פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
31/12/2008 | 14:26 | מאת: רונה

האם יש ערך תזונתי כלשהו בטונה או סלמון משומר? האם יש ערך תזונתי בחזה עוף מעובד (מאממיה למשל)

31/12/2008 | 16:42 | מאת:

שלום רונה, ככל שהמזון מעובד יותר כך אובדים ערכם התזונתיים יותר ויותר. בוודאי שיש להם ערך תזונתי מסויים, כגון חלבון איכותי, חומצות שומן בריאות בסלמון ובטונה אך לא מעבר לכך. בברכה, דנה

31/12/2008 | 07:48 | מאת: נעמה

שלום דנה לאחר ארוחה או אפילו לאחר אכילה של דבר קטן, אם אני מגיעה למצב של שכיבה ישר כואבת לי הבטן. ברגע שאני קמה וחוזרת למצב ישיבה מפסיק הכאב, וחוזר חלילה אם אני חוזרת לשכב. השאלה היא מדוע זה קורה? האם זה קשור לבקע סרעפתי? האם לגוף שלי לוקח זמן רב לעכל את המזון ולהוריד אותו אל הקיבה? אשמח לקבל הסבר תודה

31/12/2008 | 16:40 | מאת:

שלום נעמה, הפני את השאלה לפורום השכן בגסטרואנטרולוגיה. בברכה, דנה

30/12/2008 | 21:22 | מאת: דניאל

http://cafe.themarker.com/view.php?t=798194 האם זה יכול לגרום לאיזושהי בעיה בריאותית אצל האם- או התפתחותית אצל הילדה??? יצא לי לדסקס על כך עם חברות, והן טוענות שזה יכול לגרום לבעיה בעצמאות של הילדה.. בגלל שהיא נקשרת יותר מידיי לאם. איך לאמא עוד יש חלב? זה לא ברור לי

שלום דניאל, כמובן שזה נראה כמשהו פתולוגי ולא תקין, אך במדינות בהן אין מזון זמין, כגון אפריקה, הנשים מניקות עד גיל מאוחר ולא נראה שישנה בעיה עם כך, מבחינת האם. ברור שמבחינה התפתחותית רגשית של הילד יכולה להיות בעיה של ניתוק ועצמאות, אך אין לי מידע מדעי בנושא, כי אין הרבה מקרים כאלו שנחקרו. מבחינת בריאותית לאם אין בעיה, נהפוכו, טוענים שהנקה מורידה סיכון לסרטן שד. החלב יכול להיות מיוצר כל עוד יש ביקוש ורצון מצד האם, ייצור החלב תלוי בהורמון שיכול להיות מופרש לאורך זמן. ברור שהכמות והאיכות שונה לחלוטין. בכל מקרה, לא הייתי ממליצה. בברכה, דנה

31/12/2008 | 20:59 | מאת: דניאל

אז עד איזה גיל כן מומלץ להניק באופן כללי? שנה??

30/12/2008 | 15:39 | מאת: מירית

אשמח לקבל את עצתך רציתי לדעת איזה ארוחה עדיפה לאכול בצהריים ואיזה ארוחה עדיפה לאכול בערב [אחרי חדר כושר] בסביבות השעה 20:30 על מנת להרזות בצורה יעילה. ארוחה 1- 2 שניצל טבעול לייט+אפונה/סלט ארוחה 2- 3 לחם קל+ טונה במים/פסטרמה/ביצה קשה תודה ויום נעים מירית

31/12/2008 | 16:37 | מאת:

שלום מירית, להערכתי ארוחה ראשונה עדיפה בצהריים וארוחת הערב תהיה השניה לאחר הפעילות הגופנית. בברכה, דנה

31/12/2008 | 17:49 | מאת: מירית

30/12/2008 | 14:29 | מאת: רונה

אומרים שיש ערך תזונתי לשמן זית אבל אף פעם לא שמעתי משהו בנוגע לזיתים. מה ערכם וכמה קלוריות בזית

30/12/2008 | 18:18 | מאת:

שלום רונה, כמקור לשמן זית, הזיתים מכילים את כל הטוב שבשמן זית, אך בצורה פחות מרוכזת. בכדי להגיע לכמות המומלצת של חומצות שומן איכותיות כמו משמן זית, צריך לאכול הרבה זיתים, ואלו לרוב מהווים מקור רב לקלוריות ולנתרן (מלח) ולכן ממליצים יותר על שמן זית. כל זית מכיל כ- 4 קק"ל. בברכה, דנה

30/12/2008 | 11:45 | מאת: לילך

שלום רב. אני בחורה בת 21, ואני נוטה לשתות המון קפה ביום. שותה משהו בין 4-5 כוסות ביום, גם בתחושה שזה ממלא אותי, אני עוסקת בספורט, אני משתדלת לרוץ משהו בסביבות 4-5 פעמים בשבוע. רציתי לשאול האם במצב של של צריכת קפה ברמה יומיומית, יכול לגרום לבעיות? מה הן ההשפעות השליליות של קפאין? לדעת קצת יותר על הנושא, כי במקום מסויים אני מניחה שיש השלכה של התמכרות, אבל מעבר. אני בעיקר שותה, כי אני מרגישה שזה ממלא אותי, וומונעת מעצמי לאכול דברים במקום.

30/12/2008 | 18:15 | מאת:

שלום לילך, כמות הפקאין שאת צורכת ביום אינה מוגזמת. מחקרים הראו שנשים שצרכו יותר קפאין סבלו פחות מאבני כליה ואוסטאופרוזיס, הקפה עשיר בנוגדי חמצון, ולכן, אם אינך סובלת מיתר לחץ דם, הכמות אינה מוגזמת. בברכה, דנה

30/12/2008 | 19:07 | מאת: מירי

אבל דנה, הקפאין מונע ספיגת ברזל וסידן אם שותים אותו סמוך לאוכל, אז איך הוא מונע בריחת סידן? נהפוך הוא!

30/12/2008 | 00:03 | מאת: אלון

שלום רב, אשמח לתשובה על שאלתי- עד כמה חשוב ללעוס היטב את המזון ועד לאיזה רמה? האם במרקם נוזלי חומרים תזונתיים נספגים יותר טוב (חלק גדול יותר מהם נספג)? מה ההשפעה של לעיסה פחות יסודית של המזון? (למשל מעבר איטי יותר מהקיבה לתריסריון?) תודה רבה ויום טוב אלון

30/12/2008 | 18:14 | מאת:

שלום אלון, לעיסה חשובה לבליעה תקינה יותר, מניעת חנק, עיכול קל יותר של מזון ומעבר קל יותר בושט. אנשים שלא לועסים היטב לרוב אוכלים יותר, סובלים יותר מתחושת שובע מהיר ועלולים לגרום לנזק ולחץ על הושט. חשוב ללעוס מזון למרקם דייסתי, כי הקיבה עושה את השאר יחד עם המעי. בברכה, דנה

29/12/2008 | 14:51 | מאת: נמי

היי :) רציתי לדעת האם בטטה כסביה או בשמה הנפוץ יותר ארטישוק ירושלמי נחשב כירק או כפחמימה? קראתי באינטרנט שהוא מכיל את אותן הקלוריות כמו של תפוחי אדמה אבל לא את אותה כמות הפחמימות.. בבקשה תעשו לי קצת סדר!! האם בארוחה להחשיב את זה כפחמימה?? תודה נמי

29/12/2008 | 19:30 | מאת:

שלום נמי, ארטישוק ירושלמי נחשב לפחמימה ולא לירק. יש בו ב- 100 גר'- 75 קק"ל, כ- 17 גר פחמימות והרוב דו סור וחד סוכרים, מעט עמילן וכ- 2 גר סיבים תזונתיים. תפו"א מכיל כמות זהה של קלוריות ופחמימות, אך רוב הפחמימות שבתוכו הינן עמילן. מבחינה תזונתית, עדיף תפו"א עם קליפה, אך אפשר לגוון עם ארטישוק ירושלמי בתור מנת פחמימה. בברכה, דנה

29/12/2008 | 04:56 | מאת: יפעת

שלום, בת 28 עם בעיה המציקה לי כבר למעלה משנה: שמתי לב שכל פעם שאני אוכלת משהו שיש בו כמות סיבים ברמה גבוהה אני סובלת מכאבי בטן והבטן מתנפחת למימדים עצומים!!! המאכלים ששמתי לב שגורמים לי לנפילות הם: בננות, אגוזים/שקדים, תוספי סיבים באבקה, שזיפים מיובשים ואפילו כדורי פרוביוטיק המכילים FIBER PLANT. עשיתי בדיקת קולונוסקופיה ואנדוסקופיה ולא מצאו דבר. למה זה קורה? האם לדעתך זה באמת בגלל הסיבים? האם יש דבר כזה אלרגיה לסיבים או אולי רגישות לסיבים? מה המלצתך לאיבחון התופעה ו/או הטיפול המתאים? האם עליי להמנע מלאכול סיבים??? אשמח לתשובתך ועזרתך. תודה!!

29/12/2008 | 19:26 | מאת:

שלום יפעת, התופעה שאת מציינת ידועה וישנם רבים הסובלים ממנה ( אפילו אני). לרוב זה נובע מחשיפה מוגזמת בכמויות גדולות לאחר תקופה של התרגלות לכמויות קטנות או זניחות, ויש גם כאלו שהינם בעלי סבילות נמוכה לסיבים , ואלו גורמים לתחושת אי נוחות, נפיחות, גזים כאבים ועוד. כמו כן הבעיה העיקרית שאנשים מעלים את כמות הסיבים באופן לא טבעי ולא שותים מספיק נוזלים עם הסיבים, סיבה נוספת לגזים ונפיחות. בשלב ראשון הייתי מנסה כל יום מוצר אחד, בכמות קטנה, שותה מספיק נוזלים ורואה מהי התחושה, כך אפשר להפריד בין מזונות מטרידים לפחות. בשלב שני, הייתי מעלה כמות ובודקת את גבול הסבילות, פשוט חשיפה איטית לסיבים, מבלי לחשוף לסיבים לא ממזון (תוספים). אם התופעה לא נעלמת או מחמירה, אזי מתמקדים בסיבים שאינם מפריעים לך, וחיים הלאה. לא הייתי רצה לבדיקות בשלב זה, אלא אם כן התופעה מחמירה גם בחשיפה למזונות אחרים. בברכה, דנה

28/12/2008 | 20:26 | מאת: חומוסית

שלום, אני צמחונית זה מספר שנים, משלימה B12 על ידי כדורים. כל בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין. אני משתדלת לאכול בעיקר ירקות וקטניות, ובשל חוסר זמן להכנה אני מוצאת את עצמי אוכלת כ-5 קופסאות שימורים של חומוס בשבוע. אני רוכשת סוג שכתוב עליו במפורש שאינו מכיל חומר משמר וצבעי מאכל. האם זה יותר מדי? האם מומלץ להחליף את החומוס המשומר בחומוס קפוא? המון תודה!

29/12/2008 | 19:21 | מאת:

שלום, ייתכן ואין חומרים משמרים אך לרוב תכולת הנתרן די גבוהה, כי משהו צריך לשמר, ולכן עדיף להפחית במוצרים משומרים ולעבור למוצר הטבעי. בברכה, דנה

28/12/2008 | 12:29 | מאת: מוניק

שלום רב, אני 5 חודשים אחרי לידה. מנסה לחזור לגיזרה. בגלל רגישות ללקטוז איני יכולה לאכול מוצרי חלב.בהמלצת רופא לוקחת סידן. שאלתי מה אפשר לאכול לארוחת בוקר וערב (ממרחים וכו') שלא יהיו משמנים במקום מוצרי חלב.

29/12/2008 | 19:20 | מאת:

שלום מוניק, אין ממרחים משמינים יותר ממוצרי חלב, הכל תלוי בכמות, לרוב ממרחים שמנים אנו לוקחים פחות וזה יוצא ערך קלורי דומה לגבינות. מרחי כף סלט אבוקדו, או 2 כפיות חומוס, או כף טחינה, או סלט טונה עב"ס מים ומעט מיונז, ביצה בכל צורת הכנה, ממרח טופו דל שומן, פסטרמה, כפית ריבה או דבש, לכל הממרחים הערך הקלורי לא עולה על 60 קק"ל. בברכה, דנה

28/12/2008 | 10:17 | מאת: עירית

תקופה של חצי שנה שאני אוכלת מוצרים ספציפיים מאוד כמו גבינות, קוטג', ירקות, ביצים, פריכיות, ריבות ומרקים. זאת משום שלא רציתי להעמיס כביכול על הבטן ולאכול מאכלים "כבדים" כמו אורז, קינואה, פתיתים ותבשילים למיניהם. החלטתי שאני רוצה להתחיל לאכול מהמזון הזה (כמובן בכמות סבירה שלא תכביד עליי) אך השאלה שלי היא האם ישר לאכול? או להתחיל בהדרגה? כי כבר קרה לי בעבר שאכלתי אורז למשל לאחר תקופה שלא אכלתי וכאבה לי הבטן מאוד לאחר מכן, כנראה כי מערכת העיכול לא רגילה למזון "כבד" כזה. (וגם הייתה עצירות קשה) האם להתחיל בהדרגה? את ממליצה על משהו מסויים? כמויות מסויימות? לשים לב לדברים כולשהם? תודה רבה!

29/12/2008 | 19:18 | מאת:

שלום עירית, ראשית, אל תאכלי מזונות שגורמים לך לתחושת כבדות. כל המזונות שציינת ניתנים להחלפה בלחם או קטניות. בכל מקרה, מומלץ להחשף כל יום לפריט מזון אחר, בכמות קטנה, עד 1/2 כוס מבושל ולראות מהי התחושה. בברכה, דנה

30/12/2008 | 08:32 | מאת: עירית

תודה על תשובתך. ראשית, קטניות מכיבדות עליי אף יותר מאורז, פתיתים וכד'. (גם אם אני שותה כמות מספקת של מים) שנית, הייתי ממשיכה להמנע מכול האוכל המכביד- אבל נוצרים לי חסכים ומלבד זאת אני מרגישה מוזר באירועים חגים וארוחות כאשר אין לי דבר לאכול מלבד סלט. אודה להמשך תשובתך, עירית.

28/12/2008 | 08:22 | מאת: מירי

כול הלילה סבלתי מכאבי בטן חזקים מאוד שמנעו ממני לישון, ואף בחילות אך לא בחילות רגילות כלומר לא עלה אוכל למעלה אבל הרגשתי צורך להקיא ויצאו לי הרבה שיהוקים. במשך הלילה הלכתי לשרותים כפעמיים ובשתי הפעמים היו לי יציאות גדולות מאוד, לא שילשול, אך בהירות מהרגיל. יש לציין שזה הפעם הראשונה שיש לי יציאה באמצע הלילה ובמיוחד בגודל כזה. העניין הוא שהיציאות הקלו מעט על הכאבים, אבל עדיין כואב (מתחת לחזה, באמצע של הבטן) ויש בחילה. האם לקחת כדור או שפשוט אכלתי משהו מקולקל ורצוי לתת לו לצאת לבד בלי עזרה של כדורים ומשככי כאבים? יש ליזום הקאה? כי אני מרגישה שמשהו תקוע למעלה אך לא עולה. תודה רבה מראש

29/12/2008 | 19:16 | מאת:

שלום מירי, פני לרופא המשפחה בשאלה זו. בברכה, דנה

27/12/2008 | 14:18 | מאת: רונית

קראתי מאמר מסוים שאם מקפידים לאורך תקופה על תפריט של 1200 קלוריות למשל, וביום אחד עושים "העמסת פחמימות" כלומר אוכלים אף כפול מהכמות שרגילים לאכול ביום יום, האם זה יכול לגרום לקום יום לאחר מכן נפוחים מאוד ועם בצקות? זה בדיוק מה שקרה לי ופתאום קראתי על זה אז קישרתי. אני אוכלת כמות של 1200 כול יום, ובשבוע שעבר וגם השבוע אכלתי באחד הימים בערך 3000 קלוריות וקמתי יום אחרי עם נפיחות ובצקות. כמו כן אני שותה הרבה, אך זה לגבי כול יום. מה התהליך שקורה? מדוע זה קורה? תודה רונית

29/12/2008 | 19:15 | מאת:

שלום רונית, בצקות הינן תוצאה ראשונית של ספיגת נתרן ואח"כ מים, ייתכן והעליה בבצקות נובעת מצריכת נתרן מוגזמת ולא בגלל הפחמימות ויציאה משיווי משקל, בנוסף לצריכת מים גבוהה. למיטב הבנתי בפסיולוגיה אין קשר לפחמימות. בברכה, דנה

27/12/2008 | 09:40 | מאת: שרון

מצטערת שוב על השאלות - מה לגבי גריסי פנינה? האם אלה מותרים?

28/12/2008 | 15:52 | מאת:

שלום שרון, גריסי פנינה אסורים לחולי צליאק.לרוב מקורם בשעורה. בברכה, דנה

26/12/2008 | 18:19 | מאת: ורד

דנה שלום, יש לי שאלה יש תפוז מתוק ללא חמיצות כלל [קליפתו לא מחוספסת ודקה] רציתי לדעת האם הערך הקלורי שלו זהה לתפוז רגיל [אם את מכירה כמובן] תודה רבה רבה ורד

28/12/2008 | 15:50 | מאת:

שלום ורד, ערך קלורי של פירות די דומה ל- 100 גר, אז זה רק תלוי בגודל, תפוז מתוק ותפוז רגיל בגודל זהה יהיו בעלי ערך קלורי דומה. בברכה, דנה

28/12/2008 | 21:01 | מאת: ורד

26/12/2008 | 14:25 | מאת: טניה

נתתי לבני לאחרונה את דייסת מטרנה- רימונים. שמעתי שרימונים עלולים לגרום לעצירות ובאמת בימים האחרונים ישנה צואה קשה מהרגיל. האם זה יכול להיות קשור?

שלום טניה, לרוב עצירות בילידם נובעת מחסר יחסי בנוזלים ופחות בסוג המזון. נראה לי שהשינוי נובע מסוג הדייסה ולאו דווקא הרימונים. נסי לדלל אותה יותר. בברכה, דנה

בשילוב עם שתיית מים במהלך היום, עניין העצירות ייפטר בקלות וגם היציאות יהיו רכות יותר.

26/12/2008 | 08:10 | מאת: שרון

אני מבקשת לברר האם לחולי צליאק מותרים: כוסמת, קינואה, קורנפלור (לצורך קלית פיצוחים), בורגול, תודה

26/12/2008 | 18:14 | מאת:

שלום שרון, גלוטן מצוי ב - 4 דגנים: חיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל. שיבולת שועל - מכילה חלבון דמוי גליאדין, וכן קיים חשש לזיהום בגרגרי חיטה. ישנן ארצות שמקילות ומתירות לחולי צליאק לצרוך שיבולת שועל. מאחר שחסרים מחקרים ארוכי טווח שיוכיחו את בטיחות השימוש בשיבולת שועל, ההמלצה בארץ כיום היא להימנע לחלוטין מצריכת שיבולת שועל. דגנים במחלוקת: כוסמת , דוחן , קינואה, טף , אמרנת, סורגום. הסיבות למחלוקת הן חשש מפני זיהום עם דגנים מכילי גלוטן בעת הקציר או הטחינה, וכן חוסר מחקר מספק בדבר בטיחות השימוש בהם. מבחינה בוטנית, סורגום ודוחן קרובים יותר לתירס מאשר לחיטה, ולכן סביר שהם בטוחים לשימוש. גם הקשר הבוטני בין חיטה לבין כוסמת, אמרנת וקינואה רחוק, וניתן להניח שהם בטוחים לשימוש. בורגול עשוי מחיטה, ולכן אסור.קורנפלור הינו עמילן תירס ולכן נחשב לבטוח. בברכה, דנה

25/12/2008 | 23:23 | מאת: מיכל

שלום רב, שמי מיכל בת 23 ואני סטודנטית בתקופת לימודים קשה ועמוסה, הלחץ והרדיפה אחרי הזמן גורמים לי לצרוך כמויות אדירות של מתוק - אני מסיימת עוגה שלמה ביומיים! אני לא מסוגלת לתפקד בלי מתוק. קשה לי לאכול ארוחת צהריים באופן מסודר -מכיוון שאני פשוט נרדמת אחרי. גם אחרי ארוחת בוקר של שיבולת שועל עם חלב אני נרדמת . אין לי תיאבון לאכול רגיל כל מה שאני מסוגלת להכניס לפה זה עוגה בבוקר ובערב ,בזמן הלימודים אני אוכלת מעדני יופלה 3%. אודה לך מעומק ליבי אם תוכלי לעזור לי נורא קשה לי.

26/12/2008 | 18:10 | מאת:

שלום מיכל, אין פתרונות פלא, דיאטה צריך להתאים לאדם ולתקופה בחייו. אורח חיים הוא דבר נרכש לאורך זמן, וכל עצה שאתן לך כאן לא בהכרח תתאים לך, כי איני מכירה אותך ואת הרגליך. בכדי ללמוד על אורח חיים נכון ופתרונות לבעיותייך עליך לפנות לייעוץ אישי. בברכה, דנה

25/12/2008 | 20:12 | מאת: עדי

שלום שאלתי היא האם אני חותכת חתיכות של ירקות (פילפלים, תפו"א ופיטריות) ושמה עליהם גבינה לבנה וקוטג' ושמה בתנור- האם הגבינה תתקלקל? האם החימום ישפיע במידה כולשהי על הערך התזונתי? לפי הבנתי יאבדו ויטמינים מסוימים, אך מה בנוגע לסידן של הגבינה והקוטג'? הם יתקלקלו? ישמרו? הקלוריות נשארות אותו דבר? כמו כן האם בחימום הגבינות בתנור אנזים הלקטוז יירד? כלומר האם חימום הגבינות בתנור יכול לעזור בתופעות הרגישות ללקטוז? תודה!

26/12/2008 | 18:07 | מאת:

שלום עדי, הערך הקלורי בחימום לא משתנה. בוודאי שהחימום הורס חלק מהויטמינים שרגישים לחום, אבל לא משנה את ערך החלבון או הסידן. הגבינה לא מתקלקלת. לגבי הלקטוז, כמותו לא אמורה להשתנו באופן משמעותי, בטמפ' כאלו הסוכר לא משתנה. בברכה, דנה

25/12/2008 | 10:11 | מאת: נטלי

שלום, אני רוצה להכין דייסה המורכבת מכוס מים, 1 כף סובין, 1 כף קווקר , 1 כף פשתן. * האם לטחון את זרעי הפשתן לפני? * האם הדייסה מתאימה לכולם או שיש אנשים להם לא מומלץ? * בתהליך דיאטה מומלצת גם? * האם היחס בכמות בין המרכיבים סביר? תודה וחנוכה שמח

25/12/2008 | 19:51 | מאת:

שלום נטלי, אפשר לטחון,לא חובה. באופן עקרוני היא מתאימה לכולם, פרט לחולי צליאק. מומלצת לירידה במשקל והיחסים נראים לי סבירים, הטעם אולי פחות. בברכה, דנה

25/12/2008 | 10:10 | מאת: דן

שלום מה דעתך? למניעת נפיחות או ו גזים עדיף לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות או לאכול באותה ארוחה כף של קימל טחון ?יש בעיה ביותר כפות טחונות?אפילו שלוש? או כמה שיותר פחות גזים? 2)האם עודף שמן זית מזיק? צורך פעם שתי כפות ליום. ולמחרת 5 עד 6 כפות .האם הגזמה ? ומה קורה בהגזמה כזו? בן 62 שוקל 52 קג 3) האם שמן זית בכבישה קרה חמיצות 0.8 טוב גם לא אורגני ?או אפילו עדיף בגלל בעית התחמצנות באורגני? או אין משמעות לכמה כפות לא אורגניות ? ו "מספיק" ירקות קטניות ופירות רק אורגניים. ? בתודה מראש לכל התשובות

25/12/2008 | 19:54 | מאת:

שלום דן, אין לי מידע לגבי מינון הקימל למניעת נפיחות וגזים, זה לא בדיוק מתואר בספרות המקצועית. צריכה עודפת של כל מקור שומן יכולה להיות בעייתית, גם אם מדבור בשמן איכותי כגון שמן זית, ביקר בשל ההיבט הקלורי. כמות השמן מחושבת לכל אחד, לאדם אחד 6 כפות זה הרבה לאחר פחות משמעותי. נתת לי גיל ומשקל ולא גובה, אז קשה לי לדעת כמה קלוריות אתה אמור לצרוך, וזה ממש לא משנה, ההמלצה עומדת על עד 30% מסך הקלוריות היומיות שיגיע משומן. אין כרגע חישבות או העשפה למזונות אורגניים, טרם הוכיחו את יעילותם לעומת כאלו שאינם אורגניים. בברכה,דנה

25/12/2008 | 09:45 | מאת: רותם

האם בעיית ספיגת ברזל פירושה בעייה של אגירת ברזל? האם מתכוונים בכך לרמת הפריטין ולא לרמת הברזל בדם או להמוגלובין או לטרנספרין?

25/12/2008 | 19:56 | מאת:

שלום רותם, לרוב הכונה בבעיה בספיגת ברזל, הכוונה לספיגה במערכת העיכול אל הדם. כמובן שיש לבדוק את כל המדדים שציינת בנוסף לבדיקות נוספות כדי להוכיח את הבעיה. בברכה, דנה

26/12/2008 | 09:04 | מאת: רותם

אז אם הפריטין נמוך זו בעייה של אגירת ברזל, ממה היא נובעת אם כל שאר המדדים בסדר?

25/12/2008 | 07:57 | מאת: נעמה

האם שתייה רבה של מרק תגרום להשתנה מרובה? כלומר האם המרק יוצא בשתן? תודה רבה

25/12/2008 | 19:57 | מאת:

שלום נעמה, לרוב מרק מכיל כמויות גדולות של נתרן (מלח) ולכן בעל אפקט משתן. לא המרק יוצא בשתן אלא תכולת המים+נתרן תצא בשתן. בברכה, דנה

24/12/2008 | 22:09 | מאת: אדם

שלום, היום התבוננתי על הערך הקלורי של תירס יבש (סוגת) ושמתי לב שמדובר בכ-380 קלוריות ל-100 גרם. למיטב ידיעתי, תירס קפוא הוא בעל ערך קלורי של כ-90 קלוריות ל-100 גרם. מה פשר ההבדל? בתודה, אדם

25/12/2008 | 00:05 | מאת:

שלום אדם, פשר ההבדל נובע בהכנה, תירס יבש לפני בישול ולכן 100 גר' תירס יבש מכיל הרבה יותר גרעיני תירס מ- 100 גר' תירס מוכן. זה ההבדל שלפני ואחרי בישול. מ-100 גר' תירס יבש יוצא הרבה יותר מ- 100 גר' תירס, כי הגרגירים סופחים מים בבישול. בברכה, דנה

24/12/2008 | 19:43 | מאת: רועי

דנה שלום, אני קורא באינטרנט המון אבל לא מצליח למצוא תשובה אחת ברורה, מה המקורות הטובים לויטמין B12 וחומצה פולית? מה עליי לאכול כדי שיהיה במזונות אלו את המרכיבים הללו? יצא לי בבדיקת דם 245 מק"ג ויטמין ואני מאד חושש שזו רמה נמוכה.. תודה רועי

שלום רועי, ראשית זו לא רמה נמוכה. ויטמין B12 מקורו בחי בלבד, בעיקר בשר בקר, הודו, וכבד. הוא נמצא גם במוצרי חלב וביצה אך בכמות נמוכה יותר. חומצה פולית מקורה בעיקר בצומח, פירות הדר, עלים ירוקים, דגנים מלאים, זרעים וקטניות. בברכה, דנה

25/12/2008 | 22:06 | מאת: רועי

המון תודה!

24/12/2008 | 17:14 | מאת: שרון

שלום שמי שרון אני שוקלת 135ק"ג גובה 1.74 אני בסוף השבוע הראשון של הדיאטה דיאטה מבוקרת ע"י דיאטאנית. במשך השבוע אכלתי מה שהדיאטנית נתנה לי ואפילו פחות לדוגמא: בבוקר כריך לחם קל עם ממרח מעדן בצהרים 2 כריכים עם ממרח+ירקות בערב-ירקות מאודים עם 2 כריכים של לחם קל בנוסף סלט ירקות ובמשך היום 2 חטיפי אנרג'י עד 58 קלוריות שילבתי עם הדיאטה גם 3 פעמים הליכה ברגל כ- 20 דקות אני מאוד מודאגת ממצבי. אשאלה שלי האם יכולה להיות לי בעיה בריאותית שמונעת ממני את הירידה? לפי המימדים שלי הייתי אמורה לרדת אודה לך על תשובתך

שלום שרון, בהחלט אפשר לבדוק תפקודי בלוטת התריס ולראות אם ישנה בעיה. מעבר לכך לפי התפריט היית אמורה לרדת, הייתי מתייעצת שוב עם הדיאטנית שייעצה לך. בברכה, דנה

24/12/2008 | 13:59 | מאת: במבי

איך זה יכול להיות שבשוגי ובקורנפלקס יש ל100 גרם אותו כמות שומן פחמימות וקלוריות ?הרי השוגי מצופה סוכר....

25/12/2008 | 01:40 | מאת:

שלום, חוסר ההבדל נובע מההבדלים בסוגי הפחמימות. בשני דני הבוקר יש כמות זהה של פחמימות, ולכן קלוריות זהות, רק שבשוגי יש יותר פחמימות מסוג סוכרוז, ואילו רוב הפחמימות בקורנפקס הרגיל הן מסוג עמילן. בסופו של דבר הערך הקלורי זהה, אך הערך התזונתי שונה. בברכה, דנה

שלום רב שמי אבנר משקלתי הוא 89 וגובה 186 ס"מ מבנה גוף בנוני לפני כחודשים התחלתי להתאמן בחדר כושר על משקולות עליתי בהדרגתיות בעצימות האימון ומיזה כ3 שבועות אני כבר מתאמון די רציני... אני מנהל יומן גרעון קלורי מיזה כחודשיים כאשר הבסיס שהגוף שלי צורך מבכינתי הוא 1900 ק"ל לפני כחודשים שקלתי 87 ק"ג ומאז התחלטי והתאמן והיות אני שוקל 89 וזאת לאחר שאני מבכינת יומן הגרעון בחסחון של כ 17000 ק"ל מאז תחילת האימוני כוח ... חשוב לציין שאני דיי מבין בתזונה ,דיי מבין בחישוב קלוריות ושב 100 אחוז לפחות את ה17000 קלוריות בחודשים האלה חסכתי .. שאלתי היא איך עליתי במשקל ? והתשובה היא לא רק שרירים משום שעליתי גם בשומן.. כי אני רואה ומרגיש את זה בגינסים אבל העליה בשומן מרגישה רק כ 1.5 עד 2 ק"ג לא יותר ... אם קילו שומן הוא כ 7000 - 7500 קלוריות אז אני צריך להיות היום פחות מ 85 ק"ג ואני 89 - 90 ... ושתפריט התזונה שלי לפחות בחודש האחרון מכיל כ 100 - עד 120 גרם חלבון ביום ... עוד חשוב לציין שאני אחרי דיאטה מבוקר בשלוב ספורט של 18 קילו ב 7 חודשים... אבקש שתקראי בעיון את מה שרשמתי כאן וכן לקבל תשובה מפורטת ככל שניתן ..

שלום אבנר, אין לי אפשרות לבקר את הדיאטה והעליה במשקל בצורה מושכלת, זה דורש ייעוץ אישי ובקרה יותר מצודה, איני יכולה לומר לך מהי הסיבה ואיך זה קרה, ואיני יכולה להבין כיצד אתה יודע להפריד בק"ג של שומן לעומת שריר, בכל מקרה הייתי מתייעצת עם דיאטנית קלינית לבקרה על הדיאטה, אולי בכל זאת אתה צורך יותר ממה שאתה צריך. בברכה, דנה

23/12/2008 | 11:52 | מאת: יפעת

שלום, אני אלרגית לאגוזים,לשקדים ולבוטנים. בנוסף לכך אני רגישה ללקטוז וכנראה (טרם נבדקתי) גם לפרוקטוז ולסוכרוז. אני ניגשת בעוד מספר ימים למבחן הפסיכומטרי.אני היפראקטיבית (לא אובחנתי, אבל אין לי כל ספק) ועד נקודת הזמן הזו אכלתי במהלך הסימולציות שוקולד שגרם לי להיות עוד יותר היפראקטיבית ומנע ממני להתרכז כמו שצריך. השאלה שלי בעצם היא איזה מאכלים כדאי לי לאכול במהלך המבחן כדי לשמור על רמת ערנות אופטימלית ולהימנע מקפיצות מטורפות ברמת הסוכר שלי בדם. תודה מראש :)

24/12/2008 | 01:24 | מאת:

שלום יפעת, אין מזון מיוחד, פרט לעובדה שהמוח עובד על סוכר ולכן רצוי פחמימות זמינות אך גם כאלו שזמן הספיגה איטי יותר יכולות להועיל, כגון להכין מספר כריכים עם ריבה או דבש, חטיפי אנרגיה למיניהם, בננה, גרנולה, קורנפלקס וכו'. בברכה,דנה

21/12/2008 | 22:48 | מאת: קיריל

שלום שמי קיריל ואני מתאמן רציני כ-4 אימונים בשבוע בתוכנית עליה במסת שריר. רציתי לדעת האם השימוש באבקת חלבון בגיל 15-16 היא רצויה או מזיקה? אם מזיקה יש תחליפים לאותה כמות שלוקחים בדרך כלל? מכיוון שיש אנשים שאומרים ככה ויש ככה... רציתי לדעת דעה של מקצוענים ללא גישה לרופא בקשר לזה תודה מראש, קיריל

22/12/2008 | 17:34 | מאת:

שלום קיריל, ישנה כמות חלבון מומלצת לנערים בגילך ובמקרה של פעילות מעלת מסת שרירי אפשר להעלות בעוד מספר אחוזים. הכמות תלויה בגובה, משקל גוף והרגלי פעילות ותזונה. אבקות חלבון אינן מזיקות כל עוד אינן נצרכות מעבר לכמות החלבון המומלצת ליממה עבורך. מומלץ לעבור ייעוץ אישי אצל דיאטנית לפני שימוש בתוספים אלו. בברכה, דנה

22/12/2008 | 17:46 | מאת: קיריל

יש אולי תחליפים ששווים בערכים לאבקת חלבון שמומלץ לאכול לאחר אימון?

21/12/2008 | 22:30 | מאת: אילונה

קראתי שהפרי "ממתין לתורו" להתעכל ובינתיים תוסס וגורם לגזים. האם זה נכון?

שלום אילונה, התשובה היא, לא. אפשר לאכול פרי כקינוח. בברכה, דנה

21/12/2008 | 18:23 | מאת: שירלי

שלום, מה ההבדל בין דיאטנית לדיאטנית קלינית? מה הכוונה 'קלינית'?

22/12/2008 | 17:36 | מאת:

שלום שירלי, דיאטנית קלינית עברה הכשרה קלינית בבית חולים ובמסגרת הקהילה טרם התחלת עבודתה. דיאטנית הינו שם לכל אדם אשר עוסק בתחום התזונה ולא עבר הכשרה קלינית. בברכה, דנה

21/12/2008 | 14:30 | מאת: בר

אני כשנה לפני הגיוס שלי...והפרופיל שלי 64 בגלל תת משקל ..אני מנסה ללא הרבה הצלחות לעלות במשקל בשביל שני דברים...ההרגשה העצמית שלי וכדי לעלות את הפרופיל שלי במטרה לקבל מגוון רחב יותר של תפקידים ...הייתי רוצה לדעת מה בדיוק אני צריכה לעשות כדי לעלות במשקל? תוספי תזונה, ספורט, כמות ארוחות והמכלול שלהן..זה נורא נורא מדכא אותי ולא דווקא בגלל הגיוס..והייתי שמחה לקבל תשובה מלאה מכם..אגב המשקל שלי הוא 45 ק''ג ואני בגובה 1.58 מטר..אני אודה לכן אם תחזירו לי תגובות מעשיות =]

22/12/2008 | 17:39 | מאת:

שלום בר, לצערי פורום זה אינו מיועד ליעוץ אישי. בשלב ראשון, פני לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט מתאים להעלאה במשקל. ישנן שיטות רבות ומעשיות כדי לעזור לך בנושא, כגון תכשירי מזון שונים מרוכזים מבחינה קלורית. בברכה, דנה

20/12/2008 | 23:01 | מאת: שירי

הנטורופתיה נצמדת לדיעה כי אין ספירת קלוריות, וכי די לאכול במוצרים טבעיים כדי לרדת במשקל. האם הגוף אינו מחשבון של הוצאת קלוריות מול הכנסה? האם בכדי לרזות לא מומלץ לספור קלוריות כדי לשמור על מאזן שלילי? הרי אפשר להסיק שמשיטה הנטורופתית אפשר לאכול ללא הגבלה (מוצרים מן הטבע) ועדיין לרזות. מה דעתה של התזונה הקלינית?

22/12/2008 | 17:45 | מאת:

שלום שירי, ברמה העקרונית את צודקת, גופינו אכן עובד במאזנים מסומיים, ואם מאכל יותר מה שנוציא, גם אם זה המזון הכי טבעי בעולם, אנו נעלה במשקל, בכל זאת, ראיתי טבעוניים "לא רזזים" במיוחד, כך שדיאטה טבעונית אינה בהכרח מזינה יותר או מרזה יותר. אין גישה אחת לירידה במשקל, והטיפול הינו אישי. ישנם אנשים שאינם מסוגלים לספור קלוריות ולחיות עפ"י קבוצות, אזי עובדים איתם בשיטות אחרות ועדיין מצליחים להגביל קלורית. בברכה, דנה

20/12/2008 | 10:15 | מאת: רונן

בן 45 וסובל ממקרה קל של ייתר לחץ דם, בשלב זה ללא טיפול תרופתי למרות המלצת הרופא. לאחרונה הורדתי במשקל ובכוונתי לפתח כשר גופני. נוטל באופן קבוע אומגה 3 ולאחרונה הומלץ לי לשלב מגנזיום טאוראט עם טיפות של Q10 בוקר וערב. אילו תוספי מזון יעילים ביותר להפחתת לחץ הדם? יצויין כי אני מודד לחץ דם באופן שוטף ולא אהסס ליטול הכדורים שהרופא רשם אם תהייה החמרה. בתודה.

22/12/2008 | 17:47 | מאת:

שלום רונן, כדיאטנית קלינית איני משווקת תוספים אלא מזון. דאג לדיאטה דלת מלח, מוגבלת בשומן רווי, העשר את התפריט בירקות, דגנים מלאים ומוצרי חלב מועשרים בסידן דלי שומן, הפסק עישון, הפחת אלכוהול למנה-שתים ביממה ועסוק בפעילות גופנית על בסיס יומי. כל התוספים שהינך נוטל יכולים לעזור, אך המחקרים הוכחו במזון ולא בתוספים. בברכה, דנה

19/12/2008 | 18:09 | מאת: עוזי אמסילי

מבקש תפריט מה מותר לאכול בדיאטה דלת פורינים איבחנו לי גאוט ומנסה להתמודד

19/12/2008 | 22:41 | מאת:

שלום עוזי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. ההגבלות על פורינים כוללות המנעות מאלכוהול, איברים פנימיים, בקורולי, פטריות, כרובית, אספרגוס והגבלת כמות הבזר היומית ל- 100 גר'. גבינות, פירות, מוצרי חלב וביצה מעבר לרשום אינם מוגבלים. בברכה, דנה

19/12/2008 | 16:00 | מאת: מוריאל

כמה אחוזים מסך הקלוריות ליום אמור להיות מוקצה לפחמימות, חלבונים ושומנים תודה רבה ושבת שלום

19/12/2008 | 22:42 | מאת:

שלום מוריאל, מדובר בכ- 50-60 אחוז מפחמימות, עד 30 אחוז משומן והשאר חלבונים. בברכה, דנה

מאז שאני זוכר את עצמי יש לי נטיה לעודף משקל גובהי 182 ס"מ ומשקלי 105 ק"ג לאחר שכבר הייתי 120אני בן 55 אני מאד מודע לתזונה נכונה,אך למרות שינויים משמעותיים והדרכה מקצועית בדיאטה היומית במשך השנים אינני מצליח להרגיש שבע.

שלום זלמן, האמן לי שאם היה מישהו שיודע את התשובה או הפתרון לכך, קרוב לוודאי שהשמנה לא הייתה קיימת. אין כמובן פתרון ממשי ובטח לא פתרון ידוע. חלק מהטיפול הוא עבודה על חשיבה עצמית והתנהגות אכילה, אך זאת צריך לעשות במסגרת ייעוץ אישי. בברכה, דנה

19/12/2008 | 07:39 | מאת: אופירה

רציתי לדעת מה פשר ההבדלים בקלוריות בין קופסות שימורים של תירס גמדי שונות? יש פחיות המכילות 20 ל 100 גר' ויש המכילות 56 ל 100 גר'! זהו הבדל משמעותי ביותר, ומפליא מאוד משום שאלו ירקות והייתי בטוחה שמלפפונים, עגבניות, מלפפונים חמוצים וכד' ערכם הקלורי זהה. אם כך מדוע הפרשי הקלוריות כה משמעותיים? (ובדקתי ברכיבים והם אותם הרכיבים, אין השפעה של יותר סוכר או משהו בסיגנון) תודה מראש!

19/12/2008 | 22:46 | מאת:

שלום אופירה, בגזר גמדי ובתירס לרוב מוסיפים סוכר, אינך יודעת כמה סוכר, כי זה לא רשום. ערך קלורי של גזר גמדי עצמו אמור להיות דומה בכל המקומות, ההבדל להערכתי נובע מתכולת סוכר שונה. בברכה, דנה

18/12/2008 | 19:25 | מאת: אורטל

לכל המעוניין שלום רב... רציתי לדעת עם יש קשר כל כך עמוק בין השמנה לבין אירוע שעברתי בילדותי?

19/12/2008 | 22:47 | מאת:

שלום אורטל, באופן תאורטי הכל יכול להיות, אך קשה להוכיח זאת. בברכה, דנה

פגיעת הדף שגרמה גם לפגיעה קשה באוזן (בשמיעה ותופעות לוואי נוספות). אחד מרופאי אא"ג טען כי מאכלים מסויימים (לחם, אוכל מטוגן ועוד) מגבירים את הצטברות הנוזלים באוזן הפגועה. לצערי אין קהילה בנושא בריאות האוזן. אשמח אם יש בידך לברר ביסודיות את הנושא ולתת לנו תשובה. מראש תודה.

שלום, הצלחתי לראות רק מידע לא הכי מהימן בנוגע לתזונה ונוזלים באוזן הפנימית אשר גורמים לחוסר שיווי משקל. ההמלצה שם טוענת שיש להגביל במלח, קפאין ועישון. אין המלצות אחרות ואין אזכור לגבי לחם ואוכל מטוגן, וגם לא סביר שיש קשר בין השניים. בברכה, דנה

18/12/2008 | 16:32 | מאת: אירה

שלום! אבקש לדעת מהו מקור לקנדידה ומהם הסיפטומים וכיצד ניתן לטפל. תודה.

19/12/2008 | 22:49 | מאת:

שלום אירה, המקור לקנדידה הוא בתוכנו, זוהי פטריה הנמצאת בפלורה הטבעית שלנו במערכת העיכול וכן לעתים בגניטליה. קנדידה מתבטאת במספר אופנים שונים, תלוי באיבר ובחומרת המחלה. זה יכול להיות הפרשות, פצעים כאבים ועוד. התזונה האלטרנטיבית טוענת שהורדת פחמימות וסוכרים פשוטים יכולה לשפר את המצב. הלכה למעשה אין הוכחה לכך.כמו כן יש הטוענים שיש מקום להוספת חיידקים פרוביוטיים. בברכה, דנה

08/01/2009 | 13:44 | מאת: שלומי חנקין ר"ג

אירה שלום, אני לא יכול לספר לך מהו מקור הקנדידה אך לי הייתה קנדידה חמורה ניגשתי למטפל טבעי שחבר המליץ לי עליו המטפל אמר לי שאני צריך להפסיק לצרוך דברי מתיקה מכל סוג ואף פירות לשלושה חודשים וכן להוריד למינימום את צריכת הפחמימות (לחם פסטה וכו') והמליץ לי לקחת מוצר בשם אגריספט (קניתי אותו בבית מרקחת מוגרבי בתל אביב 5259666, עלות בקבוק בסביבות 140 שקל) לאחר טיפול די אינטנסיבי במשך שלושה חודשים אני חייב לומר הקנדידה עברה. המלצתי לחברה מהעבודה שגם לה היתה פטריית קנדידה (לא חמורה כשלי) היא גם לקחה את המוצר וגם לה זה עבר. מקווה שעזרתי. בברכת הצלחה. שלומי

18/12/2008 | 16:26 | מאת: יעל

דנה שלום האם ניתן להשתמש בערכי CCT להגדרת הגבלת חלבון בגיל המבוגר?

19/12/2008 | 22:51 | מאת:

שלום יעל, יש מספר נוסחאות להערכת תפקודי כליה. בכל המקרים ההערכה יכולה להיות שגויה בקבוצות גיל קיצוניות, כלומר ילדים וקשישים. אם מדובר באדם עד גיל 65 הנוסחאות לרוב די מדוייקות.מעבר לכך,תמיד ניתן לחשב מס' נוסחאות בשילוב איסוף שתן. בברכה, דנה

18/12/2008 | 15:59 | מאת: דלית

הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות יש בפסטה ובפיצה שברשת סבארו וכמה קלוריות יש בצ'יפס בבורגראנץ'

22/12/2008 | 17:43 | מאת:

שלום דלית, אין לי ערכים מדוייקים של המזונות שלהם אלא הערכה גסה, במשולש פיצה ממוצע יש לפחות 300 קק"ל, במנת פסטה, תלוי ברוטב אך יכול להגיע ל- 500-800 קק"ל בהערכה גסה, במיוחד עם מדובר ברוטב שמנת. במנת צ'יפס ממוצעת יש כ 300-450 קק"ל, תלוי בגודל. בברכה, דנה

18/12/2008 | 15:58 | מאת: ליאורה

כמה גרם שומן ניתן לצרוך בדיאטה של 800 קל'? כדי להוריד באחוזי השומן. תודה. ליאורה

19/12/2008 | 23:00 | מאת:

שלום ליאורה, זה ממש לא משנה, כי דיאטה של 800 קק"ל הינה דיאטה דלה מאוד ומסכנת חיים, לא מומלץ להמשיך בה. בברכה, דנה

18/12/2008 | 10:05 | מאת: רוני

רציתי לדעת בקשר לנקניקיות עוף אני לא מבינה למה אומרים שיש בזה הרבה שומן ושזה לא טוב לדיאטה. הערכים התזונתיים שכתוב על האריזה הם- [ל-100גר'] פחמימות-8 חלבונים- 10 שומן- 8 ושומן רווי- 3 ונקניקיה אחת שוקלת 42 גר' - כך שבשתי יחידות יש אחוז שומן כמו בצומרי טבעול לייט שמותרים לדיאטה. אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית ולדעת האם אוכל לשלב אאותן בתפריט. תודה רבה ויום מקסים -מאוד אוהבת את הפורום שלך :) רוני

22/12/2008 | 17:41 | מאת:

שלום רוני, איני רואה בעיה ממשית לשלב נקנקיות עוף בתפריט, כל עוד זה לא על בסיס יומי אלא כאשפרות גיוון אחת לשבוע, כי בכל זאת , תכולת השומן גבוהה יחסית ל- 100 גר, זה יוצא 8% שומן, אז כמו שלא תאכלי חופשי גבינת שמנת 8% כך תגבילי גם נקנקיות. מעבר לכך בחלק ניכר מהנקנקיות ישנם תוספים ומשמרים שאינם נחשבים למזינים במיוחד, ולכן זו סיבה נוספת להגבלת נקנקיות. בברכה, דנה

17/12/2008 | 23:35 | מאת: משה

שלום.לוקח כבר 2 ימים 60 מ'ג בהתאם. כך לעוד 4 ימים ולאחר מכן להוריד כל זאות בעקבות ירידה חדה בשמיעה. האם יש צורך בתזונה מיוחדת .כמו כן לוקח 1 כדור של FAMOTIDINE שוקל 90 ק'ג בן 51

19/12/2008 | 22:58 | מאת:

שלום משה, הואיל ומדובר בטיפול לזמן קצר מאוד, אין צורך בשינוי דרסטי בדיאטה. נסה להמנע בחודש זה מאכילת סוכרים פשוטים בכמיות גדולות, אלכוהול ומלח. בברכה, דנה

17/12/2008 | 20:42 | מאת: ?

יש לי שאלה, נגיד ואכלתי 20 מלפפונים במכה אחת אט כרוב שלם במכה אחת- שזה נחשב בהחלט לכמות גדולה מאוד של סיבים שנצרכים בבת אחת- ונגיד שיחד עם זה אכלתי שורה של שוקולד.. האם יכול להיות שבגלל שאכלתי כמות כה גדולה של סיבים בבת אחת אז הגוף לא יספוג את הפחמימה או השומן מן השוקולד- כאילו שהשוקולד יטמע בין הסיבים ולא יספג כי יש כל כך הרבה סיבים- מה שאומר שהשוקולד במקרה הזה לא ישמין? זאת שאלה תאורטית, זה לא שאני אוכל ככה- פשוט התערבתי עם חבר ומעניין לדעת מי צודק. תודה

19/12/2008 | 22:56 | מאת:

שלום, הסיבים מאטים ספיגה בעיקר ולא מונעים ספיגה, כך שאולי באופן חלקי חלק מהשוקולד לא ייספג, אבל זה זניח, רובו כן ייספג אך לאט מאוד. בברכה, דנה

17/12/2008 | 18:29 | מאת: רונית

מחבר : רוני17.12.2008 . אני משתתפת בסדנא להרזיה של 1.2 גרם חלבון ממשקל גופי. סופרת את כמות החלבון ביום שיעלה על 1.2 גר' ממשקל הגוף ומרזה באטיות ובהתמדה כבר שלשה חדשים. אוכלת מוצרי גבינה... יוגורט וקוטג' שלם בבוקר. צהריים עוף טונה או בקר עם סלט וירקות מאודים ובערב.. פרוסת שיפון עם 4 פרוסות סטרמה דל שומן. ובין הארוחות- פרי או שקדים לא קלויים- 5 ליום. האם יתכן נזק לגוף מעודף חלבון?? והאם הדיאטה בריאה ? כי הסדנה לא מנוהלת ע'י רופא.

19/12/2008 | 22:55 | מאת:

שלום רונית, איני דוגלת בשיטת הרזיה זו. מבחינת ירידה במשקל הדיאטה מצויינת, אך היא לא נבחנה לאורך זמן כמו הדיאטות הרגילות, היא חסרת סיבים תזונתיים, עתירת שומן ועתירת חלבון ונתרן המעלים עומס כלייתי. הסדנה לא צריכה להיות מלווה ברופא אלא בדאטנית קלינית, ורצוי לשאול אותה גם מה דעתה בנושא. בברכה, דנה