פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
03/07/2009 | 00:53 | מאת: א.מ.

שלום רב בחור בן 35 בריא ופעיל בדר"כ אבל מיזה קרוב לשבועיים מרגיש בטן נפוחה, עד כדי כך שאתמול בערב כבר הרגשתי שאני חייב לפנות למישהו שמבין. (היציאות די סבירות). מה ניתן להציע לי לאכול/לשתות או אולי לעשות באופן יעיל ובריא כדי להקל על עניין מטריד זה, ולחזור לשיגרה שאיפיינה אותי עד לא מיזמן? אובד עצות. תודה מראש

03/07/2009 | 01:23 | מאת:

שלום, איני יכולה לעזור לך אם איני יודעת את הסיבה לתחושה שלך. האם משהו התשנה בתזונה שלך, טיפול תרופתי או כל דבר חדש אחר? גזים יכולים לנבוע ממספר סיבות וצריך לנטרל את הסיבות הנ"ל. במידה ולא היה כל שינוי, נסה להוריד מזונות יוצרי גזים כגון: משקות מוגזים, לעיסת מסטיק, בצל, שום, צנון, צנונית, כרוב, כרובית, ברוקולי וכל הקטניות למיניהן כגון אפונה, שעועית ועדשים. אם גם כך אינך אוכל את אלו ובכל זאת יש תחושת נפיחות יש לערוך בירור אצל רופא המשפחה. בברכה,דנה

03/07/2009 | 00:13 | מאת: נועה

שלום, האם ברזל של 42 נחשב תקין בהריון? תודה.

03/07/2009 | 01:21 | מאת:

שלום נועה, אין רמת ברזל שונה לנשים בהריון, אם זה מתחת לנורמה, למיטב זכרוני, זה כן, אזי זה נמוך ומצריך טיפול ע"י רופא. בברכה,דנה

02/07/2009 | 22:08 | מאת: איל

מה התזונה הנכונה לאחר ניתוח להסרת טחול.

שלום איל, אין שום הנחיה מיוחדת, לרוב לאחר מספר ימים שמתרחקים מההרדמה, אפשר לחזור לאכול רגיל. בברכה,דנה

02/07/2009 | 19:32 | מאת: עליזה

שלום אני בת 63 תוך כדי הליכה התעקם לי הרגל עם הנעל והתנפח עשיתי צילום והתוצאה אינה מובנת לי והרופה תהיה רק ביום שלישי לכן אם אפשר לפענח לי את התשובה בשפה יויומית התשובה היא-חוסר סידן היצרות רווח המפרק מטטרזופלנגיאלי ראשון שינויים ניווניים בעצמות הטרזליות אין הרס גרמי. אודה לכם אם תפענחו ותדריכו אם יש מה לעשות תודההה

02/07/2009 | 20:50 | מאת:

שלום עליזה, אינך נמצאת בפורום המתאים. פני לפורום אורטופדיה. בברכה,דנה

02/07/2009 | 17:39 | מאת: ליאורה

ד.נ. האם יש הבדל בריאותי בין ספרייט (10% פחמימות) לבין מי טוניק (9% פחמימות), בעיקר מבחינת תכולת הסוכר שבהם (ואולי גם מבחינות אחרות)? ליאורה

02/07/2009 | 20:58 | מאת:

שלום ליאורה, ההבדל הוא משמעותי משתי סיבות, ראשית אנו מסתכלים על המספר האבסולוטי וזה הבדל של 10% ולא אחוז אחד.שנית, אנו לרוב שותים כמות גדולה יותר של ספרייט מאשר מי טוניק ולכן בכמות הכללית ההבדל משמעותי. כו כן, המידע שיש בידי, לא מהבקבוקים הקיימים, כי יש פחות סוכר במי טוניק ממה שציינת, אך זה לא משנה. אם שותים אותה כמות של ספרייט ושל מי טוניק אז יכול להיות הבדל משמעותי בסך הסוכר. בברכה,דנה

02/07/2009 | 15:21 | מאת: יצחק

שלום רב בן 50 מטופל ב-טריטייס קופ 2.5 *1 + טריטייס רגיל 2.5 *1 אומפרדקס 20 *1 סימבסטטין 10 *1 מיקרופירין 0.75 היצרות קרוטיד 25% פרופיל שומנים מינואר-כולסטרול=176.1 טריגליצרידים=127 hdl=76 ldl=73 non hdl=100 בנוסף קלציום=9.31 פרופיל שומנים חדש, מלפני יומיים- כולסטרול=148.6 טריגליצרידים=105 hdl=54 ldl=73.6 non hdl=95 קלציום= 10.06 שאלותיי-מה משמעות המימצעים החדשים , האם הקלציום צריך לעורר דאגה, כייצד ניתן להעלות חזרה את רמת ה=hdl ? לציין כי לא השתנה התפריט או משהו חריג אחר, למעט טיפול באומפרדקס מיזה 4 חודשים אחרונים. בתודה עבור התשובה.

שלום יצחק, לסידן אין שום משמעות בשלב זה, זוהי סטיה של הבדיקה, וכל עוד בטווח זה תקין. לגבי מדיי הכולסטרול, הם יורדים בתגובה לטיפול התרופתי בסימבסטטין. הבעיה בתרופה זו שהיא מורידה גם HDL. הדרך היחידה להמנע מכך או למזער את התופעה היא לעסוק בפעילות גופנית אירובית על בסיס יומי, לשנות יחסי חומצות שומן בדיאטה ולהעלות שומן חד בלתי רווי, ולשקול להחליף את הסימבסטטין בקרסטור שמוריד פחות את הכולסטרול הטוב, וישנם מחקרים שמראה שאף מעלה במעט. קרוב לוודאי שלא תקבל לכך אישור מקופת החולים, אך תנסה לבקש מרופא המשפחה. כמו כן, עליך לגשת לדיאטנית ליעוץ אישי. בברכה,דנה

01/07/2009 | 20:35 | מאת: מור

האם קופסאות שימורים כמו: טונה, סרדינים וקטניות יכולים להחזיק מעמד בארון במטבח ללא קירור (אני בדקתי ובגלל שאני לא משתמשת במזגן חם שם מאד)

02/07/2009 | 00:59 | מאת:

שלום מור, אם הטמפ' עולה בארון על 30 מעלות, תשקלי להעביר למקום קר יותר, לא חייב מקרר. בברכה,דנה

01/07/2009 | 20:29 | מאת: לילך

שלום כבר במשך שבועיים ואף יותר הנני סובלת מגזים ונפיחויות בבטן. מבחינה תזונתית אני נמנעת ממאכלים שיוצרים גזים. לא הכנסתי מאכל חדש לתפריט שלי. כבר במשך שבוע נוטלת פרוביוטיקה אך בינתיים לא הועיל. מטופלת ברפלקסולוגיה אך גם לא עוזר. אין לי עצירות. אני נכנסת לשירותים פעם או פעמיים ביום. אני אנמית. נוטלת כדורי ברזל במשך הרבה שנים. גילי הוא 24 איך אפשר לעזור לי? תודה מראש

02/07/2009 | 00:47 | מאת:

שלום לילך, לרוב פרובויוטיקה בשלב הראשון יכולה להחמיר את הגזים והנפיחות, ועילך להיות מודעת לכך. שנית אם את לכאורה נמנעת ממזונות יוצרי גזים, אולי יש לך בכל זאת רגישות כלשהי. הייתי מציעה שתפני לרופא המשפחה ומשם בהתאם לרופא המתאים. כמובן שיש לוודא שאינך נוטלת תרופה חדשה. גם הברזל יכול לגרום לכך, אך אם זו לא תרופה חדשה, אז קשה לי להאמין שזה הגורם. בברכה,דנה

שלום דנה לא יתכן שאין תועלת באכילת קורנפלקס בבוקר, יתכן שזה חסר טעם? אני שותה בבוקר נס קפה רגיל עם קפאין (ניסיתי ללא קפאין וזה מגעיל לי וכאב לי הראש כל היום אחר כך) אני רוצה לאכול קורנפלקס של אול בראון בבוקר עם חלב סויה, האם הויטמינים והסידן יספגו בסופו של דבר למרות העיכוב בגלל הקפאין? או שכלום לא יספג וזה חסר טעם וכלום לא נספג בבוקר עם הקפה? דנה בבקשה תסירי דאגה מליבי ותבהירי לי אחת ולתמיד מה נספג עם הקפה? בקורנפלק שאני אוכלת יש חומצה פולית, ברזל, ויטמינים מקבוצת B, סידן וסיבים תזונתיים, מה יספג לי מהארוחה הזאת אם אני אוכלת אותה בבקור עם קפה?

שלום לימור, אף אחד לא אמר שזה חסר טעם, אך עליך לקחת בחשבון שגם הקפה (לא הקפאין עצמו) וגם הסיבים בקורנפלקס פוגעים בספיגה של סידן, אל ב- 100% אך מורידים משמעותית. את יכולה להמשיך לאכול כך, רק קחי בחשבון שהספיגה של הסידן בעיקר תהא בעייתית. בברכה,דנה

02/07/2009 | 08:07 | מאת: לימור

שלום שוב דנה ידוע לי שהסידן נקשר עם סיבים ולא כדאי לסמוך על הארוחה הזאת כמקור לסידן, אבל האם שאר הויטמינים כן ניספגים? חומצה פולית, ברזל, אשלגן, יחד עם חומצות האמינו שיש בחלב אלפרו לייט?

01/07/2009 | 19:54 | מאת: marian

שלום: אני בת 32 ילדתי לפני 10 חודשים והיה משקלי בעת הלידה 82 היום אני שוקלת לאחר לידה מעל ל85 ק"ג וגובה 170ס"מ. אני שותה משקאות מוגזים, ולא אוכלת עוגות או סוכריות , ולמרות זאת ישנה עדיין עלייה במשקל . אילו בדיקות צריך לעשות ומה אני יכולה לאכול כך האם ישנו תפריט מסוים אשר עוזר לרזות.

02/07/2009 | 00:41 | מאת:

שלום, עליך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית כדי שזו תוכל לבחון מהי ההכנסה הקלורית שלך לעומת הוצאה. אם זה לא יעזור אחרי נסיון להורדה במשקל,אז תפני לבדיקות רפואיות. בברכה,דנה

01/07/2009 | 17:47 | מאת: ל

שלום דנה אני ישמח לשמוע מה דעתך לגביי צימחי מרפא? מה דעתך לגביי תילתן אדום, משקה הנוני,או צמח הנוני, ולגביי שן הארי, וגדילן מצוי, ובאופן כללי מה דעתך לגביי צמחי מרפא?

02/07/2009 | 00:40 | מאת:

שלום, אין לי שום מידע לגבי צמחי מרפא, איני עוסקת בכך, וגם לרוב איני ממליצה על כך. בברכה,דנה

30/06/2009 | 19:28 | מאת: נורית

שלום קניתי ויטמין C של אלתמן 1000 מ"ג, מהי הכמות המומלצת ליום של ויטמין C?

30/06/2009 | 21:00 | מאת:

שלום נורית, ההמלצה היא 70-100 מ"ג ליממה. בברכה,דנה

30/06/2009 | 14:03 | מאת: שלי

עוד שאלה ותודה מראש שוב טחינה? חומוס? מכילים סיבים?

30/06/2009 | 17:24 | מאת:

שלום שלי, טחינה מכילה סיבים, בעיקר אם מדובר בטחינה העשויה משומשום מלא. גם סלט חומוס מכיל סיבים, פחות מפולי החומוס עצמו. בברכה,דנה

30/06/2009 | 10:34 | מאת: אלונה

כשאני אוכלת בצהרים חזה עוף וכתוספת פעם תפוחי אדמה ופעם אורז. זה אומר שאני אוכלת בארוחה זו: חלבון שזה החזה עוף ו? מה זה התפוח האדמה. ומה האורז? תודה

30/06/2009 | 17:21 | מאת:

שלום אלונה, האורז ותפוחי האדמה הם בעיקר פחמימות. בברכה,דנה

30/06/2009 | 00:02 | מאת: ליאת

היי, אני בעלת תואר ראשון בניהול והחלטתי לעשות שינוי; תמיד חלמתי להיות תזונאית קלינית והחלטתי ללכת על זה, התקבלתי לרחובות ואני מתחילה בשנה הקרובה! רציתי לשאול, על סמך נסיונך במקצוע - האם לדעתך התואר בניהול ירד לטמיון או שמא עשוי לעזור לי גם כתזונאית? האם נותן לי יותר אופציות מתזונאיות שאינן בעלות תואר בניהול/מנהל עסקים? בנוסף, האם נכונה ה"שמועה" שיש להמתין זמן רב לסטאג' עם סיום הלימודים? אשמח לשמוע את דעתך :)

שלום ליאת, אני שמחה שאת מצטרפת לשורותינו. כל תואר או כל ידע נוסף למקצוע הוא ברכה. ייתכן והכלים שניתנו לך בתואר לניהול יעזור לך בקידום הקריירה שלך, יתנו לך יתרון ניהלוי בהמשך, בהתאם לתחום שתרצי להמשיך בו, אך הוא בוודאי לא יתן לך יתרון בלימודים ו/או בתחום עצמו ואיכות הדיאטנית שתהיי. המקצוע דורש הרבה יור מידע, זוהי עבודה עם אנשים ולכן הגישה שלך כלפיהם תקבע רבות את מידת ההצלחה שלך. ידוע לי היום כי השמן הממוצע להמתנה מגיע לשנה. בברכה,דנה

29/06/2009 | 23:04 | מאת: אורלי

שלום,קראתי מאמר לפיו מוצרי חלב גם אם הם 0% שומן,אינם טובים לתהליך הרזייה ואף משמינים מאוד.רציתי לדעת האם זה נכון ומה לגבי שילוב של קיטניות בדיאטה-האם עדיף להימנע?

30/06/2009 | 00:57 | מאת:

שלום אורלי, לא ידוע לי כי מוצרי חל 0% משמינים, אך אני איני ממליצה עליהם, כי מבחינתי אין להם כל ערך תזונתי, זה פשוט מים בטעם יוגורט. עדיף להצמד למוצרים של 1.5-3% שומן. אפשר ורצוי לשלב קטניות בדיאטה. קטניות הינן עשירות בסיבים, ולכן כמות קטנה לרוב משביעה, בהשוואה לתפוח אדמה או אורז. בברכה,דנה

29/06/2009 | 17:11 | מאת: אוריה

שלום דנה קניתי סובין שיבולת שועל אורגני וזירעי פשתן טחונים של חברת תבואות, יש לי כמה שאלות לגביי שתי המוצרים הבריאים האלו. 1. האם לשמור את הסובין שיבולת שועל במקרר כמו את זירעי הפשתן הטחונים? 2. כמה קלוריות ב3 כפות סובין שיבולת שועל? 3. כמה קלוריו בכף זירעי פשתן טחונים?

שלום אוריה, 1. רצוי לשמור במקרר את זרעי הפשתן, את שבולת השועל לא חייבים. 2. ב- 3 כפות סובין שבולת שועל יש כ-10-20 קק"ל. 3. בכף זרעי פשתן יש כ- 40 קק"ל. בברכה,דנה

29/06/2009 | 11:06 | מאת: אורי

שלום, אני בן 23 וסובל מספר שנים מעייפות כרונית. לאחר שלא נמצא גורם רפואי לבעייתי קיבלתי את הרעיון לשתות קפה כדי להעלות את העירנות שלי. מה שאני רוצה לדעת זה אם יש כזה דבר כמות מסוכנת של קפה? כי אני צריך כמויות מאוד גדולות בבת אחת כדי להרגיש את האפקט שלו. למשל אני צרכתי 4 כפיות (עמוסות עד הסוף) של נס קפה טהור בבת אחת כדי להרגיש רק קצת יותר עירני. האם זאת נחשבת כמות מסוכנת? והאם אני יכול אפילו לקחת יותר מזה בלי ששום דבר רע יקרה לי? תודה! אורי

29/06/2009 | 15:54 | מאת:

שלום אורי, צריכת קפאין בכמות מוגזמת עלולה להוביל להרעלת קפאין, שמתבטאת בהפרעות רבות כולל נדודי שינה, בלבול, הפרעות אלקטרוליטריות (הפרעת מלחים) שעלולה לגרום להפרעות קצב ועוד. הרעלה מוגדרת כאשר התריכה עולה על 250 מ"ג קפאין ליממה שזה שווה ערך ל- 3-4- כוסות נס קפה ליממה המורכבות מכפית אחת בלבד. לכן יש לזכור כי טמונה סכנה מסויימת, שלרוב עוברת כאשר מפסיקים את צריכת הקפה. הואיל ואתה צורך 3-4- כפות בבת אחת יכולה להיות עם כך בעיה. בברכה,דנה

29/06/2009 | 08:23 | מאת: שלום

רציתי לישאול אים אני עושה דיאטה מבוקרת אוכלת כול השבוע לפי תפריט דיאטי בריא ולא חורגת מהתפריט היומי שמגיע יום שישי אני אוכלת וחורגת קצת בקלוריות ןאני לא מדברת על שבת רק על שישי בשבת אני חוזרת לתפריט החריגה שלי בשישי היא בצהרים צלוחית קטנה של כוסכוס ובערב עוף בגריל אים בטטה בלי עוגות ושטיות כאלה האים יש לי סיכוי לרדת במשקל משבת אד שישי ?

29/06/2009 | 15:42 | מאת:

שלום , באופן עקרוני כן, כל עוד את תהיי בחסר קלורי, כלומר שתהיי במינוס קלוריות, הכנסה לעומת הוצאה. בברכה,דנה

28/06/2009 | 15:04 | מאת: אושרית

שלום , בת 29 , לפני כחודש ימים במסגרת בדיקות , נמצא חיידק A בגרון ותת פעילות של בלוטת התריס ( שאר הבדיקות תקינות- סוכר ,ספירת דם , כלוסטרול וכיוצ') . בכל אופן, החיידק חלף בעזרת אנטיביוטיקה ....ואני נוטלת אלטרוקסין 50 מ"ג ליום..... האם יש קשר בין הממצאים הנ"ל לבין ירידה של 2-3 ק"ג במשקל בטווח זמן של חודש-חודשיים? אם כן, האלטרוקסין אמור להשפיע על העלייה במשקל? ראוי לציין , כי אני אוכלת 2 ארוחות טובות ביום (צהריים וערב) ובבוקר מנשנשת עם הקפה עוגה או עוגייה.... מודה מראש, אושרית.

28/06/2009 | 15:43 | מאת:

שלום אושרית, לרוב תת פעילות של בלוטת התריס גורמת לעליה במשקל ולא לירידה. האלטרוקסין לרוב מביא לירידה במשקל ולא לעליה, כאשר הפעילות של בלוטת התריס מתאזנת. אני לא בטוחה לגבי הקשר של הירידה במשקל לפני אבחון המחלה. כמו כן זוהי אינה ירידה משמעותית. אם את ממשיכה לרדת, פני לרופא המשפחה לאבחון. בברכה,דנה

28/06/2009 | 13:25 | מאת: ריקי

ניתקלתי במספר התיחסויןת שונות לאכילת זרעי פשתן (טחונים) עם מוצרי חלב ויוגורט - האם זה יעיל או שיש בעיה בספיגת הסידן?

28/06/2009 | 15:45 | מאת:

שלום ריקי, סיבים תזונתיים, לא שמנה מקורם, פוגעים בספיגה של סידן, לא ב- 100% אך פוגעים. אם את אוכלת את זרעי השפתן לשם אומגה 3 , אזי זה לא משנה, אם המטרה היא גם סידן, רצוי להוסיף עוד מוצר חלב ביום ללא נוכחות סיבים. בברכה,דנה

שלום ,אני צמחונית שאוכלת מוצרי חלב, קטניות וירקות. אני מאוד סובלת מבטן נפוחה וממש הרגשה של הרעלה לאחר אכילת מוצרי חלב וקטניות. האם אני אלרגית למוצרים אלו ואם כן מה עוד נותר לי לאכול שלא גורם לגזים רגיזים במערכת העיכול? האם יש דרך לבדוק את רגישותי למזון זה? האבחנה היא שלי תודה רבה אני ממש זקוקה לעזרה

שלום הילה, קטניות ומוצרי חלב גורמים לגזים לאנשים רבים. יכול להיות שישנה יותר רגישות אצלך, את יכולה לעבור בירור אצל גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

28/06/2009 | 09:09 | מאת: יוליה

היי, בעלי סובל מסוכרת מסוג 1 מזה 5 שנים.ה- A1C שלו סביב 7.5 . לפני כשנה וחצי עברנו לטיפול במשאבת אינסולין. בשבועות האחרונים חלה ירידה במשקל של 4 ק"ג, בלי מאמץ מיוחד לרדת במשקל (עד משקל של 69 ק"ג, כשגובהו 1.75). רציתי לדעת האם את חושבת שהירידה במשקל יכולה להיות קשורה לסוכרת? איך היית ממליצה לעלות במשקל בסוכרת בלי לפגוע באיזון? תודה מראש, יוליה

29/06/2009 | 15:41 | מאת:

שלום יוליה, ראשית, הוסכרת אינה מאוזנת כלל, ועליכם לשאוף ל-A1C פחות מ- 6.5, כמובן לא על חשבון אירועים של היפוגלקמיה. בהחלט סוכרת לא מאוזנת יכולה לגרום לירידה במשקל, ואז אפשר לבדוק נוכחות סוכר בשתן וקטונים. אם נוכחותם גבוהה או עלתה מבדיקות קודמות, זוהי יכולה בהחלט להיות הסיבה לירידה במשקל, הואיל והיא די דרסטית.הירידה במשקל תעצור כאשר גלוקוז יכנס לתאים במקום להשאר בדם. בהנחה שסוכרת לא מאוזנת הינה הסיבה, אז איזונה יעזור לעליה במשקל. אם ישנה סיבה אחרת, צריך לברר אותה אצל רופא המשפחה. בכל מקרה ניתן להעלות חולי סוכרת במשקל ע"י שינוי היחסים של שומן-פחמימות, ולעלות את אחוז השומן ל- 40% מסך הקלוריות תוך שימת דגש על שומן חד בלתי רווי כגון אבוקדו, טחינה, שקדים ושמן זית. בברכה,דנה

27/06/2009 | 20:46 | מאת: שלי המשך

איזה לחם אני יכולה לאכול? .ללא סיבים. תודה

28/06/2009 | 16:32 | מאת:

שלום שלי, לחם לבן כמעט ואינו מכיל סיבים. בברכה,דנה

שלום אני בעלת תואר שני בתחום המדעים ומתעניינת בלימודי תזונה לצורך הסבה מקצועית. הבנתי משיחה עם אחראית על נושא הסטאז' כי זמן המתנה עלול אף להגיע לשנתיים ולדבריה בזמן זה לא אוכל לעבוד כתזונאית. ראיתי בתשובה לאחת השאלות כאן שהדברים אינם בדיוק שחור-לבן כפי שנאמר לי ואני מבינה שישנה אפשרות לעבוד בחדרי כושר וכו', רציתי לוודא, לפני שאקבל החלטה, שאכן זה המצב ולדעת אילו אפשרויות נוספות קיימות בזמן ההמתנה לסטאז' (שהן לא לימודי המשך משום שכאשר אסיים את הלימודים, לפני הסטאז', אהיה בת 35 וארצה להתחיל לעבוד בהקדם האפשרי). כמו כן אשמח לדעת האם זה נדיר לחכות שנתיים או שזה מצב שכיח. זה מאד חשוב לי בכדי לקבל החלטה משום שאם מדובר בזמן כה ממושך בו אצטרך לעבוד בעבודה "סטודנטיאלית" לא בטוח שאלך על זה. מקווה שתוכלי לעזור תודה, יפעת

הי, אמנם אני לא דנה אבל יש סיכוי שאני אוכל לענות לך יותר טוב ממנה (בהתחשב בזה שאני סיימתי את הסטאז' לא מזמן). הרוב ממש לא מחכים שנתיים אלא מקסימום שנה. צריך לקחת בחשבון שהסטאז עולה הרבה כסף- ואת לא מקבלת שום החזר על כך. לגבי האם ניתן לעבוד תוך כדי- זה תלוי, עדיין לא יצאו תעודות הרישוי של הדיאטניות (למרות שכבר עבר החוק), לכן יש מקומות שמוכנים להעסיק גם ללא סטאז', אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום. מה שבטוח זה שמקומות כמו בתי חולים, קופות חולים וכד' לא מעסיקים דיאטניות ללא סטאז'. תשקלי טוב אם זה המקצוע שאת רוצה לעסוק בו- יש הרבה תחרות, והשכר לא גבוה. בהצלחה!

27/06/2009 | 17:00 | מאת: אלינור

שלום אני בת 36 גובה שלי מטר 66 ומשקלי 45. אני אדם בריא מאוד ורציתי לדעת ממך איזה סוג של אבקה מתאימה לי כך שבתוך חודש חודשיים אוכל ליראות את השינוי ואעלה במשקל. בברכה אלינור

29/06/2009 | 15:36 | מאת:

שלום אלינור, ישנן הרבה אפשרויות בשוק, אך דיאטנית בייעוץ אישי צריכה להמליץ לך על התוסף הנכון במקרה שלך. בברכה,דנה

26/06/2009 | 23:52 | מאת: אבי

אני בן 24 ורק לאחרונה שמו לי לב לזה בבדיקות הדם בגלל שאני לא אוכל ירקות ופירות בכלל מגיל קטן. אז הרופאה רשמה לי 5 מ"ג חומצה פולית השאלה שלי אם זה יכל לגרום נזק כלשהו בלתי הפיך? או שהתוספת של החומצה פולית יכולה לתקן את זה למה קראתי על פגיעה בדי אן איי ועוד כל מיני דברים

29/06/2009 | 15:35 | מאת:

שלום אבי, בדיקת הדם לחומצה פולית הינה מאוד לא מדוייקת ולרוב לא משקפת את המציאות. חסרים בחומצה פולית הינם די נדירים. הואיל ואינך צורך פירות וירקות כלל כן הייתי ממליצה על תוסף, אך 5 מ"ג זה יותר מדי להערכתי. הייתי לוקחת לתקופה של חודש, חוזרת על הבדיקה ואז מורידה מינון. גם עודף חומצה פולית אינו בריא. יכולות להיות פגיעות בחסר של חומצה פולית. הדאגה העיקרית היא לעוברים ופחות בבני אדם מבוגרים. כן זה יכול להשפיע על חומצות אמינו שונות בדם, כולל הומוציסטאין, שהינו גורם סיכון בלתי תלוי לתחלואה לביית וכלי דם. גם בדיקה זו אפשר לבצע בקלות בקופת חולים. הייתי שוקלת גם יעוץ אצל המטולוג. בברכה,דנה

26/06/2009 | 22:31 | מאת: אבי

שלום קיים אצלי חוסר בחומצה פולית מגיל קטן האם דבר כזה יכל לגרום לנזק בלתי הפיך? האם מתן של חומצה פולית יכל לתקן את כל המצב? אני כיום בן 25 ורק לאחרונה התחלתי לקחת 5 מ"ג

26/06/2009 | 23:04 | מאת:

שלום אבי, מהיכן קבלת את המידע לגבי חסר בחומצה פולית? האם זה נבדק ע"י רופא, בדיקת דם, המטולוג, ולמה רק עכשיו התחלת לקחת תוסף? מי המליץ לך על המינון של 5 מ"ג. בברכה,דנה

26/06/2009 | 19:37 | מאת: רוני

שלום יש לי תינוקת בת שנה ויש לה מחלת כליות היא שוקלת רק 6200 . הנפרוךוג ממליץ לי על הצינור שמוחדר לקיבה מכיוון שהיא קטנה ולא עולה הרבה במשקל. אני דיי מפחדת מהצינור הזה כי היא אוכלת יפה (בחודש היא עלתה 180 גרם . רציתי לדעת בבקשה האם את חושבת שזה יעזור? ומה אני יכולה לתת לה שמשמין יותר מגרבר?

26/06/2009 | 23:06 | מאת:

שלום רוני, ראשית, איני מומחית בתזונת תינוקות, על אחת כמה וכמה בתחום הכליה, למרות המומחיות שלי במבוגרים. ילדים עם מחלות כליה סובלים מבעיות רבות בגדילה, כולל חסר בהורמון גדילה. הייתי מבקשת מהנפרולוג שלך הפניה לדיאטנית קלינית המתמחה בנפרלוגית ילדים (יש כזו בכל בי"ח לילדים) ובהמלצתה החליטו מה יש לעשות על מנת לשמור על הגדילה ומצד שני לא להחמיר תפקודי כליה. בברכה,דנה

26/06/2009 | 14:44 | מאת: אוסנת

שלום אני בת 25 ורציתי לשאול האם זה בסדר שהמזון שלי מורכב מ: סלט וביצה כול יום, גבינה לבנה ופריכיות כי יותר טעים לי מלחם, הרבה צימוקים ויוגורטים, סלט חצילים לעיתים, אגוזים לעיתים ופירות יבשים לפעמים. ותפוחים. אני לא מגוונת בכלל כלומר זה האוכל היחיד שאני אוכלת וטוב לי עם זה. בבדיקות אין חוסרים אבל האם יש משהו חריג בתזונה שלי? האם רצוי להוסיף משהו? יש לציין שאני צימחונית מגיל 3 ואין לי חוסרים תודה מראש!

26/06/2009 | 15:15 | מאת:

שלום אוסנת, כל עוד את אוכלת ביצים ומוצרי חלב , זוהי דיאטה סבירה. הקפידי על מספיק סיבים תזונתיים, נסי להוסיף פחמימות מלבד הפריכיות, קטניות, קינואה וכוסמת. כמו כן זוהי יכולה להיות דיאטה חסרה באומגה 3, לכן את יכולה להוסיף זרעי פשתן. בברכה,דנה

27/06/2009 | 18:17 | מאת: אוסנת

למה הכוונה מחסור באומגה 3? באיזה מאכלים זה קיים ואיך אפשר להשלים חסכים? כמו כן קיטניות עושות מערכת העיכול שלי בעיות, והפריכיות והצימוקים זה נחשב למספיק פחממות לא? אני מעדיפה לא להוסיף יותר תודה מראש

26/06/2009 | 11:41 | מאת: אורה

לדנה שלום, בבדיקות נמצא שיש לי כבד שומני. האם תוכלי להסביר מעט ולהמליץ על דיאטה מתאימה? תודה

26/06/2009 | 15:19 | מאת:

שלום אורה, כבד שומני הינה הפרעה מטבולית שאם אינה מטופלת יכולה להתקדם לשחמת הכבד. לרוב היא מתבטאת באנשים עם סוכרת, השמנה בטנית, יתר שומנים ועוד. ישנם היום טיפולים תרופתיים המקלים על התקדמות המחלה, ועל כך יש לדבר עם רופא מומחה למחלות כבד. מעבר לכך יש לעבור לדיאטה דלת פחמימות פשוטות, אלכוהול ושומן רווי, לרדת במשקל במידת הצורך ולעסוק בפעילות גופנית על בסיס יומי. עליך לפנות גם לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

שלום דנה הוצאתי את הזירעי פשתן בקופא מהמקרר למשך יממה והחזרתי למקרר לפני כמה דקות, האם זה היתקלקל במשך היממה בחוץ? ואותו דבר לגבי שיבולת שועל וגרנולה ופולי סויה האם כל אלה היתקלקלו במשך היממה בחוץ? והאם לשמור את כל המוצרים האלה במקרר?

שלום, לא זה לא מתקלקל, אלא מאבד חלק מהערכים ועובר תהליכי חמצון מהר יותר. בברכה,דנה

26/06/2009 | 16:35 | מאת: ל

שלום דנה האם לשמור את כל המוצרים האלו בקפדנות במקרר או חלקם בחוץ ואם כן תואמרי לי בבקשה אילו?

26/06/2009 | 11:33 | מאת: אור

שלום רב!!! האים מיפעם בשבוע ביום שישי שאני אוכלת צלחת כוסוכס ובערב ארוחת ערב מישפחתית כלומר עוף בגריל אורז ועוד כמה דברים וכמובן שבלחם ועוגות אני לא נוגעת האים אני יכולה להשמין ? בכל השבוע כמובן שאני שומרת אוכלת טפריט מבוקר ובריא ולא אוברת את הקלוריות המותרות שלי פשוט יום שישי אני מרגישה תאבון יותר מיכול השבוע אני בדיאטה כבר 5 חודשים הורדתי 15 קילו כיום נישאר לי להוריד עוד 7 בערך האים אני יוכל להמשיך להוריד למרות שיום שישי אני חורגת קצת בקלוריות וביום שבת אני חוזרת כמובן לשיגרה אני אמא ל4 ילדים פשוט קשה לי ביום שישי והמאכלים משגעים אותי האים זה בסדר בבקשה תגידי שאני לא עושה טעות ?

26/06/2009 | 15:21 | מאת:

שלום אור, יש מספר גישות לדיאטה ירידה במשקל, אחת מהן בהחלט כוללת יום חריגה בשבוע, לבחירת המטופל, אך יש לזכור במה אנו חורגים ביום שכזה ובכמה. אם מדובר באכילת מזון טעים ולא "ג'אנק פוד", אזי אין בעיה, ומעבר לכך, המשקל יאמר לך אם חרגת. כמובן שאם את רוצה להמשיך לרדת ולשמור על המשקל, עליך לשלב פעילות גופנית. בברכה,דנה

25/06/2009 | 23:13 | מאת: סיגל

שלום אני בת 43 ולאחרונה הציעה לי הרופאה שלי לבדוק כמה סידן אני צורכת ביום ולכן אני לוקחת 600 מג תוך חישוב הלטה- הקפה היומי שלי עם חלב דל שומן כ -200 לאחרונה שמעתי מחברים שהקפה לא נותן לסידן להספג ולא לספור את כוס החלב כמספקת סידן זה נכון? תודה

26/06/2009 | 02:02 | מאת:

שלום סיגל, אכן חומרים שונים בקפה מעכבים ספיגה של סידן. הואיל וגם כך ספיגת סידן ממוצרי חלב היא לערך 30% אז קפה יכול להוריד ספיגה ביותר מ-50% לכן יש לקחת זאת בחשבון. זה בוודאי לא מונע ספיגה לחלוטין. בברכה,דנה

תודה על התשובה קודם כל, אבל רציתי לדעת עקרונית - אם אני בדיאטה באיזה מוצר אני צריך לבחור? בזה שעם יותר קלוריות אך פחות שומן? (נניח והמקור הוא חלבונים למשל או כל דבר אחר) או בזה שעם פחות קלוריות אך עם אחוז שומן גבוה יותר? אל תתייחסי למקרה בצורה נקודתית אני שואל בגדול מהי הבחירה הנכונה?

שלום משה, כמו שאמרתי, תלוי במידת ההבדל ובסוג המזון, זוהי לא תשובה נקודתית. לעיתים עדיף לבחור ביותר קלוריות בשל איכות המזון, סוג השומן והרכבים נוספים במזון, כך שיש להתייחס לכל מוצר לגופו. בברכה,דנה

25/06/2009 | 22:56 | מאת: עלמה

אודה לך מאד באם תוכלי לתת מאכלים אסורים ומותרים עבור שתן בדם.למרות שאיני אכלנית גדולה של חלבונים מסתבר שיש לי .האם דיאטה יכולה להוריד את זה לגמרי?ותוך כמה זמן.?למשל קראתי שצריך מים מחוממים.למה?והמידע אינו אחיד.אודה לך באם תוכלי לתת מידע שלם יותר. תודה רבה והמון ברכות עלמה

שלום עלמה, אם את מתכוונת לחומצת שתן או חומצה אורית בדם אזי הדיאטה היא להמנע ממזונות עתירים בפורינים כגון: פטריות, כרובית, ברוקולי, אלכוהול, איברים פנימיים וכמויות גדולות של בשר. בברכה,דנה

25/06/2009 | 21:27 | מאת: מיכל

שלום. אני סובלת מפתריה במע' העיכול, במאמרים באינטרנט מצאתי המלצה לעבור לתזונה חומצית שהורסת את הפתריה. מאידך קראתי המלצה לאכול מזון בסיסי שגורם לפעילות מעיים יעילה ובריאה יותר שתסלק את הפתריה. גם סביב מצרכי המזון המומלצים לאכילה או להמנעות היתה סתירה. אבקש הבהרה או המלצתך לגבי המזונות המומלציםלאכילה והמומלצים להמנעות. תודה

25/06/2009 | 21:48 | מאת:

שלום מיכל, הואיל וההמלצות באות מתחום התזונה אחטרנטיבית, אין הסכמה כי אין הוכחה. דרך נכונה להפתר מפטריה במערכת העיכול הוא טיפול תרופתי. עליך לפנות לרופא המשפחה לייעוץ. הדיאטה היחידה שהצליחה להוכיח את עצמה בחלק מן המקרים היא דיאטה דלת פחמימות, המנעות מסוכר פשוט וירידה במשקל, אם צריך. בברכה,דנה

25/06/2009 | 21:16 | מאת: דניאל

שלום שמי דניאל ואני בת 16 . משקלי נורא גבוהה כבר המון זמן , התחלתי להשמין בכתה ג' ומאז היייתי ילדה שמנה . (כיום אני עולה לכתה י'א ) . משקלי היום הוא : 97 ק"ג והגובה שלי הוא 1.69 . המשקל ממש ממש מפריעה לי . . לבריאות בחיים בכלל . ובזמן האחרון החלו להיות לי קשיים ממש רצינים בנשימה , ניסיתי ללכת להמון דיאטיקניאות אך זה לא עזר בכלל . אני תמיד מתעצבנת מי זה וממשיכה לאכול המון אני ממש מתה לעשות הליכות לרוץ ולראות תוצאות מהר ככה שהכוח רצון שלי יגבר וככה יהיה לי את הכוח להמשיך אבל זה ממש קשה כי אין לי את הכח רצון . בבקשה תעזרי לי ותיתני לי עצה כי אני כבר מיואשת . . תודה .

25/06/2009 | 21:47 | מאת:

שלום דניאל, אני מזדהה עם מצוקתך, אך לצערי איני יכולה "למכור" לך כח רצון. זהו תהליך של שינוי ממשי שמתחיל בראש ולא בבטן. אני מודעת למצוקה שלך אך עליך להמשיך לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך, לאו דווקא דיאטנית. לעיתים אנשים מתחום הנפש יכולים לעזור רבות בנוגע לדימוי גוף והבנת המקורות מהן התחלת להשמין. ישנן גם קבוצות תמיכה לאכלנים כפייתים או קבוצות לירידה במשקל, שם ההוויה מאוד מחדירה מוטיבציה. בברכה,דנה

25/06/2009 | 14:45 | מאת: משה

שלום רב, יש לי שאלה בקשר למרכיבים התזונתיים שרשומים על גבי המוצרים- כשחיפשתי אתמול סרדינים בסופר ראיתי 2 אפשרויות 1) קופסת סרדינים עם 10 אחוז שומן(כנראה בגלל השמן) אך סך כל הקלוריות ב 100 גרם הוא 154 2)בקופסה אחרת ראיתי 8 אחוז שומן אך כשהסתכלתי על סך הקלוריות ל 100 גרם ראיתי שהקופסה מכילה 177 קלוריות! היות ואני בסוג של דיאטה לא ידעתי מה לבחור בזה עם יותר השומן אך פחות הקלוריות?? או בזה עם יותר הקלוריות ופחות השומן? חוץ מזה זה קצת חסר הגיון לא?? אשמח לקבל הסבר מפורט על מנת שאבין ושאדע לבחור פעם הבאה במוצרים הנכונים תודה

שלום משה, צריך להתסכל על סך הרכיבים. אם יש פחות שומן אך יש יותר קלוקיות יש לבדוק מה מקורן, במקרה השני קרוב לוודאי יש יותר חלבון בסרדינים ולכן יש יותר קלוריות. הסיבה שמציינים באחוזים היא כדי שתדע כמה גר' שומן יש ב- 100 גר'. במקרה הראשון יש 10 גר' שומן ובשני 8 גר' שומן. אך חושב גם להתסכל לא רק על סך השומן אלא על החלק היחסי של שומן רווי במזון, ככל שיותר נמוך, יותר טוב. הואיל וההבדל מסתכם ב-20 קק"ל, זהו לא הבדל משמעותי, כל עוד אוכלים 100 גר' ולא 500 גר'. גם אם הכמות כפולה, מדובר בהבדל של כ- 40 קק"ל, שאינן משמעותיות. בברכה,דנה

25/06/2009 | 13:19 | מאת: שלי

שאומרים סיבים הכוונה לירקות? קורנפלקס? מה עוד? תודה

25/06/2009 | 21:39 | מאת:

שלום שלי, סיבים תזונתיים נמצאים במוצרים מן הצומח כולל פירות, ירקות, קטניות כגון אפונה, שעועית, עדשים ודגנים מלאים כגון חיטה מלאה, שיפון, שבולת שועל, כוסמת, קינואה, תירס ועוד. בברכה,דנה

26/06/2009 | 11:18 | מאת: אלי

דנה שלום, האם זה בסדר ליטול תרופה (למשל, אך לאו דווקא, מיקרופירין), או תוסף (למשל סידן ו/או ויטמין די, או כמוסת שמן דגים, או קיו 10), בארוחה (או סמוך לה) עתירת סיבים, כגון סלט ירקות ויוגורט עם זרעי פשתן, או מרק עם סובין? שבת שלום. אליהו

25/06/2009 | 10:59 | מאת: רחל

שלום רב, אני בת 60, ובבדיקת צפיפות העצם התגלה אוסטאופוניה. רציתי לדעת האם ידוע לך על סידן ציטראט נוזלי ומגנזיום עם ויטמין d3? במידה ואין, האם ידוע לך על מוצר סידן איכותי שאוכל לקחת? תודה רבה

25/06/2009 | 21:37 | מאת:

שלום רחל, עליך לפנות לייעוץ אצל רופא המשפחה ו/או רוקח, שכן לא מדובר בטיפול מניעתי אלא בטיפול פרמקולוגי. בברכה,דנה

25/06/2009 | 10:41 | מאת: אביב

שלום, ביתי בת שנה וחודש אוכלת מגוון דברים. איך אוכל לדעת איזה תפריט עלי לתת לה והאם היא מקבלת מכל מה שהיא צריכה ומה הכמויות? הכוונה היא שכרגע היא אוכלת די יפה אבל אני לא יודעת כמה למשל מוצרי חלב לתת ומה עוד כדאי? אשמח אם תוכלי להפנות אותי לתפריט מומלץ לתינוקות תודה מראש אביב

25/06/2009 | 21:36 | מאת:

שלום אביב, איני מומחית בתחום, אך רוב האנשים לא הולכים לדיאטנית לייעוץ במקרה זה אלא פונים לספרים לתינוקות וילדים, ויש רבים כאלו בשוק. פשוט פתחי אחד מהם, ומצאי את הפרק לגבי תזונה מתאימה לילדים. בברכה,דנה

25/06/2009 | 10:31 | מאת: דינו

שלום, אני בן 42 בריא בד"כ. בבדיקות שנעשו לפני כמה חודשים (ערכי כולסטרול LDL-210 ו- HDL-35) יחד עם הסטוריה משפחתית של התקפי לב בגיל צעיר התקבלה החלטה לקחת ליפיטור 20 מ"ג. הליפיטור עושה את העבודה והוריד את ערכי ה- LDL ל- 45 . במקביל לאחרונה התגלה אצלי בקע סרעפתי קל, אני לוקח לנטון כבר שבועיים עם שיפור קל בתחושות, בנוסף ל-3 כפיות סובין חיטה ביום. מה שמטריד אותי הוא שאני מרגיש עייף מאוד (אני לא עושה פעילות גופנית) אבל בעל משקל תקין ביותר. בנוסף, אני חש בירידה משמעותית בחשק המיני וגם כשעושים את זה, אני בעיקר מרגיש כלום ותחושת "פספוס" (ואפילו צריבה) בסיום האקט. אני חושש שיש "תרומה" לתרופות שאני לוקח ורציתי לשמוע האם השילוב הזה נכון, או לחילופין האם יש הצעות אחרות בתחם התזונתי שיעזרו לשפר את הטעון שיפור. תודות ויום טוב.

שלום דינו, עליך לפנות לרופא המשפחה עם הבעיה שציינת ותחושתך שהתשנתה לאור התרופות החדשות. בכל מקרה רצוי לשלב תזונה נכונה ופעילות גופנית להורדת סיכון לתחלואה לבבית, למרות משקלך התקין. פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

25/06/2009 | 08:44 | מאת: פשושית

שלום דנה קניתי קפה ללא קפאין של פלטינום, לפני כן שתיתי נס קפה רגיל של עלית, האם אני צריכה להיגמל מהקפה הרגיל לאט לאט או ישר לשתותו קפה ללא קפאין כמו שעשיתי עד עכשו? התחלתי לשתות את הקפה ללא קפאין רק היום, והאם יש בו קצת קפאין? יש לי עוד שאלה, קניתי גם גרנולה ללא סוכר, כמה קלוריות יש ב3 כפות? ובשבבי סויה באותה כמות? וכמה בפולי סויה באותה כמות?

25/06/2009 | 21:33 | מאת:

שלום, אין צורך בתהליך גמילה מיוחד מקפאין, שתי לפי הרגשה. אם את רואה שחסר לך הקפאין, הורידי בהדרגה. גם בקפה נטול קפאין יכולה להיות כמות מינימלית של קפאין. ב- 3 כפות גרנולה ללא סוכר יש כ- 100-120 בהערכה גסה. ב- 3 כפות פולי סויה יש כ- 50-60 בהערכה גסה, תלוי דרך ההכנה. בברכה,דנה

25/06/2009 | 01:04 | מאת: ביאר

האם שתייה מרובה אצל קשישים, הממעיטים באכילה, עלולה לגרום ליציאות מיימיות או שלשולים בגלל היחס בין כמות המזון למים?

25/06/2009 | 21:26 | מאת:

שלום ביאר, לא ידוע לי כי שתיה מרובה גורמת לשלשולים, אלא אם כן יש שינוי באלקטרוליטים. מאזן המזון והמים חשוב בעיקר מבחינת רמת הנתרן בדם. בברכה,דנה

24/06/2009 | 19:11 | מאת: סיון

רציתי בבקשה לדעת על ערכן התזונתי של פטריות. האם מבחינת משפחות מזון הן נחשבות ירק? והאם העובדה שהן בעצם תוצר טפילי של צמחים משפיעה עלינו כצורכים שלהן? האם צריכה מוגזמת יכולה להזיק? האם ישנו יתרונות? תודה!

25/06/2009 | 21:25 | מאת:

שלום סיון, מבחינת קבוצות מזון בתזונה אנו מכניסים את הפטריות לקבוצת הירקות, בשל ערכן הקלורי הנמוך יחסית. מבחינה בוטנית, זוהי קבוצה בפני עצמה. להיותן טפילות בטבע אין כל השלכה עלינו. צריכה מוגזמת יכולה להיות בעייתית באנשים עם בעיות כליה, וגאוט. לפטריות שאנו צורכים אין יתרונות מיוחדים על פני צמחים אחרים. בברכה,דנה

24/06/2009 | 16:59 | מאת: ביאר

האם מותר לצרוך קורנפלור מומס במים קרים ללא בישול?

25/06/2009 | 21:22 | מאת:

שלום ביאר, אם זה טעים לך, אין בעיה. בברכה,דנה

24/06/2009 | 16:09 | מאת: איציק

אני בן 40 ,והתחלתי לקחת לאחרונה, תוסף אומגה 3 ,כדי לשפר את הזכרון, שקצת ירד לאחרונה, אני לוקח תוסף נוזלי בריכוז גבוה ,כפית כל בוקר, עם האוכל, חלו בי השינויים הבאים, אני מרגיש יותר עירני, השעון הביולוגי שלי השתנה זאת אומרת אני נרדם יותר מוקדם, ומתעורר יותר מוקדם, ובכלל חש יותר עירני היעניים פחות עייפות, עוד דבר שאני מרגיש ,הוא שאני יותר רגוע ופחות מתפרץ ,לשינויים האלה לא ציפיתי האמת אך גם הם קרו, אשמח לשמוע התייחסות, וגם האם עוד מישהו נתקל בתופעה הזו איציק

שלום איציק, לאומגה 3 יכולות להיות השפעות רבות מועילות ומשפרות איכות חיים. במקרה שלך ככל הנראה הרווחת מכל התכונות המועילות של אומגה 3. כמובן, לא כל אדם מגיב בצורה זהה וטובה, ולכן אין למהר ולהסיק מסקנות כי אומגה 3 היא המרפא לכל חולי, וחשוב לשלבו בתפריט, עדיף ממזון פחות מתוספים. בברכה,דנה

24/06/2009 | 16:02 | מאת: pickmani

אני אמא לתינוקת מתוקה בת חצי שנה הבעייה שבתי בקושי לוקחת בקבוק, אין לי כבר כמעט חלב אך אני עדיין מיניקה אותה, ואני בעצמי ירדתי מאוד במשקל וכל הזמן עייפה ומרגישה חוסר כוח הבדיקות שלי בסדר גמור ואני אוכלת מספיק מה ניתן לעשות במקרה הזה?

25/06/2009 | 21:20 | מאת:

שלום, איני מומחית לתזונת תינוקות ולתזונת האם לאחר לידה ובזמן הנקה. המלצתי, פני לטיפת חלב לייעוץ או לדיאטנית קלינית הממחה בתחום. בברכה,דנה

24/06/2009 | 14:53 | מאת: נועה

שלום. אני נוהגת לקנות זרעי פתשן שלמים ולטחון אותם במטחנת קפה ואז לאחסן בקופסה במקרר. תוך כמה ימים כדאי להשתמש בזרעים הטחונים? תודה, נועה

25/06/2009 | 21:22 | מאת:

שלום נועה, אין המלצה על מספר ימים, כמה שפחות, יותר טוב. בברכה,דנה