פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
17/12/2007 | 23:18 | מאת: גילה

"טיפ קטן: אכלו את הסלט בסוף הארוחה (למרות שמקובל דווקא להתחיל עם סלט). למה? לסלט יש אפקט מרגיע לתאבון, ועדיף שזה יגיע עם תום הארוחה, הסלט מנטרל את הטעם בפה, ומבחינת איזון רמות סוכר: פירוק ועיכול הפחמימות בגוף יתבצע באיטיות יותר כשהסלט ייאכל בתום הארוחה. כך נרגיש שבעים יותר לאורך זמן." האם סלט בסוף הארוחה יש לו הפקט מרגיעה.. פירוק הפחמימות בגוף יעשה באיטיות???

18/12/2007 | 09:19 | מאת:

שלום גילה, האימרה שצטטת נחמדה אך אין לה סימוכים מדעיים ולכן לא אוכל לענות לך על שאלה זו. לי לא ידוע על אפקט שכזה. בברכה, דנה

17/12/2007 | 23:11 | מאת: בני

האם גרון הוד (ובכלל גרון)נחשב לחלק שמן ( אני נוהג להרתיח אותו לפני שאני מוסיף למרק )

18/12/2007 | 09:26 | מאת:

שלום בני, תרומת השומן הינה בעיקר ממח העצם שבעצמות המתפרקות ולא בבשר עצמו. לכן אם אוכלים את הגרונות עצמם ישנה עליה בכמות השומן הנצרכת. בברכה, דנה

17/12/2007 | 22:52 | מאת: גודל מנה

איןלי משקל בבית איך אני יכולה לדעת בערך כמה זה 150 גרם חזה עוף

18/12/2007 | 09:27 | מאת:

שלום גילה, כשאת הולכת לקנות חזה עוף בקשי מהקצב שישקול לך חתיכה של 150 גר' וכן תוכלי לראות מה זאת מנה. אפשרות שניה, 150 גר' חזה עוף נראים בערך כמו גודל כף היד שלך כשהיא פתוחה. בברכה, דנה

17/12/2007 | 22:24 | מאת: דליה

אני חושבת שהגעתי למשקל יעד א. איך יודעים שמגיעם למשקל יעד ב. איך שומרים על המשקל אחרי הגעה למשקל יעד (אם אני ממשיכה אם אותו תפריט אני אמשיך לרדת במשקלה)

18/12/2007 | 09:26 | מאת:

שלום דליה, לשם כך עליך לפנות דליאטנית קלינית לייעוץ אישי. ייעוץ שכזה בלתי אפשרי במסגרת פורום זה. בברכה, דנה

17/12/2007 | 17:00 | מאת: סימן טב

שלום האם תוכלי להסביר מהו שומן מסוג MCT? האם חולה שיש לו בעייה בספיגת שומנים צריך להימנע משומנים? האם תוכלי להתייחס לתזונה מתאימה לבעייה מסוג זה? תודה

17/12/2007 | 18:48 | מאת:

שלום, שמן MCT הינו שמן המכיל טרגילצרידים בעלי אורך שרשרת פחמנים בינונית. בתזונה עושי שימוש בשמן זה כאשר ישנה בעיה בספיגת שומן או כאשר רוצים דיאטה מסויימת הנקראת דיאטה קטוגנית. בניגוד לשאר השומנים שמן זה אינו צורך מלחי מרה לסםיגה ונספג ישירות לדם ולא דרך דרכי הלימפה.אם לאדם יש בעיה בספיגת שומנים צריך להבין מה הסיבה לבעיה ואז להחליט כמה שומן לתת. אין בכל מקרה שום אפשרות לתת דיאטה ללא שומן שכן יש צורך מינמלי לספק חומצות שומן חיוניות וויטמינים מסיסי שומן. אני אשמח להתייחס לבעיה אם תיתן לי יותר אינפרומציה. איני מכירה הרבה אנשים אשר אינם מסוגלים לספוג רק שומן, צריכה להיות בעיה נוספת, מה הרקע לבעית הספיגה. בברכה, דנה

17/12/2007 | 15:56 | מאת: נועה

שלום דנה, למי ולמה נותנים דיאטה דלת פורינים?

17/12/2007 | 18:37 | מאת:

שלום נועה, דיאטה דלת פורינים נותנים לאנשים עם חומצת שתן גבוהה המתבטאת בגאוט או באבני חומצת שתן בכליה. פורינים הם מרכיבים של ה-DNA ואלו בפירוק תורמים לעליה בחומצת שתן ולכן עושים דיאטה דלת פורינים להורדת חומצת שתן. בברכה, דנה

17/12/2007 | 14:11 | מאת: צילה

האפ יש הגבלות על פעילות גופנית לסובלים מריפלוקס ובקע סרעפתי? למשל- כפיפות בטן שכיבות סמיכה וקפיצות

17/12/2007 | 14:39 | מאת:

שלום צילה, באופן עקרוני לא, אך חשוב שאלו יעשו לפחות 2-3- שעות לאחר הארוחה. בברכה, דנה

17/12/2007 | 11:43 | מאת: אלעד

אם אני אוכל בארוחה אחת 5 ירקות שונים בצבעים שונים ליום זה בסדר? או שאני צריך לפצל אותם? העדפה שלי זה לגמור את ה5 ירקות בבת אחת.יש לציין שאני כמובן מוסיף שמן זית שהויטמינים יספגו ומוסיף לימון שהמינרלים יספגו..

17/12/2007 | 12:20 | מאת:

שלום אלעד, אין הוכחה מחקרית שבדקה מה יותר עדיף. בכל מקרה עדיף לאכול מאשר לא לאכול כלל, ואם כך נוח לך, אז תמשיך. בברכה, דנה

17/12/2007 | 07:59 | מאת: אדיר

שלום דנה. אני מעונין בטבלאות תזונתיות מפורטות (יותר מאשר בספר תזונת האדם של גוגנהיים, והספר של אילני). כאלה המכילות פרטים גם על הפירות שחדרו לשוק מאוחר יחסית, כאנונה וכדו', ואף על תבלינים כקנמון וכו'. טבלאות המפרטות את סוגי הדגים השונים, ולא כותבות רק על הדגים הנפוצים ביותר. והנותנות פירוט על כל המינרלים (ולא רק על ברזל וסידן ומגנזיום). חשוב לי למשל לדעת כמה כספית יש בדגים השונים למיניהם, ואני מקבל תשובות כלליות וסותרות. כמו "רק לא דגים גדולים", ומאידך "לא מקרל" (ואפילו שהוא דג קטן בהרבה מדגים אחרים שהמליצו לי עליהם, כסלמון).

שלום אשיר, מצרפת קישור של אתר אמריקאי המפורט ביותר. לא תמצא שם מידע על כספית, כי זה לא תלוי הדג אלא תלוי המים בו נתפס. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ בברכה, דנה

16/12/2007 | 22:54 | מאת: יוסי

שלום דנה בן 63 ,מתאמן במכון כושר, ארבע פעמים בשבוע.שוקל 78 ק'ג אני צורך חלבון לפי גרם לקילוגרם,אוכל כל יום(חוץ משישי שבת)בנוסף לירקות,כעשרה חלבוני ביצים שהם 60 גר' חלבון וקופסת טונה כ25 גר' חלבון שהם כ80 גר' חלבון. האם זו צריכה נכונה ,או שאני צריך להמעיט או להוסיף? תודה יוסי

17/12/2007 | 12:18 | מאת:

שלום יוסי, בחלבון ביצה אחד יש כ- 3 גר' חלבון לכן אתה צורך ר 30 גר' חלבון. בקופסת טונה ממוצעת יש כ- 25-30 גר' חלבון.+מזונות אחרים שאתה צורך אתה מקבל את ה- 80 גר' חלבון ליממה בקלות. אך מה לגבי בשר, מוצרי חלב, לחם,פסטות וכו' גם באלו יש חלבון. בברכה, דנה

18/12/2007 | 00:20 | מאת: יוסי

שלום דנה ביום ה 12/12 בשעה 16.38בתשובתך לדוד אמרת שבביצה יש כ6 גר' חלבון, איפה הטעות? תודה יוסי

16/12/2007 | 17:51 | מאת: יפית

אימי בת 61 1.68 שוקלת 40 ק"ג עד לפני כשנה היא היתה ניראת בסדר במשקלה מאז חלה הידרדרות נוראית פנינו לרופא משפחה שהפנה אותה למספר בדיקות ולא נימצא שום דבר תוצאות תקינות ברצוני לדעת מה עליי לעשות ולמי לפניות כי הרופא משפחהטוען שאין לו יותר בדיקות לתת לה. תודה על תשובה מהירה . ובנוסף אציין כי היא עברה בעבר טיפול בשניים עשתה תותבות בלסת התחתונה והיא בקושי שמה אותם , והיא אוכלת בסדר אך אינה עולה במשקלה אז אנני יודעת אם זה קשור לשיניים.

16/12/2007 | 19:25 | מאת:

שלום יפית, כדי לפנות לדיאטנית קלינית בקופת חולים כדי שתעשה הערכה תזונתית לאימך, היא תסתכל גם על הבדיקות, תראה מהי הצריכה היומית של אימך ותוכל להמליץ על העשרות במידת הצורך.שנית, תמיד אפשר לפנות לחוות דעת שניה של רופא אם את חוששת שהוא מפספס משהו. בברכה, דנה

16/12/2007 | 06:47 | מאת: ליאור

שלום! רציתי לדעת - מה השעה הכי חזקה/אקטיבית של מערכת העיכול - האם בשעות הבוקר (6-8)? או דווקא בצוהריים (11-12)? כי חלק אמרו לי בוקר חלק צוהריים... אבל זה סתם אנשים מהרחוב מה שנקרא... אני מחפש חוות דעת מקצועית.. (: ואגב האם השעות הללו הן ברות שינוי? ניתן למשל לשנות את השעה הכי חזקה של העיכול ל-2 בלילה אם עושים את הצעדים הדרושים לכך? או שאין מצב? בתודה ושבוע טוב שיהיה לכולם!

שלום ליאור, אין שעה יותר חזקה או פעילה, מערכת העיכול מתחילה לפעול בעצימות גבוהה יותר בבוקר וממשיכה עד לשינה בערב ולמיטב ידיעתי אי אפשר לשנות זאת, זה תלוי הורמונים. בברכה,דנה

ליאור לפי הרפואה הסינית יש לנו שעון ביולוגי בו אריבר מסויים "טעון אנרגיה" יותר מאחרים לפרק זמן של שעתיים. לגבי מערכת העיכול. המעי הגס מחמש בבוקר עד שבע הקיבה משבע עד תשע מעי דק מאחת עד שלוש כיס מרה מאחת עשרה ( לילה ) עד אחת לפנות בוקר ואחרי כן הכבד מאחת עד שלוש (לפנות בוקר)

15/12/2007 | 23:26 | מאת: בת שבע

אני בהתחלת ההריון ויש לי התקפי זלילה. התחלתי מחודש הראשון להיות עם עודף מישקל מה עלי לעשות?

16/12/2007 | 08:03 | מאת:

שלום בת שבע, פני לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

15/12/2007 | 10:30 | מאת: אורית 24

בזמן האחרון אני מרגישה תשישות וחוסר בשיווי משקל יש לי הרגשה שיש לי חוסרים בתזונה בעקבות הימנעות ממוצרי חלב ובשר . בשר איני אוכלת כי אני לא אוהבת , לא מסיבות אידיאולוגיות כולשהן ולחלב אני רגישה . אני אוכלת המון ירקות ופירות והמון אורז מלא ולבן , קינואה וירקות מבושלים . בזמן האחרון התחלתי להרבות באבוקדו וסלמון מתוך הנחה שהם ימלאו לי את החוסרים , אך יש לי הרגשה שזה הרבה מעבר לזה . תוכלו בבקשה להגיד לי מאיזה סוגי מזון עליי לאכול כדי להתחזק ? חלבונים וסידן , לא ? אז מהם המזונות המכילים כמות גדולה של חלבונים וסידן ? ומבחינת בשר - איזה בשר / עוף הכי כדאי לאכול על מנת להשיג b12 ולהתחזק ? וכנ"ל לגבי דגים - טונה וסלמון הם טובים לסידן ? חלבון הביצה טוב גם הוא? אינני בקיאה בנושא , אשמח אם תעזרו לי או תפנו אותי לאתר המסביר על אבות המזון וכד' .

15/12/2007 | 10:33 | מאת: אורית 24

15/12/2007 | 11:22 | מאת:

שלום אורית, מקור טוב לסידן הן מוצרי חלב, בעיקר חלב מועשר, גבינה צהובה וגבינה משולשת. ככל שהגבינה קשה יותר כך יש בה פחות לקטוז ואז את יכולה לסבול יותר את מוצר החלב. לרוב אנשים הרגישים ללקטוז מסתדרים עם יוגורט ביו,גבינה צהובה וגבינה משולשת כמקור לחלבון וסידן. גם טחינה וסרדינים מהווים מקור טוב לסידן. דגים ביניהם טונה וסלמון מהווים מקור טוב לחלבון וחומצות שומן חיוניות. מהבשרים עדיף הודו ובשר בקר כמקור לברזל, אבץ וויטמין B12. את יכולה לשלב קטניות, כוסמת, שבולת שועל כמקור לסיבים וויטמינים רבים. שניצל סויה אינו מזון בריאות מבחינתי. בברכה, דנה

14/12/2007 | 14:49 | מאת: יהודית

אחרי ניתוח כריתת רחם ידוע לי שההורמונים אינם מתפקדים כראוי ,האם יש צורך בתזונה מיוחדת כדי להימנע מעלייה במשקל ? מודה מראש

14/12/2007 | 14:57 | מאת:

שלום יהודית, אין תזונה מיוחדת, חשוב לשמור על דיאטה מאוזנת, דלת שומן, לשמור על משקל יציב ולעסוק בפעילות גופנית. יש לדאוג לקבל מספיק סידן בדיאטה בשל תהליך אוסטאופורטי מהיר יותר אחרי כריתת רחם ולהמנע מעישון. בברכה, דנה

13/12/2007 | 21:41 | מאת: עדי

האם מותר לי ליטול כמוסות אומגה 3 עם תוסף ברזל נוזלי (פלורידקס) ותפוז ? הכל יחד ? אני סובלת מאנמיה קשה והאם מותר לי לקחת 2 כפות של הנוזל ביחד - כי כתוב פעמיים ביום על האריזה . תודה מראש !

13/12/2007 | 22:12 | מאת:

שלום עדי, אני לא רואה בעיה בשילוב. לגבי המינום, פני לרופא. בברכה, דנה

13/12/2007 | 21:00 | מאת: רונה

אני יודעת שבכף טחינה יש 100 קלוריות. אבל יש כל מיני סוגים. את מכירה את הטחינה של אמארה שזה איזה 30 שקל ל75 גרם. וזה מונבט משומשום מלאה באבן כזה עושים את זה? ויש טחינה גולמית רגילה ויש טחינה גולמית שעושים אותה עם מים ויש ממרח שומשום מלא. אז כל אותם הטחינות גם הראשונה שכתבתי כולן 100 לכף? תודה

13/12/2007 | 21:26 | מאת:

שלום רונה, ב- 100 גר' טלחינה גולמית יש כ- 600 קק"ל, כי זוהי טחינה מרוכזת שלרוב מדללים אותה. בסלט טחינה ממוצע שקונים בשוק יש כ- 350 קק"ל ל- 100 גר', וכ- 70 קק"ל לכף. בברכה, דנה

14/12/2007 | 14:45 | מאת: רונה

אז זה אומר שבסלףף טחינה בכף יש 70 קלוריות ו יש 130 קלוריות בכף טחינה סמיכית יותר?

13/12/2007 | 18:31 | מאת: שמחה

זה בסדר אם אני ישתמש בבקבוק הפלסטיק ואמלא בו מים בלבד ואשתמש? אני חושבת שזה יעזור ולא רק זה, זה גם פחות יזיק בגלל שזה מים בלבד האפקט יעבוד?עלול לגרום נזק?

13/12/2007 | 18:50 | מאת:

שלום שמחה, פני לגסטרואנטרולוג בשאלה זו או לרופא המשפחה. בברכה, דנה

13/12/2007 | 17:32 | מאת: רונה

1. יש בחניות טבע כמו "ניצת הדובדבן" איפה שכל הפירות יבשים בתפזורת. מן חרובים שאוכלים את זה ממש ככה ויש לזה טעם של שוקולד. כמה קלוריות יש בחרוב אחד כזה? 2. זה ללא קפאין כמו בשוקולד נכון? מה הערךך התזונתי שלהם? 3. תודה:]

13/12/2007 | 18:49 | מאת:

שלום רונה, אין לי הערכה קלורית למוצר זה, אם זה דומה לפרי מיובש אז להערכתי בחרוב אחד יש כ- 80 קק"ל לפחות. זה ללא קפאין. בברכה, דנה

13/12/2007 | 15:43 | מאת: המשך

אני אלרגי ללקטוז החלב ולא נוגע בכל במוצרי חלב (כדורי הלקטז אינם עוזרים לי) רציתי לדעת מאיפה אפשר להשיג סידן? ידוע לי על אבוקדו, טחינה, חלבה, סרדינים. מה עוד? טונה במים זה טוב? אני חושש לאוסטרופורוזיס כיצד אפשר למנוע?

13/12/2007 | 18:48 | מאת:

שלום, מקורות לסידן חוץ ממוצרי חלב הינם שומשום ומוצריו וסרדינים. כל שאר המוצרים שציינת אינם מקור טוב. שנית אם אתה רגיש ללקטוז אתה כן יכול לנסות גבינה צהובה וגבינה משולשת שאינן מכילות לקטוז . מעבר לכך אתה יכול לקחת תוסף סידן בכדור בהמלצת הרופא המטפל. בברכה, דנה

13/12/2007 | 12:16 | מאת: נדב

בסוף השבוע האחרון הייתי בבית מלון, במתכונת של "הכל כלול". הדבר היה כרוך, לצערי, בזלילות משולחות כל רסן. במשך שלושה ימים צרכתי, בחישוב גס, כ- 7,000 קק"ל ליום. האם נכונה העובדה כי קילו אחד שווה לכ- 7,000 קק"ל, ואם כן, האם למעשה במשך שלושה ימים השמנתי כ- 3 קילו? על פניו זה נראה לי מעט מופרז... כשנשקלתי, לאחר "סוף השבוע הפרוע" הזה, המשקל הראה בסה"כ ק"ג אחד יותר מהרגיל.

13/12/2007 | 14:17 | מאת:

שלום נדב, זה נכון שכל 7000 קק"ל זה ק"ג, אבל 7000 קק"ל יותר ממה שאתה צריך יגרום לעליה. נניח שאתה צריך לצרוך ביום כ- 2500 קק"ל כדי לשמור על משקלך ואתה אכלת כל יום 7000 קק"ל, כלומר יש לך עודף של 4500 קק"ל ליום את זה תכפיל ב- 3 ותקבל 13.500 קק"ל יותר ממה שאתה צריך, וזה היה צריך להתבטא בעליה של כ- 2 ק"ג. הואיל ואתה לא בדיוק צריך 2500 קק"ל אולי יותר והואיל והערכתך ל- 7000 קק"ל מעט מוגזמת, זה יוצא שזה גרם לעליה של כ- 1 ק"ג בסוף שבוע זה. בברכה, דנה

13/12/2007 | 23:54 | מאת: נדב

המון תודות על תשובתך.

13/12/2007 | 10:28 | מאת: נועה

רציתי לשאול מה זה פיברולין וכן מה זה פולידקסטרוז - במה שונה מסוכר? תודה.

13/12/2007 | 14:33 | מאת:

שלום נועה, פולידקסטרוז הוא פוליסכריד המסונתז על ידי פולימריזציה של גלוקוז וסורביטול. בתעשיית המזון מכניסים פולידקסטרוז כתחליף לסוכר או כמעלה נפח. הוא מוכנס במשקאות, במוצרי חלב, בממתקים, בעוגות, בפודינגים בגלידות בבירה וביין. פולידקסטרוז לא מתעכל או נספג במעי הדק ובמעי הגס. הוא עובר תסיסה חלקית ומעלה גם את משקל הצואה. פ]ולידקסטרוז לא מעלה סוכר. פיברולין הוא סוג של סיב סנטטי שמוכנס למזון ואינו מעלה סוכר. בברכה, דנה

13/12/2007 | 15:53 | מאת: נועה

בשביל מה מכניסים פיברולין למזון? בנוסף, לגבי הפולידקסטרוז, לפי הבנתי ממה שכתבת, הוא מהווה תחליף טוב ולא מזיק לסוכר?

13/12/2007 | 10:28 | מאת: נועה

בני בן חצי שנה וחצי והתחלתי להכין לו ירקות שאני מבשלת במעט מים עד לריכוך כגון תפו"א, בטטה, גזר ואח"כ מרסקת למחית. שאלתי היא האם אפשר לתת יום או יומיים למחרת מהמחית שנשארה או שהערך התזונתי שלה יורד עד כדי כך שכבר כדאי להכין מחית חדשה.

13/12/2007 | 14:03 | מאת:

שלום נועה, רצוי ומומלץ לתת רק מזונות טריים. בברכה, דנה

13/12/2007 | 15:55 | מאת: נועה

האם זה הדין גם למרק ירקות?

13/12/2007 | 00:02 | מאת: גליה

הדרישה היומית לסידן היא 1000 לאדם מבוגר עוד לא ראיתי תפריט דיאטה העונה לדרישה זאת , האם בירידה במשקל הסידן פחות חשוב בד"כ ממלץ שלוש מנות חלב ביום בשלוש מנות חלב לא מגיעים 1000 מהו מקור נוסף טוב לסידן??

13/12/2007 | 14:02 | מאת:

שלום גליה, בדיאטה נכונה לירידה במשקל אפשר בקלות להגיע להמלצה, לאו דווקא עם 3 מוצרים. ההמלצה היא לפחות 3 מוצרים לא מקסימום ולכן אפשר להגיע. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי מתאים. דרך אגב גם סרדינים הינם מקור מצויין לסידן. בברכה, דנה

12/12/2007 | 20:06 | מאת: שני

רמת הסוכר שלי בבוקר היא בין 120 ל130 ולמרות שאני שומרת דיאטה מזה כחודשיים אני לא מצליחה להוריד אותה אני אוכלת בבוקר שתי פרוסות לחם מלא או דיסת שבולת שועל מחצי כוס + כוס מים 10 פרי 12 יוגורט +כף גריני פשתן טחונים 3.00 מרק עם קטניות שתי צלחות או סלט גדול עם טוה ופרוסה או אורז מלא עם שעויית לבנה לפעמים בשר או דג 5.00 10 שקדים עם פרי 7.00 סלט עם גבינה פרוסת לחם מלא או שתיים תה צמחים

12/12/2007 | 21:56 | מאת:

שלום שני, אני לא יכולה לזהות בתפריט בעיה כלשהי, אך מעבר לדיאטה צריך לרדת במשקל (אם יש מאיפה לרדת) ולעסוק ביותר פעילות גופנית. בברכה, דנה

12/12/2007 | 17:45 | מאת: 1234

אם אני רוצה להכין מרק צח, כלומר מים חמים עם אבקת מרק של ויטה- כמה מים עליי לשים וכמה כפיות/כפות אבקת מרק? לכמה מנות זה מספיק, וכמה קלוריות בכול מנה?

12/12/2007 | 18:46 | מאת:

שלום, על אבקת המרק יש מתכון להכנת מרק צח ושם כתוב כמה יש ב- 100 מ"ל מרק מוכן. בברכה, דנה

12/12/2007 | 16:50 | מאת: ערכים גליקמיים

הי דנה בדקתתי בהמלצתך אתרים בהם ניתן לקבל טבלה עם ערכין גליקמיים יש הרבה טבלאות עם ערכין שונים לאותו מוצר?? על מה להתבסס? מה זה גזר לבן עוד כתוב שאורז המבושל 6 דקות טוב להורדת המדד הגליקמי ? כ"ל לגבי פסטה(אל דנטה) כרוב מסולסל? מדוע לתפוחי אדמה במיקרו יש מדד גליקמי גבוה?

12/12/2007 | 18:45 | מאת:

שלום דני, אני חיבת לציין שאתה מייחס לערך הגלקימי יותר מדי חשיבות. מעט מאוד מחקרי תזונה הראו תועלת כלשהי בשמירה על ערכים אלו, לידעתך. אין טבלה אחת, יש הרבה טבלאות וכולם מקורן במדינות ומעבדות מחקר שונות, אני לא יכולה להמליץ על טבלה מסויימת. גזר לבן הוא סוג של שורש, כמעט ולא רואים אותו בארץ. הסברתי לך שבישול פחמימות מוריד חלק גדול מהעמילן ולכן האינדקס הגליקמי יורד בדומה לתפו"א כך גם אורז ופסטה. כיוון שלא עוברים בישול במים ולכן יש ריכוז גבוה של עמילן. בברכה, דנה

12/12/2007 | 14:20 | מאת: עוזי

שלום רב, אילו מאכלים עוזרים בשמירה על לחץ דם תקין?

12/12/2007 | 18:42 | מאת:

שלום עוזי, איכלת ירקות ופירות, מוצרי חלב עשירים בסידן דלי שומן, קטניות ודגנים מלאים, הפחתת כמות המלח בדיאטה, פעילות גופנית, המנעות מעישון, משקל גוף תקין והגבלת כמות האלכוהול ל- 1-2 מנות ביום. בברכה, דנה

12/12/2007 | 14:18 | מאת: דוד

שלום, כמה גרם חלבון יש בביצה אחת? תודה.

12/12/2007 | 18:38 | מאת:

שלום דוד, כ- 6 גר' חלבון. בברכה, דנה

12/12/2007 | 13:45 | מאת: אבטיח

אם אוכלים גבינה עם אבטיח זה מוריד מדד גליקמי? האם ככול שאחוז החלב גבוהה תהיה ספיגת סידן טובה יותר?

12/12/2007 | 18:38 | מאת:

שלום, כן זה יוריד אינדקס גליקמי הן בשל החלבון והן בשל השומן בגבינה. כדי לספוג סידן צריך ויטמין D הנמצא בחלק השומני של הגבינה לכן חיוני שיהיה שומן, אך אם יש יותר מדי שומן רווי זה עלול לפגוע בספיגה. בברכה, דנה

12/12/2007 | 13:45 | מאת: אלמונית

דנה שלום, מצורף לינק.... אבקש התייחסותך לנושא. תודה! http://www.halav.org/health/index.html

שלום, כבר התייחסתי בעבר לכתבה זו, וכמו כל דבר במדע, על כל מאמר שאומר כן יש מאמר שיגיד לא. רוב המחקרים שהם מתארים הם מחקרים הסתכלותיים ולא מחקרי התערבות. יש הבדל מהותי בין שני המחקרים הללו ולכן התוצאות יכולות להיות שונות. אי אפשר לעשות השוואה או להסיק מסקנות ממחקר אחד אלא מעשרות או מאות מחקרים שנעשו בצורה טובה. נכון להיום יש המלצה לצרוך מוצרי חלב, באופן שקול ולא במינון עודף. שילוב מוצרי חלב בדיאטה הינו חיוני כמו שילוב כל אבות המזון האחרים. בברכה, דנה

12/12/2007 | 13:43 | מאת: דני

הי דנה תודה רבה על המענה המעמיק :) ברשותך מספר שאלות נוספות א. האם ככול שהאוכל פחות מבושל הוא יעלה פחות את המדד הגליקמי (בגלל שיש פחות פירוק של קשרים כימיים) ב. מה זה סיבים מסיסים מה יתרונן ג. קרונפלקס של תלמה שמעתי שהוא הגרוע ביותר למרות שנחשב לטוב ואף מומלץ לסוכרתיים. ד. פרוקטוז נחשב לסוכר ה. האם ניתן לומר שתירס מעלה מדד גליקמי תודה והמשך יום נעים

12/12/2007 | 18:34 | מאת:

שלום דני, א. ההבדלים בבישול נובעים מכמה סיבות, לדוגמה תופחי אדמה מבושלים העלי אינדקס גליקמי נמוך מאפויים, כך שהתאוריה שלך לא עובדת במקרה זה. במקרים אחרים יכול להיות שזה הדבר, אך לא העמקי בנושא. ב. סיבים מסיסים הינם סוגי סיבים הנמצאים בעיקר בשבולת שועל, קטניות, תפוחי עץ ופירות הדר ובחלק מהירקות בניגוד לסיבים שאינם מסיסים נמצאים בעיקר בדגנים המלאים כמו חיטה מלאה ושאר הירקות והפירות. סיבים מסיסים טובים יותר לאיזון סוכר, כולסטרול ואילו סיבים בלתי מסיסים טובים יותר לכל נושא מערכת העיכול, יציאות ומניעת מחלות מעי. ג. אני לא ממליצה לסוכרתיים על קורנפלקס של תלמה למרות שיש עליו חותמת של איל. אני משתדלת להמליץ על דגני בוקר מחיטה מלאה העשירים יותר בסיבים תזונתיים. ד. פרוקטוז הינו סוג של סוכר האופייני לפירות בעיקר. הואיל והוא לא מעלה כמעט סוכר חשבו בעבר להשתמש בו כתחליף לסוכר, אך שימוש ממושך בו גרם לעליה של שומנים בדם. ה. תירס לא מעלה אינדקס גליקמי לתירס יש אינדקס גליקמי בשל תכולת פחמימות גבוהה. בברכה, דנה

12/12/2007 | 11:01 | מאת: לילי

שלום אני בת 27 ויש לי קושי בעיכול רציתי לדעת אילו דייסות קיימות בשוק? ואיך להכין אותן? (ללא חלב כיוון שאני אלרגית וגם אין צורך בסוכר כיוון שאני שומרת...) ידוע לי על דייסת שיבולת שועל קוואקר כיצד מכינים כמה מים חמים? מהי דייסת סולת ודייסת אורז? וכמה קלוריות למנת דייסה שמכילה בסביבות 3-4 כפות דייסה בתוספת מים בלבד?

12/12/2007 | 11:57 | מאת:

שלום לילי, יש דייסות אורז, קורנפלור, סולת, קוואקר וכוסמת. כל הדייסות הן אבקות אינסטנט שאת יכולה להוסיף להן מים או חלב סויה או חלב אורז. אופן ההכנה רשום על הקופסה. אפשר גם לקחת את המוצרים עצמם כלומר אורז, קןואקר, סולת וכוסמת ופשוט לבשל במים עד שמתקבל מרקם דייסתי. אין לי רצפט מיוחד בנושא. 3-4 כפות של חומר לדייסה מכיל כ- 80-100 קק"ל. בברכה, דנה

11/12/2007 | 22:43 | מאת: דני

הי דנה ברשותך מספר שאלות נוספות א. כצד חלבון ישומן, פירו וירקות משפיעים על ההורדה של המדד הגליקמי ב. מה קורה עם המדד הגליקמי כשמתמשים בממתיר מלאכותי איך זה משפיע ג. האם חימום מעלה או מוריד מדד גליקמי בכל מקום כתוב משהו אחר? ד. מדוע לחם משיפון מלא וכוסמין נחשבים לבעלי מדד גליקמי נמוך ה. קרונפלקס נחשב לבעל מדד קליקמי גבוהה מאוד מדוע? ו. מדוע פרוקטוז נחשב לבעל מדד גליקמי ,נמוך ובטטה עדיפה על תפוחי אדמה הי דנה תשובותיך חשובות לי אני אודה לך אם תוכלי בבקשה לענות לי ע"פ הסעיפים תודה וחג שמח:)

12/12/2007 | 10:17 | מאת:

שלום דני, מדד גליקמי למעשה מתאר איך נראית עקומת סוכר לאחר אכילת 50 גר' פחמימה ממזון מסויים. רוב הטבלאות לקחו סוכר או לחם לבן בדקו את עקומת הסוכר, כלומר באיזה מהירות מעלה סוכר בדם, לאיזה מקסימום זה מעלה ותוך כמה זמן הסוכר חוזר לתקין. את העקומה שקיבלו מלחם לבן וסוכר קבעו כעקומה של 100% אינדקס גליקמי, כלומר הכי גבוה ואז השוו לזה מזונות אחרים, כגון קטניות, סוכרים שונים, פירות וירקות וכו'. א. חלבון שומן וסיבים תזונתיים מורידים ערך גליקמי של מזון ע"י כך שהם מאטים את קצב הספיגה של הפחמימות מאותו מזון ולכן העקומה נראית נמוכה יותר לעומת סוכר או לחם לבן. ב. ממתיק מלאכותי לא משפיע על אינדקס גליקמי בסיסי של מזון. ג. לגבי בישול, גם לבישול תפקיד באינדקס הגליקמי, בעיקר בישול במים לעומת אפיה. הדוגמה הטובה ביותר היא תפוחי אדמה, בבישול חלק גדול מהעמילן יוצא למים וכך האינדקס הגליקמי עולה לעומת אפיה או טיגון של אותו מוצר. בעיקרון טמפ' לבד לא משנה באופן משמעותי אלא בעיקר אופן הבישול. ד. לחם שיפון וכוסמין נחשבים לבעלי אינדקס גליקמי נמוך בשל תכולת סיבים מסיסים גבוהה מאוד. ה. קורנפלקס נחשב לבעל אינדקס גליקמי גבוה כי לרוב הקורנפלקסים אין הרבה סיבים תזונתיים ולקורנפלקס רגיל מוסיפים סוכר . ו. פרוקטוז נחשב לבעל אינדקס גליקמי נמוך בשל המבנה הכימי שלו, הוא פשוט תורם פחות עלית סוכר אך תורם מאוד לעלית שומנים בדם. בטטה עשירה יותר בסיבים תזונתיים מתפוח אדמה ולכן עדיפה. בברכה, דנה

11/12/2007 | 21:28 | מאת: חךלבון

אם כך חלבון ופחמימה בעודף יהפכו לשומן ורק פחמימה הופכת לסוכר?

11/12/2007 | 21:51 | מאת:

שלום דני, חלבון מספק חומצות אמינו לשריר ובניית חלבוני הגוף, פחמימה מהווה מקור אנרגיה זמינה ושומן מהווה מקור אנרגיה ובניה גם כן. כל אחד ממרכיבי המזון שאינו מנוצל לבניה או אנרגיה מצטבר כשומן ברקמת השומן. בברכה, דנה

11/12/2007 | 21:14 | מאת: פחמימה

מדוע עם אכילת פחמימה מופיע סוכר בדם

11/12/2007 | 21:48 | מאת:

שלום בני, כי פחמימה היא שם אחר לסוכר. ישנה פחמימה פשוטה המורכבת מאחד או 2 יחידות גלוקוז(סוכר) ופחמימה מורכבת ממספר רב יותר של יחידות גלוקוז. אכילה של פחמימה כלומר של סוכר מעלה סוכר בדם, כי היא נספגת. גם פחמימה מורכבת מתפרקת במערכת העיכול לגלוקוז. בברכה, דנה

11/12/2007 | 21:06 | מאת: בני

שלום פחמימה מתפרקת לסוכר בדם חלבונים ושומנים למה הם מתפרקים? קראתי על מד גליקמי ויש מזונות רבים בעלי מדד גליקמי גבוה נמוך קשה מאוד לזכור מהם הכליים שיוכלו לעזור לי לזכור איזה מזונות הם בעלי מדד גליקמי נמוך?

11/12/2007 | 21:08 | מאת:

שלום בני, חלבון מתפרק לחומצות אמינו ושומן לחומצות שומן. אתה לא יכול לזכור ואין כלי מיוחד שיכול לעזור לך לזכור. יש באינטרנט הרבה טבלאות המציינות ערך גליקמי של מזונות שונים, חפש לך טבלה אחת, הדפס ותלה על המקרר. בברכה, דנה

11/12/2007 | 19:36 | מאת: שני

אני אוכלת בצורה מסודרת שותה הרבה מוסיפה זרעי פשתן ולמרות זאת מאז שאני עושה דיאטה כחודש וחצי בערך יש לי עצירות האם מותר להוסיף כף פסיליום ביום לאורך זמן והאם פאסיליום ומוציויטל הם אותו דבר ומה עדיף

11/12/2007 | 19:53 | מאת:

שלום שני, צריך להוסיף פעילות גופנית, לאכול הרבה סיבים תזונתיים שמקורם בחיטה מלאה, קטניות, ירקות ופירות ולא רק זרעי פשתן, לשתות כ- 2 ליטר מים ליממה, ולדאוג שיהיה מספיק שומן בדיאטה. שנית ההגדרה של עצירות צריכה להיות מדוייקת. עצירות משמעה אי יציאה במשך 3-4 ימים. אם יש לך יציאה כל יומיים ואפילו קשה, זה לא מוגדר כעצירות. לגבי תוספת פסיליום או מטמוציל, הם זהים בהשפעתם מבחינתי, ולא הייתי ממליצה עליהם אלא אם כן העצירות קשה מנשוא. בברכה, דנה

11/12/2007 | 14:09 | מאת: טלי

שלום, התחלתי את ההריון במשקל תקין. היום, אני בחודש החמישי, וכבר עליתי 3 ק"ג. הבעיה היא כי בתקופה הקרובה אהיה רוב הזמן בבית, ועל כן חוששת מאוד מפני עליה מוגברת במשקל (כשאני בבית, אני אוכלת יותר...). האם יש המלצות כיצד לשמור על תפריט מאוזן, ולא לרוץ כל שעתיים למקרר? תודה

11/12/2007 | 15:35 | מאת:

שלום טלי, האם את בשמירת הריון? בברכה, דנה

11/12/2007 | 12:08 | מאת: מירית

האם אדם שלוקה בחוסר באנזים G6PD יכול לאכול פולי סויה? האם פולי סויה מבחינת מרכיבים הם כמו ה-פול הרגיל (מקווה שאני בפורום הנכון) אשמח לתשובה תודה

11/12/2007 | 15:34 | מאת:

שלום מירית, באופן עקרוני מדברים בעיקר על פול. יש מעט מאוד דיווחים לגבי קטניות אחרות, ביניהן סויה, שעועית ועוד. נכון להיום ההמלצה עומדת רק על פול, אך רצוי להתייעץ עם רופא מומחה לנושא. בברכה, דנה

11/12/2007 | 17:39 | מאת: מירית

האם יש בפולי הסויה פחמימה?

10/12/2007 | 23:53 | מאת: שיר

שלום יש לי ילדה בת 4 ובן בן שנה. הורי גרים לידנו וילדי רואים אותם לפחות פעמיים בשבוע. הקשר שלהם עם הילדים הוא בסדר אבל ישנו דבר שמאוד מאוד מכעיס אותי וזה שהם אוהבים אותם דררך האוכל. משפחתי היא ממוצא מזרחי והחשיבות לאוכל הוא ערך עליון אצלהם כך שיוצא שבתי אוכלת שם המון המון ממתקים והמון זה: שוקולד, במבה,דובונים קרבו פופקורן וסוכריות כל זה בערב אחד!!! ואני באמת לא מגזימה!! ניסיתי לדבר איתם אבל הם לא מוכנים להשתנות והם גם נכנעים לבתי בת ה-4. היא אוהבת ללכת לשם רק בגלל כמות הממתקים שהיא מקבלת. אני משתדלת לא להיות שם הרבה רק בגלל זה וזה חבל לי. בנוסף אני רבה איתם על יד הילדים בגלל הנושא הזה, אני פשוט לא יכולה לראות איך הם דוחפים להם עוד ועוד אוכל! המשקל של בתי ממוצע אולי טיפה מעל. בבית היא אוכלת כל יום ממתק אחד או שניים בלבד שהיא בוחרת. מה לעשות? לקצר את הביקורים לפעם בחודש?? כמה שדיברתי לא עזר. אני ממש כבר לא יכולה עם זה יותר... ממש מבקשת עיצה תודה שיר

10/12/2007 | 21:31 | מאת: שני

האם אפשר לרדת במשקל רק עם דיאטה ובלי ספורט למרות שאני עובדת בעבודה פיזית כל היום על הרגליים

10/12/2007 | 22:50 | מאת:

שלום שני, התשובה היא כן. הפעילות הגופנית תורמת את חלקה בעיקר בנושא השמירה על המשקל. בברכה, דנה

10/12/2007 | 21:30 | מאת: שיר

שלום יש לי ילדה בת 4 ובן בן שנה. הורי גרים לידנו וילדי רואים אותם לפחות פעמיים בשבוע. הקשר שלהם עם הילדים הוא בסדר אבל ישנו דבר שמאוד מאוד מכעיס אותי וזה שהם אוהבים אותם דררך האוכל. משפחתי היא ממוצא מזרחי והחשיבות לאוכל הוא ערך עליון אצלהם כך שיוצא שבתי אוכלת שם המון המון ממתקים והמון זה: שוקולד, במבה,דובונים קרבו פופקורן וסוכריות כל זה בערב אחד!!! ואני באמת לא מגזימה!! ניסיתי לדבר איתם אבל הם לא מוכנים להשתנות והם גם נכנעים לבתי בת ה-4. היא אוהבת ללכת לשם רק בגלל כמות הממתקים שהיא מקבלת. אני משתדלת לא להיות שם הרבה רק בגלל זה וזה חבל לי. בנוסף אני רבה איתם על יד הילדים בגלל הנושא הזה, אני פשוט לא יכולה לראות איך הם דוחפים להם עוד ועוד אוכל! המשקל של בתי ממוצע אולי טיפה מעל. בבית היא אוכלת כל יום ממתק אחד או שניים בלבד שהיא בוחרת. מה לעשות? לקצר את הביקורים לפעם בחודש?? כמה שדיברתי לא עזר. אני ממש כבר לא יכולה עם זה יותר... ממש מבקשת עיצה כי המצב ממש קשה לי תודה שיר

10/12/2007 | 22:49 | מאת:

שלום שיר, העלית סוגיה קשה ואני מבינה את הבעייתיות. מצד אחד, את באמת יכולה להמעיט את המפגשים,ואז אולי הם יבינו או יתגעגעו וילמדו לווסת את נושא הממתקים כדי לפגוש את הנכדים. את גם יכולה לנסות ולדבר עם עורך הקניות בבית הוריך ולייעץ לו אילו ממתקים את מוכנה שיתנו לילדתך ושיקנו בכמויות קטנות יותר, כדי שלא יהיה מבחר.כמובן שמיותר לציין, שעל אף שביתך בת 4, זה ממש לא גיל מוקדם לחינוך לתזונה נכונה, ולהסביר גם לה שמספר המפגשים עם הסבים יצטמצם אם היא לא תפסיק לדרוש מהם ממתקים, את תתפלאי כמה היא תבין את זה ותנסה לשתף פעולה. אני בטוחה שלא הכל נסוב סביב האוכל, אני מניחה שיש פינוקים אחרים. כדי לנסות, אם לא ניסית, לנהל שיחה מכוונת עם הוריך, לא בדרך שהילדים בסביבה, אלא באמת את ואם יש בן זוג, לפנות אליהם, בדעה אחידה, ולהסביר את הבעיתיות בנושא, ושמאוד הייתם רוצים להפגיש אותם יותר עם הנכדים, אך נושא הפינוק באוכל חייב להפסק ושעליהם לקבל את מערך החינוך שלכם, גם בביתם, ותתעקשי על זה, אבל תקדישי את הזמן לשיחה הזו ספציפית, שיחה אישית ולא מתוך עצבים, אלא באמת מתוך הבנה שזה מה שהם חושבים שתפקיד סבא וסבתא. תסבירי שפינוק לא חייב להתבטא באוכל, גם טיול בגן שעשועים, או סרט או כל פרס הכי מטופש בעולם יעשה ילד שמח,פשוט תסבירי להם דברים שאולי הם פשוט לא מכירים, כי הם יודעים שפרס סביר או פינוק הוא אוכל, תלכי למקום הכי בסיסי, שוב, בלי כעס, בלי עצבים, עם הרבה סובלנות. הכי חושב, לא לאיים, איומים מוציאים הרבה התנגדות, במיוחד אצל אנשים שלא חושבים שמעשיהם כל כך נוראיים. תגידי להם : "אתם יודעים שאני והילדים מאוד אוהבים אתכם ולבוא אליכם, אבל..." ותמשיכי משם. בברכה, דנה

10/12/2007 | 15:52 | מאת: ברלה

אני בתחילת דייטאת השמנה וצורך בערך כוס שמן זית ביום (200מ"ל+-) זה עלול לפגוע בגוף? זה משמין?

10/12/2007 | 22:36 | מאת:

שלום, שמן זית לא "משמין" הוא תורם הרבה מאוד קלוריות שבהחלט יכולות לעזור לך לעלות במשקל. איני יכולה לומר בוודאות אם זה יפגע או לא שכן לא בדקו אנשים הצורכים כמויות כאלו של שמן זית ומה ההשלכות של צריכה מוגזמת זו, לכן איני יכולה להמליץ ולומר שזוהי הדרך הנכונה. אם אתה רוצה להעלות במשקל באופן מאוזן, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

12/12/2007 | 11:47 | מאת: אלי

ד.נ. אבקש לדעת, במישור העקרוני, אילו סגולות אני מפסיד אם אני צורך שמן זית ולא שמן קנולה, ואילו סגולות אני מפסיד אם אני צורך שמן קנולה ולא שמן זית.אבהיר שהטעם לשאלתי זו הוא שקיימת התנגדות בביתי לשימוש בשני סוגי השמן, מסיבות שלא זה המקום לפרטם. תודה, אלי

09/12/2007 | 01:53 | מאת: רענן

שלום בגלל שאני לא אוכל מוצרי חלב . אני לוקיח כדורי סידן כתוסף יומי ארבע פעמים ביום יוצא שאני צורך ארבע מאות מיליגרם ויטמין Dליום יחד עם הסידן.אני לא הולך לים ולא נמצא הרבה בשמש האם כמות הויטמין D סבירה ? תודה רעננן

09/12/2007 | 13:46 | מאת: רעננן

סליחה...לא 400 מיליגרם , אלא 400 יחידות בנ'ל ליום תודה רעננן

09/12/2007 | 18:29 | מאת:

שלום רענן, נכון הלמלצות היום זה מספיק. בברכה, דנה

08/12/2007 | 12:44 | מאת: טניה

שלום דנה, יש לי מס' שאלות: 1. לאיזה קבוצה שייכים הערמונים (שומן או פחמימות) וכמה ערמונים נחשבים למנה? 2. האם מותר לאישה בהריון לשתות קאקאו וכמה? 3. כמה ביצים בשבוע מותר לאדם בריא ? 4. כמה פעמים בשבוע מותר לאדם בריא לאכול איברים פנימיים ( לב , כליה ....)? אישה בהריון שיש לה אנמיה ממותר לה לאכול כבד? וכמה?

08/12/2007 | 13:16 | מאת:

שלום טניה, 1. ערמונים הם סוג של אגוז אך מכיל עיקר פחמימות ויחסית מעט מאוד שומן וחלבון, ודומה יותר לפרי מאשר לאגוז.2-3 ערמונים נחשבים למנה. 2. ההמלצה היא להוריד במינון הקפאין בהריון ולכן רצוי להמנע גם מקקאו שמכיל קפאין. 3. אין הגבלה על כמות ביצים לאדם בריא. 4. אין המלצה חד משמעית לגבי איברים פנימיים. אני לרבו ממליצה לא יותר מפעם בשבוע כבד כמקור לברזל. אם תאכלי על בסיס יומי בשר בקר ו/או הודו גם תאכלי להשלים רת רמות הברזל בנוסף לתוסף ברזל. בברכה, דנה

שבוע לאחר כמותרפיה ראשונה ואני סובלת מאוד כנ"ל. הריפלוקס אף גרם לצריבה בלוע וחום (קל 37.5). גם 2 2X אומפרדקס לא עוזרים. נמנעת ממטוגן, חריף וכו. אגב, גם ריחות מפריעים לי. מה תוכלו להציע לי. תודה

שלום גילי, ראשית עליך לפנות בדחיפות לגסטראנטרולוג ולרופא המטפל בעניין. ישנן תרופות אחרות חוץ מאומפרדקס לעזור לך וייתכן ואולי ואת צריכה טיפול ישירות לוריד. מבחינת מזון רצוי להמנע מקפאין, עישון, מטוגן ומזון עתיר שומן, תבלינים חריפים, בצל ושום. יש לאכול בישיבה בלבד ולא לשכב אח"כ ולאכול במנות קטנות מס' ארוחות ביום.מעבר לכך אין הרבה לייעץ בשלב הזה מבחינתי שכן יש עוד פרטים לדעת. פני לדיאטנית במכון האונקולוגי לייעוץ אישי. בברכה, דנה

תודה דנה, את כל ההמנעויות אני כבר עושה. האם יש ירקות, פירות או מזונות שהם יותר נוגדי חומצה או מעוררי חומצה מאחרים. אפרסמון, בננה, עגבניה, מלפפ. תפו"א וכו' ? או מזונות אחרים ככאלה (מעוררים / סותרים חומצה) ? מאחר ואני באמת סובלת, יש משהו לעשות או לקחת עד שאגיע לגסטרו או לאונקולוג שלי ? תודה מראש על תשובה מהירה

עד שאני יעלה במשקל... זה יעזור אם אני יקח גלולות?

שלום טינק, המלצה לגלולות תבוא מרופא לא ממני. בברכה, דנה

אבל המחזור שיבוא בהשפעת הגלולות יעזור לי למניעת בריחת הסידן? אני רק בת 20 ולא בא לי להיות חולה במחלות של זקנים כבר עוד 10 שנים. תודה

07/12/2007 | 17:42 | מאת: ברי

שלום רב, אדם שעובד במחיצתי סובל מבעייית אכילת חלבונים אין לי מושג האם הבעיה קשורה אך הוא מאד מסריח וכל הסובבים לידו פשוט סובלים ואיננו יודעים כיצד להתמודד עם הבעיה. רציתי לדעת קצת יותר על הבעיה הזו ולשאול מספר שאלות: 1. כיצד נקראת המחלה של איסור אכילת חלבונים? 2. הבנתי מהאדם שאסור לו לאכול את רוב המאכלים וחי בעיקר על ירקות פירות ומים- הוא לוקח איזו דיסה שתאזן לו את החומרים בגוף אבל.... 3. האם תוכלו לומר לי האם אותה אבקה מכילה חומרים שאותו בנאדם מפריש מגופו והוא מאד מסריח (ריח של גרגירי חילבה) 4. כיצד ניתן לטפל בבעיית הריח והאם היא אכן קשורה לבעיה שלו? תודה רבה ושבת שלום

07/12/2007 | 18:10 | מאת:

שלום ברי, אני לא מכירה בעיה כזו. ייתכן ויש לו מחלת כליה או כבד, מעבר לכך איני יכולה לנחש באיזו מחלה מדובר וכיצד לעזור. בברכה, דנה

לתזונאית שלום רב, היות ויש לבן שלי בן 24 איבחון גסטרו, אודה לך מאוד אם תוכלי להמליץ לנו תזונה משום שהוא לא יודע מה לאכול וירד במשקלו עקב כך וגם קיבל שילשולים, שמקבל כרגע קלבטן, Gastric Biopsy- Fragment of antral mucosa shows minimal chronic inflammation. Giemsa stain for Helicobacter pylori is negative בבדיקה גסטרוקופיה- דלקת בינונית עם ארוזיות באזור האנטרום... חשוב לי מאוד אם תוכלי ממש לפרט לנו כמה שיותר אפשרויות משום שהוא לומד באוניברסיטה רחוק מהבית ואין לו הרבה אופציות בגלל המרחק מהביית... תודה מראש על תשומת הלב,

שלום טלי, יש להמנע מעישון, קפאין, תבלינים חריפים, בצל, שום ומזונות מטוגנים ועתירי שומן. יש לגשת לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה