעליי לבדוק בתודה מראש

22/08/2010 | 10:00 | מאת:

שלום , כל בעית ספיגה יכולה להוביל למצבך. אני מניחה שזהו משקלך הקבוע ולא שירדת במשקל. צריך גם להתסכל על מדדי תזונה נוספים, כגון המוגלובין, מדדי ברזל, B12, כולסטרול ועוד. הייתי בוחנת גם אלרגיה לגלוטן ותפקודי בלוטת התריס. בברכה,דנה

20/08/2010 | 23:23 | מאת: אבי

שלום, לאחרונה אני קורא המון מאמרים בנושא תזונה נכונה ולומד את עקרונות התזונה הנכונה. אני מנסה לאזן את התזונה שלי ובכך לרדת במשקל ולשפר את מצבי הבריאותי. אבל יש לי מספר שאלות שצצו במהלך הלמידה העצמית שלי. אני יודע שתזונה מאוזנת צריכה להיות מורכבת מ-25-30 אחוז קלוריות משומן, 15-20 קלוריות מחלבון, ו-50-55 אחוז קלוריות מפחממות. השאלה שלי היא האם ממתקים גם כן נחשבים כמזונות עתירי שומן. זאת אומרת, ברור לי שממתקים הם פחממות, אבל אלה פחממות שמיד הופכות לשומן. בעצם אני שואל האם במסגרת ה-25-30 קלוריות משומן שאני אוכל ביום, אני יכול להכליל גם ממתקים? אין לי בעיה לשלוט בהתפגלות הקלוריות מפחממות שומן וחלבון כי יש בימינו מחשבונים באנטרנט שמחשבים את זה, ולכן המידע הזה מאוד שימושי עבורי. שאלה נוספת: ידוע שמומלץ לאכול ארוחה כל 3-4 שעות ולא לדלג על ארוחות. אבל קוראים לי מצבים בהם אני אוכל בערב ארוחה, עוברות ארבע שעות ואני מרגיש שאני יכול להחזיק מספר שעות נוספות בלי אוכל ללא מאמץ, וממילא אני יודע שעוד כשעתיים אני הולך לישון. האם במצב כזה מומלץ לוותר על ארוחה לפני השינה, או שהחוק שאומר לא לדלג על ארוחות חל גם במקרה כזה?

22/08/2010 | 09:58 | מאת:

שלום אבי, ממתקים זה לא רק פחמימות 0אלא אם כן מדובר בסוכריות בלבד)ף. ממתקים נחשבים למקור לסוכרים פשוטים והרבה שומן, ולכן יש לקחת בחשבון הכללי גם תכולת שומן וגם תכולת פחמימות. הבעיה בממתקים שמכילים כמות גדולה של סוכרים פשוטים ולא מורכבים, שומן, שבעיקרו רווי ולא מעט טרנס, ולכן יש להתייחס מעבר להיבט הקלורי, אלא גם על ההבט התזונתי- מזין. ברור שאפשר לשלב ממתקים בדיאטה, אך לשים לב להרכב הממתק ולא רק לערך הקלורי. אין חובה לאכול 6 ארוחות ביום, זוהי המלצה. צירך להתאים המלצות אלו לפי הרגלי אכילה וחיים של בן אדם. בברכה,דנה

20/08/2010 | 23:00 | מאת: סובלת משילשולים

שלום רב, אני בת 35 וסובלת ממספר רב של מחלות, ביניהן שילשולים וכאבי בטן כרוניים שנובעים ממחלות גנטיות שונות. מאחר ואני מפחדת לאכול כי כל אכילה גורמת לכאבי בטן ושילשולים (אני במעקב גסטרו, אך לא נמצאו בעיות דלקתיות שיגרמו לשילשולים), לאחרונה הומלץ לי ע"י גסטרולוג לתת למערכת העיכול "לנוח" ולהתחזק ולמטרה זו לאכול פחות מזון מוצק שהוסבר לי שהוא קשה לי לעיכול ולאכול יותר מרקי עוף ומזון מלאכותי כגון אנשור או סקנדישקייק. אני נכה וקשה לי מאוד לבשל בכוחות עצמי, מרקי עוף ודומיהם אינם מעשיים, לכן אני שוקלת את האפשרות לשתות אנשור באופן קבוע. לכן רציתי לשאול, האם מבחינה בריאותית מותר וניתן לחיות רק על אנשור לאורך זמן? ברור לי שהאנשור מכיל את כל הויטמינים וכל מה שנחוץ לגוף אך שאלתי היא אחרת, האם עלולה להתפתח בעיה כתוצאה מהעובדה שכל המזון שהקיבה מקבלת הוא נוזלי ולא מוצק? האם זה יגרום לניוון של הקיבה או משהו כזה? או שאין מה לדאוג ואפשר לחיות לאורך זמן על תזונה שמורכבת אך ורק מאנשור, או מאנשור ומארוחות קטנות פה ושם כאשר מערכת העיכול מתחזקת? בנוסף, האם יש עדיפות כלשהי לאנשור או לסקנדישייק ודומיהם מבחינת שילשולים? האם אחד מהם עדיף על האחר כאשר החולה סובל משילשולים? או שיש מוצר אחר, שלישי שאינני מכירה וכדאי שאנסה אותו במקומם? תודה רבה מראש.

שלום , אם את סובלת משלשולים, אנשור וסקנדישייק רק יחמירו אותם, כי יש בהם הרבה סוכר ו/או שומן שיכול הלחמיר את המצב. יש המלצות מאוד ברורות למצבך, ועילך להתייעץ עם דיאטנית מומחית לתחום גסטרו. אכילת מזון נוזלי בלבד לא תפחית את השלשולים. בברכה,דנה

20/08/2010 | 22:09 | מאת: שאול

שלום.הנני גבר בן 55.בעל סכרת קלה וקולסטרול נמוך.מקבל כדורים לצורך טיפול.אחרי ארוחה מתובלת או שתיית מעט יין או אכילת קובית שוקלד,אני מזיע רק בראש.אציין שמעולם לא הייתה לי בעיה עם אכילת מזון חריף.אשמח לדעת ממה הבעיה ומה ניתן למנעה או לצמצמה.תודה

22/08/2010 | 09:46 | מאת:

שלום שאול, יכול להיות שמדובר בירידת סוכר. בזמן ההרגשה נסה למדוד את רמות הסוכר והלחץ דם, וראה האם יש קשר. במידה וכן, יש להמנע מאכילת סוכרים ושתיית אלכוהול. בברכה,דנה

20/08/2010 | 21:00 | מאת: גל

שלום, אני אוכל מגוון מזונות הרבה מאוד פירות וירקות, אגוזים,דגנים אך אני נמנע ממוצי חלב ידוע לי שצריכת הסידן המומלצת לגילי היא 1000 והבנתי שבלי חלב קשה להגיע לזה, זה אומר שיש לי מחסור בסידן

22/08/2010 | 09:44 | מאת:

שלום גל, איני יכולה לומר אם יש לך בוודאות מחסור בסידן, אך קרוב לוודאי שאינך מגיע להמלצות וכדי לשקול תוסף סידן, במידה ותמשיך להמנע ממוצרי חלב. בברכה,דנה

20/08/2010 | 20:07 | מאת: רננה

שלום , אני בת 25 רזה אבל במשקל תקין עשיתי בדיקות דם וקיבלתי תוצאות: MCHC 32.3 IRON: 54 FERRITIN:9 שאלתי את רופאת המשפחה והיא אמרה לי שהכל בסדר ואין לי חוסר בברזל הערכים של MCHC FERRITIN צבועים שם באדום ... אני מתחת לתווך בעבר היייתי אצל תזונאית ולקחתי כדורי ברזל-פריפול ( לפני שנתיים) אך הפסקתי. האם להתחיל שוב? תור לתזואית יש לי רק עוד חודש וחבל לי בזמן הזה לא להתחיל

22/08/2010 | 09:42 | מאת:

שלום רננה, יש לך מחסור בברזל, המאגרים שלך ריקים. כדאי ליטול כדורי ברזל בכל מקרה ולבצע בדיקות חוזרות בעוד 3 חודשים. בברכה,דנה

20/08/2010 | 13:58 | מאת: גילי

שלום:),אחותי הגדולה עוד מעט בת 22...וגובה שלה 1.64 והיא שוקלת 45..אני מאוד דואגת לבריאותה..בעבר..כשהייתה בגיל ההתבגרות היא הייתה ילדה שמנמנה..וכרגע..רק מלראות את האוכל היא כבר לא רעבה..אני מאוד מאוד דואגת לבריאותה..האם היא יכולה להגיע למצב של אנורקסיה?

22/08/2010 | 09:40 | מאת:

שלום גילי, משקלה אכן נמוך מאוד, השאלה האם היתה ירידה בתקופה האחרונה? האם את רואה שאינה אוכלת או עוסקת בספורט באופן מוגזם? האם נוטלת משלשלים? האם מקיאה? אבחנה של אנורקסיה לא מתבססת רק על משקל אלא על פרמטרים רבים נוספים. אם את דואגת, ידע את הוריך ונסו לערוך התערבות קלה בנושא לברר את העניין, אולי נסי לדבר עם חבר/חבר קרובים. אם החשש אכן נמוך, כדאי ומומלץ לפנות למומחים לתחום. בברכה,דנה

20/08/2010 | 13:30 | מאת: איילת

התחלתי ליטול תוסף פרוביוטי שנקרא פרוביוטיק קיד . תוסף עם חיידקים וFOS שקניתי למקרה שהילדים יצטרכו אנטיביוטיקה . לבסוף אני זו שהתחלתי טיפול אנטיביוטי ומאחר ומדובר בעצם בחיידקים טובים וFOS . החלטתי ליטול מהמוצר (אלו קוביות חלביות ללעיסה/מציצה) . שמתי לב שכל פעם שאני נוטלת כדור אני משלשלת כשעה/שעתיים אחרי . זה קצת מוזר לי , אני יודעת שמוצר כזה אמוס להסדיר את הקיבה ולא לגרום לשלשולים . האם יתכן שהמוצר מקולקל על אף שהוא חדש לגמרי ואוחסן היטב? האם תגובה כזו היא נורמלית למוצר? נטלתי אגב בעבר את הג'יירודופילוס וזה לא קרה לי אז . מתודה מראש... איילת

22/08/2010 | 09:39 | מאת:

שלום איילת, ייתכן וזוהי תגובה לסיבים הפרה-ביוטיים FOS. נכון שזה לא אמור לגרום לשלשולים, אך ככל הנראה אצלך המצב שונה. לא נראה לי שהמוצר מקולקל, פשוט לא מתאים לך. ישנם אנשים שנטילת חיידקים וסיבים גורמת להם להפרעות קשות במערכת העיכול. בברכה,דנה

20/08/2010 | 13:00 | מאת: מאיה

שלום רב , אני בת 31 . אני חוששת שאני לא צורכת מספיק סידן ביום ורציתי לדעת אם כדאי לי להתחיל לקחת תוסף . בד"כ אני אוכלת יוגורט אחד בבוקר , טחינה שאני מאד אוהבת בערך שתי כפות (כמעט כל יום) . ולפעמים אולי חתיכת גבינה צהובה או גבינה אחרת . אמא שלי סובלת מאוסטאופורוזיס ואני חוששת שזה יפגע גם בי . יש לי אגב חסר מאד רציני בויטמין D ואחרי כמה חודשים בהם לקחתי 10-15 טיפות ביום אני לוקחת כיום 5 טיפות ונאמר לי להמשיך כך כל הזמן . אז האם כדאי לי להוסיף סידן? ואם כן כמה? לקחת תוסף הכולל ויטמין D או משהו אחר בנוסף או רק סידן? או שבכלל תמליצו לי לשנות תזונה . בתודה מראש...

22/08/2010 | 09:37 | מאת:

שלום מאיה, ראשית יש לבצע בדיקת בסיס לצפיפות העצם ועל פיהן להחליט על צורך בתוסף סידן, בייחוד שידוע שיש לך חסר בויטמין D. לגבי המלצה למינון, וסוג, יש לפנות לרופא משפחה או למומחה לבריאות העצם. בברכה,דנה

20/08/2010 | 10:00 | מאת: ערן

האם דר דוד דביר צודק ואין המלצה על תוסף מזון http://www.youtube.com/watch?v=um1aOIT3Bm8

20/08/2010 | 12:28 | מאת:

שלום ערן, אני בהחלט תומכת בדעתו של ד"ר דביר ושל רופאים אחרים. אין כל סיבה ליטול תוספי מזון ללא הוכחה ברורה של חסר, וכמובן בלי ייעוץ של מומחה, דיאטנית ו/או רופא. בברכה,דנה

19/08/2010 | 20:08 | מאת: משה שמיר

קראתי שהאורז הבסמטי מורכב מ"שרשראות ארוכות" ולכן זמן הפירוק שלו לסוכרים הוא ממושך כמו אורז מלא. האם זה נכון?

שלום משה, גם אורז לבן מורכב מפחמימות מורכבות אך מכיל פחות סיבים תזונתיים ומבנה העמילן מעט שונה. אורז בסמטי מעט יותר מזין מאורז לבן,אך בהחלט לא שווה לאורז מלא ולכן גם אותו יש לצרוך בהגבלה. בברכה,דנה

19/08/2010 | 17:13 | מאת: ציפי

שלום רב, בעלי בן 50 ומשקלו בסביבות 65 ק"ג הקרטאינין 1.2 בדם. רצית לדעת אם יש צורך להימנע ממאכלים מסוימים שיכולים להזיק לכליות והאם ניתן לאכול אגוזי המלך. בתודה ציפי

20/08/2010 | 12:20 | מאת:

שלום ציפי, עליכם לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, עדיפות לדיאטנית מומחית לתחום מחלות כליה.כמובן שיש להיות במעקב של נפרולוג. אמנם הדרגה הינה נמוכה, ובחלק מהמעבדות המספר מוגדר כתקין, אך למעשה זוהי רמה מוגברת מעט ויש להתייעץ עם רופא מומחה. בברכה,דנה

ושל יוגורטים בכלל, אם מקפיאים אותם במקפיא הביתי?

שלום קטלין, איני יכולה לומר אילו מדדים נפגעים במצב זה, ייתכן וישנה פגיעה בלתי הפיכה בחיידקים הידודתיים ביוגורט, בייחוד בזמן ההפשרה. בברכה,דנה

18/08/2010 | 20:44 | מאת: יפעת

היי, תמיד הייתי מקפידה לבדוק שאין דם בביצה לפני הכנת חביתה. לאחרונה, התחלתי לאכול בייצים קשות. האם יש דרך לדעת אם הביצה הכילה דם? הרי היא לא נפתחה לפני ההכנה כמו בחביתה או מקושקשת.. אולי הצבע שלה לאחר ההכנה יכול להעיד על כך? תודה.

20/08/2010 | 12:23 | מאת:

שלום יפעת, לא ידוע לי שהצבע משתנה. הבעיה העיקרית היא הלכתית ולא תזונתית, לכן אין לי מידע בנושא.אני יכולה להניח שאם היה דם, היית רואה נקודה או סימן בביצה, כי הדם פשוט היה נקרש. בברכה,דנה

18/08/2010 | 19:27 | מאת: ts

שלום, רציתי להתייעץ לפני שאני פונה לרופא. אני מאוד מקפידה על תזונה כבר כשלושה חודשים ועושה ספורט 3-4 בשבוע בתוכנית שהותאמה לי אישית. אך לצערי אינני יורדת במשקל כלל! מה יכולה להיות הסיבה לכך?

20/08/2010 | 12:25 | מאת:

שלום, ייתכן שאין התאמה בין הוצאה אנרגתית להכנסה. פני ראשית לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. במידה ואח"כ אין ירידה, את יכולה לפנות לרופא לבדיקת תפקוד בלוטת התריס. בברכה,דנה

18/08/2010 | 10:07 | מאת: אוסנת

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי, הוא שוקל 12 ק"ג, גובהו 1.86. 1.רציתי לדעת את זה בסדר לגילו- הגובה והמשקל- נראה לי שהוא נמוך מאחיו. (הוא כמעט לא אוכל כלום, כבר כתבתי בפורום לפני חודשיים). 2.האם כדאי לעשות לו בדיקת דם כדי לבדוק ברזל או עוד דברים שאני לא מבינה בהם? (הבעייה שהוא לא מוכן לעשות בדיקות דם- הוא כבר עבר כמה פעמים (לא בדקו אז את הברזל)- והוא מאוד מפחד מהאחות בקופ"ח שעושה בדיקות דם- אז אפשר לקחת דם מהאצבע או שצריך כמות דם יותר גדולה?) 3.האם תוכלי לתת לי המלצות לגבי מאכלים עשירים בברזל+ מאכלים משמינים במיוחד (לא כולל בשרים, עוף ודגים) 4.ועוד שאלה אחרונה- האם כדאי לקחת אותו לדיאטנית- הוא עד עכשיו עושה לי את המוות באוכל- הוא באמת באמת לא אוכל- הילד הזה פשוט לא רעב!!! תודה רבה, סליחה על כל השאלות, אני פשוט מתוסכלת מכל עניין האכילה שלו- אני מוצאת את עצמי חושבת על זה ואוכלת את עצמי שהילד שלי לא אוכל. בבקשה עזרה........

19/08/2010 | 08:27 | מאת: אוסנת

התבלבלתי בגובה זה 86 ס"מ

20/08/2010 | 09:49 | מאת:

אוסנת שלום! 1. נתונים מנקודה אחת בזמן אינם מספיקים, צריך להסתכל על תהליך הגדילה לאורך ציר הזמן. מומלץ לפנות לטיפת חלב/רופא ילדים/דיאטנית ילדים כדי לקבל חוות דעת. 2. ברזל נמוך יכול להיות מלווה בחוסר תאבון. שווה לבדוק בייחוד כי הייתה בעיה כזו בעבר ובגלל שתזונתו דלה בבשר (המקור האיכותי ביותר לברזל). כדאי לבדוק לא רק המוגלובין אלא גם פריטין (מאגרי הברזל). לדעתי זה מצריך בדיקת דם אבל עדיף להתייעץ עם האחות. 3. אני לא בטוחה שאת זקוקה להמלצה למזונות משמינים! לא השתכנעתי עדיין שיש בעיה בגדילה אז למה להתערב ולשבש מנגנונים טבעיים של רעב ושובע? 4. לכי לדיאטנית. את צריכה שאיש מקצוע יעשה לך סדר. הכי חשוב - לא להפנות אצבע מאשימה כלפי הילד : "הוא עד עכשיו עושה לי את המוות באוכל..." חשיבה כזו לא עוזרת! הילד שלך גדל. 12 ק"ג לא באים משום מקום... בהצלחה נועה

18/08/2010 | 08:25 | מאת: אמיר 3321

היות ואני מוהל את המשקה עם מים, האם מומלץ לשתות את זה על קיבה ריקה או עם אוכל?? לצורך ספיגה אופטימלית

19/08/2010 | 19:30 | מאת: טלי

האם ניתן לצרוך משקה זה (קלמדין) גם כשיש קיבה חומצית?

20/08/2010 | 12:30 | מאת:

שלום טלי, הפני שאלה זו לרוקח ו/או רופא. בעיקרון לא אמורה להיות בעיה. בברכה,דנה

20/08/2010 | 12:29 | מאת:

שלום אמיר, קלציום ציטרט אפשר לקחת בכל עת, ללא קשר למזון. בברכה,דנה

18/08/2010 | 02:11 | מאת: tomer

שלום,אני מחפש טבלה שמפרטת כמה כמות של Indole-3-carbinol יש בירקות (כמו ברוקולי וכו'..ירקות ממשפחת המצליבים) בנוסף מה הכמות הנדרשת כדי להוריד רמות אסטרוגן בגוף (הבנתי שזה מוריד את האסטרוגן בגוף (חשוב לי לשמור על רמות גבוהות של טסטוסטרון בגופי :] אודה לכם אם תמצאו לי טבלה כזו ותגיד לי את הכמות!

20/08/2010 | 12:45 | מאת:

שלום תומר, תוכל לקרוא רבמות בנושא באתר הבא : http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/phytochemicals/i3c/ בברכה,דנה

17/08/2010 | 23:20 | מאת: אלעד

האם נכונה הטענה שבזמן הפיסטור נהרסים רוב החיידקים הפרוביוטים,לכן אין הבדל בין היוגורט לבין אשל או גיל? ולכן היוגורט זאת רק אשלייה,כדי לקבל את החיידקים הפרוביוטים יש לצרוך כמות לא מבוטלת של יוגורטים

20/08/2010 | 12:41 | מאת:

שלום אלעד, זה תלוי בהכנה. איני יכולה לומר מראש כמה ואם בכלל יש, אלא לסממוך על חברות מובילות כגון שטראוס ותנובה. אתה מוזמן להפנות שאלתך זו לחברות עצמן. בברכה,דנה

17/08/2010 | 22:24 | מאת: יפעת

היי, האם חימום גבינה קשה (למשל מוצרלה) במיקרוגל או במחבת עלול לגרום לירידה בערכים התזונתיים? האם עדיף לאכלה במצב טרי? תודה מראש!

20/08/2010 | 12:40 | מאת:

שלום יפעת, חלק מהויטמינים בחימום אכן נהרסים, שאר המרכיבים נשארים פחות או יותר בכמות זהה. ייתכן ובחימום החלבונים עוברים שינויים מבניים, חלקם לא מזינים, ולכן רצוי לאכול גבינות בצורתם הטבעית ופחות בחימום, במיוחד גבינות מעושנות מראש או מעובדות. בברכה,דנה

17/08/2010 | 19:50 | מאת: ב'

שלום ד"ר, רציתי לדעת האם תוספי תזונה עלולים לגרום ליובש בריריות? בעבר נטלתי קומפלס תוספי תזונה [ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון], 8 טבליות ביום וגם 4 ביום וגיליתי שאפי מתייבש וגם השפתיים. היום אני מעוניין ליטול שוב את תוספי התזונה הללו ואני חושש. תהיתי מה יכול לגרום למצב שכזה [מבחינה כללית אני בריא לחלוטין, אחרי בדיקות דם ללא שום ממצא חריג]. לעזרתכן אודה!

17/08/2010 | 22:41 | מאת: אליהו

ד.נ. האם תוספי תזונה (מיובאים ומקומיים) מאושרים לשימוש - ככלל, או רובם, או חלק מהם, או רק מיעוטם - ע"י משרד הבריאות? אם כן, היכן זה מפורסם? אינני רואה את האישורים מוצגים על התוספים. מדוע אינם מפורסמים באופן שהציבור יוכל לראותם בנקל, ללא חיפושים רבים? זה סודי? אודה על תשובתך. בברכה, אליהו

20/08/2010 | 12:39 | מאת:

שלום אליהו, על רוב תוספי התזונה אין פיקוחל ובקרה בדומה לתרופות, כי אלו אינן תרופות. לרוב לא בודקים אם התוכן אכן אמין ואין בקרה טובה בנושא. רק בשנים האחרונות התחילו בארה"ב לבדוק את הנושא. פה זה עדיין בחיתוליו.אין פה סודיות, פשוט לא בודקים כי אין תקנות וחוקים ראויים בנושא, ומכאן יוצאת ההמלצה שלי, לא לקחת תוספים באופן גורף. בברכה,דנה

20/08/2010 | 12:37 | מאת:

שלום, הכל יכול לקרות, ייתכן וזוהי תופעת לוואי לאחד המרכיבים בתוסף, או לויטמינים עצמם או למשהו אחר בכדור.ניתן לנסות תוסף זהה מחברה אחרת ולראות האם התופעות מתרחשות גם במקרה זה. אפשר גם להתייעץ עם רוקח. בברכה,דנה

17/08/2010 | 14:01 | מאת: galya76

שלום, אני בן 42, שוקל 58 - 59 ק"ג, גובה 173 ס"מ, היקף מתניים כ - 88 ס"מ. ובבדיקות דם התגלו הממצאים הבאים : Cholesterol - 109. Triglycerides - 60. HDL-Colesterol - 34. Non-HDL Cholesterol - 75. LDL cholesterol - 62.8. Glucose - 91. הכולסטרול הטוב נמוך מהמומלץ. למרות שהרופא אמר שהכול תקין ביצעתי מספר שינויים : הליכה 4-5 פעמים בשבוע - 30 - 90 דקות. הוספת כף שמן פשתן וכף זרעי פשתן טחונים (במקום) לסלט. שתיית כוס יין אדום ייבש - אחת ביום עם ארוחת הערב. שתיית תה ירוק - 2-3 כוסות ביום. אני משתדל לאכול דג או עוף לפחות 3 פעמים בשבוע. חוץ מזה כבר שנים שאני אוכל בארוחת הבוקר שתי פרוסות לחם מלא קל עם דבש וטחינה גולמית משומשום מלא. האם התוצאות תקינות? האם השינויים שביצעתי טובים ? האם יש עוד מה לעשות ? האם יש סוג יין מומלץ ?

שלום, אכן ה-HDL נמוך מהנורמה, והוא גורם סיכון בפני עצמו, אך לפי הבדיקות והמדדים שלך, אין לך גורמי סיכון נוספים, למרות שלא ציינת היסטוריה משפחתית של מחלות לב, וכן עישון. כרגע הוספת פעילות גופנית ותזונה נבונה יותר, שיכול למזער את הנזק הפוטנציאלי בכולסטרול טוב נמוך. יש לציין שסך הכולסטרול שלך נמוך מהנורמה גם כן, ולכן יש לקחת את הנתונים בפרופורציה הראויה.השינויים שבצעת מצויינים, ההמלצה ליין אדום ולרכז מיץ רימונים. בברכה,דנה

דנה ויינר שלום, שמי שרה בת 36 מושתלת כליה על רקע פמפ ועמילואידוזיס+אדיסו מפושט בעיקר בבלוטת אדרנל ואי ספיגה בלבלב ובמעי. לצערי,אני עדיין סובלת משלשולים ומהתקפי המחלה, אני נמצאת עכשיו במצוקה של תת תזונה 42 ק"ג עקב המצב הנפשי והפיזי ואני נוטלת המון תרופות, משקלי היה יציב פחות או יותר 45 ק"ג אבל כעת שאני עוברת משבר נפשי זה משפיע עליי לא היה לי תיאבון כלל, ווסת לא סדיר, אסור לי מוצרי חלב (ללא לקטוז) אני חסרת אונים ניסיתי כל מיני דיאטניות ואמרו לי שאני צריכה לקנות באופן פרטי אבקות חלבון ולהוסיף לאוכל, אנא ממך תייעצי לי מה לעשות, תודה שרה

שלום שרה, צר לי, שרה, אך מצבך מורכב מאוד, ואינו מתאים לטיפול במסגרת פורום זה. יש הרבה דרכים לטפל בבעיה. רצוי לפנות דליאטנית מומחית לנפרולוגיה ו/או גסטרו לייעוץ אישי, עדיף בבית החולים בו את מטופלת. לא הייתי ממליצה על אבקות אאל מזון רפואי מיוחד למצבי שלשול. בברכה,דנה

הוא מעולה בטעם. זה דומה לקבב אמיתי. השאלה היא אם זה באמת ממש טבעי? האם כדאי לצרוך את זה באופן יוםיומי? קישור לראות במה מדובר http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/096/138.html אני אוכל כל יום 3 כאלה בערב.. בנוסף לארוחה רגילה. באחד יש 44 קלוריות , אז 3 יוצא באזור ה 140 קלוריות. זה בא במקום חטיף אנרגיה..שיש לו אותם קלוריות.. זה נותן תחושה שאוכלים בשר.. האם יש בזה את אותם ערכים תזונתיים כמו של בשר אמיתי? תודה!

שלום, לא, זה לא טבעי. מוצרים אלו עוברים תהליכי עיבוד רבים, ואיני יכולה להמליץ עליהם בחום. אפשר לאכול מדי פעם, אך בטח לא על בסיס יומי, כפי שאיני ממליצה על בשר בקר או עוף על בסיס יומי.זה לא שווה ולא יהיה שווה לבשר אמיתי. בברכה,דנה

16/08/2010 | 00:42 | מאת: מישהי

שלום , אני עומדת ללמוד מדעי תזונה בפקולטה לחקלאות ברחובות. וברצוני לברר כמה דברים רבים אמרו שאחרי שמסיימים לא מתקבלים לסטאג' מיד, אלא שצריך לחכות בתור כאילו שנה ! כאילו זאת הגרלה האם זה נכון ? אני מפחדת נורא ללמוד שם כי אינני יודעת שום דבר באיזור הזה האם לימוד תזונה זה מקצוע קשה? ואיזה מן קשיים שמחכות לי ?

16/08/2010 | 10:02 | מאת:

שלום, נכון להיום יש זמן המתנה ארוך להתחלת הסטאג', לא משנה היכן לומדים תזונה. ההגרלה הינה ארצית.לגבי המיקום שלך בסטאג', יש אפשרות לעדיפויות, אך לא תמיד מתקבל. הלימודים אינם קלים, הרבה שעות וקורסים, אך מאוד מספק ומעניין. בברכה,דנה

ומה עדיף חלב פרה אורגני או חלב כבשים/עיזים?

שלום אלה, אין לי מידע בנושא, לגבי אופן הגידול. תלוי מאילו מחלבות מגיעים. אין לי העדפה בין חלב פרה אורגאני לשאר סוגי החלב. בברכה,דנה

15/08/2010 | 15:00 | מאת: לילי

א. כמה אחוזי שומן במוצרי חלב דל שומן? ב. האם די בכך כדי לקלוט את הקלציום לחולי אוסטאופורוזיס? ג. אם לא, ויש להעלות את אחוזי השומן, מה על הכולסטרול? ד. מה עושים?

16/08/2010 | 10:06 | מאת:

שלום לילי, מוצרי חלב דל שומן מוגדרים בין 0 ל- 3 אחוז שומן. עדיף לצרוך מוצרי חלב בין 1.5-3% שומן גם כמקור חלבון וגם לסידן. בברכה,דנה

15/08/2010 | 11:38 | מאת: ארז

שלום, בר"כ אני רוכב על אופניים בסופי שבוע.ידוע לי מה עלי לאכול לאחר האימון. אולם כיום אני בשלילה, אופניים הם אמצעי התחבורה המועדף שלי. אני רוכב מספר פעמים ביום,לעתים נסיעות של חצי שעה לעתים שעה. כיצד אני צריך להערך בהתאם מבחינת תזונה?

16/08/2010 | 10:15 | מאת:

שלום ארז, אין המלצות מיוחדות, הואיל וזה לא נחשב לאימון אלא מהלך רגיל של היממה. חשוב לאכול ארוחות מסודרות וקבועות וכן לקחת חטיפים לדרך (פרי, חטיפי אנרגיה). בברכה,דנה

14/08/2010 | 21:39 | מאת: ronit

יש לי תופעת זלילות בעיקר של מתוקים ,כל זלילה מכילה אלפי קלוריות איך ניתן להתגבר על התופעה?.

15/08/2010 | 11:00 | מאת:

שלום רונית, עליך לפנות ראשית לייעוץ אישי אצל דיאטנית ולברר מקור הבעיה. ייתכן ןתצטרכי גם תמיכה של מומחה בתחום בריאות הנפש, הואיל ולהנתהלות זו יש לאמנטים נפשיים. בברכה,דנה

14/08/2010 | 20:44 | מאת: שלי

הרופא רשם לי רדוקטיל לראשונה לפני שנה בערך, ומאז התנסתי בו ב2 המינונים. ה10 מג לא השפיע עלי בכלל, וה 15 הפסיק להשפיע אחרי שבוע שבועיים. יש סיבה לכך? מה ניתן לעשות לגבי זה? כי ניסיתי כבר הכל ! תודה מראש על העזרה

שלום שלי, איני יודעת לוממר מדוע לא משפיע עליך. תורפות לא עובדות על כל האנשים וככל הנראה את שייכת לקבוצה שלא מגיבה לטיפול. הפתרון מורכב משני חלקים: ניסיון נוסף לדיאטה ותזונה נכונה, שינוי בהרגלי אכילה ופעילות גופנית. במידה ולא עוזר, ואת נמצאת בעודף משקל ניכר, יש לפנות למרכזי טיפול בהשמנה בבתי החולים המרכזיים. בברכה,דנה

15/08/2010 | 21:25 | מאת: אתי

אל תשתי אותו בבוקר,אלא בין השעות 12:00-14:00 .ואז זה ישפיע עלייך עד אמצע הלילה של אותו היום. מה שיצא זה שבבוקר תאכלי ארוחת בוקר,היא תחזיק אותך עד השעה שציינתי ואז תקחי אותו.בערב המקסימום שתרצי לאכול זה פרי\סלט\מעדן

14/08/2010 | 14:16 | מאת: מאיר

איזה חלב מבין השניים טוב יותר לבריאות האדם?

15/08/2010 | 11:03 | מאת:

שלום מאיר, על שני סוגי החלב לא נעשו מחקרים קליניים משמעותיים, כך שלא אוכל להבדיל מבחינה בריאותית בין השניים. אם המטרה פחות אלרגיות ופחות מגע אדם, שניהם זהים. בברכה,דנה

13/08/2010 | 22:12 | מאת: חני

משקלי נמוך מהמשקל הרצוי.בשנה האחרונה איבדתי עוד כ-4 ק"ג.לחץ מתח,חוסר איזון בארוחות.חייבת לציין שעצם עיסוקי לא מאפשר לי לאכול ארוחות מסודרות,ולעיתים נאלצת לוותר על ארוחה. למרות נסיונותי איני מצליחה להעלות במשקלי,אלא המשקל ממשיך לרדת.הירידה מתבטאת גם במראה פני שניראה רזה מדי ועייף. שמעתי על משקה אנשור,ונאמר לי שהמשקה הנ"ל עוזר לעליה במשקל. לפי החישוב שלי עלי להעלות כ-5-7 ק"ג. שאלתי.האם השימוש במשקה אכן עוזר,והאם העליה במשקל ניכרת רק במראה הנגוף שמתמלא או זה מקרין גם על מראה הפנים? וכמה קופסאות אנשור עלי לצרוך בכדי להעלות את ה5-7 ק"ג? והאם יש פתרון אחר מלבד אנשור?כמו כן אני צמחונית ואיני אוכלת כל בשר מכל סוג. אצפה לתשובתכם.

14/08/2010 | 08:00 | מאת:

שלום חני, ראשית, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי להתאמת תפריט המתאים לסגנון עבודתך. אנשור יכול לעזור אך איני יכולה כמה עליך לצרוך ביום, לשם כך יש צורך בייעוץ אישי. יש כמובן פתרונות נוספים. בברכה,דנה

13/08/2010 | 21:24 | מאת: ירון

שלום רב, מה כמות הפחמימות (אורז, פתיתים, אטריות, קוסקוס) שאדם מבוגר צריך לאכול בארוחת צהריים כדי מצד אחד לא לאכול יותר מדי ומצד שני לא לאכול מעט מדי ולהישאר רעב? תודה מראש!

14/08/2010 | 08:01 | מאת:

שלום ירון, זה מאוד תלוי במשקל, הרגלי אכילה, ספורט ועוד, כך שאין כמות מתאימה לאדם מבוגר. זה גם תלוי כמה פחמימות וקלוריות צריך במהלך היממה. שובע הינו דבר מאוד סובייקטיבי. בברכה,דנה

13/08/2010 | 13:51 | מאת: מורן

האם יש אמת ששתיית כף חומץ ביום זה בריא ומומלץ במיוחד לדיאטה להורדת שומנים? קראתי זאת ברפואה סינית. אם כן האם יש חומץ מיוחד שמומלץ? דבר שני - האם ישנם מחקרים שמראים שתוספת אומגה 3 אכן תורם לגוף או שבעצם בגוף זה לא נספג כמו תוספי תזונה רבים אחרים?

14/08/2010 | 08:03 | מאת:

שלום מורן, לא ידוע לי שחומץ מאיץ שריפת שומנים. ישנם מחקרים לגבי תוספי אומגה 3 ותועלתם, אך הם לא מגיעים למסקנות שנעשו על צרית אומגה 3 במזון. בברכה,דנה

13/08/2010 | 11:47 | מאת: משה

שלום וברכה. לאחרונה התוודעתי לנפלאותיהם של הדגנים המלאים. אני אופה מהם לחם ב"אופה לחם" בביתי. במקומות שבהם אני קונה, הקמח נמכר בקירור , כדי למנוע התפתחות תולעים (הוא הרי אינו ניתן לניפוי) וגם אני שומר אותו כך ואפילו בהקפאה. האם קירור או הקפאה פוגעים בערך התזונתי של הלחם? תודה רבה.

שלום משה, ההקפאה והקירור לא פוגעים בערץ התזונתי של הלחם. בברכה,דנה

12/08/2010 | 22:34 | מאת: גדי

שלום אני מתאמן כל יום ( לא כמקצועי) בסוגי ספורט שונים מה התזונה הטובה לפני ואחרי האימון תודה

14/08/2010 | 08:04 | מאת:

שלום גדי, לשם כך יש לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית המתמחה בתזונת ספורט. יש הרבה המלצות בהתאם למשקל, הרגלי אכילה וסוגי ספורט שונים. בברכה,דנה

12/08/2010 | 10:27 | מאת: נירה

שלום אני אמא לילדה בת 6.5 שהיא סרבנית אכילה בהגדרה היא מעדיפה לאכול כל היום קורנפלקס עם חלב מלווח וג'חנון היא גם אוהבת סטייקים מידי פעם להציע לה עוף או פחמימה זו מלחמה ולרוב זה נגמר בכעס ובכי בעלי מציע להוציא את הקורנפלקס מהבית חשוב לציין שהיא אוכלת קורנפלקס מדגנים מלאים עם חלב עיזים אשמח לשמוע מה דעתך בנושא תודה נירה

12/08/2010 | 21:03 | מאת:

נירה שלום! אני מניחה שתסכימי איתי שעיקר הבעיה היא התנהגותית ולא תזונתית... ממליצה בחום להתייעץ עם פסיכולוג/ית ילדים כיצד לפתור את מאבקי הכוח סביב האוכל. בברכה, נועה

12/08/2010 | 01:12 | מאת: עידית

האם יש קשר בין אכילת מוצרי מתיקה לשינויים במצב הרוח? האם יכול להיות מצב של אכילת "יותר מידי" פירות? האם יש קשר בין אכילת בננה למשל לשחרור מתחים? או כעסים? תודה רבה!

14/08/2010 | 08:06 | מאת:

שלום עידית, לרוב ממתקים גורמים לתחושת מצב רוח טובה יותר לזמן קצר בעקבות עליה של סרוטונין במוח. אין אכילת יותר מדי פירות, אף בהחלט רצוי להגביל ל-3-4- מנות פרי ליום, אין צורך ביותר. לא ידוע לי על הקשר בין אכילת בננה לשחרור מתחים ו/או כעסים. בברכה,דנה

11/08/2010 | 22:39 | מאת: אתי

אני בת 35, גובה 1.60 משקל 58 קילו.התחלתי דיאטה לפני כמעט שנתיים,אשר במהלכה אכלתי מעט וללא פעילות גופנית.ירדתי תוך בערך שנה 25 קילו ואני במשקל זה כמעט שנה. מזה 8-9 חודשים הוספתי הליכה 4-5 פעמים בשבוע ומבחינת האוכל,לא אוכלת אפילו חצי מכמות הקלוריות המומלצת לגופי ולמשקלי,אני יודעת שזה פגום,אך שאלתי אחרת. איך זה יתכן שהוספתי פעילות גופנית+תזונה של מקסימום 600-800 קלוריות יומיות ואני באותו המשקל,ואף ישנם ימים של עלייה של עד קילו? מעבר לכך בחודשים האחרונים אני סובלת מנפיחויות איומות בבטן. מדוע זה קורה ומה מומלץ לעשות כדי לרדת במשקל עוד 2-3 קילו,ולהפתר מהנפיחויות המטרידות עד מאוד. סליחה על אורך השאלה

14/08/2010 | 08:08 | מאת:

שלום אתי, ראשית, איני יכולה הלעריך מהי ההוצאה האנרגתית שלך בהליכה, שכן הליכה בקצבים מסויימים יכולה להביא להוצאה של מעט מאוד קלוריות. שנית, גופך התרגל לכמות קלוריות קטנה מאוד ולכן אינך יורדת. כמו כן, הכנסת ספורט לתמונה יכולה שלנות בשלב ראשון יחס בין מסת שומן לשריר ואז לא רואים שנוי של ממש במשקל. לגבי הנפיחות בבטן, פני לגסטרואנטרולוג לבירור. בברכה,דנה

14/08/2010 | 20:10 | מאת: אתי

איך אוכל לאכול יותר?-הרי הגוף התרגל למעט קלוריות וזה לא יכול להמשך כך לכל החיים.יחד עם זאת איני רוצה להשמין...איך מנווטים בין השניים?

10/08/2010 | 15:41 | מאת: מיכל

שלום, יש לי מספר שאלות שמעניינות אותי לגבי חומצות שומן והייתי שמחה להבין: 1) למה חומצות שומן רוויות מזיקות? (מה הן עושות שונה בגוף מחומצות לא רוויות?) 2) כנ"ל לגבי חומצות טרנס 3) אם הגוף מסוגל לסנתז בעצמו חומצות שומן (מלבד אומגה 3 ו-6), למה בכל זאת כדאי לאכול גם חומצות שומן אחרות? תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות

14/08/2010 | 08:12 | מאת:

שלום מיכל, 1. מחקרים הראו שצריכת שומן רווי בכמות גדולה מביאה לעליה בכולסטרול ומכאן לחמצון מוגבר יותר של הכולסטרול הרע "LDL". מחקרים אחרים הראו ששינוי היחסים בין רווי לבלתי רווי מוריד תועפות אלו ועודד. 2. חומצות שומן טרנס אינן מוכרות לגוף בצורתם הנוכחית, אלו מעלות כולסטרול כללי וכולסטרל רע, מביאות לירידה בכולסטרול הטוב, וחמצון. 3. כמות השומן שאנו זקוקים לה בדיאטה מאוד נמוכה, עד 30% מסך הקלוריות היומיות. אנו באמת לא זקוקים לכל השמן הזה שאנו מסוגלים לייצר בעצמנו, אך על מנת לקבל את המינימום הדרוש של חומצות שומן חיוניות, עלינו לצרוך גם שומן שלכאורה פחות חיוני. אם תרדי מתחת לכמות שומן מסויימת, זה יקרה. אין אפשרות לצרוך רק אומגה 3 ורק אומגה 6 בכמויות הדרושות מכדורים או מזון אחר. כל מזון המכיל שומן מכיל את כל חומצות השומן, חיוניות ובלתי חיוניות, ביחסים משתנים. בברכה,דנה

10/08/2010 | 10:11 | מאת: ש

שלום,אני בת 24 בעלת פנים רזות ,עצמות לחיים בולטות.. אני לא מצליחה להשמין בפנים למרות שמשקל גופי עולה..מה אני יכולה לעשות..?

10/08/2010 | 10:27 | מאת:

שלום , אין לכך פתרון תזונתי.שוחחי עם פלסטיקאי. בברכה,דנה

09/08/2010 | 20:39 | מאת: עדי

שלום רב יש לי תינוק מקסים בן שנה וחצי. הוא נמצא אצל מטפלת בבית והבעיה היא שהוא עושה בעיות עם אוכל. סדר היום שלו: בבוקר בין 6-7 בקבוק 180 מ"ל בסביבות 9 - חביתה (עם עגבניה מטוגנת או גבינה צהובה) + גבינה לבנה (בערך 10 כפיות) בצהרים מרבית הימים הוא עושה בעיות עם אוכל ולא מוכן לאכול את הבשר/דג וכו'. מרבית הימים הכוונה שבערך יום בשבוע הוא אוכל כמו שצריך, שזה 2 פולקע וספגטי או דג ותוספת. אח"כ הוא הולך לישון צהרים וכשהוא קם הוא מקבל מעדן. בערב הוא אוכל לפעמים שוב חביתה (אני מנסה לתת לו את המנה של הצהרים שהוא לא אכל בצהרים אבל הוא מסרב) ובד"כ בקבוק לפני השינה. לפעמים (בממוצע אחת לשבוע) הוא מתעורר לבקבוק ב 3 לפנות בוקר. בנוסף הוא לא מוכן לגעת בפירות (בשום צורה, מעוך, טחון, שלם) ובירקות הוא מוכן רק אם זה עם החביתה ולעיתים רחוקות גם ירקות מבושלים. חשוב לי גם לציין שבמהלך היום המטפלת לא נותנת לו חטיפים בשביל שהוא יהיה רעב בארוחת צהרים. הוא לא מוריד במשקל הוא שוקל כמעט 11 ק"ג והוא נשאר באותם אחוזונים מאז שנולד בערך מגיל שנה יש לו עליות ומורדות עם האוכל ימים שהוא לא אוכל כמעט כלום וימים שהוא טורף הכל.(לצערי זה בד"כ לא אוכל כמעט כלום) האם יש לי סיבות לדאגה? האם יש דרך לטפל בזה? בדיקות דם ד"א תקינות וגם התפתחות תקינה. תודה אמא מודאגת

עדי שלום! את מתארת דפוס אכילה תקין לגמרי לפעוטים. מומלץ בכל מקרה לעבור ככל שניתן לאוכל ביתי (כלומר לכזה שכל בני הבית אוכלים) ולשבת איתו לאכול כדי שיקבל דוגמא. בברכה, נועה

09/08/2010 | 14:09 | מאת: שירה

שלום, אם שמן דקלים מכיל אחוז גבוה של חומצות שומן רוויות, אפשר להסיק שגם התמרים מכילים אחוז גבוה של חומצות שומן רויות? האם שמן הדקלים מופק מהתמר או מחלק אחר של העץ? תודה

10/08/2010 | 10:29 | מאת:

שלום שירה, בתמרים אין כמעט שומן, לכן לא רלוונטי, הרוב פחמימות. שמן דקלים לא מופק מהפרי. בברכה,דנה

09/08/2010 | 01:34 | מאת: יפעת מ.

היי, האם אפשר לקחת כדור אבץ 25 מ"ג על בטן ריקה עם הקפה של הבוקר? (קפה שחור עם כף של בנפייבר. ללא סוכר או חלב)? אם כן- כמה זמן רצוי לחכות מלקיחת הכדור ועד לארוחת הבוקר? תודה.

10/08/2010 | 10:30 | מאת:

שלום יפעת, לא רצוי לקחת אבץ עם קפה ו/או בנפייבר, לכן מומלץ לקחת חצי שעה אחרי. לרוב מומלץ לקחת אחרי ארוחה, גם חצי שעה אחרי. בברכה,דנה

10/08/2010 | 18:55 | מאת: יפעת מ.

היי דנה. גם אם הארוחה הכילה סידן או ברזל? חצי שעה זה מספיק לחכות? ומה לגבי ממש לפני השינה? זה עדיף על הבוקר? תודה.

08/08/2010 | 08:18 | מאת: ארירדנה

יש הרבה מזונות ומשקאות שאפשר לצרוך כשהם קרים או חמים.האם יש הבדל ביעילות של ספיגת האוכל/משקה במידה והוא נאכל או נשתה קר או חם?

08/08/2010 | 09:56 | מאת:

שלום, לא, אין הבדל.יש לקחת בחשבון שרכיבים תזונתיים יכולים לההרס בחימום. בברכה,דנה

שונות ןלמרות שהקפדתי מאד עליהן לא הצלחתי להוריד כלום.בנוסף לשמירה אני עושה ספורט כמה פעמים בשבוע, בגלל תת פעילות בלוטת התריס אני לוקחת 2 אלטרוקסין 100 יום יום והתוצאה האחרונה של בדיקת tsh היא 0.14 . האם זו הסיבה לאי הירידה במשקל?כמה קלוריות א'כ מותר לי לאכול ביום עד לאיזון הבלוטה?

שלום יעל, בד"כ שיש תת פעילות של בלוטת התריס ה- TSH גבוה מאוד, ולכן לא נראה לי שזוהי הסיבה אצלך. הכל תלוי במאזן היומי שלך, וכנראה שהוא גבוה ולא נמוך. אין לי אפשרות לייעץ לך במסגרת פורום זה, עליך למצוא מסגרת מתאימה שתוכל לעזור לך בנושא. בברכה,דנה

07/08/2010 | 10:46 | מאת: אדלה

האם לאגס, שזיף תאנה (כ"א בנפרד) ערכי תזונה בריאותיים מבחינת ויטמינים / מינרלים? האם תוכלו לפרט?

08/08/2010 | 10:01 | מאת:

שלום אדלה, לכל פרי וירק ערך תזונתי. פירות, ללא יוצא מן הכלל מהווים מקור מצויין לסיבים תזונתיים, אשלגן, מגנזיום בחלק מהפירות, וכן נוגדי חמצון שונים, כגון ויטמין C. בברכה,דנה

06/08/2010 | 17:00 | מאת: or

כמה קלוריות יש בלחמניה מתוקה [בגודל כמו הלחמניה העגולה עם הקשר] וכמה שומן יש בה תודה רבה:)

08/08/2010 | 10:03 | מאת:

שלום אור, אין לי פירוט לגבי כל לחמניה, כי המתכונים שונים, הגודל שונה וכו'. זה לרוב מגיע לטווח של בין 150-300 קק,ל. לגבי שומן, תלוי איך מכינים אותן, לרוב בלחמים אין תכולת שומן גבוהה, אלא אם כן עוברים תהליך טיגון או משתמשים בחמאה/מרגרינה להכנתם. בברכה,דנה