פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
12/07/2009 | 15:02 | מאת: נועה

שלום דנה למי נותנים דיאטה דלת פרוקטוז ? תודה

12/07/2009 | 22:26 | מאת:

שלום נועה, למי שיש רגישות מוכחת בבדיקה לפרוקטוז. בברכה,דנה

13/07/2009 | 13:40 | מאת: נועה

תודה דנה , הדיאטה לא מתאימה לאנשים עם רמות טריגלצרידים גבוהות ?

12/07/2009 | 14:28 | מאת: מיכי

שלום רב. לבעלי ברזל (39 mcg/dl) ופריטין (29.6 ngr/ml)נמוכים מאוד. עבר ברור מקיף והסיבה לחסר היא תזונתית ופעילות ספורט אקסטרים. לפני מספר ימים התחיל לקחת כדורי ברזל. כיצד ניתן לשפר את קליטת הברזל ולשמור על ערכים תקינים בעתיד? (האם יש גורמים מעודדים בנוסף לויטמין C?)תודה!

12/07/2009 | 22:29 | מאת:

שלום מיכי, נוכחות ויטמין סי משפרת את הספיגה של ברזל. רצוי לקחת הרחק ממזון וארוחות על קיבה ריקה, ולא בסביבת מזון עשיר בסיבים ובסידן. כמו כן ניתן לקבל את הברזל ממזון כגון בשר בקר, הודו, דגים, ודגני בוקר מועשרים בברזל. בברכה,דנה

13/07/2009 | 10:15 | מאת: מיכי

תודה!

12/07/2009 | 12:46 | מאת: ליזי

רציתי לדעת כמה גרם יש בכף שיבולת שועל

13/07/2009 | 21:03 | מאת:

שלום ליזי, בערך 10-15 גר'. בברכה,דנה

11/07/2009 | 23:14 | מאת: מרין

רציתי לדעת בבקשה כמה קלוריות יש בבורגול מוכן כמה קל' יש בכוס בורגול רגיל וכמה קל' בכוס בורגול מחיטה מלאה תודה רבה

13/07/2009 | 21:00 | מאת:

שלום מרין, בכוס בורגול לפני בישול יש 480 קק"ל. בכוס בורגול אחרי בישול יש כ- 150 קק"ל. בורגול עשוי מחיטה מלאה כך שאין מיוחד. בברכה,דנה

11/07/2009 | 22:11 | מאת: דן

שלום, שמי דן. סבתי בחודשים האחרונים חשה בחוסר תאבון ואינה רוצה לאכול כלום. היא "דוחפת" את האוכל לפה כאילו זה תרופה והיא לא יכולה להסתכל על אוכל. שרה בת 89 ולפני שנתיים נפלה מכיסא ומאז חייה השתנו, לא יכולה ללכת כמעט, ולעשות דברים בסיסיים כאלו ואחרים ומאז אותה נפילה יש לה גם מטפלת פיליפינית. היא עברה כמה ניתחים ומצבה הבראיתוי ממשיך להדרר והיום היא שוקלת 40 קילו! הרופאים שלה לא יודעים מה לעשות ומי למי לפנות. בבקשה תעזרו לי! למי לפנות? מה לעשות?

13/07/2009 | 20:55 | מאת:

שלום דן, במסגרת היחידה להמשך טיפול של קופת החולים יכולה דיאטנית קלינית להגיע לביקור בביתכם ולהמליץ על הזנה מתאימה בהתאם למצבה. בברכה,דנה

11/07/2009 | 20:55 | מאת: צליל

שלום אני בת 22 ולאחרונה יש לי נשירת שיער בכמות שבחים לא היתה לי. אני צימחונית אך עשיתי בדיקות דם לאחרונה והכול תקין . באיזה מאכלים אפשר למצוא מרכיבים שיעזרו בחסכים לנשירת השיער? תוןדה

13/07/2009 | 20:54 | מאת:

שלום צליל, בבדיקות דם לא רואים רמות אבץ, ויכול להיות שיש לך חסר בו. מעבר לכך, יכול להיות שהרמות תקינות של ברזל, חלבון, אבץ וויטמין B12, אבל ירידה ברמות וחיסול המאגרים יכולה להביא למצב זה גם כן. פני לרופא עור לייעוץ. בברכה,דנה

11/07/2009 | 13:41 | מאת: דני

שלום רב, בן 30 האם שינויים קיצוניים בתזונה כמו דחיית האכילה (כאשר אני רעב)לשעה מאוחר יותר וירידה במשקל לאורך זמן(משולבת בפעילות גופנית אנטסיבית) למשקל שהוא לא האופטימאלי לנתונים שלי יכול לגרום לאיזה נזק כלשהוא אמיתי לשרירים שלי (למבנה או לתפקוד) כזה שהוא בלתי הפיך??? * אני לא אנורקסי... רב תודות דני.

13/07/2009 | 20:52 | מאת:

שלום דני, דחיה של אכילה לשעה מאוחר יותר למרות רעב אינה מזיקה באופן קיצוני או בכלל. ירידה מתחת למשקל האופטימלי מעלה תחלואה ותמותה באופן כללי, כולל ירידה במסת שריר. בברכה,דנה

14/07/2009 | 00:25 | מאת: דני

רב תודות, האם ירידה במסת השריר היא הפיכה כלומר, ניתן להחזיר את השריר לקדמותו? ואיך עושים זאת? דני

11/07/2009 | 09:05 | מאת: יצחק

לפי הפרסומים האחרונים(לא של החברות המיצרות)לא נשארו הרבה ערכים תזונתים במה שמוגדר לפי החוק חלב.האם יש אפשרות לצרוך את הערכים ממקור אחר.המים בשם חלב של יצרניות החלב יקרים מאוד.

13/07/2009 | 20:51 | מאת:

שלום יצחק, אולי החלב כמקור יחיד של מוצרי חלב לא מומלץ וחסר מרכיבים תזונתיים, אך הדבר פחות נכון לגבי מוצרי חלב כגון גבינות, יוגורטים, מעדנים ועוד. אין המלצה לשתות חלב, יש המלצה לצרוך מוצרי חלב כמקור לסידן וחלבון. אתה יכול לבחור לעבור למוצרי חלב אורגאניים ו/או חלב עיזים, שם ישנה פחות נגיעה של התעשייה. בברכה,דנה

10/07/2009 | 13:45 | מאת: נועה

שלום, רציתי לשאול מהם היתרונות התזונתיים של קלחי תירס טריים שבושלו במים. תודה.

10/07/2009 | 13:54 | מאת:

שלום נועה, תירס מהווה מקור מצויין לסיבים תזונתים. זוהי פחמימה בעיקרה, אך יש בה גם חלבון. מעבר לכך, אין יתרונות מיוחדים. בברכה,דנה

10/07/2009 | 13:43 | מאת: נועה

שלום, תוך כמה זמן כדאי להשתמש בכרעי עוף טריים שהוקפאו? תודה.

10/07/2009 | 13:53 | מאת:

שלום נועה, עד 3 חודשים לערך. בברכה,דנה

10/07/2009 | 13:36 | מאת: שושי

שלום רציתי לשאול האם חיוני לשתות כף שמן זית על קיבה ריקה? בברכה שושי

10/07/2009 | 13:52 | מאת:

שלום שושי, התשובה היא, לא. זה ממש לא חיוני, אפשר לשלבו במזון במהלך היום. בברכה,דנה

09/07/2009 | 18:54 | מאת: ל.

דנה שלום, אחזור על שאלה שנעלמה. אם אינני אוהב דגים, פרט לסרדינים משומרים, טונה משומרת, הרינג כבוש וסלמון מעושן, האם זה מספיק כדי לקבל כמות נאותה של אומגה 3 (אומנם עלי לציין שבסה"כ תזונתי מאוזנת ומגוונת)?תןדה. ל.

09/07/2009 | 22:36 | מאת:

שלום, לרוב דגים משומרים ו/או מעושנים מאבדים מערכם התזונתי כולל אומגה 3, לכן קרוב לוודאי שהמחבר שלך אינו מספק. ההמלצה מדברת על דגים טריים ולא משומרים ו/או מעושנים. בברכה,דנה

10/07/2009 | 11:52 | מאת: ל.

דנה שלום, בתשובתך נפלה טעות דפוס - מה כוונת דברייך :"המחבר שלך (אינו מספק)"? אבל, לגופו של עניין: לצערי הרב, דגים טריים הינם מאוד לא טעימים לי (וגם לשאר בני משפחתי), ומסיבה זו ההמלצה (המובנת!) איננה ישימה לגבינו. לכן רציתי, ואני עדיין מבקש, לדעת באיזו דרך מעשית ניתן לנקוט בנסיבות אלה כדי למלא את הדרישה לכמות נאותה של חומצות שומן אומגה 3, מבלי לאכול דגים שממש אינם טעימים לנו. שוב תודה, ושבת שלום. ל.

09/07/2009 | 17:48 | מאת: !.!.!

שלום אני בת כ- 16 וחצי הגובה שלי הוא כ- 170 ומשקלי 48. האם זה מצב תקין?

09/07/2009 | 22:51 | מאת:

שלום, משקלך אינו תקין, הוא מתחת לנורמה. בברכה,דנה

09/07/2009 | 17:45 | מאת: מישהי

שלום, יש לי שאלה לשאול בקשר לבלוטת תריס. למי אני יכולה לפנות? תודה.

09/07/2009 | 22:51 | מאת:

שלום, עליך לפנות לפורום אנדוקרינולוגיה או הפרעות הורמונליות. בברכה,דנה

09/07/2009 | 17:27 | מאת: ע.

שלום אני בת 42 גובה 151 משקל 55 ק"ג, צבע עור יחסית כהה לאחרונה אובחנתי שיש לי אוסטאופניה וויטמין D 10 ng/ml שאלתי היא כמה זמן ביום עלי להיות בשמש ללא מסנן קרינה (חולצה שרוול קצר אך חצאית ארוכה) וכמה IU תוספת וויטמין D עלי לקחת ליום. תודה רבה!

09/07/2009 | 22:54 | מאת:

שלום, ההנחיה היא כ-15 דקות של חשיפת ידיים בין השעות 11-14 בצהרים. מעבר לכך ההמלצה נעה היום בין 400-800 יחידות של ויטמין די, אך לשם כך רצוי להתייעץ עם רופא מומחה, אנדוקרינולוג. בברכה,דנה

09/07/2009 | 16:46 | מאת: יואב

שלום רציתי לדעת ערכים תזונתיים של חרוב אחד ועד כמה הוא משמין ביחס לתמרים תאנים וכו'

10/07/2009 | 13:55 | מאת:

שלום יואב, אין הרבה מידע לגבי ערכים תזונתיים של חרובים, כי זהו מאכל לא נפוץ במיוחד, אך לפי המידע שמצאתי, תרמיל אחד מכיל כ- 400 קק"ל ואחוז יחסית גבוה של שומן, חלבון ופחמימות. יש לו ערך קלורי גבוה בהרבה מפירו טריים ויבשים אחרים. בברכה,דנה

09/07/2009 | 14:42 | מאת: שושי

שלום לאחרונה שמעתי שטוב לקחת כף שמן זית על קיבה ריקה, האם זה נכון?ואם כן, מה זה נותן? תודה שושי

09/07/2009 | 16:36 | מאת:

שלום שושי, אין המלצה כזו, זוהי המלצה בגדר "תרופות סבתא". התועלת היא בהכנסת שמן זית למערבת העיכול כאשר היא ריקה. לרבם זה בעוזר בנושא עצירות. אם אינך סובלת מכך, את יכולה לשלב שמן זית באופן רגיל במזון כמקור לחומצות שומן בריאות ואנטיאוקסידנטים. בברכה,דנה

09/07/2009 | 03:31 | מאת: רינא

בני בן 7 לא אכלן מה שטעים לו היום אחרי שהתעקשתי שיטעם לא טעים לו מחר ! גובהו 123 ומשקלו 22 !מה היחס בין משקלו גובהו והגיל !ומה הייתם מציעים לטפל בזה? תודה מראש

09/07/2009 | 16:55 | מאת:

שלום רינא, מבחינת עקומות משקל וגובה, בנך ממוקם במקום טוב באמצע. מבחינת יחס משקל לגבוה, נמצא יותר בטטוח הנמוך, כך שמבחינה זו אין לך דאגה. מה שחשוב לזכור בעקומות גדילה של ילדים, שהם נשארים בטווח הזה כל הזמן, לא עולים יותר מדי ממנו ולא יורדים, והשאל היא האם להערכתך חל שינוי דרסטי במדדים אלו בתקופה האחרונה? אם כן, עליך לפנות לרופא ילדים ו/או לדיאטנית ילדים. לגבי הרגלי האכילה, אמנם איני מומחית בתזונת ילדים, אך אם נראה לך שאכילתו מופרעת ואינה מזינה, ואת חושתת מחסרים או בעיות גדילה, פני לרופא לבירור ואם הוא יחליט שיש מקום לברר, הוא ישלח אותך לדיאטנית מתאימה.העובה שהוא לא מוכן לאכול מזונות רבים, הינה תופעה ידועה בילדים. כל עוד הוא אוכל ושותה את מה שאוהב זוהי בהחלט נחמה. בברכה,דנה

07/07/2009 | 23:24 | מאת: מיכל

שלום דנה, הייתי מעונינת לדעת ערכים קלוריים ותזונתיים (ויטמינים ומינרלים) שקיימים בליצ'י. בתודה מיכל

09/07/2009 | 16:39 | מאת:

שלום מיכל, בליצי אחד ללא קליפה יש כ- 6 קק"ל, שרובן מפחמימות. הוא עשיר בויטמין סי. מעבר לכך אין לו תכונות מיוחדות. בברכה,דנה

07/07/2009 | 20:06 | מאת: אורי

1) אני יודע שערך גליקמי גבוה באוכל מסויים אמור לעשות אותנו רעבים- אני בדיאטה ואם בא לא לאכול משהו קטן בין הארוחות אני לפעמים אוכל גזר וזה דווקא משביע אותי עם זאת ידוע שגזר הוא בעל ערך גליקמי גבוה יחסית אז איך זה יכול להיות שהוא דווקא מאוד משביע? 2) למה לגזר יש ערך גליקמי גבוה כל כך? יש בו הרבה סוכרים?? והאם מומלץ לאכול אותו בזמן דיאטה?? 3)אבטיח- ידוע שבאבטיח יש הרבה סוכר אם כן אז איך זה שבמאה גרם של אבטיח יש פחות קלוריות ממאה גרם של הרבה פירות אחרים כמו אפרסק,אגס,ותפוח וכו'??? תודה

09/07/2009 | 16:48 | מאת:

שלום אורי, המידע שיש בידי כי לגזר טרי אינדקס גליקמי נמוך יחסית, סביב 50, ולמבושל 40, כך שזו סיבה מספיק טובה לכך שגזר משביע. מעבר לעובדה שהוא עשיר מאוד בסיסים תזונתיים בלתי מסיסים.ערכתי חיפוש בכמה טבלאות, מקצועיות יותר ופחות, וכולן מציינות את הגזר פחות מ- 50, כך שאין לי אינדקס גבוה. חשוב לזכור כי גזר אכן מכיל יותר סוכרים מירקות רם אחרים, אך חלק לא מבוטל הוא פרוקטוז, שזהו סוכר בעל ערך גליקמי נמוך. ניסית פעם לאכול 100 ג אבטיח? זוהי מנה קטנה מאוד שלרוב איננו עומדים בה. אנחנו לא משווים 100 גר' ל- 100 גר, אלא אנו משווים כמות פחמימוות כאשר קובעים מנת פרי. לכן מנת אבטיח, כמובן ללא קליפה גדולה מ- 100 גר'. בברכה,דנה

07/07/2009 | 20:00 | מאת: לירון

שלום, אני רוצה להיכנס להריון ורופאת הנשים הנחתה אותי לקחת במשך 3 החודשים לפני ההריון חומצה פולית 5 מ"ג ולאחר מכן לרדת למינון של 1 מ"ג. לפני כמה ימים פורסמה כתבה בעיתון ידיעות, האומרת כי נמצא כי החומצה הפולית אמנם מונעת מומים בעובר - זה מוכח! אך, ישנו פרדוקס - במינון לא נכון היא גם מעודדת שגשוג של תאים סרטניים במעי! ממה שקראתי קצת באינטרנט, המינון הרגיל הוא 400 מק"ג בשלושת החודשים שלפני ורק לנשים בסיכון מומלץ 5 מ"ג. אחיין שלי נולד עם מחלה גנטית, אך נבדקתי ואינני נשאית שלה. למה הרופאה נתנה לי מינון כל כך גבוה? האם המחקרים שפורסמו בעיתון נכונים? האם כדאי לי לרדת למינון של 400 מק"ג (אני נוטלת את ה - 5 מ"ג כבר חודשיים וחצי)? תודה רבה, לירון.

07/07/2009 | 20:05 | מאת:

שלום לירון, הייתי מסתפקת במינון ש 1 מ"ג בלבד בשלב זה. אין צורך ב-5 מ"ג, זהו מינון מוגזם לכל הדעות, פרט לאנשים עם רמות הומוציסטאין גבוהות. אכן חומצה פולית במינונים גבוהים מדי גרומת לשגשוג תאים, לאו דווקא סרטניים, ולכן יש להוריד מינונים. בברכה,דנה

07/07/2009 | 18:52 | מאת: ל

שלום דנה לאחרונה שמתי לב שיש לי אי נוחות בבטן לאחר הארוחה וגזים. קניתי פרביוטיקה DIGEST של אלתמן, האם את חושבת שזה יעזור לי לעיכול? אני גם מרגישה ממש נורא אחרי אכילת יוגורט, כאבי בטן נוראים, אי נוחות, וגזים, האם זה יעזור לתופעה הזאת? הייתי שמחה שתואמרי לי עוד כמה פרטים על התוסף הזה? ואיך לקחת אותו והאם התוסף פרביוטיקה נספג עם קפאין?

07/07/2009 | 20:06 | מאת:

שלום, בעיקרון פרוביוטיקה אמורה לעזור למצבי גזים, עצירות ואי נוחות במערכת העיכול, אך ישנם אנשים שזה מחמיר עבורם גזים ואי נוחות, ויש לקחת זאת בחשבון. בעיקרון אפשר לקחת עם האוכל. לא ידוע לי שישנה הפשעה של קפאין על המוצר. בברכה,דנה

07/07/2009 | 18:33 | מאת: אילן לביא

שלום,רציתי לדעת האם אכילת קופסאת טונה במקום בשר בארוחת צהריים באופן קבוע היא דבר בריא.ומה מומלץ לאכול אחרי אימון בחדר כושר (ניפוח שרירים) ותוך כמה זמן? תודה מראש.

שלום אילן, לא הייתי ממליצה לאכול כל יום קופסת טונה בשל חשיפה לחומרים משמרים, ועדיף לגוון עם סוגי מזון שונים. לדיאטה מתאימה לספורט פנה לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

07/07/2009 | 11:42 | מאת: דני

האם יש נזק בריאותי באכילה של מוצרים עתירי שומן בכמויות קטנות ? אולי זה יישמע כמו שאלות במתמטיקה... האם מבחינת השומן : אכילה של 100 גרם גבינה המכילה 25% שומן שווה מבחינת השומן לאכילה של 500 גרם גבינה המכילה 5% שומן ? השאלה התעוררה עקב תחביב חדש שלי : ייצור גבינות (מבלי להיכנס למתכון המלא) אני משתמש בשני ליטר חלב (כ-2 ק"ג)- 3% שומן, בסוף התהליך נוצרת גבינה במשקל 500 גרם (לאחר סינון הנוזלים)- האם אחוז השומן בגבינה שייצרתי הוא : 12% ?

07/07/2009 | 16:45 | מאת:

שלום דני, באופן עקרוני כן, כלומר הקלוריות יהיו פחות או יותר זהות וגם כמות השומן. השאלה לגבי מרכיבים אחרים כגון כמות נתרן, סוג השומן וכו'. יש לזכור כמובן שלאכול 100 גר' גבינה שמנה הרבה יותר סביר מהעובדה שאנשים כמעט ואינם אוכלים 1/2 קילו גבינה לבנה. לא הייתי אוכלת ממנה כל יום, אך שילוב בתפריט הינו סביר. לגבי חישוב השומן, אתה צודק, הגבינה תצא כ- 12% שומן. בברכה,דנה

07/07/2009 | 18:24 | מאת: דני

תודה על התשובה שהבהירה לי את חישוב אחוזי השומן. כמובן שהשאלה לגבי 1/2 ק"ג היתה תיאורטית, רק כדי להבין את החישוב.

07/07/2009 | 06:40 | מאת: יעל

האם ניתן לטפל בבעיית קנדידה באמצעות תזונה נכונה?

07/07/2009 | 16:46 | מאת:

שלום יעל, יש הטוענים כי צריכת מזונות עם חיידקים פרוביוטיים והמנעות ממזנות עתירים בסוכר פשוט יכולים לעזור, אך אין לכך הוכחה מדעית חותכת. בברכה,דנה

06/07/2009 | 17:21 | מאת: חוה

אני סובלת מכאבים בכיבה,וכשיי נשימה,ולאיטים מיציאות מרובות שאלתי היא האם אני צריכה להפסיק לגמרה אם מתוקים למיניהם וקפה? ומה בנוגע לתחינה האם תחינה גם לא טובה לי? אם יש עוד המלצות על מאכלים מועילים או שכן טובים לי למאכל השמח לישמוע חוץ מיבשר ועוף תודה רבה

07/07/2009 | 16:48 | מאת:

שלום חוה, ראשית, עליך לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור וטיפול. מבחינת תזונה, יש להרויד בשלב זה קפאין, אלכוהול, מזונות עתירי שומן ומטוגנים, עישון, בצל, שום וכל מזון שאת יודעת שגורם לך להרגיש לא טוב. אל תשכבי אחרי אכילה לפחות שעה, אכלי לאט, ארוחות קטנות וצפופות. בברכה,דנה

06/07/2009 | 14:34 | מאת: בתיה

שלום, רציתי לדעת האם ישנה תזונה היכולה לסייע לבעיה של חוסר קשב וריכוז ובמידה וכן האם יש מחקרים על כך?איך יודעים שמוצרים אלו אכן עוזרים? תודה

06/07/2009 | 16:04 | מאת:

שלום בתיה, בוודאי שישנם מחקרים רבים בנושא, אך הם מתחלקים לפי ההפרעה, גיל ומדדים שונים אחרים. יש כמה דגשים במחקר, האחד אומגה 3, השני גלוטן, השלישי קזאין והרביעי סוכר לבן. בכל אחד מהמחקרים היה שילוב של הדברים או כל גורם בנפרד. לכל אחד השפעה חלקית ביותר ולעיתים שילוב גורמים השפיע יותר כגון שילוב של דיאטה נוטלת גלוטן וקזאין. דיאטות אלו מומלץ לנסות בסיוע מומחה קליני כגון דיאטנית. הדיאטות לרוב אינן פשוטות ולעיתים יקרות, והטיפול התרופתי הוכיח את עצמו יותר מהטיפול התזונתי, בינתיים. ניתן לשלב בין תרופות לתזונה, אך המחקרים עדיין מאוד בעייתים ואין תוצאות חד משמעיות. בברכה,דנה

06/07/2009 | 19:17 | מאת: בתיה

תודה רבה על התגובה המהירה, האם תוכלי להפנות אותי למחקרים שכאלו?מקורות,קישורים באינטרנט או ספרות(במידה ויש מתורגמת זה יהיה מצוין). בתודה מראש, בתיה

05/07/2009 | 19:21 | מאת: שושי

שלום שאלתי היא האם מותר לפזר כורכום באוכל ללא הגבלת כמות או לא? קראתי שכורכום הוא בריא מאד אך צריך הקצבה יומית האם זה נכון??? בברכה שושי

06/07/2009 | 03:06 | מאת:

שלום שושי, אין בידי מידע לגבי מגבלות השימוש בכורכום במזון. כמו כל דבר אחר, יש לצרוך בתבונה. לרוב אנו צורכים אותו כתבלין ולא בכמויות גדולות, לכן כפית ביום הינה מנה סבירה לכל תבלין, לא הייתי עולה על כך. בברכה,דנה

05/07/2009 | 15:28 | מאת: קובי

מאתמול בבוקר קמתי ורצתי לשירותים 3 פעמים רצוץ לישיבה עם כאבי בטן וגם היום בבוקר ממה זה עלול לנבוע דבר שכזה ? וזה קורה לי רק בבוקר שאני קם ולא בצהריים , אחרי הצהריים , בערב ובלילה רק בוקר זה קורה , מוכר לך תופעה שכזאת דוקטור ? אני בן 37 גובה 1.82 מ' ומשקל 120 ק"ג ואני לוקח תרופות פסיכיאטריות כמו:סרוקוול 100 מ"ג בערב , קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום ופרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים .

06/07/2009 | 03:02 | מאת:

שלום קובי, איני יכולה לומר מהי הסיבה לכך, אולי זוהי תופעה של התרופות, או בעיה אחרת. פנה לרופא המשפחה לייעוץ. בברכה,דנה

05/07/2009 | 15:20 | מאת: אני

בכל פעם שאני אוכלת בצל או משהו עם בצל יש לשתן שלי ריח חזק של בצל. מה זה אומר? חוץ מזה גם לצואה שלי יש תמיד צבע של הדברים שאכלתי. אם לדוגמא אכלתי גזר בבוקר, אח"כ פופקורן ובצהריים כרוב הצואה שלי תצא בצבע של המאכלים הללו לפי סדר (כתום, עם חתיכות פופקורן ובסוף סגול כהה או ירוק בהיר- תלוי בצבע הכרוב). זה אמור להיות? תודה

06/07/2009 | 03:01 | מאת:

שלום, לא נראה לי שמדובר בבעיה או בחריגה, אלא באופן עיכול של המזון. בברכה,דנה

05/07/2009 | 12:05 | מאת: לאה

1. מה ההבדל בין פילטרציה לאולטרה פילטרציה? 2. האם באבני כליות מסוג סידן-זרחן, יש להפחית צריכת סידן, זרחן או שניהם? האם יש לצרוך מזונות עשירים בזרחן ובגופרית?

06/07/2009 | 03:14 | מאת:

שלום לאה, 1. ההבדל בין פילטרציה לאולטרה פילטרציה, היא שלמעשה אולטרה פילטרציה היא סוג ספציפי של פילטרציה. פילטרציה הוא תהליך סינון כללי. ואילו אולטרה פילטרציה היא דרך סינון דרך ממבנה חצי חדירה תחת לחץ הידרוסטטי הגורמת לסינן של מים וחלקיקים קטנים או בינוניים ואינה מאפשרת מעבר של מולקולות גדולות. זהו למעשה תהליך סינון עפ"י גודל, צורה ומטען חשמלי. 2. אבני סידן זרחן יכולים לנבוע מגורמים שונים ובהתאם ההגבלה.לרוב אין הגבלה בסידן, אם יש היפרפוספטוריה, אז אפשר לשקול הגבלת זרחן, אך תלוי מהי המחלה העומדת מאחורי כך. בברכה,דנה

05/07/2009 | 08:29 | מאת: לימור

דנה שלום, על אריזת טבליות הסידן כתוב שרצוי ליטול אותן עם הארוחה. מאידך קראתי שרצוי להרחיק אותן מארוחה חלבית, דגנים, ברזל וקפה. מאחר שאני אוכלת ארוחה חלבית+דגנים בבוקר ובערב, ברזל (יש בארוחה הבשרית, כמובן) בצהריים, וקפה בין הארוחות ו/או בסופן, מתי רצוי ליטול את 2 טבליות הסידן שהומלץ לי ליטול אותן? זה די מבלבל. אודה על עצתך. לימור

06/07/2009 | 02:58 | מאת:

שלום לימור, הככונה בברזל היא לא ממש מהמזון אלא בעיקר בנוכחות כמות גדולה, כגון כדור. לכן אחרי הארוחה הבשרית את יכולה ליטול את הכדור. בברכה,דנה

06/07/2009 | 20:51 | מאת: לימור

דנה שלום, בהמשך לתשובתך אבקש להעיר: א. עפ"י הנחיית רופאי, עלי לקבל 2 טבליות סידן ביום, ובזמנים שונים (לא שתיהן ביחד). גם אם אוכל, כדברייך, ליטול טבלייה אחת בארוחת צהריים, עדיין עלי ליטול טבלייה שנייה בזמן אחר. מתי אפשר (על רקע האמור בפנייתי הקודמת)? ב. עוד עלי לציין שבארוחת צהריים אני שותה כוסית יין אדום. האם זה מתנגש עם תוסף הסידן? בברכה, לימור

שלום--בכל מקום אומרים לי לבלוע הרבה כדורי אנטיאוקסידנטים. רופא נתן לי לקרוא מחקרים של פרופסור אבירם מרמבם -שמספר בהתלהבות על מיץ הרימונים. אבל בהרצאה טען רופא אחר שלא נמצא במחקרים שהבליעה שלהם משפרת את בריאותנו--מורידה את מקרי הסרטן -מונעת בעיות בכלי הדם וכיוצ. ההפך--בארצות הברית --ששם רוב האוכלוסיה בולעת אותם--יש עליה בסרטנים השונים.!!! ביפן-- ששם רובם שותים תה ירוק--אין שיפור !!! אני מצטער אם שאלתי היום יותר מדי--אני מבטיח לא לשאול יותר עד שאקבל רשות. אבל מישהו צריך לעשות סדר בבילבול שלנו ובפרסומת העצומה שדוחפת אותנו לקנות ולקנות ולבלוע ולבלוע. תודה איקו

שלום איקו, אני גורסת, ויחד איתי רוב הספרות, כי יש לנו שפע של מקורות של נוגדי חמצון בטבע, במזון שאנו אוכלים. אם אנו בוחרים מזונות בריאים, נמנעים מעישון ומהרגלי חיים לא בריאים, מוסיפים פעילות גופנית, אין סיבה "לבלוע" שום כדור שניתן לקבלו באופן טבעי. אוסיף ואומר, שלרוב הכדורים מכילים כמויות אסטרונומיות של מרכיבים פעילים, ואלו מפרים את האיזון, ולכן לרוב אין אנו רואים שיפור כלל, וגרוע מכל, רואים נזק. בברכה,דנה

04/07/2009 | 14:05 | מאת: iko

שלום--לא הצלחתי למצוא במילון מי היא הקינואה ? ומה תכונותיה התזונתיות ? תודה איקו

04/07/2009 | 16:09 | מאת:

שלום איקו, ערוך חיפוש בפורום זה תחת השם "קינואה" ווכל למצוא את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה,דנה

04/07/2009 | 14:03 | מאת: איקו

שלום--שמעתי שחומצות אמינו--שמרכיבות את החלבונים-חלקן חסר בעולם הצומח. בדגניים חסרה ליזין--ובקטניות חסרה מטיונין. ואז למה אומרים שבקינואה ובסויה יש חלבון שלם כמו בבשר ודגים ? ואיך הצמח מסתדר ולא חולה בתת תזונה--אם החלבון שהוא מייצר איננו חלבון שלם ? או הגדרת חלבון שלם שונה מצמחים לבעלי חיים ? איך זה מסתדר בטבע ? אנא הסבירו בפירוט תודה איקו

04/07/2009 | 16:06 | מאת:

שלום איקו, אני מבינה שאתה מאוד מתעניין בתזונה, אך אנא השתדל לכתוב את כל השאלות יחד, כך זה יקל עלי. שנית, הינך צריך להבין כי פורום זה אינו מיועד ללימוד תזונה, וכי התשובות תהנה חלקיות ומתומצתות. בני אדם וצמחים אינם שווים, ומה שחיוני לנו לא חיוני לצמחים ולהפך, ראה תשובתי גם על הבדלים בין בעלי חיים. הטענה לגבי שלמות החלבונים בקינואה ובסויה עדיין מוטלת בספק, הם נחשבים ליותר שלמים מצמחים אחרים, אך עדיין חסרים. היתרון שלהם הוא בסך כמות החלבון שהינה גבוהה וכן במרכיבים נוספים בצמח. לא הייתי מסתמכת על מקורות חלבון אלו כמקורות עיקריים. בברכה,דנה

04/07/2009 | 13:56 | מאת: איקו

שלום--הצמחים מייצרים את כל הויטמינים--חוץ --כך אומרים--מ B12 !!! אנא הסבירו לי איך בעל החיים מייצר את הויטמין הזה--ולמה הצמחים לא ? ואיך בעלי החיים הטבעוניים לא חולים בחוסר שלו ? תודה איקו

04/07/2009 | 16:02 | מאת:

שלום איקו, איני יודעת לומר לך למה הצמחים אינם מייצרים ויטמין זה, ככל הנראה, הם לא זקוקים להתפחותם והינם בעלי מבנה וכימיה שונה. המושג ויטמין הוגדר עבור בני אדם, והמשמעות למרכיב אשר איננו מסוגלים לייצר-לסנטז לבד, ועל כן חיוני שנקבלו ממקורות אחרים. ויטמין זה ככל הנראה אינו חיוני לחיות, כלומר הן יודעות ליצרו לבדן או שיש להן במערכת העיכול חיידקים היודעים לייצר ויטמין זה, כמו שחיידקי המעיים שלנו יודעים לייצר כמות לא מבוטלת של ויטמין K. דוגמה נוספת היא ויטמין C, אשר חיוני לנו כי איננו יודעים ליצרו מחדש ואילו עכברים כן, ולכן עבורם הוא אינו חיוני במזון. בברכה,דנה

03/07/2009 | 04:25 | מאת: מאי

אני מעונינת להוריד 2 קילו והחלטתי להוריד בצקים כולל לחם מלא. התזונה שלי תכלול: אורז לבן (שונאת מלא), קינוא, תפ"א, קטניות, שיבולת שועל, ברנפלקס, ירקות ופירות, חלבונים ושומנים בריאים. האם ניתן ובריא בתפריט כזה פחות או יותר ללא לחם מבחינת ויטמינים ושלא תהיה ירידת סרוטונין? תודה

04/07/2009 | 15:59 | מאת:

שלום מאי, בהחלט אפשר, לחם לא משפיע על סרוטונין שונה מפחמימות אחרות שוות ערך. בברכה,דנה

03/07/2009 | 00:53 | מאת: א.מ.

שלום רב בחור בן 35 בריא ופעיל בדר"כ אבל מיזה קרוב לשבועיים מרגיש בטן נפוחה, עד כדי כך שאתמול בערב כבר הרגשתי שאני חייב לפנות למישהו שמבין. (היציאות די סבירות). מה ניתן להציע לי לאכול/לשתות או אולי לעשות באופן יעיל ובריא כדי להקל על עניין מטריד זה, ולחזור לשיגרה שאיפיינה אותי עד לא מיזמן? אובד עצות. תודה מראש

03/07/2009 | 01:23 | מאת:

שלום, איני יכולה לעזור לך אם איני יודעת את הסיבה לתחושה שלך. האם משהו התשנה בתזונה שלך, טיפול תרופתי או כל דבר חדש אחר? גזים יכולים לנבוע ממספר סיבות וצריך לנטרל את הסיבות הנ"ל. במידה ולא היה כל שינוי, נסה להוריד מזונות יוצרי גזים כגון: משקות מוגזים, לעיסת מסטיק, בצל, שום, צנון, צנונית, כרוב, כרובית, ברוקולי וכל הקטניות למיניהן כגון אפונה, שעועית ועדשים. אם גם כך אינך אוכל את אלו ובכל זאת יש תחושת נפיחות יש לערוך בירור אצל רופא המשפחה. בברכה,דנה

03/07/2009 | 00:13 | מאת: נועה

שלום, האם ברזל של 42 נחשב תקין בהריון? תודה.

03/07/2009 | 01:21 | מאת:

שלום נועה, אין רמת ברזל שונה לנשים בהריון, אם זה מתחת לנורמה, למיטב זכרוני, זה כן, אזי זה נמוך ומצריך טיפול ע"י רופא. בברכה,דנה

02/07/2009 | 22:08 | מאת: איל

מה התזונה הנכונה לאחר ניתוח להסרת טחול.

שלום איל, אין שום הנחיה מיוחדת, לרוב לאחר מספר ימים שמתרחקים מההרדמה, אפשר לחזור לאכול רגיל. בברכה,דנה

02/07/2009 | 19:32 | מאת: עליזה

שלום אני בת 63 תוך כדי הליכה התעקם לי הרגל עם הנעל והתנפח עשיתי צילום והתוצאה אינה מובנת לי והרופה תהיה רק ביום שלישי לכן אם אפשר לפענח לי את התשובה בשפה יויומית התשובה היא-חוסר סידן היצרות רווח המפרק מטטרזופלנגיאלי ראשון שינויים ניווניים בעצמות הטרזליות אין הרס גרמי. אודה לכם אם תפענחו ותדריכו אם יש מה לעשות תודההה

02/07/2009 | 20:50 | מאת:

שלום עליזה, אינך נמצאת בפורום המתאים. פני לפורום אורטופדיה. בברכה,דנה

02/07/2009 | 17:39 | מאת: ליאורה

ד.נ. האם יש הבדל בריאותי בין ספרייט (10% פחמימות) לבין מי טוניק (9% פחמימות), בעיקר מבחינת תכולת הסוכר שבהם (ואולי גם מבחינות אחרות)? ליאורה

02/07/2009 | 20:58 | מאת:

שלום ליאורה, ההבדל הוא משמעותי משתי סיבות, ראשית אנו מסתכלים על המספר האבסולוטי וזה הבדל של 10% ולא אחוז אחד.שנית, אנו לרוב שותים כמות גדולה יותר של ספרייט מאשר מי טוניק ולכן בכמות הכללית ההבדל משמעותי. כו כן, המידע שיש בידי, לא מהבקבוקים הקיימים, כי יש פחות סוכר במי טוניק ממה שציינת, אך זה לא משנה. אם שותים אותה כמות של ספרייט ושל מי טוניק אז יכול להיות הבדל משמעותי בסך הסוכר. בברכה,דנה

02/07/2009 | 15:21 | מאת: יצחק

שלום רב בן 50 מטופל ב-טריטייס קופ 2.5 *1 + טריטייס רגיל 2.5 *1 אומפרדקס 20 *1 סימבסטטין 10 *1 מיקרופירין 0.75 היצרות קרוטיד 25% פרופיל שומנים מינואר-כולסטרול=176.1 טריגליצרידים=127 hdl=76 ldl=73 non hdl=100 בנוסף קלציום=9.31 פרופיל שומנים חדש, מלפני יומיים- כולסטרול=148.6 טריגליצרידים=105 hdl=54 ldl=73.6 non hdl=95 קלציום= 10.06 שאלותיי-מה משמעות המימצעים החדשים , האם הקלציום צריך לעורר דאגה, כייצד ניתן להעלות חזרה את רמת ה=hdl ? לציין כי לא השתנה התפריט או משהו חריג אחר, למעט טיפול באומפרדקס מיזה 4 חודשים אחרונים. בתודה עבור התשובה.

שלום יצחק, לסידן אין שום משמעות בשלב זה, זוהי סטיה של הבדיקה, וכל עוד בטווח זה תקין. לגבי מדיי הכולסטרול, הם יורדים בתגובה לטיפול התרופתי בסימבסטטין. הבעיה בתרופה זו שהיא מורידה גם HDL. הדרך היחידה להמנע מכך או למזער את התופעה היא לעסוק בפעילות גופנית אירובית על בסיס יומי, לשנות יחסי חומצות שומן בדיאטה ולהעלות שומן חד בלתי רווי, ולשקול להחליף את הסימבסטטין בקרסטור שמוריד פחות את הכולסטרול הטוב, וישנם מחקרים שמראה שאף מעלה במעט. קרוב לוודאי שלא תקבל לכך אישור מקופת החולים, אך תנסה לבקש מרופא המשפחה. כמו כן, עליך לגשת לדיאטנית ליעוץ אישי. בברכה,דנה

01/07/2009 | 20:35 | מאת: מור

האם קופסאות שימורים כמו: טונה, סרדינים וקטניות יכולים להחזיק מעמד בארון במטבח ללא קירור (אני בדקתי ובגלל שאני לא משתמשת במזגן חם שם מאד)

02/07/2009 | 00:59 | מאת:

שלום מור, אם הטמפ' עולה בארון על 30 מעלות, תשקלי להעביר למקום קר יותר, לא חייב מקרר. בברכה,דנה

01/07/2009 | 20:29 | מאת: לילך

שלום כבר במשך שבועיים ואף יותר הנני סובלת מגזים ונפיחויות בבטן. מבחינה תזונתית אני נמנעת ממאכלים שיוצרים גזים. לא הכנסתי מאכל חדש לתפריט שלי. כבר במשך שבוע נוטלת פרוביוטיקה אך בינתיים לא הועיל. מטופלת ברפלקסולוגיה אך גם לא עוזר. אין לי עצירות. אני נכנסת לשירותים פעם או פעמיים ביום. אני אנמית. נוטלת כדורי ברזל במשך הרבה שנים. גילי הוא 24 איך אפשר לעזור לי? תודה מראש

02/07/2009 | 00:47 | מאת:

שלום לילך, לרוב פרובויוטיקה בשלב הראשון יכולה להחמיר את הגזים והנפיחות, ועילך להיות מודעת לכך. שנית אם את לכאורה נמנעת ממזונות יוצרי גזים, אולי יש לך בכל זאת רגישות כלשהי. הייתי מציעה שתפני לרופא המשפחה ומשם בהתאם לרופא המתאים. כמובן שיש לוודא שאינך נוטלת תרופה חדשה. גם הברזל יכול לגרום לכך, אך אם זו לא תרופה חדשה, אז קשה לי להאמין שזה הגורם. בברכה,דנה

שלום דנה לא יתכן שאין תועלת באכילת קורנפלקס בבוקר, יתכן שזה חסר טעם? אני שותה בבוקר נס קפה רגיל עם קפאין (ניסיתי ללא קפאין וזה מגעיל לי וכאב לי הראש כל היום אחר כך) אני רוצה לאכול קורנפלקס של אול בראון בבוקר עם חלב סויה, האם הויטמינים והסידן יספגו בסופו של דבר למרות העיכוב בגלל הקפאין? או שכלום לא יספג וזה חסר טעם וכלום לא נספג בבוקר עם הקפה? דנה בבקשה תסירי דאגה מליבי ותבהירי לי אחת ולתמיד מה נספג עם הקפה? בקורנפלק שאני אוכלת יש חומצה פולית, ברזל, ויטמינים מקבוצת B, סידן וסיבים תזונתיים, מה יספג לי מהארוחה הזאת אם אני אוכלת אותה בבקור עם קפה?

שלום לימור, אף אחד לא אמר שזה חסר טעם, אך עליך לקחת בחשבון שגם הקפה (לא הקפאין עצמו) וגם הסיבים בקורנפלקס פוגעים בספיגה של סידן, אל ב- 100% אך מורידים משמעותית. את יכולה להמשיך לאכול כך, רק קחי בחשבון שהספיגה של הסידן בעיקר תהא בעייתית. בברכה,דנה

02/07/2009 | 08:07 | מאת: לימור

שלום שוב דנה ידוע לי שהסידן נקשר עם סיבים ולא כדאי לסמוך על הארוחה הזאת כמקור לסידן, אבל האם שאר הויטמינים כן ניספגים? חומצה פולית, ברזל, אשלגן, יחד עם חומצות האמינו שיש בחלב אלפרו לייט?

01/07/2009 | 19:54 | מאת: marian

שלום: אני בת 32 ילדתי לפני 10 חודשים והיה משקלי בעת הלידה 82 היום אני שוקלת לאחר לידה מעל ל85 ק"ג וגובה 170ס"מ. אני שותה משקאות מוגזים, ולא אוכלת עוגות או סוכריות , ולמרות זאת ישנה עדיין עלייה במשקל . אילו בדיקות צריך לעשות ומה אני יכולה לאכול כך האם ישנו תפריט מסוים אשר עוזר לרזות.

02/07/2009 | 00:41 | מאת:

שלום, עליך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית כדי שזו תוכל לבחון מהי ההכנסה הקלורית שלך לעומת הוצאה. אם זה לא יעזור אחרי נסיון להורדה במשקל,אז תפני לבדיקות רפואיות. בברכה,דנה

01/07/2009 | 17:47 | מאת: ל

שלום דנה אני ישמח לשמוע מה דעתך לגביי צימחי מרפא? מה דעתך לגביי תילתן אדום, משקה הנוני,או צמח הנוני, ולגביי שן הארי, וגדילן מצוי, ובאופן כללי מה דעתך לגביי צמחי מרפא?

02/07/2009 | 00:40 | מאת:

שלום, אין לי שום מידע לגבי צמחי מרפא, איני עוסקת בכך, וגם לרוב איני ממליצה על כך. בברכה,דנה

30/06/2009 | 19:28 | מאת: נורית

שלום קניתי ויטמין C של אלתמן 1000 מ"ג, מהי הכמות המומלצת ליום של ויטמין C?

30/06/2009 | 21:00 | מאת:

שלום נורית, ההמלצה היא 70-100 מ"ג ליממה. בברכה,דנה

30/06/2009 | 14:03 | מאת: שלי

עוד שאלה ותודה מראש שוב טחינה? חומוס? מכילים סיבים?

30/06/2009 | 17:24 | מאת:

שלום שלי, טחינה מכילה סיבים, בעיקר אם מדובר בטחינה העשויה משומשום מלא. גם סלט חומוס מכיל סיבים, פחות מפולי החומוס עצמו. בברכה,דנה