פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
24/06/2009 | 11:25 | מאת: סיון

בן זוגי בן ה26 סבל מכל מיני כאבי שרירים לא מוסברים ולכן קיבל בדיקות דם שם ראו שרמת הB12 שלו היא בגבול הנמוך. הרופאה שלו נתנה לו זריקות של B12 ואמרה שכדורים משפיעים יותר לאט. את הזריקות לוקחים לתקופת ניסיון של חודש. שתי שאלות: 1. האם יכול להיות שרמה נמוכה ( אגב שלא יוצאת מהגבול אך בהחלט בגבול הנמוך) יכולה לגרום לכאבי שרירים וגפיים? 2. האם זריקות הן לא פיתרון יחסית אגריסיבי לבן אדם צעיר? ומה ההשלכות? תודה רבה!!! סיון

24/06/2009 | 14:57 | מאת:

שלום סיון, חסר בויטמין זה יכול לגרום לנזקים בלתי הפיכים במערכת העצבים, ולכן כאשר נמוך רצוי לתקן ומהר. לכן זריקות הן הבחירה ואח"כ ממשיכים עם כדורים. זה לא קיצוני ואין לכך השלכות מיוחדות. כן רצוי לברר מדוע לבחור צעיר יש חסר כזה בויטמין, האם צמחוני, האם יש בעיות ספיגה וכו'. הייתי בודקת גם מאגרי ברזל. לרוב חסר בויטמין גורם לתחושת נימול וחולשה ופחות כאבים. הייתי ממשיכה עם הבירור מעבר לבדיקות הדם. אם הכאב לא עובר, הייתי פונה לנוירולוג. בברכה,דנה

24/06/2009 | 10:54 | מאת: מירב

שלום רב, ברצוני לדעת האם מוצרי "דיאט" וממתיקים מלאכותיים גורמים נזק לגוף והאם עדיף להימנע מצריכתם.

שלום מירב, עד היום אין הוכחה חותכת כי מוצרים אלו מזיקים, לכל האנשם בכל הגילאים. ההמלצה היחידה היא להפחית בזמן ההריון. להסיק מכך שמוצרים אלו בריאים עבורנו, ארוכה הדרך. המלצתי, אם לא חייבים, להשתדל להפחית עד כמה שניתן. בברכה,דנה

24/06/2009 | 05:40 | מאת: יובל

אני שוקל כל הזמן זז בין 50-53 והגובה שלי הוא 178 אני מנסה להשמין לא מצליח זה נורא או שאפשר להמשיך ככה? אני בן 20 אגב

24/06/2009 | 15:01 | מאת:

שלום יובל, הינך אמנם בתת משקל, אך לא בהכרח בתת תזונה. אם אתה מרגיש טוב עם עצמך והדבר אינו מונע ממך אורח חיים תקין, לא הייתי מנסה לשנות. כמובן בתנאי שמשקל זה אינו בעיה חדשה או בעקבות דיאטה.אם כן, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

23/06/2009 | 23:17 | מאת: אמא מהמדבר

שלום! יש לי חמישה ילדים והקטן מבניהם אוהב רק מתוקים "ננה" כל היום הוא מבקש הוא לא אוכל בכלל ירקות חיים כשהיה קטן יותר היינו בעלי ואני לועסים לו את האוכל גם ירקות ומרגע שהוא התחיל לאכול בעצמו אינו נוגע בירקות הדרך היחידה שהוא אוכל ירקות היא במרק של קוסקוס ( שאני מרסקת עם מזלג) אם איני נותנת לו משהו מתוק מיד הוא בוכה ולא מוכן לאכול בכלל אני מאוד דואגת לו לא חוויתי חויה דומה בעבר עם שאר ילדיי הפעם הראשונה שהם קיבלו מתוק הייתה בגיל שלוש עד אז הם קיבלו כל מיני חטיפים טבעיים המודעות לנושא הטבעי קיימת אני משתדלת לתת אוכל מקמח מלא , כוסמין שיפון ועוד מצרכים בריאותיים אני משתדלת שבבית לא יהיו מתוקים ומנסה בכל ארוחה כן לשים בצלחתו ירקות אפילו שאני יודעת שהוא מיד משליך לרצפה ולא אוכל. כיום איני מקפידנית כמו שהייתי עם ילדיי אך המצב באמת חמור מבחינתי לגבי קטנטני אשמח לקבל דעה בנושא. תודה

24/06/2009 | 15:02 | מאת:

שלום אמא, לצערי איני מומחית לתזונת תינוקות וילדים. אם את חשה אבודה, פני לדיאטנית קלינית המתמחה בתזונת ילדים בקופת חולים. בברכה,דנה

22/06/2009 | 23:22 | מאת: מורן

שלום! אני לומדת כרגע מדעי התזונה ותהיתי מה יהיו אפשרויות התעסוקה שלי במידה ואני לא עושה את הסטאז'... והאם בכלל אני מקבלת את התואר אם אני לא עושה את הסטאז'... חוץ מזה, רציתי לדעת מה הן אפשרויות ההמשך וההתפתחות שלי לאחר התואר הראשון- מבחינת לימודים לתואר שני או תעודה מלבד מחקר תודה רבה מורן

24/06/2009 | 15:07 | מאת:

שלום מורן, רצוי להפנות שאלות אלו למרכז החוג שלך, היכן שאת לומדת, שכן החוקים אינם ידועים לי. לא אמורה להיות בעיה עם התואר, מכיוון שהוא בנפרד, אז את אמורה לקבלו, אך בכל פקולטה חוקים שונים. אם לא תעשי את הסטאג' לא תוכלי להיות מוגדרת כדיאטנית קלינית, ולא תוכלי לעבוד בבתי חולים, קופת חולים בתי אבות או כל מוסד אחר. אני מניחה שבחדרי כושר כן תוכלי לעבוד, אך להכשרה המקצועית חלק ניכר בהגעתך לטיפול טוב יותר. אני מבינה שחלק מהעניין נובע מזמן ההמתנה לסטאג'. בזמן זה את בהחלט יכולה להתחיל תואר נוסף, לעשות השלמות בקורסים המעניינים אותך בתחום התזונה ועוד. תואר שני את יכולה לעשות כמעט בכל מוסד, תלוי בציונים שלך ובתנאי הקבלה של המוסד. לא חייב להיות במחקר, יכול להיות בניהול ועוד. בברכה, דנה

22/06/2009 | 18:08 | מאת: ל

שלום קניתי זירעי פשתן טחונים במקום לטחון בבית, האם זה עדין על פני הזרעי פשתן הרגילים? כמה אומגה 3 יש ב2 כפות זירעי פשתן? והאם זה יותר מידי? והאם זה שילוב מזין לשים שתי כפות זירעי פשתן עם גבינה לבנה 5%?

25/06/2009 | 21:19 | מאת:

שלום, בכל מקרה מומלץ לצרוך אותם טחונים לשם ספיגה אידאלית של חומצות השומן. עדיף לקנות טרי ולטחון לפני שימוש. ב-2 כפות זרעי פשתן יש כ- 3 גר' חומצת שומן אלפא-לינולנית שהופכת בגוף לחומצות שומן אחרות מסוג אומגה 3. זה לא יותר מדי ביממה, זוהי לרוב הכמות המומלצת. אפשר וכדאי לשלב עם מזון המכיל מעט שומן לספיגה אידאלית, לכן גבינה 5% זה שילוב סביר. בברכה,דנה

22/06/2009 | 14:30 | מאת: ענת

שלום , אני בת 38 עסקתי בספורט שנתיים ברצף בצורה אינטנסיבית ביותר עד לפני שנה שם התייאשתי ונטשתי לתקופה של שנה כאמור . לפני כחודש חזרתי להתאמן (הליכון ,סטפר קצת מכשירים כבר לא ספינינג בגלל מסת שריר )והתחלתי בדיאטה שניתנה לי ע"י דיאטנית של קופ"ח כללית לאחר חודש ימים מאז התחלתי הדיאטה לא ירדתי ולו גרם אחד מהן הסיבות שעוצרות או מונעות ירידה במשקל , האם זה קשור למזון מסויים או שזה הגיל ? אשמח לתגובה ומענה יום מקסים ענת

24/06/2009 | 15:10 | מאת:

שלום ענת, ירידה במשקל היא משוואה מתמטית פשוטה, אם מה שנכנס פחות ממה שיוצא, יש ירידה במקל. כנראה שעדיין לא הגעת לשלב זה במשוואה. זה יכול לקחת זמן עד שתראי שינוי, בייחוד לאחר זמן כה רב שלא בצעת פעילות ו/או דיאטה. בשלב זה הגוף מכוון את עצמו לעצור את העליה במשקל. ירידה תהא גם אחרי 2-3- חודשים. זה קצת מייאש, אז התאזרי בהרבה סבלנות, ואל תתייאשי, השינוי יבוא, וזה נאמר מניסיון אישי. בברכה,דנה

1) שלום הייתי הבהרה לגבי סילאן- לפני ריצה של 30 דקות אני נוהג לאכול 2 כפיות סילאן(בערך רבע שעה לפני) כי זה אמור לתת אנרגיה זמינה לגוף כדי שהשרירים לא יינזקו. מצד שני זה הרי סוכר בסך הכל בעל ערך גליקמי גבוה שבסופו של דבר עלול לתרום להיווצרות שומן בגוף. מה החוקיות כאן? איך יודעים מתי זה גורם להשמנה ומתי לא? ומה לגבי שוקולד לפני? זה נותן כביכול את אותו אפקט לא? 2) הייתי רוצה הסבר לגבי הצורך התמידי למלא את מלאי הגליקוגן בשריר (ידוע לי שאחד ההסברים הוא שהשרירים לא יינזקו אך מה לגבי שריפת שומן? אם יהיה חסר גליקוגן בזמן האימון אז הגוף יהיה פחות אפקטיבי בשריפת שומן?

שלום משה, איני מומחית לתזונת ספורט, ההיתי ממליצה לך להפנות שאלה זו לפורום מומחים לתזונה במכון וינגייט.http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=926 בברכה,דנה

22/06/2009 | 11:59 | מאת: אלון

האם רגישות לפרוקטוז זה מלידה? או שזה יכול לקרוא בגיל מבוגר יותר? אני בן 51 . יכול להיות שבתור ילד הרגישות הייתה אבל זה לא הפריע לי. תודה על תשובתיך.

22/06/2009 | 15:06 | מאת:

שלום אלון, רגישות למזון יכולה להתפתח לאורך שנים ויכולה להיות גם מילדות. ישנם אנשים עם נטיה לרגישות למזון שמתפתחת לאורך השנים לאור חשיפה למזון ואורח חיים מסויים. בברכה,דנה

22/06/2009 | 11:32 | מאת: מיטל

שלום, אני מחפשת המלצה לדיאטנית קלינית של קופ"ח מכבי באיזור צפון ת"א או פ"ת, שיכולה להציע לי תפריט עשיר בברזל (לא דווקא מהחי). האם יש צורך בהפנייה? תודה רבה...

22/06/2009 | 15:07 | מאת:

שלום מיטל, אינך צריכה דיאטנית מיוחדת לכך, כל דיאטנית קלינית יכולה לעזור. רצוי הפניה מרופא המשפחה. בברכה,דנה

21/06/2009 | 18:02 | מאת: תהילה

ובכן תודה על העצה .אני ממש מרגישה חוסר תיאבון מצריכת הנוזלים שצרכתי מרגישה צבירות נוזלים.אני מקווה שזה יחלוף ושאני יחזור לאכול ולשתות רגיל כי קשה לי אכלתי מרק והפסקתי לשתות הרבה אני שותה בשלוקים קטנים. עכשיו אני מתחילה להתחרט על זה ששתיתי כל כך הרבה מים כל השבוע אני משלמת על זה. איך אני יוכל להקל על התסמינים לאכול מוצרי חלב???

שלום תהילה, כמו שאמרתי, חזרי לאכול ולשתות באופן רגיל, אין מזון מיוחד. בברכה,דנה

מה ההמלצות לתזונה הטובה לסידן,(יש לי אי סבילות ללקטוז)ואני די רואה שהמחקרים לא ממש מאשרים שתוספי סידן גם עם תוספת ויטמין די פותרים את הבעייה

שלום, תוספי סידן וויטמין די כן פותרים את הבעיה. רגישות ללקטוז לא אמורה למנוע לחלוטין צריכת מוצרי חלב. לדוגמה, גבינה צהובה לא מכילה כמעט לקטוז ועשירה בסידן. אפשר גם לצרוך סרדינים, כרוב, שקדים וטחינה ומוצריה. בברכה,דנה

21/06/2009 | 13:09 | מאת: אמא מודאגת

נודע לי כי בדיקת הצואה לדם סמוי חזרה כעבור מספר שבועות עם תשובה חיובית. הרופאה המליצה טיפול אנטיביוטי לשבוע ובנוסף לוסק 1 מ"ג ל- 10 ימים. לי זה נראה טיפול קצת אגרסיבי לילד כ"כ קטן. עוד לא שוקל 15 ק"ג. אם מישהו שמע או חווה - אשמח לשמוע. תודה

שלום, ראשית יש לקבל ייעוץ מגסטרואנטרולוג ילדים, ואם הרופאה היא כזו הייי שוקלת חוות דעת שניה. בברכה,דנה

21/06/2009 | 08:17 | מאת: ליאורה

שלום, האם מי טוניק, בירה (לבנה/מאלט) וביטר למון נחשבים כ"משקאות קלים", ששתייתם מזיקה לבריאות? ליאורה

21/06/2009 | 15:21 | מאת:

שלום ליאורה, מי טוניק, בירה לבנה ושחורה לא נחשבים למשקאות קלים עתירי סוכר פשוט. ביטר למון מכיל סוכר ולכן פחות מזין. בברכה,דנה

21/06/2009 | 22:16 | מאת: ליאורה

דנה שלום, יש לי 2 שאלות בנדון: א. האם צריך להבין שכוונתך היא שמשקאות קלים שמסוכן לשתותם הם אלה הממותקים בסוכר? ב. ואם כן, מדוע מי טוניק לא נחשבים מסוכנים, שהרי בהם יש סוכר (עפ"י הכיתוב על הבקבוק)? ערב טוב. ליאורה

21/06/2009 | 07:38 | מאת: אלון

האם גזר הוא ירק שמותר לאכול לבעלי רגישות לפרוקטוז. תודה

21/06/2009 | 15:19 | מאת:

שלום אלון, לפי הרשימות שבידי, אפשר לאכול גזר. בברכה,דנה

20/06/2009 | 22:44 | מאת: רמי

הי, הבנתי (או שזה בעצם שגוי??) שעצירות גורמת להשמנה. שאלתי היא - כיצד עצירות גורמת להשמנה. (אני לא מדבר על צבירת נוזלים וכאלה, כלומר, לא על המשקל בקילוגרמים - אלא השמנה פרופר). ----------------------------------- ייתכן, ויש לי איזו בעיה במערכת העיכול, בעקבותה, יש לי עצירות (אני לא יוצא כל יום, וכשאני יוצא, זה לא עד הסוף). מה שכן - עליתי בתוך 3-4 שבועות משקל (קרוב לשלוש קילו) - ויותר גרוע - היקפים. לא אכלתי יותר, ייתכן ואף אכלתי פחות. לא שיניתי הרגלי כושר.

21/06/2009 | 14:08 | מאת: רמי

אחדד, מה שלי עבר בראש זה - בהינתן עצירות, יותר מהמזון נספג בגוף כי הוא מבלה זמן רב יותר במעי, לעומת פעילות תקינה של המעי.

שלום רמי, עצירות בפירוש אינה גורמת להשמנה. יש לקחת בחשבון שישנם אנשים עם עצירות קשה שגם סובלים מתת פעילות של בלוטת התריס ואז יכולה להיות גם השמנה. אך העצירות לשמה לא עושה זאת. בברכה,דנה

20/06/2009 | 21:06 | מאת: מירב תהילה

שלום לאחרונה התחלתי לשתות הרבה .אני שותה הרבה מים ביום ובמשך שבוע . אמא שלי אמרה לי שאני יכולה לקבל הרעלת מים אני כל כך מפוחדת אני בחורה חרדתית ומפוחדת בדרך כלל והיום שתיתי ביום ופתאום לקראת ערב הרגשתי חולשה כאילו הנתרן שלי נמוך בדם ושאני עלולה למות כל רגע .מה עליי לעשות להפסיק לשתות ?או לשתות קצת או לא לשתות מים בכלל.

21/06/2009 | 15:16 | מאת:

שלום מירב, כל מה שעליך לעשות הוא להרגע ולשתות בכמות סבירה מ- 2-3- ליטר מים ליממה, כמובן בתנאי שאת גם אוכלת, לא יקרה שום דבר לרמות הנתרן שלך. בברכה,דנה

21/06/2009 | 17:25 | מאת: ליפז

האם יש חשש בשתית 3 ליטר ואם אני אוכלת מאוד קצת במשך היום? משקלי 50 גובה ו.160

20/06/2009 | 20:19 | מאת: רינת

כול היום ללא הפסקה יש לי גזים עם ריח חריף מאוד וכמו כן גם יציאות אחת לשעתיים . היציאות במרקם ובצבע כרגיל ואינם שילשול ואני מבחינה שזה האוכל שנאכל היום וזה יוצא כול פעם קצת . בדרך כלל דווקא יש לי עצירות . האם זה אומר שלפתע חילוף החומרים שלי עלה? ומה בדבר הגזים הרבים והריח החריף? איך גורמים לזה לעבור עד מחר בבוקר ? אודה לתשובתכם

21/06/2009 | 15:15 | מאת:

שלום רינת, ככל הנראה זה ממשהו שאכלת, סוג אחר של מזון או כמות שונה. לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות לגבי המטבוליזם שלך. אני מניחה שתוך מס' ימים זה יעבור במידה ותחזרי לתזונה הרגילה שלך. בברכה,דנה

20/06/2009 | 15:22 | מאת: גלי

אכלתי קצת בשבוע האחרון ובסוף השבוע השלמתי חסכים כמו שאומרים ואכלתי ממש המון וכרגע הבטן ממש נפוחה ויש המון גזים עם ריח ממש נורא אני מצטערת על הפירוט אבל זה נראה כאילו משהו נרקב ממש איך אני מעבירה את זה? האם זה יעבור לבד?

21/06/2009 | 15:14 | מאת:

שלום גלי, זה יעבור לבד, ברגע שתהיה לך יציאה. בברכה,דנה

20/06/2009 | 04:41 | מאת: חלי

האם ישנם מאכלים היכולים לגרום לצבירת נוזלים בגוף?

21/06/2009 | 15:12 | מאת:

שלום חלי, מזון לא גורם לצבירת נוזלים, אלא הפרעה במערכות המוסתות מאזן נוזלים כגון כליה, לב ובמידה מסויימת גם כבד אחריות לכך. אנשים עם הפרעות במערכות אלו יכולים לצבור נוזלים וההמלצה במקרים אלו היא לרוב הגבלת נתרן, כלומר המנעות ממזונות עתירים במלח כגון חטיפים, שימורים, פיצוחים ועוד. אם אין לך בעיה באחד מן האיברים הנ"ל, ואינך נוטלת תרופות העלולות לגרום לצבירת נוזלים, דיאטה כזו לא תשנה, הואיל ואת מוציאה עודפי מלח דרך הכליה. בברכה,דנה

19/06/2009 | 23:42 | מאת: מיר

בן 60, אם אני אוכל כחצי ראש כרוב ליום וגביע יוגורט, כמה סירן ציטרט אני צריך לקחת? 250 או 500מ'ג? תודה ניר

21/06/2009 | 15:10 | מאת:

שלום ניר, הייתי ממליצה על 500 מ"ג. בברכה,דנה

19/06/2009 | 22:29 | מאת: הדס

בת 25 מאובחנת בתסמונת השחלות הפולסיטיות , עם עודף משקל . גובה 1.55 משקל 67 ק"ג . פיריטין נמוך 15 . תפריט לא מאוזן, אוהבת פחמימות ולא אוכלות בשר, דגים, עוף. אוכלת ביצים ומוצרי חלב, אוהבת מעדנים. אשמח לקבל איזה מזונות אני יכולה ושאני אוהבת כדי לרדת במשקל ולעלות את הברזל. תודה

21/06/2009 | 15:09 | מאת:

שלום הדס, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים להמלצה על תפריט מתאים. בברכה,דנה

19/06/2009 | 18:51 | מאת: אילון

נראה לי מאתגר להשיג אומגה 3 בכמות מספקת מהמזון. טונה בקופסת שימורים - ממה שהבנתי, אין הרבה אומגה 3 כשטונה בקופסת שימורים. שמן קנולה/אגוזי מלך-כמה כבר אפשר לאכול מהם דגים - שוב, כמה אפשר לאכול דגים? מה גם שזה לא זול. רציתי לדעת האם המחקרים אודות אומגה 3 נערכו גם כשאומגה 3 נתקבלה דרך תוספים? כלומר האם היתרונות של האומגה נשמרים גם דרך תוסף?

19/06/2009 | 19:59 | מאת:

שלום אילון, ישנם מחקרים בהתהוות לגבי תוספים, אך המסקנות טרם הוכיחו את עצמן בדומה לאומגה 3 מהמזון, ועל כן אין המלצה לקחת תוספים, אלא לנסות להגיע במזון. בברכה,דנה

21/06/2009 | 17:54 | מאת: אליעזר

שלום דנה, איזה ערכים תזונתיים/בריאותיים יש לטונה משומרת (מאחר שאין בה אומגה 3)? האם מיותר לאכול אותה? אליעזר

22/06/2009 | 15:14 | מאת:

שלום אליעזר, טונה משומרת מהווה מקור מצויין לחלבון איכותי בעיקר. לא מיותר לאכול אותה, אך רצוי לצרוך מזון טרי ופחות משומר. בברכה,דנה

19/06/2009 | 18:49 | מאת: מ

שלום מה הם הערכים התזונתיים של שיבולת שועל ודייסת שיבולת שועל? ולמה אפשר להוסיף שיבולת שועל ובאיזה מינון?

21/06/2009 | 15:26 | מאת:

שלום, ב-3 כפות שבולת שועל יש כ- 70-80 קק"ל. דייסה מוסיפים לפחות עוד 1/2 כוס חלב אז מדובר בכ- 150 קק"ל סה"כ. אפשר להוסיף שבולת שועל לחלב, יוגורט, מעדן, קורנפלקס+חלב ועוד. בברכה,דנה

19/06/2009 | 18:48 | מאת: ארז

מדוע ברפואה המשלימה מסרבים להכיר במחקרים שסותרים את טענותיהם נגד החלב? למשל: מחקרים רבים הוכיחו שהחלב לא מגביר ליחה, ובכל זאת רופא סיני יגיד ההפך..

19/06/2009 | 19:57 | מאת:

שלום ארז, זוהי שאלה שתצטרך להפנות אליהם. גם במדע יש חילוקי דעות, ועד שלא מוכח ב-100% לא תהא הסכמה. בברכה,דנה

19/06/2009 | 18:18 | מאת: נטלי

ערב טוב, אלו ירקות מוגדרים ירקות שורש חוץ מסלק, צנו/נית וגזר? האם ניתן לאכול את כל הירקות הללו לא מבושלים?

19/06/2009 | 19:56 | מאת:

שלום נטלי, ישנם הרבה ירקות שורש כולל: סלרי, קולורבי, לפת, גינגר, שורש פטרוזיליה ושומר. גם בטאטה נחשבת לשורש. בעיקרון אין מניעה מלאכלם חיים ו/או מבושלים. בברכה,דנה

19/06/2009 | 21:47 | מאת: נטלי

תודה. איך אפשר לאכול בטטה וסלק לא מבושלים? מילא הטעם אבל מבחינת העיכול?

19/06/2009 | 13:12 | מאת: עמית

שלום דנה, אני בת 24 ואני כבר שנתיים צימחונית ואני אוכלת רק מאכלים מסוימים. למשל אני לא אוכלת את כול האורז קוסקוס פסטה וכו' כי מאכלים אלו מכבידים עלי. אני אוכלת כול יום סלט עם ביצה. ובכללי המזון שלי מורכב מהרבה גבינות, ירקות, פירות, מעדני סויה, פריכיות אורז, פירות יבשים(חמוציות וצימוקים ממש הרבה מהם) ולפעמים אגוזים. האם זה בסדר? (כלומר העניין שאני לא אוכלת "אוכל מבושל" של ממש) תודה רבה.

19/06/2009 | 19:53 | מאת:

שלום עמית, דיאטה צמחונית הינה דיאטה חסרה בעיקר בברזל, אבץ וויטמין B12. כל אלו יכולים להיות חסרים גם בדמך לכן רצוי לפחות אחת לשנה לערוך בדיקות לבירור חסרים ולהשלים בעזרת תוספים, אם צריך. פני לרופא המשפחה לביצוע הבדיקות. בברכה,דנה

20/06/2009 | 07:18 | מאת: עמית

תודה על תשובתך אבל רציתי גם לדעת האם יש בעיה להתקיים רק מגבינות, ירקות, פירות, מעדני סויה, פריכיות אורז, פירות יבשים(חמוציות וצימוקים ממש הרבה מהם) ולפעמים אגוזים. האם זה בסדר? (כלומר העניין שאני לא אוכלת "אוכל מבושל" של ממש) בבדיקות דם לא היו חוסרים בכלום. האם בהכרח עם הזמן יווצרו חוסרים? תודה רבה.

19/06/2009 | 12:11 | מאת: דנה

שלום אני בת 30 ושוקלת 87 קג. אני רוצה להתחיל דיאטה ורציתי לדעת מהי מכסת הקלוריות היומית שעלי לצרוך על מנת להוריד בצורה יעילה ובטוחה במשקל. כמו כן, בנוסף לקיצוץ בקלוריות התחלתי ללכת מספר פעמים בשבוע

19/06/2009 | 19:50 | מאת:

שלום דנה, זה מורכב יותר ממשקל וגיל. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

18/06/2009 | 22:43 | מאת: יואב

האם לקיחתה פעם ביום יכולה להועיל או להזיק ?

19/06/2009 | 19:50 | מאת:

שלום יואב, אכילת שמן זית יכולה בעיקר להועיל ולא להזיק. יש רק לקחת בחשבון את הערך הקלורי הנתרם משמן זית. בברכה,דנה

18/06/2009 | 14:42 | מאת: רות

איזה בדיקת דם אפשר לעשות כדי לבדוק רגישויות למזון? איפה אפשר לעשות זאת? תודה, רות

19/06/2009 | 19:48 | מאת:

שלום רות, בדיקות רגישות למזון נעשות ע"י רופא מומחה לאלרגיה או גסטרואנטרולוג. חלק מהבדיקות הן בדיקת אלרגיה בעור, בדיקות ספיגה ובדיקות דם. בברכה,דנה

17/06/2009 | 21:53 | מאת: מ

שלום דנה קניתי מולטי אומגה 3 של אלספה, שזה גם אומגה 3 ועוד ויטמינים, האם אין בעיה בשילוב הויטמינים ביחד עם האומגה 3? אני קצת מודאגת מהמחקרים שהראו שתוספי תזונה מזיקים יותר מאשר מועילים, האם יש אמת בדבר?

19/06/2009 | 19:47 | מאת:

שלום, אין בעיה בנטילת אומגה 3 וויטמינים נוספים, אך אם אין צורך בתוספת ויטמינים אין המלצה ליטול אותם, וקני רק את האומגה 3. בברכה,דנה

21/06/2009 | 22:25 | מאת: אלירן

דנה שלום, אם יש צורך בסידן + ויטמין די + ויטמין E + מגנזיום, עקב סיבות רפואיות, האם במקרה זה יש טעם ליטול את המולטיאומגה (ולחילופין כמוסות שמן דגים+מולטיוויטמין), במקום ליטול כל אחד מהנ"ל בנפרד? אלירן

17/06/2009 | 18:48 | מאת: קרן

שלום, אני בת 30, קצת רצה שיש זמן ולפעמים הולכת לחדר כושר.יש לי כמה שאלות בנוגע לתזונה שלי. 1) אני מקפידה ביום על צריכה של 2-3 מנות פרי כלשהו, אוכל לחם מלא ויוגורטים מועשרים בסיבים, אך עדיין לא מגיעה להמלצה היומית של 25-30 גרם סיבים ליום (אני משתמשת במחשבון תזונה לחישוב). מה עוד אפשר להוסיף? 2) השיגרה שלי כוללת לרוב חביתה מביצה אחת בבוקר ועוד מנת בשר או דג בצהריים. זה מעל להמלצה היומית של 300 מ"ג כולסטרול ליום. עד כמה זה חשוב להוריד את הכמות של הכולסטרול שאני צורכת? תודה מראש

שלום קרן, 1. גם ירקות, קטניות מכילות כמות רבה של סיבים תזונתיים, ואת יכולה להוסיפם. אפשר להוסיף כוסמת, קינואה וזיבולת שועל כמקור לסיבים. כמו כן יש מוצרים המוסיפים למזון כגון סובין חיטה/שבולת שועל ובנפייבר. 2. מנה כזו אינה בעייתית, ואכילת ביצה על בסיס יומי אינה מעלה כולסטרול. חשוב להמנע עד כמה שניתן משומן רווי במזון ולהוסיף אומגה 3, וכן להעלות את חומצות השומן החד בלתי רווי המגיע משקדים, אגוזים, אבוקדו, שמן זית ועוד. בברכה,דנה

17/06/2009 | 11:07 | מאת: נועה

בהנחה שאני מקפידה על תזונתי ואוכלת ממגוון המזונות החשובים, רציתי לדעת מהם היתרונות והחסרונות אם אוסיף גם נטילת מולטיויטמין לנשים הרות ומניקות. איך אדע לבחור מולטיויטמין טוב? מה צריך להקפיד שיהיה/לא יהיה בו? תודה מראש על המענה, נועה

שלום נועה, יש היום מספר מוליטיומינים לנשים הרות, אך ראשית רצוי להתייעץ עם רופא נשים. אין אחד מומלץ יותר מהשני. הכי חשוב ליטול חומצה פולית וברזל, סידן וכן אומגה 3. כל שאר התוספים אפשריים אך פחות חיוניים. בברכה,דנה

16/06/2009 | 23:17 | מאת: נועה

שלום, הבנתי ממך שבהריון צריך להקפיד על כמות ויטמין זה. איך אני יודעת שיש לי מספיק ממנו? האם לבקש בדיקת דם לויטמין זה? האם לסמוך על חשיפה לשמש? כמה חשיפה צריך? אלו מזונות עשירים בויטמין זה? תודה, נועה

16/06/2009 | 23:27 | מאת:

שלום נועה, אפשר לבצע בדיקת דם פשוטה ובהתאם לה להחליט על מינון הויטמין. לרוב חשיפה של רבע שעה ליממה בין השעות 11-14 אמורה להספיק, אך לרוב אין אנו עושים זאת וזה גם תלוי בגורמים נוספים. בקשי מהרופא בדיקה. בברכה,דנה

17/06/2009 | 11:04 | מאת: נועה

תודה. אני אעשה בדיקה. בינתיים, האם ישנם מזונות שיכולים לעזור בהעלאת כמות ויטמין זה?

16/06/2009 | 16:19 | מאת: .

לפי מה שקראתי באינטרנט כנראה שיש לי עודף של ויטמין A. צבע עורי צהוב-כתום מאוד. ברצוני לדעת מה לעשות?. האם זה עודף של צריכת ירקות (אני אוכלת לפעמים 2 פלפלים ו2 עגבניות ביום), או עודף של ביצים.? (אני מרבה לאוכל ביצים אולי- כמעט כל בוקר ביצה אחת.) אודה לך אם תוכלי לעזור.

16/06/2009 | 23:19 | מאת:

שלום , בדרך כלל מדובר באכילת כמויות גדולות יותר מ- 2 פלפלים, עגבניות וביצים. זה נפוץ באכילת גזר ופלפלים בכמויות גדולות יותר. הביצה כמעט ולא תורמת במקרה זה, מדובר בעודף של נגזרת של הויטמין, בטא קרוטן. בכל מקרה, זה רק שינוי בצבע העור, לא מעבר לכך. בברכה,דנה

יש המון אסכולות אני מנסה לקרוא ולבדוק מה נכון ורק יותר מתבלבלת. 1. האם סוכרזית זה מסוכן?האם זה משנה איזה סוג סוכרזית להשתמש? על בסיס סוכרלוז... אספרטייים או לא יודעת? ומה עם סטיביה? האם הסוכרזית גורמת בעצם להשמנה ולסכרת כמו סוכר? 2. חלב? מומלץ או לא מומלץ? ומוצרי חלב כנ"ל גבינות מעדנים וכדומה.. 3. מוצרי דיאט - נספג בגוף או לא? כי הגוף צריך שומן אך אם אוכלים גם ככה מוצרים אחרים שיש בהם שומן? מבחינה בריאותית מה עדיף? 4. טיגון בשמן זית? האם באמת מסרטן? 5. האם חייבים לאכול כל 3 שעות על מנת שהשריר לא יתפרק?

שלום מורן, את שואלת שאלות רבות ולהן התשובות ארוכות, ולא אוכל לפרט, אלא אתן תשובות קצרות ומתומצתות. 1. סוכרזית המכילה לרוב סכרין ו/או אספרטיים ואצוסלפם קיי לא הוכחו כמזיקים לבני אדם במינון המותר, אך לא מומלצים בכמויות גדולות לנשים בהריון וילדים. סוכרלוז הינו סוג אחר של תחליף מלאכותי הנחשב לבטוח יותר. 2. מומלץ לצרוך 3 מוצרי חלב ליממה כמקור לסידן. אם ישנה רגישות אפשר להשתמש בתחליפים. 3. כאשר על מוצר כתוב "דיאט" הכוונה ללא תוספת סוכר, זה לאו דווקא אומר לגבי השומן. אם יש מקור אחר לשומן חוץ ממעדני דיאט, אין בעיה, אך יש לזכור כי ספיגת הסידן אינה אידאלית. 4. טיגון בשמן זית איכותית כתית מעולה אפשרי, ולא מסרטן, כל עוד השמן לא נשרף. 5. לא חייבים לאכול כל 3 שעות כדי שהשריר לא יתפרק. בברכה,דנה

16/06/2009 | 11:21 | מאת: לייב שרה

אני בת 74, גבה162 משקלי103, אני ערה לכך שיש כאן משקל יתר, הרופא המליץ על רדוקטיל וכך עשיתי. במך שנה לוקחת הכדור, ירדתי ל-93. שומרת על תזונה, מתעמלת פעמיים בשבוע התעמלות קלה, השאלה:זה חודש וחצי שלא ירדתי כלום.ו- האם לא מזיק לקחת כדור זה יותר משנה?(לפני 6 שנים נותחתי בשד עקב סרטן, ואני לוקחת זה 5 שנים ארימידקס, )

16/06/2009 | 23:28 | מאת:

שלום שרה, עליך להפנות שאלה זו לרופא. בברכה,דנה

שלום, אני בת 43 בשלוש שנים האחרונות אני עולה במשקל בקלות ובלי סיבה נראית לעין. כשאני עושה פעילות גופנית אז אני רק מצליחה לשמור על המשקל וברגע שאני מפסיקה אני עולה במשקל, גם אם אני ממשיכה עם דיאטה ושומרת על תזונה נכונה. עשיתי בדיקה לבלוטת התריס - הבדיקה הרגילה של קופות חולים- אך הערכים יצאו תקינים לפי הרופא. אציין שאני צמחונית מזה 20 שנה ושתמיד הייתי רזה בלי להתאמץ. שאלתי היא זו- א. האם יש בדיקות מעמיקות יותר לתפקוד בלוטת התריס או חילוף חומרים? ב. האם יש דיאטה מיוחדת שמתאימה לצמחונים?

שלום מיכל, ככל שאנו מתבגרים קצב חילוף החומרים יורד, בעיקר ככל שנשים מתקרבות לגיל המעבר. ככל הנראה הצריכה האנרגתית שלך גבוהה מההוצאה, הפעילות הגופנית היא עדות לכך. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולהתאמת תפריט צמחוני. לא הייתי ממשיכה בכיוון בלוטת התריס, הבדיקות די מדוייקות. את יכולה לנסות לחזור על הבדיקה עוד 1/2 שנה אם לא יחול שינוי. בברכה,דנה

אמי עברה ניתוח לפי 9 ימים. ועד היום לא היתה לה יציאה. מה ניתן לתת לה לאכול על מנת לגרום לפעולת מעיים? תודה

שלום איתי, האם היה מעבר גזים? האם שוחררה ללא יציאה מבית החולים? האם היא חשה בצורך ביציאה? האם יש בחילות ו/או הקאות? בברכה,דנה

16/06/2009 | 06:55 | מאת: נויה

האם מותר לאכול חמוציות (קבוע) כאשר מטפלים בקומדין?

16/06/2009 | 23:34 | מאת:

שלום נויה, תכולת הויטמין בחמוציות טריות הינה יחסית נמוכה, 5 מ"ג ל- 100 גר', כאשר ההגבלה עומדת על כ- 250 מ"ג ליממה מהויטמין. כמובן ש-100 גר' חמוציות הינה כמות אדירה, כוס בערך. בברכה,דנה

15/06/2009 | 21:13 | מאת: אליעזר

ד.נ. האם ניתן ומומלץ, מבחינה דיאטנית, להמתיק (קפה, תה וכו') בסילאן? האם יש לו יתרונות לעומת המתקה בסוכר או בסוכרזית? כמו כן, כמה פחמימות וקלוריות יש ב-100 ג' סילאן? תודה. אליעזר

16/06/2009 | 23:39 | מאת:

שלום אליעזר, סילאן הוא למעשה מיץ תמרים מרוכז. יש להבדיל ממה שקונים בסופר שמכיל הרבה סוכר פשוט, לאורגאני שיותר מזין. בין אורגאני או טבעי לסוכר לבן, עדיף סילאן תמרים, אך מבחינת תכולת פחמימות הוא זהה. אם לאדם אין סוכרת, הוא עדיף על סוכר וסוכרזית. יש ב-100 גר' כ- 300 קק"ל וכ- -60 גר' פחמימות לפחות. בברכה,דנה

15/06/2009 | 20:48 | מאת: תום

בן 35, תזונה ענייה בסידן. ברצוני ליטול תוסף המכיל 500 מ"ג סידן, וכן מגנזיום, ויטמין די ובורון. אשמח לשמוע את חוות דעתך. בתודה, תום.

16/06/2009 | 23:41 | מאת:

שלום תום, מספיק תוסף סידן+ ויטמין די, אין צורך בשאר, ניתן להשיגם במזון. בברכה,דנה

15/06/2009 | 20:06 | מאת: דורון

אני בן 30 ומאובחן כ-G6PD ידוע לי שעלי להישמר מסולפה ואופטלגין .ברצוני לדעת האם אני אלרגי ליוד ? היכן/באיזה מכון עושים את הבדיקה?[אחד הרופאים שאל אותי אם ידוע לי על רגישות ליוד] אני ממאן לאכול מאכלים כגון סושי וכו... מפחד רגישות ליוד,כמו כן בדיקות הנעשות עם הזרקת יוד וכו.. למעשה אינני יודע אם אני רגיש אם לאו. אודה לתשובתכם דורון

שלום דורון, אין לי דרך לדעת אם אתה אלרגי ליוד, ולמה שתהיה אלרגי? בדרך כלל מגלים אלרגיה ליוד בעקבות בדיקות שונות המשתמשות בחומר זה. אם הייתי אלרגי בעקבות בדיקה היית יודע.אין לך ממה לחשוש, אם יגלו אלרגיה בעקבות חשיפה יטפלו. לרוב זה לא קורה ממזון כי הכמות קטנה, ואילו בבדיקות משתמשים בכמות גדולה ולכן אז יש יותר נטיה לגלות אלרגיה.אתה יכול ללכת לרופא מומחה לאלרגיות ולברר. בברכה,דנה

15/06/2009 | 15:07 | מאת: קובי

שלום, כמה קלוריות בערך יש בחתיכה (מנה סטנדרטית אישית שמוכרים) של עוגת מילפה חלבית? תודה מראש, קובי

16/06/2009 | 23:47 | מאת:

שלום קובי, אני רק יכולה לתת הערכה גסה שמדובר בערך ב- 400-500 קק"ל לפחות. בברכה,דנה

15/06/2009 | 15:04 | מאת: דחוף

שלום לא אבנתי איזה קלוריות אני צריכה לקחת בחשבון מהמרק חוץ מהסלק?

16/06/2009 | 23:47 | מאת:

שלום , כל מרכיב בו, כולל גזר או כל מרכיב אחר. בברכה,דנה

15/06/2009 | 12:44 | מאת: איילת

לאחר בדיקה התגלתה אצלי רגישות לפרוקטוז. התלוננתי על בטן נפוחה. לכן הרופא שלח אותי לבדיקות.. אני יפסיק לאכול פירות ....ומה במקום? האם תיהיה לי עצירות? נהגתי לאכול 4 סוגי פרי ביום. במיוחד בערב. מה אפשר בערב לנשנש. אני כבר שבוע בלי פירות ומשתגעת בערב למשהו אני רגילה לפירות מזה שנים. תודה רבה.

16/06/2009 | 23:49 | מאת:

שלום איילת, הואיל וזה יותר מורכב מלא לאכול פירות, יש פירות שאפשר לאכול וירקות כמקור לסיבים. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי והמלצה למגבלות החדשות. בברכה,דנה

15/06/2009 | 01:59 | מאת: יוסי

שלום, רציתי בבקשה לקבל עזרה לגבי כמויות מזון בגרמים: 1. כמה זה חצי בננה? 2. כמה יחידות ארטישוק זה מאה גרם? 3. כמה זה משמש? 4. תפוח? 5.אפרסק? תודה רבה מראש.

15/06/2009 | 10:08 | מאת:

שלום יוסי, 1/2 בננה שווה לערך 50-60 גר. ארטישוק אחד בינוני שווה לערך 130 גר. משמש אחד שווה כ- 35 גר. תפוח עץ בינוני שווה ל- 150 גר. אפרסק בינוני שווה ל- 130-140 גר. בברכה,דנה

15/06/2009 | 18:52 | מאת: יוסי

שוב תודה.

14/06/2009 | 20:49 | מאת: ל

שלום דנה אני מרתיחה מים במקרוגל, כי ניסיתי עשרות פעמים להרתיח בקומקום ויוצא לי אבנים בכל משקה חם, אז העדפתי להרתיק כל פעם במיקרוגל האם זה בסדר? האם זה בריא להרתיח ככה מים? האם יש קרינה וזה מסוכן? אני לא מסתדרת עם קומקום, אמרו לי שיש חומר לניקוי שמוציא את האבנים, אבל זה קצת מסובך בישבילי והחומר ניקוי סתם יבלבל אותי ואני מעדיפה להרתיח מים במיקרוגל, אבל האם זה בריא?

15/06/2009 | 10:01 | מאת:

שלום, נסי קומקום על האש או פינג'אן כל פעם שאת רוצה לחמם מים. לא הייתי ממליצה לחמם במיקרו בכל פעם. ניקוי הקומקום הוא פשוט ביותר ואין חשש מכך. בברכה,דנה

14/06/2009 | 18:38 | מאת: אור

בקשר לשאלה הקודמת של מרק סלק השאלה שלי אים סלק משמין ואים אני יכולה לאכול אותו כלומר 2 סלק ביום 2 גזרים וכרוב והכול במרק פשוט אני אוהבת את זה נורא ואני עושה דיאטה מאוזנת פשוט אין לי כול כך תאבון ואני מעדיפה לאכול מרקים ?

14/06/2009 | 19:44 | מאת:

שלום אור, סלק אינו משמין, אך יש לקחת בחשבון את הקלוריות המגיעות מן המרק. בברכה,דנה

אני בת 17, רזה, בריאה, בדרך כלל תזונתי טובה, לדעת הוריי אוכלת מהר. לאחר אכילה הבטן בולטת מאוד (ללא כאב), ולאחר כשעה-שעתיים מתיישרת. מה הבעיה אצלי ומה לעשות? תודה.

שלום ליטל, לכולם הבטן מתנפחת אחרי אכילה, בגלל נפח מזון וייצור גזים. אצלך זה בולט יותר כי את רזה. אין בכך בעיה כל עוד הבדיקות תקינות, משקלך תקין ואינך סובלת משלשולים. בברכה,דנה