פורום תזונה קלינית
רציתי לדעת אם בנוסף לנוטרן יכולים להוסיף לי פירות טחונים בבלנדר ולתת דרך צינור ההזנה? מה עם תה חם לשטיפה לאחר הנוטרן במקום מים?
גדי שלום! שאלתך לא ברורה, מה הקשר לפג? ולמה אתה עם זונדה? קצת קשה לענות באחריות ללא פרטים... בברכה, נועה
האם יכולים לתת לי פירות טחונים דרך הפג? ותה חם במקום מים לפעמים? בנוסף לנוטרן שמקבל, בין ארוחות הפורמולה... תודה על ההתיחסות
שלום, רציתי לשאול אם מותר לבני בן השנתיים וחצי לשתות תה, חליטות. הוא רוצה לשתות מהכוס של בעלי כשהוא מכין לעצמו ומאד נהנה מזה, ואף רוצה שיכינו לו בכוס נפרדת.
נועה שלום! רצוי לנהוג בזהירות (לא כל יום, לא כמות גדולה) כי יש קשר בין שתיית תה ומשקאות צמחים לבין ספיגת ברזל. בברכה, נועה
אני נוטלת כדור אחד של פוליפרין בבוקר על פי המלצת רופא המשפחה. האם יעיל יותר לקחת אותו לפני ארוחת הבוקר (אני בדר"כ אוכלת כריך) או לאחריה?
שלום הגר, מומלץ לפני הארוחה, כשעה לפני. בברכה,דנה
לא מזמן כתבת שאם אוכלים מאכל עשיר בסיבים, כמו סובין, הקלוריות כמעט ולא נספגות. יש דגני בוקר שיש בהם 196 קלוריות ל100 גרם ו47 גרם סיבים תזונתיים. האם יכול להיות שהם גם נכנסים תחת הקטגוריה של מאכלים שאפשר לאכול בלי לספוג קלוריות? אם לא, כמה קלוריות בערך נספגות מהם?
שלום, הכוונה לאי ספיגה של קלוריות שמקורן מהסיבים עצמם. בדגני בוקר יש גם פחמימות אחרות שאינן סיבים וכן מעט שומן וחלבון שתורמים קלוריות, לכן הכוונה רק לקלוריות הנתרמות מסיבים. בברכה,דנה
האם גזר שמקולף ונשמר בשקית ונאכל אחרי כמה שעות הויטמינים נשמרים?
שלום שרון, רוב הויטמינים נשמרים. רצוי לא לקלף את הגזר, אלא לשטוף היטב. בברכה,דנה
האם החצי אבוקדו שנשאר במקרר ואוכלים לאחר יום יומיים נשאר עם כל היתרונות והויטמינים? תודה
שלום שרון, חלק מהויטמינים וחומצות השומן עוברים תהליכי חמצון. זה בהחלט לא שווה למצבו הטרי. בברכה,דנה
שלום, רציתי לדעת מה בתזונה יכול לעזור לי להעלות את רמות ה-HDL שנמוכות מהנורמה.הכולסטרול הכללי שלי תקין וגם ה-LDL. האם לקיחת תרופות להורדת כולסטרול מורידות גם את ה-HDL? מה עם ויטמין B3, ניאצין, האם כדאי לקחת כתוסף?
שלום מיטל, נכון להיום אין דרך טובה להעלות HDL בעזרת תזונה נכונה. יש מעט מחקרים המציינים כי פעילות גופנית אירובית יכולה לעזור, שתיית מיץ רימונים ויין אדום, תרופה להורדת כולסטרול בשם "קרסטור" וכמובן הניאצין. הבעיה עם ניאצין בתופעות לוואי רבות שלרוב לא נסבלות. בברכה,דנה
האם אפשר לצרוך מהמזון או כתוסף? אם מהמזון -- מאיזה ובאיזה כמות?
אני מטופלת בסימבסטטין להורדת כולסטרול, 40 מ"ג, פעם ביום. לגבי פומליות שהן הכלאה בין אשכולית ופומלה. אני מבינה שעדיף להימנע. ושאלותי: א. האם להפרש שעות בין אכילת הפומלית לנטילת התרופה יש השפעה? ב. האם למינון התרופה יש השפעה בנושא זה?
שלום מיכל, בוודאי שככל שמתרחקים מנטילת התרופה לאכילת הפומלית ישנה השפעה לטובה, אך ההשפעה של פומלית אינה נעלמת לגמרי. כמובן מדובר באכילה יומיומית, אם מדובר באכילה אחת לכמה זמן, אין לכך משמעות. זה בעיקר בעייתי אצל אנשים השותים מיצי אשכוליות. מה שמשפיע זה עיכוב חומרים באשכולית על פעילות אנזימתית הקשורה לתרופה. כל שמינון התרופה גבוה יותר, כך יש יותר סיכוי שיתפתחו תופעות לוואי בשילוב עם התרופה. בברכה,דנה
תודה לדנה ויינר !
שלום רב לדיאטניות, אני צריך להפחית צריכת פחמימות. האם פטריות שמפניון הן בעלות אחוז פחמימות גבוה או מתאימות לדיאטת כבד שומני וטריגליצרידים? בתודה מראש.
שלום, ב- 100 גר פטריות שמפניון יש כ- 3 גר פחמימות, שנחשב לדל מאוד. 100 גר' פטריות שווה לכוס מלאה בפטריות. בברכה,דנה
אם אני מוסיף מעט חלב לכוס תה אז אני יכול לשתות תה אחרי ארוחה המכילה ברזל או סידן? והאם החלב מוריד את ערכו התזונתי של התה?
שלום אלעד, כמות החלב בתה זניחה, ולא משפיעה על ספיגה. ישנו מחקר המראה כי חלב בתה מוריד תכולת נוגדי חמצון בתה. בברכה,דנה
לום רב . בתי נעמה בת 3 (חודש הבא) עד גיל שנה היית ה עם זונדה עם בעיות קשות בתנועתיות של הקיבה שהסתדר. כיום אוכלת בעיקר מרוסק עם שיפור לקראת המוצקים. 50% מהכלכלה שלה מורכבת מנוטרן ילדים (פחית לילה + פחית במהלך היום) סה"כ 500 קלוריות. בתקופה האחרונה אנחנו נתקים בקשיים להשיג את הנוטרן. הרוקחת שלנו טוענת שמשרד הבריאות לא אישר את המכולה האחרונה שהגיע וכו' וכו' וכו' . כנ"ל לגבי פדיאשור שאין. פשוט אין בכל הארץ - לא דרך הקופה ולא באופן פרטי. מה עושים ? נעמה מאוד קשורה לטעם הוניל ומאוד אוהבת את הנוטרן/פדיאשור . האם אנשור+ מתאים ? איזה עוד מוצרים מתאימים לילדים ? חשבתי על סקנדי שייק אבל אין בו את כל הערכים החשובים למעט קלוריות וחלבונים. תודה. יוסי
יוסי שלום! בעיית הנוטרן לילדים מוכרת ונקווה שתיפתר בקרוב. לא ידוע לי שיש בעיה עם הפדיאשור (שהוא אכן התחליף המתאים). כדאי לבדוק ישירות מול חברת אבוט (פרומדיקו). כדי למצוא חלופה מתאימה, חשוב להתייעץ עם דיאטנית שמכירה את הילדה, דרך קופ"ח. זה לא מקצועי ואפילו גובל ברשלנות לתת לך יעוץ פרטני בצורה כזו. מקווה שתקבל שירות מהקופ"ח בהקדם. בברכה, נועה
היי דנה רציתי לדעת בנוגע לעלי בייבי. באתר לא מצאתי שם את הערך הזה. האם מותרים בדיאטה? יש שם המון מוצרים שלא ממש מופיעים במילון. רציתי לפענחם ולא הצלחתי.
שלום מזי, עלי בייבי נחשבים לבעלי תכולה בינונית, ויש לצרוך בהגבלה. בברכה,דנה
היי, תודה על התשובה הקודמת בקשר לאשלגן כלורידי, האם אשלגן כלורידי הוא אותו דבר כמו אשלגן כלורי? כי אם כן רשום על אשלגן כלורי שהוא רעל ושהוא משמש בזריקות בעונשי מוות וכו'.. תודה...
שלום גל, אשלגן כלורידי וכלורי זה אותו הדבר. השימוש בו בזריקות להוצאה להורג הוא במינונים גבוהים בהרבה משימוש במזון. כאשר מקבלים מינון גבוה של אשלגן יש הפרעות קצב. מדובר בעשרות גרמים לעומת מספר מ"ג במזון, אין צורך לחשוש. כמו שאמרתי זהו מרכיב טבעי ואין חשש בשימוש במזון, הוא שפוט תחליף למלח השולחן הקיים. בברכה,דנה
שלום. האם לקפה יש ערך קלורי? כלומר נוריד את הסוכר והחלב. מהו הערך הקלורי של כפית קפה?
שלום רותם, זניחה, מקסימום קלוריה או שתיים. בברכה,דנה
שלום דנה. האם אידוי של אגס ותפוח גורם לאיבוד חלק מערכיו? תודה ריקי
שלום ריקי, איבודים קטנים ביותר, כי אין איבוד למים, והטמפ' אינן גבוהות. זוהי שיטת הבישול המועדפת. בברכה,דנה
שלום, ראיתי פעם שנרשם בפורום שחומר שימור E202 הוא מורכב מחומצה סורבית ואשלגן כלוריד והוא אינו מזיק, תוכלי להגיד לי מהו אשלגן כלוריד ולמה הוא משמש? רשמתם שהוא טבעי ולא מזיק ואני קצת בספק ואשמח לתגובה... תודה...
שלום גל, אשלגן כלוריד הוא סוג של מלח, שנמצא גם בצמחים, כגון סלרי.לדוגמה מלח השולחן שאנו צורכים הוא נתרן כלוריד. רוב תחליפי המלח המנסים להוריד תכולת נתרן משתמשים באשלגן כלוריד במקום, ולכן אין מה לדאוג מחומר זה. אנו משתמשים יפה באשלגן וכלוריד כשני אלקטרוליטים חיונים לגופינו. עודפים מפונים ע"י הכליה. בברכה,דנה
שלום , רציתי לדעת מה זה אאוטרופי eutrophic? אני לומדת תזונה ואני צריכה לקרא מאמר שמדבר על ניסוי שנעשה בקרב אוכלוסיה של אאוטרופים ,ואנשים עם השמנה והשמנת יתר(אוביסיטי)על צריכת הסידן, ולא ברור לי מה זה אואטרופי...
שלום אירן, אני אתן לך תרגום מילולי ותראי אם זה מתאים למאמר : Eutrophic comes from from the Greek eutrophos meaning well-nourished בברכה,דנה
אני קונה דג סלמון קפוא. אני רוצה לחתוך אותו לכמה מנות, האם ניתן להפשיר אותו, לחתוך ולהחזיר למקפיא? אם לא מה כדאי לעשות? תודה
שלום שרון, לא מומלץ להפשיר ולהקפיא. פשוט קנה סכין מאוד טובה וחתוך למנות בעודו קפוא. בברכה,דנה
לום ראיתי במתכונים ללפת כבושה כולם כותבים להוסיף חומץ. לצורך מה? 2)אם אעשה לפת כבושה רק עם מלח פלפל תריף ושום האם יתקלקל? לפני שנה פעם הצליח כך ופעם נרקב יש הסבר? החומץ שלא הוספתי ? תודה דן
שלום דן, החומץ משמש כחלק מתהליך ההחמצה של מזון. הוא בא בחלקו על חשבון המלח. בהחלט אפשר לכבוש מזון ללא תוספת חומץ ורק בעזרת מלח, אך יש לדאוג לאטימה טובה של המזון ע"י מים, אחרת נכנסים חיידקים אוהבי חמצון ומתרבים ויש לדאוג להוסיף מספיק מלח. בהחלט אין חובת שימוש של חומץ. בברכה,דנה
שלום דנה, האם תוכלי לתת לי את המידע המהימן והעדכני לגבי: מה בין חלב בקר, חלב עזים וחלב כבשים: מבחינת קושי עיכול, אלרגניות, קק"ל, חלבון כולסטרול וויטמינים/ מינרלים תודה רבה
שלום שחר, הנה קישור לכתבה טובה המתמצתת את ההבדלים בין סוגי החלב. כמובן שישנם החולקים על הכתוב, אך רוב המידע עדכני וממצה. http://www.ifeel.co.il/page/10253 בברכה,דנה
היי אני עובד בעבודה מ 9 בבוקר עד 18 בערב כשהפסקה ראשונה יש לי רק ב 14 ככה לצהריים ארוכה ואני מגיע אליה ממש רעב כמעט ללא תפקוד אחרי שאני אוכל בבוקר איזה סנדביץ עם ריבהאו גבנ"צ או חומוס . מה כדאי לאכול ובאיזה שעה ש"יחזיק" אותי שבע יותר זמן מבלי שאני אגיע לצהריים בלי מיגרנה?
שלום איתן, כך איתך משהו זמין וקל לאחסון לעבודה, חטיף אנרגיה, כריך נוסף עם גבינה/ביצה או פסטרמה, 10-12 אגוזים או שקדים טריים לא קלויים. בברכה,דנה
היי דנה אין אתר כזה בעברית?
שלום מזי, לצערי לא מצאתי, ולכן עליך להמשך להסתמך על הדיאטנית שלך. בברכה,דנה
כשאת אומרת כ- 150 גרם לשניצל האם הכוונה למישקל כל השניצל או למישקל נטו הבשר הנקי שבו (אם הבשר הנקי האם הכוונה למישקל החזה הטרי לפני הטיגון והציפוי?) אם אני הבנתי נכון בחזה עוף טרי יש כ- 110- 120 קקל ל- 100 גרם ובמוכן כ- 170 קקל ל- 100 גרם. אם מצפים ומטגנים (שניצל) כמה שמן וציפוי יכולים להיתווסף לזה?
שלום צופית, הכוונה למשקל כל השניצל, ולא רק לבשר. התרומה של הפירורים זניחה לעומת הבשר. הכוונה במקרה של שניצל מוכן, היא אחרי בישול/טיגון. זה תלוי בכמות הפירורים וכמות השמן הנספג, זה יכול להוסיף עשרות קלוריות, ואין לי דרך לומר עד כמה. בברכה,דנה
הי, תודה רבה על התשובה והטרחה רציתי לשאול אם זה יכול להוסיף עשרות קלוריות אז איך זה אם מסתכלים למשל על שניצלים מוכנים קפואים בסופר זה לפי מה שרשום כ- 200 קקל ל100 גרם שניצל האם תעשייתי הוא פחות משמין מבייתי - אני תמיד הנחתי שבייתי תמיד יותר טוב ובריא??? נוסף לפי מה שאני פם ראיתי ב- 100 גרם חזה עוף לאחר אפייה יש כ- 170 קקל ל-100 גרם שזה די קרוב ל-100 גרם שניצל קפוא (של סופר...) מה אני מפספסת??? זה קצת מוזר??
שלום, ידוע שסיבים תזונתיים לא נספגים בגוף ועל כן אינם מוסיפים קל'' לתזונה. בסובין רשום 150 קל' למאה גרם. אם הסובין אינו נספג האם זה אומר שאפשר לאכול כמה סובין שרוצים בלי לפחד מהוספת הקל'? ושאלה נוספת: ידוע שצריך לאכול כ- 25-30 גרם סיבים ביום. האם את יכולה לתת לי דוגמא לכמות ירקות שמכילה כמות זו של סיבים- למשל: 2 מלפפונים+ 2 עגבניות+ גזר אחד+ פלפל אחד.....- אני רוצה שיהיה לי מושג כללי לגבי כמות הסיבים הדרושה והמספיקה ביום כי אני לא רוצה לצרוך מעבר לדרוש כי זה עושה לי נפיחות בבטן.
שלום מורן, הואיל וסיבים תזונתיים אינם עוברים תהליך עיכול תרומתם הקלורית זניחה, כך שלכאורה אכילה של סובין לא תתרום כמעט קלוריות. לגבי כמות הסיבים, אכילה של 5-6 ירקות ביממה+ 3 מנות פרי+ 3-4- מנות של דגנים מלאים/קטניות יספקו כמות נאה של סיבים ליממה. בברכה,דנה
בהמשך לשיחתנו : בפטרוזיליה ובאגוז המוסקט יש חומר פסיכוטי רעיל שנקרא מיריטיסטין ולכן יש להגביל את השימוש בהם לכף ליום נכון או לא נכון?
שלום מתן, כפי שציינתי, שם החומר לא מוכר לי, וכן לא מצאתי עליו מידע בספרות. לא ידוע לי על בעיה באכילת אחד משני המוצרים הנ"ל. לעיתים ישנם מוצרים הרגישים יותר לזיהום פטרייתי, וישנן פטריות המפרישות רעלים שונים, אך לא ידוע לי דבר זה לגבי פטרוזיליה ואגוז מוסקט, וממש אין הגבלה על צריכתם. בברכה,דנה
שלום, איך אוכל לדעת כמה זמן נשמר אוכל במקפיא? הכנתי לדוגמה לפני משהו כמו חודשיים גלידה מטחינה גולמית ביחד עם מי קוקוס. כמה זמן נשמר דבר כזה? תודה, נועה
שלום נועה, הקפאה יכולה לשמור מוצרים למשך שנים, באופן תאורטי. הבעיה היא בעיקר בטעם לאחר ההפשרה והירידה בערכים התזונתיים. מבחינת חיידקים, אין להם קיום בטמפ' אלו. בברכה,דנה
אני מבינה שכמה שהצריכה של המזון קרובה יותר למועד ההקפאה, הערכי התזונתיים גבוהים יותר, אך האם תקופה של חודש-חודשיים נחשבת לכזו שכבר רב הערכים התזונתיים אבדו?
שלום ... אני עושה יחידת בגרות בנושא זה ואני אשמח אם תענו לי על כמה שאלות שאני צריכה .
שלום קרסטינה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ ללימודים. אם מדובר בשאלות כלליות, אשמח לענות. בברכה,דנה
היי דנה ראשית, מודה לך על תשובותייך המהירות. שנית, כמה שאלות לי אלייך בנוגע למזונות שמכילים אוקסלאט. איך זה שהדיאטנית שלי נתנה לי תפריט עם מוצרים שאני רשאית לאכול ולשתות ובאתרים ובפורומים אני רואה שאסור בכלל לצרוך אותם. לדוגמא ראיתי שיוגורט לא והיא כן מתירה יוגורט עם פירות שמותרים. אני קניתי יוגורט ביו עם תה ירוק ונענע זה מותר? אגב, מותר לי לצרוך נענע? תה ירוק ושחור מותר לי לפי התפריט שקיבלתי ממנה. מותר לי קמח סמולינה מחיטת דורום? האם מותר לי גם עלי בייבי? קולורבי גם? אני אוכלת פשוט. תמרים מותר לי? ממרח תמרים? או ממרח חרובים מותר? אמרת שאפשר שיפון ובזה ממש הקלת עליי עכשיו. אני נוהגת לאכול לחם שיפון ללא שמרים וללא סוכר והוא טעים מאוד. כמו כן אני אוכלת בבוקר דגנים של קלוגס שהם לא מלאים אבל מכילים בתוכם גם חיטה מלאה עם דבש ושיבולת שועל מכירה אותם? מותר לי?
שלום מזי, אני אפנה אותך לאתר שאני לוקחת ממנו את המידע בנושא.http://www.branwen.com/rowan/oxalate.htm בברכה,דנה
מה הדרך הטובה ביותר לשמור על פטרוזיליה/נענע/כוסברא במקרר? ניסיתי לעטוף בעיתון/ בשקית מחוררת...אך בכל אחת מהדרכים הללו העלים השחירו לאחר מס' ימים. תודה
שלום צילה, אין דרך טובה יותר או פחות, הם כולם משחירים ונרקבים עם הזמן. מרגע קטיפתם זמנם קצר מאוד. אני פשוט קוצצת אותם, שמה בקופסה ומקפיאה. אמנם זה לא אידאלי, אך זה שומר עליהם לאורך זמן, וזה נוח וחסכוני כשבאים לבשל. כמובן שאי אפשר להשתמש טרי אלא רק בבישול.ישנם השומרים אותם כמו פרחים בכוס מים. בברכה,דנה
מה היתרונות התזונתיים של הקינואה ? מה יתרונותיה על האורז? ואיזה סוג של קינואה הכי בריא ומומלץ לאכול- אדומה, לבנה, שחורה?
שלום אורית, עניתי רבות במסגרת פורום זה בנושא קינואה. ערכי "חיפוש בפורום זה" תחת השם " קינואה" ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא.לגבי החלק האחרון של השאלה, אין לי מידע לגבי הצבע ומשמעותו בקינואה, אני יודעת את ההבדל באורז, וגם על כך כתבתי רבות בפורום. בברכה,דנה
שלום, בתשובתך הקודמת כתבת שהבנפייבר מזין. במה הוא מזין? מה הוא מכיל ואילו יתרונות בריאותיים פרט ליציאות סדירות יש לו? שאלה נוספת- האם זהו מוצר מלאכותי או טבעי? כלומר: אייך יצרו את האבקה הזו? ממה היא עשוייה. ושאלה אחרונה- כמה כפות ביום מותר לאכול ממנו והאם הוא בעל ערך קלורי?
שלום, בנפייבר הוא תוסף סיבים תזונתיים, ובכך הוא מזין, הוא מכיל סיבים תזונתיים, כמו שפירות וירקות ודגנים מלאים מכילים. היתרון של סיבים תזונתיים מעבר ליציאות סדירות הוא הורדת תחלואה לבבית וסרטן. לגבי הייצור, עליך לפנות ליצרן.לרוב מדובר במיצוי ממקורות צמחיים. המינון משתנה בהתאם לכמות הסיבים שאת מעוניינת לצרוך. אדם בריא צריך לצרוך 25-30 גר' סיבים ביום. זוהי דרך פשוט להעשיר דיאטה דלה בסיבים. יש לו ערך קלורי מסויים, אך מכיוון שלא נספג, הוא לא מוסיף קלוריות לתזונה. בברכה,דנה
בננה עם כוס חלב? זה מתאים יחד? או שזה הורס את ספיגת הסידן או משהו כזה?
שלום, אין בכך בעיה מיוחדת. אם זה תאים ומתאים לך, אדרבא. כמובן שישנה פגיעה קלה בספיגת הסידן, אך לא משמעותית. בברכה,דנה
דנה שלום, הייתי רוצה לדעת מהם הערכים התזונתיים של גויאבה ואם היא גורמת לגזים. תודה ושבת שלום
שלום שושי, גויאבה עשירה במיוחד בסיבים תזונתיים, ויטמין C וחומצה פולית.כמו כל פרי, היא יכולה לגרום לגזים בשל תכולת סיבים גבוהה. בברכה, דנה
שלום ברצוני לשאול לגבי שינוי תזונה בזונדה. אבי מאושפז מונשם (טרכאקתומי),ומורדם כשבועיים וחצי. הוא סכרתי, סבל מדלקת ראות ויש לו בצקת בידיים. קבל אוסמולייט, אחכ גביטי ומאתמול נוטרן 2. האם נוטרן מכיל יותר חלבון? או האם יש מזון נוזלי שיכות לעזור לחולה מונשם בספיחה של נוזל-בצקת? בהוקרה
שלום דנית, נוטרן 2 נחשבת לפורמולה מרוכזת. יש יותר חלבון ויותר קלוריות על חשבון פחות נוזלים. כלומר פחית של נוטרן 2 שווה בערה הקלורי הוחלבוני ל- 2פחיות אוסמולייט וכמעט כמו 2 פחיות ג'ביטי. היתרון שלה מעבר להיותה מרוכזת מבחינה קלורית וחלבונית ומוגבלת בנוזלים, שהיא מורכבת מיותר שומן מיוחד העוזר במקרים של ספיגה נמוכה. כמובן שיש לקחת גורמים נוספים במתן הזנה, אך אני מניחה שהדיאטנית המטפלת נתנה דעתה בנושא. בברכה,דנה
מיכל
שלום מיכל, יכול להיות מספר מחלות הכוללות: תת פעילות של בלוטת התריס, תסמונת קושינג, המתבטאת בהפרשה עודפת של קוטיזול, מוטציות שונות שמתבטאות בעיקר בהשמנה אצל ילדים. יש כמובן מחלות נוספות, אך הן די נדירות. עליך להתייעץ בנושא עם רופא. בברכה,דנה
שלום אני בן 22 שוקל 73 גובה 1.73 הרזתי יפה במשך חצי שנה לפני כמה חודשים הפסקתי לעשן אז הייתי לוקח תה טיבטי כדי שיהיה לי קל יותר ליציאות .. לפני כשבוע הפסקתי אני אוכל כל יום 8 פרוסות לחם קל עם פסטרה 1% שומן אחד בקיצור שומר יפה לפני כשבוע שהפסקתי עם התה הייתי שוקל 71.8 עכשיו אני לאחר ההפסקה שוקל 73.2 אני רק שומר על הגזרה ולא רק שאני לא מרזה אני גם משמין יום אחד אני שוקל 72.8 למחרת 73.2 אודה לך מאוד אם תעזרי לי
שלום עדן, תה טיבטי הינו תה משתן, ולכן אתה רואה את ההבדלים כל כך מהר, כי חלק מהירידה היתה גם איבוד נוזלים. איני יכולה להעביר ביקורת על הדיאטה שלך, כי זה בלתי אפשרי במסגרת פורום זה. אולי כדאי לשקול פעילות גופנית במקום העישון והתה טיבטי, ואז בעית היציאות תפתר ובמהרה. בברכה,דנה
יש לי 4.6 מה המשמעות מה אני אמור לעשות כדי לשפר האם זה מסוכן?
שלום , זה מעט נמוך מהנורמה. אין לכך קשר לתזונה, ועליך לפנות לרופא המשפחה. בברכה,דנה
שלום לכן, האם אתן יכולות כל סמך נסיונכן לומר לי מהוא בערך גודל מנת שניצל ממוצעת (כמה שוקל לערך) שמגישים במסעדות וכמה קלוריות בערך מכילה מנה כזו (אני יודעת ששינצל לא בהכרח בריא אבל מדובר על בישול בייתי כלומר לא תעשייתי מקפואים וכ"ו) הייתי מעוניינת לדעת מהי הכמות שתקביל מבחינה קלורית של חזה עוף (של חזה טרי ומשקל לאחר אפייה) אפוי ללא שומן נוסף/ אשמח גם להצעות תחליפי חלבון אחרות (אולי קצת יותר בריאות) - כמות המקבילים לאותה כמות קלורית מאוד אודה לכן על תשובה זה מאוד חשוב לי ואני באמת לא יודעת ואני יותר סומכת על עינייכן וניסיונכן מאשר על מחשבונים שלא אמינים ועל העינים שלי כדי לכמת זאת תודה רבה רבה
שלום צופית, לצערי לסניון שלי אין רלוונטיות, כי כל מסעדה מגישה מנה שונה לגמרי, ישנם מקומות בהם יותר בשר עוף, יש כאלו שהשניצל דק ומלא פירורי לחם, כך שקשה מאוד להעריך. בהערכה גסה מדובר ב- 150 גר' בשר חזה עוף לפחות והערך הקלורי יגיע ל- 400-500 קק"ל, לפחות, ובהחלט יכול להיות יותר. אם את אוכלת חזה עוף ללא טיגון אזי זה אומר לפחות 200-250 גר' לפני בישול. בברכה,דנה
כשאת אומרת כ- 150 גרם לשניצל האם הכוונה למישקל כל השניצל או למישקל נטו הבשר הנקי שבו (אם הבשר הנקי האם הכוונה למישקל החזה הטרי לפני הטיגון והציפוי?) אם אני הבנתי נכון בחזה עוף טרי יש כ- 110- 120 קקל ל- 100 גרם ובמוכן כ- 170 קקל ל- 100 גרם. אם מצפים ומטגנים (שניצל) כמה שמן וציפוי יכולים להיתווסף לזה?
שלום. רציתי לשאול על המוצר החדש שיצא: בנפיבר- סיבים תזונתיים. האם הוא עלול להזיק אם משתמשים בו יום יום? מה יתרונותיו? והאם הוא עלול לגרום למעיים להתרגל אליו כך שאם לא אצרוך אותו יהיו לי בעיות ביציאה?
שלום מור, בנפייבר הינו תוסף סיבים תזונתיים. הוא מזין ומאפשר להעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים ללא צורך בשינוי משמעותי במזון. הוא אינו מזיק לאורך זמן, זהו לא משלשל והמעי לא מתרגל אליו.ברור שאם תפסיקי היציאות ירדו, כי תפסיקי עם הסיבים ולא בגלל השפעה אחרת. סיבים אינם משלשלים רק משפרים איזון סוכרת, שומנים ויציאות. בברכה,דנה
שלום רב, אני בחורה בת 31 וצורכת כמויות גדולות של סוכריות ללא סוכר: סביב 10 במכה... אחרי אני שומעת רחשים מוזרים מבטני. האם יש סכנה בכך? האם אכילת כמות כה גדולה של מוצרים ללא סוכר יכול לגרום לנזק? ובטווח הרחוק?
שלום אינה, הרעשים שאת שומעת הם היווצרות של גזים בעקבות שימוש בממתיקים מלאכותיים מהסוג ששמים בסוכריות ומסטיקים. מבחינה זו זה לא מזיק, רק לא נעים. אין מחקרים המוכיחים חד משמעית כי שימוש בתחליפי סוכר אלו מזיקים לאורך זמן, אך אני ממליצה למטופליי להפחית ולהשתמש במתינות. בברכה,דנה
הפטרוזיליה במרק מפרישה אשלגן,,,האם לאותו הצורך אני יכל להשתמש בפטרוזיליה מיובשת כאבקה?,,זה נוח ב-האם נכון הוא שבפרוזיליה יש חומר הגורם לתגובות פסיכוטיות ? ואם כן מהיא הכמות המקסימלית לשימוש? תןדה מתן
שלום מתן, גם באבקה של פטרוזילה יש אלשגן, ואלי אף יותר, כי מדבור במוצר מרוכז. מבחינה בריאותית, עדיף להשתמש תמיד בממוצר הטרי. לא ידוע לי על חומרים בפטרוזיליה המשפיעים על התנהגות או הגורמים לתגובה פסיכוטית, ולכן אין מגבלה על שימוש. בברכה,דנה
דנה שלום, האם קיים וידוע לך מקצוע כנ"ל? אם כן, היכן הוא נלמד? האם רמתו אקדמית? אחד הפורומים באתר זה מנוהל ע"י תזונאית קלינית טבעית (מוכר לך?), אך לא רשומים בו פרטים כנ"ל. לכן אני מפנה אלייך שאלה זו. בברכה, רוביק
שלום רובי, אין מקצוע כזה. ראשית לומדים תזונה קלינית במסגרת המגמות האקדמיות בארץ (רחובות, תל חי ואריאל). אח"כ אפשר להתמחות בנושא ע"י לימוד עצמי,קורסים ועוד. בברכה,דנה
אז לא הבנתי כדאי לי להמשיך לצרוך אותו בדיאטה? כי כרגע נורא קשה לי לחזור ללחם לבן. אני כבר שנים לא אוכלת לחם לבן. ועוד משהו הדיאטנית שלי נתנה לי תפריט בו אני יכולה לצרוך קפה אחד ליום ומותר לי תה ירוק או שחור ובפרומים ובמאמרים רבים ראיתי שאסור לצרוך בדיאטה זו. מה עם קטניות? אני יודעת רק ששעועית אסורה לי. זה יהיה בסדר לדיאטה? לא יפריע לה?
שלום מזי, מותר לך לחם שיפון בדיאטה. אין מידע אחיד לגבי כמות אוקסלאטים. מותר קטניות בכמות מוגבלת. בברכה,דנה
קראתי את התייחסותך להתרקונות קיבה. שללת כמה מאכלים. כמו אורז קטניות וכו... רציתי לדעת איזה מאכלים את כן ממליצה. למשל במקום אורז. תודה רבה.
שלום דבורה, ההתייחסות שלי היא כללית ולא פרטנית. לשם כך עליך לפנות לייעוץ אישי. איני יכולה להמליץ במסגרת פורום זה על מזונות באופן פרטני.כמו כן, לכל אחד תגובה שונה למזון ולכן צריך המלצה אישית. בברכה,דנה
אם אפשר לקבל שמות של חליטות תה צמחים ותפריט לכבד שומני במיוחד בלשון הרפואה (הסננה שומנית קשה)
שלום תמרה, איני עוסקת בתזונה אלטרנטיבית ולא ידוע לי על תמציות תה מיוחדות העוזרות לטיפול בכבד שומני. כן דיאטה דלת שומן, סוכרים פשוטים, הפחתה באלכוהול, ירידה במשקל ופעילות גופנית. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
שלום. מה הערך התזונתי של לפת והאם הבישול באבד את ערכו.תודה
שלום דיתה, לפת שייכת למשפחת המצליבים, כך שמיוחסות למשפחה זו תכונות אנטי-סרטניות. מעבר לכך הלפת עשירה באשלגן, סיבים וויטמין C. בבישול הויטמין C נהרס. השאר נשאר זמין ומזין. בברכה,דנה
מה מומלץלאכול חודש לאחר ניתוח המיקולקטומי? כרגע תזונתי דלת סיבים דגנים מעובדים, ללא פירות, ירקות רק מבושלים...
שלום מיטל, בעיקרון, ישנה המלצה לחזרה לתפריט רגיל ובהדרגה, אך בשל מורכבות הבעיה, יש לפנות לדיאטנית בבית החולים בו עברת את הניתוח. בברכה,דנה
ירדתי במשקל 22 קילו,ואני כרגע בשמירה מקפדת. לאחרונה בכדי שלא אמשיך לרדת הוספתי לתפריט בערב 30 גרם ברנפלקס +חלב 1% היום נשקלתי ומופיע שעליתי 2 קילו. העיניין שגם אתמול נשקלתי ומאתמול להיום הייתה עלייה כזו. האמת,שאני מרגישה לאחרונה נפיחות בבטן אשר מקשה עליי מאוד,אבל נראה לי שזה מאכילת הירקות המרובה.??למרות שלא שיניתי כמויות מתחילת הדיאטה. היתכן גם שהנפיחות כתוצאה מנטילת הסיבים שאני לוקחת?
שלום אתי, הכל יכול להיות. ירקות יכולים לגרום לתחושת נפיחות וגזים, אך האם זה משהו חדש? נפיחות גם לא גורמת לעליה במשקל? בדקי יותר בקפדנות מה שונה בתפריט מעבר לקונפלקס. אין סיבה לעלות 2 ק"ג במהלך יממה. השקלי שוב. כמו כן, לא מומלץ להשקל על בסיס יומי. בברכה,דנה
שלום רב, אני בת 62,גובה 164 משקל 72 .צועד 3 ק"מ 3 פעמים בשבוע ומתעמלת פעמיים בשבוע. עקב תחושת אי התרוקנות כמו שצריך ותקופה של הקאות לאחר אכילה נשלחתי לביצוע מיפוי קיבה שבוצע עם אוכל סמי סולידי. הודגמה הפרעה בהתרוקנות קיבה - רטנציה שעה לאחר האכילה 86% נורמה פחות מ-60% וכן T1/2=130 דקות, נורמה פחות מ-22 דקות לסיכום הפרעה בהתרוקנות קיבה. הפנה אותי מומחה גסטרו אליכן למצוא פתרוןכיצד ניתן לרוקן את הקיבה ביעילות . יש לי לפחות 3 יציאות ביום לא בעיה אלא שהן מאד קטנות ותחושת המלאות בקיבה איננה עוברת ואני תמיד מרגישה שהקיבה מלאה. לרופא אין הרבה פתרונות למעט נטילת פרמין או מוטיליום ועוד. תרופות שאני נוטלת: לוסק(הרניה),נורווסק(איזון ל"צ),אלטרוקסין(בלוטת תריס),מיקרופרין, ליפיטור(טריגל') וכן ויטימין D וקלציום(בריחת סידן גבולית). אני אוכלת רגיל יחסית בריא (דייסת קוואקר עם סובין) יוגורטים טבעיים,לחם מקמח מלא מעט עוף(בקר לא) מרקים גבינות 5% פירות עונתיים.מצבי מרגיז אותי ביותר. אשמח לעזרה.תודה, שושית
שלום שושית, לצערי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, ובעייתך מורכבת ועליך לפנות לייעוץ אישי. הכוונה של הרופא שתפני לייעוץ דיאטנית הוא יעוץ פרטני ולא במסגרת פורום כללי. אני רק יכולה לומר לך שלעיתים תזונה בריאה, עשירה בסיבים, יכולה מאוד להחמיר התרוקנות קיבה,, כי סיבים קשים יותר לעיכול ומאטים התרוקנות קיבה אוכל שומני או מרוכז מאוד, מאט התרוקנות קיבה. כמו כן מזון כגון אורז, כרוב, קטניות ועוד מעוכלים באטיות ולכן מכבידים. יש כמובן להמנע מאכילה ושתיה יחד באותה ארוחה, ארוחות קטנות וצפופות, לא לשכב אחרי האוכל, וכן, גם לקחת תרופות שיכולות לעזור בהתרוקנות קיבה. בברכה,דנה
שלום רב האם בקמח שיפון מצוים אוקסלטים?
שלום מזי, שיפון נחשב ליחסית דל באוקסלאטים לעומת קמחים ודגנים אחרים. בברכה,דנה