פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
10/06/2009 | 12:50 | מאת: ענת

שלום, אני מבינה שהשמן המומלץ לטיגון ואפיה הינו שמן הקנולה מבחינת טמפרטורה וחימצון. מה ההבדל בין שמן קנולה "מזוכך" שמוכרים בסופר לבין שמן קנולה אורגני בכבישה קרה שנמכר בחנויות טבע (פרט למחיר כמובן) ? האם בתהליך הפקת השמן המזוכך הוא עובר חימום ? תודה, ענת.

11/06/2009 | 10:21 | מאת:

שלום ענת, פעולות העיבוד השונות בעיקר משפיעות על הרכב השמן מבחינת נוגדי חמצון, הרכב חומצות שומן וטמפ' עישון. שמנים בכבישה קרה עדיפים מבחינת שימוש לטיגון ובישול ופחות רגישים לטמפ' גבוהות ולחמצון. גם בשמן קנולה יש הבדלים בין האיכויות השונות ולכן המחירים שונים. להערכתי ניתן להסתפק בשמן קנולה מזוכך שמוכרים בסופר. בברכה,דנה

10/06/2009 | 11:58 | מאת: גוגן

שלום, ההיתי רוצה לדעת את ערכי דג זהבון ,לא מצאתי באף מקום לדעת מבחינת חלבונים ,שומן , פחממה מפני שאני עושה ספורט ואין לי שום מידע תודה

שלום, ב- 100 גר' דג זהבון יש : 92 קק"ל, 20 גר' חלבון, 1 גר' שומן, אין פחמימות ויש 71 מ"ג כולסטרול. בברכה,דנה

10/06/2009 | 11:34 | מאת: מלי

ברצוני להתחיל לאכול בבוקר מעט קוואקר שאכין? האם סוג מזון זה גורם לגזים? מאוד חשוב לי כי אני סובלת מנפיחות וגזים

10/06/2009 | 13:28 | מאת:

שלום מלי, כל מוצר מזון עשיר בסיבים תזונתיים עלול לגרום לגזים. רצוי לשתות הרבה מים בנוכחות סיבים אלו. בברכה,דנה

10/06/2009 | 07:12 | מאת: ענבל

שלום אני מתגוררת בסין. בעיר בה אני גרה אין להשיג יוגורט שאינו מתוק לכן רכשתי מכונה להכנת יוגורט ואני מכינה בעצמי. אני משתמשת בחלב מקומי אך דואגת להרתיחו לפני כן, על מנת לשלול מצב שהחלב לא עבר פיסטור (על אף שהסיכוי לכך קטן ביותר). כמה שאלות: 1. האם יוגורט בהכנה ביתית מכיל את אותם רכיבים תזונתיים טובים הקימים ביוגורט קנוי (למשל בארץ)? 2. האם בטוחה צריכה של יוגורט ביתי בזמן הריון. 3.מה הסכנה אם אכן קיימת, בצריכת מוצרי מזון לא מפוסטרים בהריון? האם ניתן לחוש בכך ישר לאחר האכילה (שלשול, כאב בטן או כל סימפטום מוכר אחר)? והאם עלול להיגרם נזק לעובר? אודה על תשובתך ענבל

10/06/2009 | 13:29 | מאת:

שלום ענבל, לא יהיו אותם ערכים תזונתיים, כי המקורות שונים וליוגורט מוסיפים חיידקים פרוביוטיים. הבעיה העיקרית במקרה שלך זו הסכנה שהחלב לא עבר פסטור, והרתחה לא מספיקה במקרה כזה, ולכן אם אינך בטוחה לגבי בטיחות החלב אל תשתמשי בו בהריון כי יש סכנה לך ובעיקר לעובר. בברכה,דנה

לשיפור הספיגה של הברזל או שיש עיניין רק במקורות ברזל מהצומח ? באופן כללי מה עדיף לצרוך תפוזים או פלפל לשיפור הספיגה ?

שלום דני, זה נכון רק לגבי ברזל מהצומח או מתוספים. אין העדפה בין מקורות ויטמין ה-C למיטב ידיעתי. בברכה,דנה

09/06/2009 | 15:31 | מאת: גלי

האם פחממות טובות אלה הם אורז תפוחי אדמה קוסקוס פסטה?? והאם שאוכלים אותם מרגישים שובע לאורך זמן? האם יש להוסיף לזה משהו? תודה רבה

10/06/2009 | 13:32 | מאת:

שלום גלי, פחממות מומלצות הינם פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך הגורמות לשובע כגון, בטאטה, קינואה, כוסמת, פסטה מחיטה מלאה, קטניות כגון אפונה, שעועית, עדשים פול ועוד. אורז מלא או בר גם אפשר לצרוך. כל אלו מומלצים יותר מאלו שציינת מבחינת ערכים תזונתיים ומבחינת שובע. בברכה,דנה

09/06/2009 | 14:53 | מאת: ענת

שלום לך דוקטור, אני בת 49 עם נשירת שיער קלה מזה מס' שנים, לאחרונה אני חווה נשירה שיער חזקה מזה כחודש. יש לציין שסיימתי תהליך של דיאטה שהחל לפני כ-4 חודשים ובמהלכו השלתי כ-12 ק"ג. במהלך הדיאטה המעטתי באכילת בשר דגים וביצים. רופא המשפחה שלי שלח אותי לבדיקת דם . תוצאות ה-B12 הראו על כמות של 212. האם יש לי חוסר בוויטמין למרות שזה בנורמה של קופ"ח כללית 160-670 ? ברצוני לציין בנוסף כי אני עייפה במהלך היום אפילו בתחילתו. אני בעלת טלסמיה מינור וההמוגלובין שיצא בבדיקה הוא ,11.3 בלוטת התריס יצאה תקינה. מה עושים? האם אני צריכה לקחת תוספים למיניהם? האם באמת יש לי חוסר בוויטמין B12 ואם כן אזי האם יש קשר בין ה-B12 לנשירת שיער? אודה לך על תשובתך, ענת.

10/06/2009 | 13:33 | מאת:

שלום ענת, רמות הויטמין נוטות לנמוכות, הייתי שוקלת תוסף של B12 תת לושני. בכל מקרה אנמיה וחסר ברזל לכשעצמו כולל הגבלת חלבונים כגון בשר וביצה שמהווים מקור מצויין גם לאבץ יכולים להסביר נשירה. עליך להחזיר מזונות אלו, ותוכלי לרות שהנשירה תשתפר. במידה ולא, פני לרופא עור. בברכה,דנה

09/06/2009 | 11:45 | מאת: מוטי

על פי מחקר שפורסם בינואר 2008 על הקשר בין פרוקטוז לסיכוי לחלות במחלת גאוט,רציתי לדעת האם כל אחד נמצא בסיכון ואם כן מהי התזונה המומלצת.

10/06/2009 | 13:42 | מאת:

שלום מוטי, המחקר הראה שאנשים שצורכים יותר שתיה ממותקת ופרוקטוז יש להם יותר סיכוי לחלות בגאוט. זה היה באוכלוסיה שהם בדקו. זה לא אומר שכולם יחלו בגאוט. גאוט הינה מחלה מאוד אופיינית לאנשים הסובלים מהשמנת יתר וחוסר פעילות גופנית. בשילוב עם תזונה לא נכונה זה עלול להגביר סיכוי לגאוט. המחקר לא אמר שפרוקטוז עושה גאוט, אלא שישנה קורלציה בין צריכת סוכר ופרוקטוז לגאוט, כלומר קשר נסיבתי ולא סיבתי. בברכה,דנה

08/06/2009 | 23:50 | מאת: ריקי

שלום רב רציתי לשאול אני ובעלי אנשים שמתמודדים עם המשקל הרבה ז"א בעלי היה שמן ורזה וכן גם אני שומרת מאוד, לא מצליחה לרזות כי אני אחרי לידה 1/2 שנה וגם בגיל 42, אני רוצה להתחיל לשנות לילדים את התזונה פחות פחממות בארוחת הצהרים אני מבשלת יום יום, איך עושים זאת בלי שהם יעשו ברוגז ולא יאכלו בכלל. תודה

10/06/2009 | 13:49 | מאת:

שלום ריקי, למה להוריד פחמימות? מה שאולי מתאים לך ולבעלך לא בהכרח מתאים לילדיך, ותוזנה נכונה לא כוללת הגבלת ו/או הורדת פחמימות. מה שכן , חשוב לבחור בסוג ואיכות הפחמימות וגם גודל המנה. ילדים דורשים פחמימות לגדילה, ריכוז והתפתחות. נסי לשלב ליד המנה הבשרית ו/או הדג, בטאטה, אורז מלא, כוסמת, קינואה, קטניות והפחתי באורז לבן, תפוחי אדמה ופסטות רגילות. בברכה,דנה

08/06/2009 | 11:23 | מאת: מיכל

שלום רב, לחם ודגנים גורמים לי לתחושת נפיחות לפיכך הפסקתי לאכול. בתקופות מבחנים ועומס אני מרגישה שחסרות לי הפחמימות לריכוז - מה שהרבה פעמים מביא אותי לאכילת שוקולדים. האם ישנה פחמימה טובה ובריאה שהיא לא לחם ודגנים שתוכל לעזור לי בתקופות כאלה? (ניסיתי אורז ופריכיות - אבל זה עושה לי עצירות)

שלום מיכל, מה לגבי קינואה וקטניות כגון אפונה, עדשים וכו', כיצד את מרגישה איתם? בברכה,דנה

08/06/2009 | 06:41 | מאת: מרינה

לבתי נמצאו באיסוף שתן 24 שעות: חלבון גבוה מאוד בשתן (1116), PHOSPHORUS-U 24 h - נמוך מהנורמה (237) URIC -URINE 24h - נמוך מהנורמה (10) URIC ACID-U SAMPLE - נמוך מהנורמה (19) וכן היו מספרי הערות מ-1 עד 7 ללא פירוט. לחץ הדם שלה תקין (120/80), גילה 18. האם ההפרעה בתפקודי כליות הפיכה? האם דיאטת DASH דלת מלח או ללא מלח, יכולה לשפר את מצבה עד לריפוי מלא? מה עוד אפשר לעשות, כדי לרפאה?

שלום מרינה, ראשית עליכן לגשת לנפרולוג לבירור החלבון בשתן ולערוך בדיקות נוספות כגון תפקודי כליה, אולטרהסאונד ועוד. בהתאם לאבחון יש לעקוב אחר דיאטה הניתנת ע"י דיאטנית מומחית לתחום. לרוב הדיאטה כוללת הגבלת נתרן (מלח) ובהתאם לבדיקות אפשר לראות עם דיאטת DASH מתאימה. כמו כן יש לשקול דיאטה להגבלת חלבון קלה, כמובן בהתאם לאבחון הרפואי של הבעיה. בברכה,דנה

במאזן הכללי בין תועלת לנזק ,מה עדיף?

שלום, אין לי מושג מהם חומרי ההדברה, יש מספר רב של סוגים ולכל אחד השפעה אחרת. לרוב שטיפה טובה במים ו/או סבון עוזרת להורדת חומרי ההדברה. הנשק הוא רק אם נחשפים לכמויות גדולות או מצטברות לאורך השנים. בברכה,דנה

07/06/2009 | 18:40 | מאת: ל

שלום דנה כמה קלוריות יש בבקבוק מים בטעם ענבים של נביעות ובכל הטעמים? והאם מים בטעמים עדיף יותר לשתות לכל אורך היום מאשר לשתות מיץ מתרכיז? האם מים בטעמים יותר בריא מתרכיז?

08/06/2009 | 12:13 | מאת:

שלום, מים בטעמים מכילים כ- 15 קק"ל ל- 100 מ"ל משקה, כלומר בבקבוק יש כ- 3-4- כפיות סוכר. הם ממש לא יותר בריאים ועדיף לא תרכיז ולא מים בטעמים, אם חשוב לך לא להכניס סוכר עודף לגופך. בברכה,דנה

07/06/2009 | 17:21 | מאת: מלי

אני בת 50 שסובלת מיתר לחץ דם(עם טיפול מאוזנת לרוב) וכולסטרול יש לי כולסטרול 220.41 ldl-cholest 150.95 אבקש לקבל המלצה לדיטה מטעימה

08/06/2009 | 12:09 | מאת:

שלום מלי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים. בברכה,דנה

07/06/2009 | 16:05 | מאת: ד.

לוקח כמוסות שונות מהסיבות המפורטות בהמשך, מבין/מרגיש שמבחינה 'בין-כמוסתית' אינני לוקח אותן בשילוב/תיזמון אופטימלי (לעיתים כאבי בטן או תחושה כללית לא טובה), ואולי אפילו מזיק. אנא עצתך.. בן 62, בריאות כללית טובה למעט דלקת ערמונית והשתנות תכופות, ואלרגיה למוצרי חלב. חיידק הליקובקטור חוסל באנטיביוטיקות ולכן דופן הקיבה רגישה אך מתחזקת. תזונתי בריאה. פרמיקסון (מבוסס על דקל ננסי, 2 ליום לערמונית). פרוביוטיקה (3 בשבוע משום שבעבר לקחתי הרבה אנטיביוטיקות). קלציום וויטמין D (ל- 3 חודשים עקב בעיה קלה במיפוי עצמות וויטמין D 21 - נמוך, לוקח 2000). ברזל עדין וויטמין C (ל- 3 חודשים עקב ירידה קלה בפריטין/מאגרי ברזל, ה-C500 מסייע לספיגה). B12 (בתחום הנמוך של הנורמה ובעקבות האנטיביוטיקות שלקחתי). כמוסה אחת ליום מכל אחד מאלה: ליקופן (לערמונית) אומגה 3 (לבריאות) פרחי צבר ואבץ (לערמונית) רימונים (לערמונית) חמוציות (להליקובקטר שהיה בעבר). שותה תה: רימונים, חמוציות, פרחי צבר, ירוק, קמומיל. אוכל פירות רגילים - תפוח, פומלית, בננה, ויבשים - חמוציות, אוכמניות, תאנה, שזיף, תמר. בתזונתי ירקות מגוונים, זרעי דלעת וחמניות, טונה, לחם מלא, אורז מלא, ושונות. תודה.

07/06/2009 | 16:23 | מאת:

שלום, יכולות להיות אינטראקציות רבות בין התוספים. נראה לי שאתה לוקח יותר כמוסות ממזון, ויש לכך בוודאי השלכות. איני יכולה לתת לך עצה מועילה, כי כמעט כל התוספים אינם מקובלים פרט לאומגה 3 וויטמין D' B12, והליקופן.לא ידוע לי על קשר בין הליקובטר לחמוציות, כך שאתה יכול להפסיק. לגבי הפרחים והרימונים, אפשר להשיג הכל מהמזון, וכך להפחית בתוספים. לגבי המינון והזמנים, רצוי להתייעץ עם רוקח. בברכה,דנה

07/06/2009 | 15:04 | מאת: שושי

שלום רב, לאחרונה קראתי על כך שיש הרבה בעיות עם עיכול החלב: שבני אדם לא מעכלים את חלבון החלב - קזאין וכן שחלב יכול לגרום לתגובות אלרגיות (נזלת כרונית, ליכה) לפי הרפואה האטרנטיבית. מה דעתך על כך והאם יש בכך מן האמת? תודה

07/06/2009 | 16:20 | מאת:

שלום שושי, נכון להיום אין הוכחה מדעית לכך. יש תיאורים במדע לאלרגיות, יותר לחה ובעיות במערכת העיכול אך זוהי בעיה אישית ולא קבוצתית. מוצרי חלב הינם חלק בלתי נפרד מהתפריט שלנו, והורדתם מחייבת תחליפים הולמים, שכרגע אין, לפחות לא מבחינת תכולת וספיגת סידן. אנו בהחלט מעכלים את החלבונים, יש לכך אנזימים במערכת העיכול. אין להפוך בעיה של אחד לבעיה כללית. כרגע ההמלצה עומדת על אכילת 3 מוצרי חלב ליממה. בברכה,דנה

07/06/2009 | 15:01 | מאת: אתי

הבנתי שאכילת פחממות בכל ארוחה גורמת לעליה של אינסולין וכו....ולא כדי לאכול בכל ארוחה פחממות. בבוקר אני אוכלת סנב"ץ עשיר עם גבינות בפנים בצהרים אני אוכלת חזה עוף גדול עם סלט מה אני יכולה להוסיף? זה לא מספיק לי אני נשארת רעבה. האם כדי להוסיף יותר ירקות ? יותר מהחזה עוף? עד לפני כמה זמן ההייתי מכניסה את החזה עוף בתוך סנבי"ץ כי זו ארוחה שאני אוכלת בעבודה וזה היה לי נח.. תודה רבה

07/06/2009 | 16:17 | מאת:

שלום אתי, את יכולה להגדיל את המנה הבשרית ולהוסיף יותר ירקות טריים ומבושלים. תחושת ה"רעב" לפחמימות תעבור עם הזמן. בברכה,דנה

07/06/2009 | 12:48 | מאת: טל

היי אני ספורטאית שומרת על תזונה נכונה,הבנתי ממך ומעוד אנשי מקצוע שגם כאשר שומרים על תזונה נכונה יש לשלב שומנים בתפריט אני בדר"כ נמנעת מלאכול מאכלים הכוללים שמן רק מספר פעמים מועטות בשבוע בבישול יש שימוש בשמן קנולה או זית וגם רק כף אחת,שאלתי היא האם זה בסדר שכך הדבר? ואיך אנ יאמורה לדעת כמה שמן כזה או אחר יספיק לי לגוף כדי שלא יהיה יותר מידיי אלא רק יספק את הכמות המינימלית שבן אדם צריך? אשמח לתשובות תודה

07/06/2009 | 16:17 | מאת:

שלום טל, החישוב הוא פשוט, 30% מסך הקלוריות צריכים להגיע משומן, לא רק שמן, אלא שומן באופן כללי, גם מגבינות, בשר ועוד.המטרה היא לספק אנרגיה וחומצות שומן חיוניות. בברכה,דנה

07/06/2009 | 09:41 | מאת: אורן

האם כדורים נגד חרדה בשם ציפרלקס יכולים לגרום להשמנה? תודה

07/06/2009 | 16:15 | מאת:

שלום אורן, יש תיאורים על כך בספרות. רצוי להתייעץ עם הרופא שנתן את המרשם. בברכה,דנה

06/06/2009 | 00:09 | מאת: עמית

אני בחורה רזה ואוכלת כול יום 1200 קלוריות ואם אני יום אחד אוכלת 3000- ביום שלאחר מכן הג'ינס פשוט לא נסגר. איך זה הגיוני שאני משמינה כול כך מחריגה של יום אחד? האם זה בגדר הנורמה או שמא משהו לא בסדר בעיכול או בתפקוד של המערכת? או שזה משהו אחר?תודה,עמית

06/06/2009 | 11:05 | מאת:

שלום עמית, האם באותו היום את נשקלת ורואה שינוי אמיתי במשקל? בברכה,דנה

05/06/2009 | 14:47 | מאת: אפרת

אני בת 25 משקל 48 גובה 1.65 רציתי לדעת אם יש בעיה אם אני שותה כול יותר 3 ליטרים ולפעמים אף יותר? (אני שותה הרבה כי טעים לי לא כי אני מרגישה בצורך) ואין לי סוכרת האם זה משפיע על המערכות? אני מרגישה שהגוף שלי כבד ונפוח וכאילו יותר נוזלי ולא מוצק. תודה מראש

06/06/2009 | 11:04 | מאת:

שלום אפרת, אדם סביר יכול לצרוך 25-40 מ"ל מים לכל ק"ג משקל גוף, כלומר במקרה שלך זה נע בין 1200-1600 מ"ל ליממה, לא כולל הנוזלים שמגיעים מהמזון. שנית, משקלך נמוך ואת מוגדרת בתת משקל. התחושה שלך גופך כי הוא כבד ונפוח לא קשור לשתיה שלך, אלא לתחושה שלך לגבי גופך, שכן אינך באמת יכולה להרגיש כך, כאשר את בתת משקל חמור. אין סיבה לשתות 3 ליטר במקרה שלך, וגם עודף שתיה יכול להזיק למערכות. בברכה,דנה

05/06/2009 | 05:23 | מאת: עופרי

יכול להיות שלזנגביל (הכוונה לשורש הטרי) תכונות שגורמת לשיבוש המחזור החודשי? בדרך כלל המחזור שלי סדיר ונורמלי,מאד קל ב"תופעות לוואי" ואורך פחות משבוע.בחודש האחרון התחלתי לצרוך זנגביל טרי בסלטים ובשתיה (מגורר בתוך מים עם סוכר כמו לימונדה) והמחזור אורך כבר יותר משבעה ימים ומאד מתיש אותי. לפני שאת מפנה אותי- כבר קבעתי תור לרופא הנשים בשבוע הבא,אבל בכל זאת מעניין אותי לדעת. (גם אם יש מזונות נוספים שגורמים לשיבוש וצריך להמנע מהם)

שלום עופרי, אמנם זהו לא תחום ההתמחות שלי, אך מקריאה ראיתי כי שימוש בזנגביל מעורר מחזור שמאחר ומוריד תופעות לוואי של מחזור. ככל הנראה עליך הוא משפיע בצורה שונה. הייתי מפסיקה ורואה כיצד המחזור הבא מתנהג. בכל מקרה זה קשור יותר לתחום התזונה האלטרנטיבית-סינית, כי אין על כך מחקרים מדעיים שמצאתי. בברכה,דנה

04/06/2009 | 21:49 | מאת: ירדן

שלום דנה, מזה שנים "מזהירים" אותי ממאכלים מטוגנים. אני יודעת שאוכל מטוגן משמין יותר מאוכל אחר וכי תהליך ההתחממות משנה מרכיבים כימיים בתוכו שלא בריאים. שאלתי היא- מה ההבדל מבישול, למשל? הרי בישול זה גם חימום של השמן והוא נספג באוכל גם כן? האם אורז מבושל עם כף שמן אכן יותר בריא ופחות משמין מאורז מטוגן עם כף שמן? ואם אני נמנעת מאכילת מטוגן למעט חביתה פעם ביום בשמן קנולה/זית- האם זה גם זה גם לא מומלץ? תודה רבה ירדן

06/06/2009 | 10:55 | מאת:

שלום ירדן, בבישול, הטימפ' אליו מגיע המזון ו/או השמן הינן נמוכות בהרבה מתהליך טיגון, ואז יש לנו פחות חמצון. ברור שמבחינה קלורית אין הבדל. אם ניתן לבשל ללא שמן, זה מומלץ עוד יותר. יש לקחת בחשבון ש-30% מהקלוריות צריכות להגיע משומן על מנת לספק חומצות שומן חיוניות וויטמינים מסיסי שומן. לכן יש לשלב שומן בדיאטה, שמן זית או קנולה, אבוקדו או זרעים הינם מקור מצויין לשומן חד בלתי רווי, ורצוי ומומלץ לשלבם בדיאטה. ככל שיותר טבעיים ופחות עברו תהליכי עיבוד כך יותר טוב. בברכה,דנה

04/06/2009 | 16:20 | מאת: ל

שלום אני לא אוהבת כל כך לשתות מים, הם לא טעימים לי, אז מצאתי פיתרון, אני קונה תרכיז מיץ כל פעם בטעם אחר אבל רק תרכיז מיץ דיאט. קניתי תרכיז מיץ עסיס דיאט (6 קלוריות לכוס) ולאחרונה קניתי תרכיז מיץ ענבים שלך מורמורלייט. האם יש בעיה לשתות מיצים מתרכיזים כאלה במשך כל היום? האם זה פוגע בבריאות?

06/06/2009 | 10:52 | מאת:

שלום, אין הבדל בין שתיית תרכיזים אלו למשקה דיאט אחר. אין כמו כן הוכחה כי צריכת מוצרי דיאט פוגעת בבריאות במינונים סבירים. במקרה שלך המינון סביר. בברכה,דנה

04/06/2009 | 14:39 | מאת: שרה

דנה שלום, יש לי אוסטאופורוזיס קלה. אני נוטלת תוסף של סולגאר Caltrate +D בבדיקות הדם האחרונות שלי התגלה מחסור בויטמין D. האם לקחת פעמיים ביום או יותר את הסידן + D או לקנות תוסף של ויטמין D/ האם יש לו ספיגה טובה מהמזון? ואם כן איזה? חשיפה לשמש לא באה בחשבון מבחינתי. תודה

06/06/2009 | 10:51 | מאת:

שלום שרה, עליך להתייעץ עם הרופא המטפל. לרוב אני ממליצה על תוסף סידן ללא הויטמין, ולקחת את הויטמין בטיפות. בברכה,דנה

07/06/2009 | 15:00 | מאת: שרה

קודם כל תודה על תגובתך. כמה טיפות? איזה תוסף? יש חברה מומלצת או שאיכות המוצר דרך הקופה זהה

04/06/2009 | 03:10 | מאת: אפרת

חיממתי מעדן חלב בטעם שוקו-דיאט (עם ממתיק מלאכותי) ושתיתי אותו מספר פעמים. לאחר מכן, הופיעו לי כאבי תופת בבטן התחתונה למשך חודש! כעת הכאבים חלפו. שאלתי היא-האם אני צריכה להיות במעקב עקב הנזק שאולי גרמתי לעצמי בחימום המעדן ושתיית החומר הרעיל (פירוק האספרטיים)? תודה. אפי המודאגת.

04/06/2009 | 12:57 | מאת:

שלום אפרת, אכן חימום אספרטיים אסור והוא גורם לשחרור חומרים הגורמים לרעילות. אם הכאבים עברו ואין סימנים אחרים קליניים או בבדיקות דם, לא הייתי דואגת וממשיכה הלאה. בכל מקרה רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה,דנה

04/06/2009 | 18:34 | מאת: אפרת

תודה, דנה. את יודעת אולי מה צריך לחפש בבדיקות דם כדי לראות שהכל תקין?

03/06/2009 | 18:49 | מאת: ענבל

שלום אני בשבוע 14 להריון. לפני ההריון אובחנה אצלי רמת סוכר מעט גבוהה אך עדין בתחומי הנורמה, אוזנתי באמצעות תזונה דלת סוכרים והגבלת מנות פרי ל2-3 ביום. בחודשי ההריו הראשונים אני צורכת מדי יום 5-6 מנות פרי בגלל צורך באכילת מזונות קרים ומתוקים.אני עדין מקפידה שלא לאכול מזונות מתוקים אחרים (ואם כן במינון נמוך ומבוקר). האם צריכת פירות רבה עלולה להעלות את רמת הסוכר ולהוות בעיה בזמן ההריון? האם הית ממליצה בכל זאת להגביל את הכמות היומית? תודה ענבל

04/06/2009 | 12:38 | מאת:

שלום ענבל, אם הנטיה לסוכר גבוה קיימת, הסוכר יעלה גם בנוכחות 3 מנות פרי, אך עוד יותר מ- 5 מנות פרי. להערכתי, הצמדי לדיאטה דלת פחמימות פשוטות והגבילי בפירות. בברכה,דנה

03/06/2009 | 18:36 | מאת: אורחת

רציתי לדעת איך אני מהמרת כוס סוכר רגיל בסוכרלוז לייט נוזלי. תודה רבה

04/06/2009 | 12:38 | מאת:

שלום, סוכרה דייאט בנוזל - 150 מ"ל 10 טיפות = 1 כפית סוכר 30 טיפות = 1 כף סוכר. 1 כף נוזל = 1/2 ספל סוכר 2 כפות נוזל = 1 ספל סוכר בברכה,דנה

03/06/2009 | 17:50 | מאת: יעל

אני חולת פרקינסון עם הפרעת אכילה (בעיני קשה) בתקופה האחרונה, משהו כמו חודש ואולי יותר. נוטלת סינמט 10 , סלג'לין 5, PK MERZ , בלילה 1 MIRO ובבקר ציפרלקס 10 מג' - חייבת משהו לדיכוי התיאבון וקיבלתי את ה- REDUCTIL . האם יכול לעשות שינוי במצב המחלה (הפרקינסון) בנטילה למשך חודשיים בלבד - לנסיון????????????? האאם יש משהו אחר שלא משפיע על הסרוטנין ו/או הדופמין ויכול לדכא תיאבון???????? אני צריכה ממש הצלה!!!!!!!!! אני במשקל עודף ומשמינה בכל יום ויום יותר.

04/06/2009 | 12:34 | מאת:

שלום יעל, את שאלתך את חייבת להפנות לרופא ולא לדיאטנית. הטיפול הוא רפואי גרידא, והאינטראקציות יכולות להיות רבות, לכן רצוי גם להתייעץ עם רוקח או מומחה לפרמקולוגיה.במקביל, אפשר לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

03/06/2009 | 11:17 | מאת: מיטל

היי, אני בעלת תואר 1 במדעי ההתנהגות ברצוני ללמוד תזונה ועל כן רציתי לדעת האם כדאי לעשות תואר נוסף או ללמוד לימודי תעודה והאם זה יעזור לי להשתלב בשוק העבודה לאחר מכן אשמח לקבל תשובה והכוונה למוסד לימודים באיזור המרכז. תודה ויום טוב

04/06/2009 | 12:31 | מאת:

שלום מיטל, כדי לעסוק כדיאטנית קלינית עליך לעשות תואר ראשון נוסף בתזונה. לימודי התעודה אינם מסמיכים אותך לעבודה עם אנשים בקליניקה. באיזור המרכז יש את הפקולטה ברחובות ומכללת אריאל. בברכה,דנה

02/06/2009 | 20:13 | מאת: מיכל

שלום! בני בן שנה ו-3,המשקל שלו תקין ואף קצת מעל הממוצע והוא אוכל הכל ואוהב לאכול, אין לנו בעיות אכילה. לאחרונה הוא פיתח רומן חדש עם קוטג', הוא כל הזמן מבקש קוטג' ואף מטפס על המקרר כדי להשיגו. עכשיו הוא אוכל חבילה ביום והוא אוכל אותה לבד בלי תוספות, הוא לא מסכים לתוספות. רציתי לדעת האם זה בעייתי כמות כזו של קוטג' ליום? והאם י שבעיה לצרוך יותר מזה ליום? יש לציין כי הוא לא אוכל מוצרי חלב נוספים במשך היום גם לא הנקה וגם לא מטרנה. תודה!

04/06/2009 | 12:29 | מאת:

שלום מיכל, הדיאטה הממוצעת של תינוקות בישראל כוללת כמות חלבון גבוהה מההמלצה. הבעיה העיקרית באכילת קוטג' במינון כזה היא כמות החלבון שנתרמת. בקופסת קוטג' יש בממוצע 20-25 גר' חלבון. ההמלצה לתינוק בגילו היא כ- 1.8 גר' חלבון לק"ג משקל גוף. בפועל הם אוכלים 4-5 גר'/ק"ג ליממה, שגם זה יותר מדי. לכן עליך לבצע חישוב שהוא לא צורך יותר מדי חלבון, כולל המנה הבשרית ועוד. אין בעיה עקרונית עם הקוטג' עצמו. מעבר לכך, רצוי להרגיל אותו גם למוצרי חלב אחרים, ללא כל קשר. בברכה,דנה

02/06/2009 | 14:35 | מאת: ליטל

אני בת 50. כבר זמן רב אני סובלת מצבירת נוזלים בעיקר ברגליים ובכפות הידיים. בקיץ הדבר מחמיר. האם יש תוסף מזון היכול לעזור? המנעות מנתרן קשה לי. ומי הפטרוזיליה... נמאס ולא כל כך עוזר. תודה.

02/06/2009 | 18:42 | מאת:

שלום ליטל, ראשית יש לערוך בירור אצל רופא המשפחה, מהי הסיבה . אם הסיבה הינה כלייתית, אין מנוס מלשמור על דיאטה דלת נתרן, אם כל הקושי שבדבר. דיאטה אינה תמיד נוחה וטעימה, אך לכך יש פתרונות, כגון תחליפי מלח. אין תוסף מזון שעוזר בבעיה זו. בברכה,דנה

03/06/2009 | 14:41 | מאת: אורנה

כמו שידוע לי לא קיים תוסף תזונה שמכיל את כל הרכיבים יחדיו אבל אפשר לקחת שן ארי תמצית פטרוזיליה תמצית סרפד ובוכו הן בנפרד והן בתערובת כחליטה ואז התוצאה טובה יותר . כל זה מעבר כמובן לשאר הבדיקות שייעצו לך כאן לעשות.

02/06/2009 | 13:27 | מאת: מאירה

ידוע לי שויטמין A המצוי גם בגזר, מסיס בשומן, אך האם כדי לנצל את ויטמין A עלי לאכול גם שומןיחד איתו באותה ארוחה , או יש באפשרותי להסתמך על מאגרי השומן שבגופי, או בשומן שנאכל או יאכל בארוחות אחרות במשך היום? תודה מאירה

02/06/2009 | 18:44 | מאת:

שלום מאירה, מאגרי השומן לא עוזרים לספיגה, השומן צריך להיות בסביבת מערכת בעיכול. לרוב אנו צורכים גזר בנוכחות מזון אחר שבו יש שומן, כגון בשר או גבינה. אם אוכלים לבד, הויטמין ייספג פחות באופן משמעותי. בברכה,דנה

02/06/2009 | 08:16 | מאת: אליאן

תודה על תשובתך. האם לחם לבן ללא שמרים ניתן להשיג בחנויות טבע? זה לחם שאוכלים חולי צאליאק? תןדה

02/06/2009 | 18:45 | מאת:

שלום אליאן, ישנן מאפיות שעושות לחמים מיוחדים, נסי לברר באזור מגוריך. לחם לחולי צליאק או ללא גלוטן, ואין קשר לשמרים. בברכה,דנה

01/06/2009 | 17:35 | מאת: דני

האם חימום של אגוסי מלך במיקרו מפחית מערכם התזונתי? האם חלק מהויטאמינים יוצאים בחימום? תודה.

02/06/2009 | 18:47 | מאת:

שלום דני, חלק מהויטמינים אכן רגישים לטמפ' גבוהות של חימום, ולכן לא מומלץ לחמם. בנוסף, חימום בטמפ' גבוהות גורם לחמצון של חומצות השומן החד בלתי רוויות באגוז ומורידות את ערכו התזונתי המועיל לתחלואה לבבית. בברכה,דנה

01/06/2009 | 16:27 | מאת: ליאת

שלום רב, יש לי שאלה מדעית. שמן זית הוא חד בלתי רווי, ואני מניחה שיתרונו בגוף הוא שהוא משמש כאנטיאוקסידנט בגלל היכולת לקלוט חמצן בקשר החופשי שבו. שמן סויה הוא רב בלתי רווי כלומר יש לו הרבה קשרים חופשיים לקלוט רדיקלים, אם צדקתי ואם לא אבקש לדעת מדוע שמן סויה פחות עדיף משמן זית? תודה

02/06/2009 | 19:00 | מאת:

שלום ליאת, שומן חד בלתי רווי אינו מתפקד כאנטיאוקסידנאט, להפך, נוכחות קשר כפול חושפת את החומצה ליותר חמצון. אך הפעולה לש חומצות שומן חד בלתי רוויות לא עובד דרך מנגנוני חמצון, אלא, ככל הנראה שפעול ברמת הגנים שלנו. היכולת האנטיאוקסידטיבית של שמן זית נובעת בין היתר, מנוכחות חומצות שונות בתוכו ואנטיאוקסידנטים רבים, התורמים להפחתת העקה החמצונית. זכרי, מנגנון הפעולה של חומצות שומן הוא לא דרך יכולתן להוות נוגד חמצון, אלא הפעלה ושפעול ברמת הגן. שמן סויה הרב בלתי רווי בעיקרו חשוף דווקא יותר לתהליכי חמצון, והוא אינו מהוו נוגד חמצון כלל. בברכה,דנה

01/06/2009 | 09:30 | מאת: רינה

שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי מספר שינויים באצבעות כפות הרגליים: בבוהן הימנית הופיעה לאחרונה פיגמנטציה חומה מתחת לגובה הציפורן בציפורן הבוהן השמאלית יש שני פסי רוחב שהופיעו מעט לפני הפיגמנטציה שנותנים מרקם מחורץ לציפורן, מעין שתי תעלות. מה דעתך?האם זה קשור לחוסר או תזונה בלתי מאוזנת? תודה רבה ויום טוב.

01/06/2009 | 21:41 | מאת:

שלום רינה, לא נראה לי שקשור לתזונה, התייעצי עם רופא עור. בברכה,דנה

01/06/2009 | 09:22 | מאת: אליאן

לאחר בדיקות רבות והכל תקין לשמחתי. בטן נפוחה אחרי אכילת לחם ודגנים וכו. האם לחם משיפון מלא הוא תחליף טוב לכל לחם אחר? או שגם בו יש שמרים? מה לא לאכול עם לדעתי אני מתנפחת בבטן לאחר לחם ודגנים...גם קורפלקס ודגני בוקר לא לאכול? מה למעשה גורם להתנפחות ולאי נוחות..

01/06/2009 | 21:39 | מאת:

שלום אליאן, יש לחפש במיוחד אחר לחמים ללא שמרים, לחם שיפון רגיל בהחלט יכול להכיל שמרים וסיבים תזונתיים. הייתי מתחילה מלחם לבן ללא סיבים ושמרים ומוסיפה בהדרגה סיבים ו/או שמרים ובודקת תגובה. בברכה,דנה

31/05/2009 | 20:28 | מאת: מאיה

לא יכולה לפתוח פער גדול בין הארוחות. במיוחד בבוקר , אם אני לא יאכל ארוחת בוקר עד השעה 9 , מיד ארגיש חולשה ורעד ברגליים. מדוע זה קורה? מה ניתן לאכול או לעשות כדי לא להגיע למצבים כאלו? יש לציין שאני בריאה ללא מחלות ולא נוטלת שום כדורים.

שלום מאיה, לכל אדם צרכים שונים ולכל אחד הרגלים שונים. עליך לדאוג לאכול כל 2-3 שעות ארוחה. רצוי פחמימות מורכבות כגון כריך, מעדן+פרי, לאכול יותר דגנים מלאים, קטניות, ולהמנע מאכילת סוכרים פשוטים. בברכה,דנה

31/05/2009 | 13:04 | מאת: חלי

שלום, בני בן ה-4.5 לא אוכל גבינות לבנות מכשהיה תינוק. הוא אוכל רק גבינה צהובה וגם זה לא באופן יומיומי. גם מעדני חלב הוא לא אוכל באופן יומיומי. לאחרונה הופיעו לו שני כתמים לבנים על ער הפנים ורציתי לדעת האם זה יכול להיות חוסר בסידן. בנוסף, האם יש תוספי סידן לילדים שאפשר לקנות לו ולהוסיף אותם לארוחות? תודה רבה,

31/05/2009 | 21:38 | מאת:

שלום חלי, לא נראה לי שיש קשר בין הכתמים לנושא הסידן. התיעצי עם רופא הילדים. ישנה אפשרות לתוספי סידן. שאלי את הרוקח, יש מעין סוכריות ג'לי מועשרות בסידן המיועדות לילדים. בברכה,דנה

30/05/2009 | 21:33 | מאת: אלי

איך מומלץ לקחת את הפרוביוטיקה בזמן לקיחת אנטיביוטיקה? והאם ישנה אפשרות לקחת פרוביוטיקה על קיבה ריקה ולא לאכול אחרי זה?

31/05/2009 | 10:43 | מאת:

שלום אלי, אין המלצה חד משמעית. רצוי הרחק מלקיחת האנטיביוטיקה, לפחות שעה. ישנם האומרים אחרי.לא ידוע לי על המלצה מיוחדת לגבי עם או בלי אוכל. רצוי להתייעץ עם הרוקח או לקרוא התוויות על האריזה. בברכה,דנה

02/06/2009 | 18:26 | מאת: רחל

מומלץ לקחת פרוביוטיקה במהלך טיפול אנטיביוטי וכשבוע לאחר מכן על מנת לשקם את הפלורה התקינה שקיימת במערכת העיכול. וההמלצה היא כחצי שעה לאחר האוכל על מנת שחומציות הקיבה תרד בזמן הנטילה.

30/05/2009 | 19:56 | מאת: אנה

שלום האם בלשון בקר יש רמת כולסטרול גבוהה? מה רמת שומנים וכולסטרול באיברים כמו כבד, לב, לשון...?

31/05/2009 | 21:15 | מאת:

שלום אנה, איברים פנימיים ביסודם עתירי כולסטרול. כבד יותר מכולם, כ- 120 מ"ג ל- 100 גר' כבד לפני בישול. לבבות מכילים כ-3% שומן וכ- 100 מ"ג כולסטרול ואילו לשון גם עתירת שומן (18%) וגם מכילה כ- 80 מ"ג כולסטרול ל- 100 גר'. מזונות אלו לא נחשבים למזינים במיוחד ויש לצרוך לעיתים רחוקות. בברכה,דנה

30/05/2009 | 11:48 | מאת: טובה הררי

יש לי פעילות יתר של בלוטת התריס המאוזנת כרגע ללא טיפול תרופתי(בעבר לקחתי מרקפטיזול). כיום אני נוטלת כדורי נורמיטן במינון 25 מ"ג. כמו כן אני אוכלת כל יום כפית זרעי פשתן טחונים. אני נמנעת כמובן מאכילת דגים בגלל היוד. אני מעוניינת לקחת אומגה 3 כתוסף מזון. האם אומגה 3 מעובד (ג'ל) מכיל יוד? מה המינון המומלץ לי של אומגה 3?

31/05/2009 | 10:42 | מאת:

שלום טובה, לצערי אין לי מידע בנושא. עליך לפנות ליצרן עצמו. ההמלצה לומגה 3 משתנה אך מדובר בכ-1.5 גר' ליממה. בברכה,דנה

02/06/2009 | 18:19 | מאת: רחל

באלספה אין יוד ובהקשר של הריון גם אין כספית, כך שבטוח לשימוש.

30/05/2009 | 11:03 | מאת: אורן

יש היום מידע רב על נזקי החלב כך שידוע שהחלב מביא יותר נזק מאשר תועלת . כמו כן קראתי שהסידן של החלב כמעט שלא נספג בגוף ולהיפף, אפילו "בורח" בעקבות חומרים אחרים שנמצאים בחלב. שאלתי היא מהם תחליפי החלב הטובים על מנת לצרוך את הסידן והמינרלים במקום לצרוך חלב.

31/05/2009 | 10:41 | מאת:

שלום אורן, אני לא אדון עימך לגבי סוגית מוצרי החלב, אלא אענה ישירות על שאלתך לגבי תחליפים. אין היום תחליפים הולמים למוצרי חלב מבחינת תכולת סידן וספיגה.מוצרי החלב אינם גורמים "לבריחת סידן" זוהי המצאה ללא הוכחה. מוצרי סויה אינם תחליף הולם במקרה שאין אלרגיה למוצרי חלב. נסהלעבור למוצרי חלב עיזים או השתמש בסרדינים, טחינה, שקדים וכרוב כמקור לסידן ולשקול תוסף. בברכה,דנה

29/05/2009 | 19:53 | מאת: יהודה

שלום רציתי לדעת כמה קלוריות שווה 100 גרם או ק"ג למשל כמה קלוריות להפחית כדי להרזות ק"ג וכמה להוסיף כדי לעלות? תודה רבה...

31/05/2009 | 10:39 | מאת:

שלום יהודה, 1 ק"ג משקל גוף שווה 7000 קק"ל לערך. בברכה,דנה

31/05/2009 | 19:14 | מאת: יהודה

דנה תודה רבה רציתי לדעת אם זה משתנה בין נשים לגברים למשל הבת שלי שוקלת 37 והיא צריכה לעלות במשקל האם גם אצלה קילו שווה 7000 קלוריות? תודה רבה וסליחה יהודה

28/05/2009 | 23:52 | מאת: ירון

אני אוכל יום יום כרןב ,כשליש ראש, האם יש לי מספיק הספקת סידן? תודה ירון

29/05/2009 | 12:24 | מאת:

שלום ירון, ב- 100 גר' כרוב טרי יש כ- 40 מ"ג סידן. גם אם תאכל כרוב שלם זה לא יעלה על 300-400 מ"ג לכרוב, כאשר ההמלצה עומדת על לפחות 1000 מ"ג סידן ליממה.כמו כן לא כל הכמות הנאכלת אכן נספגת. בברכה,דנה

30/05/2009 | 15:59 | מאת: ירון

כלאמר רצוי לקחת תוסף סידן ציטרט,,,נכון?

28/05/2009 | 16:28 | מאת: מיה

שלום רב, אשמח לקבל ממך מספר תשובות: ראשית אני בחורה בת 31 שמגיל 11 אני צמחונית (ללא בשר ודגים אך אוכלת מוצרי גבינה וביצים) הייתי שמחה לקבל ייעוץ ממך על תזונה שכדאי להמנע ממנה ותזונה שכדאי לצרוך אותה (איך, מתי, כמויות וכדומה) לאור תוצאות בדיקות הדם האחרונות שערכתי: (תודה מראש על הסבלנות) בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי ערכי ה- uric acid היו נמוכים (2.4) מה זה אומר? בנוסף- cpk גבוה מאוד 339H הברזל iron נמוך 26L הferritin נמוך 7L מה זה אומר?? בנוסף (ואחרונים חביבים (-:)- ה-mcv נמוך 77 וה- mch 25.6. אשמח לשמוע ממך הסבר בהקדם. תודה ויום טוב- מיה

29/05/2009 | 12:28 | מאת:

שלום מיה, רמת החומצה האורית נמוכה אצלך בעיקר בגלל שאינך אוכלת בשר.רמות הברזל והפריטין נמוכים גם כן, כמו רבים מהצמחוניים, כי אינך צורכת מספיק ברזל מהמזון, כנ"ל לגבי המדדים האחרונים שציינת שמסמלים על אנמיה מיקרוציטית, כלומר אנמיה הנובעת מחסר ברזל. לגבי ה- CPK, איני רואה קשר לתזונה, התייעצי עם רופא המשפחה וקבלי ממנו גם המלצה לתוסף ברזל ובירור אנמיה. בברכה,דנה

28/05/2009 | 14:35 | מאת: רציה

כבר מספר חודשים בליווי נטורופתית עשיתי שינויים באורח החיים: עברתי לתזונה טובה ומאוזנת בשילוב כמות נאה של פעילות גופנית. למרות זאת לא ירדתי במשקל, השבוע התגלו אצלי חיידק הליקובטור פלורי בקיבה ואובחנתי כחסרת סבילות ללאקטז. האם שתי אלה עשויים להיות גורמים המחבלים במאמצי? האם יש המלצות לגבי מיגור טבעי של החיידק? נ.ב- קרו גם דברים טובים עקב שינוי אורח החיים, התאזנו אצלי רמות הכולסטרול והפסקתי לצרוך מוצרי חלב

שלום, אין כל קשר בין החיידק ו/או הרגישות ללקטוז לירידה במשקל. ירידה במשקל היא פונקציה של מאזן שלילי ואת פשוט לא הגעת אליו עדיין. ברגע שיהיה מאזן אנרגטי שלילי את תרדי. העובדה שאת צורכת תזונה בריאה לא מעידה על דיאטה מופחתת קלוריות. לשם כך יש לפנות לייעוץ אצל דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

28/05/2009 | 14:35 | מאת: מניאנה

שלום לפני כשבועיים התחלתי לקחת תוספת של סידן 2 ליום מתחלתי להרגיש הזעת יתר בידיים וכפות הרגליים במיוחד בזמן פעילות גופנית ולאורך היום ,הפסקתי לכמה ימים את לקיחת הסידן ומאמת ההזעה הפסיקה ,האם יש קשר? כי פשוט זה מאוד מפריע שאלתי היא האם יש קשר ומה ניתן לעשות? תודה

28/05/2009 | 15:46 | מאת:

שלם, לא ידוע לי על תופעת לוואי כזו, אך יש להתייעץ עם הרופא ו/או רוקח. בברכה,דנה

28/05/2009 | 12:51 | מאת: שלמה

אני סובל מפעילות יתר של אחת מבלוטות הפרה-תרואיד כתוצאה מכך רמת הסידן בדם גבוהה-10.5 מ"ג.רמת הסידן בשתן(איסוף של 24 שעות)317 מ"ג.האם דיאטת דלת סידן יכולה להקטין את רמות הסידן ?מהן הסכנות בדיאטה כזו?עלי להדגיש כי לא אובחן אצלי דלדול עצם חריג לגילי(אני בן 64).אודה על התיסות לשאלותי

28/05/2009 | 15:45 | מאת:

שלום שלמה, הנחיה לתזונה דלת סידן היא במקרה של סידן גבוה מהנורמה, כאשר שלך בגבול, אם ישנה הפרשה מוגברת בשתן של סידן (שתלויה בכמות שאתה צורך) ואם אתה מטופל בויטמין D. בכל מקרה הרופאה האנדוקרינולוגית צריכה להמליץ לך על דיאטה כזו במידת הצורך. הואיל ומראש איננו צורכים מספיק סידן בדיאטה לרוב מה שאנו צורכים לא צריך עוד להגביל, אך לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה