פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
28/01/2009 | 15:04 | מאת: גלית

דנה שלום רב יש לי אלייך בבקשה 2 שאלות: 1. האם לדגים שגודלו בארץ יש אפשרות כי יכילו אומגה 3? כי הבנתי שמעשירים אותם 2. איך יודעים כי כשקונים דגים מים צפוני אינם מכילים כספית וכו'? המון תודה גלית

29/01/2009 | 11:57 | מאת:

שלום גלית, לא כל דג יכול לייצר חומצות שומן מסוג אומגה 3, זה לא תלוי רק באוכל אלא גם בסוג הדג. ידוע לי על ברכות סלמון שמאכילים אותם באצות שמעלות יצור אומגה אך איני יודעת לאיזו רמה ובאיזו יעילות. נכון לעכשיו, לא הייתי סומכת על דגי ברכה המגודלים בארץ מבחינת תכולת אומגה 3. אין דרך לדעת אם הם מכילים כספית, אלא על ידי בדיקה של משרד הבריאות. בברכה, דנה

28/01/2009 | 09:54 | מאת: מיקי

שלום רב, בביקור אצל הומאופט לפני מספר חודשים, הוא המליץ לי להמנע משתיית חלב פרה, תגובת הגוף הייתה מיידית ומפתיעה מאד: כל הנוזלים המרגיזים שליוו אותי באף בפה בגרון - נעלמו. אני מתגעגעת מאד לחלב, ומעוניינת לשמוע קצת מה אפשרויותהחתליפים שלו בשוק שמעתי רק על חלב אורז וסויה, אך אני לא יודעת מה היתרון והחסרון של כל אחד מהם מי בריא מהם? אם בכלל? והאם ישנם עוד תחליפים? מה לגבי חלב פרה עמיד "דל לקטוז" שמוכרים בסופר? האם דלות לקטוז תאפשר לי לשתות חלב פרה - בלי תופעות הלוואי? תודה.

29/01/2009 | 12:00 | מאת:

שלום מיקי, חלב סויה וחלב אורז או חלב פרווה הם תחליפי טעם לחלב אך לא תחליפים שווים מבחינת הרכב. אין לטעמי תחליף ראוי לחלב. חלב אורז הינו די תמים, עשיר בעיקר בפחמימות ועלול להכיל סוכר בכמויות גדולות. חלב סויה אינו מומלץ מבחינתי בכמויות גדולות בשל כמויות סוכר ופחמימות גבוהות, חסר יחסי בסידן ועיכוב ספיגת סידן. חלב דל לקטוז לא יעזור, כי האלרגיה לחלב מיוחסת לחלבונים בו ולא לסוכר שבו, ולקטוז הוא סוכר החלב. אם אתה מתגעגע לחלב נסה להחשף בכמויות קטנות ממה שצרכת בעבר, או שתתפשר על חלב סויה /אורז. בברכה, דנה

28/01/2009 | 09:00 | מאת: אלה

שלום רב, כיון אני נמצאת בדיאטהשבועיים וקצת שהמטרה היא להוריד כ- 15 קילו. התפריט שלי: בשבע בבוקר שותה נס קפה עם חלב סויה . ב- 10:00 אוכלת פריכיות אורז עם קוטג'3% ( חפיסה קטנה של טרה ) וב- 16:00 - אוכלת שניצל טבעול עם ירקות/או סלט ירקות ללא שמן ( עגבניה, מלפפון, בצל וגמבה )/אורז מבושל עם חתיכות קטנות של בשר. חייבת לציין שבמהלך היום שותה מים בלבד. ועושה הליכה ( על הליכון בבית ) לסירוגין: יום כן ויום לא. האם זה תקין? אני רוצה לבנות דיאטה כך שאוכל לשמור לאחר מכן על המשקל. תודה מראש.

28/01/2009 | 09:16 | מאת:

שלום אלה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי ולכן לא אוכל לבקר את הדיאטה או לעזור לך בבנייתה. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

28/01/2009 | 00:15 | מאת: מאיה

הירקות היחידים שאני אוהבת ואוכלת באופן כמעט יומיומי הם: עגבניה, בצל ירוק, שום, חסה, מלפפון ופלפל ירוק. הפירות שאני אוכלת הם: בננה, קלמנטינה ותפוח. האם זה מספיק מבחינת ויטמינים? כי שאר הירקות כמו גזר, קולורבי וכו' אני כבר נגעלת לאכול ופירות אחרים רק בקיץ כמו משמש, אפרסק וכו'. תודה

28/01/2009 | 09:16 | מאת:

שלום מאיה, כל עוד את מקפידה על אכילתם באופן בסיסי יומי, איני רואה סיבה לפתח חסרים כלשהם. בברכה, דנה

28/01/2009 | 18:57 | מאת: מאיה

תודה על התשובה, התכוונתי בין היתר אם בקבוצת ירקות אילו יש את כל הויטמינים שיש בגזר, צנון, פטרוזיליה וכו' אותם אני לא אוכלת.

27/01/2009 | 19:16 | מאת: ענבל

דנה היי, יכול להיות שהשאלה שלי למטה נשכחה? http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-1040,m-Doctors,a-Forums.html#138522_138394 תודה!

28/01/2009 | 09:10 | מאת:

שלום ענבל, אני לא מצליחה למצוא אותה, אנא כתבי אותה שוב. בברכה,דנה

28/01/2009 | 15:26 | מאת: ענבל

... ראשית תודה על תשובתך. האם 18% זה נמוך במיוחד? או גבולי? ואם אכן מדובר באחוז שומן נמוך, האם יש בכך סכנה/ השלכות? מדובר בבחורה בת 25 שאינה עוסקת בספורט. תודה!

27/01/2009 | 16:25 | מאת: נתן

שלום האם יש חשיבות לאוכל בריא יותר או לתפריט מיוחד לחולי פסוריאזיס? אני משתמש בטיפול קונבנצוינלי, משחתי. האם יש חשיבות מהותית לדיאטה ספציפית.

28/01/2009 | 09:13 | מאת:

שלום נתן, יש מספר מחקרים בנושא של תזונה ופסוריאזיס, בעיקר בהבט של מניעה של חסרים תזונתיים בעקבות איבודים בעור של חלבון ברזל ואבץ בעיקר. ישנם מחקרים שבדקו השפעה של אומגה 3, אך לא יצאו עם המלצה מסויימת. כרגע אין המלצות חד משמעיות לתזונה נכונה בפסוריאזיס, אך לא כי לא צריך, פשוט כי אין מספיק מידע רלוונטי. אני מאמינה שתזונה נכונה, דלת שומן, מוגבלת בפחמימות פשוטות, עם דגש על חלבון איכותי, ברזל ואבץ בדיאטה, אכילה מכל קבוצות המזון, פעילות גופנית וירידה במשקל במידת הצורך יכולים לתרום לכל מחלה כרונית באשר היא. בברכה, דנה

28/01/2009 | 11:15 | מאת: נתן

דנה תודה רבה. אני אכן מנסה לשמור על אורח חיים בריא יותר מבחינת הרגלי אכילה, משתדל להימנע ממאכלים שמנים, כמובן ג'אנק פוד וכדומה. קראתי באינטרנט קצת על מאכלים ספציפים שכדאי להימנע מהם, כמו: פלפלים אדומים, ירקות נוספים, אני לא זוכר את כל הרשימה אבל היה שם ממש פירוט שלם. האם שימוש בתכשיר המכיל נגזרת של ויטמין D, יכול להשלים את הדיאטות הקיצוניות האלו? על מנת להחזיר חלק מהויטמינים לגוף?

27/01/2009 | 07:11 | מאת: רן

ורציתי לשאול אם כמות השומן היומית שלי טובה או שעליי להפחית ממנה: כפית חמאת בוטנים 2 אגוזי ברזיל חצי אבוקדו קטן כפית טחינה גולמית מסומסום מלא כף וחצי שמן זית זה בלי לכלול כמובן מזונות אחרים שיש בהם גם שומן כמו שיבולת שועל.. האם הכמות סבירה לאדם פעיל ספורטיבית שרוצה לעלות במסת שריר ולשמור על אחוז שומן נמוך יחסית?

27/01/2009 | 10:42 | מאת:

שלום רן, לשם החלטה על כמות שומן ואחוז יחסי אני צריכה לדעת נתונים רבים נוספים כגון משקל, גובה, ואנמנזה כוללת של מה שאתה אוכל. לדאבוני, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי בנושא דיאטות ולכן עליך לפנות לדיאטנית קלינית להערכת התפריט שלך והתאמה לנתוניך. בברכה, דנה

27/01/2009 | 01:19 | מאת: אוהד

שלום אני מתחיל להתאמן שוב בחדר כושר והפעם אני רוצה לאכול נכון , מי מה שקראתי באינטרנט הבנתי שחומצות אמינו כגון:גלוטמין וטאורין. לאוצין חיוניות מאוד. איזה מזונות עשירים בחומצות אלו? ובאיזה אתר או בכלל בספרות אני יכול למצוא טבלת ערכי תזונה שכוללים פירוט על חומצות אמינו שמכיל כל מזון גלם. בתודה מראש אוהד:)

שלום אוהד, לאוצין נמצא בסויה, עדשים, בקר, בוטנים, דגים, עוף ואגוזים. גלוטמין- בקר, עודף, דגים, ביצים, מוצרי חלב, חיטה מלאה, כרוב, סלק, שעועית יבשה, תרד ופטרוזיליה. טאורין- בשר ודגים. ישנם ספרים המתארים במפורט הרכבים של חומצות אמינו במזון, באנגלית במיוחד מיועד למחלות מטבוליות בילדים. הספר לא זמין לקהל הרחב אלא מוזמן ספציפית למומחים בתזונה. להערכתי חיפוש באינטרנט יתן לך את כל המקורות הללו בקלות. בברכה, דנה

26/01/2009 | 22:29 | מאת: יגאל

כסובל מצרבות תכופות לאחרונה ותוך ציפיה לפגישה עם הרופא שהתור אליו הוא חודשים ארוכים, אודה לתגובתכם באשר לשימוש ב"סודה לשתיה" [bicarbonate] למעשה, שתיה של כחצי כפית מעורב במים נותנת תוצאות טובות ומידיות, אך האם זה לא מזיק באופן שהוא ? אציין גם שאני סוכרתי מסוג-2 .

27/01/2009 | 10:44 | מאת:

שלום יגאל, זהו אמנם טיפול שעוזר מיידית אך מיושן מאוד ולכאורה לטווח הארוך מזיק. הסודה לשתיה או הביקרבונט למעשה סותר את החומצה שבקיבה, אך בגלל הסתירה בסופו של דבר מופרשת יותר חומצה כדי להתגבר על כך, ולטווח הרחוק זה יחמיר את המצב. אתה זקוק לטיפול תרופתי שמוריד הפרשת חומצה וזה יכול לעזור גם בטווח הקצר וגם לטווח הרחוק. בברכה, דנה

26/01/2009 | 17:01 | מאת: לדנה שלום

נניח ולא אכלתי כל היום ורק בצהריים אני אוכלת את כל כל הקלוריות הדרושות לי ... זה עושה נזק לגוף או השמנה ? יש לציין שאני אוכלת את כל הקלוריות בשעה

27/01/2009 | 10:46 | מאת:

שלום רונית, את לא גורמת לנזק אם זה קורה מדי פעם, אך לטווח הרחוק את מעמיסה על המערכות, על מערכת העיכול בעיקר, הפרשה מוגזמת של אינסולין ואנזימי עיכול ויש מחקרים שאנשים הצורכים ארוחות מרוכזות של קלוריות במקום לפזר הינם בעלי נטיה להשמנה ועליה במשקל. בברכה, דנה

אני נוטה לשתות בקביעות בירה לבנה (קרלסברג) , בקבוק עד שניים, כל יום בלילה כשאני יוצאת. עכשיו יש האומרים ששתיית אלכוהול פוגעת בספיגת הברזל......(אני שותה את הבירה בלילה כשיוצאת לבלות-בירה לבנה כאמור) ויש האומרים שבשמרי בירה יש ברזל - הכוונה לבירה לבנה???? האם הפעולה הקבועה הזאת של שתיית הבירה הלבנה, פוגעת בספיגת הברזל או משפרת אותו? כי אני כבר מבולבלת.........

שלום טליה, לפי המידע שיש בידי בירה לבנה לא תורמת לספיגת ברזל אך גם לא מעכבת אותו. בבירה שחורה ולבנה אין ברזל. בברכה,דנה

26/01/2009 | 15:36 | מאת: נעמן

שלום רב. הייתי רוצה לדעת אם ניתן ללוקים בגאוט להכניס לתזונתם את המצרכים הבאים: טחינה שמן זית אגוזים תודהץ רבה. נעמן

26/01/2009 | 17:39 | מאת:

שלום נעמן, בהחלט כן. בברכה, דנה

26/01/2009 | 15:26 | מאת: ורד

רופא הילדים שלי המליץ לי לשתות סקנדי שייק (אבקה ) כדי להשמין. האם היא עשוייה מחומרים טבעיים?

26/01/2009 | 17:37 | מאת:

שלום ורד, המרכיבים הבסיסיים מקורם בצומח, חלב וסויה, כך שבהבט הזה הוא טבעי. לרוב הויטמנים הם סינטטיים. בברכה, דנה

שלום רב יש לי מס' שאלות: 1. לפני כשנה ביצעתי בדיקות דם ותוצאת הויטמין D שלי הייתה 21 , במשך השנה השתדלתי לאכול גרעינים,דגים ונטלתי לעיתים רחוקות כדורים שהרופא רשם לי. בבדיקה שביצעתי עכשיו יצא שערך ויטמין ה- D שלי הוא 27 שזה עדיין נמוך. מה המשמעות של זה? האם יש משהו בתזונתי שאוכל לשפר? הרופא אמר לי ושעלי ליטול כדורים עד סוף ימי. אני מאמינה בתזונה נכונה שיכולה להשפיע על הגוף האם יש פתרון אחר מלבד כדורים? 2. אני סובלת מליחה ונזלת (אלרגית ורגילה). בזמנו שמעתי שמוצרי חלב גורמים לכך והפסקתי לאכול מוצרי חלב לתקופה של כשנה (עד לתוצאות הבדיקות שהראו שיש לי מחסור בויטמין D והרופא הסביר לי שזה קשור איכשהו גם לסידן) אז מייד חזרתי לאכול מוצרי חלב. כמו כן אני מקוררת הרבה ומשתדלת לשתות הרבה תה עם דבש.שמעתי שגם דבש גורם לליחה. האם זה אכן נכון שדבש ומוצרי החלב משפיעים על כמות הליחה? 3.בתי בת ה- 11 ביצעה בדיקות דם, ערך הNEUTROPHILS שלה יצא 38.2 (ערכים תקינים 40-60). קראתי באינטרנט שזה יכול להעיד על מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית. היא אוכלת מעט מאוד אבל טועמת מכל סוגי המזון, מה לעשות האם אני צריכה לתת לה אוכל מסויים שחסר לה? בברכה, שרה

שלום שרה, 1. המקורות שציינת על מנת להעלות ויטמין D הינם דלים מאוד ולא מהווים מקור טוב. עליך לקחת את התוסף. המקור הטוב ביותר לויטמין D הוא שמן דגים שמקורו בכבד של דגים ולא הדגים עצמם שדי דלים בויטמין זה. לרוב מוצרי החלב היום מוסיפים ויטמין D וכדי להסתמך עליהם.[ 2.אין מחקרים חד משמעים המוצאים קשר בין דבש, מוצרי חלב וליחה. 3.לגבי הבדיקות של ביתך, לא הייתי מסתמכת על בדיקה שהיא נמוכה במעט מהנורמה, זו יכולה להיות חריגת מעבדה. שנית, בדיקת B12 הינה קלה לביצוע, בקשי מרופא המשפחה הפניה אם את חושדת בחסרים אצל ביתך ובקשי לחזור על בדיקת הנוטרופילים ולדבר על התוצאות עם רופא הילדים. בברכה, דנה

26/01/2009 | 03:12 | מאת: שון

אם אני כותש שום במכשיר ביתי קטן ומוסיף אותו טרי כמובן לכריך מלחם מלא עם גבינת קוטג' זה בריא? כל התכונות של השום שציינת באים לידי ביטוי? האם בנוסף הוא יכול לעזור לי בהרזייה ובשיפור הכושר שאני עושה??

26/01/2009 | 17:36 | מאת:

שלום שון, אכילת שום כתוש אכן משאירה את תכונותיו כנוגד חמצון ומוריד לחץ דם. הוא לא עוזר בהרזיה או בשיפור כושר. בברכה, דנה

25/01/2009 | 16:48 | מאת: שרון

בת 22,1.61,משקל 52 וקצת,זה תקין? תודה.

25/01/2009 | 18:25 | מאת:

שלום שרון, כן זה תקין. בברכה, דנה

25/01/2009 | 13:56 | מאת: דנה

כמה קלוריות יש בסלט המכיל 8 מלפפונים, 2 עגבניות 2 פלפלים, חצי רימון וכף טחינה. כמו כן כמה קלוריות יש בגביע גבינה 3% + 2 פרוסות לחם קל. תודה דנה

25/01/2009 | 14:16 | מאת:

שלום דנה, בסלט שתארת יש כ- 300-350 קק"ל. בגביע גבינה 3% יש כ- 180 קק"ל וב- 2 פרוסות לחם קל יש כ- 70-80 קק"ל. בברכה, דנה

25/01/2009 | 11:17 | מאת: נועה

שלום , רציתי לשאול מה הדין לדעתך לגבי מוצרי חלב(גבינות ויוגורטים) שעבר זמן התפוגה שכתוב על האריזה, אך ריחם וטעמם טוב כרגיל. האם ניתן לאכול אותם? תודה

25/01/2009 | 13:43 | מאת:

שלום נועה, באופן עקרוני כן, אני עושה זאת, וטרם קרה לי משהו, כמובן בתנאי שהריח והטעם סבירים. בברכה, דנה

25/01/2009 | 11:17 | מאת: נועה

שלום דנה, שמעתי שחלק מהירקות אף בריאים יותר כשעוברים אידוי או בישול כגון עגבניות ועוד. כלומר: שנוגדי החמצון הופכים פעילים יותר. האם יש בכך אמת?

25/01/2009 | 13:47 | מאת:

שלום נועה, זה בהחלט נכון בהתייחס בעיקר לויטמין A ונגזרותיו כגון בטא קרוטן בגזר וליקופן שבעגבניה, כאשר בבישול ובחום הופכים לזמינים ופעילים יותר. בברכה, דנה

24/01/2009 | 23:10 | מאת: אלי

שלום, אני בן 20 שוקל 51 גובהי 160 רציתי לדעת האם התזונה שאני אוכל היא נכונה בכדי לשמור על המשקל הקיים: בוקר: שתי פרוסות לחם שחור מרוחות בקוטג' 9%+חצי עגבנייה+מלפפון ביניים: מעדן 3% שומן צהרים: כוס פחמימה(6 כפות)אורז/פסטה/פירה...+מנת בשר/עוף/דג+סלט מירקות חיים ביניים: קלמנטינה(או פרי אחר) ערב: כוס דגני בוקר+כוס חלב זה בסדר מבחינת הקלוריות כדי לשמור על המשקל הקיים?וכמה קלוריות זה בערך? תודה

25/01/2009 | 13:49 | מאת:

שלום אלי, זה מעט מדי קלוריות, יש פה לכל היותר 1100 קק"ל וגבר בגילך ובמשקלך אמור לאכול לפחות 1300-1400 קק"ל. פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

24/01/2009 | 22:24 | מאת: ענבל

היי, מהו ה BMI המינימאלי התקין? האם 18.5 או 20? ומהו אחוז השומן המינימאלי התקין בנשים? תודה מראש.

25/01/2009 | 13:55 | מאת:

שלום ענבל, הסקאלות משתנות ממדינה למידנה, מאירופה לארה"ב. באופן עקרוני זה יכול לנוע בין 18.5 ל- 20. אחוז השומן תלוי בגיל אך בכל מקרה לא פחות מ- 21%. בברכה, דנה

25/01/2009 | 19:43 | מאת: ענבל

ראשית תודה על תשובתך. האם 18% זה נמוך במיוחד? או גבולי? ואם אכן מדובר באחוז שומן נמוך, האם יש בכך סכנה/ השלכות? מדובר בבחורה בת 25 שאינה עוסקת בספורט.

24/01/2009 | 21:13 | מאת: איילת

שלום רב, ברצוני להתחיל ללמוד מדעי התזונה באוקטובר הקרוב, לאחר בדיקות, ראיתי שיש רק שני מקומות מוכרים בארץ ללימודי תזונה, בפקולטה ברחובות ובתל חיל. אז ברחובות לא אוכל להתקבל עם הנתונים שלי, ולעבור לתל חי אני לא רוצה כרגע. לפי כשבוע נרשמתי למדעי התזונה באריאל, אולם מכרה שלי שפגשתי שלומדת תזונה, אמרה לי שאין אישור לתואר של המועצה להשכלה גבוהה. רציתי לדעת על כך מספר דברים. הראשון, אומרים שההכרה בתואר תהיה בשנה הקרובה, האם כדאי לסמוך על זה? השני, האם ניתן יהיה אחרי סיום התואר הזה באריאל לעשות סטאז' בבתי חולים? והכי חשוב, האם ניתן יהיה להתקבל לעבודות כמו בתי חולים, קופות חולים, חדרי כושר, סטודיו סי, כל המקומות שבהן עובדת דיאטנית קלינית, האם עם תואר של אריאל, אני אוכל לעבוד גם כדיאטנית קלינית, או שתהיה לי בעיה משום שאין אישור של התואר. מחכה לתשובה תודה איילת.

25/01/2009 | 13:41 | מאת:

שלום איילת, לגבי המידע הזה עליך לפנות למשרד הבריאות, מחלקת מזון ותזונה ולשוחח עימם. אין לי מידע על אריאל כי זה המחזור הראשון שסיים, אני יודעת שיש סטאג' אך אין לי מידע לגבי עבודה אח"כ.

24/01/2009 | 20:21 | מאת: לילי

שלום, ברצוני לדעת האם תוספי התזונה שאני לוקחת הם בטוחים בזמן הריון ו/או בזמן תכנון הריון. השאלה שלי היא לא רק לגבי תוספי התזונה עצמם אלא גם לגבי המינונים. להלן פירוט התוספים והסיבה שאני לוקחת אותם: חומצה פולית 800מק"ג ביום - אני לוקחת כי אני מתכננת הריון. ויטמין B12 - שני כדורים בשבוע, 1000 מק"ג כל אחד - אני לוקחת כי פעם היה לי מחסור וגם כי אמרו לי שזה מומלץ יחד עם החומצה הפולית. אצידופילוס - כדור ביום (1.5 מיקרואורגניזמים בכמוסה) - אני לוקחת בגלל קוליטיס. סידן - 2 כדורים ביום של 250מ"ג - אני לוקחת בגלל אוסטאופניה. ויטמין D - פעמיים ביום, כל פעם 550 יח"ל - בגלל אוסטאופניה. ויטמין C - כדור אחד ביום של 500מ"ג (מכיל גם 62 מ"ג סידן) - אני לוקחת כיוון שאני לא אוכלת פירות ירקות טריים בגלל הקוליטיס. אבץ - כדור אחד של 22מ"ג ביום (מכיל גם 20 מ"ג סידן) - אני לוקחת כי המליצו לי שזה טוב עם הויטמין C. תודה.

25/01/2009 | 13:40 | מאת:

שלום לילי, איני רואה בעיה עם התוספים פרט לכך שיש להפריד בין האבץ לסידן, כי אלו מתחרים על ספיגה.המינונים נראים סבירים, פרט לויטמין C שבכמות גדולה, אין צורך ביותר ב- 100 מ"ג ליממה. בברכה, דנה

24/01/2009 | 11:42 | מאת: לזר

לקבלת אומגה 3 בכמות מספקת כמה צריך גבר 58 בריא bmi26 לצרוך מהדברים להלן: טונה בשמן מקופסא וגם זרעי פשתן טחון וגם אגוזי מלך (זה מה שאוהב ונוח לי לצרוך בעניין זה).תודה

25/01/2009 | 13:38 | מאת:

שלום לזר, בטונה משמורת אין אומגה 3. זרעי פשתן ואוגזים מהווים מקור לאומגה 3 מסוג שונה ולכן צריך לצרוך מהם בכמות גדולה, אך הבעיה שאלו מהווים גם מקור רב לקלוריות לכן, כדי לקבל אומגה 3 יש לצרוך דגי ים טריים כגון סלמון, ט7ונה, מקרל, הרינג וסרדינים לפחות פעמיים בשבוע. אין המלצה לגבי צריכת זרעי פשתן לקבלת אומגה 3. בברכה, דנה

23/01/2009 | 20:06 | מאת: אנה

כמה קלוריות יש בפומלית בלי הקליפה?

23/01/2009 | 23:18 | מאת:

שלום אנה, ב- 100 גר' יש כ- 30-40 קק"ל. 1/2 פומלית שווה למנת פרי של כ- 45-50 קק"ל. בברכה, דנה

24/01/2009 | 13:56 | מאת: אנה

23/01/2009 | 15:52 | מאת: מורן

האם אכילת סחוג מוכן מהסופר אינו רצוי ללחץ דם גבוה?או שאין קשר בין הדברים? תודה.

23/01/2009 | 23:19 | מאת:

שלום מורן, אין קשר בין אכילת חריף, כגון סחוג, ויתר לחץ דם. אם בסחוג יש כמויות נתרן גבוהות יש קשר.בכל מקרה, לרוב אוכלים כמות קטנה מאוד ולכן אין השפעה. בברכה, דנה

שלום יש לי שלושה שאלות שאלה 1- בבוקר אני אוכלת ברנפלקס (של ה65 קלוריות ל30 גרם) עם חלב ונס קפה האם הקפאין שבנס קפה מפריע לספיגת הסידן שבחלב ובברנפלקס או רק מעכב ובסוף יספק הסידן? ואותו שאלה לגבי כל הויטמינים שבברנפלק, האם הם נספגים עם נס קפה? שאלה 2- אני נוהגת לאכול שתי כריכים מלחם מקמח מלא עם גבינה צהובה ותה ירוק לארוחת הערב, האם הסידן נספג עם שתיית תה ירוק או לבן הרי ידוע שיש בהם קפאין, האם הסידן מהגבינה נספג? שאלה 3- האם בשתיית הנס קפה כשאני מוסיפה לתוכה חלב האם הסידו מהחלב של הנס קפה נספג?

שלום, מה שבעיקר מעכב ספיגת סידן בקפה הוא לא הקפאין אלא חומרים אחרים שמקורם בצומח. הסידן עובר עיכוב בספיגה וחלקו לא נספג כלל. מה האחוז שנספג, לא ידוע. מומלץ לצרוך מוצרי חלב ללא נוכחות של סיבים וקפה. בברכה, דנה

שמעתי שלא מומלץ לשתות בזמן הארוחה מכיוון שנוצר עומס על מערכת העיכול ומכיוון שהמים מחמצנים את המזון. האומנם?

שלום אמיר, התשובה היא לא. בברכה, דנה

23/01/2009 | 09:25 | מאת: יוסף _ט

שלום רב , ברצוני לדעת על דבש של חברת טיבעוני מצמחים ופירות ,האם מעלה את רמת הסוכר בדם? אשמח לתשובתך ,תודה מרואש, יוסף.

23/01/2009 | 23:30 | מאת:

שלום יוסף, כל דבש מעלה סוכר, לא משנה המקור או החברה. כמובן הכל תלוי בכמות ואיך נצרך, לבד או עם מזון אחר. הכי פשוט, לנסות ולראות כיצד אתה מגיב לאכילת דבש. בברכה, דנה

22/01/2009 | 18:32 | מאת: רותי

יש לי שתן עם PH 7 והרבה פוספטים מה עלי לאכל -לשתות כדי להפוך את השתן לחומצי ממה עלי להמנע בתודה על תשובה מפורטת רותי

23/01/2009 | 23:30 | מאת:

שלום רותי, טווח תקין של PH של שתן הוא בין 4 ועד 9-8. הוא תלוי בעיקר במה שאנחנו אוכלים. כנ"ל לגבי כמות הופספטים בשתן, שלרוב משקפים את כמות הפוספאט שאנו צורכים. האם מעבר לכך יש לך בעיות כגון אבני כליה, מחלת עצם או כל מחלה אחרת? כי אם לא לא הייתי מייחסת לכך חשיבות, הרכב השתן מאוד תלוי במזון שאנו צורכים. לדוגמה צמחוניים הינם בעלי שתן יותר בסיסי ואוכלי בשר בעלי שתן יותר חומצי. כמובן שיש בעיות אחרות, אך הואיל ואת בטווח ולא ציינת בעיות מיוחדות, איני רואה סיבה להתערבות. לגבי הפוספאטים- צריך לוודא כמה את צורכת ביום לפני הבדיקה, האם יש הפרעות אלקטרוליטריות אחרות בדם, כגון רמת זרחן נמוכה בדם, לבדוק ויטמין D ו- PTH. בכל מקרה כל אלו נעשים ע"י רופא מטפל. בברכה, דנה

24/01/2009 | 20:17 | מאת: רותי

חבל שלא קבלתי תשובה פשוטה לשאלה ספציפית ששאלתי פרוט איזה מאכלים גורמים לשתן אלקליואיזה לשתן חומצי הסיבה לשאלה היא שיש לי דלקות חוזרות ונשנות וידוע שבתן חומצי לא צומחים כל כך החידקים אני לוקחת 2 כדורי חמוציות ביום אודה על תשובה

22/01/2009 | 16:32 | מאת: רונית

שלום, אני בשבוע 26 ובחודש האחרון לקחתי מולטי ויטמין מטרנה (ובנוסף B12 ואומגה 3) מאחר שההמוגלובין הגיע ל- 11.7 הרופא המליץ לי לעבור לתוסף ברזל במקום המטרנה והמליץ שאני אנסה קודם את האקטיפרין. שמתי לב שהמינון של הברזל באקטיפרין נמוך למדי (34 מ"ג) יחסית למטרנה (60 מ"ג) אז הוא אמר לי לקחת שני כדורים. אמנם עברו רק יומיים אבל יש לי מעט עצירות ותחושת כובד (אולי בלי קשר) ורציתי לדעת אם זה לא יותר מדי לקחת שני כדורים מהאקטיפרין? והאם יש הבדל בספיגת הברזל בין שני הכדורים (שמתי לב שמוגדר סוג ברזל שונה בסוגריים בכל אחת מהחפיסות) הרי המינון הוא כמעט כמו במטרנה ואיתה לא היו לי בעיות.

23/01/2009 | 23:22 | מאת:

שלום רונית, הואיל והרופא שינה לך, אני מציעה להתייעץ איתו. בכל מקרה אם נראה לך שהתחושה הלא וחה מגיעה מהכדור, השארי עם המטרנה.איני מכירה את ההרכב המלא של אקטיפרין, אך אם את לוקחת 2 כדורים את לוקחת כפול במינון לא רק של ברזל, האם באמת יש צורך בכך. שוב, פני לרופא המטפל. בברכה, דנה

24/01/2009 | 18:32 | מאת: רונית

חן חן על התשובה!

25/01/2009 | 19:01 | מאת: שירה

גם אני לקחתי ברזל שעשה לי עצירות נוראית. הגינקולוג המליץ לי על ברזל פלוס פמינה של אלטמן, ומאז אני מרגישה הרבה יותר טוב.

22/01/2009 | 15:45 | מאת: שירה

שלום,אני בת 15 ועדיין לא קיבלתי מחזור,בעבר סבלתי מהפרעות אכילה ואני ממש מפחדת שאני לא יקבל מחזור!!! הייתי רוצה שתייעצו לי מה לעשות בנידון...

22/01/2009 | 15:47 | מאת:

שלום שירה, עליך לפנות לרופא נשים בשאלה זו או לרופא המשפחה. בברכה, דנה

22/01/2009 | 11:00 | מאת: שני

אצלנו בבית יש מודעות גבוהה לתזונה בריאה, ככה גידלנו את הילדים (4 במספר) שכיום חלקם בוגרים וחלקם מתבגרים. הבעייה היא שתמיד הם התלוננו ש"אין מה לאכול בבית", כי אין נשנושים (ביסלי, במבה וכו), ואין בורקסים ואין מלאווחים, ואין סלטים קנויים וכו. אבל תמיד אוכל מזין ובריא יש, ועוגות ביתיות מקמח מלא יש, וכדורי שוקולד מעשה ידי ופיצוחים, כלומר - בעצם לא חסכתי מהם דבר, אבל אין הנישנושים האלה ש"בא לחטוף", וכמובן לא מיצים מלאכותיים למינהם, אבל בירות שחורות כן, והרבה מים.. לנשנש, טענתי, תנשנשו דגני בוקר (שגם הם עברו ביקורת שלנו, לא כל דגן בוקר הוא כשיר, למשל, כריות לא! הצבעוניים לא! בעיקר אלו שהם מופחתי סוכר ונתרן. ועדיין, הם טוענים שהם גדלים על חסך מסויים, והם טוענים שאנחנו הגזמנו עם זה. בחוץ , כמובן, הם יכולים לאכול מה שהם רוצים, אבל הביתה לא נכנסים ה"רעלנים" הללו. יש לציין שכולנו רזים. מה דעתך דנה, האם הגזמנו?

22/01/2009 | 12:24 | מאת:

שלום שני, אני מכירה בתים יותר נוקשים עם הגבלות תזונתיות קשות מאלו שציינת.אני גדלתי בבית מתירני, שניסה לשים גבולות, שעה מאוחר מדי והיום אני משלמת את המחיר. קשה למצוא את הדרגה הנכונה של "תזונה נכונה" כי יש הרבה המלצות, לעיתים מחמירים יותר מדי. אני לרוב מאפשרת בחירה ועצם העובדה שבחוץ אינך מגבילה אותם, לא אומרת לי שהגזמת, ואני בטוחה שיום יבוא, והם יודו לך, כאשר הם יצליחו לנהל אורח חיים בריא יותר, לפחות מבחינה תזונתית לעומת אנשים אחרים החיים ללא גבולות כלל. הטענה שלי, ברגע שהחלטתם את ההחלטה, היו שלמים עימה, לא נראה לי שלדיך סובלים חלילה וחס מתת תזונה או הפרעה כלשהי, וחסך "בשטויות" אפשר למלא גם בחוץ. ילדיך סה"כ רואים מה קורה בבתים אחרים, וקצת מקטרים ומקנאים, אך האמיני לי, החברים שלהם עושים אותו הדבר להורים שלהם. גם ממני שלא חסכו, לצערי, שום דבר, תמיד קיטרתי שבבתים אחרים שומרים על תזונה בריאה יותר. בברכה,דנה

22/01/2009 | 13:56 | מאת: שני

האם זו הסיבה שהחלטת ללמוד תזונה קלינית?

22/01/2009 | 08:47 | מאת: רבקה

אני בת 37 והגובה 1.81 ומישקלי 84 , רציתי לדעת כמה קלוריות ביום אני צריכה . בתודה

22/01/2009 | 12:17 | מאת:

שלום רבקה, חישוב קלוריות מצריך יותר ממדדים אלו, הוא כולל אנמנזה תזונתית שנעשית במסגרת ייעוץ אישי. בברכה, דנה

21/01/2009 | 13:41 | מאת: דני

דנה שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין עדשים ירוקות לעדשים אדומות מבחינת הערך התזונתי שלהן? האם הן מכילות את אותן כמויות של חלבון צמחי וברזל? האם לגוון בשילובן עם האורז? תודה! יש לך פורום מקסים!

21/01/2009 | 14:19 | מאת:

שלום דני, לא מצויין הבדל בין העדשים בטבלת הערכים התזונתיים. בברכה, דנה

21/01/2009 | 12:04 | מאת: אנה

שלום , אני מעוניינת בלימודי תזונה ןראיתי בחיפש באינטרנט שיש לימודי תעודה וגם לימושי תואר , בעיקר אני מעוניינת ללמוד ללימודי תואר אקדמי שזה יותר מכובד ורציני ואוכל בעתיד להתקדם , אך אני גרה בחיפה ומעל גיל 30 , אין לי פסיכומטרי , האם מישהו יודע איפה אפשר לבדוק מקומות לימוד והתנאים הדרושים באזור חיפה , והאם המכללות שמלמדות לימודי תעודה יהיו מוכרים לעבוד בהם בבתי חולים או קופות חולים או המוסודות הגדולות אשמח לעזרה

21/01/2009 | 14:22 | מאת:

שלום אנה, לימודי תזונה אקדמאיים דורשים פסיכומטרי. לעבודה בנושא תזונה בבית חולים או קופת חולים מקבלים רק דיאטניות קליניות שלמדו בתל-חי ורחובות. כל המכללות האחרות אינן אקדמיות, ולא מאפשרות עבודה במקומות אלו. בברכה, דנה

21/01/2009 | 11:33 | מאת: לילך

לדנה שלום קראתי שהיום ממליצים על דיאטה דלה בפחמימות להפחתת שומן בטני, ולהורדת היקף המתניים, האם זה נכון והאם זה אפשרי גם לטבעונים שנמנעים מאכילת כל מוצר מן החי?

21/01/2009 | 13:29 | מאת:

שלום לילך, דיאטות דלות פחמימות יכולות להועיל להורדה במשקל ושומן בטני, אך לא יותר מדיאטה קונבנציונאלית המכילה פחמימות. טבעונים בפירוש לא יכולים לעמוד בדיאטה כזו ואיני רואה סיבה לשנות אורחות חיים בשביל כך. הדיאטה הזו לא הוכיחה את עצמה בזמן כמו דיאטה רגילה. בברכה, דנה

21/01/2009 | 17:22 | מאת: לילך

הבעיה שלי היא אסתטית, אני רזה (לא מעונינת לרדת במשקל) אבל עם בטן גדולה ורוצה להוריד מהיקף המותניים, האם זה ניתן למרות שאני טבעונית? תודה

21/01/2009 | 10:52 | מאת: רונן

שלום. רציתי לדעת בכללי איך הכי מומלץ להוריד 5 קילו בערך. מה כדאי/לא כדאי לאכול, כמה ארוחות ביום,איזה ספורט מומלץ וכו'. תודה

21/01/2009 | 13:27 | מאת:

שלום רונן, ירידה במשקל יכולה להעשות באין סוף דרכים, ולצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. לשם כך, יש לפנות לדיאטנית בקהילה לייעוץ פרטני. בברכה, דנה

20/01/2009 | 19:57 | מאת: תמר

אבי (בן 85) מטופל בקומדין (מנותח לב עם מסתם).לאחרונה מתאונן על כאבי מיפרקים ואני מכירה משקה המבוסס על אלו - ורה + חומרים נוספים להקלה על המיפרקים (גלוקוזמין סולפאט, כונדרואיטין סולפאט, מטיל-סולפניל-מטאן). האלו - ורה אינה מכילה ויטמין K לפי הרשימה על המשקה אך היא כן נחשבת למאיצה קרישת דם. יש לי רשימה ארוכה מה האלו -ורה מכילה אך אולי אין לך צורך בזה. אודה לך אם תשיבי לי האם לתת לו משקה זה או לא, או האם את זקוקה לפרטים נוספים. בתודה ובברכה, תמר אלנוי

21/01/2009 | 13:26 | מאת:

שלום תמר, לצערי אין לי מידע בנושא, ולכן לא אוכל לתת לך המלצה משכילה. רצוי לפנות לרוקח בשאלה זו. בברכה, דנה

20/01/2009 | 18:50 | מאת: גיא

האם זה נכון שכדי לקבל חלבון מלא מן הצומח למשל אורז+עדשים היחס צריך להיות 1:1 על כוס אורז, כוס עדשים וזאת בכדי לקבל חלבון מלא? או היחס גם יכול להיות שונה? תודה!

21/01/2009 | 13:24 | מאת:

שלום גיא, לא חייב להיות יחס אחד על אחד, אפשר גם יחס שונה, כל עוד אתה מקבל את חומצות האמינו החסרות מכל קבוצה. בברכה, דנה

21/01/2009 | 17:30 | מאת: לילך

אני לא דיאטנית, אבל ככל הידוע לי הרצוי (לא הכרחי) הוא יחס של 2:1 (כוס אורז לחצי כוס עדשים).

20/01/2009 | 18:34 | מאת: ס

כמה קלוריות יש בכול בחבילת הפלסטיק של תותים שמוכרים בשווקים או בסופר? וכמה בתות בודד? תודה

21/01/2009 | 13:24 | מאת:

שלום, כל חבילה שוקלת אחרת , כך שאין לי מושג, אני יכולה לומר כמה יש ב- 100 גר'- 30 קק"ל ובאחד יש כ- 2-4 קק"ל. בסופר בקשי לשקול את כל האריזה והכפילי בהתאם. בברכה, דנה

20/01/2009 | 17:03 | מאת: עדי

רציתי לדעת האם שילוב של 2 בטטות בתפריט היומי כפחמימה מורכבת נוסף על פחמימות אחרות במהלך היום, מומלצת בשל הערך הגליקמי הבינוני-נמוך שלה? אני מרגישה שאני אוכלת ממתק כי זה מתוק מאוד ולמרות זאת הבנתי שזה ממתן את רמות הסוכר בדם ומשביע לזמן ארוך יותר

21/01/2009 | 13:22 | מאת:

שלום עדי, ניתן לשלב בטטה בתפריט היומי כתחליף לפחמימה חמה, לא הייתי ממליצה כל יום, אך עדיפה על פני תפו"א או אורז לבן או פסטה רגילה. בברכה, דנה

20/01/2009 | 16:11 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת כמה מ"ג קפאין יש בדיאט קולה? תודה, מיטל

21/01/2009 | 13:20 | מאת:

שלום מיטל, ב- 100 מ"ל דיאט קולה יש כ- 10 מ"ג קפאין. בברכה, דנה

20/01/2009 | 12:16 | מאת: חגית

כמה קלוריות יש בקערת דייסה המורכבת מ 3 כפות יבשות (לפני הבישול) של שיבולת שועל? ללא חלב וללא סוכר, אך ורק מים תודה

20/01/2009 | 15:45 | מאת:

שלום חגית, בערך 70-80 קק"ל. בברכה, דנה

19/01/2009 | 23:19 | מאת: דינה

שלום האם יש דיאטנים שמתמחים בטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים? או שזה לא משנה ואפשר לפנות לכל אחד דרך קופת חולים? אשמח להכוונה בחיפוש אחר מטפל/ת מתאים/ה

20/01/2009 | 15:44 | מאת:

שלום דינה, מה הכוונה לצרכים מיוחדים? אולי תכווני אותי יותר כדי שאוכל לעזור לך. בברכה, דנה

20/01/2009 | 20:57 | מאת: דינה

ילדים עם CP. עם בעיה של משקל נמוך מהנורמה וקושי בעליה במשקל

19/01/2009 | 21:45 | מאת: לימור

ד.נ. האם דבש, לסוגיו, וכן מזון מלכות, נחשבים למזונות טבעיים ולא תעשייתיים (בניגוד לממתיקים שונים, כגון סוכרלוז, שהם מלאכותיים, או תעשייתיים), ולכן הם בריאים יותר? לימור

20/01/2009 | 15:44 | מאת:

שלום לימור, ברור שהם נחשבים לטבעיים, הם מדיעים מהטבע, לא מסנטזים אותם. דבש מלכות בהחלט טבעי לחלוטין מגיע מהכוורת עצמה, הדבש עצמו לרוב עובר עוד תהליכי עיבוד, בעיקר הוספת סוכר ולכן רצוי לחפש דבש שכתוב עליו טבעי ללא תוספות. בברכה, דנה

19/01/2009 | 20:23 | מאת: שרון

שלום דנה, כמה מנות שומן יש לצרוך ליום? וכל הכבוד על עבודתך הנאמנה בפורום!

20/01/2009 | 15:43 | מאת:

שלום שרון, אין המלצה גורפת, זה משתנה מאדם לאדם. ההמלצה עומדת על עד 30% מסך הקלוריות שיגיעו משומן ומזה אני מסיקה כמה מנות שומן מומלץ. בברכה, דנה

19/01/2009 | 18:41 | מאת: מירב

אני יודעת שצריך לצרוך ירקות מכל הצבעים, יחד עם זאת רציתי לדעת מהם הירקות היותר דיאטטים= עם פחות פחמימות=סוכר? האם הירקות הירוקים כמו מלפפון וחסה מכילים פחות סוכר=פחמימה מירקות אדומים כמו פלפל אדום וירקות כתומים כמו גזר? זה גם חשוב כי אני מנשנשת ירקות בין הארוחות לפעמים בכמויות גדולות, כך שאת כל הצבעים יש לי אבל אני רוצה לשנות את היחס בהתאם לתכולה שלהם, למשל יותר מלפפון וחסה ופחות פלפל אדום וגזר.... תודה על המידע, שבוע טוב, טלי

19/01/2009 | 20:32 | מאת: שלי

היי מירב ע"פ הידוע לי בירקות אדומים יש יותר סוכר. אני סיימתי דיאטה לפני חצי שנה בערך וכבר שומרת על התוצאה פרק זמן זהה פחות או יותר ובמהלך הדיאטה נאמר לי ע"י דיאטנית שירקות ירוקים אפשר ללא הגבלה

19/01/2009 | 14:10 | מאת: חסוי

שלום אני בן 18 ומשקלי 52 קילו. אני רזה מאוד וסובל מכך בהמון תחומים,הייתי אצל דיאטנית היא אמרה לי פשוט לאכול והרבה ולא התאים לי.. לאחרונה התחלתי להתאמן במכון כושר והמאמן שלי אמר לי שכדאי לי לקנות אבקה לעלייה במשקל גם בשביל האימונים וגם בכלל.. עכשיו שאלתי היא כזאת האם כדאי לי באמת לקנות ולהתחיל להשתמש באבקה? והאם יש באבקות האלו סיכונים כלשהם? כי זה המוצא האחרון שלי ניסיתי דיאטנית ולא הלך אז חשבתי להתחיל עם זה, שמעדויות הבנתי שזה משמין מאוד.. אשמח לתשובה מהירה,תודה.

19/01/2009 | 15:52 | מאת:

שלום, אין כל סכנה באבקות אלו, הן בשימוש נרחב בקרב אנשים הסובלים מתת תזונה ומשקל, אך לפני שימוש רצוי להתייעץ עם דיאטנית לגבי מינון.הסיבה נעוצה בכך שיש אבקות שאין עליהן ביקורת של משרד הבריאות ואלו כן יכולות להיות בעייתיות. בברכה, דנה

19/01/2009 | 11:24 | מאת: כוכבה

דנה שלום רב למטה ענית לשימרית כי אין לשתות אלכוהול בטיסה כי הדבר יגרום לפקקת, אך קיימת טענה כי אלכוהול מפחית היווצרות קרישי דם בתוך כלי הדם. האם תוכלי להבהיר נושא זה? תודה

19/01/2009 | 11:36 | מאת:

שלום כוכבה, ראשית יש להבחין בין צריכת אלכוהול בטיסה לבין צריכת אלכוהול על יבשה. נמצא ששתיית אלכוהול בטיסה מעלה שכיחות של ארועים טרומבוטיים לאחר טיסה, ולכן לא מומלץ. שנית יש להבחין מהי צריכה נכונה של אלכוהול. נכון שצריכה של משקה אחד ליממה לנשים ועד שניים לגברים מורידה תחלואת כלי דם ולב, אך לא מורידה אירועים טרומבוטיים. כל שתיית אלכוהול מעבר לכך מעלה סיכון לאירועים לבבים ובעיות בכלי הדם. בברכה, דנה

20/01/2009 | 09:25 | מאת: אלה

דנה שלום, למה כוונתך במושג "אירועים טרומבוטיים"? האם אירועים שכאלה אינם קשורים ללב או לכלי דם? אני מתנצלת, אך עד היום היה נדמה לי שאלו הם קרישי דם, אשר (בהגדרה) נוצרים או נמצאים בכלי הדם, או בעורקים, שהם חלק מהמערכת הקרויה קרדיו-וסקולרית. האם טעיתי? אנא הבהירי. תודה רבה. אלה