פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
01/02/2010 | 20:00 | מאת: מורן

שלום לכם, מדוע משתנה הערך הקלורי למאה גרם כאשר אוכלים חומוס קלוי לעומת חומוס מבושל? האם "סיפור" הקלוריות לא אמור להיות כמו עם עגבניות- מול עגבניות מיובשות- כלומר אותו ערך קלורי למאה גרם פשוט צריך לאכול פחות בגלל ששוקל יותר כאשר קלוי... כנ"ל לגבי פולי סויה קלויים- שהיום גילית שיש בהן 450 קלוריות למאה גרם- המון קלוריות- למרות שזהו כביכול "חטיף ממולץ" לנשוש... תודה

שלום מורן, זה רק עניין של משקל בעיקרון, פשוט יש הרבה יותר גרגרים של חומוס מיובש ב- 100 גר' מאשר גרגרים רגילים ב- 100 גר'. מעבר לכך, לעיתים מוסיפים להם שמן בתהליך הקליה. בברכה,דנה

01/02/2010 | 15:19 | מאת: דנה

תזונאית המליצה לי להוריד קמח לבן מהתפריט היומי שלי. רציתי לשאול האם מוצרים המופקים מחיטת דורום נחשבים לקמח לבן? אני חייבת לציין שאני משתדלת לאכול חיטה מלאה, אבל זה לא כל כך טעים לי ואני יודעת שיהיה לי קשה להתמיד בזה, לכן רציתי לדעת אם דורום הוא תחליף טוב עבורי? תודה.

03/02/2010 | 15:40 | מאת:

שלום דנה, דורום הוא סוג של חיטה, אשר ממנה מייצרים קמח ליצור פסטה. יש המייצרים פסטה מקמח שמקורו בחיטה מלאה, קמח לבן ועוד. ההבדל העיקרי בין קמח דורום לבין קמח לבן הוא החלבון, בחיטת דורום יש יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח לבן, אך לא בהבדל משמעותי. כמובן, ככל שהקמח עובר פחות עיבוד, הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, לכן קיימת אפשרות, שדורום עשיר יותר בסיבים תזונתיים, ולכן אולי יותר מזין. מבחינת ערך קלורי אין כל הבדל. הבדל נוסף הוא במבנה הקמח, קמח שמקורו מחיטת דורום נחשב קשה יותר ומותאם בעיקר לייצור פסטה. בברכה, דנה

01/02/2010 | 14:35 | מאת: דליה

שלום רב אני לא תזונאית אולם אני מתעניינת מאוד בנושא של אכילה בריאה (מבחינת ויטמינים, מירלים וכו'). אודה מאוד על הפנייה לספרות מומלצת בנושא, בביקור האחרון בחנות הספרים עמדתי המומה מול כמות הספרים (לצערי בעיקר בנושא של דיאטת הרזיה).אני מחפשת ספר אחד או שניים של כותבים רציניים ומוסמכים בתחום. אני לא מחפשת ספרים עם כל מיני דיאטות הזויות ואופנתיות אלא ספר שיכול לספק ל מידע בסיסי אך מקיף בנושא של תזונה בריאה. תודה רבה דליה

03/02/2010 | 15:38 | מאת:

שלום דליה, ישנו ספר שיצא לאור לפני כשנה שנקרא " האינטלגנציה של התזונה" בו פרקים נרחבים בכל הנושאים החך מינקות ועד גיל הזהב. בברכה,דנה

31/01/2010 | 21:15 | מאת: סוזי

שלום!! ברצוני אם יש הבדל בין לחם קל מחיטה מלאה ללחם קל מקמח מלא ואם כן מה ההבדל?? מחכה לתשובה, תודה מראש סוזי

01/02/2010 | 11:19 | מאת:

שלום סוזי, אין שום הבדל, חיטה מלאה וקמח מלא זו אותה הכוונה. בברכה,דנה

31/01/2010 | 15:13 | מאת: דנית

רציתי לדעת אם צואה ירקרקה רירית.שלפני מספר ימים הייתה גם קשה היא סימן למשהו שמצריך ללכת לרופא?

01/02/2010 | 11:21 | מאת:

שלום דנית, אם זה משהו חד פעמי, אין צורך בפניה לרופא, אם התופעה ממשיכה מספר ימים, פני לרופא. בברכה,דנה

31/01/2010 | 14:54 | מאת: שירה

שלום וברכה, הנני בת 47,בריאהובעלת משקל עודף של 25 ק"ג.לפני 3 חודשים התחלתי לאכול לפי תפריט בריא ומאוזן בהיקף של 1000-1400 קל' ליום וכן הנני הולכת 4-5 פעמים בשבוע 6 ק"מ כל פעם ומתאמנת בפילאטיס קרקע ומכשירים שעתיים בשבוע . למרות כל המאמצים הורדתי עד כה רק 7.5 ק"ג . מה יכול מקור הבעיה? רוב תודות שירה

שלום שירה, אין לך שום בעיה, ירידה של 7.5. ק"ג בתוך 3 חודשים הינה ירידה מצויינת, מבוקרת ונכונה. הטווח התקין לירידה הוא 0.5-1 ק"ג בשבוע, ואת בהחלט בטווח התקין. המשיכי כך ותראי שתרדי עוד. בירידה במשקל חשוב גם להתסכל על היקפים ואחוז שומן, ולא רק על המשקל, שלרוב משקף ירידה במסת שומן + צבירת מסת שריר. בברכה,דנה

31/01/2010 | 14:03 | מאת: ורד

אני שומרת על תפריט דל בשומנים "מזיקים" עקב ערכי כולסטרול גבוליים. השאלה האם לחם/עוגה שמכילים כמות גדולה יחסית של אגוזי מלך אפויים מזיקים במקרה כזה (ידוע לי שאגוזי מלך טריים נחשבים דווקא טובים אבל מזונות רבים משנים את ערכם התזונתי לאחר חימום). יש לציין כי מבחינת ערך קלורי (=השמנה) אין לי בעיה.

31/01/2010 | 14:53 | מאת:

שלום ורד, אגוזי מלך מאבדים מיתורנותיהם התזונתיים בנוגע להורדת כולסטרול בחימום, ולכן אין לייחס להם תכונות מועילות בדרך זו. הדרך הנכונה היא לצרוך אותם בצורתם הטבעית. בברכה,דנה

01/02/2010 | 07:10 | מאת: ורד

תודה על התשובה, אך זו לא הייתה השאלה... אני יודעת שהאגוזים האפויים לא מועילים, אך השאלה היא האם הם *מזיקים* בצורה זו

31/01/2010 | 12:11 | מאת: צפורה

קיבלתי במייל את הכתבה להלן .עד כמה הדברים נכונים ומדויקים?תודה. שמן קנולה - שמן מנוע לפני שמתחיל שבוע הטיגונים, כדאי שתדעו: שמן קנולה יועד במקור למנועי אוניות, ואז קרה לו נס שיווקי שהכניס אותו למטבח שלכם. שרי אנסקי שרי אנסקי | 12/12/2009 8:50 שמן קנולה. תיכנסו לכל סופר או חנות מכולת בארץ ותראו את הנס: נס למי שמייצר אותו בזול, למי שמייבא אותו בזול ולמי שמשווק אותו ביוקר. אלא שעבורנו, הצרכנים, כלל לא מדובר בנס. מה זה קנולה? על פניו, נראה שזה הצמח עם הפרחים הצהובים שמצולם על תווית הבקבוק. לצמח הזה בכלל קוראים לפתית, אבל היצרנים לא יכולים היו בשום פנים ואופן לשווק "שמן לפתית", מצמח הלפתית ניתן להפיק גז חרדל והוא גם קשור לתזונת הפרה המשוגעת. אז קראו לו קנולה. ובשמו המלא: Canadian oil, low acid. כלומר , הקנולה הוא שמן קנדי שמופק מלפתית עם חומצות מופחתות. למעשה, גידול הלפתית לשמן התחיל בקנדה כבר ב-1936, אך השמן יצא בצבע ירוק זוהר והכיל כמות גבוהה של חומצות ארסיות שבמינונים גבוהים עלולות להיות רעילות. לכן, הוא שווק לשימון מנועי אוניות הצי הסוחר. אף אחד לא העלה בדעתו לטגן בו סופגניות או צ'יפס ואפילו החיות או הזבובים, בעזרת החושים הטבעיים שלהם, לא התקרבו אליו. למעשה, מ-1968 התחילו לבצע בקנדה הכלאות גנטיות בין זנים שונים של לפתית כדי לקבל שמן בעל תכונות טובות יותר. בשנות השבעים הם הצליחו ומאוחר יותר לקחו גאונים שיווקיים את השמן הזול של המוטציה הגנטית הזו והסבירו לעולם שהצליחו לייצר את השמן הבריא בעולם אחרי שמן הזית. ותפסיקו להיות תמימים - אפילו השם "קנולה", שמתחרז עם גרנולה, נבחר במטרה ליצור אצלכם הרגשה של בריאות. כן, זה טריק שיווקי מבריק שמחזק את מגמת הבריאות שמנסים לשייך לשמן הזה. אך האם שמן קנולה באמת בריא? ולמי? לי נדמה שהשמן הזה הוא רק דוגמה ומופת לשיווק מתוחכם. מניפולציה צינית שתכליתה לייצר כסף קל, והיא מתאפשרת רק מפני שרוב הציבור אינה מתעניין בייצור מזון. וזה, כנראה, הדבר העיקרי שלא בריא. השם החדש מספק כיסוי מושלם לאינטרסים המסחריים. מדובר, כמובן, במיליארדים של דולרים. קנדה וארצות הברית נחשבות ליצרניות וליצואניות שמן הקנולה הגדולות בעולם, אבל לא ממש לצרכניות - אף על פי שהיצרנים מודים שהשמן פותח מהלפתית, אבל מתעקשים שבאמצעות הנדסה גנטית כבר לא מדובר בלפתית, אלא ב"קנולה". את השמן צורכים בעיקר בדרום מזרח אסיה, מקסיקו, אפגניסטן וישראל. אנחנו, הישראלים, קנינו את הקנולה כאילו מדובר בתרופה להורדת לחץ דם וטיפול מונע בסרטן ולא רק בשמן לטיגון. לכן, העובדה שבמכולות אצלנו כבר כמעט אי אפשר להשיג שמן שאינו קנולה היא נס פך השמן. של היצרנים והמייבאים, כמובן. את העובדה ששמן הקנולה הפך לשמן הנפוץ ביותר בארץ - ועוד כזה שהקונים סוברים שהוא בריא משמנים אחרים לטיגון - אפשר להסביר במילה אחת: נס. הילת הבריאות של השמן הזה נהנית, כמובן, ממחקרים שאת עלותם מממנות החברות שמייצרות אותו, ושהתוצאות שלהם מספרות לכולנו את מה שנעים לשמוע: בשמן קנולה יש חצי מכמות השומן הרווי שיש בשמנים צמחיים אחרים, הקנולה מכיל כמות כפולה של חומצות אלוהיות כאומגה 3 ואומגה 6, שאותן הגוף לא מייצר בעצמו. שתי החומצות הללו הפכו לשם קוד לטרנד הבריאותי של העשור, ונדמה לי שאף אחד לא תהה כמה חומצות כאלה אדם צריך. אגב, אסור לשכוח שאומגה 3 מצויה בעיקר בדגים וגם באבוקדו, שקדים, אגוזים, שומשום וטחינה ואפילו בתה ירוק. בין השורות של המחקרים האלה אפשר לקרוא את האמת: שמן צמחי מסוג קנולה יכול להפוך לפעמים, בחלקו, לאומגה 3. ליתר דיוק: הגוף יודע להפוך אותו, בחלקו, לאומגה 3. אלא ששומן רווי רע לגוף, כי הוא עלול לגרום לעליית הכולסטרול בדם, ומקורו בעיקר בשומן מן החי. שומן חד בלתי רווי טוב לגוף ונמצא בשמני תירס, שמני חמניות ושמני סויה. שמנים כאלה גם מכילים את החומצות האלוהיות שהגוף אינו יכול לייצר בעצמו. גם החוקרים שעובדים בור חברות השמן יגידו לכם שמבחינת כמות האומגה ההכרחית לגוף שלכם, אתם מכוסים - ולכן רשאים לבחור את השמן שהכי טעים לכם. אגב, תבדקו באינטרנט. אפילו אני כבר למדתי לגגל "שמן קנולה" באנגלית ולהיבהל (בעברית התוצאות ממש נפלאות). גם אם האינטרנט מלא בלא מעט שטויות והפחדות, הוא מספק נתונים שאי אפשר להתעלם מהם. אחד מהם מלמד שבדומה לשומן הטראנס שנמצא במרגרינה מתועשת, גם הנזק לו גורמים החומרים שנמצאים בשמן הקנולה יבואו לידי ביטוי רק בעוד שנים רבות. בינתיים אפשר ללמוד באינטרנט איך לערוך ניסיונות עם שמן הקנולה. למשל: טבלו בד בשמן קנולה ובד נוסף בשמן צמחי אחר. אחר כך ספרו את מספר הפעמים שבהן כל בד צריך לבקר במכונת הכביסה בטרם יירד ממנו כתם השמן. ושלא תדעו איך וממה מייצרים גז מדמיע. אבל עזבו את האינטרנט, לדעתי שמן קנולה פשוט לא ראוי לטיגון משום שיש לו ריח נורא. החוק העתיק, הבדוק, החכם והחשוב ביותר בכל מה שנוגע למה שאנחנו מכניסים לפה ולגוף הוא: אוכל שמריח רע, הוא אכן רע ולא ראוי למאכל.

31/01/2010 | 14:51 | מאת:

שלום ציפורה, עניתי כבר בנוגע לכתבה זו לפני כחודש. ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם " קנולה" ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה,דנה

30/01/2010 | 22:59 | מאת: קארין

דנה שלום בבדיקת צפיפות העצם גיליתי שיש לי בריחת סידן אני נוטלת כדורים להעלאת הסידן מה עליי לעשות בכדי לגרום לעליית הסידן? לתשובתך אודה קארין

31/01/2010 | 14:50 | מאת:

שלום קארין, עליך להתייעץ עם רופא מומחה לבריאות העצם, לברר צורך בתוספת ויטמין D. ובהמשך ייעוץ פרטני בהתאם לבדיקות אחרות אצל דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

30/01/2010 | 22:58 | מאת: מוטי

דנה שלום! אני סובל מלחץ דם גבוה ולוקח כדורים להורדת לחץ דם מהם מוצרי המזון או פעילות גופנית שאת ממליצה לי לעשות על מנת להוריד את לחץ הדם? שאלה נוספת: נאמר לי שתבלין קינמון- אם אוכלים כף כל יום גם כן עוזר בהורדת כולסטרול. האם זה נכון לתשובתך אודה

31/01/2010 | 14:49 | מאת:

שלום מוןטי, עליך להקפיד על דיאטה דלת מלח, להוריד מזונות עיתרים בנתרן, כגון שימורים, פיצוחים, חטיפים מלוחים, גבינות מלוחות ועוד. להעשיר את התפריט בירקות, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שפון, שבולת שועל), להקפיד על מורי חלב דלי שומן ומועשרים בסידן, פעילות גופנית אירובית, 1/2 שעה לפחות כל יום ( הליכה, ריצה, שחיה, אופניים). הגבלת כמות הלאכוהול ל- 1-2 מנות ליממה, הפסקת עישון, וירידה במשקל למשקל תקין. לגבי הקינמון, יותר משפיע על רמות סוכר, אך לא מזיק לנסות השפעתו על כולסטרול. בברכה,דנה

בגיל שנה נמצא מבדיקות דם כי יש צורך לתת לבני תוספת ברזל . ההנחייה שניתנה ע"י רופאה 12 טיפות ברזל כל יום במשך חודשיים ובשר כל יום. חלפו חודשים. עדיין לא חזרתי על בדיקת דם. אני שוקלת להוריד בשר ולא לתת כל יום. אודה להתיייחסות בנושא. לידיעה , בני במעון ויצו. התזונה במעון איננה כוללת בשר אלא חלבון סויה וקציצת דג. מודה לתשובתכם. מרב

מרב שלום! בגיל הילדות, צריכת ברזל קריטית להתפתחות. זה מרכיב שלא ניתן לוותר עליו. כשקיים חסר (ואף אנמיה), לא ניתן לטפל בזאת באמצעות תזונה ולכן נוטלים תוסף. יחד עם זאת, התזונה העשירה בברזל מסייעת לרמות הברזל שהגיעו לנורמה, להשאר כאלו. הברזל בתזונה חשוב לשמירה על רמות תקינות. לכן, הכרחי לתת בשר כל יום, עם עדיפות לבשר בקר והודו אדום. עוף דל מאוד בברזל. כמו כן שימוש בתמ"ל המועשר בברזל, דייסות מועשרות, דגני בוקר מועשרים וכדומה, מאוד מסייע. בנוסף, כדאי להמנע משתיית חלב פרה בכמות העולה על 2 כוסות כי הוא פוגע בספיגת הברזל. בברכה, נועה

29/01/2010 | 14:48 | מאת: מיקי

שלום, אני בת 34, בריאה באופן כללי, בשנה האחרונה השתדלתי להמעיט באכילת בשר וכניראה זה מסביר את רמת ההמוגלובין הנמוכה בבדיקות דם אחרונות, עכשיו הבנתי גם למה הרגשתי יותר עייפה ופחות עירנית בחודשים אחרונים.רופא המשפחה שלי אמר לי להקחת תוסף ברזל, והתחלתי לקחת מאתמול... השאלה שלי תוך כמה זמן מרגישים שיפור? והאם במצב של המוגלובין נמוך מאוד ( HB=10.7) כדי להפחית או להגביר פעילות גופנית? תודה מראש ויום טוב

31/01/2010 | 14:48 | מאת:

שלום מיקי, איני יכולה לומר לך מתי תרגישי טוב, ייצור כדוריות דם אדומות חדשות לוקח מספר שבועות, ולכן שינוי אולי תרגישי תוך חודש חודשיים, אם ההמוגלובין יעלה. אין סיבה להפחית פעילות גופנית, אלא אם כן אינך מרגישה טוב ואת סובלת ממחלת לב או יתר לחץ דם. בברכה,דנה

29/01/2010 | 14:17 | מאת: לאה

שלום רב! ברצוני לשאול 2 שאלות בבקשה: שאלה 1: האם אתם מכירים את הממתיק המלאכותי "סוכר לייט"? האם הוא באמת יותר טוב מממתיקים מלאכותיים אחרים? שאלה 2: האם נתרן 14 מ"ג עבור טבליה אחת של ממתיק מלאכותי זה הרבה? (קחו בחשבון שאני יכולה לצרוך אפילו 12 טבליות ביום). ואני אסביר למה אני שואלת. בסוכר לייט בשקיות יש 0 נתרן ואילו בסוכר לייט טבליות יש 14 מ"ג נתרן לטבליה. הטבליות זולות משמעותית ביחס לשקיות. האם שווה לי לשלם יותר? תודה!

31/01/2010 | 14:45 | מאת:

שלום לאה, 1. כן, אני מכירה היטב. נכון לעכשיו הוא ממתיק מלאכותי עדיף על אספרטיים ואצוסלפאם קיי, למרות שאין הוכחות שאלו מזיקים בצריכה מוגבלת. 2. בהנחה שאת צורכת 12 טבליות ליממה, כלומר כ- 160-170 מ"ג נתרן רק מהסוכרזית. כל עוד את שומרת על צריכת נתרן סבירה של 3-4- גר ליממה, אין בכך בעיה. מטרת הנתרן לגרום לטבליות להתמוסס יותר טוב במים חמים.אם אינך צריכה לשמור על הגבלת נתרן קשה, אין בכך בעיה. בברכה,דנה

28/01/2010 | 23:04 | מאת: סאשה

שלום, כעבור כמה זמן בערך המוצר מתחיל להשפיע? רכשתי היום את המוצר, רציתי לדעת האם אפשר לצרוך אותו במהלך ההריון?

29/01/2010 | 12:27 | מאת:

שלום סאשה, לא רשמת באיזה מוצר מדובר. בברכה,דנה

28/01/2010 | 22:10 | מאת: זאב רובין

אישתי מתופלת בקומדין, אמרו לה להימנע מאכילת דג סלמון ומשמן זית האם זה נכון?

29/01/2010 | 12:29 | מאת:

שלום זאב, בלנוטלי קומדין יש להמנע מצריכה מוגברת של ויטמין K. בסלמון ובשמן זית אכן יש ויטמין K, אך אם היא רגילה לאכול מזונות אלו והיא מאוזנת מבחינת INR, אין צורך להמנע ממזונות אלו. יש לשמור על דיאטה קבועה של ויטמין K, ורצוי להמנע משינויים דרסטיים בדיאטה. בברכה,דנה

30/01/2010 | 17:27 | מאת: זאב

תודה דנה

02/02/2010 | 18:09 | מאת: מרווין

דנה פיספסת את השאלה. רופאים חוששים מהגברת דילול הדם על ידי אומגה-3 שבסלמון כאשר נוטלים קומדין. דרך אגב גם זה שטויות.

27/01/2010 | 18:40 | מאת: אסתי

שלום לדיאטנית, האם שתיית כוס חלב ביום+אכילת גבינות יומיומית+אכילת בשר בקר פעם-פעמיים בשבוע גורמים נזקים גדולים לבריאות בטווח הארוך, כפי שמייחסים להם מחקרים שונים? אסתי

29/01/2010 | 12:30 | מאת:

שלום אסתי, לא אין בכך כל בעיה, כל עוד מדבור בגבינות דלות שומן ( 3-5%) ובשר בקר רזה, לא מטוגן. בברכה,דנה

31/01/2010 | 21:24 | מאת: אסתי

דנה שלום רב, תודה על תשובתך. שאלתי התבססה על טענה ששמעתי בהרצאה, לפיה ככל שמזון מכיל כמות גבוהה יותר של חלבון מהחי, הוא מעמיס יותר תוצרי פירוק חומציים על מחזור הדם, הלוקחים סידן מהעצמות לצורך איזון רמת pH בדם. האם יש משהו בטענה זו?בברכה, אסתי

27/01/2010 | 17:29 | מאת: א

שלום דנה. 2 שאלות: זה נכון שמוצרים מעובדים כמו טחינה או טופו מכילים הרבה פחות אוקסלטים-חומצה פיטית ואוקסלית מהגרגירים?

29/01/2010 | 12:30 | מאת:

שלום, לצערי, אין לי תשובה משכילה בנושא ואין מידע עדכני. בברכה,דנה

שלום רב, לפני כשלושים שנה אובחנתי עם סכרת נעורים, לפני כעשר שנים נוסף הצליאק ועכשיו לכבוד השנה החדשה נאמר לי כי ישנה עדות לתת ספיגה של לקטוז ועלי להמנע ממוצרי חלב. בבדיקה שהערכה לי נמצא עי לאחר 90 דקות ריכוז המימן עלה ל- 35 ולאחר 120 דקות ל- 88. מכיוון שאני מאוד מוגבלת באוכל (בשל מחלות רקע קודמות) ואינני מוצאת באינטרנט מידע אשר יסביר לי מה מותר ומה אסור לצרוך אני מאוד מבולבלת. בכל הקשור לצליאק והסוכרת הכל ברור וחד משמעי: אסור קמח על מוצריו השונים הסכרת שלי מאוזנת ואני מטופלת במשאבת אינסולין), אך בכל הנוגע למוצרי החלב אינני מצליחה להבין למי מותר מה וכמה. הדיאטניות של קופת החולים לא הצליחו לעזור לי ואני ממש אשמח לעזרה והכוונה. תודה רבה דנה

שלום דנה, ראשית, זה בהחלט מגביל, אך יש לבדוק עד כמה את רגישה. רגישות ללקטוז הינה בעלת טווח רחב ויש להבדיל בין מזונות עישירם בלקטוז, כגון חלב, לבן לעומת דלים יותר כגון גבינה לבנה וקוטג', לעומת ממש קלים לעיכול, כגון גבינה צהובה וגבינות קשות אחרות. יש לך בהחלט מספיק מגוון של גבינות ומצרי חלב שניתן לצרוך, יש חלב דל לקטוז, את יכולה לנסות יוגורט ביו, ולראות מהי התגובה, והכי חשוב, את יכולה לקחת את האנזים לקטאז לפני ארוחה חלבית, וזה בהחלט יכול לשפר את נושא הרגישות. יש כאלו שעוברים למוצרי סויה, אך אין הכרח. יש כאלו שמגיבים טוב יותר לחלב עיזים/כבשים או נאקות. בברכה,דנה

01/02/2010 | 21:54 | מאת: דנה

הי דנה, תודה רבה על תגובתך למיטב הבנתי הרגישות שלי מתבטאת בפירוק הסוכר שחלב. האם הכוונה שאני יכולה לצרוך גבינות קשות אך לא משקה חלב? במידה וכן, האם ניתן למצוא רשימה של מוצרים אסורים ומותרים? (כמו שמפרסמת עמותת הצליאק) מחיפוש שאני ערכתי לא מצאתי, או שבכלל כל הנושא הוא בגדר ניסוי וטעיה וכל אחד ע"פ תגובתו האישית המוצרים השונים. שאלה נוספת, מהו האנזים של לקטאז? האם הוא במרשם רופא? וכמובן האם אני בשל מגבלותיי יכולה לקחת אותו?

27/01/2010 | 08:45 | מאת: מור

הייתי רוצה לשלב בתזונה שלי לחם . יש לציין שאני מתאמנת במכון כושר 3 פעמים בשבוע . בת 25 גובה 1.55 במשקל של 53 ק"ג . אני שמעתי שלחם מחיטה מלאה ובמיוחד אם זה בגט , לא בריא בכלל.. איזה לחם הכי מומלץ ומזין לתזונה נכונה של הגוף? אני אודה לך על תשובה בהקדם . תודה רבה !

27/01/2010 | 09:56 | מאת:

שלום מור, הלחם המומלץ ביותר לשילוב בתפריט הוא לחם שיפון, 70%. ניתן למצוא בכל מאפיה וסופר. בברכה,דנה

26/01/2010 | 22:47 | מאת: אלעד

שמתי לב שאם אני משרה קטניות עם סודה..אני מקצר את זמן ההשרייה של הקטניות ל10 דקות והם יוצאות רכות,לעומת זה ללא השרייה עם סודה אני צריך להשרות 8 שעות רק עם מים ואני מגיע לאותה תוצאה,השאלה היא אם ההשרייה הקצרה עם הסודה היא בעייתית?או שכדאי להשרות 8 שעות?

27/01/2010 | 09:55 | מאת:

שלום אלעד, למיטב ידיעתי אין בעיה בהשריה זו.השריה של קטניות נועדה בעיקר לקצר זמן בישול ולהוריד את הוסכר שגורם לגזים. אין חובת השריה, ובישול בסיר לחץ יעשה את אותו האפקט. בברכה,דנה

26/01/2010 | 16:43 | מאת: מיכל

ביום חמישי הקרוב יש לי שתי בחינות בגרות בשעות 13:00-15:30, 18:00-20:30. רציתי לשאול מה מומלץ לאכול ביום כזה, בעיקר עקב חשש שאכילה של ארוחה עיקרית לפני אחד מהמבחנים תגרום לעייפות ונמנום שיפגעו בריכוז במבחן. מה כדאי לאכול בבית ומתי? איזה אוכל כדאי להביא למבחן? יש לציין שכרגע אני על תפריט שקיבלתי לפני זמן די רב מדיאטנית קלינית ואני מתחילה בעוד שבוע טיפול אצל דיאטנית חדשה. כרגע עוד אין לי עם מי להתייעץ ולכן פניתי לפורום הזה. בתודה מראש...

שלום מיכל, במסגרת פורום זה איני נותנת תפריטים מלאים, אך אני יכולה לתת לך עצה לך לגבי מזון שכדאי לקחת עימך לבחינה או לאכול במהלך היממה. בהחלט לא רצוי ארוחות גדולות וכבדות שגורמות לישנוניות, כגון בשר בכמות גדולה. רצוי פחמימות , גם זמינות וגם מורכבות. לדגומה: כריכים מחיטה מלאה או שיפון + דבש, ריבה ללא תוספת סוכר, אבוקדו+ ביצה, דגני בוקר, חטיפי אנרגיה, מיץ פירות סחוט, ואפשר גם לשלב חטיף שוקולד עד 150 קק"ל ופירות בעיקר בננה שנוחה לאכילה גם בזמן בחינה. בהצלחה, דנה

26/01/2010 | 15:45 | מאת: נטלי

שלום בעלי הוא גבר ברי בן 36 שלאחר בדיקת דם התגלה אצלו כולסטרול מאוד גבוהה העומד על 300 כאשר הLDL עומד על 200. רופא המשפחה נתן לו מרשם לכדורים. שאלתי היא האם יהיה זה נכון לקחת כדורים החל מגיל כה צעיר והאם ישנה דרך נוספת לטפל בבעיה? במידה והכדורים הכרחיים, האם ניתן לקחת אותם תקופה מסויימת, שלאחריה לשמור על תזונה נכונה ללא הכדורים? תודה

27/01/2010 | 09:51 | מאת:

שלום נטלי, בגלל הרמה הגבוהה, לא הייתי מחכה ומתחילה מיד בטיפול. לתרופות להורדת כולסטרול אפקטים חיוביים נוספים מעבר להורדת כולסטרול. כמובן שיש לשלב את הטיפול התרופתי עם תזונה נכונה, פעילות גופנית אינטנסיבית והפסקת עישון. לרוב לא מורידים טיפול בכדורים, שכן אלו אפקטיבים ביותר, אך תמיד אפשר לשנות, בתנאי שהמטופל הוכיח נכונות לאורח חיים בריא לפחות למספר שנים ולא חודשים. פנו לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

26/01/2010 | 10:48 | מאת: נוגה

ד.נ. קראתי טענה שאכילת גלוטן יוצרת בגוף האדם שכבת דבק שנדבקת לאורך דפנות המעי, פוגעת במעי הדק, משבשת את ספיגת המזון וגורמת לתחלואים שונים. האם יש גרעין של אמת בטענה כנ"ל, כשמדובר באנשים שלא מורגשת אצלם רגישות באכילת לחם המכיל גלוטן? נוגה

26/01/2010 | 16:19 | מאת:

שלום נוגה, הטענה כמובן אינה נכונה, ואין לה כל ביסוס מדעי. לא נוצר במעי דבק או כל שכבה פוגעת אחרת בעקבות אכילת גלוטן. ישנה בעיה עם גלוטן רק באנשים בעלי אלרגיה מוכחת לגלוטן אשר פודגעת ברירית המעי כאשר לא שומרים על דיאטה נוטלת גלוטן. בברכה,דנה

שלום רב, אני סובל מחוסר בויטמין בי 12 וחומצה פולית. אני משתדל לקחת את הויטמינים האלה ע"י תוסף מזון. השאלה שלי היא האם יש סיכון לעודף בויטמין בי 12 או חומצה פולית? הכדור שאני לוקח כל יום מכיל Cyanocobalamin 100 mcg + Folic acid 400 mcg. האם זה בטוח לקחת כדור כזה כל יום או שעליי להתייעץ עם רופה ולבצע בדיקות דם מידי כמה חודשים?

שלום יוסי, המינונים שאתה לוקח בטוחים לשימוש ואין סכנה לעודפים. הואיל ושניהם מסיסי מים, עודף יופרש ע"י הכליה. בברכה,דנה

25/01/2010 | 22:20 | מאת: רגב

פי טבעת צורב האם זה מחמציות יתר או פטריה או מה שהו ויראלי

26/01/2010 | 16:21 | מאת:

שלום רגב, שאלה זו יש להפנות לרופא או מומחה לנושא, פרוקטולוג. בברכה,דנה

25/01/2010 | 21:30 | מאת: חנה

האם הממתיק מלטילול מתאים לחולי סוכרת? שמעתי שהוא יכול לגרום להצטברות חומצה לאקטית. האם מלטילול עלול להיות בעייתי במקרה של אי ספיקת כליות או נטיה לדלקות לבלב? תודה.

27/01/2010 | 09:47 | מאת:

שלום חנה, ארגוני הסוכרת העולמיים לא ממליצים על מלטיטול בדומה לתחליפי סוכר אחרים, הואיל וצריכה מוגברת ממנו תורמת לערך קלורי, הוא אינו אפסי, יכולה להיות לו תרומה לעלית הסוכר בדם, ולכן יש לקחת אותו בחשבון מסך כל הפחמימות המותרות ביום. היתרון שלו שאינו פוגע בבריאות השן,אך לא מיועד לבישול ובמינונים גבוהים יכול לגרום לגזים ושלשולים. לא מצאתי מידע לגבי הצטברות חומצה לקטית והקשר למלטיטול וכן לא מצאתי מידע לגביו בנוגע לאי ספיקת כליות או מחלות אחרות. בברכה,דנה

25/01/2010 | 12:25 | מאת: אבי

אני מקווה שטוב. רציתי לשאול למה אומרים שויטnין c ואומגה 3 כדאי לאכול בבוקר , ויטמין E בערב וכו. האם מדובר בתוספים או שזה נכון באופן כללי? האם את יכולה לעשות לי סדר מתי כדאי לאכול כל ויטמין.(אני לא לוקח תוספים). תודה.

26/01/2010 | 16:23 | מאת:

שלום אבי, אין המלצות מיוחדות לגבי נטילת התוספים הנ"ל או אם הם מגיעים מהמזון. אתה יכול לצרוך אותם לפי נוחיותך. בברכה,דנה

24/01/2010 | 22:29 | מאת: דובי

על ברנפלקס כתוב כי הוא גם מכיל סיבים מסיסים בכמות לא מבוטלת(7.3 גר ל100 גר) האמנם? הרי בחיטה יש רק סיבים לא מסיסים?

26/01/2010 | 16:21 | מאת:

שלום, בחיטה יש גם סיבים מסיסים וגם בלתי מסיסים, ההבדל הוא ביחס ביניהם. בברכה,דנה

24/01/2010 | 09:09 | מאת: דגמוש

כמה שומן עדיין נשאר בטונה משומרת בשמן,כאשר אני סוחט את הטונה,ומוציא את השמן מתוכה.והאם במצב זה היא עדיפה על טונה במים. ודבר נוסף לכל אלה החוששים מנתרן,כדאי שתדאגו תמיד שהאשלגן יהיה יותר גבוה מהנתרן בתפריט היומי,וכך תהיו מוגנים.

24/01/2010 | 21:03 | מאת:

שלום, על האריזה רשום ערך תזונתי לטונה מסוננת, כלומר, אחרי שהוצאת את השמן העודף.בכל מקרה אינה עדיפה על מים מבחינת שומן וקלוריות. לגבי האמרה שלך על אשלגן ונתרן, יש להזהר, היא מתאימה לאנשים בריאים בלבד, ללא בעיות כליה או לאנשים הנוטים מאשלגן גבוה. מעבר לכך, לא מדובר רק באשלגן אלא בשילוב עם סידן, מגנזיום ודיאטה דלת נתרן. בברכה,דנה

23/01/2010 | 22:53 | מאת: מאירה

שלום לדיאטנית, האם זה נכון, כפי שקראתי, שצריכת חלבון מן החי חוסמת את ייצורו בגוף של ויטמין D? מאירה

24/01/2010 | 21:05 | מאת:

שלום מאירה, לא ידוע לי שחלבון מן החי חוסם הווצרות ויטמין D. בברכה,דנה

23/01/2010 | 19:51 | מאת: ארז

שלום רב, האם שתיית קפה שחור עם הל פעם ביום, מדי יום, עלולה להזיק לבריאות? אם כן, האם פעם בשבוע "נסבלת" או שזה גם יותר מדי? נתונים לגביי - בריא בסך הכל, בן 35 עם טיפה עודף משקל... תודה

24/01/2010 | 21:05 | מאת:

שלום ארז, אין בעיה לשתות כל יום כו קפה שחור או אספרסו לאנשים בריאים. לקפה תכונות נוגדות חמצון שנמצאו משפרות בריאות. בברכה,דנה

23/01/2010 | 17:49 | מאת: עפרה

שלום רב,כמה אחוזי שומן יש ב-250 גר' גבינה לבנה 1/2 אחוז שאני מסננת ממנה את המים במשך 24 שעות והופכת אותה למעין לאבנה.תודה על תשובתכם,עפרה

23/01/2010 | 19:41 | מאת:

שלום עופרה, איני יכולה לומר כמה אחוז שומן, כי איני יודעת מה המשקל שנשאר. בעקרון 250 גר' גבינה לבנה 1/2 אחוז שומן מכילה 2.5 גר' שומן וזה מה שיש בגבינה שאת אוכלת אחרי סינון. אך מכיוון שנשארים פחות נוזלים אחוז השומן עולה, אך הכמות נשארת זהה. בברכה,דנה

23/01/2010 | 16:04 | מאת: נועה

שלום, האם יש ביסוס מדעי וחד-משמעי לכך שמוצרי הדיאט למיניהם (כסוכרזית ואספרטיים) מכילים פחמימה שבולמת את הירידה במשקל? האם עדיף, מבחינת הרזיה, לשתות קפה עם כפית סוכר במקום סוכרזית או לאכול יוגורט לא דיאטטי? תודה מראש

23/01/2010 | 19:38 | מאת:

שלום נועה, אין לכך ביסוס מדעי, וזה בגדר שמועה. המלצה שלי, היא להמנע ממתיקים וסוכר ולהתרגל לצרוך מזון ללא תוספים מיותרים. להתרגל לשתיה חמה ללא סוכר ולצרוך יוגורט טבעי ולהוסיף לו פרי טרי. בברכה,דנה

23/01/2010 | 10:02 | מאת: שרי

שלום, בני בן 4.5 חודשים ופולט המון עם סימילאק. הרופאה המליצה על אינפמיל. שאלה: האם זה בסדר לתת לו במהלך היום בקבוק אינפמיל ובארוחה אחרי בקבוק סימילאק? האם יש בעיה בערבוב במהלך היום של המזונות? תודה, שרי

24/01/2010 | 07:39 | מאת:

שרי שלום! כדאי שתביני כיצד האנפמיל AR עובד: יש בו עמילן מיוחד שמסמיך רק כשהמזון מגיע לקיבה. הסמיכות הזו מקשה מאוד על המזון(ואפילו לא מאפשרת) לעלות חזרה לכיוון הלוע. באופן זה התמ"ל המיוחד הזה מפחית או אפילו מונע את הפליטות. בכל ארוחה יש פוטנציאל של פליטות. אם תתני סימילאק, קרוב לוודאי שהפליטות יופיעו לאחר הארוחה. מסיבה זו אני לא רואה טעם לשלב בין שני המזונות. בברכה, נועה

22/01/2010 | 20:12 | מאת: Eemeli

שלום רב, אני בת 37 , 4 חודשים אחרי לידה(הריון ראשון). עליתי 11 קג במהלך ההריון, ודי חזרתי לעצמי לאחריו. כיום אני שוקלת 69 קג והגובה שלי 165. יש לי משקל עודף של 5 קג שאני רוצה להוריד. אני שומרת על תזונה נכונה ודיאטטית, אך לא מצליחה לרדת. אשמח אם תגידו לי מה לא בסדר בדוגמא של תפריט יומי שלי שדי חוזר על עצמו. בוקר: 2 פרוסות לחם קל מרוחות בריבה. ביניים: 140 גרם דגנים מלאים עם חלב רזה. צהריים : חזה עוף בתנור+ ירקות מבושלים(ללא תפוא או בטטות) +סלט חסה או ירקות ערב: שוב 2 פרוסות לחם קל עם פסטרמה דלה וסלט ירקות. אני אוכלת ירקות בלי הגבלה בין הארוחות. מתנצלת על הפרוט הארוך....

23/01/2010 | 19:38 | מאת:

שלום, ראשית, עליך לחכות עוד בכדי לרדת במשקל, זה יכול לקחת עד שנה. הנקה מאוד תורמת לירידה במשקל וכן פעילות גופנית. איני וגת להעביר ביקורת על תפריטים, אך במקרה שלך משהו אחד מאוד חרג מבחינתי, וזה 14 גר' דגני בוקר. באלו יש הרבה קלוריות ופחמימות, נסי להוריד בכמות ושלבי פעילות גופנית. בברכה,דנה

22/01/2010 | 20:03 | מאת: טליה

שלום רב. הבת שלי בת 9 חודשים. ינקה הנקה מלאה עד גיל 7.5 חד' (מגיל 5 חד' עם טעימות של כל מני מוצקים, לא ממש התלהבה ולקח לה זמן להסכים לאכול אותם). בגיל 7.5 חד' נכנסה למשפחתון ואז גם ההנקה התחילה לרדת וכיום יונקת רק כנישנוש פעמיים בלילה. למרות שבמשפחתון מדווחים שהיא אוכל גם פירות וגם ירקות מצויין ובכמויות יפות היא כמעט ולא עולה במשקל בשלושת החודשים האחרונים (בערך 150 גרם בחודש). היא כן ממשיכה לגבוה אבל גם היקף הראש שלה וגם המשקל לא עולים כמעט. בסןפ"ש איתנו בבית היא ממש לא מתלהבת מאוכל ועל חלק מהארוחות היא ממש מוותרת (אנחנו מנסים לתת לה והיא פשוט מסרבת).הבנתי מחברות שהרבה ילדים אוכלים טוב יותר בגן מאשר בבית... אני לא רוצה להפוך את נושא האוכל למאבק ולכן לא "רודפת אחריה עם כפית" אם היא לא רוצה. היא נולדה בשבוע 38 במשקל 2.590, באחוזון 25. עד גיל חצי שנה נשאר באחוזון הזה ומאז יורדת. יש לציין שגם אני לא בחורה גדולה (162מ' גובה, 49ק"ג) ואמא שלי אומרת שגם אני לא הייתי תינוקת אכלנית ושהיה צריך להכריח אותי לאכול. המטפלת במשפחתון העלתה השערה שאולי האוכל לא מצליח להתעכל אצלה כראוי כי היא עושה המון המון קקי (בממוצע 5-6 פעמים ביום) ואולי זה הגורם לאי העלייה במשקל. יכול להיות? האם זה עיקוב בגדילה שעלול לסכן אותה? מה יכולה להיות הסיבה למצב ומה ניתן לעשות? בתודה מראש טליה-אמא מודאגת...

טליה שלום! ראשית, את חייבת ללכת לדיאטנית ילדים להערכה תזונתית מקיפה ובמקביל לרופא ילדים. צריך לעשות בירור של תהליך הגדילה. ניתן יהיה גם לבחון את הצואה ולברר אם יש מרכיבים תזונתיים שאובדים דרכה. מהתיאור היומי שלך חסר לי דבר מאוד מרכזי - תמ"ל! בגילאים הרכים הללו, בתהליך המעבר לאכילת מוצקים (שעלול להיות ארוך...), חייבים לתת בהמשך לכל ארוחה עיקרית, השלמה של תמ"ל (או יניקה אם ניתן). הורדת הבקבוק מהתפריט תהיה כשהכמויות שהילד משלים לאחר ארוחה הן זניחות (60 מ"ל או פחות). החלק הזה בסיפור חסר לי מאוד. מתן תמ"ל שבלבים אלו משלים את כל הפרמטרים התזונתיים וביניהם ברזל שהוא קריטי (ובחסר יגרום למשל לתאבון ירוד). עיכוב בגדילה גורם נזק! זה לא מתבטא רק באותם פרמטרים מדידים (גובה, משקל, היקף ראש) אלא גם בהתפתחות המוח - כלומר ההתפתחות הקוגנטיבית. אנמיה מחסר ברזל לדוגמא גורמת לפגיעה שהיא בלתי הפיכה. חייבים להתייחס לנושא ברצינות. בברכה, נועה

21/01/2010 | 21:23 | מאת: סוכרתית

שלום, האם זה נכון שלחולי סוכרת מותר לצרוך סוכר נבט? תודה.

23/01/2010 | 19:34 | מאת:

שלום, אין לי מידע בנושא, ולא ידוע לי על סוכר מכל סוג המותר לחולי סוכרת. לא הייתי ממליצה. בברכה,דנה

21/01/2010 | 14:38 | מאת: שרון

שלום, אני בת 30 בריאה , צמחונית מזה 20 שנה. לאחרונה בגלל הקור גם ממעטת במוצרי חלב. בדיקות הדם האחרונות שלי הראו חוסר של: hb- 11.6 g/dl; HCT 35%; Urea 16 mg/dl. על מה מצביע אוריאה נמוכה בדם? כמו כן sodium 144 mEq/L - זה כמעט בגבול העליון, האם זה מסוכן? ל"ד תקין אבל יש נטייה במשפחה ללחץ דם גבוה. כמו כן אני משתדלת בתזונה שלי לא להוסיף יותר מדי מלח... מה לעשות? B12 230 pmol/L- האם זה מספק? תודה!

23/01/2010 | 19:34 | מאת:

שלום שרון, האוראה שלך נמוכה מעט מהנורמה ואין לה משמעות במחינתך, לעיתים זה מראה על צריכה נמוכה של חלבון. נתרן הקרוב לטווח הגבוה של הנורמה יכול להעיד על כך שהיית מעט מיובשת לפני הביקה. לרוב יוצא גבוה, כי אנחנו בצום, אך אין לכך משמעות קלינית מבחינתך, וזה לא קשור ליתר לחץ דם. רמות ה-B12 שלך מעט נמוכות, יש לקול ליטול תוסף, התייעצי עם רופא. בברכה,דנה

21/01/2010 | 01:35 | מאת: עומר

שלום רב אני מעוניינת להתייעץ עם דיאטנית מומחית לנושא הנל- האם יש לכן המלצות? מהו התפריט הנכון לילדי פו בגיל שנה? תודה

21/01/2010 | 14:42 | מאת:

עומר שלום! למיטב ידיעתי המרכז הארצי שמטפל בתסמונת זו מצוי בהדסה עין כרם ובצוות יש דיאטנית המומחית לתחום. מהכרותי עם תסמונת זו, חשוב להיות במעקב מסודר על כן אני ממליצה בחום לפנות ישירות אליהם. בברכה, נועה

20/01/2010 | 22:42 | מאת: מורן

אני עוקבת אחר כמות הנתרן ואני צורכת כמו כל אדם בתזונה המערבית של ימינו כמות נתרן פי 2 מהמומלץ ביום בערך האם כמות נתרן גבוהה מסוכנת לכולם? או רק לסובלים מיתר לחץ דם? איך אפשר להמעיט בו אם אני בכלל לא מוסיפה מלח לסלט?? רק במרק אני שמה 2 כפות אבקה. 2. האם תערובת לגבינות שקונים בחנויות טבע למיניהן מכילות מלח ושומן?? דבר שני - אני צורכת בכמויות מסחריות סוכרזית - האם כדאי להמעיט בכלל? האם יש עדות שהיא מסוכנת? והאם יש לך הצעה לתחליף אחר ללא קלוריות לא סטיביה כי זה לא מתוק לי מספיק אני מכורה למתוק המלאכותי הזה ומסיימת בקבוק נוזלי של סוכרזית תוך שבועיים לבד...

23/01/2010 | 19:32 | מאת:

שלום מורן, כמות נתרן גבוהה אינה מסוכנת לכולם. ישנם אנשים הרגישים יותר לנתרן מאחרים, והנטיה ליתר לחץ דם הינה מורכבת ביותר, ואינה תלויה בלבד בצריכת נתרן. ניתן להוריד תריכת נתרן ע"י צריכת גבינות דלות מלח כגון ריקוטה, להמנע ממזון משומר, מעובד ומוכן. ישנן תערובות לגבינה שמכילות תוספת שומן ונתרן, צריך לשאול את המוכר או היצרן. איני ממליצה לאנשים לצרוך תחליפי סוכר בכמויות גדולות, ובין סוכרזית וסוכרלוז, אני מעדיפה סוכרלוז. בברכה,דנה

20/01/2010 | 22:39 | מאת: אלעד

התבלין קצח נהרס בבישול?

21/01/2010 | 10:07 | מאת:

שלום אלעד, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

20/01/2010 | 17:21 | מאת: א'

שלום, אני בת 23, חולת קרוהן. שיניתי הרגלי תזונה לפני כשנה לתזונה אורגנית- מופחתת סיבים (בעקבות הקרוהן) משתדלת לאכול מגוון ככל הניתן אך לא מתקרבת לבשר בבדיקות דם האחרונות שנעשה נמצא ברזל נמוך והרופא רשם לי חומצה פולית (גם שם הייתה בעיה) אך לא רשם דבר לברזל נמוך אילו מזונות מכילים ברזל אך עם רמה נמוכה ככל הניתן של סיבים?

21/01/2010 | 10:06 | מאת:

שלום, מקורות טובים ביותר לש ברזל הינם בשר בקר, הודו וכבד. ספיגה מן הצומח נמוכה מאוד. עליך להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג לגבי תוסף ברזל. בברכה,דנה

20/01/2010 | 13:24 | מאת: רלי

השאלה בגוף הכותרת. תודה.

שלום רלי, לא ידוע לי על מרכיב ייחודי לאגס שמוריד כולסטרול. סה"כ סיבים תזונתיים יכולים לתרום להורדת כולסטרול, אך פחות סיבים שמקורם באגסים. בברכה,דנה

22/01/2010 | 17:31 | מאת: רלי

אבל באגסים יש הרבה סיבים תזונתיים? וביחס לפירות אחרים? תודה.

20/01/2010 | 13:22 | מאת: רלי

האם נכון שאכילת תפוחי עץ באופן קבוע מחזקת את העצמות? אם כן למה הכוונה "מחזקת את העצמות? תודה.

שלום רלי, לא ידוע לי כי תפו"ע מחזקים עצמות. בברכה,דנה

20/01/2010 | 13:13 | מאת: אלעד

מה האינדקס גליקמי של שיבולת שועל? ומה האינדקס של הקווקאר האינסטנט?

20/01/2010 | 13:49 | מאת:

שלום אלעד, לשניהם אינדקס גליקמי של כ- 50-55. בברכה,דנה

20/01/2010 | 03:48 | מאת: ליאת

ראיתי פה שאלה דומה והחלטתי להעיז ולשאול. אכלתי לפני חודשיים בדיוק (אני זוכרת כי זה היה תאריך מיוחד בשבילי) תירס. מאז לא נגעתי בתירס בוודאות. אתמול יצאו לי בשרותים כמה גרגירים. מה זה אומר? איפה כל הזמן הזה הגרגירים היו? נדחקו לדפנות המעי? ידוע כי אני סובלת מעצירות כרונית אך לא חשבתי שזה יכול להגיע לחודשיים שלמים! אודה לתשובה

20/01/2010 | 13:50 | מאת:

שלום ליאת, איני יכולה לומר היכן היו, אבל סביר להניח שאכלת מעט גרגירים במזון מבושל אחר ומשם הגיעו. איני מאמינה שהיו אצך במעי חודשיים שלמים, לא סביר, לא הגיוני, על אף ולמרות העצירות הכרונית. בברכה,דנה

19/01/2010 | 18:27 | מאת: ששוני

התוצאות בבדיקת דם שלי מראות על ויטמין די 6.75 NG/ML מה צריך לעשות על זה והאם יכול להיות שזהו גורם לזה שאני מרגיש חלש מאד בדר"כ

20/01/2010 | 00:24 | מאת:

שלום, עליך לפנות לרופא לקבלת תוסף הויטמין. זה קרוב לוודאי לא מסביר את החולשה. בברכה,דנה

19/01/2010 | 17:35 | מאת: שירי

אני בודקת כרגע אפשרות של לימודי תזונה,אני בעלת תואר ראשון + תעודת הוראה מתחומים אחרים לגמרי ועוסקת בתחום של משאבי אנוש מזה 5 שנים. אני חושבת על שינוי קריירה. בנוסף, יש לי 3 ילדים קטנים. אשמח לדעת על אופי הלימודים, האם הלימודים הם מאוד אינטנסיביים (האם אפשר לשלב אותם עם גידול ילדים)? האם יש משמעות למוסד בו אתה לומד? כרגע נראה שאני יכולה להתקבל למרכז האוניברסיטאי באריאל- האם לאחר הלימודים יש משמעות/העדפה מבחינת מקומות העבודה היכן למדת? בנוסף, דיברו איתי על מבחני התאמה וראיון אישי כחלק מתנאי קבלה, האם אוכל לקבל מידע יותר מפורט לגבי תנאים אלו? אשמח לתשובות למייל האישי. תודה רבה

20/01/2010 | 00:29 | מאת:

שלום שירי, על תנאי הקבלה ואופי הבחינות לא אוכל לספר לך ו/או לעזור הואיל ואיני חלק ממערכת הקבלה לתואר. מבחינת העדפה בשטח אין הבדל משמעותי בין המקומות, אנחנו מקבלים לעבודה לפי יכולות ולא לפי מקום לימודים. כמובן שיש הבדל בין המוסדות מבחינת רמת הלימוד, שכן רמת לימוד נקבעת לפי רמת המרצים ורמת הסטודנטים שאינה שווה בין המוסדות, לכל מקום יתרונות וחסרונות, אך אין זה המקום לפרט. אופי הלימודים הינו אינטסיבי ביותר, מספר הנקודות גבוה ל-3 שנים ושעות הלימוד רבות וישנה השקעה מרובה, מבחנים ועבודות רבות, כך שאיני יכולה לומר שהדבר יהיה פשוט, והוא אינו פשוט גם לאנשים ללא ילדים, אך אני מכירה מספר הורים לילדים שעברו את התהליך. המלצתי, נסי בשלב ראשון לראות אם את מתקבלת למסלול שאת מעוניינת בו וראי באתרים מהן הדרישות. בברכה,דנה

19/01/2010 | 12:14 | מאת: אבי

שלום דנה יקרה. אני יודע שהויטינים c וb רגישים לחום. מה לגבי המינרלים? האם את יכולה לפרט אילו מינרלים רגישים לחום ואילו לא. במיוחד חשוב לי לדעת לגבי עופרת ולגבי אבץ. מה קורה למינרל רגיש לחום כאני מבשל אותו?

20/01/2010 | 00:34 | מאת:

שלום אבי, מינרלים אינם ממש ריגישם לחום בדומה לויטמינים, ולכן הם לא ממש נהרסים בבישול. יש לזכור שאם מדובר בבישול במים, חלקם הולים לאיבוד במים. בברכה,דנה

18/01/2010 | 23:45 | מאת: ע.

אני בת 25 בחודשיים האחרונים סבלתי מכאבי בטן, בחילות, כאבים בחזה, מידי פעם דקירות בפי הטבעת, יציאה רק פעם בשבוע לרוב בהתחלה קשה ואח"כ שלשול, עייפות. עברתי קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, סיטי בטן בדיקות דם צואה ושתן והכל תקין. שבוע כבר אני לא נוגעת במוצרי חלב כי חשבתי שזה קשור אבל עדיין לא עובר. מה אני יכולה לאכול בנתיים עד שמישהו יצליח אולי לעזור לי? אני סטודנטית ולכן הרבה שעות אני לא בבית ואני צריכה אוכל שקל לקחת איתי. אני לרוב אוכלת לחם לבן עם אבוקדו או שוקולד בבית אני אוכלת ביצה קשה וירקות בערב או בצהריים אורז ועוף איך אני יכולה לגוון את האוכל ואיזה אוכל יכול להקל עליי? תודה רבה רבה רבה כל עזרה תהיה מבורכת בזמן קשה זה. ע.

20/01/2010 | 00:33 | מאת:

שלום, זוהי בעיה מורכבת ואיני יכולה לתת לך המלצה אישית במסגרת פורום זה. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה