פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
18/03/2008 | 16:27 | מאת: אלכס

שלום, האם יש סיכון בשימוש אבקות חלבון או ל-קראטינין למי שהיה חולה סרטן לשעבר.

18/03/2008 | 16:40 | מאת:

שלום אלכס, לגבי אבקות חלבון אין דאגה לגבי ל-קרניטין אין לי מידע. בברכה, דנה

18/03/2008 | 09:35 | מאת: אלדד

דנה שלום, ברשותך 3 שאלות. 1. מדברייך עולה שאינך מפריכה את הממצאים שציין פרופ. נלקן, אלא מתמקדת בהסבר לפיו הם נסיבתיים ולא סיבתיים. אבל הסברך אינו מפריך את הקשר האמפירי שהוכח ברמת מובהקות סטטיסטית, דהיינו משמעותית. האם, לדעתך, מותר לנו להתעלם מהמשמעות המסוכנת של קשר נסיבתי זה, גם כאשר איננו סיבתי? 2. האם אי אפשר ולא עדיף לאכול מגוון ירקות, זיתים, חצילים, טחינה או חומוס (אוליי גם פלאפל), מיץ לימון ושמן זית (ושום גם, למי שאוהב אותו), סרדין, הרינג, שימורי טונה, ביצה, בשר פעמיים בשבוע, דג פעם בשבוע, תירס, בורגול, כוסמת, בטטה, קישוא, פירות, לימונדה, בירה, יין אדום, משקה חמוציות, תה, קפה, קקאו, ממרח שוקולד, ולגבי גברים -ממרחי סויה, מעדני סויה, אוליי גם משקה סויה, דבש, ריבה, קוביית שוקולד וכו', ולאו דווקא עשב, עשב, עשב? 3. הממצאים על הקשר שנמצא בין אכילת בשר ומזונות אחרים לבין סרטן מוגבלים לצריכה גבוהה, בניגוד לקשר הלינארי שנמצא בכל הרמות בין צריכת מוצרי חלב לבין סרטן. האם זה לא סיבה לדאגה? אלדד

18/03/2008 | 10:19 | מאת:

שלום אלדד, לצערי קשר נסיבתי לא מוכיח כלום, והראו זאת בהרבה מאוד מקרים. אחת הדוגמאות המובהקות היתה כי נשים בגיל המעבר בשל חסר בהורמונים סובלת יותר ממחלות לב. ממחקר זה הסיקו שכדי לתת לנשים תחליף הורמונים. מחקר פרוספקטיבי שנעשה בנושא וחלק נשים לקבוצת ביקורת והתערבות נאלץ להפסק באמצע כי ראו שנשים שנטלו את התוספים חלו יותר במחלות לב. לכן מחקרים מן הסוג שהבאת אינם מחקרים טובים דיו בכדי לצאת עם מסקנה לציבור. זה לא אומר שמה שהם אומרים לא נכון אך זה לא מוכיח עדיין שום דבר. היום עולם המדע מסתמך על מחקרים פרוספקטיביים ולא רטרוספקטביים כגון האלו שצטטת. המחקרים ההתערבותיים נעשו עד כה בחיות, ואין עדיין מסקנות חד משמעיות, ולא כל הנוגע לעכבר נוגע לאדם. לגבי שאלתך השניה, בוודאי שאתה צודק, זה בדיוק מה שאמרתי, אך בחרת להתעלם. תמיד הכל זה באיזון, לבחור מכל קבוצות המזון ברמה סבירה, לחלק על פני השבוע. הדוגמ של העשב היתה על מנת להקצין את העובדה שכל מזון שנקח ונבחן נוכל לראות שהוא מזיק במידה זו או אחרת, כולל ירקות ופירות שעוברים ריסוס. שוב, לגבי בשר, אתה אכן צודק, המחקרםים הראו שצריכה גבוהה הראתה עליה וכך גם במוצרי חלב, ככל שצרכו יותר כך עלה יותר, אך הואיל וזהו מחקר פרוספקטיבי קשה לצאת עם מסקנה קנסטרוקיבית. אני לא מבטלת את העובדות של המחקרים, ויש עוד הרבה בנושא, אך תמיד צריך להתסכל על כל התמונה, ויש מחקרים שמראים בדיוק ההפך, מחקרים באותה רמת מובהקות, כך שנכון להיום איני יכולה להמליץ לאנשים להפסיק לצרוך מוצרי חלב. בברכה, דנה

20/03/2008 | 18:00 | מאת: אלדד

דנה שלום, ראשית אפנה תשומת לבך שלא התעלמתי מממצאים הפוכים, שכן במסגרת שאלתי לא שכחתי לציין במפורש שהממצאים המחשידים את החלב - תמוהים! שנית, האם העובדה שיש ממצאים מנוגדים, המתפרסמים ע"י גורמים רציניים - וחלילה לי מלהתעלם מהסתירות שביניהם - מבטלת אותם? שלישית, האם לא מקובלת עלייך מסקנת המאמר אותו ציין פרופ. נלקן לפיו הוא "מצביע על הסכנה שבשתיית חלב ובאכילת מוצריו וטוען שחלב דל שומן או רזה ללא שומן הם המסוכנים"? רביעית, האם גורם רציני כלשהוא פרסם, כפי שעשוי להשתמע מדברייך, ממצאים שהראו שירקות ופירות שרוססו כמקובל - הינם מזיקים? בברכה, אלדד

18/03/2008 | 09:28 | מאת: דני

שלום אם נוטלים תוסף של סידן +ויטמיןD,הסידן בגלל אוקסלטים ופיטטים וקפאין ןמה עוד בקושי נספג מה שנספג הוא הויטמין D .בתשובתך לאלדד ציינת כי הוכח קשר בין ויטמין D וסרטן הפרוסטטה...מה הקשר? תודה דני

18/03/2008 | 10:11 | מאת:

שלום דני, מחקרים הראו ששיעור סרטן הפרוסטטה בקרב גברים היה גבוה בקבוצת הגברים ע ויטמין D נמוך.אנשים מתייחסים לויטמין D כויטמין, אך זו טעות, הואיל והוא למעשה הורמון חשוב ביותר. ידוע על קשר בין ויטמין D וסוגי סרטן נוספים כגון שד ומעי. אני פחות בקיאה בנוגע למנגנון .מחקרים היום מנסים תוסף ויטמין D ולראות כיצד משפיע על התפתחות סרטן הפרוסטטה. ויטמין D צריך סביבה שומנית על מנת להספג והוא פחות רגיש מסידן בנושא הספיגה. בברכה,דנה

17/03/2008 | 18:44 | מאת: מאי

האם זה נכון שצריך לשקול 10 קילו פחות מהגובה כדאי להיראות טוב? כלומר אם אני 1.66 אני אמורה לשקול 56ק"ג. כלומר אני אמורה להוריד 10 קילו? וואו איזה סיוט.

17/03/2008 | 20:36 | מאת:

שלום מאי, לא זה לא נכון. לא מודדים לפי 10 ק"ג פחות, ישנם מדדים מדוייקים יותר. טווח המשקלים הנכון עבורך הוא בין 57-60ק"ג. בברכה, דנה

18/03/2008 | 00:28 | מאת: מאי

איך זה יכול להיות? כרגע אני מידה 40 במכנסיים ואם ארד 7-10 קילו כדבריך לא אהיה רזה מידי? ובכל זאת איך יורדים כל כך הרבה? אני בולימית לשעבר אז קשה לי לגמרי להתנזר ממשמינים למינהם.

17/03/2008 | 16:57 | מאת: ענת

ילדי בן שנתיים וחצי. הוא לוקח ביסים גדולים מהמזון ובולע מהר. כלומר, לא לועס היטב. כיצד לומר לו לאכול נכון מבלי שתהיינה לו הפרעות אכילה בעתיד? שלא יפגום בהנאה שלו לאכול? האם רצוי שהגן ישתתף בשינוי זה?

שלום ענת, איני מומחית בתזונת ילדים ולא בהתנהגות אכילה אצל ילדים. עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים לייעוץ. בברכה, דנה

17/03/2008 | 13:59 | מאת: דפנה

שלום למומחים, יש אצלי תופעה מוזרה, שמצד אחד משקל הגוף שלי נוטה לנמוך באופן יחסי לגובה (גובה 165 ומשקל 50), כך שאני ממש לא רוצה לרדת במשקל ואפילו הייתי רוצה לעלות קצת. מצד שני יש אצלי אחוזי שומן גבוהים (מדי) בגוף, ומבנה "תפוח" (בטן בולטת). מה לעשות? האם ניתן להוריד את אחוזי השומן מצד אחד, אבל לא להוריד את משקל הגוף מצד שני? בתודה מראש,

17/03/2008 | 16:49 | מאת:

שלום דפנה, כן, ע"י פעילות גופנית לבניית שריר ופעילות אירובית עם תמיכה תזונתית מתאימה. בברכה, דנה

17/03/2008 | 08:59 | מאת: אלדד

ד.נ. במוסף הבריאות של ידיעות אחרונות מאתמול פורסמה כתבה של פרופ. דוד נלקן, בה כתוב שמחקר שנערך ע"י ביה"ס לרפואה ציבורית של אוניברסיטת הרווארד הוכיח (לדבריו - כמו שורה של מחקרים קודמים) שקיים קשר הדוק בין צריכת חלב ומוצריו לבין התפתחות סרטן הערמונית. ככל שאנו שותים יותר חלב ואוכלים יותר מוצרי חלב - גדל הסיכוי שנפתח סרטן זה. המחבר גם מציין שמחקר שפורסם אשתקד בכתב העת הבינ"ל לסרטן, שנערך בפינלנד, שבדק כ-30,000 גברים, הראה באופן משכנע שככל שכמות הסידן בתזונה עולה, כך גדלה הסכנה להתפתחות סרטן הערמונית. אבקש התייחסותך לממצאים אלה, הנראים לכאורה תמוהים. תודה. אלדד

17/03/2008 | 16:47 | מאת:

שלום אלדד, אכן מחקרים הראו זאת, אך הראו שגם אכילת בשר, עישון, השמנה ועוד מעלים סיכון לסרטן הערמונית.מחקרים הראו שבערך כל מוצר מזון שאנו צורכים במינונים גבוהים מעלה סיכון לסוגי סרטן מסויימים. מחקרים אפידמיולגיים הם מאוד טובים כדי להראות קשר נסיבתי אך לא קשר סיבתי כלומר גורם-תוצאה. הרבה מחקרים אפדימיולוגיים מראים מגמה כלשהי וכשבאים למחקרי התערבות לא רואים את אותן התוצאות. ממחקרים אפדימיולגיים אי אפשר לצאת עם הצהרה בריאותית כי אלו לא מוכיחים סיבות אלא נסיבות, וזה חשוב מאוד להבין. אם הדבר אכן נכון, יבדקו זאת במחקרים פרוספקטביים התערבותיים ויראו אם יש בכך אמת.חשוב לזכור שבחלב ובמוצריו יש הרבה מעבר לסידן, ישנם חלבונים נוספים שמקורם בפרה ובמזון שמאכילים אותה ויכן וגם אלו מעלים סיכון לסרטן פרוסטטה,ואת אלו טרם בדקו, ולכן אי אפשר לצאת במסקנה חד משמעית כי האשם בסידן ולא במוצרי החלב ככלל. מצד שני יש חוקרים שטוענים שככל שאנו צורכים יותר סידן אנו מדכאים ייצור ויטמין D שהוא כן הוכח מחקרית בנושא סרטן הפרוסטטה. מכאן שאין מסקנה חד משמעית, ולכן התייחסותי בהתאם.לפי כל המחקרים הנ"ל כל מה שישאר לנו לאכול זה עשב , עשב,עשב. כמו תמיד, הכל במינון הנכון, אורח חיים בריא ובריאות נפשית+גנטיקה מוצלחת. בברכה, דנה

16/03/2008 | 23:00 | מאת: קרן

שלום, לאחרונה התחלתי לצורך בתדירות גבוהה יחסית מיץ גזר טבעי (יום כן יום לא). מכיוון שאני מנסה לשמור על רמות סוכר נמוכות רציתי לדעת האם מיץ גזר טבעי נחשב לבעל ערך סוכר גבוה? תודה, קרן

17/03/2008 | 16:34 | מאת:

שלום קרן, בכוס מיץ גזר יש כ-20 גר' פחמימות מכל הסוגים . כוס מיץ גזר שווה ל- 1.2 פרוסת לחם או ל- כפית סוכר שטוחה. בברכה, דנה

18/03/2008 | 13:48 | מאת: האם

הרי ידוע כי בכפית סוכר יש בערך כ 20 קלוריות האם במיץ גזר גם? לא יותר?

16/03/2008 | 21:02 | מאת: דני

שלום דנה האם כוסמת מורידה כולסטרול ? תודה דני

16/03/2008 | 21:29 | מאת:

שלום דני, אכילת סיבים תזונתיים מסיסים תורמת להורדת כולסטרול. הואיל וכוסמת עשירה באלו היא יכולה להועיל בהורדת כולסטרול. בברכה, דנה

17/03/2008 | 11:38 | מאת: דני

שלום דנה נוסף לסיבים המסיסים בכוסמת,קראתי כי יש בה חלבון שנקשר למלחי המרה ומוריד הכולסטרול,ואפילו זיהו חלבון זה (באוני' ויסקונסין )לכן מה שעניין אותי לדעת אם יש לכוסמת תרומה נוספת ,מיוחדת,להורדת הכולסטרול,חוץ מן הסיבים. תודה מראש דני

16/03/2008 | 19:50 | מאת: דנית

זה בטח לא יותר מ 300 ק"ל

16/03/2008 | 20:09 | מאת:

שלום דנית, כנראה שלא. בברכה,דנה

16/03/2008 | 17:57 | מאת: גד

במקום אחר באתר נתקלתי בעצה הבאה טיפול תרופתי ניתן להוסיף תכשיר המיועד להקטנת ההפרשה של חומצה בקיבה (קיימים מספר תכשירים והרופא שלכם מכיר את כולם) ותכשיר נוסף שבהרכבו נכלל חומר מאצות ים. שאלתי מהוא התחשיר הכולל אצות ים ? תודה גד

16/03/2008 | 19:32 | מאת:

שלום גד, זהו לא ציטוט שלי ולכן אני לא יודעת במה מדובר. פנה לכותב עצמו. בברכה,דנה

16/03/2008 | 17:42 | מאת: מירב

עשיתי בדיקה כזו והתוצאה היתה גבולית. אני בת 51 ולוקחת כל יום כדור סידן 600 מ"ג בתוספת ויטמין D למניעת אוסטופורוזיס. האם כמות זו מספיקה לאור תוצאות הבדיקה?

16/03/2008 | 17:44 | מאת:

שלום מירב, המלצות לגבי תוספים אלו עליך לקבל ממומחה לתחום בריאות העצם, אנדוקרינולוג. בברכה, דנה

16/03/2008 | 16:44 | מאת: בובו

שלום , בתי נולדה פגה בחודש 33+5 עם אטרזיה של הושט עכשיו היא מוזנת עם חלב אם+HMF דרך גסטרוסטום רציתי לשאול מספר שאלות: 1. האם יש הגבלות מסויימות בהזנה ? מבחינת כמות נוזלים? 2. לא ברור לי איך מחשבים כמה קלוריות היא צריכה לצרוך? האם יש כזה דבר תיקנון לגיל לפגים? איך התיקנון נעשה? 3. האם יש עוד דגשים שאני צריכה לשים לב אליהם בהזנה שלה, עד לניתוח המיועד . תודה רבה

16/03/2008 | 17:43 | מאת:

שלום, איני מומחית בתזונת ילדים. פני לדיאטנית בבית החולים בו טופלה או לקופת חולים. בברכה, דנה

16/03/2008 | 16:40 | מאת: ריקי

דנה שלום האם בטונה יש אומגה 3 ואם כן, האם יש צורך לקחת תוסף אומגה 3 ביום שאני אוכלת טונה או דגים? תודה ריקי

16/03/2008 | 17:42 | מאת:

שלום ריקי, בדג טונה טרי יש הרבה אומגה 3, ואילו בטונה משומרת יש שאריות. אין המלצה על נטילת אומגה 3 לאוכלוסיה הכללית, ולכן זה לא משנה אם את לוקחת או לא לוקחת באותו יום שאכלת טונה. בברכה, דנה

17/03/2008 | 05:51 | מאת: ריקי

תודה על תשובתך. אני בת 59 אני מבינה שמי שלא אוכל דגים, רצוי שיקח תוסף של אומגה 3, לא לוקחת תוסף מולטי ויטמין, אוכלת בסדר מבחינה תזונתית.האם תוסף האומגה 3 מיותר לטעמך? תודה ריקי

16/03/2008 | 14:19 | מאת: ליאנה

כמה כבד עוף יש ב-100 גר'? והאם זה נכון שב-100 גר' כבד עוף מטוגן יש 250 קלוריות?

16/03/2008 | 17:41 | מאת:

שלום ליאנה, ב- 100 גר' כבד עוף יש כ- 4 כבדים ממוצעים. ב- 100 גר' כבד עוף מטוגן יש 180 קק"ל. בברכה, דנה

16/03/2008 | 08:31 | מאת: דנית

לגבי הדייסה שוקולד.. כל פעם שאמא שלי מכינה לי היא אומרת לי שזה משמין מאוד ושנותנים את זה לתינוקות שלא אוכלות... אם אני עושה במקום סוכר לבן סוכר חום ובמקום קקאו אבקת חרובים? זה בטח יותר קלוריות כי באבקת חרובים יש כבר קלריות. כי זה עם סוכר.. האם יש אבקת חרובים ללא כלום?. תודה ואגב האם עדיף לא לאכול את זה בערב\? כי זה עם קפאים? 2) במה יש יותר קפאין בקקאו או בספרייט?

16/03/2008 | 16:22 | מאת:

שלום דנית, זוהי הערכה גסה, בהחלט יכול להיות יותר, תלוי מה גודל הכפית, גדושה או שטוחה וכו'. אין הבדל קלורי בין סוכ חום ללבן. וקקאו זה בעיקר שומן אז זה שווה לסוכר שבחרובים כך שאין הבדל משמעותי. כמות הקפאין זניחה ולא צריכה להוות גורם מכריע. לגבי ממרח חרובים ללא תוספת סוכר, אני מניחה שיש בחנויות הטבע, אני לא משתמשת בזה כלל.אין העדפה לגבי זמן אכילת הדייסה. בספרייט אין קפאין בכלל. בברכה, דנה

15/03/2008 | 22:52 | מאת: דנית

האם זה בסדר לאכול יום כן יום לא דיסת קורנפלור,? אשמח לדעת כמה קלוריות יש במה זאת. 3/4 ספל חלב 2 כפיות סוכר 4 כפיות קורנפלור 1 כפית קקאו אופן ההככנה: מערבבים ומבשלים בפינגא'ן

15/03/2008 | 23:45 | מאת:

שלום דנית, כ-200-220 קק"ל . בברכה, דנה

15/03/2008 | 21:58 | מאת: clara

שלום רב אני מודה לכם אם תתנו לי תשובה מהירה לגבי קומדין וomega 3 לפעמים יש לי שתף דם ולא יודעים מאיפה זה בא גסטרוסקופיה עשיתי וגם קולונוסקופיה והכל תקין אמרו לי שקומדין וomega 3 לא מטאים האם זה נכון? תודה רבה על התשובה שבוע טוב קלרה.

15/03/2008 | 23:43 | מאת:

שלום קלרה, אכן, לא מומלץ ליטול קומדין עם אומגה 3, זה משבש פעולתו ויכול לגרום לדימומים. בברכה, דנה

15/03/2008 | 14:21 | מאת: מור

לאחר מספר דיאטות כושלות (כי לדעתי דיאטות משמינות בסוף) החלטתי לאכול את כל סוגי המזון כולל המשמינים למינהם רק להקטין בכמויות, לדוגמא אם פעם לא הייתי מסתפקת בפרוסת עוגה ומחסלת 3-4 היום אסתפק באחת וגם התחלתי לאכול לא על מנת לשבוע אלה להשאיר הרבה מקום בבטן והלכריח את עצמי שזה מספיק ולא צריך לפוצץ את הבטן אלה לחלק את הארוחות לכל היום כל שעה בערך להכניס משהוא קטן מלבד סלט ירקות שאז הכמות היא קערה גדולה. מה דעתך? זה עובד לתווך ארוך?

15/03/2008 | 14:57 | מאת:

שלום מור, בוודאי שכן, וזה גם מניסיון אישי. שינוי הרגלי אכילה, התנהגות אכילה ואורח החיים הם המפתח לשיפור איכות החים, ירידה במשקל ושמירה על הבריאות. צירוף פעילות גופנית לשינוי שערכת יועיל עוד יותר. בברכה, דנה

15/03/2008 | 08:06 | מאת: דני

שלום דנה, יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה מאוד זמן. תמיד אומרים שצריך לאכול כשרעבים, אבל איך זה יכול להיות אם למרות שאכלתי הרבה, שלוש שעות אחר כך אני מרגיש רעב? או כשאנשים מלאים מרגישים תמיד רעב? שאלתי היא, האם זה נכון לסמוך על הרגשת הרעב, ולאכול על פיה?

15/03/2008 | 09:35 | מאת:

שלום דני, לכל אדם מנגנון שובע מעט שונה ולכן ההנחיה לאכול כשאתה רעב יכולה להיות מעט בעייתית. הנחיות לתזונה נכונה אינן כלליות ונכונות לכולם, אין שבלונות, אתה מתאים את ההנחיות לאדם היושב מולך לטיפול. בברכה, דנה

15/03/2008 | 08:00 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על התשובות המהירות והברורות. אני אוכלת מדי ערב שני ביגלה מעט יותר גדולים מהביגלה הרגילים(הקטנים) אין לי מושג כמה קלוריות אני מכניסה לגופי ב"זלילה" הזאת. תוכלי להאיר את עיני?....תודה ריקי

15/03/2008 | 09:33 | מאת:

שלום ריקי, בהערכה גסה מדובר בכ- 80-100 קק"ל. בברכה, דנה

14/03/2008 | 17:56 | מאת: נורית

אבקש בבקשה לדעת כמה קלוריות יש בעוף צלוי ל- 100 גר' כולל עצם *אם אפשר גם ערך תזונתי עם עור ובלי עור. (חלק העוף זה ירך) תודה רבה רבה

14/03/2008 | 18:41 | מאת: נורית

כמה קלוריות יש ב- 100 גר' אורז לבן אחרי בישול + 2 כפות שמן (כמות - כוס אורז לפני בישול- על מנת לחשב כמה שמן יש ב- 100 גר') תודה שוב..

15/03/2008 | 09:32 | מאת:

שלום נורית, ב- 100 גר' אורז מבושל יש כ- 130 קק"ל וב- 2 כפות שמן יש כ- 220 קק"ל. בברכה, דנה

15/03/2008 | 09:28 | מאת:

שלום נורית, בלי עור כ- 150 קק"ל עם עור כ- 200 קק"ל. בברכה, דנה

14/03/2008 | 16:24 | מאת: לילך

אני אוכלת 300-350 קל' ביום לאחר תקופה הפסקתי לרדת במשקל. מה אני אמורה לעשות? אני לא רוצה להפחית מהכמות קל' כי אני יודעת שזה גם ככה קצת ולא בריא. לעלות אותה בכלל אין מצב כי אשמין בבקשה תעני לי אני כבר מפחדת לאכול. רק אל תציעי לי לפנות לדיאטנית כי זאת לא אופציה מבחינתי. אשמח לכל עצה תודה רבה ושבת שלום. לילך

14/03/2008 | 20:30 | מאת:

שלום לילך, לא להפנותך לדיאטנית יהיה בגדר חוסר מקצועיות מבחינתי. את בדרך להפרעת אכילה או שאת כבר סובלת ממנה, ופורום זה לא נועד למקרים אלו. את צריכה עזרה מקצועית, הן נפשית והן תזונתית. לשם כך יש מסגרות מתאימות ברוב חלקי הארץ. הכנעות למחלה הזו דינה מוות, ושום דבר בעולם לא שווה את זה, כולל הרצון להיות רזה. אם פנית אלי, זה סימן לקריאה לעזרה, פשוט פני למקום הנכון. בברכה, דנה

14/03/2008 | 11:21 | מאת: אלדד

ד.נ. מהו המדד או העומס הגליצמי של דבש, של מזון מלכות ושל ריבות שונות? ומהו הבריא מביניהם לעומת מהו המזיק מביניהם? תודה ושבת שלום. אלדד

14/03/2008 | 15:29 | מאת:

שלום אלדד, לדבש ולריבה אינדקס גליקמי יחסית גבוה בשל תכולת סוכר גבוהה. אין להם יתרון אחד על השני. לגבי דבש מלכות, אין לי מידע לגבי אינדקס גליקמי, אני יכולה להניח שהוא נמוך יותר בשל הרכבו. כבר כתבתי רבות בפורום זה על נושא זה, ערוך חיפוש בפורום זה תחת השם "דבש" או דבש מלכות" ותוכל לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

13/03/2008 | 22:34 | מאת: ליאת

שלום דנה! אני סטודנטית שנה א' בת 23 ושוקלת 60 על 1.58, כשהתחלתי את הלימודים הייתי 8 ק"ג פחות ומא שעליתי אני מנסה להוריד במשקל אבל ללא הצלחה והמשקל שלי כל הזמן מתנדנד. אני לומדת המון, כל יום משעה 8:00 ומסיימת אפילו ב 18:00. קשה לי לסדר לעצמי ארוחות אני מרגישה שלפעמים אני אוכלת סתם ולפעמים ממש רעבה ואין לי שליטה עם זמני הארוחות. לפעמים אני מדלגת על ארוחות כי אין לי זמן ואז אני מורעבת ואוכלת המון. האם כדאי לאכול בשעות מסודרות גם אם אני לא רעבה? האם תוכלי להמליץ לי על זמני ארוחות? וכמה לאכול פחות או יותר בארוחה? תודה רבה! ליאת

13/03/2008 | 22:49 | מאת:

שלום ליאת, תדאגי לארגן לעצמך מזון לכל היום, זה יכול להיות כריכים או תרמוס קטן עם מרק ירקות בפנים, ירקות חתוכים ופירות וחטיפי אנרגיה למהלך היום. כך תוכלי לאכול כל 3 שעות ולא להגיע למצב של הרעבה ואז אכילה ללא הכרה. התחילי בפעילות גופנית לפחות 3 פעמים בשבוע, ואם את לא מסתדרת, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

13/03/2008 | 22:02 | מאת: נעמה

שלום, אני בת 13 וחצי גובההי כמטר 161 ומשקלי כ49 קג. כולם או צרים לי שזה לא הרבה מידי אבל לי תמיד יש את ההרגשה שאני שמנה, ונושא זה מעסיק אותי שעות רבות ביום. אני אוכלת שתי ארוחות חמות ביום צוהריים וערב ובבקר אני שותה שתייה חמה מלווה במשהו קטן כמו מעדן חלב או עוגיה מלוחה ובערך ב10 אני אוכלת חטיף בראיות. האם לדעתך יש צורך להרזות? אם כן אז כמה?

13/03/2008 | 22:46 | מאת:

שלום נעמה, משקלך תקין לחלוטין, אינך צריכה לרדת במשקל. הפסיקי להתעסק במראה ובמשקל, תתעסקי בדברים מהנים יותר, כמו החיים. אם את חושבת שאת רוצה לרדת במשקל עשי זאת במסגרת הנכונה ע"י מדריך מתאים, כמו דיאטנית קלינית. בברכה, דנה

13/03/2008 | 16:19 | מאת: סיון

בשל בדיקת דם שהראתה כמויות אפסיות של ויטמין D אני אמורה, ע"פ הרופא, להתחיל לקחת את אחת מן האופציות הבאות: תשע טיפות יומיות של קלציפרול - כלומר ויטמין D2 או חמישה כדורים יומיים של ויטמין D3 (די-ויט). הבחירה היא שלי. שאלתי היא האם קיים הבדל בין שתי האופציות, האם יש לך כדיאטנית העדפה כלשהי? כמו כן, האם יש צורך ו/או חובה לקחת את הויטמין עם אוכל? האם צריך דוקא "להתרחק" מסוגי אוכל מסוימים? בתודה מראש, סיון

13/03/2008 | 18:03 | מאת:

שלום סיוון, אני לא ממליצה על ויטמין D. ויטמין D אינו תוסף מזון אלא תרופה ועל כן יש לקחת ייעוץ זה לפורום של מטבוליזם ועצם של בי"ח רמב"ם המנוהל ע"י פרופ' איש שלום. שם תוכלי גם לשאול כיצד לצרוך את הויטמין.ייתכן וגם תמליץ לך על בירור בנושא. אין צורך להמנע ממזונות מסויימים או לצרוך מיוחדים. בברכה, דנה

שלום-בשנה האחרונה רזיתי כ-7 קילו עקב משבר נפשי. אותם ארצה להעלות חזרה. כרגע משקלי הוא 40 על 1.58-ואני בת 23. סדר היום שלי קצת לחוץ וכולל לימודים במקביל לעבודה והרבה נסיעות...ויש סיכוי שבנוסף למשבר שעברתי סדר היום הלחוץ השפיע על שמירת המשקל הקודם שלי. התחלתי כרגע בדיאטת "השמנה" ולהלן התפריט שהתחלתי להקפיד לאכול על פיו: ארוחת בוקר-קערת דגנים+חלב,2 פרוסות לחם עם גבינה מרוחה+גבינה צהובה/ חביתה+ירק/ שוקולד. ארוחת 10-סנדוויץ'+מעדן/פרי. ארוחת צהריים-אורז/ פסטה/ קוסקוס+תוספות כגון-עוף/ דגים/ בשר אדום/ ממולאים+סלט ירקות. ארוחת ביניים-ירק/ פרי. ארוחת ערב-כמו בארוחת צהריים(ללא סלט)ולעיתים עושה ארוחה חלבית של 2 ביצים, גבינה לבנה, סלט ירקות+2-3 פרוסות לחם. ארוחת לילה-מעדן חלבי כמו שמנת/ קורנפלקס+חלב. התחלתי בדיאטת ההשמנה הזו לפני מס' ימים כי החלטתי שאני ממש רוצה לחזור למשקלי הקודם ואף יותר מזה. בעבר הייתי עושה גם יוגה אך הפסקתי בגלל המשבר שעברתי אך אני רוצה לחזור לעשות פעילות גופנית כי הבנתי שזה מעודד השמנה. מה עליי לעשות ע"מ להשמין ותוך כמה זמן אשמין ע"פ התפריט הנ"ל? האם כדאי לי לקנות בחנויות טבע תוספי מזון כמו ששותים ספורטאים? אשמח לתשובה בהקדם כי אני לא רוצה לרדת עוד במשקל.....תודה

שלום ליזי, עליה במשקל עורכת זמן ועליך להיות סבלנית. זה יכול לקחת שבועות ואף חודשים. פעילות גופנית לא מעוררת השמנה, להיפך, אך יוגה לא יפריע לכך. הצעתי, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי כדי שתוכל להרכיב לך תפריט מאוזן, למרות שהתפריט שלך סביר לחלוטין, ולבקר את העליה במשקל. איני רואה מקום להעשרות מיוחדות, תני צ'אנס לאוכל. בברכה, דנה

13/03/2008 | 12:41 | מאת: שלומי

הייי:) אני באמת לא מבין למה צריך להגביל אוכל . אם אני אוכל חמאה ולא שמן אז למה להגביל אם אני נהנה וחמאה נחשבת למזון יחסית בריא. אני לא מבין דיאטנים איך אתם מצפים שאנשים יצליחו לאכול 6 ארוחות קטנות ביום וכל ארוחה צריכה להיות "מאוזנת" . אמריקאים משמינים בגלל יותר מדי אינטרנסים פיננסים של חברות שמוכרות אוכל זבל בבתי ספר ולאנשים עסוקים וכך הם נהפכים לחולים . הם לא נהפכים לחולים בגלל אכילת חמאה אלה בגלל חוסר השכלה של רוב האוכלוסיה . בדיוק כמו שאכילה במדקונלדס לא משמינה אבל אכילה לא נכונה אפילו בסופר השכונתי תשמין.

13/03/2008 | 17:58 | מאת:

שלום שלומי, הואיל ואינך מכבד את הידע המקצועי שלנו, וחושב שמדובר באיזושהי קונספירציה של דיאטנים נגד חמאה, איני יכולה להמשיך ולנהל דיון משכיל בנושא. התשובה שנתתי לך היא התשובה שאני מכירה ויודעת, לא מתוך ניחוש מושכל אלא מקריאה והתעדכנות בחומר המקצועי. אתה מוזמן לרשום את עצמך לכל ג'ורנל מדעי בנושא רפואה ותזונה ולהווכח כי איני מנסה למכור אשליות. בברכה, דנה

13/03/2008 | 12:37 | מאת: גיורא

שלום רב. אני בן 64 וכמי שהסוכר שלו נע בין 150 ל 100, אני מחפש תפריטים בעלי אינדקס גליקמי נמוך ונתקלתי ברשימות סותרות. לדוגמה:גזר- 100 ברשימה אחת ו - 30 ברשימה אחרת. האם אפשר לקבל רשימה מדויקת ומהיימנה.(ואולי עוד עיצות והכוונות ?). בתודה מראש - גיורא.

13/03/2008 | 17:51 | מאת:

שלום גיורא, גם לי כמו לך אין רשימה אחידה. זהו מדד מאוד לא מדוייק ולא נמצא אמין ומבטיח בידאטות לסוכרת וירידה במשקל. ההכוונה היחידה שאני יכולה לתת לך היא לפנות לדיאטנית קלינית שתדריך אותך לדיאטה מתאימה לסוכרת. בכל מקרה מצרפת רשימה שאני נהגתי להשתמש בה ונראית לי האמינה ביותר. http://www.glycemicindex.ca/glycemicindexfoods.pdf בברכה, דנה

15/03/2008 | 00:28 | מאת: גיורא

תודה רבה לך.

13/03/2008 | 10:42 | מאת: mey

אז ככה, במהלך החורף ירדתי יותר מידי במשקל ואני מעוניינת לעלות איזה 2 קילו, אולי זה נשמע ממש קצת וקלי קלות, אבל אני מפחדת לעלות יותר מידיי, ואז שוב לרדת ולהיכנס למעגל כזה... איך אני עושה את זה בצורה נכונה? יש לציין שרמת הפעילות הגופנית שלי היא גבוהה, האם להתחיל בכך שאצמצם בפעילות הגופנית? תודה!

13/03/2008 | 10:57 | מאת:

שלום, לצערי אין לי אפשרות לתת לך ייעוץ בנושא, הואיל ואת צריכה לעשות זאת במסגרת ייעוץ אישי מול דיאטנית קלינית. לא הייתי ממליצה להוריד בפעילות הגופנית אלא להעלות את צריכת המזון. נסי להוסיף לכל יום כ- 200-300 קק"ל וראי את העליה המתונה במשקל, כאשר את מגיעה למשקל היעד הורידי ל-100-150 קק"ל לערך. בברכה, דנה

12/03/2008 | 22:28 | מאת: נועה

שלום רב ותודה מראש אני צימחונית מזה 12 שנים, טיבעונית מזה שנתיים. אני בת 24 היום, ומקפידה על אכילת קטניות ואגוזים עם דגנים כל יום. אני עושה פעילות אירובית - אופניים, הליכה וכדומה למרות שאינני מרימה משקולות או מכשירים יש לי גוף שרירי מידי לטעמי. האם יתכן שאני צורכת עודף של חלבונים? האם צריכה פחותה יותר של חלבונים תסייע לי להפחית את גדילת השרירים (בעיקר בידיים ובירכיים) האם יהיה זה בריא להפחית את צריכה הקטניות ליום-כן-יום-לא במקום כל יום? תודה רבה נועה

12/03/2008 | 23:40 | מאת:

שלום נועה, את לא צורכת יותר מדי חלבון, ובוודאי לא חלבון ברמה כזו שתשפיע על מבנה השריר שלך. למבנה שריר יש מרכיב גנטי בעיקר ופחות תזונתי. בברכה, דנה

12/03/2008 | 21:38 | מאת: LEE

שלום אני בת 22 גובה 1.52 וכרגע שוקלת 52, האם אפשר לקבל הצעת תפריט לירידה בריאה, אני מעוניינת לרדת 2-3 קילו. אני אחרי דיאטה קיצונית שבה אכלתי 700 קלוריות והיתאמנתי כמעט כל יום. ועכשו אני מתנדנדת באפקט היו-יו. אבל עדיין עושה אופניי כושר כמעט כל יום כ-30 דקות ולעיתים יותר. אשמח לקבל הצעת תפריט אני רוצה רק לציין שאני מאד מאד אוהבת ירקות בעיקר פלפל אדום

שלום, צר לי, אך פורום זה לא נועד לייעוץ אישי ומתן תפריטים. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

13/03/2008 | 07:48 | מאת: LEE

12/03/2008 | 16:14 | מאת: שירה

יש לי קופרוז ואמרו לי שאני צריכה ויטמין K כמה נניח עלי בייבי או תרד עלי לצרוך ביום כדי להגיע לכמות מומלצת? אני אף פעם לא מבינה את היחס בין כמות האוכל הרצוי למ"ג ויטמין הרצוי

12/03/2008 | 18:04 | מאת:

שלום שירה, ערכתי חיפוש בנושא, הואיל והתופעה היתה מוכרת לי אך לא הטיפול שציינת. הניסיון הראה טיפול בויטמין K מקומי, אך ניסיון קטן עם הצלחה לא ברורה . אין בשום מקום המלצה על תוספת ויטמין K במזון ובהתאם לכך לא כתוב מה ההמלצה לטיפול. לכן לא אוכל לומר לך כמה את צריכה לאכול ויטמין K במזון, לא משנה מקורו.היחס הוא פשוט, ככל שאוכלים יותר ממזון עתיר ויטמין K כך מקבלים יותר ויטמין K. מזונות עתירים בויטמין זה הינם: אבוקדו, עלים ירוקים, שמנים למיניהם, כבד ועוד. בברכה, דנה

14/03/2008 | 01:12 | מאת: שירה

תודה האם ידוע לך על תזונה שמועילה לכלי דם אלו ולתופעה אם לא להיעלמותה אז לעצירה מסוימת? תודה רבה

12/03/2008 | 14:08 | מאת: שרה

שלום עליתי במשקל והבטן שלי נפוחה כמו אישה בהיריון ואני לא מגזימה איך אני יכולה להוריד את הבטן ואיך לאכול נכון כדי לא לעלות ולשמור על בריאות נכונה תודה שרה.

12/03/2008 | 14:34 | מאת:

שלום שרה, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי והדרכה בנושא וכן לעסוק בפעילות גופנית. אם העליה נראית לך חריגה או לא סבירה פני לרופא המשפחה לבדיקה. בברכה, דנה

12/03/2008 | 13:55 | מאת: אלון

בבדיקות דם נימצא אצלי כולסטרול 240 הרע 153 ובנוסף הפרעה קלה באנזימי כבד. אני בן 50 ולאחרונה עליתי כ 6 ק"ג במשקל. כיצד עלי לטפל והאם יש קשר בין כולסטרול לאנזימי כבד.

12/03/2008 | 14:32 | מאת:

שלום אלון, ייתכן ויש קשר בין השניים הואיל וכולם תלויים בפעילות כבדית. פנה לרופא המשפחה לבירור התופעה ועד כמה היא משמעותית. לגבי הכולסטרול, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

11/03/2008 | 20:24 | מאת: ענת.

כמה קלוריות יש בפרוזן יוגורט קטן עם פטל, תותים ומקופלת לבנה?

11/03/2008 | 22:09 | מאת:

שלום ענת, אין לי מידע לגבי ערכים תזונתיים של גלידות אלו, להערכתי מדובר בכ- 100 קק"ל לפחות. בברכה, דנה

11/03/2008 | 16:23 | מאת: אני

שלום מה ההבדל בין תה סיני לתה לבן? והאם תה לבן מסייע להרזיה?

11/03/2008 | 16:41 | מאת:

שלום, תה לבן הוא תה פחות מעובד לעומת התה השחור שאנו שותים לרוב או התה הירוק. הוא עשוי מאותם עלים. אין לו אפקט הרזיה. בברכה, דנה

11/03/2008 | 13:42 | מאת: ל

שלום קניתי תה לבן התה הלבן שקניתי נקרא תה לבן שזיף והוא בשקיות, והוא עושה לי יציאות רכות כמעט שלשול, האם התופעה תקינה? והאם זה תה סיני? והאם הוא ממכר כמו התה טיבטי?

11/03/2008 | 16:40 | מאת:

שלום, לא ידוע לי על תופעות לוואי של תה לבן, אולי זה המרכיב של השזיף שעושה לך את זה. זה לא תה סיני או טיבטי, אלו בעיקר משתנים. בברכה, דנה

11/03/2008 | 18:01 | מאת: ל

ייתכן שהיצאות מהשזיף. אז לשתות אותו? זאת אומרת זה תקין? זה אמור לגרום ליציאות? לא ניגרם נזק לגוף מכך? ולמי מיועד התה הלבן בכלל? האם זה כמו תרופה?

11/03/2008 | 12:08 | מאת: דל

שלום רב, הנני נמצאת בשבוע 28 לאחר תקופה לא קצרה של התעלפויות כתוצאה מהמוגלובין ולחץ דם נמוך. התחלתי לקחת לפני שלושה שבועות ברזל(ניסיתי גם פריפול וגםפרוגרד) אך בשניהם אני סובלת משילשולים, הקאות, ובחילות קשות וכמובן חוסר תיאבון. ירדתי כמעט קילו, עניין מדאיג ביותר שכן אני גם כך רזה. בעבר סבלתי רבות מבעיות מעיים (דלקות). אני מאוד רוצה לעבור לכדורים טבעיים אך חוששת שהם לא יספיק למצב הברזל שלי.. האם יש תחליף ידידותי יותר מהמוצרים הכימיים הללו? האם הטבעיים יכולים להספיק להמוגלובין כזה?

11/03/2008 | 13:40 | מאת:

שלום, לצערי המוצרים הטבעיים לא מספקים את הסחורה ואלו הרגילים מפריעים לך במערכת העיכול. הייתי מציעה לך לפנות לרופא המטפל לפתירת הבעיה. את יכולה לנסות לאכול מזונות עתירי ברזל כגון כבד, בשר בקר והודו, אך כתוספת לא תחליף לתוסף. בברכה, דנה

11/03/2008 | 22:38 | מאת: לאה-דיאטנית

את יכולה לנסות את התכשירים הטבעיים כמו ברזל עדין. תתחילי בכדור 1 ליום ותעלי בהדרגה ל-3 כדורים =90 מ"ג ברזל שנספגים מצויין. ובדרך כלל זה יעיל כמו הכמויות הגדולות שקיבלת

יכול להגדיל את ספיגת הויטמינים המסיסים בשומן ולשפר את הבריאות ? האם לחם מרווח ב -60 גרם חמאה כמו שנהוג באמריקה לארוחת בוקר מספיקה או שעדיף לאכול לחם עם חמאה לפני השינה גם ? תודה רבה.

שלום שלומי, אכילה מוגזמת של חמאה אינה מומלצת, אפשר עד 100 גר' לשבוע לא ליום או פרוסה. יש דרכים אחרות להגדיל את כמות השומן בתפריט, כגון שמן זית, אבוקדו, טחינה, ואין צורך ביותר מכף ליום מאחד המזונות הללו כדי לקבל ספיגה טובה של ויטמינים מסיסי שומן. בברכה, דנה

12/03/2008 | 00:24 | מאת: שלומי

כמעט כל ארוחה בשיכבה עבה של חמאה דנית על הלחם. 100 גרם לשבוע ? זה פחות מ-5 גרם לפרוסה . מה אני חיי בארץ עולם שלישי ללא אוכל. אוכלים כדאי להיות בריאים. למה כל כך קצת ?

11/03/2008 | 01:05 | מאת: מור

1. האם זה נכון שאחרי שמפסיקים עם הפרעת הבולימיה (במקרה שלי 17 שנים, אחת או שתי פעמים בשבוע זלילה והקאה) חלה מעט עליה במשקל עד שהגוף מתאזן? 2. מאז שאני לוקחת כדורי ברזל אני פחות אוכלת, מצליחה לשלוט באכילה יותר בעיקר עם המתוק, האם יש קשר?

11/03/2008 | 09:56 | מאת:

שלום מור, איני מומחית בתחום הפרעות אכילה, ולכן אין לי תשובה משכילה לשאלתך הראשונה. לגבי הברזל, לא ידוע לי על קשר כזה, לעיתים ברזל גורם לתופעות במערכת העיכול שיכולולת להשפיע על התאבון. בברכה, דנה

10/03/2008 | 21:32 | מאת: ליאורה

ד.נ. אילו יתרונות, אם בכלל, יש לאורז אדום או פראי לעומת אורז לבן, שהרי ההרכב התזונתי של הסוגים הללו דומה? כמו כן, האם יש ביניהם הבדל מבחינת סוג הפחממות? תודה. ליאורה

11/03/2008 | 10:15 | מאת:

שלום ליאורה, אורז אדום הוא למעשה תוצר של שמר שמצוי באורז רגיל ומצאו שהוא מועיל מאוד בהורדת כולסטרול בדומה לטיפול תרופתי בשל חומר שנוצר בו. זהו למעשה לא ממש אורז אלא תוצר של שמר באורז. יש לו יתרון על פני אורז לבן בכל מקרה בשל תכונותיו אך כמות הפחמימות זהה. בברכה, דנה

10/03/2008 | 18:40 | מאת: עננן

שלום דנה אם ילידי האמזונס בברזיל אוכלים דרך קבע אגוזי ברזיל ,טוחנים אותם ומשתמשים בהם כקמח, ואוכלים אןתם ללא הגבלה...האם יש להם הרעלות סלניום ?..אז למה אנחנו צריכים להגביל צריכת האגוזים לשניים שלושה?..האם יש עדויות בבני אדם על הרעלת סלניום ? או שזה רק בגלל המספרים ? (כמות הסלניום באגוז ) תודה רבה רעננן

10/03/2008 | 19:28 | מאת:

שלום, שאלתך מצויינת אך אין לי תשובה לגבי ילידי האמזונס, האם הם סובלים מהרעלת סלניום. הרעלת סלניום בעקבות אכילת אגוזי ברזיל מתועדת בספרות הרפואית היטב וידועה, זוהי לא אבחנה אחת ל.. אלא אבחנה ידועה, בעיקר לאנשים שלא נחשפו לכמויות כל כך גדולות של סלניום. כנראה שזה בעיקר עניין של חשיפה. כנראה ילידי ברזיל הינם בעל אנזים מפותח יותר לפירוק ונטרול הסלניום או בעלי יכולת הפרשה מוגברת שלו בעקבות שנים של חשיפה למזון זה. הדבר נכון גם לגבי מוצרי חלב וגלוטן, מדינות שאלו נמצאים בחסר, חשיפה שלהם תגרום לאלרגיות, בעוד במקומות אחרים בהם החשיפה היא תדירה הגוף אימץ מנגנונים למיגור תופעות הלוואי. בברכה, דנה

11/03/2008 | 09:29 | מאת: עננן

לדנה תודה עננן

10/03/2008 | 10:05 | מאת: עדי

שלם דנה! אני אוכלת בכל יום הרבה ירקות, ז"א כ8 פלפלים 7 עגבניות 7 מלפפונים.. שאלתי היא האם זה בריא לצרוך בכל יום כזאת כמות של ירקות, אם כן/ לא מדוע? כמה קלוריות יש בכמות כזאת של ירקות? אציין שאני אוכלת ירקות לא רק מהסיבה שזה מרזה אלא שפשוט אני אוהבת. אשמח לתגובה עדי

10/03/2008 | 10:49 | מאת:

שלום עדי, הכמות שאת אוכלת אינה מוגזמת או מסוכנת. כך את מקבלת כמויות גדולות של ויטמינים ומינרלים. הכמות אינה מסוכנת כל עוד את אדם בריא ללא בעיות או מחלות כרוניות כגון מחלות כליה וכבד. שנית, ירקות אינם מרזים, לא קיים מזון מרזה. ירקות הינם דלי קלוריות באופן יחסי למזונות אחרים. כמות הקלוריות שאת מקבלת מירקות אלו היא כ- 350 קק"ל. בברכה, דנה

10/03/2008 | 11:06 | מאת: עדי

האם זה לא נכון לומר שירקות מזרזים את מערכת פעילות המעיים כמו סיבים תזונתיים?( לכן הם מרזים) או שזה רק מיתוס?

21/04/2008 | 00:07 | מאת: נועה

הי דנה, האם אשלגן 5.2 הינו מסוכן? האם מותר לקחת ויטמין c וויטמין b כשיש אשלגן 5.2? תודה מראש, נועה

09/03/2008 | 15:48 | מאת: אלי

כמיונז 1 ק"ג תלמה,תאריך מוטבע 18.6.07 15.11.07 היה מאוחסן סגור הרמטית בארון. האם ניתן להשתמש? פתחנו עכשיו 8.3.08 בטעות, ואיחסנו מייד במקרר... תודה

שלום, פנה לתלמה בשאלה זו, אני לא הייתי משתמשת במיונז זה. בברכה, דנה

09/03/2008 | 14:30 | מאת: רחל

9.3.08 לד"ר שלום רב, ביתי חולת לימפומה הודגקין, שמעתי מחברה שאסור לאכול סוכר שהתאים מתרבים יותר האם זה נכון וצריך להמנע מסוכר לתשובתך הדחופה אודה

09/03/2008 | 15:12 | מאת:

שלום רחל, אין לכך כל ביסוס מדעי ואין המלצה כזו. לעיתים מטופלים מקבלים טיפול בסטרואידים שיכול לגרום לעליה בסוכר ואז יש צורך בהגבלה, אך כטיפול בלימפומה, אין לכך כל שחר. בברכה, דנה

09/03/2008 | 12:59 | מאת: שלי

רציתי לברר האם ישנה תזונה המתאימה למחלת כליות פוליצסטית ??

09/03/2008 | 14:26 | מאת:

שלום שלי, זה תלוי אם זה מלווה באי ספיקת כליות. אם כן, עליך לגשת לדיאטנית קלינית המתמחה בתחום הנפרולוגיה להתאמת תפריט אישי. ברכה, דנה

09/03/2008 | 21:34 | מאת: שלי

תפקוד הכליות תקין ,רציתי לברר האם ידוע לך על תזונה שמתאימה /מונעת הידרדרות של ת. הכליות ???

09/03/2008 | 01:15 | מאת: משה

שלום דנה אם BX ברסק עגבניות הוא אחוז המוצקים המסיסים,מה טוב יותר BXנמוך(כמו 20)? או BX גבוה (כמו28), לעניות דעתי הBX הנמוך אם רוצים פחות סוכרים,האם אני צודק ? תודה מראש משה

09/03/2008 | 07:06 | מאת:

שלום משה, כן אתה צודק. בברכה, דנה

08/03/2008 | 20:41 | מאת: ד

שלום!! רציתי לדעת מה זה השומן הזה הרגיל כמו שאומרים ומה זה השומן הרווי ומה הוא עושה אים הוא מזיק או יש בו תועלת והאים להימנע מימנו?? תודה !!!

08/03/2008 | 22:22 | מאת:

שלום, עניתי רבות בפורום זה בנושא. ערכי חיפוש תחת השם"שומן רווי" "שומן" ושומנים ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה