פורום תזונה קלינית
שלום דנה לאחרונה שמתי לב שרק לחם קל מקמח מלא משביע אותי, אני מרגישה שהלחם הזה שומר לי על רמת סרטונים גבוה, אז התחלתי לאכול כל היום כריכים, הכוונה לדיאטת הלחם. אני אוכלת כל 3 שעות כריך עם ממרח אחר וכפית חמאה לייט אם הממרח מחייב חמאה, למשל טוסט מגבינה בולגרית 5% עם כפית חמאה לייט וטוסט מגבינה צהובה לייט עם כפית חמאה, וכריך עם פסטארמה לייט ומיוקל וכריך עם גבינה לבנה 5%. ירקות ללא הגבלה ופרות 1-2 ביום, 8-10 כוסות מים ביום, ותה בלי קפאין ללא הגבלה עם סוכרלוז, ונס קפה 2-3 כוסות ליום. כל 3 שעות כריך עם אחד מהממרחים שציינתי, מה דעתך על הדיאטה הזאת? האם היא בריאה? והאם אני ירזה כך?
שלום לימור, הדיאטה מוכרת וידועהף זוהי הדיאטה של אולגה רז. דיאטה מאוד מוצלחת לאוהבי הלחם והפחמימות, אך קחי בחשבון,שהיא נוטה להימאס על אנשים בגלל חוסר הגיוון. תרשי לעצמך יום בשבוע לחרוג מצורת האכילה, למשל ארוחה חמה וכו'. איני יכולה לחזות מראש כיצד תגיבי לתפריט,ראשית מדובר בכ-10-12 פרוסות לחם קל או 6 פרוסות לחם רגיל, אז קחי זאת בחשבון. בברכה, דנה
שלום דנה לא ענית לי על שאלותיי אין לי בעיה עם לחם אני מאד אוהבת לחם והוא ממלא אותי, אבל מה למרוח על הלחם? האם אפשר למרוח כפית חמאה לייט בכל טוסט שאני מכינה? פעם עם גבינה בולגרית 5% ופעם עם גבינה צהובה לייט האם חמאה לייט מתאימה לדיאטה הזאת? ולגביי כריך עם פסטראמה לייט וכפית מיוקל האם זה בסדר לדיאטה הזאת? האם כל ממרח מותר בדיאטה הזאת? ומה עם ממרחים מתוקים מותר בדיאטה הזאת?
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל השאלה שלי קשורה לאוכל. כאשר אוכלים אנחנו מרגישים מלאים אחרי כמה זמן,ולא יכולים לאכול עוד טיפה. -איך זה קורה? -למה זה שונה אצל כל אדם(אנשים יכולים לאכול יותר מאחרים)? -האם אפשר לגרום לכך שתוכל לאכול יותר/תרגיש מלא לאט יותר? אני מתאר לעצמי שלכל אדם יש קיבה בגודל שונה-ובכך לכל אדם קיבולת אחרת אבל אין לי מושג האם זה אפשרי להגדיל את הקיבולת של הקיבה. תודה מראש
שלום שי, מנגנון השובע מורכב מאוד. הוא מורכב ממנגנון שובע מקומי בקיבה, תחושת מלאות של מתח הקיבה ויחד עם זאת הפרשת הורמונים רבים הפועלים במערכת העיכול ובמוח. כמו כן, אכילה מזונות גורמת להפרשת הורמונים רבים כגון אינסולין ועוד, ולאלו השפעה מרכזית במוח על מנגנון השובע במרכז השובע במוח. ההבדלים ביכולות האכילה בין אנשים נובעת משונות גנטית וכן מהרגלי אכילה, ככל שאוכלים יותר כך היכולת עולה עם הזמן, כמובן שאצל חלק מהאנשים הגבולות משתנים בהתאם לפרופיל הגנטי. אין טכניקה להגדלת קיבולת קיבה, כאשר ישנה תחושת שובע ומלאות מהירה , ההמלצה היא לאכול הרבה ארוחות קטנות ביום, צפופות. בברכה, דנה
על איזה סוג סוכר אתם ממליצים כתחליף לסוכר לבן? תודה
שלום ורדה, אפשר להשתמש בסוכר חום, סוכר קנים וסוכרים טבעיים שניתן לקנות בבתי טבע, אך אם המטרה להוריד סוכר מהדיאטה באופן כללי, אז יש לנסות תחליפי סוכר מסוג סוכרלוז. בברכה, דנה
שלום רב מה שלומך?? רציתי לשאול האם בצק שמרים זה כמו בצק עלים מבחינה בראותית מה יותר בריא?.גבניות זה מבצק שמרים או עלים? והאם פסטלים בשר /תפו"א שאוכלים בארועים זה מבצק רגיל או עלים ?? כי פשוט יש כאלה שכותבים עלים ויש כאלה בצק ומים ?? האם אוכלים מידי פעם בצק עלים הדפנות העורקים לא צברות את השומן בדפנות אם הפסקתי לאוכל בכלל ופתאום לא אכלתי הם נעלמות מגוף? ואיך אפשר להעלים אותם? כמה עוגיות או פרוסות עוגה ביום אפשר לאוכל במידה סבירה כדי שלא יסתמו העורקים ליום ?? אילו מתוקים אין בהם צבעי מאכל בכללל? מה כדאי ? האם בחטיפים של אוסם יש הרבה שומן בסלי ואפרפו.? אשמח אם תענה ותתייחס לכול שאלותי תודה מראש
שלום ליאור, בצק שמרים ובצק עלים נחשבים לבצקים שמנים מאוד ומכילים מרגרינה בכמויות גדולות. נכון להיום ניתן למצוא מוצרים העשויים מבצק פילו עדיפים. מבחינתי בצק שמרים ועלים הינם שווי ערך בתרומתם לאחוז השומן. אכילתם על בסיס חד פעמי אחת ל.. לא תזיק. אין לי דרך לדעת ממה כל מוצר עשוי, לרוב בצק עלים דק יותר וקריספי יותר ואילו בצק שמרים רך יותר. המנעות ממזונות אלו בהחלט משפרת את מצבך התזונתי ועוצרת את הנזקים שנוצרו לדפנות העורקים. עורקים לא "נסתמים" מעוגות ועוגיות, אלא מנטיה גנטית ואורח חיים לא בריא הכולל תזונה לא נכונה, חוסר פעילות גופנית, עישון, סוכרת לחץ דם ועוד. לכן אכילה של עוגה או עוגיה על בסיס יומי לא תזיק כל עוד שאר הגורמים נשמרים. לגבי צבעי מאכל, צריך לבדוק את רשימת הרכיבים על המזון ולחפש צבעי מאכל. היום מזונות המוכנים בבית או בבתי מאפה וקנדיטוריות לרוב לא מכילים צבעי מאכל, ולרוב מצויין זאת על האריזה. בסלי ואפרופו הרגילים מכילים הרבה שומן, אך ישנה הגרסה האפויה שלהם שנחשבת ליותר דלת שומן. חשוב לזכור כי אלו לא נטולי קלוריות ומכילים כמויות גדולות של נתן (מלח). בברכה, דנה
שלום רב אני סטודנט וגם אובחנתי כלקויי למידה. ניתקלתי בכמה כתבות על מחקרים בילדים הלוקים בADHD,בהם תיפול היה ע"י אומגה 3 במינון גבוהה. אני רוצה לדעת מהוא המינון המומלץ של חומצות EPA וחומצותDHA,ומה היחס בין השניים,כמו כן אני יודעה שיש תופעות לווי,(דימום יתר) בלקיחת מינון גבוהה של אומגה3. תודה
שלום אולג, א אפשר להסיק מילדים למבוגרים. כמו כן, אין המלצה חד משמעית בנושא, הואיל והמחקרים נעשו במספר קטן של אנשים. זהו לא נחשב לטיפול מקובל הואיל ואומגה 3 אינו טיפול תמים ויכול לגרום לתופעות לוואי.המינונים נעים בין 1.5-3 גר' אומגה 3 ליממה כאשר אין אחידות לגבי היחס בין חומצות השומן מסוג EPA ו- DHA. בברכה, דנה
שלום רב רציתי לדעת מהם התופעות המצביעות על אפשרות לאלרגיה ללקטוז, אני סובלת מליחה מרובה לעיתים שקופה לעיתים עכורה (צהבהבה). האם זו יכולה להיות תופעה של אלרגיה. בתודה מראש על המענה. בתיה
שלום בתיה, אין אלרגיה ללקטוז, לקטוז הוא סוג של פחמימה במוצרי חלב ויכולה להיות רגישות אליו שמתבטאת בעיקר בתופעות של מערכת העיכול גכון גזים ושלשולים. ישנה אלרגיה לחלבון חלב פרה, אלרגיה זו גם מתבטאת בתופעות במערכת העיכול כולל שלשולים, כאבי בטן, צואה דמית ורירית ועוד. הקשר בין צריכת מוצרי חלב ונטיה לאלרגיות במערכת הנשימה מוזכרת בספרות אך מעולם לא הוכחה מדעית. ישנם אנשים המתארים כי אכילה של מוצרי חלב מעלה אצלם יצור ליחה ומגבירה התקפי אסטמה, אך אין לכך ,עדיין, הוכחה מדעית. הדרך הטובה ביותר לזהות רגישות כלשהי או השפעה היא להוריד מזונות אלו למשך תקופה קצרה של שבועיים ולראות אם חל שינוי כלשהו במצב. במידה ולא, אז כנראה זו לא הסיבה. אם כן, כנראה שיש קשר, ואז אפשר להוריד במינון צריכת מוצרי חלב פרה ולנסות מוצרי חלב שמקורם בעיזים הידועים כפחות אלרגניים. חשוב לזכור כי המנעות כללית ממוצרי חלב לתקופה ממושכת יכולה לחשוף אותך לחסר בסידן ולכן יש לשקול תוסף סידן במידת הצורך.בכל מקרה הייתי פונה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
שלום, אני סובל ממחסור בויטמין B12, ולוקח את הכדורים המתאימים. בקרוב אתחיל לקחת זריקות אחת לשבוע כי התופעות לוואי של המחסור מתישות אותי. איך יכול להגרם מחסור בויטמין B12 אם אני מקפיד על תזונה נכונה? יכול להיות שזו בעיית ספיגה במעיים? האם יש לזה פתרון? תודה
שלום, ספיגה של ויטמין B12 הינה מורכבת, היא דורשת פקטור המופקש מהקיבה. בגלל שינויים של גיל, חומציות ותרופות וכן נטיה הפקטור יורד בהפרשתו וכך יורדת הספיגה. לכן ממליצים על כדורי מציצה תת לשוניים כדי שהויטמין ייספג ישירות לדם. ישנם אנשים שהבעיה היא גם ספיגה באופן כללי במערכת העיכול אך לרוב זה משולב עם חסרים נוספיים ולא רק B12. כמו כן ישנה טענה שהספיגה מהמזון ירדה בשל טיפולים רבים שהבשר עובר, מחסור במקורות, והירידה בצריכת בשר בקר מתוך מחשבה כי זהו בשר לא בריא. בברכה, דנה
אחת ולתמיד - האם צריכת מוצרי חלב 0 אחוז או אחוזי שומן פחות מ5 אחוז זו טעות כי לא נספג כלום בגוף או שטויות מהנטורופטיה? האם באמת חלב עיזים מומלץ על חלב פרה? ומה עם חלב סויה? מה עדיף?
שלום מורן, ישנם הבדלי ספיגה בעיקר של סידן ממוצרי החלב ככל שאחוז השומן גבוה מדי או נמוך מדי, לכן ההמלצה עומדת על 3% שומן בממוצע. כל שאר המרכיבים נספגים ללא בעיה. חלב עיזים ומוצריו נחשבים לבטוחים יותר בעיקר בקרב אלו הרגישים יותר למוצרי חלב פרה,הרכב חומצות השומן וכו', אך לא הייתי עוברת לאכילת חלב עיזים בלבד. חלב סויה אינו בר השוואה למוצרי החלב שמקורם מן החי, פרה ועיזים, ולכן איני רואה סיבה להמליץ עליו כלל, אלא אם כן ישנה רגישות קשה למוצרי חלב. בברכה, דנה
מדברת שרי נחמיאס .. אני בת 11 כמעט ועולה לכיתה ו' אני בגובה 144 ושוקלת 29 אני מרגישה שבימים האחרונים אני מרזה ומרזה לפני 2 לילות הקאתי וחושבים שזה בגלל שלא אכלתי טוב כמה ימים.. אני לא אוכלת טוב ויש לי כולסטרול גבוה לילדה בגילי מה אני עושה ?? מחכה לתשובה ..
שלום שרי, איני מומחית לתזונת ילדים ובני נוער. אם את חשה שינויים או בעיות באכילה ותאבון בקשי מההורים לפנות לדיאטנית קלינית במסגרת קופת חולים לייעוץ אישי. בברכה, דנה
ביתי לוקחת סטרואידים כבר כמה שבועות ובעקבות כך אנו נתקלים בתופעות של חומציות יתר בקיבה ופליטות מרובות. בעקבות המלצתו של הרופא המטפל עברנו לאנפמיל AR אך היא לא אוהבת את הטעם וכל האכלה משולבת בהרבה בכי שאלותי הן : 1. האם ניתן לערבב את האינפמיל עם הסימילאק באותו בקבוק כדי להחזיר לה את הטעם המוכר והמועדף? 2. האם מבחינת הנפיחות שיוצרים הסטרואידים יש משמעות לסוג המזון אותו היא אוכלת? ואם כן איזה מהתרכובות עדיפה?
שלום לירון, איני מומחית לתזונת ילדים. פני לדיאטנית בקופת החולים המתמחה בתזונת ילדים או לדיאטנית בבית החולים בו טופלתם. בברכה, דנה
שלום לדיאטנית, אני מאוד אוהבת חצילים. קראתי שלא מומלץ לאכול חצילים. למי כן מותר ולמי אסור. ומה יש בחצילים שלא כל אחד יכול לאכול. מצפה לתשובה ובתודה שושי
שלום שושי, ישנם מחקרים קטנים שהראו החמרה אצל חולי דלקות פרקים כאשר אוכלים ירקות ממשפחת הסולניים ביניהם חציל, אך זוהי לא הוכחה מובהקת.למיטב ידיעתי אין הגבלה על צריכת חצילים במידה סבירה. בברכה, דנה
ד.נ. האם טענת תזונאים, שאכילת בשר/דג מעושן הינה גורם מסרטן, מתיישבת עם תוחלת החיים הגבוהה של העם השוודי, שאנשיו אוכלים דגים מעושנים לרוב? אליהו
שלום אליהו, אני לא יודעת מאיפה המידע המדוייק לגבי העם השוודי ונטיותיו התזונתיות אך לי אין מידע שהם אוכלים יותר בשר מעושן מעמים אחרים ולהזכירך, תוחלת החיים במדינת ישראל היא מהגבוהות בעולם במקום דומה מאוד לשבדיה בזכרים ונמוך במס' חודשים בנשים. שנית, הכל תלוי גם בסוג הדגים שנאכל, וככל הנראה דגים עשירים באומגה 3 "מחפים" על הצריכה המוגברת, לטענתך, של דגים מעושנים. לגבי הבשר המעושן אין לי מידע. כמו כן, תוחלת חיים אינה מושפעת רק מצריכת מזון אלא מגורמים רבים נוספים כגון גנטיקה וסביבה. הטענה כי מזונות מעושנים מעלים גורמים מסרטנים אינה"טענה" של אנשי הבריאות אלא הוכחה מדעית ומצאו כי אוכלוסיות הצורכות מזונות מעובדים ומעושנים אחוז התחלואה הלבבית וסוגי סרטן שונים כגון סרטן במערכת העיכול, גבוה יותר. בברכה, דנה
דנה שלום, לשאלתך, המידע שברשותי על צריכת מעושנים בסקנדינביה מבוסס על 2 מקורות, שיש לי יסוד (אף כי לא הוכחה) להסיק מהם: א. ביקוריי במדינות הללו. ב. העובדה שאריזות הסלמון המעושן הנמכרות כאן (לפחות באיזור מגוריי, אך ברשתות ארציות) מיוצרות כולן בסקנדינביה ומיובאות משם. עם זאת, כמובן, אשמח לקבל כל מידע מוסמך אחר בעניין זה, אם נמצא ברשותך, שהרי אינני איש מקצוע בתחום התזונה. לגבי עצם העניין, האם מותר להבין מדברייך שסלמון מעושן (בניגוד למעושנים אחרים) איננו מסרטן, על אף היותו מעושן, משום הכמות הגדולה של אומגה 3 המצויה בו? ולבסוף, אשמח מאוד לעיין בכל מאמר מדעי שהוכיח כי מזונות מעושנים - מסרטנים. אודה לך אם תפני תשומת לבי לשמות המחברים, שמות כתבי העת המדעיים ומועד הפרסום של 2-3 מאמרים כאלה, כדי שאוכל למוצאם. תודה. אליהו
בתי סובלת מס שנים ממעי רגיז בדרך כלל במצב רגוע אך עתה בעקבות לחץ נפשי היא במצב אקוטי, איננה אוכלת מוצרי חלב, מה ניתן לעשות כרגע כדי להרגיע את המעי מבחינת התזונה, היא סובלת משלשולים ומעויתות בבטן קשה לה לאכול וזה נמשך כבר זמן רב והיא נחלשת מאד, מה כדאי לה לאכול על מנת להרגיע את המעי .
שלום אנה, הואיל והגורם למעי רגיז לא ידוע קשה לטפל תזונתית באופן גורף והמלצות ניתנות למטופל באופן אינדבדואלי ולא כללי. קשה לי להעריך כיצד בתך תגיב למזון זה או אחר וישנן נטיות שונות. במקרים כאלו חשוב לפנות לדיאטנית קלינית שתוכל לזהות רגישות למזונות מסויימים בזמן התקף וללמד את ביתך לצרוך מזונות אחרים כתחליף. כמובן שישנם טיפולים תרופתיים כגון כדורי הרגעה למיניהם אך אלו ניתנים ע"י רופא מוסמך. בברכה, דנה
אני אוכלת טופו על בסיס קבוע,ואני רוצה לדעת כמה קלוריות יש בטופו, והאם הוא משמין. תודה מראש.
שלום נטלי, ב- 100 גר' טופו יש כ- 80 קק"ל, 8 גר' חלבון וכ-5 גר שומן ו- 2 גר פחמימות. טופו דומה בערכו הקלורי והשומני לגבינה 5% ולכן אינו נחשב למוצר "משמין" כל עוד נאכל במידה. הנתונים נוגעים לטופו בלבד, ממרח טופו לעומתו לרוב עשיר יותר בשומן. בברכה, דנה
האם מנה של 150 גרם יוגורט עיזים, שקולה בתכונותיה למנה דומה של חלב עיזים?
שלום שלמה, מחינה קלורית, חלבונית ופחמימות זה די דומה. ייתכן וההבדל נובע מהרכב החיידקים הפורביוטיים . בברכה, דנה
שלום, יש לי אלייך שתי שאלות. אני יודעת שב100 גר' כרוב טרי יש 25 קל'. אז אם נגיד ואני אוכלת קילו אחד של כרוב בבת אחת בסלט- האם יוצא שצרכתי 250 קל'? אני יודעת שכן אך כוונתי : האם זה משמין בדיוק כמו 250 קל' שאני נגיד אוכל מאורז מבושל? הרי זה פחמימה נטו וזה ירק נטו. אז אם סלט ששוקל קג' אחד מכרוב בלבד. האם זה ישמין בדיוק כמו האורז? שאלה נוספת. אני רושמת לך תפריט שלי ליום ואודה לך אם תתיחסי אליו - האם אני אוכלת מספיק קל' או שאני ממעיטה מדי: (יש לציין שאני בת 25 גובה 1:68 שוקלת 53. אני סטודנטית והתפריט הזה הוא לגבי ימים של תקופת מבחנים בהם אני כל היום בבית ולא מבצעת כמעט שום פעולה גופנית) 7:00- נס בלי סוכר, ביצה קשה, גביע יוגורט 0 %, 8:30- תפוח 11:00- 200 גר' חזה הודו או טונה במים, פרוסת לחם קל, סלט ירקות 14:00- פרוסת לחם קל, סלט ירקות, חצי גביע קוטג 1/2 % 16:00- תפוח 17:30- פרוסת לחם קל, גמבה עם גבינה לבנה 1/2 % 19:00- סלט ירקות עם טונה במים או עם יוגורט 0 % האם אני אוכלת מספיק פחמימות או שאני מחמירה עם עצמי. כמה פרוסות לחם קל אני יכולה להרשות לעצמי לאכול עם נתונים כמו שלי על מנת לא להשמין?(בהנחה שאני לא עושה שום פעילות גופנית) ושאלה אחרונה: האם אני יכולה להחליף את התפוח בשתי פקרוסות לחם קל בלי לפחד מלעלות במשקל. כיאני בעקרון מעדיפה לחם על פני התפוח. אני שואלת זאת כי משום מה יש לי פחד מלחם. כאילו לחם זה משמין ופרי עוד נחשב כאילו מותר לאכול. אודה לך אם תעני לי על 3 השאלות תודה
שלום, הערך הקלורי של ירק נובע מהפחמימות שבו ולכן אין הבדל בינו לבין הפחמימות שמגיעות מאורז מבחינה תרומה קלורית. באורז יש גם חלבון שתורם לערך הקלורי שלו, מה שבכרוב אין כל כך. לעומת זאת כרוב עשיר יותר בסיבים מסיסים, כך שספיגת הפחמימות תהא שונה. אך מבחינת התרומה הקלורית הכוולת אין הבדל בין 20 קק"ל שמגיעות מכרוב או מאורז. אף אחד מהם לא "משמין" לבד, זה סך הכל התרומה שקובעת. התפריט דל מאוד ואת מחמירה, פני לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. לחם לא משמין יותר מפרי, כמו שאמרתי, זו פחמימה וזו פחמימה, ויש אפילו שיטענו שהסוכר מהפרי תורם להשמנה יותר. בברכה, דנה
שאלתי שאלה בנדון ב-27.7, וטרם נעניתי. אולי נפלה שאלתי בין הכיסאות אנא השיבי. תודה. ל.
שלום ליאורה, ראי תשובתי בתאריך המקורי. בברכה, דנה
כמו כן ידוע ששתיית אלכוהול היא סותמת עורקים וגם משפיע על המוח בתורה שלילית אבל יש משהו טוב נבשתיית אלכוהול? הוא ממיס שומן אולי? או שורף קלוריות כי חייב ליהיות משהו טוב אים אפשר לדעת עוד? תודה!
שלום אלמוג, לאלכוהול אפקט שלילי כאשר נצרך במינונים גבוהים, מעל 2 מנות ליממה. אך כאשר נצרך במידה הנכונה מוריד תחלואת כלי דם ולב, עוזר בהורדת לחץ דם ועוד. הנזקים של אלכוהול הינם תלויי כמות, ככל שיותר או ככל שפחות הם מהווים גורם מזיק או מוריד הגנה.כמובן שהמחקרים לא מתכוונים לכל סוג אלכוהול אלא בעיקר נחקרו הבירה והיין האדום. אלכוהול ממש לא שורף שומן או עוזר לירידה במשקל, אלכוהול מכיל הרבה קלוריות. בברכה, דנה
אני בת 26 עם עבר של כמה שנים טובות בדיאטות. אין לי עודף משקל אלא כמה קילוגרמים-כ 5 ואני או מעלה או מורידה וככה זה נמשך לאורך כמה שנים. אני עושה רק דיאטה מתונה של 1500 עם דיאטנית. הבעיה היא שיש לי מראה קלאסי של אגס--הידיים,חזה ופנים אצלי רזים והבעייה היא בישבן וירכיים. כשאני מרזה --אני מתחילה עם פלג גוף עליון ורק אז תחתון--ומעלה ההפך--בהתחלה תחתון ואחר כך עליון. כשאני מגיעה למה שאני רוצה מבחינת פלג גוף תחתון---החלק העליון נהפך למאוד רזה ולא מחמיא--במיוחד הפנים שנהים ארוכים מאוד ורזים מאודדד. עכשיו עליתי קצת במשקל והפלג העליון נראה מעולה אך מהתחתון אני ממש לא מרוצה--אני חוזרת עכשיו לתפריט של דיאטנית והשאלה היא : האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להשפיע איכשהו על צורת הירידה,לפחות למנוע את הרזון הרב בפנים? תודה מראש על התייחסות
שלום אנה, באופן עקרוני התשובה היא לא. אין לנו ממש דרך לשלוט על אזור הירידה במשקל, בייחוד שמדובר במבנה גוף אגסי. סוג השומן שונה בין השומן שנמצא באזור האגן לזה הנמצא בפלג גוף עליון ויש טענות כי המטבוליזם שלו שונה ויש יותר קושי להורידו. כמו כן הואיל ומדובר במבנה אגן, את לא ממש יכולה לשנות את מבנה העצמות ותמיד זה יראה מוקצן. הדבר היחיד שיכול לשפר את מראה האגן במקביל לירידה במשקל היא פעילות גופנית מכוונת לאזור האגן לחיטובו. לשם כך רצוי לפנות למאמן כושר לקבלת תרגילים מתאימים. בברכה, דנה
אני ממש מבינה על מה את כותבת.אך השאלה היא האם ניתן לעשות משהו כדי שעור הפנים לא ייראה ירוד כל כך
האם אפשר לקחת משקה כלורופיל כשבלוטת התריס בהיפו? ומטופלים באלקרנטין?
שלום יפה, יש להפנות שאלה זו לאנדוקרינולוג או לרוקח. בברכה,דנה
האם מישהו יודע כמה גרם של סוכרלוז/מלטיטול יש בארטיק דיאט (של שטראוס. וניל עוגות). אני סובלת מגזים ושלשולים שבאים והולכים וקראתי שיותר מדי מהממתיקים המלאכותיים הללו יכול לגרום לתופעות כאלו. על העטיטיפה לא רשומה הכמות.
שלום, המידע אינו מפורסם על גבי האריזות, למידע מדוייק יש לפנות לחברה עצמה לבירור. בברכה, דנה
שלום רב. בדיקות הדם האחרונות שעשיתי הראו כי יש לי מחסור בויטמין b12 . תזונתי בריאה ומאוזנת ואני אוכלת בשר באופן קבוע. מה יכולות להיות הסיבות לחוסר? אני בחורה בת 26 ששומרת על אורח חיים בריא לכן לפי מיטב הבנתי זה לא דבר שגרתי, אז הייתי שמחה לקבל אינפורמציה בנושא תודה רוני
שלום רוני, חסר בויטמין B12 הינו די נפוץ גם באוכלי בשר. הטענה היא שהבשר שמגיע אלינו די מדולל ויטמין זה ואנו אוכלים בעיקר עוף שנחשב לעני ב-B12 והרוב ניתן למצוא בבקר והוד שנאכלים פחות. שנית, יכולה להיות בעיה בספיגה שכן ספיגתו תלויה בגורם המופרש מהקיבה ולעיתים ישנה ירידה בפקטור זה. כמובן שיכולות להיות בעיות ספיגה במערכת העיכול אך הייתי מצפה לחסרים נוספים ולא רק ל-B12. בכל מקרה את אם החסר אינו קשה ואת לא סובלת מתסמינים של חסר כגון בעיות נוירולוגיות, ירידה בזכרון ועייפות, את יכולה להתחיל עם כדור מציצה תחת הלשון ולבדוק עוד 3 חודשים. אם החסר משמעותי התייעצי עם רופא המשפחה לגבי טיפול. אם את חוששת שמדובר בבעיה אחרת, התייעצי עם רופא המשפחה. בברכה, דנה
איך אני יכול לדעת כמה לקטוז יש במוצר מסוים? לפי מה בודקים? האם בגבינה לבנה 1/2% יש פחות לקטוז מבגבינה לבנה 5%? כנ"ל לגבי קוטג' תתודה מראש
שלום, הנה קישור לאתר מצויין המנוהל על ידי דיאטניות ורופאים בנושא תזונה דלת לקטוז. http://www.netogreen.co.il/pages219.aspx#טבלה בברכה, דנה
כמו שידוע כבר לכולם בירה אכן מנפחת כרס עים הזמן אבל מה באמת עושה זאת השמרים? הלתת? או שזה סתם היווצרות קלוריות אפשר לדעת עוד על תופעות הבירה והכרס? אשמח! תודה!
שלום דניאל, ישנן הרבה תאוריות מאחורי "כרס בירות" אף אחת לא ממש הוכחה באופן מדעי. ככל הנראה מייחסים זאת לאלכוהול ולתרומתו הקלורית להווצרות שומן בעיקר באזור הבטן. כמו כן, לרוב, שתיית בירה מרובה מאפיינת אורח חיים מסויים כגון עישון, חוסר פעילות גופנית ובאופן כללי תזונה לא בריאה ולכן קשה להפריד "כרס בירות" משאר התורמים לכרס. בברכה, דנה
קראתי כתבה של מיקי מדר בעניין המיתוס של שתייה בזמן האוכל שאומרת שהשתייה אינה משפיעה על כמות הפרשת האינזימים המופרשים לצורך עיכול. ברצוני לדעת: קראתי ספר המאושש את דעות הרמב"ם לגבי אכילה נכונה. (שם הספר: חיים בריאים כהלכה, מחבר: יחזקאל אסחייק - איננו רופא, אך פרופ' צבי בנק מעיד עליו כי למד את מה שהוא כותב בספרו ממקורות מוסמכים). בעמוד 100 המחבר כותב כי השתייה בזמן האוכל אינה רצויה משום שהמים מדללים את חומציות מיצי הקיבה, ואת האינזימים ומכיון שכך העיכול לוקה בחסר ואינו יכול להתבצע בצורה טובה. הוא גם כותב כי חלב,יין וכל שתייה שאינה מים - נחשבת כאוכל. ומכיון שכך: 1)האם יש אמת בדבריו של יחזקאל אסחייק? 2)מכיון ששמעתי מהרבה תזונאים שדווקא מומלץ לשתות בזמן האוכל - האם מיצי הקיבה באמת מידלדלים עם המים או שהם כמו שמן שנשאר כגוף בפני עצמו כשבא במגע עם מים ואינו מידלדל? 3) אשמח אם תוכלו לשלוח לי לדואר מאמר פיזיולוגי המתאר את התרחשות תהליך העיכול ובו הסבר למה המים משפיעים\לא משפיעים על תהליך העיכול. תודה מרבה, אמיר.
שלום אמיר, לא ידוע לי על בעיה פסיולוגית בשתית מים או כל נוזל אחר בזמן האוכל. הכל מגיע לנוזלי הקיבה ועוברים עיכול ע"י החומצה. מעבר לכך, רוב המזונות שאנו אוכלים מכילים לפחות 50% מים כך שכל תאורית הדילול אינה רלוונטית. לכן זה לא מפריע. אין לי מאמר בנושא כי מעולם לא הוכח שיש בעיה בעיכול או ספיגה, הואיל ומים נמצאים בכל מזון שאנו אוכלים. בברכה, דנה
שלום הייתי מעוניין לקבל יותר פרטים גבי תוספי מזון מומלצים וכאלה שפחות ובעיקר לגבי המוצר "אינטרה" אם הוא מוכר לכם תודה מראש
שלום ראובן, איני ממליצה על תוספי מזון באופן גורף אלא מדובר בחסר או בעיה ידועה. אני לא מכירה את התסוף אינטרה ולא משתמשת בו או ממליצה עליו. בברכה, דנה
שלום ד"ר, בני בן ה-6 סובל מכאבי בטן,גזים וקיבה עצבנית מה היית ממליצה לו בכדי למנוע חומציות בקיבה? תודה מראש, אורי
שלום אור, איני מומחית לתזונת ילדים ועל כן רצוי לפנות לרופא מומחה גסטרואנטרולוג ולדיאטנית קלינית מומחית לתזונת ילדים. בברכה, דנה
שלום. אני בת 32, 1.70 מ' וכיום שוקלת 55.2 קג'. האם זהו משקל תקין?
שלום טלי, משקלך מעט מתחת לנורמה אך בגבול הסביר. בברכה, דנה
שלום רב אני נוטלת תוספי מזון שונים שכתוב לקחת לאחר האוכל. היות ואני לוקחת אותם כל כמה שעות האם לצורך העיניין פרי אחד ולאחריו התוספים זה בסדר? התוספים אומגה 3 סידן איזי פלקס D3 B12
שלום דיקלה, את כל התוספים את יכולה לקחת לאחר פרי, את הסידן הייתי לוקחת אחרי ארוחה חלבית. בברכה, דנה
למה נותנים לחולים סרטן לאכול קרחון ?
שלום נועה, לעיתים הטיפולים גורמים ליובש בפה, תחושת צמא, פצעים בפה ועוד. הקרטיב מקל על התחושה, אך זה לא מחייב בכל טיפול, תלוי בחומרים שניתנים בטיפול. בברכה, דנה
שלום אני בשבוע 21 וכבר עליתי 6 קג זה לא יותר מיד? האם צריך לעשות דיאטה מיוחדת? תודה מראש
שלום טל, התשובה היא תלוי. תלוי כמה שקלת לפני שנכנסת להריון ובגובה שלך. יש לחלק את המשקל לפני ההריון בקילוגרמים בגובה במטרים בריבוע: לדוגמה, אם גובהך 1.65 מ` ומשקלך לפני ההריון 60 ק"ג יתקבל הערך 22. היחס הזה נקרא "אינדקס מסת גוף" או BMI . אם ה BMI שלך הוא 19.8 ומטה (תת-משקל), מומלץ לעלות 12.5-18 ק"ג אם ה BMI שלך הוא 19.8-25 (משקל תקין), מומלץ לעלות 11.5-16 ק"ג אם ה BMI שלך הוא 25-29 (עודף משקל) מומלץ לעלות 7-11.5 ק"ג ואם ה BMI שלך הוא 29 ומעלה (השמנה) מומלץ לעלות רק 7 ק"ג. בברכה, דנה
שלום מאיה, לא ככל הידוע לי. בברכה, דנה
האם החישוב הבא נכון מבחינת קלוריות וגרעון קלורי: במקום לאכול 1200 קק"ל כול יום בשבוע, יהיה אותו דבר אם אוכלים 1400 כול יום חוץ מיום אחד בו לא אוכלים כלום? אני מתכוונת מבחינת קלוריות. תודה
שלום דנה, מבחינה מתמטית זה נכון מבחינה מעשית לא בטוח, אין דרך לחשב זאת, כי כל יום יכולה להיות הוצאה קלורית שונה לחלוטין בהתאם לפעילות היומיומית. בברכה, דנה
שלום לכולם! אני בן 22 וחצי שוקל 60 קילו גובה 1.73 אני רוצה להעלות חמש קילו בזמן ממש מהיר מישהו יודע איך? התאמנתי תקופה לא קצרה עם מדריך במכון ולא הצלחתי להעלות אפילו גרם! אני דיי אובד עצות....תודה מראש לעונים
שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. כמו כל דיאטה מתאימה, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייועץ אישי ולהתאמת תפריט בשילוב הפעילות הגופנית. בברכה, דנה
יש איזשהוא מאכל שנמצא ויטמין די חוץ מאשר לקבל אותו בשמש
שלום, ניתן למצוא ויטמין D בכבד, דגים שמנים כגון סלמון, מקרל, הרינד ובמזונות מתוספי ויטמין D כמו חלק ניכר ממוצרי החלב שכתוב עליו תוספת ויטמין D וגם לרוב רשום אותו בטבלת הערכים התזונתיים. בברכה, דנה
אני חייב עזרה בבקשה! 1. אומגה 3 מצוייה בדגים אבל אני לא ממש אוהב דגים איפה אני יוכל להשיג אומגה 3 ממזון ולא מכמוסות שנות? 2. שומנים מוקשים? שומנים אלו כמה שאני יודע הגוף לא יכול לפרק כי הוא לא יודע זה נכון? אפשר לדעת עוד על שומנים מוקשים באילו מזונות הם? 3. לכול דיאטנית יש את הטבלה הזאת שלפי גיל, מישקל, וגובהה אפשר לדעת את המישל הרצוי אני כול כך רוצה להשיג את הטלה הזאת אולי יש קישור של הטבלה אשמח מאוד? תודה!
שלום דניאל, 1. אומגה 3 ניתן להשיג מזרעי פשתן, אגוזים ואף משבולת שועל, אך חומצות שומן אלו שונות מהאומגה 3 שנמצאת בדגים ולכן אינן מהוות תחליף מדוייק. 2. שומן מוקשה בתהליך שנקרא הידרוגנציה- תהליך כימי, הינו בעייתי כי חומצות השומן הופכות לחומצות שומן טרנס שלגוף ישנה בעיה מטאבולית בסילוקן מהדם הואיל והגוף אינו מזהה אותן.שומן מוקשה יכול להיות בכל מזון מבושל, מטוגן או אפוי שאנו אוכלים, אך בעיקר ניתן למצואו במזון מעובד ומוכן ועתיר שומן כגון חטיפים, שניצלים מוכנים בשר מעובד ועוד וכמובן בחלק מהמרגרינות שלא שינו את תהליך העיבוד של הפיכת שומן נוזלי למוצק. 3. דיאטניות כבר לא משתמשות בטבלאות הנ"ל, הן אינן נכונות ולא רלוונטיות לטיפול. המשקל המומלץ נקבע לפי פרמטרים רבים, ביניהם ה-BMI שתקין נחשב ל- 20-25 , וכןמדדים אחרים שאין עליהן טבלאות מוכנות מראש והן מותאמות פר מטופל. בברכה, דנה
שלום , אני בת 17 ואני שוקלת 70 על 1.60 בעוד שלושה חודשים יש לי אירוע גדול מאוד ואני רוצה להרזות 15 קילו . אוכל לקבל תפרט שממנו אוכל להרזות בנוסף שילוב של הליכה שעה בכל יום ? אשמח לקבל טיפים ועצות . תודה.
על פי הגיל לא ניראה כאילו שיש צורך בהרזייה אבל כדי לדעת במדוייק אפשר ללכת לדיאטנית שבעזרת טבלה ושמה יופיע הגיל הגובה והמישקל אפשר לדעת את המישקל שצריך ליהיות ואז יודעים אים יש צורך בהרזייה או להפך בהשמנה יכול ליהיות שיש צורך בחיטוב ולא בהרזייה ליפעמים אנשים לא מרגישים בנוח עים הגוף שלהם ולא יודעים שצריך חיטוב והם חושבים שצריך הרזייה! על מנת להרזות יש לאכול כמות של קלוריות ביום ( גם לפי הגיל הגובהה אפשר לדעת במדוייק ) אכילה של הכמות הזאת היא הבסיס בנוסף לתזונה הזאת יש לא לישכוח מהספורט שזה אירובי הרוב: הליכה,ריצה,שחייה,אופניים, ועוד... כדי להגיע להרזיה יש ליבנות תפריט עים ערך קלורי מותאם וכול הרעיון הוא שמוציאים יותר קלוריו ת מיכול הפעילות הגופנית וזה מוביל למאזן קלורי שלילי=הרזייה יש ליבנות תפריט עים ארוחה מסודרת הכוללת פחמימות חלבונים ושומנים כמובן לא לישכוח את ה3 פירות ליום ירקות ושריפת הקלוריות שיש לפעילות הגופנית תפקיד חשוב! רזיתי 12 קילו בגיל 13 היום אני בן 16 ומרגיש טוב עים עצמי אני יודע לזהות מתי אני מתחיל לאגור קלוריות ואז אני ישמין ואז אני פותח בפעילות והכול מיסתדר לי ! זה מה שאני יודע ככה הייתי על פי דיאטה של דיאטנית כלינית! אבל תחכי לתגובה של מנהלת הפורום בטוח יש מה לתקן! בהצלחה! מקווה שעזרתי!
בתי בת ה16 עם בעיית משקל דומה,אני יכולה להגיד לך שקראתי ספר מדהים של ד"ר הגר שפר,מומחית לתזונה,הספר מציע מתכונים טעימים כדי להגיע למשקל הרצוי וכן גם המלצות לפעילויות גופניות ,אני ובתי ממליצות לך לקרוא מצאתי אותו באתר barie.co.il
שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי לשם כך עליך לפנות דליאטנית קלינית להכוונה פרטנית בהתאם להרגליך וכמון המלצה על פעילות גופנית. כמו כן, 15 ק"ג ב- 3 חודשים הינו טווח יחסית מוגבל וההמלצה עומדת על כ- 0.5-1 ק"ג בשבוע, וזה משתנה מאדם לאדם, כך שייתכן ולא תוכלי להרזות את כל המשקל שאת מעוניית בו. עליך לרדת באופן מבוקר על מנת לא לפגוע במערכות חשובות כמו מערכת הרביה, פוריות ועצמות ולהמנע מחסרים תזונתיים. מעבר לכך, תחשבי על הירידה במשקל לא בשביל ארוע אלא לכל החיים, כך הירידה תהיה משמעותית יותר ולא לשם מטרה שתחלוף תוך ערב אחד. בברכה, דנה
דנה שלום רב, האם ברבוניה, שפמנון ולברק הם דגים בריאים, בדומה לסלמון? אני מבקשת לברר זאת משום שלצערי אינני אוהבת סלמון (פרט למעושן, אותו אני דווקא אוהבת ביותר). האם הדגים הללו יכולים לשמש תחליף ראוי לסלמון? ואם לאו, איזה תחליף כן ראוי, שהוא גם טעים? תודה. ליאורה
שלום ליאורה, אם הכוונה כתחליף לדג המהווה מקור לאומגה 3 אזי טונה, סרדינים, מקרל, הרינג יכולים להוות תחליף טוב. הדגים שציינת אינם מקור טוב לאומגה 3 בהשוואה לאלו שצינתי וחלקם אף לא מכילים אומגה 3 . בברכה, דנה
דנה ערב טוב, יש לי 2 שאלות, לאור תשובתך: א. האם יתרונותיהם של סרדינים וטונה, אליהם התייחסת, מאפיינים (גם) את הסרדינים והטונה בצורתם המשומרת (בה הם נאכלים, כידוע, בדרך-כלל)? ב. לגבי הדגים שצוינו בשאלתי המקורית, האם מעבר לכך שאינם מכילים (כמעט) אומגה 3, יש בהם יתרונות בריאותיים ממשיים כלשהם? והאם חסרונותיהם התזונתיים גדולים מחסרונותיהם? אודה על הבהרתך. ליאורה
אם יש לי עצירות כבר כמה ימים זה הגיוני שיווצר מצב שמכנסיים לא יעלו לי על הרגלים/ילחצו? כלומר האם הגוף אוגר נוזלים וכו גם באיברים שונים ולא רק בבטן שיכול להיגרם מצב שלא יעלו מכנסים? תודה
שלום סיוון, עצירות יכולה לגרום לנפיחות בבטן אך לא ברגליים. בברכה, דנה
שלום בכל בוקר אני אוכלת ארוחת בוקר מלאה שבה אני מקפידה לאכול 4 ירקות,לחם מלא,ביצה וגבינה (חשוב לי לאכול בריא) העניין הוא שאני בולעת לאחר הארוחה כ25 מ"ג פרדניזון והבנתי כי הסטרואידים משמידים את כל הויטמינים הטובים שנמצאים במזון שאני אוכלת.. האם זה נכון?! וכל ההשתדלות שלי נזרקת לפח?! אודה לך מאוד על תשובה בברכת כל טוב בת אל
שלום בת אל, נטילת סטרואידים אכן כרוכה במטבוליזם לא תקין, באיבוד מינרלים וויטמינים רבים, השמנה ובהפרעות בפרופיל השומנים, הסוכרים ועוד. ועל כן, מומלץ ורצוי לצרוך דיאטה מאוזנת ובריאה על מנת שתוכלי לפצות, ולו באופן חלקי, על הנזקים הנגרמים מסטרואידים. הסטרואידים עצמם לא פוגמים באיכות המזון שאת אוכלת אלא פוגעים ברמת הגוף, מעבר להשפעתם על מערכת העיכול. בברכה, דנה
מה יותר עדיף אקטימל 0% שומן או אקטימל טבעי [1.5% שומן בערך] ? למה?
שלום מאיה, אקטימל הרגיל מכיל סוכר ו-0% לא וכמובן מכיל פחות שומן אז מתאים יותר לסוכרתיים. מעבר לכך אין ביניהם הבדל משמעותי. בברכה, דנה
שלום רב ! רציתי לשאול כמה קלוריות יש בערך בפיתה מהטאבון ? (כזו שמגישים במסעדות מזרחיות ,גדולה כזה ורחבה ויחסית דקה) תודה רבה מראש ! אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי (חשוב לי מאוד ). :)
שלום דנה, מדובר בסדר גודל של כ- 300 קק"ל בהערכה גסה. בברכה, דנה
שלום אני בת 29 משקלי 47 קג גובהי 167 סמ נשואה באושר ואמא לשניים. אין לי שום בעיה רגשית או פיסית פשוט רזה מלידה ו..... רוצה מאוד להשמין יש לנו אירוע במשפחה בעוד חודש ככה שיש לי פחות מ-30 יום להעלות 2 ק"ג (זה יספק אותי) כמה שזה נשמע פשוט לאחרים - לי זה מאוד קשה למעשה כמו שקשה לשמן להוריד אותם לי קשה להעלות אותם (נראה לי אפילו שלי קשה יותר) צריכה טיפים, תפריטים כל דבר שיעבוד ומהר... מחכה לתשובה בקוצר רוח תודה
שלום רונית, איני נוהגת לתת עצות אישיות במסגרת פורום זה הואיל וטיפול שכזה מורכב באותה מידה שטיפול לירידה במשקל אינו ניתן לטיפול במסגרת פורום זה. עצות כלליות יכולות להיות : העלאת אחוזי השומן בגבינות לתקופה מוגבלת, תוספת שמנים בארוחות, ישנן אבקות קלוריות כגון פוליקוז שניתן להוסיף לשתיה, משקאות מרוכזים באנרגיה כגון סקנדישייק ואנשור פולס ועוד. אך כל אלו המלצות כלליות ולאו דווקא מתאימות למצבך. בברכה, דנה
שלום רב אני סובל מתת פעילון של בלוטת ההיפופיזה ומטופל באופן קבוע כבר שנים רבות בטיפול תרופתי [אלטרוקסין 800 מ"ג בשבוע ,קורטיזון 30מ"ג בשבוע , ומקבל זריקה טסטאוויאון אמפולה של 250 cc פעם בחודש], שאלתי היא אים מותר לי לעסוק בספורט ממושך בחדר כושר. אשמח לתשובה כנה ומהירה בתודה מראש ניסים
שלום ניסים, את השאלה הזו יש להפנות לאנדוקרינולוג המטפל. בברכה,דנה
שלום רב! רציתי לדעת כמה קלוריות יש בפרוזן יוגרט על בסיס חלווה ופקאן? ובפרוזן יוגורט על בסיס פירות? תודה רבה!
שלום, בכוס גלידת פרוזן יוגורט יש בממוצע כ- 220 קק"ל ללא קשר ישיר לטעמים. אין לי מידע מדוייק לגבי חלווה פקאן אך הערכים די דומים בין כולם. שנית, גם ברשתות שמוכרות גלידה זו לרוב רשום הערך הקלורי ל- 100 גר. קחי בחשבון שכוס פוזן יוגורט מכילה כ- 170-200 גר. בברכה, דנה
שלום, אני בת 23 וגובהי 180 ס"מ (!). משקלי הוא 81 ק"ג. כמה ק"ג עליי להוריד כדי להגיע למשקל תקין??? אשמח לתשובה. לי
שלום לי, אמנם את בגבול העליון של הטווח התקין, ירידה של כ- 7 ק"ג תוכל להביאך למשקל בריא יותר. בברכה, דנה
שלום. הבעיה שלי היא שאני תמיד חייבת לאכול משהו. קודם כל כמעט אף פעם אין לי תחושת שובע. אני לא בחורה שמנה, אפילו לא ממש מלאה. רוב האנשים מחשיבים אותי לרזה רק הבעיה הגדולה שלי זה הבטן, שהיא נפוחה ואני נראית בגללה כאילו אני בהריון או משהו. בכל אופן, העניין הוא שאני כל הזמן חייבת לאכול משהו, כשאני עובדת (על מחשב) או צופה בטלויזיה או קוראת או עושה פעילות המצריכה ריכוז מסוים (לאו דווקא כשאני צריכה להתרכז בדבר אחד) אני חייבת לאכול. אז בין אם זה כל מיני נשנושים או אוכל אמיתי או סוכריות או מסטיקים (אני אוכלת המון סוכריות ומסטיקים - אחד אחרי השני...). לאחרונה העלתי במשקל, אבל זה לא משהו שניכר על המידות שאני לובשת. ואז קרה דבר משונה- המשקל שלי נשאר יחסית קבוע אבל פתאום חלק מהבגדים לא עלו (אני יודעת שהשמנתי אבל כל הזמן שהשמנתי הבגדים עוד ישבו עלי ועכשיו הם לא). בנוסף בקרוב אני אתחיל לקחת תרופה נגד OCD ואני יודעת שהיא עלולה לגרום להשמנה קלה. אני לא רוצה להשמין בגלל זה, וגם בגלל הנשנושים שלי. אולי את יכולה להמליץ על נשנוש או מאכל כלשהו שאפשר לאכול אותו כל הזמן מבלי שהוא יגרום לעליה במשקל? זה צריך להיות מאכל שקל להכנה או שהוא זמין כי לפעמים כשאני בעבודה אני לא יכולה להכין אותו. השאלה השנייה שרציתי לשאול היא האם הגוף יכול פשוט להתרחב מבלי להשתנות במשקלו? אודה לתשובות
שלום מיכל, בעייתך מחייבת טיפול משולב של דיאטנית קלינית ומעקב וכן הטיפול התרופתי/נפשי שאת כבר מקבלת. לדאבוני פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי ולכן איני יכולה לתת לך עצות מועילות ואישיות. קבעי תור בהקדם עם דיאטנית קלינית להמלצות לתזונה נכונה . בברכה, דנה
כל יום אני אוכלת במסעדה מזרחית עם ההורים שלי אחרי העבודה, ואני מנסה לעשות דיאטה. לא אמרתי להם ואני גם לא רוצה להגיד. רציתי לשאול איך אפשר להתחמק מהמאכלים המשמינים, וכמה קלוריות יש בערך בשניצל תירס שמכינים על האש וצלחת של אורז/ קוסקוס. תודה רבה מראש.
שלום אווה, אם את רוצה לרדת במשקל התחלה ראשונה היא לא להכנס כל יום למסעדה מזרחית. לרוב הבישול המזרחי מכיל הרבה שומן כולל סלטים ואף בהכנת בשר פשוט כגון פרגיות. אם בכל זאת אין ברירה הזמיני מנת פרגיות ובקשי ללא תיבול פשוט על האש ובקשי סלט ירקות ליד ללא כל תיבול ובקשי את שמן הזית בנפרד. בצלחת של אורז/ קוסקוס יש לפחות 250-300 קק"ל (תלוי אופן ההכנה, כמות בצלחת וכו')ובשניצל תירס ממוצע יש כ- 150 קק"ל לפחות. בברכה, דנה
מס' שאלות- אשמח אם תוכלי לענות לי עליהם: 1-גובהי 1.68 שוקלת כ- 52 ק"ג- בת 23 אני מתעמלת 4 פעמים בשבוע על מכשיר האליפטיקל הביתי כ- 55 דק' כל פעם. לפני אימון אני אוכלת תפוח ואחרי אימון חלבונים (מטונה או בשר) ופרוסת לחם קל אחת. האם כמות הפחמימות הנ"ל מספיקה? אם לא אז כמה עלי לאכול? 2- אני מאוד מפחדת לאכול פחמימות כדי לא להעלות במשקל. אני אוכלת המון חלבונים, גבינות ובשר דלי שומן וירקות- אך רק מפחמימות אני נמנעת., כמה גר' פחמימות (לאור נתוני) אני יכולה להרשות לעצמי לאכול? ואיזה נזקים אני עושה לעצמי מבחינת ההשגים שאני רוצה להשיג בפעילות הגופנית אם איני אוכלת מספיק פחמימות? מה עליי לעשות כדי שיצא לי מהראש שפחמימות זה האויב מס' 1 שלי? עד כמה הוא כה חשוב לחיטוב הגוף ולהעלת מסת שריר? 3- אני יודעת שאם יורדים במשקל ללא דיאטה מאוזנת יכולים להעלות הכל בחזרה ועם ריבית- האם זה מה שאני עושה לעצמי? אייך אוכל להרגיש יותר טוב אם עצמי? כולם אומרים לי שאני רזה מאוד אך איני מרגישה כך. אודה לך אם תוכלי לענות לשאלותיי לפי הסדר שלהם. תודה
שלום גלית,, כמות הפחמימות אינה מספקת ואת צריכה יותר. לסוג וכמות רצוי להתייעץ עם דיאטנית מומחית לספורט באתר של מכון וינגייט בפורום של איילת ויינשטיין. לגבי הדיאטה שאת מבצעת, אם תהיי עקבית לא תזיקי לעצמך במינון פחמימות נמוך אך לא צריך לחשוש מהם ולהיות חרד. ניתן לשלבם בתפריט בצורה מאוזנת. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. הרגשה טובה לא תגיע ממשקל תקין אלא ממקור יותר בסיסי, ולשם כך יש מטפלים מומחים מתחום הנפש ולא התזונה. בברכה, דנה
שלום אני בת 58 שוקלת 57 ק"ג, התחלתי להתאמן בחדר כושר לפני חודשיים, חמש פעמים בשבוע הולכת על הליכון ומכשירים כל פעם שעה שעה וחצי, עד היום לא הצלחתי לרדת אפילו ק"ג אחד. הגובה שלי הוא 1.57 מ. אוכלת ארוחה אחת ליום שותה פעמיים קפה, מקפידה לשתות מים לפחות שני ליטר ליום. מה דעתך תודה
שלום סונה, לעיתים אין ירידה במשקל כי יש עליה במסת שריר שכבדה יותר ממסת שומן אך רואים שינויים באחוזי שומן ובהיקפים. רצוי לפנות לדיאטנית במקביל לייעוץ לתזונה נכונה במקביל לפעילות הגופנית. בברכה, דנה