פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
08/09/2009 | 22:35 | מאת: א

שלום רב! ביתי בת 7 חודשים ואוכלת אוכל מוצק בתיאבון רב מגיל 4 חודשים נדמה לי שהיא אוהבת לאכול אפילו יותר מלינוק. היא אוכלת ירקות, פירות, דגנים (שיבולת שועל ואורז גריסים בעיקר) עוף, קטניות (עדשים כתומות וירוקות). בהתחלה היתה אוהבת להחזיק את הכפיות ולהכניס לפה, עכשיו היא מחכה עם פה פתוח. היא מוכנה לאכול ולאכול והדבר היחיד שמפסיק את זה זו עייפות. ביתי הראשונה הייתה מפנה את הראש הצידה כשנמאס לה אבל הצעירה לא. אני לא חושבת שאני זו שצריכה להודיע על סיום הארוחה כי זה צריך להיות הויסות שלה, אבל היא לא מפסיקה אז איך מלמדים אותה להרגיש מתי מספיק ולאותת לנו? איך מזהים אם היא באמת צריכה עוד ועוד, אולי חסר לה משהו ספציפי? היא יונקת בבוקר, ב 13:00 ועוד כמה פעמים אחהצ ובלילה. יניקות קצרות יחסית - בערך 10 דקות מקסימום כל אחת. בשעות היום היא אוכלת ארוחת בוקר, צהריים וב10 בערך שותה משקה שקדים ופירות. אשמח לתשובות.. תודה!!

09/09/2009 | 12:11 | מאת:

שלום, איני מומחית בתזונת תינוקות וילדים. פני לדיאטנית במסגרת קופת חולים המתמחה בתחום זה. בברכה,דנה

24/09/2009 | 08:21 | מאת:

שלום לך! אני חסידה גדולה של הגישה הנותנת לילד לווסת לעצמו את הכמויות. מה קורה כעת? מי מודיע על סיום הארוחה? האם באמת היא מסוגלת לשבת שעה ויותר לארוחה? מבחינה תזונתית וכן חינוכית כדאי לשאוף לארוחה תמשך 20-30 דקות. ככל שהיא תגדל כדאי לנסות להכניס אותה למסגרת הזו. מבחינת חסרים - לא נשמע סביר לפי מה שאת מתארת... חשוב לעקוב אחרי עקומת הגדילה שלה ולוודא שאין חריגות גדולות למעלה או למטה. בברכה נועה

08/09/2009 | 19:32 | מאת: רמי

יש לי חוסר בוטימין b12 וויטמין d כמו כן התגלתה אצלי קנדידה . אני מטופל בכדורים בהתאם . יש לי גלי חום בגוף שלא עוזבים אותי במשך כל היממה . אני מטופל מזה כחודש וחצי ,האם יש קשר ? ויטמין b12 -ערך 180 וויטמין d ערך 21 בדיקות הדם הכלליות יצאו בטווח הנורמאל . אשמח לתשובה

08/09/2009 | 19:44 | מאת:

שלום רמי, לא ידוע לי על קשר בין הטיפולים לגלי חום. אם אתה בגיל מבוגר, גם גברים עוברים תהליך בדומה לנשים, שנקרא "אנדרופאוזה" המתאפיינת בירידה בהורמוני מין ומלווה גם כן בגלי חום. אם אתה איש צעיר ובריא, איני יכולה לומר מהי הסיבה לכך. בברכה,דנה

08/09/2009 | 20:16 | מאת: רמי

האם בדיקת דם יכולה לגלות את ה -אנדרופאוזה" ,מה צריך לבקש מהרופה? ,אני בן 45

08/09/2009 | 13:28 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 25, סטודנטית ועובדת (גם לילות), מזה חצי שנה אני מרגישה תחושת עייפות חזקה שפוגעת בשגרת היום יום. בבדיקות הדם הכול נמצא תקין,(ונפסל חשד למחלת הנשיקה). האם יש משהו ברמת התזונה שאני יכולה לעשות ע"מ להקל על תחושת העייפות? תודה רבה.

08/09/2009 | 19:42 | מאת:

שלום מיכל, תזונה לא מכסה על חוסר שינה. את עייפה כי את גם עובדת וגם לומדת, וזה בהחלט מעייף. קבעי לך הרגלי שינה בריאים יותר, והעייפות תשתפר. כל שימוש במעוררים כגון סוכר וקפאין יעזרו רק בטווח הקצר. בברכה,דנה

08/09/2009 | 13:00 | מאת: ענת

הי נועה, בחודשים האחרונים סבלתי מהחיידק הנ"ל בבטן וטופלתי ע"י כמה סוגי אנטיביוטיקות כטיפול נרחב בכדי להשמיד את החיידק העקשן. האם ישנה תזונה ייחודית שיכולה לעזור? יכול להיות שאני סובלת משלשולים בגלל זה? תודה מראש

08/09/2009 | 19:41 | מאת:

שלום ענת, אין טיפול תזונתי מיוחד נגד החיידק עצמו. הבעיה בעיקר בטיפול עם הרבה אנטביוטיקה במינון גבוה הוא כאבי בטן ושלשולים, לכן כדאי לשלב פרוביוטיקה, אם במזון כמו אקטימל ומוצרי ביו או בקפסולות. בברכה,דנה

08/09/2009 | 12:51 | מאת: קיפודן

שלום אני בן 30 ובבדיקת דם התגלה אצלי מחסור חמור (לא הצליחו למדוד) של ויטמין B12. התחלתי לקבל זריקות (בישבן). קראתי באינטרנט שהם כואבות אך אני לא חש בשום כאב מיוחד. אני מקבל זריקות כשלושה ימים - וכמובן עברתי לאכילה מוגברת של בשר. אני עדיין מרגיש עייפות כל הזמן. תוך כמה זמן אנו אמור להרגיש שינוי? איזה מזון כדאי לי לאכול - קראתי על כבד ודגים באינטרנט - אך האם זה מתנגש אם מזונות אחרים כך שזה לא אפקטיבי? לאחרונה התחלתי לעשות פעילות גופנית - האם עליי להפסיק אותה בעקבות זה? תודה מראש

08/09/2009 | 19:39 | מאת:

שלום, השינוי יכול לקרות תוך כמה שבועות עד חודשים. חלק מהנזקים של חסר בויטמין הינם בלתי הפיכים. בשר בקר, הודו, דגים, מוצרי חלב וביצים מהווים מקור טוב. אין ביניהם התנגשות. יש לקחת בחשבון שהספיגה שלך פגומה, כך שמזון לא בהכרח ישנה את המצב. אין סיבה להפסיק את הפעילות הגופנית. בברכה,דנה

08/09/2009 | 12:11 | מאת: עמנואל

שלום רב, ידוע לי שמשרד הבריאות הישראלי ממליץ להגביל צריכת סויה לילדים: מנה אחת של מוצרי סויה ביום ולא יותר משלוש פעמים בשבוע. שאלתי היא מהי העמדה בארה"ב ואירופה?האם גם הם ממליצים להגביל, ולמי (ילדים, מתבגרים וכו')? תודה! עמנואל

עמנואל שלום! ההנחיות הקיימות בעולם מתייחסות לתינוקות ולצריכת תמל"ס (תכשיר הזנה לתינוקות המבוסס על חלבון סויה). משרד הבריאות נוקט בגישה מחמירה וזהירה גם עבור גיל הילדות לאור החשדות לסיכונים מסוגים שונים (אשר ככלל הוכחו בחיות מעבדה אך לא בבני אדם). נחוצים מחקרים נוספים בתחום וזה כמובן מאוד בעייתי מבחינה אתית... בברכה נועה

08/09/2009 | 11:06 | מאת: אבי 41

שלום שמי אבי ואני שואל לגבי אבא שלי שהוא עבר 3 התקפי לב בעברו רציתי לדעת האם יש קשר בין אכילת גבינה צהובה (דלת שומן) מותכת לדוגמה כמו טוסט לבעיות חסימת כלי דם בתודה מראש אבי

08/09/2009 | 12:41 | מאת:

שלום אבי, אכילה לש מזון אחד לא תגרום למחלה כזו או אחרת, אלא שילוב של הרגלי אכילה והרגלי בריאות, כגון עישון ופעילות גופנית, וכן מתח נפשי. לכן אין להאשים מזון אחד אלא מכלול של גורמים. גם אם אוכלים מזון שהינו יותר עתיר שומן, לבדו לא יגרום לבעיה לבבית. בברכה,דנה

08/09/2009 | 12:54 | מאת: אבי 41

אז אני אנסח זאת שוב האם גבינה מותכת נכללת בין הגורמים לבעיות (חסימות בכלי הדם? אבי

08/09/2009 | 10:38 | מאת: R

האם אכילת דגים מפחיתה את רמת הכולסטרול הרע בדם? המה זה בדיוק אומר כשרושמים על קופסת שימורים של טונה רמת הכולסטרול? האם הכולסטרול הזה הוא "טוב" או כולסטרול "רע" שפוגע בגוף?

08/09/2009 | 12:40 | מאת:

שלום, תלוי בסוג הדג, דגנים המכילים יותר אומגה 3 יכולים לעזור באיזון הכולסטרול, כגון סלמון, טונה, מקרל, הרינג, לוקוס, הכוונה לדגים טריים לא משומרים ו/או מעושנים. כמו שמארתי, כולסטרול במזון הוא רק כולסטרול, לא טוב ולא רע, זה לא כמו בגוף האדם. בכל מקרה הכולסטרול במזון בכמויות גדולולת תורם לעליה ברמות הכולסטרול סך הכל בגוף, לאו דווקא טוב או רע. בברכה,דנה

09/09/2009 | 09:19 | מאת: R

זאת אומרת אם אני אוכלת טונה מקופסאות שימורים אני לא עוזרת לעצמי להפחית את רמת הכולסטרול הרע? (LDL)?

08/09/2009 | 09:37 | מאת: גולדי

אני חולה בסרטן ריאות שלב 4.ומקבלת כימוטרפיה טקסוטר.מכרה המליצה לי על היביסקוס ,מה דעתכן? תודה גולדי

08/09/2009 | 12:38 | מאת:

שלום גולדי, איני מתמחה בתזונה אלטרנטיבית וצמחי מרפא, לכן לא אוכל לעזור לך בנושא. בברכה,דנה

07/09/2009 | 21:11 | מאת: קארין

שלום רב. אני אכלנית כפייתית של פירות +פירות יבשים. רציתי לדעת עם זה בריא. כי אני אוכלת המון פירות+פירות יבשים ותמיד חסר לי B12 ותמיד אני מרגישה חולשה. יש לציין שאני לא מוותרת על ארוחות. וגם תמיד אני במשקל 49-50 לא יותר מזה. תודה.

07/09/2009 | 21:31 | מאת:

שלום קארין, איני מבינה את המושג " אכלנית כפייתית של פירות+ פירות יבשים" מה הכמות, במה מדובר? בכל מקרה, פירות לא יתנו לך אף פעם B12, לשם כך צריך לאכול מזון מן החי ו/או לקחת תוסף. בברכה,דנה

07/09/2009 | 20:15 | מאת: עדנה

דנה ויינר שלום, לאחרונה יש לאלטמן מוצר חדש של ויטמין D בטיפות שכיידוע מיועד גם ובפרט לתינוקות. המוצר מכיל גם mct ולפי תשובתך האחרונה באתר המוצר אינו כל כך בטוח לשימוש. מה את חושבת בקשר למתן ויטמין זה לתינוקות ? יש לציין שגם יתר ויטמיני d הנמכרים לתינוקות מכילים חומרים שאינם מומלצים כמו חומר משמר הגורם להיפראקטיביות. אודה על תשובתך המהירה עדנה

07/09/2009 | 21:06 | מאת:

שלום עדנה, איני יודעת איפה ראית כי ציינתי ששמן זה אינו מומלץ או בריא, כי זה ממש לא נכון, כנראה זוהי אי הבנה. שמן מסוג MCT הינו שמן בעל חומצות שומן בינוניות באורכן שיתרונן שאינן דורשות מלחי מרה לספיגת שומן וניצולן לאנרגיה טוב יותר. המחשבה העומדת מאחרוי זה היא שלוב עם הויטמין, דבר המאפשר ספיגה ללא סביבה שומנית המחייבת הפרשה של מלחי מרה.לגבי תינוקות, יש להתייעץ עם רופא ילדים ו/או רוקח. בברכה,דנה

07/09/2009 | 17:36 | מאת: אלי

דנה שלום, אנא התייחסותך לפנייתי מ-2.9 בנדון. תודה. אלי

07/09/2009 | 21:14 | מאת:

שלום אלי, ראה תשובתי במקום השאלה. בברכה,דנה

07/09/2009 | 16:13 | מאת: נועה

רציתי לשאול אם ישנה בעייה לאכול עור של דג או שכדאי להוריד את העור כשאוכלים דג?

07/09/2009 | 21:07 | מאת:

שלום נועה, כעיקרון, עור הדג מכיל יותר שומן, לכן רצוי להוריד ולהמנע מאכילתו. בברכה,דנה

07/09/2009 | 15:02 | מאת: R

איך זה יכול להיות שבדג יש כולסטרול? והאם הכולסטרול הזה הוא טוב או רע?

07/09/2009 | 21:08 | מאת:

שלום, לכל מוצר מן החי יש כולסטרול, ודג הוא מן החי. כולסטרול חיוני לבמנה התא ותפקודו ולכן קיים תמיד. זה לא כולסטרול טוב או רע, במזון זה רק כולסטרול, זה לא שווה ערך לכולסטרול בבני אדם. בברכה,דנה

07/09/2009 | 11:54 | מאת: אלעד

1.את האבץ למציצה צריך לקחת תת לשוני?אם כן למה? ומה ההבדל בין האבץ לבליעה למציצה? ולמה בי 12 צריך לקחת גם תת לשוני?

07/09/2009 | 21:10 | מאת:

שלום אלעד, היתרון בכדורים למציצה תחת הלשון שהם נספגים ישירות לדם מחלל הפה ולא מסתמכים על ספיגה דרך מערכת העיכול, לכן נחשבם ליעילים יותר.לגבי האבץ, אין לי מידע, רצוי להתייעץ עם רוקח. ויטמין B12 הינו ויטמין המסתמך על פקטור אחר המופרש מהקיבה לשם ספיגה במעי. לעיתים חסר פקטור זה וישנן בעיות רבות של ספיגה, ולכן כדאי לקחת מתחת ללשון, וכך נספג ישירות לדם ועוקף את מערכת העיכול. בברכה,דנה

07/09/2009 | 09:24 | מאת: ליהי

שלום רב, ברצוני לדעת האם קינואה ואמרנט הם חלבונים מלאים? כמו כן, קראתי שאורז בר הוא למעשה קיטנייה ולא דגן, האם נכון הדבר והאם הוא חלבון מלא? תודה!

07/09/2009 | 21:29 | מאת:

שלום ליהי, קינואה ואמרנט אינם חלבונים מלאים בדומה לביצה. הם אמנם יותר עשירים בחלבון לעומת דגנים אחרים אך הם עדיין לא מלאים וצריך לשלבם עם קטניות אחרות או חלבון מלא אחר. אורז בר אינו קטנית אלא סוג אחר של דגן, פשוט עשיר יותר בחלבון לעומת דגנים אחרים. אורז בר הוא פשוט לא אורז, אך לא שייך למשפחת הקטניות. גם הוא אינו חלבון מלא. אין צומח שנחשב לחלבון מלא ללא שילוב עם מקורות אחרים של מזון. בברכה,דנה

לאחר ניתוח תוספתן נוצרו קרעים בתפרים הפנימיים עקב מאמץ, בזמן ההחלמה נוצרו גרנולה של התפר והמקום כואב, טיפולי לייזר הורידו מעט את הכאב, אבל עדיין כואב, השאלה האים מזון מסויים , או אי אכילה של מזון מסויים יכול להביא לריפוי מוחלט, או ויטמין מסויים שידוע כעוזר בהחלמה, אודה לתשובתך g'g

שלום, אין מזון או תזונה מיוחדת שעוזרת בתחום הזה, אלא אם כן מוכחים חסרים של חלבון, אבץ, ברזל וויטמין C. במקרה הזה נטילה של מולטיויטמין לתקופת ההחלמה לא תזיק, אך לא בהכרח תועיל. בברכה,דנה

06/09/2009 | 21:44 | מאת: גוגי

מהן הסיבות שיכולות להיות לאי ספיגת ברזל במערכת העיכול

07/09/2009 | 10:57 | מאת:

שלום גוגי, יכולות להיות סיבות רבות, כולל חסר בחלבונים, מחלות דלקתיות במעי, צליאק, תרופות המפרעיות לספיגה, איבודים במערכת העיכול ועוד. בברכה,דנה

06/09/2009 | 21:14 | מאת: רונן

לדיאטנית שלום, ב-27.8 שאלתי שאלה חשובה בנדון, אך לצערי טרם נעניתי. מדוע? רונן

07/09/2009 | 11:01 | מאת:

שלום רונן, ככל הנראה בטעות דלגתי על השאלה. ההצהרות הם אמנם של ארגוני בריאות, אך המטרה היא להוריד את המוצרים מהמדף. הואיל ופיקולינאט לא חיוני עבורינו והוא רק חומר ממס לכרום, רצוי לחפש תוספי כרום שאינם מכילים פיקולינאט, וישנם כאלו בחנויות טבע ובחו"ל, צריך רק לחפש. בברכה,דנה

06/09/2009 | 20:03 | מאת: יעל

אני בת 50, משקלי 46 גובהי 160 בבדיקות האחרונות התגלה לי אשלגן 5.4. ברצוני לציין שהמרכיב העיקרי של המזון אותו אני אוכלת הוא ירקות, ירקות וירקות בעיקר עגבניות, קולרבי, גזר, פלפל אדום, כרוב ניצנים, גזר ולבבות הדקל וכן 3 פירות ביום. שותה 6כוסות יין אדום בשבוע ופעם בשבועיים יורדת על חצי ק"ג גלידה (שעושה לי בעיקר לא טוב). נכון אני סובלת מגזים ונוטלת כדורי פחם. שאלתי היא, האם לחזור על הבדיקה, או ללכת לדיאטיקנית, היות וקראתי שהרבה פעמים הבדיקה יוצאת שגויה משום שזהו המרכיב של מזוני במשך רוב שנות חיי ואף פעם לא היתה חריגה, זאת הפעם הראשונה. אם אני אצטרך לוותר על התפריט הזה יותר טוב מבחינתי לא לחיות. ברצוני לציין שויטמין B12 יצא 935 היות ואני נוטלת כל יום B קומפלקס כתוסף תזונה.

07/09/2009 | 11:03 | מאת:

שלום יעל, מה לגבי תפקודי כליה, קראטנין ואוראה, חומצה אורית. וכן האם יש לך מחלות רקע והאם את נוטלת תרופות כלשהן? בברכה,דנה

07/09/2009 | 20:50 | מאת: יעל

ראשית אני מודה לך על שחזרת אלי. הקראטנין בסדר - 0.7 והאוראה נמוך - 10. אני מקפידה על שתיית מים - לפחות ליטר לפני צאתי לעבודה. אין לי מחלות רקע אני בריאה בדרך כלל ואף רוכבת כל יום לעבודה על אופניים. בזמן האחרון התחילו לי כאבים במפרק ירך ימין. האם לדעתך רצוי שאחזור על בדיקת האשלגן?

06/09/2009 | 19:55 | מאת: אצ'אבקו

שלום הייתי שמח מאוד מאוד מאוד לקבל רשימה של מזונות/אוכלים שמתאימים לגאוט. בפישפןש באינטרנט מסבירים אודות המחלה ועל קצה המזלג מיני אוכלים. כמי שאמור לאכול אוכל דל או בכלל בלי חלבונים אשמח מאוד מאוד מאוד אם אפשר לישלוח לי למייל רשימת מזונות. כל כך אודה לך ואשמח..אין לתאר. תודה.

שלום, דיאטה לגאוט אינה דיאטה דלת חלבון אלא דלת פורינים, שמקורם בגרעין התא. ההמלצ היהא להמנע מאלכוהול, פטריות, ברוקולי וכרובית, תמציות בשר, איברים פנימיים ואנצ'ובי. יש להפחית במנה הבשרית והדג ל- 100 גר' ליממה. ירקות, פירות, מוצרי חלב וביצים ניתן לאכול ללא הגבלה בהקשר לגאוט. בברכה,דנה

06/09/2009 | 14:07 | מאת: נעה

האם יכולה להיות רגישות לקמח או לשמרים? הנני סובלת מבטן נפוחה מאוד.ואני בודקת את המזונות אחד לאחד. אני לא רגישה ללקטוז אני רגישה לפרוקטוז וכבר לא אוכלת פירות ומה שקשור מזה שלושה חודשים מה אפשר לאכול במקום לחם עם שמרים? על מנת לנסות ולשלול אפשרות לרגישות לקמח. תודה רבה

07/09/2009 | 10:59 | מאת:

שלום נעה, אין רגישות לקמח, יש אלרגיה לגלוטן, וניתן לגלות זאת בבדיקת דם ואנדוסקופיה.לגבי רגישות לשמרים, זה תואר, ואת יכולה לנוסת להמנע מאילת לחם ומוצריו ולראות אם חל שיפור. את פשוט יכולה להפסיק כל מה שקשור לחיטה, שעורה, שיפון ושובלת שועל, לאכול במקום אורז ותירס וקטניות, כולל פריכיות אורז וקרקרים ללא גלוטן ולראות אם חל שיפור. והכי חשוב, לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

05/09/2009 | 16:53 | מאת: פיצי

אודה על קבלת המלצה לתזונה נכונה ומאוזנת שבוע לאחר ניתוח בקע סרעפתי

שלום פיצי, כעיקרון, אין המלצות מיוחדות, בייחוד אם נעשה תיקון לבקע וכרגע הכל בסדר. רוב ההמלצות הן לפני הניתוח ולא לאחריו. ישנם הממליצים על התקדמות איטית במרקם, מס' ימים תפריט נוזלי, לאחריו שבוע של מזון רך ולאחריו אכילה רגילה לגמרי, תוך שימת דגש על לעיסה טובה של המזון ובכל מקרה לא לשכב או לעסוק בפעילות לאחר האוכל. בברכה,דנה

05/09/2009 | 12:31 | מאת: מאי

מנסה לברר שמועה שהפיצו בנות בעבודה: שתייה של קפה (לא נס,קפה ממש ובלי חלב) בזמן המחזור:רצויה או לא? האם שתיית הקפה על הבוקר מגבירה את הדימום? האם זה יכול להגביר או להחליש את הכאבים? אם אני אישית בזמן המחזור סובלת מאנמיה אז לא מומלץ לי קפה?

שלום מאי, אין שום ביסוס לשמועה הזאת, אין על כך מחקרים או מידע רפואי, לא בקשר לאנמיה, לא לדימום ולא לכאבים. אין מידע שקפאין משפיע בצורה כזו או אחרת על המחזור. בברכה,דנה

05/09/2009 | 12:17 | מאת: מיה

שלום,אני מעוניינת ללמוד לימודי תעודה(לא תואר)דיאטנית\תזונאית\מאמנת תזונה-היכן היית מציעה לי ללמוד?

05/09/2009 | 12:45 | מאת:

שלום מיה, אין לי מידע בנושא זה. פני לסמינר אורנים, אולי הם ידעו לכוונך. בברכה,דנה

05/09/2009 | 11:37 | מאת: סופי

שלום רב סובלת מעצירות,למרות התזונה מאוד מגוונת,סלטים פירות ירקות דגנים דגים בשר שתיה של מים לפחות 2-3 ליטר ביום השאלה שלי אם אוסיף לדייסה של שיבולת שועל -סובין של שיבולת שועל האם זה יעזור במקרה של עצירות?וכמה רצוי להוסיף? תודה מראש לתשובה סופי

05/09/2009 | 15:35 | מאת:

שלום סופי, כל מקור לסיבים תזונתיים יכול לעזור בנושא עצירות, כולל שיבולת שועל. אין כמות מומלצת, רק להוסיף אך יש לדאוג להמשיך לשתות מספיק נוזלים. רצוי מאוד גם לשלב הרבה פעילות גופנית אירובית. בברכה,דנה

06/09/2009 | 17:41 | מאת: שולמית

סופי, הסיפור שלי תואם לשלך. פתרתי את הבעיה ע"י שתיה על בטן ריקה מים פושרים עם מיץ מחצי לימון. כעבור 10-15 דקות ארוחת בוקר (דיסת שיבולת שועל עם כף גרעיני חמניות ודלעת לא מומלחים) ולסיום תפוז שממנו הסרתי רק את הכתום (המר) ואכלתי את התפוז עם החלק הלבן שעוטף אותו. חברה סינית נתנה לי את הטיפ. לי זה עוזר. וכן - פעילות גופנית! בהצלחה, שולמית מאנגליה

שלום רב, לבני בן ה-19 אי סבילות ללקטוז ופרוקטוז וכן חסר בויטמין D ברמה של 10ופריטיןנמוך ברמה של 9. יש לציין שהוא סובל מכיב מדמם במעי הגס וכן מפיסורה. הוא שוקל 58 ק"ג לגובה של 1.76. הוא החל לקבל ויטמין D בכמות של 5 טיפות ביום וכן תוסף של ברזל עדין. יש לי מספר שאלות: 1. האם יש פירות שניתן לאכול במצב כזה ? האם יש ירקות שלא כדאי לאכול ? 2. מתי מומלץ לתת את התוסף של ויטמין D והאם כמות של 5 טיפות מספיקה ברמת חסר כזו ?

שלום, בשל מורכבות הדיאטה עליו לפנות לייועץ אישי בנושא. בעבר נתתי במסגרת פורום זה רשימה מומלצת של פירות וירקות שמותר בנוגע לפרוקטוז, ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם " פרוקטוז" ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. לגבי מינון הויטמין, זוהי החלטה רפואית ולא תזונתית, למיטב ידיעתי בחסר כזה נותנים 10 טיפות ביום, רצוי אחרי ארוחה. בכל מקרה, הייתי ממשיכה בירור גסטרואנטרולוגי לבירור מחלות נוספות במעי, שכן נראה שבנך רגיש מאוד בתחום זה ויש לשלול מחלות כגון קרוהן וקוליטיס וכן צליאק. בברכה,דנה

קרוהן, קוליטיס וצליאק כבר נשללו. בכל מקרה תודה על תשובתך.

05/09/2009 | 01:39 | מאת: קרין

שלום, הבנתי כי סידן נספג טוב יותר בנוכחות שומן ולכן יש לאכול מוצרי חלב בעלי אחוז מסויים של שומן. האם ככל שאחוז השומן גבוה יותר כך הסידן נספג טוב יותר? מהם אחוזי השומן המינימליים המאפשרים ספיגת סידן בגבינות, יוגורטים וחלב? האם יש הבדל מבחינה זו כשצורכים מוצרי חלב מבקר או מעיזים וכבשים? תודה מראש, קרין

05/09/2009 | 15:39 | מאת:

שלום קרין, סידן נספג טוב בנוכחות ויטמין D. ויטמין זה נספג טוב יותר וזמין בסביבה שומנית, מכאן שרצוי שיהיה שומן במזון שמגיע עם סידן לנוכחות הויטמין הנ"ל. ככל שאחוז השומן עולה מאוד, הספיגה יורדת. נמצא כי טווח של 3-5-% לא פוגע בספיגה. הדבר נכון לכל מקורות הסידן מן החי. בברכה,דנה

04/09/2009 | 23:30 | מאת: בתי ועופר

אני אם ליד בן כמעט 4 לאחרונה עייף יותר (מה שלא מתאים לו) בבדיקות דם שעשינו לו יצא קצת נמוך הכדוריות אך הרופא המטפל אמר שזה לא נמוך מידי ושלא צריך לטפל בזה רפואית אלה ע"י תזונה רציתי לדעת איזה תזונה אני יכולה לתת לו (בשר הוא לא אוהב...רק עוף) וקיטניות הוא לא אוכל (הילד אוהב מוצרי חלב , פירות , ובעיקר שוקולד וממתקים...) ובנוסף אני רוצה לדעת אם אני יכולה לתת לו איזה ויטמין או תוסף מזון (כדורי מציצה או משהו.) תודה ושבת שלום

05/09/2009 | 15:40 | מאת:

שלום, איני מומחית בתזונת ילדים. לילדים צרכים שונים, פני לדיאטנית מומחית לתחום. בברכה,דנה

24/09/2009 | 08:33 | מאת:

בתי ועופר שלום! לא ברור לי מה התקבל בבדיקות הדם. יש 2 חשובות - המוגלובין (אם נמוך מראה כבר על חסר מתמשך וחמור) ופריטין (אם נמוך מראה שהמאגרים מדולדלים ובקרוב תהיה פגיעה בהמוגלובין). אם אחת משתי הבדיקות נמוכה אז צריך תיקון וזה יעשה ע"י תוסף ברזל (כמו שנותנים לתינוקות). שיפור בתזונה תמיד חשוב ותפקידו יהיה לאחר שהרמות יחזרו לנורמה - לשמר אותן. התזונה לא תתקן רמות נמוכות של המוגלובין - צריך להבין זאת! שיפור שניתן לעשות בתזונה הוא כמובן להוסיף בשר בקר לתפריט כי הוא הכי עשיר בברזל. אם הוא לא אוהב אז צריך לנסות דרכי הכנה שונות עד שתמצאו יחד מה טעים לו. הרבה ילדים אוהבים בולונז וקציצות ברוטב. אפשר גם לנסות הכנה ביתית של שניצל מבקר (המקור הוינאי הוא כזה!). במקום השני נמצא ההודו האדום - טוב גם כן להכנת קציצות ושניצלים. עוף הוא ממש דל בברזל. קטניות ומקורות צמחיים אחרים אינם יעילים מבחינת ספיגת הברזל. מה לגבי ביצים? גם בהם ברזל איכותי שנספג הייטב. את מתן התוסף צריך להפריד ממתן חלב הפוגע בספיגתו. מומלץ יחד עם מיץ הדרים או פרי הדר (החומציות תסייע לספיגה). בהצלחה נועה

אני בן 67,גובה 175 ס"מ,שוקל 96 ק"ג,מתעמל ושרירי למדי,לפני שנתיים וחצי עברתי ניתוח ע"ש ווהיפל (עקב סרטן בראש הלבלב,הסרת ראש הלבלב+תריסריון+שליש מהקיבה+כיס המרה+צינור וירסונג+בלוטות לימפה).נותרתי עם סכרת גבולית וכן בעיות ספיגת ויטמינים ומינרלים אותם אני משלים עם תוספי מזון.ההמוגלובין והברזל שלי נמוכים ו-LDL גבוה למרות שאני מאד מקפיד להמנע משומן וממזון מטוגן.לאחר הניתוח נותרתי עם קאנדידה בפה ובלוטות הרוק כמעט ולא מתפקדות.יש לי גם בעיות בריאות נוספות בטיפול ובמעקב.עקב כאבי רעב עשו לי גאסטרוסקופיה,ונמצאו 2 פצעים בקיבה.עתה אני מטופל בלאנטון למשך חודש ונקבע לי תור לעוד גאסטרוסקופיה.רופא המשפחה לא רצה להמליץ לי על דיאטה לאולקוס,ונראה לי שטעה.האם תוכלי להמליץ לי על דיאטה מתאימה אשר גם תעזור לי לרזות? תודה מראש.

שלום, דיאטה להרזיה אינה ניתנת במסגרת פורום זה, עליך לפנות לדיאטנית בקהילה, בייחוד לאור מורכבות בעיותייך הרפואיות. לגבי האולקוס, ניתן לעזור ע"י המנעות ממזון עתיר שומן ומטוגן, חריף, שום, בצל, עישון, אלכוהול, קפאין,מנטה ופפרמינט אשר מגרים הפרשת חומצה. בברכה,דנה

04/09/2009 | 11:32 | מאת: רחל

איך אפשר למנוע שחיקת סחוס בנוסף לדיאטה -כי יש אנשים רזים שגם סובלים מזה תודה מחכה לתשובה

05/09/2009 | 15:45 | מאת:

שלום רחל, באנשים שמנים שחיקת הסחוס נובעת מהלחץ הפיסי שאליו נתונים המפרקים. באנשים רזים, זה יכול לנבוע מסיבות רבות, כגון תורשתיות, גיל מאמץ ועוד. רקמת הסחוס הינה רקמה עניה מאוד בכלי דם כך שהיא אינה מוזנת היטב ולא מקבלת מרכיבי מזון מיוחדים, ולכן לתזונה יש חלק פחות משמעותי בשחיקה עצמה או בהאטת הקצב. בברכה,דנה

03/09/2009 | 15:03 | מאת: אורה

שלום , ידוע לי שחומצה פיטית וחומצה אוקסלית המצויות במזונות צמחיים שונים מפחיתות ספיגה של מינרלים, למשל:אם אוכל תרד- מעט מהסידן והברזל יספגו מתוך הכמות הגדולה שיש בו בגלל הכמות הרבה של האוקסלטים שהוא מכיל. שאלתי היא-האם אותם אוקסלטים ופיטאטים ייפגעו בספיגת מינרלים גם מהמזונות האחרים באותה ארוחה בה אני צורכת תרד, או שהם לא נקשרים אליהם במהלך תהליך הספיגה במעי?

03/09/2009 | 20:36 | מאת:

שלום אורה, בהחלט כן, ההפשעה של החומצות הנ"ל אינה מוגבלת רק למזון אלא גם לשילובו עם מזונות אחרים.יש לזכור, כי כאשר מדובר בשילוב עם מזון, אין ממש אפשרות להמנע לחלוטין מהשילובים והטבע דאג שנספוג מספיק מהכל גם בשילובים הפחות מוצלחים. הבעי העיקרית היא כאשר ישנם חסרים מוכחים ומנסים לתת תוספים, אז כדאי למזער את מעכבי הספיגה. בברכה,דנה

04/09/2009 | 21:29 | מאת: אורה

תודה רבה על תשובתך!

03/09/2009 | 14:20 | מאת: דפנה

שלום, האם מולסה נחשבת למקור טוב למינרלים כגון ברזל, סידן ומגנזיום? האם ניתן להשתמש בה במקום תוספי מזון? תודה.

03/09/2009 | 20:38 | מאת:

שלום דפנה, מולסה אינה מהווה מקור זמין טוב למינרלים שציינת, ולא ניתן להשתמש בה במקום תוספי מזון. בברכה,דנה

שלום בני בו שנה פלוס, הייתי רוצה להתייעץ לגבי תזונה שלו עם המומחה, האן כל דיאטנית קלינית מוסמכת לעזור לנו או חייבים התמחות בתזונת ילדים ותינוקות? תודה מראש.

שלום רעיה, כדאי ומומלץ לפנות לדיאטנית המתמחה בתחום ילדים. בכל קופת חולים קיימת דיאטנית מומחית לתחום. בברכה,דנה

03/09/2009 | 03:53 | מאת: אוריאל

שלום רב, אני בן 24 עוד מעט, כ-65 ק"ג 1.84. (הכל נכתב באומדן). בעבר ביקרתי אצל דיאטנית. היא לא הבינה מה אני עושה אצלה. ניסיתי לעלות במשקל, סתם כי בא לי...היא סברה שמותר לי לאכול הכל מכל כל..באיזו כמות שארצה. היה לי ויכוח ידידותי עם מישהו ואשמח אם תלבנו לי כמה קושיות : 1.אני נוהג לשתות משקאות חמים עם 3-4 כפיות סוכר. האם זה מסוכן? 2. הבנתי שהאינסולין החמוד שלנו מסייע בפירוק הסוכר. בפשטות הבנתי, שמה שהגוף שלנו צריך הוא לוקח, כל השאר הוא מסלק. האם זה נכון? האם זה נכון רק לגבי אנשים מסויימים? 3. אינני נרתע משמן, מרגרינה, חמאה וכו' כך שאני מרשה לעצמי? האם אותו עיקרון של סילוק הפסולת פועל גם כאן? האם יש סכנה בצריכה שכזו? 4. אני אוהב להוסיף מלח למזון שאני אוכל. האם יש סכנה בכך? מה כבר יכול לגרום המלח? האם זה נכון שהמזון שלנו מכיל את כללל המלחים שהגוף צריך? אודה מראש על כל תשובה ותשובה, ע"מ לסלק את הספקות. שיהיה בתאבון ולשובע לכולם.

03/09/2009 | 21:03 | מאת:

שלום אוריאל, 1. כל עוד אינך סובל מניה לסוכר גבוה, או הסטוריה משפחתית של סוכרת (גם בקרב האנשים הרזים במשפחה) אין כל סכנה מלבד נזק לשיניים, בעיקר. 2. הגוף לא "מסלק" שום דבר. מה שהוא צריך לאנרגיה הוא מנצל מיידית ומה שלא נאגר בעיקר כשומן ומעט למאגר של פחמימות בשם גליקוגן. ההבדל בינך לבין אנשים אחרים שאת המנצל ביעילות את האנרגיה הזו ואילו אנשים אחרים מנצלים פחות טוב ולכן אוגרים יותר. 3. אינך צריך להרתע משומן, אך היותך רזה לא מחסן אותך מפני מחלות כגון לחץ דם, כולסטרול ועוד, ולכן גם באכילת שומן, אפילו ללא הגבלה, רצוי לבחור בשומן איכותי, כגון שמן זית במקום סויה, חמאה במקום מרגרינה ועוד. 4. אנחנו בעולם המערבי אוכלים מלח בכמויות גדולות מאלו הרצויות ולכן אתה יכול להוסיף מלח, אך כמו לכולם, לאכול במידה. כפי שאמרתי, הרזון שלך לא בהכרח מחסן אותך מפני המחלות של אנשים שמנים, רק מוריד את הסיכוי באופן משמעותי. בברכה,דנה

03/09/2009 | 00:48 | מאת: אפרת

רציתי לדעת בבקשה מה האבחנה הזאת אומרת [בת 24 עם הפרעות אכילה- זה נכתב בהפניה לדיאטנית] compliance poor תודה רבה

03/09/2009 | 20:40 | מאת:

שלום אפרת, הפירוש הוא: היענות נמוכה. בברכה,דנה

04/09/2009 | 16:58 | מאת: אפרת

02/09/2009 | 23:47 | מאת: הילית

שלום, אני בת 37, מאז ומעולם לא אכלתי עגבניות בשום צורת בישול -(אני נגעלת מזה). האם מומלץ לצרוך את זה בדרך אחרת? תודה

03/09/2009 | 20:41 | מאת:

שלום הילית, רוב המרכיבים שיש בעגבניה ניתן למצוא במקורות אחרים, אך במינונים שונים, כגון ליקופן שיש גם באבטיח, כך שאי אכילת עגבניה ומוצריה אינה מחייבת תוסף מיוחד. בברכה,דנה

02/09/2009 | 18:52 | מאת: א

שלום קראתי שטחינה מכילה את החומר טריפטופן, שמעלה מצב רוח איזו כמות יש לאכול ביום, על מנת שאכן יעלה מצב רוח (גבר בן 24) ואילו מאכלים יכולים לעלות את רמת הסרוטונין. תודה רבה

03/09/2009 | 20:48 | מאת:

שלום, אין בידי מידע לגבי כמות הטריפטופן בטחינה. ידוע לי שיש בשומשום, אך אין אפשרות להעריך כמות בטחינה, לא כל שכן, אין המלצה למינון בנוגע לטריפטופן והעלאת סרוטונין. ערוך חיפוש בפורום זה לגבי כל השאלות והתשובות בנושא סרוטונין. בברכה,דנה

02/09/2009 | 15:55 | מאת: הילה

סבלתי מיתר פעילות. לאחר טיפול ביוד אני בתת פעילות. מטופלת באלטרוקסין 100 מ"ג ליום ופעמיים בשבוע 150 מ"ג. האם יש המלצות מסויימות לתזונה? האם מצבי שווה למי שנמצא בתת פעילות אך לא עבר טיפול ביוד? אשמח לתשובה, תודה

03/09/2009 | 20:49 | מאת:

שלום הילה, פרט להמנעות מירקות מצליבים כגון כרובית וברוקולי טריים, את יכולה לאכול רגיל לגמרי. מצבך מבחינה תזונתית זהה לכל סוג של היפותירודיזם ואין שום המלצה מיוחדת. בברכה,דנה

02/09/2009 | 14:57 | מאת: מאי

ידוע לי שצריך לאכול ירקות ופירות טריים אבל אני עושה קניה פעם בשבוע ואוכלת אותם גם אחרי 5-6 ימים, האם זה בסדר מבחינת ויטמינים?

03/09/2009 | 20:50 | מאת:

שלום מאי, כל עוד הירקות לא פגומים, רקובים, מעלי עובש, הם נחשבים לטריים וניתן לאוכלם ולהנות ממגוון מינרלים וויטמינים. בברכה,דנה

02/09/2009 | 13:03 | מאת: נועה

שלום רב, אני טבעונית ומחפשת באפלה קפסולת אומגה 3 שלא כרוכה בהרג המוני של מליוני דגים. אי מחפשת פורמולה איכותית ששומרת על איכות חומצת השומן. באתר אינטרנט מצאתי כמה פורמולות. איך אדע לבחור בניהן? עזרתך תשתלם לקהילה צמחונית-טבעונית גדולה אליה אני שייכת. תודה רבה! http://store.nexternal.com/shared/StoreFront/default.asp?CS=vegane&StoreType=BtoC&Count1=238262355&Count2=155402779 לעומת: http://store.nexternal.com/shared/StoreFront/default.asp?CS=vegane&StoreType=BtoC&Count1=238262355&Count2=155402779 בנוסף, מה דעתך על המוצר החדש של אומגה-3 המופק ממרווה? http://omega3marva.co.il/?gclid=CIOilvfV0pwCFU0A4wodvVinJQ המון המון תודה נועה

07/09/2009 | 16:02 | מאת: שמואל

שמן מרווה מרושתת מכיל 50% חומצת אומגה-3 האלפא-לינולנית. זו הופכת בגוף לחומצות האומגה שבדגים. השמן מופק בכבישה קרה וחסר טעם וריח. אני רוכש אותו מחברת מרוולוס הישראלית מאור יהודה אשר פיתחה את המוצר עם מכון וולקני.

09/09/2009 | 18:08 | מאת: דליה

אומגה 3 מזרעי מרווה הטובים ביותר היחס בן אומגה 3 ל 6 הוא אחד לשלוש לפרטים 09-8846105/6

02/09/2009 | 11:06 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 35. ללא בעיות בריאות מלבד בעיות עור. שאלתי נוגעת ספציפית לויטמינים שעוזרים לעור וכן לבריאות כללית ומניעה לעתיד. אני נוטלת אומגה 3,6,9 - 2 כמוסות ליום. טיפות ויטמין D ומוטלי ויטמין אחד. אובחנו אצלי לפני מספר שנים נגעים של אטופיק דרמטיטיס ונגע קטן שתואם לפסיוריאזיס (בעיה נפתרה). בדר"כ העור חלק וללא כל בעיה. רופאת עור ציינה שכדאי ליטול אומגה 3,6,9 ואילו תזונאית קלינית ציינה אחרת -שאומגה 6,9 מקבלים בקלות ממזון (שמן),ושכדאי באופן כללי ליטול 2 גרם אומגה 3 וויטמין D שכן שניהם טובים גם לעור וגם לבריאות כללית. אוסיף שתוזנתי די מאוזנת. אשמח לחוות דעת נוספת. תודה רבה, טלי

שלום טלי, אני נוטה להסכים עם הדיאטנית, שכן אומגה 3 ו- 6 ניתן לקבל בקלות מהמזון ואין צורך להוסיפו בתכשיר. בברכה,דנה

02/09/2009 | 12:14 | מאת: נועה

את יכולה לתת דוגמה לתפריט שבועי שכולל צריכה מספקת של ה"אומגות" למינהן?

02/09/2009 | 10:53 | מאת: שפרה

שלום רב האם בתהליך ייצור של הקוטג יש פרוביוטיקה או אשאל אחרת: האם בקוטג' יש פרוביוטיקה (חיידקים ידיותיים)?

02/09/2009 | 11:44 | מאת:

שלום שפרה, למיטב ידיעתי אין בקוטג' פרוביוטיקה פרט לקוטג' שכתוב עליו ביו. בברכה,דנה

01/09/2009 | 18:21 | מאת: דודו

שלום , אבי בן 58 (סובל מאי ספיקה כלייתית) . לפני כחודש וחצי ערך בדיקות לבדיקת רמות הסוכר והן נמצאו תקינות לגמרי,אך תוצאות ההמוגלובין בדם נמצאו גבוליות. ברצוני לציין שאבי חולה אסטמה ונוטל בכל יום פרדיזון 5mg ( האם יש קשר?). שאלתי היא כיצד ניתן לשמר את רמת ההמוגלובין כרמה תקינה? ( אילו פירות וירקות ניתן לאכול?) רוצה לציין בנוסף שעקב אי ספיקת הכליות ישנם כידוע סוגי פירות וירקות שצריך להימנע מאכילתם. אשמח לקבל תשובה בהקדם לאי מייל שלי. תודה.

02/09/2009 | 11:30 | מאת:

שלום דודו, חלק מהאי ספיקת כליות כולל בתוכו אנמיה. חלק מתפקידי הכליה הוא לייצר הורמון בשם אריתרופואתין המעודד ייצור כדוריות דם אדומות במוח העצםץ באי ספיקת כליות ישנה ירידה בהורמון זה ומכאן יכולה להיות אנמיה, כך שלחלק התזונתי תפקיד מינורי ועליו להיות מטופל תרופתית בתוספי ברזל,B12 וחומצה פולית לפי הצורך, ואם ההמוגלובין יורד מתחת ל- 10 הוא יקבל זריקות של ההרומון הנ"ל. עליו כמובן להתייעץ עם הנפרולוג לגבי המשך טיפול ועליו להיות במעקב של דיאטנית המומחית לתחום הנפרולוגיה לספק מזונות מתאימים למחלתו.פירות וירקות לא יתרמו לנושא ההמוגלובין כלל. ברזל נספג בעיקר במקורות מן החי כגון בשר בקר והודו, אך יש לזכור כי עליו להיות מוגבל בחלבון. בברכה,דנה

01/09/2009 | 18:20 | מאת: נועה

האם זה נכון שסויה מכילה פיטואסטרוגנים ולכן לא מומלץ לנשים הרות לצרוך ממנה וגם לא לילדים ולנשים מניקות? תודה, נועה

02/09/2009 | 11:27 | מאת:

שלום נועה, אכן סויה אינה מומלצת בתינוקות וילדים. לגבי נשים הרות ומניקות יש עדיין ויכוח, אין המלצות חד משמעיות, אך אם לא מזון מחייב, אפשר להמנע במשך שנה של הריון והנקה. בברכה,דנה

01/09/2009 | 17:31 | מאת: גוגי

בבדיקות האחרונות לפני שבוע hb=12.6 iron=41 ferritin=23 transferrin=308 crp=0.87 hct=37.1 wbc=11.3 rbc=4.42 ברור שיש חוסר ברזל אשר גורם גם לאנמיה קלה,הרופאה שלי רוצה ברור גסטרו,חושבת שיש דימום קטן במערכת העיכול,הבירור נקבע לעוד חודש ו-20 יום,עד אז הייתי רוצה לקבל הצעה לתזונה שתגביר את הכמות בגוף מחכה לתשובה תודה

02/09/2009 | 11:25 | מאת:

שלום גוגי, את יכולה לנסות להעשיר את התזונה במזון עשיר בברזל כגון בשר בקר, הודו, כבד עוף אחת לשבועיים, דגני בוקר, ביצים. בכל מקרה אם יש בעיה של דימום או ספיגה יהיה עליך לקחת תוסף ברזל. בברכה,דנה

01/09/2009 | 14:18 | מאת: סיון

אני בת 24 בעבר סבלתי מאנורקסיה נרבוזה, כיום מצבי קצת יותר טוב, המשקל תקין (BMI 19) אך הראש עדיין לא כל כך. בחודשים האחרונים אני סובלת מתסמונת אכילה לילית, אני מתעוררת כשעתיים לאחר ההירדמות וחייבת לאכול משהו, כמה עוגיות, חתיכת עוגה, פרוסת לחם, בוא נאמר בסדר גודל של כ200-300 קלוריות וחוזרת לישון. אני גם אוכל תלפני השינה את ארוחת הערב שלי בערך ב22:30-23:00 שהיא הארוחה העיקרית של היום עבורי. רציתי לדעת אילו הרגלים אוכל לשנות כדי לנסות להיגמל מזה, כרגע אני לא מעוניינת לפנות לפסיכולוג/פסיכאטר וברצוני לנסות להתמודד בעצמי. בתודה מראש סיון

02/09/2009 | 11:24 | מאת:

שלום סיון, אני מבינה שאת רוצה הלתמודד לבד, אך אכילה לילית יכולה לנבוע מממספר סיבות, ולאור עברך, ייתכן ומדובר בסוג חדש של הפרעת אכילה. כפי שלמדת בעבר, הפרעת אכילה הינה מחלה הדורשת טיפול נפשי ופיסי ולכן כל עצה שניתן יהיה לתת במקרה זה לא תהיהי רלוונטית ללא תמיכה נפשית מתאימה. שנית יש להעריך הורמונים שונים כדי לברר את נושא ההתעררות בלילה, וזה ניתן לבדוק גם במרפאה להפרעות שינה. בברכה,דנה

31/08/2009 | 22:26 | מאת: אורית

שלום אודה לך אם תוכלי לתת לי תשובה בהקדם אני ההייתי בחופשה במלון ומכרו לי ויטמינים קיו 10 חומצה ליפואית אומגה 3 מדגים ואנזימי עיכול וכדורי שינה לאחר שהסברתי שאני סוכרתית ולוקחת להורדת הכולסטרול איך אני יודעת שהכמויות והמינונים שהציעה לי אכן מתאימים למצבי הבריאותי תודה מראש

שלום אורית, למעשה לאף אחד מהתוספים הנ"ל אין מינון קבוע מומלץ, לכן אלו תוספי מזון ולא תרופות, כי המחקר לגביהם עדיין טרי ולא נעשו מחקרים מבוקרים דיו.למעשה אף אחד לא ממש יכול לעזור בנושא, לא רוקח רופא ו/או דיאטנית בגלל הבעייתיות בנטילת תוספים רבים.הבעיה העיקרית לגבי מינון אומגה 3 שמשתנה ממקור למקור, ובמקרה זה רצוי לפנות לרוקח. בברכה,דנה

בני בו ה19 עבר בדיקת קולונסקופיה. הוא עשה הכנה עם פיקולקס. הרופא טען שההכנה לא היתה מספיק טובה (למרות שהוא שמר על כל הכללים) והוא הוזמן לקולונסקופיה בשבוע הבא. אלא שעד אז הוא מחויב בתזונה רכה, נאמר לו שמותר לו רק מרקים צלולים ונוזלים צלולים. ויום לפני הבדיקה עליו לשתות מרוקן 3 ליטר+ 3 ליטר מים, לקחת שני כדורי לקסדין ולעשות שני חוקנים. ההכנה הזאת נראית לי מטורפת לחלוטין, מה גם שמדובר בבחור שמצוי בתת משקל (48 קילו ל1.78)ושהוא אלרגי ללקטוז. מה שאומר שלא יוכל אפילו לאכול גבינות רכות או מעדני חלב. האם יש הצדקה להחמרה כזאת? מה לתת לו לאכול בשבוע הזה? אני אובדת עיצות!!!

שלום נעמה, את אכן צודקת, אין הצדקה להכנה כל כך מחמירה, בייחוד לאור העובדה שלחומר המרוקן פוטנציאל משלשל גבוה. בשבוע הזה הוא יכולה לאכול: גבינה לבנה, יוגורט ביו, חמאה, ריבה, דבש, בשר ודג מכל סוג בכל צורת בישול, אורז, מקרוני, תפוחי אדמה קלופים מבושלים, לחם לבן, קורנפלקס, עוגות או עוגיות ללא סוכר, גלידה פרווה, ג'לי. לרוב מדובר בהכנה של 3 ימים, ולא שבוע, בכל מקרה, גם בדיאטה הנוזלית. למרקם המזון אין משמעות של ממש, לא צריכה להיות נוזלית, אלא ללעוס היטב את המזון ולבשל היטב, ללא סיבים כלל. מרוקן בכל מקרה חייב לקחת וכן את החוקן. לגבי הלקסדין איני יכולה להמליץ או להמנע, כי זוהי החלטה רפואית. בכל מקרה, עליך לקחת בחשבון שהבדיקה עדיין לא תהיה מושלמת. הדרך הטובה ביותר לריקון מושלם הוא דיאטה 3 ימים של מזון נוזלי צלול בלבד, דיאטה שהינה כמעט בלתי אפשרית לביצוע. בברכה,דנה

31/08/2009 | 21:00 | מאת: נועה

שלום, אני נוהגת לאכול אגוזי קשיו טבעיים ופיסטוקים טבעיים. מעניין אותי לדעת מהן היתרונות התזונתיים שלהם. תודה, נועה

31/08/2009 | 21:52 | מאת:

שלום נועה, היתרונות של זרעים אלו היא תכולה גבוהה של חומצות שומן חד בלתי רוויות המועילות בהורדת כולסטרול. מעבר לכך זרעים עשירים באשלגן, זרחן, נוגדי חמצון ועוד. בברכה,דנה