פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
28/11/2007 | 10:43 | מאת: כוכבה

הי דנה אני יודעת שבסופגניות אני לא נוגעת מצאתי מתכון וחשוב לי מאוד מאוד לדעת כמה המתכון יותר בריא ולא משמין ובעיקר כמה קלוריות מכילה כל סופגניה תשובתך חשובה לי מאוד מאוד חומרים (ל-15-30 סופגניות קטנות עד בינוניות): 4 כוסות קמח מלא (חיטה ו/או שעורה) 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים 1/2 כוס תחליף-חלב פושר ("חלב" שיבולת-שועל, אורז, סויה וכד') 1 כוס מים פושרים + 10 טיפות מיץ לימון (או 1/2 כוס מים + 1/2 כוס יוגורט עזים) - יש להקפיד שהנוזלים יהיו בטמפרטורת הגוף 1/2 כוס סוכר חום 1/4 כוס סירופ גליצרין צמחי, או סירופ חרובים, לתת אורז או דבש (או שילוב) 1/2 כוס שמן מכבישה קרה, עדיף קנולה. אם משתמשים בגליצרין, אפשר להסתפק ב- 1/3 כוס שמן 2 כפות גרגירי לציטין סויה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית קליפת הדרים מגוררת דק 1/2 כפית קינמון, אפשר גם תבלינים נוספים כגון זנגביל, הל, אניס, ציפורן וכד' למילוי: ריבה על בסיס פרי בלבד לקישוט: אבקת סוכר ענבים, או שוקולד חרובים מומס הכנה: 1. בקערה קטנה ממסים את השמרים בחלב ובכפית מהסוכר ומניחים בצד עד שמתחילים לראות בועות. 2. בינתיים מנפים 2 כוסות מהקמח לתוך קערה גדולה ומערבבים עם המים ו / או היוגורט, הסוכר, הסירופ, השמן, הלציטין, המלח, קליפת ההדרים והתבלינים. מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבבים היטב. מנפים פנימה את שארית הקמח תוך ערבוב בתנועות קיפול, וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד. הבצק אמור להיות דביק, שלא כמו סוגים אחרים של בצק שמרים. אם מוסיפים יותר מדי קמח, מתקבלות לחמניות טעימות מאוד אבל לא דומות לסופגניות. 3. מניחים את התערובת לתפוח במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק נעשה אוורירי. 4. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס). מרפדים 2 תבניות (או יותר) בנייר אפייה. 5. משמנים היטב את הידיים (אם משתמשים בתערובת של שמן וגליצרין, זה גם טוב לעור הידיים). יוצרים בעדינות כדורים ומניחים בתבניות. שימו לב: מכיוון שהסופגניות הן אפויות ולא מטוגנות בשמן עמוק, הצורה שלהן לא יכולה להיות כדורית כמו של סופגניות רגילות, אלא הן שטוחות מלמטה. אפשר גם לאפות אותן בתבנית-שקעים משומנת היטב, ואז מתקבלת צורה כמו של מאפינס. 6. אופים 15-20 דקות, עד שפנים הסופגניה (מותר לבדוק אחת) עדיין רך אבל לא בצקי מדי. משך האפייה משתנה מתנור אחד למשנהו, לכן כדאי להתחיל עם אפייה יותר קצרה ולהמשיך לפי הצורך עם היד על הדופק. אפייה ממושכת מדי תיצור לחמניות במקרה הטוב (וכדורי פחם במקרה הרע), אפייה קצרה מדי תעשה כאבי בטן. 7. מזריקים לתוך הסופגניות את הריבה ומפזרים מלמעלה סוכר ענבים או יוצקים רוטב שוקולד-חרובים. אוכלים כמה שיותר טרי. אמנם טען כבר הרמב"ם שאכילת מאפה טרי וחם פוגע בעיכול, אך הסופגניות האלה טעימות יותר ו"לחמיות" פחות ככל שאוכלים אותן יותר טריות. רוטב שוקולד חרובים ממסים שוקולד חרובים בסיר כפול, מדללים בכף מים על כל 100 גרם שוקולד ואפשר להוסיף גם כפית ליקר לפי בחירתכם. זהו שוקולד המבוסס על אבקת חרובים במקום קקאו והוא מכיל סוכר חום במקום סוכר לבן. הוא אינו מכיל קפאין ויש לו יתרונות בריאותיים נוספים. לצערי עדיין לא הצליחו לייצר שוקולד החרובים שלא יכלול שומן מוקשה (שהוא בעיני מוקצה), אבל גם זה יגיע. מבחינתי זו עוד אחת הפשרות שאפשר לעשות מדי פעם בשביל חג.

28/11/2007 | 16:27 | מאת:

שלום כוכבה, לפי חישוב גס שלי בכל סופגניה יש כ- 250-300 קק"ל, בדומה לסופגניה קטנה רגילה. כמובן שההרכב שונה ויותר בריא אך מבחינה קלורית אין הבדל. בברכה, דנה

28/11/2007 | 10:30 | מאת: אבוקדו

בוקר טוב לדנה היקרה:) אני מת על אבוקדו בבוקר אני נוהג לאכול לחם שיפון מלא עם שלוש כפות גבינה 3% כמה אבוקדו אפשר לאכול במקום הגבינה. ועד כמה "גרוע" לאכול אבוקדו במקום גבינה (סידן וכאלה..) אבוקדו נחשב לפחמימה ? כלומ במקום זה אני צריך להוריד את כמו הפחמימות או השומנים?

28/11/2007 | 15:37 | מאת:

שלום אייל, אבוקדו נחשב למנת שומן- רבע אבוקדו בינוני שווה למנת שומן. הואלא מהווה תחליף לגבינה אך מבחינה קלורית 1/3 אבוקדו שווה ל- 3 כפות גבינה 3%. זה ממש לא נורא להוסיפו לתפריט אך במקום שומן ולא במקום הגבינה. בברכה, דנה

28/11/2007 | 10:13 | מאת: ערן

בתפריט של 1500 קלוריות 2-3 קציצות בשר האם זה לא משנה איזה בשר ומה גודל הקציצה בערך? כמה גרם דג סלומון מותר לאכול ומה גודל המנה בערך? איזה סוגי בשר מומלצים (כולל המלצה על מספר הבשר) ומה הכמות המומלצת ביום?

28/11/2007 | 15:35 | מאת:

שלום ערן, מנת בשר יומית צריכה להכיל כ- 150 גר' לפני בישול. דג יכול להגיע ל- 200 גר' לפני בישול, לא משנה סוג הדג או הבשר. סוגי הבשר המומלצים הינם בשר הודו ובקר חלקים 4,5,6,8,10-18. בברכה, דנה

28/11/2007 | 09:59 | מאת: ריבה

כמה קלוריות י בכפית ריבה דיאט האם יש קרמבו המכיל 100 קלוריות

28/11/2007 | 15:34 | מאת:

שלום גדעון, כפית ריבה דיאט מכילה כ- 30-40 קק"ל. רוב הקרמובאים מכילים כ- 115-120 קק"ל, זה ממש לא הבדל משמעותי מ- 100 קק"ל. בברכה, דנה

28/11/2007 | 09:40 | מאת: בו

איזה ירקות ותבלינים המכילים ויטמין c לחיזוק המערכת החיסונית

28/11/2007 | 15:32 | מאת:

שלום בו, ירקות ופירות העשירים בויטמין C הינם כל פירות ההדר, גויאבות, קיווי, כל הפלפלים למיניהם, עגבניות. בברכה, דנה

28/11/2007 | 07:43 | מאת: יוגורט ביו

האם ביוגורט ביו 0 % יש את החיידקים הידידותים שעעוזרים למערכת החיסונית חלב מעושר 0% יש בו ספיגת סידן

28/11/2007 | 15:32 | מאת:

שלום כלנית, אם כתוב יוגורט ביו אז הוא מכיל חיידקים פרוביוטיים. ספיגת סידן בחלב 0% הינה אפסית. בברכה, דנה

28/11/2007 | 07:35 | מאת: תה צמחים

דייסת אינסטינקט איפה קונים של איזה חברה ואיך מכינם האם מומלצת 2. תה צמחים איפה קונים מה נחשב לטיבעי וטוב באמת והאם אפשרלשתות ללא הגבלה עם תוספת סוכרלוז הממתיק הטיבעי. 3. האם מומלץ לקחת תוספת של ויטמין c בחורף ואיזה מאכלים מכילים ויטמין c

28/11/2007 | 15:21 | מאת:

שלום אמה, דייסות אינסטנט אפשר לקנות בכל סופר, עדיף לקנות חומר גלם כגון כוסמת או שבולת שועל ולבשל עם מים וחלב, פשוט בישול עד שהופך לעיסה. תה צמחים אפשר לקנות בכל סופר וחנות למוצרים טבעיים באזור מגורייך. אין העדפה או אחד יותר טוב מהשני. סוכרלוז אינו ממתיק טבעי הוא מלאכותי לגמרי אך ההגבלה עליו יחסית מתונה ולרוב איננו עוברים את ההמלצה היומית. אפשר כ- 6-7 שקיות ביום ואף יותר. אין המלצה לקחת ויטמין C נגד התקררות. בפירות הדר, גויאבה,גמבות, קיווי ועגבניות יש הרבה ויטמין C. בברכה, דנה

27/11/2007 | 23:59 | מאת: גילה

הי דנה קראתי ב y net כתבה על "סופגניות ולביבות בריאות" אני אודה לך אםתוכלי לחוות דיעה על הכתבה האם הסופגניות בריאות, דיאטטיות וכמה קלוריות הן מכילות תודה והמשך ערב נעים

28/11/2007 | 15:23 | מאת:

שלום גילה, תעבירי לי את הקישור. בברכה, דנה

27/11/2007 | 22:25 | מאת: נועה

האם יש לך מושג לגבי מסנני הבריטה? האם הם מסננים גם את המתכות הרעילות שיכולות להימצא במים מהברז?

28/11/2007 | 15:22 | מאת:

שלום נועה, איני יודעץת לומר לך, פני למהנדס מזון או כימאי או לחברה עצמה. בברכה, דנה

27/11/2007 | 22:24 | מאת: נועה

האם האמונה כי צפורניים חזקות מעידות על הרבה סידן (וחלשות על חוסר) נכונה?

28/11/2007 | 15:21 | מאת:

שלום נועה, חסר בסידן יכול לגרום לשבירות הציפורניים אך עודף לא עושה אותן חזקות יותר. בברכה, דנה

27/11/2007 | 22:12 | מאת: נועה

שלום דנה, קראתי שבישול בסירי אלומיניום אינו מומלץ כיוון שהמתכת עוברת לאוכל, ובמקום זאת, שכדאי להשתמש בסירי נירוסטה וברזל יצוק. שאלתי היא אם את יודעת איך ניתן להבחין בין סירי אלומיניום לנירוסטה... ועוד שאלה קטנה, כמה זמן דיאטה דרוש לפני בדיקות דם כלליות? תודה רבה, נועה

28/11/2007 | 15:20 | מאת:

שלום נועה, עליך לשאול את היצרן או לפנות למהנדס מזון או חומרים בנושא הסירים. איזו דיאטה את בדיוק מתכוונת לפני בדיקות? צום יום לפני או דיאטה כללית? אם הכוונה לצום אז רצוי לפחות 12 שעות, אם את מדברת על דיאטה באופן כללי, אין זמן מסויים, דיאטה היא הרגלי אכילה לכל החיים ולא רק לפני בדיקות. בברכה, דנה

27/11/2007 | 19:14 | מאת: יוסי

שלום. עברתי בזמנו אוטם ובזמן האחרון רמת הסוכר שנמצאה אצלי בדם היא על הגבול העליון ז"א בין 103-104 . אני עושה ספורט ושומר על דיאטה אבל יתכן שאינני מודע לסוג המאכלים שגורמים לעליית הסוכר כמו תפוחי אדמה למשל שהייתי אוכל . אודה לך מאוד באם תוכלי לפרט במקצת איזה מאכלים מעלים את רמת הסוכר על מנת להמנע מהם. תודה

27/11/2007 | 21:43 | מאת:

שלום יוסי, כל מזון המכיל פחמימות מעלה סוכר וזה כולל כל מוצרי הדגן, קטניות, כל המזונות העשויים מחיטה, תפוחי אדמה, תירס, אורז, פירות ועוד.הואיל ויש מזונות שצריך לאכול אך המידה משתנה,עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

27/11/2007 | 18:55 | מאת: מאיה

שלום, שמי מאיה ואני בת 27. בשנים האחרונות ( בערך מתקופת הצבא) יש לי בעיות בעיכול וכפתרון אני צורכת תוספים למיניהם. כיום אני משתמשת ב"פרוגולטים" (=קוביות לאכילה המכילות תאנים, שזיפים ועוד מספר מרכיבים) בערך פעם או פעמיים במשך היום, ושקית של אבקת "אל-צירות" (=זרעי פסיליום ועוד') לפני השינה. התזונה שלי במהלך השבוע מבוססת על ירקות חיים, טונה, ביצים ולחם מקמח מלא, ובסופי שבוע אני אוכלת ארוחות חמות בשריות ותוספות כמו אורז מלא, תפו"א, כוסמת ועוד. אני לא אוכלת מוצרי חלב כלל כבר יותר משנה. שותה הרבה מאוד מיים ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. האם התוספים שאני לוקחת להקלה על העיכול ממכרים? אני צורכת אותם, כאמור, על בסיס יומי כבר מספר שנים. 2. האם יש נזק באי אכילת דברי חלב? אני קצת לחוצה מאחר ולאימי יש אוסטופורוזיס ואני יודעת שזה תורשתי. האם אפשר להשלים את החוסר עם מזונות אחרים? 3. יש תקופות בהן אני מרגישה חולשות, לא כאלה שמונעות ממני לתקד אך במסגרת עבודתי אני עומדת על הרגליים בערך 6 שעות ולעיתים אני מרגישה חלשה מאוד. לפעמים גם יש לי קצת סחרחורות. האם זה קשור לתזונה שלי? 4. תוכל לתת לי קצת מידע על כדורים פרוביוטיים? האם הם יכולים לעזור לי בעיכול? תודה רבה, וחג חנוכה שמח!!!

27/11/2007 | 21:41 | מאת:

שלום מאיה, הואיל ואין הכדורים אלו חומר כימי אלא טבעי לא הייתי קורית לזה התמכרות אך בהחלט ככל שתמשיכי עם מוצרים אלו כך גופך יתרגל אליהם ועם הזמן תצטרכי לצרוך יותר ממוצר זה או לעבור למוצרים יעילים יותר. בוודאי שיש נזק באי אכילת מוצרי חלב בעיקר בשל היותם המקור העיקרי לסידן. את יכולה במקום טחינה, שומשום, חלבה וסרדינים, ואם אלו לא אהובים עליך אז קחי תוסף סידן לפי המלצת הרופא. לגבי השאלה השלישית יכול להיות שזה קשרו לתזונה אך קשה לי לקבוע בוודאות. כדורים פורביוטיים מכילים חיידקים פרוביוטיים שיכולים לעזור בבעיות במערכת העיכול. את יכולה לנסות ולראות אם חל שיפור. אין הוכחה כי אלו יעזרו לך באופן וודאי ומשמעותי. בברכה, דנה

27/11/2007 | 18:02 | מאת: איתי

הובא לתשומת לבי כי בעלים ירוקים ישנו רכיב המעכב ספיגת סידן. אם כך, האם לא רצוי לשלב עלים ירוקים בארוחת הבוקר שהיא המקור העיקרי שלי לקבלת סידן?

שלום איתי, העיכוב אינו משמעותי ואתה יכול להמשיך בהרגליך הנוכחיים. בברכה, דנה

26/11/2007 | 22:49 | מאת: אלי

שלום, מתי רצוי להשתמש בשמן זית ומתי - בשמן קנולה, אם מעוניינים, מצד אחד, לקבל כמות ראויה של אומגה 3, שתתרום (בשילוב גורמים נוספים, כמובן) למצב בריאות טוב, ומאידך - בפרט - לשמור על בריאות הלב, רמות כולסטרול תקינות ורמת סוכר תקינה? תודה, אלי

26/11/2007 | 23:19 | מאת:

שלום אלי, בשמן זית וקנולה יש כמות זניחה של אומגה 3, אלו לא מהווים מקור טוב לאומגה 3 . אפשר להשתמש בשניהם, כאשר במצב של טמפ' החדר עדיף שמן זית ובבישול וטיגון עדיף שמן קנולה. שמנים אלו ידועים בתכולת חומצות שומן חד בלתי רוויות ואילו אומגה 3 שייך לקבוצות שומן רב בלתי רוויות. בברכה, דנה

26/11/2007 | 18:38 | מאת: [email protected]

אילו מזונות הם דלי אשלגן? בעיקר איזה פירות וירקות? תודה ענת

26/11/2007 | 19:15 | מאת:

שלום ענת, אשלגן נמצא בכל מזון שאנו אוכלים. כמחצית מגיע מפירות וירקות, ולכן כאשר יש צורך בהגבלת אשלגן אנו מגבילים צריכה של ירקות ופירות. ראשית יש להוריד מהתזונה את הירקות והפירות העשירים מאוד כגון : בננה, עגבניה ומוצריה, תפוחי אדמה, אבוקדו, סלק, ענבים, פירות יבשים, עלים ירוקים (שמיר, פטורוזיליה), תחליפי מלח על בסיס אשלגן, אפרסמון, נקטרינה, גויאבה,קיווי, שסק תפוז, מלון, רימון משמש וערמונים, ארטישוק, במיה, דלורית,בטטה, דלעת, נבטים, פטריות, תרד ,קולורבי ירקות ופירות בעלי תכולת אשלגן נמוכה יותר, אך גם יש לצרוך בזהירות ובמתינות הם : תפוח עץ, אגס, שזיף, אננס ואפרסק בסירופ ואפרסק. אבטיח עד 1 כוס קוביות שווה מנה. לגבי ירקות :בצל, גזר, חסה,חצילים,כרוב, כרובית, כרישה,מלפפון, פלפל, שעועית ירוקה וצהובה. יש לפזר את הירקות והפירות על פני היום. אם יש רמות גבוהות של אלשגן יש לגשת בהקדם האפשרי לדיאטנית לייעוץ אישי, הואיל ואשלגן גבוה מהווה סכנת חיים מיידית. בברכה, דנה

שלום, רציתי לשאול האם ספיגת הסידן ממוצרי חלב בעלי פחות מ- 3% שומן פחותה מאשר ממוצרי חלב בעלי 3% שומן ומעלה?

שלום גילי, אין לי מידע מספרי, אך ככל שאחוז השומן גבוה, כך ספיגת הסידן עולה. בברכה, דנה

26/11/2007 | 13:29 | מאת: טליה

האם בסוכרזית באמת אין קל'? יש הגבלה בכמות ליום? תודה..

26/11/2007 | 15:09 | מאת:

שלום טליה, לא שאין בכלל-0 יש אך כמות אפסית ביותר. יש הגבלה על כמות אספרטיים ואצוסלפאם קיי וסכרין כמרכיבי הסוכרזית, אך בכמויות גדולות מאוד, רוב האנשים לא מגיעים אפילו למחצית מההגבלה. בברכה, דנה

26/11/2007 | 21:12 | מאת: טליה

26/11/2007 | 13:05 | מאת: שני

שלום רב שאלתי היא זו: מה עדיף לאכול - בגט או פיתה? ומה היחס לגבי לחמניה ופרוסות לחם?הכוונה מבחינת קלוריות וערכים תזונתיים. תודה מראש!!

26/11/2007 | 15:07 | מאת:

שלום שני, בפרוסת לחם אחיד יש כ- 75 קק"ל. בלחמניה רגילה פשוטה יש כ- 150 קק"ל. בפיתה רגילה יש כ- 220 קק"ל. בבגט תלוי בגודל 1/4 בגט שווה לפיתה פחות או יותר. בברכה, דנה

26/11/2007 | 11:58 | מאת: יגד

שלום, ידוע לי מקריאה באזהרות שונות שמופיעות בעלון לצרכן של התרופות ,כי אשכוליות בכל צורה מהוות ניגוד למספר ניכר של תרופות, לדוגמה ניפדיפין, דיגיטאליס ועוד. יש בהן מרכיב כימי או אנזים שנוגד את פעילות התרופות. האם גם פומלה מהווה בעיה . עד כמה שאני מבין התפוז לא מופיע באתראות כך שיש הבדל בין פרי לפרי.

26/11/2007 | 15:06 | מאת:

שלום, מדובר רק באשכולית ומוצריה וכן פומלית המרכיבה גם אשכולית, שאר פירות ההדר בטוחים מבחינה זו. בברכה, דנה

26/11/2007 | 09:09 | מאת: דני

אני בן 68 וכבר שנים רבות אולך כל בוקר, בסביבות השעה 5-6 , במשך כ 40 דקות. לפני היציאה אני שותה 2 כוסות מיים ובחזרה עוד כוסץ אני מבקש לדעת האם רצוי לאכול משהו לפני האליכה, ואם כן, מה. בתודה מראש

26/11/2007 | 15:05 | מאת:

שלו דני, רצוי לאכול פחמימה זמינה כשעה לפני הההליכה, חטיף אנרגיה כלשהו, פרוסה עם ריבה או דבש, בננה. בברכה, דנה

26/11/2007 | 07:37 | מאת: לי

שלום, כששותים כוס מיץ גזר טרי, מקבלים את כל הויטמינים הנמצאים בנוזל או שכדי שיספג יש צורך להוסיף כפית שמן למשקה? זה לפחות מה ששמעתי, שאם אני שותה רק מיץ גזר, כאילו לא שתיתי מאחר והויטמינים בו מסיסים רק כשיש תוספת שמן. תודה

26/11/2007 | 15:03 | מאת:

שלום לי, הויטמין העיקרי בגזר הוא בטא קרוטן, נגזרת של ויטמין A. ויטמין A הינו ויטמין מסיס שומן וכדי שיספג יש צורך בשומן בתפריט. אם תשתי את מיץ הגזר לבד הרחק מארוחה המכילה מעט שומן, רוב הויטמין לא ייספג, ולכן רצוי לשתות מיץ גזר אם אוכל ולא על קיבה ריקה, או להוסיף 1/2 כפית שמן או לאכול 6-7 אגוזים או שקדים טבעיים.גזר לא עשיר במיוחד בויטמינים מסיסי השומן האחרים כגון ויטמין D,K ו- E. שאר הויטמינים כולל ויטמין C נספגים ללא בעיה. בברכה, דנה

26/11/2007 | 06:39 | מאת: איריס

שלום רב ברצוני לשאול את התזונאים באתר, אילו הם המאכלים המוכרים כמסייעים בהפחתת מתח/ חרדות? לעומת זאת,מאילו מאכלים כדאי להמנע בתקופות מתח וחרדות. אני סובלת מבעיית קיבה שטרם נסתיים הבירור לגביה ולכן אני מאוד מתוחה וחרדה. לתשובתך אודה בברכה, איריס

שלום איריס, לא ידוע לי על מזונות בעלי מאפיינים כל כך ספציפיים. מתח וחרדה מקורם במוח והם תגובה נורמלית של אדם החרד למצבו הבריאותי. אם החרדה נראית לך כבלתי סבירה פני למומחה בתחום הנפש. לגבי בעיות הקיבה המתיני בסבלנות לתוצאות, חרדה ומתח רק מגבירים תופעה זו. בברכה, דנה

25/11/2007 | 23:24 | מאת: אהובה

שלום דנה, אני מחפשת אבקות מרק ללא מלח. מצאתי סידרה כזאת של חברת 'שביט' אם אינני טועה בשם.. מה שמעורר בי ספק וזו שאלתי - הרי מלח באבקות המרק משמש גם כחומר משמר. האם באבקות כאלו ללא מלח , מכניסים חומרים אחרים, במקום המלח, לשם השימור, ואולי חומרים אלו לא הכי רצויים? אני לא רוצה להגיע למצב שאשתמש באבקה ללא מלח, (במסגרת הנסיון לשמור על לחץ דם תקין..) אבל שזה יזיק לי בכיוון אחר. מה ידוע לך בנושא זה? ואולי את מכירה אבקות מרק הכי פחות מזיקות שאפשר ? אם לא - מה יכול להיות תחליף שיוסיף טעם טוב ? תודה !

26/11/2007 | 14:58 | מאת:

שלום אהובה, קשה לי להאמין שקיים מוצר כזה ללא מלח בכלל. אם את יכולה, הואיל ואיני מכירה א המוצר לרשום לי כמה נתרן יש ל-100 גר ומהי רשימת הרכיבים.קרוב לוודאי שפשוט לא הוסיפו מונוסודיום גלוטאמאט, אך מלח (נתרן ) בטוח יש. ואם אין שם מלח אז למה להשתמש במוצר זה. למה לא להוסיף למרק תבלינים כגון שום, פלפל, שורשים ועלים התורמים לטעם המרק. זה לעולם לא יהיה כמו אבקת מרק, אך תהליך ההתרגלות לאכילת מזונות דלי נתרן יחסית קצרה. מעבר לכך, גם אם יש לך לחץ דם זה לא אומר שאסור לאכול בלי מלח בכלל אלא להגביל, אז את יכולה להשתמש גם בקצת מלח לתיבול. אני בד"כ ממליצה על 1 כף אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטאמט ל-2 ליטר מי מרק. בברכה, דנה

26/11/2007 | 19:00 | מאת: אהובה

דנה, את צודקת בכך שהיה כתוב על הקופסה - ללא מונוסודיום וללא גלוטן. אין לי כרגע את הקופסה, אבל היה כתוב גם "ללא מלח". בכל אופן, כנראה בשבוע הבא אהיה במקום שבו מוכרים את המוצרים של חברת שביט ואני אעתיק משם את רשימת המרכיבים, ואדווח לך.בכל מקרה, אם תרשמי בגוגל - שביט שטרן ושות' בע"מ נתניה, תראי את אתר החברה. תודה בנתיים.

25/11/2007 | 23:13 | מאת: אביבית

אני אחרי חודשיים שלא פעילה כי הייתי עם גבס ברגל ודווקא בזמן הזה שתיתי מלא ואכלתי מעט (הגוף לא צרך) ועכשיו בגלל החורף שמגיע והחזרה לשגרת חיים (לצערי עוד לא יכולה לעשות כושר רק פזיוטרפיה ) זה גורם לי לאכול יותר ואני מפחדת להשמיןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן... (אני במשקל מאוזן ונראת מצויין (-:) רציתי לשאול על איזה מאכלים אתן ממליצה לאכול ,בחודשי החורף הקריםשמצד אחד ישביעו ויחממו ומצד שני לא יגרמו לנישנוש מיותר. (במיוחד בעבודה) חשוב לציין שבד"כ אני שותה מלאאאאאאא מים (חשוב לעור הפנים ולניקוי המערכות (-:)ואוכלת המון ירקות ופירות אבל בחורף בגלל הקור שותה פחות ואני ממש לא אוהבת את השינוי. אוכלת יותר יבש..)-: האם ישנם מאכלים שיכולים לגרום לי גם לתחושת צמא שיעזרו לעורר בי צמא למים בחורףףףףף..?! האם ישנה דרך לשתות מים בחורף? אולי מים פושרים אולי מים עם לימון לא יודעעעתתתתת..עזרו לימ. אני לפעמים שותה בכוח אבל זה ממש לא קל או שאני שותה בלי סוף תה עם נענע קפה נס קפה ואני יודעת שזה ממש לא מועיל .....(אולי כדאי תה צמחים ללא קופאין או מים עם נענע) אני בחורה עם מודעות עצמית מאוד גבוה וחשוב לי איך אני נראת קודם בשבילי!!!!(-: אז אם תוכלו לתת טיפים פשוטים אודה לכן (אני בחורה שממש לא בעיתית באוכל ומאוד פתוחה בלנסות דברים חדשים) שיהיה לכן המשך שבוע מדהים וכל הכבוד על העבודה המבורכת בהצלחה בהמשך אביבית וא

שלום אביבית, אני לא נותנת המלצות כלליות ללא הכרת המטופל. כל המלצה מותאמת לאורח חיים של מטופל. לא צריך להיות הבדל בין חורף לקיץ משום בחינה, ההבדלים הם בראש שלנו פסיכולוגיים,הצורך הוא זהה. אכלי את המזונות שאת רגילה לאכול, אל תשני וכך גם משקל גופך לא ישתנה. אם מפריע לך שתיה קרה שתי חליטות תה, זה גם נוזלים או מרקי ירקות עשירים. החורף בישראל לא כל כך קשה שהוא מהווה תירוץ לירידה בפעילות גופנית, לכן כשתוכלי לחזור המשיכי עם הפעילות הגופנית, גם פעילות כוח, כמו משקולות וכפיפות בטן מועילה, לא חייבת פעילות אירובית, או תשקלי שחיה גם כחלק מהפזיוטרפיה. בברכה, דנה

25/11/2007 | 22:56 | מאת: בני מזרחי

שלום לדיאטטנית הניכבדה. המלצותיך לגבי דיאטה ניקראו על ידי בכתבה מן השבוע בניוז דוקטוראך רציתי לשאול האם הדיאטות מתאימות לכולם? האם מבנה גוף?סוג דם?אנמיה?סוג העבודה? בתןדה מראש.

26/11/2007 | 14:55 | מאת:

שלום בני, הכתבה היא סיכום מאוד כללי וכדיאטנית אני לא עובדת לפי סכמות או שבלונה כל כך שטחית, אני תמיד מתאימה את המלצותיי למטופל ולרקע הרפואי שלו.המלצות מסויימות יכולות להתאים למחלה אחת אך יכולות להזיק במחלה אחרת, לכן תמיד יש לתת ייעוץ אישי. בברכה, דנה

25/11/2007 | 22:36 | מאת: ענת

שלום, אשמח להמלצתך בעניין התזונה הטובה ביותר בתקופה טיפולי פוריות. האם יש מזו המסייע לפוריות? תודה

שלום ענת, לא ידוע לי על מזון המשפר פוריות. כן ידוע שתת משקל או עודף משקל מורידים פוריות ולכן הדבר החשוב ביותר הוא לשמור על משקל תקין. אם בעית הפוריות נובעת משחלות פוליצסטיות מומלץ גם לשמור על דיאטה דלת פחמימות ושומן ולעסוק בפעילות גופנית, כמובן באישור הרופא המטפל. בברכה, דנה

25/11/2007 | 21:58 | מאת: אורלי שלם

האם יש אמת באמירה שאסור מבחינה בריאותית לאכול תפו"א שמתחיל להוציא ניצנים מהפקעת וצבעו הופך לירקרק - האם לזרוק לפח? ומדוע.

26/11/2007 | 15:20 | מאת:

שלו אורלי, הנבטה של תפוח אדמה ושינוי צבעו לירוק קורה בד"כ בשל אחסון ממושך באור או בטמפ' קיצוניות מדי. תפוח האדמה מייצר חומר הנקרא סולנין שזה למעשה שם לקבוצה של רעלנים בתפוח אדמה ובכל משפחת הסולניים. מטרת הסולנין הגנה מפני חרקים ומזהמים ביולוגיים. אמנם הכמות שבתוך תפוח אדמה קטנה ומזערית וצריך לאכוךל כמה ק"ג טובים כדי לחוש השפעה של רעלן זה על מערכת העצבים שלנו, אך אם אפשר להמנע מאכילתו, אז פשוט זרקי אותם לפח. כמובן שיש להזהר יותר בילדים בשל נפח פיזור קטן יותר בשל משקל נמוך יותר. עדיף לקנות תפוחי אדמה ללא כתמים ירוקים על הקליפה, אך כמובן שאין לזרוק עכשיו כל תפוח על כל כתם קטנטן, רק בשלבים של נבטים ושכל תפוח האדמה הופך לירוק, ובכל מקרה, גם ללא טעים. בברכה, דנה

25/11/2007 | 19:06 | מאת: יורם

מהי התזונה המתאימה למצב זה ובמיוחד אילו מזונות אסורים בגלל תכולת תאית בהם

25/11/2007 | 19:42 | מאת:

שלום יורם, במצב של דלקת בדיברטיקוליטים, כלומר דיברטיקולוזיס יש לשמור בשבועות הראשונים בזמן הטיפול על דיאטה דלת שארית, בעיקר דלת תאית, כלומר ללא ירקות ופירות, ללא דגנים מלאים, קטניות וזרעים. כאשר הדלקת עוברת יש לעבור בהדרגה לדיאטה עשירה בסיבים. יש לפנות בהקדם לדיאטנית בבית החולים או בקופת החולים לייעוץ אישי. בברכה, דנה

04/12/2007 | 19:18 | מאת: תורגמן יחיאל

יורם שלום. כנטורפת, אני ממליץ על תזונה קלה לעיכול, כמו תזונה של תינוק, וזאת כדי לא לגרות את דרכי העיכול, יש לאכול בעיקר מרקים עם ירקות מקולפים מכל הסוגים, ביצים קשות שבושלו רק שמונה דקות במיים רותחים, תפוחי אדמה אפויים, להימנע ממזונות חריפים, מתובלים,מטוגנים וממשקאות עם צבעי מאכל. מקור הבעיה של הדיברטיקוליטיס הוא המתח, הנגרם מהפרשת אדרנלין מוגברת, דבר הגורם להפניית רוב הדם לשרירי הגוף, במקום שיהיה במערכת העיכול, ולכן נגרמת פגיעה במערכת העיכול. הטיפול מצריך הרגעה, מנוחה,,להימנע מפעילות גופנית מוגברת, לבדוק את תיפקוד הכבד, שתפקידו בין היתר לפרק את ההורמונים , וכשההורמונים מתפרקים לאט, הגוף ממשיך להיות מתוח, או לפנות לנטורופת מוסמך ליעוץ ולחיזוק תיפקוד הכבד. בברכה תורגמן יחיאל

25/11/2007 | 18:00 | מאת: עופרי

שלום רב, אני בת 35. בריאה מאוד בד"כ (לא חליתי מזה שנים רבות באף מחלת חום, שפעת, הצטננות וכדומה). לאחרונה, חליתי בהרפס זוסטר. מאחר ואין לי אף גורם סיכון למחלה ומכיוון שהתזונה שלי לא סדירה רציתי לדעת בבקשה האם יכול להיות קשר בן התפרצות של הרפס זוסטר לתזונה לקויה? אם כן, חסך באילו רכיבים תזונתיים עלול לגרום לירידה בתפקוד מערכת החיסון? והאם יש דרך לבדוק חוסר ברכיבים אלו בבדיקת דם כלשהי? תודה רבה

25/11/2007 | 18:47 | מאת:

שלום עופרי, הרפס זוסטר הוא סוג של וירוס רדום . אין סיבה תזונתית ישירה לעירור שלו. תזונה נכונה יכולה לעזור בכל מקרה אך אין משהו ספציפי לבעיה זו. בברכה, דנה

27/11/2007 | 12:33 | מאת: ציפי

כאשר הרפס זוסטר מתעורר, בדרך כלל מעיד הדבר על חולשה של מערכת החיסון. חולשה כזו יכולה בהחלט להיגרם מתזונה לא סדירה או בעלת תכנים בריאותיים ירודים. על ידי שיפור התזונה ניתן "להרדים" את ההרפס שוב, כמובן לאחר תום ההתפרצות הנוכחית.

25/11/2007 | 15:48 | מאת: ר.ר

שלום, אני נערה בת 15, 1.65 במשקל 44.5 ק"ג בערך. קיבלתי מחזור לפני שנתיים ו8 חודשים ומאז הוא לא סדיר. לאחרונה ירדתי במשקל כשני קילו (לפני הייתי 46.7 בערך) ואני מפחדת שזה ישפיע חלילה והמחזור לא יגיע. כבר 5 שבועות וחצי עברו מהמחזור האחרון,אמנם כבר היו לי רווחים גדולים יותר (6-7 שבועות) אך אני חוששת שהירידה במשקל השפיעה, מה הסיכוי שבעקבות תת המשקל הפסקתי לקבל מחזור? מה היחס בו משקל הגוף משפיע על המחזור החודשי? תודה מראש.

שלום, בהחלט הירידה במשקל יכולה לפגוע בסדירות המחזור ובקיומו בכלל. אין יחס משקל קבוע, זה תלוי במסת השומן ולא במשקל הכללי ואצל כל אחת זה שונה. אם את חוששת פי גם לרופא נשים בנושא לבדיקת רמת ההורמונים שלך. בברכה, דנה

27/11/2007 | 23:06 | מאת: אני

אני ממש שמח שאת מודעת לכך שאת בתת משקל.מצב זה עלול לדרדר פעילות של מערכות בגוף [כמו מערכת הרביה-שוסת היא אחד הסימנים לפעילותה].מדוע את שוקלת כך?מדוע ירדת עוד במשקל? האם את במגמת ירידה? כדאי לדסקס תשובות אלה עם רופא השפחה בשלב ראשון. אי סדירות הופעת וסת שכיחה ונובעת מסיבות רבות.בגילך לרבות,אין 'מחזור'[מהבחינה שהופעת הוסת אינה מחזורית].אבל תלכי לרופא [בגלל הסיבות שצינתי בהתחלה]? בהצלחה

28/11/2007 | 10:23 | מאת: ר.ר.

מאז ומעולם הייתי רזה ב"ה, ואף פעם לא נזקקתי לדיאטה (למעט פעמיים בהן היה לי חידק בקיבה או דלקת) אני מתעמלת בהתעמלות קרקע פעמיים בשבוע, שעה ורבע בכל פעם, ובלי קשר אני פעילה בצורה מאוד אנטנסיבית. אני מדריכה בתנועת בנ"ע בסניף שנמצא במרחק של כ2 ק"מ מהבית שלי (חצי שעה הליכה+-) ובחודש שעבר היה 'חודש ארגון' דבר שהצריך ממני שהייה כמעט כל יום בסניף. בשעות בהן הייתי בסניף לא הייתי אוכלת והייתי מוציאה המון אנרגיה, ולאחר מכן חוזרת ברגל את שני הקילומטרים, ככה במשך שבועיים בערך, מה שהביא לירידה במשקל שלי. כרגע ב"ה אני לא במגמת ירידה, אני פשוט נשארת במשקל הנוכחי (44.5 בערך). אם חלילה אני אראה שאכן המחזור לא מופיע אני בהחלט אפנה לרופא. תודה רבה על הדאגה:)

25/11/2007 | 12:05 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת האם כדאי לקנות את זרעי הפשתן הטחונים של הרדוף (באריזת ואקום)? האם לא נפגעו הערכים התזונתיים? עד מתי, אם כן, ניתן להשתמש בהם (במקרר? במקפיא?) בברכה, מיטל

25/11/2007 | 12:25 | מאת:

שלום מיטל, עדיף לקנות זרעים טריים ולטחון רק לפני שימוש. כל תהליך טחינה פוגם במוצר, גם אם הוא בואקום.לגבי זמני שימוש, רשום על האריזה, אם לא, פני ליצרן. בברכה, דנה

26/11/2007 | 05:45 | מאת: יוכי

אני טוחנת כמות בינונית של זרעי פשתן, ומאפסנת בפריזר. האים זה בסדר מבחינת איבוד ערכים של המוצר?

25/11/2007 | 05:19 | מאת: 111

פירות, ירקות, צמחי מאכל מייצרים סרוטונין, דופאמין, נוירואפינפרין. או לכל הפחות לעכב את פירוקם (ספיגתם) בברכה

25/11/2007 | 12:21 | מאת:

שלום, נוירוטרנסמיטורים מהסוג שציינת נמצאים במעט מזונות בכמות קטנה ובנוסף אינם רלוונטיים, כי אלו לא עוברים את המחסום המוחי המיוחד ולכן אכילתם ממזון לא מגיע למוח. כן ישנם מזונות המכילים חומרים המהווים חומר מוצא, אך גם אלו זמינותם נמוכה והשפעתם על הרמה המוחית זניחה. כן ידוע שדיאטה עשירה בפחמימות מעלה כניסה של חומצת אמינו בשם טריפטופן למוח המהווה חומר מוצא לסרוטונין, אך מעבר לזה אין מזונות מייצבי חומרים אלו או מונעים פירוקם או אשר מעלים באופן ישיר את הרמה במוח, שם עובדים, בעיקר בשל המחסום המוחי. בברכה, דנה

25/11/2007 | 12:39 | מאת: 111

אולי ידוע לך איך הכי טוב להשיג תוצ'? אפילו בדרך אחרת. השיטה של הפחמימות מעניינת, אם יש דוג' נוספות אשמח לדעת. בברכה

24/11/2007 | 23:57 | מאת: יוסף

שלום כמה זרעי פשתן טחונים צריך לאכול בשביל לקבל שני גרם שמני אומגה שלוש תודה יוסף

25/11/2007 | 00:02 | מאת:

שלום יוסף בין כף שטוחה לשתי כפות שטוחות. בברכה, דנה

26/11/2007 | 10:10 | מאת: להלה

בזרעי פישתן יש לא רק אומגה 3 אלא גם אומגה 6. הצורה המיטיבה היא יותר אומגה 3 מ- 6. אומגה 6 נמצא בהרבה מזונות. ואכילת פישתה לא מאזנת בין יחסי 6 עם 3. לכן עדיף מזון שיש בו במובהק רק אומגה 3 - דגים וכו' - או קפסולות עם השמן.

26/11/2007 | 18:58 | מאת: חסיה

שאלה- שמעתי באיזה מקום שאומגה 6 לא בריא. האם זה נכון, והיכן יש את זה כדי להימנע? בתודה חסיה

24/11/2007 | 22:45 | מאת: גילה

כמה יחידות של ויטמין C יש בתפוז אחד בינוני? האם ויטמין C אכן עוזר, לדעתך, במניעת הצטננויות ומחלות חורף? ידוע לי כי אין תשובה חד משמעית לכך וכי הדבר לא הוכח מבחינה מחקרית ומדעית. כמה קלוריות בערך יש בתפוז אחד בינוני? ובמנדרינה? אני מאוד מאוד אוהבת לאכול את החלק הפנימי, הלבן, של קליפת התפוז. האם יש לחלק זה ערכים תזונתיים? על פניו נראה לי שהוא עשיר בסיבים תזונתיים.

24/11/2007 | 23:57 | מאת:

שלום גילה, בתפוז בינוני יש כ- 60-70 מ"ג ויטמין C כאשר הממלצה היומית היא 100 מ"ג. אני מחווה דעות אני שואבת מידע ממחקרים ואין עדות כי ויטמין C במינונים גבוהים מההמלצה היומית מועילים נגד הצטננות. בתפוז בינוני יש כ- 60 קק"ל. במנדרינה יש כ- 30 קק"ל. אין לי מידע לגבי הערך התזונתי של הקליפה הפנימית הלבנה. בברכה, דנה

24/11/2007 | 21:52 | מאת: שאול

האם שתיית 2 כפיות אבקת קקאו טהורה ליום( לא שוקו .. רק קקאו) פוגעים בספיגת הסידן והאם במידה משמעותית? אני לוקח כדור סידן ליום ומרחיק אותו מעל שעה משתיית הקקאו. וגם לא שותה את הקקאו בזמן הארוחות. יש לי בעיה של צפיפות עצם. בתודה

24/11/2007 | 22:45 | מאת:

שלום שאול, אם אתה מרחיק את הסידן מהקקאו לפחות במשך שעתי הוא לא יפריע לספיגה. בברכה, דנה

25/11/2007 | 23:11 | מאת: מוגי

לחזוק העצמות ולמניעת אוסטיאופורוזיס רצוי להתעמל בשיטה "בונה עצם". דלדלול העצם אינה קשורה רק לאבוד סידן אלא לאבוד מינרילים נוספים. רק התעמלות מחזקת את העצם מבלי לגרום נזק. יש לקבל אשור מרופא כי מצב העצם מאפשר להתעמל.

24/11/2007 | 21:46 | מאת: ירקות

הי דנה בהמשך לתשובתך זה יהיה נכון לומר ש כרובית ,קישואים ,בצל ,כרוב, חצילים ,לפת ,שעועית ירוקה ,פיטריות מותרים ללא הגבלה (הדיוק חשוב לי) וש דלעת גזר תירס עגבניות סלק דלורית אינם מותרים ללא הגבלה

24/11/2007 | 22:44 | מאת:

שלום, ראשית תירס לא נחשב לירק אלא לדגן ולכן מוגבל בצריכה. כל השאר חופשיים מבחינתי בתהליך ירידה במשקל. במקרה של בעיה בירידה במשקל או במקרה של סוכרת אני מגבילה בהתאם למטופל. בברכה, דנה

25/11/2007 | 19:01 | מאת: יורם

אילו מזונות מכילים תאית ואילו אינם מכילים תאית , בהקשר לתזונה מתאימה למצב של דיברטיקוליטיס ?

24/11/2007 | 20:52 | מאת: ריוי

אם אני מכינה מרק ירקות עם כל הירקות האפשריים א. כמה שמן מותר להוסיף לסיר מרק ב. כמה קלוריות יש בכף מרק עוף ג. כמה צלחות מותר לי לאכול ביום וכמה קלוריות מכילה כל צלחת בערך? ד. רסק עגבניות ותבלינים משמינים ה. אם יש לך מתכון למרק דיאטטי אני אשמח וץ אם אני טוחנת חלק מהירקות בכדי להפוך אותם למרק בכוס כמה קלוריות וכמה כוסות מותר ביום

שלום ריוי, לסיר של 2 ליטר אני שמה כ- 1 כף שמן. בכף מרק ירקות יש כ- 5 קק"ל. מבחינתי מרק ירקות הוא ללא הגבלה כמו כל הירקות הטריים. בהערכה צלחת ממוצעת מכילה כ- 50 קק"ל. תבלינים הם ללא ערך קלורי משמעותי. לרסק עגבניות יש ערך קלורי אך נמוך. לא משנה אם את מרסקת את הירקות מבחינת ערך קלורי, כמו שאמרתי, מרק ירקות הוא חופשי.אני לא נותנת מתכונים בפורום זה. בברכה, דנה

25/11/2007 | 17:57 | מאת: שילה

24/11/2007 | 17:31 | מאת: אבי דחוף שוב

שלום רב אני 49 לאחר צינטור מאחר והופיע אצל מחלת תרשת העורקים אני מקבל תרופות לבנתיים אספירין מאחר ויש לי לסיים עוד צינטור אחד יש לי נטיה משפחתית לסוכרת סוג 2, ולבעית לב,ולחץ דם גבוה ברצוני לקבל הכוונה מה עלי לאוכל ????? ומה לא לאוכל?? ואם אני צריך לבדוק במזונות את הרכיבים כלוסטורול , שומן רווים, שומן טרנס , ומהם המינונים שמותר לי מין הרכיבים האלו? והרי במרבית המזונות יש את הרכיבים הללו.? וחוץ מזה מהו שומן נוקשה ? ומהו שומן צמחי ?? .

שלום אבי, בשל הרקע המשפחתי-גנטי עליך לפנות דליאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי הכולל דיאטה לירידה במשקל (אם צריך), דיאטה דלת שומן וסוכר פשוט, דיאטה דלת מלח, לעסוק בפעילות גופנית והעשרת התפריט באומגה3 ונוגדי חמצון שמקורם במזון. זוהי דיאטה מורכבת שאין לי אפשרות לפרט במסגרת פורום זה. דיאטנית תלמד אותך כיצד להתסכל על רכיבי מזון וללמוד ממה להמנע. שומן מוקשה הוא שומן צמחי שבטמפ' החדר הוא נוזלי ובתהליך כימי הפכו אותו למוקשה. בתהליך זה נוצרות חומצות שומן מסוג טרנס אשר מעלות את הסיכוי לטרשת עורקים. שמן צמחי, הכוונה לשמן שמקורו בצומחי כגון סויה, חריע, תירס, קנולה וזית. פנה בהקדם האפשרי לדיאטנית קלינית. בברכה,דנה

24/11/2007 | 13:21 | מאת: שאול

שמעתי את פרופ קורצין אומר שישנם מזונות המכילים דופה. בין השאר ציין את השעועית. האם זה נכון? איזה מזונות נוספים? מהם התנאים לספיגה אופטמילית? האם דופה נהרס בחום או סביבה חומצית? בתודה

24/11/2007 | 13:55 | מאת:

שלום שאול, המזון היחיד הידוע לי המכיל L-DOPA הוא הפול כסוג של שעועית. לא כל שעועית מכילה חומר זה. איני יודעת מהם התנאים האופטימליים לספיגה ואין לי מידע לגבי מה קורה לו בבישול או במערכת העיכול. בברכה, דנה

24/11/2007 | 13:19 | מאת: שאול

מבלבלים אותנו. הצמחונים טוענים שזה מכיל חומר רעיל. ישנם מחקרים הטוענים שבקליפת השקד יש אוצר בלום של אנטי מחמצנים. מי צודק או בקיצור לאכול השקדים עם או בלי הקליפה הרכה? בתודה

24/11/2007 | 13:44 | מאת:

שלום שאול, שקד תרבותי הוא השקד שאנו קונים ורק הוא ראוי למאכל. יש גם שקד בר והוא אסור למאכל בגלל חומרים רעילים בקלפתו. למיטב ידיעתי אין הכרח לקלף את קליפת השקד התרבותי, אבל אם כך נוח לך יותר - אין בעיה. בברכה, דנה

24/11/2007 | 20:32 | מאת: מורן פלד

לפי ידיעתי גם בשקד שאני אוכלים- הקליפה מכילה ציאנידין,שאכן זהו רעל (ציאניד) ולכן הייתי ממליצה להסיר את הקליפה לפני האכילה, פשוט להכניס את השקדים לכוס מים רותחים לחמש דקות והקליפה תוסר במהירות מעולה לצרבות

24/11/2007 | 12:11 | מאת: לילי

אני מכירה כמה סוגים- 1 השקית הוורודה 2 סוכרה לייט (השקית החומה) 3 המכשיר הכחול שמוציא כדורי סוכרזית רציתי לדעת איזה הכי מומלץ, ולמה? יוצא לי להישתמש ביום בכ- 20 כדורי סוכרזית (מהמכשיר הכחול) ויש לי הרגשה שלטווח הארוך זה ממש לא בריא או שמא זהו הסוג ההכי פחות מזיק? אשמח לקרוא הסברים תודה!

24/11/2007 | 12:44 | מאת:

שלום לילי, כתבתי רבות בנושא בפורום זה. ערכי חיפוש בפורום זה בכפתור האפור מעל חלון זה, כתבי ממתיקי מלאכותיים ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בקצרה, סוכרה דיאט מכיל סוכרלוז והשאר מכילים סכרין, אצוסלפאם קיי ואספרטיים. נכון להיום אין העדפה בין הסוגים ואין הוכחה שאחד מזיק יותר מהשני וכולם בטוחים לשימוש. בברכה, דנה

24/11/2007 | 20:28 | מאת: מורן פלד-נטורופתית

לילי, ישנו צמח הסטיבייה שהוא מתוק פי 600 מסוכר, אין סכנה בשימוש בו מאחר והוא מופק מצמח והוא מאוד מומלץ. ניתן למוצאו בחנויות הטבע מורן פלד- נטורופתית

24/11/2007 | 21:21 | מאת:

שלום לילי, הסטיביה אינה מוכרת כממתיק מלאכותי בטוח לשימוש מבחינת ארגוני הבריאות העולמיים, הוא לא נבחן מבחינת תופעות לוואי ומינון מותר. בברכה, דנה

24/11/2007 | 09:20 | מאת: אמה

טוסט המורכב מ2 פרוסות לחם מחיטה מלאה עם פרוסת גבינה צהובה עמק לייט יכול להלחליף 2 כפות גדושות של גבינה לבנה 3%

24/11/2007 | 11:22 | מאת:

שלום אמה, הגבינה הלבנה מחליפה רק את הגבינה הצהובה ולא גם את הלחם. בברכה, דנה

24/11/2007 | 07:11 | מאת: אמה

"דייסת שבולת שועל או כוסמת שמכינים מ- 3 כפות חומר יבש על בסיס 1/2-3/4 כוס חלב עד 3% שומן+ממתיק." 1. 3 כפות חומר יבש הכוונה ל 3 כפות שיבולת שועל ? 2. מבשלים את השיבולת שועל יחד עם החלב לא ממש הבנתי איך מכינים 3. מבחינת ערך קלורי זה שווה ל 2 פרוסות לחם מלא כם 2 כפות גבינה? 4. ממתיק הכוונה לסוכרזית? תודה

24/11/2007 | 11:24 | מאת:

שלום אמה, הכוונה לשלוש כפות שטוחות שבולת שועל או כוסמת. וכן מבשלים את זה עם חלב ומים וזה שווה ל- 2 פרוסות לחם שמחליפות את השובלת שועל והחלב מחליף את הגבינה. ממתיק יכול להיות סוכרזית או סוכרה דיאט/לייט. בברכה, דנה

23/11/2007 | 23:08 | מאת: אני מפעם

אם אני אוכלת מעדן סוייה ללא קפאין 1/2% שומן ולידו לוקחת מולטי ויטמין עם ויטמין D הסידן במעדן יהיה זמין?

23/11/2007 | 23:35 | מאת:

שלום, התשובה היא כמעט ולא כי חומרים בסויה עצמה מעכבים ספיגה של סידן. בברכה, דנה

23/11/2007 | 16:20 | מאת: דיאטה בחורף

הימים קרים והערב אורך יותר כי קר אני נוהגת לעשות הליכות כפעילות אירובית ויש ימים שהגשמים לא מאפשרים לבצע את ההליכה. מעבר לזה הערב בבית הופך להיות ערב ארוך יותר, קר והצורך לאכול עולה , אני לא ממש יודעת איך להתמודד עם הדיאטה , כשלא תמיד מתאפשר לעשות הליכה, שקר ומתחשק רק רק לאכול שאלה נוספת יש מרקים מוכנים שאתה יכול להמליץ עליהם כמו מרק לייט? של תלמה? תודה והמשך ערב נעים

24/11/2007 | 11:28 | מאת:

שלום מלכה, המלצת לשמירה על דיאטה אינן כלליות אלא אישיות ולכן אין לי אפשרות לתת לך מענה מתאים לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. אין צורך במרקים מוכנים, הם תעשייתיים, לא בריאים ועשירים במלח. תכיני לך סיר גדול של מרק ירקות עשיר ותשתמשי בו כל השבוע. בברכה, דנה

23/11/2007 | 13:44 | מאת: ענבר

שלום, אני בת 16 וחצי. לפני כארבעה חודשים עשיתי דיאטה חריפה. בחודשיים הראשונים אכלתי 400 קלוריות ביום, והורדתי 9 קילו ממשקלי. בחודשיים נוספים אכלתי 950 קלוריות ביום, והורדתי 2 קילו נוספים. כיום אני שוקלת 51 קילו. שאלתי היא: אם אתחיל לאכול 1200 קלוריות ביום, אעלה במשקל מכיוון שגופי התרגל למעט קלוריות?

23/11/2007 | 15:07 | מאת:

שלום ענבר, ביצעת דיאטה חריפה וחסרת כל הגיון, וקרוב לוודאי שתאלצי לפצות על הנזק שעשית בדיאטה כל כך קיצונית בכך שאם תאכלי יותר יש סיכוי לא קטן שתעלי במשקל. אם המשקל מפריע לך, אין בעיה ללמוד אורח חיים נכון ולרדת במשקל אך במתינות בהגיון ובלי לבצע נזקים. הייתי ממליצה לך בחום לפנות דליאטנית בקופת החולים לייעוץ אישי לפני שתגרמי לגופך נזקים בלתי הפיכים. בברכה, דנה

23/11/2007 | 13:11 | מאת: אבי דחוף

שלום רב אני לאחר צינטור ברצוני לקבל הכוונה מה עלי לאוכל ????? ומה לא לאוכל??

23/11/2007 | 13:23 | מאת:

שלום אבי, האם הצנתור היה טיפולי או אבחנתי? האם אתה נוטל תרופות? מה מחלות הרקע שלך? האם בדיקות הדם תקינות? רמת שומנים וסוכר? בברכה, דנה

אני בת 52 ולאחר שרמת הטריגליצרידים , הכולסטרול , ותפקודי הכבד שלי הראו חריגה , שיניתי את אורח החיים שלי לגמרי , לפני 3 חודשים. דיאטה ללא מוצרים מהחי, ללא חיטה. הרבה פחמות מורכבות (לעומת הרבה מתוק ולחם רגיל לפני זה), ועם התעמתות כ-6 שעות בשבוע. למרות זאת כמת ה-HDL לא עלתה - תפקודי הכבד לא השתנו כמעט, והטריגליצריד עלה מ-230 ל-312 . ברצוני לציין שמבחינת רמת אנרגיה פעילות יש שיפור ניכר במצבי.ירדתי כ-3 ק"ג (BMI=30) הבדיקה נעשתה לאחר צום של 12 שעות. האם ייתכן שהתגובה ההפוכה של הטריגליצריד היא זמנית וכתוצאה מהשינוי? ואם לא - אז למה ?

שלום יעל, הגדירי בבקשה תפקודי כבד לא תקינים? האם ערכת בירור אצל מומחה? הא בצעת אולטרסואנד בטן? האם יש אבחנה כלשהי לירידה בתפקודי כבד- זה דבר שצריך לברר ראשית. שנית דיאטה להורדת טריגלצירידים הינה דלת שומן ופחמימות, יתכן ואת לא מבצעת דיאטה נכונה. הצום צריך להיות של 14 שעות לפני בדיקה. את חייבת לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולא לבצע דיאטות על דעת עצמך. ייתכן ואת צריכה להתחיל גם טיפול תרופתי ללא קשר לשינוי אורח החיים. המלצתי, פני לרופא מומחה לנושא שומנים וכבד ועם המלצתו לדיאטנית. בברכה, דנה

22/11/2007 | 16:39 | מאת: עינת

שלום יש לי שאלה- אתמול אכלתי סיר שלם של אורז (סיר המורכב מכוס אחת של אורז לא מבושל דרך אגב, כמה קלוריות בערך לכמות כזאת?) ועוד מספר דברים במהלך היום. היום בבוקר שתיתי כמעט ליטר מים ואכלתי עגבניה, ושעה וחצי לאחר מכן יצא לי להיות בבית חולים, אז נשקלתי על הדרך והמשקל הראה לי קילו וחצי יותר ממה שאני בדרך כלל. חשוב לציין- לא התרוקנתי כלל לפני שנשקלתי(כלומר, מאז אתמול בבוקר לא הייתה לי יציאה, ובנוסף לפני שעליתי על המשקל היום לא התרוקנתי גם מבחינת שתן) בנוסף נשקלתי עם חולצה ארוכה וסווטשירט גדול. השאלה שלי היא אם יתכן שהקילו וחצי הללו מורכבים מהצואה+שתן+פריטי לבוש? האם זה הגיוני שכול אלו העלו אותי בקילו וחצי? אם הייתי מתרקונת קודם לכן המשקל היה מראה לי את משקלי הרגיל? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה מראש

22/11/2007 | 20:04 | מאת:

שלום עינת, התשובה היא כן, בעיקר לגבי המים. אם שתית ליטר מים ולא התרוקנת אז תעלי 1 ק"ג במשקל לערך + המזון+הבגדים. חושב לזכור שגם כל משקל שונה מאחר ולעיתי יש סטיה בין המשקלים לפעמים עד 2 ק"ג ולכן חושב להשקל באותו משקל באותה שעה ביום. בברכה, דנה

22/11/2007 | 22:22 | מאת: עינת

הבטן שלי הייתה נפוחה ומלאה היום מאוד בעקבות אתמול ורק לפני כמה זמן התרוקנתי - גם לא לחלוטין, אבל בכול זאת יצאה לי כמות רבה (מצטערת על התיאורים) כך שלמעשה יתכן שהכמות הזאת הוסיפה לי 1 ק"ג? ועוד משהו כמה קלוריות בערך מכיל סיר של אורז מבושל? (ספל של אורז לא מבושל שבישלתי אותו יחד עם 2 כוסות מים)