פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
19/11/2009 | 15:35 | מאת: צופית

שלום לכן, האם אתן יכולות כל סמך נסיונכן לומר לי מהוא בערך גודל מנת שניצל ממוצעת (כמה שוקל לערך) שמגישים במסעדות וכמה קלוריות בערך מכילה מנה כזו (אני יודעת ששינצל לא בהכרח בריא אבל מדובר על בישול בייתי כלומר לא תעשייתי מקפואים וכ"ו) הייתי מעוניינת לדעת מהי הכמות שתקביל מבחינה קלורית של חזה עוף (של חזה טרי ומשקל לאחר אפייה) אפוי ללא שומן נוסף/ אשמח גם להצעות תחליפי חלבון אחרות (אולי קצת יותר בריאות) - כמות המקבילים לאותה כמות קלורית מאוד אודה לכן על תשובה זה מאוד חשוב לי ואני באמת לא יודעת ואני יותר סומכת על עינייכן וניסיונכן מאשר על מחשבונים שלא אמינים ועל העינים שלי כדי לכמת זאת תודה רבה רבה

20/11/2009 | 11:33 | מאת:

שלום צופית, לצערי לסניון שלי אין רלוונטיות, כי כל מסעדה מגישה מנה שונה לגמרי, ישנם מקומות בהם יותר בשר עוף, יש כאלו שהשניצל דק ומלא פירורי לחם, כך שקשה מאוד להעריך. בהערכה גסה מדובר ב- 150 גר' בשר חזה עוף לפחות והערך הקלורי יגיע ל- 400-500 קק"ל, לפחות, ובהחלט יכול להיות יותר. אם את אוכלת חזה עוף ללא טיגון אזי זה אומר לפחות 200-250 גר' לפני בישול. בברכה,דנה

20/11/2009 | 20:22 | מאת: צופית

כשאת אומרת כ- 150 גרם לשניצל האם הכוונה למישקל כל השניצל או למישקל נטו הבשר הנקי שבו (אם הבשר הנקי האם הכוונה למישקל החזה הטרי לפני הטיגון והציפוי?) אם אני הבנתי נכון בחזה עוף טרי יש כ- 110- 120 קקל ל- 100 גרם ובמוכן כ- 170 קקל ל- 100 גרם. אם מצפים ומטגנים (שניצל) כמה שמן וציפוי יכולים להיתווסף לזה?

19/11/2009 | 15:24 | מאת: מור

שלום. רציתי לשאול על המוצר החדש שיצא: בנפיבר- סיבים תזונתיים. האם הוא עלול להזיק אם משתמשים בו יום יום? מה יתרונותיו? והאם הוא עלול לגרום למעיים להתרגל אליו כך שאם לא אצרוך אותו יהיו לי בעיות ביציאה?

20/11/2009 | 11:35 | מאת:

שלום מור, בנפייבר הינו תוסף סיבים תזונתיים. הוא מזין ומאפשר להעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים ללא צורך בשינוי משמעותי במזון. הוא אינו מזיק לאורך זמן, זהו לא משלשל והמעי לא מתרגל אליו.ברור שאם תפסיקי היציאות ירדו, כי תפסיקי עם הסיבים ולא בגלל השפעה אחרת. סיבים אינם משלשלים רק משפרים איזון סוכרת, שומנים ויציאות. בברכה,דנה

19/11/2009 | 13:58 | מאת: אינה

שלום רב, אני בחורה בת 31 וצורכת כמויות גדולות של סוכריות ללא סוכר: סביב 10 במכה... אחרי אני שומעת רחשים מוזרים מבטני. האם יש סכנה בכך? האם אכילת כמות כה גדולה של מוצרים ללא סוכר יכול לגרום לנזק? ובטווח הרחוק?

20/11/2009 | 11:36 | מאת:

שלום אינה, הרעשים שאת שומעת הם היווצרות של גזים בעקבות שימוש בממתיקים מלאכותיים מהסוג ששמים בסוכריות ומסטיקים. מבחינה זו זה לא מזיק, רק לא נעים. אין מחקרים המוכיחים חד משמעית כי שימוש בתחליפי סוכר אלו מזיקים לאורך זמן, אך אני ממליצה למטופליי להפחית ולהשתמש במתינות. בברכה,דנה

19/11/2009 | 10:23 | מאת: מתן

הפטרוזיליה במרק מפרישה אשלגן,,,האם לאותו הצורך אני יכל להשתמש בפטרוזיליה מיובשת כאבקה?,,זה נוח ב-האם נכון הוא שבפרוזיליה יש חומר הגורם לתגובות פסיכוטיות ? ואם כן מהיא הכמות המקסימלית לשימוש? תןדה מתן

20/11/2009 | 11:38 | מאת:

שלום מתן, גם באבקה של פטרוזילה יש אלשגן, ואלי אף יותר, כי מדבור במוצר מרוכז. מבחינה בריאותית, עדיף להשתמש תמיד בממוצר הטרי. לא ידוע לי על חומרים בפטרוזיליה המשפיעים על התנהגות או הגורמים לתגובה פסיכוטית, ולכן אין מגבלה על שימוש. בברכה,דנה

18/11/2009 | 22:10 | מאת: רובי

דנה שלום, האם קיים וידוע לך מקצוע כנ"ל? אם כן, היכן הוא נלמד? האם רמתו אקדמית? אחד הפורומים באתר זה מנוהל ע"י תזונאית קלינית טבעית (מוכר לך?), אך לא רשומים בו פרטים כנ"ל. לכן אני מפנה אלייך שאלה זו. בברכה, רוביק

20/11/2009 | 11:40 | מאת:

שלום רובי, אין מקצוע כזה. ראשית לומדים תזונה קלינית במסגרת המגמות האקדמיות בארץ (רחובות, תל חי ואריאל). אח"כ אפשר להתמחות בנושא ע"י לימוד עצמי,קורסים ועוד. בברכה,דנה

18/11/2009 | 18:02 | מאת: mazi

אז לא הבנתי כדאי לי להמשיך לצרוך אותו בדיאטה? כי כרגע נורא קשה לי לחזור ללחם לבן. אני כבר שנים לא אוכלת לחם לבן. ועוד משהו הדיאטנית שלי נתנה לי תפריט בו אני יכולה לצרוך קפה אחד ליום ומותר לי תה ירוק או שחור ובפרומים ובמאמרים רבים ראיתי שאסור לצרוך בדיאטה זו. מה עם קטניות? אני יודעת רק ששעועית אסורה לי. זה יהיה בסדר לדיאטה? לא יפריע לה?

18/11/2009 | 20:11 | מאת:

שלום מזי, מותר לך לחם שיפון בדיאטה. אין מידע אחיד לגבי כמות אוקסלאטים. מותר קטניות בכמות מוגבלת. בברכה,דנה

18/11/2009 | 14:42 | מאת: דבורה

קראתי את התייחסותך להתרקונות קיבה. שללת כמה מאכלים. כמו אורז קטניות וכו... רציתי לדעת איזה מאכלים את כן ממליצה. למשל במקום אורז. תודה רבה.

18/11/2009 | 14:54 | מאת:

שלום דבורה, ההתייחסות שלי היא כללית ולא פרטנית. לשם כך עליך לפנות לייעוץ אישי. איני יכולה להמליץ במסגרת פורום זה על מזונות באופן פרטני.כמו כן, לכל אחד תגובה שונה למזון ולכן צריך המלצה אישית. בברכה,דנה

18/11/2009 | 13:49 | מאת: תמרהVVV

אם אפשר לקבל שמות של חליטות תה צמחים ותפריט לכבד שומני במיוחד בלשון הרפואה (הסננה שומנית קשה)

שלום תמרה, איני עוסקת בתזונה אלטרנטיבית ולא ידוע לי על תמציות תה מיוחדות העוזרות לטיפול בכבד שומני. כן דיאטה דלת שומן, סוכרים פשוטים, הפחתה באלכוהול, ירידה במשקל ופעילות גופנית. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

18/11/2009 | 13:43 | מאת: דיתה

שלום. מה הערך התזונתי של לפת והאם הבישול באבד את ערכו.תודה

18/11/2009 | 14:31 | מאת:

שלום דיתה, לפת שייכת למשפחת המצליבים, כך שמיוחסות למשפחה זו תכונות אנטי-סרטניות. מעבר לכך הלפת עשירה באשלגן, סיבים וויטמין C. בבישול הויטמין C נהרס. השאר נשאר זמין ומזין. בברכה,דנה

18/11/2009 | 11:17 | מאת: מיטל

מה מומלץלאכול חודש לאחר ניתוח המיקולקטומי? כרגע תזונתי דלת סיבים דגנים מעובדים, ללא פירות, ירקות רק מבושלים...

18/11/2009 | 14:23 | מאת:

שלום מיטל, בעיקרון, ישנה המלצה לחזרה לתפריט רגיל ובהדרגה, אך בשל מורכבות הבעיה, יש לפנות לדיאטנית בבית החולים בו עברת את הניתוח. בברכה,דנה

18/11/2009 | 07:53 | מאת: אתי

ירדתי במשקל 22 קילו,ואני כרגע בשמירה מקפדת. לאחרונה בכדי שלא אמשיך לרדת הוספתי לתפריט בערב 30 גרם ברנפלקס +חלב 1% היום נשקלתי ומופיע שעליתי 2 קילו. העיניין שגם אתמול נשקלתי ומאתמול להיום הייתה עלייה כזו. האמת,שאני מרגישה לאחרונה נפיחות בבטן אשר מקשה עליי מאוד,אבל נראה לי שזה מאכילת הירקות המרובה.??למרות שלא שיניתי כמויות מתחילת הדיאטה. היתכן גם שהנפיחות כתוצאה מנטילת הסיבים שאני לוקחת?

18/11/2009 | 14:22 | מאת:

שלום אתי, הכל יכול להיות. ירקות יכולים לגרום לתחושת נפיחות וגזים, אך האם זה משהו חדש? נפיחות גם לא גורמת לעליה במשקל? בדקי יותר בקפדנות מה שונה בתפריט מעבר לקונפלקס. אין סיבה לעלות 2 ק"ג במהלך יממה. השקלי שוב. כמו כן, לא מומלץ להשקל על בסיס יומי. בברכה,דנה

17/11/2009 | 23:24 | מאת: שושית

שלום רב, אני בת 62,גובה 164 משקל 72 .צועד 3 ק"מ 3 פעמים בשבוע ומתעמלת פעמיים בשבוע. עקב תחושת אי התרוקנות כמו שצריך ותקופה של הקאות לאחר אכילה נשלחתי לביצוע מיפוי קיבה שבוצע עם אוכל סמי סולידי. הודגמה הפרעה בהתרוקנות קיבה - רטנציה שעה לאחר האכילה 86% נורמה פחות מ-60% וכן T1/2=130 דקות, נורמה פחות מ-22 דקות לסיכום הפרעה בהתרוקנות קיבה. הפנה אותי מומחה גסטרו אליכן למצוא פתרוןכיצד ניתן לרוקן את הקיבה ביעילות . יש לי לפחות 3 יציאות ביום לא בעיה אלא שהן מאד קטנות ותחושת המלאות בקיבה איננה עוברת ואני תמיד מרגישה שהקיבה מלאה. לרופא אין הרבה פתרונות למעט נטילת פרמין או מוטיליום ועוד. תרופות שאני נוטלת: לוסק(הרניה),נורווסק(איזון ל"צ),אלטרוקסין(בלוטת תריס),מיקרופרין, ליפיטור(טריגל') וכן ויטימין D וקלציום(בריחת סידן גבולית). אני אוכלת רגיל יחסית בריא (דייסת קוואקר עם סובין) יוגורטים טבעיים,לחם מקמח מלא מעט עוף(בקר לא) מרקים גבינות 5% פירות עונתיים.מצבי מרגיז אותי ביותר. אשמח לעזרה.תודה, שושית

18/11/2009 | 14:20 | מאת:

שלום שושית, לצערי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, ובעייתך מורכבת ועליך לפנות לייעוץ אישי. הכוונה של הרופא שתפני לייעוץ דיאטנית הוא יעוץ פרטני ולא במסגרת פורום כללי. אני רק יכולה לומר לך שלעיתים תזונה בריאה, עשירה בסיבים, יכולה מאוד להחמיר התרוקנות קיבה,, כי סיבים קשים יותר לעיכול ומאטים התרוקנות קיבה אוכל שומני או מרוכז מאוד, מאט התרוקנות קיבה. כמו כן מזון כגון אורז, כרוב, קטניות ועוד מעוכלים באטיות ולכן מכבידים. יש כמובן להמנע מאכילה ושתיה יחד באותה ארוחה, ארוחות קטנות וצפופות, לא לשכב אחרי האוכל, וכן, גם לקחת תרופות שיכולות לעזור בהתרוקנות קיבה. בברכה,דנה

17/11/2009 | 18:16 | מאת: mazi

שלום רב האם בקמח שיפון מצוים אוקסלטים?

17/11/2009 | 20:19 | מאת:

שלום מזי, שיפון נחשב ליחסית דל באוקסלאטים לעומת קמחים ודגנים אחרים. בברכה,דנה

17/11/2009 | 17:16 | מאת: אורלי

אם אני לא אוכלת סיבים כמעט מזה 4 חודשים.כי סבלתי מכאבי בטן ונפיחות. עכשיו הרבה יותר טוב שאלתי היא: אם אני מחסירה מגופי סיבים. מה קורה?

17/11/2009 | 20:16 | מאת:

שלום אורלי, מחקרים מראים כי דיאטה עשירה בסיבים מורידה תחלואה, בעיקר סרטן במעי הגס. ישנם גם מחקרים שמראים כי דיאטה דלת סיבים קשורה ליותר תחלואה, אך יש לדאוג גם לאיכות חיים, ואם את סובלת מסיבים, את צריכה להוריד לרמה שנוח לך. נכון שזה לא אידאלי אך זהו המצב כרגע. יכול להיות שבעתיד תרגישי יותר טוב בנוכחות סיבים. הייתי מציעה לך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי שאולי תעזור לך להחשף לאט לכמויות משתנות של סיבים. בברכה,דנה

לי יש צליאק, יש לי בן בן חצי שנה ובטיפת חלב אומרים לי לתת לו מוצרים מכילים גלוטן כדי למנוע אלרגיה בעתיד... הרופא ילדים שלי אומר בדיוק הפוך - לא לתת לו גלוטן לפחות עד גיל שנה.. בגלל שלי יש צליאק. אני גם ממש לא יודעת מה לעשות... לינור

לינור שלום! זה נושא שההמלצות בו דינמיות... נכון לעכשיו ההמלצות הכלליות הן לבצע חשיפה לכמויות מאוד קטנות בין הגילאים 4-6 חודשים מתוך מחשבה שניתן בצורה כזו דווקא למנוע את הופעת הצליאק. זה עדיין נבדק וטרם הוכח באופן מובהק. במקרה שלכם, רצוי לדעתי לתת תשובה לגופו של עניין - כלומר לא לאמץ מיד את ההמלצות הכלליות אלא לבקש התייחסות ספציפית לאור הסיפור המשפחתי. המומחיות המתאימה להתייעץ איתה במקרה זה היא רופא גסטרואנטרולוג ילדים (והרשי לי להמליץ על ד"ר הרטמן או פרופ' שמיר משניידר החוקרים את הנושא). בברכה, נועה

17/11/2009 | 10:59 | מאת: merav1976

שלום, הבן שלי בן חודשיים לאחרונה כמעט בכל האכלות הוא מתכווץ ובוכה בזמן האוכל ועוצר הרבה פעמים לעשות גרפצים אני מחליפה בין מטרנה וסימילאק שלב 1 חלבי, קניתי כמה סוגי בקבוקים, בדקתי שהפיטמות הן שלב 1 ושום דבר לא עוזר אני יודעת שזאת תקופה הגזים, האם זה הגיוני שהסבל הזה מגזים? אם כן- האם יש משהו לעשות? תודה

מרב שלום! תקופת ה"גזים" (שאני הייתי מגדירה אותה יותר כתקופה של המשך הבשלת מערכת העיכול), יכולה להמשך אפילו עד גיל 3-4 חודשים. לדעתי אין השפעה גדולה במיוחד לסוג התמ"ל בו משתמשים או לסוגי הבקבוקים. פטמה עם זרימה איטית אכן חשובה. לשמחת כולנו, הילדים גדלים והתופעות הללו חולפות (למרות שכעת זה נראה כמו נצח...). חזקי ואמצי, נועה

מה דעתכם בנידון ? האם יש סכנות אמיתיות או חוסר ידע בעניין ? פורסמה כתבה בנושא בגלובס בסופה"ש האחרון (מפי ארז קומרובסקי).

שלום יובל, לא קראתי את הכתבה, כך שלא אוכל להגיב ספציפת לגביה. לא ידוע לי כי ישנה בעיה בשימוש בשמן קנולה במזון, ואף נחשב למומלץ. ברור שהוא לא בר השוואה לשמן זית, שנחשב למזין יותר. בברכה,דנה

16/11/2009 | 21:18 | מאת: שירה

שלום אני סובלת כבר די הרבה זמן מגזים ולא יודעת למה...? אני לא אוכלת מוצרי חלב(מעט מאד חלב עיזים פעם ב..) קטניות-לא כ"כ הרבה ופירות ממש בקושי. ניסיתי להוריד שום מהתפריט אך גם לא עזר. אלו עוד מזונות יכולים לגרום לגזים? אלו עוד סיבות יכולות להיות לגזים מלבד תזונה?

17/11/2009 | 17:10 | מאת:

שלום שירה, גם חסר בנוזלים וחסר בפעילות גופנית יכולים לגרום ליותר גזים. מזון לרוב מחמיר נטיה קיימת. לאנשים הסובלים מגזים אני ממליצה להמנע מקטניות, זרעים, שום, בצל, ברוקולי, צנון/צנונית, כרוב, כרובית. מעבר לכך בכדי לנסות להבין את הבעיה אולי כדאי להתייעץ עם רופא מומחה לנושא, גסטרואנטרולוג. גם תרופות שונות יכולות לגרום לגזים מרובים. בברכה,דנה

אני בן 51 גובה 167 ס'מ שוקל 77-78 ק'ג (לא שמן).בבדיקות אולטרסאונד נתגלה אצלי כבד שומני, כמו כן יש לי סוכר ברמה של 110. מה היא התזונה הנכונה בשבילי? איך ואצל מי אני יכול לקבל ייעוץ פרטני ספיציפי לגביי (בתשלום כמובן). אני גר בצפון הארץ וחבר בקופ"ח כללית.

שלום אבי, הזתונה הנכונה בשבילך היא ירידה במשקל, דיאטה דלת פחמימות פשוטות ודלת שומן רווי, העשרת התפריט בסיבים תזונתיים ופעילות גופנית. עליך לפנות לכל דיאטנית בקופת חולים לייעוץ אישי. בברכה,דנה

16/11/2009 | 12:13 | מאת: לירון

שלום רב, שמי לירון ואני בת 30. כבר שנתיים שאני סובלת מכאבי בטן כרוניים- עשיתי את כל הבדיקות האפשריות- כולל בדיקת אלרגיות ובדיקת CT ולדברי הרפואה המערבית על פניו הכל נראה בסדר ולכן מדובר ב"תסמונת המעי הרגיז" ופשוט צריך ללמוד לחיות עם זה. אני סובלת מגזים אחרי ארוחות, כאבי בטן, נפיחות בבטן ועוד. אשמח לדעת כיצד ניתן להתמודד עם התזונה על מנת להפחית את התופעות. יש לציין כי אני אוכלת הרבה ירקות, רק דגנים מלאים ונמנעת ככל האפשר מקמח לבן ומזון שומני ומטובל. תודה רבה..

17/11/2009 | 17:08 | מאת:

שלום לירון, לעיתים אנשים המקפידים על תזונה המוגדרת בריאה, לא מתאימה למערכת העיכול לשהם. ישנם אנשים הרגישים לסיבים תזונתיים, ודיאטה עשירה בסיבים רק מחמירה את תופעות אלו במערכת העיכול. הואיל ולא פשוט למצוא פתרון לבעיה. המלצתי, פני לדיאטנית קלינית שתוכל לעזור לך ולבנות יחד איתך רשימת מזונות המטיבים והלא מטיבים עם מערכת העיכול שלך. בברכה,דנה

16/11/2009 | 08:13 | מאת: שולמית

שלום סיימתי כימוטרפיה והקרנות יש לי כאבי בטן ומיגרנות ואני פשוט מרגישה עם חוסר חיוניות איומה אלמלא היתה לי עבודה הייתי פשוט שוכבת ולא יוצאת מהמיטה. אנא עיזרו לי אני מאוד רוצה לעשות ניקוי אך פוחדת כי אני גם סכרתית תודה

שלום שולמית, בשל מורכבות בעייתך, עליך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית. נסי לפנות לדיאטנית ביחידה האונקולוגית בה טופלת. בברכה,דנה

19/11/2009 | 08:56 | מאת: שולמית

תודה אעשה זאת

16/11/2009 | 08:02 | מאת: gazitr

אני בת 70 ובשבועות האחרונים התחלתי לסבול מעצירות ומהצטברות גזים הגורמת לי לכאבי בטן מתמשכים. התחלתי להשתמש באבקת נורמלקס ונראה לי שבעית העצירות נפתרה. אך עדיין סובלת מאוד מהצטברות גזים הגורמים לכאבי בטן חזקים מאוד לאורך זמן. האם נכון להשתמש באבקת נורמלקס לטיפול לאורך זמן בעצירות? מה ניתן לעשות בנושא הצטברות גזים, בטן נפוחה, וכאבי בטן שאינם חולפים?

17/11/2009 | 17:05 | מאת:

שלום, שינויים פתאומיים ביציאה מחייבים בירור, כך שכדאי במקביל לפנות לייעוץ מומחה ולשקול בדיקות נוספות. שנית, הטיפול בעצירות כולל שתיה מספקת, העשרת התפריט בסיבים תזונתיים ופעילות גופנית. אותו הטיפול יכול לעזור רבות גם במקרה של גזים. לעיתים אנשים שאוכלים יותר סיבים יכולים גם לסבול מיותר גזים, כך שזה עניין של ניסוי וטעייה. לגבי שימוש ממושך בנורמלקס, כדאי להתייעץ עם רופא או רוקח. בברכה,דנה

16/11/2009 | 07:52 | מאת: מעיין

עוד 4 חודשים אהיה בת 17 . הגובה שלי הוא מטר 59 ואני שוקלת 48 . אני עושה פעילות גופנית האופן קבוע ,אינני אוכלת ממתקים או סוג אוכל כזה. הבעיה היא שלי היא הבטן שלי :היא רופסת זה לא משנה כמה כפיפות בטן ופעילו אירובית אני עושה זה לא עוזר . אלה אם כן אני הוריד את משקלי הנוכחי כיצד אוכל לעשות זאת ? ולמה שום דבר לא עוזר?.

16/11/2009 | 20:12 | מאת:

שלום מעיין, לצערי לא אוכל לתת לך ייעוץ מושכל בנושא. אם את חושבת שאת צריכה לרדת במשקל באופן מבוקר, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

16/11/2009 | 00:44 | מאת: מאור

לפי מה שלמדתי הפחמימות דווקא כן מעלים את המצב רוח בכך שהם גורמים לטריפטופן לחדור לתאים והוא אבן בניין של הסרוטונין שמגביר מצב רוח ומוריד דיכאון איך במאמר מוזכר שלא?

17/11/2009 | 17:03 | מאת:

שלום מאור, על איזה מאמר מדובר? אשמח אם תוכל לתת קישור. בברכה,דנה

15/11/2009 | 23:49 | מאת: יפעת

שלום דנה, האם משפחת השקדים והאגוזים מכילים גלוטן? (כולל קשיו, פיסטוקים וכו'..) האם יוגורט או רטבי סלט מכילים גלוטן? תודה.

16/11/2009 | 20:10 | מאת:

שלום יפעת, זרעים טבעיים לא מכילים גלוטן, אך יש להזהר עם הקלויים, לעיתים מוסיפים להם קמח, לכן רצוי לשאול מהי שיטת הקליה של המפעל. יוגורט לא מכיל גלוטן. רטבים לסלט יכולים להכיל גלוטן.תמיד בדקי את רשימת רכיבים על המזון. אם לא כתוב קמח, עמילן קמח וכו', אזי לא מכיל גלוטן. אם כתוב עמילן באופן כללי, יש להזהר או להתקשר לברר אצל החברה. בברכה,דנה

16/11/2009 | 21:49 | מאת: יפעת

דנה תודה. כשאת אומרת שיש להזהר מקמח האם זה כולל קמח לבן? האם קמח לבן מכיל גלוטן? (תמיד חשבתי שגלוטן זה רק חיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל).

17/11/2009 | 17:01 | מאת:

שלום יפעת, קמח לבן מקורו בחיטה, ולכן הוא מכיל גלוטן. כל מה שעשוי מקמח, לבן או מלא מכיל גלוטן. בברכה,דנה

15/11/2009 | 22:05 | מאת: אלי

האם נכונה האימרה שאסור לשתות תה או קפה או קקאו לאחר אוכל המכיל סידן או ברזל בגלל שזה יכול לגרום לספיגה לקוייה? אם אני מוסיף לתה חלב אז זה מתאפשר לשתות תה לאחר האוכל?

16/11/2009 | 20:07 | מאת:

שלום אלי, יש מרכיבים בתה וקפה שיכולים להוריד ספיגה של סידן וברזל, אך השאלה כמה סידן וברזל יש בסביבה. אם מדובר במעט חלב בקפה או בתה זה זניח, משם לא יגיע הסידן בכל מקרה. הבעיה העיקרית כאשר מדובר בכמות גדולה של ברזל/סידן, כמו שניתן בתוסף. שם ההשפעה הרבה יותר משמעותית. בברכה,דנה

15/11/2009 | 21:34 | מאת: אמירה

הילד שלי, בן שנתיים ועשרה חודשים, לא מוכן לאכול ירקות ומהפירות הוא מעדיף בננה ומידי פעם הוא מתרצה לפלח תפוח עץ. אני מבשלת לו ירקות עם עוף ומרסקת את הירקות עם הנוזל למרק ומגישה לו בתוספת עוף ופסטה / מקרוני. את זה הוא בד"כ אוכל ואפילו אומר שטעים לו מאד. האם יש לו הפרעת אכילה או שזה דבר חולף?

17/11/2009 | 08:27 | מאת:

אמירה שלום! דפוסי האכילה של ילדים בהחלט יכולים לכלול בררנות במזון, העדפות מאוד ספציפיות וכמובן התעקשות על עצמאות בבחירה. זה מאוד מתאים למה שאת מתארת ולא נכלל בהגדרות של הפרעת אכילה. זיכרי את העקרונות המנחים: את מחליטה על עיתוי הארוחה, האופן בה היא תתנהל וכמובן כמובן, על המבחר המזונות שתכלול. בנך יחליט אם לאכול וכמה. המשיכי להגיש ירקות, בצורתם האמיתית (לא מחופשת). הוו במשפחה דוגמא אישית ואיכלו ירקות יחד איתו בשולחן. בד"כ ילדים שמחים לחקות את הוריהם ונהנים לאכול כמוהם. אם המצב ממשיך ובנך לא יגיע לכמות היומית המומלצת של 5 מנות (פרי וירק יחדיו), כדאי לשקול מתן מולטיויטמין. בברכה, נועה

15/11/2009 | 18:18 | מאת: רינת

הי, שמעתי כי טיגון בשמן עמוק טוב יותר מטיגון רגיל כי כך המזון סופג פחות שמן האם זה נכון ? מדוע? האם אתם יכולים קצת להסביר ופלפרט אם כך איך מומלץ לטגן (ביצה / שניצלים/ ....). (אני כמובן מדברת על שימוש בשמן רגיל זית או קנולה לא תרסיסי שמן) תודה

15/11/2009 | 19:20 | מאת:

שלום רינת, ראשית עלי לציין כי טיגון הינה שיטת בישול לא מומלצת, לא משנה מה עומק השמן. אכן בשמן עמוק ישנה פחות ספיגה בגלל שטח הפנים והטמפ' של המזון לעומת השמן, אך אין זה אומר שלא נספג שומן, נספג בכמות בלתי מבוטלת. ביצה ניתן לטגן עם תרסיס שמן, כי זה בלתי אפשרי לטגן בשמן עמוק. שניצלים, עדיף בשמן עמוק, אך שוב, באופן כללי לא מומלץ כלל. בברכה,דנה

15/11/2009 | 21:42 | מאת: רינת

אז איך עושים שניצלים ? חוץ מזה שנים הסתדרו עם טיגון ולא הייתה בעיה רק בשנים האחרונות שנכנסו כל מני דברים חדשים ומאכלים משמינים ותרבות השפע כל הנושא הפך לבעיה אין זה אומר שלא טוב לטגן האם אני טועה?

15/11/2009 | 18:10 | מאת: אני

שלום, ראיתי בכמה שירשורים מטה שלאה ממשהי שלוקחת רדוקטיל מזה שנה ויש לי שאלה משלי בנושא :-) התחלתי לקחת רדוקטיל 15 מ"ג לפני שבועיים, העניין הוא שקראתי באינטרנט על כל כך הרבה הצלחות בחודש הראשון ואצלי המצב אינו מתחיל אפילו להיות דומה, איני מרגישה כל תחושבת שובע להיפך! אני יותר רעבה! למעט יובש בפה אין לכדור כל השפעה עליי עד כה, שאלתי היא האם יכול להיות והכדור לא ישפיע עליי כלל? מהו הזמן המקובל בו הכדור מתחיל להשפיע? אודה לקבלת כל מידע בעניין תודה מראש אני :-)

15/11/2009 | 19:23 | מאת:

שלום, בהחלט יכול להיות שאת שייכת לקבוצה שאינה מושפעת מכדור זה. ההשפעה היא די מיידית, ימים עד שבועות. הייתי מנסה חודש נוסף, במידה ואין שינוי, תפסיקי, ותחזרי לדרך המוכחת יותר, תזונה ופעילות גופנית. בברכה,דנה

15/11/2009 | 15:16 | מאת: נועה

שלום דנה למי נותנים דיאטה דלת אוקסלט , ומה זה אוקסלט בכלל ?? באיזה מאכלים הוא נמצא ?

15/11/2009 | 19:26 | מאת:

שלום נועה, ישנם שני מקרים בהם ניתנת דיאטה דלת אוקסלאט: לאנשים עם אבני סידן-אוקסלאט בשתן ובמקרים של וסטיבוליטיס ( מחלה באבר המין הנשי). הוא נמצא במאכלים רבים, בעיקר מן הצומח. הרשימה ארוכה ויש לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. אוקסלאט הוא למעשה סוג של חומצה הנמאת באופן טבעי במזון כגון קקאו, תרד, תותים ועוד. בברכה,דנה

15/11/2009 | 15:12 | מאת: elad

כאשר אני אוכל פרי או מזון אחר העשיר בסיבים..אך העיקר פירות..יש לי גזים.. השאלה היא אם לוותר ולהוריד את הפירות מן התפריט?

15/11/2009 | 19:28 | מאת:

שלום אלעד, גזים הם עניין אישי. אם אתה מוכן לסבול אותם, תמשיך לאכול פירות וסיבים. אם הבעיה מטרידה אותך עד מאוד, הורד מהם באופן משמעותי. צריך לזכור, כי לעיתים יש זמן הסתגלות לאכילת מזונות עתירי סיבים. אתה יכול לנסות לאכול ירקות ופירות ללא קליפה, זה בהחלט יכול לשפר, או לבשלם. בברכה,דנה

15/11/2009 | 13:04 | מאת: אריאל

אני בן 73 ומוגדר מזה 15 שנה כמי שאינו מאוזן סכרתי.ההמוגלובין התלת חדשי נע בין 6.4 ל-6.9 לאחרונה פיתחתי חוסר סיבולת ללקטוז והפסקתי לאכול חלב ומוצריו.אני מניח שהתופעה קשורה יותר לעייפות החומר מאשר להתפתחות הסוכרת אבל שאלתי היא האם נכון הדבר כי בחמאה ובגבינות קשות אין כלל לקטוז.

15/11/2009 | 13:12 | מאת:

שלום אריאל, בחמאה אין לקטוז בכלל. בגבינות קשות הכמות זניחה ביותר וכמעט ואינה מורגשת. יש חלב דל לקטוז וכן ישנם אנזימי עיכול המכילים לקטאז ועוזרים בנוגע לאי סבילות ללקטוז. בברכה,דנה

15/11/2009 | 08:44 | מאת: a.s

שלום, אני סובלת מפיסורה בפי הטבעת מזה חצי שנה. אני מאוד מקפידה על תזונה עתירת סיבים הכוללת ירקות, פירות, ללא קמח לבן, ואף מוסיפה על כך מנת פייבר1 כל בוקר ודייסיבית. כמו כן, שותה פגלקס פעמיים ביום ושותה הרבה הרבה מים. הייתה תקופה של כחודשיים שהיציאות היו רכות אך בזמן האחרון דבר לא השתנה מבחינת תזונה והיציאות חזרו להיות קשות. אני כבר אובדת עצות- מה עוד אפשר לעשות על מנת להקל על היציאות? האם יתכן שהפגלקס הפסיק להשפיע? (אני לוקחת פגלקס במשך 5 חודשים). תודה רבה.

15/11/2009 | 13:13 | מאת:

שלום , ייתכן מאוד שהוא איבד מעט מהשפעתו. חשוב לשלב גם פעילות גופנית. ישנם חומרים נוספים שעוזרים בריכוך הצואה. התייעצי עם פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

14/11/2009 | 23:47 | מאת: שילי

היי ערב טוב אני בחורה כבת 26 סובלת מאנמיה מגיל קטן על רקע תורשתי ואוכלת נכון ומקפידה על בדיקות דם תקופתיות לבדיקת ברזל וכדורי ברזל לאחרונה עישתי בדיקות דם ואבחנה שנרשמה לי anemia other/unspecified/מה זה??? וחוץ מזה הברזל רשום 14 מתוך 40-145 מה זה אומר??או בדיקה g6pdמזאת הבדיקה הזו מופיע 18.8 מתוך 6-26 מה זאת הבדיקה.? ferritin קטן מ8 שערכיו בין 10-120 מה זאת הבדיקה הזו.? או מה זאת הבדיקה tsh 1.51 מתוך 4-4.2 מה זאת הבדיקה ?? האם יש לי טלסמיה מהו הסוג .??? ומה זה אומר מה עלי לאוכל לא לאוכל .?? אילו דברים אני צריכה וחייבת לעשות ומה לא ??? ארצה לשמוע עוד פרטים וחוץ מזה בזמן האחרון מאז דבר הבשורה על טלסמיה אני מרגישה גלי חום בגוף ובחילות כאבי ראש ושאני מקבלת ווסת אני נראת צהובה ולא יכולה לעמוד על רגלי בא לי להקיא מריחות בשמים והאם זה קשור?? לתלסמיה וחוץ מזה לא קשה לי ללכת וכאלה

15/11/2009 | 13:16 | מאת:

שלום שילי, אבחנה של סוג הטלסמיה נעשית ע"י המטולוג, ולא ע"י דיאטנית. כל המדדים של ברזל ופריטין הינם מדדים הקשורים למאגרי הרזל שלך, שנמכוים, בגלל המחלה הבסיסית. בדיקת G6PD לשם אבחון מחלה נוספת של חסר באנזים , אך לפי התוצאות, אצלך ככל הנראה תקינה. TSH- לתפקודי בלוטת התריס, שאצלך תקין. אין הפשעה של מזון במקרה של טלסמיה. הטיפול הינו רפואי בלבד. לגבי התחושות שלך בזמן וסת, עליך להתייעץ עם רופא, אין קשר לתזונה. בברכה,דנה

15/11/2009 | 20:52 | מאת: שילי שוב

איך יכול להיות שעד לגיל 26 הכול תקין ופתאום תלסמיה ומהם השלכות שלה?? ואיזה מחלה נוספת באנזים יכולה להופיע??? וכיצד עלי להתמודד עם המחלה??

אני סובלת כרגע מבעית פיסורה כאבי תופת עינוי ממש אני מקבלת טיפול מקומי ותוספת שותה שמן פראפין , יש שינוי אך הכאב עדין קיים ולעיתים אני סובלת מהתקפי היתקבצויות קשות ממש עד בכי. אני שומרת על תזונה לא אוכלת לחם עוגות חמוצים וחריף כמובן. מישתדלת לאכול ירקות ביצים דיברי חלב ומרבה לישתות. אך עדין יש מידי פעם כאבים חזקים ויציאות כואבות מאוד. רציתי לקבל מידע לגבי התזונה ושסייע לי להפסיק ליסבול ןגם לאחר שהבריא מה לעשות שלא יחזור.

שלום רחל, פיסורה אופיינית יותר בקרב אנשים הסובלים מעצירות או הנוטלים תרופות המפשיעות על היציאה. ישנם מספר דברים להקלה, משחות מקומיות, כדורים המחלישים את טונוס השרירים במערכת העיכול ותזונה המביאה ליציאות רכות מאוד, לפעמים עד כדי שלשול. לרוב הרופא נותן שמן פראפין ו/או תכשירי סיבים אחרים המקלים על היציא. מומלץ דיאטה עשירה מאוד בסיבים תזונתיים, לחם מחיטה מלאה/שיפון, ירקות ופירות, דגנים מלאים וקטניות. יש להקפיד על שתיה מרובה ופעילות גופנית. לעיתים, בטיפול שמרני הפיסורה עוברת, אך לעיתים יש צורך בניתוח לתיקון המצב. עליך להתייעץ עם פרוקטולוג/גסטרואנטרולוג לגבי המשך טיפול תרופתי. בברכה,דנה

14/11/2009 | 22:41 | מאת: אתי

אני נוטלת רדוקטיל 15 מ"ג כמעט שנה. האמת שאני נוטלת אותו לא יותר מפעמיים עד שלוש בשבוע, לעיתים אף פעם בשבוע, כמה זמן אוכל להמשיך ליטול אותו?

15/11/2009 | 13:20 | מאת:

שלום אתי, עליך להפנות שאלה זו לרופא המטפל. בברכה,דנה

14/11/2009 | 22:40 | מאת: אתי

מה הבדלי הקלוריות והפחמימות בין אורז בר לאורז לבן? האם הוא מומלץ יותר?במה הוא טוב יותר?

15/11/2009 | 13:21 | מאת:

שלום אתי, עניתי רבות בפורום זה לגבי אורז לבן ואורז בר. ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם " אורז" ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה,דנה

14/11/2009 | 21:51 | מאת: אילנה

שלום אמא שלי מקבלת קומדין בגלל פרפור פרוזדורים. היא שמעה שגלידה אסורה למי שמקבל קומדין !!! מה הקשר ? (היא אוהבת גלידה מאוד ! מאוד !) ועוד שאלה, האם תה ירוק גם הוא אסור (בגלל הירוק) ? תודה, אילנה

15/11/2009 | 13:26 | מאת:

שלום אילנה, תה ירוק עשיר מאוד בויטמין K ולכן לא מומלץ. הוא עשיר בהרבה מסוגי התה האחרים. אין שום הנחיה להמנע מגילדה, אין בה כמעט ויטמין K. בברכה,דנה

14/11/2009 | 21:04 | מאת: נועה

שלום, אם הכנתי היום אוכל, לדוגמה קציצות בשר, ואני אוכלת אותו רק בעוד יומיים, האם עדיף להקפיא ולהפשיר לקראת שעת האוכל, או לשמור במקרר לתקופת זמן זו? תודה, נועה

15/11/2009 | 13:26 | מאת:

שלום נועה, הקפאה תשמור עליו ליותר זמן, אך במקרה זה, יומיים במקרר זה מספיק. בברכה,דנה

14/11/2009 | 16:33 | מאת: דני

לאחר התקף כאבים בבטן התחתונה, עברתי קולונוסקופיה, ונמצא כי ישנם" סימנים לאיזור מודלק, כנראה דיברטיקוליטיס שהיתה" (כך במקור ). הכאבים חוזרים בעיקר בבוקר לאחר שאני אוכל ירקות טריים. 1.ההמלצות מדברות בד"כ על מאכל אוכל מרובה סיבים, אז למה אצלי זה גורם לכאבים ?. 2.האם עלי להמנע מאכילת ירקות , אולי לתקופת מה ?. 3.לפני הקולונוסקופיה לקחתי, בהוראת רופא , אנטיביוטיקה לתקופה של כחודש וחצי. האם יכול להיות שהאנטיביוטיקה "חיסלה" את הגורמים/חיידקים המפרקים את הירקות והדבר מתבטא בכאבים שאני חש ? 4. אודה לך אם תתיחסי לשלותי לעיל ואם תמליצי לי על תזונה מתאימה, ודרך פעולה לטיפול עתידי (אם בכלל?). תודה ויום טוב דני

15/11/2009 | 13:24 | מאת:

שלום דני, איני יכולה לומר מדוע אצלך עדיין יש כאבים, אולי בכל זאת יש פעילות דלקתית כלשהי. לרוב אחרי טיפול אנטבי' ממושך נהרסת הפלורה הטבעית במעיים, ואז אכילת סיבים יכולה לגרום לכאבים ואי נוחות. למעי לוקח זמן הסתגלות של שבוע- 10 ימים מסיום האנטבי' לחזור לעצמו. בכל מקרה, ההמלצה לדיאטה עשירה בסיבים תזונתיים נכונה רק כאשר בוודאות אין תהליך דלקתי. הדבר הנכון הוא לשמור על דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים, שתיה מרובה, המנעות ממצבי עצירות ( עד כדי שימוש במרככי צואה ומשלשלים) ופעילות גופנית נמרצת. בברכה,דנה

14/11/2009 | 13:36 | מאת: עדנה

האם ידוע לך איזה תבלינים יכולים לגרום לגזים וכאבי בטן? כמון.? כורכום.? פפריקה.? פלפל שחור???

14/11/2009 | 19:26 | מאת:

שלום עדנה, לא ידוע לי על תבלינים מיוחדים הגורמים לגזים וכאבי בטן. לרוב תבלינים חריפים נסבלים פחות אצל אנשים עם מערכת עיכול רגישה, אך לא משהו ספציפי. בברכה,דנה

13/11/2009 | 09:58 | מאת: עמאר

ידוע לנו שאכילת דגים פעמיים בשבוע בעלת סגולות רפואיות, אבל מה עם אכילת דגים 4-5 פעמים בשבוע????

13/11/2009 | 11:37 | מאת:

שלום עמאר, ההמלצה ל-2-3 מנות דג ביום היא מינימום. אם אתה בוחר לאכול יותר, אין בעיה, כל עוד מדובר בדגים מזינים, דגי ים עשירים באומגה 3 ודלים בשומן רווי, כגון בקלה, סלמון, טונה, לוקוס ועוד. בברכה,דנה

14/11/2009 | 21:02 | מאת: נועה

מה לגבי מושט? האם נחשב מזין?

13/11/2009 | 09:36 | מאת: אבי

רציתי לשאול:1. האם בנבטים יש ערכים תזונתיים גבוהים יותר מנבטוטים או אולי ההפך? 2 .כמה זמן רצוי לבשל נבטוטים לפני שהם מאבדים את הערכים התזונתיים שלהם,?כי פשוט הם קשים אכילה.. 3 האם בנבטוטים מבושלים למחצה יש הרבה אשלגן? האם זה טוב לחולי דיאליזה? מודה מראש.

13/11/2009 | 11:30 | מאת:

שלום אבי, אין לי מידע לגבי ערכים תזונתיים של נבטוטים כך שאין לי יכולת להשוות.כל תהליך בישול גורם לאיבודים תזונתיים, איני יכולה לומר עד כמה. רצוי לאכול מזון במרקם שמתאים לך. בנבטים רגילים יש הרבה אשלגן ולכן רצוי להמנע בחולי דיאליזה. אין לי מידע לגבי נבטוטים. בברכה,דנה

12/11/2009 | 23:37 | מאת: goli

שלום רב, שאלתי האם בירה שחורה מותרת לסוכרתיים ? תודה

13/11/2009 | 11:29 | מאת:

שלום, לרוב בירה שחורה רגילה מתוספת סוכר, לכן יש בירה שחורה דיאט שמותרת. בברכה,דנה

11/11/2009 | 15:55 | מאת: אלעד

כשמבשלים עם פפריקה הסגולות שלה יורדות?

12/11/2009 | 11:32 | מאת:

שלום אלעד, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

11/11/2009 | 15:11 | מאת: קרן

האם זה בסדר לחצות את כדורי הפוליק או שמא האפקט נעלם אם עושים כן?1

12/11/2009 | 11:31 | מאת:

שלום קרן, לרוב כדורים שניתן לחצות יש עליהם קו חציה מסומן וחרוט. ברוב המקרים כאשר אין סימון , לא ניתן לחצות. כמו כן, למיטב זכרוני, הכדור של חומצה פולית מאוד קטן ולא ניתן לחציה. בכל מקרה, את יכולה להתייעץ עם רוקח. בברכה,דנה

11/11/2009 | 14:48 | מאת: נטלי

שלום רב לכן רציתי לדעת מהי כמות הבשר המומלצת לתינוק שיחגוג שנה וחצי? האם לתת כל יום? אילו דגים ניתן לתת בגיל שנה וחצי? אם יש אלרגיה לחלב אילו מזונות ניתן לתת שעשירים בסידן? בתודה מראש ובכבוד רב נטלי

12/11/2009 | 07:57 | מאת:

נטלי שלום! ראשית הרשי לי להציע לפנות לדיאטנית ילדים בקופת החולים. ילד אלרגי שקבוצת מזון שלמה נגרעת מתפריטו, זכאי לייעוץ וליווי מקצועי ואישי על מנת להבטיח שלא יתפתחו חסרים תזונתיים. לשאלותייך: 1. מנה בשרית מומלצת בכל יום. הכמות המצופה היא כ - 30-60 גר' (שזה 2-4 כפות של בשר טחון או 2-4 קוביות בגודל 2-3 ס"מ). יחד עם זאת את הכמות האמיתית הילד קובע בעצמו... כדאי לגוון בסוגי הבשר - עוף/הודו/בקר/דג במהלך השבוע. 2. דגים ללא עצמות מומלצים כולם. סרדינים בהם העצמות מאוד רכות מומלצים גם הם ואף כדאי במיוחד לבנך משום שעשירים מאוד בסידן זמין. 3. סידן שיספג הייטב מקורו במוצרי חלב וסרדינים. סידן שייספג באיכות נמוכה יותר מקורו בירקות עליים, טחינה, קטניות. בטיפול של דיאטנית היא יכולה לעשות הערכה של הכמות שמקבל מהמזון ולהחליט אם יש צורך גם בתוסף. בברכה, נועה

11/11/2009 | 11:35 | מאת: merav1976

שלום, יש לי תינוק בן חודש וחצי עדיין לא החלטתי איזה פורמולה יותר טובה לו - מטרנה או סימילאק לכן אני מנסה את שתיהן במקביל (סימילאק במהלך היום ומטרנה במהלך הלילה) האם יש בעיה עם זה? תודה

11/11/2009 | 21:20 | מאת:

מרב שלום! אני לא רואה כאן בעיה. בברכה, נועה

11/11/2009 | 10:56 | מאת: ריניקה

אם מקפיאים גרעיני רימונים, האם הדבר מאבד מערך התזונתי? תודה.

11/11/2009 | 14:03 | מאת:

שלום ריניקה, אני מניחה שחלק מהערכים אובדים בתהליך ההקפאה, אך איני יכולה לומר בוודאות אלו מהן וכמה, הדבר לא ממש נבדק. בברכה,דנה

11/11/2009 | 22:25 | מאת: ריניקה

תודה רבה על תגובתך

10/11/2009 | 23:33 | מאת: אלעד

שמתכוונים לבשר גולש..איזה סוג בשר? ואיזה חלק מן הבשר זה הגולש? והאם הבשר הגולש בריא?

11/11/2009 | 14:02 | מאת:

שלום אלעד, גולש הוא שם של מאכל לא נתח בשר. לרוב משתמשים בנתחים שונים של בשר בקר כגון : נתח מס' 19- וייסבראטן ונתח מס' 15- צ'ך. כמובן שאפשר להשתמש בנתחים אחרים. בריאות מאכל הגולש תלויה בנתח הבקר שמשתמשים. בברכה,דנה