פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
02/12/2009 | 10:47 | מאת: סיגל

שלום, רציתי לשאול האם שתית 3 כוסות נס קפה ביום נחשב להרבה קפה. על פי הסינים לא כדאי לשתות קפה בכלל כי זה מזיק.. האם 3 כפיות נס קפה ביום מזיקות לגוף? מה ההשפעות או ההשלכות של כך? ואם אני שותה אותם רק בבוקר כך שלא ישפיע לי על השינה? תודה

02/12/2009 | 15:51 | מאת:

שלום סיגל, אין כל בעיה בשתיית 3 כוסות נס קפה ליממה מבחינת תכולת הקפה. ישנם מחקרים המראים כי צריכה כזו בנשים אף הורידה תמותה ותחלואה שונה, ובהחלט לא העלתה שיעור תחלואה או תמותה. בברכה,דנה

01/12/2009 | 15:22 | מאת: ענת

שלום, אני שותה לאחרונה הרבה תה (צמחים) וקפה, והתחלתי להחליף את הסוכר שבתה- בדבש. רציתי לשאול מבחינת קלוריות- האם זה אותן קלוריות כמו בסוכר (דבש מפרחי בר)? אם כי קשה יותר לשלוט בכמות הדבש שעולה על הכפית.. מבחינת ערך תזונתי הבנתי שזה בריא יותר. האם 3 כפיות דבש ביום זה סביר (ב 3 כוסות תה..) תודה

02/12/2009 | 15:52 | מאת:

שלום ענת, מבחינה קלורית דבש וסוכר זהים, תכולת פחמימות זהה, אך דבש מומלץ יותר. 3 כפיות ביום נחשבות לסביר, אך יש לקחת בחשבון את התוספת הקלורית . בברכה,דנה

01/12/2009 | 13:52 | מאת: גלי

תודה על תשובתך. האם הבנתי נכון? כלאמר הבעייה אולי??? זה הגלוטון?

02/12/2009 | 15:53 | מאת:

שלום גלי, את בקשת עצה כיצד להוריד גלוטן, אם הבדיקה היא שלילית, קרוב לוודאי שאין לך צליאק, אך שווה לנסות ולראות אם חל שינוי בתחושה שלך הכללית. בברכה,דנה

30/11/2009 | 23:14 | מאת: מיכל

הי, אני שותה מים מינרליים מחברה מסויימת. ברכיבים כתוב שישנם 170 (!) מ"ג לליטר של כלורידים -Cl ורציתי לדעת אם זה בסדר (כי זה נשמע לי המון...), או שכדאי שאעבור לחברה אחרת בה יש פחות. ובכלל- האם בריא יותר לשתות מים מינרליים מאשר מים מהברז?

01/12/2009 | 13:47 | מאת:

שלום מיכל, אין לנו בעיה עם כלור, הוא מסיס מים, ויוצא בקלות בעודפים בכליה. אם יש מים עם פחות כלור, את יכולה לנסות, אך זה לא משמעותי. המים בישראל נחשבים לנקיים ותחת תקנים די מקפידים. אני ממליצה לאנשים על שתית מי ברז רתוחים. אין צורך במים מינרלים. בברכה,דנה

30/11/2009 | 21:32 | מאת: מורן

האם שתייה של ליטר וחצי חלב סויה ביום זה כבר לא בריא? האם קקאו מומלץ או להימנע? מה הכמות המומלצת לקקאו? כרגע אני צורכת בערך 15 כפות ליום. האם יש לו לבד כמות שומן גדולה? אני פשוט מוצאת את עצמי שותה שוקו ללא הפסק בחורף או תה עם חלב בכמויות בלתי רגילות (עם סוכרזית כמובן) מה עדיף מבחינה בריאותית? חלב סויה רגיל למשל של תנובה או חלב סויה אלפרו שהוא עמיד?

01/12/2009 | 13:50 | מאת:

שלום מורן, ליטר וחצי חלב מכל סוג נחשב ליותר מדי, אל תשכחי כי מדובר בכמות לא מבוטלת של קלוריות שמקורן בפחמימות. כמו כן, לא מומלץ לצרוך מוצרי סויה בכמויות כה גדולות. את גם מגזימה לגבי הקקאו. אין המלצה לכמות אך 1-2- כפות ביום נחשב די והותר. קקאו אמנם בריא ומכיל נוגדי חמצון רבים אך גם לא מעט שומן. אין לי העדפה בין חלבי הסויה למיניהם, שניהם פחות או יותר זהים. בברכה,דנה

01/12/2009 | 20:56 | מאת: מורן

רווחת הדעה כי מוצרי דיאט לא בריאים כי הוציאו מהם את הרכיבים החיוניים בתהליך תעשייתי. האם זה נכון. האם בקשר לחלב בכלל ולחלב סויה דיאט זה גם נכון? או שחלב סויה דיאט הוא בריא באותה מידה.

30/11/2009 | 11:59 | מאת: גלי

אוקיי יש לך רעיון מה כן לאכול שבוע במקום לחם? האם רק פירכיות אורז? או גם הלחם של חולי הצלייאק טוב בשבילי? איזה לחם? ממה הוא עשוי? ו תודה רבה

01/12/2009 | 13:48 | מאת:

שלום גלי, חפשי פריכיות אורז ללא גלוטן, כי יש כאלו שמכילות גלוטן (רשום על האריזה). אין צורך לאכול לחם ללא גלוטן, זה מוקדם מדי.יש לחמית ללא גלוטן של אסם. בברכה,דנה

30/11/2009 | 11:29 | מאת: א.ז.

יש ילד בן 6חודשים( היום 30.12)והוא אוכל נוטראמגין בבוקר פירות ובצהרים יקרות +עוף ניראה כי הוא לא אוהב את האוכל שלו הא עבר לשלב 2ואמרו שהשלב השני יותר טעים בקושי מסיים את הבקבוק 120מ"ל -130 לאחר האבקה.. ( אובחן כי יש לו ריפלוקס ויכול להיות כי הוא אלגרי לחבון פרה ואולי גם לסויה..) רציתי לדעת מה אפשר לתת לו בבוקר ובערב לפני השניה חוץ מהאוכל שלו ....

שלום לך! הוא עדיין צעיר ולא הייתי ממהרת להפרד מהנוטרמיגן כ"כ מהר. חשוב לעשות מעקב גדילה בטיפת חלב ולהתרשם מתהליך הגדילה (ופחות מכמה מ"ל אוכל בכל ארוחה). לקראת גיל 9 חודשים אפשר להכניס ארוחת ערב, אבל, בקבוקים של בוקר וערב לפני השינה אני ממליצה להמשיך גם עד גיל שנתיים... כדאי להיות במעקב וטיפול רציף של דיאטנית ילדים. בברכה, נועה

29/11/2009 | 17:59 | מאת: גלי

שמתי לב מזה זמן רב שאחרי סנוויץ הבטן שלי מאוד נפוחה. עשיתי בדיקה לצליאק והיא תקינה מה לדעתך? ואם זה מהקמח אז מה את מציעה לי לאכול על מנת לנסות לראות אם אכן זה הקמח?

29/11/2009 | 20:12 | מאת:

שלום גלי, אם הבדיקה תקינה, קרוב לוודאי שלא מדובר בצליאק. נסי במשך שבוע להמנע מקמח, שעורה, שבולת שועל ולראות אם חל שיפור או שינוי, במידה ולא, זה לא הקמח, במידה וכן יש להמשיך בירור אצל גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

29/11/2009 | 13:48 | מאת: מאי

מכל הדגים ברשימה אילו מהם ללא עצמות וניתן לקנות אותם כנתחים? סלמון, מקרל, הליבוט, בקלה, סול, טונה וסרדינים

29/11/2009 | 20:13 | מאת:

שלום מאי, כל הדגים חוץ מסרדינים ומקרל ניתן לרכוש כנתחים ללא עצמות. בברכה,דנה

29/11/2009 | 13:47 | מאת: בוריס ננצ'וק

שלום, גבר בן 31 , בריא בד"כ. צמחוני בבדיקת דם עלה כי ערכי RBC , HB ו HCT נמוכים (יוצאים מה"תחום") מייחס את זה לחוסר בברזל שכן אני צמחוני אך אם זאת הבדיקה הראתה ערכים תקינים של ברזל 84) של פריטין (52) ושל B12 (209) איך ניתן להסביר זאת? תודה

שלום בוריס, הפריטין בטווח הנמוך, צריך לבדוק גם טרנספרין. יש להתייעץ עם רופא משפחה.צריך לבדוק גם טרנספרין לפני הסקת מסקנות. בברכה,דנה

29/11/2009 | 13:02 | מאת: שרון

שלום, רציתי לברר- אני בחורף כמעט ולא מסוגלת לשתות מים- קר לי מדי, האם זה מספיק שאני שותה יותר תה? העניין הוא שכל כוס תה מלווה בסוכרזית אחת... כך שיכול להיות ביום שאני שותה משהו כמו עד 10 סוכרזית.. האם זה תקין? מה המגבלה ליום אם יש? מודה להתייחסותכן, שרון

29/11/2009 | 20:16 | מאת:

שלום שרון, תה לא במקום מים, כי לקפאין אפקט משתן, נסי לשלב מים+תרכיז דיאט. 10 סוכרזית יום לא מהווים סכנה כלשהי, וכדי להגיע למקסימום המלצות צריך לצרוך הרבה יותר. נסי לשלב עם סוכרלוז (סוכרה דיאט). בברכה,דנה

תאור הבעייה אני כבר למעלה משנה הופך לבטטה של כורסא (גילי הוא 64) ואני מוכר ויוצא מהבית רק לטיפולים רפואיים אני נכה צה"ל עים פגימה קשה ברגל שמאל, אני לוקה קשות בכאבי גב תחתון אובחן אצלי היצרות חמורה בעמוד השידרה לפני כשנה ואני פוחד לעשות ניתוח מחשש לנזק בלתי הפיך אני לוקח תרופות כמו כדורי אימובין לשינה וגם ליריקה לשיכוך כאבים ולעיתים כשאני ממש כבר לא יכול אני לוקח אוקסיקונטין הגובה שלי הוא 172 ואני שוקל מאה ושש ק"ג ואני בן 64,היו לי בשנים האחרונות ניתוח אפנדציט והרנייה בצלקת הניתוחית שבעם יצרה הרניה במקום אחר כמו כן אני קטוע אצבע 3 גליל עליון ונעשה לי במקום כ-4 ניתוחים האחרון שבהם הייה לפני כשנתיים אני רוצה לרזות ולהגיע למישקל סביר אף רופא לא אמר לי מה מותר לי לעשות ומה לא? אנא מכם מבקש עזרא ועיצה ע"מ להקל על עצי אני מרגיש עצמי כאילו אני הוא איוב התנכי ואני פשוט לא יכול יותר אני מבקש עזרה! תודה

שלום, עליך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית. אתה יכול לבקש שכזו תגיע אליך לטיפול ביתי, במידה ואינך מגיע לטיפול בקופת החולים. לצערי, אין באפשרותי לעזור לך מעבר במסגרת פורום זה. בברכה,דנה

28/11/2009 | 10:30 | מאת: ora

שלום האם שימוש בכדורי bullseye7שיש בכל גחוחה 100 מילגרם של קופאין יכולה לגרום לחום גבוהה וצמרמורות אני מדברת על שימוש של 1-3 גךוךות ושתיה נוספת של כוס נס קפה תודה

28/11/2009 | 16:00 | מאת:

שלום, לא ידוע לי לאילו תופעות לוואי כדורים אלו גורמים, ואני ממליצה להמנע מהם, שכן שזה יכול לגרום לדופק לב מואץ ובמקרים חריגים אף להפרעות קצב. בברכה,דנה

27/11/2009 | 20:07 | מאת: גדי

רציתי לדעת אם בנוסף לנוטרן יכולים להוסיף לי פירות טחונים בבלנדר ולתת דרך צינור ההזנה? מה עם תה חם לשטיפה לאחר הנוטרן במקום מים?

29/11/2009 | 09:00 | מאת:

גדי שלום! שאלתך לא ברורה, מה הקשר לפג? ולמה אתה עם זונדה? קצת קשה לענות באחריות ללא פרטים... בברכה, נועה

29/11/2009 | 13:03 | מאת: גדי

האם יכולים לתת לי פירות טחונים דרך הפג? ותה חם במקום מים לפעמים? בנוסף לנוטרן שמקבל, בין ארוחות הפורמולה... תודה על ההתיחסות

27/11/2009 | 17:11 | מאת: נועה

שלום, רציתי לשאול אם מותר לבני בן השנתיים וחצי לשתות תה, חליטות. הוא רוצה לשתות מהכוס של בעלי כשהוא מכין לעצמו ומאד נהנה מזה, ואף רוצה שיכינו לו בכוס נפרדת.

29/11/2009 | 09:02 | מאת:

נועה שלום! רצוי לנהוג בזהירות (לא כל יום, לא כמות גדולה) כי יש קשר בין שתיית תה ומשקאות צמחים לבין ספיגת ברזל. בברכה, נועה

27/11/2009 | 10:45 | מאת: הגר

אני נוטלת כדור אחד של פוליפרין בבוקר על פי המלצת רופא המשפחה. האם יעיל יותר לקחת אותו לפני ארוחת הבוקר (אני בדר"כ אוכלת כריך) או לאחריה?

27/11/2009 | 19:11 | מאת:

שלום הגר, מומלץ לפני הארוחה, כשעה לפני. בברכה,דנה

27/11/2009 | 08:55 | מאת: אני

לא מזמן כתבת שאם אוכלים מאכל עשיר בסיבים, כמו סובין, הקלוריות כמעט ולא נספגות. יש דגני בוקר שיש בהם 196 קלוריות ל100 גרם ו47 גרם סיבים תזונתיים. האם יכול להיות שהם גם נכנסים תחת הקטגוריה של מאכלים שאפשר לאכול בלי לספוג קלוריות? אם לא, כמה קלוריות בערך נספגות מהם?

27/11/2009 | 19:13 | מאת:

שלום, הכוונה לאי ספיגה של קלוריות שמקורן מהסיבים עצמם. בדגני בוקר יש גם פחמימות אחרות שאינן סיבים וכן מעט שומן וחלבון שתורמים קלוריות, לכן הכוונה רק לקלוריות הנתרמות מסיבים. בברכה,דנה

26/11/2009 | 23:30 | מאת: שרון

האם גזר שמקולף ונשמר בשקית ונאכל אחרי כמה שעות הויטמינים נשמרים?

27/11/2009 | 19:13 | מאת:

שלום שרון, רוב הויטמינים נשמרים. רצוי לא לקלף את הגזר, אלא לשטוף היטב. בברכה,דנה

26/11/2009 | 14:11 | מאת: שרון

האם החצי אבוקדו שנשאר במקרר ואוכלים לאחר יום יומיים נשאר עם כל היתרונות והויטמינים? תודה

26/11/2009 | 18:11 | מאת:

שלום שרון, חלק מהויטמינים וחומצות השומן עוברים תהליכי חמצון. זה בהחלט לא שווה למצבו הטרי. בברכה,דנה

26/11/2009 | 13:35 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת מה בתזונה יכול לעזור לי להעלות את רמות ה-HDL שנמוכות מהנורמה.הכולסטרול הכללי שלי תקין וגם ה-LDL. האם לקיחת תרופות להורדת כולסטרול מורידות גם את ה-HDL? מה עם ויטמין B3, ניאצין, האם כדאי לקחת כתוסף?

26/11/2009 | 18:13 | מאת:

שלום מיטל, נכון להיום אין דרך טובה להעלות HDL בעזרת תזונה נכונה. יש מעט מחקרים המציינים כי פעילות גופנית אירובית יכולה לעזור, שתיית מיץ רימונים ויין אדום, תרופה להורדת כולסטרול בשם "קרסטור" וכמובן הניאצין. הבעיה עם ניאצין בתופעות לוואי רבות שלרוב לא נסבלות. בברכה,דנה

27/11/2009 | 17:08 | מאת: נועה

האם אפשר לצרוך מהמזון או כתוסף? אם מהמזון -- מאיזה ובאיזה כמות?

26/11/2009 | 09:36 | מאת: מיכל

אני מטופלת בסימבסטטין להורדת כולסטרול, 40 מ"ג, פעם ביום. לגבי פומליות שהן הכלאה בין אשכולית ופומלה. אני מבינה שעדיף להימנע. ושאלותי: א. האם להפרש שעות בין אכילת הפומלית לנטילת התרופה יש השפעה? ב. האם למינון התרופה יש השפעה בנושא זה?

26/11/2009 | 18:16 | מאת:

שלום מיכל, בוודאי שככל שמתרחקים מנטילת התרופה לאכילת הפומלית ישנה השפעה לטובה, אך ההשפעה של פומלית אינה נעלמת לגמרי. כמובן מדובר באכילה יומיומית, אם מדובר באכילה אחת לכמה זמן, אין לכך משמעות. זה בעיקר בעייתי אצל אנשים השותים מיצי אשכוליות. מה שמשפיע זה עיכוב חומרים באשכולית על פעילות אנזימתית הקשורה לתרופה. כל שמינון התרופה גבוה יותר, כך יש יותר סיכוי שיתפתחו תופעות לוואי בשילוב עם התרופה. בברכה,דנה

28/11/2009 | 10:53 | מאת: מיכל

תודה לדנה ויינר !

26/11/2009 | 00:02 | מאת: דגל

שלום רב לדיאטניות, אני צריך להפחית צריכת פחמימות. האם פטריות שמפניון הן בעלות אחוז פחמימות גבוה או מתאימות לדיאטת כבד שומני וטריגליצרידים? בתודה מראש.

26/11/2009 | 18:19 | מאת:

שלום, ב- 100 גר פטריות שמפניון יש כ- 3 גר פחמימות, שנחשב לדל מאוד. 100 גר' פטריות שווה לכוס מלאה בפטריות. בברכה,דנה

25/11/2009 | 23:14 | מאת: אלעד

אם אני מוסיף מעט חלב לכוס תה אז אני יכול לשתות תה אחרי ארוחה המכילה ברזל או סידן? והאם החלב מוריד את ערכו התזונתי של התה?

26/11/2009 | 18:20 | מאת:

שלום אלעד, כמות החלב בתה זניחה, ולא משפיעה על ספיגה. ישנו מחקר המראה כי חלב בתה מוריד תכולת נוגדי חמצון בתה. בברכה,דנה

25/11/2009 | 22:37 | מאת: יוסי

לום רב . בתי נעמה בת 3 (חודש הבא) עד גיל שנה היית ה עם זונדה עם בעיות קשות בתנועתיות של הקיבה שהסתדר. כיום אוכלת בעיקר מרוסק עם שיפור לקראת המוצקים. 50% מהכלכלה שלה מורכבת מנוטרן ילדים (פחית לילה + פחית במהלך היום) סה"כ 500 קלוריות. בתקופה האחרונה אנחנו נתקים בקשיים להשיג את הנוטרן. הרוקחת שלנו טוענת שמשרד הבריאות לא אישר את המכולה האחרונה שהגיע וכו' וכו' וכו' . כנ"ל לגבי פדיאשור שאין. פשוט אין בכל הארץ - לא דרך הקופה ולא באופן פרטי. מה עושים ? נעמה מאוד קשורה לטעם הוניל ומאוד אוהבת את הנוטרן/פדיאשור . האם אנשור+ מתאים ? איזה עוד מוצרים מתאימים לילדים ? חשבתי על סקנדי שייק אבל אין בו את כל הערכים החשובים למעט קלוריות וחלבונים. תודה. יוסי

יוסי שלום! בעיית הנוטרן לילדים מוכרת ונקווה שתיפתר בקרוב. לא ידוע לי שיש בעיה עם הפדיאשור (שהוא אכן התחליף המתאים). כדאי לבדוק ישירות מול חברת אבוט (פרומדיקו). כדי למצוא חלופה מתאימה, חשוב להתייעץ עם דיאטנית שמכירה את הילדה, דרך קופ"ח. זה לא מקצועי ואפילו גובל ברשלנות לתת לך יעוץ פרטני בצורה כזו. מקווה שתקבל שירות מהקופ"ח בהקדם. בברכה, נועה

25/11/2009 | 18:31 | מאת: mazi

היי דנה רציתי לדעת בנוגע לעלי בייבי. באתר לא מצאתי שם את הערך הזה. האם מותרים בדיאטה? יש שם המון מוצרים שלא ממש מופיעים במילון. רציתי לפענחם ולא הצלחתי.

26/11/2009 | 18:22 | מאת:

שלום מזי, עלי בייבי נחשבים לבעלי תכולה בינונית, ויש לצרוך בהגבלה. בברכה,דנה

25/11/2009 | 17:36 | מאת: גל

היי, תודה על התשובה הקודמת בקשר לאשלגן כלורידי, האם אשלגן כלורידי הוא אותו דבר כמו אשלגן כלורי? כי אם כן רשום על אשלגן כלורי שהוא רעל ושהוא משמש בזריקות בעונשי מוות וכו'.. תודה...

25/11/2009 | 17:45 | מאת:

שלום גל, אשלגן כלורידי וכלורי זה אותו הדבר. השימוש בו בזריקות להוצאה להורג הוא במינונים גבוהים בהרבה משימוש במזון. כאשר מקבלים מינון גבוה של אשלגן יש הפרעות קצב. מדובר בעשרות גרמים לעומת מספר מ"ג במזון, אין צורך לחשוש. כמו שאמרתי זהו מרכיב טבעי ואין חשש בשימוש במזון, הוא שפוט תחליף למלח השולחן הקיים. בברכה,דנה

25/11/2009 | 10:42 | מאת: רותם

שלום. האם לקפה יש ערך קלורי? כלומר נוריד את הסוכר והחלב. מהו הערך הקלורי של כפית קפה?

25/11/2009 | 13:41 | מאת:

שלום רותם, זניחה, מקסימום קלוריה או שתיים. בברכה,דנה

25/11/2009 | 05:53 | מאת: ריקי

שלום דנה. האם אידוי של אגס ותפוח גורם לאיבוד חלק מערכיו? תודה ריקי

25/11/2009 | 09:51 | מאת:

שלום ריקי, איבודים קטנים ביותר, כי אין איבוד למים, והטמפ' אינן גבוהות. זוהי שיטת הבישול המועדפת. בברכה,דנה

25/11/2009 | 00:55 | מאת: גל

שלום, ראיתי פעם שנרשם בפורום שחומר שימור E202 הוא מורכב מחומצה סורבית ואשלגן כלוריד והוא אינו מזיק, תוכלי להגיד לי מהו אשלגן כלוריד ולמה הוא משמש? רשמתם שהוא טבעי ולא מזיק ואני קצת בספק ואשמח לתגובה... תודה...

25/11/2009 | 09:53 | מאת:

שלום גל, אשלגן כלוריד הוא סוג של מלח, שנמצא גם בצמחים, כגון סלרי.לדוגמה מלח השולחן שאנו צורכים הוא נתרן כלוריד. רוב תחליפי המלח המנסים להוריד תכולת נתרן משתמשים באשלגן כלוריד במקום, ולכן אין מה לדאוג מחומר זה. אנו משתמשים יפה באשלגן וכלוריד כשני אלקטרוליטים חיונים לגופינו. עודפים מפונים ע"י הכליה. בברכה,דנה

25/11/2009 | 00:07 | מאת: אירן

שלום , רציתי לדעת מה זה אאוטרופי eutrophic? אני לומדת תזונה ואני צריכה לקרא מאמר שמדבר על ניסוי שנעשה בקרב אוכלוסיה של אאוטרופים ,ואנשים עם השמנה והשמנת יתר(אוביסיטי)על צריכת הסידן, ולא ברור לי מה זה אואטרופי...

25/11/2009 | 09:58 | מאת:

שלום אירן, אני אתן לך תרגום מילולי ותראי אם זה מתאים למאמר : Eutrophic comes from from the Greek eutrophos meaning well-nourished בברכה,דנה

24/11/2009 | 23:07 | מאת: שרון

אני קונה דג סלמון קפוא. אני רוצה לחתוך אותו לכמה מנות, האם ניתן להפשיר אותו, לחתוך ולהחזיר למקפיא? אם לא מה כדאי לעשות? תודה

25/11/2009 | 09:59 | מאת:

שלום שרון, לא מומלץ להפשיר ולהקפיא. פשוט קנה סכין מאוד טובה וחתוך למנות בעודו קפוא. בברכה,דנה

24/11/2009 | 10:51 | מאת: דן

לום ראיתי במתכונים ללפת כבושה כולם כותבים להוסיף חומץ. לצורך מה? 2)אם אעשה לפת כבושה רק עם מלח פלפל תריף ושום האם יתקלקל? לפני שנה פעם הצליח כך ופעם נרקב יש הסבר? החומץ שלא הוספתי ? תודה דן

24/11/2009 | 13:23 | מאת:

שלום דן, החומץ משמש כחלק מתהליך ההחמצה של מזון. הוא בא בחלקו על חשבון המלח. בהחלט אפשר לכבוש מזון ללא תוספת חומץ ורק בעזרת מלח, אך יש לדאוג לאטימה טובה של המזון ע"י מים, אחרת נכנסים חיידקים אוהבי חמצון ומתרבים ויש לדאוג להוסיף מספיק מלח. בהחלט אין חובת שימוש של חומץ. בברכה,דנה

23/11/2009 | 21:11 | מאת: שחר

שלום דנה, האם תוכלי לתת לי את המידע המהימן והעדכני לגבי: מה בין חלב בקר, חלב עזים וחלב כבשים: מבחינת קושי עיכול, אלרגניות, קק"ל, חלבון כולסטרול וויטמינים/ מינרלים תודה רבה

24/11/2009 | 13:30 | מאת:

שלום שחר, הנה קישור לכתבה טובה המתמצתת את ההבדלים בין סוגי החלב. כמובן שישנם החולקים על הכתוב, אך רוב המידע עדכני וממצה. http://www.ifeel.co.il/page/10253 בברכה,דנה

23/11/2009 | 06:50 | מאת: איתן

היי אני עובד בעבודה מ 9 בבוקר עד 18 בערב כשהפסקה ראשונה יש לי רק ב 14 ככה לצהריים ארוכה ואני מגיע אליה ממש רעב כמעט ללא תפקוד אחרי שאני אוכל בבוקר איזה סנדביץ עם ריבהאו גבנ"צ או חומוס . מה כדאי לאכול ובאיזה שעה ש"יחזיק" אותי שבע יותר זמן מבלי שאני אגיע לצהריים בלי מיגרנה?

23/11/2009 | 18:40 | מאת:

שלום איתן, כך איתך משהו זמין וקל לאחסון לעבודה, חטיף אנרגיה, כריך נוסף עם גבינה/ביצה או פסטרמה, 10-12 אגוזים או שקדים טריים לא קלויים. בברכה,דנה

היי דנה אין אתר כזה בעברית?

שלום מזי, לצערי לא מצאתי, ולכן עליך להמשך להסתמך על הדיאטנית שלך. בברכה,דנה

כשאת אומרת כ- 150 גרם לשניצל האם הכוונה למישקל כל השניצל או למישקל נטו הבשר הנקי שבו (אם הבשר הנקי האם הכוונה למישקל החזה הטרי לפני הטיגון והציפוי?) אם אני הבנתי נכון בחזה עוף טרי יש כ- 110- 120 קקל ל- 100 גרם ובמוכן כ- 170 קקל ל- 100 גרם. אם מצפים ומטגנים (שניצל) כמה שמן וציפוי יכולים להיתווסף לזה?

שלום צופית, הכוונה למשקל כל השניצל, ולא רק לבשר. התרומה של הפירורים זניחה לעומת הבשר. הכוונה במקרה של שניצל מוכן, היא אחרי בישול/טיגון. זה תלוי בכמות הפירורים וכמות השמן הנספג, זה יכול להוסיף עשרות קלוריות, ואין לי דרך לומר עד כמה. בברכה,דנה

23/11/2009 | 22:14 | מאת: צופית

הי, תודה רבה על התשובה והטרחה רציתי לשאול אם זה יכול להוסיף עשרות קלוריות אז איך זה אם מסתכלים למשל על שניצלים מוכנים קפואים בסופר זה לפי מה שרשום כ- 200 קקל ל100 גרם שניצל האם תעשייתי הוא פחות משמין מבייתי - אני תמיד הנחתי שבייתי תמיד יותר טוב ובריא??? נוסף לפי מה שאני פם ראיתי ב- 100 גרם חזה עוף לאחר אפייה יש כ- 170 קקל ל-100 גרם שזה די קרוב ל-100 גרם שניצל קפוא (של סופר...) מה אני מפספסת??? זה קצת מוזר??

22/11/2009 | 07:49 | מאת: מורן

שלום, ידוע שסיבים תזונתיים לא נספגים בגוף ועל כן אינם מוסיפים קל'' לתזונה. בסובין רשום 150 קל' למאה גרם. אם הסובין אינו נספג האם זה אומר שאפשר לאכול כמה סובין שרוצים בלי לפחד מהוספת הקל'? ושאלה נוספת: ידוע שצריך לאכול כ- 25-30 גרם סיבים ביום. האם את יכולה לתת לי דוגמא לכמות ירקות שמכילה כמות זו של סיבים- למשל: 2 מלפפונים+ 2 עגבניות+ גזר אחד+ פלפל אחד.....- אני רוצה שיהיה לי מושג כללי לגבי כמות הסיבים הדרושה והמספיקה ביום כי אני לא רוצה לצרוך מעבר לדרוש כי זה עושה לי נפיחות בבטן.

23/11/2009 | 18:36 | מאת:

שלום מורן, הואיל וסיבים תזונתיים אינם עוברים תהליך עיכול תרומתם הקלורית זניחה, כך שלכאורה אכילה של סובין לא תתרום כמעט קלוריות. לגבי כמות הסיבים, אכילה של 5-6 ירקות ביממה+ 3 מנות פרי+ 3-4- מנות של דגנים מלאים/קטניות יספקו כמות נאה של סיבים ליממה. בברכה,דנה

21/11/2009 | 19:11 | מאת: מתן

בהמשך לשיחתנו : בפטרוזיליה ובאגוז המוסקט יש חומר פסיכוטי רעיל שנקרא מיריטיסטין ולכן יש להגביל את השימוש בהם לכף ליום נכון או לא נכון?

21/11/2009 | 21:43 | מאת:

שלום מתן, כפי שציינתי, שם החומר לא מוכר לי, וכן לא מצאתי עליו מידע בספרות. לא ידוע לי על בעיה באכילת אחד משני המוצרים הנ"ל. לעיתים ישנם מוצרים הרגישים יותר לזיהום פטרייתי, וישנן פטריות המפרישות רעלים שונים, אך לא ידוע לי דבר זה לגבי פטרוזיליה ואגוז מוסקט, וממש אין הגבלה על צריכתם. בברכה,דנה

21/11/2009 | 18:04 | מאת: נועה

שלום, איך אוכל לדעת כמה זמן נשמר אוכל במקפיא? הכנתי לדוגמה לפני משהו כמו חודשיים גלידה מטחינה גולמית ביחד עם מי קוקוס. כמה זמן נשמר דבר כזה? תודה, נועה

21/11/2009 | 21:44 | מאת:

שלום נועה, הקפאה יכולה לשמור מוצרים למשך שנים, באופן תאורטי. הבעיה היא בעיקר בטעם לאחר ההפשרה והירידה בערכים התזונתיים. מבחינת חיידקים, אין להם קיום בטמפ' אלו. בברכה,דנה

22/11/2009 | 15:37 | מאת: נועה

אני מבינה שכמה שהצריכה של המזון קרובה יותר למועד ההקפאה, הערכי התזונתיים גבוהים יותר, אך האם תקופה של חודש-חודשיים נחשבת לכזו שכבר רב הערכים התזונתיים אבדו?

21/11/2009 | 14:07 | מאת: קרסטינה

שלום ... אני עושה יחידת בגרות בנושא זה ואני אשמח אם תענו לי על כמה שאלות שאני צריכה .

21/11/2009 | 21:45 | מאת:

שלום קרסטינה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ ללימודים. אם מדובר בשאלות כלליות, אשמח לענות. בברכה,דנה

21/11/2009 | 13:25 | מאת: mazi

היי דנה ראשית, מודה לך על תשובותייך המהירות. שנית, כמה שאלות לי אלייך בנוגע למזונות שמכילים אוקסלאט. איך זה שהדיאטנית שלי נתנה לי תפריט עם מוצרים שאני רשאית לאכול ולשתות ובאתרים ובפורומים אני רואה שאסור בכלל לצרוך אותם. לדוגמא ראיתי שיוגורט לא והיא כן מתירה יוגורט עם פירות שמותרים. אני קניתי יוגורט ביו עם תה ירוק ונענע זה מותר? אגב, מותר לי לצרוך נענע? תה ירוק ושחור מותר לי לפי התפריט שקיבלתי ממנה. מותר לי קמח סמולינה מחיטת דורום? האם מותר לי גם עלי בייבי? קולורבי גם? אני אוכלת פשוט. תמרים מותר לי? ממרח תמרים? או ממרח חרובים מותר? אמרת שאפשר שיפון ובזה ממש הקלת עליי עכשיו. אני נוהגת לאכול לחם שיפון ללא שמרים וללא סוכר והוא טעים מאוד. כמו כן אני אוכלת בבוקר דגנים של קלוגס שהם לא מלאים אבל מכילים בתוכם גם חיטה מלאה עם דבש ושיבולת שועל מכירה אותם? מותר לי?

21/11/2009 | 21:56 | מאת:

שלום מזי, אני אפנה אותך לאתר שאני לוקחת ממנו את המידע בנושא.http://www.branwen.com/rowan/oxalate.htm בברכה,דנה

21/11/2009 | 10:13 | מאת: צילה

מה הדרך הטובה ביותר לשמור על פטרוזיליה/נענע/כוסברא במקרר? ניסיתי לעטוף בעיתון/ בשקית מחוררת...אך בכל אחת מהדרכים הללו העלים השחירו לאחר מס' ימים. תודה

21/11/2009 | 21:48 | מאת:

שלום צילה, אין דרך טובה יותר או פחות, הם כולם משחירים ונרקבים עם הזמן. מרגע קטיפתם זמנם קצר מאוד. אני פשוט קוצצת אותם, שמה בקופסה ומקפיאה. אמנם זה לא אידאלי, אך זה שומר עליהם לאורך זמן, וזה נוח וחסכוני כשבאים לבשל. כמובן שאי אפשר להשתמש טרי אלא רק בבישול.ישנם השומרים אותם כמו פרחים בכוס מים. בברכה,דנה

21/11/2009 | 10:12 | מאת: אורית

מה היתרונות התזונתיים של הקינואה ? מה יתרונותיה על האורז? ואיזה סוג של קינואה הכי בריא ומומלץ לאכול- אדומה, לבנה, שחורה?

21/11/2009 | 21:49 | מאת:

שלום אורית, עניתי רבות במסגרת פורום זה בנושא קינואה. ערכי "חיפוש בפורום זה" תחת השם " קינואה" ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא.לגבי החלק האחרון של השאלה, אין לי מידע לגבי הצבע ומשמעותו בקינואה, אני יודעת את ההבדל באורז, וגם על כך כתבתי רבות בפורום. בברכה,דנה

20/11/2009 | 18:23 | מאת: המשך בנפייבר

שלום, בתשובתך הקודמת כתבת שהבנפייבר מזין. במה הוא מזין? מה הוא מכיל ואילו יתרונות בריאותיים פרט ליציאות סדירות יש לו? שאלה נוספת- האם זהו מוצר מלאכותי או טבעי? כלומר: אייך יצרו את האבקה הזו? ממה היא עשוייה. ושאלה אחרונה- כמה כפות ביום מותר לאכול ממנו והאם הוא בעל ערך קלורי?

21/11/2009 | 21:52 | מאת:

שלום, בנפייבר הוא תוסף סיבים תזונתיים, ובכך הוא מזין, הוא מכיל סיבים תזונתיים, כמו שפירות וירקות ודגנים מלאים מכילים. היתרון של סיבים תזונתיים מעבר ליציאות סדירות הוא הורדת תחלואה לבבית וסרטן. לגבי הייצור, עליך לפנות ליצרן.לרוב מדובר במיצוי ממקורות צמחיים. המינון משתנה בהתאם לכמות הסיבים שאת מעוניינת לצרוך. אדם בריא צריך לצרוך 25-30 גר' סיבים ביום. זוהי דרך פשוט להעשיר דיאטה דלה בסיבים. יש לו ערך קלורי מסויים, אך מכיוון שלא נספג, הוא לא מוסיף קלוריות לתזונה. בברכה,דנה

20/11/2009 | 11:38 | מאת: שלום

בננה עם כוס חלב? זה מתאים יחד? או שזה הורס את ספיגת הסידן או משהו כזה?

שלום, אין בכך בעיה מיוחדת. אם זה תאים ומתאים לך, אדרבא. כמובן שישנה פגיעה קלה בספיגת הסידן, אך לא משמעותית. בברכה,דנה

20/11/2009 | 11:35 | מאת: שושי

דנה שלום, הייתי רוצה לדעת מהם הערכים התזונתיים של גויאבה ואם היא גורמת לגזים. תודה ושבת שלום

שלום שושי, גויאבה עשירה במיוחד בסיבים תזונתיים, ויטמין C וחומצה פולית.כמו כל פרי, היא יכולה לגרום לגזים בשל תכולת סיבים גבוהה. בברכה, דנה

שלום ברצוני לשאול לגבי שינוי תזונה בזונדה. אבי מאושפז מונשם (טרכאקתומי),ומורדם כשבועיים וחצי. הוא סכרתי, סבל מדלקת ראות ויש לו בצקת בידיים. קבל אוסמולייט, אחכ גביטי ומאתמול נוטרן 2. האם נוטרן מכיל יותר חלבון? או האם יש מזון נוזלי שיכות לעזור לחולה מונשם בספיחה של נוזל-בצקת? בהוקרה

שלום דנית, נוטרן 2 נחשבת לפורמולה מרוכזת. יש יותר חלבון ויותר קלוריות על חשבון פחות נוזלים. כלומר פחית של נוטרן 2 שווה בערה הקלורי הוחלבוני ל- 2פחיות אוסמולייט וכמעט כמו 2 פחיות ג'ביטי. היתרון שלה מעבר להיותה מרוכזת מבחינה קלורית וחלבונית ומוגבלת בנוזלים, שהיא מורכבת מיותר שומן מיוחד העוזר במקרים של ספיגה נמוכה. כמובן שיש לקחת גורמים נוספים במתן הזנה, אך אני מניחה שהדיאטנית המטפלת נתנה דעתה בנושא. בברכה,דנה

מיכל

שלום מיכל, יכול להיות מספר מחלות הכוללות: תת פעילות של בלוטת התריס, תסמונת קושינג, המתבטאת בהפרשה עודפת של קוטיזול, מוטציות שונות שמתבטאות בעיקר בהשמנה אצל ילדים. יש כמובן מחלות נוספות, אך הן די נדירות. עליך להתייעץ בנושא עם רופא. בברכה,דנה

19/11/2009 | 19:04 | מאת: עדן

שלום אני בן 22 שוקל 73 גובה 1.73 הרזתי יפה במשך חצי שנה לפני כמה חודשים הפסקתי לעשן אז הייתי לוקח תה טיבטי כדי שיהיה לי קל יותר ליציאות .. לפני כשבוע הפסקתי אני אוכל כל יום 8 פרוסות לחם קל עם פסטרה 1% שומן אחד בקיצור שומר יפה לפני כשבוע שהפסקתי עם התה הייתי שוקל 71.8 עכשיו אני לאחר ההפסקה שוקל 73.2 אני רק שומר על הגזרה ולא רק שאני לא מרזה אני גם משמין יום אחד אני שוקל 72.8 למחרת 73.2 אודה לך מאוד אם תעזרי לי

שלום עדן, תה טיבטי הינו תה משתן, ולכן אתה רואה את ההבדלים כל כך מהר, כי חלק מהירידה היתה גם איבוד נוזלים. איני יכולה להעביר ביקורת על הדיאטה שלך, כי זה בלתי אפשרי במסגרת פורום זה. אולי כדאי לשקול פעילות גופנית במקום העישון והתה טיבטי, ואז בעית היציאות תפתר ובמהרה. בברכה,דנה

19/11/2009 | 18:20 | מאת: shapira

יש לי 4.6 מה המשמעות מה אני אמור לעשות כדי לשפר האם זה מסוכן?

20/11/2009 | 11:31 | מאת:

שלום , זה מעט נמוך מהנורמה. אין לכך קשר לתזונה, ועליך לפנות לרופא המשפחה. בברכה,דנה