פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
24/10/2007 | 10:01 | מאת: שיר

דנה שלום, אני בת 22, גובהי 149 ומשקלי היה עד לאחרונה 37 (אני מניקה, אך גם לאחר הלידה המשקל חזר להיות 37), ורק בשבועות האחרונים ירדתי במשקל ל 35. בדיקות הדם שלי תמיד היו בסדר. הייתי רוצה לעלות במשקל, האם תוכלי לעזור לי? תודה רבה.

24/10/2007 | 10:42 | מאת:

שלום שיר, בשמחה הייתי עושה זאת אך זוהי עבודה הנעשית אחד על אחד באופן אישי ומקצועי עם דיאטנית קלינית . פורום זה אינו מאפשר ייעוץ אישי. פני לדיאטנית קלינית בקופת החולים לעזרה בנושא. בברכה, דנה

24/10/2007 | 18:00 | מאת: חמי

למה לי אין צרות כאלה

23/10/2007 | 20:52 | מאת: מיאה

הי לכולם, אני היום גליתי אותכם אני מואד מעונינת שתעזרו לי, אני אחרין טיפולי פריון עם הרבה משקל יתר ואני מאוד מעוניינת לתפטר ממנו. ובתחילת חודש ספטמבר החלטתי לאכול בריא לא מטוגן לא למם לבן והרבה מייםוהצלתתי להוריד 9 ק"גאבל נתקלתי בהרבה שאלות, 1-אני לא אוהבת אזמותר לי לשתות סיורפ דיאט של עסיס 2-אין לי סדר יום נוח אני עובדת מ9:00 עד 1:30 ומ 4:00 עד 9:30 וז בהפסקה אני חוטפת ארוחת צהריים ויושנת ואם אני הפכת את זה אני לא מצליחה לישון,אז נא תעזרו לי תודה מראש

24/10/2007 | 11:02 | מאת:

שלום מיאה, אפשר להשתמש סירופ דיאט במקום מים ללא הגבלה מיוחדת. תתאימי את הארוחות ליום העבודה ולא להיפך,עשי מה שאת רגילה מלפני כן, אל תשני שעות או הרגלי שעות אכילה אלא שני את תוכן הארוחה. בכל מקרה, פני לדיאטנית קלינית בקופה לייעוץ אישי. בברכה, דנה

23/10/2007 | 18:30 | מאת: דין

הי דנה התחלתי דיאטה שמבוססת על על אוכל מלא (כמו לחם ודגנים מלאים) בשבוע הראשון ירדתי קילו וחיצי והי לי די נוח וטוב עם הדיאטה בשבוע הוכחי אני מרגישה שקשה לי וגם יש לי נפיחות בבטן ממה זה נובע (הנפיחות)

23/10/2007 | 19:06 | מאת:

שלום דין, הנפיחות בבטן נובעת מהסיבים במזון, אלו לא מתעכלים ויוצרים הרבה גזים, זו תחושה קשה בהתחלה, אך הקפידי לשתות 2 ליטר מים ביממה והתחושה תשתפר קרוב לוודאי. תמיד השבוע השני הוא הקשה כי מתחילים שינויים הורמונליים הגורמים לתחושת רעב, אין הרבה מה לעשות חוץ מלמצוא את הכוחות לעבור את השובועת הראשונים שהינם הקשים ביותר עד שמתרגלים למשטר דיאטה. בברכה, דנה

23/10/2007 | 16:33 | מאת: רותי

שלום רב, לפני כ-4 חודשים עברתי כריתת מעי גס ויצירת איליאוסטומי לאחר שסבלתי 8 שנים מכוליטיס. בעיקבות הניתוח ואשפוז של 3 חודשים חטפתי זיהום קשה בבטן ובאגן ואת כל החיידקים האפשריים (כולל אכניצבקטריה, קלפסיאלה עמידה ועוד מלא). אני מקבלת 3 סוגי אנטיביוטיקה: ונקו, גרה ומרופנם כבר יותר מ-3 שבועות אך ללא הועיל. יש שיפור אך ברגע שמפסיקים תוך 3 ימים הכל חוזר. יש לי 2 נקזים וסטומה. אני סובלת מברזל נמוך, המוגלובין נמוך... אני מעוניינת לעשות שינוי משמעותי בתזונה בכדי לעזור לגוף להלחם בדלקת. מאחר ולקחתי 8 שנים 6MP (תרופה הפוגעת במערכת החיסונית), בגלל הכוליטיס, הגוף שלי מאוד חלש ולא מצליח להתגבר. קראתי המון על דיאטת מיצים. האם את ממליצה? האם יש לך המלצות אחרות לחיזוק המערכת החיסונית? אני אובדת עצות ומייחלת לפתרון, תודה, רותי

23/10/2007 | 19:04 | מאת:

שלום רותי, עם כל הרצון הטוב לעזור לך בעייתך מורכבת ביותר וממש לא מתאימה לפורום זה. עליך להתייעץ בנושא עם דיאטנית קלינית במחלקה בה נותחת. כמובן שמיותר לציין שדיאטת מיצים אינה מתאימה למצבך, הואיל ואת בוודאי בתת תזונה ולכן אלו לא יתאימו. את חייבת להבדק ע"י דיאטנית מומחית לנושא. בברכה, דנה

23/10/2007 | 11:25 | מאת: שחר נרדיה

שלום רב לכל התזונאים, אני מגיע מתחום הרפואה הסינית והשאלה שלי היא האם בתזונה קלינית יש תשאול /תבנית/טופס שאלות קלאסי שכל תזונאי צריך, מכיר ויודע? ואם כן, איפה ניתן להשיג את זה? תודה מראש והמשך יום נפלא שחר נרדיה

שלום שחר, אין טופס קלאסי, ראיון תשאול ואבחון לומדים בתואר ראשון ותוך כדי התמחות מקצועית בשטח. את השאלון המובנה כל דיאטנית ו/או מחלקה בונה לעצמה. בברכה, דנה

24/10/2007 | 09:09 | מאת: שחר נרדיה

היי דנה, יש לך המלצה/הצעה היכן אני יכול להשיג שאלון דוגמא?

22/10/2007 | 23:14 | מאת: משבר

התחלתי דיאטה שמרתי יפה ואף ירדתי במשקל (חשוב ציין שהדיאטה די מתאמה לי) אך היום נשברתי ואכלתי שני קורסונים לא הצלחתי לשלוט בזה איך לומדים לשלוט במעידה למה זה קורה איך לומדים לעצור כשזה קורה?

22/10/2007 | 23:31 | מאת:

שלום, אני לא מבינה למה את מתרגשת, זה בסך הכל 2 קרואסונים, זה קורה בכל דיאטה, אנחנו בני אדם, לא צריך לדוש ולדון בזה כאילו ארע אסון לאומי, העיקר שאכלת ונהנית ושתחזרי לדיאטה שהתחלת. הבעיה מתחילה כאשר משקיעים בזה הרבה אנרגיה, מתייאשים כאשר לא מצליחים לשלוט בדיאטה ב-100% ואז מתחילים לאכול ללא הפסקה. תמשיכי מאיפה שהפסקת, ופעם הבאה שאת רעבה, תאכלי אוכל ולא קרואסונים. בברכה, דנה

22/10/2007 | 18:05 | מאת: רני

בסימון מוצרים ובכלל מה ההבדל בי שומן לסוכר??

22/10/2007 | 20:09 | מאת:

שלום רני, שומן וסוכר הינם חומרים שונים בטבע, איני מסבירה כאן ביוכימיה וכימיה בפורום זה. לשניהם ערכים תזונתיים שונים. בברכה, דנה

22/10/2007 | 17:49 | מאת: רני

קרתי כתבה לגבי סימון תזונתי על גבי מוצרים ושאלתי ל100 גרם מוצר מהם הערכים שנחשבים לטובים אני מתכוונת ב100 גרם מוצר כמה גרם פחמימה נחשב לטוב לבריא כנ"ל לגבי שומנים וחלבונים תודה

22/10/2007 | 20:08 | מאת:

שלום רני, אני מצטערת, אבל אין תשובהמדוייקת לשאלה הזו, אין טוב ורע, יש עובדה והכל תלוי בסוג הדיאטה. אם המטרה לרדת במשקל מחפשים כמה שפחות קק"ל, וזה לרוב אומר פחות שומן ופחות פחמימות. אך לכל מצב מגבלה אחרת. באופן עקרוני, ככל שיש פחות שומן כך טוב יותר, עדיף פחות מ-5 גר' שומן ל- 100 גר'.לגבי חלבון אין מגבלה לאדם בריא, ולגבי פחמימות זה מורכב יותר. בברכה, דנה

22/10/2007 | 17:09 | מאת: יונתן

שלום לך דנה, בזמן האחרון יש בעיה לא נעימה. אני שם לב שבצואה יש שאריות של מזון. לא נעים לתאר, אבל בעיקר שאריות של עלים ירוקים, כתום של גזר וקינואה. רציתי לדעת מה זה אומר? ומה כדאי לעשות. יש לציין שתזונתי היא לרוב צמחונית.

22/10/2007 | 20:06 | מאת:

שלום יונתן, שום דבר, פשוט ללעוס את המזון יותר טוב. אלו סיבים שאינם נעכלים ולכן אתה רואה אותם בצואה. אל לך להתרגש, זה נפוץ אצל הרבה אנשים. בברכה, דנה

22/10/2007 | 16:43 | מאת: רון

צהרים טובים דנה מה ההבדל בין שומן רווי בלתי רווי חד בלתי רווי רב בלתי רווי אני אודה לך אם תוכלי להסביר את ההבדל באמצעות דוגמאות תודה

22/10/2007 | 20:05 | מאת:

שלום רון, כמעט מאה סוגים של חומצות שומן מצויות בטבע. הן מתחלקות מבחינה כימית ל-3 קבוצות: חומצות שומן רוויות חומצות שומן חד בלתי רוויות חומצות שומן רב בלתי רוויות מספר חומצות שומן והמבנה שלהןחומצות השומן כולן, מכל הסוגים, עשויות אטומים של פחמן ואטומים של מימן; בקצה כל חומצת שומן קיימת קבוצת קרבוקסיל (COOH); חומצות השומן הינן, לפיכך, חומצות קרבוקסיליות. שדרת החומצה, השרשרת שבמרכזה, עשויה אטומים של פחמן. לכל אטום של פחמן יש ארבעה אלקטרוני ערכיות, מה שמאפשר לו ליצור 4 קשרים. שני קשרים מנוצלים לקשר עם הפחמנים השכנים ושני הנותרים לקשר עם מימן. במידה שכל השרשרת בנויה לפי התיאור, כלומר הקשרים בין אטום פחמן למשנהו, כולם קשרים יחידים, תיקרא החומצה: "חומצה שומנית רוויה". כלומר, רוויה באטומי מימן שקשורים לכל אטומי הפחמן. חומצות שומן אלו נוטות להיות מוצקות בטמפרטורת החדר- לדוגמה השומן בבשר, שומן כבש, שמן דקלים. אולם אם אחד הקשרים של הפחמן התחבר לאטום הפחמן שלפניו, ייווצר קשר כפול בין שני אטומי פחמן, ושני אטומי מימן שהיו מחוברים לשני אטומי הפחמן, לא יהיו קיימים, ואז תיקרא חומצת השומן: "חומצה בלתי רוויה" או רב בלתי רוויה — חומצה שאיננה רוויה באטומי מימן. חומצה זו נוטה להיות במצב צבירה נוזלי בטמפרטורת החדר- לדוגמה חומצות שומן מסןג אומגה 3, שמן דגים. כאשר תהיה החומצה השומנית מחוברת לכל אורכה בעזרת קשרים יחידים ורק קשר אחד יהיה כפול, תיקרא החומצה חד בלתי רוויה, כלומר חסר רק זוג אחד אטומי מימן. חומצות מסוג זה נמצאות לרוב בשמן הזית למשל. ואילו כאשר יופיעו שני קשרים כפולים לפחות, תכונה החומצה רב בלתי רוויה, כלומר חסרים שני זוגות אטומי מימן לפחות, למשל: שמן סויה. שמנים אלה יישארו נוזליים גם כשתרד הטמפרטורה בצורה ניכרת. אם הקשר ה-3 בין אטומי הפחמן הוא כפול, מכונה חומצה זו אומגה 3 (ω-3); אם הקשר ה-6 הוא הכפול, מכונה חומצת השומן אומגה 6 (ω-6). שתי קבוצות אלה כוללות חומצות שומן חיוניות, ובעיקר אומגה-3 שמצויה הכי הרבה בדגי ים ממים עמוקים ובשמן פשתן. בברכה, דנה

22/10/2007 | 12:09 | מאת: שרון

לפני כחודשיים התחלתי דיאטה בעקבות ביצוע בדיקות דם, אשר הראו ערכי פריטין והמוגלובין מאד נמוכים ולא אופייני לי. יחד עם זאת, ערכי טריגליצרידים גבוהים (299). הצלחתי לרדת כ-2.5 ק"ג בצורה מתונה מאז לפני כחודשיים יחד עם פעילות גופנית מתונה. לפני כשבוע ביצעתי שוב בדיקות דם לביקורת ונראתה עליה בערכי הפריטין וההמוגלובין. לעומת זאת, ערכי הטריגליצרידים לא השתנו בצורה משמעותית (295). לציין, כי אני שומרת ולא אוכלת כמעט סוכרים פשוטים, ובכלל לא שותה מיצים ממותקים. שמן - רק מעט קנולה או שמן זית. שאלותי: 1. האם ניתן להוריד את ערכי הטריגליצרידים על-ידי תזונה נכונה - אם כן, מה עלי לשנות בהרגלי האכילה שממילא מוקפדים כעת? 2. האם כדאי לקחת תוסף כלשהוא ובאיזה מינון - קראתי על כך שאומגה 3, ונדיל, אבץ וכרומיום עשויים לעזור. תודה.

22/10/2007 | 15:47 | מאת:

שןלום שרון, ראשית יש לוודא שהבדיקה נעשתה ב- 14 שעות צום. שנית הדיאטה צריכה להיות מוגבלת בסוכרים פשוטים, פירות, אלכוהול ופחמימות באופן כללי, העשרת התפריט בסיבים תזונתיים וירקות וכן המנעות ממזונות עתירי שומן, בייחוד רווי.כמובן שפעילות גופנית הינה חיונית ביותר.כמו כן חשוב מאוד לרדת למשקל תקין. לרוב הטיפול התזונתי משפר את הבעיה, אך זה עלול לקחת מס' חודשים, וחודשיים זה מוקדם כדי לבדוק. לעיתים הטריגלצרידים גבוהים על רקע גנטי ולא תזונתי ואז יש צורך בטיפול תרופתי. טיפולים אלטרנטיבבים כגון כל אלו שציינת, יכולים לעזור במידה מוגבלת ולא הוכחו חד משמעית. היחיד מביניהם שהראה תועלת הוא האומגה 3 אך במינונים גבוהים מאוד והיחס כמות תועלת לא משתלם לא מבחינה רפואית ולא מבחינה כלכלית, הואיל וישנן תרופות מצויינות בשוק עם מעט תופעות לוואי. מעבר לכך, אל תנסי לבצע דיאטה לבד, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

22/10/2007 | 10:35 | מאת: ליה

קיבלתי תפריט די טוב מבחינתי בשבוע הראשון ירדתי קילו 300 נשקלתי היום באותה שעה תוך הקפדה על אכילה על פי התפריט אך לא ירדתי במשקל היתה אפילו עליה של 20 גרם איך זה יכטל להיות (מסת שריר??)

22/10/2007 | 12:01 | מאת:

שלום ליה, לא בכל שבוע יורדים במשקל, לעיתים תהליך הירידה איטי, ותלוי כמה קלוריות את אוכלת וכמה את מוציאה. 20 גר'/ זה לא הבדל משמעותי. חכי עוד קצת, תהליך ירידה במשקל לא נמדד בשבועות אלא בחודשים. סבלנות. בברכה, דנה

21/10/2007 | 22:29 | מאת: מעייןI

שלום דנה 1- מהי חומצה לינולאית? 2- האם היא חלק מקבצת האומגה 3 ? 3- האם היא "שורפת" שומנים? 4-איזה השפעות יש לה על מערכת העיקול? תודה על תשובותייך המדויקות והזהירות תמיד. מעיין

22/10/2007 | 15:55 | מאת:

שלום מעיין, חומצה לינולאית הינה חומצת שומן רב בלתי רוויה מקבוצת אומגה 6 ולא אומגה 3. זו נחשבת לחומצת שומן חיונית, כלומר כזו שהגוף אינו מייצר בעצמו, אך אנו מקבלים אותה בשפע מכל סוגי השמנים, הזרעים והדגנים המלאים. חומצה זו אינה שורפת שומן, כמו שאף חומר שנאו צורכים לא עושה זאת, פרט להוצאת אנרגיה. לא ידוע לי על השפעות מיוחדות במערכת העיכול של חומצת שומן זו. עד כמה שהיא חיונית אנו מקבלים אותה בקלות מהמזון. מספיק כף שמן ליום כדי לקבל את האספקה היומית של חומצות שומן חיוניות. בברכה, דנה

21/10/2007 | 20:34 | מאת: רוי

הי דנה התחלתי דיאטה והתפריט די מתאים ומגוון לי אני שומרת די טוב במהלך השבוע אך בשבת כשאני מארחת או מתארחת קשה לי מאוד. קשה לי גם בגלל שזה שבת ובעיקר בזמן אירוח מה אתה מציע לי לעשות קשה מאוד לאכול על פי התפריט בשבת. ב. מדוע מוצרים מחיטה מלאה כמו אורז מלא מכיל יותר קלוריות מאורז לבן זה הרי מלא ובריא יותר ג. סודה יכולה לשמש כמים אני לא אוהבת מים ( שמעתי שזה לא ממש בריא לשתות סודה ד. מה לגבי כל המים עם נגיעות של מי עדן האם הם משמינים ובריאים תודה והמשך ערב נעים

22/10/2007 | 15:59 | מאת:

שלום רוי, איני נוהגת לתת עצות בנוגע לתפריטים אישיים. לרוב שישי שבת הם ימי חריגה בכל דיאטה, וגם אם חורגים מעט מהתפריט בימים אלו עדיין מצליחים לרדת במשקל. לעצות נוספות בנושא, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בדגנים מלאים יש יותר קלוריות כי אלו עשירים יותר בשומן וחלבון, אך מצד שני מזינים יותר, וסה"כ אוכלים מהם כמותית פחות כי בעלי אפשט שובע ממושך. אין כל בעיה לשתות סודה, זה בסה"כ מים עם דו תחמוצת הפחמן. במי עדן הממתוקים יש יותר קלוריות ממים רגילים, ולכן צריך לקחת את הקלוריות בחשבון, כמובן תלוי כמה שותים ביום. בברכה, דנה

21/10/2007 | 18:54 | מאת: נועה

אני מחכימה המון מהפורום שלך. תודה רבה לך על תשובותייך המהירות והמאד בהירות ומקצועיות.

21/10/2007 | 20:17 | מאת:

שלום נועה, תודה לך על תשומת הלב. בברכה, דנה

21/10/2007 | 13:56 | מאת: דניאל

שלום, קיימים בשוק סוגים שונים של סוכר: סוכר לבן, סוכר חום, סוכר דמררה אורגני, ממתיקים כמו סוכרוז וסוכלרוז ועוד. בלי להתחשב בטעם, מהו סוג הסוכר הבריא ביותר לגוף?

שלום דניאל, ככל שהסוכר פחות מעובד ופחות סנטטי כך טוב יותר, ולכן סוכר שמקורו מקנה סוכר, כלומר סוכר חום ודמררה נחשבים לטובים ביותר, אך כולם בעלי אותם תכונות של העלאת סוכר באותה המידה. בברכה, דנה

20/10/2007 | 22:21 | מאת: שרית

קראתי כתבה באתר של ידיעות אחרונות על כך שהממתיקים המלאכותיים מאוד מסוכנים לבריאות ובמיוחד האספרטיים. אני משתמשת הרבה בממתיקים אלו: בשתיה קלה, מעדנים, סוכריות וכו' ומאוד דואגת. מה דעתך? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2919699,00.html

21/10/2007 | 09:49 | מאת:

שלום שרית, עניתי רבות בפורום זה בנושא ממתיקים מלאכותיים. ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם ממתיקים מלאכותיים ותוכלי לראות את כל השאלות והתשוות בנושא. איני מחווה דעה על מאמרים בעיתונות הפופולרית, רק מדעית, ועד כה לא הוכח נזק של ממש באנשים בריאים. כמובן שזה לא אומר שאין, שפוט לא מצאו. אישית אני ממליצה לאנשים להמנע ככל האפשר מממתקים מלאכותיים ולעבור בשימוש לתחליפי סוכר טבעיים. בברכה, דנה

20/10/2007 | 22:00 | מאת: איתן

קיבלתי המלצה מחבר על אתר בשם The world's healthiest foods, ששיך לארגון ללא כוונות רווח ושנקי, לטענתו, משיקולים מסחריים. אודה לך מאוד אם תוכלי לחוות דיעה. http://whfoods.org/

21/10/2007 | 09:47 | מאת:

שלום איתן, נראה לי אתר סביר בנושא בישול ואכילת מזון בריא. ראיתי שמנוהל ע"י רופאים, חוקרים ודיאטניות. מהסתכלות ראשונית ושטחית נראה בר שימוש ואמין. בברכה, דנה

20/10/2007 | 21:49 | מאת: סיגלית

בהמשך להודעתי הקודמת אני מצרפת גם קישור לדף מתוך האתר של מועצת הדבש ובו מבחר מאמרים המפרטים את סגולותיו הרפואיות של הדבש. האם הוא אכן כה בריא? יש להיכנס לקטגטריה "דבש ובריאות" ומשם ל"מחקרים מראים..." http://www.honey.org.il/

21/10/2007 | 09:44 | מאת:

סיגלית שלום, נכתב הרבה בפורום זה לגבי דבש, דבש מלכות ודעתי עליו. ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם דבש וסוכר. איני מחווה דעה על מאמרים שאינם מדעיים. בברכה, דנה

20/10/2007 | 21:30 | מאת: מיכל

האם יש אמת בטענה כי ירקות החתוכים קצוץ עוברים חימצון באופן מהיר יותר ובכך גורעים מהערכים התזונתיים של הירקות? חשוב לי לדעת כיוון שאני אוהבת את סלט הירקות שלי קצוץ דק מאוד מאוד.

21/10/2007 | 09:41 | מאת:

שלום מיכל, התשובה היא כן, את מגדילה את שטח הפנים לחמצון, אך אם את אוכלת את הסלט מיד לאחר החיתוך, אין לכך משמעות . בברכה, דנה

20/10/2007 | 21:23 | מאת: יהושע

קראתי את דברייך באחת הפניות האחרונות בנוגע למוצרי טבעול, שם את מציינת שמוצרים אלו אינם בריאים במיוחד. עד עכשיו הירבתי לאכול מוצרים אלו מתוך מחשבה שהם מאוד בריאים. באתר של החברה הם מתהדרים בכך שהמוצרים שלהם טבעיים לחלוטין ושהם על טהרת הירקות. אני מעט מבולבל. האם תוכלי לפרט מעט בנוגע לכך? אני גם אוכל לרוב מהמוצרים של חב' סנפרוסט - לקטים קפואים של ירקות (כרוב ניצנים, גזר ואפונה וכו'). מה דעתך עליהם מבחינה תזונתית?

21/10/2007 | 09:39 | מאת:

שלום יהושע, ברגע שמוצר הוא מעובד, עובר תהליכי חימום שונים בטמפ' גבוהות, טיגון ושימור בהקפאה הוא לא יכול להיות בריא. בריא מבחינתי הוא מזון טבעי שלא עבר שום תהליך עיבוד קשה. הכוונה, בשר או דגים אנו בד"כ לא אוכלים חיים אלא מבושלים, תהליך בישול ביתי הוא עיבוד סביר. ברור שהמפעל לא יכתוב שהמוצרים שלו רעים, הוא מנסה לפרסם. האם נכנסת לאתר של קוקה קולה וראית מה המוצרים שלהם עושים לשיניים של בני אדם. מוצרי טבעול מבחינתי אינם חיוניים לנו כבני אדם, הם לא מוגדרים כבריאים מבחינתי, ושימוש מתון בהם עדיף. לגבי לקטי ירקות קפואים, אלו חוץ מתהליך הקפאה לא עוברים שום עיבוד ולכן מומלצים יותר, למרות ששוב, הם אינם ברי השוואה למוצר הטבעי. בברכה, דנה

20/10/2007 | 18:26 | מאת: שלמה

מהו מחסור במגנזיום? כיצד בודקים אותו?מה הסימנים ? יש תוספים למילוי החוסר?

20/10/2007 | 19:29 | מאת:

שלמה שלום! קישור לעיונך: http://ods.od.nih.gov/factsheets/magnesium.asp בקצרה, בתשובה לשאלתך, המגנזיום הוא קופקטור הנחוץ לפעילות אנזימים שונים הקשורים בתפקודים מגוונים בגוף. כמו כן הוא מרכיב חשוב בהרכבה של העצם.חסר בודקים בבדיקת דם פשוטה. ישנם תוספים רבים להשלמה, אך ראשית יש להוכיח חסר, שכן לתוספים תופעות לוואי רבות. חסר עלול לגרום לעויתות שרירים עד כדי הפרעות בקצב הלב, בעיקר בשל שילוב עם חסר באשלגן. בברכה,דנה

21/10/2007 | 13:15 | מאת: שלמה

אוקי קראתי חלק מהמאמר ויש לי שאלה.אם רוב רובו של המגנזיום בגוף נמצא בעצמות וברקמות ורק אחוז אחד בדם אפשר לבדוק את רמתו ברקמות אלו? או לחלופין כיצד ניתן לדעת שהרמה בדם משקפת את רמתו הכללית בגוף או בכלל שהבדיקה אמינה? איך מזהים חוסר מגנזיום שגורם לתופעות קליניות?

20/10/2007 | 17:24 | מאת: נועה

שלום דנה, אני אינני נוהגת בדר"כ לאכול אוכל קפוא, אבל לעיתים הוא בכל זאת שימושי. על איזה מזון קפוא את ממליצה? האם מוצרי טבעול בריאים? או משהו אחר?

20/10/2007 | 17:45 | מאת:

שלום נועה, את שואלת על אחד מהמזונות הנפוצים ביותר בשוק, אולי תכווני אותי למוצר ספציפי, כי ישנם הרבה סוגי מזונות קפואים.איני ממליצה על מוצרי טבעול כמוצרים בריאים, זהו לא מוצר טבעי ולכן אינו מומלץ מבחינתי. בברכה,דנה

20/10/2007 | 19:04 | מאת: נועה

הי דנה, את אומרת שמוצרי טבעול הם לא מוצרים טבעיים, ולכן אינם נחשבים בריאים. האם מהבחינה הזו עדיף לקנות שניצלים קפואים או דגים או כיוצא בזה?

20/10/2007 | 15:28 | מאת: בת24

אני בת 24 ובשנה האחרונה אני סובלת מירידה רצינית בתאבון עד כדי איבוד משקל (לא רב) אני מנסה לאכול עד שבא לי להקיא....וזה קורה אחרי כמה ביסים ראשונים...אני סובלת מכאבי בטן נוראים..סחרחורות..ויצאו לי פצעים בפנים (לא יודעת אם קשור אבל אף פעם לא היו לי פצעים בפנים ורק לאחרונה זה הופיע)....אני מאמינה שזה מלחץ...וירידה במצב רוח...רציתי לשאול מה לעשות..ללכת לדיאטנית או רופאת משפחה??? איך הן יוכלו לעזור לי אם הבעיה היא חוסר תאבון??? יש כדורים שפותחים את התיאבון??? או ריזשהו טיפול?? לא יודעתץ משהו שיעזור לי???? כי אני מפחדת שהגוף שלי ניזוק......

20/10/2007 | 17:03 | מאת:

שלום, בשלב ראשון פני לרופאת המשפחה לייעוץ ובדיקות ולוודא האם יש סיבה לבעייתך ולאחר הבירור פני לדיאטנית קלינית. בברכה, דנה

19/10/2007 | 18:30 | מאת: בן 23

שלום,כאמור אני בן 23 וכבר הרבה זמן אולי שנה יש לי בוא נאמר לא ממש כאב אלא יותר אי נוחות באזור השוק רק בשוק אחת שמתבטאת בכמו כיווצים קטנים באזור מסוים בשוק כמו רעידות קטנות, בכל שעות היום אבל מופיע לסירוגין פעם כן ופעם לא. בנוסף,אני מרגיש צורך למתוח את כף הרגל בעקבות זה כאילו להביא אותה אלי והחוצה או למתוח כנגד קיר את השוק זה עוזר לשנייה ושוב חוזר.נסיתי מסז קרח שהמליצה לי ידידה ולא עזר.עד עכשיו התעלמתי ולא פניתי לשום גורם רופא או משהו אבל בזמן האחרון זה ממש מציק לי ולא נותן לי מנוחה. מה הבעיה ?בבקשה תציע לי דרך לפתור את הדבר הזה ולהעלים אותו מה לעשות? חוץ מזה אני בריא כשור ואין בעיות. תודה רבה מראש.ואם אתה צריך פרטים נוספים כדי לעזור לי בבקשה.

19/10/2007 | 20:34 | מאת:

שלום, עליך לפנות לנוירולוג. בברכה, דנה

שלום רב , בן 30 מזה כשבוע אני נוטל תוסף המכיל אומגה 3 ופוספטידיל סרין במטרה לנסות לשפר את הזיכרון הגרוע שלי. מאז שהתחלתי לקחת את הכדור - אני מרגיש אפטי ועייף (אני כל הזמן רוצה לישון). השאלה שלי האם תופעה זו ידועה? האם היא אמורה לחלוף? והאם בכלל תוסף כזה אכן ישפר את הזיכרון? ותוך כמה זמן הוא אמור להשפיע? מתלבט מאד אם להפסיק לקחת את התוסף כרגע או שלהמתין ולראות אם התופעות לוואי יחלפו. אודה על תשובתך.

שלום שלומי, איני מתמחה בתופעות לוואי של תרופות, והכל אפשרי. הדרך הטובה ביותר לדעת היא להפסיק ולראות אם חל שינוי. לגבי השימוש באומגה 3 לזיכרון אין הוכחות חד משמעיות בנושא ואין אינדקציה ליטול, אך גם לא הוכח שמזיק. בברכה, דנה

19/10/2007 | 15:44 | מאת: סמי

שלום רב האם שורש גנגיר חי גורם לעליה בלחץ הדם? תודה רבה

שלום סמי, לפי הרפואה הסינית יש עדויות לכך, לפי מחקר אחד ברפואה המערבית הגינגר דווקא הוריד לחץ דם בבעלי חיים. אין מחקרים לאף דעה, ולכן איני יכולה לומר מהן תכונותיו האמיתיות של הגינגר. בברכה, דנה

19/10/2007 | 14:46 | מאת: דני

שלום דנה, באילו תחומי בריאות ידוע לך שמושגת תועלת בעת נטילת 12 כמוסות אומגה 3 ביום? הייתי דווקא מתעניין לקרוא מידע בנושא איך אינני מוצא אותו... בתודה רבה לך.

שלום דני, מדובר במחלת כליה מסויימת, חלק מצאו יעילות בסוגי דיכאון מסויימים וכמובן המחקרים החזקים ביותר הם בתחום מחלות כלי דם ולב. בברכה, דנה

19/10/2007 | 12:49 | מאת: מבל

שלום דנה מה הסיבה שלפני מחזור וגם במהלכו רוצים כל הזמן לאכול מלוח מתוק (הרבה מתוק) לחם...... ואיך שולטים בזה? תודה

19/10/2007 | 20:24 | מאת:

שלום, אין הסבר חד משמעי לנושא, אך ככל הנראה מדובר בעליה בהורמוני המין הנשיים הגורמים לכך. לא ברור אם זו הסיבה העיקרית או היחידה וגם לא ברור המנגנון. בברכה, דנה

19/10/2007 | 01:03 | מאת: טל

שלום בהמשך לתגובה לשאלתי לצריכת סויה בהריון,המלצת לא לתת לילד עד התבגרותו מוצרי סויה.אז איך זה שבתוספי מזון לתינוק ישנם חלבוני סויה על בסיס צימחי. תודה

19/10/2007 | 11:16 | מאת:

שלום טל, תחליפי חלב אם על בסיס צמחי אכן פחות מומלצים לתינוקות, ואם יש רגישות לחלבון חלב פרה מוכח, אז אנו משנים לפורומולה צמחיתלעיתים רחוקות ולרוב לפורמולות אחרות מיוחדות שאינן על בסיס סויה. העובדה שמשתמשים בפורמולות צמחיות על בסיס סויה לא הופך אותן לבריאות ומומלצות. הואיל ואין מחקר חד משמעי בנושא לא הוחלט כיצד לנהוג מבחינת תחליפי חלב אם, אך במסגרות בית החולים שלנו בפירוש אין אנו ממליצים על פורמולות צמחיות, אלא אם כן אין ברירה וזוהי דרך ההזנה היחידה. בברכה, דנה

18/10/2007 | 20:37 | מאת: אדם

שלום, שמתי לב שעל הרסק עגבניות שאני קונה, רשום ברכיבים עגבניות טריות בלבד. שאלתי אם כן, כיצד רסק העגבניות הוא בעל מרקם, גוון וצבע אשר שונים מעגבניות מרוסקות סתם כך? האם ייתכן שמכניסים לו חומרים נוספים? תודה, אדם

18/10/2007 | 21:04 | מאת:

שלום אדם, הצבע שונה בגלל תהליכי חמצון שמרכיבים בעגבניה עוברים מחשיפה לאוויר מרגע שהעגבניה מרוסקת. בברכה, דנה

18/10/2007 | 19:04 | מאת: יעל

שלום! רציתי לדעת, האם יש מחלה כזאת, של איבוד תחושת הרעב? כלומר, איך זה יכול להיות שהרבה ימים אני לא מרגישה רעבה ואז, אני אוכלת רק בערב (לפעמים מסתפקת רק במשהו קטן- יוגורט / פרי / קצת סלט) או בכלל לא, עד למחרת בבוקר?? האם ניתן לטפל בכך?? תודה מראש יעל

18/10/2007 | 20:35 | מאת:

שלום יעל, קצת קשה לי לענות על שאלתך, כי התלונה אינה ספציפית ולא ברור לי אם חוסר התאבון מתלווה לשינויים במשקל, האם התופעה חדשה, וכמובן בירורים נוספים. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי ולבירור. בברכה, דנה

18/10/2007 | 16:46 | מאת: נועה

בהמשך לתשובה שנתת כאן למישהי אחרת, רציתי לשאול למה זרעונים של שומשום לא כל כך מועילים מבחינה תזונתית, וחלבה, לדוגמה, שעשויה משומשום, כן?

18/10/2007 | 20:24 | מאת:

שלום נועה, כי הם לא מתעכלים ע"י מערכת העיכול, ורובם יוצאים כמו שהם נכנסים, ולכן הם טובים יותר בצורת טחינה, חלבה וכו/ בגלל שהם טחונים. בברכה, דנה

18/10/2007 | 15:53 | מאת: סמי

שלום אני שומר על דיאטה דלת מלח בגלל יתר לחץ דם 140/90. שאלתי: האם מי סודה שאני מכין בבית דרך מכשיר סודה קלאב מכילים נתרן? (ידוע לי כי משקאות מוגזים כולל סודה שנמכרים בחנויות מכילים נתרן) תודה רבה

18/10/2007 | 20:22 | מאת:

שלום סמי, בסודה שאתה מכין בבית יש אותה כמות נתרן כמו במים שאתה משתמש להכנת הסודה.הכנסת גזים לא מעלה את כמות הנתרן. בברכה, דנה

18/10/2007 | 15:13 | מאת: דוד

שלום בן 58 הפסקתי לאכול מוצרי חלב. אני לוקיח כדור סידן 250 מ'ג+100 ויטמין D שלש פעמים ביום. האם אני עושה נכון ? (שאלתי לפני שבוע ביחס לשני כדורים ביום ואשרת זאת. העלתי את המינון לשלשה כדורים כדי להגיע ל750 מ'ג סידן .האם עשיתי נכון ? ) תודה דוד

18/10/2007 | 20:06 | מאת:

שלום דוד, המינון הוא סביר, אך איני יכולה לאשר או להמליץ, זוהי תרופה לכל דבר ולכן עליך לקבל המלצה מהרופא המטפל. בברכה, דנה

18/10/2007 | 13:28 | מאת: נועה

האחת, לגבי ירקות קפואים של סנפרוסט, האם הם אכן מומלצים ושומרים עלך ערכם התזונתי? השנייה, לגבי זיתים, האם הם בריאים? תודה.

18/10/2007 | 20:04 | מאת:

שלום נועה, החברה טוענת שבגלל ההקפאה המהירה הירקות שומרים על ערכם התזונתי. הואיל ואיני יכולה לבדוק את זה, איני יכולה לאשש או להפריך טענה זו.בכל מקרה, עדיף ירקות טריים. זיתים הינם מקור טוב לחומצות שומן חד בלתי רוויות ומזינים בדומה לשמן זית. הואיל ומכילים לרוב הרבה מלח ערכם מעט יורד לעומת שמן זית, אך צריכה של כ-8 זיתים ליום הינה סבירה ומומלצת.בכל מקרה עדיף שמן זית. בברכה, דנה

18/10/2007 | 11:19 | מאת: דני

שלום רב לתזונאית. מזה זמן רב שהנני נרגש לשמוע על יתרונות האומגה 3 ונוטל אותה, במקרי האישי 3 כמוסות של אלספה רגילה ליום. מבירורים שערכתי נוכחתי להבין כי למטרות טיפוליות (כמו שיפור מצב הרוח למשל) יש ליטול כמות נוספת של אומגה 3. על כן ברצוני לשאול האם למשל נטילה של 6 כמוסות ביום (על כך דיברו איתי בקו היעוץ שלהם) יש איזשהו סיכוי כי תגרום נזק כלשהו בטווח הקרוב או הרחוק? כמו כן האם לדעתך יכול לגרום נזק כלשהו נטילה של 3 כמוסות בבת אחת (וכך לחלק הנטילה לפעמיים ביום), בידיעה שכל כמוסה מכילה 1000 מ"ג שמן דגי מי מעמקים (ומתוכם סה"כ 30% אומגה 3) ? בתודה רבה מראש על תשובתך והתייחסותך.

שלום דני, אין הוכחות כי עודף אומגה 3 מזיק באופן כלשהו. רוב המחקרים מראים כי תועלת באה בחלק מתחומי הבריאות ובחלק מהאנשים במינונים גבוהים ששוים ל- 9 6-גר' אומגה 3, זה אומר שצריך ליטול לפחות 12 כדורים ביום, דבר שאינו מציאותץי ויקר מאוד לרוב האנשים. כמו כן, התועלת הוכחה בפחות מ- 50% מהאנשים. כך שאיני ממליצה על נטילת אומגה 3 לשם ריפוי אלא לשם אספקת אומגה 3 כחומצות שומן חיוניות. אין לי מידע לגבי זמן נטילה ו/או מינון לנטילה, רצוי לשאול את החברה, למרות שזה תוסף מזון. בברכה, דנה

שלום דנה, ברשותך אוסיף שאלה קטנה בעניין המזון האורגני לאחר תגובתך. כאמור, את אמרת שייתכן שהמזון האורגני בארץ אינו ממש אורגני שכן אין פיקוח מספק ולעיתים אף שדות אורגניים נמצאים ליד שדות של מזון רגיל וכך יכולים "לעבור" חומרי ההדברה במידה מסויימת. ברצוני לשאול מה באשר למזון האורגני המיובא מארצות אירופה וארה"ב? וכמו כן ידוע לי שלמזון האורגני של חברת "הרדוף" למשל, ישנם תקני פיקוח של אגריאור העולמית ושל עוד חברה שאת שמה שכחתי, האם אין מספיק בתקני פיקוח אלו בכדי להבטיח כי המזון של הרדוף באמת "אורגני" לגמרי? כי פשוט מאוד מצד אחד את אומרת דבר מאוד משמח, שניתן להשיג מזון העניין הוא שתשובתך מצד אחד שימחה אותי, בכך שאמרת שאכן מזון אורגני בריא יותר ממזון רגיל, אך מצד היעדר שביעות הרצון המלאה תסכלה אותי מעט, כך שאינני מבין כיצד אוכל להנות מיתרונות המזון האורגני... בתודה רבה לך, דניאל : )

שלום דניאל, בתשובתי התייחסתי למזון אורגאני מישראל ולא מארה"ב ומאירופה. גם בארה"ב ישנה בעית פיקוח ולא כל מזון המגיע מארה"ב הוא אכן בריא ומזין ומפוקח. לגבי אירופה, שם התקנים קשים ביותר, ולכן אני פחות מהססת להמליץ עליהם, למרות שישנן מדינות באירופה עצמה שמהם לא קונים מוצרים כגון ספרד. איני מומחית בתחום איכות המזון וכמו כן אין מחקר שהוכיח כי מזון זה יותר בריא או מאריך חיים, אנשים הסיקו זאת בכוחות עצמם מעצם העבודה שמזונות אלו אינם מכילים את כל החומרים שמזון רגיל מכיל. אני מניחה שניתן לראות בו מזון יותר בריא, אך זוהי השערה בלבד המסתמכת על בגיון בריא ולא על מדע. אני חושבת שאיפה שאפשר להכניס מזון אורגאני במחיר סביר ומבלי לפשוט את הרגל אז הרי זה משובח. אך מכאן לצאת במסקנה כי יש לצרוך רק מזון אורגאני, הדרך עוד ארוכה. בברכה, דנה

17/10/2007 | 17:42 | מאת: טל

שלום ברצוני לדעת מהי כמות הסויה המומלצת בהריון?ידוע שיש פיטואסטרוגנים (הורמון נשי)האם מזיק לעובר? תודה

17/10/2007 | 18:44 | מאת:

שלום טל, שאלתך מצויינת, אך אין מידע חד משמעי בנושא. מחקרים בשנים האחרונות בנושא הראו עליה בשכיחות של שינויים מבחינה הורמונלית ומבחינת הורמוני המין והתבגרות מינית בקרב עוברים שאימותיהן צרכו יותר סויה, וההבדלים היו יותר בזכרים. המחקרים בבני אדם אינם חזקים מאוד מבחינה מדעית, ורוב המחקרים מסתמכים על בעלי חיים, שם השינויים הרבה יותר משמעותיים. מחקרים הראו שנשים שצורכות יותר סויה מצאו יותר פיטואסטרוגנים במי השפיר, כלומר הפיטואסטרוגנים אכן עוברים לעובר. התפתחות אברי המין קורית בשלבים יחסית מוקדמים של ההריון, ולכן הייתי ממליצה להמנע ממוצרי סויה ב-10-12 השבועות הראשונים. מעבר לכך אין הוכחה חד משמעית וגם אין המלצה. אם באפשרותך להמנע בשלב ההריון ממוצרים אלו, עדיף. כמובן שאין לתת מוצרים אלו לילדיך עד שיא גיל ההתבגרות. בברכה, דנה

17/10/2007 | 15:39 | מאת: ורד

ההפך אני בתת משקל אבל שאלתי את זה בשביל אמא שלי כי היא זוללת אותן בלי סוף אני לא מכניסה דברים כאלה לפה. כל מה שעם סוכר לא נכנס לגוף שלי

17/10/2007 | 15:52 | מאת:

שלום ורד, אז על אחת כמה וכמה, אמרי לאימך שאכילת סוכריות אלו היא כמו אכילת סוכר נקי מהקופסה. בברכה, דנה

17/10/2007 | 13:05 | מאת: מיכל

אני בת 37 , גרושה ללא ילדים הפסקתי גלולות לפני 7 חודשים ומאז קיבלתי רק פעם אחת מחזור , מזה 3 חודשים באל וסת בחודשים האחרנוים - נשירת שיער דרמטית תוצאות בדיקות : ספירת דם , בלוטת תריס ,המוגלובין,מגנזיום , B12 =328 - הכל תקין copper - 104 prolactine - 187 testosterone total - 2.2 dhea-s - 2.39 בדיקות אלו נעשו לא ! במחזור מאחר ואני איני מקבלת מחזור כרגע על פניו, התוצאות ההורמונליות תקינות ? לא ראיתי שנבדק zinc אבץ - האם יש צורך לבדוק או שזה קשור לcopper ? מה עלי לעשות ? ממה יכולה לנבוע נשירת השיער? לא אוכל לקבל טיפול הורמונלי מאחר ואני מחכה למחזור , ארצה לנסות להכנס להריון בשנה הקרובה אני חוששת שאני בגיל המעבר .... אנא - הצעתך לאור הרקע והתוצאות..... תודה מראש מיכל , מיואשת

17/10/2007 | 13:18 | מאת:

שלום מיכל, איני יכולה לעזור לך בנושא הבדיקות ההורמונליות, איני מומחית בנושא. איני יודעת מהי הסיבה לנשירה, ויכול להיות שזה על רקע חסר תזונתי ויכול להיות שאכן מדובר בבעיה הורמונלית. בשלב זה עליך להראות תוצאות אלו לרופא המטפל וללכת לרופא עור בהמשך. אם הבעיה היא תזונתית כדי לפגוש גם דיאטנית. בדיקת אבץ הינה בעייתית ולכן לרוב פשוט ממליצים לקחת ולראות תגובה לטיפול. בברכה, דנה

17/10/2007 | 12:41 | מאת: משה

שלום אם אני רוצה למדוד את הגובה שלי באיזה נקודה בראש מודדים אי יודכ שהשאלה מוזרה אך אשתי אומרת שמודדים מקודקוד הראש כשהצוואר ארוך??

17/10/2007 | 13:15 | מאת:

שלום משה, ממה שהבנתי את אשתך היא צודקת, אם אינך בטוח, בקש מרופא המשפחה, אחות או דיאטנית בקופת חולים לעשות זאת.צריך לעמוד ישר, סנטר קדימה ולהצמד לקיר או משקוף. בברכה, דנה

17/10/2007 | 11:59 | מאת: סימה

שלום רציתי לדעת עם את ממליצה לתת לילד בן 11אומגה 3? למה זה מועיל?מה כדאי לתת לו כדי שיהיה לו תאבון לאכול כי לפי הגיל שלו והגובה חסר לו 5 קילו במישקל?בתודה

17/10/2007 | 12:13 | מאת:

שלום סימה, איני מומחית לתזונת ילדים ולכן איני ממליצה על תוסף כזה או אח. עליך לפנות לפורום אחר בנוגע לתזונת ילדים או לדיאטנית מומחית בנושא. אומגה 3 לא נועדה להגברת תאבון או להעלות במשקל, לשם כך יש מזון. המלצתי החמה, פני עם בנך לדיאטנית קלינית בקופת החולים לבירור וייעוץ אישי. בברכה, דנה

17/10/2007 | 10:26 | מאת: מיכל

"רמת אינסולין גבוהה בדם מעודדת צבירת שומן, בעיקר בבטן, מונעת פירוק של שומן" האם זה נכון

17/10/2007 | 12:11 | מאת:

שלום מיכל, נכון אך לא מדוייק. הכוונה לא רק בבטן, הכוונה לסוג שומן המצטבר באזור הבטן בשומן הנקרא שומן ויסרלי, שהינו שומן העוטף את האיברים הפנימיים ומעלה סיכון להתפחתות סוכרת ומחלות כלי דם ולב. לא כל אדם בעל בטן גדולה בהכרח מכיל שומן זה, יכול להיות מדובר בשומן תת עורי שנחשב לפחות בעייתי מבחינה רפואית ויותר מבחינה אסתטית. בברכה, דנה

17/10/2007 | 09:29 | מאת: רני

אני מחפש מתכון למרק טעים חמים ודיאטטי בכלל איזה מהמרקים המוכנים אפשר לשתות לאכול

17/10/2007 | 12:08 | מאת:

שלום רני, פורום זה אינו מקור למתוכנים, לשם כך עשה חיפוש באינטרנט. כל מרקי הדיאט אפשר לצרוך, אך עדיף מטעמי בריאות להכינם לבד בבית. מרקים מוכנים מכילים חומרים משמרים והרבה מלח. בברכה, דנה

17/10/2007 | 09:11 | מאת: בן

אין לי משקל בבית איך אני יודע כמה זה בערך 150 גרם חזה עוף

17/10/2007 | 12:07 | מאת:

שלום בן, מדובר בערך בגודל של כף ידך פתוחה, או פרוסה דקה של חזה עוף חתוך.כשאתה קונה פעם הבאה חזה עוף, בקש מהקצב להראות לך מנה של 150 גר'. בברכה, דנה

17/10/2007 | 09:02 | מאת: כוכי

מהו הסוכרזית המומלץ והטיבעי שלא מעלה את המדד הגליקמי

17/10/2007 | 12:05 | מאת:

שלום כוכי, אני מניחה שהתכוונת לתחליף לסוכר, ולאו דווקא סוכרזית. כל תחליפי הסוכר אינם בעל אינדקס גליקמי כלשהו, כי הם לא מעלים סוכר. הבטוח ביותר לשימוש היום ללא הגבלת צריכה הוא הסוכרלוז שנמכר בכל החנויות בשם סוכרה דיאט או סוכרה לייט. בברכה, דנה

17/10/2007 | 08:28 | מאת: ריוי

מה גורם לירידה ברמת סירטונין כלומר לרמת סירטונין נמוכה

17/10/2007 | 12:03 | מאת:

שלום ריוי, איני מומחית לתופעה זו, עליך להפנות שאלה זו לרופא מומחה לאנדוקרינולוגיה. בברכה, דנה

17/10/2007 | 08:20 | מאת: ריוי

איזה כימיקלים במוח משדרים לנו תחושת רעב תחושת שובע (סירטונין?)

17/10/2007 | 12:01 | מאת:

שלום ריוי, יש במוח הרבה מערכות המגיבות להורמונים שמופרשים מהגוף ומשפיעים על רעב ושובע וכמו כן בתגובה מופרשים הרומונים נוספים, הרשימה ארוכה לגבי גורמי השובע ביניהם אינוסלין, לפטין , ALPH-MSH ועוד. סרוטונין קשור לא לשובע אלא להנאה ממזון. בברכה,דנה

17/10/2007 | 08:13 | מאת: חווה

בוקר טוב דנה החורף קרב ועימו הצורך לשתיה חמה ומרקים יש לי מספר שאלות בנושא א. אני בתהליך דיאטה ומקפידה לא לשתות יותר מ3 כוסות קפה ביום בחורף יש לי צורך יותר גדול מה עושים? ב. איזה מרקים מומלצים בכדי לשמור על המשקל ג. האם גם בחרף צריך להקפיד על שתיית מים ולמה?

17/10/2007 | 11:55 | מאת:

שלום חווה, אפשר לשתות יותר מ- 3 כוסות קפה פשוט להוריד את כמות החלב ולא לשתות עם סוכר. המרקים המזינים והדלים ביותר בקלוריות הם מרקי הירקות לסוגיהם ומרק עוף צח. כל שאר המרקים של קטניות, בטאטה ופטריות לרוב מכילים מרכיבי שמנת. בוודאי שצריך להקפיד על שתיית נוזלים גם בחורף. אולי מזיעים פחות לעומת הקיץ, אך יש עדיין הרבה איבודי מים בכדי לשמור על חום הגוף. כמו כן, אנו לרוב המקומות חמים ממוזגים אשר מייבשים מאוד. בברכה, דנה