פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה

ידוע לי כי קיימת חשיבות לאכילת סידן לפני השינה לא מפני שספיגת הסידן גבוהה בלילה. דווקא בלילה קורא תהליך של צריכת סידן וזאת בשל פעילות הורמון בלילה לשם בנייה אשר מפרק סידן. במידה ואין מספיק סידן אז יהיה פרוק של סידן מהעצם. לכן, חשיבות אכילת הסידן לפני השינה על מנת לספק את הסידן מהמזון וכך לא יתרחש פרוק עצם. אשמח לשמוע אם זה מדוייק...

שלום עדי, התשובה היא , לא. ההורמונים הפועלים להרס ובניה מחדש של העצם עובדים בכל שעות היממה בפיקים שונים. מעבר לכך, עד שהסידן שנספג מהמזון מגיע למערכת הדם ומשם לעצמות הוא שעות ארוכות ביותר, כך שזה אינו רלוונטי. בברכה,דנה

20/08/2009 | 13:50 | מאת: אבישג

בחנויות מיוחדות???ד

שלום אבישג, בחנויות טבע ובחנויות של מזון מהמזרח. בברכה,דנה

20/08/2009 | 12:19 | מאת: לימור

שלום וברכה! אבי עבר פעמיים אירוע מוחי קל. השבוע בביקורו בבית החולים לאחר שלא חש בטוב אמרו לו שהדם שלו לא מדולל וקשה היה להוציא לו דם. הוא נוטל כדורים לדילול דם אולם זה לא הכי עוזר. האם יש תזונה מסוימת שיכולה להועיל לדילול הדם? האם חילבה משפיע על כך? ולאבי יש רעידות ביד שמאל הנירולוג אמר לו שיש אפשרות לבצע ניתוחון לשיחרור הווריד. האם זה מועיל? תודה רבה רבה תבורכו.

20/08/2009 | 13:19 | מאת:

שלום לימור, לא נראה לי שאפשר להניח מבדיקת הדם על רמת דילול הדם. לשם כך יש בדיקות מיוחדות הבודקות בעיות קרישה. ייתכן ואביך זקוק לטיפול אחר מזה . מבחינת תזונה, אין המלצה מיוחדת לדילול הדם, כן יש תזונה המסייעת במניעת קרישיות יתר, שאינה על רקע גנטי או מוטציה, כגון דיאטה דלת שומן, עשירה בנוגדי חמצון, עשירה בסיבים תזונתיים, הפסקת עישון ופעילות גופנית.הואיל ולאביך כבר יש בעיה קיימת, יש לדאוג ראשית לטפל תרופתית ואח"כ תזונתית. בברכה,דנה

20/08/2009 | 13:23 | מאת: לימור

שלום וברכה דנה! מהי תזונה עשירה בנוגדי חמצון? ובאיזה מזון קיים סיבים תזונתיים? תודה רבה רבה על המענה המהיר והמסור . תבורכי ורק בריאות!!

20/08/2009 | 12:13 | מאת: אבי

האם בחילבה יש חומצות שונות המעכבות את ספיגת הברזל?

20/08/2009 | 12:54 | מאת:

שלום אבי, בכל הצמחים יש חומצות פיטטיות ועוד המעכבות ספיגת ברזל. כפי שכבר ציינתי, ספיגה של ברזל מהצומח, כל צומח, נמוכה משמעותית מהספיגה מן החי. בברכה,דנה

20/08/2009 | 16:05 | מאת: אבי

תודה

20/08/2009 | 21:35 | מאת: רונן

דנוכר תקינהה שלום, האם יש היגיון בנטילת כמוסות חילבה או כרום פיקולינט, אם רוצים לשמור על רמת סוכר תקינה, כאשר רמתה הנוכחית היא אומנם תקינה אך קרובה לגבול (95-90)? מדובר באדם בגיל מתקדם, רזה, נהנה מתזונה מאוזנת,פעיל גופנית, אך מקבל תרופה (במינון נמוך) ל-יל"ד וסטטין (אף הוא במינון נמוך). תודה. רונן

20/08/2009 | 12:01 | מאת: מלכה

דנה שלום, הייתי מעונינת לדעת את הערכים התזונתיים של הפירורי לחם היפנים, האם הערך התזונתי שלהם טוב יותר משל פירורי לחם רגילים, כך שעדיף להשתמש בהם בבישול? תודה

20/08/2009 | 13:23 | מאת:

שלום מלכה, פירורי לחם יפניים (פנקו) הינם פירורי לחם רגילים לכל דבר, ההבדל שעושים אותם רק מהחלק הרך של הלחם ולא החלק הקשה. ערכם התוזנתי זהה לגמרי לזה של פירורי לחם רגילים, רק המרקם שונה, יותר קריספי בטיגון. בברכה,דנה

20/08/2009 | 10:47 | מאת: דפנה

לאחרונה אני חשה חולשה ובדיקות דם הראו חוסר בויטמין B12. חשוב לי לדעת כמה דברים: 1.אילו מזונות עשירים בויטמין B12 2. כמה צריך לאכול מאותם מזונות כדי לקבל את המינון הרצוי (גיל 65) 3. האם לקחת תוספים? 4. האם לא כדאי לשלב תוסף של B12 עם חומצה פולית? לתשובתכם אודה, דפנה

20/08/2009 | 12:52 | מאת:

שלום דפנה, מזונות עשירים בויטמין B12 הינם בשר בקר, הודו, כבד עוף ודגים. יש גם במוצרי חלב וביצה, אך בכמות קטנה יותר. אין ויטמין זה בצומח. אין כמות מומלצת על אכילה של אלו, אלא צירכת מנת בשר , מכל סוג, על בסיס יומי. הבעיה העיקרית בגיל המבוגר, היא לא רק חסר באכילה אלא בעית ספיגה, ולכן רצוי לקחת תוסף מתחת ללשון, ולא בבליעה, ובמידה של חסר חמור, קלחת זריקות, בהמלצת הרופא. לרוב הדיאטה שלנו לא חסרה חומצה פולית, ביחוד אם אנחנו אוכלים הרבה ירקות ופירות, דגנים מלאים וקטניות. אין חובה לקחת תוסף זה במקביל. בברכה,דנה

20/08/2009 | 09:30 | מאת: ענת

שלום האם נכון לאמר כי ישנה חשיבות לאכילת מנת סידן לפני השינה כיוון שבלילה הספיגה מרבית? תודה רבה

20/08/2009 | 12:50 | מאת:

שלום ענת, לא ידוע לי כי הספיגה אידאלית בלילה. סידן לרוב צריך סביבה חומצית בתרסריון, שנוצרת בעיקר אחרי ארוחה ולא על קיבה ריקה. בברכה,דנה

20/08/2009 | 05:54 | מאת: ריקי

שלום דנה האם בכוס תה רגיל יש אותה כמות של קופאין כמו בכוס קפה רגיל? אם אני שותה קפה עם רבע כפית קפה נמס , זה אומר שאני שותה פחות קפה...? תודה ריקי

20/08/2009 | 12:49 | מאת:

שלום ריקי, בכוס נס קפה ממוצע יש כ- 30-120 מ"ג קפאין בכוס תה רגיל ממוצע יש כ- 30-70 מ"ג קפאין. הפער נובע מהכמות שמשתמשים ובסוג פולי הקפה ועלי התה. באופן כללי בתה רגיל יש בממצוע כמות זהה לנס קפה . ברור שאם שמים פחות קפה אז יש פחות קפאין. בברכה,דנה

19/08/2009 | 19:15 | מאת: רחל

בס"ד דנה שלום, אני מעוניינת לדעת האם יש הגבלה על כמות אכילת גזר חי., לתשומת ליבך בתודה מראש ובברכת ראש חודש טוב רחל.

20/08/2009 | 12:44 | מאת:

שלום רחל, אין מגבלה כתובה לגבי אכילת גזר לאדם בריא, רק קחי בחשבון שאכילת כמות גדולה עלולה לגרום לשינוי הפיך בצבע כפות הידיים והרגליים לכתום- צהוב. בברכה,דנה

23/08/2009 | 12:07 | מאת: רחל

בס"ד תודה רבה על תשומת הלב והקשב רחל.

19/08/2009 | 16:59 | מאת: עדי

שלום רציתי לשאול האם צריכת תערובת של אגוזי לוז, מלך,ברזיל, שקדים, פיסטוקים, משמשים יבשים, תמרים יבשים- כשתי כפות ליום- האם מהווה מקור טוב לסידן. האם יש השפעות שליליות מבחינת כולסטרול? בתודה עדי

שלום עדי, התרומה של סידן יחסית נמוכה, כי הספיגה אינה גבוהה, ייתכן ומדבור בכ- 150 מ"ג סידן, בהגזמה, ל-2 כפות. זה לא מזיק מבחינת כולסטרול, ואף מועיל. בברכה,דנה

19/08/2009 | 13:38 | מאת: אבי

אמרת שהספיגה של ברזל מאגוזים נמוכה. ומה עם חילבה(יחסית לאגוזים למשל)?

19/08/2009 | 16:30 | מאת:

שלום אבי, ספיגת ברזל מהצומח נמוכה מאשר ברזל מן החי, בכל מקרה. אין לי מקורות שמשווים בין הצמחים השונים. בברכה,דנה

19/08/2009 | 10:09 | מאת: יוספה

לדנה שלום, אשמח לשמוע את הערכים התזונתיים (קק"ל, % שומן, חלבון וכו... כולל ויטמינים ומינרלים וכולסטרול) של נתח קצבים תודה

שלום יוספה, ישנם מספר נתונים לגבי נתח זה הנקרא באנגלית :skirt steak. אני אתן לך ממוצע של הנתחים השונים ל- 100 ר' מבושל: קק"ל- 220-250 חלבון- 25 גר חלבון שומן- 12-17% יותר ממחצית השומן מקורו בשומנים חד בלתי רווים. כולסטרול- 60 מ"ג. עשיר בברזל, ניאצין, אבץ ו-B12. בברכה,דנה

18/08/2009 | 22:09 | מאת: מיכל

אני לא יודעת מה לעשות.. הגוף שלי מכור חזק למשלשלים [למרות שלא השתמשתי הרבה-כמה שימושים בודדים] העיכול שלי גרוע, יש לי תת ספיגה רציני , לחץ דם ממש ממש נמוך. אני מאוד חלשה בקושי יכולה ללכת כמו אנורקסיות ויש לי נשירות וציפורניים נשברות באמצע. כל דבר שאני אוכלת מנפח ונתקע לי בבטן עושה לי עצירות. פשוט סיוט בלתי נסבל. אני אוכלת רק דברים קלים לעיכול כמו עדשים קינואה ירקות פירות דגים וביצים. אני כבר לא יודעת מה לעשות, אפילו שאני אוכלת את הדברים האלה, הכל נתקע ולא יוצא. כבד לי ורע לי. ראיתי באינטרנט פחיות אנשור-האם אפשר \כדאי לעבור לתזונה שמורכבת רק מפחיות אלו [או של שאר החברות שמוכרות מוצרים דומים] וזה מתעכל יותר בקלות, או שאין טעם? הבטן שלי ממש לא מעכלת..כלום.. תודה רבה.

שלום מיכל, להערכתי את צריכה לעבור בירור אצל מומחה גסטרואנטרולוג. הפחיות לא ישנו את המצב. בברכה,דנה

19/08/2009 | 22:29 | מאת: מיכל

הייתי כבר 100 פעם אצל גסטרואנטרולוג באיזור שלי ולא עזר, עברתי את כל הבדיקות.

18/08/2009 | 15:37 | מאת: ורד מלכי

שלום רב, רציתי לברר האם תזונה מותאמת לדילול דם יכולה לסייע וכדאית עבורי. הנני עוברת טיפולי IVF כאשר עקב הפלות בשלב מאד מוקדם התגלה שאני סובלת מקרישיות יתר וצריכה לקבל זריקות קלקסן. בפעם האחרונה היפלתי למרות שהייתי עם זריקות קלקסן 40 מ"ג. כניראה המינון לא היה מתאים. האם יש טעם שבנוסף לזריקות בהריון הבא ,אוסיף גם תזונה נכונה המדללת דם לטיפול. הוא לאור הזריקות זה בטל בשישים? תודה על תשובתך.

19/08/2009 | 10:25 | מאת:

שלום ורד, אין תזונה לדילול הדם, או אין מזון המדלל יותר מאשר התרופות שאת נוטלת, וכמו שאמרת, התכונות של המזון בטלות בשישים לעומת הקלקסן. מעבר לכך, בהחלט רצוי לשמור על תזונה נכונה, דלת שומן , עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, להוריד במשקל (אם יש עודף) ולעסוק בפעילות גופנית מתונה בזהירות מחבלות ודימומים. בברכה,דנה

18/08/2009 | 14:53 | מאת: פאני

לדנה שלום, רציתי לגבי פחיות ההעשרה תזונתית: סבתי חולת סרטן הקיבה, אחרי טיפולים. היא ירדה מאד במשקל והומלץ להשתמש בתכשירים של אנשור (אין לה סכרת/ מחלה אחרת). התכשירים כולם מאד מתוקים לה והיא ממש לא סובלת את זה. גם האוסמולייט מתוק לה מאד והיא לא יכולה להשתמש בו. האם יש תכשיר העשרה אחר, לא ממותק שאפשר יהיה להוסיף אותו בבישול? בתודה מראש

18/08/2009 | 15:29 | מאת:

שלום פאני, אוסמולייט הינו התכשיר היחיד ללא תוספת טעם וסוכר, ולכן אין משהו יותר מעודן ממנו. כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי תוספת פוליקוז (קלורין) שזוהי אבקת קלוריות ובמידת הצורך תסוף אבקת חלבון, שאת כל אלו ניתן להוסיף לבישול, בניגוד לפחיות, שלא מומלץ לבשל. תצטרכי להתייעץ עימה לגבי שילוב במזון ומינון. פני לדיאטנית במרפאה האונקולגית בה סבתך טופלה. בברכה,דנה

18/08/2009 | 10:51 | מאת: ברוך

האם יש הבדל מבחינת ערך תזונתי בין פיצוחים קלואים ללא קלואים. בעיקר בקשר לאגוזי המלך ושקדים. וערכם בטיפול כנגד הכולסטרול הרע? תודה ברוך אודה על קבלת התשובה גם לאימייל שלי [email protected]

18/08/2009 | 15:31 | מאת:

שלום ברוך, בוודאי שיש הבדל. תהליך הקלייה כרוך בשינוי מבנה חומצות השומן החד בלתי רוויות שנמצאו מועילות בהורדת כולסארול. כמו כן, לרוב פיצוחים קלויים מכילים תוספת נתרן ועל כן מומלצים עוד פחות. בברכה,דנה

18/08/2009 | 09:13 | מאת: אבי

יש לי 2 שאלות: 1 האם זה נכון בהנחה שלא אכלתי מספר שעות והקיבה שלי חומצית ברזל בגלל שהוא מסיס במים וזקוק לסביבה חומצית יכנס לי למחזור הדם תוך עד שעה? 2 באגוזים יש יחסית די הרבה ברזל ודי הרבה מנגן האין הם סותרים אחד את השני ? האם הם יכנסו לי למחזור הדם?

19/08/2009 | 10:23 | מאת:

שלום אבי, 1. אין לי מושג תוך כמה זמן הוא ייכנס. הקיבה ממש לא חומצית יותר כאשר אוכלים, אלא רק מעט זמן אחרי האוכל, כאשר הסביבה של התרסריון חומצית גם כן. מה שתורם לספיגה של ברזל היא שינוי המבנה שלו ע"י חשיפה לויטמין C. שנמצא במיצי הדר. 2. לא ידוע לי שהמנגן סותר את הברזל. כן ידוע שהסםיגה של ברזל ממזונות אלו נמוכה מאוד בשל חומצות שונות המעכבות ספיגה. בברכה,דנה

19/08/2009 | 13:33 | מאת: אבי

18/08/2009 | 00:30 | מאת: אילנית

שלום אני אשה בת 60 ושאלתי היא האם בגילי מותר לאכול כל יום ביצה? אני רוצה לציין שאני לא אוכלת בשר [כי אני פשוט לא אוהבת}לפעמים פסטרמה 1% עד היום אכלתי רק 2 ביצים בשבוע, בתודה ובברכה אילנית

18/08/2009 | 15:32 | מאת:

שלום אילנינת, אם אינך סובלת מרמות כולסטרול גבוהות מאוד (מעל ??????300), את יכולה לאכול ביצה כל יום. בברכה,דנה

17/08/2009 | 23:43 | מאת: רחלי עדולם

בני בן השנתיים אוהב מאוד לאכול סלמון בעישון מסורתי. הסתכלתי במרכיבים וגיליתי שיש שם, מלבד סלמון גם - מלח, סוכר, מווסת חומציות וחומצה לקטית. מלבד המלח שידוע לי כי לא כדאי לתת ממנו יותר מידי וכך גם לגבי הסוכר, האם החומרים האחרים (מווסת חומציות וחומצה לקטית), הם מזיקים? האם זה מאכל רצוי על שולחנו של בן שנתיים, או שכדאי להימנע ממנו?

18/08/2009 | 15:36 | מאת:

שלום רחלי, ללא כל קשר לנתרן וחומרים הנוספים, מזון מעושן אינו מזין לבנך וגם לשאר בני משפחתך. את יכולה להכין לו סלמון טרי בתנור. מעבר לכך כמות הנתרן הגבוהה במוצרים אלו אינה מומלצת לילדים קטנים, היא מעמיסה על הכליה. שאר החומרים, איני יודעת את המרכיבים המדוייקים ולכן איני יכולה להתייחס לכך. לא נראה לי שהחומצה הלקטית מהווה בעיה מיוחדת. בברכה,דנה

17/08/2009 | 14:20 | מאת: רוני

דנה שלום, קודם כל תודה על התייחסותך לשאלתי בנוגע לסידן ולחץ דם. עדיין לא הבנתי מה הקשר בין סידן לרמת הרנין, ואיך אפשר לדעת מה רמת הרנין אצל חמי. כיוון שהבנתי שכשיש רמה גבוהה של רנין לא מומלץ לקחת סידן. שוב תודה, רוני

18/08/2009 | 15:37 | מאת:

שלום רוני, ישנם מחקרים המתארים את השפעת רמת הסידן בדם לשחרור של רנין, זה לא משהו תחת השפעה של המזון שלנו, אלא ויסות במערכת הסידן ותעלות הסידן. ההתייחסות לסידן התוך תאי, ואין לכך כל קשר למזון. אין המלצה כזו להמנע מסידן אם יש רנין גבוה. צריך לזכור, כי כ-50% מאנשים הסובלים מיתר לחץ דם ראשוני סובלים גם מרנין גבוה. בכל מקרה, אן המלצה לא לקחת סידן ברמות רנין גבוהות, לא לפחות המלצה לפי הספרות שיש בידי וגם לא בהתייעצות עם נפרולוג מומחה לנושא. בברכה,דנה

18/08/2009 | 23:43 | מאת: ...

באחת התוכניות בטלויזיה עם המנחה בשם אביגיל נדמה לי שבתוכנית "יש לי שאלה" דיבר נטורופת שלא זכור שמו , תנסה לאתר את זה בארכיון של ערוץ 2 או 10 , ואמר שיש דיאטה מנצחת ללחץ דם גבוה , לאכול במשך 10 ימים דגנים וקטניות , הדיאטה שמה דגש על הדגנים שהם אלה שמאזנים את הלחץ דם , דגנים כמו: אורז חום, גריסי פנינה , כוסמת וכו'. לגבי בורגול לא ברור לי כי הרי יש בזה הרבה מלח, ולגבי סולת גם לא הזכיר בתוכנית. אם עזרתי במשהו אז בהצלחה.וכדאי קודם שתיתן לאנשי המקצוע בפורום לאשר זאת.

17/08/2009 | 11:55 | מאת: liran

שלום לך, אני בטוחה ששמעת את השאלה הזאת אינספור פעמים, אני אישית אף פעם לא קיבלתי תשובה אחת לשאלה הזו אמרו שכן ואמרו שלא... אני בתהליך הרזיה (ללא גורם חיצוני מעורב) וירדתי דיי יפה אבל השבוע בזמן הווסת ראיתי שעליתי קילו וחצי ממשקלי וזה דיי מתסכל! זה יכול להיות שעולים כל כך הרבה במשקל בזמן ווסת?? בשבוע הזה הגזמתי קצת אבל לא עד כדי כך...אני חושבת אשמח לקבל תשובה.

17/08/2009 | 12:32 | מאת:

שלום לירן, ישנן נשים המתארות עליה במשקל בזמן הוסת. מחקרים הראו שאין עליה של ממש בזמן הוסת, אך כן יש תחושה של נפיחות ובצקות. בכל מקרה, הודית שחרגת, אולי לא עד כד כך, אבל אולי מספיק כדי לראות שינוי במשקל. תראי מה קורה לאחר המחזור ותראי מה קורה במחזור הבא. אם את יורדת חזרה למשקל שלפני ושוב עולה במחזור הבא, אזי את אחת מהנשים שמעלות במשקל בזמן המחזור. לא צריך להיות מתוסכל אם זו תופעה חולפת. בברכה,דנה

17/08/2009 | 11:55 | מאת: רינת

שלום רב אני חייבת לציין שאני בן אדם שבדרך כלל בריא (בת 29). היום רציתי לתרום דם ולא נתנו לי מאחר ורמת ההומוגלוכין שלי היא 11.9 כמו כן היא ציינה בפניי שאני נראית חיוורת, מה שהלחיץ אותי מאוד... כשאני חושבת על זה למרות היותי אקטיבית (פעמיים בשבוע במכון כושר) עדיין יש לי חולשה תמידית ועייפות אך לא באופן מאוד מורגש. אבקש באם תוכלו להמליץ לי על מזון או כל דבר אחר שיכול לעזור... בתודה מראש

17/08/2009 | 12:30 | מאת:

שלום רינת, ראשית המגולובין 11.9 אמנם אינו מספיק לתרומת דם, אך סביר לחלוטין באשה בגיל הפוריות. כן רצוי שיהיה גבוה יותר, אך לא באופן משמעותי, מעל 12.5 בממוצע. ראשית עליך לפנות לרופא ולברר את האנמיה, מה מקורה, חסר ברזל, חומצה פולית או ויטמין B12. לאחר הבירור והתוצאות אוכל לעזור לך. בברכה,דנה

17/08/2009 | 11:21 | מאת: לילי נגר

בני בן 12 שוקל כ-26 קילו וניאמר לנו גם שמסת השריר שלו דלילה הומלץ על סקנדישייק לבני G6PD האם ניתן להוסיף לו זאת ובאיזה מינון/כוסות משקה האם יש אלטרנטיבות אחרות?? או שזה התוסף המומלץ תודה

17/08/2009 | 11:55 | מאת:

שלום לילי, איני מומחית בתזונת ילדים.עליך להתייעץ עם דיאטנית המומחית לתזונת ילדים לפני שימוש וכן הערכה לגבי התזונה ומה ניתן להוסיף ו/או לשנות. בברכה,דנה

אני שמנה וסובלת מלחץ דם גבוה ואסתמה האם אוכל להשתמת בתה הלבן ? אודה לך על התשובה

שלום, גם אנשים עם יתר לחץ דם יכולים לצרוך קפאין, אך במידה פחותה יותר ותלוי ברמת האיזון של לחץ הדם. יש לזכור כי תה לבן מכיל כמות נאותה של קפאין. שמו נגזר מאופן עיבודו והוא מכיל קפאין כמו התה השחור והירוק. בברכה,דנה

16/08/2009 | 23:02 | מאת: פנינה

היי, ביתי נולדה פגית בשבוע 30 במשקל 596, כיום ביתי בת שנה +10 שוקלת 7.720 ילדה מדהימה פשוט לא אוהבת לאכול. האנדוקרינולוג הפנה אותנו לדיאטנית בגלל תוצאה של בדיקה שנקראת IGF-1 הערך שלו נמוך 42(אין לי מושג למה הבדיקה הזאת מתייחסת). ביתי לא אוהבת בעיקר בשר, לעיתים רחוקות היא מסכימה לאכל ממש טעימות. יש לציין כי הכליה הימנית מתפקדת 28% והשמאלית מתפקדת מלא. אני דיי מיואשת שהיא לא אוכלת ובתקופה האחרונה הורדתי הילוך ואני משתדלת לא לשדר לה שהכל ססיס האוכל. אני נותנת לה כל הזמן לאכול בערך כל שעה תלוי מה היא אוכלת(המנות שלה ממש קטנות). אני מודאגת שהיא לא מקבלת את כל מה שצריך לגדילה שלה, אולי יש איזשהם ויטמנים. עוד פרט אני מוסיה לה פעמיים ביום כך פוליקוז. סליחה על אריכות דבריי ותודה מראש על תשובתך. בברכה פנינה

17/08/2009 | 09:33 | מאת:

שלום פנינה, איני מומחית בתזונת ילדים. עליך לקבוע תור בהקדם לדיאטנית מומחית לתחום הילדים בקופ"ח הקרובה למקום מגוריך. בברכה,דנה

16/08/2009 | 19:45 | מאת: שלומית

לא מזמן פג התוקף של הכדורי פרוביוטיקה שקניתי, של NSP. כמוסה עם ממש מלא חיידקים [ביליון משהו כזה] לא כדאי להשתמש בזה? לא יכול להיות שחלק מהחיידקים עוד חיים? ממש חבל על זה, קניתי את זה כמה חודשים לפני וישר לפח=\

16/08/2009 | 20:38 | מאת:

שלום שלומית, איני יכולה לומר ו/או להמליץ בנושא. פני לרוקח או לחברה היצרנית. בברכה,דנה

16/08/2009 | 17:25 | מאת: רוני

דנה שלום, חמי סובל מלחץ דם גבוה. אמרו לי שכדאי שיקח סידן כדי להוריד את הלחץ דם. מתוך שיטוט בינטרנט מצאתי שהתרופה היא דווקא חוסמי סידן. ולכן יש סתירה בעיני. חוץ מזה בהמשך מצצאתי שיש הבדל בין אנשים שרגישים לנתרן ושפחות רגישים ביחס לסידן, ושגם לאנשים שיש להם רמה גבוהה של רנין לא כדאי לקחת סידן. אשמח אם תעשי לי סדר. בסופו של דבר, האם כדאי לקחת סידן או לא. מה הקשר בין סידן- רגישות לנתרן ורנין. ברצוני לציין שאני סטודנט לתואר ראשון בביולוגיה, לכן יש לי יכולת הבנה בנושא, ואשמח אם תתני לי תשובה מדעית עד כמה שיותר ברורה... תודה וסליחה אם אני מבקשת יותר מידי

17/08/2009 | 09:41 | מאת:

שלום רוני, אין כל קשר בין הסידן שנצרך במזון לחוסמי סידן. חוסמי סידן הינם סוג של תרופות להורדת לחץ דם, והם משפיעים על תעלות סידן וכך משפיעים על רמת הסידן התוך תאי והשפעתו על כיווץ שריר חלק. תופעה זו חשובה שכן כלי הדם שלנו מכילים שריר חלק, וכאשר אלו מכווצים יותר, ישנה עליה בלחץ הדם. הסידן, אשר מומלץ במזון, ניתן בעקבות מחקר שנעשה בתחילת העשור בו מצאו כי דיאטה עשירה בסידן, מגנזיום ואשלגן מועילה ביותר בהורדת לחץ דם, גם שלא מגבילים בנתרן. לאחר מכן מחקר ההמשך הוסיף גם הגבלת נתרן וראו אפקט סינרגיסטי. המנגנונים המשוערים בהם סידן עובד, הוא בהפרשת נתרן מוגברת דרך הכליה, ובכך מוריד אפקט צבירת נתרן ומים והעלאת לחץ דם. ייתכן וישנם מנגנונים אחרים, מסובכים יותר, ורצוי לקבלם מהרופא. בברכה,דנה

17/08/2009 | 18:52 | מאת: עדי

באחת התוכניות בטלויזיה עם המנחה בשם אביגיל נדמה לי שבתוכנית "יש לי שאלה" דיבר נטורופת שלא זכור שמו , תנסה לאתר את זה בארכיון של ערוץ 2 או 10 , ואמר שיש דיאטה מנצחת ללחץ דם גבוה , לאכול במשך 10 ימים דגנים וקטניות , הדיאטה שמה דגש על הדגנים שהם אלה שמאזנים את הלחץ דם , דגנים כמו: אורז חום, גריסי פנינה , כוסמת וכו'. לגבי בורגול לא ברור לי כי הרי יש בזה הרבה מלח, ולגבי סולת גם לא הזכיר בתוכנית. אם עזרתי במשהו אז בהצלחה.וכדאי קודם שתיתן לאנשי המקצוע בפורום לאשר זאת.

16/08/2009 | 08:55 | מאת: איתי

שלום רב,אני בן 27 גובה 1.80 ושוקל 59 ק"ג כל חיי אני מנסה להשמין ללא הצלחה נרשמתי לפני שנתיים למכון כושר והתאמנתי במשך שנה ובהמלצת המאמן שתיתי אבקת חלבונים בשם מסל ג'וס שעוזר לעלייה בשקל הוצאתי מעל לחמש אלף שקל בשנה הזאת על המנוי למכון והאבקה והעליתי בסך הכל 4 ק"ג מה שגרם לי להתייאש ולהפסיק להתאמן ותוך פחות מחודש הורדתי בחזרה את ה4 ק"ג אני ממש מיואש בבקשה תעזרי לי בנושא,תודה.

16/08/2009 | 10:14 | מאת:

שלום איתי, צר לי, אך פורום זה אינו מיועד ליעוץ אישי. כמו שראית, עלית במשקל, כלומר אן היית ממשיך היה סיכוי שהמצב היה משפתר עוד יותר. הרעיון בכל דיאטה, לא משנה אם להרזיה או השמנה, היא התמדה. אם אינך יכול להתמיד לאורך זמן, שום פתרון לא יעזור. לכן עליך לחזור לאימונים, לאו דווקא בחדר כושר+שילוב דיאטנית קלינית המתמחה בתזונת ספורט ולעזור לך לבנות מסת שריר ולעלות במשקל בצורה נכונה. בברכה,דנה

15/08/2009 | 23:03 | מאת: שרה זמיר

שלום לך , ברור לי שמשהו אינו כשורה בהתפתחותו של בני. בני בן 10.5 ושוקל 21.5 ק"ג, גובה 1.30 ס"מ. מאז שחדל לינוק ועד היום אינו אוכל מספיק בהתאם לגילו יש לציין שלבני רגישות יתר תחושתית שמשפיעה מאוד על מיגוון המאכלים על צורת הגשתם כגון:מרקמים שונים של אוכל, ריחות של אוכל אשר יכולות לעורר בו גועל, עירבוב של אוכל. הבעיה החריפה בחצי שנה האחרונה בני לא עלה במשקל ולא צמח לגובה לחילופין הוא נראה שדוף וחסר כוח וחיוניות. ערכנו בדיקות דם ויש חוסר בברזל בחלבון ובעוד פרמטר הקשור להורמון גדילה קבעתי תור לרופא לעוד יומיים וגם לרופאה מיוחדת להתפתחות אינדוקרינלוגית, אך בעיה אחרת מטרידה אותי וזה חוסר שיתוף הפעולה של בני בהבנת הבעיה והשפעתה עליו ביום יום, ובצמיחתו שהופסקה. הוא אוכל מעט מאוד ומיגוון קטן מאוד של מאכלים כל נסיונות השיחה עימו לא מובילות לשיפור. פניתי לרופא לבקש הפניה למרפאה להפרעות אכילה היות ואני חושדת שגם זה הכיוון, מה דעתך? תודה מראש אמא מודאגת

שלום שרה, ראשית יש לפסול בעיות אורגאניות, כלומר בעיות הורמונליות או מחלות אחרות המשפיעות על גדילה והתנהגות. ברגע שאלו חוזרים תקינים ולא מוצאים סיבה לתופעה, אז יש לשקול מרפאה להפרעות אכילה. בברכה,דנה

15/08/2009 | 21:49 | מאת: רוני

שלום רב, שאלה אולי קצת קשה אך אני חייב תשובה עליה. קראתי שבתהליכי רעב ותת תזונה קיים תהליך קטבוליטי שבו מתפרקים רקמות שונות והדבר יכול לגרום לאטרופיה (דלדול). האם תופעה זו יכולה לקרות גם ברקמת שומן ובתאים שלה כלומר התנוונות תאי שומן??? רב תודות, רוני.

16/08/2009 | 10:10 | מאת:

שלום רוני, בתהליכי הרזיה חל פירוק של שרירים, וכן חל פירוק של שומן מתאי שומן לחומצות שומן למטרת אנרגיה. מספר תאי השומן לא יורד, רק תוכנם מתרוקן. אין התנוונות של תאי שומן בדומה לתאי שריר, אלא במחלות מטבוליות שונות. בברכה,דנה

16/08/2009 | 23:50 | מאת: רוני

תודה רבה על תשובתך הרצינית. שני דברים נוספים להבהרה, 1. איבוד והתנוונות של תאי שומן במצבי תת תזונה אינו אפשרי, נכון? 2. האם לאחר השלמת החוסר בשומן תאים אלו שהתרוקנו יכולים להתמלא בחזרה או שזה בלתי הפיך? רב תודות, רוני.

15/08/2009 | 21:41 | מאת: שלי

האם מותר להשתמש בקמח שנשמר במקרר ותאריך אחרון לשיווק פג לפני 8 חודשים?

שלום שלי, בעיקרון, לא אמורה להיות בעיה. אני דוגלת באכילת מזונות טריים ופחות קפואים, משומרים או מקוררים הרבה זמן. בברכה,דנה

15/08/2009 | 18:31 | מאת: מיכאלה

אזי לפי זה חזה עוף יוצא כמו שניצל מטוגן -- הכיצד???? שניצל מטוגן מוכן נאמר שיש בו כ- 200 קלוריות ל- 100 גרם בחזה עוף טרי יש 120 - 170 קלוריות ל- 100 גרם -- אודה לך אם תוכלי לתת את הערך הנכון ואז יוצא שחזה עוף לאחר הטוסטר יוצא כ- 240 - 340 קלוריות ל -100 גרם הרבה יותר משניצל וגם זה הרבה יותר קטן משניצל איך זה יתכן?????? לפי זה חזה עוף הוא כלל לא דיאטתתי אלא זה רק אשליה כי אף אחד לא בודק ליפני החימום כשהוא טרי אני כבר לא יודעת איך להתייחס לזה ודברים אחרים - הכל כבר מבולבל אנא עיזרי לי תודה

16/08/2009 | 10:09 | מאת:

שלום מיכאלה, צר לי,אך אין לי דרך יותר פשוטה מההסבר הקודם. אם אינך מבינה עדיין, פני לדיאטנית קלינית בקופת החולים שתעבור איתך על הרכבי מזון וקריאת תוויות מזון וחישובן. בברכה,דנה

15/08/2009 | 13:47 | מאת: מיכאלה

ראיתי שאלה בפורום תזונה והיא העלתה אצלי גם כמה סימני שאלה אז ניסיתי לבדוק ויצאתי לגמרי מבולבלת מאוד אודה לכן אם תוכלו להסביר לי ואנא אל תשלחו אותי לכל מיני מחשבונים תאמינו לי שכבר ניסיתי זה פשוט (כפי שראיתי שצויין כבר) לא תמיד מספק תשובות לשאלות שהן קצת יותר מורכבות אז מדובר בחזה עוף- לקחתי 100 גרם יזה עוף טרי וחממתי אותו בטוסטר לאחר האפיה שקלתי שוב והתברר כי הוא איבד כ- 50% ממשקלו - מישקלו כעת היה כ- 50 גרם!!! האם זה אומר שחזה עוף - לאחר אפיה היוא בעל יותר מ- 200 קלוריות ל- 100 גרם???? בד"כ יותר קל ליבדוק או למדוד מוצר מוכן כי לא תמיד אני זו שמכינה או שמכינים מראש... אני ממש מבולבלת יוצא שזה אפילו יותר משניצל קפוא... אנא עיזרו לי ואיך אני אמורה להיתיחס כעת לחזה עוף תודה רבה מיכאלה

15/08/2009 | 17:40 | מאת:

שלום מיכאלה, החימום או הבישול גרם לאיבוד מים ולא לאיבוד מרכיבים קלוריים, כך ש-100 גר' עוף לפני בישול שווה בערכו הקלורי ל- 50 גר' שיצא לך אחרי בישול. אם ב- 100 גר עוף לפני בישול יש 200 קק"ל, הוא ישאר 200 קק"ל גם אחרי בישול, כי מאבדים נוזלים ולא שומן, פחמימות או חלבון שאלו מהווים את המרכיבים הקלוריים. בחלק מהמחשבונים כתוב לפני ואחרי בישול. בברכה,דנה

15/08/2009 | 01:08 | מאת: שרון

הבנתי שפחמימות רב כהליות אינן מתפרקות בגוף כמו פחמימות רגילות והייתי שמחה לדעת מה זה אומר. האם הן משמינות פחות ומה ההבדל בינן לבין פחמימות רגילות? אם למשל בסוכריה ללא סוכר יש 9 קלוריות שמקורן בפחמימות רב כהליות, אלה הן 9 קלוריות לכל דבר?

15/08/2009 | 17:46 | מאת:

שלום שרון, לפחמימות רב כהליות יש ערך קלורי נמוך מפחמימות, כמחצית, בסביבות 2 קק"ל לגרם. בגלל המבנה הן אינן עוברות תהליך עיכול וספיגה זהה לפחמימות רגילות ולכן ערכן התזונתי נמוך יותר, אך לא מבוטל. בגלל שערכן הקלורי נמוך יותר הן תורמות פחות קלוריות, אזי פחות השמנה. לגבי הסוכריה, כם מדובר בכ- 9 קק"ל שמקורן בפחמימה רב כהלית, יכול להיות שזה יהי פחות, כי הספיגה אינה אידאלית. בגלל נושא העיכול והספיגה הלקוי, פחמימות אלו יכולות לגרום לגזים ושלשולים אן נצרכות במינונים גבוהים. בברכה,דנה

שלום דנה אני במקצועי מדריך חדר כושר. ועלתה שאלה של אחד ממתאמני, הוא תהה מה ההשפעה של קקאו על דלילות הדם, ואני טעיתי האם יש גוף לאימרה שסיפרו לנו בצבא - שקקאו עוזר לגרום לשברי מאמץ, אם כן אשמח לדעת איך?

שלום אסא, היו מחקרים בעבר שהראו שישנם מרכיבים בקקאו המתנהגים בדומה לאספירין, אך לא באותה מידה וגם לא הוכח באופן מוחלט. לא ידוע לי שום דבר לגבי שברי המאמץ. בברכה,דנה

שלום רב עקב ניתוח כריתה של חלק מהמעי הדק עלי לדבוק בדיאטת דלת שארית לחודש הקרוב. כצפוי מבחינתי, שאיני אוכל סיבים אני סובל מעצירות - האם יש דרך נטולת סיבים להקל על עצירות פרט לשתיית הרבה מים(אני עושה זאת)? תודה אמיר

שלום אמיר, אתה יכול לנסות לקחת שזיפים מיובשים ולהשרות במים חמים ולשתות את המים בלבד. במידה ואין שיפור עליך להתייעץ עם הרופאה מטפל, שכן שימוש במשלשלים לרוב לא מומלץ במקרה זה.כמו כן יש לוודא שאין סיבוכים של הניתוח. בברכה,דנה

14/08/2009 | 13:04 | מאת: גלי בת

שלם רב.אני חולת סכרת אשמח להתייעץ לגבי שינוי האחרות שלי.

14/08/2009 | 19:48 | מאת:

שלום גלי, בעיקרון איני מביעה דעה או ייעוץ אישי על תפריטים, אך נסי לשאול ונראה כיצד אוכל לעזור לך. בברכה,דנה

14/08/2009 | 10:59 | מאת: anna

אני אוכלת לחם קל שמכיל זרעי פשתן שלמים!האם מספיק או אני צריכה לקנות ולטחון זרעי פשתן בשביל לקבל אומגה 3?האם הם מסיעים להרזיה?

14/08/2009 | 19:49 | מאת:

שלום אנה, כדי לספוג את האומגה 3 , עליך לטחון את הזרעים. לא הוכח כי אלו תורמים להרזיה. בברכה,דנה

14/08/2009 | 07:24 | מאת: מעין

היי דנה, האם מותר סוכר לבן בתת ספיגה לפרוקטוז?

שלום מעיין, סוכר לבן הוא למעשה דו סוכר המורכב מגלוקוז ופרוקטוז, ועל כן רצוי להורידו מהתפריט במקרה של רגישות לפרוקטוז. אין הכוונה להמנע לחלוטין אך יש להוריד בכמויות. בברכה,דנה

15/08/2009 | 16:29 | מאת: מעין

תודה רבה, מה לגבי "סוכר קנים גולמי"?, מכיל פרוקטוז?

14/08/2009 | 00:54 | מאת: רלי.

בנוסף לשאלתי...בתקופה האחרונה אני סובלת נמשירת שיער רצינית מאוד. האם יש גורם מקשר? תודה רבה רלי

14/08/2009 | 19:54 | מאת:

שלום רלי, צר לי, אך אין לי כל הסבר לצורך בבירה שחורה ו/או לטעמי הלוואי לאחר אכילת המזון הספציפי. בעיקרון בשילוב נשירת השיער בשילוב הטעם המר, יכול להעיד על חסר באבץ. אפשר לקחת תוסף של אבץ, לא יותר מ- 15-20 מ"ג ליממה ולראות אם חל שינוי. בברכה,דנה

15/08/2009 | 00:40 | מאת: רלי

תודה על תשובתך. איזו בדיקה מגלה חסר באבץ? מה פרק הזמן שרואים אם יש השפעה של נטילת מינרל זה?

13/08/2009 | 23:18 | מאת: טוהר

הי, אני בשבוע 16 ומזה כשבועיים שאני לוקחת אומגה 3 של אלספה. מדיפדוף בתשובות קודמת הבנתי כי מינון הEPA אמור להיות קטן יותר מה DHA אך בפירוט כמות המרכיבים בכמוסות שרכשתי רשום: DHA- מ"ג 120 ו EPA - מ"ג 180 עד היום לקחתי 2 כמוסות ביום. (סה"כ 240 מ"ג DHA ו 360 מ"ג EPA) זה בסדר? האם עלי לרכוש כמוסות אחרות עם יחס נמוך יותר של הEPA? אם כן, אתן ממליצות על סוג מסויים? האם חלילה זה עשוי להזיק לעובר מה שלקחתי עד היום? שאלה נוספת ברשותכן, אני מקפידה במשך כל יום לאכול שן שום וכן אני מרבה באכילת גזר (כ3-4 גזרים בשבוע) לאחרונה הבנתי שבשום ובגזר יש הרבה ויטמין A דבר שאסור להרבות בו בהריון על פי הבנתי.. האם לא מומלץ לאכול גזר ושן שום באופן יומיומי בהריון?

14/08/2009 | 19:57 | מאת:

שלום טוהר, אין בעיה עם התוסף, קשה מאוד להשיג תוספים עם יחס נכון בין 2 חומצות השומן. את יכולה להמשיך לקחת גם את הכדורים הנ"ל. הכוונה בויטמין A היא לא לקחת תסוף, אין בעיה עם מה שמגיע מהמזון. הכמות שאת צורכת סבירה ביותר. בברכה,דנה

13/08/2009 | 22:38 | מאת: דורון

בס"ד אולי אתם יכולים להגיד לי יותר במדויק איזה סכנות חס ושלום יכולות להיות אם מעבירים בקבוק שתיה של מים בין אנשים שלא מכירים אם השתיה לא באוויר והשתיה דרך הפיה אם האדם חס ושלום מבקש מים צריך לכבדו ולתת יחד עם זאת מה עלול לקרות ם פלוני אלמוני חס ושלום יש לו מחלה זה או אחרת ידוע שיש סיכון אולי מישבו יכול להסביר בפשטות

14/08/2009 | 19:59 | מאת:

שלום דורון, העברת בקבוק שתיה מאדם אחד לשני יכולה להביא להדבקה של מחלות שונות, החל מחיידקים, וירוסים ופטריות. ברגע שיש מגע רוק, תמיד יכולה להיות הדבקה בפוטנציאל. בברכה,דנה

13/08/2009 | 19:38 | מאת: דנית

אני בת 16 וחצי.ערך ויטמין B12 שנמצא בבדיקה הוא 220. התחלתי למצוץ כדורים מתחת ללשון.כל כדור מכיל 1200 מק"ג בי 12 וכן 400 מק"ג חומצה פולית. האם אלו מינונים המתאימים לגילי? האם יש למצוץ כדור כל יום? לאיזו תקופה? האם לכל החיים? האם יש תופעות לוואי לכדור? תודה

14/08/2009 | 20:00 | מאת:

שלום דנית, אין בעיה עם המינונים. רצוי לקחת כל יום עד שהרמה עולה מספיק ואז אפשר, בהמלצת הרופא, להוריד במינון. אין תופעות לוואי ידועות לכדור זה. לגבי זמן נטילת הכדור, תלוי בבדיקות הדם שלך. בברכה,דנה

13/08/2009 | 13:40 | מאת: נעמה

שלום רציתי לדעת א. מאיזה רמות של היפראוריצמיה זה נחשב לגרוא? ב. אם אין כאבים במפרקים ויש היפראויצמיה זה נקרא גאוט? ד.האם יש צורך לשינוי תזונתי בהיפראוריצמיה אם לא אובחנה מחלת גאוט ואין סימפטומים. ה. הבנתי שרוב ההיפראוריצמיה נובעת מ\פירוק תאים בגוף ורק חלק קטן מגיע מהתזונה, עד כמה יהיה שינוי רמות ההיםראורצמיה אם אעשה שינוי תזונתי. והסיבה שאני שואלת היא שעליתי הרבה במשקל ולרוב היה לי קל לרדת כשאכלתי הרבה חלבונים- בשר,,עוף,דגים. הלכתי לרופא וראיתי שרמות חומצה אוראית שלי מעל לנורמה, ולכן אני מתלבטת אם לעשות הנחיות תזונתיות להורדת רמות החומצה האוראית- מזונות דלים בפורינים או לעשות דיאטנ רגילה עשירה בחלבונים ופורינים כדי לרדת במשקל. האם יש סף מסויים מבחינת הרמה בדם שממומלץ לצרוך מזונות דלם בפורינים. אדה מאוד על תשובתך נעמה

13/08/2009 | 15:52 | מאת:

שלום נעמה, א. כל רמה מעל הנורמה נחשבת ללא בריאה. איני יודעת לומר מהו טווח מסוכן, אך לרוב מדובר כאשר עולה מעל 13. ב. גאוט הינה אבחנה קלינית של שקיעה של קריסטלים של חומצה אורית במפרקים. ללא אבחון כזה, אין אבחנה של גאוט. ג. בוודאי שיש צורך בשינוי תזונתי בהיפאוריצמיה. נכון שזה שילוב של פירוק ופינוי, אך כל תוספת מהמזון יכולה לשנות באופן משמעותי. עצם העליה במשקל והסיכוי כי את סובלת מתסמונת מטבולית (השמנה מרכזית, שומנים בדם, יל"ד ועוד) יכולה להיות מלווה ברמות חומצה אורית גבוהה. אם מחמירים ומעמיסים עם חלבון ופורינים התופעה יכולה להחמיר, לכן מומלץ לבחור בדיאטה מאוזנת דלת פורינים. דיאטה דלת פורינים אינה בהרכח דלת חלבון, כי לדוגמה ביצים ומוצרי חלב לא מפריעים. בברכה,דנה

13/08/2009 | 09:30 | מאת: אורנה

הנני בת 44, ולאחר כל הבדיקות שביצעתי, יצאו תקינות, הנני חשה עייפה החל מהשעה 12:00 בצהריים, הבנתי שישנם תוספות מזון שגורמות לעירנות. שינה זה דבר זמין אצלי כל הזמן לשעות רבות, ואני מקנא בנשים אחרות שקמות מוקדם בבוקר, ופעילות ועירניות במשך כל היום. איזה תוספת מזון עלי לקחת בכדי להרגיש טוב, איזה סוג? יש חברות רבות, ובחנות יכולים רק למרוח אותי,כי אני לא מבינה בזה, אשמח לקבל המלצותמקצועיות מכם.

שלום אורנה, לצערי, אין בידי מידע לגבי חומרים מעוררים הנמצאים בתוספי מזון. הדבר היחיד שאני יודעת שמעורר באופן משמעותי הוא פעילות גופנית, על בסיס יומי,הליכה, שחיה, ריקודי עם ועוד. אין שום הוכחה כי תוסף כזה או אחר מעורר. בברכה,דנה

13/08/2009 | 06:51 | מאת: נטע

במצב של מחלת אגירת גליקוגן בכבד, האם יש תזונה ספציפית שיכולה לשפר את המצב ולעצור, או לעכב את הנזק הנגרם לכבד? תודה.

13/08/2009 | 15:53 | מאת:

שלום נטע, על איזה סוג של מחלת אגירה את מדברת בדיוק, כי יש כמה סוגים. לפני שאני עונה לך, הייתי רוצה לברר. בברכה,דנה

14/08/2009 | 07:21 | מאת: נטע

שלום דנה, אני כנראה מקדימה את המאוחר. מדובר בהפרעה מתמשכת לתפקודי כבד אצל ילד בן 13, שהוצע להמשיך ולבררה ע"י ביופסיה של הכבד. יש גם ממצע של כבד שומני ומעט עודף משקל. הבנתי שאחת האופציות שעשוייה להתברר בביופסיה היא מחלת אגירה ורציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות במצב זה. הבנתי שבדרך כלל מדובר באגירת גליקוגן. למעשה אפילו חשבתי, במסגרת ההתלבטויות אם לעשות ביופסייה, על התחלה בדיאטה ספציפית ובדיקה אם יש שיפור בעקבות כך בתפקודי כבד. כמעין דרך אלטרנטיבית לאבחון. נטע

13/08/2009 | 04:26 | מאת: ענבל

תמיד הייתי קטנה לגילי , קיבלתי מחזור בכיתה ח' והאמנתי שאתפתח כמו כולן אך משהו נתקע וכיום אני בת 18 ושוקלת 38 וגובה 1.60!ואני כבר לא יכולה לקבל את זה יותר... אני אוכלת הרבה , ועכשיו על אחת כמה וכמה כי יש לי הרבה רצון ... אבל זה לא עוזר! אני נשארת באותו משקל ... ואפילו מרזה.נמאס לי מהמצב ואני מיואשת ...כבר לא יודעת מה יכול לעזור לי... אני גם לא מאמינה שתפריט מתזונאית יעזור כי בתקופה שהייתי במעקב אכלתי את הדברם הכי הכי משמינים שיש.(מחוות דעת מקצועית) וזה לא עזר בהרבה. חשוב לציין.. שהייתה תקופה ששקלתי 36 ותוך 3 חודשים עליתי ל41!!! אבל היום אני אוכלת הרבה יותר מאז .... ולא מצליחה לעבור את ה39! לא מצליחה!אבי אומר שאני לא אוכלת מספיק כי מי שאוכל משמין!!! אבל אני באמת אוכלת המון ... 4 ארוחות ביום ...ומתוק כמה שאני יכולה (כי אני לא ממש מתחברת לזה) ...ואחותי ואמי טוענות שאירועים מהעבר , ואולי גם מההווה משפיעים לי על האכילה.(בעבר עברתי כמה אירועים מסעירים שלטענתם משפיעים והכול התחיל מאז,לטענתן) אבל אני הייתי הכי רזה בשכבה עוד הרבה לפני... בקיצור השאלה שלי היא לאן לפנות ??? אולי פסיכולוג? אולי יועץ?? אני הולכת לאיבוד בעולם הזה. ואשמח אם תפני אותי למה שאני צריכה ואני כבר אדאג למצוא.לא אכפת לי לשבת עם פסיכולוג , יועצים ומה שצריך כדי ליהיות בחורה רגילה ובריאה.ולא יוצאת דופן מכולן .חשוב מאוד לציין ... שהתאבון שלי לא כל כך גבוה. אני יכולה לא לאכול כול היום ולא לשים לב עד שאני ממש רעבה. אבל אני מכריחה את עצמי אז אני אוכלת ..בקיצור יש פעמים שהבטן שלי מקרקרת מרוב רעב...אבל אני לא מרגישה צורך לאכול = תאבון .

13/08/2009 | 10:56 | מאת:

שלום ענבל, אני מבינה את הייאוש מהמצב, אך אולי את צריכה באמת לחפש מערכת תומכת מסוג אחר, כדי שבעית המשקל תתגמד לעומת בעיות אחרות שאת סוחבת מגיל צעיר. ישנם מרכזים המטפלים בסוגים שונים של הפרעות אכילה. הטיפול משלב פן נפשי ופיסי. איני חושבת שיש לך אנורקסיה, אך ישנן הפרעות אכילה מסוגים אחרים שיכולות להיות מטופלות בעזרת תמיכה נכונה של אנשי מקצוע. בררי באזור מגוריך לגבי קליניקות מן הסוג הזה, או בבתי החולים שקרובים למקום מגוריך או במקומות פרטיים. המקום היחיד שאני מכירה פרטי נקרא "מכון שחף" שנמצא באזור רחובות. בברכה,דנה

13/08/2009 | 01:01 | מאת: גד

בן 60 מתאמן במכון כושר, חלבון הביצה הוא החלבון שאני צורך בעיקר אני צורך כ 70 גרם חלבון ליום, שאלתי כמה חלבון,ביצה בעיקר,אני יכול לצרוך במנה אחת כדי לא לגרום נזק לכליות ?או לכמה מנות אני צכיך לחלק את הכמות הכללית תודה גד

13/08/2009 | 10:51 | מאת:

שלום גד, חלבון מביצה אחת מכיל 3 גר' חלבון. כל עוד אתה שומר על כמות חלבון כוללת ביממה, כמות החלבון מביצה לא ישנה באופן משמעותי. זה כמובן לא כולל את החלמון שמוגבל ל-2 ביממה לאדם בגילך. כמו כן יש לוודא תפקודי כליה והאם יש נוכחות לסוכרת.אין מספר מסויים שמגביל חלבוני ביצה, כל עוד סך הכמות לא גבוה מדי. בברכה,דנה

איך בודקים את זה? יש לי בעיות של בטן נפוחה

שלום שלומית, למיטב ידיעתי יש תבחין נשיפה. מי שממליץ על הבדיקה הוא רופא גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

13/08/2009 | 11:23 | מאת: שלומית

אמרתי לרופאת משפחה שאני צריכה הפניה לבדיקה הזו והיא לא יודעת על מה מדובר בכלל, מה אני צריכה בדיוק לעשות? לבקש ממנה הפניה לרופא גסטרואנטרולוג ורק הוא יכול לתת לי את ההפניה לבדיקה? אני באמת מרגישה נפוחה בצורה קיצונית אחרי פירות, וגם הבדיקה של הלקטוז אצלי יצאה חיובית!! [גבולית, אבל עדיין חיובית]

12/08/2009 | 22:38 | מאת: איתן

שלום רב, אני בחור בן 26, 1.93 מטר, 145 ק"ג - מתחיל תוכנית אוכל במטרה שתהיה בסיס בריא לכל התזונה שלי בהמשך חיי.(לא מחפש דיאטה חריפה). בוקר: 2 פרוסות לחם שיפון עם קצת אבוקדו\טחינה\חומוס\ביצה. 5-6 ירקות שלמים. צהריים: ירקות מבושלים. עוף\טבעול(250 גר') ערב: סלט גדול עם 250 גר' גבינה לבנה 5%, 2 פרוסות לחם שיפון. איזון בין הארוחות לכל היום: 2 פירות, 2 יוגורטים 3%. שתיה: דיאט\מים עם עדיפות למים. אשמח להערות.

שלום איתן, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. איני מבקרת או ממליצה על תפריטים ודיאטות. בברכה,דנה