פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
21/06/2009 | 08:17 | מאת: ליאורה

שלום, האם מי טוניק, בירה (לבנה/מאלט) וביטר למון נחשבים כ"משקאות קלים", ששתייתם מזיקה לבריאות? ליאורה

21/06/2009 | 15:21 | מאת:

שלום ליאורה, מי טוניק, בירה לבנה ושחורה לא נחשבים למשקאות קלים עתירי סוכר פשוט. ביטר למון מכיל סוכר ולכן פחות מזין. בברכה,דנה

21/06/2009 | 22:16 | מאת: ליאורה

דנה שלום, יש לי 2 שאלות בנדון: א. האם צריך להבין שכוונתך היא שמשקאות קלים שמסוכן לשתותם הם אלה הממותקים בסוכר? ב. ואם כן, מדוע מי טוניק לא נחשבים מסוכנים, שהרי בהם יש סוכר (עפ"י הכיתוב על הבקבוק)? ערב טוב. ליאורה

21/06/2009 | 07:38 | מאת: אלון

האם גזר הוא ירק שמותר לאכול לבעלי רגישות לפרוקטוז. תודה

21/06/2009 | 15:19 | מאת:

שלום אלון, לפי הרשימות שבידי, אפשר לאכול גזר. בברכה,דנה

20/06/2009 | 22:44 | מאת: רמי

הי, הבנתי (או שזה בעצם שגוי??) שעצירות גורמת להשמנה. שאלתי היא - כיצד עצירות גורמת להשמנה. (אני לא מדבר על צבירת נוזלים וכאלה, כלומר, לא על המשקל בקילוגרמים - אלא השמנה פרופר). ----------------------------------- ייתכן, ויש לי איזו בעיה במערכת העיכול, בעקבותה, יש לי עצירות (אני לא יוצא כל יום, וכשאני יוצא, זה לא עד הסוף). מה שכן - עליתי בתוך 3-4 שבועות משקל (קרוב לשלוש קילו) - ויותר גרוע - היקפים. לא אכלתי יותר, ייתכן ואף אכלתי פחות. לא שיניתי הרגלי כושר.

21/06/2009 | 14:08 | מאת: רמי

אחדד, מה שלי עבר בראש זה - בהינתן עצירות, יותר מהמזון נספג בגוף כי הוא מבלה זמן רב יותר במעי, לעומת פעילות תקינה של המעי.

שלום רמי, עצירות בפירוש אינה גורמת להשמנה. יש לקחת בחשבון שישנם אנשים עם עצירות קשה שגם סובלים מתת פעילות של בלוטת התריס ואז יכולה להיות גם השמנה. אך העצירות לשמה לא עושה זאת. בברכה,דנה

20/06/2009 | 21:06 | מאת: מירב תהילה

שלום לאחרונה התחלתי לשתות הרבה .אני שותה הרבה מים ביום ובמשך שבוע . אמא שלי אמרה לי שאני יכולה לקבל הרעלת מים אני כל כך מפוחדת אני בחורה חרדתית ומפוחדת בדרך כלל והיום שתיתי ביום ופתאום לקראת ערב הרגשתי חולשה כאילו הנתרן שלי נמוך בדם ושאני עלולה למות כל רגע .מה עליי לעשות להפסיק לשתות ?או לשתות קצת או לא לשתות מים בכלל.

21/06/2009 | 15:16 | מאת:

שלום מירב, כל מה שעליך לעשות הוא להרגע ולשתות בכמות סבירה מ- 2-3- ליטר מים ליממה, כמובן בתנאי שאת גם אוכלת, לא יקרה שום דבר לרמות הנתרן שלך. בברכה,דנה

21/06/2009 | 17:25 | מאת: ליפז

האם יש חשש בשתית 3 ליטר ואם אני אוכלת מאוד קצת במשך היום? משקלי 50 גובה ו.160

20/06/2009 | 20:19 | מאת: רינת

כול היום ללא הפסקה יש לי גזים עם ריח חריף מאוד וכמו כן גם יציאות אחת לשעתיים . היציאות במרקם ובצבע כרגיל ואינם שילשול ואני מבחינה שזה האוכל שנאכל היום וזה יוצא כול פעם קצת . בדרך כלל דווקא יש לי עצירות . האם זה אומר שלפתע חילוף החומרים שלי עלה? ומה בדבר הגזים הרבים והריח החריף? איך גורמים לזה לעבור עד מחר בבוקר ? אודה לתשובתכם

21/06/2009 | 15:15 | מאת:

שלום רינת, ככל הנראה זה ממשהו שאכלת, סוג אחר של מזון או כמות שונה. לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות לגבי המטבוליזם שלך. אני מניחה שתוך מס' ימים זה יעבור במידה ותחזרי לתזונה הרגילה שלך. בברכה,דנה

20/06/2009 | 15:22 | מאת: גלי

אכלתי קצת בשבוע האחרון ובסוף השבוע השלמתי חסכים כמו שאומרים ואכלתי ממש המון וכרגע הבטן ממש נפוחה ויש המון גזים עם ריח ממש נורא אני מצטערת על הפירוט אבל זה נראה כאילו משהו נרקב ממש איך אני מעבירה את זה? האם זה יעבור לבד?

21/06/2009 | 15:14 | מאת:

שלום גלי, זה יעבור לבד, ברגע שתהיה לך יציאה. בברכה,דנה

20/06/2009 | 04:41 | מאת: חלי

האם ישנם מאכלים היכולים לגרום לצבירת נוזלים בגוף?

21/06/2009 | 15:12 | מאת:

שלום חלי, מזון לא גורם לצבירת נוזלים, אלא הפרעה במערכות המוסתות מאזן נוזלים כגון כליה, לב ובמידה מסויימת גם כבד אחריות לכך. אנשים עם הפרעות במערכות אלו יכולים לצבור נוזלים וההמלצה במקרים אלו היא לרוב הגבלת נתרן, כלומר המנעות ממזונות עתירים במלח כגון חטיפים, שימורים, פיצוחים ועוד. אם אין לך בעיה באחד מן האיברים הנ"ל, ואינך נוטלת תרופות העלולות לגרום לצבירת נוזלים, דיאטה כזו לא תשנה, הואיל ואת מוציאה עודפי מלח דרך הכליה. בברכה,דנה

19/06/2009 | 23:42 | מאת: מיר

בן 60, אם אני אוכל כחצי ראש כרוב ליום וגביע יוגורט, כמה סירן ציטרט אני צריך לקחת? 250 או 500מ'ג? תודה ניר

21/06/2009 | 15:10 | מאת:

שלום ניר, הייתי ממליצה על 500 מ"ג. בברכה,דנה

19/06/2009 | 22:29 | מאת: הדס

בת 25 מאובחנת בתסמונת השחלות הפולסיטיות , עם עודף משקל . גובה 1.55 משקל 67 ק"ג . פיריטין נמוך 15 . תפריט לא מאוזן, אוהבת פחמימות ולא אוכלות בשר, דגים, עוף. אוכלת ביצים ומוצרי חלב, אוהבת מעדנים. אשמח לקבל איזה מזונות אני יכולה ושאני אוהבת כדי לרדת במשקל ולעלות את הברזל. תודה

21/06/2009 | 15:09 | מאת:

שלום הדס, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים להמלצה על תפריט מתאים. בברכה,דנה

19/06/2009 | 18:51 | מאת: אילון

נראה לי מאתגר להשיג אומגה 3 בכמות מספקת מהמזון. טונה בקופסת שימורים - ממה שהבנתי, אין הרבה אומגה 3 כשטונה בקופסת שימורים. שמן קנולה/אגוזי מלך-כמה כבר אפשר לאכול מהם דגים - שוב, כמה אפשר לאכול דגים? מה גם שזה לא זול. רציתי לדעת האם המחקרים אודות אומגה 3 נערכו גם כשאומגה 3 נתקבלה דרך תוספים? כלומר האם היתרונות של האומגה נשמרים גם דרך תוסף?

19/06/2009 | 19:59 | מאת:

שלום אילון, ישנם מחקרים בהתהוות לגבי תוספים, אך המסקנות טרם הוכיחו את עצמן בדומה לאומגה 3 מהמזון, ועל כן אין המלצה לקחת תוספים, אלא לנסות להגיע במזון. בברכה,דנה

21/06/2009 | 17:54 | מאת: אליעזר

שלום דנה, איזה ערכים תזונתיים/בריאותיים יש לטונה משומרת (מאחר שאין בה אומגה 3)? האם מיותר לאכול אותה? אליעזר

22/06/2009 | 15:14 | מאת:

שלום אליעזר, טונה משומרת מהווה מקור מצויין לחלבון איכותי בעיקר. לא מיותר לאכול אותה, אך רצוי לצרוך מזון טרי ופחות משומר. בברכה,דנה

19/06/2009 | 18:49 | מאת: מ

שלום מה הם הערכים התזונתיים של שיבולת שועל ודייסת שיבולת שועל? ולמה אפשר להוסיף שיבולת שועל ובאיזה מינון?

21/06/2009 | 15:26 | מאת:

שלום, ב-3 כפות שבולת שועל יש כ- 70-80 קק"ל. דייסה מוסיפים לפחות עוד 1/2 כוס חלב אז מדובר בכ- 150 קק"ל סה"כ. אפשר להוסיף שבולת שועל לחלב, יוגורט, מעדן, קורנפלקס+חלב ועוד. בברכה,דנה

19/06/2009 | 18:48 | מאת: ארז

מדוע ברפואה המשלימה מסרבים להכיר במחקרים שסותרים את טענותיהם נגד החלב? למשל: מחקרים רבים הוכיחו שהחלב לא מגביר ליחה, ובכל זאת רופא סיני יגיד ההפך..

19/06/2009 | 19:57 | מאת:

שלום ארז, זוהי שאלה שתצטרך להפנות אליהם. גם במדע יש חילוקי דעות, ועד שלא מוכח ב-100% לא תהא הסכמה. בברכה,דנה

19/06/2009 | 18:18 | מאת: נטלי

ערב טוב, אלו ירקות מוגדרים ירקות שורש חוץ מסלק, צנו/נית וגזר? האם ניתן לאכול את כל הירקות הללו לא מבושלים?

19/06/2009 | 19:56 | מאת:

שלום נטלי, ישנם הרבה ירקות שורש כולל: סלרי, קולורבי, לפת, גינגר, שורש פטרוזיליה ושומר. גם בטאטה נחשבת לשורש. בעיקרון אין מניעה מלאכלם חיים ו/או מבושלים. בברכה,דנה

19/06/2009 | 21:47 | מאת: נטלי

תודה. איך אפשר לאכול בטטה וסלק לא מבושלים? מילא הטעם אבל מבחינת העיכול?

19/06/2009 | 13:12 | מאת: עמית

שלום דנה, אני בת 24 ואני כבר שנתיים צימחונית ואני אוכלת רק מאכלים מסוימים. למשל אני לא אוכלת את כול האורז קוסקוס פסטה וכו' כי מאכלים אלו מכבידים עלי. אני אוכלת כול יום סלט עם ביצה. ובכללי המזון שלי מורכב מהרבה גבינות, ירקות, פירות, מעדני סויה, פריכיות אורז, פירות יבשים(חמוציות וצימוקים ממש הרבה מהם) ולפעמים אגוזים. האם זה בסדר? (כלומר העניין שאני לא אוכלת "אוכל מבושל" של ממש) תודה רבה.

19/06/2009 | 19:53 | מאת:

שלום עמית, דיאטה צמחונית הינה דיאטה חסרה בעיקר בברזל, אבץ וויטמין B12. כל אלו יכולים להיות חסרים גם בדמך לכן רצוי לפחות אחת לשנה לערוך בדיקות לבירור חסרים ולהשלים בעזרת תוספים, אם צריך. פני לרופא המשפחה לביצוע הבדיקות. בברכה,דנה

20/06/2009 | 07:18 | מאת: עמית

תודה על תשובתך אבל רציתי גם לדעת האם יש בעיה להתקיים רק מגבינות, ירקות, פירות, מעדני סויה, פריכיות אורז, פירות יבשים(חמוציות וצימוקים ממש הרבה מהם) ולפעמים אגוזים. האם זה בסדר? (כלומר העניין שאני לא אוכלת "אוכל מבושל" של ממש) בבדיקות דם לא היו חוסרים בכלום. האם בהכרח עם הזמן יווצרו חוסרים? תודה רבה.

19/06/2009 | 12:11 | מאת: דנה

שלום אני בת 30 ושוקלת 87 קג. אני רוצה להתחיל דיאטה ורציתי לדעת מהי מכסת הקלוריות היומית שעלי לצרוך על מנת להוריד בצורה יעילה ובטוחה במשקל. כמו כן, בנוסף לקיצוץ בקלוריות התחלתי ללכת מספר פעמים בשבוע

19/06/2009 | 19:50 | מאת:

שלום דנה, זה מורכב יותר ממשקל וגיל. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

18/06/2009 | 22:43 | מאת: יואב

האם לקיחתה פעם ביום יכולה להועיל או להזיק ?

19/06/2009 | 19:50 | מאת:

שלום יואב, אכילת שמן זית יכולה בעיקר להועיל ולא להזיק. יש רק לקחת בחשבון את הערך הקלורי הנתרם משמן זית. בברכה,דנה

18/06/2009 | 14:42 | מאת: רות

איזה בדיקת דם אפשר לעשות כדי לבדוק רגישויות למזון? איפה אפשר לעשות זאת? תודה, רות

19/06/2009 | 19:48 | מאת:

שלום רות, בדיקות רגישות למזון נעשות ע"י רופא מומחה לאלרגיה או גסטרואנטרולוג. חלק מהבדיקות הן בדיקת אלרגיה בעור, בדיקות ספיגה ובדיקות דם. בברכה,דנה

17/06/2009 | 21:53 | מאת: מ

שלום דנה קניתי מולטי אומגה 3 של אלספה, שזה גם אומגה 3 ועוד ויטמינים, האם אין בעיה בשילוב הויטמינים ביחד עם האומגה 3? אני קצת מודאגת מהמחקרים שהראו שתוספי תזונה מזיקים יותר מאשר מועילים, האם יש אמת בדבר?

19/06/2009 | 19:47 | מאת:

שלום, אין בעיה בנטילת אומגה 3 וויטמינים נוספים, אך אם אין צורך בתוספת ויטמינים אין המלצה ליטול אותם, וקני רק את האומגה 3. בברכה,דנה

21/06/2009 | 22:25 | מאת: אלירן

דנה שלום, אם יש צורך בסידן + ויטמין די + ויטמין E + מגנזיום, עקב סיבות רפואיות, האם במקרה זה יש טעם ליטול את המולטיאומגה (ולחילופין כמוסות שמן דגים+מולטיוויטמין), במקום ליטול כל אחד מהנ"ל בנפרד? אלירן

17/06/2009 | 18:48 | מאת: קרן

שלום, אני בת 30, קצת רצה שיש זמן ולפעמים הולכת לחדר כושר.יש לי כמה שאלות בנוגע לתזונה שלי. 1) אני מקפידה ביום על צריכה של 2-3 מנות פרי כלשהו, אוכל לחם מלא ויוגורטים מועשרים בסיבים, אך עדיין לא מגיעה להמלצה היומית של 25-30 גרם סיבים ליום (אני משתמשת במחשבון תזונה לחישוב). מה עוד אפשר להוסיף? 2) השיגרה שלי כוללת לרוב חביתה מביצה אחת בבוקר ועוד מנת בשר או דג בצהריים. זה מעל להמלצה היומית של 300 מ"ג כולסטרול ליום. עד כמה זה חשוב להוריד את הכמות של הכולסטרול שאני צורכת? תודה מראש

שלום קרן, 1. גם ירקות, קטניות מכילות כמות רבה של סיבים תזונתיים, ואת יכולה להוסיפם. אפשר להוסיף כוסמת, קינואה וזיבולת שועל כמקור לסיבים. כמו כן יש מוצרים המוסיפים למזון כגון סובין חיטה/שבולת שועל ובנפייבר. 2. מנה כזו אינה בעייתית, ואכילת ביצה על בסיס יומי אינה מעלה כולסטרול. חשוב להמנע עד כמה שניתן משומן רווי במזון ולהוסיף אומגה 3, וכן להעלות את חומצות השומן החד בלתי רווי המגיע משקדים, אגוזים, אבוקדו, שמן זית ועוד. בברכה,דנה

17/06/2009 | 11:07 | מאת: נועה

בהנחה שאני מקפידה על תזונתי ואוכלת ממגוון המזונות החשובים, רציתי לדעת מהם היתרונות והחסרונות אם אוסיף גם נטילת מולטיויטמין לנשים הרות ומניקות. איך אדע לבחור מולטיויטמין טוב? מה צריך להקפיד שיהיה/לא יהיה בו? תודה מראש על המענה, נועה

שלום נועה, יש היום מספר מוליטיומינים לנשים הרות, אך ראשית רצוי להתייעץ עם רופא נשים. אין אחד מומלץ יותר מהשני. הכי חשוב ליטול חומצה פולית וברזל, סידן וכן אומגה 3. כל שאר התוספים אפשריים אך פחות חיוניים. בברכה,דנה

16/06/2009 | 23:17 | מאת: נועה

שלום, הבנתי ממך שבהריון צריך להקפיד על כמות ויטמין זה. איך אני יודעת שיש לי מספיק ממנו? האם לבקש בדיקת דם לויטמין זה? האם לסמוך על חשיפה לשמש? כמה חשיפה צריך? אלו מזונות עשירים בויטמין זה? תודה, נועה

16/06/2009 | 23:27 | מאת:

שלום נועה, אפשר לבצע בדיקת דם פשוטה ובהתאם לה להחליט על מינון הויטמין. לרוב חשיפה של רבע שעה ליממה בין השעות 11-14 אמורה להספיק, אך לרוב אין אנו עושים זאת וזה גם תלוי בגורמים נוספים. בקשי מהרופא בדיקה. בברכה,דנה

17/06/2009 | 11:04 | מאת: נועה

תודה. אני אעשה בדיקה. בינתיים, האם ישנם מזונות שיכולים לעזור בהעלאת כמות ויטמין זה?

16/06/2009 | 16:19 | מאת: .

לפי מה שקראתי באינטרנט כנראה שיש לי עודף של ויטמין A. צבע עורי צהוב-כתום מאוד. ברצוני לדעת מה לעשות?. האם זה עודף של צריכת ירקות (אני אוכלת לפעמים 2 פלפלים ו2 עגבניות ביום), או עודף של ביצים.? (אני מרבה לאוכל ביצים אולי- כמעט כל בוקר ביצה אחת.) אודה לך אם תוכלי לעזור.

16/06/2009 | 23:19 | מאת:

שלום , בדרך כלל מדובר באכילת כמויות גדולות יותר מ- 2 פלפלים, עגבניות וביצים. זה נפוץ באכילת גזר ופלפלים בכמויות גדולות יותר. הביצה כמעט ולא תורמת במקרה זה, מדובר בעודף של נגזרת של הויטמין, בטא קרוטן. בכל מקרה, זה רק שינוי בצבע העור, לא מעבר לכך. בברכה,דנה

יש המון אסכולות אני מנסה לקרוא ולבדוק מה נכון ורק יותר מתבלבלת. 1. האם סוכרזית זה מסוכן?האם זה משנה איזה סוג סוכרזית להשתמש? על בסיס סוכרלוז... אספרטייים או לא יודעת? ומה עם סטיביה? האם הסוכרזית גורמת בעצם להשמנה ולסכרת כמו סוכר? 2. חלב? מומלץ או לא מומלץ? ומוצרי חלב כנ"ל גבינות מעדנים וכדומה.. 3. מוצרי דיאט - נספג בגוף או לא? כי הגוף צריך שומן אך אם אוכלים גם ככה מוצרים אחרים שיש בהם שומן? מבחינה בריאותית מה עדיף? 4. טיגון בשמן זית? האם באמת מסרטן? 5. האם חייבים לאכול כל 3 שעות על מנת שהשריר לא יתפרק?

שלום מורן, את שואלת שאלות רבות ולהן התשובות ארוכות, ולא אוכל לפרט, אלא אתן תשובות קצרות ומתומצתות. 1. סוכרזית המכילה לרוב סכרין ו/או אספרטיים ואצוסלפם קיי לא הוכחו כמזיקים לבני אדם במינון המותר, אך לא מומלצים בכמויות גדולות לנשים בהריון וילדים. סוכרלוז הינו סוג אחר של תחליף מלאכותי הנחשב לבטוח יותר. 2. מומלץ לצרוך 3 מוצרי חלב ליממה כמקור לסידן. אם ישנה רגישות אפשר להשתמש בתחליפים. 3. כאשר על מוצר כתוב "דיאט" הכוונה ללא תוספת סוכר, זה לאו דווקא אומר לגבי השומן. אם יש מקור אחר לשומן חוץ ממעדני דיאט, אין בעיה, אך יש לזכור כי ספיגת הסידן אינה אידאלית. 4. טיגון בשמן זית איכותית כתית מעולה אפשרי, ולא מסרטן, כל עוד השמן לא נשרף. 5. לא חייבים לאכול כל 3 שעות כדי שהשריר לא יתפרק. בברכה,דנה

16/06/2009 | 11:21 | מאת: לייב שרה

אני בת 74, גבה162 משקלי103, אני ערה לכך שיש כאן משקל יתר, הרופא המליץ על רדוקטיל וכך עשיתי. במך שנה לוקחת הכדור, ירדתי ל-93. שומרת על תזונה, מתעמלת פעמיים בשבוע התעמלות קלה, השאלה:זה חודש וחצי שלא ירדתי כלום.ו- האם לא מזיק לקחת כדור זה יותר משנה?(לפני 6 שנים נותחתי בשד עקב סרטן, ואני לוקחת זה 5 שנים ארימידקס, )

16/06/2009 | 23:28 | מאת:

שלום שרה, עליך להפנות שאלה זו לרופא. בברכה,דנה

שלום, אני בת 43 בשלוש שנים האחרונות אני עולה במשקל בקלות ובלי סיבה נראית לעין. כשאני עושה פעילות גופנית אז אני רק מצליחה לשמור על המשקל וברגע שאני מפסיקה אני עולה במשקל, גם אם אני ממשיכה עם דיאטה ושומרת על תזונה נכונה. עשיתי בדיקה לבלוטת התריס - הבדיקה הרגילה של קופות חולים- אך הערכים יצאו תקינים לפי הרופא. אציין שאני צמחונית מזה 20 שנה ושתמיד הייתי רזה בלי להתאמץ. שאלתי היא זו- א. האם יש בדיקות מעמיקות יותר לתפקוד בלוטת התריס או חילוף חומרים? ב. האם יש דיאטה מיוחדת שמתאימה לצמחונים?

שלום מיכל, ככל שאנו מתבגרים קצב חילוף החומרים יורד, בעיקר ככל שנשים מתקרבות לגיל המעבר. ככל הנראה הצריכה האנרגתית שלך גבוהה מההוצאה, הפעילות הגופנית היא עדות לכך. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולהתאמת תפריט צמחוני. לא הייתי ממשיכה בכיוון בלוטת התריס, הבדיקות די מדוייקות. את יכולה לנסות לחזור על הבדיקה עוד 1/2 שנה אם לא יחול שינוי. בברכה,דנה

אמי עברה ניתוח לפי 9 ימים. ועד היום לא היתה לה יציאה. מה ניתן לתת לה לאכול על מנת לגרום לפעולת מעיים? תודה

שלום איתי, האם היה מעבר גזים? האם שוחררה ללא יציאה מבית החולים? האם היא חשה בצורך ביציאה? האם יש בחילות ו/או הקאות? בברכה,דנה

16/06/2009 | 06:55 | מאת: נויה

האם מותר לאכול חמוציות (קבוע) כאשר מטפלים בקומדין?

16/06/2009 | 23:34 | מאת:

שלום נויה, תכולת הויטמין בחמוציות טריות הינה יחסית נמוכה, 5 מ"ג ל- 100 גר', כאשר ההגבלה עומדת על כ- 250 מ"ג ליממה מהויטמין. כמובן ש-100 גר' חמוציות הינה כמות אדירה, כוס בערך. בברכה,דנה

15/06/2009 | 21:13 | מאת: אליעזר

ד.נ. האם ניתן ומומלץ, מבחינה דיאטנית, להמתיק (קפה, תה וכו') בסילאן? האם יש לו יתרונות לעומת המתקה בסוכר או בסוכרזית? כמו כן, כמה פחמימות וקלוריות יש ב-100 ג' סילאן? תודה. אליעזר

16/06/2009 | 23:39 | מאת:

שלום אליעזר, סילאן הוא למעשה מיץ תמרים מרוכז. יש להבדיל ממה שקונים בסופר שמכיל הרבה סוכר פשוט, לאורגאני שיותר מזין. בין אורגאני או טבעי לסוכר לבן, עדיף סילאן תמרים, אך מבחינת תכולת פחמימות הוא זהה. אם לאדם אין סוכרת, הוא עדיף על סוכר וסוכרזית. יש ב-100 גר' כ- 300 קק"ל וכ- -60 גר' פחמימות לפחות. בברכה,דנה

15/06/2009 | 20:48 | מאת: תום

בן 35, תזונה ענייה בסידן. ברצוני ליטול תוסף המכיל 500 מ"ג סידן, וכן מגנזיום, ויטמין די ובורון. אשמח לשמוע את חוות דעתך. בתודה, תום.

16/06/2009 | 23:41 | מאת:

שלום תום, מספיק תוסף סידן+ ויטמין די, אין צורך בשאר, ניתן להשיגם במזון. בברכה,דנה

15/06/2009 | 20:06 | מאת: דורון

אני בן 30 ומאובחן כ-G6PD ידוע לי שעלי להישמר מסולפה ואופטלגין .ברצוני לדעת האם אני אלרגי ליוד ? היכן/באיזה מכון עושים את הבדיקה?[אחד הרופאים שאל אותי אם ידוע לי על רגישות ליוד] אני ממאן לאכול מאכלים כגון סושי וכו... מפחד רגישות ליוד,כמו כן בדיקות הנעשות עם הזרקת יוד וכו.. למעשה אינני יודע אם אני רגיש אם לאו. אודה לתשובתכם דורון

שלום דורון, אין לי דרך לדעת אם אתה אלרגי ליוד, ולמה שתהיה אלרגי? בדרך כלל מגלים אלרגיה ליוד בעקבות בדיקות שונות המשתמשות בחומר זה. אם הייתי אלרגי בעקבות בדיקה היית יודע.אין לך ממה לחשוש, אם יגלו אלרגיה בעקבות חשיפה יטפלו. לרוב זה לא קורה ממזון כי הכמות קטנה, ואילו בבדיקות משתמשים בכמות גדולה ולכן אז יש יותר נטיה לגלות אלרגיה.אתה יכול ללכת לרופא מומחה לאלרגיות ולברר. בברכה,דנה

15/06/2009 | 15:07 | מאת: קובי

שלום, כמה קלוריות בערך יש בחתיכה (מנה סטנדרטית אישית שמוכרים) של עוגת מילפה חלבית? תודה מראש, קובי

16/06/2009 | 23:47 | מאת:

שלום קובי, אני רק יכולה לתת הערכה גסה שמדובר בערך ב- 400-500 קק"ל לפחות. בברכה,דנה

15/06/2009 | 15:04 | מאת: דחוף

שלום לא אבנתי איזה קלוריות אני צריכה לקחת בחשבון מהמרק חוץ מהסלק?

16/06/2009 | 23:47 | מאת:

שלום , כל מרכיב בו, כולל גזר או כל מרכיב אחר. בברכה,דנה

15/06/2009 | 12:44 | מאת: איילת

לאחר בדיקה התגלתה אצלי רגישות לפרוקטוז. התלוננתי על בטן נפוחה. לכן הרופא שלח אותי לבדיקות.. אני יפסיק לאכול פירות ....ומה במקום? האם תיהיה לי עצירות? נהגתי לאכול 4 סוגי פרי ביום. במיוחד בערב. מה אפשר בערב לנשנש. אני כבר שבוע בלי פירות ומשתגעת בערב למשהו אני רגילה לפירות מזה שנים. תודה רבה.

16/06/2009 | 23:49 | מאת:

שלום איילת, הואיל וזה יותר מורכב מלא לאכול פירות, יש פירות שאפשר לאכול וירקות כמקור לסיבים. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי והמלצה למגבלות החדשות. בברכה,דנה

15/06/2009 | 01:59 | מאת: יוסי

שלום, רציתי בבקשה לקבל עזרה לגבי כמויות מזון בגרמים: 1. כמה זה חצי בננה? 2. כמה יחידות ארטישוק זה מאה גרם? 3. כמה זה משמש? 4. תפוח? 5.אפרסק? תודה רבה מראש.

15/06/2009 | 10:08 | מאת:

שלום יוסי, 1/2 בננה שווה לערך 50-60 גר. ארטישוק אחד בינוני שווה לערך 130 גר. משמש אחד שווה כ- 35 גר. תפוח עץ בינוני שווה ל- 150 גר. אפרסק בינוני שווה ל- 130-140 גר. בברכה,דנה

15/06/2009 | 18:52 | מאת: יוסי

שוב תודה.

14/06/2009 | 20:49 | מאת: ל

שלום דנה אני מרתיחה מים במקרוגל, כי ניסיתי עשרות פעמים להרתיח בקומקום ויוצא לי אבנים בכל משקה חם, אז העדפתי להרתיק כל פעם במיקרוגל האם זה בסדר? האם זה בריא להרתיח ככה מים? האם יש קרינה וזה מסוכן? אני לא מסתדרת עם קומקום, אמרו לי שיש חומר לניקוי שמוציא את האבנים, אבל זה קצת מסובך בישבילי והחומר ניקוי סתם יבלבל אותי ואני מעדיפה להרתיח מים במיקרוגל, אבל האם זה בריא?

15/06/2009 | 10:01 | מאת:

שלום, נסי קומקום על האש או פינג'אן כל פעם שאת רוצה לחמם מים. לא הייתי ממליצה לחמם במיקרו בכל פעם. ניקוי הקומקום הוא פשוט ביותר ואין חשש מכך. בברכה,דנה

14/06/2009 | 18:38 | מאת: אור

בקשר לשאלה הקודמת של מרק סלק השאלה שלי אים סלק משמין ואים אני יכולה לאכול אותו כלומר 2 סלק ביום 2 גזרים וכרוב והכול במרק פשוט אני אוהבת את זה נורא ואני עושה דיאטה מאוזנת פשוט אין לי כול כך תאבון ואני מעדיפה לאכול מרקים ?

14/06/2009 | 19:44 | מאת:

שלום אור, סלק אינו משמין, אך יש לקחת בחשבון את הקלוריות המגיעות מן המרק. בברכה,דנה

אני בת 17, רזה, בריאה, בדרך כלל תזונתי טובה, לדעת הוריי אוכלת מהר. לאחר אכילה הבטן בולטת מאוד (ללא כאב), ולאחר כשעה-שעתיים מתיישרת. מה הבעיה אצלי ומה לעשות? תודה.

שלום ליטל, לכולם הבטן מתנפחת אחרי אכילה, בגלל נפח מזון וייצור גזים. אצלך זה בולט יותר כי את רזה. אין בכך בעיה כל עוד הבדיקות תקינות, משקלך תקין ואינך סובלת משלשולים. בברכה,דנה

14/06/2009 | 13:38 | מאת: ל

שלום דנה קניתי זירעי פשתן ויוגורט 0%, אני רוצה לאכול את זה בבוקר אבל יש לי שאלה לגביי זה. האם האומגה 3 שבזירעי הפשתן וכל הויטמינים שיש בו ויחד עם החלבון ביוגורט האם כל הויטמינים האלו נספגים עם שתיית נס קפה בבוקר? ואם תוכלי לומר לי בבקשה מה נספג עם שתיית הקפה אני מאד ישמח, והאם צריך להפריד הכל מקפה?

14/06/2009 | 15:51 | מאת:

שלום, שתיית קפה בעיקר מפריעה לספיגה של סידן, אך הואיל וסידן לא נספג טוב בנוכחות אחוז שומן נמוך כל כך, אפילו בנוכחות זרעי פשתן, אין לכך דאגה ממשית. אין לי דרך לדעת מה בדיוק לא נספג וכמה כן. יש מזונות שמפריעים יותר ויש כאלו שפחות. מבחינת אומגה 3 , אין בעיה וכן מבחינת הסיבים והחלבון. בברכה,דנה

סידן (תוסף תזונה) מבחינת ספיגתו ויעילותו מבין שתי האפשרויות . שאלתי היא מבחינת החומרים של הסידן המרכיבים את הנ"ל . עוד שאלה בנושא: נודע לי שמוסף לפרות באופן מלאכותי תוספות של סידן ועוד ויטמנים אחרים שאלתי היא האם צריכת חלב (לא מועשר) נחשבת לצריכת סידן כמו מצריכה של תוספי סידן או שהחומרים המוספים מלאכותית הם עוברים "תהליך טבעי"בגוף הפרה ואז הצריכה היא טבעית.

שלום דני, יש הבדל בין ספיגת סידן ממוצרי חלב לבין תוספי סידן השונים, ויש גם הבדל בין מוצרי החלב השונים בתוכם לבין מוצרי הסידן בתוכם. הספיגה תלויה בהרבה גורמים כגון נוכחות שומן, ויטמין D ועוד. בכל מקרה מדובר בספיגה ממוצעת של כ- 30%. לגבי השאלה השניה אין לי מידע מהימן, אך צריך לזכור, שככל שאנו צורכים יותר סידן בבת אחת, פחות נספג. בברכה,דנה

14/06/2009 | 11:00 | מאת: אורלי

שלום דנה, אני רוצה להתחיל דיאטת אוקסלאט עקב וסטיבוליטיס. 1. מה בדיוק כוללת הדיאטה? על אילו מזונות עליי לוותר? 2. כמה זמן בערך ייקח עד שאראה השפעה או אי השפעה על הבעיה כדי לדעת אם זה הגורם? 3. האם כדאי לקחת כדורי קלציום? ואיך זה קשור לעניין? 4. איך בדיוק גורם האוקסלאט לוסטיבוליטיס?

14/06/2009 | 15:59 | מאת:

שלום אורלי, ראשית אני מקשרת אותך לאתר באנגלית המתאר את כל המגבלות, כי הן רבות : http://www.branwen.com/rowan/oxalate.htm שנית, אין לי מידע לגבי זמן ההשפעה של הדיאטה וברור שזה לא משפיע על כל אחד באותה מידה וזמן. כדאי ומומלץ לקחת כדורי קלציום, כי אלו נקשרים לאוקסלאט במזון במערכת העיכול ומונעים את כניסתו למערכת הדם. יש הטוענים שיש לקחת גם כדורי מגנזיום, אך לא הייתי מרחיקה לכת, כי לאלו תופעות לוואי רבות. מחקרים וביופסיות מהנרתיק הראו שקיעה של מלחי אוקסלאט, ומכאן יצאו בטיפול אפשרי של דיאטה דלת אוקסלאטים. בברכה,דנה

14/06/2009 | 09:22 | מאת: אור

שלום רב רציתי לישאול אים אני יכולה להסיף לתפריט הדיאטה שלי מרק סלק ואים אני אוכלת 700 קלוריות ביום אני יכולה לישתות א המרק כרצוני כי אני פשוט אוהבת את המרק ואני פוחדת שזה משמין אני אוכלת 3 מרקים ביום וממלא את הצלחת וזה פשוט מעדן אני עושה את המרק בלי שמן רק אים 3 סלקים 3 גזרים בצל ומעט פפריקה מתוקה ממש מעט האים אני עושה טעות בזה שאני גומרת כמעט סיר ביומים כי חברות אמרו לי שזה מלא פחממות ואני לא ירד במשקל אלה רק ישמוא עליו במשך היום אני אוכלת ארוחה בריאה ביום חזה עוף סלט ירקות ליפעמים גם תפוח אדמה במרק השאלה כמה אהי יכולה לאכול מימנו ? אני בת 25 ושוקלת 68 קילו מטר 157 מחכה לתשובה בבקשה.........

14/06/2009 | 15:54 | מאת:

שלום אור, הדיאטה שלך מסוכנת, דלה מדי ולא מתאימה לאף אדם, בטח לא לאדם במשקלך. הדיאטה אינה מאוזנת כלל, ואם את רוצה לרדת במשקל, עליך לעשות זאת בצורה מסודרת עם הנחיה של דיאטנית קלינית. לגבי מרק סלק, אכן סלק הינו ירק המכיל יותר פחמימות מירקות אחרים, הוא קרוב מאוד לתכולת פחמימות בפרי, ולכן יש לקחת זאת בחשבון. בברכה,דנה

14/06/2009 | 08:17 | מאת: מרי

אבטיח? זהו פרי שכדאי להמנע מלאכול אותו הרבה? כמה את ממליצה.? כמה קלוריות יש במנה או ב ב100 גרם? תודה

14/06/2009 | 15:55 | מאת:

שלום מרי, אין לפרי זה יתרונות או חסרונות מיוחדים. ניתן לשלבו בדיאטה. מנה מוגדרת ככוס קוביות אבטיח ומכיל כ- 45 קק"ל. בברכה,דנה

13/06/2009 | 07:43 | מאת: שושי

דנה שלום, ניתקלתי בבדיקה חדשה של קופת חולים מכבי: Non HDL Chol מה מהות הבדיקה? ומה הערכים התקינים? תודה

14/06/2009 | 14:05 | מאת:

שלום שושי, הבדיקה כוללת בתוכה לא רק LDL אלא ליפופרוטאינים שונים המעלים סיכון לתחלואה לבבית כגון VLDL ו- IDL . הערכים התקינים תלויים ברמה הרצויה של LDL לפי גורמי סיכון. אם אין גורמי סיכון זה צריך להיות 190 מ"ג/ד"ל, אם יש גורםן סיכון אחד- 160 מ"ג/ד"ל ואם יש יותר מ- 2 גורמי סיכון צריך להיות מתחת ל- 130 מ"ג . זה בקורלציה ישירה ל- LDL הכולסטרול "הרע". מחקרים הראו שגם למרכיבים אלו השפעה על תחלואה לבבית, ולכן יש לקחת אותם בחשבון. בברכה,דנה

12/06/2009 | 10:18 | מאת: אליצור

שלום לדיאטנית, 1. אינני אוהב, לצערי, דגי ים צפוני טריים (רק סלמון מעושן). אומנם אני אוכל סרדינים וטונה - אך רק מקופסאות, ולפעמים גם דגים ממולאים. 2. אינני אוהב ירקות/פירות אורגניים. הם תמיד נראים עלובים, אם לא מכוערים (למרות הפרסומים על יתרונותיהם). 3. אני שותה משקאות דיאטטיים, רובם לא מוגזים. עם זאת, אני גם שותה סודה, בירה (בעיקר מאלט) וביטר למון, וכן קפה קר (בקיץ) עם גלידה בתוכו. 4. פרט לחטאים דלעיל, אני מקפיד לאכול מכל קבוצות המזון - דגנים מלאים, סלטים מגוונים, פירות שונים, בשר, מוצרי חלב, קיטניות, אגוזים ובוטנים, טחינה וחלווה, קפה, תה ולפעמים קקאו. 5. כיצד אוכל לפצות על החסרים ו/או הנזקים העלולים להיגרם מסעיפים 1-3 (שהם הכרחיים, מבחינתי, כמי שמעדיף אוכל טעים)? באמצעות תוספים? בדרך אחרת? ברצוני לציין שמשקלי תקין, אך גילי מתקדם. תודה ושבת שלום. אליצור

13/06/2009 | 14:06 | מאת:

שלום אליצור, אתה יכול לקחת תוסף אומגה 3 ו/או לצרוך יותר אגוזים וזרעי פשתן. לטונה משומרת אין ערך של אומגה 3, לסרדינים יותר. אין צורך לאכול ירקות ופירות אורגניים, אפשר לצרוך רגילים, רק לדאוג לשטוף היטב. לגבי השתיה, הייתי ממליצה לעבור למים ו/או סודה. אין בעיה בקפה ו/או תה. אם תאכל מכל קבוצות המזון, אין צורך לקחת כל תוסף מזון. בברכה,דנה

14/06/2009 | 08:17 | מאת: אליצור

דנה שלום, לגבי המלצתך לאכול יותר אגוזים וזרעי פשתן, אבקש לציין שאני נוהג מזה זמן רב לאכול הרבה אגוזים (וזאת, בנוסף לשקדים ובוטנים), וכמו כן אני נוהג לשים כף זרעי פשתן טחונים בסלט של הבוקר, וכף שנייה בסלט של הערב. באשר למים וסודה - אני כבר שותה את כל המים והסודה שבאפשרותי לשתות (בערך 3-4 כוסות ביום. יותר מזה אינני יכול, כי מים רגילים אינם טעימים לי). אבל, מאידך, אני שותה לימונדה ותה קר, וכן בירה מאלט ומשקה חמוציות דיאטטי. באשר לטונה, האם יש לה ערך אחר כלשהוא? לפיכך, האם נתונים אלו משנים את תשובתך? שבוע אוב. אליצור

טרומבופיליה מסוג : ASPCR - anti protein c resistance תודה מראש

שלום , אין דיאטה מיוחדת למצב ספציפי זה. הטיפול הוא תרופתי בלבד, ובהתאם לתרופה אולי ישנה דיאטה. בל מקרה רצוי להוריד גורמי סיכון ליתר קרישיות כגון עישון, שתיה מוגזמת של אלכוהול, השמנה וחסר פעילות גופנית, אך אין מזון ספציפי. בברכה,דנה

13/06/2009 | 15:24 | מאת: 22

האם הפחתת מזונות שמכילים ויטמין K לא יכול לשפר את המצב כי מה שידוע לי בסנדרום טרומבופיליה מסוג ASPCR- anti protein c resistance חלבון C – תלוי בויטמין K, שמסונתז בכבד. ירידה בו עושה ירידה בהיווצרות טרומבין. הודה מראש

11/06/2009 | 15:26 | מאת: ל

שלום דנה כמה קלוריות יש ברביולי שלושת הגבינות עם שמנת ופיטריות? את מכירה ארוחה כזו? וכמה קלוריות במיץ תפוזים ונס קפה מחלב 3%?

13/06/2009 | 14:00 | מאת:

שלום, אין לי מידע לגבי ארוחה כזו. אם זה בא באריזה מוכנה, כתוב עליה ערך קלורי ל- 100 גר' ומזה את יכולה לחשב כמה יש במנה הכללי. בכוס מיץ תפוזים יש כ- 90-100 קק"ל. ונס קפה, תלוי כמה חלב יש בפנים.ב- 1/2 כוס חלב 3% יש כ- 50-60 קק"ל. בברכה,דנה

11/06/2009 | 10:43 | מאת: רונית

שלום רב, יש לי שאלה שמטרידה אותי ואודה ךלכם אם תוכלו לעזור לי ואנא אל תשלחו אותי לכל מני מחשבונים כי ניסתי שם וכל מקום עם אינפרומציה שונה וגם לא כל כך ברור למה הם מתיחסים לכן אני שואלת כאן בצורה הכי ברורה שאני יכולה לתאר כדי שאדע שאין אי הבנות... כאשר אני קונה בסופר פילה הודו מהמוכנים הקפואים / מצוננים רשום ערך תזונתי על המוצר שהוא סביב ה- 130 - 140 קלוריות ל - 100 גרם. אבל אני יודעת שכאן לא מדובר בבשר נטו אלא עם תוספת של מיים וכ"ו. רציתי לדעת אם אני מכינה לבד בבית או מקבלת במקום אחר בשר חזה עוף טרי אשר למשל נלקח טרי כמו שהוא ,נעטף הנייר כסף והוכנס למשל לטוסטר. כמה קלוריות ל - 100 גרם יהיה בחזה מוכן (ודא"ג כמה יש בחזה טרי לא מבושל - ערך שונה כמובן כי לאחר החימום המשקל משתנה עקב איבוד נוזלים...) ניסיתי פשוט לבדוק לבד ונראה לי שכאילו ל-100 גרם חזה מחומם יוצא כסביב ה- 200 קלוריות ל- 100 גרם שזה כמו הערך שכתוב על השניצלים הקפואים מוכנים וזה נראה לי קצת לא הגיוני ואני ממש מבולבלת או שהערך שראיתי עבור חזה טרי למשל הוא גבוה ממה שבאמת (דא"ג כ- 100 גרם חזה טרי - לאחר החימום בטוסטר מישקלו ניהיה כ- 65- 70 גרם) אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי הסבר וערכים יותר נכונים, ובנוסף מה ההבדל לחזה הודו (מחזה עוף) תודה רבה רבה מראש...

13/06/2009 | 13:55 | מאת:

שלום רונית, תמיד צריך לבדוק כמה לפני ולא אחרי, כי זה אכן מבלבל. אם את יודעת כמה לפני, זה לא משתנה אחרי, כי מה שהולך לאיבוד זה המים, שאין להם ערך תזונתי. בכל מקרה ב- 100 גר' חזה עוף לפני בישול יש כ- 110 קק"ל- מזה נשאר כ- 75 גר' לאחר בישול. כמובן שכמות הקלוריות זהה. בברכה,דנה

11/06/2009 | 02:42 | מאת: חווה

לאחרונה יצא לי לשמוע כל מיני דברים לא כ"כ חיוביים לגבי מאכל הטופו. אינני יודעת אם מדובר בשמועות או בעובדות נכונות, ועל כן ראיתי לנכון לברר את הנושא בפורום. האם טופו פוגע בגדילה? מאיץ שיעור בגוף? והנורא מכל - האם אכילת טופו יכולה לגרום לסרטן??? אשמח לתשובה. הנני צמחונית גאה מזה כ-5 שנים, ותזונתי מבוססת בין השאר על טופו ושאר תחליפי חלבונים. בתודה, חווה

12/06/2009 | 11:46 | מאת:

שלום חווה, אכילת סויה בגיל מבוגר שונה מבגיל צעיר. לא הייתי נותנת לילדי, בנות וביחחוד בנים לאכול סויה בשל נוכחות פיטואסטרוגנים הידועים כפוגעים בגדילה ובפוריות של בנים. לגבי סרטן, דווקא נשים הצורכות יותר סויה, במזרח הרחוק, סובלות פחות מסרטן שד ורחם, אך אלו נשים במזרח הרחוק, וישנם הבדלים רבים ביניהן לבין הנשים במערב. נשים עם סיפור משפחתי של סרטן תלוי אסטרוגן, לא הייתי ממליצה לאכול סויה. אין המלצה לגבי צריכת טופו ספציפית, מניעה או העשרה, אלא לשלב בתפריט כמו כל מזון אחר. לכל הדעות, דיאטה צמחונית, אינה נחשבת למזינה או בריאה יותר מדיאטה המכילה בשר, דגים ביצים ומוצרי חלב. בברכה,דנה

10/06/2009 | 15:16 | מאת: שושי

שלום רב, הייתי מעונינת לדעת כיצד נספגים הויטמינים בגופנו: סתם דרך המעי הדק או במנגנון מסודר כמו ספיגת סוכר וכו..

11/06/2009 | 10:27 | מאת:

שלום שושי, לכל ויטמין מנגנון ספיגה שונה. לדוגמה ויטמינים מסיסי שומן כגון ויטמין D'E'K'A נספגים עם שומן בנוכחות מלחי מרה. ויטמין B12 נספג בעזרת נוכחות של חלבון הנקרא אינטרינסיק פקטור המופרש מהקיבה ובנוכחות חומצה . הוא נספג בחלק האחרון של המעי הדק. יש כמובן עוד מנגנונים רבים, אך לצערי אין אפשרות לפרט את כולם במסגרת פורום זה. בברכה,דנה

10/06/2009 | 14:33 | מאת: בטי

אני לא סובלת מעצירות ביום ראשון 7.6 עשיתי ניתוח שאיבת שומן ומתיחת בטן אני בת 55 שנה. ביום ראשון לפני הניתוח היתה לי יציאה לאחר שבועיים של דייאטה כלומר פירות וירקות ומים, מאז הניתוח לא היה לי צורך ביציאה חוץ משתן לא היה לי יציאה מאתמול אני מאוד צריכה לשרותים אבל אני לא מצליחה, יש לי כאבים אני עם חגורת בטן והתפירה היא בסוף הבטן כמו ניתוח קיסרי לכל אורך הבטן, אני שותה הרבה, אוכלת רסק תפוחי עץ, ובכל זאת לא מצליחה יש רמה מסויימת של כאב ואז אני מפסיקה שוחחתי עם המנתח אמר שאני יכולה ולא לפחד צהתפרים כי אחרי 6 שעות התפרים כבר חזקים ולא נפתחים ואני מפחדת, מה ניתן לעשות איזה אוכל לאכול כדי שיהיה לי כיבה רקה, אמר שאני אשיג נרות גליצין, מה לעשות סובלת מאוד תודה בטי

שלום בטי, הוסיפי לתפריט הרבה ירקות ופירות ושתיה של 2 ליטר ליממה. נסי לשים שזיפים מיובשים בתוך מים רותחים, לקרר ולשתות את המים. אם כל אלו לא עוזרים קחי כדורים משלשלים לימים הקרובים. בברכה,דנה