פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
10/11/2009 | 16:41 | מאת: מלי

תודה על תשובתך? לגבי הפרוקטוז שאני רגישה מה עדיף ?. דלעת או בטטה

10/11/2009 | 18:36 | מאת:

שלום מלי, במחינת ירקות היחדים שאינם מומליצים הם דלורית ובטטה. אין בעיה עם דלעת. בברכה,דנה

10/11/2009 | 15:37 | מאת: חדוה

האם חיטת דורום טובה לחולים במחלת הקרוהן במעי הדק? איזה חיטה תתאים לחולים במחלה? שעורה, שיפון, וכיוצ"ב

10/11/2009 | 15:42 | מאת:

שלום חדוה, אין המלצה לגבי סוג דגן כזה או אחר, זה תלוי בסבילות של החולה ובדרגת המחלה. לרוב במצב של רמיסיה, ניתן לצרוך מכולם. במצב של התקף פחות מזון נסבל, ולרוב, ככל שעשיר בסיבים, נסבל פחות. כך שמדובר בניסוי וטעיה. בברכה,דנה

10/11/2009 | 15:02 | מאת: נוראל

האם אפשר בבקשה לרשום בפורום היכן ניתן למצוא חנויות ספציפיות באזור גוש דן או היכן ניתן למצוא רשימה של חנויות כאלה, שמוכרות גבינה צהובה ללא לקטוז אפילו לא דלת לקטוז וכמו כן חלב וגם גבינה לבנה. שאלה נוספת - האם תשובה 70 בבדיקת מימן בנשיפה מוכיחה שלא כדאי לשתות חלב ולאכול גבינות גם דלי לקטוז אלא ללא לקטוז לחלוטין

10/11/2009 | 15:27 | מאת:

שלום נוראל, איני מכירה חנויות באזור המרכז, אך יש חנות גדולה למוצרים מיוחדים בגן שמואל. אין חלב ללא לקטוז בכלל רק דל לקטוז של תנובה. במקום יש תחליפים כגון חלב סויה וחלב אורז. לגבי גבינה מהובה, ישנה גבינה צהובה צמחית. אחוז הלקטוז בגבינה צהובה אפסי. לגבי התשובה, איני מכירה את הערכים, והגדרה לרגישות צריכה להנתן ע"י גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

10/11/2009 | 13:51 | מאת: ניר

שלום רב, האם יש סוגים מסויימים של ירקות שאי אפשר לאכול עם סוגים אחרים של ירקות? או שניתן לאכול את כל סוגי הירקות ביחד?

10/11/2009 | 15:27 | מאת:

שלום ניר, אפשר לאכול את כל הירקות יחד ללא הגבלה. בברכה,דנה

10/11/2009 | 13:26 | מאת: נגה

האם הוספת מיץ לימון לכוס עם מי ברז חמים הורסים את הויטמינים בו? אני שותה את זה בבוקר יחד עם כדור ברזל לשיפור הספיגה וגם כי שמעתי כי זה עוזר לפעולת המעיים. תודה

10/11/2009 | 15:28 | מאת:

שלום נגה, חימום מוריד זמינות של ויטמין C וגורם לחמצונו, לכן עדיף בטמפ' החדר וטרי. בברכה,דנה

10/11/2009 | 11:46 | מאת: זיו

האם ניתן לתת לילדים כמוסות פרוביוטיקה אשר מיועדות למבוגרים? אשתי רכשה כמוסות JARRO_DOPHILUS לשמושה, זוהי תערובת של 8 זני חיידקים פרוביוטיים, 5 מיליארד אורדניזם בכמוסה. הרם ניתן ומומלץ לתת לילדים או שמא יש מוצרי פרוביוטיקה לילדים בלבד? ילדי הינם בני 3 ו 5. תודה מראש זיו

11/11/2009 | 21:19 | מאת:

זיו שלום! לרוב החברות יש היום מוצרים אבקתיים המיועדים לילדים וניתנים להמסה במשקה. אלה מומלצים יותר בשל רכב הזנים והמינונים המותאמים לילדים. בברכה, נועה

10/11/2009 | 11:45 | מאת: מאיה

אני רוצה לעבור לתזונה כמה שיותר בריאה, רצוי טיבעית. אני רוצה לשאול לגבי 3 דברים אם הם מתאימים לתזונה טיבעית: שיבולת שועל אינסטנט, פריכיות אורז ולחמית של אוסם.

10/11/2009 | 15:30 | מאת:

שלום מאיה, עדיף שבולת שועל טריה ולא אינסטנט, אין בעיה עם פריכיות אורז ובין לחמית ללחם מחיטה מלאה או שיפון, עדיף לחם. בברכה,דנה

09/11/2009 | 21:49 | מאת: רינה

דנה שלום, מה לעשות, אני אוהבת אגוזים/שקדים/בוטנים קלויים, שכנראה אינם מומלצים (עפ"י דברים שקראתי). האם אכילתם היא ברכה לבטלה (מבחינה תזונתית), או שבכל זאת יש משמעות חיובית לאכילתם, גם אם אלה שאינם קלויים (מהם אינני מתלהבת) - עדיפים? אודה על הבהרתך. רינה

09/11/2009 | 22:27 | מאת:

שלום רינה, ערכם התזונתי של זרעים קלויים נמוך משמעותית מאלו שאינם קלויים, בשל תכולת נתרן גבוהה יותר וכן שינוי במנה חומצות השומן, ועל כן, ניתן לצורכם אך במינן מוגבל בהרבה מאלו שאינם קלויים. בברכה,דנה

09/11/2009 | 19:49 | מאת: יונה

לדנה שלום, אשמח לדעת האם קליית ירקות כדוגמת פילפלים, עגבנית,בטטות וכו...עשויה לפגוע ברכיבים התזונתיים שלהם קרי בויטמין סי, קרוטנואידים וכיו"ב. מה לגבי השרייתם בחומץ? תודה

09/11/2009 | 22:37 | מאת:

שלום יונה, כל תהליך בישול של ירקות ופירות גורם לאובדן של חלק מהויטמינים והמינרלים. ישנם ויטמינים רגישים יותר כגון ויטמין C אך ויטמין A, E ורוב ויטמיני B פחות רגישים לחום, ואף הופכים לזמינים יותר לאחר בישול. בברכה,דנה

09/11/2009 | 17:04 | מאת: אורנית

סובלת מבטן נפוחה. מנסה להוריד סוגי מזונות היום בצהרים אכלתי סנביץ לחם לבן ללא סיבים עם טונה וביצה.+ שתי רצועות פלפל אדום ובבוקר סנביץ לחם לבן עם גבינה לבנה + גבינה צפתית 5% יש משהו במזון שאכלתי היום שלדעתך גרם לי לנפיחות.

09/11/2009 | 22:38 | מאת:

שלום אורנית, איני רואה בעיה במזון שאכלת. אין בו משהו מיוחד הגורם לנפיחות. בברכה,דנה

09/11/2009 | 09:51 | מאת: דבי

שלום רציתי לדעת מה נחשב בשר בקר רזה? תודה

09/11/2009 | 12:04 | מאת:

שלום דבי, הבקר מחולק לפי נתחים, כאשר הרזים ביניהם הינם: וייסבראטן (נתח מס' 19)- מומלץ לצלי. אווזית (נחת מס' 14)- לקדרה, לאסקלופ או במחבת בווק כרצועות. סינטה ( נתח מס' 11)- לרוסטביף, סטייק סירליון. כף ( נתח מס' 16)- לאסקלופ, בווק כרצועות ובכנתח לרוסטביף. שייטל ( נתח מס' 13)- כסטייק, אסקלופ ורצועות בווק. צ'ך ( נתח מס' 15)- כסטייק או קוביות לקדירה או צלי. בכל הנתחים הנ"ל יש פחות מ- 5% שומן ל- 100 גר' בשר ועד 50 מ"ג כולסטרול. אלו נחשבים ליותר רזים מכרעי עוף ואף הודו אדום. רק חזה עוף נחשב לרזה יותר. בברכה,דנה

09/11/2009 | 09:09 | מאת: גלי

שלום רב רציתי לשאול האם דיאטת אטקינס המכילה 20 גרם פחמימה ליום בשלב 1 מסכנת חולה סוכרת מסוג 1 ( המזריק אינסולין ארוך טוווח+ קצר טווח) תודה

שלום גלי, דיאטת אטקינס אינה מומלצת לחולי סוכרת מסוג 1. היא לא נבחנה וכן בטיחותה לא נבחנה בסוכרת מסוג 1. בשל כמות הפחמימות המוגבלת מאוד יכולה להיות יותר סכנה להיפוגליקמיה. בברכה,דנה

08/11/2009 | 13:17 | מאת: ורד

האם אגוזי מלך יכולים להפחית את רמת הכולסטרול? האם התזמון חשוב ויש לאכול אותם עם מזונות המכילים כולסטרול? אלו עוד מזונות יכולים להפחית כולסטרול? תודה, ורד

08/11/2009 | 16:48 | מאת:

שלום ורד, אכילת אגוזי מלך יוכלה להועיל באיזון כולסטרול. כל מזון המכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות יוכל לשפר רמות כולסטרול כגון שמן זית, שומשום ומוצריו, שקדים טבעיים, אבוקדו ועוד. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

שלום שלום רציתי לדעת האם הוספת קינמון לפחמימה - למשל, לשיבולת שועל אכן מורידה את האינדקס הגליקמי שלה?? האם זה נכון לגבי כל פחמימה -אורז/תפוחי אדמה וכו'.... כיצד? תודה

שלום גיא, קינמון לא מוריד אינדקס גליקמי של מזון. ישנם מחקרים המראים כי צריכת קינמון עוזרת לאיזון סוכרת אך לא במנגנון של אינדקס גליקמי. בברכה,דנה

08/11/2009 | 12:10 | מאת: דבי

שלום, מכיוון שמקורות הברזל וה - b12 נמצאים בחי היכן שיש גם כמות גדולה של כולסטרול, ממנו אני סובלת, האם למרות זאת אני יכולה לצרוך 3 פעמים בשבוע ביצה אחת שלמה עם גמבה או מיץ תפוזים על-מנת להגביר ולעלות את רמת הברזל וה- B12 שחסרים לי ולכן גם קיבלתי זריקת B12?? הרי הברזל שבצומח כמעט ולא נספג וזה שבחי עשיר בכולסטרול מה עושים? הבנתי שהכולסטרול שבביצה אינו כה נורא כמו שחושבים, האומנם? תודה! שבוע נפלא דבי

שלום דבי, גם אנשים עם כולסטרול גבוה יכולים לצורך מזון מן החי. אכילת ביצה אחת ליום לא תשנה לרמת הכולסטרול, אך גם לא תתרום רבות לרמת הברזל וויטמין B12. עליך להקפיד על אכילת בשר בקר רזה, שבו כמות הכולסטרול נמוכה משל עוף, בשר הודו וכן עוף כמקורות מומלצים. ניתן לשלב דגני בוקר מועשרים בברזל. אם החסר בויטמין B12 מצריך זריקות, מסופקני שהמזון יספק את הצורך. את יכולה להשלים ע"י נטילת כדורי מתחת ללשון של ויטמין זה. בברכה,דנה

08/11/2009 | 10:56 | מאת: אורלי

האם כמות של חצי מלפפון וקצת פלפל אדום מספיק ליום אחד אנני אוהבת ירקות ואני מבינה כמה זה חשוב. רציתי לדעת עם זה מספיק.

08/11/2009 | 16:51 | מאת:

שלום אורלי, צריך לצרוך לפחות 5 מנות ירק ליום, רצוי מכל הצבעים. לכן המנה שלך אינה מספקת. בברכה,דנה

08/11/2009 | 20:56 | מאת: נועה

למה הכוונה במנה? כמה זה מנה אחת?

08/11/2009 | 00:17 | מאת: מיואשת

אני לצערי קיבלתי את תופעות גיל המעבר בבת אחת ומאז רק שמנתי לא מצליחה לרדת במשקל ולהתמיד כפי שהייתי לפני כמה שנים האם יש קשר ?בשינויים הורמונלים להשמנה?? תודה מראש

08/11/2009 | 16:58 | מאת:

שלום , גיל המעבר אכן טומן בחובו שינויים הורמונליים ושינויים במנה הגוף, ירידה במסת שריר, עליה במסת שומן וירידה במטבוליזם הכלי. לכן נשים בגיל המעבר צריכות לעסוק ביותר פעילות גופנית ולשמור על תזונה נבונה על מנת לשמור על משקל תקין. כל שעליך לעשות הוא לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

שלום רב . בדיקות הדם אחרונות שערכתי הראו שיש לי מחסור בסודיום ( מלחים ) . המחסור נגרם עקב הקפדה שלי על צריכת המזון עקב מספר מחלות . בעקבות התוצאות ברצוני להתחיל להעלות את הרמת המלחים בגוף , אך בלי להעלות את לחץ הדם ( אני סובל מלחץ דם גבוה ) כתוצאה מכך . כיצד ניתן לעשות זאת ? תודה מראש .

שלום שמוליק, האם אתה נוטל משתנים מסוג תיזותיאזיד או פוסיד? האם אחת מהתרופות שאתה נוטל ללחץ דם הינן משתנים? כמו כן, מה היתה רמת הנתרן? בברכה,דנה

איני נוטל תיזותיאזיד או פוסיד . ללחץ דם אני נוטל ATACHND 16 ( פעמיים ביום ) , VASODIP 10 ( פעם אחת ) וCARDILOG 2.5 ( פעם אחת ) . רמת הנתרן - 132 . תודה .

07/11/2009 | 23:50 | מאת: נועה

שלום, רציתי לדעת אלו מזונות עשירים בויטמין C? תודה, נועה

08/11/2009 | 17:02 | מאת:

שלום נועה, פירות הדר ( תפוז, מנדרינה וכו'), קיווי, עגבניה, פלפל אדום, עלים ירוקים ועוד. בברכה,דנה

07/11/2009 | 20:20 | מאת: מלי

האם בדלעת יש סוכר. כמו בבטטה?

08/11/2009 | 17:07 | מאת:

שלום מלי, ב- 100 גר' דלעת לפני בישול יש כ- 6.5 גר' פחמימות מתוכן 1.4 גר' סוכרים פשוטים. ב- 100 גר בטטה לפני בישול יש כ- 28 גר' פחמימות מתוכן 0.5 סוכרים פשוטים. אמנם בבטטה יש סה,כ יותר פחמימות, אך מבחינת סוכר פשוט הרבה פחות. כמו כן בבטטה יותר סיבים תזונתיים. בכל מקרה, בטטה מוגדרת כפחמימה ודלעת כירק. בברכה,דנה

07/11/2009 | 18:24 | מאת: רינה

אני חדשה כאן ורציתי לשאול איך אני רושמת תגובה לתשובה שקיבלתי? תודה.

08/11/2009 | 17:03 | מאת:

שלום רינה, מתחת לתשובה מופיע "לחצי כאן להוספת תגובה? אז יפתח חלון וכתבי תגובתך. בברכה,דנה

07/11/2009 | 18:02 | מאת: רינה

08/11/2009 | 19:20 | מאת: ריניקה

תודה רבה דנה

07/11/2009 | 13:30 | מאת: משה

שלום מה גורם לסתימת מעיים באפרסמון ? הקליפה הקשה קצת? הפרי עצמו? או שאוכלים אותו לפני שבשל? אני אוכל לפעמים 8 יחידות אך- בשל בשל מימי ורך מאד תודה

07/11/2009 | 16:58 | מאת:

שלום משה, אפרסמון לא גורם לחסימות מעיים. בעבר היו זנים שגרמו ליותר חסימות באנשים עם נטיה לבזוארים, בעיקר מבוגרים. הבעיה נמצאת גם בפרי וגם בקליפה בסוג הסיבים של הפרי. עם הזנים היום אין בעיה, אך בכל מקרה לא מומלץ לצרוך יותר מ-1-2 מנות לאדם בריא. והגבלה כללית של עד 4 מנות פרי ליממה. למרקם הפרי אין משמעות. בברכה,דנה

07/11/2009 | 13:16 | מאת: דן

שלום ארטישוק ירושלמי מה הדרך הטובה ביותר לאכלו בלי לנפח הבטן , ושיהיה הכי פחות גזים . 1)מקולף חי.כמו שהו 2)מבושל ( מאודה) עם הקליפה 3)אפוי בתנור עם הקליפה 4) האם לכולם עושה גזים? או אני מגזים בכמות לארוחה ( בערך 380 גרם) + סלט . ולפעמים מוסיף ת"א בינוני+ בטטה.לארוחה זו . תודה

07/11/2009 | 17:00 | מאת:

שלום דן, אם הירק גורם לך לגזים, פשוט המנע ממנו. לא ידוע לי כי ארטישוק ירושלמי גורם לגזים מרובים, אלא כנראה נטיה ספציפית אצלך. ככל שמורידים תכולת סיבים הסיכוי לגזים יורד, כלומר מקולףו מבושל במים יגרום הכי פחות גזים. בברכה,דנה

07/11/2009 | 12:54 | מאת: לי

שלום, לאחרונה הנני סובלת מעצירות. ידוע לי שצריך לשתות הרבה מים כדי לא לסבול מעצירות. כמו כן בתקופה האחרונה אני שותה הרבה ספלים (כ-8 ביום)של מים חמים עם קינמון(לפעמים אני מוסיפה מעט מאוד חלב. רק קינמון, בלי סוכר.בנוסף אני שותה עוד כליטר מים קרים ביום כך שאין לי בעיה של חוסר בצריכה של נוזלים. האם יכול להיות שזאת הסיבה לעצירות? כי הרי אני כן מכניסה לגוף נוזלים- אז האם המים החמים יכולים להיות הסיבה לעצירות? האם הם מיבשים את הצואה, המעי? תודה.

07/11/2009 | 17:03 | מאת:

שלום לי, טפול בעצירות מצריך יותר משתיית נוזלים. הוא מצריך אכילת סיבים תזונתיים ופעילות גופנית יומית. מים חמים או קרים לא משנים בנוגע למרקם הצואה.אם התופעה חדשה ללא שינוי אורח חיים יש לשקול ייעוץ אצל רופא, שכן שינויים בהרגלי היציאה מחייבים בירור. בברכה,דנה

07/11/2009 | 12:26 | מאת: 20 שקדים

כמה קלוריות יש בשקד אחד?

שלום , בשקד אחד יש כ- 7 קק"ל. בברכה,דנה

07/11/2009 | 10:58 | מאת: סיגל

שלום רב. אני מבינה שאין באמת מזון שממיס שומנים, אחרת כולם היו אוכלים את זה ומרזים.... השאלה שלי היא, אילו מזונות סופחים שומנים במידה כזו שיכולות להקל על מערכת העיכול ובכלל?....יש לי בעיה של אבנים בכיס המרה אך בגלל מצבי הבריאותי אסור לי כרגע לעבור ניתוח להסרת הכיס. הבעיה של האבנים בין היתר שלפעמים המזון השומני עושה לי בחילות (למרות שאני לא אוכלת אוכל שומני מדי, אבל אפילו כף טחינה בסלט עושה לי בחילה...ומצד שני איני יכולה להימנע לחלוטין משומן באוכל כי זה חשוב). אז אני מנסה למצוא מזונות שיוכלו להקל על תחושת הבחילה, כלומר, שיוכלו לנטרל את האפקט של השומן.. כי ברור לי שהבחילות הן מהשומן.... תודה

07/11/2009 | 17:07 | מאת:

שלום סיגל, לצערי אין מזון כזה המקל ו/או סופח שומנים. הדרך היחידה היא להוריד באופן משמעותי בכמות השומן. כף טחינה מכילה כמות גדולה של שומן ולכן לא מומלץ. נכון שחייבים שומן בדיאטה כמקור לויטמינים מסיסי שומן וחומצות שומן חיוניות, אך מספיק כף שמן ליממה לספק כל אלו. לרוב, בבוקר ישנה נטיה לעכל שומן יותר בקלות, ולכן מומלץ לצרוך יותר שומן בבוקר ולהוריד באופן משמעותי לקראת הערב. אני מודעת לכך שהדיאטה אינה פשוטה, אך על מנת שתרגישי טוב, עליך להקפיד על דיאטה זו. בברכה,דנה

07/11/2009 | 10:45 | מאת: רבקה

שלום רב! בני בן 14 מגיל שנה לא מוכ לטעום פרות וירקות בשום דרך ובשום צורה ,הוא טוען שזה מגעיל אותו. השאלה שלי האים זה לא פוגע במשק הויטמינים בגוף ?והאים זה לא יפגע בו במשך חייו המאוחרים? תודה מראש

08/11/2009 | 07:54 | מאת:

רבקה שלום! במצבים כאלו אנו ממליצות ליטול מולטיויטמין. בגילו אפשר כבר מולטיויטמין המיועד למבוגרים. בברכה, נועה

06/11/2009 | 20:02 | מאת: מירית

שלום, היום קניתי מיץ מנדרינות סחוט טבעי של פריגת, בקבוק של 1 ליטר. משום שהייתי צמאה- גמרתי את כל הבקבוק בשעה. לאחר מכן הסתכלתי על טבלת הערכים שבבקבוק- והופתעתי לגלות שיש בו 460 קלוריות!! האם מנדרינה זה דבר משמין והאם ישנה הגבלה לכמות המיץ שכדאי לשתות? שהרי 460 קלוריות זה כמו ארוחה שלמה... תודה!

06/11/2009 | 23:50 | מאת:

שלום מירית, בפירות יש הרבה סוכר, ולכן המיץ מכיל הרבה קלוריות.ישנם מיצים להם מתוסף סוכר. 1 כוס מיץ שווה בערכה לאכילת 2 מנות פרי ביממה, ולכן יש להגביל בצריכה. אם אין חובה, איני ממליצה על שתיית מיצי פירות, עדיף לצורכם בצורתם הטבעית אשר מכילה יותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. בברכה,דנה

06/11/2009 | 15:36 | מאת: רינה

שלום, אני בדרך כלל סובלת מעצירויות, לאחר שקראתי מספר מאמרים על סגולותיו של הרימון החלטתי לשתות מיץ רימונים, שאלתי היא: האם מיץ הרימון גורם לעצירות ואיזה כמות אפשר לשתות, האם כל יום או לעתים רחוקות יותר.

06/11/2009 | 23:47 | מאת:

שלום רינה, אין הכוחה כי רימונים גורמים לעצירות, ועל כן אין המלצה להמנע מאכילתם, גם באנשים עם נטיה לעצירות. שתיה של כוס אחת ליום הינה מספקת, אך אין המלצות מדעיות בנושא. בברכה,דנה

08/11/2009 | 19:26 | מאת: ריניקה

תודה רבה עזרת לי מאד

06/11/2009 | 15:24 | מאת: מאי

באילו דגים יש הכי הרבה B3 – ניאצין?

06/11/2009 | 23:46 | מאת:

שלום מאי, ניתן למצוא בפורל, בקלה, טונה וסלמון במינונים גבוהים. בברכה,דנה

07/11/2009 | 17:50 | מאת: מאי

תודה. האם גם בטונה משומרת?

06/11/2009 | 15:09 | מאת: מור

האם החומר טריפטופן נמצא בגרגירי חומוס משקית מוקפאת?

06/11/2009 | 23:40 | מאת:

שלום מור, גרגרי חומוס, גם קפואים, מכילים טריפופן. זוהי חומצת אמינו שאינה משתנה בגלל הקפאה ו/או שימור. בברכה,דנה

06/11/2009 | 13:58 | מאת: יואב

שלום דנה, אני אוהב מאוד אגוזי מלך, מקדמיה ופקאן אך מעוניין גם לשמור על משקל תקין, ברצוני לדעת מהי הכמות המומלצת ליום של 3 סוגי האגוזים הללו?

שלום יואב, 5-6- אגוזים , סה"כ, ליממה הינם מנה מספקת. בברכה,דנה

06/11/2009 | 11:26 | מאת: ליבי

האם מותר לשתות חליטת עשב לימון באופן קבוע כאשר נוטלים כדורי קומדין?

06/11/2009 | 23:35 | מאת:

שלום ליבי, אין לי מידע לגבי תכולת ויטמין K בעשב לימון . שנית, חליטה ככל הנראה לא תכיל הרבה כי זהו ויטמין מסיס שומן ולכן יצא פחות בחליטה במים, לכן איני חושבת שתהא בעיה, אך אם זהו מוצר מזון חדש, רצוי לא להוסיף. בברכה,דנה

שלום, איזנתי לחץ דם גבוה מזה 13 שנים (בת 40, משקל עודף גבוה) בהצלחה רבה (120 על 70). בדיקות אקו, ומאמץ בהצלחה לפני חצי שנה. בגלל שיצאתי מאיזון סוכרת ניסיתי לאכול דברים שלאיעלו את הסוכר. קצת מביך אבל אכלתי כ- 150 גרעינים עם מלח מדי ערב כמעט מזה חודשיים. התוצאה- הסוכרת בסדר אבל לחץ הדם בשמיים (120 על 110!). יש לי תור לאקו נוסף והולטר ואעשה אותם אבל האם זה ייתכן שהכל קרה בגלל המלח? אם כן, האם זה הפיך?

שלום דניאלה, איני יכולה לומר בוודאות שהכל בגלל המלח, אך בוודאי הוא גורם נוסף לבעיה. עליך להפסיק עם הגרעינים המומלחים לאלתר. בברכה,דנה

05/11/2009 | 20:16 | מאת: מורן

הגעתי למצב שבו אני לועסת 3 חבילות מסטיקים ביום.לרוב ללא סוכר. לעיתים זה ממש הופך לי את הקיבה.. עושה לי גזים ו או שלשולים ולפעמים סתם נפיחות שעוברת בלילה.. רציתי לקבל עצה איך להיגמל... ולדעת אם יש לזה סכנה בריאותית...

05/11/2009 | 21:57 | מאת:

שלום מורן, אין סכנה בריאותית ידועה בכמויות שאת צורכת, פרט לתופעות שאת מתארת. אין פה גמילה, כי זה לא ממכר, הוציאי מראשך שיש לך התמכרות, אין במסטיקים או בלעיסה שלהם אפקט ממכר. פשוט תחליטי שאת מפסיקה ואל תקני. בברכה,דנה

05/11/2009 | 17:52 | מאת: עוגות/עוגיות

תועלת תזונתית? זה מחזק? זה תורם משהו?

05/11/2009 | 21:55 | מאת:

שלום, לעוגות ועוגיות ערך קלורי רב. הן לרוב מכילות הרבה סוכר ושומן, ולכן לא נחשבות למזון תורם ו/או מזין. בברכה,דנה

05/11/2009 | 14:53 | מאת: נטלי

שלום רב רציתי לדעת מהי כמות הבשר הממולצת לתינוק בגיל זה? האם צריך לאכול כל יום בשר? אם אני רוצה להמיר את הבשר כדי לגוון למשל באפונה או עדשים כתומות או שעועית , כמה אני צריכה לתת כדי שיהיה שווה ערך למנת בשר? האם יש לכן רעיונות לארוחת בוקר (אלרגי לאבוקדו , לחלב , לסויה , חיטה , חלבון) האם יש לכן רעיונות למאכלים ללא חיטה וביצים? אני נותנת לו אטריות אורז אבל זה לא משמין , האם יש לכן דברים במקום? אודה לכן מאוד על תשובתכן תודה על עזרתכן בברכה ויום טוב נטלי

נטלי שלום! אתם צריכים להיות בטיפול ומעקב של דיאטנית ילדים. חשוב לעבור במדוקדק על התזונה של בנך ולוודא שאין מחסורים תזונתיים. לשם כך יש גם צורך בבדיקות דם ספציפיות. לשאלתך לגבי בשר - כן, ילד (גם לא אלרגי...) צריך מנה בשרית פעם ביום, לא רק כמקור לחלבון אלא גם ברזל, אבץ וויטמינים. את הקטניות מומלץ מאוד להוסיף לתפריט אך יותר כגיוון הפחמימה (וודאי אם אלרגי לחיטה). ציינת שאת מצפה שיעלה במשקל (האם יש בעיה בגדילה?). לכן אני חוזרת וממליצה שתהיו במעקב צמוד של דיאטנית ילדים. בברכה, נועה

05/11/2009 | 14:13 | מאת: מיאל

רציתי לשאול כמה קלוריות יש במנת שוורמה בפיתה עם כף טחינה ובערך 10 יחידות צ'יפס תודה מראש.

05/11/2009 | 21:54 | מאת:

שלום מיאל, בממוצע כ- 650-700 קק"ל. בברכה,דנה

05/11/2009 | 10:52 | מאת: יאיר

שלום רב, אני בן 48. בבדיקת דם שערכתי לאחרונה התקבלו התוצאות הבאות: כולסטרול כללי - 227 LDL - 127 HDL - 86 טריגליצרידים - 66 ברצוני לשאול האם אני צריך לסגל הרגלי תזונה חדשים כדי להוריד את ערך הכולסטרול הכללי שיהיה פחות מ - 200? היחס LDL/HDL הינו מתחת ל 1.5 היות ואני עוסק בספורט בשעות הפנאי. תודה יאיר

05/11/2009 | 13:06 | מאת:

שלום יאיר, הואיל וה-LDL מתחת ל- 160, וה-HDL מעל 45 וטריגלצרידים נמוכים, לא הייתי משנה כלום. אין לך מבחינת בדיקות גורמי סיכון. אנחנו כבר לא מסתכלים היום על סך הכולסטרול. כן יש להקפיד בכל מקרה על תזונה כנונה, דלת שומן רווי וכולסטרול, עשירה בסיבים, דלה בסוכר פשוט ופעילות גופנית, כאורח חיים בריא, לא ספציפית לבדיקות. בברכה,דנה

04/11/2009 | 22:35 | מאת: noyman

יש לי נטיה לפתח חסימות מעיים (כבר אשפוז שני בגיל 30). האם יש מזונות שמעלים סיכון לחסימה ואסור לי לצרוך אותם? תודה!!!

05/11/2009 | 13:05 | מאת:

שלום, על רקע מה החסימות? האם יש מחלת מעי? האם עברת ניתוחים? האם מדובר בבזוארים? בברכה,דנה

04/11/2009 | 21:05 | מאת: אורית

שלום, אני בשבוע 27 להריון. ההמוגלובין שלי הוא 9.3 ולכן הרופאה המליצה לי לקחת אקטיפרין בנוסף לפרנטל. כמות הברזל באקטיפרין מספיקה? יש תוסף שיותר מתאים? תודה!!!

05/11/2009 | 13:01 | מאת:

שלום אורית, תוספת ברזל בהריון אינה תוסף תזונתי אלא תרופה, ועל כן יש להתייעץ עם רופא ו/או רוקח. בברכה,דנה

04/11/2009 | 19:43 | מאת: שוקולד מנטה מסטיק

מהם הערכים התזונתיים שיש בו,שכולם טוענים שהוא מאוד בריא..למרות ערך הקלורי שיש בו כ 450 ל 100 גרם.. ולמי הוא מומלץ....

שלום, ככל שהשוקולד מכיל יותר קקאו, כך הוא יותר מריר וכן מכיל יותר נוגדי חמצון. אין זה אומר כי אינו מכיל שומן וסוכר ונטול ערך קלורי, אך מומלץ יותר משוקולד חלב. בברכה,דנה

04/11/2009 | 18:23 | מאת: יעקב

שלום הבנתי שסובין חיטה מונע ספיגת מינרלים בגוף מה לגבי סובין שבולת שועל ואם כן כמה לצרוך ממנו כטרום סוכרתי יעקב

05/11/2009 | 12:58 | מאת:

שלום יעקב, כל הסוגים של סיבים יכולים לעכב ספיגה של ויטמינים ומינרלים, ולכן לא משנה סוג הסובין. כן מומלץ לצרוך סיבים כדרך לאיזון סוכרת,שומנים והורדת סיכון לסרטן מעי הגס, ולכן לא צריך להמנע ממנעו, אך לא לקחת סובין בנוכחות תרופות ומולטיויטמינים. בברכה,דנה

04/11/2009 | 14:52 | מאת: חני

אני צמחונית. מזה שנתיים אנני אוכלת מזונות מן הצומח כמו שניצל של זוגלובג מכל גווניו. האם ביצה ביום מספקת את תצרוכת הברזל היומית? האם להוסיף עוד משהו.

04/11/2009 | 16:58 | מאת:

שלום חני, ביצה אינה מהווה מקור יומי מספק לברזל. ברזל ניתן למצוא גם בדגים ובמוצרי חלב, אך בכמות מופחתת באופן משמעותי לעומת בשר ועוף. עליך לעקוב אחרי רמות, ובמידת הצורך ליטול תוסף. בברכה,דנה

04/11/2009 | 13:02 | מאת: רותי

שלום, התחלתי לקחת את הרדוקטיל לפני 4 ימים ובאמת הוא נהדר לא עשה לי שום תופעות לוואי ויש ירידה בתאבון. האם אפשר לקחת את הכדור ללא הגבלה אם אני עושה מעקב אחר לחץ הדם שלי ובדיקות דם. אני יודעת שהכדור הוא מוגבל לשנה אבל אני באמת מפחדת להפסיק לקחת אותו מפני שקראתי שישנה עלייה רבה בתיאבון (יותר משהיה לפני הכדור) כאשר מפסיקים לקחת אותו. אודה לתשובה בהקדם. תודה

04/11/2009 | 16:56 | מאת:

שלום רותי, תופעות לוואי לא מתחילות אחרי 4 ימים של שימוש, אלא יותר. ההמלצה לא לקחת יותר משנה כי זה לא נבדק לאורך זמן וכן לעיתים תופעות הלוואי מכריחות להפסיק אח"כ. העליה במשקל אחרי נובעת מהעובדה שכדורים לירידה במשקל אינם פתרון לטווח ארוך, ולכן מומלץ תמיד לשלב עם דיאטה והרגלי חיים בריאים, כולל פעילות גופנית. כל המלצה בנושא תרופות צריכה להיות מרופא ולא דיאטנית ועל כן את צריכה להתייעץ איתו. בברכה,דנה

היי בבדיקה האחרונה שביצעתי התוצאות לטריגליצרידים היו 25 במקום 50 LDL 75 110 hdl 51 48 total 163 130 (בהתאמה הבדיקה הראשונה משמאל צמוד לערך) ידוע לי שיש "משוואה" שמתוכה מחשבים את הערכים והמעבדה לא באמת מודדת את ה LDL אלא מחשבת אותו מתוך המשווואה. השאלה שלי היא איך יכול לחול שינוי מבלי שינוי משמעותי בתזונה ומה המשמעות של השינוי הזה ואיך אני יכול לשנות את התוצאות תזונתית בהנחה שאני ניזון מדיאטה דלת פחמימות ורבת חלבונים ושומנים , סוג של אטקינס אישי שאימצתי לעצמי ושמוכיח את עצמו במשקל ובבריאות כללית טובה. תודה על תשובתכן.

שלום , הסטיות בתשובות שלך לא מעידות על שינוי של ממש וןלכן אין לייחס להן כל חשיבות. רמות טריגלצרידים נמוכות אינן בעייתיות ואינן מהוות גורם סיכון, בניגוד לכולסטרול נמוך שיכול להעיד על תת תזונה. הבדיקות תקינות וסבירות. בברכה,דנה

03/11/2009 | 23:34 | מאת: עדנה

מזה פוספטידיל סרין? היכן זה נמצא במזון ולמה זה טוב?

04/11/2009 | 16:54 | מאת:

שלום עדנה, פוספטידילסרין הינו חומר הנמצא בממברנות של תאים.בגוף האדם חלקו העיקר במוח, בתאים של נוירונים. בעבר כאשר חשבו לתת חומר זה כמקור לשיפור הזיכרון ומיצו אותו ממוח של בקר. ואכן מחקרים הראו שיפור בזיכרון. אך כאשר החלה מגפת הפרה המשוגעת הפסיקו בייצור מוצר זה ועברו למיצוי מסויה. כמובן, שחומר זה הוא שונה בתכליתו. פוספטידיל סרין ממוח בקר מחובר לחומצות שומן רב בלתי רוויות מסוג אומגה 3 וכן המיצוי אינו טהור ומכיל מרכיבים נוספים של המוח שיכול להיות שתרמו לתוצאות. לעומת זאת פוספטידילסרין שמוצה מסויה מחובר לחומצות שומן רוויות בעיקר. המחקרים שנעשו בפוספטידילסרין שמקורו מסויה הראו תוצאות סותרות וברובם לא היה שיפור בזיכרון, ולכן איני רואה כי שימוש בו יועיל לאף אחד פרט לחברה המייצרת אותו. בברכה, דנה

03/11/2009 | 13:43 | מאת: מאי

האם חצי פלפל אדום מספיק למנה יומית של ויטמין סי? והאם החצי השני שנשאר במקרר עד למחרת מאבד את הויטמין? תודה

03/11/2009 | 22:15 | מאת:

שלום מאי, בפלפל אדום קטן יש כ- 100 מ"ג ויטמין סי, כך שמנה זו מספקת. חצי פלפל אדום לרוב יתלווה לאור ירקות ופירות שיספקו את השאר. ויטמין סי נשמר בתאים שלמים. תאים שנחתכו הויטמין סי יתחמצן, לכן התכולה היחסית בחצי השני תרד. בברכה,דנה

03/11/2009 | 13:29 | מאת: טל

האם יש הנחיות מיוחדות למצב של עצירות חסימתית? אני צורך ירקות ופירות ומבצע פ"ג. תודה!

03/11/2009 | 22:16 | מאת:

שלום טל, מה הכוונה לעצירות חסימתית? האם מדובר באבני צואה? בברכה,דנה