פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
03/11/2008 | 22:37 | מאת: אמיר

אני נוטל תרופה שבגללה אסור לי לאכול או לשתות אשכוליות. הבנתי שהמרכיבים הבעיייתיים באשכולית הם פורנוקומרינים ופלבונואידים. האם מרכיבים אלה קיימים גם בפומלה ובפומלית? או במילים אחרות, האם אסור לי לאכול גם פומלה (אדומה או רגילה) וגם פומלית? תודה.

04/11/2008 | 01:20 | מאת:

שלום אמיר, עד היום לא ידועים החומרים הספציפיים שמפריעים לאנזים בפירוק תרופות מסויימות, אך החומרים הללו מיוחסים לאשכולית ותוצריה, פומלית, שהינה הכלאה, חושחש וטנגרו, שהוא מעין הכלאה בין תפוז לפומלה או אשכולית (תפוז עם ראש בולט). כל שאר פירות ההדר לא נמצאו בעייתים. כמו כן ישנם תוספי מזון המכילים ביופלבנואידים שמקורם באשכוליות, וגם אלו אסורים. בברכה, דנה

03/11/2008 | 22:10 | מאת: מירב

כמה קלוריות יש בקלמנטינה (עם קליפה) ב- 100 גר'? תודה

04/11/2008 | 01:18 | מאת:

שלום מירב, ב- 100 גר' קלמנטינה עם קליפה יש כ- 30 קק"ל. בברכה, דנה

04/11/2008 | 08:39 | מאת: שאלה

אבל מה בערך משקלה של קלמנטינה ממוצעת? אין לי משקל במטבח ואני רק צריכה הערכה... יותר או פחות ממאה גרם? תודה רבה

03/11/2008 | 13:25 | מאת: בדיאטה

צהרים טובים רציתי לדעת כיצד נכון ביותר למדוד כוס פחמימות/חלבונים. כרגע אני משתמשת בכוס חד פעמית סטנדרטית. האם זה נכון? מהיכן ניתן לרכוש כוס מדידה? האם בכוס פחמימות ממוצעת יש כ-150 קלוריות או כ-200 (בכל אתר נאמר אחרת)? תודה.

04/11/2008 | 01:16 | מאת:

שלום, כוס מדידה מדוייקת מכילה כ- 200 מ"ל. כוסות חד פעמיות לרוב הן של 150 מ"ל. ניתן לרכוש כוס מדידה בכל חנות לאביזרי מטבח ובישול. לרוב כוס ממוצעת של פחמימות מכילה כ- 150 קק"ל, אך יכול להיות יותר, תלוי בכוס ותלוי בפחמימה. בברכה, דנה

02/11/2008 | 22:56 | מאת: חידגךיגךן

.

שלום, ויטמין D יש בעיקר בשמן שמקורו מכבד הדג ולא מהדג עצמו. עפ"י הנתונים בידי, אין ויטמין D בשמן דגי סלמון אלא רק בכבד שמקורו מדג, בייחוד דג בשם קוד, שם יש כ- 450 יחב"ל בכפית. בברכה, דנה

02/11/2008 | 21:31 | מאת: יעל

האם זה בסדר לאכול ביצה אחת בכל יום?(בת 24)

03/11/2008 | 12:33 | מאת:

שלום יעל, התשובה היא כן, אך צריך לקחת בחשבון ביצים שנכנסות גם בבישול. בברכה, דנה

02/11/2008 | 18:15 | מאת: זוהר

שלום רב, לאחרונה שקלתי לימודי תזונה קלינית טבעית. היכן הכי מומלץ ללמוד באיזור חיפה? כמו כן, האם תזונה קלינית טבעית הינו מקצוע מבוקש? אודה לתשובתך, זוהר.

02/11/2008 | 20:18 | מאת:

שלום זוהר, אין מקצוע אקדמי המוכר כתזונה קלינית טבעית. יש תזונה קלינית ויש תזונה טבעית. תזונה קלינית ניתן ללמוד ברחובות, תל-חי ומכללת אריאל. תזונה טבעית יש בהרבה מכללות לרפואה אלטרנטיבית, גם בחיפה, אך אין לי מדע בנושא. בברכה, דנה

02/11/2008 | 17:37 | מאת: קובי

שלום אני בן 19 שוקל 45 וגובה 163 הייתי בלישכת גיוס ובדקו אותי ואמרו שהמשקל ביחס לגובה הוא מצויין ושלא יורידו לי פרופיל על זה, מצד אחר לדעת כל המחשבונים אני כן בתת משקל, האם הצבא צודק או שאני כן בתת משקל??

שלום קובי, אכן אתה מוגדר כתת משקל לפי הסקלות הקיימות, אך כנראה לא מספיק בשביל הורדת פרופיל. לצבא הגדרות ספציפיות מאוד להורדת פרופיל, וכנראה שהם קובעים את הסף בנקודה אחרת. בכל מקרה, איני יודעת מהן ההגדרות של הצבא. בברכה, דנה

02/11/2008 | 15:22 | מאת: פזית

לילד שלי (בן 8) גילו לפני שנתיים צליאק אנחנו מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן אבל הוא מאוד רזה וסובל מחוסר תאבון. איזה ויטמינים אפשר לתת לו שיגבירו את התאבון וישלימו את החסר ?

02/11/2008 | 18:08 | מאת:

שלום פזית, איני מומחית בתזונת ילדים. פני לייעוץ אישי במסגרת קופת חולים לדיאטנית קלינית מומחית לתחום. בברכה, דנה

02/11/2008 | 11:17 | מאת: אלעד

אם אני מוסיף לתה יין אדום-מה שמכונה כמעיין סיידר חם,אז התכונות של היין נהרסות בחום??

02/11/2008 | 18:12 | מאת:

שלום אלעד, נוגדי חמצון נוטים להתחמצן בטמפ' גבוהות, ולכן קרוב לוודאי שחימום יין גורם לאיבודים מסויימים, אך לא להרס מוחלט. בברכה, דנה

02/11/2008 | 00:01 | מאת: לירון

שלום, ברצוני לדעת האם קיימת סכנה לתינוקת בת 3 חודשים שאכלה בטעות מטרנה שלב 3 במקום שלב 1( בכמות של 1.5 אריזות חיסכון). לא היה שינוי ביציאות ובהתנהגות. האם עלי לפנות לרופא? תודה על תשובתך שבוע טוב, לירון.

02/11/2008 | 18:11 | מאת:

שלום לירון, אמנם איני מומחית לתזונת ילדים, אך לא נראה לי שנגרם נזק מצריכה חד פעמית של פורמולה מרוכזת יותר. איני יכולה לומר בוודאות מה קורה בחשיפה ממושכת. אם זה קרה במשך מס' פעמים, הייתי מציעה לך להתייעץ עם רופא הילדים, אך לא נראה לי שיש מקום לדאגה, בייחוד שאת טוענת שהילדה חיונית, ולא ראית שינויים בהרגלי אכילה או יציאה. בברכה, דנה

01/11/2008 | 19:09 | מאת: יונתן

שלום רב, שמעתי לאחרונה על הסגולות הרפואיות של מזון מלכות.(הבנתי שהוא גם מצוין לקראת החורף) העניין שעדיין לא הבנתי איך משתמשים בו על מנת להנות מיתרונות אלה. עם דבש, בלי דבש, אפשר בכלל להשיג אותו בארץ?, איך צורכים אותו בצורה הכי טובה שאפשר ושומרים על יתרונותיו? אשמח לשמוע את עצתם וקצת סדר בעניין זה. תודה רבה!

02/11/2008 | 18:15 | מאת:

שלום יונתן, אין הרבה מידע בתחום. מזון מלכות לא נשמר טוב בצורתו המקורית, ולכן מוסיפים אותו לדבש רגיל או דונג. הוא עשיר בנוגדי חמצון ומומלץ יותר מדבש, אין המלצה מיוחדת לגבי כמות או זמן צריכה. והמחקרים בנושא עדיין חלשים מבחינה סטטיסטית, אך מצאו קשר להורדת תחלואה כגון סוגי סרטן שונים ועוד. בברכה, דנה

01/11/2008 | 18:37 | מאת: לירון

כמה קלוריות יש בעלה חסה גדול? תודה ושבוע טוב..

01/11/2008 | 23:12 | מאת:

שלום לירון, יש בו כ- 4 קק"ל. בברכה, דנה

01/11/2008 | 16:24 | מאת: שירי

היי,האם שתיה של 3 ליטר ביום מסוכנת לבריאות?וכמה קלוריות יש ב-2 אגוזי מלך ,7 שקדים טבעיים לא קלויים ואגוז ברזיל?

01/11/2008 | 23:11 | מאת:

שלום שירי, שתיית 3 ליטר ביום אינה מסוכנת, אך גם אינה מועילה במיוחד. אין צורך ביותר מ- 2-2.5 ליטר ליממה, אנו מקבלים גם לא מעט נוזלים ממזון. ב- 2 אגוזי מלך יש כ- 15קק"ל. וב- 7 שקדים יש כ- 50 קק"ל, ובאגוז ברזיל אחד יש כ- 30 קק"ל. בברכה, דנה

01/11/2008 | 13:11 | מאת: Tal

שלום רב, נראה שהבת שלי בת ה 10 לא סובלת לקטוז. אילו מוצרים עשירי סידן, שנספג בגוף, היא יכולה לאכול. היא למשל, מאוד אוהבת טונה- האם הסידן שבטונה נספג היטב בגוף? בתודה על התשובה מפורטת ככל שתוכל לפרט בברכת שבוע נפלא טל

שלום טל, לפני שאת מאבחנת את בתך עם רגישות ללקטוז, כדאי לפנות לרופא מומחה, כי כך את מונעת ממנה מגוון רב של מזונות. לידיעתך, גבינה צהובה ומותכת עשירות מאוד בסידן וכמעט אינן מכילות לקטוז. ניתן להשיג היום בכל סופר חלב דל לקטוז של תנובה. מעבר לכך, בגבינות לבנות שנצרכות בכמות קטנה בשילוב מזונות אחרים יש פחות בעיה עם נושא הלקטוז. יש להשיג כדורים לפירוק לקטוז, שניתן לקחת לפני ארוחה חלבית. מעבר לכך, מקור סביר לסידן או שומשום ומוצריו כגון טחינה וחלבה. גם סרדינים, טונה אינה מקור טוב לסידן. להערכתי, פני קודם לרופא לאבחנה. בברכה, דנה

02/11/2008 | 13:30 | מאת: שרונה

קראתי ספר מדהים על תזונת ילדים "מה ילדים צריכים לאכול" של ד"ר הגר שפר ממש מומלץ,יש גם את החוגים של מרכז איזי המלמדים את ילדינו לאכול נכון ולשמור על אורך חיים בריא, באתר www.easy-way.co.il

01/11/2008 | 12:16 | מאת: אלי

שלום רציתי לדעת כמה מ"ל יש בכף? והאם נפח במ"ל של מים וגלידה וגבינות שווה?

01/11/2008 | 13:19 | מאת:

שלום, 1 כף שווה כ- 15 מ"ל מים. מ"ל=מ"ל לא משנה מהו החומר, ההבדל הוא בגרמים כלומר כף גבינה לא תשקול כמו כף מים ולכן הערך התזונתי שונה. לכל חומר כף שווה כמות שונה של גרמים אך כמות שווה של מ"ל. בברכה, דנה

01/11/2008 | 17:27 | מאת: אלי

אז האם המ"ל שתופסת גלידה או גבינה בכף שווה גם הוא ל15 מ"ל? תודה אלי

01/11/2008 | 11:54 | מאת: אני

דנה יש לי רגישות ללקטוז כך שאם אני אוכל משהו עם חלב הסידן אינו נספג בגופי? כמו כן אם אני לוקח יחד עם שתיית החלב כדורי לקטוז המסייעים בפירוק החלב האם כך גופי כן יספוג את הסידן? תודה!

01/11/2008 | 13:14 | מאת:

שלום, אם אינך משלשל יותר בעקבות הרגישות ללקטוז, לא אמורה להיות בעיה בספיגת הסידן. בברכה, דנה

01/11/2008 | 15:00 | מאת: אני

גם לפני שגיליתי את הרגישות לא שילשלתי זה יותר התבטא בכאבי בטן . האם בכול זאת הסידן נקלט בגוף באותה תקופה? או במידה מועטת? ושאלה נוספת היא מה בדיוק האנזימים (כמוסות לקטז) עושות? רק עוזרות לפרק את סוכר החלב ומונעות כאבים או שגם עוזרות לספיגת הסידן? תודה

01/11/2008 | 11:41 | מאת: אני

אילו תוספי מזון/ויטמנים מומלץ לחולי טרשת נפוצה לקחת.תודה

01/11/2008 | 13:12 | מאת:

שלום, אין הנחיות מיוחדות לחולי טרשת נפוצה. ההמלצה היא כמו לכלל האוכלוסיה, תזונה מאוזנת. בברכה, דנה

31/10/2008 | 19:57 | מאת: אסנת

בת 22, 1.61,נמצאת בתת משקל לא נוראי של 48.2.קיבלתי תפריט שבו עליי לאכול בערך כל שעתיים-שלוש,הבעיה היא שאינני רעבה בפרק זמן כה קצר בין הארוחות ,ואני די מכריחה את עצמי לאכול.מה דעתך?עליי לאכול רק כשאני רעבה או לאכול רק 3 ארוחות? אשמח לשמוע את דעתך.בתודה מראש.אסנת.

01/11/2008 | 09:16 | מאת:

שלום אסנת, השאלה מה את רוצה. אם את רוצה לעלות במשקל, זוהי הדרך המומלצת. אף אחד לא אמר שדיאטת השמנה קלה יותר מדיאטת הרזיה, לעיתים אפילו להפך. את יכולה לאכול 3 ארוחות מרוכזות קלורית, אבל אז את צריכה להתייעץ עם הדיאטנית שנתנה לך את התפריט. בברכה, דנה

01/11/2008 | 10:40 | מאת: אסנת

31/10/2008 | 18:39 | מאת: אלעד

בבשר בקר רזה כמות השומן דומה לזו שבעוף. אך, הוא פחות בריא כי כמות הכולסטרול בו גדולה יותר?..לפי מה שראיתי יש לשניהם אותה מידה של כולסטרול אם כך למה משמיצים את הבקר ולפי ההנחיות של אגודת הסרטן יש לצמצם את הבקר? אם בשניהם יש אותה מידת כולסטרול ומבחינת ערכים של בקזל בבקר יש יותר אז מה פשר העיניין?

01/11/2008 | 09:20 | מאת:

שלום אלעד, אתה לגמרי צודק, ולכן איני רואה צורך להמנע מבשר בקר. המחקרים שנעשו לפני הרבה שנים הראו שככל שצורכים יותר בקר כך שיעור המחלות כולל סרטן ומחלות כלי דם ולב עולות, אך לא עשו הפרדה בסוגי הבשר בקר, ולכן ההמלצה היום עומדת על גיוון מנות הבשר השבועיות בין בקר, הודו, עוף ודגים. בברכה, דנה

31/10/2008 | 16:28 | מאת: אלי

לאכילת שום בצורה אפקטיבית צריך קודם לכתוש את השום עם פטיש מעץ כדי לא לחמצנו ואחרי כמה דקות לאכול אותו שהאליצין יצא?או שאפשר לאכול אותו ישר בלי כל עיניין הקטישה? איפה אפשר לשמור ג'ינג'ר לאורך זמן כדי לשמר אותו?ולהשתמש בו בשעת הצורך? ואיפה אפשר לשמור תפוח אדמה במקרר או בחוץ?

01/11/2008 | 09:22 | מאת:

שלום אלי, תהליך כתישת השום אינו חיוני, גם השיניים שלנו כותשות אותו, ולכן אפשר לאכול שלם. לא ידוע לי דבר על שימור נכון של ג'ינגר. תפו"א אפשר לשמור בחוץ במקום קר ויבש. בברכה, דנה

31/10/2008 | 15:02 | מאת: מרינה

חליתי בלימפומה והומלץ לי להימע מחד סוכרים, בעיקר גלוקוז - אודה לך אם תסבירי לי בקצרה מה עלי להפסיק לאכול?

31/10/2008 | 15:23 | מאת:

שלום מרינה, מי המליץ לך ולמה? האם את מקבלת סטרואידים ורמות הסוכר שלך עלו? האם יש לך טריגלצרידים גבוהים? בברכה, דנה

31/10/2008 | 13:44 | מאת: גלי

האם זה מוגזם לצרוך 5 פרוסות לחם חיטה מלאה ביום?בתודה מראש.

31/10/2008 | 15:22 | מאת:

שלום גלי, אין כמות מומלצת ללחם באופן גורף, זה משתנה מאדם לאדם בהתאם להמלצה הקלורית שלו וכמות הפחמימות שעליו לצרוך. הואיל ואיני מכירה אותך, איני יכולה לומר אם זה בסדר או יותר מדי. לשם כך, יש לפנות לייעוץ אישי. בברכה, דנה

31/10/2008 | 09:33 | מאת: מרינה

אשמח לקבל רשימה מה מכיל חד סוכריים - הנושא קצת לא ברור לי. אם מומלץ לא לצרוך גלוקוז - למה הכוונה?

31/10/2008 | 12:46 | מאת:

שלום מרינה, אין לי אפשרות לתת לך רשימה כזו, זה אינסופי. הגדירי את בעייתך, אולי אוכל לעזור לך יותר. בברכה, דנה

31/10/2008 | 08:19 | מאת: יוסי ט

שלום דר' האם ערמונים שנעשו בטוסטר לבשלותם ,מעלים את רמת הסוכר כמו לחם? אשמח לתשובתך.

31/10/2008 | 12:45 | מאת:

שלום יוסי, לא כך בודקים השפעת מזון על עלית סוכר. לא משווים ערמונים ללחם, אלא כמות פחמימות שמקורן בלחם לעומת אותה כמות פחמימות מערמונים. לדוגמה בפרוסת לחם ממוצעת יש כ- 15 גר' פחמימות. וואילו ערמונים הנותנים כמות זהה של פחמימות שווה לכ-50 גר' ערמונים, בממוצע 2. להערכתי השפעתם על רמת הסוכר תהא זהה פחות או יותר לפרוסת לחם, אבל תגובה לפחמימות שונות משתנה לאדם לאדם, ולכן עליך לנסות ולבדוק כיצד אכילתם תשפיע על רמות הסוכר שלך. בברכה, דנה

30/10/2008 | 23:19 | מאת: ארנונה

שלום,האם אכילה של כבד וביצים במשך כמה ימים לפני בדיקת דם כולסטרול עלולה לגרום לעלייה ברמת הכולסטרול בדם בבדיקה? מה מעלה כולסטרול לפני בדיקה ומתי הוא יורד בחזרה??

31/10/2008 | 12:41 | מאת:

שלום, ייתכן והם השפיעו על הבדיקה, אך לא ידוע לי עד כמה. לרוב בדיקת כולסטרול אינה צריכה להתבצע בצום, ולא אמורה להיות השפעה מיידית של מזון, ולכן כדאי לקחת את הבדיקה שוב. הוכיחו במחקרים אינסוף פעמים שביצה אינה מעלה כולסטרול, כך שהיא אינה הסיבה. נסה לחזור על הבדיקה ללא אכילת הכבד, איני יכולה לומר עד כמה זה ישפיע. בברכה, דנה

שלום רב היכן ניתן למצוא מידע אמין לגבי תזונה נכונה לחולה הסובל בו זמנית מסכרת הדורשת להפחית פחמימות ומאי ספיקת כליות הדורשת להפחית חלבונים, וכתוצאה מן הטיפול התרופתי העלה 14 ק"ג אותם הוא צריך להוריד בדחיפות.

שלום נירית, מידע מהימן לגבי החולה המצויין יהיה אצל דיאטנית קלינית המתמחה בנפרולוגיה. עליכם לפנות בהקדם לייעוץ אישי, שכן דיאטה זו מורכבת מאוד ודורשת מעקב צמוד. כל מידע שתקראו עליו באינטרנט לא יהיה מהימן או מפורט כמו מפגש עם דיאטנית. המנעו מלעשות דיאטה לבד, שכן המנעות ממזונות לא נכונים יכולה להוביל למצבי חסר, תת תזונה ותחלואה. בברכה, דנה

30/10/2008 | 11:40 | מאת: ל

שלום דנה אני יודעת שאת נגד קיצורי דרך אבל אני חושבת שאפשר לקבל קצת עזרה מתכישירים מתאימים לזירוז הדיאטה. קניתי את המשקה הזה 4.3.2.1 וכתוב בחוברת שהדיאטה פעלה על הרבה לקוחות מרוצים. מה את יודעת על המוצר הזה? והאם הוא בריא? וידוע כמסייע להרזייה?

30/10/2008 | 14:19 | מאת:

שלום, איני מכירה את התכשיר, איני מכירה את יתרונותיו, וכמו שאמרת, אני אכן איני מאמינה בקיצורי דרך. בברכה,דנה

31/10/2008 | 17:19 | מאת: לאה

לא להשתמש בחומרים האלו ולהקשיב לדנה, זה רק מזיק! צריך לעשות דברים בדרך הבריאה

01/11/2008 | 15:38 | מאת: ל

היי לאה גם לי קוראים לאה. אני מקשיבה לדנה, אני רק רציתי לשמוע שוב את דעתה. אני גם לא מאמינה בפתרונות קסם, ואני לא ישתה את המשקה, רק רציתי לדעת על המשקה קצת יותר, כי רשום על הבקבוק שהוא מכיל צמחים וביניהם תה ירוק. תודה על ההמלצות.

30/10/2008 | 09:52 | מאת: נועה

שלום מה ההבדל בין אוסמולייט לבין ג'ביטי ?

30/10/2008 | 19:32 | מאת:

שלום נועה, ההבדל העיקרי הוא שבג'ביטי יש סיבים תזונתיים שבאוסמולייט אין, הג'ביטי מיועד הן למצבי שלשול והן לעצירות. בכל מקרה, אם מדובר בהזנה לשם העשרה קלורית וחלבונית למזון, מספיק אוסמולייט, אם מדובר בהזנה עיקרית, עדיף ג'ביטי. כמובן, כל זה בהמלצת דיאטנית ו/או רופא. בברכה, דנה

30/10/2008 | 09:51 | מאת: מירי

היי דנה המשקל שלי 56 ק"ג אני אוכלת בערך 1800 קק"ל ביום , לא עושה פעילות גופנית . אם אני אתחיל לעשות פעילות כל יום למשך חצי שעה בכל יום אני ארד במשקל?

30/10/2008 | 19:34 | מאת:

שלום מירי, זה תלוי כמה קלוריות הגוף שלך צורך, וכמה "תשרפי" בפעילות הגופנית. אם תשארי עם פחות קלוריות נכנסות ויותר קלוריות יוצאות, תרדי במשקל, אך לאו דווקא בכל יום, אלא במצטבר. קשה לראות שינויים של עשרות גרמים ביום. בברכה, דנה

30/10/2008 | 08:59 | מאת: אלדד

ד.נ. קראתי שתה וקפה הם משקאות משתנים (גורמים להשתנה מרובה). אם כך, איזו משמעות בריאותית/תזונתית יש לזה? האם המשמעות הינה שלילית מבחינות אלה? תודה. אלדד

30/10/2008 | 19:36 | מאת:

שלום אלדד, לקפאין יש אפקט משתן קל, זה אומר שהוא מביא להשתנה לעיתים תכופות לאחר השתיה וכדאי לקחת בחשבון לא לחשב את כל כמות הנוזלים על סמך שתיה זו בלבד ולהוסיף נוזלים אחרים כגון מים, מרק וכו'. האפקט המשתן הוא לא כל כך חזק, כך שהאפקט השלילי כאן לא ממש משחק תפקיד. בברכה, דנה

31/10/2008 | 09:43 | מאת: אלדד

דנה שלום רב, תודה על הסברך המאלף. אני, כמובן, שותה גם משקאות אחרים, פרט לתה וקפה: כוס סודה, כוס מיץ חמוציות דיאט או מאלט דיאט, לימונדה (ביתית, עם ממתיק), מרק, וכן 2-3 כוסות מים. כמו כן אני אוכל סלטים בבוקר ובערב, ובין הארוחות - פירות. האם זה עונה על הצורך ב-8 כוסות נוזלים, מבלי לגרום נזקים? שבת שלום. אלדד

30/10/2008 | 08:42 | מאת: נעמה

שלום, אני בת 25, צריכה לעבור ניתוח בכף היד. נוצרה לי בעיה חמורה של ספיגת סידן עקב חוסר בתנועה במשך כמה חודשים.בשל בעיית ספיגת הסידן הניתוח שלי נדחה.כרגע עלי להגביר את ספיגת הסידן בצורה משמעותית. כפי שאני מבינה קשה מאוד לקבל מספיק סידן מתזונה בלבד. האם יש תוסף מזון מומלץ? האם יש סכנה בצריכת סידן יתר על המידה? האם יש דברים שכדי להמנע מהם? תודה רבה מראש, נעמה

30/10/2008 | 19:39 | מאת:

שלום נעמה, מינון תוספי סידן וסוג צריכים להיות המלצה רפואית ולא תזונתית בלבד. כמו כן יש לשקול תוספת ויטמין D לספיגה טובה יותר של סידן לעצם. פני לרופא המשפחה לייעוץ בנושא ובקשי גם מרשם.עודף של צריכת סידן בהחלט יכול להיות בעייתי, ולכן צריך לקבל המלצה מרופא. בברכה, דנה

30/10/2008 | 05:49 | מאת: ריקי

שלום. לבן זוגי , בן 58 לחץ דם גבוה. האם ניתן באמצעות מאכלים מסוימים להוריד לחץ הדם, לא מתכוונת למאכלים ללא שומן וכד'. תודה ריקי

30/10/2008 | 20:53 | מאת:

שלום ריקי, טיפול ביתר לחץ דם כולל מספר מרכיבים: הורדה במשקל למשקל תקין, פעילות גופנית על בסיס יומי, בעיקר אירובית, המנעות ממזונות עתירי מלח כגון גבינות מלוחות, פיצוחים, שימורים,חטיפים ועוד, העשרת התפריט במוצרי חלב מועשרים בסידן דלי שומן, והקפדה על אכילת ירקות כמקור לאשלגן ודגנים מלאים וקטניות כמקור למגנזיום. בנוסף, רצוי לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

29/10/2008 | 21:31 | מאת: יוסי ט

שלום, ברצוני לדעת אם אוכלים מתוגן זה משפיע על רמת סוכר בדם. אשמח לקבל את תשובתך.

30/10/2008 | 20:55 | מאת:

שלום יוסי, כעיקרון,דיאטה לסוכרת כוללת גם הגבלה בשומן, ולכן רצוי להמנע מטיגון. שנית, תלוי מה מטגנים, אם מדובר בבשר ודגים אזי זה לא גורם לעליה ישירה בסוכר, אך אם מטגנים עם פירורי לחם או צ'יפס, בוודאי שזה יעלה את הסוכר, לא בגלל הטיגון אלא בגלל חומר הגלם עצמו. שלישית, מזון עתיר שומן, גורם להשמנה שבעצמה מובילה לחוסר איזון סוכרת. בברכה, דנה

29/10/2008 | 20:55 | מאת: לאה

האם זה נכון שלחולי סוכרת מותר לאכול דבש ושאין לו השפעה דומה לסוכר? תודה.

30/10/2008 | 21:02 | מאת:

שלום לאה, זה ממש לא נכון, דבש, כמו סוכר,מעלה רמות גלוקוז בדם ולכן לא מומלץ לסוכרתיים.נכון שהוא מכיל 30% פרוקטוז ו-30% גלוקוז, ולכן האינדקס הגליקמי שונה מסוכר, אבל זה לא משנה, כי בסופו של דבר מעלה סוכר. כמו כן, פרוקטוז מעלה כולסטרול רע LDL וטריגלצרידים. לכן בסוכרתיים, איני ממליצה על דבש, בדומה לסוכרים אחרים. בברכה, דנה

29/10/2008 | 20:40 | מאת: מילי

כמה זה 100 מ"ל למשל בכוס חד פעמית? האם זה חופף ל100 גר'? תודה מראש

30/10/2008 | 21:06 | מאת:

שלום מילי, 100 גר לא שווה ל- 100 מ"ל במוצקים, אלא רק בנוזלים גמורים כגון מים וחלב. כוס אורז לדוגמה של 200 מ"ל שוקלת 185 גר. בברכה, דנה

30/10/2008 | 22:36 | מאת: מילי

התכוונתי לדוגמא שאם כתוב שב-100 מ"ל מרק יש X קלוריות אז האם אני שוקלת את זה והמשקל מצביא על 100 גר'.. מקווה שהבנת אותי. לא הבנתי בדיוק את תשובתך תודה רבה וסליחה..

29/10/2008 | 18:10 | מאת: נ.

כמה קל' יש בכפית שמן?

30/10/2008 | 21:07 | מאת:

שלום, בכפית שמן יש כ- 40-45 קק"ל. בברכה, דנה

29/10/2008 | 15:18 | מאת: גילי

איזה מזונות עדיפים לחולי פסוריאזיס? האם יש דברים מסוימים שמקלים על המחלה ועל חומרתה? אם יש מאכלים מסוימים שעובדים טוב יותר עם משחות מסוימות מהם? תודה

31/10/2008 | 12:39 | מאת:

שלום גילי, הואיל ומקור המחלה טרם הובהר, אין היום הנחיות מדוייקות לגבי תזונה בפסוריאזיס, והיא משתנה מאדם לאדם. כן ידוע שישנם חסרים במחלה כגון, חלבון, ברזל, אבץ, חומצה פולית וויטמין B12 שכדאי להוסיף במזון ו/או בעזרת תוספים. המנעות ממזון מסויים יכולה לעזור לאחד אך להיות גרועה לאחר ולהפך. ההמלצה היא תזונה בריאה באופן כללי, כמו לאכולוסיה הבריאה, עם דגש על המרכיבים שציינתי לעיל. בברכה, דנה

07/11/2008 | 14:16 | מאת: גילי

מה לגבי החשיבות של ויטמין D למשל? קראתי ממש לא מזמן כתבה (אני מצרפת כאן גם כתבה) אשמח לשמו את חוות דעתך בעניין- במיוחד בנוגע להקשר למחלת הפסוריאזיס. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3611558,00.html

29/10/2008 | 07:52 | מאת: ענבל

אימי החלימה מסרטן השד. שאלתההיא האם שתייה ש שתי כוסות מיץ סלק אדום וכרפס ביום יכולים להזיק או לזרז בניית תאים סרטניים? השאלה אולי נשמעת טפשית אבל אמרו לה שישנם ירקות שמזרזים בניית תאים והיא פוחדת שמעבר לברזל הרב שהיא מקבלת מהמיץ הוא גם יכול להזיק לה. האם כך?

29/10/2008 | 13:56 | מאת:

שלום ענבל, לצערי, אין לי תשובה משכילה בנושא, שכן בדיקת השפעת מזונות על התפתחות תאים סרטניים קשה מאוד לאבחון. הואיל והמזון של אימך לא מורכב רק מסלק וכרפס, אלא מזונות אחרים ושילוב עם תרופות, לא נראה לי שניתן לחזות מראש כיצד מזון זה ישפיע על התפתחות תאים בכלל, וסרטניים בפרט. לכן ההמלצה שלי במקרים אלו, היא לצרוך במאוזן מכל קבוצות המזון, ולא לשים דגש על מזון אחד או להמנע לגמרי ממזון אחר, שכן האינטראקציות כל כך רבות, שלא נראה לי סביר לבדוק השפעה של מזון אחד בלבד. בברכה, דנה

28/10/2008 | 18:49 | מאת: עינת

האם זה בסדר שהינני נוהגת לאכול בממוצע כל שעתיים?(מזונות כמו פרי,יוגורט וכדומה..). תודה.

29/10/2008 | 13:50 | מאת:

שלום עינת, הכל תלוי גם בכמות הקלוריות היומית, אך כעקרון ההמלצה היא לאכול כ- 6 ארוחות ליום, אין המלצה ליותר. אם במקרה שלך זה יותר כל שעתיים, ואינך חורגת בכמות הקלוריות היומיות, אזי אין בעיה. בברכה, דנה

29/10/2008 | 18:37 | מאת: עינת

28/10/2008 | 14:00 | מאת: תל.

שלום, חוות דעתכן המקצועית על תוסף המזון למעוניינים לרדת במשקל?? www.polydna.co.il תודה

28/10/2008 | 17:01 | מאת:

שלום, לא ידוע לי על קשר בין תוסף זה להרזיה. העיקרון עומד על DNA זר וקשור למחלות לא להשמנה באופן ספציפי, וכמובן שאין הוכחות חד משמעיות לנושא, זוהי המצאה מדעית פרי עטו של חוקר אחד, שאינה מקובלת עדיין בקהילה הרפואית. בברכה, דנה

28/10/2008 | 10:20 | מאת: שמן

כמה אפשר לרדת באופן כללי במשך שבוע וחצי שבועיים? האם לנטילת תוסף סידן יש תרומה לירידה במשקל במהלך דיאטה כזו? אגב עג כה ירדתי יפה,רק בקושי רב... אשמח לתשובה ועצות בנושא

28/10/2008 | 17:02 | מאת:

שלום, קצב ירידה משתנה מאדם לאדם, ואין לדעת מראש כיצד תגיב. ההמלצה היא 0.5-1 ק"ג בשבוע. ישנם מחקרים המעידים כי סידן קשור להשמנה, אך אין עדיין הוכחות חותכות בנושא. סידן והרזיה לא קשור לסוג הדיאטה. בברכה, דנה

27/10/2008 | 20:46 | מאת: שולה

שלום אני כבת 50 ורגישה ללקטוז (27PPM) ולפרוקטוז (40PPM). אילו פירות מותר לי לאכול? והאם אני יכולה לאכול בטטות, מלון ומנגו? כמו כן, אילו ירקות מותר לי לאכול? האם מוצרים המכילים סוכר קנים או ליצטין אפשר לאכול? והאם מותר לי מסטיק ללא סוכר? והאם תתי הספיגה הנ"ל יכולים להשתנות המהלך השנים( לעלות או לרדת)? תודה רבה שולה

28/10/2008 | 17:08 | מאת:

שלום שולה, ראי תשובתי לשני מלפני מס' ימים בנוגע לרגישות לפרוקטוז. אין לי תשובה חד משמעית לגבי סוכר קנים, לציטין להערכתי אפשרי, ומסטיקים ללא סוכר, יכולים לגרום לגזים ולשלשולים ולכן רצוי לבדוק כיצד תגיבי אליהם. הרגישות יכולה להשתנות עם הזמן, לטובה ולרעה. רצוי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ולפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

29/10/2008 | 22:10 | מאת: ציפי

כתבת שמסטיקים ללא סוכר עלולים ליגרום לשילשולים וגזים. תוכלי להסביר מדוע? לגזים ונפיחות אני משערת שזה קורה בגלל שהם מעוררים חומציות בקיבה? ומדוע לשילשולים?תודה

27/10/2008 | 17:32 | מאת: יוני

שלום לדיאטנית, בן 60, יש לי פעילות מעיים בבוקר מדי כל שעה=שעתיים עד הצהרים. האם זה בגלל חוסר בסיבים\ אם כן איזה סיבים לאכול\ תודה יוני

28/10/2008 | 17:04 | מאת:

שלום יוני, לא בטוח שזה קשור לתכולת סיבים בתפריט. אם זה שינוי שחל לאחרונה מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה ולשקול קולונוסקפיה. אם התופעה היא כבר מס' שנים ניתן לעשות שינויים בתפריט, כגון הוספת סיבים מסיסים שמקורם בשבולת שועל, קטניות וזרעי פשתן, וכן חיטה מלאה ושיפון. בברכה, דנה

27/10/2008 | 13:39 | מאת: שושנה

שלום לדנה יש לי ילד שהוא בן 29 רזה מאד -גובהו 1.72-ומשקלו 55 כל חייו היה רזון - כעת כאשר הוא נשוי יש לו הרבה מטלות והוא יותר רזה ,הוא נחלש -לפעמים בקושי מספיק לאכול משהו ויש לעתים קרובות כאבי ראש בגלל שלא אוכל בזמן. בקיצור - פניתי לסופר פארם והם הציעו שיקח מולטי ויטמין ושימרי בירה, האם לדעתך זה בסדר או לתת לו סקנדי שייק. ואני פניתי עבורי גם ולהיפך אני רוצה לרדת במשקל לפחות כ-5 קילו וגם הציעו לי בסופר פארם לקחת את הדיאט פורמולה -יש בפנים 2 בקבוקים, מה דעתך-אני בת 54 גובהי 1.57 ומשקלי 57/8 -סיימתי את המחזור.יש לי בטן תקועה שלא יורדת-אני עושה ספורט -לא הרבה ושומרת על תזונה נכונה ממתינה לתשובתך הדחופה שושנה

27/10/2008 | 14:26 | מאת:

שלום שושנה, לדאבוני ,פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. גם לבנך וגם בשבילך, פנו לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. כל התכשרים שציינת, מלבד סקנדישייק, אינם מועילים. בברכה, דנה

27/10/2008 | 13:27 | מאת: אפרת

שלום דנה . האם המצב בו לא אוכל כלל ארוחות חמות (אורז, תפו"א, עדשים וכו') הוא מצב סביר? הכוונה היא שהמזון שלי יורכב רק מירקות, גבינות, לחם, בשר וממרחים שונים אך בלי כול הדברים המכבידים על העיכול? או שחובה לצרוך את המאכלים הכבדים הנל? תודה

27/10/2008 | 14:21 | מאת:

שלום אפרת, אין שום חובה לאכול מזונות אלו, כל עוד צורכים מכל קבוצות המזון. בברכה, דנה

27/10/2008 | 08:59 | מאת: חיים

שלום רב, יש לי סוכר קצת גבוה. רציתי לדעת האם תפוחי אדמה האפויים במיקרוגל יכולים להוות בעי'ה כשיש סוכר? תודה, חיים

שלום חיים, לתפו"א אפוי במיקרוגל יש אינדקס גליקמי גבוה, ומעלה סוכר יותר מתפו"א מבושל. כמובן שזו גם נטיה ועם מה אוכלים, ולכן צריך לבדוק השפעה. בברכה, דנה

27/10/2008 | 07:29 | מאת: מירי

אני בת 39 וסובלת מרמה נמוכה של פריטין בדם - 15 ng/ml (כל שאר הבדיקות תקינות). כבר ניסיתי לשנות הרגלי תזונה וזה לא עוזר (והשיערות שלי נושרות בכמויות תעשייתיות :-(). אני מבינה שזה נגרם ממחזור כבד ותכוף. האם זה אומר שאצטרך לקחת תוספות ברזל עד להפסקת המחזור? ואם אני כבר עומדת לקחת כדורי ברזל - האם יש הבדל ביניהם?

שלום מירי, תוספי ברזל, סוג מינון, כמות והמלצה לניטלתם ניתנת ע"י רופא ולא ע"י דיאטנית, ולכן אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה, דנה

26/10/2008 | 21:39 | מאת: רוית

בת 22,1.62 משקל 48.7 האם זה תקין?תודה.

27/10/2008 | 14:08 | מאת:

שלום רוית, משקלך נמוך מהנורמה, למשקל אופטימלי-מינימלי עליך להגיע ל- 51-52 ק"ג. בברכה, דנה

26/10/2008 | 17:55 | מאת: שרה

האם חומוס או שעועית בקופסת שימורים יעילים מבחינה תזונתית כמו טריים, שאלה שניה האם בדיאטה אפשר לאכול פסטה בכמות של כוז בארוחת צהריים והאם זה עדיף על אורז מלא בשל הערך הגליקמי הנמוך יותר של הפסטה

27/10/2008 | 14:18 | מאת:

שלום שרה, שימורים אף פעם לא יהיו זהים למוצר הטרי, ולכן עדיף טרי. לרוב שימורים מכילים הרבה סוכר ו/או מלח ו/או חומרים משמרים. אורז מלא עדיף על פסטה. לאורז מלא אינדקס נמוך יותר מלפסטה רגילה. בברכה, דנה

26/10/2008 | 11:59 | מאת: גלי

הבן שלי נולד בשבוע 38 עקב עצירה בגדילה, במשקל 2250 וגובה 45 והוגדר iugr. ניזון מהנקה, כיום בן 5 חודשים ושוקל 6.1 ק"ג בגובה 60. קטן מהעקומות אבקש המלצה לגבי הזנתו מה אפשר לעשות על מנת להאיץ את הגדילה \ להטיב את הגדילה מבחינת תזונה לעת עתה לא הפנו אותי למעקב גדילה רפואי - אנדוקרינולוגי, האם את בכל זאת הייתה ממליצה? תודה מראש

26/10/2008 | 14:56 | מאת:

שלום גלי, איני מומחית לתזונת תינוקות. המלצתי, פני לדיאטנית קלינית מומחית לתחום בקופת החולים. בברכה, דנה