פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
29/04/2008 | 17:49 | מאת: עדי

דנה שלום, לפני שנתיים קבלתי מדיאטנית קלינית תפריט 1200 ק'. לא הצלחתי לעמוד בזמני הארוחות ובהרכב שלהן אבל שמרתי על סה"כ 1200 ק' ביום. 1. עד כמה משמעותי לאכול עפ"י השעות ? זה קצת נגד הגוף שלי והרגליו... 2. עד כמה משמעותי לאכול את ההרכבים המדוייקים (למשל צהריים: מנה וחצי חלבון, ואם אכלתי רק מנה אחת חלבון והוספתי את החצי שנשאר לערב?) 3. עד עכשיו שתיתי 6-8 כוסות ביום. לפני כן לא אהבתי לשתות וגם לא הייתי צמאה במיוחד. העליתי את הצריכה לפי ההנחייה ל-12-14 כוסות. מאז אני הרבה יותר צמאה... השתן עדיין כהה.... זה לא משנה את הרעב... ואם אני לא מגיעה ל 12 כוסות כואב לי הראש מה שלא היה לפני כן. האם הצריכה הגבוהה של הנוזלים אכן הכרחית? תודה

29/04/2008 | 19:19 | מאת:

שלום עדי, השעות וזמני הארוחות אינם קריטיים לירידה במשקל, אך הם חשובים בכדי להרגיל את הגוף לתזונה נכונה ומאוזנת, זה יותר הרגלי צריכה מאשר ההרכב עצמו. זה לא משנה אם תחלקי את מנות המזון על פני ארוחות היום. לגבי השתיה, אין לי מה לומר לך, אין לי הסבר תופעה.מספיק 1.5-2 ליטר ליממה. 12-14 כוסות זה מעט מוגזם לטעמי. בברכה, דנה

29/04/2008 | 16:25 | מאת: ניקי

האם יש רכיבי מזון שמתנגשים עם התוסף?, ו/או זמן מסוים שעדיף ליטול אותו במשך היום? וגם, אם אפסיק לקחת אותו להפסקה תהיה השפעה שלילית כלשהי? התחלתי ליטול כמוסה בבוקר עם דגני בוקר + חלב. האם זה בסדר? תודה מראש

שלום ניקי, למיטב ידיעתי אין השפעה למזון או זמן על נטילת הכמוסה, וגם לא קורה שום דבר אם מפסיקים בבת אחת. בברכה, דנה

29/04/2008 | 16:02 | מאת: רויטל

שלום, אני צריכה לעשות דיאטת השמנה בעקבות כך שעשיתי דיאטה חריפה מדי, רציתי לשאול אם יש גבול לכמה שצריך לאכול בשביל לעלות, או שאפשר לאכול כמה שרוצים [דברים בריאים, כמובן]? בנוסף, האם זה מוזר שלמרות שאני צריכה לעלות, אני מרגישה רע אחרי שאני אוכלת ארוחות ממש גדולות ובמספר רב של פעמים?

29/04/2008 | 19:15 | מאת:

שלום רויטל, כנראה בגלל הדיאטה החריפה הקבולת שלך למזון ירדה, לכן רצוי הרבה ארוחות קטנות ביום ולאט לאט להתרגל לנפחים. אם את צריכה דיאטת השמנה, פשוט אכלי יותר מזון ממה שאכלת כאשר עשית דיאטת הרזיה. הגבול נקבע לפי היכולת שלך לצרוך מזון. בברכה, דנה

29/04/2008 | 12:03 | מאת: בדלבייב

שלום דנה, עשיתי בדיקות דם לפני מס' חודשים, אני יחסית אדם רזה בן 21, אני עוסק בפעילות ספורטיבית שוטפת - חד"כ ואחת לשבוע אירובי.. אלה תוצאות הבדיקות לגבי הכולסטרול: כולסטרול - 97 HDL - 38 LDL - 44 עכשיו השאלה שלי מכוונת יותר לכיוון הLDL..הנורמה היא 60-130, האם LDL נמוך יכול להזיק, או בין היתר להיות גורם מעכב לעלייה במסה? (שזו המטרה שלי בעצם בחי התזונה שלי) תודה רבה.

29/04/2008 | 14:06 | מאת:

שלום, התשובות שלך מעידות על תת תזונה, את הסיבה אי אפשר לדעת מהבדיקות הנ"ל. צריך להסתכל על מדדים נוספים כגון ספירות דם, רמות חלבונים ותפקודי כבד. הצעתי, פנה לרופא המטפל עם הבדיקות הנ"ל לבירור. כנראה שחלק מהבדיקות תואמות למשקלך הנמוך ולרצונך לעלות במשקל ללא הצלחה. במקביל לרופא נסה לפנות גם לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

29/04/2008 | 14:35 | מאת: בדלבייב

אחלה, תודה.

28/04/2008 | 23:48 | מאת: מושיקו

שלום רב, אני בן 22 1.90 ס"מ שוקל כיום 87 ק"ג אני עוסק בפעילות ספורט קלה של בערך פעם בשבוע-כדורגל בשכונה בחודש אוגוסט התחלתי בדיאטה שגרמה לי לאבד כ22 ק"ג ממשקלי. נכון להיום אני במשקל תקין לפי ה BMI ברצוני לשמור על משקל כזה או לרדת אולי 2-3 ק"ג נוספים. זה התפריט שלי: ארוחת בוקר 06:00- 2פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה 3 % שומן בשילוב של ירקות (עגבנייה ומלפפון) וכוס נס קפה ארוחת עשר 10:00 אתו דבר רק ללא הנס קפה 2פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה 3 % שומן בשילוב של ירקות (עגבנייה ומלפפון) ארוחת צהריים 12-12 וחצי מנת פחמימות אורז, פסטה,(כ4-5 כפות) מנת בשר כלשהי (לא בהכרח בשר עוף) שילוב של ירקות כ2 מלפפונים ו2 עגבניות ארוחת ביניים 18:00-18:30 1תפוח ,1 אגס , 1אפרסק (או תפוז בחורף בשילוב של יוגורט 0 אחוז שומן ולפעמים מנה של כ20 גרם קורנפלקס או גרנולה. ארוחת ערב 20:00-20:30 2 פרוסות לחם קל קופסת שימורי טונה במים חצי קופסת קוטג' 3 אחוז שומן מגוון ירקות. לאחרונה עשיתי מספר בדיקות דם והם יצאו תקינות עם זאת הייתי רוצה לדעת האם אני נוהג נכון עם הגוף שלי? האם יש לכם איזה שהם הערות או אי תקנים בדיאטה שלי? אשמח מאוד ואודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי כמה דקות מזמנך. ערב טוב.

29/04/2008 | 11:51 | מאת:

שלום מושיקו, התפריט על פני השטח נראה סביר, אך הואיל ואיני חווה דעה על תפריטים בצסגרת פורום זה, הייתי ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית, ולו לפגישה אחת בכדי להסביר לך כיצד ניתן לשפר ולשדרג את התפריט. בברכה, דנה

29/04/2008 | 16:31 | מאת: מושיקו

אוקיי אני מודה לך מאוד. אני אכן יפנה לדעתי לדיאטנית תודה רבה

29/04/2008 | 16:31 | מאת: מושיקו

אוקיי אני מודה לך מאוד. אני אכן יפנה לדעתי לדיאטנית תודה רבה

28/04/2008 | 23:29 | מאת: אלי

שלום ברצוני ללמוד תזונה אך אין לי פסיכומטרי רציתי לשאול מהם המוסדות המומלצים באזור הצפון והאם תעודה של תזונאית טבעית נחשבת ומתקבלת במקומות עבודה כגון קופות חולים וכו. אשמח אם תעני לי למאייל תודה אלי

29/04/2008 | 11:49 | מאת:

שלום אלי, כדי להתקבל למוסדות אקדמיים בהם מלמדים תזונה, תל-חי ורחובות, עליך לעבור פסיכומטרי. למוסדות אחרים שאינם אקדמיים אינך זקוק ברובם לציון כניסה כלשהו, אך התעודה בהתאם. נכון להיום לא נהוג להעסיק במוסדות כגון קופת חולים ובתי חולים תזונאים טבעיים או אלטרנטיבים ללא הכשרה מקצועית ותעודה ממוסד אקדמי. בברכה, דנה

28/04/2008 | 21:12 | מאת: ד

שלום! ראיתי תוכנית בטלויזיה ששמה סיפרו על השומן המוקשה ושהוא נימצא כימעט בכול במזונות שאנו אוכלים בעיקר בגלידה חטיפים ועוד אז רציתי לדעת אים זה נכון שהשומן המוקשה הזה אינו מיתפרק במערכת העיכול כי מערכת העיכול של האדם לא יודעת איך לפרק את השומן המוקשה הזה אז מה קורה איתי בגוף האדם? ואים הוא רע או טוב לגוף? היתי רוצה לדעת הכול על השומן המוקשה אים אפשר? תודה רבה רבה!

28/04/2008 | 21:22 | מאת:

שלום, עניתי רבות בפורום זה לגבי שומן מוקשה ושומן טרנס. ערכי חיפוש בפורום זה תחת המושגים הנ"ל ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

28/04/2008 | 15:36 | מאת: רוני

דנה, איני סובל מבעיית משקל כלשהי אך רציתי לדעת.... בחופשת בפסח אכלתי ממש הרבה מדובר באלפי קלוריות כל יום ומאז כובת לי הבטן ואני משלשל האם גרמתי נזק בילתי הפיך לעצמי או משהו זה דבר שמטריד אותי כבר כמה ימים

28/04/2008 | 19:13 | מאת:

שלום רוני, לא נראה לי שמדובר בבעיה בלתי הפיכה, אך אם התופעה לא עוברת תוך מס' ימים, הייתי פונה לרופא המטפל. בברכה, דנה

28/04/2008 | 11:14 | מאת: ת

האם ישנם מאכלים מסויימים המחזקים את הבציות?

28/04/2008 | 12:52 | מאת:

שלום, לא ככל הידוע לי. בברכה, דנה

28/04/2008 | 09:13 | מאת: אמא א

שלום מזה חודש ימים הבן שלי, בן השנתיים, מבקש מדי בוקר וערב טונה וביצה קשה. זה כמעט אובססיבי, איך שהוא קם על הבוקר הוא מבקש טונה ולפעמים גם ביצה קשה. אחה"צ כשהוא חוזר מהגן אותו הדבר. הוא יכול לאכול ביום קופסה- שניים של טונה ושתי ביצים קשות - בלי לקחת בחשבון את הביצים שהוא אוכל בגן. שתי שאלות לי: האחת, האם אני צריכה להגביל אותו במאכלים אלו: ביצים וטונה (בפרט שמדובר בקופסת שימורים)? שנית, האם זה מראה על חוסר כשלהו? תודה אמא א

28/04/2008 | 12:50 | מאת:

שלום, איני מומחית בתזונת ילדים. פני לדיאטנית קלינית מומחית לתחום. בברכה, דנה

27/04/2008 | 21:59 | מאת: דני

שלוםאני בן 16 ואני עוסק מאוד בספורט אז כדי ליבנות שריר טוב אני צריך ליצרוך הרבה חלבון אני יודע שחלבון אני יכול לימצאו באוכל כמו: טונה, חלבון ביצה, אבל אני רוצה לדעת עוד איפה אני יכול לימצוא מנת חלבון? ועוד שאלה מה ההבדל בין חלבון צימחי לחלבון רגיל ? תודה רבה !

28/04/2008 | 12:49 | מאת:

שלום דני, חלבון מגיע גם מן החי וגם מן הצומח. בחי בבשרים למיניהם , דגים, ביצים ומוצרי חלב. בצומח יש בקטניות-אפונה, שעועית, עדשים פול וסויה, יש גם בזרעים כגון שקדים ואגוזים, בדגנים כגון לחם, פסטות ותירס. רק בירקות ובפירות אין כמעט חלבון. ההבדל בין חלבון מן החי והצומח שהחלבון מן החי נחשב לבעל ערך ביולוגי גבוה יותר ולכן איכותי יותר בבנית חלבונים בגוף כולל שרירים. בברכה, דנה

27/04/2008 | 19:31 | מאת: זוהר

שלום רב, בביקורי האחרון אצל דיאטנית היא אמרה לי שכדאי לי להוסיף פעמיים בשבוע מנת בשר (לא עוף או דגים) ומסתבר שאני רגישה לבשר. מה כדאי לאכול במקום? תודה

27/04/2008 | 20:45 | מאת:

שלום זוהר, מה הכוונה "רגישה לבשר"? בברכה, דנה

28/04/2008 | 06:19 | מאת: זוהר

הבשר לא מתעכל לי טוב בבטן..

27/04/2008 | 19:18 | מאת: מרינה

לפני 3 שנים בעקבות כאבי בטן עברתי מבחן רגישות ללקטז. כל חצי שעה התבקשתי לנפח "בלון" לצורך הבדיקה ורק כחצי שעה לפני תום הבדיקה נמצאה חיובית. מאז אני נוטלת כדורי לקטזין לפני כל ארוחת חלב למעט גבינה צהובה. האם כדאי לחזור על הבדיקה או שאין ברירה . אני בת 44 וחוששת מחוסר בסידן. תודה

27/04/2008 | 19:29 | מאת:

שלום מרינה, חזרה על הבדיקה תלויה ברופא המטפל, והוא זה שצריך להמליץ. רגישות ללקטוז יכולה לעבור. שנית, אין סיבה לחשוש מחסר בסידן, יש חלב דל לקטוז, גבינה לבנה וקוטג' מכילות כמות קטנה יחסית של לקטוז ובתוספת הכדור את יכולה לצורכם, וגבינה צהובה ומותכת כמעט אינן מכילות לקטוז ועשירות מאוד בסידן. בנוסף לכך את יכולה להוסיף תוסף סידן. בברכה, דנה

28/04/2008 | 14:31 | מאת: רינת

גם אצלי גילו רגישות ללקטוז ועל כן כאשר אני אוכלת קוטג' וגבינה לבנה אני נוטלת שלוש כמוסות לקטוז ואלו עוזרות לי למנוע כאבים וכו' אך השאלה שלי אם הסידן בכול זאת נספג למרות הכמוסות? כלומר מה תפקידן של הכמוסות? האם הן אנזימים? תוספים? מה זה בדיוק? תודה!

שלום אלון, אין מספר חד משמעי, הרי זה לא ממש מדעי, חלק מהדיאטות מדברות על לא יותר מ- 15 גר' פחמימה, חלק מסתפקות ב- 30 גר' ליממה ויותר. בברכה, דנה

27/04/2008 | 21:45 | מאת: אלון

בלי פחממות ממחר . רק בשר ושומן . תודה רבה.

27/04/2008 | 15:07 | מאת: מיטל

שלום רב, אני כל כך מבולבלת כך שאני חייבת לשמוע חוות דעת ממקור מוסמך; לאחרונה אני שומעת רבות בנוגע לכך כי חלב הפרה אינו בריא לבני אדם. נטען כי הוא גורם לאי ספיגת סידן בגוף (דבר המנוגד למה ששמעתי עד כה), כי הוא גורם לאלרגיות ועוד. האם כל האמור נכון? האם להימנע מצריכתו? אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם הילדים שלי. נא עזרתכן. בברכה, מיטל

27/04/2008 | 18:41 | מאת:

שלום מיטל, ההמלצה נכון להיום ע"י ארגוני הבריאות העולמיים היא לצרוך מוצרי חלב, כולל מוצרי חלב פרה, לפחות 3 מוצרים ליום. אין היום מסקנות חד משמעיות כי מקורות אלו מזיקים, ויש יותר מחקרים בעד מאשר נגד. אלרגיות קיימות אך באחוז קטן ביותר באוכלוסיה. בברכה, דנה

27/04/2008 | 15:02 | מאת: ריקי

שלום רב זה מספר ימים שיש לי טעם מר בפה...ואיננייודעת לאיזה תחום זה שיך...האם זה בעיה בקיבה? או כיס מרה? ואולי משהו בחניכיים....ממש אינני יודעת זז פעם ראשונה שזה קורה לי אשמח בבקשה אם תסייעו לי לדעת מדוע זה ולאן זה משתייך ברפואה המון תודה

27/04/2008 | 18:39 | מאת:

שלום ריקי, טעם מר בפה יכול לנבוע ממספר גורמים, בעיות בחלל הפה, דלקות, בעיות במערכת עיכול עליונה, בעיות כבד וכליה וכן תרופות מסויימות. גשי בשלב ראשון לרופא המטפל ולרופא שיניים. בברכה, דנה

27/04/2008 | 13:05 | מאת: מירב

שלום דנה, בת 51+, לא מעוניינת לקחת תוסף סידן+תוסף ויטמין די. רמה תקינה של קלציום בדם , כנ"ל לגבי ויטמין די.על סף סיום מחזור. מה עלי לאכול מבחינה חלבית וכמה כל יום, כדי לא לקחת תוספים. אנא בני לי תפריט יומי של מאכלי חלב כדי לקבל את המנה הסידנית הדרושה, האם זה אפשרי בכלל? בברכה, מירב

27/04/2008 | 18:38 | מאת:

שלום מירב, תוסף סידן את לא חייבת לקחת, אך הבדיקה שלוקחים לרמות ויטמין D אינה מדוייקת ולכן מומלץ לקחת תוסף ויטמין D בהמלצת רופא. אני לא מרכיבה תפריטים במסגרת פורום זה, לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

כמה קלוריות יש במופלטה אחת עם מלא חמאה ודבש מרוח מעל??????????? (של המימונה) בבקשה!!!!!!!!! זה ממש דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלום, לצערי אין לי מידע מדוייק, בהערכה גסה מדובר בלפחות 600 קק"ל לאחת, לפחות. בברכה, דנה

27/04/2008 | 10:36 | מאת: רונית

לדנה הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות בכוס אורז , מג'דרה , פתיתים ופסטה ( מנה של בערך 30 גרם ) וכמה קלוריות בקציצת בשר טחון , ובחזה עוף של שניצל ... ואם למשל אני לא ממש רעבה בצהריים זה מספיק אם אני יאכל מנת ברנפלקס אם חלב ( יש בו מספיק חלבונים וויטמנים לגוף ? ) והייתי רוצה לדעת כמה קלוריות בביצה ומה יותר בריא לאכול את החלבון או את החלמון ? ודרך אגב אני בגיל 14 ו4 חודשים בערך לא קיבלתי מחזור וזה היה לי כבר פעם ואז קיבלתי ... אבל רציתי לדעת אם יש איזה משו בתזונה שיכול לזרז את זה ... מקווה שתוכלי לענות לי על השאלות הרבות בתודה רונית[=

27/04/2008 | 17:00 | מאת:

שלום רונית, אי מפנה אותך לאתר עם חישובים של מרכיבי מזון. http://stwww.weizmann.ac.il/health%5Fnutrition/ ביצה אפשר לאכול בשלמותה על בסיס יומי, שני המרכיבים חשובים ומזינים. לגבי המחזור יש להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה, דנה

27/04/2008 | 07:50 | מאת: נעמה

שלום, רציתי לברר האם כאשר החברות רושמות על לחמם "לחם קל" האם הוא באמת 2 פרוסות למנה אחת. לעיתים ישנם מקרים שהם רושמים לחם קל כאשר הלחם הוא 60 קלוריות לפרוסה. (כאשר 75 קלוריות למנת לחם אחת!!) איך עליי לדעת באמת מהו לחם קל, האם עליי לעשות את החישוב בעצמי לפי ב-100 גר' למוצר 192 קלוריות, למשל ואם יש לי 500 גרם כיכר לחם אז כופלים 192 ב-5 =960 ולחלק למספר הפרוסות -23- = 41 קלוריות לפרוסה. מה עליי לעשות והאם זה נחשב גם ללחם קל? איך בעצם מגדירים לחם "קל"? שאלה נוספת היא האם אני יכולה להתייחס לפרוסת לחם שאני מכינה בבית מקמח מלא ששוקלת 30 גר' בערך למנת לחם אחת ?... האם אני יכולה להתייחס לפי המשקל? משום שבדקתי ובערך כל הלחמים המלאים או הלא "קלים" הם 30 גרם בערך והלחם הקל הוא חמישים גר'? (בערך חצי מכמות הלחם קל....) מבולבלת!!! תודה

27/04/2008 | 16:28 | מאת:

שלום נעמה, עדיף לשקול פרוסה אחת ולראות כמה יש ב- 100 גר' ואז לעשות את החישוב. ההגדרה של לחם קל הינה שרירותית מאוד, והיא אומרת כל דבר שהוא פחות מהמקור, אז גם 60 קק"ל לפרוסה זה נחשב קל. מה שחשוב זה כמה קלוריות מן הלחם את צורכת ביום ולא כמה פרוסות, יש כאלו שיעדיפו קל בגלל שזה נראה יותר, ויש כאלו שיעדיפו רגיל כי זה יותר טעים. אם את מכינה לחם בבית, צריך לחשב את כל המוצרים, מה המשקל הסופי אחרי אפיה כמה פרוסות שוות יוצאות ואז לחשב, שכן משקל הפרוסה לא אומר כמה קלוריות יש בה. בברכה, דנה

27/04/2008 | 19:57 | מאת: נעמה

תודה על תשובתך... בהמשך לתשובה -- אם אוכלים יותר ממנת לחם אחת בארוחה אז הפחמימות נשמרות כשומן לא? לכן האם אני יכולה לאכול שתי פרוסות לחם 60 קק"ל כל אחת בארוחה?

26/04/2008 | 23:31 | מאת: שני

שלום לך דנה. שמי שני, אני בת 15, הגובה שלי הוא 1.54 ומשקלי הוא 64 (בערך). אני עושה דיאטה במשך למעלה משנתיים וחצי, עוסקת בספורט קבוע בתדירות של 3-4 פעמים בשבוע בחדר כושר. כמו כן, שומרת על תזונה בריאה ונכונה ונמנעת ממאכלים שמנים ומתוקים. הבעיה שלי בעצם היא שהירידה במשקל שלי היא מאוד נמוכה ואפילו ישנם מקרים שאני לא יורדת. הירידות במשקל נעות מ100 גרם עד ל600 גרם - מקסימום! (מספרים אלו מיוחסים לחודש אחד בלבד) עכשיו השאלה שלי היא למה הירידה שלי במשקל כ"כ איטית? האם יש סיבה מסוימת לכך?

27/04/2008 | 16:20 | מאת:

שלום שני, יכולות להיות מס' סיבות. כדי להגדירן ולפותרן יש לגשת לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

15/06/2008 | 15:10 | מאת: ברק דיאטה

www.barakdiet.co.il

26/04/2008 | 17:16 | מאת: נועמינועמי

אני בת 71. הגובה המקורי שלי 163 סמ. עד לפני כ-6 שנים, במשך שנים, שקלתי כ-52 קג' .(אז עברתי כריתת שד + טיפולים. אני במעקב קבוע ותוצאות הבדיקות טובות). לפני שנתיים-שלוש שקלתי כ-50 קג'. לפני שנה, ינואר 2007, שקלתי 47 קג'. זה כמה חודשים אני משתדלת לאכול יותר, חמש פעמים ביום, ובמקום לעלות במשקל אני שוקלת 46 קג'. תמיד התעמלתי, וגם היום, לא אירובי !, ואני עושה גם הליכות של כשעה שלוש-ארבע פעמים בשבוע. זה 4 חודשים אני מקבלת Simvastatin 10 MG. תוצאות הבדיקות שלי בהפרש של 1.5 חודשים הן: Cholesterol = 275.3 - 204.2 Cholesterol HDL = 87 - 88 Cholesterol LDL = 167.8 - 103.1 Glucose = 106 - 104 האם תוכלו ליעץ לי בנידון ? תודה מראש, נועמי

26/04/2008 | 18:44 | מאת:

שלום נועמי, המלצתי היא לפנות לדיאטניצ קלינית, זו תוכל לעשות הערכה תזונתית ולוודא שאת מקבלת מספיק קלוריות ליום כדי לשמור על משקלך או למנוע ירידה במשקל וכן לטפל בנושא השומנים בדם וערכי הסוכר . בברכה, דנה

26/04/2008 | 12:00 | מאת: בן 64

אני צורך כל יומיים שלושה, פחית של 250 מ"ל של הנ"ל, לא מסיבות רפואיות, אלא משום שזה טעים לי (הפלא ופלא), או לעיתים יותר רחוקות כשהרעב משתלט עלי (למשל בנסיעה ארוכה). האם השימוש ב,,תזונה שלמה ומאוזנת" כפי שאני משתמש יכול לגרום איזה שהוא נזק? אני בן 64, בריא. תודה.

26/04/2008 | 13:08 | מאת:

שלום, נזק לא, רק כך בחשבון שמדובר ב- 250 קק"ל נוספות ליום, תוספת לא מבוטלת של פחמימות פשוטות. בברכה, דנה

25/04/2008 | 23:06 | מאת: ד

שלום אני בן 16 ואני עוסק בפעילות ספורט קבוע אז רציתי לדעת מה אני יכול לאכול אחרי שעה של אימון ריצה קשה כאילו מה מומלץ אוכל עתיר פחמימות או אוכל שומני? תודה רבה!

26/04/2008 | 00:22 | מאת:

שלום, אחרי מאמץ אירובי רצוי לצרוך חלבונים (גבינה, ביצה, בשר) בתוספת פחמימות מורכבות (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, קטניות). בברכה, דנה

25/04/2008 | 18:59 | מאת: מור

האם הורדה משמעותית של פחמימות מהתפריט גורמת להרזיה? לדוגמא אכילה של 6 קרקרים מחיטה מלאה או שיפון מלא ביום - 3 בבוקר עם גבינה ו3 בערב עם סלט ובצהריים מעט מאוד אורז או תפוחי אדמה חלבון וירקות?

26/04/2008 | 00:20 | מאת:

שלום מור, דיאטה דלת פחמימות מביאה להרזיה באופן דומה לדיאטות הרזיה אחרות דלות שומן, אם מסתכלים על התמונה הסופית לאחר שנה של דיאטה. ביצוע דיאטה כזו דורש מעקב והמלצה של דיאטנית. התפריט שציינת אינו מוגדר כדל פחמימות. בברכה, דנה

26/04/2008 | 00:34 | מאת: מור

אוקיי הוא לא דל פחמימות אבל האם הוא מספק את כל אבות המזון ועוזר בהרזיה?

25/04/2008 | 13:29 | מאת: רועי

שלום דנה, רציתי לשאול האם קינמון גורם להקפצת האינסולין? וכמו כן כמה קלוריות יש בכפית קינמון(התבלין)? בתודה, רועי

25/04/2008 | 16:40 | מאת:

שלום רועי, ישנם מחקרים הטוענים כי קינמון מועיל באיזון סוכרת. המנגנון אינו וודאי, ייתכן וזה דרך עידוד הפרשת אינסולין מהלבלב. לקינמון ערך קלורי נמוך מאוד, בכפית יש כ- 7-10 קק"ל לכל היותר. בברכה, דנה

25/04/2008 | 11:14 | מאת: :

אני בת 16, גובה 170 ס"מ, ואני שוקלת 62.2 קילו. אני מרגישה כבדה , מסורבלת, ואני גם אוכלת שטויות(דברים מ-א-ו-ד לא בריאים..) , בזמנים לא מסודרים (הכוונה מתי שמתחשק לי..) , וגם הרבה.. לא משנה כמה אני אוכלת, אני לא שבעה..(וזה מוזר..) החלטתי להוריד 6 קילו והגיע למשקל של 56 קילו בדיוק.ולכן אני גם צריכה להתחיל לשמור על אורח חיים בריא, תזונה נכונה ולאכול בשעות קבועות ארוחות מסודרות.. השאלה שלי היא כמה קלוריות אני צריכה לאכול כל יום על-מנת להוריד את ה-6 קילו האלה בחודש, חודש וחצי..(גג). בתודה מראש.

שלום, אין מספר קבוע, זה נובע מתוך הנסיון של תהליך הירידה במשקל. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בכל מקרה אין צורך לרדת מתחת ל- 1700 קק"ל ליממה. בברכה, דנה

24/04/2008 | 19:46 | מאת: לי

שלום, בתי בת 8 עם נתוני כולסטרול בבדיקת דם: כולסטרול 184.76 LDL 123.07, HDL 52.99 גובהה 1.21 ומשקלה 22.4 ק"ג . לשני ההורים אין כלל בעיות כולסטרול. נלקחו 2 בדיקות דם בהפרש של חצי שנה והנתונים די דומים. מבחינת התזונה אנו מקפידים כפי שקבלנו ייעוץ מדיאטנית. הילדה שותה חלב 3% בכמויות של כ-2 כוסות ליום. אנו מודאגים ושואלים מה יכולה להיות הסיבה לרמת הכולסטרול הזו ? תודה.

24/04/2008 | 23:23 | מאת:

שלום לי, עליך לפנות לרופא בשאלה זו או למומחה בתחום הליפידים. בברכה, דנה

23/04/2008 | 12:17 | מאת: שירן

היי, יש לי בעיה אני לא מצליחה להוריד במשקל..הורדתי בעבר 20 קילו אבל נתקעתי ודיי כבר עזבתי את העיניין נמאסל י כבר כל החיים להיות ולדאוג לא לאכול זה ולא זה ולספור קלוריות ואני דיי תקועה..זה לא שאין לי כוח רצון ומשמעת עצמית..שיניתי לגמריי את אורח החיים לי...ועכשיו אני לא יודעת כבר מה לעשות.. ספורט הייתי עושה אבל הפסקתי אני עושה כמעט כל יום הליכה של שעה בערך לא מהירה אבל גם לא איטית...ואני נורא רוצה להוריד 3-4 קילו..מה אני יכולה לעשות עוד? תודה

23/04/2008 | 17:34 | מאת:

שלום שירן, אפשרות אחת לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי ולראות מה עוד ניתן לעשות במסגרת שלך, שנית להוסיף יותר פעילות גופנית. בברכה, דנה

23/04/2008 | 07:58 | מאת: לולו

שלום, עקב בעיה אורטופדית חריפה אשר מונעת ממני לעשות פעילות אירובית כלשהי בחודשיים האחרונים ולצערי כנראה תערוך מספר חודשים נוספים, יוצא שאני לא עושה כלום אך אוכלת כרגיל ומשמינה... האמת שאני משתדלת מאד לצרוך מוצרים דלי שומן אך עצם חוסר הפעילות הטוטאלי גורם לגוף לעשות את שלו ולעבות היקפים... האם אפשר לקבל עצות כלשהן בעניין? מועדים לשמחה, לולו

23/04/2008 | 11:06 | מאת:

שלום לולו, האם יש באפשרותך לשחות? זה מאוד יכול לעזור בנושא. שנית, עליך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט מתאים למצבך, שכן חוסר פעילות פתאומי בהחלט יכול לגרום לעליה במשקל, גם אם צריכת המזון סבירה, הכל יחסי למה שהיה לפני כן. נסי לבצע פעילות יומיומית סבירה, כמו עליה במדרגות (אם אפשרי) הליכה מתונה או כל פעילות אירובית מתונה אחרת.התייעצי עם מדריך כושר. בברכה, דנה

22/04/2008 | 21:33 | מאת: סאלי

שלום.בתי בת העשר סובלת מצליאק(רגישות לגלוטן) וכמו כן אינה מוכנה לגעת בפירות,ירקות ובשר.אחת לכמה ימים היא אוכלת מנת שניצל,ואינה מוכנה לטעום דברים חדשים.גם במוצרי החלב היא מעדיפה חלב עם קורנפלקס נטול גלוטן וכמעט ואינה אוכלת גבינות.אנו רואים אצלה פגיעה בריכוז,חולשה ועייפות וכל שיחותינו איתה לא עוזרות.האם עלינו להוסיף ויטמינים לתפריט ואילו תחליפים עלינו לתת לה? נשמח לתגובתך,מאיתנו ,הורים מודאגים.

22/04/2008 | 22:13 | מאת:

שלום סאלי, איני מומחית בתזונת ילדים. פנו לדיאטנית קלינית מומחית לתחום בקופת החולים לייעוץ אישי. בברכה, דנה

22/04/2008 | 21:01 | מאת: דני

שלום אני בן 16 ואני לא כול כך אוכל בשר עוף וכאלה דברים אלא יותר מוצרי חלב:: חלב יוגורט מעדנים שונים וכול זה אז רציתי לדעת אים בגילי זה בסדר לא ליצרוך מוצרי בשר כי אני לא אוהב את זה זה משמין זה מלא כולסטרול לעומת מוצרי חלב אז בבקשה אים זה בסדר ככה ואים אני מקבל את כול הויטמינים וכול הדברים החיוניים שאני מקבל מבשר? תודה!

22/04/2008 | 21:29 | מאת:

שלום דני, לא, זה לא בסדר, בחור בגילך לא צריך להמנע ממזונות אלו, עליך לאכול כל יום מנה בשרית מסוג עוף,הודו,בקר ודגים. מזון זה אינו משמין ומלא כולסטרול. זהו מזון מזין וחיוני לגדילה שלך ולקבלת ויטמינים ומינרלים. בברכה, דנה

22/04/2008 | 18:26 | מאת: פשושית

שלום דנה האם זה כל כך נורא לאכול אוכל מעובד מידי יום? אני נורא אוהבת ולא יכולה לוותר על זה למשל בצוהוריים אני אוכלת כל יום אורז מלא עם 2 המבורגר לייט 5% של טבעול, האם זה מזיק לבריאות? מאז שהייתי קטנה כל צוהריים אכלתי אוכל מעובד, האם זה גרוע?

22/04/2008 | 18:57 | מאת:

שלום, נורא, לא, בריא, גם לא. תשתדלי לגוון את המנה העיקרית בבשרים פחות מעובדים, הקפידי לאכול ליד זה מנה חמה לא מעובדת וירקות טריים. בברכה, דנה

23/04/2008 | 09:59 | מאת: פשושית

שלום אני אוכלת את ההמבורגר לייט עם כוס אורז מלא וכל צוהוריים אותו דבר, כמו שאמרתי במשך היום אני שותה 8-10 כוסות מים ביום ופ"ג כמעט מידי יום, והרבה ירקות ופרות אני מקפידה לאכול הרבה סיבים מהירקות ומהלחם המלא, האם זה מכפה על האוכל המעובד?

22/04/2008 | 00:23 | מאת: אני

דנה הייתי רוצה לדעת אם תוכלי לתת לי תפריט יומי שיעזור לי לרדת אני שוקלת 66 והגובה שלי הוא 1.61 הייתי רוצה לדעת מה הגובה האידאלי שלי.. אני יספר לך על סדר היום שלי שאולי זה יעזור בבנית התפריט.. אני קמה ב7 בבוקר הולכת לבית ספר בערך עד השעה 4 והולכת לישון בין השעות 11 או 12 בלילה... והולכת לבית ספר וחוזרת ברגל הליכה אחת זה 30 דקות ואני הולכת הליכה בינונית לא מהירה מידי ולא איטית תודה מראש..

22/04/2008 | 00:27 | מאת: אני

לא הגובה האידאלי המשקל האידאלי

22/04/2008 | 13:03 | מאת:

שלום, פורום זה לא נועד לייעוץ אישי. כדי לענות על שאלותייך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי במסגרת המרפאה או באופן פרטי. בברכה, דנה

21/04/2008 | 20:00 | מאת: azulay

שלום דנה, כמה קלוריות יש ב20 פיסטוקים (לא קלוי ולא ממולח)? וכן כמה קל' יש ב120 גרעיני חמניה (לא קלוי ולא ממולח)? וכמה קל' יש ב10 בינדוקים?

21/04/2008 | 20:42 | מאת:

שלום, ב- 20 פיסטוקים יש כ- 80 קק"ל. ב- 120 גר' גרעיני חמניה יש כ- 700 קק"ל. אין לי מידע לגבי בינדוקים. בברכה, דנה

21/04/2008 | 20:45 | מאת: azulay

אבל התכונתי כמה יש ב120 גרעיני חמניה לא 120 גר' תודה רבה

21/04/2008 | 17:03 | מאת: דני

שלום רב, אני מעוניין לצמצם את אכילת הבשר מטעמי מצפון. אני בסביבות גיל ה- 40 ובריא בד"כ. אחת לכמה זמן בממוצע, לכל הפחות, עליי לאכול מנת בשר על מנת שלא יהיו לי חוסרים תזונתיים, בעיקר B12?

21/04/2008 | 19:33 | מאת:

שלום דני, לפחות 3 פעמים בשבוע. בברכה, דנה

21/04/2008 | 16:01 | מאת: שני

שלום כמה קלוריות בכוס אורז לבן?

21/04/2008 | 16:35 | מאת:

שלום שני, בכוס אורז לבן לפני בישול יש כ- 716 קק"ל. בכוס אורז לבן מבושל יש כ- 240 קק"ל. בברכה, דנה

21/04/2008 | 18:00 | מאת: שני

ובכוס אורז מלא כמה קלוריות?

21/04/2008 | 14:06 | מאת: **אני**

לדנה שלום, אני מפתחת בולימיה כבר כמה חצי שנה בערך 4 הקאות ביום בממוצע.. לפעמים פחות לפעמים יותר היום ירד לי דם פעם ראשונה, לא הרבה ממש כמה טיפות. הייתי רוצה לדעת ממה זה קרה.. רק לדעת!! תודה ויום נעים..

21/04/2008 | 15:34 | מאת:

שלום, ייתכן מפציעה בחלק העליון של מערכת העיכול, יכול להיות מקיבה, ושט, גרון, חך ועוד. מיותר לציין שאת צריכה עזרה דחופה בנושא. אם את מודעת לבעיה ולמחתך פני לעזרנ מקצועית לפני שזה יהיה מאוחר מדי. בברכה, דנה

21/04/2008 | 17:05 | מאת: **אני**

21/04/2008 | 08:04 | מאת: ליאור

חג שמח לדיאטנית, האם צריכה מתונה, אך יומיומית, של חלב ומוצריו מסוכנת יותר, או פחות, מצריכת משקה סויה, מעדני סויה וממרחי סויה? קראתי רבות על המזונות הללו, אך לא ברורה לי התשובה לשאלה דלעיל, שנותרה ללא מענה (מבחינתי) לאחר קריאתי בנושא. תודה. ל.

21/04/2008 | 13:07 | מאת:

שלום ליאור, עד עכשיו אין תשובה חד משמעית בנושא, לא לגבי מוצרי חלב ועל אחת כמה וכמה לא לגבי מוצרי סויה. אך כמו תמיד, צריכה מבוקרת של הנ"ל, גם אם על בסיס יומיומי טרם הוכחה כמזיקה. בברכה, דנה

20/04/2008 | 21:29 | מאת: מר בחור

אני לא יודע מה קרה לי החג הזה אחרי שנה שלמה שאני שומר כמעט עם 100% ללא מעידות הסדר הזה התפרקתי ביומיים אכלתי בהערכה אולי 12000 קלוריות זה כמו שד שהשתלט עליי האם אשמין מזה או שכאשר אני חוזר לתלם הכל יהיה בססדר ?

21/04/2008 | 13:05 | מאת:

שלום, ייתכן ותעלה במשקל כ-1-1.5 ק"ג, ואת זה תוכל לברר מהר בשקילה פשוטה. לרוב חזרה לשגרה מחזירה את המצב לקדמותו. בברכה, דנה

20/04/2008 | 16:14 | מאת: אורי

שלום דנה אם שומר וקימל מונעים גזים, אז איך לוקחים אותם ?(חליטה ,בליעה וכו')

20/04/2008 | 17:35 | מאת:

שלום אורי, המלצות לגבי שומר ומניעת גזים בא יותר מעולם התזונה האלטרנטיבית, ולכן כדי שתפנה לפורום מתאים. בברכה, דנה

20/04/2008 | 12:37 | מאת: שלי

אני בחורה בת 20 שוקלת 49 1.62 גובה אני נוהגת לאכול כול יום בבמוצע 800 קלוריות ובשלושת הימים האחרונים אכלתי בכול יום לפחות 1500 כאשר אתמול אכלתי 3000 אני מרגישה שעליתי לפחות 2-3 ק"ג האם זה הגיוני? איך אני מורידה את מה שהעלתי? אני מרגישה ממש כבדה ומרגישה שהעלתי הרבה... (בבקשה בלי הטפות על כך ש800 קלוריות זה מעט, אני מודעת לזה) תושה מראש

20/04/2008 | 14:04 | מאת:

שלום שלי, עליה במשקל לא מרגישים, רואים, ראשית תשקלי לני שאת קובעת כמה עלית. אם באמת עלית, תפחתי את כמות הקלוריות היומיות, לא ל- 800, שגורם לך לרעב ואח"כ לאכילה לא מבוקרת ולא ל- 3000 קק"ל, שזה יותר מדי, אבל 1500 קק"ל על בסיס יומי יעשה את העבודה, וכך לא יהיו תנודות קיצוניות בצריכה היומית. בברכה, דנה

20/04/2008 | 10:28 | מאת: משה

שלום וחג שמח. אודה לך באם תוכלי ליעץ לי מה לעשות , והבעיה היא כזו : אני חוזר מהעבודה בשעה 6 בערב ובשעה 7 אני אוכל ארוחת ערב מלאה כדי שבשעה 9 בערב אוכל לצאת להליכה היומית שלי , אני חוזר מההליכה בשעה 10 בלילה ושוב רעב , ואז אני אוכל 2 תפוזים ונשאר רעב או פרילי עם אגוזים ונשאר רעב . אני סובל מסוכר גבולי ולוקח כדורים נגד כולסטרול , כל שהבנתי שתפוזים מלאים סוכר ועלי להפסיק לאכול אותם בלילה . אבקש את הצעתך מה ניתן לאכול ולגוון כאשר אני חוזר מההליכה רעב ? תודה

20/04/2008 | 14:02 | מאת:

שלום משה, לפני ההליכה צריך פחמימות זמינות מלחם לדוגה או פסטה או קטניות. לאחר ההליכה הייתי בוחרת בגבינה עם ירקות+2 קרקרים או פרוסת לחם או קורנפלקס וחלב או יוגורט. בברכה, דנה

19/04/2008 | 23:58 | מאת: נופר

שולם רב, מה מותר ומה אסור לאכול במקרה של חיידק במעי? אשמח לקבל איזשהו דוגמא לתפריט אני סובלת מכל דבר שאני אוכלת כמעט\ תודה רבה!!

20/04/2008 | 08:49 | מאת:

שלום נופר, אין תזונה מיוחדת לחיידק במעי, השאלה אם זה גורם לשלשולים או לא. ראשית יש לתת טיפול אנטיביוטי ולחכות שזה יעבור. מומלץ להוסיף מוצרי ביו בשלב זה, ולהמנע מירקות ופירות טריים וחלב ניגר, מזון עתיר שומן ומטוגן עד שהתופעה חולפת. בברכה, דנה

19/04/2008 | 19:32 | מאת: דורדון

כיצד מונעים/נמנעים [מ]גזים?

20/04/2008 | 08:48 | מאת:

שלום, ישנם מזונות המגבירים ייצור גזים כגון כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, אפונה, עדשים, חומוס, פול. בישול והשריה של מזונות אלו מפחית את יכולתם אך זה מאוד תלוי ברגישות שלך למזונות אלו. כמו כן חשוב להקפיד לשתות מספיק נוזלים. בברכה, דנה

19/04/2008 | 14:15 | מאת: נטע

בבדיקת דם כללית שעשיתי לפני כחודש וחצי נמצא אצלי חוסר קל בברזל ומאז אני לוקחת תוסף ברזל. השאלה שלי היא במקרה של חוסר, כמה זמן צריך לקחת את התוסף ומתי לעשות בדיקת דם נוספת?

19/04/2008 | 14:49 | מאת:

שלום נטע, בד"כ לפחות 3 חודשים עד לבדיקה חוזרת ואז לפי המלצת הרופא. בברכה, דנה

24/04/2008 | 19:50 | מאת: דפנה

לדעתי פעם בחודש- חודשיים - הרופאה שלי מבקשת לא לפני 3 חדשים (בכל הבדיקות) ואני חולת סכרת.

18/04/2008 | 09:34 | מאת: רפי

שלום למומחיות בחדשות ערוץ 2 ביום רביעי דיברו על סכנה בצריכת ויטמינים E ואולי גם A (אני לא שמעתי) מה ידוע לכם? בתודה מראש רפי

18/04/2008 | 10:40 | מאת:

שלום רפי, מחקרים ישנים כבר טענו שתוספי ויטמינים מסוג ויטמין A, E, C, במינונים גבוהים לא רק שאינם תורמים לבריאות אלא בחלק מהמקרים אף מזיקים. אם אין המלצה חד משמעית לקחת תוסף זה ( נניח חסר או מחלה ) והמלצה ע"י רופא מומחה, אין לקחת תוספי ויטמינים בכלל. בברכה, דנה

22/04/2008 | 20:25 | מאת: אלירן

דנה שלום, הבעיה היא שטרם נפגשתי עם (או טופלתי ע"י) רופא משפחה שלא אומר לי שאין לו ידע בתוספים ולכן אין באפשרותו להמליץ לכאן או לכאן. אז מה לעשות בנסיבות אלה? האם ניתן לסמוך על המלצה נטורופתית (למשל, במסגרת "רפואה משלימה")? תודה וחג שמח. אלירן

20/04/2008 | 22:05 | מאת: מארק

צריך להבדיל בין שימוש מושכל בויטמינים לבין שימוש מופרז. יש לא מעט עדויות ששימוש מוגזם בתוספי תזונה מסוכן לבריאות, אך מצד שני יש לא מעט מחקרים שמעידים של תרומתם של תוספי תזונה במינונים מדודים לבריאות ואריכות ימים. הכתבות שהתפרסמו לאחרונה התבססו על מחקר מאוד בעייתי מבחינה מתודולוגית - שיטת הניתוח ואיסוף הנתונים בהם התשמשו החוקרים הדניים הייתה מגמתית ותוצאותיו הם חסרי משמעות גם סטטיסטית וגם רפואית. את הפרטים ניתן למצוא במאמר "האם תוספי תזונה אכן מקצרים חיים, או איך לשקר עם סטטיסטיקה": http://www.articles.co.il/article/18233

17/04/2008 | 21:55 | מאת: משה

שלום דנה אם אני אוכל עשרה חלבוני ביצה ליום ,צריך לותר על צריכת אגוזי ברזיל בשביל הסלניום נכון ? תודהמשה

17/04/2008 | 23:02 | מאת:

שלום משה, הגבול העליון לסלניום הוא 400 מק"ג כך שאתה עדיין יכול לאכול אגוזי ברזיל. בברכה,דנה

29/04/2008 | 20:20 | מאת: א.

שלום חברים, למה לוותר על אגוזים? ומאידך, במיוחד, למה לאכול 10 חלבוני ביצה ביום? מה קרה? למה לדחוף ראש בקיר? בכל הרצינות. א.

17/04/2008 | 19:32 | מאת: מירב

האם סידן אינו נספג טוב אצל נשים בגיל 50+ מתזונה נאותה? או שזה אינדבידואלי

17/04/2008 | 19:44 | מאת:

שלום מירב, יכולת הספיגה של כל מרכיבי המזון יורדת עם הגיל אך לא יותר בנשים ולא רק מגיל 50. כמובן שיש את המרכיב האישי, אך במחקרים לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין גברים לנשים ובגילאים. כן יכולה להיות בעיה עם תוספי סידן בכדורים שכן אלו מצריכים סביבה חומצית במערכת העיכול, ככל שמתבגרים החומציות יורדת ולכן פחות ספיגה מתסופים אך לא ממזון. בברכה, דנה

17/04/2008 | 16:50 | מאת: סיגל

שלום רב, רציתי לשאול מה הערך הקלורי לחרובים - 100 גרם? והאם יש להם השפעה על העיכול? האם אכילתם גורמת לעצירות? תודה

17/04/2008 | 19:39 | מאת:

שלום סיגל, ב- 100 גר' חרוב יש כ- 200 קק"ל. ישנם מקומות שהערכים מעט שונים וגם זה לפי 2 מקורות בלבד וכלן יש לקחת את הכמות בערבון מוגבל. מזון לא גורם לעצירות אך יכול להחמיר עצירות או נטיה לעצירות קיימת. אם שותים מספיק זה לא אמור לגרום לעצירות. בברכה, דנה