פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
18/03/2010 | 11:57 | מאת: לי

אני מאוד אוהבת מוצרי חלב וחלבונים, ומחישוב עולה כי אני אוכלת כ-100 -120 ג' ליום. כמות גבוהה למדי (להבנתי) רציתי לדעת האם יש נזק בכמות כזו (לכליות?..)יש לנו הסטוריה במשפחה של מחלת כליות האם רצוי להפחית את הכמות? בנוסף, אני שותה כמות גדולה מאוד של מים מדי יום (כ-4 ליטר) והולכת הרבה לשירותים.. רציתי לדעת האם לדעתכן יש קשר לאכילת החלבונים? והאם אני צריכה לעשות עם זה משהו <אגב, רמות הסוכר בדם אחרי צם תקינות, וגם רמות הקריאטנין> תודה מראש

20/03/2010 | 12:49 | מאת:

שלום לי, זה מאוד תלוי מהו הגורם למחלת הכליה, אם זוהי מחלה גנטית משפחתית יש לחשוב על המלצות לגביך. ההמלצה המינימלית לאדם בריא היא 0.8 גר' חלבון לק"ג משקל גוף תקין. אפשר בהחלט לעלות לכיוון 1-1.1 גר' לק"ג משקל תקין. אם אין לחץ דם, מחלה גנטית, סוכרת אין לנו בעיה לצרוך יותר חלבון, אנו משתמשים במה שצריך לבניה ובעודף לאנרגיה. תוצרי הפירוק שנוצרים בכבד מפונם ע"י הכליה, ואם אין בעיה כלייתי, אין בעיה לאכול יותר חלבון. אין הוכחה חד משמעית שאכית כמויות גדולות של חלבון פוגעת בכליה בריאה, אך היא בהחלט מעלה זרימת דם לכליה, ואולי מכאן ההשתנה המרובה, כמובן בתוספת כמויות גדולות של מלח (נתרן). כמו כן, אין צורך ב- 4 ליטר ליממה. 2.5 ליטר בהחלט מספק. בברכה,דנה

17/03/2010 | 19:06 | מאת: מלכה

שלום רב, אתמול שלחתי שאלה: מה יותר גרוע לשכול ארוחה כבדה בצהריים וללכם מיד לישון, אול לאכול ארוחה כבדה בערב וללכת לישון ב-12.00 לצערי נמחקה לי כתובת האתר ששלחתם אלי. אנא שילחו שנית. תודה, מלכה

18/03/2010 | 11:11 | מאת:

שלום מלכה, טרם נמצא קשר של ממש בין שעת הארוחה לבדיקות הדם. עדיף לא לשנות הרגלים כאלו, אם אתם נוהגים לבצעם שנים רבות. העליה בשומנים ובקראטנין אינה קשורה לשעת הארוחה. למרות כל זאת, עליכם לגשת לדיאטנית קלינית, עדיף עם התמחות בנפרולוגיה, על מנת להתאים תפריט מתאים. בברכה,דנה

17/03/2010 | 17:03 | מאת: ורד

האם כאשר מבשלים את התרד, זה פוגע בערכו התזונתי המפורט בכתבה?

18/03/2010 | 11:10 | מאת:

שלום ורד, כל בישול של ירק ו/או פרי פודע בערכו התזונתי בדרגה כזו או אחרת, בגלל איבודים למים וחימום. לא כל הערכים אובדים, אך בהחלט זה אינו שווה למצבו הטבעי. בברכה,דנה

17/03/2010 | 13:46 | מאת: אלעד

שאני מטגן חזה עוף על האש איזה שמן כדאי להשתמש? והאם הלהבה צריכה להיות גדולה או קטנה?

17/03/2010 | 14:13 | מאת:

שלום אלעד, עדיף לא לטגן, יש מחבת גריל פסים או "סיר פלא". אם בכל זאת מטגנים, עם שמן קנולה. ללהבה אין משמעות, כל עוד הבשר מתבשל היטב. בברכה,דנה

17/03/2010 | 20:04 | מאת: טל

איך אפשר אז בלי שמן בכלל בלי שהבשר יידבק למחבת? זה מה שאני עושה בלי שמן במחבת וזה נדבק לי ואחרי זה קשה להוריד את מה שנשאר

16/03/2010 | 22:33 | מאת: דובי

אני בן 48 מתעמל קבוע BMI 26 רמת גלוקוז 89 HDL 43 LDL 147 טריגליצרידים 126 נמנע משומנים "רעים" ועדיין LDL מעל הנורמה א.האם לקחת ליפיטור? כדי למנוע שקיעת "שומנים" ב. האם לדחות עד כמה שניתן כי יש נזק בלקיחת ליפיטור? תודה!!

17/03/2010 | 09:34 | מאת:

שלום דובי, אינדקציה להתחלת טיפול בסטטינים הוא רפואי ולא תזונתי. יש לקחת בחשבון גורמי סיכון נוספים מעבר לבדיקות, כגון היסטוריה משפחתית, גיל ועוד. לשם כך יש להתייעץ עם רופא משפחה או רופא מומחה לליפידים. בכל מקרה, הנזק של הליפיטור בטל בשישים לעומת התועלת שבו, שכן אין הוא רק מיועד להורדת כולסטרול, אלא בעל אפקטים מגנים אחרים. לרוב האנשים לא נוצר נזק בעקבות נטילת תרופה זו, אך אין ליטול אותה ללא המלצה מתאימה. בברכה,דנה

16/03/2010 | 21:06 | מאת: gili

בחודשים האחרונים עליתי במשקל בכ-3 ק"ג , העליה במשקל מורגשת בעיקר בבטן שהתנפחה לי (נהייתה לי כרס )ובאזור המותניים אני עושה ספורט כ-3 פעמים בשבוע ולא שיניתי את התזונה שלי, מה יכולה להיות הסיבה להשמנה הפתאומית הזו וחוסר היכולת שלי לרדת במשקל למרות הספורט שאני עושה?

17/03/2010 | 09:35 | מאת:

שלום גילי, לצערי, אין לי אפשרות לגלות מהי הסיבה. פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, ולשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית שתעריך את ההוצאה האנרגתית שלך לעומת הכנסה והלעריך, היכן חל השינוי ומה ניתן לעשות בנידון. בברכה,דנה

16/03/2010 | 15:57 | מאת: דליה

ידוע לי שישנה אפשרות לפנות לגוף רפואי בנושא התאמת תרופות באופן אישי. אודה לכם על פרסום מספר הטלפון או אי מייל כדי לפנות אליהם. בתודה דליה.

17/03/2010 | 09:36 | מאת:

שלום דליה, פני לפורום רוקחות. בברכה,דנה

17/03/2010 | 17:06 | מאת: דליה

16/03/2010 | 13:33 | מאת: מלכה

אנו בני 70 ורגילים לאכול ארוחה עיקרית בשעה 7.30 בערב, והולכים לישון בשעב 12.00. לאחרונה רופאה המטפלת בבעלי עקב ציגליטיריטים 213 ו-כראטינין 1.35 אמרה לנו לאכול את הארוחה העיקרית בצהריים. מה יותר גרוע לאכול ארוחה עיקרית בצהריים וללכת מיד לנוח, או לאכול בערב וללכת לישון רק ב-1200? תודה על התשובה מלכה

שלום מלכה, טרם נמצא קשר של ממש בין שעת הארוחה לבדיקות הדם. עדיף לא לשנות הרגלים כאלו, אם אתם נוהגים לבצעם שנים רבות. העליה בשומנים ובקראטנין אינה קשורה לשעת הארוחה. למרות כל זאת, עליכם לגשת לדיאטנית קלינית, עדיף עם התמחות בנפרולוגיה, על מנת להתאים תפריט מתאים. בברכה,דנה

שלום לכולם, אני שוקל 62 קילו, מתאמן 6 פעמים בשבוע ולכן צורך כ +- 70 גרם חלבונים ביום, שהם הרף הנורמלי לו אני זקוק (ע"פ הספרות) בזמן פעילות ספורטיבית נמרצת. האם עקב העובדה שאני מתאמן(כלומר - שהחלבון הזה נחוץ והגוף "משתמש" ברובו המוחלט) לא נגרם לי אובדן סידן בשתן עקב צריכה גבוהה של חלבונים מן החי כמו אדם שלא מתאמן? אם כן, באיזה סדר גודל? האם הפעילות הגופנית תורמת בצורה כלשהי ל"משק הסידן" בגוף שלי? תודה וכל טוב... ים

שלום ים, ראשית זה תלוי בסוג החלבון שאתה צורך, שכן בתוך החלבונים מן החי יש גם מוצרי חלב, שהינם הספקים העיקריים של סידן. ההייחסות היא בעיקר לחלבון בשר,ופחות למוצרי חלב, דגים וביצים, כך שאלו יכולים להיות מזינים יותר ופחות מזיקים. ישנם מחקרים המראים כי פעילות גופנית עוזרת למשק הסידן ומגינה מפני אוסטאופורוזיס, כל עוד ישנה אספקה רצויה של סידן, זרחן, מגנזיום וויטמין D. את כל אלו ניתן לבדוק בבדיקות פשוטות, דם ו/או שתן. בברכה,דנה

שלום, הילד החמוד נותח וכרגע עובר הקרנות ובהמשך יקבל גם טיפול כימוטרפי. למיטב הבנתי הוא בסטייג III. רציתי לברר איזה תוספי מזון ניתן ומומלץ לתת לילד כמעט בין שנה. הוא מראש קטנצ'יק ומאוד רזה ולא במיוחד אוהב לאכול. הטיפול אמור להארך כ-6 חודשים. חשוב לי מאוד לחזק אותו בכל דרך אפשרית. תודה מראש, מיה

מיה שלום! לשם טיפול נכון ואחראי, עלייך לפנות לדיאטנית המחלקה בה אתם מטופלים לשם קבלת טיפול. יש להכיר הייטב את התיק הרפואי של בנך על מנת לתת טיפול מתאים. רק דיאטנית המחלקה תוכל לתת טיפול זה. בברכה, נועה

16/03/2010 | 09:56 | מאת: סיגל

שלום רב , מה הם הדברים שכדאי לאכול בין ארוחות כדי למנוע מצב שבו יש "נפילת סוכר" , הכוונה כדי למנוע התנפלות על מתוקים ( אצל אישה בריאה בת 30 ללא בעיות סכרת ) ? (מקלות גזר ? רצועות פלפל אדום ? אגוזים לא קלויים ? חטיף אנרגיה מסוג מסויים ? וכו'....) . תודה רבה !!

שלום סיגל, ראשית יש לספק בארוחות העיקריות פחמימות מורכבות, כאלו שיחזיקו אותך הרבה שעות, כגון לחם שיפון, דגני בוקר מחיטה מלאה ולזה להוסיף מרכיב שומני ו/ו חלבוני שמשביע לאורך זמן כגון טחינה, אבוקדו, גבינה, פסטרמה, טונה ועוד. אם בכל זאת בין הארוחות יש תחושת רעב ו"נפילת סוכר" יש להמשיך עם פחמימות מורכבות משולבות בחלבון ו/או שומן, כגון יוגורט 1.5%+ 1/2 מנת פרי, פרוסה עם גבינה, 2-3 תמרים מיובשים+ 4-5 אגוזים או שקדים טבעיים. חטיפי אנרגיה לא מומלצים לרוב, מבחינתי, כי בחלקם סוכרים פשוטים המחמירים את התופעה. בברכה,דנה

15/03/2010 | 20:37 | מאת: הילה

שלום לכן, רציתי להתייעץ האם כדאי לתת ויטמינים או תוספים אחרים לבני בן השלוש, שמסרב לאכול פירות (למעט מיץ מתפוז מידי פעם) וירקות (למעט מיץ של העגבנייה מידי פעם). הסירוב הזה אגב החל מגיל חצי שנה עם ההיכרות לפירות וירקות, הוא ממש סירב ונגעל, ורק כשהגיע האוכל הפיקנטי החם החל להנות ממוצקים. הוא גם מאוד אוהב אוכל מלוח (בייגלה, שקדי מרק, זיתים מעדיף אותם על חטיפים אחרים או דגני בוקר- שגם אותם לא אוכל). בקיץ אפילו ליקק בים את המצופים שלו שהיו מלוחים ממי הים... האם יש סיבה לרצון למלוח? אשמח לתגובה, תודה הילה

הילה שלום! במצב כזה אני נוטה להמליץ על מולטיויטמין, אך נכון יותר יהיה לעשות הערכה מסודרת ומדוייקת אצל דיאטנית ילדים ואז להחליט באיזה תוסף יש בכלל צורך. ועצה חשובה - לא לוותר. תמיד להציע, מגוון בצבע, חיתוך, מרקם, דרך הכנה. תמיד צריך להיות, אפילו ברקע, ושהילד יראה את שאר בני המשפחה אוכלים את מה שמציעים לו. בברכה, נועה

15/03/2010 | 12:56 | מאת: אלמוני

שלום, גובהי 174 ס"מ, כיום שוקל 65 ק"ג בקירוב נוהג לאכול שלוש פעמים ביום כאשר לפחות ארוחה חמה גדולה אחת, אני מנסה כבר שנה להעלות במשקל וכל שהשגתי הוא 5 ק"ג, במקביל כל בוקר תרגילי כפיפות בטן ידיים ורגליים, מעוניין להגיע ליעד של 75 ק"ג, מבקש עצתכם תודה

15/03/2010 | 13:47 | מאת:

שלום, ראשית, עליה של 5 ק"ג הינה מצויינת לשנה. אך פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. בדומה לאנשים המנסים לרדת במשקל, גם אתה צריך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

15/03/2010 | 12:34 | מאת: ליה

גילו לי אבנים בכיס מרה בנתיים אני אמורה להיות במשטר דיאטה מקסימאלית לפי דברי הרופא רק לא ככ הבנתי מה מותר ואסור? הבנתי שחלב אסור אבל זה רק חלב לשתות או גבינות? )אני עברתי לחלב סויה זה בסדר? בשר בקר להוריד לגמרי? או פעם בחודש מותר איזה פילה בקר ללא שומן? דגים? הודו עוף? כל אחד אומר לי משהו אחר וזה נורא מבלבל אשמח לקבל עזרה תודה

15/03/2010 | 13:46 | מאת:

שלום ליה, הרעיון הוא דיאטה דלת שומן, כלומר: ללא טיגון, מוצרי חלב דלי שומן (עד 3%), אין צורך במוצרי סויה. בשר (עוף,דגים, בקר) חלקים רזים, בבישול או צליה, לא טיגון. כל האשר אפשר רגיל, פירות, ירקות, דגנים, קטניות. להמנע מזרעים ואבוקדו.אפשר להשתמש בשמן בכמות קטנה, כפית ליום עם סלט ירקות, עדיף בבוקר. בברכה,דנה

15/03/2010 | 12:29 | מאת: tamar

שלום! אני בולימית כבר כמה שנים טובות על בסיס יומי.. השתמשתי גם במשלשלים.. בקיצור מה לא עשיתי לגוף שלי.. בתקופה האחרונה הפסקתי עם הכל בבת אחת ואני קצת חוששת מזה.. מה אני צריכה לאכול כדי שהגוף שלי יתחזק והמערכת עיקול שלי תחזור לפעול כמו שצריך .. האם אני צריכה ליווי צמוד .. אני רוצה שתעזרו לי ותתנו לי טיפים מה אני צריכה לעשות הלאה..

שלום תמר, לצערי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לעבור את תהליך הריפוי בעזרת תמיכה צמודה של מטפל בתחום הנפש ודיאטנית. לשם כך, עליך לפנות למרפאה להפרעות אכילה, הקרובה למקום מגוריך. בברכה,דנה

15/03/2010 | 10:26 | מאת: רוני

לכבוד דנה וינר שלום רב איזה טיפול מומלץ לטיפול מידיי וריפוי דלקת עפעפיים.(גירוי,גרד,צריבה)רגישות לאור,תאורה,עבודה על מחשב,וכ"ו.? האם שימוש בקומפרסים של תה שומר יעילים לכך?האם הוא נעים לעינים וכמה פעמים ביום? ומה לגבי שימוש בשמן פשתן,האם הוא יעיל לדלקת עפעפיים? ומה עוד מומלץ מבחינה תזונתית,לשיפור וריפוי הדלקת? כרגע מטופל במשחת מקסיטרול לשבועיים ומגבוני לייף קר לפני השינה. אודה לעזרתכם

שלום רוני, אין טיםול תזונתי שידוע לי לדלקת בעפעפיים. אתה מדבר על שימוש במזון באופן מקומי, ולא האכילה, ולכן אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

הפעוט גמול מהנקה מזה שבוע, השאלה היא:איזה מזונות עשירים בויטמין B12 B6,בברזל ויטמין C יש לציין שהפעוט אלרגי לפרי- הדר, למוצרי חלב,ואיננו אוכל בשרים. בתודה מראש, שרון .

שרון שלום! זה לא יהיה ממש אחראי לתת לך רשימת מכולת. לא רק המרכיבים הללו חסרים בתפריט שלו. יש עוד. 2 קבוצות המזון החשובות ביותר לגדילה והתפתחות של ילדים הן בשר ומוצרי חלב. במידה ולא ניתן לשלב אותן בתפריט, חשוב ביותר לפנות לדיאטנית ילדים ללימוד הנושא ובניית תפריט המכיל את כל הרכיבים החיוניים, כולל המלצה לתוספים במידת הצורך. בנוסף יש צורך במעקב צמוד יותר כולל בדיקות דם תקופתיות לאיתור חוסרים. בברכה, נועה

14/03/2010 | 19:01 | מאת: לי

שלום, אי בת 17. כבר מגיל צעיר אני לא אוכלת בשר, עופות ודגים. רציתי לדעת איזה ויטמינים אני צריכה לקחת בשביל שלא יווצר מצב של חוסר בויטמינים עקב תזונה לקויה

15/03/2010 | 13:42 | מאת:

שלום לי, ראשית עליך לבדוק רמות ברזל, ויטמין B12 ואבץ, ואז בהתאם להחליט אם יש מקום לקחת תוסף או לא. בברכה,דנה

14/03/2010 | 07:25 | מאת: חנה

שלום, בבדיקות דם שבצעתי התברר, שרמת ויטמין D שלי היא 8.3 ng/ml. הרופאה אמרה שכמות הויטמין שעלי לצרוך היא 4000. היא הציעה לי לקחת 20 טיפות בייבי D3. הרוקחת אמרה שבבקבוק כזה (10 מ"ל) יש 60 טיפות, ז"א הוא יספיק ל-3 ימים בלבד (10 בקבוקים בחודש - 130 ש"ח). האם זהו המינון נכון שעלי לצרוך? כיצד עושים את החישוב של תכולת היחידות בכדור / בטיפות? האם יש אופציה זולה יותר?

14/03/2010 | 10:29 | מאת:

שלום חנה, המינון נראה מוגזם, ואין צורך לקחת הכל בבת אחת.הייתי מציעה שתתייעצי עם רופא מומחה לתחום, שן לנו כדיאטניות, אין סמכות לומר כמה לקחת, הואיל ומדובר בטיפול תרופתי. בברכה,דנה

14/03/2010 | 11:23 | מאת: חנה

איזה רופא מומחה לתחום?

14/03/2010 | 01:07 | מאת: מור

לפי אתר מסוים אני עוקבת אחר אבות המזון שאני צורכת וויטמינים ומינרלים (מתזונה). יוצא לי תמיד שאני לא צורכת מספיק נחושת ולא מספיק ויטמין E.לפי כמות מומלצת. בנוסף ויטמין A יוצא שאני צורכת יותר מכמות מומלצת. 1. בשביל מה צריך נחושת וויטמין E 2. באם כדאי לי להשלים אותם מאילו מזונות אני מקבלת אותם? 3. עודף ויטמין A למה גורם?

15/03/2010 | 13:40 | מאת:

שלום מור, 1. הנחושת חשובה למטבוליזם של ברזל, ביצירה של שומנים ופירוקם, ביצירת רקמת חיבור, פעילות שריר הלב, ויש לה תפקידים נוספים במערכת החיסון והעצבים. חשובה מאוד בנטרול נזקים של רדיקלים חופשיים ומחמצנים. לרוב אין לנו חסרים בתזונה בנחושת, ולא הייתי מסתמכת על הטבלאות באופן גורף. ויטמין E חשוב כנוגד חמצון, שותף לויטמין C במעגל נוגד חמצון ותפקידים נוספים. לרוב אין לנו חסר בויטמין E, שכן כף שמן יכולה לספק לנו את רוב ההמלצה, ביחוד שמן קנולה שעשיר בויטמין זה. 2. אין צורך להשלים, אכילה מכל קבוצות המזון אמורה לספק את כל הצרכים הנ"ל. 3. לרוב אנו צורכים ויטמין A יותר מההמלצות, בעיקר בגלל שמוסיפים אותו למזון מעובד. הסיכוי להגיע להרעלה באנשים עם תפקודי כלה וכבד תקינים, אפסית, כך שאין חשש. עודף ויטמין A יכול לגרום בין היתר לפגיעה קשה בעצמות. בברכה,דנה

14/03/2010 | 00:49 | מאת: רן

בלנו מהרופא ילדים הנחיה להוסיף את האבקה הזאת למזון של התינוק (בן שנה) כי לא עלה במשקל במשך רבעון (יש לציין שהיה חולה רוב הזמן, כי נדבק מאחיו שבגן). לפי מה שראיתי, זה בסה"כ סוכר (גלוקוז) וכמות הקלוריות של זה מזערית (8 קלוריות ל-100 גרם של מזון). למה בעצם לא לתת חלופות אחרות?

14/03/2010 | 11:43 | מאת:

רן שלום! ראשית, רצוי לקבל ייעוץ מסודר אצל דיאטנית ילדים לגבי אופן העשרת המזון. תוספת קלוריות דרך סוכר בלבד אינה אפקטיבית במיוחד ויש צורך להעריך האם נחוצות תוספות אחרות. שנית, בפוליקוז כמות קלוריות הדומה לכל הסוכרים - 38 קק"ל ל - 100 גר'. בברכה, נועה

הרופא אמר להוסיף כפית אחת לכל 100 גרם מזון ואני לא בטוח אם הוא אמר כפית (=6 קלוריות) או כף (=23 קלוריות). אני מעדיף לא להתקשר אליו, כי התקשרתי אליו אתמול והוא צעק עליי בטלפון, כך שאשמח אם מישהו כאן יחסוך לי את הטלפון.

13/03/2010 | 22:22 | מאת: מבולבלת

אם אני מכינה 100 גרם אורז יבש הרי כשזה מוכן זה שוקל יותר.. רציתי לדעת אם ההבדל בין אורז יבש למבושל הוא כזה הבדל גדול? כמה יוצא לי לאחר שהאורז מוכן מה100 גרם? ועוד שאלה. כשאומרים כוס למנת פחמימה על כמה גרם מדובר? תודה מראש :)

14/03/2010 | 10:36 | מאת:

שלום, אחרי בישול של אורז הוא תופס את הנפח של המים, אך אין לו ערך תזונתי שונה.ההבדל בטבלאות אם זה לפני בישול או אחרי בישול מבחינת מדידה, ואז יש הבדל קלורי. אבל ברגע שלקחת 100 גר' אורז ובשל, את צריכה להסתכל בטבלה של ערכים תזונתיים ל=- 100 גר' אורז לפני בישול, גם אם שוקל אח"כ יותר בגלל המים. לגבי מנה פחמימה, כל פעם כוס שווה כמות גרמים אחרת, תלוי בנפח של המזון. בברכה,דנה

13/03/2010 | 17:03 | מאת: אבי

היכן אני יכול לקנות ספירולינה? האם אני צריך לאכול אותה עם משהו?

14/03/2010 | 10:34 | מאת:

שלום אבי, אין לי מידע בנושא. פנה לחנויות טבע. בברכה,דנה

13/03/2010 | 16:26 | מאת: גילי

שלום רב, יש לי אוסטאופניה מתקדמת. אני מרבה לאכול מעדני חלב עם אחוז שומן נמוך- 0-1.5%. האם אחוז שומן זה יעיל בהשפעתו על ספיגת הסידן בגוף??? בתודה מראש.

14/03/2010 | 10:34 | מאת:

שלום גילי, מעדני 0% אינם מועילים. עדיף לשמור על טווח של 1.5-3% שומן לפחות. בברכה,דנה

13/03/2010 | 14:58 | מאת: מאיה

האם חובה לשלב קטניות עם דגנים על מנת לקבל חלבון וברזל?

13/03/2010 | 16:00 | מאת:

שלום מאיה, אין חובה לשלב בין דגנים וקטניות, זוהי תאוריה ישנה. כל עוד אוכלים מכל קבוצות המזון, אין סיבה לחסרים מבחינת חומצות אמינו חיוניות. דבר אינו רלוונטי לגבי ברזל, השילוב הנ"ל לא מעלה כמות או ספיגת ברזל. לשם כך כדאי לצורך מזונות מן החי. בברכה,דנה

13/03/2010 | 18:38 | מאת: מאיה

תודה על התגובה אך הייתי רוצה לדעת אם אמשיך לאכול 3 פעמים עוף או הודו בשבוע + פעמיים דגים + קטניות כל יום מעורבבות בסלט זה יספק לי ברזל? (אני לא נוגעת כמעט בבשר בקר)

וירקות נוספים,המשלימים את כמות הסיבים לאותה ארוחה

שלום אליפז, אין צורך באיזון תזונתי בקיבה או במערכת העיכול בין שילוב במזונות הנ"ל, העיקר שאלו נצרכים באופן קבוע במהלך היום. כמו כן אפשר לעבור לאורז מלא או בר, שעשיר יותר בסיבים. בברכה,דנה

13/03/2010 | 11:49 | מאת: אפרת

שלום רב! אימי אושפזה לפני שבועיים ואובחן אצלה דלקת במעיים. היא טופלה באנט' דרך הווריד והועברה לדיאטה דלת שארית. כעת ממתינה לביצוע קולונוסקופיה אשר תבוצע בעוד חודש. לפי המלצות הרופאים היא אוכלת כלכלה דלת שארית לפחות עד לביצוע הבדיקה. שאלתי היא אילו מאכלים (הדריכו אותה באופן מצומצם לגבי אפשרויות האכילה)היא יכולה לאכול במסגרת הכלכלה המותרת ולא לגרוע מהערכים התזונתיים. בנוסף, האם מותר מעדני סויה? תודה מראש.

13/03/2010 | 15:57 | מאת:

שלום אפרת, בעיקרון דיטה דלת שארית הינה דיאטה דלה מאוד אשר יכולה לגרום לחסרים תזונתיים קשים, בייחוד בלי אכילת פירות וירקות, דגנים מלאים, קטניות ולעיתים הגבלה במוצרי חלב שונים ועוד. לכן חשוב לפנות לדיאטנית הקלינית במחלקה בה טופלתם ולהתייעץ עימה באופן פרטני לגבי אימך ולקבל המלצות להעשרות תזונתיות בהתאם לצורך. בברכה,דנה

13/03/2010 | 10:22 | מאת: שרית

שלום, אימי בת 58, קיצרו את כיבתה מאחר והיה לה התחלה של גידול, למזלה אין יותר , אך כל הזמן היא מקיאה ויש לה בעיה שהאוכל "נתקע" ובעיות ביציאה, למי לפנות? מי יכול לבנות לה תפריט שיתאים לה?

שלום שרית, עליכם לפנות בהקדם לרופא המנתח ולבקש ייעוץ עם הדיאטנית במחלקה בה אמך נותחה. בברכה,דנה

13/03/2010 | 06:50 | מאת: סמי

ב-4 במרץ דווח שבארה"ב נבדקו שמני הדגים של היצרנים המובילים ונמצא שמכילים ריכוזים גבוהים של רב-כלורידים-ביפניל PCB ושהוגשה נגדם תביעה. שאלתי כצרכן ותיק של נטילת שמן דגים אם זה בטוח להמשיך ליצרוך אותם? הבנתי שזהו אחד המזהמים המסוכנים ביותר.

שלום סמי, אין לי אפשרות להתייחס באופן פרטני לכל תוסף של אומגה 3, אך מכיוון שאין המלצה לצרוך תוסף של אומגה 3, אלא לצרוך אותו מהמזון, אם יש לך חשש מזיהום, אתה יכול להפסיק. בברכה,דנה

14/03/2010 | 16:38 | מאת: סמי

אבל אם מדברים על מקור ממזון הרי שרק דגים מסוימים בעיקר ממים עמוקים בימים מכילים אומגה-3 ומהם גם מפיקים את שמן הדגים?!

13/03/2010 | 05:03 | מאת: גילי

האם נכון לשטוף את העמילן מהאורז לפני השימוש בו ? מבחינה בריאותית ומבחינה דיאטתית. תודה רבה

שלום גילי, אין חובה של שטיפת העמילן מהאורז. זה לא הופך את האורז למזין או בריא יותר ולא משנה באופן משמעותי את ערכו התזונתי. בברכה,דנה

12/03/2010 | 15:08 | מאת: ירון

שוקולד מעורר רעב יותר ממתוקים אחרים? והם מתוקים ככלל מגבירים תחושת רעב?

13/03/2010 | 15:52 | מאת:

שלום ירון, שוקולד אינו מעורר או מדכא רעב יותר ממזון אחר באופן כללי וממתוקים אחרים באופן פרטני.ישנם אנשים בהם התגובה למתוק גורמת להפרשה מוגברת מדי של אינסולין ויכול להביא לתחושת רעב מוקדמת יותר. בברכה,דנה

12/03/2010 | 11:06 | מאת: ינון

עברתי ניתוח בקע סרעפתי לפני 5 ימים. תודרכתי ל"כלכלה נוזלית ורכה". לכמה זמן? האם יש שלב ביניים לפני מעבר לתזונה רגילה? תודה.

13/03/2010 | 15:51 | מאת:

שלום ינון, לרוב מדובר בכשבוע ולפי סבילותך, לאחר מכן ניתן לחזור למרקם רגיל אך צריך לדאוג ללעוס היטב את המזון, לא לשכב אחרי ארוחה או להתעמל, לאכול ארוחות קטנות וצפופות. להשתדל להמנע מזון עתיר שומן ומטוגן או כל מזון שוגרם לאי נוחות מבחינתך. התייעץ עם הדיאטנית במחלקה בה נותחת. בברכה,דנה

13/03/2010 | 19:45 | מאת: ינון

ועם טרום סכרת ממתיק לקפה לתה וכו.. תודה.

שלום, אפשר להשתמש בסוכרלוז או בסטיביה. סוכרלוז נתן להשיג בכל סופר וסטיביה בבתי טבע. בברכה,דנה

תן לי בבקשה "סוכרלוז"? ככה קוראים לזה? יש לזה שם? וכמה מותר מהסוכרלוז ליום? והאם יש לזה קלוריות? תודה!

14/03/2010 | 16:52 | מאת: ליאת

ד.נ. בשקית סוכרלוז כתוב שמשקלה 1 ג'. אני קראתי שהכמות המומלצת היא בסה"כ 5 מ"ג לק"ג משקל. זה אומר, לדוגמה, שאם משקלי 50 ק"ג, מותר לי (לפי הבנתי, אלא אם כן אני טועה) לצרוך לא יותר מ-250 מ"ג, כלומר רבע שקית (ביום)? הייתכן? כמו כן, על השקית מוזכר סוכרוז לפני שמוזכר סוכרלוז. מה המשמעות של כל אלה? בברכה, ליאת

11/03/2010 | 20:22 | מאת: נעים

שלןם דנה אם אני מוסיף סובין לקמח לבן, האם יש לי קמח מלא ..? תןדה נעים

12/03/2010 | 10:23 | מאת:

שלום נעים, זה לא בדיוק קמח מלא, אך זה בהחלט משפר את ערכו התזונתי של הקמח הלבן. איני יכולה גם לומר לך כמה להוסיף מבלי לפגוע במרקם של הקמח שממנו תאפה. בברכה,דנה

11/03/2010 | 17:00 | מאת: יניר

שלום שמי יניר אני בן 22 ולפני כחודש עברתי בדיקת גסטרו, בבדיקה גילו לי דלקת בקיבה ובתריסריון הרופא המליץ לי לקחת כדורי לוסק פעם ביום חצי שעה לפני אוכל. ברצוני לדעת איזה מזון מותר לי לאכול..ידוע לי שאסור לי לאכול שמנים ואסור לי לעשן האם מותר לי לאכול עגבניות דברי חלב כגון, מטבוחה ,קטשופ ,גבינות?? אנשים ששאלתי אמרו לי שזה גורם לצרבות ולא כדי לאכול אני שואל אותכם המומחים האם אפשר ... תודה  

12/03/2010 | 10:25 | מאת:

שלום יניר, ההמלצות הן המנעות מעישון, אלכוהול, קפאין, מזון עתיר שומן ומטוגן, מנטה, בצל, שום וכל מזון שיכול לגרום לך לרגישות או צרבות, וזה משתנה מאדם לאדם. אין המלצה להמנע מעגבניות ומוצריה, פירות הדר ובהחלט אין מניעה ממוצרי חלב. בברכה,דנה

10/03/2010 | 21:14 | מאת: אור

שמעתי שאכילת זיתי פוגעת בזיכרון? האם זה נכון? ידוע ששמן זית זה מצוין לבריאות,אז איך הזיתים לא? תודה.

שלום אור, אכילת זיתים אינה פוגעת בזכרון. שילוב זיתים בתפריט לאנשים שאינם מוגבלים במלח, יכולה אף להיות מועילה בשל תכולת שומן מסוג חד בלתי רווי. בין זיתים לשמן זית, עדיף שמן זית בכל מקרה, בשל הרכבו השונה. בברכה,דנה

10/03/2010 | 19:12 | מאת: אלירן

ד.נ. האם מיץ עגבניות (תעשייתי - זה שקונים בחנות) הוא משקה בריא? ואם כן, האם הוא מתאים לאדם רגיל (כולל אדם שיש לו יל"ד מאוזן תרופתית, אך לא בעיות בריאותיות רציניות אחרות), האוכל עגבניות בסלט על בסיס יומיומי? בברכה, אלירן

11/03/2010 | 07:54 | מאת:

שלום אלירן, אפשר לשלב מיץ עגבניות בתפריט, ככוס ליממה. בד"כ מיץ עגבניות עשיר מאוד בליקופן ( נגזרת של ויטמין A) שיכול להוריד סיכון לסרטן פרוסטטה ובעל אפקט נוגד חמצון חזק מאוד. בברכה,דנה

10/03/2010 | 14:04 | מאת: מירי חנון

שלום, בדיקת הדם שלי מראות 10.30 של hemoglobin ו4.70 של ferritin, הרופא שלי אמר שרוקנתי את המצברים ונתן לי 2 כדורים ביום. רציתי לשאול אם במצב הזה אפשר לעשות יוגה ופילטיס או שעדיף לחכות? תודה

שלום מירי, את בהחלט יכולה לעשות פילאטיס ויוגה וכל פעילות בהתאם ליכולותיך. נסי לשנות את התזונה לעשירה יותר בברזל כולל בשר ודגים. בברכה,דנה

10/03/2010 | 12:24 | מאת: לילה

שלום, איך מחשבים בבית את הRMR אני 72 קילו, 29 % שומן. 1.73 מטר, פעילה מאוד M כל הזמן על הרגליים, כל יום כמעט 30 דק מינימום אירובי , (אינטרוולים הליכה /ריצה) ו3 פעמים בשבוע הליכה יחסית מהירה , עם תיק גב עד העבודה שלי, בין 40 ל60 דקות הליכה . אשמח להסבר ולעזרה. העבודה שלי על הרגליים זזה הרבה

10/03/2010 | 18:30 | מאת:

שלום לילה, אתרים רבים ומחשבונים רבים. הבאתי לך כאן דוגמה אחת. http://www.phord.com/cc/ בברכה,דנה

10/03/2010 | 11:10 | מאת: גלית

הי, כנראה שיש לי ריפלוקס. לקחתי בחודשיים האחרונים לוסק 20, ובימים האחרונים הכפלתי בהמלצת הרופא. מאז יש לי גם בחילות וליחה שזה ממש נורא. לגבי תזונה רציתי לשאול - האם כל אוכל מטוגן הוא אסור? גם טיגון קל במעט שמן? מה לגבי ירקות חיים? ראיתי שכתבתם שעגבניות מותר - בכל מקום באינטרנט רשום שעגבניות ופירות הדר זה חומצי ואסור... ואחרון...יש ויכוח לגבי לימון....?

10/03/2010 | 18:25 | מאת:

שלום גלית, כל מזון מטוגן אסור, גם טיגון קל (לא כולל חביתה). יש ספריי לטיגון לשם כך. מזונות חמוצים לא חומציים יכולים לגרות ושט כואבת בעקבות צרבות, אך אין המלצה להמנע מהן, כולל לימון. כמובן שהכל מסתכם להרגשה אישית למזון מסויים. בברכה,דנה

13/03/2010 | 15:16 | מאת: גלית

10/03/2010 | 05:34 | מאת: חבר

האם זה נכון שגומי גואר גורם לבחילות ולשילשולים? וגם אם לא גורם ,האם רצוי להמנע מלקנות מוצרים שמכילים גומי גואר?

10/03/2010 | 18:24 | מאת:

שלום , הבעיה העיקרית עם גואר שהוא יכול לגרום להיצרות בדרכי עיכול עליונות, בעיקר ושט. כמובן הבעיה אם מדובר בכמויות גדולות. לא ידוע לי שהוא גורם לשלשולים, אך בהחלט יכול לגרום לבחילות. אין המלצה להמנע ממנו מסיבה כזו או אחרת בשלב זה. בברכה,דנה

10/03/2010 | 05:15 | מאת: שני

עשיתי בדיקות דם בעקבות נשירת שיער מאסיבית והתגלה אצלי חוסר ברזל,התחלתי לקחת תוסף לפני ארבעה ימים,מתי אני אמורה להתחיל לראות שיפור,אם בכלל?

10/03/2010 | 18:22 | מאת:

שלום שני, זה יכול לקחת שבועות עד חודשים. בברכה,דנה

שלא מעלה את הסוכר? יש משהו מומלץ? קוביות?

שלום, למיטב ידיעתי אין כזה המומלץ לסוכרתיים ושיש עליו חותמת איל. בברכה,דנה

09/03/2010 | 19:45 | מאת: ארי

שלום רב אני חולת סכרת ורגישה לחלב, האם אני יכולה לשתות חלב סויה כתחליף?

10/03/2010 | 18:21 | מאת:

שלום ארי, את יכולה, אך שימי לב, לחלק מחלבי הסויה מוסיפים סוכר. שימי לב לרשימת הרכיבים בחלב וכמות הפחימימות למנה שאת צורכת. את יכולה להשתמש גם בחלב דל לקטוז. בברכה,דנה

09/03/2010 | 14:30 | מאת: מאיה

שלום לדיאטנית, במעדן שוקו דיאט, המבוסס על פולי סויה וקקאו, וממומתק בסוכרלוז ואססולפם, יש (ב-100 ג') 37 קלוריות, 3ג' חלבון, 5ג' פחמימות, 0.5ג' שומן (שמן דקלים), 50 מ"ג נתרן ו-160 מ"ג סידן(!). האם, עפ"י הרכבו וערכיו התזונתיים, יתרונותין הבריאותיים טובים מחסרונותיו, או להיפך? כמו כן, האם הוא טוב כמו מעדן שוקו דיאט דומה אך שהוא על בסיס חלבי? והאם יש בו אלמנטים בעייתיים כלשהם? בברכה, מאיה

10/03/2010 | 18:20 | מאת:

שלום מאיה, המעדון הוא סביר בהחלט, את יכולה לשלבו בתפריט, אך לא חייב על בסיס סויה, אפשר לגוון עם חלב פרה. הואיל וזה לא הבסיס למזונך, לא הייתי מייחסת לו יתרונות ו/או חסרונות מיוחדים, פרט לכמות גדולה של סידן (אך אין זה אומר דבר על זמינותו וספיגתו). בברכה,דנה

ללא סוכר שיש בו ממתיק מלטיטול.. קצת פחמימות הרבה מאוד סידן ומלא ויטמינים ברמות גבוהות אז רציתי לשאול אם זה מדגנים מלאים , ומה החסרונות שלו? כי זה נראה ונשמע יותר מדי טוב. והאם לקלוגס יש משהו בסגנון הזה של הברנפלקס? ללא סוכר, ועם נתונים דומים? תודה!

שלום, כן הברנפלקס עשוי מחיטה מלאה וסובין, ולכן עשיר בסיבים תזונתיים. זהו אחד המוצרים הטובים ביותר מבחינת דגני בוקר. יש גם את ה-פייבר 1, שנחשב למוצר מזין. למיטב ידיעתי גם לקלוגס יש מוצר שנקרא ברנפלקס. בברכה,דנה

09/03/2010 | 20:35 | מאת: ח

אבל כתוב עליו קמח חיטה מלאה חיפשתי מוצר דומה של קלוגס ולא מצאתי.. יש רק ברנפלקס של תלמה.. לקלוגס אין משהו כזה.. את יכולה לתת את השם שלו ? אולי יש באינטרנט משהו? תודה!

08/03/2010 | 22:20 | מאת: מוטי

שלום ברצוני לדעת האם משקה כלורופיל עוזר בהורדת לחץ דם המרכיבים של המשקה הם: סורביטול,סודיום קופר כלורופיל,טעם מנטה,חומצה ציטרית,גוארגם,פוטסיום סורבט,סודיום בנזואט אודה לכם אם תספקו לי מידע עבור משקה זה בתודה מראש מוטי

09/03/2010 | 11:56 | מאת:

שלום מוטי, אין לי מדיע לגבי מוצר זה והשפעותיו על לחץ דם. לפי המרכיבים,לא הייתי בוחרת אותו למוצר השנה בתחום הבריאות. לחץ דם מורידים ע"י ירידה במשקל, פעילות גופנית, הפסקת עישון, הפחתת כמות המלח במזון, העשרת התפריט בירקות ודגנים מלאים וכן מוצרי חלב דלי שומן מועשרים בסידן. בברכה,דנה

09/03/2010 | 14:33 | מאת: אלדד

דנה שלום, לגבי מוצרי החלב שציינת בתשובתך לגולש מוטי, האם גבינות (לבנות וצהובה) 5%, מועשרות בסידן, עונות על הדרישות? אלדד

08/03/2010 | 04:28 | מאת: רפי

האם קומדין נכלל ברשימת התרופות המסוכנות? אם כן למה?

08/03/2010 | 16:57 | מאת:

שלום רפי, קומדין הינה תרופה הנמצאת בשימוש נרחב בקרב האוכולוסיה, וניתנת במקרים של קרישיות יתר ופרפור פרוזדורים. ההחלטה על מתן התרופה הינו רפואי בלבד, ולכן לגבי תופעות לוואי אפשריות, יש להתייעץ עם רופא מומחה. בברכה,דנה

08/03/2010 | 04:25 | מאת: לורי

אדם שאוכל בעיקר ירוקים מהצומח והרבה כל יום כולל חליטות צמחים . האם יש דרך לאזן את רמת ויטמין ה-K כי לא טוב עודף ויטמין K.

08/03/2010 | 17:01 | מאת:

שלום לורי, לרוב איננו מקבלים עודף ויטמין K מהמזון, כך שאין דאגה לעודף. רוב ויטמין K שאנו משתמשים בו נוצר אצלנו בגוף ע"י חיידקי המעיים. בברכה,דנה

08/03/2010 | 04:17 | מאת: לורי

האם אכילה מרובה של צנון (יש ענקיים) בכל יום גורמת לעצירות?

08/03/2010 | 17:02 | מאת:

שלום לורי, לא ככל הידוע לי. זה בהחלט יכול לגרום ליותר גזים. בברכה,דנה