פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
27/12/2009 | 17:12 | מאת: שאלה לי

מדוע זה? אם בולעים את המזון שהוא שלם אז הוא לא יספק את הויטמינים הדרושים? אז זה לא יהיה שווה כאילו? ומה לגבי מזון כמו קוטג' או אורז, אין מה ללעוס במזון כזה..זה בסדר לבלוע מזון כזה?

שלום, ראשית, יש מזונות שאם לא נלעסים כראוי בהחלט עוברים פחות עיכול וספיגה, בייחוד מזונות עשירים בסיבים תזונתיים. מעבר לכך, בלעיסה של מזון יש תפקיד חשוב לשמירה על מנגנון לעיסה ובליעה תקין. אנשים שאוכלים ללא לעיסה ומהר, נוטים לסבול אח"כ מתופעות במערכת העיכול, חלק מהתופעות קשות. כמו כן, לעיסה תקינה= התנהגות אכילה תקינה, מנגנון שובע תקין ועוד. כל מזון קשה ניתן ללעיסה, ברור שמזון רק נבלע בקלות ללא לעיסה, גם מים אנחנו לא לועסים. פה נכנס הרעיון של אכילה איטית, שזה בשליטתנו. בברכה,דנה

28/12/2009 | 19:01 | מאת: גם

אנשים שאוכלים ללא לעיסה ומהר, נוטים לסבול אח"כ מתופעות במערכת העיכול, חלק מהתופעות קשות. עכשיו אני לא מבין איזה תופעות במערכת העיכול יכולות להיות אם לא לועסים, הרי האוכל שהוא בקיבה הוא נמס, הוא לא נשאר שלם, הוא הופך לנוזלי, ואז הוא יוצא ללא בעיה. אז מה הבעיה? עכשיו השאלה לגבי קוטג' , אם בולעים את הגרגירים, יספג כל העסק של הסידן הויטמינים וכו.. או לא?

27/12/2009 | 16:10 | מאת: שמנה

אני צריכה לרדת דחוף תןך חודש כמה שיותר . מה ניתן לעשות.

28/12/2009 | 15:07 | מאת:

שלום, כל דיאטה, גם כאסח, תוריד לא יותר מ- 5-6 ק"ג תוך חודש, וגם אז אחרי כן תעלי חזרה, אז כדאי לוותר על העניין ולהתחיל דיאטה לירידה במשקל בצורה מבוקרת. בברכה,דנה

ידיד קרוב שלי נמצא בבית חולים באיזור המרכז ומנסים לטפל בו בדלקת. אך אני מרגישה שלא נותנים לו שם תשובות. כיצד מטפלים בנושא? והאם יש בית חולים שהייתם ממליצים עליו?

שלום מני, הטיפול משתנה בהתאם לדרגת החומרה של הדלקת והסיבה שהביאה לדלקת. יכולות להיות מספר סיבות כגון: אלכוהוליזם, טריגלצרידים גבוהים וחסימה על רקע אבנים בדרכי מרה. ככל שהדלקת חמורה יותר כך הטיפול אינטנסיבי יותר. במקרים חמורים החולה בצום מספר ימים ובמידה וצריך נותנים הזנה דרך הוריד. לרוב מטפלים במקור, נותנים אנטב', צום למספר ימים וזה עובר. הכי חושב לטפל במקור לדלקת. כל בית חולים גדול יכול לטפל בתופעה, היא אינה נדירה. בברכה,דנה

27/12/2009 | 10:45 | מאת: א

בני בן 4 חודשים התגלה לפני שבועיים דלקת בלבלב בילנו בבית חולים 5 ימים הוא יונק בלבד רציתי לדעת האם זה יכול להיות והתזונה שאני אוכלת האם אפשר לבדוק שזה לא מאיזה פרי או ירק שהוא יהיה אלרגי בעתיד א

28/12/2009 | 08:12 | מאת:

שלום לך לא ציינת מה הסיבה להופעת דלקת בלבלב. האם היה קשור באיזו מחלה אחרת? זה די נדיר, בוודאי בגיל זה. קשה לי מאוד לתת לך תשובות ללא הכרות מעמיקה עם המקרה. רצוי במצב זה לפנות לצוות המטפל. למיטב ידיעתי לא נגרם באופן ישיר ממזון אך יכול להיות מושפע לרעה או טובה מהתזונה במהלך הדלקת. לדעתי לא קשור בתזונתך. בברכה, נועה

26/12/2009 | 01:39 | מאת: thl ka,u,

כמו שרשום פה? ואם זה נכון אז מתי לשתות? ההרגל של שתייה ואכילה בייחד הוא פסול. שתייה בזמן ואחרי ארוחה, גורמת לדלול מיצי העיכול והפיכתם ללא אפקטיביים, וכן לשטיפת המזון במערכת העיכול, בלי שקבל פרוק כימי. התוצאה של תהליך זה הינה אי קליטה של יסודות המזון מהמזון, תסיסה ורקבון של המזון במערכת העיכול וספיגת הרעלים הנוצרים מכך במעיים, לדם. רעלים אלה הם הזרעים והשורשים של מחלות רבות. בנוסף זה גורם לבטן נפוחה, לגזים, לחולשה ועייפות לא מוסברים ועוד. http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=37363

שלום, מדובר בגבב של שטויות. אין לכך כל אחיזה במציאות מדעית. אפשר לאכול ולשתות בכל רגע נתון, אין לכך כל השפעה על ספיגה ועיכול. בברכה,דנה

25/12/2009 | 13:52 | מאת: הרעלת מים

מכמה כוסות מים ליום מקבלים הרעלת מים?

שלום, אין מספר קבוע. זה תלוי בהרבה גורמים, כגון רמת נתרן, כמות הנוזלים בגוף, תפקוד כלייתי ועוד. בברכה,דנה

24/12/2009 | 22:40 | מאת: VB

שזה הרבה, זה הורס את הויטמינים בגוף או פוגע בספיגה של המזון? יכול להיות שזה מזיק?

שלום, שתיה של 12-20 כוסות ביום לא פוגעת בספיגה של ויטמינים ומינרלים. אך שתיה מוגזמת יכולה לגרום להרעלה. אין שום סיבה לשתות 20 כוסות ביו0, עד 10 כוסות זה די והותר. בברכה,דנה

24/12/2009 | 22:07 | מאת: ויקטור

שלום הייתי רוצה לדעת בבקשה מה האיסור או יותר נכון מימה עלי להימנע לאכול כשיש חשד לגאוט תודה

26/12/2009 | 17:57 | מאת:

שלום ויקטור, במקרהשל גאוט יש להמנע ממזונות עשירים בפורינים כגון : איברים פנימיים, אלכוהול, פטריות, אנצובי, סרדינים, ברוקולי, כרובית. כמו כן מומלץ לאכול מנה ברית עד 100 גר ליממה ולפחית בצריכת קטניות. ירקות, פירות, מוצרי חלב ודגנים ניתן ללא הגבלה בקשר לפורינים. בברכה,דנה

24/12/2009 | 20:53 | מאת: עגבניה וסידן

ומאכלים כאלה שיש בהם סידן. העגבניה הורס את ספיגת הסידן? זה באמת לא מומלץ לאכול עם מאכלים כאלה עגבניה?

שלום, כל ירק, לאו דווקא עגבניה יכול לעכב ספיגה של סידן, אך לא צריך להגזים, אפשר לאכל עגבניות עם מוצרי חלב. בברכה,דנה

24/12/2009 | 17:11 | מאת: דיתה

שלום. מה משך חיי החומר הבריא בשום לאחר שקולף ונחתך ?

26/12/2009 | 17:53 | מאת:

שלום דיתה זה נע בין דקות ספורות לשעה בממוצע, אך אין לכך סימוכין רק מידע כללי. בברכה,דנה

24/12/2009 | 12:21 | מאת: אבי

שלום. רציתי לשאול מה היחס בין אומגה 6 לאומגה 3 בשמנים זית קנולה ותירס. והאם יש אומגה שלוש בעוד זרעים חוץ מזרעי פשתן(כמו שההיגיון אומר). בתודה מראש

26/12/2009 | 11:31 | מאת: ציפי

שמעתי שיש במרווה מרושתת.אשמח לקבל על כך תגובה

27/12/2009 | 15:46 | מאת:

שלום אבי, שמן זית, קנולה ותירס אינם מקור טוב לאומגה 3, כך שהיחס ממש לא משנה, כמותם בטלה בשישים לעומת אומגה 6. שמן זית וקנולה מהווים מקור טוב לחומצות שומן חד בלתי רוויות. שמן תירס אינו נחשב מזין כמו שמן זית, לכן ההתייחסות בהתאם. יש אומגה 3 בכמויות משתנות בהרבה זרעים, אך כמותית ומשמעותית יש בזרעי פשתן, שאר הזרעים מהווים מקור שולי. בכל מקרה מומלץ אומגה 3 מהחי ולאהצומח והיחיד שהוכח כמועיל הוא אומגה 3 ממקורו בדגים. בברכה, דנה

28/12/2009 | 12:30 | מאת: ציפי

מה ידוע לכם על אומגה 3 ממרווה מרושתת???

23/12/2009 | 23:44 | מאת: 6 כוסות מים במכה

על הבוקר בבת אחת האם כדאי? http://diet-winner.net/wp/?tag=%D7%9E%D7%99%D7%9D http://209.85.129.132/search?q=cache:9g9_IldEousJ:www.braude.ac.il/Apps/Public/GetFile.aspx%3Finline%3Dyes%26f%3DFiles/6202BF2E-DF58-4347-9B32-1ECFD84803A3/7EACC560-ED90-4404-89B1-964F0C8DA9A3/546182CA-0281-4DBD-B1D7-1A23F055AADB/54AFF11B-D68B-42FE-8C89-2F300BBC78B6.ppt%26n%3D%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%AA%2520%D7%9E%D7%99%D7%9D.ppt+%22%D7%90%D7%9D+%D7%A0%D7%A9%D7%AA%D7%94+1.5+%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8+%D7%9E%D7%99%D7%9D%22&cd=2&hl=iw&ct=clnk&gl=il

שלום, אין לכך שום משמעות וכדאיות, ללא קשר למחקר. בברכה,דנה

23/12/2009 | 20:47 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 40. בשנה האחרונה חלה אצלי ירידה ביכולת לצרוך חלב ומוצריו עקב כאבי בטן שהם גורמים. היום אני נאלצת להמנע ממשקאות חלב,יוגורטים וגבינות וכן מכל המאכלים שמכילים מוצרי חלב. חוץ מקצת חלב בקפה וגבינה צהובה אני לא צורכת מוצרי חלב. גם מוצרים מחלב עזים התגלו כלא מתאימים. התזונה שלי אמנם מאוזנת אך אני מודאגת מכך שצריכת הסידן נמוכה מדי. אילו מוצרי מזון כדאי להוסיף לדיאטה כדי לספק את מנת הסידן המומלצת? תודה, דנה

26/12/2009 | 17:50 | מאת:

שלום דנה, בשל גילך, לא הייתי מסתפקת רק במזון אלא מתייעצת עם רופא המשפחה לגבי תוסף של סידן וויטמין די. מעבר לכך את יכלה להוסיף סרדינים, שומשום, טחינה , חלבה ושקדים כמקור נוסף לסידן. בברכה,דנה

23/12/2009 | 15:21 | מאת: *** אסף ***

שלום רב הנני בן 34 בריא בד"כ, נוטל תרופות אנטי דיכאוניות. השאלה היא: בבדיקת דם שביצעתי הרופא אסרה עליי לבצע כל אימון גופני ופעילות ספורטיבית עד שיתברר הדבר. להלן: יש לי (מקווה שמציג את זה נכון) פירוק חלבונים לא תקין. השאלה היא האם תוספי תזונה של ספורטאים כמו אבקת חלבון יכול לעזור בדבר? או האם יש תזונה כל שהיא לתסייע בדבר? תודה מראש

23/12/2009 | 19:04 | מאת:

שלום אסף, ככל הנראה יש לך CPK גבוה. אין לתזונה השפעה על מדד זה. ישנן תרופות ומחלות הגורמות להרס שריר, ואולי בגלל זה הרופאה אסרה עליך לבצע פעילות גופנית. בברכה,דנה

22/12/2009 | 16:13 | מאת: אביב

שלום אני חולה FMF בעל שני גנים פגועים בעוד כשנה אני מתגייס לצהל יש לי מוטיבציה גבוהה וברצוני להעלות את הפרופיל הרפואי שלי אשר ירד ל64 ערב ה-FMF הבנתי שדבר זה נועד להגן על בריאותי אך בכול זאת אני מעוניין להעלות את הפרופיל הרפואי שלי רציתי לדעת מה הסיכויים שיתנו לי להעלות את הפרופיל שלי והאם יש דרך כלשהי שאני יכול להוכיח להם שמחלה זו אינה מגבילה אותי בחיי היום יום ושיש ביכולתי לעשות שירות צבאי קרבי

23/12/2009 | 19:05 | מאת:

שלום אביב, שאלתך אינה רלוונטית לפורום זה. בברכה,דנה

22/12/2009 | 14:04 | מאת: צחי

רציתי לדעת למה אומרים שאסור להפשיר ולהקפיא בשר שוב (וכמובן להפשירו אח"כ שוב...)??? האם זה תקף רק לבשר טרי או גם למוצרי בשר שכבר בושלו??

23/12/2009 | 19:06 | מאת:

שלום צחי, הסיבה נעוצה בחיידקים שגדלים בזמן ההפשרה ונשארים בבשר, גם אחרי הקפאה. הכוונה לבשר טרי, פחות רלוונטי בבשר שכבר בושל. בברכה,דנה

23/12/2009 | 19:40 | מאת: צחי

אם אני מבין נכון אז למשל שניצלים (אחרי שכבר הוכנו ניתן לההקפיא ולהפשיר מספר פעמים (למשל אם הפשרתי יותר מדי ובסוף נשאר אפשר להחזיר למקפיא ולהפשיר השעת צורך אחרת )??

21/12/2009 | 22:10 | מאת: מרגלית

לאחרונה אני סובלת מטעם מר בפה. כמו כן אני סובלת מצרבות. כרגע אין לי צרבות אך יש טעם מר מאוד מטריד. קיימת בעיית כולסטרול - אני מטופלת בכדור. אודה לתשובתכם המהירה.

23/12/2009 | 19:08 | מאת:

שלום מרגלית, טעם מר בפה צריך להבחן ע"י רופא שיניים וגסטרואנטרולוג. אין השפעה ישירה של תזונה. צריך לוודא שלא מדובר בדלקת בחלל הפה, גם דלקת בקיבה יכולה לגרום לטעם מר וכן מחלות כבד.פני לרופא המשפחה ליעוץ. בברכה, דנה

21/12/2009 | 20:15 | מאת: גלי

אני אחרי חסימת מעים בסוף המעי הדק יש לי היצרות אחרי אישפוז נוזלים וזונדה . שאלתי בימים הראשונים מה מותר לי לאכול חוץ מלשתות נוזלים. תודה

23/12/2009 | 19:10 | מאת:

שלום גלי, בעיקר מזון רך, ברגע שיש אישור מהכירורג. גבינה, מעדניפ, פירה תפו"ע ותפו"א, לחם, דגים מבושלים. כשבוע עשרה ימים לאחר מכן ניתן לחזור לפירות וירקות.בכל מקרה יש להתייעץ עם דיאטנית המחלקה, הואיל וטיפול זה יכול להשתנות מאדם לאדם. בברכה,דנה

21/12/2009 | 17:39 | מאת: מיכל

שלום. בתקופה האחרונה נוצרה בצקת או נפיחות בעפעפיים העליונים ומתחת לעינייים. שמתי לב שבתקופה שלפני קבלת מחזור הוסת הנפיחות מתגברת. שאלתי האם יש קשר הורמונלי, או יכולה להיות אלרגיה ואם כן מה עלי לשנות בתזונה. תודה.

23/12/2009 | 19:12 | מאת:

שלום מיכל, יכול להיות שמדובר בתופעה הורמונלית, קרוב לוודאי לא אלרגיה. אין קשר ישיר לתזונה, אלא אם כן הבצקות מופיעות גם באזורים אחרים בגוף. אם כן, וללא קשר לוסת החודשי, פני לרופא המשפחה. בברכה,דנה

21/12/2009 | 11:40 | מאת: עתליה

האם בלחם יש חיטה וגם גלוטן?? האם אנשים שרגישים לגלוטן אלה אנשים שהובחנו כחולי צאליאק. ומה עם החיטה? לדעתי אני רגישה לחיטיה? מה את ממליצה כתחליף לנסיון?

21/12/2009 | 16:00 | מאת:

שלום עתליה, בוודאי שכן, כל מה שעשוי מחיטה,שיפון, שעורה, כוסמין, שבולת שועל מכיל גלוטן. אין רגישות לגלוטן, יש אלרגיה וניתן לאבחנה במספר בדיקות. לפני שאת מחליטה שיש לך אלרגיה לגלוטן, פני לגסטרואנטרולוג לבירור. אחרי אבחון אוכל לעזור לך עם המלצות כלליות לדיאטה. בברכה,דנה

21/12/2009 | 00:41 | מאת: לינוי

האם זה בסדר לאכול כל יום חצי אבוקדו [100 גרם] ? או שזה הרבה שומן אפילו שהוא בריא.. ואם לא אז כמה גרם מומלץ וכמה פעמים בשבוע.. תודה רבה

21/12/2009 | 15:58 | מאת:

שלום לינוי, המלצה לאבוקדו הינה רבע ליממה, כתחליף למנת שומן. אם את אוכלת חצי אבוקדו, זה שווה ערך לשתי מנות שומן שאמורות לבוא על חשבון מקור שומן אחר. זה הכל תלוי בסך הקלורי המומלץ לך ליממה. בברכה,דנה

21/12/2009 | 00:20 | מאת: ש

שבאגוז אחד יש 35 קלוריות וכנ"ל לגבי שזיף מיובש 35 קלוריות

שלום, איני יודעת מה כתוב שם, את הנתונים שלי לקחתי ממשרד החקלאות האמריקאי, שעליו ישראל מסתמכת. בין 30-35 קק"ל לשזיף מיובש אין הבדל. לגבי האגוזים, זה פשוט לא נכון. בברכה,דנה

21/12/2009 | 23:57 | מאת: ש

http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search כתוב שם 35

בכל ארוחה? כמה סה"כ ליום?

שלום, אין המלצה כזו, זה תלוי באדם, והמלצות לקלוריות יומיות. בברכה,דנה

20/12/2009 | 15:38 | מאת: דני

התפרסמה באתר זה כתבה על שומר ורציתי לשאול איך ביכלל אוכלים אותו? האם מוסיפיםפ אותו חי לסלט כמו מלפפון למשל או שצריך לבשלו או משהו אחר? האם מדובר בירק (שוב כמו מלפפון למשל) שאין לא שום חשיבות מבחינה קלורית ולא סופרים אותו? אודה לכם על הסברים והמלצות תודה

21/12/2009 | 15:56 | מאת:

שלום דני, שומר הוא ירק לכל דבר, וניתן לאוכלו חי ו/או מבושל. לרוב אוכלים אותו בצורתו החיה, כירק שלם ואף בסלט מתובל. טעמו דומיננטי מאוד, כמו אניס. בברכה,דנה

20/12/2009 | 14:08 | מאת: דני

א.בצוני לנסות ולאמת את התאוריה שלי לבריאות העור,,השער,הציפורניים,,השיניים,,העניים,,ואיבר המין,, זה נכון שכאשר העורקים הראשיים נסתמים ע" הכולסטרול,קרי (הצרות עורקים ע" הכולסטרול,)אז אין מעבר של ויטמינים וחמצן דרך נימי הדם הקטנים לאיברים החיצוניים כפי שרשום בסעיף א.. כאמור הדבר דומה לגזע עץ עם עלים,כאשר הגזע הוא העורקים, והעלים מחוברים לגזע עץ קטנים.

21/12/2009 | 15:55 | מאת:

שלום דני, בהחלט טרשת עורקים מפושטת פוגעת בזרימת דם תקינה לאיברים חיוניים. איני יכולה לומר השפעה על עור ושיער, אך ידוע שאנשים טרשתיים יותר סובלים מהזדקנות מהירה של העור. בבירור יש השפעה על הזקפה, עיניים ועוד. לרוב זה בא עם שילוב של השמנה, יתר לחץ דם, סוכרת , חסר פעילות גופנית וכמובן, עישון. בברכה,דנה

20/12/2009 | 08:44 | מאת: מיכל

מה דעתך על מתן פירות יבשים לילד בן שנתיים? במקום כמובן דיברי מתיקה אחרים. ואם כן מה הכי כדאי. תמר? משמש?

20/12/2009 | 13:00 | מאת:

מיכל שלום! התשובה שלי היא לא מהאספקט התזונתי אלא קשורה בסיכון לסכנה מחנק. מומלץ לחתוך את הפירות היבשים הרכים, כגון; תאנים, תמרים ומשמשים יבשים, יש להקפיד לחתוך אותם לחתיכות קטנות ולתת אותם רק תחת השגחה. בברכה, נועה

19/12/2009 | 20:47 | מאת: שרון

מה התחליפים הכי טובים למוצרי חלב? מלבד שתיית 3 כוסות קפה עם חלב אני מעונינת להוריד לגמרי מוצרי חלב ולהחליף במקור צמחי. אם אפשר בבקשה תני לי דוגמא להספקה ליום (אני בת 37). תודה

21/12/2009 | 15:52 | מאת:

שלום שרון, תחליפים טובים יכולים להיות: סרדינים, טחינה, חלבה, שומשום טחון ושקדים. הם אמנם לא שווים בספיגה למוצרי חלב, אך מספקים כמות נאה של סידן. במקרה הצורך משלביןם תוסף.פירוט לגבי מינון עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

19/12/2009 | 18:05 | מאת: הדס

בבוקר נוהגת לשתות קפה ולקחת 2 תמרים לחים. הקפאין בקפה משפיע על ספיגה של ויטמינים ומינרלים לא?מה שאומר שאם אוכל בבוקר עם הקפה מוצר בעל סידן עדיף לי לוותר משום שהסידן לא יספג היטב. לא ? השאלה שלי אם הקפאין מונע את ספיגת היתרונות הטובים של התמרים שאני אוכלת בבוקר ועדיף להמתין כלומר לשתות קפה ולאחר שעתיים לאכול תמרים? תודה

21/12/2009 | 15:51 | מאת:

שלום הדס, הקפאין לא משפיע על ספיגה במערכת העיכול אלא מרכיבים אחרים בקפה. הקפאין יכול להשפיע על הפרשת סידן בכליה. הואיל וכמות הקפה הינה קטנה השפעתו על ספיגה של ויטמינים ומינרלים מהמזון זניחה. ההשפעה הופכת למשמעותית כאשר צורכים כמויות גדולות של קפה ו/או תה. בברכה,דנה

19/12/2009 | 18:00 | מאת: שירי

ברור לי ששתיית מיץ תפוזים קנוי שכתוב עליו "סחוט טבעי" ו-100% מיץ תפוזים טרי- אינו כמו שתיית מיץ תפוזים מתפוזים טריים שהרגע סחטנו. אך האם מיץ קנוי בכלל מועיל מבחינת ערך תזונתי? שהרי מיץ קנוי כזה הוא מפוסטר ותהליך זה מוציא את כל הויטמינים שיש בזה אין זה כך? האם מיץ תפוזים קנוי נשאר סתם משקה בעל ערך קלורי בלי הויטמינים או שיש בו משהו?

21/12/2009 | 15:50 | מאת:

שלום שירי, מיץ תפוזים או כל מיץ פרי אחר שאינו נסחט טרי במקום, אינו נחשב למזין מבחינתי, ובעיקר מקור לקלוריות מיותרות. אם רוצים את איכויות הפרי רצוי לאכולו בצורתו השלמה, פרט למיץ רימונים, שכן המרכיבים הבריאים יוצאים בעת הסחיטה. אם בוחרים לשתות מיץ פירות במקום פרי, אזי שיהיה סחוט טרי במקום ולא קנוי. בברכה,דנה

19/12/2009 | 15:50 | מאת: מאי

קראתי שצריכה של ויטמין C מעודדת ייצור ושימור הקולגן לעור הפנים, האם פלפל אדום ועגבנייה אחת אחת ביום מספקים למטרה זו? תודה

19/12/2009 | 17:07 | מאת:

שלום מאי, עגבניה ופלפל מספקים מספיק ויטמין סי לסך כל הצרכים שלנו, לא ספציפית לעור ולקולגן. אכן צריכה לש ויטמין סי ונוגדי חמצון אחרים יכולים לשפר את מראה העור. בברכה,דנה

19/12/2009 | 13:21 | מאת: אלי

שלום רציתי לקבל מידע על הסיב התזונתי אכציה , ראיתי שהוא מופיע ברכיבים של יוגורט ACTIVIA של דנונה, מהם יתרונותיו וחסרונותיו וכיצד אכציה משפיע על הגוף. תודה. אלי.

21/12/2009 | 15:48 | מאת:

שלום אלי, לצערי חיפושי העלו חרס. אתה מוזמן לפנות לחברה, יש שם דיאטניות שיוכלו לעזור לך בנושא. בברכה,דנה

המים נספגים טוב? זה הולך ככה, בוקר 2 כוסות מים בבת אחת. צהריים עוד 2 כוסות בבת אחת אחר הצהריים 2 כוסות רצוף, ערב עוד 2 כוסות, לילה עוד 2 כוסות. סה"כ 10 כוסות ליום. זה בסדר לשתות ככה 2 כוסות כל פעם רצוף מבחינת הספיגה של המים?

שלום, מים נספגים בקלות, לא משנה הכמות. אפשר לשתות 2 כוסות בבת אחת. בברכה,דנה

17/12/2009 | 23:08 | מאת: מור

שלום! האם ניתן להשרות גרעיני תירס כמו של פופקורן במים כמו שאר הקטניות ולבשל למחרת? מה מתקבל מזה? תודה

18/12/2009 | 13:33 | מאת:

שלום מור, השרית תירס לא תשנה כלום, זוהי לא קטנית. בברכה,דנה

18/12/2009 | 14:11 | מאת: מור

אבל האם זה יצא צהוב כמו תירס גרגרים קפוא?

ובאגוז מלך אחד? תודה!

שלום, בשזיף מיובש אחד יש כ-30 קק"ל. באגוז מלך אחד יש כ- 10 קק"ל בברכה,דנה

17/12/2009 | 13:30 | מאת: א

שלום. רציתי לדעת מה הערכים התזונתיים של קינמון, מה השפעתו על הגוף, אם הוא משפיע על תחושת הרעב והאם זה בסדר לצרוך ממנו כ2 כפיות ביום. תודה

19/12/2009 | 16:54 | מאת:

שלום, מחקר שנערך בארה"ב, העלה שצריכה קבועה של קינמון, עשויה למנוע התפתחות מחלת הסוכרת. על-פי החוקרים, מומלץ לצרוך בכל יום, 1/4 כפית עד 1 כפית מלאה, כיוון שלדבריהם מכיל הקינמון את הפולימר פולימר שלקון מטילהידרוקסי, שנמצא יעיל נגד סוכרת סוג 2. הקינמון גורם להיענות יתר של תאים לאינסולין.לקינון ערך קלורי אפסי בשימוש במינונים הנ"ל, ואין צורך ביותר מכפית ביום. לא ידועה השפעה על תאבון. בברכה,דנה

19/12/2009 | 19:16 | מאת: א

תודה

16/12/2009 | 20:57 | מאת: שולמית

שלום, מבקשת לדעת מהו ערכו התזונתי של התמרים? וכמה תמרים נחשבים מנת פרי ? תודה !

16/12/2009 | 22:48 | מאת:

שלום שולמית, ערכם התזונתי של תמרים בכך שעשירים בסיבים ואשלגן. ב- 2 תמרים יבשים ו-3 תמרים לחים יש כ- 60 קק"ל. בברכה,דנה

16/12/2009 | 19:37 | מאת: סיוון 3

האם יש ביסוס לעובדה שפחמימות אחרי השעה 17:00 גורמות לעלייה במשקל?

16/12/2009 | 21:29 | מאת:

שלום סיוון, לא, אין לכך ביסוס מדעי. בברכה,דנה

16/12/2009 | 13:42 | מאת: אסתר

שלום, אני סובלת לאחרונה מדלקת פרקים ידוע לי שיש מזונות שלא טוב לאכול כשיש דלקת פרקים, אבקשך לפרט לי מאיזה מזון עלי"להיזהר" תודה

16/12/2009 | 16:18 | מאת:

שלום אסתר, ישנם מחקרים לא חד משמעיים שרצוי להמנע ממשפחת הסולניים- עגבניות, חצילים, תפוח אדמה ופלפלים. בברכה,דנה

16/12/2009 | 12:56 | מאת: יעל

שלום, ברצוני לדעת האם מותר לאכול גבינת קשקבל בהריון? תודה, יעל.

16/12/2009 | 21:34 | מאת:

שלום יעל, חשוב שהגבינה תהיה מפוסטרת. אין לי מידע לגבי פסטור גבינת קשקבל. ברשימה שיש בידי, זוהי אינה גבינה אסורה. בברכה,דנה

16/12/2009 | 08:18 | מאת: אלון

האם אינזימי עיכול יכולים לעזור לתחושת נפיחות וגזים ? כלאמר: למרות שאני אוכל אוכל מופחת גזים לא כרוב לא ברוקלי ולא ירקות מסויימים וגם לא שועית ולא קינואה וכו וכו..

16/12/2009 | 16:16 | מאת:

שלום אלון, אנזימי עיכול יכולים לעזור לתחושת נפיחות וגזים למי שיש לו בעיה בהפרשה תקינה של אנזימי עיכול. איני יכולה לומר מראש אם זה יעזור אצלך, אך אתה בהחלט יכול לנסות. אין בכך נזק. בברכה,דנה

15/12/2009 | 23:56 | מאת: צח

שלום, רציתי לדעת האם ישנם הבדלים(ואם כן אז מה הם) באופן שבו הגוף מעכל ומטמיע פחמימות אשר נצרכות מתפוחי אדמה אל מול פחמימות הנצרכות מדגנים... הסיבה לשאלה היא שלאחרונה אני מפריד בין פחמימות לחלבונים בארוחות שלי. שמעתי מספר אנשים שאף על פי שאני מפריד פחמימות מחלבונים "מותר" לי לערבב חלבונים עם תפוח אדמה מאחר ושישנו הבדל בין הפחמימות שמגיעות ממנו ובין אלה המגיעות מדגנים. תודה צח

16/12/2009 | 16:14 | מאת:

שלום צח, ממש אין הבדל בספיגת או עיכול פחמימות שמקורן מאורז או תפוח אדמה או פסטה. ככל שהדגן עשיר יותר בסיבים תזונתיים יכול להיות הבדל מבחינת העיכול ואז הוסכר עולה יותר לאט, אך הפחמימה היא אותה פחמימה. כך בחשבון שלדיאטה שאתה מבצע אין משמעות מטבולית. היתרון היחיד של דיאטה זו ש"ע המנעות משילוב מזונות אתה אוכל פשוט פחות, מעבר לכך אין לה שום יתרון או מנגנון מיוחד. בברכה,דנה.

15/12/2009 | 18:02 | מאת: הרץ הקריית גתי

שלום רב. תוכלו בבקשה להגיד לי האם משקאות האנרגיה טובות או לא טובות לגוף? במה זה יכול לגרום לגוף אם שותים בתקופת ארוכה...? תודה רבה לכם.

15/12/2009 | 21:53 | מאת:

שלום, איני ממליצה לאנשים לשתות משקאות אלו באופן קבוע. בשל תכולת סוכר גבוהה וקפאין. איני יכולה לומר מה קורה בתקופת צריכה ממושכת, אך מספיקה תכולת הסוכר כדי להופכם למשקה לא מזין. בברכה,דנה

15/12/2009 | 12:40 | מאת: חן חני

האם במיה גורמת להיווצרות גזים?

15/12/2009 | 21:58 | מאת:

שלום חן, כמו כל צמח עשיר בסיבים תזונתיים, גם הבמיה יכולה להביא לייצור גזים. בברכה,דנה

15/12/2009 | 10:37 | מאת: נועה

היי דנה למה כרוב וכרובית עושים גזים ? איזה חומר נמצא בהם ?

15/12/2009 | 22:08 | מאת:

שלום נועה, בירקות שציינת ממשפחת המצליבים יש סוג של סוכר הנקרא רפינוז ( נמצא גם בקטניות). חלק מחיידקי המעיים ניזונים מסוכר זה ובעקבות פירוקו יוצרים גז.אם מבשלים היטב במים חלק מסוכר זה מתפרק. בברכה, דנה

15/12/2009 | 10:05 | מאת: שירן

מבקשת לברר לגבי כדורים בשם "סליםאקסטרים" , האם ידוע לכם משהו לגביהם. הכדורים יוצרים חוסר תיאבון מוחלט, אך במקביל יוצרים איזשהי תחושת עירנות מוגברת, ועלי זה משפיע על חוסר יכולת להרדם מזה שבועיים בלילות. אודה לתגובתכם.

15/12/2009 | 22:12 | מאת:

שלום שירן, כדורים אלו אינם תרופה אלא תוסף מזון. אין בקרה עליהם וגם אין מידע לגבי תכולתם. הם לא מותרים לשימוש ע"י משרד הבריאות האמריקאי, ולכן אני ממליצה שתפסיקי לצורכם, שכן אינך יודעת את ההשפעה לטווח ארוך. כדורים אלו יכולים להיות מסוכנים ביותר, הואיל ואין עליהם בקרה. בברכה,דנה

15/12/2009 | 09:26 | מאת: hana

אל הפורום של הדיאטניות האם יכול להיות שאכילה יומית של אקטיביה תיגרום לחומציות וגזים שעולים דרך הלוע שמאוד מטרידים אשמח לתשובה חנה [email protected]

15/12/2009 | 22:13 | מאת:

שלום חנה, כל מוצר מזון המכיל סיבים פרהביוטיים וחיידקים פרוביוטיים יכולים לגרום לחומציות וגזים. נסי מספר ימים בלי, וראי אם חל שיפור. בברכה,דנה

15/12/2009 | 08:13 | מאת: אני

תודה אך לא הבנתי למה הכוונה מיץ לימון מוכן. כי כל כוונתי אכן-- לשתות משהו לפעמים מלבד מים וחחשתי בגלל הפרוקטוז תודה לך.

15/12/2009 | 22:14 | מאת:

שלום , הכוונה למיץ מוכן קנוי לא לסחוט. בברכה,דנה

14/12/2009 | 18:12 | מאת: רתם

שלום. קניתי בחנות טבע תחליף סוכר שמכיל מלטודקסטרין מצמח העולש. אני מבינה שמלטודקסטרין הוא רב-סוכר. אם כך האם ייתכן שהערך הקלורי שלו הוא 0 קלוריות, כפי שמופיע בטבלת הערכים התזונתיים? תודה.

15/12/2009 | 22:15 | מאת:

שלום רתם, השאלה מהי התכולה היחסית של מלטודקסטרין בתוסף. את יכולה לראות שגם בסוכרזית מוסיפים סוכר, אך הכמות כל כך קטנה וזניחה, שאינה תורמת ממש לערך קלורי. בברכה,דנה

14/12/2009 | 16:15 | מאת: חסוי

אני בן 17 , שוקל 52, גובהי 1.78 - אני סובל מ-תת משקל ברמה בינונית. אני לא מצליח לעלות במשקל - כל הזמן נשאר ב-50 קילו. אני רוצה לדעת אילו ארוחות צריך לאכול ביום? (סוג האוכל וכמות האוכל).

שלום, לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית קלינית במסגרת קופ"ח או פרטית. בברכה,דנה

14/12/2009 | 13:53 | מאת: עדי

האם בלימון יש פרוקטוז?

14/12/2009 | 22:27 | מאת:

שלום עדי, בלימון יש פרוקטוז, אך בכמות יחסית קטנה. במיץ לימון מוכן עוד פחות. בברכה,דנה