פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
01/06/2009 | 09:22 | מאת: אליאן

לאחר בדיקות רבות והכל תקין לשמחתי. בטן נפוחה אחרי אכילת לחם ודגנים וכו. האם לחם משיפון מלא הוא תחליף טוב לכל לחם אחר? או שגם בו יש שמרים? מה לא לאכול עם לדעתי אני מתנפחת בבטן לאחר לחם ודגנים...גם קורפלקס ודגני בוקר לא לאכול? מה למעשה גורם להתנפחות ולאי נוחות..

01/06/2009 | 21:39 | מאת:

שלום אליאן, יש לחפש במיוחד אחר לחמים ללא שמרים, לחם שיפון רגיל בהחלט יכול להכיל שמרים וסיבים תזונתיים. הייתי מתחילה מלחם לבן ללא סיבים ושמרים ומוסיפה בהדרגה סיבים ו/או שמרים ובודקת תגובה. בברכה,דנה

31/05/2009 | 20:28 | מאת: מאיה

לא יכולה לפתוח פער גדול בין הארוחות. במיוחד בבוקר , אם אני לא יאכל ארוחת בוקר עד השעה 9 , מיד ארגיש חולשה ורעד ברגליים. מדוע זה קורה? מה ניתן לאכול או לעשות כדי לא להגיע למצבים כאלו? יש לציין שאני בריאה ללא מחלות ולא נוטלת שום כדורים.

שלום מאיה, לכל אדם צרכים שונים ולכל אחד הרגלים שונים. עליך לדאוג לאכול כל 2-3 שעות ארוחה. רצוי פחמימות מורכבות כגון כריך, מעדן+פרי, לאכול יותר דגנים מלאים, קטניות, ולהמנע מאכילת סוכרים פשוטים. בברכה,דנה

31/05/2009 | 13:04 | מאת: חלי

שלום, בני בן ה-4.5 לא אוכל גבינות לבנות מכשהיה תינוק. הוא אוכל רק גבינה צהובה וגם זה לא באופן יומיומי. גם מעדני חלב הוא לא אוכל באופן יומיומי. לאחרונה הופיעו לו שני כתמים לבנים על ער הפנים ורציתי לדעת האם זה יכול להיות חוסר בסידן. בנוסף, האם יש תוספי סידן לילדים שאפשר לקנות לו ולהוסיף אותם לארוחות? תודה רבה,

31/05/2009 | 21:38 | מאת:

שלום חלי, לא נראה לי שיש קשר בין הכתמים לנושא הסידן. התיעצי עם רופא הילדים. ישנה אפשרות לתוספי סידן. שאלי את הרוקח, יש מעין סוכריות ג'לי מועשרות בסידן המיועדות לילדים. בברכה,דנה

30/05/2009 | 21:33 | מאת: אלי

איך מומלץ לקחת את הפרוביוטיקה בזמן לקיחת אנטיביוטיקה? והאם ישנה אפשרות לקחת פרוביוטיקה על קיבה ריקה ולא לאכול אחרי זה?

31/05/2009 | 10:43 | מאת:

שלום אלי, אין המלצה חד משמעית. רצוי הרחק מלקיחת האנטיביוטיקה, לפחות שעה. ישנם האומרים אחרי.לא ידוע לי על המלצה מיוחדת לגבי עם או בלי אוכל. רצוי להתייעץ עם הרוקח או לקרוא התוויות על האריזה. בברכה,דנה

02/06/2009 | 18:26 | מאת: רחל

מומלץ לקחת פרוביוטיקה במהלך טיפול אנטיביוטי וכשבוע לאחר מכן על מנת לשקם את הפלורה התקינה שקיימת במערכת העיכול. וההמלצה היא כחצי שעה לאחר האוכל על מנת שחומציות הקיבה תרד בזמן הנטילה.

30/05/2009 | 19:56 | מאת: אנה

שלום האם בלשון בקר יש רמת כולסטרול גבוהה? מה רמת שומנים וכולסטרול באיברים כמו כבד, לב, לשון...?

31/05/2009 | 21:15 | מאת:

שלום אנה, איברים פנימיים ביסודם עתירי כולסטרול. כבד יותר מכולם, כ- 120 מ"ג ל- 100 גר' כבד לפני בישול. לבבות מכילים כ-3% שומן וכ- 100 מ"ג כולסטרול ואילו לשון גם עתירת שומן (18%) וגם מכילה כ- 80 מ"ג כולסטרול ל- 100 גר'. מזונות אלו לא נחשבים למזינים במיוחד ויש לצרוך לעיתים רחוקות. בברכה,דנה

30/05/2009 | 11:48 | מאת: טובה הררי

יש לי פעילות יתר של בלוטת התריס המאוזנת כרגע ללא טיפול תרופתי(בעבר לקחתי מרקפטיזול). כיום אני נוטלת כדורי נורמיטן במינון 25 מ"ג. כמו כן אני אוכלת כל יום כפית זרעי פשתן טחונים. אני נמנעת כמובן מאכילת דגים בגלל היוד. אני מעוניינת לקחת אומגה 3 כתוסף מזון. האם אומגה 3 מעובד (ג'ל) מכיל יוד? מה המינון המומלץ לי של אומגה 3?

31/05/2009 | 10:42 | מאת:

שלום טובה, לצערי אין לי מידע בנושא. עליך לפנות ליצרן עצמו. ההמלצה לומגה 3 משתנה אך מדובר בכ-1.5 גר' ליממה. בברכה,דנה

02/06/2009 | 18:19 | מאת: רחל

באלספה אין יוד ובהקשר של הריון גם אין כספית, כך שבטוח לשימוש.

30/05/2009 | 11:03 | מאת: אורן

יש היום מידע רב על נזקי החלב כך שידוע שהחלב מביא יותר נזק מאשר תועלת . כמו כן קראתי שהסידן של החלב כמעט שלא נספג בגוף ולהיפף, אפילו "בורח" בעקבות חומרים אחרים שנמצאים בחלב. שאלתי היא מהם תחליפי החלב הטובים על מנת לצרוך את הסידן והמינרלים במקום לצרוך חלב.

31/05/2009 | 10:41 | מאת:

שלום אורן, אני לא אדון עימך לגבי סוגית מוצרי החלב, אלא אענה ישירות על שאלתך לגבי תחליפים. אין היום תחליפים הולמים למוצרי חלב מבחינת תכולת סידן וספיגה.מוצרי החלב אינם גורמים "לבריחת סידן" זוהי המצאה ללא הוכחה. מוצרי סויה אינם תחליף הולם במקרה שאין אלרגיה למוצרי חלב. נסהלעבור למוצרי חלב עיזים או השתמש בסרדינים, טחינה, שקדים וכרוב כמקור לסידן ולשקול תוסף. בברכה,דנה

29/05/2009 | 19:53 | מאת: יהודה

שלום רציתי לדעת כמה קלוריות שווה 100 גרם או ק"ג למשל כמה קלוריות להפחית כדי להרזות ק"ג וכמה להוסיף כדי לעלות? תודה רבה...

31/05/2009 | 10:39 | מאת:

שלום יהודה, 1 ק"ג משקל גוף שווה 7000 קק"ל לערך. בברכה,דנה

31/05/2009 | 19:14 | מאת: יהודה

דנה תודה רבה רציתי לדעת אם זה משתנה בין נשים לגברים למשל הבת שלי שוקלת 37 והיא צריכה לעלות במשקל האם גם אצלה קילו שווה 7000 קלוריות? תודה רבה וסליחה יהודה

28/05/2009 | 23:52 | מאת: ירון

אני אוכל יום יום כרןב ,כשליש ראש, האם יש לי מספיק הספקת סידן? תודה ירון

29/05/2009 | 12:24 | מאת:

שלום ירון, ב- 100 גר' כרוב טרי יש כ- 40 מ"ג סידן. גם אם תאכל כרוב שלם זה לא יעלה על 300-400 מ"ג לכרוב, כאשר ההמלצה עומדת על לפחות 1000 מ"ג סידן ליממה.כמו כן לא כל הכמות הנאכלת אכן נספגת. בברכה,דנה

30/05/2009 | 15:59 | מאת: ירון

כלאמר רצוי לקחת תוסף סידן ציטרט,,,נכון?

28/05/2009 | 16:28 | מאת: מיה

שלום רב, אשמח לקבל ממך מספר תשובות: ראשית אני בחורה בת 31 שמגיל 11 אני צמחונית (ללא בשר ודגים אך אוכלת מוצרי גבינה וביצים) הייתי שמחה לקבל ייעוץ ממך על תזונה שכדאי להמנע ממנה ותזונה שכדאי לצרוך אותה (איך, מתי, כמויות וכדומה) לאור תוצאות בדיקות הדם האחרונות שערכתי: (תודה מראש על הסבלנות) בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי ערכי ה- uric acid היו נמוכים (2.4) מה זה אומר? בנוסף- cpk גבוה מאוד 339H הברזל iron נמוך 26L הferritin נמוך 7L מה זה אומר?? בנוסף (ואחרונים חביבים (-:)- ה-mcv נמוך 77 וה- mch 25.6. אשמח לשמוע ממך הסבר בהקדם. תודה ויום טוב- מיה

29/05/2009 | 12:28 | מאת:

שלום מיה, רמת החומצה האורית נמוכה אצלך בעיקר בגלל שאינך אוכלת בשר.רמות הברזל והפריטין נמוכים גם כן, כמו רבים מהצמחוניים, כי אינך צורכת מספיק ברזל מהמזון, כנ"ל לגבי המדדים האחרונים שציינת שמסמלים על אנמיה מיקרוציטית, כלומר אנמיה הנובעת מחסר ברזל. לגבי ה- CPK, איני רואה קשר לתזונה, התייעצי עם רופא המשפחה וקבלי ממנו גם המלצה לתוסף ברזל ובירור אנמיה. בברכה,דנה

28/05/2009 | 14:35 | מאת: רציה

כבר מספר חודשים בליווי נטורופתית עשיתי שינויים באורח החיים: עברתי לתזונה טובה ומאוזנת בשילוב כמות נאה של פעילות גופנית. למרות זאת לא ירדתי במשקל, השבוע התגלו אצלי חיידק הליקובטור פלורי בקיבה ואובחנתי כחסרת סבילות ללאקטז. האם שתי אלה עשויים להיות גורמים המחבלים במאמצי? האם יש המלצות לגבי מיגור טבעי של החיידק? נ.ב- קרו גם דברים טובים עקב שינוי אורח החיים, התאזנו אצלי רמות הכולסטרול והפסקתי לצרוך מוצרי חלב

שלום, אין כל קשר בין החיידק ו/או הרגישות ללקטוז לירידה במשקל. ירידה במשקל היא פונקציה של מאזן שלילי ואת פשוט לא הגעת אליו עדיין. ברגע שיהיה מאזן אנרגטי שלילי את תרדי. העובדה שאת צורכת תזונה בריאה לא מעידה על דיאטה מופחתת קלוריות. לשם כך יש לפנות לייעוץ אצל דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

28/05/2009 | 14:35 | מאת: מניאנה

שלום לפני כשבועיים התחלתי לקחת תוספת של סידן 2 ליום מתחלתי להרגיש הזעת יתר בידיים וכפות הרגליים במיוחד בזמן פעילות גופנית ולאורך היום ,הפסקתי לכמה ימים את לקיחת הסידן ומאמת ההזעה הפסיקה ,האם יש קשר? כי פשוט זה מאוד מפריע שאלתי היא האם יש קשר ומה ניתן לעשות? תודה

28/05/2009 | 15:46 | מאת:

שלם, לא ידוע לי על תופעת לוואי כזו, אך יש להתייעץ עם הרופא ו/או רוקח. בברכה,דנה

28/05/2009 | 12:51 | מאת: שלמה

אני סובל מפעילות יתר של אחת מבלוטות הפרה-תרואיד כתוצאה מכך רמת הסידן בדם גבוהה-10.5 מ"ג.רמת הסידן בשתן(איסוף של 24 שעות)317 מ"ג.האם דיאטת דלת סידן יכולה להקטין את רמות הסידן ?מהן הסכנות בדיאטה כזו?עלי להדגיש כי לא אובחן אצלי דלדול עצם חריג לגילי(אני בן 64).אודה על התיסות לשאלותי

28/05/2009 | 15:45 | מאת:

שלום שלמה, הנחיה לתזונה דלת סידן היא במקרה של סידן גבוה מהנורמה, כאשר שלך בגבול, אם ישנה הפרשה מוגברת בשתן של סידן (שתלויה בכמות שאתה צורך) ואם אתה מטופל בויטמין D. בכל מקרה הרופאה האנדוקרינולוגית צריכה להמליץ לך על דיאטה כזו במידת הצורך. הואיל ומראש איננו צורכים מספיק סידן בדיאטה לרוב מה שאנו צורכים לא צריך עוד להגביל, אך לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

28/05/2009 | 11:51 | מאת: ספיר

שלום דנה. אני בת 25 וקורה לי לאחרונה שאני צוברת נוזלים ויש לי מעין בצקת בבטן, ברגליים בידיים ולפעמים אף בפרצוף. זה קורה לאחר ימים בהם אני אוכלת יותר ממה שאני רגילה לאכול. מדוע זה קורה? איך אפשר להפטר מזה? והאם זה נחשב השמנה? כי המכנס לא עולה עליי כמעט... יש לציין שעשיתי בדיקות דם וחלבון והכל יצא תקין. תודה מראש

28/05/2009 | 15:43 | מאת:

שלום ספיר, האם את מעלה פיסית במשקל בימים אלו? כי אם לא ידוע על תופעה כזו אלא אם כן יש לך רגישות למלח הגורמת לך לצבור נוזלים ואז יש להבדק ע"י רופא ו/או נפרולוג. אם את עולה במשקל, אזי יש לך את התשובה. בברכה,דנה

29/05/2009 | 20:34 | מאת: ספיר

באילו מזונות יש מלח? ממה להמנע?

27/05/2009 | 22:56 | מאת: רינת

שלום אחי בן 19.5 חלה במחלת הנשיקה האם יש צורך בתזונה מיוחדת במהלך המחלה? יש הטוענים שאסור לאכול דברים שונים אם זה נכון אבקש לפרט מה בדיוק תודה מראש רינת

28/05/2009 | 15:41 | מאת:

שלום רינת, אין כל הנחיה תזונתית מיוחדת במצב של מחלת הנשיקה. זוהי מחלה וירלית שחולפת. בברכה,דנה

27/05/2009 | 20:54 | מאת: nily

בני בן שנה וחצי אלרגי לחלב ואינני מאכילה אותו בכל הדברים שצוינו האם גרמתי לו נזק עד כה? ואיזה מזון נוסף אני יכולה להאכיל אותו ברצוני לציין שקשה לי עם הסרדינים ושקדים ואגוזים אסור בגיל כזה אז מה נותר???

שלום נילי, איני מומחית לתזונת ילדים. עליך לפנות לייעוץ אישי לדיאטנית ילדים ולהרכיב תפריט מתאים לבנך. בברכה,דנה

27/05/2009 | 17:07 | מאת: מיכל

שלום רב, כל פעם אחרי אכילת דברים הקשורים ללחם ודגנים, הבטן מתנפחת לי מאד,כואבת וגם אני חשה בעייפות רבה. עשיתי בדיקת דם הכוללת בדיקת צליאק - הבדיקה נמצאה תקינה. האם הבדיקה מספיק אמינה? ואם זה לא קשור לצליאק למה זה יכול להיות קשור? האם עליי בכל מקרה להימנע מאכילת חיטה ודגנים? תודה

28/05/2009 | 15:40 | מאת:

שלום מיכל, ישנם אנשים הרגישים לסיבים התזונתיים בדגנים ו/או לשמרים. נסי לחפש מוצרים דלי סיבים ושאינם מכילים שמרים וראי כיצד את מגיבה אליהם. נסי כל יום מוצר אחר וראי תגובה. אם התופעה למרות ההפסקה אינה משתנה, יש להמשיך ולברר את נושא הנפיחות וההרגשה הלא טובה לאחר אכילת דגנים . בברכה,דנה

27/05/2009 | 15:03 | מאת: מיטל בוסקילה

היי, מחר ער חג השבועות ואני מניקה תינוק בן 3 חודשים שסובל באופן כרוני (נראה לי... ) מגזים. אני מנסה להפחית מוצרי חלב פרה מה "מותר" לאכול מהגבינות הרכות /הקשות ? האם פשטידה הכוללת גם ביצים יכולה להיות מזיקה? אשמח לרשימה "מותרת" תודה מראש וחג שמייח מיטל

28/05/2009 | 15:38 | מאת:

שלום מיטל, אין הוכחה כי אכילת מוצרי חלב ע"י האם משפיעה על התינוק היונק. אם הינך סובלת מגזים בעקבות אכילת מוצרי חלב אין אומר הדבר כי התופעה תעבור בחלב האם. בכל מקרה גבינות קשות כמעט ואינן מכילות לקטוז. אין בעיה באכילת ביצה. וכן אין הנחיות מיוחדות לשבועות ולאימהות מניקות. בברכה,דנה

27/05/2009 | 11:48 | מאת: אבישג

שלום, יש לי ילדה בת שנה ו-4 ח' , היא יודעת לאכול וללעוס, אולם היא לא מתעניינת באוכל היא אוהבת לטעום ולנשנש אך לא לאכול ארוחה שתשביע. מנגד היא מאוד אוהבת את בקבוק הסימלאק ואוכלת בערך כל 4-5 שעות ביום מה לעשות? ניסתי כל מיני מאכלים ? האם להתעקש? או שמא להמשיך עד אשר יימאס עליה הבקבוק? האם זה רע להמשיך לצרוך תחליף חלב בתדירות הנ"ל?

שלום אבישג, איני מומחית לתזונת ילדים, עליך לפנות לייעוץ אצל דיאטנית קלינית בטיפת חלב או בקופת החולים הקרובה למקום מגוריך, המתמחה בתזונת ילדים. בברכה,דנה

27/05/2009 | 11:11 | מאת: חמוטל

בס"ד שלום דנה אני בת 35 גובה 1.60 ושוקלת 86 ק"ג, אחרי 2 לידות(האחרונה לפני 3 שנים,במהלכה ולאחריה ירדתי בס"ה 13 ק"ג עקב סכרת הריונית, ושמרתי שנתיים) לפני חודש וחצי בערך התחלתי לעשות הליכה (3 בשבוע למשך שעה)+משמעת מים(בד"כ אי לא שותה הרבה)+אכילה בריאה ופחותה יותר ,למרות כל זאת אני לא ירדתי במשקל בכלל,הייתכן????? למה אחרות יכולות לרדת אפילו ללא ספורט ואני לא? מה יכולה להיות הסיבה? בלוטת התריס תקינה השבוע התחלתי לעשות הליכה כל יום ,ייתכן מצב של "תקיעות ראשונית" ואולי עכשיו אתחיל לרדת? האם חייב שההליכה תהיה ממש מהירה כדי לרדת? פשוט מבחינת כושר אני עדיין לא" שם". סליחה על האורך שבוע קסום וחג שמח

27/05/2009 | 12:36 | מאת:

שלום חמוטל, זה פשוט מאוד, טרם הגעת למאזן שלילי, ולכן אינך יורדת במשקל, התהליך יכול להתמשך מס' שבועות עד שתראי או תחושי שינוי. החוכמה לא להתייאש, להמשיך ולהתמיד, ולהכנס לכושר יותר טוב, ללכת יותר ומהר, ובתוך זמן קצר תראי את התוצאות. בברכה,דנה

27/05/2009 | 09:17 | מאת: א.

ד"ר רוזן שלום רב, לצערי, עד כה לא קיבלתי תשובה לשאלתי בנדון מ-17.5 ומ-18.5. אבקש תשובתך. תודה. א.

27/05/2009 | 10:18 | מאת:

שלום, ד"ר גילה רוזן אינה עונה על שאלות בפורום בשלב זה. עניתי על תשובתך, שלחתי קישור למאמר מספר פעמים, כפי שביקשת והבעתי את דעתי בנושא.עמדתה של ד"ר גילה רוזן אינה שונה לגבי מולטיויטמין. בברכה,דנה

28/05/2009 | 13:48 | מאת:

שלום, לצערי התשובה הקודמת לא הודפסה. הנה תוכן הקישור : American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 84, No. 4, 880-887, October 2006 © 2006 American Society for Nutrition ORIGINAL RESEARCH COMMUNICATION Vitamin-mineral supplementation AND the progression of atherosclerosis: a meta-analysis of randomized controlled trials1,2 Joachim Bleys, Edgar R Miller, III, Roberto Pastor-Barriuso, Lawrence J Appel AND Eliseo Guallar 1 From the Departments of Epidemiology AND Medicine AND the Welch Center for Prevention, Epidemiology, AND Clinical Research, the Johns Hopkins Medical Institutions, Baltimore, MD (JB, LJA, AND EG); the National Institute on Aging, National Institutes of Health, Baltimore, MD (ERM); AND the Division of Biostatistics, National Center for Epidemiology, Instituto de Salud Carlos III, Madrid, Spain (RPB) Background: Laboratory AND observational studies suggest that antioxidant AND B vitamin supplementation may prevent atherosclerosis. Although trials have not shown a benefit of these supplements on clinical cardiovascular events, it is unknown whether they affect the progression of atherosclerosis as measured by imaging techniques. Objective: The objective was to perform a meta-analysis of randomized controlled trials of the effect of vitamin-mineral supplementation on atherosclerosis progression. Design: We searched the MEDLINE, EMBASE, AND CENTRAL databases for relevant studies. No language restrictions were applied. We separately analyzed trials using antioxidants (vitamins E AND C, ß-carotene, OR selenium) AND trials using B vitamins (folate, vitamin B-6, OR vitamin B-12). The progression of atherosclerosis was evaluated by B-mode ultrasound, intravascular ultrasound, OR angiography. Effect sizes were calculated for the difference in slope of atherosclerosis progression between participants assigned to supplements AND those assigned to the control group. Results: In trials not involving percutaneous transluminal coronary angioplasty, the pooled effect size was –0.06 (95% CI: –0.20, 0.09; 7 trials) for antioxidants AND –0.93 (95% CI: –2.11, 0.26; 4 trials) for B vitamins. In trials involving percutaneous transluminal coronary angioplasty, the pooled relative risk of restenosis was 0.82 (95% CI: 0.54, 1.26; 3 trials) for antioxidants AND 0.84 (95% CI: 0.34, 2.07; 2 trials) for B vitamins. Conclusion: Our meta-analysis showed no evidence of a protective effect of antioxidant OR B vitamin supplements on the progression of atherosclerosis, thus providing a mechanistic explanation for their lack of effect on clinical cardiovascular events.

שלום רב השאלה שלי היא האם לאחר שהובחן אצלי בגוף חוסר סירטונין איך אני יכולה ובאיזה מזונות אני צריכה לאכול אודה לכם על תשובתכם יום נפלא ותודה תודה

שלום, בכדי להעלות את רמת הסרוטונין יש להעלות צריכת מזון עשיר בחומצת אמינו טריפטופן המהווה חומר מוצא לסרוטונין. ברשימה זו תוכלי למצוא בשר הודו, חלב, יוגורט, ביצים, בשר, אגוזים, שעועית, דגים וגבינה קשה- ביחוד גבינה שוייצרית וצ'דר. בברכה,דנה

26/05/2009 | 22:59 | מאת: רחל

הייתי אצל נטורפתית שהמליצה לי להפסיק לקחת כדורי סידן שמוכרים דרך קופח ובמקום זאת לקחת סידן נוזלי קלמדין שרוכשים בבתי טבע ושיש בו מינרלים ולדבריה הכדורי סידן גורמים לאחר שימוש ארוך לאבנים בכליות האם ידוע על נשים שלקחו כדורי סיגן וקיבלו אבנים בכליות לאחר שימוש ארוך? תודה

27/05/2009 | 05:48 | מאת:

שלום רחל, ראשית, צריכת סידן אינה מעלה סיכוי לאבנים בכליות, נהפוכו, ברוב המקרים בהם מדובר באבני סידן-אוקסלאט, הטיפול הוא הוספת סידן. ישנם מקרים בהם ישנה בעיה עם בלוטת הפראתירואיד, שם המצב שונה ולעיתים יש להמנע מתוספי סידן באשר הם. באשר לקלמדין, אמנם התוסף עשיר מאוד בסידן וויטמין D אך הוא מכיל מגנזיום. המגנזיום גם כן חיוני לבריאות העצם, ובנוכחות סידן בכמויות גדולות ישנה פגיעה בספיגת מגנזיום, וחסר במגנזיום פוגע בספיגת סידן. שנית, המינון של הסידן גבוה מדי, ככל שמעלים מינון סידן, כך הספיגה פוחתת. במקום נטורופתית, התייעצי עם רופא מומחה אנדוקרינולוג. בברכה,דנה

26/05/2009 | 09:29 | מאת: אודליה

שלום רב, אמא שלי בת 65, התבקשה ע"י רופאה מומחית להפחית את צריכת הסידן. היא פוחדת אפילו לשתות קפה עם חלב בבוקר - למרות שלא נדרשה ממנה רמה כזאת של המנעות. אבל, חוסר הידיעה וההמלצה המפורשת לגבי מזונות מותרים ורצויים מול אלה שממש לא רצויים - יוצרת אי ודאות וחשש. בכל מקור מידע שאני מחפשת, כולם מסבירים איפה יש הרבה סידן ומה כדי לאכול כדי לקבל הרבה סידן. האם אין איזה שהיא טבלה\ הנחיות\ הצעות למנות\ תפריטים - לאנשים שצריכים דווקא להפחית??? אני בטוחה שהיא לא היחידה ואני לא מוצאת מידע מתאים.אשמח לעזרה.

26/05/2009 | 19:02 | מאת:

שלום אודליה, האם תוכלי לומר לי מהיכן נובעת המגבלה? בברכה,דנה

27/05/2009 | 11:59 | מאת: אודליה

הבעיה נובעת כתוצאה מהגדלה או בעיה מסויימת בבלטה שמיצרת ויטמין די. כרגע היא מקבלת ויטמין די וגם כדורים של סידן (אני חושבת פוסלן). יש לה בדם סידן - גבולי ומעלה ממה שצריך. גם הויטמין די הוא לא במחסור חמור אבל זה ההוראות שהיא קיבלה מהרפא - אני חושבת שזו אנדוקרינולוגית. היא ביקשה ממנה להפחית בסידן, ואמא שלי עשתה חרם על מלא מאכלים, מתוך חוסר ידיעה וחוסר יכולת לחשב את כמות הסידן שיש באפשרותה לאכול. בקיצור, קצת הלכנו לאיבוד וחסר לנו מידע.

26/05/2009 | 07:59 | מאת: מיכל

שלום רב, האם יש פתרונות לצורך הבלתי נשלט למתוקים בתקופות לחץ ועומס בלימודים?

26/05/2009 | 19:00 | מאת:

שלום מיכל, הפתרונות רבים אך אישיים ויש להתאימם למטופל. הטיפול במקרה זה הוא יותר פסיכולוגי מאשר פסיולוגי, וכלן מומלץ להתייעץ גם מומחה מתחום הנפש או ייעוץ פרטני עם דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

25/05/2009 | 23:47 | מאת: מיקי ו

אני רגישה לסוכר החלב לכן נמנעת מאכילת מוצרי החלב השונים ,משתמשת בחלב סויה טרי , לאחרונה רשמה לי רופאת המשפחה ויטמין d וסידן .תוספת הסידן גורמת לי להרגשה לא טובה בקיבה , מה אתם יכולים להמליץ לי שיהיה טוב בתודה ובברכה מיקי

26/05/2009 | 18:57 | מאת:

שלום מיקי, ראשית, אדם הרגיש ללקטוז יכול לאכול גבינה צהובה שכמעט וחסרה לקטוז ומהווה מקור מצויין לסידן, יש גם טחינה, חלבה ושקדים. בנוסף התייעצי עם הרופאה לגבי תוסף סידן שונה מזה שאת צורכת. בברכה,דנה

25/05/2009 | 23:43 | מאת: דינה

קראתי שדווקא החלב מבריח הסידן מהגוף וכן ביקרתי אצל נתורופט שהמליץ לי להמעיט ככל הניתן במוצרי חלב מאחר שהם מכילים הורמונים המזיקים לגוף. אשמח לתגובתך בנושא. חג שבועות שמח! דינה.

26/05/2009 | 18:56 | מאת:

שלום דינה, אכן מוצרי חלב יכולים להיות בעייתים לבני אדם מסויימים, ישנם כאלו הרגישים יותר לחלבונים ולסוכרי חלב הפרה, אך בשום פנים ואופן חלב מבריח סידן מהגוף. זוהי המצאה, משפט חלול מתוכן והוכחה. הגישה שלי היא שניתן לשלב כל פריט מכל קבוצת מזון קיימת, תבונה כל עוד נצרך ובמידה. גם מוצרי חלב ניתן לצרוך 3 ביום, לא חייב להיות במקור חלב פרה, היום ישנה תפקוה רבה גם מעיזים וכבשים. בברכה,דנה

25/05/2009 | 22:16 | מאת: אור

שלום רציתי לדעת אים זה הרבה לאכול גבינה צפתית גבינה בולגרית 4 פרוסות לחם קל וסלט ירקות ללא הגבלה והגבינות 5 אחוז אני 70 קילו בת 26 ומטר 1.57 האים זה בסדר אני רוצה לדעת אים אפשר לארזות מאכילה כזאת?ההה ואת הגינות אני אוכלת כמה חתיכות מיכול דבר

26/05/2009 | 18:53 | מאת:

שלום אור, פורום זה אינו מיועד לחוות דעה על דיאטה כזו או אחרת. עליך לפנות לייעוץ אישי. בברכה,דנה

25/05/2009 | 14:54 | מאת: נלה

אני בשבועות הראשונים להריון גילו לי אבנים בכיס מרה כמו כן עשיתי בדיקות לראות שאין חידקיים בקיבה עדיין לא הגיעו תוצאות מה האפשריות שלי לאכול על מנת שהעובר יהיה בסדר ולא יפגע כמו כן אני מקפידה על שתייית נוזלים אבקש לחזור אלי בדחיפות

25/05/2009 | 19:19 | מאת:

שלום נלה, במצב של אבנים בכיס מרה מומלץ לשמר על דיאטה דלת שומן, כדי למנוע את הכאב הפרשת מלחי מרה ההנזקקים לספיגת שומן. המנעי מטיגון, צרכי מוצרי חלב על 3% שומן והמנעי ממזונות עתירי שומן כגון חמאה, שמנים, אגוזים ושקדים ומאפים כגון בורקסים. כל השאר ניתן לאכול רגיל. אין לכך כל השפעה על העובר. בברכה,דנה

25/05/2009 | 13:03 | מאת: מילו

האם ספיגת הסידן מחלב שנצרך בדייסת קווקר מופחתת בשל הסיבים שבקווקר?

25/05/2009 | 19:17 | מאת:

שלום מילו, סיבים מפחיתים ספיגת סידן וברזל ממקורות מזון. בברכה,דנה

25/05/2009 | 12:39 | מאת: סימה

היי, לאמי בת 57 , יש בעיה עם מלח, האם יש משהו שאפשר להוסיף לאוכל כדי לא להרגיש אוכל תפל ללא נתרן. האם יש תבלינים מיוחדים ללא נתרן. אשמח לקבל תשובה.

25/05/2009 | 19:21 | מאת:

שלום סימה, אם לאימך אין בעיות כליה ואינה נוטלת תרופות המעלות אשלגן, ניתן להשתמש בתחליף מלח מופחת נתרן על בסיס אשלגן, אך רצוי להתייעץ עם דיאטנית או רופא לפני כן. מעבר לכך ניתן לתבל את המזון בשום, רוקט, אגוז מוסקט, מיץ לימון, חומץ, בזיליקום, חומץ בלסמי , כורכום, כמון פפריקה ועוד. בברכה,דנה

אם כך מה ההסבר לתופעת "בריחת הסידן" (אוסטאופורוזיס) הכל כך שכיחה בקרב ישראלים למרות תרבות צריכת מוצרי חלב בארץ ?

שלום אבי, אין בישראל יותר או פחות אוסטאופרוזיס מאשר במדינות מפוחות אחרות, וישנן גורמים נוספים מעבר לצריכת סידן. שנית מחקרים מראים כי ישראלים, למרות השפע במוצרי חלב, לא צורכים מספיק סידן בדיאטה הן ממוצרי חלב והן ממקורות אחרים. רצוי לפני שמצטטים משפטים לאשש במחקרים. בברכה,דנה

25/05/2009 | 11:52 | מאת: נועה

שלום, רציתי לדעת האם צריכת תבלין זה בכמות גבוהה אינה בריאה/ משמינה - האם בתבלין יותר קלוריות מבתבלינים האחרים? תודה

25/05/2009 | 19:26 | מאת:

שלום נועה, יש הרבה תבלינים לעוף. לרובם ערך קלורי יחסית זניח כי אנו משתמשים יחסית במעט על בסיס יומי. לרוב הבעיה היא בתכולת מלח (נתרן) גבוהה וחומרים משמרים, ולכן עדיף להתשמש בתערובת של תבלינים טבעיים. בברכה,דנה

25/05/2009 | 11:49 | מאת: תותי

שלום רב ביתי אובחנה לפני כחודש כחולה במחלת קרוהן.הבנו כי עחיה לאכול דיאטה דלת תאית . יש להימנע מלאכול ירקות ופירות וכן מוצרי חלב. ההתמודדות עם האוכל מאד קשה ! אין כמעט מה לאכול. הבנו כי יש להימנע מאכילת תאית שכן אינה מתעכלת ואינה מופרשת כראוי. בעננין החלב: האם מוצרי חלב פוגעים בחולים אלו ויש להימנע בכלל או שמא יש לנסות ומי שהמוצרים טובים לו יכול לאכול? מה התפריט המומלץ לחולים אלו על מנת לקבל את כל אבות המזון? תודה

25/05/2009 | 19:28 | מאת:

שלום תותי, התפריט בחולי קורהן מסובך ואינדבידואלי. כל מטופל מגיב בצורה שונה לסיבים, שומן ולקטוז, ולכן יש להתחיל בדיאטה אלמנטלית, כלומר ללא גורמי דלקת, אלרגיה ושלשולים ולהחשף בהדרגה על בסיס יומי למגוון מזונות עד למציאת האיזון האידאלי. דיאטה זו צריכה להעשות במסגרת טיפול צמוד של דיאטנית קלינית, הואיל והיא דיאטה דלה מאוד, שלעיתים צריך להשלים עם תוספי מזון. פנו לדיאטנית במרפאת הגסטרו הקרובה למקום מגוריכם. בברכה,דנה

25/05/2009 | 11:45 | מאת: דליה

המלצות תזונה

25/05/2009 | 19:29 | מאת:

שלום דליה, עליך לפנות עם בדיקות אחרונות לדיאטנית המתמחה בנפרולוגיה להתאמת תפריט. בברכה,דנה

25/05/2009 | 11:44 | מאת: ס.

לאחרונה קראתי כתבה ובה מדובר באריכות על נזקי החלב לגוף, ועל כמה מומלץ להמינע ממוצרי חלב היות וגופנו לא בנוי לפירוק החלבון של החלב. אני כבר שבועיים בלי מוצרי חלב והאמת היא שאני מרגישה טוב עם זה. חוץ מזה גם הפסקתי עם הקפה אז התועלת כפולה. שאלתי היא מה עמדתך כלפי כתבה זו? אני משתדלת לאכול חלבה ושקדים על מנת לספק סידן חלופי.

25/05/2009 | 19:34 | מאת:

שלום, עמדתי היא, כי עלינו לאכול מכל קבוצות המזון, לא יותר או פחות מכל קבוצה. לכל אדם תגובה אינדבידואלית למזון, ומה שמתאים ונוח לך לא נכון לאחר. אנו כבר למעלה מ- 3000 שנה צורכים מוצרי חלב, ישנם אנשים רגישים יותר וישנם כאלו שלא. אין חובה מבחינתי לצרוך מוצרי חלב, אם התחושה לא נוחה, אך צריך למצוא תחליף הולם לחלבון ולסידן.חלבה ושקדים לעולם לא יענו על צריכת הסידן, ולכן יש לשקול תוסף סידן תוך התייעצות עם רופא ו/או דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

25/05/2009 | 10:55 | מאת: ליזי

שלום, אני בת 27, בעלת תואר ראשון בתחום התקשורת ומעוניינת לשנות כיוון ללימודי תזונה. בדקתי קצת באינטרנט וראיתי שיש לימודי תזונה קלינית בפקולטה לחקלאות ובמכללת אריאל.כמו כן גם ראיתי שיש לימודי תזונה טבעית בסמינר הקיבוצים שנמשכים 3 שנים. האם כדאי לי ללמוד לתואר ראשון Bsc. או שמא מספיק להוציא בתחום תעודה מקצועית(שגם עבור זה נדרשות 3 שנות לימוד)ולהשתלב בשוק העבודה? מה את ממליצה? תודה, ליזי

שלום ליזי, השאלה מה את רוצה? אם את רוצה הסמכה כדיאטנית קלינית, עליך ללמוד ברחובות, אריאל או תל-חי. ההסמכה תאפשר לך ללמוד תזונה ברמה גבוהה ולטפל באנשים ברמה רפואית. אם את רוצה לעסוק בזה כתחביב ולהעשיר ידע, אולי מספיק סמינר הקיבוצים. איני יכולה לעודד אנשים ללמוד במוסדות לא מוכרים מבחינה מקצועית, ולסמינר הקיבוצים ותזונה אין כל הסמכה ו/או קשר. בברכה,דנה

25/05/2009 | 02:22 | מאת: לנה

שלום, יש לי תסמונת מעי הרגיז, מזה כשש שנים, עם נטייה לעצירות ונפיחות בבטן אחרי כל אוכל. איזה פתרונות תזונתיים ישנם כדי להפחית תופעות אלו? אני מנסה לשמור על תזונה בריאה (לא אוכלת אוכל מתוגן ושומני, לא שותה מוגז ואלכוהול, לא מעשנת, אוכלת אוכל שמכיל סיבים תזונתיים), אבל זה כמעט ולא מקל על הבעיה. תודה מראש, לנה.

25/05/2009 | 19:38 | מאת:

שלום לנה, הטיפול בתסמונת המעי הרגיז מורכב ואינבידואלי. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

24/05/2009 | 13:46 | מאת: שיר

אני בת 16.5, מסיימת כיתה י"א ורוצה להיות תזונאית. העניין הוא שלאחר נבירות באתרי מכללות ואוניברסיטאות אני עדיין לא מבינה כמה יחידות מתמטיקה אני צריכה כדי להתקבל ללימודים בעתיד.. כרגע אני 3 יח מתמטיקה ובכלל מתמטיקה היא לא הצד החזק שלי. כמה יחידות מתמטיקה אני צריכה כדי להיות תזונאית?

24/05/2009 | 15:07 | מאת:

שלום שיר, למיטב זכרוני המינימום דרישה הוא 4 יח' מתמיקה, שכן בשנה הראשונה לומדים הרבה מתמיקה, פיסיקה וכימיה. התחום הוא מאוד מדעי ולכן את צריכה לחזק את כישורייך בנושא. בברכה,דנה

27/05/2009 | 23:39 | מאת: טל

שלום שיר, אני מסיים כרגע תזונה באוניברסיטה העברית. אני מציע לך לצלצל ולבקש ייעוץ. אומנם עשיתי 4 יח"ל,אבל זה לא היה תנאי לקבלה.לתלמידי 3 יח"ל או 4 מתחת לציון מסוים דורשים רק קורס נוסף. בהצלחה!

24/05/2009 | 13:28 | מאת: אני

אני קמה בבוקר עם נפיחות בבטן האם זה בגלל הפירות שאכלתי ערב קודם? תפוח אגס אוכלת כל יום.?? ועוד קלמנטינה בחורף תודה רבה

24/05/2009 | 15:01 | מאת:

שלום, ייתכן, נסי להמנע מספר ערבים מאכילת פירות בערב, וראי אם חל שינוי. בברכה,דנה

24/05/2009 | 12:11 | מאת: נטע

אני חולת סכרת סוג 2 ומזריקה אינסולין לנטוס כבר חודש וחצי. נאמר לי שהיות והאינסולין מוזרק רק פעם אחת ביום אין צורך להתאימו לזמני הארוחות. רציתי להבין איך הארוחות לא משפיעות על הרמות בגוף.

24/05/2009 | 14:59 | מאת:

שלום נטע, אינסולין לנטוס יחודי בכך שהוא שומר על רמה אחידה לאורך 24 שעות בלי עליה ברמתו בניגוד לאינסולין מסוג אחר. לנטוס שומר על רמה בזאלית-בסיסית של אינסולין. לרוב הוא לא ניתן כטיפול יחיד אלא בשילוב של אינסולין קצר טווח לפני הארוחות. בכל מקרה, רצוי לשמור על ארוחות אחידות, בהתאם לתפריט למטופלי סוכרת ולעקוב לאורך זמן על רמות הגלוקוז בדם. אם הטיפול לא יספק צריך להוסיף אינסולין לפני הארוחות. בברכה,דנה

24/05/2009 | 11:06 | מאת: מיקה

שלום רב, בתי בת 4 חודשים וניזונה מהנקה מלאה לפני שבועיים התחלנו להוסיף בקבוק אחד של מטרנה חלבית בלילות אך גילינו כי היא אלרגית לחלבון הפרה אך לא אלרגית לסויה. ברצוני להוסיף תחליף חלב בנוסף להנקה הבעיה היא שאני מתלבטת מהו התחליף שכדאי לתת האם תחליף צמחי שהבנתי שהוא הכי רחוק מחלב אם ושמחדירים הורמונים מיותרים לבין הנוטרמיגן שאומרים שהוא פשוט מגעיל בטעם ובריח. אשמח מאוד להמלצתכם. מיקה

24/05/2009 | 11:35 | מאת:

שלום מיקה, איני מומחית לתזונת תינוקות וילדים. פני דליאטנית בבית החולים או בקופת החולים הקרובה למקום מגוריך. בברכה,דנה

23/05/2009 | 21:41 | מאת: גילי

האם ידוע על תופעות לוואי במוצר AGE - תמצית שום מיושן? והאם יש לו השפעות רעילות?

24/05/2009 | 09:56 | מאת:

שלום גילי, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

23/05/2009 | 13:08 | מאת: אסתר

אני אשה בת 83 והדיטנית שלי ביקשה שאוכל כל יום שלוש כפות קוקר עם מים בבוקר האם הקוקר משמין?

24/05/2009 | 10:01 | מאת:

שלום אסתר, כף קוואקר מכילה כ- 30 קק"ל בממוצע, כך ש-90 קק"ל ליממה כמקור לסיבים תזונתיים אינו מהווה מקור להשמנה. בברכה,דנה

23/05/2009 | 10:29 | מאת: מיכל

שלום רב, שמתי לב שבערך שבוע וקצת לפני המחזור אני תמיד נתקפת בצורך לא נורמלי למתוק, אני מסוגלת לסיים חפיסת שוקולד ביום וזה אף פעם לא מספיק לי. הרגשה של חוסר תפקוד בלי המתוק, עצבים ודיכאון . אני תמיד מעלה במשקל בתקופה הזו. אשמח אם תוכלי לעזור לי להיפטר מהצורך הזה תודה מראש

24/05/2009 | 09:57 | מאת:

שלום מיכל, האם לאחר תקופה זואת חוזרת למשקלך התקין? בברכה,דנה

24/05/2009 | 22:43 | מאת: מיכל

בדרך כלל הייתי חוזרת למשקלי התקין . אומנם בתקופה האחרונה (משהו כמו 4 חודשים) התופעה החמירה -אני חושבת כתוצאה גם של לחץ ועומס מהלימודים, אני לא מצליחה לחזור למשקלי התקין ועולה במשקל. האם יש משהו שיכול לעזור בהתקפי האכילה האלה? כדי שלא אצטרך לעבור את זה כל פעם מחדש. תודה רבה על תגובתך המהירה.

לחלבון מלא? ( ידוע לי על שילוב של עדשים עם אורז/ חיטה ). בתודה מראש - שרון.

שלום שרון, חלבון מלא מגיע משילוב של קטניות ודגנים. עדשים ושעועית שייכם לקבוצת הקטניות, כך שהשילוב לא נותן חלבון מלא. בברכה,דנה

22/05/2009 | 09:28 | מאת: יעקב

כמה קלוריות בערך יש בביצה קשה בגודל בינוני? האם צריכה של ביצה קשה אחת ליום על בסיס קבוע איננה מופרזת עבור אדם בריא שאינו סובל מבעיות כולסטרול? האם הערכים התזונתיים של חלבוני וחלמוני ביצה עולים על מקבילותיהם ממזונות כגבינות ומוצרי בשר?

22/05/2009 | 15:29 | מאת:

שלום יעקב, בביצה קשה בינונית יש כ- 70-80 קק"ל. אין בעיה לצרוך ביצה על בסיס יומי. חלבן ביצה נחשב לבעל ערך ביולוגי הגבוה ביותר מבין כל החלבונים המגיעים מן החי. בברכה,דנה

22/05/2009 | 08:16 | מאת: אור

שאלה רציתי לדעת אים קרה שאני בהריון ואני רוצה לישמור אל מישקל האים זה אפשרי לפחות בחודשים הריאשונים כמובן לאכול נכון ובריא או שבכול מיקרה אני יעלה תודה רבה?

22/05/2009 | 15:33 | מאת:

שלום אור, בכל מקרה העליה בעיקרית בהריון קורית בטרימסטר השני והשלישי, אין סיבה ממשית לעלות בטרימסטר הראשון. העליה במשקל בהריון תלויה גם במשקל ההתחלתי. ככל שהמשקל ההתחלתי יותר נמוך כך העליה יותר גדולה. את בהחלט יכולה לשמור על תזונה נכונה לאורך ההריון ולמנוע עליה מוגזמת, אך יש לזכור כי דיאטה רגילה אינה מתאימה למצב הריון ועליך לתאם יחד עם דיאטנית את התפריט. בברכה,דנה

22/05/2009 | 00:20 | מאת: מאי

אני 1.62 משקל 44 כמה חלבונים עליי לצרוך ביום?

22/05/2009 | 15:37 | מאת:

שלום מאי, ההמלצה היא 0.8 גר' לק"ג לבן אדם מבוגר. לרב אנו צורכים 1.2 גר' חלבון לק"ג כך שבמקרה שלך זה כ- 53 גר' חלבון.ומצד שני משקלך נמוך לכן את יכולה לאכול יותר, לפחות 60 גר' חלבון. בברכה,דנה

21/05/2009 | 22:12 | מאת: שמעון

שלום דנה, יש לי בעיה של אי ספיקת כליות קלה.באופן כללי הדיאטה שלי דלת חלבונים ושמתי לב שזה עוזר. שאלתי היא: מבחית הכליות: האם יש הבדל בין חלבון מן החי / חלבון מן הצומח? מה מומלץ לבחור במקרה שלי, אישית מעדיף מן הצומח , האם איכותי כמו מן החי? שמעון

שלום שמעון, ההמלצות בשלב ראשון הן הגבלת חלבון. אין עדיין סימוכים מספיק טובים בספרות ויש מחקרים המראים שגם דיאטות מן הצומח מועילות, בעיקר ברגע שמחליפים את החי בסויה. אך דיאטות אלו לא מחזיקות לאורך זמן, ולכן ישנה העדפה לכ- 65% מהחלבון שיגיע מהחי והשאר מן הצומח. בברכה,דנה