פורום תזונה קלינית
שלום רב, רציתי לברר האם תזונה מותאמת לדילול דם יכולה לסייע וכדאית עבורי. הנני עוברת טיפולי IVF כאשר עקב הפלות בשלב מאד מוקדם התגלה שאני סובלת מקרישיות יתר וצריכה לקבל זריקות קלקסן. בפעם האחרונה היפלתי למרות שהייתי עם זריקות קלקסן 40 מ"ג. כניראה המינון לא היה מתאים. האם יש טעם שבנוסף לזריקות בהריון הבא ,אוסיף גם תזונה נכונה המדללת דם לטיפול. הוא לאור הזריקות זה בטל בשישים? תודה על תשובתך.
שלום ורד, אין תזונה לדילול הדם, או אין מזון המדלל יותר מאשר התרופות שאת נוטלת, וכמו שאמרת, התכונות של המזון בטלות בשישים לעומת הקלקסן. מעבר לכך, בהחלט רצוי לשמור על תזונה נכונה, דלת שומן , עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, להוריד במשקל (אם יש עודף) ולעסוק בפעילות גופנית מתונה בזהירות מחבלות ודימומים. בברכה,דנה
לדנה שלום, רציתי לגבי פחיות ההעשרה תזונתית: סבתי חולת סרטן הקיבה, אחרי טיפולים. היא ירדה מאד במשקל והומלץ להשתמש בתכשירים של אנשור (אין לה סכרת/ מחלה אחרת). התכשירים כולם מאד מתוקים לה והיא ממש לא סובלת את זה. גם האוסמולייט מתוק לה מאד והיא לא יכולה להשתמש בו. האם יש תכשיר העשרה אחר, לא ממותק שאפשר יהיה להוסיף אותו בבישול? בתודה מראש
שלום פאני, אוסמולייט הינו התכשיר היחיד ללא תוספת טעם וסוכר, ולכן אין משהו יותר מעודן ממנו. כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי תוספת פוליקוז (קלורין) שזוהי אבקת קלוריות ובמידת הצורך תסוף אבקת חלבון, שאת כל אלו ניתן להוסיף לבישול, בניגוד לפחיות, שלא מומלץ לבשל. תצטרכי להתייעץ עימה לגבי שילוב במזון ומינון. פני לדיאטנית במרפאה האונקולגית בה סבתך טופלה. בברכה,דנה
האם יש הבדל מבחינת ערך תזונתי בין פיצוחים קלואים ללא קלואים. בעיקר בקשר לאגוזי המלך ושקדים. וערכם בטיפול כנגד הכולסטרול הרע? תודה ברוך אודה על קבלת התשובה גם לאימייל שלי [email protected]
שלום ברוך, בוודאי שיש הבדל. תהליך הקלייה כרוך בשינוי מבנה חומצות השומן החד בלתי רוויות שנמצאו מועילות בהורדת כולסארול. כמו כן, לרוב פיצוחים קלויים מכילים תוספת נתרן ועל כן מומלצים עוד פחות. בברכה,דנה
יש לי 2 שאלות: 1 האם זה נכון בהנחה שלא אכלתי מספר שעות והקיבה שלי חומצית ברזל בגלל שהוא מסיס במים וזקוק לסביבה חומצית יכנס לי למחזור הדם תוך עד שעה? 2 באגוזים יש יחסית די הרבה ברזל ודי הרבה מנגן האין הם סותרים אחד את השני ? האם הם יכנסו לי למחזור הדם?
שלום אבי, 1. אין לי מושג תוך כמה זמן הוא ייכנס. הקיבה ממש לא חומצית יותר כאשר אוכלים, אלא רק מעט זמן אחרי האוכל, כאשר הסביבה של התרסריון חומצית גם כן. מה שתורם לספיגה של ברזל היא שינוי המבנה שלו ע"י חשיפה לויטמין C. שנמצא במיצי הדר. 2. לא ידוע לי שהמנגן סותר את הברזל. כן ידוע שהסםיגה של ברזל ממזונות אלו נמוכה מאוד בשל חומצות שונות המעכבות ספיגה. בברכה,דנה
שלום אני אשה בת 60 ושאלתי היא האם בגילי מותר לאכול כל יום ביצה? אני רוצה לציין שאני לא אוכלת בשר [כי אני פשוט לא אוהבת}לפעמים פסטרמה 1% עד היום אכלתי רק 2 ביצים בשבוע, בתודה ובברכה אילנית
שלום אילנינת, אם אינך סובלת מרמות כולסטרול גבוהות מאוד (מעל ??????300), את יכולה לאכול ביצה כל יום. בברכה,דנה
בני בן השנתיים אוהב מאוד לאכול סלמון בעישון מסורתי. הסתכלתי במרכיבים וגיליתי שיש שם, מלבד סלמון גם - מלח, סוכר, מווסת חומציות וחומצה לקטית. מלבד המלח שידוע לי כי לא כדאי לתת ממנו יותר מידי וכך גם לגבי הסוכר, האם החומרים האחרים (מווסת חומציות וחומצה לקטית), הם מזיקים? האם זה מאכל רצוי על שולחנו של בן שנתיים, או שכדאי להימנע ממנו?
שלום רחלי, ללא כל קשר לנתרן וחומרים הנוספים, מזון מעושן אינו מזין לבנך וגם לשאר בני משפחתך. את יכולה להכין לו סלמון טרי בתנור. מעבר לכך כמות הנתרן הגבוהה במוצרים אלו אינה מומלצת לילדים קטנים, היא מעמיסה על הכליה. שאר החומרים, איני יודעת את המרכיבים המדוייקים ולכן איני יכולה להתייחס לכך. לא נראה לי שהחומצה הלקטית מהווה בעיה מיוחדת. בברכה,דנה
דנה שלום, קודם כל תודה על התייחסותך לשאלתי בנוגע לסידן ולחץ דם. עדיין לא הבנתי מה הקשר בין סידן לרמת הרנין, ואיך אפשר לדעת מה רמת הרנין אצל חמי. כיוון שהבנתי שכשיש רמה גבוהה של רנין לא מומלץ לקחת סידן. שוב תודה, רוני
שלום רוני, ישנם מחקרים המתארים את השפעת רמת הסידן בדם לשחרור של רנין, זה לא משהו תחת השפעה של המזון שלנו, אלא ויסות במערכת הסידן ותעלות הסידן. ההתייחסות לסידן התוך תאי, ואין לכך כל קשר למזון. אין המלצה כזו להמנע מסידן אם יש רנין גבוה. צריך לזכור, כי כ-50% מאנשים הסובלים מיתר לחץ דם ראשוני סובלים גם מרנין גבוה. בכל מקרה, אן המלצה לא לקחת סידן ברמות רנין גבוהות, לא לפחות המלצה לפי הספרות שיש בידי וגם לא בהתייעצות עם נפרולוג מומחה לנושא. בברכה,דנה
באחת התוכניות בטלויזיה עם המנחה בשם אביגיל נדמה לי שבתוכנית "יש לי שאלה" דיבר נטורופת שלא זכור שמו , תנסה לאתר את זה בארכיון של ערוץ 2 או 10 , ואמר שיש דיאטה מנצחת ללחץ דם גבוה , לאכול במשך 10 ימים דגנים וקטניות , הדיאטה שמה דגש על הדגנים שהם אלה שמאזנים את הלחץ דם , דגנים כמו: אורז חום, גריסי פנינה , כוסמת וכו'. לגבי בורגול לא ברור לי כי הרי יש בזה הרבה מלח, ולגבי סולת גם לא הזכיר בתוכנית. אם עזרתי במשהו אז בהצלחה.וכדאי קודם שתיתן לאנשי המקצוע בפורום לאשר זאת.
שלום לך, אני בטוחה ששמעת את השאלה הזאת אינספור פעמים, אני אישית אף פעם לא קיבלתי תשובה אחת לשאלה הזו אמרו שכן ואמרו שלא... אני בתהליך הרזיה (ללא גורם חיצוני מעורב) וירדתי דיי יפה אבל השבוע בזמן הווסת ראיתי שעליתי קילו וחצי ממשקלי וזה דיי מתסכל! זה יכול להיות שעולים כל כך הרבה במשקל בזמן ווסת?? בשבוע הזה הגזמתי קצת אבל לא עד כדי כך...אני חושבת אשמח לקבל תשובה.
שלום לירן, ישנן נשים המתארות עליה במשקל בזמן הוסת. מחקרים הראו שאין עליה של ממש בזמן הוסת, אך כן יש תחושה של נפיחות ובצקות. בכל מקרה, הודית שחרגת, אולי לא עד כד כך, אבל אולי מספיק כדי לראות שינוי במשקל. תראי מה קורה לאחר המחזור ותראי מה קורה במחזור הבא. אם את יורדת חזרה למשקל שלפני ושוב עולה במחזור הבא, אזי את אחת מהנשים שמעלות במשקל בזמן המחזור. לא צריך להיות מתוסכל אם זו תופעה חולפת. בברכה,דנה
שלום רב אני חייבת לציין שאני בן אדם שבדרך כלל בריא (בת 29). היום רציתי לתרום דם ולא נתנו לי מאחר ורמת ההומוגלוכין שלי היא 11.9 כמו כן היא ציינה בפניי שאני נראית חיוורת, מה שהלחיץ אותי מאוד... כשאני חושבת על זה למרות היותי אקטיבית (פעמיים בשבוע במכון כושר) עדיין יש לי חולשה תמידית ועייפות אך לא באופן מאוד מורגש. אבקש באם תוכלו להמליץ לי על מזון או כל דבר אחר שיכול לעזור... בתודה מראש
שלום רינת, ראשית המגולובין 11.9 אמנם אינו מספיק לתרומת דם, אך סביר לחלוטין באשה בגיל הפוריות. כן רצוי שיהיה גבוה יותר, אך לא באופן משמעותי, מעל 12.5 בממוצע. ראשית עליך לפנות לרופא ולברר את האנמיה, מה מקורה, חסר ברזל, חומצה פולית או ויטמין B12. לאחר הבירור והתוצאות אוכל לעזור לך. בברכה,דנה
בני בן 12 שוקל כ-26 קילו וניאמר לנו גם שמסת השריר שלו דלילה הומלץ על סקנדישייק לבני G6PD האם ניתן להוסיף לו זאת ובאיזה מינון/כוסות משקה האם יש אלטרנטיבות אחרות?? או שזה התוסף המומלץ תודה
שלום לילי, איני מומחית בתזונת ילדים.עליך להתייעץ עם דיאטנית המומחית לתזונת ילדים לפני שימוש וכן הערכה לגבי התזונה ומה ניתן להוסיף ו/או לשנות. בברכה,דנה
אני שמנה וסובלת מלחץ דם גבוה ואסתמה האם אוכל להשתמת בתה הלבן ? אודה לך על התשובה
שלום, גם אנשים עם יתר לחץ דם יכולים לצרוך קפאין, אך במידה פחותה יותר ותלוי ברמת האיזון של לחץ הדם. יש לזכור כי תה לבן מכיל כמות נאותה של קפאין. שמו נגזר מאופן עיבודו והוא מכיל קפאין כמו התה השחור והירוק. בברכה,דנה
היי, ביתי נולדה פגית בשבוע 30 במשקל 596, כיום ביתי בת שנה +10 שוקלת 7.720 ילדה מדהימה פשוט לא אוהבת לאכול. האנדוקרינולוג הפנה אותנו לדיאטנית בגלל תוצאה של בדיקה שנקראת IGF-1 הערך שלו נמוך 42(אין לי מושג למה הבדיקה הזאת מתייחסת). ביתי לא אוהבת בעיקר בשר, לעיתים רחוקות היא מסכימה לאכל ממש טעימות. יש לציין כי הכליה הימנית מתפקדת 28% והשמאלית מתפקדת מלא. אני דיי מיואשת שהיא לא אוכלת ובתקופה האחרונה הורדתי הילוך ואני משתדלת לא לשדר לה שהכל ססיס האוכל. אני נותנת לה כל הזמן לאכול בערך כל שעה תלוי מה היא אוכלת(המנות שלה ממש קטנות). אני מודאגת שהיא לא מקבלת את כל מה שצריך לגדילה שלה, אולי יש איזשהם ויטמנים. עוד פרט אני מוסיה לה פעמיים ביום כך פוליקוז. סליחה על אריכות דבריי ותודה מראש על תשובתך. בברכה פנינה
שלום פנינה, איני מומחית בתזונת ילדים. עליך לקבוע תור בהקדם לדיאטנית מומחית לתחום הילדים בקופ"ח הקרובה למקום מגוריך. בברכה,דנה
לא מזמן פג התוקף של הכדורי פרוביוטיקה שקניתי, של NSP. כמוסה עם ממש מלא חיידקים [ביליון משהו כזה] לא כדאי להשתמש בזה? לא יכול להיות שחלק מהחיידקים עוד חיים? ממש חבל על זה, קניתי את זה כמה חודשים לפני וישר לפח=\
שלום שלומית, איני יכולה לומר ו/או להמליץ בנושא. פני לרוקח או לחברה היצרנית. בברכה,דנה
דנה שלום, חמי סובל מלחץ דם גבוה. אמרו לי שכדאי שיקח סידן כדי להוריד את הלחץ דם. מתוך שיטוט בינטרנט מצאתי שהתרופה היא דווקא חוסמי סידן. ולכן יש סתירה בעיני. חוץ מזה בהמשך מצצאתי שיש הבדל בין אנשים שרגישים לנתרן ושפחות רגישים ביחס לסידן, ושגם לאנשים שיש להם רמה גבוהה של רנין לא כדאי לקחת סידן. אשמח אם תעשי לי סדר. בסופו של דבר, האם כדאי לקחת סידן או לא. מה הקשר בין סידן- רגישות לנתרן ורנין. ברצוני לציין שאני סטודנט לתואר ראשון בביולוגיה, לכן יש לי יכולת הבנה בנושא, ואשמח אם תתני לי תשובה מדעית עד כמה שיותר ברורה... תודה וסליחה אם אני מבקשת יותר מידי
שלום רוני, אין כל קשר בין הסידן שנצרך במזון לחוסמי סידן. חוסמי סידן הינם סוג של תרופות להורדת לחץ דם, והם משפיעים על תעלות סידן וכך משפיעים על רמת הסידן התוך תאי והשפעתו על כיווץ שריר חלק. תופעה זו חשובה שכן כלי הדם שלנו מכילים שריר חלק, וכאשר אלו מכווצים יותר, ישנה עליה בלחץ הדם. הסידן, אשר מומלץ במזון, ניתן בעקבות מחקר שנעשה בתחילת העשור בו מצאו כי דיאטה עשירה בסידן, מגנזיום ואשלגן מועילה ביותר בהורדת לחץ דם, גם שלא מגבילים בנתרן. לאחר מכן מחקר ההמשך הוסיף גם הגבלת נתרן וראו אפקט סינרגיסטי. המנגנונים המשוערים בהם סידן עובד, הוא בהפרשת נתרן מוגברת דרך הכליה, ובכך מוריד אפקט צבירת נתרן ומים והעלאת לחץ דם. ייתכן וישנם מנגנונים אחרים, מסובכים יותר, ורצוי לקבלם מהרופא. בברכה,דנה
באחת התוכניות בטלויזיה עם המנחה בשם אביגיל נדמה לי שבתוכנית "יש לי שאלה" דיבר נטורופת שלא זכור שמו , תנסה לאתר את זה בארכיון של ערוץ 2 או 10 , ואמר שיש דיאטה מנצחת ללחץ דם גבוה , לאכול במשך 10 ימים דגנים וקטניות , הדיאטה שמה דגש על הדגנים שהם אלה שמאזנים את הלחץ דם , דגנים כמו: אורז חום, גריסי פנינה , כוסמת וכו'. לגבי בורגול לא ברור לי כי הרי יש בזה הרבה מלח, ולגבי סולת גם לא הזכיר בתוכנית. אם עזרתי במשהו אז בהצלחה.וכדאי קודם שתיתן לאנשי המקצוע בפורום לאשר זאת.
שלום רב,אני בן 27 גובה 1.80 ושוקל 59 ק"ג כל חיי אני מנסה להשמין ללא הצלחה נרשמתי לפני שנתיים למכון כושר והתאמנתי במשך שנה ובהמלצת המאמן שתיתי אבקת חלבונים בשם מסל ג'וס שעוזר לעלייה בשקל הוצאתי מעל לחמש אלף שקל בשנה הזאת על המנוי למכון והאבקה והעליתי בסך הכל 4 ק"ג מה שגרם לי להתייאש ולהפסיק להתאמן ותוך פחות מחודש הורדתי בחזרה את ה4 ק"ג אני ממש מיואש בבקשה תעזרי לי בנושא,תודה.
שלום איתי, צר לי, אך פורום זה אינו מיועד ליעוץ אישי. כמו שראית, עלית במשקל, כלומר אן היית ממשיך היה סיכוי שהמצב היה משפתר עוד יותר. הרעיון בכל דיאטה, לא משנה אם להרזיה או השמנה, היא התמדה. אם אינך יכול להתמיד לאורך זמן, שום פתרון לא יעזור. לכן עליך לחזור לאימונים, לאו דווקא בחדר כושר+שילוב דיאטנית קלינית המתמחה בתזונת ספורט ולעזור לך לבנות מסת שריר ולעלות במשקל בצורה נכונה. בברכה,דנה
שלום לך , ברור לי שמשהו אינו כשורה בהתפתחותו של בני. בני בן 10.5 ושוקל 21.5 ק"ג, גובה 1.30 ס"מ. מאז שחדל לינוק ועד היום אינו אוכל מספיק בהתאם לגילו יש לציין שלבני רגישות יתר תחושתית שמשפיעה מאוד על מיגוון המאכלים על צורת הגשתם כגון:מרקמים שונים של אוכל, ריחות של אוכל אשר יכולות לעורר בו גועל, עירבוב של אוכל. הבעיה החריפה בחצי שנה האחרונה בני לא עלה במשקל ולא צמח לגובה לחילופין הוא נראה שדוף וחסר כוח וחיוניות. ערכנו בדיקות דם ויש חוסר בברזל בחלבון ובעוד פרמטר הקשור להורמון גדילה קבעתי תור לרופא לעוד יומיים וגם לרופאה מיוחדת להתפתחות אינדוקרינלוגית, אך בעיה אחרת מטרידה אותי וזה חוסר שיתוף הפעולה של בני בהבנת הבעיה והשפעתה עליו ביום יום, ובצמיחתו שהופסקה. הוא אוכל מעט מאוד ומיגוון קטן מאוד של מאכלים כל נסיונות השיחה עימו לא מובילות לשיפור. פניתי לרופא לבקש הפניה למרפאה להפרעות אכילה היות ואני חושדת שגם זה הכיוון, מה דעתך? תודה מראש אמא מודאגת
שלום שרה, ראשית יש לפסול בעיות אורגאניות, כלומר בעיות הורמונליות או מחלות אחרות המשפיעות על גדילה והתנהגות. ברגע שאלו חוזרים תקינים ולא מוצאים סיבה לתופעה, אז יש לשקול מרפאה להפרעות אכילה. בברכה,דנה
שלום רב, שאלה אולי קצת קשה אך אני חייב תשובה עליה. קראתי שבתהליכי רעב ותת תזונה קיים תהליך קטבוליטי שבו מתפרקים רקמות שונות והדבר יכול לגרום לאטרופיה (דלדול). האם תופעה זו יכולה לקרות גם ברקמת שומן ובתאים שלה כלומר התנוונות תאי שומן??? רב תודות, רוני.
שלום רוני, בתהליכי הרזיה חל פירוק של שרירים, וכן חל פירוק של שומן מתאי שומן לחומצות שומן למטרת אנרגיה. מספר תאי השומן לא יורד, רק תוכנם מתרוקן. אין התנוונות של תאי שומן בדומה לתאי שריר, אלא במחלות מטבוליות שונות. בברכה,דנה
תודה רבה על תשובתך הרצינית. שני דברים נוספים להבהרה, 1. איבוד והתנוונות של תאי שומן במצבי תת תזונה אינו אפשרי, נכון? 2. האם לאחר השלמת החוסר בשומן תאים אלו שהתרוקנו יכולים להתמלא בחזרה או שזה בלתי הפיך? רב תודות, רוני.
האם מותר להשתמש בקמח שנשמר במקרר ותאריך אחרון לשיווק פג לפני 8 חודשים?
שלום שלי, בעיקרון, לא אמורה להיות בעיה. אני דוגלת באכילת מזונות טריים ופחות קפואים, משומרים או מקוררים הרבה זמן. בברכה,דנה
אזי לפי זה חזה עוף יוצא כמו שניצל מטוגן -- הכיצד???? שניצל מטוגן מוכן נאמר שיש בו כ- 200 קלוריות ל- 100 גרם בחזה עוף טרי יש 120 - 170 קלוריות ל- 100 גרם -- אודה לך אם תוכלי לתת את הערך הנכון ואז יוצא שחזה עוף לאחר הטוסטר יוצא כ- 240 - 340 קלוריות ל -100 גרם הרבה יותר משניצל וגם זה הרבה יותר קטן משניצל איך זה יתכן?????? לפי זה חזה עוף הוא כלל לא דיאטתתי אלא זה רק אשליה כי אף אחד לא בודק ליפני החימום כשהוא טרי אני כבר לא יודעת איך להתייחס לזה ודברים אחרים - הכל כבר מבולבל אנא עיזרי לי תודה
שלום מיכאלה, צר לי,אך אין לי דרך יותר פשוטה מההסבר הקודם. אם אינך מבינה עדיין, פני לדיאטנית קלינית בקופת החולים שתעבור איתך על הרכבי מזון וקריאת תוויות מזון וחישובן. בברכה,דנה
ראיתי שאלה בפורום תזונה והיא העלתה אצלי גם כמה סימני שאלה אז ניסיתי לבדוק ויצאתי לגמרי מבולבלת מאוד אודה לכן אם תוכלו להסביר לי ואנא אל תשלחו אותי לכל מיני מחשבונים תאמינו לי שכבר ניסיתי זה פשוט (כפי שראיתי שצויין כבר) לא תמיד מספק תשובות לשאלות שהן קצת יותר מורכבות אז מדובר בחזה עוף- לקחתי 100 גרם יזה עוף טרי וחממתי אותו בטוסטר לאחר האפיה שקלתי שוב והתברר כי הוא איבד כ- 50% ממשקלו - מישקלו כעת היה כ- 50 גרם!!! האם זה אומר שחזה עוף - לאחר אפיה היוא בעל יותר מ- 200 קלוריות ל- 100 גרם???? בד"כ יותר קל ליבדוק או למדוד מוצר מוכן כי לא תמיד אני זו שמכינה או שמכינים מראש... אני ממש מבולבלת יוצא שזה אפילו יותר משניצל קפוא... אנא עיזרו לי ואיך אני אמורה להיתיחס כעת לחזה עוף תודה רבה מיכאלה
שלום מיכאלה, החימום או הבישול גרם לאיבוד מים ולא לאיבוד מרכיבים קלוריים, כך ש-100 גר' עוף לפני בישול שווה בערכו הקלורי ל- 50 גר' שיצא לך אחרי בישול. אם ב- 100 גר עוף לפני בישול יש 200 קק"ל, הוא ישאר 200 קק"ל גם אחרי בישול, כי מאבדים נוזלים ולא שומן, פחמימות או חלבון שאלו מהווים את המרכיבים הקלוריים. בחלק מהמחשבונים כתוב לפני ואחרי בישול. בברכה,דנה
הבנתי שפחמימות רב כהליות אינן מתפרקות בגוף כמו פחמימות רגילות והייתי שמחה לדעת מה זה אומר. האם הן משמינות פחות ומה ההבדל בינן לבין פחמימות רגילות? אם למשל בסוכריה ללא סוכר יש 9 קלוריות שמקורן בפחמימות רב כהליות, אלה הן 9 קלוריות לכל דבר?
שלום שרון, לפחמימות רב כהליות יש ערך קלורי נמוך מפחמימות, כמחצית, בסביבות 2 קק"ל לגרם. בגלל המבנה הן אינן עוברות תהליך עיכול וספיגה זהה לפחמימות רגילות ולכן ערכן התזונתי נמוך יותר, אך לא מבוטל. בגלל שערכן הקלורי נמוך יותר הן תורמות פחות קלוריות, אזי פחות השמנה. לגבי הסוכריה, כם מדובר בכ- 9 קק"ל שמקורן בפחמימה רב כהלית, יכול להיות שזה יהי פחות, כי הספיגה אינה אידאלית. בגלל נושא העיכול והספיגה הלקוי, פחמימות אלו יכולות לגרום לגזים ושלשולים אן נצרכות במינונים גבוהים. בברכה,דנה
שלום דנה אני במקצועי מדריך חדר כושר. ועלתה שאלה של אחד ממתאמני, הוא תהה מה ההשפעה של קקאו על דלילות הדם, ואני טעיתי האם יש גוף לאימרה שסיפרו לנו בצבא - שקקאו עוזר לגרום לשברי מאמץ, אם כן אשמח לדעת איך?
שלום אסא, היו מחקרים בעבר שהראו שישנם מרכיבים בקקאו המתנהגים בדומה לאספירין, אך לא באותה מידה וגם לא הוכח באופן מוחלט. לא ידוע לי שום דבר לגבי שברי המאמץ. בברכה,דנה
שלום רב עקב ניתוח כריתה של חלק מהמעי הדק עלי לדבוק בדיאטת דלת שארית לחודש הקרוב. כצפוי מבחינתי, שאיני אוכל סיבים אני סובל מעצירות - האם יש דרך נטולת סיבים להקל על עצירות פרט לשתיית הרבה מים(אני עושה זאת)? תודה אמיר
שלום אמיר, אתה יכול לנסות לקחת שזיפים מיובשים ולהשרות במים חמים ולשתות את המים בלבד. במידה ואין שיפור עליך להתייעץ עם הרופאה מטפל, שכן שימוש במשלשלים לרוב לא מומלץ במקרה זה.כמו כן יש לוודא שאין סיבוכים של הניתוח. בברכה,דנה
שלם רב.אני חולת סכרת אשמח להתייעץ לגבי שינוי האחרות שלי.
שלום גלי, בעיקרון איני מביעה דעה או ייעוץ אישי על תפריטים, אך נסי לשאול ונראה כיצד אוכל לעזור לך. בברכה,דנה
אני אוכלת לחם קל שמכיל זרעי פשתן שלמים!האם מספיק או אני צריכה לקנות ולטחון זרעי פשתן בשביל לקבל אומגה 3?האם הם מסיעים להרזיה?
שלום אנה, כדי לספוג את האומגה 3 , עליך לטחון את הזרעים. לא הוכח כי אלו תורמים להרזיה. בברכה,דנה
היי דנה, האם מותר סוכר לבן בתת ספיגה לפרוקטוז?
שלום מעיין, סוכר לבן הוא למעשה דו סוכר המורכב מגלוקוז ופרוקטוז, ועל כן רצוי להורידו מהתפריט במקרה של רגישות לפרוקטוז. אין הכוונה להמנע לחלוטין אך יש להוריד בכמויות. בברכה,דנה
תודה רבה, מה לגבי "סוכר קנים גולמי"?, מכיל פרוקטוז?
בנוסף לשאלתי...בתקופה האחרונה אני סובלת נמשירת שיער רצינית מאוד. האם יש גורם מקשר? תודה רבה רלי
שלום רלי, צר לי, אך אין לי כל הסבר לצורך בבירה שחורה ו/או לטעמי הלוואי לאחר אכילת המזון הספציפי. בעיקרון בשילוב נשירת השיער בשילוב הטעם המר, יכול להעיד על חסר באבץ. אפשר לקחת תוסף של אבץ, לא יותר מ- 15-20 מ"ג ליממה ולראות אם חל שינוי. בברכה,דנה
תודה על תשובתך. איזו בדיקה מגלה חסר באבץ? מה פרק הזמן שרואים אם יש השפעה של נטילת מינרל זה?
הי, אני בשבוע 16 ומזה כשבועיים שאני לוקחת אומגה 3 של אלספה. מדיפדוף בתשובות קודמת הבנתי כי מינון הEPA אמור להיות קטן יותר מה DHA אך בפירוט כמות המרכיבים בכמוסות שרכשתי רשום: DHA- מ"ג 120 ו EPA - מ"ג 180 עד היום לקחתי 2 כמוסות ביום. (סה"כ 240 מ"ג DHA ו 360 מ"ג EPA) זה בסדר? האם עלי לרכוש כמוסות אחרות עם יחס נמוך יותר של הEPA? אם כן, אתן ממליצות על סוג מסויים? האם חלילה זה עשוי להזיק לעובר מה שלקחתי עד היום? שאלה נוספת ברשותכן, אני מקפידה במשך כל יום לאכול שן שום וכן אני מרבה באכילת גזר (כ3-4 גזרים בשבוע) לאחרונה הבנתי שבשום ובגזר יש הרבה ויטמין A דבר שאסור להרבות בו בהריון על פי הבנתי.. האם לא מומלץ לאכול גזר ושן שום באופן יומיומי בהריון?
שלום טוהר, אין בעיה עם התוסף, קשה מאוד להשיג תוספים עם יחס נכון בין 2 חומצות השומן. את יכולה להמשיך לקחת גם את הכדורים הנ"ל. הכוונה בויטמין A היא לא לקחת תסוף, אין בעיה עם מה שמגיע מהמזון. הכמות שאת צורכת סבירה ביותר. בברכה,דנה
בס"ד אולי אתם יכולים להגיד לי יותר במדויק איזה סכנות חס ושלום יכולות להיות אם מעבירים בקבוק שתיה של מים בין אנשים שלא מכירים אם השתיה לא באוויר והשתיה דרך הפיה אם האדם חס ושלום מבקש מים צריך לכבדו ולתת יחד עם זאת מה עלול לקרות ם פלוני אלמוני חס ושלום יש לו מחלה זה או אחרת ידוע שיש סיכון אולי מישבו יכול להסביר בפשטות
שלום דורון, העברת בקבוק שתיה מאדם אחד לשני יכולה להביא להדבקה של מחלות שונות, החל מחיידקים, וירוסים ופטריות. ברגע שיש מגע רוק, תמיד יכולה להיות הדבקה בפוטנציאל. בברכה,דנה
אני בת 16 וחצי.ערך ויטמין B12 שנמצא בבדיקה הוא 220. התחלתי למצוץ כדורים מתחת ללשון.כל כדור מכיל 1200 מק"ג בי 12 וכן 400 מק"ג חומצה פולית. האם אלו מינונים המתאימים לגילי? האם יש למצוץ כדור כל יום? לאיזו תקופה? האם לכל החיים? האם יש תופעות לוואי לכדור? תודה
שלום דנית, אין בעיה עם המינונים. רצוי לקחת כל יום עד שהרמה עולה מספיק ואז אפשר, בהמלצת הרופא, להוריד במינון. אין תופעות לוואי ידועות לכדור זה. לגבי זמן נטילת הכדור, תלוי בבדיקות הדם שלך. בברכה,דנה
שלום רציתי לדעת א. מאיזה רמות של היפראוריצמיה זה נחשב לגרוא? ב. אם אין כאבים במפרקים ויש היפראויצמיה זה נקרא גאוט? ד.האם יש צורך לשינוי תזונתי בהיפראוריצמיה אם לא אובחנה מחלת גאוט ואין סימפטומים. ה. הבנתי שרוב ההיפראוריצמיה נובעת מ\פירוק תאים בגוף ורק חלק קטן מגיע מהתזונה, עד כמה יהיה שינוי רמות ההיםראורצמיה אם אעשה שינוי תזונתי. והסיבה שאני שואלת היא שעליתי הרבה במשקל ולרוב היה לי קל לרדת כשאכלתי הרבה חלבונים- בשר,,עוף,דגים. הלכתי לרופא וראיתי שרמות חומצה אוראית שלי מעל לנורמה, ולכן אני מתלבטת אם לעשות הנחיות תזונתיות להורדת רמות החומצה האוראית- מזונות דלים בפורינים או לעשות דיאטנ רגילה עשירה בחלבונים ופורינים כדי לרדת במשקל. האם יש סף מסויים מבחינת הרמה בדם שממומלץ לצרוך מזונות דלם בפורינים. אדה מאוד על תשובתך נעמה
שלום נעמה, א. כל רמה מעל הנורמה נחשבת ללא בריאה. איני יודעת לומר מהו טווח מסוכן, אך לרוב מדובר כאשר עולה מעל 13. ב. גאוט הינה אבחנה קלינית של שקיעה של קריסטלים של חומצה אורית במפרקים. ללא אבחון כזה, אין אבחנה של גאוט. ג. בוודאי שיש צורך בשינוי תזונתי בהיפאוריצמיה. נכון שזה שילוב של פירוק ופינוי, אך כל תוספת מהמזון יכולה לשנות באופן משמעותי. עצם העליה במשקל והסיכוי כי את סובלת מתסמונת מטבולית (השמנה מרכזית, שומנים בדם, יל"ד ועוד) יכולה להיות מלווה ברמות חומצה אורית גבוהה. אם מחמירים ומעמיסים עם חלבון ופורינים התופעה יכולה להחמיר, לכן מומלץ לבחור בדיאטה מאוזנת דלת פורינים. דיאטה דלת פורינים אינה בהרכח דלת חלבון, כי לדוגמה ביצים ומוצרי חלב לא מפריעים. בברכה,דנה
הנני בת 44, ולאחר כל הבדיקות שביצעתי, יצאו תקינות, הנני חשה עייפה החל מהשעה 12:00 בצהריים, הבנתי שישנם תוספות מזון שגורמות לעירנות. שינה זה דבר זמין אצלי כל הזמן לשעות רבות, ואני מקנא בנשים אחרות שקמות מוקדם בבוקר, ופעילות ועירניות במשך כל היום. איזה תוספת מזון עלי לקחת בכדי להרגיש טוב, איזה סוג? יש חברות רבות, ובחנות יכולים רק למרוח אותי,כי אני לא מבינה בזה, אשמח לקבל המלצותמקצועיות מכם.
שלום אורנה, לצערי, אין בידי מידע לגבי חומרים מעוררים הנמצאים בתוספי מזון. הדבר היחיד שאני יודעת שמעורר באופן משמעותי הוא פעילות גופנית, על בסיס יומי,הליכה, שחיה, ריקודי עם ועוד. אין שום הוכחה כי תוסף כזה או אחר מעורר. בברכה,דנה
במצב של מחלת אגירת גליקוגן בכבד, האם יש תזונה ספציפית שיכולה לשפר את המצב ולעצור, או לעכב את הנזק הנגרם לכבד? תודה.
שלום נטע, על איזה סוג של מחלת אגירה את מדברת בדיוק, כי יש כמה סוגים. לפני שאני עונה לך, הייתי רוצה לברר. בברכה,דנה
שלום דנה, אני כנראה מקדימה את המאוחר. מדובר בהפרעה מתמשכת לתפקודי כבד אצל ילד בן 13, שהוצע להמשיך ולבררה ע"י ביופסיה של הכבד. יש גם ממצע של כבד שומני ומעט עודף משקל. הבנתי שאחת האופציות שעשוייה להתברר בביופסיה היא מחלת אגירה ורציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות במצב זה. הבנתי שבדרך כלל מדובר באגירת גליקוגן. למעשה אפילו חשבתי, במסגרת ההתלבטויות אם לעשות ביופסייה, על התחלה בדיאטה ספציפית ובדיקה אם יש שיפור בעקבות כך בתפקודי כבד. כמעין דרך אלטרנטיבית לאבחון. נטע
תמיד הייתי קטנה לגילי , קיבלתי מחזור בכיתה ח' והאמנתי שאתפתח כמו כולן אך משהו נתקע וכיום אני בת 18 ושוקלת 38 וגובה 1.60!ואני כבר לא יכולה לקבל את זה יותר... אני אוכלת הרבה , ועכשיו על אחת כמה וכמה כי יש לי הרבה רצון ... אבל זה לא עוזר! אני נשארת באותו משקל ... ואפילו מרזה.נמאס לי מהמצב ואני מיואשת ...כבר לא יודעת מה יכול לעזור לי... אני גם לא מאמינה שתפריט מתזונאית יעזור כי בתקופה שהייתי במעקב אכלתי את הדברם הכי הכי משמינים שיש.(מחוות דעת מקצועית) וזה לא עזר בהרבה. חשוב לציין.. שהייתה תקופה ששקלתי 36 ותוך 3 חודשים עליתי ל41!!! אבל היום אני אוכלת הרבה יותר מאז .... ולא מצליחה לעבור את ה39! לא מצליחה!אבי אומר שאני לא אוכלת מספיק כי מי שאוכל משמין!!! אבל אני באמת אוכלת המון ... 4 ארוחות ביום ...ומתוק כמה שאני יכולה (כי אני לא ממש מתחברת לזה) ...ואחותי ואמי טוענות שאירועים מהעבר , ואולי גם מההווה משפיעים לי על האכילה.(בעבר עברתי כמה אירועים מסעירים שלטענתם משפיעים והכול התחיל מאז,לטענתן) אבל אני הייתי הכי רזה בשכבה עוד הרבה לפני... בקיצור השאלה שלי היא לאן לפנות ??? אולי פסיכולוג? אולי יועץ?? אני הולכת לאיבוד בעולם הזה. ואשמח אם תפני אותי למה שאני צריכה ואני כבר אדאג למצוא.לא אכפת לי לשבת עם פסיכולוג , יועצים ומה שצריך כדי ליהיות בחורה רגילה ובריאה.ולא יוצאת דופן מכולן .חשוב מאוד לציין ... שהתאבון שלי לא כל כך גבוה. אני יכולה לא לאכול כול היום ולא לשים לב עד שאני ממש רעבה. אבל אני מכריחה את עצמי אז אני אוכלת ..בקיצור יש פעמים שהבטן שלי מקרקרת מרוב רעב...אבל אני לא מרגישה צורך לאכול = תאבון .
שלום ענבל, אני מבינה את הייאוש מהמצב, אך אולי את צריכה באמת לחפש מערכת תומכת מסוג אחר, כדי שבעית המשקל תתגמד לעומת בעיות אחרות שאת סוחבת מגיל צעיר. ישנם מרכזים המטפלים בסוגים שונים של הפרעות אכילה. הטיפול משלב פן נפשי ופיסי. איני חושבת שיש לך אנורקסיה, אך ישנן הפרעות אכילה מסוגים אחרים שיכולות להיות מטופלות בעזרת תמיכה נכונה של אנשי מקצוע. בררי באזור מגוריך לגבי קליניקות מן הסוג הזה, או בבתי החולים שקרובים למקום מגוריך או במקומות פרטיים. המקום היחיד שאני מכירה פרטי נקרא "מכון שחף" שנמצא באזור רחובות. בברכה,דנה
בן 60 מתאמן במכון כושר, חלבון הביצה הוא החלבון שאני צורך בעיקר אני צורך כ 70 גרם חלבון ליום, שאלתי כמה חלבון,ביצה בעיקר,אני יכול לצרוך במנה אחת כדי לא לגרום נזק לכליות ?או לכמה מנות אני צכיך לחלק את הכמות הכללית תודה גד
שלום גד, חלבון מביצה אחת מכיל 3 גר' חלבון. כל עוד אתה שומר על כמות חלבון כוללת ביממה, כמות החלבון מביצה לא ישנה באופן משמעותי. זה כמובן לא כולל את החלמון שמוגבל ל-2 ביממה לאדם בגילך. כמו כן יש לוודא תפקודי כליה והאם יש נוכחות לסוכרת.אין מספר מסויים שמגביל חלבוני ביצה, כל עוד סך הכמות לא גבוה מדי. בברכה,דנה
איך בודקים את זה? יש לי בעיות של בטן נפוחה
שלום שלומית, למיטב ידיעתי יש תבחין נשיפה. מי שממליץ על הבדיקה הוא רופא גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה
אמרתי לרופאת משפחה שאני צריכה הפניה לבדיקה הזו והיא לא יודעת על מה מדובר בכלל, מה אני צריכה בדיוק לעשות? לבקש ממנה הפניה לרופא גסטרואנטרולוג ורק הוא יכול לתת לי את ההפניה לבדיקה? אני באמת מרגישה נפוחה בצורה קיצונית אחרי פירות, וגם הבדיקה של הלקטוז אצלי יצאה חיובית!! [גבולית, אבל עדיין חיובית]
שלום רב, אני בחור בן 26, 1.93 מטר, 145 ק"ג - מתחיל תוכנית אוכל במטרה שתהיה בסיס בריא לכל התזונה שלי בהמשך חיי.(לא מחפש דיאטה חריפה). בוקר: 2 פרוסות לחם שיפון עם קצת אבוקדו\טחינה\חומוס\ביצה. 5-6 ירקות שלמים. צהריים: ירקות מבושלים. עוף\טבעול(250 גר') ערב: סלט גדול עם 250 גר' גבינה לבנה 5%, 2 פרוסות לחם שיפון. איזון בין הארוחות לכל היום: 2 פירות, 2 יוגורטים 3%. שתיה: דיאט\מים עם עדיפות למים. אשמח להערות.
שלום איתן, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. איני מבקרת או ממליצה על תפריטים ודיאטות. בברכה,דנה
שלום לך לא מזמן עשיתי בדיקות ויש לי אנמיה שהיה גם בעבר עקב דימומים קשים. הרופא נתנה לי מירשם אלטמן , פמינה ברצוני לישאול למה צריך אחר כך לישתות מיץ תפוזים . (שותים ליפני האוכל או אחרי את מיץ התפוזים והכדור) תודה מראש מיה
תאריך: 12/8/2009 שעה: 22:31 שלום לך לא מזמן עשיתי בדיקות ויש לי אנמיה שהיה גם בעבר עקב דימומים קשים. הרופא נתנה לי מירשם אלטמן , פמינה ברצוני לישאול למה צריך אחר כך לישתות מיץ תפוזים . (שותים ליפני האוכל או אחרי את מיץ התפוזים והכדור) תודה מראש מיה
שלום מיה, ויטמין C במיץ מגביר ספיגה של ברזל. צריך לשתות יחד. בברכה,דנה
לכמה זמן אני יכול לשמור זרעי פשתן טחונים בפריזר? ומה היתרונות הבריאותיים שלהם?
שלום אלי, בעיקרון אין הגבלת זמן, אך לרבו איני ממליצה מעבר לחודש. היתרונות הבריאותיים של זרעי פשתן כמקור לחומצת שומן מסוג אומגה 3 וכן עשירים בסיבים תזונתיים, אשלגן וזרחן. בברכה,דנה
אני עושה מספר נסיונו לגבי אוכל כיוון שהבטן שלי נפוחה מספר שנים בדיקה של פרקטוז לוקטוז וכו...הכל תקין אתמול אכלתי סנביץ מלחם לבן עם ביצה וטונה.....והבטן הייתה נפוחה.. כבר חודשים לשא אוכלת סיבים כיוון שגילתי שהבטן מתנפחת מזה. לכן אחרי שנים רבות של אכילה בריאה עם לחמים בריאים עברתי ללחם לבן. מה דעתך? על הסנביץ של אתמול.....מה מבין מרכיביו גרם לי לנפיחות תודה
שלום רינת, אין לי דרך לדעת מה גרם לנפיחות, השאלה האמיתית, מה בדיוק מפריע לך בנפיחות? האם זה המראה או שזה גורם לך לגזים, אי נוחות וכאבים? אם הבעיה היא התחושה בלבד, ואין הוכחה לרגישות מסויימת, לא ייתי מתאמצת יותר מדי לשנות במזון, כי את אז נכנסת ללופ של המנעות ממגוון רב של מזונות. אם מדובר בכאבים, גזים מרובים אזי את צריכה לפנות לגסטרואנטורלוג ודיאטנית קלינית לטיפול. בברכה,דנה
שלום השבוע קניתי נבטי חמניות (עלים ירוקים וקטנים עם גבעול ארוך ועבה יחסית) והופתעתי לגלות שטעמן דומה מאד לטעם גרעיני החמנייה. שאלות שעלו במוחי: מה הערך הקלורי של נבטי החמנייה? האם הם משמינים כמו גרעיני החמנייה? כלומר, האם נבט אחד (עלה) שקול לאכילת גרעין אחד...? שהרי העלה נובט מהגרעין... האם אפשר לאכול ללא הגבלה? אם העלים לא משמינים כמו הגרעינים, אז לאן נעלם השומן שבגרעין? בתודה מראש, עוזי
שלום עוזי, לנבטי חמניה אין קשר תזונתי לגרעינים עצמם, אלו הם העלים והגבעולים ולא הזרע עצמו העשיר בשומן. ערכם הקלורי נמוך ביותר, זניח אפילו. אין הגבלה לגבי הכמות, כמובן צריך לאכול במסגרת הסביר. השומן ברגעין משמש אנרגיה לגדילת הצמח. בכל מקרה הנבט אינו הזרע, מהנבט יוצא כל הצמח. בברכה,דנה
שלום אשמח אם תעזרי לי לדעת מהן תופעות הלוואי שיש בB12 של אלמן, אני לא לוקחת אותו בתוספת של חומצה פולית ואני חושבת שמאז אני לא הולכת לשירותים וזה גורם לגזים האם יכול להיות שזה בגלל זה?
שלום שרה, תאורטית, כל כדור יכול לגרום לתופעות לוואי כאלו ואחרות, כולל מערכת העיכול. לא ידוע לי משהו מיוחד לגבי התובף הספציפי הזה. בברכה,דנה
אני חודש לאחר ניתוח שרוול קיבה מחפשת דיאטנית בריאטרית המקבלת קרוב למקום מגורי - אשדוד. אודה לכם אם תוכלו ליעץ לי.
שלום אפרת, צרי קשר עם קופ"ח אליה את שייכת. בברכה,דנה
שלום רב, אבקש לדעת האם אסור לקחת אומגה 3 עם אספירין. מדוע? ומה לגבי קומדין ואומגה 3? מה ההשפעה? ואם תוכלי לפרט על המגנון דרכם עובדים
שלום שושי, 1.אספירין ואומגה 3 יכולים כל אחד בנפרד להעלות זמן דימום. במינונים המקובלים היום בטיפול באספירין (כ- 100 מ"ג) אין סיכון ממשי לדימום קשה וגם בשילוב עם אומגה 3, לא הוכיחו שינה עליה בסיכון לדימום באופן משמעותי, כך שאין התוויה לא לקחת, אך רצוי להתייעץ עם רופא לפני כן. במקרה של קומדין, בשל יכולתו הפוטנטית הגבוהה יותר לגרום לדימום, השילוב עם אומגה 3 יכול להיות מסוכן יותר ולכן מומלץ לא לשלב. כל אחד מהם עובד במנגנון שונה, אך שניהם מעלים זמן דימום ועובדים על מערכת הקרישה. לאספירין יכולת לגרום לדימום נמוכה מקומדין ולכן השילוב פחות מסוכן. למנגנון מפורט, פני לרופא המשפחה. בברכה,דנה
שלום דנה, אני קוראת בפורום הזה כבר למעלה משנה ואני סבורה שתוכלי לעזור לי כי את תמיד מייעצת לעניין ואני נהנת לקרוא את תשובותייך! אני בת 25 1.60 שקלתי עד לפני חודשיים 50 וכעת אני 55. בחודשיים האחרונים עקב לחץ בעבודה יוצא שאני לא אוכלת כלום כול היום ומגיעה הביתה בערב ואוכלת הרבה פרוסות לחם עם סלט חצילים זוהי תזונתי בלבד בחודשיים האחרונים. בלי שום דבר מעבר.ממש כך. עליתי 5 קילו ואני מרגישה עייפות נוראית האם חסרים לי ויטמינים? האם זה כול כך משמין בחודשיים?? בגלל שזה פחמימות וזה סופח נוזלים או בגלל שזה באמת כה משמין? בבקשה עזרי לי ועודדי אותי לחזור למסלול ענת
שלו ענת, אני מבינה את בעייתך, אך לחץ בעבודה לכשעצמו הוא מקור הבעיה.לא משנה מהו הלחץ, את צריכה להתארגן לקחת עימך אוכל לעבודה, גם אם זה כולל כריכים, מעדנים, פירות וירקות. אינך יכולה להעביר יום שלם ללא מזון, כי את חוזרת הביתה ויכולה לאכול בשעה אחת מה שאת יכולה לאכול ביומיים. זה לא שהלחם והסלט חצילים משמינים במיוחד, אך הכמות בהחלט משנה בסופו של דבר. הכי נכון לבנות תפריט שתוכלי לפזר על פני היום+פעילות גופנית. בברכה,דנה
שלום, האם התזונה מתאימה למצב של תנגודת לאינסולין (ללא תרופה). ארוחת בוקר: 3 כפות קווקר+1/2 כוס חלב עיזים מלא 3.7% +כפית טחינה גולמית ארוחת ביניים: תפוח + חופן שקדים / אגוזים ארוחת צהריים : סלט גדול + טונה / ביצה + כפית זרעי פשתן טחונים ארוחת ביניים: פרוסת לחם + כף גבינת עיזים 5% + 4 זיתים ארוחת ערב: 4 כפות כוסמת מבושלת / אורז בשמתי מלא + שעועית לבנה / פסטה מחיטה דורום וסלט עם כף שמן זית.
שלום נטלי, חסר בתפריט מנה בשרית, רצוי לא רק טונה אלא גם דגים טריים. וחסר עוד מוצרי חלב דלי שומן. אפשר להוסיף עוד מנת פרי. בברכה,דנה
תודה. אני אלרגית לחלב פרה ולא אוהבת כ"כ יוגורטים של עיזים. יש לי חלב גם בקפה (2 ביום ). לגבי בשר - לא אוכלת כי לא אוהבת .... עם דגים אני בסדר (לא מבינה בסוגים, אני יודעת שיש מומלצים), אבל באמת כמעט לא אוכלת. פרי אין בעיה להוסיף, אפילו בכיף. איזה מומלץ? וכן חוץ מהפרי אשמח אם תוכלי לעזור לי לשדרג בתחליפים לבשר ומוצרי חלב (חלבונים). ושוב תודב
האם בשני המזונות הללו יש כולסטרול רע: פסטרמה, שווארמה. והאם הם מותרים למי שצריך להוריד רמת כולסטרול תודה
שלום דוד, אין כולסטרול "רע" במזון, יש כולסטרול, שהוא פחות בעייתי בנושא כולסטרול. הבעיה היא בעיקר בסוג השומן. פסטרמה נחשבת לדלת שומן וכולסטרול ולכן ניתן לאכול. שווארמה אמנם אינה נחשבת לעשירה בכולסטרול אך עשירה בשומן רווי שתורם לעלית כולסטרול ולכן לא מומלץ. בברכה,דנה
שלום רב, רציתי להבין האם בטחינה גולמית יש תרומה רפואית >>מוכחת<< להורדת כולסטרול? נוסף לכך, האם כשם שטחינה מורידה את רמות הכולסטרול ב -LDL היא עשויה גם להוריד גם את רמות הכולסטרול ב HDL? תודה רבה על העזרה, לירון.
שלום לירון, ניתרון של טחינה גולמית היא בתכולת שומן חד בלתי רווי שכאשר מחליף שומן רווי ורב בלתי רווי תורם להורדת כולסטרול וטריגלצרידים. לא השומן החד בלתי רווי לבד משנה רמות כלסטרול אלא שינוי היחס בינו לבין שומן רווי שתורם לעליה בכולסטרול, ובעיקר לתהליכי חמצון שאלו הבעיתיים. שומן חד בלתי רווי לא גורם לירידה ב- HDL. בברכה,דנה
אני בת 50 וכמו גדולה ערכתי בדיקות בהתאם. הכולסטרול שלי נוגע ב - 200 וגם הטריגליצרידים גבוהים. מיד נכנסתי למשטר אכילה בריאה. חיסלתי את הגבינות והבשר בתפריט כמעט לגמרי, ועברתי לדגנים וקטניות (וכמובן פירות וירקות). אצל הרופא ביקרתי מאוחר יותר, אחרי כמה שבועות, ואז הוא ביקש ממני להוריד דווקא את הפחמימות שאני אוכלת, ולכולסטרול הוא לא התייחס, כי זה עאלק גבולי. נשברתי. אני לא יודעת מה לאכול? לא מעוניינת לוותר על פחמימות (אני אוכלת מדי יום, אורז, לפעמים מלא, פסטה וכמובן לחם מלא אבל לא בכמויות היסטריות), ומצד שני, אם לא בשר וגבינות וגם לא פחמימות... מה נשאר לי חוץ מחסה???
שלום עדי, בכל מקרה דיאטה לכולסטרול וטריגלצרידים דורשת הגבלת שומן רווי, ולא רק שומן וכן הגבלת פחמימות פשוטות במקרה של טריגלצרידים. הכוונה בעיקר לפחמימות פשוטות, כגון סוכר וממתקים וכן הגבלת פירות ואלכוהול. ההמלצה היא להרבות במוצרי חלב דלי שומן, אכילת הרבה ירקות, אכילת מנה בשרית ו/או דג על בסיס יומי וכן הקפדה על פחמימות מורכבות בכמות מוגבלת אך דגנים מלאים כגון אורז מלא, קינואה, כוסמת ועוד. ההמלצה הכי נכונה, לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
אז קצת עלי... יש לי שחלות פוליציסטיות, סוכר תקין ואינסולין גבוה. לפני חצי שנה הכל היה מאוזן לחלוטין, אינסולין 1 סוכר 74 ומשקל סביר. לא יודעת מה גרם להתפרצות אבל עליתי 10 ק' בחצי שנה בלי לשנות הרגלי תזונה ואני עוסקת בספורט. ממחר מתחילה כדור ביום מטפורמין. האינסולין במגמת עליה וגם הסוכר. פעם אחרונה שבדקתי היה סוכר 84 ואינסולין 9 - נכון שזה בטווח אך כיון שהערכים עלו זה העיד על שינוי מסויים . תוך 3 חודשים מהבדיקה עליתי עוד 5 ק'. ברגע שהתחלתי לעלות במשקל (בחודש של הקילו הראשון) השחלות נכנסו לעבודה והוציאו 2 ציסטות... הכל שאלה מה קדם למה, הביצה או התרנגולת. צריכה עזרה לגבי תזונה. אני קצת מבולבלת מהמידע שקיבלתי לגבי תזונה. ברור לי שהפחמימות צריכות להיות מלאות וכך נהגתי עד היום , אך מעתה האם התזונה דלת פחמימות או המנעות מפחמימות לגמרי או לשלב בכל ארוחה מעט פחמימה? ומה לגבי פירות? תודה
שלום נטלי, עיקרון הדיאטה לשחלות פוליצסטיות הוא דיאטה מוגבלת בפחמימות באופן כללי ובעיקר פחממות פשוטות כולל פירות. הדיאטה דורשת ירידה במשקל, פעילות גופנית רבה, יומיומית וכן שילוב עם תרופות המורידות עמידות לאינסולין כגון מטפורמין. בשום פנים ואופן לא מדובר בדיאטה ללא פחמימות כלל, אך הגבלה של 40-50% מסך הקלוריות צריכות להגיע מפחמימות. בברכה,דנה