פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
11/07/2014 | 00:00 | מאת: דוד

התחלתי לעשות דיאטה שבו הפסקתי ממתקים חטיפים ובורקסים. אני אוכל בריא.. כמעט באופן חופשי. אוכל הרבה פירות וירקות תוך חודשיים הרזתי 5 קילו . מרגיש גם הרבה יותר טוב מבחינת בריאותית. עכשיו כיוון שאני יודע שזה לא טוב להיות קיצוני כי זה הורס דיאטה אני מדי פעם אוכל ממרח שוקלד על לחם וגם את מקום החטיפים החליפו פיסטוקים קלויים ללא מלח שאני אוכל הרבה מהם ליום.. בערך 30 עד 50 פיסטוקים ליום. האם זה בסדר?? דבר 2 - 2 קוביות שוקלד מריר זה בסדר ביום? ואני גם אוכל גלידה פעמיים בשבוע . זה בסדר? תודה

שלום דוד, הכל בסדר כל עוד עומד בצריכה קלורית שתביא לירידה, מבלי להכנס למצב של חסרים תזונתיים. אפשר לרדת במשקל ולאכול הכל, העיקר שיהיה מאוזן. 30-50 פיסטוקים נחשב למנה גדולה עתירת קלוריות, הייתי ממליצה להפחית. בברכה,דנה

17/07/2014 | 21:56 | מאת: אליהו

שלום, האם אכילת 10 שקדים, 10 אגוזי לוז/מלך, 10 בוטנים, ו-2 אגוזי ברזיל, על בסיס יומי, בתזונה מגוונת, מהווה כמות נאותה למבוגר/ת רזה? בברכה, אליהו

12/07/2014 | 21:33 | מאת: דוד

כמה קלוריות יש בפיסטוק אחד.( קלוי ללא מלח... ) האם סרדינים זה בריא ? כל יום קופסה אחת..

13/07/2014 | 11:03 | מאת:

שלום דוד, בפסטוק אחד יש כ-10 קק"ל. סרדינים מהווים מקור מצויין של סידן ואומגה 3, אבל גם עשירים בנתרן, אז לא על בסיס יומי. בברכה,דנה

10/07/2014 | 23:23 | מאת: איציק

היי קניתי היום קופסת שימורים של שעועית ירוקה שכתוב עליה שהיא עשויה מחומרים טבעיים בלבד וברכיבים כתוב שעועית מים ומלח. כתוב על האריזה של100 גרם מוצר יש 340 מ"ג נתרן. האם הכמות הזו נחשבת לרבה- 340 מג נתרן ל 100 גרם מוצר? תודה!

שלום איציק, ההגדרה של דל נתרן בישראל היא 100 מ"ג נתרן ל- 100 גר' מוצר. ברור שזה מעט בעייתי כי אנחנו לא תמיד אוכלים 100 גר' וזה לא תמיד משקף מנה. על כן במקרה כזה עדיף לקנות שעועית טריה או קפואה, לבשל לבד. בברכה,דנה

10/07/2014 | 17:24 | מאת: אור

שלום, בת 43. עשיתי השבוע בדיקות דם כלליות שהרופאה אמרה לי כי לפיהן אני מאוד בריאה. עם זאת הופתעתי שרמת הגלוקוז היא 96. אני אוכלת פירות אך לא סוכר כבר שנים רבות. בת 43. האם יתכן שבגלל שאכלתי בערב שלפני הבדיקה ב 22:30 בלילה פסטת תירס- ונבדקתי 9.5 שעות לאחר מכן- האם יתכן שזאת הסיבה לגלוקוז הזה?? לא ידוע לי אל נטיה שלי לגלוקוז. תודה.

12/07/2014 | 19:25 | מאת:

שלום אור, לא, זו אינה הסיבה. עודף משקל, נטיה משפחתית, חוסר פעילות גופנית- אלו הסיבות העיקריות. מציעה לפנות לדיאטנית לייעוץ, ולו חד פעמי לאורח חיים בריא ומזין. בברכה,דנה

אמי שעברה דלקת בכיס המרה,קיבלה בבית החולים דף של רשימת מאכלים מותרים. הדג סלמון לא מופיע ברשימה. האם הוא אסור על חולי כיס המרה?

שלום חסיה, דג הסלמון נחשב לעתיר בשומן באופן יחסי לשאר הדגים. אין מניעה מלאכול אותו, אבל צריך לבחון סבילות שלו. אם אין חובה, העדיפו דגים רזים יותר-טונה, סול, נסיכת הנילוס. בברכה,דנה

08/07/2014 | 08:13 | מאת: עינת

שלום, התינוקת שלי נולדה במשקל ממש נמוך 2.200 ולכן מאז ומתמיד אכלה מעט היום היא שוקלת כבר 4 קילו אך לפי החישוב אמורה כבר לאכול 100 cc ל 6 מנות ביום כשבפועל אוכלת לי 70cc ל6 מנות ביום חשוב לי לציין כי מבחינה התפתחותית היא מאוד פעילה מושיטה ידיים אוחזת היטב מרימה ראש מסתובבת לצדדים. האם עלי לדאוג על הכמות שהיא אוכלת? כל ניסיון להאכילה בעוד גורר בכי שלה והתנגדות

09/07/2014 | 08:03 | מאת:

עינת שלום! על פניו גם לי נראה שזה לא מספיק אבל כדי לקבוע בוודאות ולהחליט על כיוון טיפולי חייבים לעשות הערכה תזונתית מקיפה. עלייך לפנות לרופא ילדים ולקבל הפניה לדיאטנית ילדים דרך קופ"ח. בברכה, נועה

07/07/2014 | 23:29 | מאת: קורין

שלום לאחרונה אני נתקלת בהרבה מאמרים שמגנים את החיטה - ובעיקר את הגלוטן שבה. (למשל הספר בטן של חיטה) רופאים רבים טוענים שהגלוטן, גם למי שלא סובל מצליאק או רגישות כזו או אחרת, גורם לבעיות בריאות רבות - השמנה, סכרת, מעי דליף ועוד. רציתי לברר האם יש אמת בדברים אלו? תודה מראש

08/07/2014 | 11:27 | מאת:

שלום קורין, יש יותר ויותר מחקרים המראים כי אנחנו מגלים את מהות צריכת גלוטן ב-10000 השנים האחרונות. ייתכן שמדובר ביותר מצליאק ואלרגיה לחלבון הגלוטן. האם הכל אכן נכון ומבוסס- על זה יש עדיין לא מעט שאלות שצריך לבחון. אין המלצה להמנע מגלוטן , אלא אם כן הוכחה אלרגיה/רגישות. בברכה,דנה

06/07/2014 | 19:05 | מאת: פיני

האם ההמלצה לאכילת 6-11 מנות של פחמימות מורכבות עדיין עומדת בעינה?

06/07/2014 | 21:04 | מאת:

שלום פיני, לא מכירה כזו המלצה, אז כנראה שלא. בברכה,דנה

06/07/2014 | 13:53 | מאת: שרון

שלום ברצוני לדעת כמה זמן יש להמתין בין נטילת אניטביוטיקה לפרוביוטיקה? בתודה מראש

06/07/2014 | 14:13 | מאת:

שלום שרון, כל תוסף יש הוראה שונה. לרוב מומלץ שעה וחצי. בברכה,דנה

06/07/2014 | 12:24 | מאת: פזית

שואלת בשביל חבר: כל פעם אחרי שאוכל פלאפל במשך כמה ימים סובל מאוד מגזים ושלשולים. הוא לא אוכל קטניות אחרות בשום צורה, וגם לא מזונות אחרים שידועים כגורמי גזים (ברוקולי, כרוב, כרובית וכו'). לא משנה אם הפלאפל קנוי או מוכן בבית. זו תופעה מוכרת? יש מה לעשות מלבד להמנע מפלאפל?

06/07/2014 | 14:13 | מאת:

שלום פזית, זה כנראה שילוב של החומוס והטיגון. וכן, אם זה גורם לכאלה תופעות לוואי, מומלץ להמנע. בברכה,דנה

05/07/2014 | 20:47 | מאת: רון ברייטרמן

יש לי ויטמין קלציום ציטראט, רשום עליו שפברואר 2009 זה תאריך אחרון לשימוש, האם הוא כבר לא יעיל? אפשר לזרוק אותו? תודה

שלום רון, אתה מוזמן לקנות חדש. בברכה,דנה

היי קראתי מאמר על דיכאון וחרדה והיחס במזון בין אומגה 3 לאומגה 6. בעקבות כך אני מחפש מקורות שיש בהם הרבה אומגה 3 ומעט אומגה 6. אני מנסה להגיע ל 2-4 גרם של אומגה 3 ביום עם כמה שפחות אומגה 6. ואני מתכוון לאומגה 3 לא מסוג ALA , כמו שיש למשל בזרעי פשתה שאני מבין שלצורך העניין הוא לא מתאים לי. אני אשמח לקבל את זה דרך תוספים שמיועדים בדיוק לזה. (אני זוכר כשהייתי ילד היו טבליות רכות של שמן דגים…) יש כאלה ייעודים בימינו לבני 35 ? אני לא יכול כרגע להפחית באומגה 6 מהאוכל דרך אגב.

שלום ליעד, זה מאוד פשוט. להתחיל להעלות צריכת דגי ים ל-3-4 פעמים בשבוע או פשוט לצרוף כף שמן דגים על בסיס יומי. תוספים פחות מוכחים, אבל יותר קלים לצריכה. כדי להגיע ל- 2-4 גר' תצטרך לקחת קרוב ל- 6 כדורים ביום. בברכה,דנה

04/07/2014 | 20:20 | מאת: ליאור

אני בחור בן 30 ורציתי לדעת האם מותר לשתות כל יום כוס מיץ גזר של 350 מ"ל? תודה רבה

05/07/2014 | 19:07 | מאת:

שלום ליאור, בעיקרון אין מניעה, אך קח בחשבון שיש מצב שאחרי תקופה מסויימת כפות ידיך ועורך יקבל גוון כתמתם יותר. בברכה,דנה

04/07/2014 | 17:43 | מאת: רועי

האם כדאי לאכול סלט עגבניות תמר עם קופסת גבינה לבנה כל יום? אני בן 13.

שלום רועי, אתה יכול לאכול כל יום עגבניות וגבינה לבנה, אני מקווה שהתכוונת לאכול עוד דברים מעבר לכך. בברכה,דנה

03/07/2014 | 13:04 | מאת: מירי

שלום, השנה סבלתי מדי פעם מכאבי בטן חזקים ו/או שלשולים בתדירות לא קבועה. לא עברתי בדיקות נוספות. בעקבות המלצת דיאטנית וגם נטורופטית אני נמנעת מספר חודשים מקבוצות מזון רבות, (סוכר, חלב, חיטה, בשר בקר, קטניות, רוב הפירות, ירקות סולניים)ואני גם ממעטת מאוד באכילת ירקות חיים, וזה באמת השתפר מבחינת הבטן, אך ירדתי מאוד במשקל וזה לא טוב לי. אני נוטלת בקביעות פרוביוטיקה. השאלה היא איך להיפטר מהרגישות במערכת העיכול, זה לא הגיוני להימנע מכל כך הרבה מזונות כל החיים ואני גם רוצה לעלות במשקל אני יודעת בבירור שיש לי בעיה עם מוצרי חלב ואולי גם קטניות,אבל מה לגבי היתר?

03/07/2014 | 14:24 | מאת:

שלום מירי, אולי בשלב ראשון יש לפנות לגסטרואנטרולוג ולעשות בירור מקיף יותר ולראות שאנחנו לא מפספסים אבחנה אחרת. מתקשה להאמין שאת רגישה לכל המזונות שהורדו לך, ויש דרך מצויינת לשמור על משקלך ועל כאבי הבטן, מבלי להמנע מכל כך הרבה מזונות. מציעה שתפני למרפאת גסטרו בבית החולים הקרוב למקום מגוריך. בברכה,דנה

02/07/2014 | 23:17 | מאת: פבל

רציתי לשאול האם כדי ללמוד תואר בתזונה קלינית וכמה עבודה יש בזה והעם אפשר להרוויח טוב במקצוע הזה

03/07/2014 | 11:46 | מאת:

שלום פבל, אלו שאלות כלליות מדי שאין עליהן תשובה חד משמעית. כמו כן, פורופ זה נועד לשאלות מקצועיות כבר בנושא ולא על הלימודים. מציעה שתפנה לאתר עמותת "עתיד- עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל". בברכה,דנה

02/07/2014 | 16:03 | מאת: רון לוי

היי אני בן 40 רזה מאוד 47 קילו על 1.80 ובעבר ניסיתי להשמין ולאכול כמה ארוחות ביום, עד שהסתבר שיש לי מעי רגיז והתגובה הייתה כואבת מאוד, כנ'ל ניסיתי לפני 5 שנים עם אבקות ושוב אותו סיפור התקפות של מעי רגיז. ועכשיו קניתי אבקה חדשה התחלתי לקחת שישית מהכמות היומית ולאט לאט העליתי עד ל6 כפות יומיות 1227 קלוריות ביום.שזה הכמות המומלצת שרשומה על השקית עליתי 3 קילו בערך תוך 3 שבועות, ועכשיו אני מרגיש שהקצב הואט אולי לחצי קילו בשבוע 10 ימים כשהארוחות שלי הם כרגיל, שאלתי היא האם אפשר לקחת יותר מהכמות המומלצת? איזה תופעות לוואי וסיכונים יש בהשמנה מהירה כזו? תודה רבה

03/07/2014 | 11:50 | מאת:

שלום רון, אני צמיעה שתפנה לדיאטנית לייעוץ אישי, רצוי כזו המתמחה בתחום הגסטרו. בברכה,דנה

30/06/2014 | 11:13 | מאת: לילי

האם נכון שרצוי להמנע ממזון ככל הניתן בזמן שלשול?

שלום לילי, ממש לא נכון. ההמלצ היא לאכול מזונות שלא יחמירו את התופעה, או תזונה למצבי שלשול. לאכול יותר לחם לבן, אורז, בננות, רסק תפוחים, עוף ודגים מבושלים, פסטות ללא רטבים, קצת גבינה לבנה, יוגורט ביו, טונה במים. להמנע מירקות טריים, אפשר מבושלים: קישואים, דלעת, גזר, תפו"א. מבחינת פירות רק בננה ורסק תפוחי עץ. שתיה- מרק צח עם אטריות, משקאות לא ממותקים אבל לא דיאט. בברכה,דנה

התשובה שלך מוכיחה לי שתמיד צריך לשאול ולא להסתמך על מה שקוראים באינטרנט. תודה רבה.

30/06/2014 | 00:07 | מאת: אור

שלום, אני מנסה מאוד להוריד במשקל. האם אכילת קופסת טונה במים עם כמה קרקרים "חיים" raw היא כמות רבה מידי של טונה?? בצהריים אני אוכלת בשר רזה. אבל למרות שהורדתי 4 קילו זה נעצר מעט בשבועיים האחרונים . האם הטונה מוגזמת בכמויות??

שלום אור, לא הכמות בעייתית, אלא החזרה על אכילה יומיומית של אותו מוצר שאינו מוגדר כמוצר בריאות מבחינתי על בסיס יומי. בברכה,דנה

28/06/2014 | 11:56 | מאת: סתיו

שלום רב אני בת 36, ערך הפריטין שלי 4, קניתי ברזל מסוג : פלורידקס, בעקבות המלצות שאין לו תופעות לוואי של עצירות (בעבר לקחתי כדורי פריפול שגרמו לי לעצירות). יש לי בעיה של טחורים מדממים ולכן אני נמנעת מלקחת ברזל . לאחר שנטלתי שתי מנות (4 כפיות),נכנסתי לעצירות (שלא היתה לפני נטילת הברזל). מה ניתן לעשות במצב כזה. עלי להשלים ברזל אך עקב תופעות לוואי קיימת בעיה ליטול אותו. תודה רבה.

29/06/2014 | 12:22 | מאת:

שלום סתיו, לצערי אין לי המלצות אחרות בנושא, מלבד לנסות לשפר בתזונה שלך ואכילה של מזונות עשירים יותר בברזל או להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה,דנה

27/06/2014 | 23:22 | מאת: קובי

האם צריך לקחת את הארגינין אורניטין בשילוב המולטי ויטמין היומי המומלץ . בברכה , ותודה מראש !

28/06/2014 | 06:53 | מאת:

שלום קובי, לא ברור לי למה אתה צריך אי אילו מהתוספים הנ"ל. ובכל מקרה אין לי מידע מדעי בנושא. בברכה,דנה

27/06/2014 | 16:20 | מאת: עשב חיטה

1- כמה קלוריות יש ב 100 גרם של עשב חיטה? 2- אם אין לי מסחטה? אייך אני יכולה לצרוך את עשב החיטה? שמעתי שלא לאכול את העשב כי הסיבים עלולים ליצור חסימה במעיים ושאם אין מסחטה אז יש ללעוס כמות קטנה בפה, לבלוע את המיץ שנוצר ולירוק את הסיבים שנשארו- אם כך אז מהי הכמות המומלצת ליום? כמה עשב חיטה בצורה כזאת עלי לצרוך ביום? תודה

28/06/2014 | 06:57 | מאת:

שלום, אין לי מידע לגבי אופן הצריכה, כי אין שום המלצה מדעית לצרוך עשב חיטה או הוכחה שהוא יעיל למשהו בכלל. יש כ- 20 קק""ל ב-100 מ"ל מיץ עשב חיטה. בברכה,דנה

27/06/2014 | 15:04 | מאת: רונן

שלום מה ההבדל בין התכשירים קונסיל לנורמלקס? אני מבין שקונסיל זה גם בריא באופן כללי בגלל הסיבים, האם גם לנורמלקס גם יש ייתרונות בריאותיים או שזה פשוט תכשיר לעצירות לטיפול זמני? האם ניתן ומומלץ ליטול קונסיל ו/או נורמלקס באופן קבוע? אציין שאין לי עצירות משמעותית, אך היציאות לא רכות, לעיתים עלי להתאמץ, וכן אני סובל קצת מטחורים. תודה

28/06/2014 | 07:00 | מאת:

שלום רונן, קונסיל זו אבקה מסיב שנקרא פסיליום. הסיב הזה יעיל גם ליציאות וגם לתחושת שובע, אבל חשוב לשתות איתו הרבה. נורמלקס זה מרכיב מרוקן אחר, לא סיב, אלא עובד בעיקר על כוח אוסמוטי. שניהם לא אמורים לגרום להתמכרות או הרגל. אולי לפני שלוקחים תוספים, תעשה שינוי בהרגלי התזונה ואורח החיים, זה עלול להיות מאוד משמעותי. בברכה,דנה

26/06/2014 | 21:13 | מאת: עדי

שאלות לגבי תוסף התזונה - קונגאק שנמכר ברשתות טבע ופארם: 1. האם אבקת קונגאק יכולה לסייע לתהליך של ירידה במשקל / הרגשת שובע? 2. והאם יש לה יתרונות בריאותיים? או שהיא מסוכנת לבריאות? תודה

28/06/2014 | 07:02 | מאת:

שלום עדי, הואיל ומוצר זה לא נחקר, כולל הסיב שנמצא בתוכו, אין לי מידע אמין ונחקר בנושא. בברכה,דנה

25/06/2014 | 20:23 | מאת: שיר

שלום! היום נשנשתי בסביבות 10 אגוזי ברזיל (פעם ראשונה שאני אוכלת את זה), במקרה גיליתי באינטרנט שאסור לצרוך יותר מ-2 ביום. האם זה יכול להזיק לי ואם כן, מה אפשר לעשות כדי לנטרל את הרעילות של זה? תודה רבה!

שלום שיר, ההמלצה עומדת על אחד ליממה ולא יותר מ-2. בכל מקרה לא יקרה כלום צפעם אחת, הבעיה אם זה קורה על בסיס יומי, אז עלולה להיות הרעלה של סלניום. בברכה,דנה

28/06/2014 | 13:37 | מאת: שיר

שמעתי שאם הצבע של האגוזים לא אחיד (מבפנים) כנראה שהם מעופשים ולא ראויים למאכל. קניתי אגוזי ברזיל, לקחתי אגוז אחד ונתתי בו ביס. הצבע לא היה 100% אחיד אבל לא משהו מאוד מורגש. מה שכן שמתי לב זה שבאמצע האגוז היה "גוש" קטן כתמתם בעל מרקם מחוספס. האם זה עובש? מה הסכנה באכילת אגוזים מעופשים? המון תודה לך!! שיר

25/06/2014 | 14:09 | מאת: מישהי

קראתי כמה מחקרים באינטרנט על קפה ירוק. ודיי התרשמתי שהתוצאות הן אמינות מכיוון שאף יצרן לא עמד מאחוריהן. באופן עקרוני, בכולם נטענת הטענה שפולי הקפה הירוק מכילים חומצה כולוגרנית ושהיא מסייעת להרזיה. רציתי לדעת, מה אתן חושבות על שימוש בקפה הירוק לצורך ירידה במשקל. כמו כן, זה לא סוד שפולי הקפה הירוק הם גם מאוד בריאים ומכילים נוטריינטים.

26/06/2014 | 15:31 | מאת:

שלום, בחיפוש מעמיק אחר מאמרים מדעיים או מחקרים ראויים לציטוט, לא מצאתי כל עדות ליתרונותיו המוכחים של קפה ירוק. בברכה,דנה

28/06/2014 | 09:01 | מאת: מישהי

באמת? זה מאוד מוזר מכיוון שאני כן מצאתי מחקרים שהתפרסמו בזורנלים רפואיים והציגו תוצאות מוכחות. החיפוש אחר מאמרים מקצועיים מאוד פשוט. הלכתי לgoogle scholar ובחיפוש את רושמת green coffee bean או clorogenic acid או GCA effects on weigh lose וכו.. וב abstract או ב highlights החוקרים מפרסמים את עיקרי וממצאי המחקר. כך שכן התרשמתי מהממצאים. וכמו כן, את תווכחי לדעת שהמון מחקרים נעשו בהקשר של פולי קפה ירוק וירידה במשקל. לא היו חוקרים את זה כך אם לא היה שם כלום אם בכל זאת תתרשמי מהמחקרים, אשמח לשמוע חוות דעת של מישהי מקצועית ואם מומלץ או לא מומלץ לשלב בתזונה. אני מאוד רוצה להשתמש בזה אך לא יודעת באיזה יצרן לבחור יש יותר מידי וחלקם הגדול של היצרנים אינו אפקטיבי כלל או אפילו מסוכן.

24/06/2014 | 18:52 | מאת: מישהי

שלום, אומרים שמתח נפשי וחרדות מביאים לירידה במשקל בגלל שהם גורמים לחוסר תאבון. לאחרונה הייתה לי תקופה לחוצה, שבמהלכה הייתי ימים שלמים בלחץ וחרדה ללא הפסקה - דפיקות לב מהירות וכל יתר התופעות. למרות זאת אכלתי כרגיל, אולם ירדתי במשקל. רציתי לדעת האם ייתכן שמצב של לחץ כזה יכול לגרום לירידה גם אם לא מפחיתים בכמות האוכל. האם אפשר להגיד שבמצב כזה, של דפיקות לב מהירות וחשש, הגוף שורף יותר קלוריות משום שזה סוג של "מאמץ", ולכן נגרמת ירידה במשקל למרות שאין שינוי בתזונה? תודה,

25/06/2014 | 09:27 | מאת:

שלום, איני יכולה לומר בוודאות מהי הסיבה, אבל קרוב לוודאי אכלת פחות. בברכה,דנה

23/06/2014 | 21:15 | מאת: עופר

כבר כמה חודשים בכל יציאה יש לי שלשול. לא ממש עם מים ולא כמו בקלקול קיבה שרצים כל רגע לשירותים אלא פעם ביום ולפעמים פעמיים ופעם בהרבה זמן גם שלוש פעמים ביום. לרוב פעם ביום. שמתי לב שביום אני לא אוכל מזון מעובד וגם מזונות גולמיים מסוימים זה לא קורה, אבל קשה להבין בדיוק איזה מזון ואיזה חומרים מעובדים. כי אחרת אצטרך לצום ולא יהיה לי מה לאכול כדי לבדוק. עברתי בדיקות דם גסטרו וגם לשלילת חיידקים והכל תקין. האם זה מתאים לבדיקת אלרגולוג? אני מדגיש רגישות למזונות שונים וחומרים תעשייתיים אבל לא אלרגיה. תודה.

שלום עופר, דיאטנית מנוסה יכולה לעשות איתך את הבירור הנ"ל, וייתכן ומדובר במעי רגיז, שלא ניתן להוכיח או לשלול בבדיקות גסטרו ממש. מעבר לכך, אפשר לפנות למומחה לאלרגיות, אבל לרוב אלרגיה ורגישות למזון נראית בבדיקת גסטרו. בברכה,דנה

24/06/2014 | 13:03 | מאת: עופר

האם גם בדיקת רגישות ללקטוז נראית בבדיקת גסטרו? כי הגסטרו נתן רק בדיקות דם ששמן לא מוכר ואין שם בדיקות של רגישות למזון. תודה.

אני כבר לא רואה את זה לא עושים את זה יותר ?

שלום, פנה למפעל המייצר. בברכה,דנה

23/06/2014 | 13:02 | מאת: ד.ז.

שלום רב! אני בת 60, לפני כשבוע התגלתה אצלי היפרקלמיה, מה מותר לי לאכול? בעיון באינטרנט ראיתי רשימות ארוכות של מה שאסור לי....ברצוני לציין שיש לי גם חסר בלקטוז. בברכה, ד.ז.

23/06/2014 | 13:28 | מאת:

שלום, ראשית יש לברר את הסיבה להיפרקלמיה- האם הבדיקה חוזרת על עצמה? האם יש לך בעיה כלייתי? האם את נוטלת תרופות כרוניות? כמה היתה הרמה? זה לא ישר מבדיקה אחת ללכת ולבצע שינוי תזונתי, ובטח ובטח לא במסגרת פורום. פני לרופא המשפחה להמשך בירור, דיאטנית בקהילה, במידה ואכן הבדיקה אמיתית. בברכה,דנה

קיבלתי הנחייה להרבות במאכלי קטניות ולהמעיט במאכלים שיש בהם סירופ תירס, אפשר לקבל רשימה של מאכלים משני הסוגים?

שלום רפי, מאכלים עם סירופ תירס ניתן לזהות עפ"י רשימת הרכיבים על המוצר. יש הרבה כאלה, כגון משקות ממותקים, ממתקים ועוד. קטניות- שעועית, עדשים, אפונה, פול, חומוס. בברכה,דנה

24/06/2014 | 11:07 | מאת: רפי

שעועית ירוקה נחשבת קטניות? באפונה יש יותר ליזין או ארגינין?

22/06/2014 | 15:43 | מאת: גלית

שלום ,אני לא ממש יודעת מאיפה להתחיל אף פעם לא כתבתי בפורום :) הבת שלי בת 8 חודשים כמעט כפי שציינתי. התחלתי איתה את שלב הטעימות מגיל 4 וחצי חודשים התחלנו מירקות (כמעט כל סוג) ואז גם בגן התחילו לתת לה בהדרגה. לפני מספר ימים פנתה אליי המטפלת שלה בגן ואמרה לי שהילדה לא רגועה אחרי שעתיים היא כבר שוב רוצה עוד לאכול וזה לא הגיוני לילדה בגילה, אמרה שעליי להתייעץ עם טיפת חלב שלא יהיו לה הפרעות אכילה (נחרדתי לשמוע דבר כזה בכלל). העניין הוא שבסופי שבוע שישי שבת התזונה שלה לגמרי בשליטתי והסברתי לה שאני לא נתקלת בשום בעיה! חשוב לי לציין כי מאז הטעימות ועד היום... הבת שלי כבר התנסתה במגוון רחב מאוד של מאכלים והיא כבר אוכלת אותם כאשר נמצאת איתי. לדוגמה למשל של תפריט בשבת... בבוקר תמ"ל 180 מ"ל, בארוחה הבאה מקבלת מנת פירות יפה, הארוחה שאחרי מקבלת מנת מרק ירקות טחון עם עוף וקוסקוס וסוג קטניות כלשהו או למשל פסטה לתינוקות עם עוף טחון ורוטב עגבניות, בארוחה שאחרי מקבלת ביצה מקושקשת עם גבינה או קוטג', ובארוחה האחרונה לפני השינה מקבלת שוב 180 מ"ל תמ"ל יחד עם דייסה של מטרנה מעורבת. כמובן שזוהי רק דוגמה אני משתדלת מאוד לגוון לילדה באוכל. וכמובן שלפעמים אם אנחנו בטיול או משהו יוצא שאני מחליפה ארוחת מוצקים אחת בבקבוק. כך שלדעתי הלא מקצועית בכלל!! הילדה שלי אוכלת בבית מצויין! המטפלת שבה על דבריה גם ביום שאחרי, וביום שאחריו ובינתיים חשבתי לעצמי מה יכולה להיות הבעיה? אז סדר יום האוכל אצלהם בגן - אני מביאה את הילדה אחרי שכבר אכלה בקבוק של בוקר בבית, הארוחה הבאה בגן היא מנת פירות אותה אוכלת בשמחה והארוחה הבאה היא מרק ירקות אותו היא מסרבת לאכול מעבר לכמה כפיות בודדות. חשבתי לעצמי ואמרתי להם בהסתמך על היכרותי עם התזונה שלה בסופי שבוע שכנראה המרק לא טעים לה. יש לציין כי בגן לא מתבלים כלל את האוכל פרט לסלרי למשל שום ובצל אותם מוציאים לפני הטחינה - מה שאני עושה גם בבית אך גם מוסיפה מעט תיבול מתוך מחשבה כי הילדה צריכה לאכול ממאכלי הבית. הסברתי להם כי בהתחלה גם לי הייתה בעיה עם המרק - הבת שלי הייתה יורקת עליי את האוכל ולא מוכנה בשום פנים ואופן לבלוע כפית. עד שעשיתי נסיון ותיבלתי מעט - נסיון שלאחריו הילדה טרפה את הצלחת. הסברתי והצעתי להם להמליח מעט.... מאז ההצעה שלי ועד היום - לא בוצע שום דבר והילדה לא אוכלת מספיק ירקות ולכן לא שבעה ולכן משלימים לה עם עוד בקבוק. דבר נוסף חשוב לציין הוא כי ביום שבו היא בגן יוצא כי היא מקבלת במהלך היום 4 בקבוקים (2 מתוכם בגן). ולפי דעתי זה דבר שפוגע בתזונת הבת שלי כיוון שאמצע שבוע וסוף שבוע זה משהו אחר לגמרי מבחינת התפריט שלה. מאוד מפריע לי ואני מרגישה שלא מספיק תזונה שכזו כאשר היא בגן. אשמח לתשובה מכם כיוון שאני קצת מתוסכלת ושוקלת בעקבות כך ממש להחליף גן (הרי מאוד נוח לדחוף בקבוק וזהו). ההרגשה לא נעימה גם וההתייחסות לנושא הזה תוך הטלת ה"אשמה" על כך שהילדה רעבה תוך פרק זמן מאוד קצר עליי.

גלית שלום! ראשית מאוד חשוב לי לחזק אותך! ניכר שאת מקדישה מחשבה ותשומת לב לתזונתה של בתך ובהחלט נראה לי שאת פועלת נכון. כמה דגשים שאני יכולה להוסיף שאולי יעזרו (ואולי לא...). 1. אכן לא רצוי ולא מומלץ להוסיף תבלון בגיל הזה. יחד עם זאת מותר להפעיל שיקול דעת וגמישות... 2. אפשר וכדאי לבחון האם הילדה תענה יותר למרקם מעוך ולא טחון. מצרפת לינק שמבהיר זאת ויזואלית (תתייחסי לתמונות, פחות למלל...): http://www.ngala.com.au/You-and-Your-Family/Babies-3-12-months/About-Nutrition-for-Babies-3-12-months/Introducing-Solids/Introducing-Solids-Guide ממליצה גם לתת לה כפית לאחוז בעצמה (זה יעזור לתחושת השליטה והעצמאות). בין לבין אפשר גם להאכיל. 3. אני מאוד ממליצה, בלי קשר לסיפור שלך, לתת כשעה אחרי ארוחה עיקרית, השלמה של בקבוק. כך ניתן לראות בהדרגה שככל שהאכילה של המוצקים מתקדמת, הילד משלים פחות תמ"ל, וכשמגיעים לכ - 30 מ"ל, אפשר להפסיק את הבקבוק. מהניסיון עם הילדים הפרטיים שלי, ההשלמה של צהריים הגיעה גם עד גיל 14-16 ח'. בברכה, נועה

22/06/2014 | 12:38 | מאת: דניאל

איזה חלב או מוצרי חלב יכול ליצרוך מי שיש לו רגישות ללקטוז ולקזאין. תודה דני

22/06/2014 | 12:57 | מאת:

שלום דניאל, אם יש לך אלרגיה לקזאין, אינך יכול לאכול מוצרי חלב בכלל. בברכה,דנה

21/06/2014 | 14:42 | מאת: איריס

האם זה בסדר לשים אבקת וניל בקפה?

21/06/2014 | 20:17 | מאת:

שלום איריס, אין מניעה. בברכה,דנה

21/06/2014 | 12:52 | מאת: מיכל

בעלי בן 64, רזה ובריא מטבעו (מלבד כולסטרול גבוה שגם בטיפול תרופתי נשאר כזה), החל בשנה האחרונה להעלות במשקל, ממשקל של 74 עלה ל- 79, כאשר רובו של המשקל נצבר באזור הבטן. לכן הוריד מכמויות הסוכר, עברנו לתזונה של הרבה ירקות ולחם מלא כמו גם הורדה בבשר האדום ומתוקים למיניהם. הדבר אינו יעיל והמשקל ממשיך לעלות. חשוב להוסיף שעבודתו אינה משרדית והוא מוציא הרבה אנרגיה במהלך יום העבודה ובשבתות נוהג לרכב על אופנים או לשחות בבריכה. כמו כן, ישנה הזעה רבה יותר מהרגיל. כיוון שהשומן הבטני וההזעה מדאיגות (אותי, כמובן) ברצוני לדעת מה מומלץ וכדאי לעשות מבחינה של התיעצות רפואית, שינויים בתפריט וכו. תודה

21/06/2014 | 20:19 | מאת:

שלום מיכל, קודם כל יש לבצע בירור לגבי ההזעות המרובות. לגבי העליה במשקל ], במידה ואין הסבר רפואי. פנו לייעוץ אישי אצל דיאטנית. בברכה,דנה

21/06/2014 | 21:51 | מאת: מיכל

20/06/2014 | 09:03 | מאת: גל

שלום רב האם חלבון סויה מהווה מקור לחלבון מלא המספק את כל חומצות האמינו החיוניות?ברוב המקומות קראתי שכן אך יש תזונאים שטוענים שהוא לא מלא...יש תשובה חד משמעית? תודה!

20/06/2014 | 10:28 | מאת:

שלום גל, כפי שאמרת, יש חילוקי דעות בנושא, שכן יש כמה דרכים להסתכל על חלבון ועל איכותו הביולוגית. ויש הבדל בין נוכחות כל ח.א. החיוניות לבין זמינותם לגוף. אז יש הטוענים שסויה חסרה באופן חלקי מתיונין וחלק טוענים שגם אם קיימת הזמינות נמוכה יותר, נניח בהשוואה לביצה או מי גבינה. בכל מקרה אנחנו אוכלים חלבונים מהרבה מקורות, כך שגם אם סויה אינה חלבון מלא במלוא מובן המילה, אכילה של מזונות אחרים, כגון דגנים, תשלים את החסר. בברכה,דנה

19/06/2014 | 23:14 | מאת: א

שלום רב. התחלתי לא מזמן לאכול שיבולת שועל(קוואקר דק)שאני קונה בחנות של אוכל אורגני.אני אוכל את השיבולת עם דייסה. בהתחלה התחלתי עם חצי כוס חד פעמית ולאט לאט עליתי לצריכה של כוס וחצי ליום.זה פשוט גם טעים וגם בריא. רציתי לדעת אם יש איזו שהיא הגבלה לצריכה יומית של שיבולת שועל? עד כמה מותר לאכול ביום?או שאין שום הגבלה? תודה אבי

20/06/2014 | 10:30 | מאת:

שלום, אין מגבלה מסויימת, אבל כמו כל דבר בחיים, הכל במידה. בברכה,דנה

20/06/2014 | 11:42 | מאת: אבי

אז,האם כוס וחצי שבולת שועל ליום, של כוס חד פעמית של מים מינרלים זו כמות סבירה?

19/06/2014 | 21:21 | מאת: אריאל

אהלן כולם למי שזוכר לפני כמה חודשים פתחתי אשכול שאני רוצה להוריד במשקל( http://www.askpeople.co.il/ques stion.php?cid=110&am... ) אז הצלחתי, ירדתי מ70-71 ל65-66, אבל אני עדיין לא מרוצה :( איך אני מצליח להוריד את אחוז השומן בגוף,להיות במאזן קלורי שלילי? אני 1.70 שוקל 65-66 ועדיין יש לי שומן בבטן התחתונה וקצת בירכיים,אני לא מרוצה מהגוף שלי בכלל, איך אני מוריד את זה בלי תרגילים, אם זה אפשרי בכלל? אגב אני עושה כל יום הליכה עם הכלב פעמיים ובקרוב יתחיל לסוע באופנעיים. זה התפריט שאני אוכל במשך היום בבוקר:כוס קורנפלקס, כוס(בגודל כוסית קפה שחור)של צימוקים עם חמוציות ומעדן. צהריים: 2 טוסטים(4 חתיכות) של לחם קל עם חביתהדבשטונהגבינהחומוס ערב-ארוחה מבושלת: קוסקוסאורזספגטיפתיתים עם עוףפסטרמהקציצות ממתק אחד ביום (שאני עכשיו מתכוון לא לאכול כל יום) לילה(עד 11): אוכל עוד 2 טוסטים(4 חתיכות) של לחם קל עם חביתה/דבש/טונה/גבינה/חומוס לפעמים במקום טוסט בא לי לאכול חטיף אנרג'י או מעדן( ששווים אגב בקלוריות לטוסט עם ממרח כלשהו) זה סבבה? או שעדיף לי לאכול טוסט? למרות שעכשיו אני יחסית רזה ההיתי רוצה להוריד ל60-62 קילו כי אני עדיין מרגיש שמן וגם הרבה בגדים לא יושבים עליי יפה ואני נראה שמן, במיוחד בתמונות, אבל גם במציאות, איך אני מצליח להוריד עוד? אני מרגיש שקצת נתקעתי עם המשקל, ואגב אם אני אוכל כמעט חצי שקית קטנה של קוסקוס בתור ארוחה כמעט כל יום זה משמין?

20/06/2014 | 11:00 | מאת:

שלום אריאל, התשובה מאוד פשוטה, אתה חייב לשלב פעילות גופנית כדי לעצב ולחטב את הגוף, אין מנוס מכך. שינוי תזונתי לא יעשה אותך שרירי יותר ולא יעצב את רקמת השומן והשריר לבד. בברכה,דנה

18/06/2014 | 18:20 | מאת: ליאן

אני בתקופה של ירידה במשקל ואני ממלצרת לפחות 3 פעמים בשבוע אני אוכלת בבוקר ביצה קשה או אבוקדו עם לחם קל ביניים פרי בצהריים חזה עוף בתנור בשר כלשהו לא מטוגן וביניים פרי ובערב סלט עם טונה אני ממלצרת ואני לא יודעת מה לאכול בהפסקה של 11 בלילה האם מותר לי לאכול את ארוחת הערב הסלט טונה ב11 בלילה או שזה יגרום לי להיתקע במשקל? אני מתחילה למלצר ב6 וחצי ועד 11 וחצי בלילה בערך לא אוכלת חזור

19/06/2014 | 12:34 | מאת:

שלום ליאן, בעיקרון, כל עוד את שומרת על מסגרת קלורית מתאימה יחד עם פעילות גופנית, זה לא אמור לשנות במיוחד השעה, כי הגוף מסוגל להסתנכרן בהתאם מבחינה מטבולית. אחרת היינו מצפים לראות השמנה של 100% בקרב עובדי משמרות ארוכות יותר כגון רופאים ואחיות. בברכה,דנה

18/06/2014 | 17:22 | מאת: אריאל

לפעמים לאחר הבישול (ולא לפני הבישול) תוך כדי שאוכלים שוקיים אז רואים ככל שחותכים את השוק כלפי פנימה שחלק קטן של העוף הוא שחור וכך גם העצם. לא שמים לב שהשוק בתוכו שחור כשעוד לא חותכים או מתחילים לאכול. העצם שחורה מבחוץ לאחר הבישול ולא צריך לחתוך אותה כדי לראות את זה. לשוקיים יש טעם רגיל וגם ריח רגיל לפני ואחרי הבישול. האם מותר לאכול ככה?

שלום אריאל, למיטב ידיעתי כן. תהליך ההשחרה הוא כנראה השחמה . בברכה,דנה

17/06/2014 | 08:42 | מאת: אנה

רציתי לשאול, האם ניתן ללמוד לתעודה בתזונה ולאחר מכן להתקבל ללימודי תואר ראשון במדעי התזונה ללא פסיכומטרי?

17/06/2014 | 12:38 | מאת:

שלום אנה, אין לי מידע בנושא. פני למוסדות עצמם. בברכה,דנה

16/06/2014 | 18:20 | מאת: יורם

היי אני בן 16 ויש לי שאלה לגבי אבקת חלבון יש לי בבית אבקת חלבון של 6 סוגי חלבון -- ** וביהם חלבון סויה ** -- וקראתי מאמר ורשום שם שחלבון סויה פוגע וגדילה ובכללי זה לא טוב חלבון סויה ורציתי לשאול עם אני ישתה את האבקה פעם אחת (בלון אחד 2 קילו) ויותר בחיים אני לא ישתה יכול לקרות לי משהו ?

17/06/2014 | 12:39 | מאת:

שלום ויר, לא יקרה שום דבר, אבל באמת שום דבר. זה חסר טעם מכל ההיבטים. בברכה,דנה

16/06/2014 | 16:42 | מאת: מנחם

שלום דנה ,הקייל עשיר בנוטריאנטים רבים ובכמות גדולה..אם אוכל סלט מגוון שכולל גזר וסלק האם זה לא יהיה דומה "לפצצת הביאות" ,לקייל ? תודה מנחם

16/06/2014 | 16:51 | מאת:

שלום מנחם, כל מזון או ירק שונה במהותו. לעולם לא תגיע לאותו הרכב. בברכה,דנה

15/06/2014 | 11:50 | מאת: ורד

בבדיקות דם שעשיתי התגלתה אנמיה חריפה - המגובלובין סביב 12 ופריטים מאוד נמוך. קיבלתחי כדורי ברזל מהרופאה - פריפול - אבל זבה גרם לי לעצירות קשה (בכללי יש לי נטייה לעצירות). האם ברזל של סולגאר יעיל וגורם פחות לעצירות. המלצות נוספות מה ניתן לעשות לטיפול באנמיה.

15/06/2014 | 12:20 | מאת:

שלום ורד, ראשית, המוגלובין 12 לא נחשב לאנמיה חריפה או קשה כלל וכלל. שנית, יש הרבה סוגים של ברזל, כל אחד עם הסבילות שלו. פשוט לנסות ולראות כיצד מגיבה. בברכה,דנה

14/06/2014 | 22:46 | מאת: דון

חבר שלי עשה שקשוקה ואחרי יום התחילו לי ולו כאבי בטן חזקים ולו גם חום עכשיו הוא סיים מחלה ממושכת של דלקת ריאות עם חום של שבועיים ואישפוז של יומיים בקיצור גיליתי שהביצים היו פגי תוקף של חודש!!! בקירור

14/06/2014 | 22:51 | מאת:

שלום דון לרוב הרעלת מזון מתרחשת תוך שעות לא אחרי יממה ולרוב לא מלווה בחום. ייתכן ומחלה ויראלית שונה. פנו בכל מקרה לרופא המשפחה. בברכה,דנה

13/06/2014 | 17:00 | מאת: שחר

כמה יוד יש בעלי מנגולד? תודה

14/06/2014 | 15:28 | מאת:

שלום שחר, בטבלות שיש ברשותי אין מידע בנושא. בברכה,דנה

13/06/2014 | 16:27 | מאת: נבטים

כמה קלוריות יש ב 100 גרם של: 1- נבטים של ברוקולי 2- נבטים של צנונית 3- נבטים של חמניות תודה

14/06/2014 | 15:30 | מאת:

שלום, בכולם יש כ- 30 קק"ל ל- 100 גר'. בברכה,דנה

13/06/2014 | 16:24 | מאת: גרגיר נחלים

חיפשתי בעדן טבע מרקט נבטים של גרג נחלים ומצאתי במקרר קופסא קטנה שרשום עליה "נבטי גרגיר". האם זה המוצר? חששתי לקרנות שמה לא אקנה משהו אחר ושאלה נוספת- מה היתרונות תזונתיים והבריאותיים של נבטים אלו? כמה קל ל 100 גרם מוצר ? תודה

14/06/2014 | 15:33 | מאת:

שלום, אכן מדובר באותו מוצר, בערבית ג'רג'יר. יתרונות מיוחדים אין, אולי יותר עשיר בויטמין c, אבל צריך לאכול הרבה ממנו. בברכה,דנה

12/06/2014 | 16:01 | מאת: נבטי חילבה

קלוריות יש ב 100 גרם נבטי חילבה? אלו שקונים בעדן טבע מרקט שנמצא בקופסות קטנות במקררים :) תודה

14/06/2014 | 15:34 | מאת:

שלום, בכל הנבטים יש כ- 30 קק"ל ל- 100 גר'. בברכה,דנה

12/06/2014 | 12:04 | מאת: מלי

רכשתי קפה ירוק טחון ממש כמו קפה שחור טחון ששותים רגיל זה טבעי לגמרי רציתי לברר האם זה באמת מרזה כמו שרושמים ומתי לשתות אותו לפני האוכל או אחרי וכמה זמן לפני וכמה זמן אחרי?

12/06/2014 | 12:45 | מאת:

שלום מלי, אין הוכחות לכך שמרזה. בברכה,דנה

10/06/2014 | 21:50 | מאת: יוסי

אני יוסי בן 26 שוקל 49 גובהה 1.67 נוטל תרופות קבועות כמו: למיקטל,טגרטול,וקלונקס ואני רוצה לקנות אבקה לעלייה במשקל...הציעו לי אבקה שנקראת iso gro62 האם כדאי או לא מדובר באבקה מבוססת על חלבוני מי גבינה 100% איזולאט ללא גלוטן (אני אוכל דברי חלב לא רגיש) מכילה: חלבון,שומן,גלוטמין,bcaa,אנרגיה חלבונים פחממות סיבים תזונתיים שומנים חומצת שומן רווי0 חומצת שומן טראנס0 כולסטרול נתרן סידן להשתמש או לא?

11/06/2014 | 14:38 | מאת:

שלום יוסי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, על כן איני יכולה להמליץ. בברכה,דנה