פורום תזונה קלינית
מומלץ? הבנתי שיש בזה הרבה יותר סיבים מכל דבר אחר זה ממותק ללא סוכר ובקשר לדגים, איזה דג הכי מומלץ ?
שלום, פייבר 1 הוא בהחלט אחד מדגני הבוקר המומלצים יותר לאכילה מכל דגני הבוקר. דגים כגון טונה, סלמון, סרדינים, נחשבים לדגים מזינים מבחינ תכולת שומן מסוג אומגה 3. בברכה,דנה
האם הכמות שיש היא סבירה? או שיותר מדי? יש בו גם ממתיק אספרטיים.. זה שלילי או חיובי? חוץ מפייבר איזה עוד דגנים מומלץ לארוחת בוקר עם חלב. יש עוד משהו שטוב?
אפשר לצרוך אומגה 3 דרך שמן פשתן? בכף שמן פשתן יש 8 גרם אומגה 3 וכתוב בויקיפדיה שמסוכן לצרוך מעל 3 גרם אומגה 3 ליום השפעות שליליות כתוצאה מצריכת יתר * דימום מוגבר, במיוחד במינון מעל 3 גרם ביום. * דימום מוחי (נצפה אך ורק במקרים של צריכת יתר קיצונית). * שליטה גליקמית מופחתת אצל חולי סוכרת. אז שמן פשתן זה מסוכן היות ויש בו הרבה מעל 3 גרם אומגה 3?
שלום, ישנם סוגים רבים של אומגה 3, ושמן פשתן מכיל אחד מהם, שבגוף הופך לחומצת שומן אומגה 3 מסוג אחר, שהיא במינונים גבוהים בהחלט יכולה לגרום לתופעות הנ"ל. ההפיכה אינה אחד לאחד, ולכן בסופו של דבר מקבלים פחות מהאומגה 3 הבעייתית במינונים גבוהים. בכל מקרה, כף שמן פשתן ליממה נחשב למינון גבוה, אפשר להוריד לחצי מהמינון. בברכה,דנה
שלום רב! בת 23 אני מנסה להעלות במשקל זה זמן רב. מטבעי אני רזה, ותמיד הייתי כזאת. ביקרתי אצל דיאטנית על מנת להרכיב תפריט בריא כדי להעלות במשקל. קשה לי נורא להתמיד בו מפני שמעולם לא הייתי אכלנית ונדרשתי לאכול כ"כ הרבה וכ"כ הרבה פעמים ביום. אני מחפשת דרך נוספת אולי קלה יותר להעלות במשקל. שמעתי על משקאות עתירי קלוריות ואני חוששת לקנותם מבלי לקבל ייעוץ, וכמובן חוששת להסב נזק במקום תועלת. משקלי כרגע עומד על 43 קילוגרם הגובה שלי הוא 160 סנטימטר. המשקל שלי לא היה גבוה מ46 קילו אף פעם. זה המשקל שאני רוצה לחזור אליו, וזה משקל השיא שלי שהיה לפני 5 שנים לערך.אני בריאה בעלת בדיקות דם תקינות לחלוטין וללא מחסור בשום ויטמין. אודה לתשובתכן, נני.
שלום נני, ישנו מזון רפואי ייעודי, מרוכז בקלוריות. ישנם מספר סוגים ויש להתאים את המוצר המתאים לך בעזרת הדיאטנית שטפה בך. אין סכנה בשימוש במוצרים אלו, רק יש לקחת בחשבון שהם בנוסף למזון ולא על חשבונם. בברכה,דנה
קניתי לחם ללא שמרים. הבנתי שבמקום שמרים הם שמים מחמצת. שאלתי מה זה מחמצת? האם המחמצת טובה יותר משמרים? האם המחמצת יכולה לגרום לכאבי בטן בעיות בעיכול? תודה
שלום הילה, גם מחמצת למיטב ידיעתי מכילה שמרים, כך שאיני מבינה מה ההבדל. את יכולה לנסות לצרוך את הלחם ולראות כיצד גופך מגיב. בברכה,דנה
האם סוכרזית בקפה יכולה לגרום לנפיחות וגזים??
שלום אורן, סוכרזית רגילה כמו של פעם, קרוב לוודאי שלא. הסוכרזית של היום, כגון סוכרה לייט/דיאט, בהחלט יכולה לגרום לגזים, אך בשימוש מוגבר.זה תלוי בסוג שהשתמשת. בברכה,דנה
החלטתי לאכול 4 אגוזים ביום. עדיף לאכול את זה עם הארוחות? או ביניהם? זה משנה בכלל ?
שלום, אין המלצה לשעה או ארוחה, לבחירתך. בברכה,דנה
האם ישנו דבר כזה פסטרמה ללא סוכר. כל פסטרמה שאני רואה בחנויות (גם בחנויות טבע), יש ברכיבי שלו סוכר. היכן ניתן להשיג פסטרמה ללא סוכר?
שלום יוסי, לרוב, כמו הסוכר בפסטרמה הינה זניחה ולא משמעותית. אתה יכול לראות זאת לפי מיקום הסוכר ברשימת הרכיבים. ככל שהרכיב ראשון, כך יש ממנו יותר, ככל שאחרון, פחות. לכן לסוכר משמעות זניחה מבחינת תרומה קלורית ופחממתית, ובעיקר למטרת שימור. אתה יכול לנסות בקצביות שעדיין מכינות פסטרמה בעצמן. בברכה,דנה
הגובה שלי 163 ס"מ. כשאני נשקלת המשקל שלי נע בין 46 ל48. רוב הזמן אני אוכלת מלא ירקות (כ2 קילו ביום) ויוגורט דיאט לפחמימות אני אוכלת סובין חיטה ומדי פעם בראנפלקס. אני גם שותה ממש הרבה (לפחות 3 ליטר ביום). בימים שאני אוכלת ירקות במינון נורמלי ולא שותה כל כך הרבה המשקל שלי יורד ל44-45. באמת הגיוני שהגוף אוגר כל כך הרבה נוזלים?
שלום, בהחלט יכול להיות, משקל גופינו משתנה במהלך היום לפי כמות השתיה והאוכל שאנו אוכלים, לכן לא מומלץ להשקל כל יום, אלא פעם בשבוע, וכל פעם באותה שעה, רצוי בבוקר. בברכה,דנה
וכמה צריך לאכול כדי לקבל מספיק אומגה 3 ?
שלום, עניתי רבות בנושא אומגה 3 במסגרת פורום זה. ערוך חיפוש בפורום זה תחת השם " אומגה 3" ותוכל לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה,דנה
נהוג לחשוב שאכילת דגים מבטיחה צריכה נאותה של אומגה 3, אולם למעשה דגים מכילים אומגה 3 רק אם הם עצמם אכלו מזון עשיר ברכיב זה. כ-75% מהדגים הנצרכים בישראל מקורם בבריכות דגים, שם הם מוזנים מתערובות שאינן מכילות אומגה 3, ולכן דגים אלה אינם יכולים להוות מקור לאומגה 3. בנוסף לכך, לא כל דגי הים מכילים אומגה 3. על-פי רוב לא ניתן לדעת מה מקור הדג, ושיעור האומגה 3 אינו מצוין על גבי האריזות, ולפיכך לא ניתן להסתמך על דגים כמקור לאומגה 3 חוץ מזה מה באמת המינון המומלץ של אומגה 3 ליום? קראתי שבכף שמן פשתן 8 גרם זה הרבה או קצת?
1. כמה זמן לפני שינה מותר לאכול? 2. האם כשאוכלים ג'אנק פוד הגוף מקבל גם מרכיבים חיוניים ומזינים או שאין בג'אנק פוד אלא רע בלבד? 3. האם מומלץ לאכול פחמימות וחלבונים יחד או להפריד ביניהם?
שלום טל, אין המלצה ספציפית לגבי השעה, אך רצוי לפחות שעתיים לפני השינה. ברור שבג'אנק פוד יש גם מרכיבי מזון חיוניים ומזינים, לדוגמה חלבון, שומן חד בלתי רווי ועוד, אך המחיר הוא בצריכת מרכיבים לא בריאים, שמבטלים את האיכותיים בו. אפשר לאכול חלבונים ופחמימות יחד ובנפרד, זה ממש לא משנה. בברכה,דנה
הוא עבר ניתוח במעי וממתין לטיפולי כימו לכשיתחזק. כרגע הוא חסר תיאבון לחלוטין ולא מצליח לאכול כלום. האם ידוע לך על מזון נוזלי או מזון כלשהו שיהיה לו טוב ויחזק אותו מהר? תודה.
שלום , ישנו מזון רפואי ייעודי שיכול להתאים למצבו של אביך, אך יש להתאים באופן ספציפי. המלצתי, פנה לדיאטנית במחלקה הכירורגית שטפלה בו או פנה למרפאה האונקולוגית בה יקבל טיפולים ובקש להתייעץ באופן אישי עם דיאטנית מומחית לתחום. בברכה,דנה
יש מלא סוגים של בוטנים, איזה הכי בריא? תודה!
שלום, בוטנים לרוב מכילים כמות שומן גבוהה,ולכן לא מומלצים בכמויות גדולות, לא שמנה הסוג. מומלץ יותר שקדם ואגוזים טבעיים. בברכה,דנה
האם מומלץ למשך כמה ימים לאכול דייסת שיבולת שועל (מלא) בתוספת צימוקים או שקדים על מנת לנקות רעלים ? אני עושה בדרך כלל מספר ימים של אורז מלא בלבד. תודה.
שלום טלי, שתי השיטות אינן נועדות לניקוי רעלים, בשביל זה יש לך כבד וכליות. בברכה,דנה
שלום, אני לוקחת אומגה 3 בכמוסות לשיפור של דיכאון, ריכוז ולשיפור מראה העור והשיער- שמעתי שזה עוזר... ראיתי שיש גם כמוסות שמכילות אומגה 3-6-9 (400 מ"ג מכל סוג) רציתי לשאול מה עדיף לקחת? כדאי להישאר עם אומגה 3 בלבד או לקחת את הסוג השני שמכיל 3 הסוגים? תודה!
שלום שירי, עדיף להשאר עם האומגה 3. אנו מקבלים אומגה 6 ו-9 בקלות מכל מזון שומני מהצומח. בברכה,דנה
לפני בזמן ואחרי הארוחה בלי שום בעיה.. קראתי משהו בקשר לזה של הרמב"ם "שתיית המים קודם המאכל מזיק למאכל ולכבד" (הרמב"ם פרקי משה כרך ב') בשולחן ערוך מוסיפים גם " וגם בתוך אכילתו לא ישתה" "מהיות כל ההתחלות העיכול היא בפה ע"י טחינת השיניים , לכן לא יבלע שום מאכל בלי לעיסה" (קיצור שולחן ערוך לב, יג)
שלום, ישנם דברים חכמים מאוד שנאמרו ע"י הרמב"ם והעוקבים אחריו, אך לצערי, טענות אלו לא הוכחו כנכונות לאורך השנים.ישנם מקרים בהם באמת מומלץ להפריד בין מוצק לנוזל, אצל אנשם עם הפרעות שונות במערכת העיכול, אך אלו מקרים נדירים יותר ולא מתאימים לכלל האוכלוסיה. בברכה,דנה בברכה,דנה
שלום רב, מזה תקופה (חודשיים) אני נוהגת לאכול בבוקר יוגורט עם 3-5 כפות של סובין סובין חיטה קלויה. בבית טבע נאמר לי שביא נחשדת כמסרטנת ועושה בעיות שונות בקיבה וכן עלולה לגרום לעצירות /חסימה. המליצו לי לעבור לסובין שיבולת שועל. עתה אני משלבת כף חיטה ו2 כפות ש. שועל. שאלתי האם מה שאמרו לי נכון? היתכן שגרמתי לי נזק? מה ההבדל בין הסובין האלו ומה עדיף? בברכה
שלום טלי, לא ידוע לי שסובין חיטה מסרטן ו/או גורם לבעיות במערכת העיכול, ובוודאי לא חסימה. בכל מקרה סובין שבולת שועל נחשב למזין יותר בגלל הרכב הסיבים התזונתיים. בברכה,דנה
האם יש מינרל או ויטמין שמתחרה עם ויטמין b קומפלקס על הספיגה בגוף, והאם נשאר ויטמיןb12 אחרי הרתחה של חלב?
שלום אבי, אין ממש תחרות עם ויטמינים מסוג B, ולכן ניתן לשלב תוסף זה עם כל מזון. ויטמינים אלו עמידים לחום. בברכה,דנה
אני בת 36,ירדתי בשנה האחרונה 20קילו,בזכות דיאטה שכוללת בעיקר חלבונים אבל לא רק חלבונים. בשישישבת אני מרשה לעצמי מעט יותר,עוגה,פחמימות,בשר וכ"ו. לאחרונה החלטתי שאיני רוצה לרדת עוד,כי אני גם לא צריכה,ומשלבת בערך 3 פרוסות לחם מקמח מלא ביום בנוסף לחלבונים שאני אוכלת,אבל...אני מאוד חוששת שאני יעלה במשקל. זה גם הגיוני שאני יעלה כי עד היום אכלתי לא יותר מ-600 קלוריות ביום שרובם 99% חלבונים ופתאום להתחיל לאכול יותר מאוד מלחיץ אותי. א.כמה אעלה במשקל? ב.מה עושים כדי למזער את העליה? לאחרונה שילבתי הליכות 35 דקות בכל יום בכדי שאוכל לאכול מעט יותר. גובהי 1.60 ומשקלי 60.5 קילו תודה
שלום, הבעיה היא לא שילוב של פחממות, אלא דיאטה דלה מאוד בקלוריות. ההצלחה שלך בדיאטה היא בגלל כמות קלוריות נמוכה ולא בגלל החלבונים, שכן דיאטה בסגנון אטקינס לא מוגבלת לכל כך מעט קלוריות. לצערי, אי אפשר לאורך זמן להחזיק מעמד עם דיאטה כל כך דלה, ולכן יש סיכוי שתעלי במשקל. ברור ששלוב של פעילות גופנית ימתן את העליה ויעזור לך לשמור על המשקל, אך אין לדעת כמה תעלי . המלצתי, פני לדיאטנית שתוכל לעזור לך למתן את העליה לאורך זמן. בברכה,דנה
מגיל שנה וכמה חודשים וכבר לאורך כמעט שנתייםבני סובל מהתקפי אסטמה קשים שנגמרו כמה פעמים באישפוזים. רוב ההתקפים לוו בהקאות. בזמן האחרון שמנו לב אני ואשתי כי ייתכן וההתקפים באים לאחר שהוא אוכל מאכלים מסויימים. לאחר שבדקתי את אותם מאכלים הקשר ביניהם הוא מלח מתחלב E452. ההייתכן ויש קשר? תודה על העזרה
שלום לאונרדו, הכל אפשרי וישנן אלרגיות רבות לחומרים רבים. המלצתי, פנו למומחה לאלרגיות ומחלות נשימה לילדים. בברכה,דנה
שלום, אבקש לדעת האם יכול להיות הקשר בין מלח מתחלב E-452 לבין הפרעות במערכת הנשימה. תודה
שלום לאונרדו, בחיפוש קצר בנושא בעיתונים מדעיים, לא מצאתי מידע. בברכה,דנה
כמה זה יותר מדי סיבים והאם פסיליום נחשב כחלק מכמות הסיבים הזו? אם כל המזונות שאני אוכל הם מועשרים בסיבים - לחם מלא אורז מלא ברנפלקס כ- 100+ גרם ביום וכ"ו... האם זה יכול ליהיות יותר מדי מי קבע ועל סמך מה? למה זה גורם ? יש אומרים דווקא שכמה שיותר סיבים יותר טוב וזה מה שאמור ליהיות אני כבר לא בטוח בכלום... אנא עיזרו לי
שלום דני, אין ממש הגדרה ליתר מדי סיבים, יש המלצה לכמות מומלצת ליממה בערך 30 גר' סיבים, שרוב האנשים לא מגיעים אליה.פסיליום הוא סוג של סיב שכאשר מתוסף מבחוץ או בהחלט חלק מהסיבים היומיים. הבעיה העיקרית אם יותר מדי סיבים היא גזים, נפיחות ובעיה בספיגה של חלק מהויטמינים והמינרלים. אם אתה מסתמך רק על מזון כמקור לסיבים, לא תגיע ליותר מדי סיבים. באופן עקרוני, כל עוד אתה מקבל סיבים ממזון בלבד, אין דאגה לעודף. בברכה,דנה
רק ב-ברנפלקס ל -100 גרם יש ע"פ היצרן כמעל 20 גרם סיבים אני צורך כ- 100 גרם וולי קצת יות ברנפלקס ליום בנוסף על לחם מלא אורז מלא ופסיליום בבקרים האם זה עדיין בסדר?? האפ אני עושה נזק ללא ידעתי?? האם זה אומר שעדיף מאכלים לא מלאים??
"הרי שיש לזכור שאפילו צריכה של 100 קלוריות נוספות ביום עלולה להצטבר לעלייה של כמעט חמישה קילוגרם בשנה" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3826365,00.html יש מצב כזה?הרי אי אפשר לאכול מדוייק כל יום תמיד\ מספיק שמוסיפים יוגורט 1.5% זה כבר עוד 120 קלוריות ליום או שאכלנו עוד כמה שקדים ואגוזים או איזה פרי זה כבר יותר מ 100 קלוריות..
שלום, בהנחה שיש לך כמות קלורית יומית קבועה, שאיתה אתה מצליח לשמור על משקל קיים, ומעכשיו תוסיף כל יום 100 קק"ל נוספות, בהחלט תעלה במשקל. ברור שהכוונה היא תוספת יומית קבועה. בסה"כ מדובר באיזון, כי ישנם ימים שאוכלים יותר ממה שצריך וישנם ימים שפחות, ובסופו של דבר זה מתאזן. בברכה,דנה
למשל הוספתי לתפריט במקום יוגורט 0% יוגורט %1.5 שזה 100 קלוריות יותר ועוד 5 אגוזים ו 15 שקדים ליום. אז הנה יש לנו יותר 100 קלוריות.. ויש ימים שאוכלים יותר.. אז בכל אופן בגלל היוגורט הזה שזה 100 קלוריות יותר נשמין יותר מ 5 קילו?
איזה לחם הוא ללא גלוטן? האם שמרים יכולים לגרום לכאב בטן ונפיחות? האם ישנם אנשים שאולי רגישים למשהו בלחם .אבל לא לגלוטן? אני סובלת מנפיחות ובדקתי את הכל הגורמים שיכולים להיות על ידי הורדת מזוןנות רבים מהתפריט וחזרתם. נראה לי שמשהו בלחם? אין לי צאלייאק בדקתי..
שלום הילה, לחם ללא גלוטן הינו לחם מיוחד הנרכש בחנויות המוכרות מוצרים ללא גלוטן אחרים. לחם ללא גלוטן עשוי מקמח מיוחד ללא גלוטן. שמרים בהחלט יכולים לגרום לכאבי בטן ונפיחות אצל חלק מהאנשים. ישנם אנשים שרגישים לשמרים ו/או לסיבים תזונתיים. כדאי לפנות לדיאטנית קלינית לבירור. בברכה,דנה
או 10 קלוריות בחצי אגוז מלך? יכול להיות שבאגוז שלם יש רק קלוריה אחת יותר משקד אחד? תודה!
5 גרם אגוז מלך אחד קלוריות 35.05 קלוריות http://www.foodsdictionary.co.il/Products/34/%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%20%D7%9E%D7%9C%D7%9A%20%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D#start
שלום, כן יכול להיות. שקדים ואגוזים הינם בעל ערך קלורי דומה, הם זרעים עתירי שומן. בברכה,דנה
האם הוא מצוי גם בדגים משומרים כמו טונה וסרדינים?
שלום אבי, הוא מצוי יותר בסרדינים משומרים. בטונה משומרת נמצא אומגה 3 בכמות קטנה מאוד. בברכה,דנה
וביוגורט איזה פחמימות יש? ומה ההבדל בעצם בין סוגי הפחמימות?
שלום, בקולה יש פחמימות פשוטות. ביוגורט יש גם פחמימות פשוטות, אך ייתכן וגם מורכבות, תלוי בסוג. פחמימות פשוטות הן למעשה חד או דו סוכר, כלומר מולקולות המורכבות מאחד או שתי יחידות סוכר, יכול להיות גם יותר. הן מתפרקות מהר ונספגות מהר במערכת העיכול וגורמות לעליה מהירה בסוכר.לדוגמה- דבש, סוכר לבן, סוכר חום, סוכר החלב ועוד. פחמימות מורכבות מורכבות ממספר רב של יחידות גלוקוז, מבנה מורכב, שלוקח לגוף זמן לעכל ולספוג וכך מעלה סוכר יותר לאט, לדוגמה : אורז, לחם, תופחי אדמה, קטניות ועוד. בברכה,דנה
כיצד ניתן להשוות בין תכשירי הברזל השונים למשל ברזל פלוס פמינה של אלטמן לעומת פרוגרדומט כשהיחידות של הברזל הן שונות ?
שלום חנה, פני לרוקח בבית המרקחת, הוא אמור להסביר לך את ההבדלים, או לרופא המשפחה. בברכה,דנה
יש לי מס' שאלות בנוגע לסובין: 1- מדוע הורידו מהמדפים בסופרים השונים את סובין ה חיטה? מוכרים רק סובין שיבולת שועל. 2- בסופר חבילה של 200 גר' סובין חיטה עולה 7 שח ובחנות שמוכרת תבלינים וקטניות בשקילה אז 1 קג סובין עולה 7 שח. מדוע? האם מדובר באותו מוצר? האם בסופר זה יותר יקר כי זה ארוז בחבילה של תלמה לעומת בחנות התבלינים ששם זה מגיע בשקילה ולא ארוז ואז זה כאילו פחות יפה, משווק... 3- בסובין חיטה שמוכרים בסופר כתוב 157 קל' ל100 גר'. האם כך הדבר גם בסובין שמוכרים בחנות התבלינים? הרי שם אני לוקחת תסובין משק אז איילך אדע את מס' הקל'? אני מפחדת שזה לא יותר כי אני שומרת על משקל. 4- הבנתי שסובין לא נספג בגוף כי הגוף לא מעקל סיבים. אז האם אני יכולה לאכול סובין ללא חשש מהשמנה כמה שארצה? ואם כן אז מה המשמעות של ה- 157 קל' ל-100 גר'? תודה ואשמח אם תענו לפי הסדר.
שלום סיוון, 1. אין לי מידע לגבי סיבת הורדת סובין חיטה מהמדפים בסופרים, פני לחברה היצרנית. 2. התשובה בגוף השאלה, אכן מדובר באריזה. תמיד תמצאי תבלינים זולים יותר בחנויות הקטנות לעומת הסופר. 3. תכולת קלורית של סובין אינה רלוונטית, הואיל וסובין כמעט ואינו נספג,אז אין חשש מתוספת קלורית. מטרת הסובין היא הוספת סיבים תזונתיים. הערך הקלורי פחות או יותר זהה בין שני המוצרים. 4. המשמעות של 157 קק"ל הוא הערך הקלורי של הסיב אילולא היינו יכולים לספוג אותו. ישנם בע"ח שמסוגלים. בברכה,דנה
אני נוהגת לשתות מים קפואים עם אפשרות הפשרה מינימאלית רק לצרכי זרימת המים לשתיה חורף וקיץ האם קיים איזשהו נזק מצטבר ו האם משפיע על יתר לחץ דם.
שלום שירה, אין בכך כל נזק וזה לא משפיע על לחץ דם. בברכה,דנה
שלום רב, אני נוהג לפני / אחרי אימון אירובי להשתמש בין השאר בסילאן תמרים כמקור לפחממות פשוטות רציתי לשאול באופן עקרוני- האם ניתן להחליף את זה במולסה למשל? כלומר, אם האם יש הבדל משמעותי מבחינת תזונתית / אנרגטית בין סילאן למולסה לאחר אימון אירובי למשל? אם התשובה היא לא, אז רציתי לדעת למה נדמה שבדרך כלל הספורטאים מעדיפים להשתמש דווקא בסילאן/ תמרים /ממרח תמרים כמקור הפחממתי ולא שומעים כמעט על כאלו שמשתמשים במולסה, האם זה סתם במקרה או שיש לכך סיבה כלשהיא?
שלום עידו, איני מומחית לתזונת ספורט ולמנהגי אכילה לפני ואחרי אימון, אני מניחה שהסילאן יותר בשימוש כי הוא יותר זמין, כמו כן, ייתכן והאינדקס הגליקמי שלו נמוך ממולסה ותחושת השובע ואספקה נכונה של פחמימות מגיעה ביתר יעילות כך. כמובן שזוהי הנחה בלבד. אתה מוזמן לפנות לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה
שלום רב! האם ההרכב התזונתי של אבקת קינמון הנמכרת במרכולים זהה לזה של מקלות הקינמון?
שלום אתי, באופן עקרוני הם דומים, אך לא זהים. תמיד צריכה של המזון בצורתו הגולמית מומלצת ועדיפה, ביחוד מבינת נוגדי חמצון שונים. בברכה,דנה
שלום. קראתי הרבה לאחרונה לגבי אוכל אורגני.. ונשארתי עם מספר שאלות פתוחות: 1. האם מזון אורגני בריא יותר? 2. מזון אורגני אמור להיות בריא בהכרח בגלל עצם עובדה שהוא גדל ללא ריסוס? 3. האם מזון אורגני יכול להזיק למערכת העיכול בצורה כלשהי? 4. מדוע יותר ויותר אנשים צורכים מזון אורגני? 5. מהי ההשפעה על ילדים שלומדים מגיל קטן לאכול מזון אורגני ומתחילים להכניס את זה לתפריט היומי כבר מהגן? אשמח לקבל תשובות, תודה :)
שלום דותן, 1. בהנחה שהוא אכן אורגאני ולא "אורגאני" כפי שהרבה מהמזונות האלו אינם תחת בקרה, הם נחשבים למזינים יותר, בשל אי חשיפה לריסוס ותרופות. 2. מזון אורגאני נחשב לבריא יותר גם בגלל אי ריסוס, אי שימוש באנטב' וחומרים אחרים. 3. מזון אורגאני לא יכול להזיק. 4. כי אנשים מאמינים שהוא יותר בריא, פחות חשיפה לריסוס ותרופות ו/ואו חומרים רעילים. 5. אני מאמינה שההשפעה היא לטובה בדומה לחינוך לתזונה נכונה באופן כללי. לדעתי, לפני מזון אורגאני, יש ללמד את ילידנו אכילה נכונה, צריכת מזון נכונה והתנהגות אכילה. בברכה,דנה
כמה עוד פירות מותר לי לאכול ביום? אם אוכלים בננה , עדיף לוותר על פירות אחרים? וכמה קלוריות יש בבננות הענקיות? הגדולות השמנות... אלה ששוקלות הכי הרבה..
שלום, בננה גדולה שווה ל- 2 מנות פרי, כך שנשאר בממוצע עוד 1-2- מנות פרי ליממה. בבננה גדולה אפשר להגיע ל- 100-120 קק"ל בקלות. בברכה,דנה
ההמלצה להפרדת פחמימות וחלבונים בארוחה זה חלק מדיאטה מסויימת? או שזו המלצה שיש מאחוריה ביסוס מדעי? אחרת מה קורה בארוחה מאוזנת שחלקה מורכב מפסטה בולונז? או עוף ותפו"א? וכו'. אשמח להבהרה בנושא. תודה !
שלום שרון, דיאטת הפרדת פחמימות וחלבונים היא חלק מדיאטה ישנה שהרעיון מאחוריה שבעצם הפרדת מרכיבי מזון אלו, מספר האפשרויות קטן, וכך אוכלים פחות. אין לדיאטה זו ביסוס מדעי, היא פשוט דומה לדיאטות אחרות בהן מחסירים מזון כזה או אחר. בדיאטה זו אי אפשר לאכול ספגטי בולונז ופירה עם עוף. אפשר לאכול פסטה עם ירקות ועוף עם ירקות. בברכה,דנה
אז ההנחייה הרווחת היום היא לא להפריד ולאכול בצורה מגוונת ומאוזנת נכון?
בוקר - 4 פרוסות לחם קל גבינה עד 100 קלוריות ירקות צהריים - חצי כוס פחממה כוס קטנייה סלט ירקות ביניים - כוס תה +2 פרוסות קל עם מעט ריבה ערב - 4 פרוסות לחם קל גבינה +ביצה "ירקות או - כוס יוגורט ללא שומן, כוס קורנפלקס ללא סוכר +פרי תלוי מתי אני הולכת לישון לילה - תפוח או שתי פרוסות לחם קל עם מעו ריבה ללא סוכר אני לא אוכלת בשר - אבל אוכלת הרבה קטניות וירקות כתחליף אני עושה הרבה ספורט - 5 פעמים בשבוע לפחות , גם לב -ריאה וגם משקולות גיל 30, מעוניינת לרדת 10 קילו התחלתי להתאמן לפני כחודש וחצי , אבל אכלתי סביב ה 2000 קלוריות , אני מעוניינת להוריד את כמות הקלוריות , אך עדיין רוצה לשמור על איזון בתפריט
שלום יעל, איני מעבירה חוות דעת על תפריטים במסגרת פורום זה. רק אוכל לומר שהוא לא מאוזן לכמות הספורט שאת מבצעת. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
- מומלץ לשתות בבוקר חצי ליטר מים על קיבה ריקה חשוב לשריפת שומנים מהגוף (למים תפקיד חשוב בפירוק השומנים) - אין לשתות בזמן הארוחה כיוון שמזיק למיצי הקיבה - יש להימנע משתייה כשעתיים לאחר הארוחה - יש להימנע משתייה 20 דקות לפני כל ארוחה ו-10 דקות לפני ארוחת בוקר - שעתיים לאחר ארוחת הערב רצוי להשלים הנוזלים שלא הספקנו באותו יום
שלום , כפי שעניתי בעבר, מדובר בגגב של שטויות. בברכה,דנה
זה לא הרבה, אז למה אומרים שבננה מאוד משמינה?
שלום, ראשית, לא בכל בננה יש 80 קק,ל, זה תלוי בגודלה. כאשר משווים 100 גר' בננה ל- 100 גר' תפוח עץ, בבננה יש יותר קלוריות שמקורן מיותר סוכר. כל פרי והמנה שלו. ברור שאם אוכלים בננה אחת קטנה ביום כחלק ממות הפרי לא משמינים, זה תלוי בסך הקלוריות היומיות. בברכה,דנה
מדוע זה? אם בולעים את המזון שהוא שלם אז הוא לא יספק את הויטמינים הדרושים? אז זה לא יהיה שווה כאילו? ומה לגבי מזון כמו קוטג' או אורז, אין מה ללעוס במזון כזה..זה בסדר לבלוע מזון כזה?
שלום, ראשית, יש מזונות שאם לא נלעסים כראוי בהחלט עוברים פחות עיכול וספיגה, בייחוד מזונות עשירים בסיבים תזונתיים. מעבר לכך, בלעיסה של מזון יש תפקיד חשוב לשמירה על מנגנון לעיסה ובליעה תקין. אנשים שאוכלים ללא לעיסה ומהר, נוטים לסבול אח"כ מתופעות במערכת העיכול, חלק מהתופעות קשות. כמו כן, לעיסה תקינה= התנהגות אכילה תקינה, מנגנון שובע תקין ועוד. כל מזון קשה ניתן ללעיסה, ברור שמזון רק נבלע בקלות ללא לעיסה, גם מים אנחנו לא לועסים. פה נכנס הרעיון של אכילה איטית, שזה בשליטתנו. בברכה,דנה
אנשים שאוכלים ללא לעיסה ומהר, נוטים לסבול אח"כ מתופעות במערכת העיכול, חלק מהתופעות קשות. עכשיו אני לא מבין איזה תופעות במערכת העיכול יכולות להיות אם לא לועסים, הרי האוכל שהוא בקיבה הוא נמס, הוא לא נשאר שלם, הוא הופך לנוזלי, ואז הוא יוצא ללא בעיה. אז מה הבעיה? עכשיו השאלה לגבי קוטג' , אם בולעים את הגרגירים, יספג כל העסק של הסידן הויטמינים וכו.. או לא?
אני צריכה לרדת דחוף תןך חודש כמה שיותר . מה ניתן לעשות.
שלום, כל דיאטה, גם כאסח, תוריד לא יותר מ- 5-6 ק"ג תוך חודש, וגם אז אחרי כן תעלי חזרה, אז כדאי לוותר על העניין ולהתחיל דיאטה לירידה במשקל בצורה מבוקרת. בברכה,דנה
ידיד קרוב שלי נמצא בבית חולים באיזור המרכז ומנסים לטפל בו בדלקת. אך אני מרגישה שלא נותנים לו שם תשובות. כיצד מטפלים בנושא? והאם יש בית חולים שהייתם ממליצים עליו?
שלום מני, הטיפול משתנה בהתאם לדרגת החומרה של הדלקת והסיבה שהביאה לדלקת. יכולות להיות מספר סיבות כגון: אלכוהוליזם, טריגלצרידים גבוהים וחסימה על רקע אבנים בדרכי מרה. ככל שהדלקת חמורה יותר כך הטיפול אינטנסיבי יותר. במקרים חמורים החולה בצום מספר ימים ובמידה וצריך נותנים הזנה דרך הוריד. לרוב מטפלים במקור, נותנים אנטב', צום למספר ימים וזה עובר. הכי חושב לטפל במקור לדלקת. כל בית חולים גדול יכול לטפל בתופעה, היא אינה נדירה. בברכה,דנה
בני בן 4 חודשים התגלה לפני שבועיים דלקת בלבלב בילנו בבית חולים 5 ימים הוא יונק בלבד רציתי לדעת האם זה יכול להיות והתזונה שאני אוכלת האם אפשר לבדוק שזה לא מאיזה פרי או ירק שהוא יהיה אלרגי בעתיד א
שלום לך לא ציינת מה הסיבה להופעת דלקת בלבלב. האם היה קשור באיזו מחלה אחרת? זה די נדיר, בוודאי בגיל זה. קשה לי מאוד לתת לך תשובות ללא הכרות מעמיקה עם המקרה. רצוי במצב זה לפנות לצוות המטפל. למיטב ידיעתי לא נגרם באופן ישיר ממזון אך יכול להיות מושפע לרעה או טובה מהתזונה במהלך הדלקת. לדעתי לא קשור בתזונתך. בברכה, נועה
כמו שרשום פה? ואם זה נכון אז מתי לשתות? ההרגל של שתייה ואכילה בייחד הוא פסול. שתייה בזמן ואחרי ארוחה, גורמת לדלול מיצי העיכול והפיכתם ללא אפקטיביים, וכן לשטיפת המזון במערכת העיכול, בלי שקבל פרוק כימי. התוצאה של תהליך זה הינה אי קליטה של יסודות המזון מהמזון, תסיסה ורקבון של המזון במערכת העיכול וספיגת הרעלים הנוצרים מכך במעיים, לדם. רעלים אלה הם הזרעים והשורשים של מחלות רבות. בנוסף זה גורם לבטן נפוחה, לגזים, לחולשה ועייפות לא מוסברים ועוד. http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=37363
שלום, מדובר בגבב של שטויות. אין לכך כל אחיזה במציאות מדעית. אפשר לאכול ולשתות בכל רגע נתון, אין לכך כל השפעה על ספיגה ועיכול. בברכה,דנה
מכמה כוסות מים ליום מקבלים הרעלת מים?
שלום, אין מספר קבוע. זה תלוי בהרבה גורמים, כגון רמת נתרן, כמות הנוזלים בגוף, תפקוד כלייתי ועוד. בברכה,דנה
שזה הרבה, זה הורס את הויטמינים בגוף או פוגע בספיגה של המזון? יכול להיות שזה מזיק?
שלום, שתיה של 12-20 כוסות ביום לא פוגעת בספיגה של ויטמינים ומינרלים. אך שתיה מוגזמת יכולה לגרום להרעלה. אין שום סיבה לשתות 20 כוסות ביו0, עד 10 כוסות זה די והותר. בברכה,דנה
שלום הייתי רוצה לדעת בבקשה מה האיסור או יותר נכון מימה עלי להימנע לאכול כשיש חשד לגאוט תודה
שלום ויקטור, במקרהשל גאוט יש להמנע ממזונות עשירים בפורינים כגון : איברים פנימיים, אלכוהול, פטריות, אנצובי, סרדינים, ברוקולי, כרובית. כמו כן מומלץ לאכול מנה ברית עד 100 גר ליממה ולפחית בצריכת קטניות. ירקות, פירות, מוצרי חלב ודגנים ניתן ללא הגבלה בקשר לפורינים. בברכה,דנה
ומאכלים כאלה שיש בהם סידן. העגבניה הורס את ספיגת הסידן? זה באמת לא מומלץ לאכול עם מאכלים כאלה עגבניה?
שלום, כל ירק, לאו דווקא עגבניה יכול לעכב ספיגה של סידן, אך לא צריך להגזים, אפשר לאכל עגבניות עם מוצרי חלב. בברכה,דנה
שלום. מה משך חיי החומר הבריא בשום לאחר שקולף ונחתך ?
שלום דיתה זה נע בין דקות ספורות לשעה בממוצע, אך אין לכך סימוכין רק מידע כללי. בברכה,דנה
שלום. רציתי לשאול מה היחס בין אומגה 6 לאומגה 3 בשמנים זית קנולה ותירס. והאם יש אומגה שלוש בעוד זרעים חוץ מזרעי פשתן(כמו שההיגיון אומר). בתודה מראש
שמעתי שיש במרווה מרושתת.אשמח לקבל על כך תגובה
שלום אבי, שמן זית, קנולה ותירס אינם מקור טוב לאומגה 3, כך שהיחס ממש לא משנה, כמותם בטלה בשישים לעומת אומגה 6. שמן זית וקנולה מהווים מקור טוב לחומצות שומן חד בלתי רוויות. שמן תירס אינו נחשב מזין כמו שמן זית, לכן ההתייחסות בהתאם. יש אומגה 3 בכמויות משתנות בהרבה זרעים, אך כמותית ומשמעותית יש בזרעי פשתן, שאר הזרעים מהווים מקור שולי. בכל מקרה מומלץ אומגה 3 מהחי ולאהצומח והיחיד שהוכח כמועיל הוא אומגה 3 ממקורו בדגים. בברכה, דנה
מה ידוע לכם על אומגה 3 ממרווה מרושתת???
על הבוקר בבת אחת האם כדאי? http://diet-winner.net/wp/?tag=%D7%9E%D7%99%D7%9D http://209.85.129.132/search?q=cache:9g9_IldEousJ:www.braude.ac.il/Apps/Public/GetFile.aspx%3Finline%3Dyes%26f%3DFiles/6202BF2E-DF58-4347-9B32-1ECFD84803A3/7EACC560-ED90-4404-89B1-964F0C8DA9A3/546182CA-0281-4DBD-B1D7-1A23F055AADB/54AFF11B-D68B-42FE-8C89-2F300BBC78B6.ppt%26n%3D%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%AA%2520%D7%9E%D7%99%D7%9D.ppt+%22%D7%90%D7%9D+%D7%A0%D7%A9%D7%AA%D7%94+1.5+%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8+%D7%9E%D7%99%D7%9D%22&cd=2&hl=iw&ct=clnk&gl=il
שלום, אין לכך שום משמעות וכדאיות, ללא קשר למחקר. בברכה,דנה
שלום רב, אני בת 40. בשנה האחרונה חלה אצלי ירידה ביכולת לצרוך חלב ומוצריו עקב כאבי בטן שהם גורמים. היום אני נאלצת להמנע ממשקאות חלב,יוגורטים וגבינות וכן מכל המאכלים שמכילים מוצרי חלב. חוץ מקצת חלב בקפה וגבינה צהובה אני לא צורכת מוצרי חלב. גם מוצרים מחלב עזים התגלו כלא מתאימים. התזונה שלי אמנם מאוזנת אך אני מודאגת מכך שצריכת הסידן נמוכה מדי. אילו מוצרי מזון כדאי להוסיף לדיאטה כדי לספק את מנת הסידן המומלצת? תודה, דנה
שלום דנה, בשל גילך, לא הייתי מסתפקת רק במזון אלא מתייעצת עם רופא המשפחה לגבי תוסף של סידן וויטמין די. מעבר לכך את יכלה להוסיף סרדינים, שומשום, טחינה , חלבה ושקדים כמקור נוסף לסידן. בברכה,דנה