פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
16/03/2009 | 19:34 | מאת: רוני

היי שמי רוני ויש לי תינוקת בת 9 חודשים עם בעיות בכלייה והיום הנפרולוג המליץ לי להתחיל לה טיפול בנטריום בי קרבונט אשמח לקבל קצת מידע על התרופה. תודה רוני

16/03/2009 | 23:00 | מאת:

שלום רוני, ככל הנראה הוא נתן את הטיפול בכדי להוריד חמצת מטבולית. אין לכך קשר ממשי לתזונה, ולכן שאלי את הרופא מדוע זה ניתן ומה מטרת התרופה. בברכה,דנה

16/03/2009 | 18:31 | מאת: מלכה

עשיתי לפני שבוע בדיקת דם ויצא לי חומצה אורית- 7.4 ואוריאה- 44 הבנתי שזה גבוה חוץ מללכת לרופא אילו מזונות מותר לי לצרוך ואילו לא? תודה, מלכה

16/03/2009 | 23:02 | מאת:

שלום מלכה, ראשית פני לרופא קבלי אבחנה והמלצה, ואח"כ פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

16/03/2009 | 16:44 | מאת: נועה

שלום, האם שתיית תה יכולה להיחשב בספירת כוסות המים ששותים (כשם שקפה לא נספר), והאם יש הבדל מבחינה זו בין סוגי ההתה?

16/03/2009 | 23:03 | מאת:

שלום נועה, כל נוזל, גם קפה ותה נחשבים לנוזל, לא משנה סוג התה או הקפה, רגיל או נטול. בברכה,דנה

17/03/2009 | 11:01 | מאת: נועה

הי, כוונתי הייתה בספירת הנוזלים לשם דיאטת הרזייה - ב10 כוסות המים המומלצות ליום (שכן קפה הינו משתן, ולכן לא נכלל בספירה זו. או שאני טועה?)

19/03/2009 | 21:21 | מאת: לני

דנה שלום רב, האם "מספר הקסם" 8 כוסות מים, אותו נהוג לציין כשתייה יומית מומלצת, מתייחס כהמלצה למים בלבד, או לכל סוגי ה"נוזלים", כגון קפה ותה (אותם ציינת בתגובתך לנועה), סודה, משקה חמוציות, בירה (לבנה או מאלט), נקטר אפרסקים וכדו'?

16/03/2009 | 10:38 | מאת: טלי

שלום, אני מנסה כבר מספר ימים למצוא ערכים של פירות ים על סוגיהם, תכולת הקלוריות וההרכב התזונתי שלהם (קק"ל, חלבון, כולסטרול וכו'...) אך ללא הצלחה. האם תוכלו לספק לי אינפורמציה זו?

שלום טלי, המידע היחיד שיש לי הוא באנגלית:http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ בברכה,דנה

16/03/2009 | 09:03 | מאת: אבי

דנה שלום, מה ידוע לך ומה דעתך על גישת ההיגיינה הטבעית באופן כללי, ועל צום בריאות ככלי טיפולי ? תודה :)

16/03/2009 | 23:08 | מאת:

שלום אבי, אין לי מידע לגבי גישה זו, היא אינה גישה מקובלת בתחום מדעי התזונה. בברכה,דנה

16/03/2009 | 08:35 | מאת: דולי

מאחר והסתבר לי שאנשים שסובלים מבעיות בלוטת התריס אסורה עליהם מאכלים עם יוד- ברצוני לשאול אם תוספת של אומגה 3 וכן מאכל טונה - יכול לגרום לנזק נוסף.

שלום דולי, איני יודעת מה מקור ההמלצה שלך, אך מדובר בהגבלת יוד רק במקרים ספציפיים ביותר של היפרתירודיזם בעקבות מחלה שנקראת גרייבס. אם זאת לא האבחנה שלך, אין סיבה שתמנעי מיוד. בכל מקרה כמות היוד בטונה ובאומגה 3 זניחה. בברכה,דנה

15/03/2009 | 23:56 | מאת: gal

אני מתעניינת במידע לגבי תזונה לחולת aml לאחר השתלת מח-עצם, הסובלת ממלחת שתל נגד מאכסן וסובלת ,כתוצאה מכך משלשולים רבים וקשים. מצאתי פיסות-מידע פה ושם אבל הייתי רוצה לדעת על מקורות מידע אמינים ומעמיקים בנושא זה.

16/03/2009 | 23:12 | מאת:

שלום, הואיל ומדובר בבעיה קשה המצריכה לרוב אשפוז וטיפול אינטנסיבי, רצוי להתייעץ עם הדיאטנית במחלקה, הואיל ולעיתים צריך הזנה דרך הוריד לתקופת המחלה או הזנה מיוחדת דרך זונדה או דרך הפה. בברכה,דנה

15/03/2009 | 09:09 | מאת: רונית

תודה...על תשובתך אם כך כל מוצרי הסוייה מחליפים את מוצרי החלב....באנחה שאני רגישה לסוכר של החלב? הגבינה שאני אוכלת מזה שנתיים גבינת טופו למריחה וחלב סוייה לקפה. מחליפים עבורי את מוצרי החלב? תודה

15/03/2009 | 12:15 | מאת:

שלום רונית, אין צורך לפנות מיד למוצרי הסויה הואיל ואינם מהווים תחליף שווה לחלב. יש היום בשוק חלב דל לקטוז של תנובה שניתן להשיג בכל סופר. בגבינה צהובה כמעט ואין לקטוז, בגבינה לבנה וקוטג' יש יחסית מעט,] ואפשר לקחת כדורים עם האנזים החסר, שזה ניתן לרכוש בבית המרקחת. בכל מקרה אם יש לך רגישות מוכחת ללקטוז, מוצרי סויה יכולים להוות תחליף, אך לעולם לא יהיו שווים למוצרי חלב. בברכה,דנה

14/03/2009 | 17:15 | מאת: רן

)בן 60 ל"ד 60 אל90 מה הסיבות או הגורמים שמשנים במשך היום את לחץ הדם? 105 אל 65 ואחכ יורד לרגיל או נמוך יותר.58 אל 85. 3) מי אחראי לתנודות בגוף? אין תחלואה . כמה שיודע , רק מרגיש לפעמים חולשה רבה בעיקר בקימה משכיבה אפילו ביום . ואחרי יציאה , ו ביום חמסין .לעיתים רחוקות מאד : טיפה סחרחורת האם יש דרך למנוע את התנודות שהרי שיורד שכבר נמוך ממילא אצלי מרגיש יותר ממי שיש ל"ד רגיל. תודה

15/03/2009 | 12:13 | מאת:

שלום רן, לחץ דם מווסת על ידי מערכות רבות בגוף, כולל לב, כליה ומוח. ישנם הורמונים וחומרים רבים אחרים כולל רצפטורם שונים המשפיעים על לחץ דם. גם לנטיה גנטית יש משקל חשוב באפיון לחץ דם. השינויים במהלך היום נובעים משינויים בהפרשה של חומרים אלו, כמויות עולות ויורדות לפי שעות היממה. התופעה שאת המתאר של חולשה מקימה לעמידה מעידה על ירידה בלחץ דם, שתמיד קורית לכל אחד, אבל אצלך כנראה יותר מפריעה. ראשית יש לפנות לרופא מומחה לבירור הבעיה (נפרולוג). שנית, מומלץ לקום בהדרגה, משכיבה לישיבה ואח"כ לעמידה במשך דקות.יש ראשית לברר את תופעת התנודות ואח,כ לטפל בהתאם, יש לכך תרופות. בברכה,דנה

14/03/2009 | 17:12 | מאת: משה

שלום לפי שיטת קינגסטון מומלץ לאכול טחינה מקולפת ולא המלאה "החמאה". לפי הטענה שהקליפה מפריעה לספיגת הסידן. האם יש משהו בדברים? תודה

15/03/2009 | 09:10 | מאת:

שלום משה, על מנת שסידן ייספג זרעי השומשום צריכים להיות טחונים באופן מלא. ככל שיש יותר סיבים תזונתיים כך יש יותר הפרעה בספיגה, ולכן טחינה מלאה תפריעה יותר לספיגה. בברכה,דנה

15/03/2009 | 21:57 | מאת: Ednoy

עובדה חשובה שכדאי לקוראים לדעת היא שהנבטת זרעי השומשום מפרקת את החומצה הפיטית והאוקסלט הנמצאים בקליפה. רוב הסידן נמצא בכלל בקליפה, בשומשום לבן יש מעט מאד סידן. לכן, אחרי שמנביטים את השומשום, אין בעיה בספיגת הסידן. קיימת גם טחינה אמרה משומשום מונבט שטעמה מתקתק ונהדר - עקב תהליך הנבטת השומשום.

14/03/2009 | 15:08 | מאת: שי

שלום, האם יש נזק בריאותי באכילת מזון שנשרף בעת בישולו (כאורז)? תודה

14/03/2009 | 15:45 | מאת:

שלום שי, אוכל שרוף משנה מבנה כימי ויכול להביא ליצור של חומרים שאינם בריאים עבורנו, לכן יש להמנע מאכילת מזון שנשרף, בין אם בבישול, טיגון או על האש. בברכה,דנה

14/03/2009 | 10:33 | מאת: גיא

יש לי חסר בויטמין D לפי הבדיקות דם, 45 במקום 75 מה עלי לעשות? האם אפשר להשלים את החסר באוכל ובמה? ואיזה תוסף לקחת ואיזה מינון? תודה!

14/03/2009 | 15:43 | מאת:

שלום גיא, עליך לפנות לרופא המשפחה לגבי טיפול בטיפות ויטמין וגם שיתן לך את המינון המומלץ. מהמזון קשה להשיג ויטמין זה ולכן מומלץ, רבע שעה בשמש בין השעות 11 ל- 14 ומספיק לחשוף חלק תחתון של היד.כמובן שאם הינך בעל נקודות חן רבות או עור בהיר מאוד, יש להתייעץ עם רופא עור. בברכה,דנה

14/03/2009 | 10:23 | מאת: angel

לא הבנתי. אני מחפש שתיה ללא קפאין או ללא מוצר חלבי האם משקה הדגנים טוב או לא?

14/03/2009 | 15:47 | מאת:

שלום, למיטב ידיעתי הוא אינו מכיל קפאין ולא חלב, אך יש לבדוק מה כתוב על האריזה. בברכה,דנה

14/03/2009 | 09:29 | מאת: ליה

בוקר טוב, רציתי להתייעץ לגבי תזונה נכונה לאחר מחלה ויראלית בבטן. בעלי סבל מוירוס שגרם לו להקאות מרובות במשך שבוע. היום הוא היום התשיעי מאז תחילת המחלה. נראה כי הוירוס נעלם אבל בעלי לא מסוגל לאכול כלום. הוא מקיא מיד אחרי כל "ארוחה" (גם אם הארוחה כוללת צנים אחד בלבד או סתם כוס תה). ההרגשה היא שהקיבה לא מסוגלת לחזור לתפקוד. ניסינו גם ensure אבל גם אותו הוא מקיא. איך חוזרים לאכול? האם יש צורך לפנות לטיפול רפואי? (הוא לא נראה מיובש, רק מותש מאוד - ירד 5 קילו מאז תחילת המחלה) תודה, ליה

14/03/2009 | 15:49 | מאת:

שלום ליה, ללא כל קשר הייתי ממליצה לפנות מחר לרופא המשפחה לבדיקות והסתכלות, ביחוד עם התופעה אינה עוברת. שנית, בשלב ראשון הייתי מציעה תפריט נוזלי לגמרי וצלול, כלומר, מים, תה עם סוכר, מיץ תפוחים, מרק צח עם מלח וזהו.יש לשתות כל שעה 1/2 כוס. אם זה עובר בשלום, יש להתחיל ממחר אכילה של מזון נוזלי-רק, מרק סמיך, פירה, רסק תפוחים, ג'לי, מעט גבינה או יוגורט ואולי גלידה לא שמנה. ושוב, לאכול 1/2 כוס כל שעה. אם זה עובר בשלום אפשר לאט לאט לחזור לאכילה רגילה. בברכה,דנה

13/03/2009 | 16:54 | מאת: סיגל

שלום! שמי סיגל ואני מתייחסת לגוף שלי ברצינות ובהמון רצון, רציתי לשאול איזה תרגילי כושר צרך לעשות כדי להוריד פחות או יותר את היקף המותניים? והאם תוך חודש אפשר לרדת במשקל בין 7-10 ק"ג?

14/03/2009 | 15:42 | מאת:

שלום סיגל, כל פעילות גופנית אירובית כגון ריצה, שחיה, משחקי כדור ואירובי יחטבו את היקף המתניים, אך גם פעילות של חיטוב הגוף כגון פילאטיס ויוגה יעשו זאת. אפשר לרדת במשקל 10 ק"ג בחודש, אך זה לא יהיה יעיל לאורך זמן ואת תעלי את הכל חזרה, מובטח. מעבר לכך זה כרוך בעיקר בירידה של מסת שריר ולא שומן ויכול לגרום לנזקים. ההמלצה עומדת על 0.5-1 ק"ג בשבוע. בברכה,דנה

12/03/2009 | 18:09 | מאת: נטע

שלום, אני בת 33, גובהי 1.60, שוקלת כ-68 ק"ג. שאלתי היא כאמור האם אני בעודף משקל?

12/03/2009 | 21:33 | מאת:

שלום נטע, לפי החיושב את בעודף משקל קל. על מנת להכנס לטווח התקין עליך לרדת ל- 64 ק"ג. בברכה,דנה

12/03/2009 | 13:50 | מאת: נועה

שלום, רציתי לשאול האם בריא ואיזה מתכונים ניתן להכין עימו תודה

12/03/2009 | 14:17 | מאת:

שלום נועה, זה לא עניין של בריא או לא, אלא מה יש במקום, עדיף בשר טחון עוף שנטחן במקום ולא בשר קפוא, אך אין עם בשר קפוא בעיה כלשהי. מתכונים, לא במסגרת פורום זה.אפשר להכין קציצות, ממולאים ועוד. בברכה,דנה

12/03/2009 | 08:57 | מאת: אביהו

דנה שלום רב, היכן אפשר לקרוא טבלה מעודכנת ונכונה בעברית של הערכים התזונתיים של מזונות, אשר נתוניה מעודכנים יותר מאלו המוצגים בספרו של אילני? ושאלה אחרת: האם בחלה (של שבת) יש, או אין, סיבים/תאית (בדומה ללחם לבן)? אודה על תשובתך ל-2 השאלות. בברכה, אביהו

12/03/2009 | 09:07 | מאת:

שלום אביהו, היה בזמנו אתר ל מכון ויצמן, אך לצערי איני מצליחה להגיע אליו כרגע הוא לא זמין, זהו האתר הזני, פחות מפורט אך יכול לספק את הסחורה http://www.naturemed.co.il/in_food.html בחלה של שבת כמות הסיבים התזונתיים זניחה ביותר שכן היא עשויה מקמח לבן בברכה,דנה.

12/03/2009 | 09:51 | מאת: אביהו

הי דנה, בעיון ראשוני באתר שרשמת לי אני קורא, להפתעתי, שבחיטה מלאה יש 0.5% סיבים, בעוד שבחיטה (סתם, לא מלאה) יש 7% סיבים (!). כמו כן, רשומים שם הבדלים נוספים רבים "לטובת" חיטה סתם, לעומת חיטה מלאה. הייתכן? אביהו

11/03/2009 | 19:12 | מאת: מורן

לאחרונה התחלתי לשתות מים עם נענע (ללא סוכר) בין 3-4 כוסות ביום. זה יכול לגרום לבעיות או משהו בסגנון?

12/03/2009 | 09:06 | מאת:

שלום מורן, לא ככל הידוע לי. בברכה, דנה

11/03/2009 | 19:08 | מאת: מורן

היי, אני מעונינת ללמוד תזונה קלינית, מענין אותי לדעת איפה ניתן ללמוד (רק במכללה או אפשר גם באונברסטאות השנות), כיצד מוגדר התואר הזה, פחות או יותר תנאי קבלה ומה לומדים. תודה רבה רבה...

12/03/2009 | 09:10 | מאת:

שלום מורן, תזונה קלינית ניתן ללמוד ב- 3 מקומות : תל חי, רחובות (אונב' ירושלים) ובמכללת אריאל. תנאי הקבלה משתנים מפקולטה לפקולטה. הלימודים הינם מדעיים ברובם ובשנה וחצי ראשונות לומדים הרבה מתמטיקה, פיסיקה, כימיה, ביולוגיה, ביוכימיה ורק בהמשך קורסים שונים בפסיולוגיה, אנטומיה ולבסוף דיאטטיקה. הלימודים הינם 3 שנים שלאחריהם יש כמעט שנה של סטאג' בבית חולים, קופת חולים ובמשרד הבריאות.התואר הוא תואר במדעי התזונה, תזונאית לקינית תהיי לאחר סיום הסטאג'. בברכה,דנה

12/03/2009 | 18:24 | מאת: יעל

לאחר ההסמכה כתזונאי, איפה ניתן לעבוד? והאם יש אפשרות להמשיך לתואר שני?

11/03/2009 | 13:47 | מאת: רונית

תודה על תשובתך לגבי סוכרים של חלב ופירות. אקבע תור אצל גסטרו. עוד שאלה בבקשה... יוגורט ביו או יוגרט מולר גם נחשב כמו חלב? ואם כן מה אפשר במקום ? תודה

12/03/2009 | 09:10 | מאת:

שלום רונית, כל היוגורטים עשויים מחלב פרה ומכילים לקטוז. אין במקום, יש להמנע לאכול מוצרי סויה, אך אלו לא שווים לחלב פרה. המלצתי, לפני שאת מפסיקה, פני לרופא לאבחון. בברכה,דנה

11/03/2009 | 12:18 | מאת: לני

דנה שלום רב, האם במלפפון חמוץ יש סיבים/תאית (כמו במלפפון מתוק)? לני

12/03/2009 | 09:11 | מאת:

שלום לני, במלפפון חמוץ יש אותה כמות סיבים כמו במלפפון רגיל לפני שהוחמץ. החמצה לא משנה תכולת סיבים. בברכה,דנה

10/03/2009 | 16:59 | מאת: דודי

DNA - אבנים בכיס מרה. שלום רב, אני בן 26. אימי בת 56. בגיל 14 הוציא לי את כיס המרה (עם אבנים). לאחרונה הוציא לי מדרכי המרה אבן שחסמה את דרכי המרה. בתהליך של ERCP. לאימי היה מצב דומה, גם הוצאת כיס מרה ולאחר מספר שנים גם הוצאת אבן מדרכי המרה בתהליך ERCP. מצד אמא שלי, רבים סובלים מאבנים בדרכי המרה. השאלות, האם יש דרך כלשהיא, 1. לבדוק מה הסיבה ליצירת האבנים? 2. האם יש דרך להימנע מיצירת אבנים חדשות?

12/03/2009 | 22:05 | מאת:

שלום דודי, לפי הסיפור המשפחתי ייתכן ומדובר בבעיה מטבולית שיש לרדת לעומקה על מנת שנוכל לדעת כיצד ניתן לעזור מבחינה תזונתית, אם אפשר. ראשית יש לדעת מהו סוג האבנים: אבני כולסטרול או אבנים שמקורן במלחי מרה. גם לאלו יש סיבות רבות שאפשר לברר ואז בהתאם לטפל. איני מומחית לנושא כבד ודרכי מרה, וכדאי להתייעץ עם מומחה לנושא ואף לשקול ייעוץ עם מומחה להפרעות מטבוליות, שכן התופעה בגברים, במיוחד צעירים הינה די נדירה.עד לבירור מסודר, לא אוכל להמשיך לייעץ שכן יש לברר את התופעה ביסודיות. בברכה,דנה

12/03/2009 | 23:12 | מאת: דודי

דנה ויינר, תודה רבה! מאוד מעניין!

10/03/2009 | 16:15 | מאת: א

שלום בן 84 שבדיקת URIC ACID יצא 12.4 ללא טיפול תרופתי לבעיה מאילו מזונות הוא חייב להימנע והאם יש גם מזונות מומלצים תודה רבה

11/03/2009 | 10:21 | מאת:

שלום, ראשית יש לידע את רופא המשפחה לבעיה ולעקוב. שנית, מבחינת מזון יש להמנע מאלכוהול, כמויות גדולות בשר, איברים פנימיים, ברוקולי, כרובית,פטריות, תמציות בשר סרדינים ואנשובי. ירקות, פירות, מוצרי חלב, דגנים אפשר לאכול באופן חופשי. אם ישנה בעיה של עודף משקל, מומלץ לרדת. בברכה,דנה

11/03/2009 | 12:03 | מאת: א

תודה רבה לך על התשובה אבל האם דגים מותר האם יש הגבלה גם לגבי בשר עוף סלק,צנון, מותר? תודה

10/03/2009 | 14:08 | מאת: דן

שלום 1)מה הסיבות או הגורמים ללחץ דם נמוך? היה רגיל בבחרותי כמה שזוכר , בן 60 היום . נעשיתי טבעוני 18 שנה כבר .י ושנים כבר נמוך 60 אל 90. כמעט קבוע אך לפעמים עולה ל 107 אל 64 או (99 אל 58 ) 2) מה הסיבות או הגורמים שמשנים את לחץ הדם? 3) מי אחראי לזה בגוף?

11/03/2009 | 10:19 | מאת:

שלום דן, לחץ דם נמוך כרוני, אם אינו מלווה ממחלת כבד או לב, אינו מהווה בעיה, כל עוד אדם מרגיש טוב. כמו שישנם אנשים עם נטיה ללחץ דם גבוה כך יש כאלו עם נטיה ללחץ דם נמוך. שוב, כל עוד לא מלווה במחלות כבד ו/או לב, אין עם כך בעיה וכל עוד אתה מתפקד ומרגיש טוב, לא הייתי מחפשת בעיה בנושא. לחץ דם מושפע מכליות, לב, כבד, ריאה, מוח והורמונים וחלבונים שונים ביניהם. בברכה,דנה

11/03/2009 | 16:08 | מאת: לני

דנה שלום, אבל האם דין "ל"ד משתנה" דומה כאשר הוא נמוך או גבוה, כלומר אינו מהווה בעיה גם אם הוא גבוה, אם אינו מלווה במחלת כבד או לב וכל עוד אני מרגיש טוב?

10/03/2009 | 13:58 | מאת: גד

שלום 1) האם יש בעיה עם אכילת קווקר יחד עם פרג לא מבושלים ? ) האם יש בעיה עם אכילת 70- 90 גרם פרג? לארוחה. 3) האם פרג מרדים או מעורר? (אכילת 70- 90 גרם פרג") תודה בטטה חייבת בישול. האם המיץ ממנה אפשר וטוב חי?

11/03/2009 | 10:19 | מאת:

שלום גד, אין בעיה באכילת פרג וקוואקר לא מבושלים, זה עניין של טעם. לא ידועה לי מגבלה לגבי אכילת פרג בכלל. לא ידוע לי מה השפעותיו של פרג בנוגע לעירות. שום צומח לא "חייב" בישול. אם זה טעים לך לאכול אותם חיים ללא בישול, בתאבון. אין להם יתרון על פני מבושל. בברכה,דנה

13/03/2009 | 15:15 | מאת: גד

את כותבת : שום צומח לא "חייב" בישול. אם זה טעים לך לאכול אותם חיים ללא בישול, בתאבון. אין להם יתרון על פני מבושל. בטטה חייבים לבשל הבנתי . אך האם מיץ בטטה אפשר לשתות חי ?

10/03/2009 | 13:41 | מאת: רונית

האם רגישות לסוכר פירות............או רגישות לסוכר החלב גורם לנפיחות בטן...גזים וכו? תודה

11/03/2009 | 10:15 | מאת:

שלום רונית, בהחלט כן, זה לרוב מתבטא בנפיחות, גזים ו/או שלשולים. את הרגישות ניתן לברר אצל מומחה גסטרואנטרולוג. לאחר אבחון יש להמנע ממזונות לפי רגישות ולא לפני. בברכה, דנה

09/03/2009 | 22:45 | מאת: יהונתן

כמה אחוזי סוכר יש באבקת שוקו (להכנה מהירה)? תודה ולילה טוב.

12/03/2009 | 12:22 | מאת:

שלום יהונתן, זה משתנה מסוג לסוג, אך מדובר בכ- 50-65% סוכרים פשוטים. בברכה, דנה

09/03/2009 | 17:58 | מאת: מור

התחלתי לקחת ציפרלקס, לצערי עקב דיכאון ושמעתי בעבר שכדורים פסיכיאטרים יכולים לפגוע במאגר הויטמינים, האם זה נכון?

11/03/2009 | 10:14 | מאת:

שלום מור, הפנה שאלתך זו לפורום רוקחות. בברכה, דנה

09/03/2009 | 12:41 | מאת: ג'ני קרבט

האם עגבניות ממולאות באורז (ללא בשר) שנשארו בתנור כבוי יום שלם וכוסו בנייר כסף יכולות להתקלקל ? כמה זמן הן יכולות להשאר במצב זה מבלי להתקלקל ?

09/03/2009 | 16:06 | מאת:

שלום ג'ני, כל מזון יכול לעבור קלקול. אין לי מושג תוך כמה זמן זה יקרה. תטעמי את המזון ו/או תריחי אותו. למזון מקולקל יש טעם וריח לא תקינים. לא נראה לי שמיום אחד, במיוחד אם אין בשר, יקרה משהו. בברכה, דנה

09/03/2009 | 11:25 | מאת: גלית

שלום מעניין אותי לדעת מה ההסבר לכך שיש אנשים רזים מטבעם שיכולים לאכול למעלה מ 2000 קלוריות ביום ולא לבצע פעילות גופנית כלל ובכול זאת להישאר מאוד רזים. מה זאת אומרת החילוף חומרים שלהם מהיר? האם ישר אחרי שהם אוכלים משהו הם הולכים "להוציא אותו"? אך גם האנשים שלא ניחנו בחילוף חומרים מהיר מתישהוא מוציאים את האוכל אז מה ההבדל? האם הם מוציאים גם את השומנים? לא ברור לי הנושא ואשמח לקבל הסבר תודה

11/03/2009 | 10:14 | מאת:

שלם גלית, חילוף חומרים מושפע מגורמים רבים, בעיקר גנטיים המביאים לביטוי שונה של פעילות הורמונים ופפטידים הקשורים במנגנון שובע ורעב, גנים המשפיעים על מסת שריר והשפעה של פעילות גופנית ועוד. כמובן שישנם גורמים נוספים המפרידים בינינו ולא כולם ידועים והם נמצאים תחת מחקר קפדני. חילוף חומרים מהיר יותר לא מתבטא רק ביותר יציאות אלא בניצול טוב יותר של מרכיבי המזון להוצאה אנרגתית.אנו לא מוציאים שומנים או פחמימות בצואה, ולכך אין קשר לחילוף חומרים אלא אנשים אלו מוציאים מראש יותר אנרגיה ומנצלים את האנרגיה ממזון להוצאה אנרגתית גבוהה יותר. בברכה, דנה

03/04/2009 | 11:13 | מאת: שלומי

שלום. אני "סובל" מחילוף חומרים מהיר אני מרבה לאכול אך לא מצליח להשמין. אני די רזה לגילי ורציתי לדעת עם יש אפשרות לעשות משהו בנידיון. תרופה כלשהי או משהו אחר שיעזור לי בעיניין אשמח לקבל תשובה תודה שלומי

08/03/2009 | 16:29 | מאת: ענבר

שלום רב! אני מודעת לשתי דעות, אשר מייוצגות שתיהן על ידי אנשים המבינים בתחום:א. אי אפשר להשמין מהנקה (התינוק) ב. השמנה היפרתרופית(ריבוי תאי השומן) נעשית בזמן העוברי והתינוקות של הילד- קרי, תלוי גם בתזונת האם. אשמח לקבל תשובה מלומדת ומנומקת לגבי נושא זה. כמו כן, אני יודעת שיש תקופות מאוד מסוימות שבהן יש ריבוי של תאי השומן. אם אני לא טועה, הן: גיל 4 חודשים, שנה וקצת וגיל ההתבגרות. אשמח לדעת האם זה נכון ומה הן התקופות המדויקות. במידה ולא הגעתי למקום הנכון למענה, אשמח לקבל מידע היכןניתן לשאול שאלות אלו. בברכת יום טוב

11/03/2009 | 10:11 | מאת:

שלם ענבר, העברתי את שאלתך הלאה למומחים בנושא, אנא העזרי בסבלנות לקבלת תשובה. בברכה, דנה

08/03/2009 | 15:33 | מאת: pc

שלום רב, אני בחורה בת 23 והחל מיוני 2008 גילו כי חסר לי ויטימין D בכמויות- אני מצויה הרבה מתחת לנורמה. הלכתי לרופאת משפחה מסיבה של נשירת שיער מרובה ומאז היא החלה לתת לי טיפול של טיפות וכדורים ..לפני שבועיים עשיתי שוב בדיקת דם ועדיין יש מחסור רב..מה עושים? הבנתי שמחסור מתמשך בויטמין D יכול להוביל לבעיות בפרקים בעצמות ואף אוסטופורוזיס... אשמח לקבל תשובתך בנושא. תודה

09/03/2009 | 08:50 | מאת:

שלום, נראה כי יש לך חסרים נוספים, בעיקר בשל נשירת השיער. מציעה לך לעבור סדרת בדיקות ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג.ייתכן והמינון שנתנה לך נמוך מדי. בברכה, דנה

08/03/2009 | 15:07 | מאת: דייאנה

לאחרונה נתקלתי בכמה וכמה אנשים שטוענים שהם לא שותים חלב, בגלל שאחרי גיל שנתיים החלב לא נספג בגוף כראוי ורק גורם לנזק- לדוגמא, צריכת חלב רק מגבירה את הסיכוי לבריחת סידן, ואפילו סוגים מסויימים של סרטן. האם הדבר נכון, כמה שזה נשמע מופרך? במידה וכן, האם הדבר תקף רק לשתיית חלב או גם למוצרי חלב כמו גבינות ויוגורט? תודה רבה

09/03/2009 | 08:50 | מאת:

שלום דיאנה, הטענות אינן נכונות, או יותר נכון לא מוכחות, ולכן אין המלצה לא לצרוך מוצרי חלב. בברכה, דנה

09/03/2009 | 09:37 | מאת: דייאנה

06/03/2009 | 23:45 | מאת: דני

האם יש לקחת עם האוכל (ואיזה אוכל אם זה משנה), או על קיבה ריקה ? תודה

07/03/2009 | 10:57 | מאת:

שלום דני, רצוי אחרי ארוחה המכילה שומן, אחרי ארוחה בשרית או חלבית. בברכה,דנה

08/03/2009 | 14:17 | מאת: דני

האם את מתכוונת מיד אחרי הארוחה או אחרי פרק זמן מסויים ? תודה

06/03/2009 | 16:35 | מאת: הדס

עשיתי בדיקת דם לאחרונה ויצא לי ברזל 50 מיקרוגרם לדציליטר והרופא הודיע לי שיש לי ברזל נמוך ועלי לקחת כדורי ברזל למשך חודשיים. בבדיקות דם שלי לא מצוין כמה פריטין יש לי. השאלה שלי היא אם אפשר לקבוע חוסר בברזל בלי לדעת את רמת הפריטין בדם? תודה מראש, הדס

06/03/2009 | 19:11 | מאת:

שלום הדס, נכון לקחת גם פריטין וטרנספרין ולבדוק המוגלובין ואז להחליט החלטה מושכלת, אך באשה בגיל הפוריות, חסר ברזל הינו נפוץ מאוד ולכן לעיתים בדיקות אלו מיותרות. בברכה,דנה

06/03/2009 | 10:04 | מאת: מירי

האם יש מצב כזה שהגוף "רוצה" משהו מתוק,כדוגמת שוקולד?

06/03/2009 | 19:14 | מאת:

שלום מירי, הצורך במתוק יכול להיות פסיולוגי או פסיכולוגי. הגוף אינו מביע רצון משלו, או שיש צורך במתוק להעלאת סוכר או שזוהי תגובה מוחית לצורך בסוכר או פשוט בבעיה פסיכולוגית המתפרשת בצורך במתוק. בברכה,דנה

05/03/2009 | 17:02 | מאת: אבי

שלום רציתי לדעת אם תבלינים כמו קינמון כורכום זעתר וכ"ו מכילים איזו שהוא ערך תזונתי? האם מומלץ לצרוך אותם ואם יש בהם קלוריות? תודה אבי..

06/03/2009 | 19:14 | מאת:

שלום אבי, ראשית לתבלינים אלו יש ערך קלורי, אך זניח ביותר בכמויות בהם אנו משתמשים. לכל תבלין מיוחסת סגולה, לדוגמה לקינמון מיוחסת סגולת איזון סוכרת ולכורכום מיוחסות תכונות של נוגד חמצון חזק, לזעתר גם תכונות בריאות שונות לפי הרפואה האלטרנטיבית. בברכה,דנה

05/03/2009 | 12:44 | מאת: ענת דולב

אשמח לקבל מידע מורחב בנוגע לבשר שאני קונה. ראיתי אתמול בערוץ 10 תחקיר על בשר מיושן. ראינו ד"ר שאמר שכל הפשרה היא בעצם הכפלת חיידקים,זה נכון? זו הכתבה: http://www.youtube.com/watch?v=uPqnhJq_S5Y

05/03/2009 | 17:03 | מאת:

שלום ענת, בהחלט הקפאה של בשר שהופשר כבר אינה מומלצת ובשר זה מכיל יותר חיידקים.בשר מיושן הינו תהליך עיבוד לבשר והא קורה בבשר שלא עבר הקפאה מעולם, אין קשר לטריות. נהגי לפי ההמלצות של המומחים בכתבה. בברכה,דנה

05/03/2009 | 10:32 | מאת: אלון

שלום רציתי לדעת מהן סגולותיהם של התפוז וחמוציות מיובשות? כמו כן כמה קלוריות בתפוז ממוצע ומה קלוריות למאה גרם חמוציות מיובשות(ללא סוכר)? תודה רבה

08/03/2009 | 11:45 | מאת:

שלום אלון, בתפוז סיבים תזונתיים וויטמין C. לחמוציות מייחסים סגולות של נוגדי זיהומים במערכת השתן ונוגדי חמצון באופן כללי. בתפוז ממוצע כ- 50-60 קק"ל. אין לי ערך תזונתי לחומציות מיובשות ללא סוכר. בברכה, דנה

04/03/2009 | 15:49 | מאת: אוסנת

שלום באיזה מוצרים יש חלבון מלבד במוצרי חלב? וחוץ מזה אם תוכלי למנות מוצרים עם חלבון גבוה ובלי הרבה קלוריות. כמו כן כמה קלוריות יש בפרוסה ממוצעת של פסטרמה הודו בדבש? תודה

05/03/2009 | 17:06 | מאת:

שלום אסנת, חלבון נמצא בכל מזון שאנו אוכלים, למעט ירקות ופירות בהם התכולה נמוכה. החלבון האיכותי ביותר ישבביצה (גם בצהוב וגם בלבן) אח"כ מוצרי חלב ודגים ואח"כ בבשר. יש כמובן חלבון בצומח שנחשב לפחות איכותי ונמצא בכמות גדולה בקטניות, זרעים ודגן מלא.בפרוסת פסטרמה יש כ-20-30 קק"ל. בברכה,דנה

04/03/2009 | 15:06 | מאת: ירדן

שלום דנה, אני בת 30,בריאה. עם השנים, הפך שיערי משיער מלא ובריא לשיער מאוד מאוד דליל, ללא צורה ונפח. אני לוקחת מולטי ויטאמינים, ביוטין ואומגה 3 על בסיס יומי ולפי דעתי גם אוכלת מאוד בריא (אבל אולי לא???). -אילו מאכלים מומלץ לאכול שיכולים לעזור לשיער לחזור להיות מלא ובריא? -איזה תוספי ויטאמינים את ממליצה לי לקחת שהם החשובים ביותר לשיער מלבד אלו שציינתי? תודה רבה.

05/03/2009 | 17:10 | מאת:

שלום ירדן, ראשית יש להתייעץ עם רופא עור.שנית יש לבדוק שאין לך חסר בחלבונים, ברזל, אבץ וזאת ניתן לעשות בבדיקות דם.כל המרכיבים הנ"ל נמצאים בכמות גדולה בבשר ובדגים ולכן מומלץ לצרוך על בסיס יומי. מעבר לכך ישנם תוספים שכדאי לקחת בהמלצת הרופא. בברכה,דנה

04/03/2009 | 14:00 | מאת: ענת

דנה שלום האם כשנוטלים B12 להקלת הספיגה ישנה משמעות להוספת כדורי אצידופולוס? אלו בעיות ספיגה עלולות לגרום לאי ספיגתו של הויטמין? תודה

05/03/2009 | 17:12 | מאת:

שלום ענת, הבעהי בספיגת ויטמין זה תלויה בהווצרות פקטור חשוב בקיבה. עודף או חסר חומציות בעקבות נטילת תרופות יכולות להשפיע על הספיגה ולכן רצוי לקחת ויטמין זה בכדורי מציצה תת לשוני ולא להסתמך על מערכת העיכול. לא ידוע לי שחיידקים עוזרים בספיגה. בברכה,דנה

06/03/2009 | 06:54 | מאת: ענת

ואם היה לי אולקוס וטופלתילפני מס' שנים? האם יש לכך השפעה? שוב תודה

04/03/2009 | 05:39 | מאת: יוסף

האם זה לא מזיק?

05/03/2009 | 17:17 | מאת:

שלום יוסף, אמנם סלמון נחשב לדג שמן אך מכיל שומן רווי, בעיקר מסוג אומגה 3 המטיב עם פרופיל השומנים, ולכן מומלץ בכמות של 100-120 גר' עד פעמיים בשבוע. בברכה,דנה

03/03/2009 | 21:53 | מאת: שלמה

1. האם ירקות חיים גורמים לצרבת? 2.איזה מזונות מקלים או מונעים צרבת? תודה.

05/03/2009 | 17:15 | מאת:

שלום שלמה, מזון אל גורם לצרבת אלא מחמיר בעיה קיימת. צרבת משמעותה עליה של חומצה מהקיבה לשוט בעקבות החלשות הסוגר בין הושט לקיבה. ישנם מזנות המחלישים סוגר זה והמחמירים הפרשת חומצה כגון: אלכוהול, עישון, קפאין, בצל,שום ,מנטה ואוכל עתיר שומן ומטוגן. ירקות באופן ספציפי לא ידועים כמחמירי צרבת. חשוב מאוד לא לאכול ארוחות גדולות ולא לשכב או להתעמל אחרי האוכל. בכל מקרה, מומלץ לפנות לרופא. בברכה,דנה

03/03/2009 | 18:17 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 30, נטורופתית אבחנה אצלי קנדידה ועודף חומציות הן על סמך תסמינים והן על סמך בדיקת דם. התחלתי טיפול בקולורקס + פרוביוטיק בשילוב עם דיאטת קנדידה ואני מאוד בעייתי ובררן במזונות עוד לפני כן. אודה לך באם תשיבי לי מי מהמזונות הנ"ל שחשובים לי לתפריט היומי מותרים בדיאטת דנדידה --- המון תודות מראש וסליחה אם הארכתי. 1. כיצד ניתן להמתיק שתיה חמה (פעם-פעמיים ביום) ? האם הממתיק הצמחי STEVIA מותר לקנדידה ? 2. האם מותר מזונות שבבסיסם קמח תירס (כמו פסטה מקמח תירס) ? 3. האם ישנה חלבה טבעית כלשהי המותרת כברירה מתוקה אליה הייתי רגיל ? יש רעיון אחר למשהו מתוק לאחר ארוחה ? 4. האם מותר חלב עיזים כוס חמה בבוקר ? 5. האם מותר קשיו באיזה הכנה ? 6. האם מותר להוסיף קורנפלור לתבשיל ?

07/03/2009 | 11:18 | מאת:

שלום אבי, איני מומחית לנושא הנטורופתיה וכן דיאטת קנדידה טרם הוכיחה את עצמה כיעילה, אך אנסה בכל זאת לענות על שאלותיך. 1. סטיביה הינו צמח המשמש כממתיק מלאכותי טבעי, אז אני מניחה שניתן להשתמש בו. 2. למיטב ידיעתי דיאטת לקנדידה כוללת הפחתה בפחמימות פשוטות ובכלל, לכן קמח תירס וחבריו נכללים בהגבלה זו. 3. בחנויות הטבע ישנם ממתקים רבים טבעיים שאותם אתה יכול לנסות, אך בכולם שימוש בסוכר כזה או אחר, ולכן גם אותם יש לצרוך בהגבלה. 4. להערכתי אין בעיה בשתיית חלב עיזים בדיאטה זו. 5. קשיו הינו זרע המכיל בעיקר שומן וחלבון ולכן מותר. רצוי טבעי ולא קלוי. 6. קורנפלור הינו פחמימה מורכבת ולכן יש לצרוך בהגבלה. בברכה,דנה

03/03/2009 | 18:02 | מאת: דפי

שלום, אני מבינה שהטרנד החדש בתזונה בריאה מצדד באכילת ביצים יומית. אם כך - מתי יותר אפקטיבי לאכול ביצה כדי לנצל את כל תכונותיה, בבוקר או בערב?

05/03/2009 | 16:56 | מאת:

שלום דפי, אין העדפה לשעה מסויימת. בברכה,דנה

03/03/2009 | 13:55 | מאת: רונית

שלום הנני סובלת מקוליטוס כבר כמה שנים . בשנה אחרונה גם יש לי בעיה קשה בגב עקב אוסטופרוזיס דיל דול עצמות שמקשה עלי תנועה אני מעדיפה מאכלים שלא יגרמו ליציאה להרבה פעמים דברי חלב לא אוכלת רציתי לדעת אם יש דברים שאוכל לאכול ולא יעשה לי בעיות ?

05/03/2009 | 10:13 | מאת: דנה ויינר

שלום רונית, במקרה שלך הייתי ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג להמלצה על תוספים של סידן וויטמין D. כמו כן יש לשקול תוסף של תרופה העוזרת במקרים אלו. בברכה,דנה

03/03/2009 | 09:04 | מאת: אלדד

דנה שלום רב, אני מקבל, בהוראת רופאי, תוספי סידן + D, עקב אוסטיאופניה. בנוסף אני מקבל, בהמלצת נוירולוג, תוספי מגנזיום + ויטמין E, עקב התכווצות שרירים עונתית. ובנוסף אני מקבל, בהמלצת נטורופתית של קו"ח, תוסף כרום לשמירה על רמת סוכר מאוזנת (שהגיעה עד 95-98 בצום, וירדה ל-88-90 לאחר נטילת תוסף זה). לאור הסתייגותך המפורסמת ממולטיוויטמין, האם גם בנסיבות דלעיל את שוללת נטילת מולטיוויטמין (במקום 5-4 תוספים נפרדים הנ"ל), או שבמקרה זה יש תועלת בנטילת המולטי. תודה מראש על תשובתך. אלדד

03/03/2009 | 09:29 | מאת:

שלום אלדד, המקרה שלך מוכיח שכל תוסף בנפרד' עוזר ולא שילוב של כל הגרומים. מחקרים לא הוכיחו כל תועלת בנטילת מולטיויטמין, ללעומת זאת ישנם הרבה מחקרים שהוכיחו תועלת בנטילת תסוף על בסיס צורך ולא באופן גורף. בברכה, דנה

03/03/2009 | 20:27 | מאת: אלדד

דנה שלום, נראה לי שלא הצלחתי לנסח את שאלתי בצורה ברורה, ולפיכך בעצם הטעיתי אותך, לצערי, ועל כך אני מבקש להתנצל. אחדד את העניין. כל הויטמינים והמינרלים שהומלצו לי - נמצאים בתוך המולטיוויטמין. לפיכך אני נוהג ליטול יום אחד את התוספים הללו בנפרד (ואז אינני נוטל את המולטי), וביום שלאחריו אני נוטל את המולטי (ואז אינני נוטל את התוספים בנפרד, פרט לויטמין די וסידן שאותם אני נוטל באותו היום במינון מופחת, לצורך השלמת המינון הנדרש בלבד, בהתחשב במינון בו הם כלולים במולטי). מכאן שאין אפשרות, לעניות דעתי, להסיק שכל תוסף בנפרד עוזר יותר מהמולטי הכולל את כולם. על רקע הבהרתי זו, אנא התייחסותך המעודכנת. תודה. אלדד

02/03/2009 | 15:33 | מאת: יפעת

שלום, 1.מיונז, חומוס, לחם מלא, דגני בוקר, רטבי סלט. אילו מהם מכילים לקטוז ובאיזו כמות? 2.האם יש דרך לדעת אם מוצר כלשהו מכיל לקטוז (גלוי/סמוי) לפי המרכיבים שמופיעים על האריזה? תודה

03/03/2009 | 09:27 | מאת:

שלום יפעת, אף אחד מהמזונות שציינת לא מכיל לקטוז. לקטוז הוא סוכר הנמצא באופן טבעי בחלב פרה. אם במוצר ברכיבים כתוב חלב יש לקחת בחשבון שיכולה להיות נוכחות כזו או אחרת של לקטוז. בברכה, דנה