פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
01/08/2009 | 11:47 | מאת: אלי

בן 23, מאז ומתמיד סובל מידי פעם מכאבי בטן. בהתחלה האבחנה הייתה מעי רגיז, אחרי זה מצאו קנדידה. (עשיתי בדיקות דם וכו' ושללו כל דבר אחר). אני מטפל בקנדידה ע"י כדורים טבעיים המיועדים לכך + פרוביוטיקה +דיאטה מיוחדת: - לא משלב מזון פחמימי וחלבוני - משלב ירקות בארוחות - נמנע מ: סוכר, משקאות מתוקים, שמרים, קמח לבן, אלכוהול, פירות, מוצרי חלב וקפה. בכ"ז, למרות שעבר חודש וחצי, אני לא רואה שיפור מיוחד. כאבי הבטן הם עוויתיים, מלווים במס' התרוקנויות ושלשול/יציאה רכה. האם יכול להיות רגישות או אלרגיה למזון? ועוד שאלה חשובה - במידה ואכן מדובר על רגישות או אלרגיה - האם התגובה למזון יכולה להופיע רק לאחר 24-48 שעות לאחר הארוחה? תודה - אלי!

01/08/2009 | 12:49 | מאת:

שלום אלי, קנדידה לרוב לא עושה כאבי בטן עוויתיים, היא יותר משפיעה על מערכת העיכול העליונה, קיבה וושט, ונראה שאצלך הבעיה במערכת העיכול התחתונה. עליך לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור מערכת העיכול, גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה, וכן בירור רגישות ו/או אלרגיות למזון. הופעת הרגישות לרוב מופיעה מס' שעות לאחר חשיפה, אך הכל יכול להיות. פנה לרופא לטיפול. בברכה,דנה

01/08/2009 | 09:11 | מאת: ריקי

שלום בחודש האחרון סבלתי 3 פעמים מקלקול קיבה (שלשולים, גזים, בחילות בלי הקאות), בשלושת הפעמים ניסיתי לשחזר מה אכלתי שיגרום לקלקול הקיבה- פעמיים אכלתי דג מטוגן ופעם אחת מלוואח (עליי לציין ששאר בני הבית הרגישו טוב). האם יכול להיות שפיתחתי רגישות לאוכל מטוגן, או לסוג אוכל מטוגן? או שמא זה וירוס?

שלום ריקי, ייתכן וזה וירוס, אך סביר להניח שיש לך רגישות למזון מטוגן ו/או עתיר שומן. בכל מקרה זוהי המלצה טובה להוריד מזון מטוגן ועתיר שומן. אם התופעה חוזרת על עצמה גם בחשיפה למזון אחר, פני לרופא. בברכה,דנה

01/08/2009 | 08:30 | מאת: עופר

ד.נ. האם בכל היוגורטים יש חיידקים טובים? אני שואל זאת משום שיש יוגורט בשם יוגורמה (יוגורט עיזים) שעל אריזתו אינני מוצא איזכור של חיידקים. שבת שלום. עופר

01/08/2009 | 12:58 | מאת:

שלום עופר, כחלק מתהליך יצור היוגורט יש נוכחות חיידקים טבעיים, לא מוספים, שנמצאים בחלב עצמו ועושים תהליך תסיסה. חק מהחברות מוסיפות עוד חיידקים ליוגורט. ככל הנראה אם לא מצויין, פשוט לא הוסיפו, אלא רק ההרכב הטבעי של החלב ממנו יוצר היוגורט. בברכה,דנה

31/07/2009 | 23:57 | מאת: יוליה

תוכלי בבקשה להגיד לי מה הפירות והירקות שגורמים להתנפחות הבטן? תודה

01/08/2009 | 13:00 | מאת:

שלום יוליה, כל מזון עתיר סיבים תזונתיים יכול בפוטנציאל לגרום לגזים ותחושת נפיחות. בפירות אין משהו יחודי, ואילו בירקות בצל, שום, ברוקולי, כרובית, כרוב, צנון והקטניות גורמים יותר לגזים ונפיחות. בברכה,דנה

31/07/2009 | 12:52 | מאת: רן

שלום. כדי להכין כוס מיץ גזר משתמשים בערך בארבע גזרים. אבל אני רואה שחלק גדול מהגזר הקצוץ נישאר בתוך המכונה. אז ערך של כמה גזרים יש בכוס מיץ גזר שנעשתה מארבע גזרים?

01/08/2009 | 13:01 | מאת:

שלום רן, מה שנשאר בעיקר במכונה אלו הסיבים שלא עוברים ריסוק, לאלו אין ערך תזונתי, כי לא עוברים עיכול, לכן יש לקחת בחשבון שמדובר ב- 4 גזרים, כי תכולת שאר הפחמימת עוברת במלואה. בברכה,דנה

01/08/2009 | 22:08 | מאת: רן

שלום דנה. אז בהמשך לשאלה,כמה גזרים זה בריא לאכול ביום? ניראה לי שארבע גזרים זה אולי לא בריא. אז בעצם כוס מיץ גזר ביום,שעשוייה מארבע גזרים זה לא בריא? אז מה כדאי לעשות?

30/07/2009 | 23:50 | מאת: מור

השארתי בפח שאריות מקופסת סרדינים ולמחרת כל השקית היתה מלאה בתולעים. אילו עוד מאכלים מתליעים והאם זה רק בחום?

31/07/2009 | 12:04 | מאת:

שלום מור, מה שראית קרוב לוודאי זה רימות של זבובים וחרקים אחרים. זה נובע מרקבון. כל מזון הוא קרקע לתולעים ורימות. בברכה,דנה

30/07/2009 | 19:54 | מאת: ל

שלום דנה אני לוקחת פרביוטיקה פעמיים ביום עם הארוחה (בוקר וצוהוריים) ובצוהוריים אני גם לוקחת מולטי ויטמין מיד אחרי הפרביוטיקה. לאחרונה שמתי לב שאחרי הצוהוריים יש לי כאבי בטן מאד חזקים, בבטן העליונה. אני חייבת לציין שאני נורא רגישה. האם הכאבי בטן יכולים להיות מהפרביוטיקה או מהמולטי ויטמין?

31/07/2009 | 12:04 | מאת:

שלום , קרוב לוודאי זוהי הפרביוטיקה. נסי להעביר לערב. בברכה,דנה

30/07/2009 | 18:04 | מאת: נועה

האם יד דגים שנחשבים בריאים יותר מאחרים. אני שואלת בעיקר על סביבות גידול, כי אני משערת שזה מאד משפיע על איכות ובריאות הדג, כגון דג שגדל במימי אוקיינוס או דג שגדל בבריכות בארץ, או דגים שמכילים אחוז גבוה יותר של מתכות מזיקות מול דגים שמכילים אחוז נמוך של מתכות כאלה. על איזה עוד מדדים חשוב להסתכל, ואיך אפשר לדעת כשמגיעים לחנות דגים, אם הדג יותר טוב או פחות? תודה, נועה

31/07/2009 | 12:07 | מאת:

שלום נועה, דגים מזינים נחשבים דגי ים ולא בריכה, לגבי הזיהום זה תלוי בסביבת הגידול שלהם. רצוי טריים ולא קפואים. הצבע והריח של הדג הם מדד מאוד חשוב לטריות הדג. דג טרי הוא בפנים, בין הזימים צריך להיות אדום ולא אפור, וכמובן לריח יש משמעות. קני במקום בו התחלופה גדולה ותנאי השימור בקור תקינים, ולא בחוץ. בברכה,דנה

01/08/2009 | 15:33 | מאת: נועה

האם יש סוגי דגים קבועים שמגדלים בים וכאלה שמגדלים בבריכה או שזה גם תלוי איפה קונים?

30/07/2009 | 16:39 | מאת: יפעת

שלום דנה, לקחתי אנטיביוטיקה כ-10 ימים עקב דלקת שיניים. מאז, נפוחה לי הבטן בצורה איומה. האם זה באמת יכול להיות בגלל האנטיביוטיקה או שזה סתם צירוף מקרים?? ועוד שאלה- כמה זמן לוקח לחיידקים הטובים להתרבות ולחזור למצבם הרגיל בהתחשב בכך שאני לא יכולה לקחת פרוביוטיקה או לאכול יוגורט כי אני מאוד רגישה. תודה.

30/07/2009 | 16:51 | מאת:

שלום יפעת, זה בהחלט יכול להיות בגלל האנטיביוטיקה,אך לפי תאורך שאת מאוד רגישה, זה יכול גם להיות צירוף מקרים. חזרה של פלורת המעי לנורמה לרוב לקוחת מס' ימים. בברכה,דנה

30/07/2009 | 16:08 | מאת: מרב

ישלום רב, מזה 15 שנה שאני לא אוכלת בשר, דגים, בצים, ובקושי גבינות, זה עתה ילדתי ואני מניקה. ברצוני לבדוק האם החלב שלי מכיל את כל מה שהילד צריך לקבל, למי עליי לפנות כדי לבדוק תוצאות של בדיקות דם שעשיתי ולחקר את הנושא לעומקו. אני מאוד מודאגת, המון המון תודה, מירב

30/07/2009 | 16:53 | מאת:

שלום מרב, על בדיקות הדם יכול להסתכל רופא המשפחה ו/או דיאטנית בקופת החולים. אם לך אין חסרים תזונתיים, גם לילדך לא יהיה והחלב יהיה תקין. צריך לוודא שאת מקבלת ברזל, ויטמין B12, אבץ, סידן וויטמין D, כי אלו בוודאות חסרים לך בדיאטה. בברכה,דנה

30/07/2009 | 14:47 | מאת: מאיה

דנה שלום, אשמח בבקשה לדעת כמה קלוריות יש ב- 100 גר' סברס חיפשתי בכמה מחשבוני קלוריות ולא היה. תודה רבה ויום טוב מאיה

30/07/2009 | 16:55 | מאת:

שלום מאיה, ב- 100 גר' סברס יש כ- 40 קק"ל. בברכ,דנה

30/07/2009 | 23:33 | מאת: מאיה

30/07/2009 | 14:42 | מאת: מרי

אני חולת פסוריאזיס שזו בעצם מחלת עור גנטית שאין לה ריפוי מלא לצערי. חלק מגורמי ההתפרצות של המחלה הם מצבי לחץ נפשיים, מתח וכו'.. הרופא המליץ לי חוץ המישחה שאני מורחת גם להרכיב תפריט תזונתי מאוזן ולשלב את זה עם כושר גופני או יוגה, או מדיטציה... זה אומר שאני צריכה לעשות דיאטה?

30/07/2009 | 16:59 | מאת:

שלום מרי, דיאטה אינה בכרח ירידה במשקל, אלא אימוץ הרגלי תזונה בריאים יותר, כגון להוריד בכמות המזון המעובד, מזון עשיר בסוכרים פשוטים ושומן רווי וכו'. אפשר ללכת פעם אחת לדיאטנית קלינית ולקבל ממנו עצות מועילות כיצד לבנות תפריט מאוזן ובריא. בברכה,דנה

02/08/2009 | 14:33 | מאת: עודד

אני עושה שילוב של דייבובט ופוטותרפיה. מאז שהרכבתי תפריט מאוזן יותר והתחלתי גם לעשות קצת כושר ויוגה אני מרגיש שההתפרצויות פחתו בצורה משמעותית. אני ממליץ לך בחום להתחיל לאמץ אורח חיים יותר בריא ורגוע.

30/07/2009 | 14:18 | מאת: דינה

שלום רב, בחודש פברואר היה לי ויטמין די נמוך - 10.10. הרופאה רשמה לי 10 טיפות ליום (טיפטיפות של כצט). בדיקה נוספת אפשר לעשות רק אחרי חצי שנה, אך רציתי לדעת בינתיים אם זה מינון נכון - לאשה בת 57, במשקל בערך 75 ק"ג. תודה, דינה

30/07/2009 | 16:57 | מאת:

שלום דינה, המינון הוא לא לפי משקל אלא לפי המלצה כללית שקשורה לגיל ומין ומחקרים שהראו מהו מינון בכדי לטפל בחסרים. ההמלצה שניתנה לך הינה תקינה בשלב ראשוני. לאחר מכן עושים בדיקה חוזרת וראים כיצד הושפע. בברכה,דנה

30/07/2009 | 11:06 | מאת: נעמה

שלום. קבלתי לפני כ- 4 חודשים זריקת דקקפטיל, פלוס הורמונים, לאחר מכן הפסקתי בזה, מאז עליתי כ- 4 קילו, ולמרות כל הפעילות גופנית, והאוכל הבריא שאני אוכלת, לא יורדת אותם. (מה היה קורה לו לא הייתי עושה אני לא רוצה לחשוב בכלל). פניתי לרופא וקבלתי את הכדור הזה. רציתי לשמוע חוות דעת, והאם אחרי שיורדים, לא חוזרים למשקל הזה שעכשיו, או שעולים יותר??? בתודה מראש. נעמה

30/07/2009 | 11:50 | מאת:

שלום נעמה, בשביל 4 ק"ג קבלת כדור או שמא יש לך עודף נוסף? כי אם זה רק בשביל העליה הזו, לא הייתי לקוחת, כי אם תפסיקי אין הבטחה שלא תעלי שוב, הכדור הוא לא לכל החיים, הוא שפוט מדכא תאבון, והוא גם לא נטול תופעות לוואי.אם את רוצה דרך נכונה, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

29/07/2009 | 23:44 | מאת: אתי

דנה שלום, הייתי מעונינת לשמוע על סוגי התוספים של ויטמין D, יש כמה סוגים של טיפות? איזה הכי טוב? מה עם כדור סידן עם D

30/07/2009 | 11:49 | מאת:

שלום אתי, אין העדפה מסויימת, כל הטיפות הן אותו חומר פעיל. עדיף לקחת סידן בנפרד וויטמין D בנפרד ולא כדור משולב. בברכה,דנה

29/07/2009 | 23:33 | מאת: שרון

מים מהברז שהיו בתוך בקבוק משך שבועיים ראויים לשתייה ? - זאת שאלתי והוסיף שאלו מים שעברו סינון ( "שלושה שלבים") . האם מצטברים חיידקים בתוך הבקבוק במהלך השבועיים ? (אני מניח שהבקבוקים של מי עדן וכדו' הם סטריליים ואילו סתם בקבוק שעבר שימוש אינו כזה ). עוד שאלה באותו נושא : האם מים שנפלטים מצינורות המזגן ראויים לשתייה אדם ? (בהנחה שהצינורות הם נקיים ) ואחת אחרונה : האם מי גשמים ראויים לשתייה מיד לאחר היצטברותם בכלי ( נקי ) בברכה ובתודה - שרון .

שלום שרון, אם הם במקרר ב- 4 מעלות, אז כן, כי החיידקים אינם מתרבים בטמפ' כאלו במים כאשר אין מצע גידול. לגבי המזגן ומי הגשם, ממש אין לי מושג, לא הייתי מנסה לשתות בכל מקרה, מקסימום, להשקות עציצים. בברכה,דנה

29/07/2009 | 14:01 | מאת: אבי

קראתי שחומצה פיטת ואוקסלית מונעים את ספיגתם של ויטמינים ומינרלים. האם בשום ובלימון יש את החומצות האלה? פשוט חסר לי ברזל ואני חושד שאולי זה בגלל שאני משלב אותם בארוחותיי.

29/07/2009 | 14:39 | מאת:

שלום אבי, דווקא הויטמין סי והחומציות של הלימון עוזרים לספיגת ברזל. כמות החומצות משום יחסית זניחות כך שלא נראה לי שהן מקור הבעיה. בכל מקרה רצוי לקחת תוסף ברזל עם מיץ לימון הרחק ממזון.אם לא מדובר בתסוף אלא בחסר כללי ואתה מתייחס למזון,יש לברר את מהות חסר הברזל. בברכה,דנה

29/07/2009 | 13:35 | מאת: אלי

האם זה בסדר לאכול פיצה עם גבינה צהובה 28% לפני הצום? והאם דג נסיכה ברוטב (לא חריף) זה בסדר לפני הצום?

29/07/2009 | 14:37 | מאת:

שלום אלי, לא הייתי אוכלת פיצה, המליחות תגרום לך לצמא במהלך הצום. אין בעיה עם דג. בברכה,דנה

28/07/2009 | 14:06 | מאת: מיר

אני שואלת בקשר לאישה בהריון שסובלת מצליאק ומעוניינת לשמור על תזונה נכונה.האם מותר לה לצרוך כוסמת. בפורומים באינטרנט היו עצות שונות שסותרות האחת את השנייה. אני שואלת אתכם בתור מקור מוסמך. תודה מיר

28/07/2009 | 15:55 | מאת:

שלום מיר, כוסמת מותר, כוסמין אסור. בברכה,דנה

28/07/2009 | 13:26 | מאת: סמדר

אני זקוקה בדחיפות לעלייה משקל, הבנתי ששמרי בירה עשויים לסייע אך אינני מוצאת בבית טבע באזור מגורי (בקעת אונו), שאלותי: 1. האם אכן שמרי בירה מעוררי תאבון 2. היכן ניתן להשיג מוצר זה? תודה , סמדר

28/07/2009 | 15:57 | מאת:

שלום סמדר, לא ידוע לי על כך ששמרי בירה מעוררים תאבון ואיני יודעת היכן ניתן להשיכם. פני לפורום תזונה טבעונית או אלטרנטיבית. בברכה,דנה

28/07/2009 | 07:12 | מאת: aaa

מהו סוג הייעוץ והטיפול הניתנים המרפאה הנ"ל?

שלום, עליך לפנות למרפאה עצמה, איני חלק ממנה. בברכה,דנה

27/07/2009 | 23:43 | מאת: דני

יש לי חברה ממוצא אסייתי הגובה שלה 164 והיא שוקלת 45 היא ירדה בשנתיים האחרונות מ50קג ל 45 האם זה מצב מסוכן? היא אוכלת אבל לא מצליחה לעלות במשקל.מה ניתן לעשות?היא לא מתגוררת בארץ.

28/07/2009 | 16:00 | מאת:

שלום דני, משקלה אכן נמוך בהרבה מהנורמה, וייתכן כי היא סובלת או תסבול בעתיד מחסרים תזונתיים העלולים להשפיע על בריאותה. עליה לגשת לטיפול אצל דיאטנית במקום מגוריה או במקרה ואין, לפנות לרופא המטפל. בברכה,דנה

27/07/2009 | 23:33 | מאת: kohi

שלום אני בת 48 עברתי ניתוח להוצאת אבן בכליה אחרי כן עשיתי ברורים ונמצא שאני צריכה לעשות דיאטת דלת אוקסלייט פחמימות ושומנים אפשר להסביר לי במה מדובר?

28/07/2009 | 16:03 | מאת:

שלום, לא ידוע לי על שומנים ופחמימות והקשר לאבני סידן אוקסלאט, אך בהחלט הדיאטה צריכה להיות דלת אוקסלאטים, שהינם חומרים המצויים בעיקר בצומח, דיאטה מועשרת בסידן ולהרבות בשתיה. הואיל והדיאטה מורכבת מאוד, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. את יכולה לעשות חיפוש בינתיים באינטרנט לגבי דיאטה דלת אוקסלאטים ולהוריד מהתפריט את המזונות העשירים ביותר שיש ברשימה. בברכה,דנה

27/07/2009 | 22:05 | מאת: מאיה

האם ידוע לך כמה זמן לוקח לבשל קטניות כגון: חומוס ושעועית בסיר רגיל על אש מאד גבוהה ללא השרייה?

28/07/2009 | 16:02 | מאת:

שלם מאיה, זה תלוי כמות החומר, כמות המים וחוזק האש, זה יכול לנוע מחצי שעה ועד שעה. פשוט תנסי לטעום ותראי אם המרקם מתאים לך. בברכה,דנה

27/07/2009 | 21:15 | מאת: תמי

שלום, אני בת 27, במשקל 65, גובה 1.64 יש לי צלייאק מילדות ואני שומרת על דיאטה נטולת גלוטן. לאחרונה עליתי במשקל ואני מעוניינת להוריד 7 ק"ג-5. אשמח לקבל תפריטים להורדה במשקל לחולי צלייאק (כל תפריטי הדוגמא כוללים גרנולה או לחם קל שאסור לנו). תודה.

28/07/2009 | 16:04 | מאת:

שלום תמי, אז במקום לחם השתמשי בפריכיות אורז או לחמית ללא גלוטן בכמות שוות ערך. במקום גרנולה אפשר דגני בוקר מותאמים לחולי צליאק. לא צריך תפריט מיוחד, זה בדיוק אותו הדבר, פרט ללחם. השתמשי בקבוצות תחליף. בברכה,דנה

27/07/2009 | 19:46 | מאת: יעל

שלום רב, אני סובלת מזה זמן רב מכפות ידיים, ולעיתים גם כפות הרגליים, בעלות גוון צהבהב כתוצאה מעודף קרוטן. החלטתי לטפל בנושא מבחינה תזונתית (אני יודעת שאין בכך סיכון בריאותי, אך הדבר מפריע לי אסתטית). יש לי 2 שאלות: 1. האם יש לבצע איזשהו תהליך של "טיהור" הגוף מעודף הקרוטן ואח"כ לחזור לצריכת קרוטן נמוכה יותר? או שעליי פשוט להוריד את מינון הקרוטן ולהמשיך לצרוך? 2. ממחקר שערכתי, נראה כאילו יש בטא קרוטן כמעט בכל מאכל ואני קצת אובדת עצות בנוגע למזונות שעליי להימנע מהם/להימנע מהם באופן מיוחד. התזונה שלי כיום מורכבת (בין היתר) מקלחי תירס, ומסלט משלל ירקות שאני אוכלת מדי יום (הכוללים עגבניות, חסה, בטטות, תירס, סלק, גמבה, חומוס, מלפפונים, תרד, בצל). כמו כן אני נוטלת מדי יום אומגה 3 (הבנתי שגם בזה יש בטא קרוטן). בקיצור, לא הצלחתי להבין מה "צובע" אותי בגוון הצהבהב. בתודה מראש, יעל

שלום יעל, א. ברגע שתורידי את המינון הצבע ילך ויעלם, זה יכול לקחת שבועות עד חודשים. ב. בעיקר עליך להמנע ממזונות כתומים כגון גזר, דלעת, פלפל כתום, תירס. לגבי האומגה 3 הכמות זניחה. בברכה,דנה

27/07/2009 | 12:21 | מאת: חופית

שלום, מבקשת לדעת מהו ההרכב התזונתי של הכוסברה, כרפס ,שמיר, ופטרוזיליה תודה !

27/07/2009 | 12:47 | מאת:

שלום חופית, מפנה אותך לקישור בעברית, ערכי שם חיפש לכל פריט מזון. http://naturemed.co.il/in_food.html בברכה,דנה

27/07/2009 | 08:24 | מאת: חני

האם ידוע לך עם מוצרי סויה.גבינה...קמח סויה גורמים? עלולים לגרום לכאבי בטן נפיחות וגזים? תודה

27/07/2009 | 12:17 | מאת:

שלום חני, בהחלט מוצרי סויה יכולים לגרום לנפיחות, גזים וכאבי בטן. בברכה,דנה

27/07/2009 | 02:24 | מאת: זואי

שלום, אני בת 35 והרגלי התזונה שלי לקויים מאוד. הייתי רוצה מאוד לשפרם, אך העצלות וסדר היום העמוס שוב ושוב מכריעים אותי. אני מנסה ליצור לעצמי תפריט שיהיו בו מרכיבים בעלי ערך תזונתי גבוה, אשר אינם דורשים מאמץ בהכנתם. עד כה חשבתי על מיצי ירקות, עדשים, קינואה, גרנולה.האם תוכלי להמליץ לי על מאכלים נוספים בעלי ערך תזונתי גבוה במיוחד, אשר אינם דורשים הכנה ? תודה,זואי.

שלום זואי, למה מיצי ירקות? ירקות טריים, פירות (עד 3 ביום), דגני בוקר מדגנים מלאים, גרנולה, לחם משיפון או חיטה מלאה, גבינות דלות שומן מועשרות בסידן, טחינה, חלבה ללא תוספת סוכר, כוסמת, אפונה, סויה ועוד. בברכה,דנה

27/07/2009 | 01:14 | מאת: מאי

האם פריכיות אורז מלא הן בעלות ערך תזונתי, סיבים, ויטמינים וכו'? תודה

27/07/2009 | 12:20 | מאת:

שלום מאי, הערך שלהן הוא מה שכתוב על האריזה. יש בהן סיבים, מינרלים וויטמינים בהתאם לחומר המוצא מהן מורכבות. בברכה,דנה

27/07/2009 | 01:08 | מאת: רמי

שלום רב, חפשתי מהו טווח המשקל התקין למבוגרים מבחינת ה BMI וקבלתי נתונים שונים באתרים שונים פעם 18.5-24.9 פעם שנייה 20-30 ופעם שלישית 20-25. אז מהו הBMI הנכון והמדויק ביותר? רב תודות רמי.

שלום רמי, אין טווח מדוייק ביותר, אלו נתונים ממחקרים רבים, ולכל ארגון המלצות משלו. בעבר זה היה 20-25 היום עומדים על 19-25. בברכה,דנה

27/07/2009 | 00:56 | מאת: שירי

שלום איך אני יכולה לדעת אם אני זכאית לדיאטנית? על סמך אילו קריטריונים?

27/07/2009 | 12:21 | מאת:

שלום שירי, עליך לשאול בקופת החולים אליה את שייכת. בברכה,דנה

26/07/2009 | 20:50 | מאת: אילה

שלום רציתי לדעת מה ערכו התזונתי של הסלק? תודה

27/07/2009 | 09:04 | מאת:

שלום אילה, ב- 100 גר' סלק מבושל יש כ- 40 קק"ל ועשיר באשלגן. מעבר לכך אינו בעל תכונות מיוחדות מבחינת הרכבו. בברכה,דנה

26/07/2009 | 20:36 | מאת: שירה

שלום, אני בת 20.הייתי בדיאטות בערך כל החיים שלי, ורק לפני שנה וחצי בערך הצלחתי להגיע למשקל היעד שלי, אני מתאמנת באופן קבוע ומשתדלת לא לאכול יותר מדי, אבל כבר לא בדיאטה.לפני חצי שנה התחילו אצלי התקפי זלילה שיכולים להימשך או יום אחד או להגיע אפילו לשלושה ימים. אני לא יודעת איך להיפטר מהם, אחרי ההתקף אני מרעיבה את עצמי כדי "לפצותת" על כל מה שאכלתי ומרגישה נורא. מה לעשות???? חשוב לציין כי אני מאוד מרוצה מאיך שאני נראית, ואני ממש לא שמנה.

שלום שירה, התאור שלך הוא של סוג של הפרעת אכילה בראשית דרכה. זוהי הפרעה שניתן לטפל בה ע"י לימוד התנהגות אכילה ויותר קשורה לפן הנפשי ולא הפיסי. שקלי ייעוץ עם איש מקצוע בתחום הנפשי. בברכה,דנה

26/07/2009 | 20:12 | מאת: דיאנה

שלום אני בהריון וסובלת מבחילות קשות. בעקבות המלצה נעזרתי בשורש הג'ינג'ר ומצאתי אותו כמקל. מהו המינון האפשרי? הבנתי שאי אפשר לשתות ללא הגבלה. האופן הו אני משתמשת בשורש הוא - מניחה אותו בכוס, שמה מים רותחים וממתינה כ10 דקות ושותה. תודה!

שלום דיאנה, אין מינון מסויים, ולא ידוע לי על כמות מוגבלת וכמה. בכל מקרה לא הייתי שותה יותר מכוס ביממה. בברכה,דנה

26/07/2009 | 18:47 | מאת: מיכל

שלום האם יכול להיות שחוסר שינה מפריע לשמירה על המשקל?/חזרה למשקל אחרי לידה? אני אחרי לידה שניה. אוכלת כרגיל, כמו אחרי הלידה הקודמת בריא ולא הרבה. מניקה מלא.הכל אותו הדבר כמו אחרי הלידה הקודמת...חוץ מ-שעות השינה. היום ישנה הרבה פחות והרבה פחות טוב. יש קשר? אולי זה פוגע בחילוף החומרים? אגב, אני 11 חודשים אחרי לידה שניה.

שלום מיכל, בוודאי שיש קשר בין כמות ואיכות השינה להשמנה. אנשים הישנים פחות מדי או יותר מדי ויש להם הפרעות שינה נוטים לסבול מעודף משקל. המנגנון בו עובד על חילוף החומרים אינו ידוע לגמרי. בכל מקרה הייתי מנסה לשלב פעילות גופנית בשלב זה על מנת לעזור בירידה, זה עוזר לאיכות שינה טובה יותר, לגבי הכמות, אני מניחה שזה תלוי הילדים. בברכה,דנה

26/07/2009 | 17:55 | מאת: יעל 24

שלום, הנני בחורה בת 24 במהלך החודש האחרון אבחנתי כי השיער נושר בכמויות עצומות בלי שום סיבה רק מלגעת בו יוצא לי מלא שיער על הידיים ושלא נדבר במקלחת..אוףףף אני פוחדת שיעלם לי כל השיער מה עושים? זה מדכא אני רק בתחילת החיים ..זה ממש מדכא אותי מה לא ניסתי (יש לציין שהיו תק' כאלה נוספות ואת כל סוגי התוספי מזון שלוקחים לנשירת שיער לקחתי..) עשיתי לפני שבוע בדיקת דם..והכל תקין..בבקשה תעזרו לי ותייעצו מה לעשות?

27/07/2009 | 09:10 | מאת:

שלום יעל, ראשית עליך לפנות לרופא עור, להם פתרונות תרופתיים מעבר לתוספי מזון. אם את אומרת שלקחת תוספים ללא הועיל, אזי אין לי עצה מועילה יותר. כן חשוב לוודא שאינך צמחונית, ועליך לאכול מנת בשר ו/או דג כל יום, כמקור לאבץ, שלא בודקים בבדיקות דם. בברכה,דנה

26/07/2009 | 17:02 | מאת: אורי

שלום דנה, שמעתי שכשלתפוח אדמה מתחילים לצאת גבעולים אז הוא רעיל ואסור לאכול אותו. יש ברשותי שורש ג'ינג'ר שהתחילו לצמוח לו גבעולים(לאחר תקופה שלא השתמשתי בו) האם ניתן לאכול אותו? או שכמו תפוח האדמה הוא נהפך להיות רעיל?

27/07/2009 | 09:11 | מאת:

שלום אורי, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

26/07/2009 | 13:45 | מאת: אביבית

שלום, יש לנו בייביסיטר יחסית חדשה (כ 3 חודשים) שבאה אלינו אחת לשבוע. היא כבת 24-5 מאד-מאד-מאד רזה. אתמול כשבאה נראה היה לנו שהיא רזתה עוד יותר והיא נראית חולה. אנחנו חושדים שהיא אנורקסית ותוהים אם עלינו לעשות משהו. מעולם לא הערנו לה על המראה או הלבוש שלה. אין לנו קשר למשפחה. אנחנו רק יודעים שהיא גרה בשכירות (לא עם ההורים). היא גם מפגינה יתר צורך בלרצות אותנו ולמצוא חן: תמיד מביאה מתנות לילדים, תמיד שולחת sms לוודא שבילינו ושהילדים בסדר. בנוסף היא גם תמיד מסדרת את הבית ומנקה את המטבח (כשהילדים ישנים). כמובן שאמרתי לה לא פעם שאין צורך בכל זה, אך היא ממשיכה. היא באמת מקסימה והילדים מאד אוהבים אותה. רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות או להגיד לה? אולי דוקא יש דברים שאסור להגיד לה או לשאול כדי לא להרחיק אותה? תודה

שלום אביבית, את בהחלט מעלה בעיה קשה. גם אם היא היתה בן משפחה הדילמה אינה פשוטה. לא הייתי ממליצה לדבר איתה על זה, אם אינך בטוחה לגבי מצבה, אך הייתי מנסה אולי דרך איש הקשר שחיבר ביניכן, אני מניחה שיש אחד כזה, אולי הוא מכיר אותה או חברים או את משפחתה.כמו כן טיב השיחה כטיב מערכת היחסים ביניכן, האם אתן מדברות על דברים מעבר לילדים, האם יש יחס אישי מעבר לכך, האם הילדים שמו לב להתנהגות שונה שלה. אני מבינה את הדאגה שלך כלפיה, אך אם אין ביניכן קשר אישי,לא הייתי מציעה להתערב מעבר, אלא אם כן יש שינוי בהתנהגות או במצבה הכללי ויש חשש לחייה.אם את עדיין לא בטוחה, או שעצתי אינה מתאימה לך, הייתי שוקלת לשאול איש מהתחום הנפשי. בברכה,דנה

26/07/2009 | 12:03 | מאת: ל

שלום דנה בבקשה ממך תסירי דאגה מליבי ותואמרי לי אם אני עושה נכון. אני לוקחת שתי תוספי מזון של אלתמן, אחד מולטי ויטמין עד גיל 50 והשני פרביוטיקה. על אריזת הפרביוטיקה רשום לקחת פעם עם פעמיים ביום עם הארוחה. ועל המולטי ויטמין רשום פעם אחת אחרי ארוחה. אני לוקחת את הפרביוטיקה עם הארוחה בבוקר ועם ארוחת הצהוריים, (פעמיים ביום) ואת הויטמין אני לוקחת מיד אחרי ארוחת הצוהוריים. האם אני עושה נכון? האם גם פרביוטיקה בארוחת הצוהריים וגם מולטי ויטמין מיד לאחר ארוחת הצוהוריים האם זה בסדר? האם זה לא מתנגש ואני יכולה להיות בטוחה שזה נספג והכל בסדר?

26/07/2009 | 15:29 | מאת:

שלום, כפי שכבר עניתי לך בעבר, עשי לפי הוראות היצרן, למרות שלמיטב ידיעתי, אין לכך כל משמעות, כי אף אחד לא בדק את זה מבחינה מחקרית. בברכה,דנה

26/07/2009 | 11:09 | מאת: נועה

האם זה נכון שביין אדום צריך להשתמש רק יום-יומיים לאחר הפתיחה, ולא לאחסן אותו במקרר, כי אחרי יומיים הוא הופך לסוג של חומץ? האם בבישול המצב שונה? תודה, נועה

26/07/2009 | 15:28 | מאת:

שלום נועה, יין אדום לרוב רצוי לשתות לא מקורר ולסיימו, שכן תכונותיו הקולינריות והאנטיאוקסדנטיות אובדות לאחר פתיחה. איני יודעת מה התהליך שקורה לא לאחר מכן, אך גם בבישול יש איבוד של ערכים חיוניים. בברכה,דנה

26/07/2009 | 10:31 | מאת: דידי

היכן אוכל למצוא הסבר על קבוצות החלבונים ועל הדרך הנכונה לצרוך אותם? זאת כי ידוע לי שצריכת חלב גבוהה מדי מזיקה, אך צריך גם לדעת אילו חלבונים עלינו לצרוך... תודה ויום טוב! :)

26/07/2009 | 15:27 | מאת:

שלום דידי, אני מפנה אותך לאתר מקצועי לקהל הרחב המפרט על נושאים רבים בתזונה. http://www.netogreen.co.il/ בברכה,דנה

26/07/2009 | 09:58 | מאת: פטקה

אני בת 40 לאחר שנה וחודש שילדתי כשלפני ההריון הייתי מטופלת בהפרעת אכילה ונחשבתי לאכלנית כפייתית.בזכות אגודת או.איי הצלחתי להימנע מקמח וסוכר לאורך 4 שנים אבל בהריון נפלתי לתוך המלכודת והעליתי 32 ק"ג. כיום אני עדיין עם עודף של 13 ק"ג ולאחרונה החלטתי להוריד פחמימות מהתפריט אבל.... לאכול טוב!יוגורט עם 2 פירות בבוקר בצהריים המון ירקות ומנת בשר ובערב המון ירקות וטונה וטחינה או קוטג' בקיצור מה דעתך על תפריט ללא פחמימות?? אני בלחץ כי נראה לי שקשה לי להיכנס להריון עכשיו רק בגלל העודף משקל שלי כשבפעם הקודמת הייתילאחר המון שנים של אכילה נכונה ונכנסתי ללא כל בעיה!אנחנו מנסים כבר 3 חודשים אך לשווא! תודה על תשובתך!

26/07/2009 | 15:25 | מאת:

שלום, ראשית התפריט שלך לא לגמרי נטול פחמימות, יש לא מעט ביוגורט ובפירות. איני נוהגת לחוות דעה על תפריטים במסגרת פורום זה, אך אפשר לעשות דיאטה זו מבלי להזיק, אך כדאי להיות במעקב של דיאטנית או בקבוצת תמיכה. ברור שעודף משקל משמעותי מוריד סיכוי להריון בנוסף לגיל מבוגר. בברכה,דנה

26/07/2009 | 09:30 | מאת: מור

היכן ניתן למצוא רשימת מוצרים ותכולת הלקטוז בכל אחד מהם,(מיועד לאדם הרגיש ללקטוז)?

26/07/2009 | 15:24 | מאת:

שלום מור, ראי את הקישור הבא: http://www.netogreen.co.il/pages219.aspx בברכה,דנה

25/07/2009 | 23:21 | מאת: ספורטאי

אני בן 25, עושה ספורט באופן קבוע כבר 10 שנים. בשנתיים האחרונות עליתי במשקל בצורה משמעותית (15 קילו), בהתחלה בכוונה אבל עכשיו אני קצת יותר מדי ממה שאני רוצה. הגובה שלי 178, משקל 78. אני רוצה לרדת ל70 קילו (BMI 22). היום אני אוכל כ-3000 קל' ליום ורוכב על אופניים 10 שעות בשבוע בדופק 70% ממוצע. אני מקפיד על פחמימות וחלבונים ובקושי אוכל שומן. לא נוגע בסוכרים ובמאפים (בורקסים וכד') ואוכל הרבה ירקות. למה אני לא יורד במשקל? לפי כל החישובים שעשיתי כמות הקלוריות שאני אוכל לא גבוהה אבל גם לא נמוכה מדי בצורה כזאת שתפגע בחילוף החומרים. אשמח לקבל כיוון חשיבה בנושא

26/07/2009 | 15:22 | מאת:

שלום , חשוב לדעת כמה ממשקלך זה מסת שומן וכמה מים ושריר ואז אפשר לחשב המלצה קלורית. בלי נתונים אלו קשה להעריך מהי הצריכה המומלצת עבורך. אתה יכול לעשות בדיקה זו במכוני כושר גדולים המחזיקים במכשיר מסוג "טניטיה" המוציא פלט של הנתונים הנ"ל. בברכה,דנה

28/07/2009 | 16:58 | מאת: ספורטאי

מים - בא נאמר שאם אני מיובש (בדקתי אחרי יום צום) אני 2 קילו פחות. שומן - בין 8%-10%

25/07/2009 | 20:38 | מאת: משה

שלום רב, אני סובל מעצירות משתנה בחומרתה. ידוע לי פחות או יותר אילו מאכלים ומשקאות מקילים על הבעיה, אולם איני יודע הרבה מאיזה מזונות עלי להזהר. בין התורמים להחרפת העצירות אני יכול למנות רק שוקולד, בננות ואורז. אפשר בבקשה להזכיר מאכלים נוספים ? בתודה מראש,

26/07/2009 | 15:20 | מאת:

שלום משה, אלו התורמים העיקריים. אתה יכול להוסיף לרשימה, חסר בנוזלים, חסר פעילות גופנית וחסר בסיבים תזונתיים ושומן. בברכה,דנה

25/07/2009 | 19:11 | מאת: עמי

שלום רב, לפני כחודשיים בערך, הפסקתי לעשות את הפעילות הגופנית שלי והתחלתי לאכול יותר - כתוצאה מזה אני מניח שהעליתי במשקל. אני בן 30 וגבוהי1.78 עכשיו אני שוקל 70.1 ק"ג ברצוני לדעת אם אפשר כמה שקלתי באותו יום שבו הפסקתי להתאמן ולהתחיל לאכול יותר. נתון זה חשוב לי עד מאד. רב תודות, עמי.

שלום עמי, אין דרך לחשב כמה שקלת לפני. בברכה,דנה

25/07/2009 | 12:26 | מאת: רותי

שלום, אני בת 33 אחרי כריתת מעי גס מלאה (כוליטיס) + סטומה קבועה ומנסה להכנס להריון, אני לוקחת את התוספים : ויטמין C, ברזל, חומצה פולית, אומגה 3, סידן ואבץ. אני רוצה לחלק את הויטמינים- מה לקחת בערב ומה בבוקר, איזה ויטמנים לא הולכים יחד? אשמח אם תעזרי לי לחלק אני במעקב בדיקות דם (אוסטופורוזיס ואנמיה קלה), אני מנסה לשמור על תזונה מאוזנת אבל יש לי בעיה עם ירקות ופירות כי זה גורם לי לשלשל, לאבד נוזלים, משקל ולסחרחורות - אז בגדול מה שהכי עושה לי טוב לצערי זה פחממות ריקות, אורז ועוף. מה דעתך? תודה, רותי

26/07/2009 | 15:19 | מאת:

שלום, את הויטמין C והברזל את יכולה לקחת יחד. סידן , אבץ וברזל יש לקחת בנפרד אחד מהשני. אומגה 3 בכל מצב, לא עם ברזל. בברכה,דנה

25/07/2009 | 12:15 | מאת: ריקי

תודה דנה על תשובתך המהירה על הטפול בפיריטין הנמוך. כמו"כ יצא בבדיקה CK גבוה מאוד, אודה לך אם תוכלי להפנות אותי , לפורום המתאים שיוכל לענות לי על הבדיקה הנ"ל. (כמובן שאפנה לרופא שלי.....) תודה ריקי

26/07/2009 | 15:17 | מאת:

שלום ריקי, ל-CK גבוה סיבות רבות. בשל המורכבות, פני לרופא המשפחה, זוהי לא שאלה לפורום, זוהי שאלה לבירור כללי. בברכה,דנה

גופנית(לאו דווקא מאומצת) האם זה גורם לאוכל להתעכל יותר מהר? ז"א האם בהנחה ששני אנשים אוכלים אותם המזונות באותם שעות ואחד שורף יותר קלוריות מהשני האוכל שלו יתעכל במלואו יותר מהר?

שלום, המזון לא מתעכל יותר מהר בגלל הפעילות הספציפית אלא בגלל מטבוליזם כללי יותר מהיר של אדם אחר לעומת השני.ברור שאדם פעיל גופנית מערכת העיכול שלו תעבוד יותר ביעילות, אך לא בגלל פעילות אחת שעשה אלא בגלל שינוי כללי. בברכה,דנה