פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
07/11/2007 | 13:47 | מאת: רינת

שלום מליטטול ,סורביטול מותרים לחולי סוכרת מה זה פרוביוטיקה ביופלקס נחשב לטוב מכיל 4.4 סיבים

07/11/2007 | 13:50 | מאת:

שלום רינת, פרוביוטיקה זה מושג הכולל בתוכו חיידקים פרוביוטיים הטובים למערכת העיכול במקרה מחלה ואינם משפיעים על חולים סוכרתיים מבחינת רמות הסוכר. פרה-ביוטיקה-הכוונה לסוגי סיבים תזונתיים שונים המועילים באיזון סוכר, הורדת שומנים ומניעת מחלות כגון סרטן מעי הגס ואלו מומלצים לסוכרתיים ולאוכלוסיה בכלל. ביופלקס נחשב לדגן בוקר מומלץ. בברכה, דנה

07/11/2007 | 13:33 | מאת: DAF

שלום רב, אני בשבוע 15 להריון. סובלת מבחילות קשות והדבר היחידי שעוזר לי הם מים מינרלים מוגזים באופן טבעי ממי מעין טבעי כגון: סן פלגרינו," סן בנדטו"וכו') האם יש סיכון בשתייה מעל 2 ליטר ביום של משקאות אלה, שכן הם מכילים מינרלים רבים (נתרן SO4 כלור ועוד) ? האם יש דבר כזה "עודף מינרלים" או מינרלים שמסכנים את התפתחות העובר?? האם מים מינרלים שאינם מוגזים בטוחים יותר? עלי להוסיף כי אני נוטלת באופן קבוע "פרנאטל" + חומצה פולית כתוספת.

07/11/2007 | 13:48 | מאת:

שלום, אין כל בעיה עם שתיה של מים מוגזים בזמן ההריון מכל סוג. כמות המינרלים בהם אינה מסתכמת ל-1/8 מהצריכה היומית. כן יכולה להיות בעיה עם כך שאת רק שותה ולא אוכלת, ואם תשתי יותר מים משתאכלי מלח יש סיכון שתפתח ירידה ברמות המלחים, ולכן רצוי לאכול מזון מעט מלוח, אם את רק שותה מים, אם את גם אוכלת אין סיכון ממשי. בברכה, דנה

07/11/2007 | 08:51 | מאת: גדי

בוקר טוב יצאתי לסופר בכדי לבדוק את סוגי פינוקי הבריאות כפינוק ולא לפני אימון גופני, עם ידיעה שעלי לבדוק את כמות הפחמימה שתהיה בערך 15 גרם שומנים בערך 1-2 גרם והשאר חלבון וחזרתי די די די מבולבל חטיף אנרג' עם אומגה (ל25 גרם) שהכילו 4 גרם חלבון 17.5 פחמימה אך שומנים 4.8 מתוכם רווי 2.5 אומגה 250 כולסטרול 4 .כמות בהסיבים היתה קטנה 2.8 א. כמות החלבון והפחמימה ניראו יחסית טובים אך השומנים והכולסטרול ? ב. מהי יעלותו ל תוסף אומגה 3 בחטיף? לעומת אנרג' לייט כמות החלבון 1.2 פחמימה8 סיבים 2.6 שומן 1.1 רווי 0.5 כולסטרול 0.2 א. מה עדיף חלבון ופחמימה בכמות גדולה אך עם שומן וכולסטרול יחסית גבוהה מהממוצע? ברור לי שפחות שומן אך עדיין אני מתקשה לבחור ב. מוצר שמכיל כולסטרול זה אומר שהוא מוצר פחות טוב למרות שהוא מכיל כמות חלבון ופחמימה יחסית גבוהים.?? בבקשה תעשי לי סדר תודה והמשך יום נעים

07/11/2007 | 11:40 | מאת:

שלום גדי, ראשית, אם אתה רוצה פינוק למה לא לבחור פינוק אמיתי, חטיפי אנרגיה אינם בהכרח בריאים יותר מחטיף שוקולד, רק שתדע. שנית, כמות הכולסטרול ממש מצחיקה אתה יכול לחשוב שהוא לא קיים. בחטיפי אנרגיה יש גם שומן רווי וגם שומן טרנס, אני בפירוש לא ממליצה על חטיפים אלו. הלייט נראה סביר יותר, אך סלח לי, טעמו לא, אז לבחירתך. היחס הנכון הוא שסך הלקוריות משומן יהיה עד 30%, פחמימות עד 60% והשאר חלבון. כמובן שזה תלוי מה סוג השומן ומה סוג הפחמימות וזה מורכב מדי בשביל פורום זה. נסה לבחור את המוצר בעל תכולת החלבון הגבוהה ביותר, תכולת השומן והפחמימות הנמוכה ביותר. בברכה, דנה

06/11/2007 | 22:53 | מאת: חטיף אנרגיה

שלום דנה *מדוע טוב שבחטיף בריאות יהיה גם חלבון הרי צריך פחמימה כאנרגיה *מה היתרון של חטיפים עם פירות יבשים *חטיפים של הרדוף טובים

07/11/2007 | 11:36 | מאת:

שלום דני, החלבון חשוב כי הוא מוריד אינדקס גליקמי של המזון וכן לאנרגיה חשוב גם פחמימות וגם חלבון. אין לחטיפים עם פירות יבשים שום יתרון מבחינתי. איני נוהגת להמליץ או לא להמליץ על מוצרים, ואת חטיפי האנרגיה של הרדוף איני מכירה את תכולתם.אם ברשימת הרכיבים מופיע בין הראשונים סוכר,לא משנה הסוג, זהו לא מוצר מומלץ מבחינתי. בברכה, דנה

06/11/2007 | 22:28 | מאת: דגני בוקר

שלום איך בוחרים כלומר מהם הקריטריונים לבחירת דיגני בוקר בריאים שמעתי שאול בראוון ופפיבר 1 הם הכי טובים בגלל תכולת סיבים גבוהה מאוד ביופלקס של תלמה הוא גם טוב כמוהם? על מה את ממליצה?

07/11/2007 | 11:36 | מאת:

שלום רפי, כל דגני הבוקר שציינת מומלצים. צריך להסתכל על מספר פרמטרים. ראשית בדוק את רשימת הרכיבים בצד הקופסה. חפש דגני בוקר אשר אינם מכילים סוכר. שנית הסתכל על כמות הסיבים התזונתיים, ככל שגבוהה יותר כך המוצר מומלץ יותר. בברכה, דנה

06/11/2007 | 22:07 | מאת: הניה

הי דנה אנו מתפתים לקנות את המוצר מבלי לבדוק את האיכות והתכולה, רק לאחר חיסול חבילה שלמה בלי להרגיש, אנו מגלים " שאכלנו אויר" ולא שבענו הסיבה המוצר בעל נפח אך אינו משביע. א. מה הכוונה לאיכות והתכולה( מה טוב יותר) ב. יש תופעה חדשה בכל השווקים של פירכיות אורז עם ערך קלורי נמוך בטעמים שונים האם הם בעלי מדד גליקמי גבוהה ג.פירכיות אורז מאורז מלא טובות יותר מאורז רגיל ד. מה דעתך על "תופעה" זו של המוצרים בעלי ערך קלורי נמוך (הרי אי אפשר לעצור לפני שמחסלים חבילה) מה עדיף במקום •

07/11/2007 | 11:34 | מאת:

שלום הניה, א. לא בטוחה שהבנתי את כוונתך בשאלה. איכות מזון נבדקת לפי מספר רב של פרמטרים, בין היתר הרכיבים, יחס בין פחמימות שומנים וחלבונים, תרומה בריאותית כגון סיבים ועוד. ב. רוב הפריכיות אורז הקטנות עם שוקולד ודבש הן בעלות אינדקס גליקמי גבוה. שאר הטעמים כגון התפוח והפיקנטי לא משנים את ערכם הגליקמי. 3. התשובה היא כן. ככל שהמזון עשוי מדגן מלא יותר כך איכותו עולה. ד. אין לי דעה נחרצת על מוצרים אלו. אם אין לך שליטה באכילתם פשוט המנעי מהם לגמרי. בסופו של דבר חבילה של פריכיות אורז קטנות שווה לסלט ירקות גדול עם כפית שמן, 1/2 קופסה גבינה לבנה ו-3 פרוסות לחם קל לפחות. באותה מידה אפשר לאכול חטיפחים אחרים,ף אך היתרון של הפריכיות שהן דלות שומן. בברכה, דנה

06/11/2007 | 21:31 | מאת: רוית

ערב טוב לדנה מוצר המבוסס על רכיבים טבעיים אינו מכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל E107-140 E-142-155) ( וחומרים מלאכותיים/ סינטטים א. האם יש צבעי מאכל טיבעיים? ב. e 107-140 e142-155 נכון לומר שאלו ציבעי מאכל שאינם בראים ג. חומרים מלאכותיים סינטטים מה זה? תודה רבה והמשך ערב נעים

07/11/2007 | 14:07 | מאת:

שלום רוית, מצרפת קישור של משרד הבריאות ובו הרשימה של תוספי מזון מותרים לפי מספר http://www.health.gov.il/units/fcs/safty/b_eno_let.asp?E=C וכן קישור לדף במשרד הבריאות, בחרי את האופציה :הרשימה המתייחסת לתקנות משרד הבריאות" בשורה השניה ויפתח שם קובץ של משרד הבריאות המתאר את כל החומרים המותרים והבטוחים לשימוש במזון. http://www.health.gov.il/pages/default.asp?PageId=2460&catId=329&maincat=51 בברכה, דנה

06/11/2007 | 21:04 | מאת: מוצרים טיבעיים

הי דנה בהמשך לתשובתך לגבי מוצרים טיבעיים איזה רכיבים מוגדרים או יכולים לתת לי מדד סימן שהמוצר טיבעי

07/11/2007 | 11:27 | מאת:

שלום, מוצרים טבעיים הינ בעלי שם ידוע כגון שמן, סוכר, מלח, קמח וכו'. מוצרים לא טבעיים לרוב יקבלו אותיות ומספרים כגון E. אלו לרוב צבעי מאכל וחומרי טעם וריח וכן משמרים למיניהם. חלקם טבעיים וחלקם לא. רשימה את יכולה לקבל באתר של משרד הבריאות. בברכה, דנה

06/11/2007 | 20:43 | מאת: ללא סוכר

הי דנה "מוצרים ללא סוכר "אלו מבוססים לרוב על תחליפי סוכר כמו מליטטול ,סורביטול וכו' , המכילים 2 קלוריות לגרם מוצר . לדוגמה 100 גרם עוגיות ללא סוכר מכילות לפחות 20 גרם ממתיק ששווה ברמתו ל 15 גרם סוכר רגיל איך זה מסתדר עם ההמלצה לסוכרתיים הסורביטול אינו מעלה מדד גליקמי?

07/11/2007 | 11:25 | מאת:

שלום, כפי שציינתי בתשובותי הרבות בנושא, תחליפי סוכר אלו כמעט ואינם נספגים ולכן תרומתם הקלורית זניחה וכן אינם מעלים רמות סוכר, ולכן מומלצים לשימוש בהגבלה בסכרתיים. בברכה, דנה

06/11/2007 | 20:06 | מאת: עמי

בבדיקה של רכיבי שוקולד ללא סוכר היה כתוב שהוא מכיל גם מעט שומן טראנס 1. איך זה מסתדר עם היעוד שלו לחולי סוכרת 2. מה היתרון של ממרח חרובים על פני ממרח שוקולד 3. מדוע לא ממליצים על גבינה צהובה 4. מה זה נתרן ומה תפקידו 5. לחם משיבולת שועל מומלץ והאם הוא נחשב ללחם מלא

07/11/2007 | 11:24 | מאת:

שלום עמי, 1. זה לא מסתדר ולכן הוא לא מומלץ לחולי סוכרת, לפחות לא ע"י דיאטניות. 2. אין שום יתרון לממרח חרובים על פני ממרח שוקולד, חוץ מהמחשבה שהוא מזין יותר ופחות תורם קלוריות, עובדה שכמובן אינה נכונה. 3. מי לא ממליץ על גבינה צהובה? אל תדבר בכלליות. אם הדיאטנית לא המליצה לך, שאל אותה למה היא לא המליצה לך. אין בעיה לאכול גבינה צהובה, השאלה כמה. 4. נתרן הוא סוג של מלח (מינרל) בגוף שחיוני לשמירת לחץ דם מאזן נוזלים ועוד. 5. לחם משבולת שועל נחשב ללחם מדגן מלא ולכן מומלץ. בברכה, דנה

06/11/2007 | 19:33 | מאת: חטיף אנרגיה

הי דנה חטיפי אנרגיה של הרדוף הם טובים כלומר מומלצים איך יודעים שחטיף מכיל פחמימה מורכבת מדוע יש יתרון לשיבולת שועל בחטיף יחד עם פירות יבשים יש חטיפי אנרגיה שרת יכולה להמליץ לי עליהם

07/11/2007 | 11:18 | מאת:

שלום, אני לא ממש יכולה להמליץ על חטיפי אנרגיה כבריאים או כלא בריאים. ערכם הקלורי וכמות הסוכר בהם לעיתים דומה לחטיף שוקולד רגיל. אתה יכול לדעת אם יש פחמימות מורכבות או פשוטות לפי רשימת הרכיבים. אם מופיע בתחילת הרשימה סוכר או סירופ סוכר וכו' זה אומר שהמוצר עשיר בפחמימות פשוטות. גם דבש וסוכר חום או דמררה נחשבים לפחמימות פשוטות. שבולת שועל עשירה בסיבים ובעלת אינדקס גליקמי נמוך, לעומת זאת לפירות יבשים אינדקס גליקמי גבוה, כלומר מעלים את הסוכר ומהר. השילוב ביניהם מאזן זאת, אך כמובן עד גבול מסויים. בברכה, דנה

06/11/2007 | 18:55 | מאת: רונה

שלום לכם, ברפואה סינית בנושא תזונה קיים מושג הנקרא מזונות מלחלחים כלומר מזונות הגורמים ללחות בגוף והם לא מייטבים עם מי שסובל מליחה, מנזלת אף גם מפטרת במערכת העיכול והנרתיק (לנשים). בין המזונות המלחלחים נמניית החיטה, האם גם חיטת הדורום נחשבת למזון מלחלח? ומה בקשר לשיפון? בתודה רונה

07/11/2007 | 11:17 | מאת:

שלום רונה, הואיל ובתזונה קלינית אין מזונות "מלחלחים" הפני שאלה זו לפורום של תזונה אלטרנטיבית. בברכה, דנה

06/11/2007 | 11:57 | מאת: Nelly

שלום לכם. אני סובלת ממחלה פסוריאזיס ובזמן האחרון רואה שכל הקרמים שקיבלתי לא עוזרים לשפר את המצב העור ולהפך . אני משתמשת DIVONEX לפני DIVOBET אני חושבת שקיימת תזונה למחלה הנ"ל ורציתי לדעת. אשמח לקבל תשובה כלשהי. תודה מראש, נלי [email protected]

06/11/2007 | 14:52 | מאת:

שלום נלי, לצערי מספר המחקרים בנושא תזונה ופסוריאזיס קטן מאוד ורוב המחקרים אינם מתווים קווים מנחים לטיפול במחלה. ישנן הרבה טענות לא מדעיות כי המנעות ממזונות גרומי אלרגיה כגון מוצרי חלב וחיטה יכולים לעזור, אך אין אף מחקר שתורם לכך. המחקרים היחידים אך הקטנים מאוד נעשו בנוגע לתוספת אומגה 3 משמן דגים, אך גם זה לא שיפר ברוב המקרים את המצב. כן מצאו שאנשים עם פסוריאזיס נוטים לסבול מחסר ברזל, אבץ וחלבון בעקבות איבודי עור משמעותיים, ולשם כך יש לערוך בדיקות והלתייעץ עם הרופא המטפל. כמו כן מצאו שאנשים עם עודף משקל הפסוריאזיס נוטה להיות קשה יותר ולכן מומלץ לשמור על אורח חיים בריא, פעילות גופנית, משקל תקין. בברכה, דנה

06/11/2007 | 08:01 | מאת: עמית

בהמשך לשאלותי בנושא "סיסמאות בריאות על מוצרי מזון" ברצוני בבקשה לשאול מספר שאלות נוספות: א. חטיף אנרגיה ,עם סוכר וקמח מעובד, זה כמו לאכול עוגה אני יכולה לבחור אחד משניהם(במסגרת הקלוריות המתרות לי)? ב. מה יש בשיבולת שועל שנחשב לבריאותי ג. רק 19 קלוריות ליחידה (לא משביע ...ערך גליקמי גבוה) מה עדיף במקום? ד. מליטטלו וסורביטול הם סוכרים המותרים לחולי סוכרת? והאם יש להם ערך קלורי ? ד. מה היתרון של סוכר חום ובעיקר סוכר פירות כולם מנופפים אבל זה סוכר פירות (זה פחות משמין יותר בירא??)

שלום עמית, א. התשובה היא כן אם הם שווים בערך הלקורי. ב. שבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים מסיסים, עישרה בחומצה פולית, אשלגן וזרחן. ג. אין משהו במקום, אין הרבה אפשרויות להחליף 19 קק"ל. פשוט תקח פרי. ד. כמו שאמרתי יש להם ערך קלורי והם מותרים לסוכרתיים. הם כמעט ולא מעלים סוכר בכמויות סבירות. יש לזכור שבכמויות גדולות יכול לגרום לשלשולים כי רובם אינם נספגים. ה. אין בהם שום יתרון, סוכר פירות סוכר לבן וסוכר חום זהים מבחינת ערכים גליקמיים, השפעה על רמות הסוכר. הם לא מומלצים לאנשים סוכרתיים ולאלו המנסים לרדת במשקל. בברכה, דנה

06/11/2007 | 07:50 | מאת: ריקי

. מה הקשר בין פעילות גופנית עצירות להפרשת הורמונים המגרים את מערכת העצבים ?

06/11/2007 | 11:19 | מאת:

שלום ריקי, מערכת העיכול שלנו אינה עצמאית היא מעוצבבת ע"י מערכת העצבים שלנו. למערכת העיכול תנועתיות מסויימת שעוזרת לנו בעיכול, ספיגה והפרשה. רבים האנשים הסובלים מעצירות בשל תנועתיות מוגבלת של מערכת העיכול וכמות צואה שאינה מספקת,או חסר סיבים תזונתיים. פעילות גופנית גורמת להפרשת הורמונים במערכת העצבים המגבירים גם את תנועתיות מערכת העיכול ועוזרים בהפרשה של צואה. בברכה, דנה

06/11/2007 | 07:50 | מאת: ישראל

בוקר טוב באיזה בשר יש יותר ברזל בשוארמה הודו או בשוק הודו מפורק ? הבשר מיועד לתינוקת בת כשנתיים תודה

06/11/2007 | 11:20 | מאת:

שלום ישראל, המקור הטוב ביותר לברזל הוא בשר בקר טרי שעבר טחינה או בשר הודו טחון טרי. בברכה, דנה

06/11/2007 | 07:46 | מאת: עמית

בוקר טוב דנה יש סיבה מדוע שאלותי בנושא סיסמאות בריאות על מוצרים לא נענתה..

06/11/2007 | 11:14 | מאת:

שלום עמית, המתן בסבלנות, התשובה תגיע. בברכה, דנה

05/11/2007 | 23:31 | מאת: מוריה

שלום אני חולה בסוכרת ורוצה להתחיל דיאטה מהם המזונות והדברים עליהם עלי להקפיד?

06/11/2007 | 07:02 | מאת:

שלום מוריה, זוהי דיאטה מורכבת מדי בשבל פורום זה. עליך לגשת בהקדם לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בינתים המנעי מזונות מתוקים המכילים סוכר, והפחתי בכמות הפירות. בברכה, דנה

05/11/2007 | 22:22 | מאת: אילנה

שלום דנה אבא שלי, בן 80, עבר סידרת הקרנות על גידול ממאיר במוח. כרגע הוא בבית, נעזר בעובד זר, סובל מתשישות חמורה ביותר, לא מסוגל לעמוד לבד על רגליו וישן רוב הזמן. קראתי באינטרנט על כך שאומגה 3 מסייעת לחיזוק חולי סרטן. האם זה נכון ? ואולי את תוכלי להמליץ לי על משהו טבעי שייחזק אותו, בתודה, אילנה.

06/11/2007 | 11:17 | מאת:

שלום אילנה, לצערי אין מחקר המוכיח כי אומגה 3 מחזקת או עוזרת לחולי סרטן. כל החומר באינטרנט מסתמך על דיווחים בודדים ולא על מחקר מבוסס. איני אומרת כי זה לא נכון,פשוט לא מוכח. הואיל ואיני רואה סיבה לכך שזה יגרום לנזק כלשהו, אני מאמינה שאפשר לנסות ולראות אם חל שיפור. אין לי המלצה לגבי מינון כי פשוט אין המלצה. אין חומרים טבעיים מחזקים, אני מתעסקת במזון. תזונה בריאה חשובה לכל אדם בכל מצב בכל מחלה. לשם כך רצוי להתייעץ עם דיאטנית קלינית או בבית החולים או במרפאה המקומית לגבי תוספות והעשרות מזון, במידה ואביך אינו אוכל כמו שצריך. בברכה, דנה

05/11/2007 | 17:26 | מאת: עמית

קראתי כתבה בנושא סיסמאות בריאותיות על מוצרי מזון וברצוני בבקשה לשאול מספר שאלות בכתבה נאמר ש"חטיפי אנרגיה הנמכרים בשוק מכילים שני רכיבים דומיננטים סוכר וקמח לבן..... שהערך הגליקמי של החטיף הוא כמו של ממתק.." א. מהם הרכיבים לחטיף בריאותי כחטיף ולפני אימון. ב. איך יודעים שמוצר מכיל רכיבים טיבעיים באמת . ג. "רק 19 קלוריות ליחידה.." האם באמת דוחסים אויר לדגנים שמעלה את הערך הגליקמי ומוריד את דרגת השובע. ד. מליטטול סורביטול האם הם מכילים ערך קלורי האם הם בריאים? ה. שוקולד ללא סוכר איך הוא מתוק? והאם פחות משמין? ו. הסובין הוא מזון מעובד , באיזה אופן הוא לא סינטטני ,כלומר יש סובין שנמכר בצורתו המלאה איך עושים את ההפרדה? תודה והמשך ערב נעים

שלום עמית, א. חטיף לפני אימון חייב להכיל גם פחמימות פשוטות וגם פחמימות מורכבות. הבעיה בחטיפים בארץ שהם מכילים אחוז גבוה מאוד של פחמימות פשוטות, כלומר סוכר ופחות פחמימות מורכבות, דגנים מלאים וכו'.ולכן עדיף לאכול ארוחה לפני אימון ולא את החטיפים הקיימים בשוק. ב. פשוט לסמוך על החברה, אני לא יכולה לדעת בוודאות אלא להסתכל על רשימת הריכיבם ולראות שאין שם שם של מוצר שאיני מכירה. ג. אוויר לא משנה לאינדקס הגליקמי של מזון הוא רק משנה לנפח המוצר. ד. מלטיטול וסורביטול הינם סוכרים כוהליים שמשמשים כתחליפי סוכר. יש להם ערך קלורי של כ- 2 קק"ל לגר' מוצר. היתרון הם יותר ממתיקים ולכן כמותם קטנה במזון וכמו כן הם אינם נספגים בחלקם ולכן תורמים פחות קלוריות. ה. בשוקולד ללא סוכר מוסיפים תחליפי סוכר כמו הנ"ל ולכן מתוק. הוא בעל ערך קלורי דומה לשוקולד כי בד"כ יש בו יותר שומן ולכן הוא לא שונה משוקולד רגיל מבחינת תרומתו הקלורית. ו. סובין הוא לא מזון מעובד, הוא פשוט עבר טחינה של קליפת הדגן.ההפרדה בין הקליפה לזרע נעשית ע"י מכונה אך לא פוגמת במוצר. בברכה, דנה

05/11/2007 | 16:42 | מאת: מנוחין

שלום נועה מה יותר טוב לאכול מוצרי חלב או לקחת תוסף של סידן+ויטמין D +מגנזיום כמה פעמים ביום (חלבון אני צורך נכון ,בעיקר של ביצים ) תודה מנוחין

05/11/2007 | 22:12 | מאת:

שלום מנוחין, אין יותר טוב או פחות טוב, הספיגה דומה, השאלה מה הכמות הכוללת שאתה מקבל בסוף היום. א אינך יכול להגיע להמלצות הסידן דרך המזון אז הוסף תוסף של סידן, אם אתה צורך מספיק סידן במוצרי החלב אין טעם לקחת כדורים מיותרים. בברכה, דנה

05/11/2007 | 16:18 | מאת: אלה

שלום דנה בהמשך לתשובתך כיצד פעילות גופנית קשורה לשיפור העצירות והאם צואה משקלה בערך 400גרם

05/11/2007 | 22:10 | מאת:

שלום אלה, פעילות גופנית מזרזת את פעילות מערכת העיכול בעקבות הפרשת הורמונים המגרים את מערכת העצבים, תנסי ותראי איך זה פועל כמו קסם. אין משקל קבוע לצואה, זה מאוד תלוי בהרכבה. בברכה, דנה

05/11/2007 | 14:37 | מאת: אלה

שלום תמיד היתה לי בעיה עם היציאות שהיו אחת למספר ימים עד שבוע . אני במשקל עודף התחלתי דיאטה המבוססת על אוכל מלא לחם מחיטה מלאה אורז מלא... והיציאות די השתפרו לאחד ביומיים. שאלתי איך ניתן יותר לשפר את היציאות יש פעמים שאין ירידה במשקל ואני חושבת אולי זה בגלל היציאות. יש אוכל מסויים שיכול לשפר את המצב או בדיקות? משקל הצואה הוא באמת כ 400 גרם?

05/11/2007 | 14:59 | מאת:

שלום אלה, עליך להקפיד על שתיה מספקת, כ-2 ליטר ליממה, רצוי מים. להקפיד על סיבים תזונתיים כגון ירקות, דגנים מלאים (חיטה מלאה, כוסמת, שבולת שועל, תירס) וכן להקפיד על קטניות (אפונה, שעועית, עדשים, חומוס).והכי חושב, לעסוק בפעילות גופנית על בסיס יומי. בברכה, דנה

05/11/2007 | 05:45 | מאת: רמה

בוקר טוב דנה יש באמת בריאות בשתיית 6 כוסות בבוקר או רק עומס על הכליות. אני מכירה הרבה אנשים שנוהגים לעשות זאת בתוספת לימו והם אומרים שזה מנקה את הגוף???

05/11/2007 | 08:59 | מאת:

שלום רמה, זה לא מנקה וזה לא עומס, זה פשוט 6 כוסות מים בבוקר.אין להן משמעות קלינית או בריאותית גם אם תשתי אותם במהלך היום. בברכה, דנה

שלום יש לי תסמונת המעי הרגיז, הבנתי שפרוביוטיקה עוזר לכך, קראתי באיזה מקום כי בכדור פרוביוטי אחד יש פי עשרות יותר חיידקים ממה שיש בבקבוק אקטימל, אך לא הבנתי למה? באקטימל ראיתי שיש עשר מליארד חיידקים של אלקזאי, ואילו בכדור פרוביוטי אחד סך כל 4 סוגי החיידקים-רק 2 מליארד! אז למה אומרים שכדור אחד זה כמו עשרות אקטימלים? ובאופן כללי האם הכדורים יכולים לרפא מעי רגיז?

שלום בן, ראשית, אין נכון להיום ריפוי לתסמונת המעי הרגיז מסיבה מאוד פשוטה, אף אחד עדיין לא יודע מה גורם לה,והיא מתבטאת בצורה כל כך שונה בין אדם לאדם שכל שיש לעשות הוא להקל על התופעות. חיידקים פרוביוטיים נמצאו כמועילים ומקלים על תסמונות המעי הרגיז. רוב המחקרים התמקדו בתוסף מסויים מסוג VSL3 ופחות בכדורים וכמו כן במוצרים פרוביוטיים. אם אתה צורך אקטימל ללא בעיה וללא תופעות לוואי אתה יכול להמשיך איתו, איני רואה סיבה לעבור לכדורים. אל תתייחס למה שאומרים, תסתכל על התווית ותחליט לפיה מה מתאים לך יותר. יותר חיידקים לא בהכרח אומר מוצר איכותי יותר. מה שקובע הוא היחס בין סוגי החיידקים, וזה לא כתוב על אף מוצר. בברכה, דנה

04/11/2007 | 17:32 | מאת: הלן

ערב טוב דנה ברשותך יש לי מספר שאלות 1. איך יכול להיות שלתוספי ויטמינים ולויטמינים בכלל אין ערך קלורי זה לא משמין.? 2. אי בתוספי אומגה 3 יש ערך קלורי (אומנם קטן) 3. בשמן זית אחת ולתמיד יש או אין אומגה 3 4.מדוע מאבדים נוזלים בשבועות הראשונים לירידה במשקל 5. איך זה שלאנשים מסוימים יש יותר שומן וסילרי ולאנשים אחרים יש שומן תת עורי במה זה תלוי? 6. כמות הומן המומלצת בגרמים לא באחוזים ל100 גרם מוצר מהי? תודה והמשך ערב נעים

04/11/2007 | 19:05 | מאת:

שלום הלן, 1. לויטמינים אין ערך קלורי כי אין להם ערך קלורי, זאת עובדה. הגוף לא מייצר אנרגיה או חום בפירוקם כמו שעושה עם פחמימות, שומנים וחלבונים. מינרלים ויטמינים הינם ללא ערך קלורי. 2. בתוספי אומגה 3 יש קלוריות כי אומגה 3 היא חומצת שומן בתוך שמן. לשמן יש ערך קלורי. 3. בשמן זית אין אומגה 3 בכמות משמעותית, יותר נכון הכמות אפסית.שמן זית יתרונו טמון בחומצות שומן חד בלתי רוויות. 4. איבוד הנוזלים נובע בעיקר מפירוק שריר שרובו מכיל מים, ולכן ישנה ירידה מהירה. הגוף מפתח מנגוני הגנה מפני רעב ולא מאפשר פירוק שומן בשלב הראשון, הוא מגן על מאגרי האנרגיה היחידים שלו. 5. זה תלוי באמא, אבא והגנים שלהם, בעיקר.כמו כן זה תלוי במידת ההשמנה. ככל שאתה יותר שמן, כך יהיה לך יותר שומן ויסרלי. כמובן שישנם גורמי סיכון נוספים, כגון גיל, מין ועוד. 6. אין כמות שומן מומלצת בגרמים או באחוזים ל- 100 גר'. ההמלצה היא פר יממה . סך הקלוריות שמקורן בשומן אמור להיות עד 30% מסך הקלוריות היומי. כך את יכולה לאכול גם מוצר של 20% שומן וגם מוצר של 1.5% שומן ולחשב כמויות. בברכה, דנה

04/11/2007 | 16:10 | מאת: א

עכשיו שגיליתי את הפורום נפרצו הסכרים. אני אוכלת ג'ינגר וחמוציות שאניקונה בחנות טבע במשקל - הגינגר דל סוכר (אבל יש בו מתיקות) וחמוציות ללא סוכר (לדעתי בכל זאת יש בהם מתיקות) אני אוכלת זאת בכמויות "מסחריות" - בין 50ג' ל-100ג' ביום מכל אחד מהם, האם יש לזה לפחות רווח תזונתי?והאם יש לך מושג לגבי כמות הקלוריות? תודה

04/11/2007 | 19:12 | מאת:

שלום, חמוציות ידועות בסגולותיהן בנוגע למניעת דלקות חוזרות בדרכי השתן וכן מכילות מגוון רב של נוגדי חמצון. ב- 100 גר' חמוציות טריות יש כ- 50 קק"ל (בערך כוס) ואילו ב-100 גר' מיובשות יש כ- 300 קק"ל=1/3 כוס (המיובשות תמיד ממותקות). לגבי ג'ינג'ר אין לי מידע חיוני, ב- 100 גר' שורש ג'ינגר טרי יש כ- 80 קק"ל.יש בו הרבה ויטמין C וכולין. בברכה, דנה

04/11/2007 | 15:46 | מאת: א

אני בת 47 עושה הרבה ספורט ובעלת משקל תקיןמשתדלת לאכול בריא, לא אוכלת בשר בעיקר פירות וירקות, מוצרי חלב רזים (0%) שתי ביצים בשבוע ודגנים- מלאים וכל יום שתי כפיות של זרעי פשתן. אין הסטוריה של קולסטרול גבוה במשפחה - הקולסטרול שלי 280 , טרגליצירדים תקין. האם יש משהו בתזונה שיכול להוריד את הקולסטרול?כמו כן האם לאכול שלושה מעדני יוגרט 0% ביום - כשאחד או שניים מהם זה אקטיביה זה סביר?האם יכול לגרום לבעיות ?

04/11/2007 | 16:53 | מאת:

שלום, לאור הנתונית שנתת לי את אני יכולה להסיק שכן מדובר בגורם גנטי, לאו דווקא תורשתי. הואיל ואת כבר עושה את כל אשר ניתן להוריד את רמת הכולסטרול והוא בכל זאת גבוה, הייתי מתייעצת עם דיאטנית קלינית בשלב ראשון לנסיון של 3 חודשים ואם לא חל שינוי, יש להתחיל בטיפול תרופתי. בחלק לא מבוטל של האנשים לא הדיאטה ולא אורח החיים הוא זה שמעלה כולסטרול. בברכה,דנה

05/11/2007 | 10:02 | מאת: א

תודה על תשובתך המהירה, מה זה בדיוק דיאטיקנית קלינית, האם יש המלצה לגבי דיאטיקנית קלינית באזור השרון (הרצליה והסביבה).

נבדקתי אצל רופא משפחה, לאחר כאבי ראש חזקים וחולשה... נמצא כי לחץ הדם שלי נמוך מעט לדבריו (90/55 ). האם יש משהו שעליי לשנות מבחינת תזונה שיעזור לייצב את לחץ הדם?

שלום שרון, הקפידי לשתות כ- 2 ליטר מים ליממה, אך לא יותר. אכיל מזונות מלוחים ונסי לשלב משקאות המכילים קפאין, כגון קפה, תה וקולה. לומר לך שזה יעזור בוודאות, אני בספק, אך אפשר לנסות. בברכה, דנה

04/11/2007 | 14:08 | מאת: רונהמ

אם אוכלים הרבה גבינה (בגיל 50) זה יכול לשפר את צפיפות העצם או רק על ידי שילוב פעילות גופנית

04/11/2007 | 15:32 | מאת:

שלום רונה, לדאבוני גיל 50 הוא גיל מאוחר מכדי לנסות שלפר נזק, אם קרה, לצפיפות העצם. דיאטה עשירה בסידן מתחילה בגיל צעיר, גיל הנעורים. אין מחקרים המראים כי צריכה בגיל זה תשנה משהו לצפיפות העצם, אם יש כבר נזק. אם צפיפות העצם תקינה, רצוי ומומלץ לצרוך 3 מוצרי חלב ביום, גבינה, יוגורט וחלב. הרבה גבינה זה לא מושג מדעי, זה משתנה בהמלצה מאדם לאדם. כמובן שפעילות גופנית מעלה צפיפות עצם בכל גיל. בברכה, דנה

04/11/2007 | 07:59 | מאת: ליה

בוקר טוב דנה ב100 גרם מוצר האם 5 גרם שומן נחשב לטוב, כלומר כמה גרם שומן נחשב לטוב ב100 גרם מוצר תודה והמשך יום נעים

04/11/2007 | 15:27 | מאת:

שלום ליה, זה מאוד תלוי במוצר וכמה שומן צורכים ביום. עד 5% מקובל עליי כאשר מדובר בגבינות לבנות וקשות. כאשר מדובר במוצרי חלב ניגר כגון מעדנים וחלב אפשר להסתפק ב-3%. בברכה, דנה

04/11/2007 | 06:08 | מאת: עומר

האם יכולה להיגרם בעיה עקב צריכה רבה מאוד של עגבניות? אני מאוד אוהב עגבניות, ואני נוהג לשלב אותן הן בסלטי ירקות חיים והן במרקים ובתבשילים חמים אחרים (אורז, קוסקוס וכו'). אני אף "מוסיף חטא על פשע" ונוהג לנשנש בלי סוף מעגניות שרי... אני אוכל בממוצע כ - 4 עגבניות וכ - 15 עגבניות שרי ביום. האם יכול להיגרם כתוצאה מכך נזק בריאותי?

04/11/2007 | 15:25 | מאת:

שלום עומר, ממש לא. אם כבר אתה מועיל לעצמך בהורדת סיכון לסרטן הערמונית. בברכה, דנה

04/11/2007 | 22:26 | מאת: עומר

שמחתי מאוד למשמע דברייך!

04/11/2007 | 06:01 | מאת: שלמה

דנה שלום רב אילו מקורות מזון טובים קיימים לקליטת ויטמין B12 בתזונה צמחונית? האם את ממליצה על כדורי ויטמין זה או על זריקות של הויטמין? האם הזריקות עדיפות על הכדורים מבחינת אוםן ספיגת הויטמין בגוף?

04/11/2007 | 15:24 | מאת:

שלום שלמה, ויטמין B12 מגיע אך ורק מן החי ולא מן הצומח. דיאטה צמחונית אשר אינה מכילה דגים, ביצים וגבינות תהיה דלה מאוד בויטמין זה ולכן כדאי ליטול תוסף, בהתאם לבדיקות הדם. אם אין חסר הכולל תופעות לוואי רצוי ליטול תוסף דרך הפה כדור תת לשוני. אם יש כבר חסר, רצוי לקבל זריקות. בברכה, דנה

03/11/2007 | 21:49 | מאת: לין

אני שוקלת 62 וגובהי 162 בת 17... כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום בכדי לרדת קילו-2 כל שבוע... וכמה כדי לשמור על המקשל הנוכחי... חשוב לצין כי אין לי זמן לפעילות גופנית... תודה רבה אשמח מאוד אם תוכלו לעזור

שלום לין, פורום זה אינו נועד לייעוץ אישי, ואי לי אפשרות לומר לך כמה קלוריות את צריכה. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

03/11/2007 | 20:53 | מאת: ע.

אפשר לכתוב הודעה בראש העמוד תחת הכותרת "שאלות נפוצות".

03/11/2007 | 20:53 | מאת: ע

הודעה זו היתה אמורה להיות המשך להודעה של עינת למטה.

03/11/2007 | 21:58 | מאת:

שלום, מודה על דאגתכם, אני מסתדרת. בברכה, דנה

03/11/2007 | 20:51 | מאת: שרית

האם בישול של כרוב, כרובית וברוקולי באמת אמור לנטרל את השפעת הירקות האלה על בלוטת התריס? אני כנראה סובלת מנטיה לתת פעילות וחשה חולשה קשה כמה ימים לאחר אכילת ירקות אלה, גם מבושלים. האם יתכן? תודה.

03/11/2007 | 21:56 | מאת:

שלום שרית, ידוע כי ירקות אלו יכולים להשפיע על איזון בלוטת התריס, אך בעיקר שהם טריים. ההשפעה אמורה להעלם כאשר מבושלים. נסי להמנע מירקות אלו, אם אינם הכרחיים עבורך. בברכה, דנה

03/11/2007 | 14:19 | מאת: אליס

שלום רב, אמי סובלת מטריגליצירידים גבוהים בדם. שאלתי:אלו ירקות אסור לה לאכול (סלק ?גזר ?פלפל אדום מתוק ?גרעיני חומוס ? )אלו פירות מומלץ לאכול ? לאחרונה לקחה תרופה Prawastatin 10 mg לא עזר, רמת השומנים עלתה ל-404 +תופעות לווי. האם תוכלי להמליץ על תרופה ללא תופעות לווי , יותר יעילה. תודה מראש, אליס

03/11/2007 | 18:47 | מאת:

שלום אליס, אין הגבלה בירקות. חומוס שייך לקטניות ולכן הוא מוגבל בשל תכולת הפחמימות. תירס נחשב לדגן ולא לירק וגם הוא מוגבל. מבחינת פירות ההגבלה ל-3 מנות ביום ורצוי להמנע מענבים, פירות טרופיים ופירות יבשים. לטיפול תרופתי התייעץ עם הרופא. יש לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

03/11/2007 | 10:19 | מאת: ניקול

דנה שלום, פעם בשבוע אני קונה מספר לחמניות ולפעמים בייגלים מקמח מלא וקל בסופר, אני שומרת עליהם בתוך שקית במקרר. שאלתי היא - האם שהייה ממושכת במקרר פוגעת בטיב הלחם? האם מוצרי לחם עדיף לאכול בעודם טריים ("היישר מהתנור")? האם עדיף לשמור במקפיא ולהפשיר?

03/11/2007 | 11:56 | מאת:

שלום ניקול, אין משמעות להקפאה או לקירור הלחם מבחינת ערכים תזונתיים, זה רק מארך אורך חיי מדף. בברכה, דנה

02/11/2007 | 16:12 | מאת: יעקב גבריאל

שלום רב האם עשב חיטה וגרין מאגמה זה אותו דבר מה היחס ביניהם ? יעקב

02/11/2007 | 17:52 | מאת:

שלום יעקב, גרין מאגמא מקורה בשעורה ולא חיטה. אין לי שום מידע לגבי תכונותיה או סגולותיה מבחינה מדעית. כנ"ל לגבי עשב חיטה. כל הנאמר בנושא נחקר מעט מאוד מבחינה מדעית והרוב מתבסס על רפואה אלטרנטיבית. אני ממליצה לך לפנות לפורום רפואה אלטרנטיבית. בברכה, דנה

02/11/2007 | 03:09 | מאת: עינת

שמתי לב שיש שאלות שחוזרות על עצמן שוב ושוב, שאלות כגון: האם לספור קלוריות בירקות, מה יותר טוב - סוכר לבן או חום וכו'. במקום לענות כל פעם מחדש אפשר להפנות את השואלים לבצע חיפוש בתוך הפורום. כך הם יוכלו לקבל תשובה לשאלתם, וממך תחסך הטרחה לענות כל פעם מחדש על אותן השאלות.

02/11/2007 | 10:05 | מאת:

שלום עינת, תודה על העצה, אני מודעת לאפשרות זאת, אך ערכת החיפוש כאן אינה תמיד עובדת, ולכן אני מעדיפה לתת מענה אישי לכל אחד. בברכה, דנה

דנה שלום לפני כשנה הפסקתי לאכול בשר ודגים (גם קודם לכן אכלתי מהם מעט מאוד). כמו כן כמעט ואינני אוכלת ביצים. המקור העיקרי שלי לחלבונים מן החי הוא גבינה: אני אוכלת כל יום על בסיס קבוע שתי חפיסות גבינת שמנת "סימפוניה" 5%, 200 גר' כ"א. האם לדעתך תזונה זאת מספיקה לצורך קליטת חלבונים בכמות מספקת?

שלום דנה, צמחונות אינו מלווה בחסר חלבונים, כך שאין דאג בכיוון זה. עליך לדאוג להשלים חסרים אפשריים כגון אבץ, ברזל וויטמין B12 בדיאטה זו. בברכה, דנה

אילו מקורות מזון טובים לקליטת אבץ, ברזל וויטמין B12?

02/11/2007 | 00:32 | מאת: שירי

האם לסוגי האורז האלה יש ערכים תזונתיים כמו לאורז המלא? האם יש להם יתרון תזונתי על פני הלבן?

03/11/2007 | 11:58 | מאת:

שלום שירי, אורז אדום ושחור שונים בתכליתם. אורז אדום הוא למעשה תוצר של שמר שמצוי באורז רגיל ומצאו שהוא מועיל מאוד בהורדת כולסטרול בדומה לטיפול תרופתי בשל חומר שנוצר בו. זהו למעשה לא ממש אורז אלא תוצר של שמר באורז. אורז שחור דומה במהותו לאורז מלא ובעל תכונות דומות. לשניהם יתרון על פני אורז לבן בכל מקרה. בברכה, דנה

01/11/2007 | 23:09 | מאת: מאי

שלום אני בת 20 הגובה שלי 1.60 ואני שוקלת 39ק"ג. אני אוכלת טוב אבל יש לי יציאות של 4 פעמים לפחות כל יום . האם יש קשר לכך שאני ממשיכה לרדת במשקל למרות שאני אוכלת טוב? בשיא המשקל שקלתי 54 ק"ג . בשנה אחת ירדתי 15 ק"ג. יש עוד דבר שמפריע לי- אם אני אוכלת דבר מתוק כמו סוכר , אני מיד נעשית עייפה ורוצה לישון. ספירת הדם יצאה תקינה וכך גם הסוכר והכולסטרול

01/11/2007 | 23:33 | מאת:

שלום מאי, אין לי אפשרות לתת לך ייעוץ מועיל בפורום זה. ראשית הייתי בודקת את פעילות בלוטת התריס. אם זו תקינה, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי.ירידה של 15 ק"ג בשנה לתת משקל זו בעיה וצריך לבררה, אם המקור הוא תזונתי, פיסי או נפשי. בברכה, דנה

01/11/2007 | 19:08 | מאת: דקלה חיון

שלום, בעלי חולה קרוהן, בארבע השנים האחרונות אנחנו משתמשים גם בפרוביוטיקה שנקראת VSL3, חברת "לפידות" מפסיקה את היבוא של VSL לארץ ורציתי לדעת אם יש לכם המלצות על פרוביוטיקה בעלת הרכב חיידקים ומינון דומים. תודה מראש, דקלה

03/11/2007 | 11:59 | מאת:

שלום דקלה, ראשית אני מנסה לברר עם החברה מי יהיה יבואן במקומם והאם יש מוצר אחר במקום, לי לא ידוע על מוצר מחליף, אך אני אתייעץ עם דיאטניות בתחום. אני מתנצלת מראש אם אחזור עם תשובה בשלב מאוחר יותר של השבוע. בברכה, דנה

04/11/2007 | 08:29 | מאת: דקלה חיון

תודה רבה! החברה מכוונת להביא מוצר אחר, אך במינון של 43 ביליון חיידקים לשקית כשב- VSL יש 450 ביליון לשקית.. לא מצאתי מוצרים אחרים שמגיעים למינון הזה..

01/11/2007 | 17:26 | מאת: אבי

שלום איפה ניתן לקנות חלבון מי גבינה מלבד חדרי כושר ששם זה מאוד יקר איזה חברה נחשבת לטובה וידועה ואיך יודעים שזה לא מזוייף תודה

01/11/2007 | 18:09 | מאת:

שלום אבי, בעבר היה חלבון מי גבינה בכל בית מרקחת פרטי. זהו מוצר יקר גם מחוץ לחדרי הכושר. אין לי המלצה או חברה מסויימת, ואין לנו דרך לבדוק אמיתות המוצר, הואיל ואין ביקורת של משרד הבריאות. בברכה, דנה

01/11/2007 | 17:19 | מאת: אלדד

שלום רב, משקלי 66, גובהי 180. זה יציב לאורך שנים. יש לי תיאבון, ואני אוכל די הרבה, אך משקלי אינו עולה. האם, עקרונית, יש מקום לשאוף לעלות במשקל בנתונים כאלה (BMI שלי נמוך מ-21, לפי חישובי), וזאת אוליי דרך התזונה? ברצוני להעיר שאני מקבל סטטין (10מ"ג), עקב העובדה שה-LDL שלי היה בזמנו גבוה (130) מהרצוי, וכתוצאה מהתרופה ה-LDL הממוצע שלי עומד על 80. אגב, אינני צעיר. אני מבקש תשובה עקרונית. תודה.

01/11/2007 | 18:07 | מאת:

שלום אללד, ה- BMI שלך תקין לחלוטין -20. אם אתה מרגיש טוב ויציב עם המשקל אין מקום להעלותך במשקל. בברכה, דנה

01/11/2007 | 16:19 | מאת: נועה

הי דנה, אשמח לשמוע את תגובתך על הכתבה הבאה של ד"ר אבני אריה? http://www.nrg.co.il/online/43/ART1/520/700.html תודה.

01/11/2007 | 16:50 | מאת:

שלום נועה, הקישור אינו עובד. בברכה, דנה

01/11/2007 | 20:58 | מאת: נועה

אם תלחצי במקש הימני על הכתובת ותבקשי ממנו לפתוח את הלינק בחלון חדש זה יעבוד. תודה, נועה

01/11/2007 | 23:43 | מאת:

שלום נועה, כבר התייחסתי לדבריו בעבר ואביא כאן פנינה אחת מדבריו : "הבעיה האמיתית טמונה בחלבון של החלב. חלבון החלב לא מתפרק, הוא חודר למערכת הדם וגורם לאדם להפעיל את מערכת החיסון שלו כנגד אותם חלבונים. זה חלבון זר שלא אמור להסתובב בגוף שלי, וכשהוא מסתובב הוא גורם לבעיות שונות, כל אדם והרגישות שלו." אם רק הייתי יכולה לשאול אותו היכן למד רפואה, כנראה הוא לא היה בשיעורי אימונולוגיה.. אלרגיה לחלבון חלב פרה לא נובע מזה שאנו סופגים חלבון זה אלא מרכיבים שלו, החלבון לא חודר למערכת הדם שלנו. אלרגיה לחלבון חלב פרה היא אלרגיה קשה ביותר שלא מתבטאת ברק כאבי בטן, אלא הרבה יותר מזה.כמו שחלבון חלב פרה הוא חלבון זר גם חלבון מקטניות הוא זר וגם מדגים ומבשר, אז לא לאכול חלבונים זרים? על מה הוא מדבר האיש הזה? אם הוא רוצה עצמות מתפוררות בגיל 40 שיבושם לו. אין שום מחקר שתואם את עמדותיו, הוא קיצוני ומסלף עובדות. שישאר בתחום עבודתו ככירורג, אולי שם הוא יודע מה הוא עושה. אכלו מוצרי חלב, כבר שנים הוכיחו (ולא חברות עסקיות) כי מוצרי חלב מעלים צריכת סידן, מורידים אוסטאופרוזיס, סוכרת ומחלות כגון סרטן שד. בברכה, דנה

02/11/2007 | 11:30 | מאת: נועה

01/11/2007 | 13:54 | מאת: שרה

שלום רב אני בת 50 ונוהגת לאכול כל יום בין 2 ל 3 קופסאות גבינה 5 אחוז.בנוסף אני גם אוכלת די בריא ירקות לרוב טחינה וחוטאת במעט מתוקים. שאלתי האם זוהי צריכה מוגזמת של גבינה? המאמן במכון כושר אמר לי שיותר מדי גבינה הופכת לפחממות ולשומן.מה דעתך? תודה מראש שרה

01/11/2007 | 16:47 | מאת:

שלום שרה, גבינה לבנה היא ברובה חלבונים ושומנים ומעט פחמימות. אם את צורכת בעודף אז בהחלט זה יצטבר כשומן, גבינה לא הופכת לפחמימות בעודף. אם זה עומד במסגרת הקלוריות היומיות, ואם זה בא על חשבון חלבון אחר מן החי, כגון בשר, איני רואה בכך כל בעיה. לא צריך להתסכל על מזון לבדו אלא בתמונה הכללית, ולפי זה לקבוע אם המינון אינו עודף. בברכה, דנה

01/11/2007 | 13:49 | מאת: נועה

האם יש העדפה כלשהי לגבי שתיית מים לפני או אחרי הארוחה?

01/11/2007 | 16:42 | מאת:

שלום נועה, לא אין כל העדפה. שתי כרצונך. בברכה, דנה

03/11/2007 | 22:29 | מאת: שרון

בת 37 לאחר הריון ולידה החלה לסבול מיתר לחץ דם. מלבד אוכל דל מלח עליו הומלץ ותרופות האם יש עוד המלצות לגבי מזון שכדאי לישם-לא ראתה תזונאית. תודה על תשובתך

01/11/2007 | 12:54 | מאת: נועה

את רושמת שזרעי פשתן מומלצים, אך האם דינם לא כדין זרעי שומשום, שרשמת שיוצאים ברבם כמו שנכנסים ועדיף לאכול אותם טחונים, לכן? שאלה נוספת: מה הערך התזונתי של כל הגרנולות למינהן?

01/11/2007 | 16:41 | מאת:

שלום נועה, לכן מומלץ לצרוך אותם טחונים ולא שלמים, רצוי לטחון ממש לפני האכילה. גרנולה מקורה בשבולת שועל. היא לרוב עוברת תהליך אפיה. הגרנולה עשירה בסיבים תזונתיים, מגנזיום, אשלגן וזרחן. אך גם עשירה בפחמימות, בייחוד אם מוסיפים סוכר. לכן רצוי לקחת גרנולה ללא תוספת סוכר. בברכה, דנה