פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
19/04/2009 | 18:42 | מאת: ניר

אני מתאמן מזה כמה חודשים בשילוב דיאטה בחודש האחרון הגברתי את קצב האימונים , והורדתי באוכל כך שבסה"כ ירדתי בחודש 4 קילו, הבעיה היא שאני לא משנה מה אוכל כל הזמן אני רעב, בלי הפסקה אוכל מנת אורז עם חלבון אחרי 5 דקות רעב. אני מתחיל לדאוג זה ממש מוזר, מה עושים והאם יש חשש לתולעים בבטן, או שזה מטבוליזם מופרז?

20/04/2009 | 12:56 | מאת:

שלום ניר, אין לך תולעים בבטן, אתה יכול להרגע. אתה פשוט עוסק בפעילות אינטנסיבית ולגופך יש דרישות. המלצתי, פנה לדיאטנית שתרכיב לך תפריט מתאים למידת הפעילות. בברכה,דנה

20/04/2009 | 15:56 | מאת: ניר

תודה, האם יש לך המלצה על משהו לא משמין ומשביע?

18/04/2009 | 18:47 | מאת: מירי

אם מישהו אובחן בילדותו עם צליאק וכיום אוכל מה שבא לו כולל גלוטן, ולא סובל מכאבי בטן עקב כך. האם עלול להיות לו נזק במעיים בגלל שאכל גלוטן למרות שלא סבל מתסמינים?

19/04/2009 | 15:04 | מאת:

שלום מירי, לרוב צליאק אינה מחלה שעוברת, ולכן אבחון בגיל צעיר לא משנה אבחנה בגיל מבוגר. ראשית יש לעשות בירור מחדש לגבי נוכחות נוגדים לחלבון החיטה. במידה ויש, יש לחזור מיד ולשמור על דיאטה מתאימה. לא כל חולה צליאק סובל מתופעות במערכת העיכול בעקבות אכילת גלוטן. זה יכול להתבטא בהמוגלובין נמוך ובתת ספיגה של מרכיבי מזון נוספים. חשיפה של המעי והגוף לחלבון שהינך אלרגי אליו, ביחוד בצליאק יכולה להביא להתפתחות של מחלות נוספות. לכן חשוב מאוד לעבור בירור מחדש.פנו בהקדם לגסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

מקווה שזה הפורום הנכון לשאול... איזו משתי הפעילויות שורפת יותר קלוריות? הליכה מהירה או רכיבה מתונה (לא מאוד מהירה אבל גם לא איטית) על אופניים? ברכיבה גם אם לא מהירה אני מרגישה שאני מתאמצת יותר מאשר בהליכה מהירה. האם זה אומר שאני גם שורפת יותר קלוריות?

שלום נטע, המלצתי, פני לפורום של מכון וינגייט לפורום של הדיאטנית איילת ויינשטיין המומחית לתזונת ספורט. http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=926 בברכה, דנה

18/04/2009 | 09:00 | מאת: רינה

היי אפיתי אתמול עוגת גבינה, זו עוגה מאוד רטובה, היא הייתה שעה לפחות בתנור אבל המרקם שלה מאוד רך ורטוב, כמובן שאחד מהמרכיבים זה ביצים שאילתי היא האם הביבים מבושלות, או שלא אגע בעוגה הזאת.....

18/04/2009 | 12:27 | מאת:

שלום רינה, בישול של שעה בטמפ' של לפחות 120 מעלות מספיקה לביצה להתבשל כראוי. בברכה,דנה

18/04/2009 | 20:43 | מאת: רינה

שכחתי לציין שאני בהריון... לכן החשש מהביצים האם עדיין זה בסדר

17/04/2009 | 15:18 | מאת: שרית

אני מאוד אוהבת שומר ואני אוכלת אותו חי בלי כלום.כל יום אני אוכלת בין 1-2 שומר. האם זה יכול להזיק? ומהם היתרונות התזונתיים שלו? תודה.

18/04/2009 | 12:28 | מאת:

שלום שרית, אין נזק באכילת שומר בכמויות שציינת. היתרונות התזונתיים שלו הם בעיקר סיבים תזונתיים. בברכה,דנה

17/04/2009 | 11:41 | מאת: משה

1. תודה על תשובותייך המחכימות. 2. מה רמת הח. האוקסילית במלפפון ובחסה. 3. התקשיתי למצוא באינטרנט רשימה מסודרת של מזון תוך פירוט הנ"ל, התוכלי להנחות אותי ואז אפסיק להטריד ... 4. מה נחשב רמה גבוהה, מה נחשב רמה בינונית ומאיזו רמה יש להימנע כליל.

18/04/2009 | 12:31 | מאת:

שלום משה, מפנה אותך לאתר באנגלית שמחלק לפי רמות נמוכות, בינוניות וגבוהות. עליך להמנע מהרמות הגבוהות בעיקרhttp://www.branwen.com/rowan/oxalate.htm בברכה,דנה

16/04/2009 | 23:14 | מאת: יונתן

שלום, האם שיבולת שועל מכילה גלוטן?

18/04/2009 | 11:44 | מאת:

שלום יונתן, אין לי מידע לגבי כמות הגלוטן בשבולת שועל, אך ישנם מדענים הטוענים כי לאנשים עם צליאק רצוי להמנע גם משבולת שועל בשל חפיפה בחלבונים וברגישות. רוב חולי הצליאק יכולים לאכול שבולת שועל ללא תסמינים אך רוב המטפלים גורסים שיש להמנע מצריכתו. בברכה,דנה

16/04/2009 | 19:25 | מאת: כפיר להב

שלום לכולם, אני מעוניין להיות דיאטן קליני ומאד מתלבט היכן ללמוד. יצרתי קשר עם אריאל, תל חי והאוניברסיטה העברית. לצערי, אני אינני עומד בתנאי הקבלה לאוניברסיטה אלא אם כן אשפר את הפסיכומטרי שלי (הם רוצים סביב ה700, שלדעתי זה טיפה מוגזם עם כל הכבוד למקצוע). אני מאמין שאם אני אגש ואשקיע (בפעם הראשונה לא ממש יכולתי ללמוד כראוי) כן אצליח להוציא את הציון המבוקש, רק שדבר זה מאלץ אותי ''להפסיד'' שנה - דבר שאני ממש אינו מעוניין בו. לעומת זאת, למכללות אריאל ותל חי אני כן מתקבל. באריאל אישרו סופית את התואר לפני מס' שבועות, (זה היה נסיוני עד כה). אינני יודע היכן ללמוד ולהחליט. ידוע לי שכמובן עדיף ללמוד באוניברסיטה. רציתי לדעת עד כמה העניין משמעותי בתחום זה, כיוון שרק 2 מוסדות (ועכשיו גם שלישי) מסמיכים אותך לתואר ראשון בנושא. [להבדיל מפסיכולוגיה או כלכלה ומנהל עסקים שמלמדים בכל מקום ואז זה כבר אחרת....] רציתי לשמוע חוו''ד מבחינת כמה התארים של המכללות ''שווים בשוק''? האם זה משמעותי מבחינת היכן למדתי? האם יש הבדלים, בהמשך הדרך, במשכורות מבחינת מקום הלימוד בו למדתי? האם כדאי ללמוד באחת המכללות או להמתין שנה? וגם............. איך מכללת תל חי מבחינה מקצועית? איך אריאל? היכן כדאי ללמוד מבין השניים במידה ואחליט באוקטובר הקרוב ללמוד.......? וכו וכו. מחכה לתגובות. תודה.

16/04/2009 | 19:49 | מאת:

שלום כפיר, אין לי מידע לגבי מכללת אריאל הואיל ורק עכשיו יצא המחזור הראשון לסטאג' וכן אין לי מידע לגבי התואר שלהם ו/או תנאי קבלה ו/או רמת הלימודים. לעומת זאת תל חי מוציאה סטודנטים לתזונה למעלה מ- 6 שנים והיות שאני מלמדת שם אני יכולה להעיד על רמה גבוהה של לימודים ושל סטודנטים. אני אישית בוגרת רחובות ואיני רואה כיום העדפה או הבדל בין השניים פרט לתנאי הקבלה. כמובן שכל חוג מציג מרצים שונים וקורסים מעט שונים, אך הבסיס זהה. מניסיון, אין הבדל או העדפה בין סטודנטים המגיעים מרחובות או תל חי, לא בסטאג', לא במקומות עבודה ובטח ובטח לא בשכר. בברכה,דנה

16/04/2009 | 00:14 | מאת: שני

אני זקוקה נואשות לעזרה. לפניכל וססת בכל חודש אני מעלה כ- 1-2 ק"ג במשקל וידוע לי שזה מצבירת נוזלים. אני מרגישה חצי חודש שהשמנתי כך שחציחודש אני מבואסת מעצמי. מה עלי לאכול או שלא לאכות כדי למנוע את צבירת הנוזלים?(חוץ מלהמעיט במלח). האם קופאין גורם גם כן לצבירת נוזלים? האם יש איזה מאכל או צמח שאוכל לחלוט כדי למנוע את הבעיה. אני מגיעה לפעמים למצב שאני בכוונה לא שותה רק כדי שלא אצבור את הנוזלים. \ תודה

16/04/2009 | 20:49 | מאת:

שלום שני, זוהי תועפה פסיולוגית ידועה שאין לה פתרון פלא או תזונתי. לקפאין אין משמעות ואין צמחים או חליטות שעוזרות. בברכה,דנה

15/04/2009 | 13:11 | מאת: אבי

בתקופה האחרונה התגלתה אצלי סוכרת בתחילה הערכים היו גבוהים ולאחר דיאטה ירדו. כעת אני עומד על 130 בערך ולכן אני משתמש בתרופה. הייתי מעוניין להוסיף פעילות גופנית ולדעת יותר בקשר לדיאטת סוכרת על מנת להפסיק לצרוך את התרופה. בתודה, אבי

16/04/2009 | 19:52 | מאת:

שלום אבי, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, היא תוכל לכוון אותך בנושא הדיאטה והסבר על חשיבות פעילות גופנית. בברכה,דנה

14/04/2009 | 20:07 | מאת: א.ר.

שלום רב, נתתי לסבתא שלי (בת 89) אנשור וניל כתוספת לתזונה משום שאינה אוכלת ירקות, פירות ובשר מזה זמן רב. האם בגיל זה יש הנחיות מיוחדות לשימוש באנשור? יש לציין שלפני שבוע עברה השתלת קוצב לב. תודה רבה.

15/04/2009 | 10:56 | מאת:

שלום, אין הנחיה מסויימת. יש לנער לפני שימוש ולשמור בקרור לאחר הפתיחה. כמובן שתכשיר זה אינו מומלץ לחולי סוכרת. במידה ומסתדרת עם אנשור רגיל אפשר לעברו בהדרגה לאנשור פלוס שיותר עשיר בקלוריות וחלבון. יש לשים לב בשל ריכוז קלורי גבוה יכול לגרום לשלשולים, כך שמומלץ להחשף בהדרגה ולא לשתות בבת אחת. בברכה,דנה

13/04/2009 | 19:58 | מאת: משה

האם חמוציות מכילות ערכים גבוהים של חומצה אוקסיליט. ומה בקשר לעלי רוקט ועלי סלק?

15/04/2009 | 10:55 | מאת:

שלום משה, חמוציות הינן בעלות ערך בינוני של חומצה אוקסאלית. עלי רוקט וסלק נחשבים לבעלי תכולה גבוהה של חומצה אוקסאלית. בברכה,דנה

13/04/2009 | 14:26 | מאת: שרה

שלום, אני בת 24 ושמתי לב שכשבוע לפני הווסת אני משמינה. כהוכחה- הג'נס יותר צמוד עלי. האם מדובר בהצטברות של נוזלים. אני מרגישה שאני חוזרת לעצמי כשבוע וחצי אחרי תום הווסת. מה עלי לאכות או שלא לאכות כדי שלא אצבור נוזלים- זה ממש מדכא אותי כי חצי חודש אני מרגישה שמנה וחצי חודש מרגישה בסדר- מה לעשות? יש לציין שאני כן עןושה כושר 4-3 פעמים בשבוע

14/04/2009 | 10:59 | מאת:

שלום שרה, ישנן נשים המעלות כ-1-2- ק"ג במשקל לפני מחזור, ולא מדובר במסת שומן אלא לכאורה עליה בנוזלים. ישנם הטוענים שהגבלת פחמימות ומלח לפני תקופה זו יכולה לעזור, אך אין לכך סימוכין מדעיים. בברכה,דנה

1. על הקופסה של שעועית ברוטב שימורים כתוב שרק צריך לחמם אותה כמה דקות ולהגיש. מצאתי ברשת מתכון למרק שיש בו שעועית כזאת מקופסה ומתבשל שעה. השאלה היא אם אחרי שעה בישול נשאר משהו בשעועית,או שבמילא אין בשעועית בשימורים שום ערך תזונתי,אז זה לא משנה? 2. אני אחרי שבוע של שפעת קשה ,שלא יכולתי לאכול כלום חוץ מ"מרק" עם גזר ואורז לבן וקצת אבקת מרק. ביומיים האחרונים הרגשתי יותר טוב וניסיתי לחזור לאכול רגיל (לחמניה עם חומוס-פסטרמה,סלט ירקות וכד') ואני מרגישה שנורא כבד לי בבטן וזה גם מאד כואב. מצד שני אני מאד חלשה ורוצה לחזור לעבודה כמה שיותר מהר,אז עוד פעם אורז וגזר לא בא בחשבון. איך עושים את המעבר הזה בצורה מוצלחת? יש משהו שאני יכולה לאכול שייתן לי אנרגיה ולא יעשה כבד בבטן? תודה מטאי

שלום, הערך התזונתי בבישול תמיד יורד, חלק מהויטמינים נהרסים ןחלק מהמינרלים אובדים למים, אך בסה"כ ההרכב הכללי נשאר דומה כך שאין לכך משמעות. התחושה לאחר מחלה הוחזרה לאכילה לעיתים קשה. הרעיון הוא לחזור את האוכל שרגילים אליו אך במנות קטנות ובארוחות רבות וצפופות, כל שעה -שעה וחצי לאכול משהו ולאט לאט להתרגל לאוכל.אין צורך במאכלים או פעולות מיוחדות מעבר לכך. בברכה,דנה

12/04/2009 | 17:17 | מאת: ישי

לא מצליח להכנס לקישו..האם את יכולה שוב לכתוב את הקישור? תודהץ

12/04/2009 | 19:10 | מאת:

שלום ישי, הנה הקישור:http://www.nutritiondata.com/foods-000011000000000000000.html בברכה,דנה

12/04/2009 | 16:06 | מאת: יונית

קראתי בהרבה אתרים שחיטה מלאה גם מכילה פרוקטוז ולכן אנשים הרגישים, נמנעים גם מחיטה מלאה. נכון הדבר?? מה לגבי שיבולת שועל? מאכל בטוח בשבילי? תודה דנה.

שלום יונית, ככל הנראה תצטרכי לנסות ולראות את התגובה שלך לשיבולת שועל. תתחילי בכמות קטנה ותעלי בהדרגה בהתאם לרגישות. בימים שאת מנסה שיבולת שועל אל תוסיפי מזונות חדשים. בברכה,דנה

12/04/2009 | 17:50 | מאת: יונית

מה לגבי החיטה המלאה? מכילה פרוקטוז?

12/04/2009 | 15:11 | מאת: pir

אני בת 37 , יש לי התקן תוך רחמי מזה שלוש שנים (לא עם הורמונים). כשבוע לפני קבלת המחזור החודשי אני מרגישה דכדוך ועצבנות רבה, זה ממש משתלט עליי אני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ מעצבים, ככה עד היום השני של המחזור (בו אני חווה דימום רב יחסית של 24 שעות) ואז אני מרגישה ש"חזרתי " לעצמי - סביר להניח שמדובר בתסמונת קדם ויסתית - קראתי במגזין מנטה שלהקלה בתופעות אלו אפשר לקחת במשולב: 50 מ"ג ויטמין B6 ליום+ מגנזיום ציטרט 400 מ"ג ליום ומיצוי מצמח הדונג קווי (המקסימום האפשרי ע"פ היצרן) האם אכן כל אחת יכולה ליטול שילוב זה ללא חשש ? כלומר האם מדובר רק ב"תוספים תמימים"? שאלה נוספת היא - מאחר ואני גרה בחו"ל למי הכי כדאי לפנות לקבלת תרופה/ תוסף לבעיה כזו ? רופא נשים ? תזונאית? רופא משפחה ? (פסיכולוג??????????) תודה

12/04/2009 | 19:13 | מאת:

שלום, איני מומחית בנושא ולתוספים אין הכוחה חד משמעית. לרוב הדרך הטובה ביותר לאיזון הבעיה היא נטילת גלולות המשפרות מאוד את התופעות הקדם וסתיות. בכל מקרה יש להתייעץ במקרה זה עם הגניקולוג. בברכה,דנה

12/04/2009 | 22:16 | מאת: pir

אז זהו...שכבר פניתי לפני פורום זה לפורום גניקולוגיה והם לא ידעו לעזור לי גם כן, ןהציעו פורום תזונה.... לאיזה תחום אם כן שייכים התוספים ???????

12/04/2009 | 14:28 | מאת: da

אימי לוקחת קומדין לאחר סתימה בעורק התרדמת ע"י קריש דם הניתוח לא הצליח והעורק נחסם שוב וכרגע היא לוקחת קומדין, וכבר שנים שהיא שותה תה טיבתי כוס אחת ליום אך ידוע שאסור לשתות תה ירוק במקביל עם הקומדין, ברצוני לדעת האם היא אמרורה להפסיק לשתות לגמרי את התה? כמו כן מה קורה לגביי חסה כרוב פיטרוזילה אסור לגמריי או שרק לפני שלוקחים כדור אז אסור ? בתודה מראש

12/04/2009 | 16:26 | מאת:

שלום, אם היא מצליחה להתאזן עם הקומדין ותה לא הייתי מספיקה עכשיו.אך בכל מקרה לא מומלץ תה טיבטי. חסה, כרוב ופטרוזיליה לא אסור, אך אם היא מאוזנת בלעדיהם לא הייתי מוסיפה עכשיו כי היא תצא מאיזון. אם היא רגילה לאכול אותם על בסיס יומי שתמשיך בתנאי שהיא מאוזנת. בברכה,דנה

12/04/2009 | 13:45 | מאת: חני

אני מאוד לא אוהבת לשתות מים אך יודעת שזה חשוב. לעומתץ זאת, נס קפה אני מאו דאוהבת אך יודעתשזה לא בריא ולכן כדי לשתות הרבה כוסות נס ביום אני פשוט שמה רק רבע כפית של נס בכל כוס כדי שבסך הכל לא אשתה יותר מדי. אני פונה אליכם כדי לקבל המלצה אודות צמח או משהוא שאוכל לחלוט במים ואז לשתות כך שיהיה לי טעים וחשוב ביותר שלא יעלה לי בקלוריות. בנוסף- מה אני יכולה לאכול/ לשתות- אולי איזה צמח- כדי שיהיו לי יציאות יותר קלות. משהוא שיעשה טוב למע' העיכול תודה

12/04/2009 | 16:23 | מאת:

שלום חני, את יכולה להוסיף מרווה, נענע וכל צמח אחר כדי שיהיה לך תה עם טעם טוב ללא תוספת קלורית או להשתמש בתרכיז דיאט להמתיק ולתת טעם למים. את יכולה לנסות גם משקאות דיאט. לגבי היציאות נסי לחלוט שזיפים מיובשים במים רותחים ואח"כ לקרר ולשתות בלי או עם הפרי. בברכה,דנה

12/04/2009 | 13:37 | מאת: סברינה

אני אישה בת 40. חמש שנים ללא מחזור. בעבר אובחנתי כחולת קרוהן-כרגע נמצאת ברמיסיה. נוטלת אלטרוקסין ולוסק. כל הזמן עייפה, עייפות קשה מאוד. רק יושבת נרדמת, בתחושה שאין לי שליטה על זה. אני שוקלת 45 גובה 157. לדעתי אוכלת הרבה. הבעיה היא שיש לי ברזל נמוך כבר שנים. כרגע הפריטין עומד על 17. האם יש קשר לעייפות? האם לקחת תוסף ברזל? או לקחת הזרקת ברזל כמו שהמליצו לי רופאים? בגלל בעיות במעיים מאוד רגישה לברזל ולכן לא נוטלת. אשמח לקבל המלצה- האם לקחת תוסף ואיזה תוסף? באינפוזיה או בכדורים (כאלו שלוא פוגעים בבטן). תודה

12/04/2009 | 15:23 | מאת:

שלום סברינה, בשל הקרוהן והפריטין הנמוך הייתי מציעה לך שלמוע לעצת הרופאים ולקחת לפחות אחת לחודש מנה של ברזל דרך הוריד כדי למלא מאגרים ואח"כ לשמר את האיזון בטיפול פומי. בברכה,דנה

12/04/2009 | 13:35 | מאת: שולה

היי, כמה קלוריות יש ב- כף שטוחה של שיבולת שועל לא מבושלת בעוגיית בוטנים של פסח- גודל רגיל, סטנדרטי בעוגיית קוקוס של פסח- כנ"ל בכף שעועית/חומוס מבושל

12/04/2009 | 15:21 | מאת:

שלום שולה, בכף שטוחה שיבולת שועל יש כ- 25-30 קק"ל. בעוגיית בוטנים יש כ- 80-100 קק"ל כנ"ל גבי עוגית קוקוס. בכף שעועית וחומוס מבושל יש כ- 30 קק"ל. בברכה,דנה

12/04/2009 | 07:26 | מאת: מאיה

שלום רב אני בת חמישים ושלוש, מזה כשנה בדיאליזה החודש כשלוש ארבע פעמים נתקפתי בשנתי בקוצר נשימה מדאיג באמצע הלילה נשימתי הפכה לקצרה ביותר והיתה תחושה של חוסר חמצן בנשימות, וחששתי שלא יהיה לי מספיק אויר ואחנק בשינה הדבר נמשך מספר שעות ולאחר מכן נעלם . שאלתי היא האם הדבר נגרם לי מהאוכל או שעלי לבדוק נתיבים אחרים עלי לציין שיש לי כרגע בתקופה זו לחץ דם גבוהה מאד והתחלתי לקבל תרופה להורדת לחץ הדם בכדורים. עלי לציין עוד שלפני שהתחלתי בדיאליזה סבלתי מלחץ דם נמוך ומעולם לא היה לי קוצר נשימה.

12/04/2009 | 11:50 | מאת:

שלום מאיה התלונות שלך נשמעות קרדיאליות -לבביות ולא נראה לי שקשור למזון. שכן אשלגן גבוה לא גורם לקוצר נשימה ברור אלא רפיון שרירים וזה לא עובר, כי האשלגן כל הזמן גבוה. שנית, אם זה אשלגן זה פשוט מאוד לבדוק לפני חיבור לדיאליזה. יש לוודא שאת במשקל היבש הנכון, שאינך עולה הרבה במשקל בין דיאליזות ויש לבצע בירור קרדיאלי מקיף אצל קרדיולוג. בברכה,דנה

12/04/2009 | 01:47 | מאת: מאיה

שלום דנה! אני טבעונית,וחשוב לי לדעת האם צריכת זרעי פשתן טחונים+שמן פשתן בקפסולות מסוגלים לספק את הצריכה היומית של אומגה 3. הבנתי כי DHA מתקשה להיוצר מחומצת שומן לינולנית לעומת EPA שכן נוצרת. האם כמות מוגברת של פשתן יכולה להספיק, והאם יש נזק בצריכה רבה שלו-נניח 5 כפות ביום. יש לציין שאני רזה מאוד כך שעניין הקלוריות אינו רלוונטי. תודה רבה מראש,מאיה

12/04/2009 | 11:48 | מאת:

שלום מאיה, אכן קשה להגיע להמלצה של אומגה 3 לפי היחסים רק מפשתן וחשוב לשלב מקור מדגים. נסי להוסיף קפסולות שמקורן בשמן דגים. כל דבר בעודף עלול להזיק, גם אומגה 3 והפרת האיזון ולכן נראה לי ש- 5 כפות זה מעט מוגזם. בברכה,דנה

לכבוד : ד"ר דינה ויזר כיצד ניתן להשתמש בתזונה קלינית נגד חבלת ראש? בעלי ספג מהלומה עזה בראש ממוט ברזל לפני חודשיים,לא היה לו דימום,או בחילה,או הקאות,מצד שני החלו לצוץ כאבים באיזורים שונים באיזור הראש,ולאחרונה באיזור הצוואר,נבדק על ידי נירולוג שלא נלהב לשלוח אותו לבדיקת סי.טי,וטען שמדובר ברגישות מסויימת אם כך מה ניתן לעשות,ולשפר את המצב באופן דרסטי? אודה לעזרתך איריס

שלום איריס, לא ניתן לטפל בבעיה זו בעזרת תזונה. בברכה,דנה

11/04/2009 | 19:10 | מאת: יונית

דנה תודה על התשובות! אני ממש מעריכה את הזמן שאת מקדישה לי ולכולם! ברשותך, יש לי עוד שתי שאלות: אכן האי סבילות לפרוקטוז הוכחה. 1. עד לא מזמן, הייתי מקבלת את כל הסיבים מפירות וירקות. אילו תחליפים את מציעה לי העשירים בסיבים ולא מכילים פרוקטוז? 2. איזה תחליף ממתיק לקפה אני יכולה להשתמש? (סוכרזית, סטיביה וכמובן סוכר לבן וחום גורמים לי לכאבי בטן והתנפחויות). המון תודה!

12/04/2009 | 10:37 | מאת:

שלום יונית, את יכולה להשתמש בסובין ולהוסיף לגבינה או יוגורט. קטניות, זרעים, חיטה מלאה, שיפון, קינואה ועוד. הממתיק היחיד שנשאר הוא סוכרלוז (סוכרה דיאט או לייט). בברכה, דנה

11/04/2009 | 17:45 | מאת: מיטל

שלום דנה. זה כבר קרה לי בעבר ועכשיו קרה לצערי שוב. נוצר עומס על הקיבה ואני מרגישה בחילות חזקות ואף עלה לי מעט אך לא יצא החוצה. כשקרה לי בעבר בסופו של דבר הקאתי, האם גם עכשיו אני אקיא או שעוד יש סיכוי שהאוכל יעבור בקיבה כמו שצריך בלי בעיות? מה לעשות עכשיו? לשתות מים? לא לשתות? אני מרגישה שעולה וממש בא לי להקיא. האם להניח לזה או אף ליזום הקאה? אודה לך לתשובה

12/04/2009 | 11:32 | מאת:

שלום מיטל, אני שוב מניחה שעברת כבר את הלילה והתחושה עברה. שוב אומר לך, כדי שזה לא יקרה יותר, פשוט המנעי מאכילת בולמוס שכזו. בברכה,דנה

11/04/2009 | 10:24 | מאת: מיאל

קניתי קורנפלקס כשר לפסח שהוא מעין אורז תפוח רק שכתוב שהוא עשוי מתירס. קלוריות: ל30 ג' 117, אני יודעת שבברנפלקס 30 גר' זה בערך כוס של 200 מ"ל.. אבל הקורנפלקס הכשר הרבה יותר קל מברפלקס, אז השאלה היא מהי הכמות של 30 גר' מהקורנפלקס הכשר? כוס וחצי של 200 מ"ל? שתי כוסות?

11/04/2009 | 13:14 | מאת:

שלום מיאל, אין לי מידע בנושא, תצטרכי לשקול או להעריך ככוס וחצי. בברכה,דנה

11/04/2009 | 08:42 | מאת: מאיה

הי דנה,מבקשת אישור למה ששמעתי מהרופא שלי: כל עוד אני מקבלת את המחזור החודשי אין צורך בתוסף סידן לתזונה (כדורים),למרות שאני לא צורכת מוצרי חלב (אבל כן טופו וטחינה וכל מיני אגוזים) אמא שלי מאד היסטרית בקטע הזה וחשוב לי ששתינו נבין מה צריך לעשות,כי במשפחה יש הסטוריה של בריחת סידן.

11/04/2009 | 13:13 | מאת:

שלום מאיה, בוודאי שאת צריכה תוסף סידן אם את לא אוכלת מוצרי חלב ואם את טבעונית. כדור של 600 מ"ג ליממה יספק. רצוי לבצע בדיקת צפיפות עצם ולבצע בדיקה לויטמין D. בברכה,דנה

11/04/2009 | 05:51 | מאת: ריקי

דנה שלום ותודה מראש. האם אכילת פירות על קיבה ריקה, לדוגמא בבוקר, עדיפה על אכילה בזמנים שונים? מה היתרון, אם יש? האם שתיית תה /קפה בבוקר נחשב על קיבה ריקה, או אלה נחשבים כאוכל בקיבה? (החלב שבקפה?) תודה על תשובתך ריקי

11/04/2009 | 13:11 | מאת:

שלום ריקי, אין ממש משמעות לזמן אכילת הפירות. וקפה ותה נחשבים לשתיה ולא ממש לאוכל, גם אם יש מעט חלב בקפה. בברכה,דנה

10/04/2009 | 18:11 | מאת: רותם

האם מותר לאכול בשר שהוקפא , הופשר והוקפא מחדש ?

10/04/2009 | 23:09 | מאת:

שלום רותם, נכון להמלצות משרד הבריאות, התשובה היא לא. בברכה,דנה

10/04/2009 | 16:41 | מאת: יונית

דנה תודה!! אני פשוט לא מאמינה שזה קורה לי- אני בת 30 ובשנתיים האחרונות ירדתי המון במשקל עם דיאטה מאוזנת ואימון גופני. עד היום אני ממשיכה עם הדיאטה ואוכלת המון ביצים, בשר, פירות וירקות. לאחרונה לצערי פיתחתי אי סבילות לפרוקטוז. לפי הטבלה ששלחת לי- כמעט כל דבר מכיל פרוקטוז!! דנה יקרה- - האם פיתחתי אי סבילות לפרוקטוז בגלל הדיאטה שעשיתי? - האם הבנתי נכון- ביצים וחלב גם מכילים פרוקטוז? - מה לגבי חלב ללא לקטוז (כי למי שזה לא מספיק- יש לי גם אי סבילות ללקטוז)- האם זה גם מוצר שעליי להמנע? - מה לגבי קוטג'? מצטערת דנה שאני מוציאה את התיסכול בפורום אך אין שום מאכל שאני אוכלת יום יום שאינו מכיל פרוקטוז. אשמח לתשובה מהירה. תודה.

11/04/2009 | 12:12 | מאת:

שלום יונית, האם האי סבילות לפרוקטוז נבדקה והוכחה ע"י גסטרואנטרולוג? ברור של דבר מכיל פרוקטוז בדרגה כזו או אחרת אך שימי לב לכמויות מעשרות מ"ג לעשרות אלפי מ"ג. עליך להמנע רק מהעשירים ביותר. לגבי לקטוז, אפשר לקחת את האנזים ולאכול מוצרי חלב בהגבלה, אך חלב דל לקטוז את יכולה. הבעיה בדיאטה זו שהיא הרבה ניסויים עד שמגיעים לנוחות ורצוי לפנות דליאטנית להרכבת תפריט אישי. לגבי שאלתך על הדיאטה שבצעת, לא נראה לי שיש קשר. בברכה,דנה

10/04/2009 | 14:41 | מאת: גם דנה : )

דנה יש לי המון שאלות בקשר ללימודי תזונה... איפה אפשר ללמוד? האם יש הבדל בין אוניברסיטה או מכללה? האם אפשר לשלב ללימודי תזונה גם ספורט .... אשמח אם תשלחי לי למייל תגובה ותספרי לי קצת... זה נורא חשוב! תודה רבה! [email protected]

10/04/2009 | 23:12 | מאת:

שלום דנה, 1. ברחובות ובתל חי, אפשר גם במכללת אריאל אך טרם קבלו אישור של המל"ג. 2. המקומות הרשמיים הם רחובות ותל-חי. אין הבדל בין רחובות ומכללת תל חי פרט לתנאי הקבלה הגבוהים יותר ברחובות. 3. עבודה יכולה להיות בבתי חולים, קופת חולים, בתי אבות, מפעלי מזון, מכוני כושר, פרטי ועוד.השכר מגוון ומשתנה. 4. שעות העבודה וכדאיות משתנות בהתאם לעבודה, ושאלה זו רלוונטית רק לאחר סיום הלימודים. 5. ניתן להתשלב בענף המזון, בחברות מזון בעיקר. בברכה,דנה

10/04/2009 | 11:13 | מאת: שרית

במקום מסוים נאמר לי שיש אפשולת לאכול ירוקים כגון חסה אבל צריך לאכול את זה כל יום באותה כמות.האם זה נכון?

10/04/2009 | 13:51 | מאת:

שלום שרית, ההמלצה לגבי ויטמין K וקומדין שלא יעלה על250 מ"ג ולא לבצע שינויים דרסטיים בדיאטה. כלומר אפשר לאכול ירקות ירוקים כל עוד עומדים במגבלה ושלא פתאום אחרי שלא אכלת ירקות ירוקים שנה ואת מאוזנת להתחיל באכילתם. ההנחיה שקבלת נכונה לפני התחלת שימוש בקומדין ולא אחרי תקופה של שימוש ואיזון. כי אם תתחלי עכשיו תצאי מאיזון בוודאות. בברכה,דנה

09/04/2009 | 21:12 | מאת: י

שלום, האם ידוע על תופעות לוואי אפשריות של פרוביוטיקה? האם קשישים עם מחלות מסויימות, כגון סוכרת או התקפים חוזרים של דלקת לבלב, יכולים לקחת פרוביוטיקה בתקופת נטילת אנטיביוטיקה ללא חשש? תודה וחג שמח.

10/04/2009 | 13:36 | מאת:

שלום, לדאבוני אין לי מידע עדכני בנושא, לא ידוע לי שישנה בעיה כזו, נהפוכו, שימוש באנטביוטיקות לזמן ממושך לעיתים אף מחייב שימוש בפרוביוטיקה. בברכה,דנה

09/04/2009 | 19:22 | מאת: יונית

שלום, האם מסטיק ללא סוכר מכיל פרוקטוז? אילו ירקות מכילים פרוקטוז? האם יש פירות המכילים פרוקטוז במידה מועטה או כלל לא מכילים? תודה.

10/04/2009 | 13:34 | מאת:

שלום יונית, מצרפת קישור המדרג את כל המזונות המכילים פרוקטוז לפי כמות.http://www.nutritiondata.com/foods-000011000000000000000.html בברכה,דנה

09/04/2009 | 08:52 | מאת: ריקי

דנה שלום , חג שמח ותודה מראש על תשובותיך המהירות והתומכות. יש כאלו הטוענים שרצוי לאכול מספר ארוחות קטנות לאורך היום ויש כאלו הסוברים שרצוי לאכול כל ארבע שעות,משום שמערכת העיכול מעכלת המזון בערך כארבע שעות, ואז מומלץ לא לאכול כלום. מה באמת עדיף? תודה ריקי

10/04/2009 | 13:31 | מאת:

שלום ריקי, אין המלצה חד משמעית בנושא וזה מאוד תלוי באורח החיים והאם מאפשר זאת. אני ממליצה על 3 ארחות עיקריות ועוד 2-3- ארחות ביניים קטנות, בכדי למנוע מס' שעות רב בין ארוחה לארוחה ואז מגיעים "מורעבים" לארוחה ובסופו של דבר אוכלים יותר. בברכה,דנה

08/04/2009 | 12:27 | מאת: משה

לשאלותיך: באיסוף שתן 24 ש', חומצת אוקסיליט גבוהה - 0.62 בסולם של: 0.08-0.49. בבדיקת דם: URIC ACID : 7.3 בסולם: 3.5-7.2 UREA : 50 בסולם של: 17-43 לא ברור מה מבנה האבנים, אך ביעוץ מטבולי בבילינסון קבע הרופא שלושה דברים: ויטמין B6 100mg , דיאטת דלת אוקסיליט /פורינים. להזכירך, אני חולה סכרת מאוזן. A1c אחרון: 6.9 ! אני מבין שאסור סיבים תזונתיים, אסור קמח מלא, אסור שמרים, אסור ירקות ירוקים, אסור בשר, אסור דגים, אסור שימורי דגים.אסור מתוקים. אני נואש מה חעשות?

08/04/2009 | 13:42 | מאת:

שלום משה, הבדיקות בדם אינן רלוונטיות למבנה האבן, ואם אין לך אבחנה קשה לעשות דיאטה גם דלת פורינים וגם דלת אוקסלאטים. מפתיע אותי שלא הציעו לך תוספת סידן. בכל מקרה בשל מורכבות הבעיה עליך לפנות לדיאטנית קלינית ליעוץ אישי. כמו כן 6.9 לא מוגדר כמאוזן, מומלץ מתחת ל- 6.5. בברכה,דנה

09/04/2009 | 15:19 | מאת: משה

1. תודה להתייחסות. 2. מדוע תוספת סידן? (הרופא שאל אותי במהלך הפגישה אם אני אוכל מוצרי חלב, אך לא קבע תוספים כנ"ל). האם את ממליצה להוסיף סידן? 2. הנתונים שהעברתי לך, הם ורק הם היו על שולחנו של הרופא היועץ. לכן לא ברור לי מדוע הוא קבע דיאטה דלת פורינים. האם לך יש רעיון מדוע? 3. האם הערכים המעט גבוהים שנימצאו בדם של חומצת שתן לא מצביעים על מבנה האבן? ומה המשמעות של אוריאה גבוהה? 4. אני מבין שהימנעות מבשר בקר ומחלקים פנימיים, עשוי לשפר את ערכי חומצת השתן וכיוון שאני קרוב לנורמה, זה יהיה פשוט יחסית, הלא כן? בברכת חג שמח!

08/04/2009 | 00:39 | מאת: טוהר

גובהי 167 שוקלת 83, קילו, איזה מאכלים יש שמשביעים,בלי הרצון לאכול רוב היום,כמו כן יש לי דלקת בקיבה, ועקב זה השמנתי בבטן, האם זה קשור?

08/04/2009 | 10:59 | מאת:

שלום טוהר, פורום זה אינו מיועד למתן טיפים בנושא הרזיה. לשם כך יש לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, שכן טיפול כזה דורש הכרת המטופל ומגבלותיו במפורט. בברכה,דנה

07/04/2009 | 21:55 | מאת: משה

יש לי סכרת ויש לי אבנים בכליות. כחולה סכרת מומלץ לאכול מוצרים מלאים, סיבים תזונתיים, ירקות. כחולה אבנים קיבלתי הנחייה להימנע מפורינים ומחומצה אוקסיליט. כלומר אסור שמרים ואסור חיטה מלאה ואסור חומוס ואסור טחינה מה עושים?

08/04/2009 | 10:58 | מאת:

שלום משה, מה סוג אבני הכליה שלך, כי פורינים זה לאבני חומצת שתן ואוקסלאטים זה לאבני סידן אוקסלאט לכן חשוב להפריד. בברכה,דנה

07/04/2009 | 19:37 | מאת: רווית

האם רצוי לאכול שקדים עם קליפתם?

08/04/2009 | 10:57 | מאת:

שלום רווית, אין המלצה מיוחדת בנושא, את יכולה עם ובלי כאחד. בברכה,דנה

07/04/2009 | 14:04 | מאת: קפה

אני מאוד אוהבת שלתות נס קפה אך יודעת שזה לא בריא. לכן, במקום לשים כפית נס בכל כוס אני שמה כרבע כפית של נס קפה וכך יכולה לשתות כמה כוסות ביום בלי להגזים יותר מידי עם הכמות של הנס. יש להוסיף שאיני מוסיפה כלל סוכר- כך אני אוהבת את הנס שלי. האם אני עושה נכון שאני מחלקת את כמות הנס לכמה כוסות ובכלל, כמה כפיות של נס ביום אוכל לשתות בלי שזה יפגע לי בבריאות?

08/04/2009 | 10:56 | מאת:

שלום, מי אמר שקםה מזיק לבריאות? לא הייתי שותה 12 כוסות ליום אך 3-4- כוסות ביום זוהי בהחלט מנה סבירה.אם אינך סובלת מלחץ דם אין מגבלה על קפה. בברכה,דנה

07/04/2009 | 10:24 | מאת: דגנית

מה דעתך על אורז? יכול לגרום לגזים? (אוכלת די הרבה בשבוע) אני פשוט סובלת ומנסה לבדוק למה?

08/04/2009 | 10:55 | מאת:

שלום דגנית, גם אורז יכול לגרום לגזים אצל חלק מהאנשים, אך פחות סביר. בברכה,דנה

07/04/2009 | 09:49 | מאת: דגנית

איזה מהירקות הללו הכי פחות גורמות לגזים...עגבניה..מלפפון..פלפל אדום? תודה רבה

07/04/2009 | 11:12 | מאת:

שלום דגנית, כל ירק בפוטנציאל יכול לגרום לגזים בשל תכולת הסיבים. מבין השלושה מבחינת כמות הגזים הייתי מניחה שפלפל יותר מעגבניה ומלפפון, אך זה לא מחייב. בברכה,דנה

06/04/2009 | 20:21 | מאת: מ.א.

איזה מזונות כדאי לכלול בתפריט של אדם כבן 55 לא סוכרתי עם ערכי סוכר גבוליים.

07/04/2009 | 11:10 | מאת:

שלום, עליכם לגשת לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

06/04/2009 | 19:34 | מאת: רוית

שלום אילו תוספי תזונה מומלץ לצרוך בהריון? והאם יש לעשות בדיקות לפני צריכתם? תודה רוית.

08/04/2009 | 13:12 | מאת:

שלום רוית, יש מספר בדיקות שרצוי בלצע לפני כניסה להריון ובהמלך ההריון בלבד שקשור לתוספי מזון. 1. יש לבדוק רמות המוגלובין, ברזל ,טרנספרין ופריטין לגבי החלטה על תסוף ברזל. 2. חומצה פולית, אין צורך לבצע בדיקה זהו תוסף מומלץ לצרוך בכל תקופת הפוריות, ביחוד לפני החלטה על הריון. תוסף זה ניתן ע"י הרופא. 3. ויטמין D וסידן לפי המלצת הרופא ורמות בדם. 4. אומגה 3- אין דרך פרקטית לבדוק רמות אומגה 3 ביחוד מסוג DHA אך מחקרים הראו שתוסף זה יכול לעזור להתפתחות תקינה של מוח העובר.אין המלצה חד משמעית, אך המחקרים מראים כי נטילה של אומגה 3 המכילה 300-400 מ"ג DHA ביום יכולה להועיל. יש להמנע מנטילת ויטמין A במינונים גבוהים ולהייעץ לפני כן עם הרופא. בברכה,דנה

05/04/2009 | 23:11 | מאת: nomies

האם אפשר לאכול דגים כל יום? אנחנו לא צורכים בשר ועוף בכלל

06/04/2009 | 17:06 | מאת:

שלום, ארגוני בריאות עולמיים ממליצים לאכול דג 1-2 פעמים בשבוע הן מבחינה בריאותית, גיוון והמנעות מרעלים שאליהם נחשפים הדגים במימי הים. אם מדובר בדגי בריכה, לכאורה אפשר לאכול כל יום, אך הם נחשבים לפחות מזינים מדגי ים. בברכה,דנה

05/04/2009 | 22:45 | מאת: דנית

אני 1.62 במשקל 44 מאוד שלמה אם גופי אך רק הידיים הרזות נורא מעצבנות אותי כי לדעתי זה לא כ"כ יפה ... מה את ממליצה לי לעשות ?

06/04/2009 | 17:05 | מאת:

שלום דנית, ההמלצה היחידה היא פעילות בונת שירי בידיים, הרמת משקולות, שריר פעיל נראה גדול יותר ואז הידיים פחות רזות, מעבר לכך, אין אפשרות לכוון השמנה רק בידיים. בברכה,דנה

06/04/2009 | 21:25 | מאת: דנית

אני בחוג אירובי ושם לפעמים יש תרגילים אם הידיים משקולות של קילו וכאלה זה גם עוזר ? מה עוד את ממליצה זה נורא חשוב לי ... תודה וחג שמח דנית.....

05/04/2009 | 21:12 | מאת: בת 25

היי דנה, ראשית רציתי לשבח את תשובתיך והתייחסותיך לשאלות הפורום. אני בת 25 , משקל 62 1.60 . לפני שנה הייתה בי מחלה נוראית- בולמיה, אני כבר שנה בתהליך החלמה- וביותר מחצי שנה האחרונה - כבר לא מקיאה- נרפאתי. התהליך הוא פסיכולוגי , קבוצתי, ותזונתי. שאלתי היא בעיניין ירקות- תמיד אהבתי ירקות- ואני פשוט מכורה לגמבה צהובה/כתומה ואדומה, אני אוכלת ביום: כ 2 גזרים ,3-4 גמבות (יש ימים שהרבה יותר אפילו 7-6 ביום), כ2-3 מלפפונים ו2עגבניות. אני אוכלת כמובן את כל אבות המזון. העיניין הוא שכפות ידיי ורגלי נורא כתומות!! האם זה מסוכן?? האם תקין? הירקות משביעות אותי ואני לא מסוגלת להחית. מה עושים?? שאלה נוספת היא בעיניין הסוכרזית- אני שותה המון שתיה חמה כ4 כוסות נס, כ4 כוסות תה קינמון בעיקר או תם מים חמים עם מעט חלב חם 1 אחוז, העיניין הוא שאני שמה המון סוכרזית- אני משתמשת בדיאט טיפ או בכל סוכרזית נוזלית, בבתי קפה נוהגת לשים בין 3-4 שקיות סוכרזית (סוכרה דיאט). אני מרגישה שהסוכרזית נותנת לי טעם רע בפה כל הזמן ויוצרת לי תחושת רעב בפה (לא בבטן). איך נגמלים מסוכרזית? מה השלכותיה של כמות יומית כזאת איזה סוכרזית הכי מומלצת ?? אשמח לתשובתיך המקצועיות, המשך יום נעים.

06/04/2009 | 17:09 | מאת:

שלום האויל ואת אוכלת כמות גדולה של ירקות כתומים את חשופה לצריכה מוגברת של בטא-קורטן התורם לצבע העור בכתום. אין בכך כל סכנה. אם זה לא מפריע לך, תמשיכי לאכול. אם התופעה מפריעה לך, החליפי בירקות אחרים ירוקים, אדומים ולבנים והורידי במינון הגזר והגמבה הכתומה. כרגע הכמות שאת צורכת של תחליפי סוכר אינה נחשבת למסוכנת אך גם לא מומלצת. ההמלצה, נסי להתרגל יותר לסכורה דיאט שנחשבת לפחות מזיקה ולאט לאט נסי לשתות ללא תוסף בכלל. הטעם הוא עניין של הרגל, ואשפר להתרגל לשתות בלי ממתיק. בברכה,דנה

05/04/2009 | 15:53 | מאת: אורנית

תודה על תשובתך. האם חוץ מהחלב הסויה גם גבנית טופו למריחה (טיבעית) יכולה לגרום לי לגזים, אי נוחות בבטן ונפיחות.

05/04/2009 | 16:09 | מאת:

שלום אורנית, כל מה שעושי מסויה, אולי פרט לרוטב סויה, יכול לגרום לגזים. בברכה,דנה

05/04/2009 | 15:01 | מאת: ענבל

שלום, בני בן ה- 16 חולה בסרטן כבד. בדרך כלל מצבו הגופני טוב והוא מתפקד אבל הוא רזה מאוד. אנחנו משתדלים לשמור על תזונה בריאה דלת שומן וסוכרים, אז איך אפשר לעזור לו להשמין? תודה

שלום ענבל, עם על רצוני הטוב לעזור, אין לי אפשרות לייעוץ אישי במסגרת פורום זה. לאור מורכבות בנך, עליך לפנות לדיאטנית קלינית בבית החולים המטפל או בקופת החולים הקרובה למקום מגוריכם. רצוי דיאטנית המתמקצעת בתזונת ילדים ובני נוער. בברכה,דנה