פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
17/10/2007 | 02:27 | מאת: ורד

שלום, רציתי לשאול כמה קלוריות יש בסוכריות גומי שנמכרות בחנויות של פיצוחים וכל אלה אני מתכוונת לסוכריות האלה שנמכרות בק"ג יענו אלו שבכל מיני צורות. מקווה שהבנת למה הכוונה תודה מראש ורד

17/10/2007 | 11:51 | מאת:

שלום ורד, לצערי אין לי ממש מושג, כי הן כל כך שונות בהרכב ובגדלים, והן מכילות בעיקר סוכר. סוכריה רגילה ממוצעת מכילה כ- 40 קק"ל. בסוכריות אלו יכול להיות כמובן יותר, ואם את בתהליך של דיאטה רצוי להמנע מהן . בברכה, דנה

16/10/2007 | 21:37 | מאת: אלי

אני בדיאטה ואני פוחדת להישקל האם יש עליה במשקל בזמן מחזור

16/10/2007 | 21:45 | מאת:

שלום אלי, יכולה להיות עליה במשקל של כ- 1 ק"ג. אם את חוששת להשקל בזמן המחזור, חכי עוד יום יומיים שיסתיים והשקלי אז. בברכה, דנה

16/10/2007 | 19:22 | מאת: אפרת

שלום, אני סובלת כבר חודשיים מנשירה מאוד חזקה שמאוד מתסכלת אותי. נשלחתי לבדיקות דם ע"י רופאת עור, אך יש לי הרגשה שהן היו חלקיות בלבד. שאלתי היא האם במצב של נשירה יש לבדוק גם כולסטרול, מגנזיום, גלוקוז והמוגלובין מסוכרר ואת הורמון הטסטוסטרון? על מה כדאי לשים דגש פרט לברזל? התשובה מאוד תעזור לי. אפרת

16/10/2007 | 19:49 | מאת:

שלום אפרת, כבדיקה ראשונית צריך לבדוק רמות המוגלובין, ברזל, פריטין, ויטמין B12, רמות חלבונים ואבץ. אם היה לך טסטוסטרון גבוה הייתי מצפה לדברים נוספים כגון שיער פנים מרובה, בעיית פוריות, מחזור לא סדיר, כך שזה לא נראה לי. כולסטרול אפשר, אך זה רלוונטי רק אם את סובלת מתת תזונה קשה. גלוקוז והמוגלובין A1C לא רלוונטי כלל, ומגנזיום אפשר, אך לא ידוע לי כי רלוונטי לנשירה. בברכה, דנה

16/10/2007 | 18:15 | מאת: רענת

התחלתי דיאטה שהולכת מצויין אך קשה לי בעיקר בערב כשאני חוזרת מהעבודה ובשישי שבת איך להתמודד עם הבעיה

16/10/2007 | 20:01 | מאת:

שלום, איני יכולה לתת המלצות כלליות בפורם זה. עליך להפגש עם דיאטנית ולפתור את הבעיות יחד עם איש מקצוע. באופן עקרוני, אם קשה בערב, אכלי את הארוחה העיקרית בערב במקום בצהריים, כך תחושת השובע ארוכה יותר. בשישי-שבת החליפי גם בין ארוחת צהריים לארוחה עיקרית והרשי לעצמך מעט יותר,על חשבון יותר פעילות גופנית והתמידי במהלך כל השבוע. בברכה, דנה

16/10/2007 | 16:46 | מאת: קארין

היי אני מעונינת ליטול תוסף תזונה לגבוהה האם גאבה או ???. (יש תוסף כזה או אחר ) להמליץ לי שאגבהה. תודה

שלום קארין, אין היום תוסף מזון טבעי שגורם להגבהה, לפחות לא כזה שלא מסוכן ונמכר שלא למטרות הנכונות. אם את סובלת מכך שאת נמוכת קומה, עליך לערוך בירור עם הרופא המטפל. בברכה, דנה

16/10/2007 | 15:32 | מאת: יוסי

שלום, יש לי קוליטיס ואני מבקש לדעת אילו מיצים יכולים לתרום לשיפור המצב ? תודה

16/10/2007 | 19:57 | מאת:

שלום יוסי, מיצי לא אמורים לטפל בקוליטיס, הם אמורים לא להזיק אם אתה צורך אותם. אין מיץ שאסור או מותר הכל תלוי אם אתה בהתקף של קוליטיס עכשיו או לא. בעיקרון בזמן התקף מאוד לא מומלץ לצרוך מיצי פרי. ברמיסיה אפשר לשתות כל מיץ בהתאם לסבילות. בכל מקרה, רצוי לפנות לדיאטנית קלינית להדרכה כללית בנושא. בברכה, דנה

16/10/2007 | 13:16 | מאת: ענת

באילו מזונות יש אבץ ונחושת ? יש לי נשירת שיער- שאר הויטמינים תקינים באילו מזונות הספיגה של אבץ היא הטובה ביותר?

שלום ענת, אנו לא צריכים נחושת לשם נשירה, הכמות היא מזערית ואנו מקבלים כמעט הכל ממים. לגבי אבץ, הדגש צריך להיות על בשר בקר, הודו אדום, כבד, דגים ולשלב גבינות וביצים. בברכה, דנה

16/10/2007 | 11:59 | מאת: נאוה

אם אני נשקלת לאחר שיעור עיצוב בערב יש לזה השפעה על המשקל זאת השעה שאני נשקלת בה כל שבוע (אין לי אפשרות להשקל בבוקר)

16/10/2007 | 19:53 | מאת:

שלום נאוה, לא נראה לי שיש הבדל משמעותי. העיקר בשקילה הוא לשמור על פעם בשבוע בזמן קבוע.ההבדל יכול להיות אם את מזיעה המון בשיעור, אם לא ההבדל יהיה של 200-300 גר לכל היותר. בברכה, דנה

16/10/2007 | 10:46 | מאת: נוגה

מה הפרוש בפ ש ט ו ת של המושג רדיקלים חופשיים

16/10/2007 | 19:52 | מאת:

שלום נגה, אלו הן מולקולות הנוצרות בתגובה כימית בכל מיני מערכות, כולל גוף האדם. תהליך ייצור רדיקלים חופשיים הינו תהליך טבעי בגוף, ויש מערכות שמנטרלות מולקולות אלו. הבעיה היא כאשר המערכת יוצאת מאיזון ויש יותר רדיקלים ממנטרלים. מולקולה של רדיקל חופשי הינה בעלת פוטנציאל חמצון חזק ביותר. חמצון ברמות גבוהות בגוף גורם לנזקים כגון שינוי במבנה חלבונים, שומנים, אנזימים, ויטמינים וגם לגנים שלנו. בברכה, דנה

16/10/2007 | 10:23 | מאת: דין

הרצון לאכול מתוקים (אם אפשר) כל הזמן ממה הוא נובע ואיך ניגמלים

16/10/2007 | 19:41 | מאת:

שלום דין, הוכח כבר פעמים רבות שאין התמכרות למתוק או למזון. הצורך לעיתים הוא יותר פסיכולוגי מפיסי, ומשם צריך להתחיל.הואיל וזנ לא התמכרות אין פה תהליך גמילה אלא תהליך למידה כיצד לשלוט בצרכים בסיסיים, כמו הצורך למתוק. הצורך תמיד ישאר ואתה תמיד תאכל מתוק השאלה איפה תשים את הגבול. אין לי אלא לשלוח אותך לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי.פורום זה אינו מיועד לעצות לטיפולים ממושכים. בברכה, דנה

16/10/2007 | 10:10 | מאת: אירית

האם זרעי סומסום שמוסיפים למזון מתעכלים בגוף?אני רוצה לפזר לילדים מעל המזון ולא יודעת אם יש תועלת בכך תודה

16/10/2007 | 19:38 | מאת:

שלום אירית, זרעי סומסום כמעט אינם מתעכלים בגוף, במיוחד אצל ילדים. כמו כן סומסום הוא אלרגן חזק מאוד, אם הילדים שלך קטנים מ-3 לא הייתי ממליצה להוסיפם למזון.אם את רוצה מקור שומן חד בלתי רווי הוסיפי אבוקדו, טחינה, אגוזים. בברכה, דנה

16/10/2007 | 09:12 | מאת: ליאם

מה המשמעות של לד"ל (40 מ"ג ד"ל) האם חצי כוס יין ביום מוריד (טוב) כולסטרול

16/10/2007 | 19:36 | מאת:

שלום ליאם, LDL 40 הוא תקין לחלוטין. אם HDL הוא 40 אז זה נמוך גם לנשים וגם לגברים. מחקרים הראו שחצי כוס יין אדום ביום מוריד את סה"כ כולסטרול ואת החמצון של LDL. בברכה, דנה

16/10/2007 | 08:49 | מאת: ליאם

הי דנה בוקר טוב מהו תווח תקין לכולסטרול הרע לכולסטרול הטוב לטרגליצרידים אצל נשים ואצל גברים

16/10/2007 | 19:34 | מאת:

שלום ליאם, LDL צריך להיות מתחת ל-130 באנשים בריאים ומתחת ל- 100 באנשים עם מחלות הקשורות לכולסטרול כגון סוכרת. HDL- כולסטרול טוב צריך להיות מעל 45 בגברים ומעל 55 בנשים. טריגליצרידים צריכים להיות מתחת ל- 150 בשני המינים. בברכה, דנה

16/10/2007 | 08:09 | מאת: ליאם

הי דנה מדוע מומלץ לצרוך חומצות שומן רב בלתי רויות עד 10% וחומצות שומן חד בלתי רויות מעט מעח 10%

16/10/2007 | 19:32 | מאת:

שלום ליאם, כי שומן רוי נחשב למזיק ומעלה כולסטרול, וכל הקשור למחלות כלי דם ולב ואילו שומן חד בלתי רווי, ככל שצורכים יותר כך יש ירידה במחלות אלו. שומן חד בלתי רווי כולל את שמן הזית הקנולה, אבוקדו, טחינה ועוד. בברכה, דנה

15/10/2007 | 23:29 | מאת: דיקלה

הי דנה אני מחכה כל היום לתשובתך

16/10/2007 | 19:31 | מאת:

שלום דיקלה, אני מחוייבת לענות תוך 48 שעות, המתינו בסבלנות, בסוף תמיד יש תשובה. בברכה, דנה

15/10/2007 | 20:39 | מאת: דני ב. ת"א

שלום רב, לאחרונה אני סובל מתחושה של "בור בבטן" כלומר מין רעב חריף ובלתי מוסבר. אני משתדל לאכול שלוש ארוחות ביום, למרות שאולי לא אוכל הכי בריא. מה ניתן לעשות מכיוון שזו תחושה מציקה מאד? תוכלו לכתוב לי ישירות למייל אם אפשר. תודה דני ב.

16/10/2007 | 19:29 | מאת:

שלום דני, אם אתה רעב כנראה שיש סיבה, הגוף לא משדר אותות שוא. במקום לאכול 3 ארוחות ביום, פרוס אותן על פני 6 ארוחות ביום, כל 2.5-3 אכול משהו, ואל תחכה 6-8 שעות בין ארוחה לארוחה. השתדל לאכול ארוחות מסודרות כלומר לשלב את כל אבות המזון בארוחה, שומן וחלבון מקנים תחושת שובע לאורך זמן. לדוגמה קורנפלקס עם חלב בבוקר יתפרק די מהר ואז תרגיש רעב שעה אח"כ. תאכל 2 פרוסות לחם חי עם ביצה או גבינה וירקות ושמן זית ומיד תחוש בהבדל. לעזרה נוספת עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

15/10/2007 | 17:27 | מאת: כוכבה

אני אישה בת 51 ויש לי בעיית עצירות קשה במיוחד!!! מה לעשות?

16/10/2007 | 19:26 | מאת:

שלום כוכבה, ראשית עליך לבדוק אם התזונה מתאימה, אכלי סיבים תזונתיים: ירקות, פירות, דגנים מלאים כגון סובין, כוסמת, אורז מלא, חיטה מלאה, שיפון, קטניות. הקפידי לשתות כ- 2 ל' מים ליממה. הקפידי על פעילות גופנית על בסיס יומי. בדקי שאינך נוטלת תרופות שגורמות לכך כגון ברזל או סידן או תרופות נגד כאבים ודכאון. כמו כן, הגעת לגיל שאפשר להבדק. בדיקת קולונוסקופיה יכולה לומר הרבה על מערכת העיכול שלך וגם על בעיית העצירות. באם כל אלו לא עוזרים, פני לרופא מומחה גסטרואנטרולוג בשילוב עם דיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

15/10/2007 | 16:02 | מאת: מירב

האם אדם הנוטל סטרואידים (מסיבות רפואיות) תהיה לו בעיה בירידה במשקל

16/10/2007 | 19:23 | מאת:

שלום מירב, השאלה מדוע נוטל, מה המינון ולכמה זמן. לא כל מי שנוטל סטרואידים משמין או לא יכול לרדת במשקל אם עלה, אך זה יהיה תהליך קשה וארוך יותר לעומת בלי. בברכה, דנה

15/10/2007 | 14:42 | מאת: טל

לאחרונה אובחן אצלי גסטריטיס (mild antral gastritis mild duodenitis) הייתי רוצה לדעת איזה מזונות אני יכולה לאכול ומה רצוי לא לאכול (סובלת גם מרפלוקס). כל דבר כמעט שאני מנסה לאכול גורם לי לבחילה.

16/10/2007 | 19:21 | מאת:

שלום טל, הבחילה תעבור עם הטיפול התרופתי. עליך להמנע ממזון שמן ומטוגן, עישון, קפאין, אלכוהול, בצל, שום ומזון חריף ומתובל.כל שאר המזונות הם מאוד אינדבדואליים, כלומר לפי התחושה. פני גם לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

15/10/2007 | 14:00 | מאת: יוגורט

יש יתרון לגבינת יוגורט על פני גבינה לבה

16/10/2007 | 19:19 | מאת:

שלום, ייתכן ובגבינה על בסיס יוגורט יש יותר חיידקים פרובוטיים, אך מעבר לכך, איני רואה הבדל או יתרון, וגם הבדל זה אינו יתרון משמעותי. בברכה, דנה

15/10/2007 | 13:44 | מאת: רינת

אם אני אוהבת יותר גבינה צפתית (במקום גבינה לבנה) לפי התפריט מותר לי 100 גרם א. כמה מותר לי אם הייתי אוכלת גבינה %3 ב. בחצי אחוז יש ספיגת סידן?

16/10/2007 | 19:17 | מאת:

שלום רינת, אם מדובר ב- 3% אפשר לאכול 120-130 גר' במקום 100 גר'. ככל שאחוז השומן נמוך יותר כך הספיגה נמוכה יותר. אני מניחה שיש ספיגה אך נמוכה. בברכה, דנה

15/10/2007 | 11:18 | מאת: אלישבע

שלום, כיצד נפטרים מהרגל אכילת הלילה המציקה לי מאוד?. לא מצליחה להיפטר ממנה בוחות עצמי. אודה על קבלת המלצות לדרך טיפול, עזרה שאול לקבל. בתודה, אלישבע.

16/10/2007 | 19:16 | מאת:

שלום אלישבע, אם מתכוונת לכך שאת מתעוררת בלילה ואוכלת, בידיעה או שלא בידיעה, זוהי הפרעת אכילה המעורבת כנראה בהפרעת שינה. בשלב ראשון פני למרפאת שינה ו/או לפסיכולוג פסיכאטר לבירור מקור הבעיה. אכילה מתוך שינה או התעוררות שלם אכילה הינה מוגדרת כהפרעת אכילה, ואינך יכולה לשלוט בה בכוחות עצמך, את צריכה עזרה, אולי אף תרופתית. בברכה, דנה

שאלה: מה התזונה המומלצת למצב של שחלות פוליציסטיות בניסיון להכנס להריון? תודה

שלום עינת, נשים עם שחלות פוליציסטיות נוטות לעמידות אלינסולין וסיכוייהן לפתח סוכרת עם השנים עולה. הדיאטה בראש ובראשונה מיועדת לטיפול בבעיה זו ולא כדי לשפר סיכויי כניסה להריון, ועליך להתמיד בדיאטה דלת סוכר פשוט ופחמימות בכלל, בדומה לדיאטה לסוכרתיים. רצוי לשמור גם על דיאטה דלת שומן. בנוסף, אם סובלת מעודף משקל, ירידה במשקל למשקל רצוי יכולה לעזור מאוד. המלצתי, פני לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. כמובן שהתמדה בתפריט זה אינה מבטיחה הריון, אך היא משפרת את מצבך הבריאותי באופן כללי. בברכה, דנה

15/10/2007 | 09:35 | מאת: חגית

שלום אני בת-34 וכ-5 שנים אני צמחונית(לא בשר ולא דגים)בשנה האחרונה יש לי בעיות בזיכרון האם יש קשר?אני רוצה להוסיף שאני לא לוקחת תוספים וויטמינים.

16/10/2007 | 19:11 | מאת:

שלום חגית, לכי להבדק, בקשי מרואפת המשפחה ספירת דם, רמות ברזל, פריטין, חומצה פולית והחשוב מכל ויטמין B12 שחסר בו אכן יכול לגרום לירידה בזיכרון.בהתאם לתשובות תתייעצי עם הרופאה איזה תוסף לקחת, אם צריך כמובן. בברכה, דנה

15/10/2007 | 08:04 | מאת: יפית

שלום שמתי לב שאת מאוד ממליצה על סיבים תזונתיים כמו אורז מלא חיטה מלאה ו....האים סובין שיבולה שובל נחשב סיבים תזונתיים,והוא יש לו את התכונות של אורז מלא ודגנים מלאים ?בתודה

16/10/2007 | 19:10 | מאת:

שלום יפית, בוודאי שכן, גם שבולת שועל וגם סובים שבולת שועל שזה בעצם הקליפה של הצמח מומלצת מאוד כחלק מהעשרת התפריט בסיבים תזונתיים. בברכה, דנה

15/10/2007 | 06:29 | מאת: דיקלה

דנה אני מעריצה ומתייחסת מאוד ברצינות למה שאת כותבת עשיתי דיאטה כמו שאמרת לא פחות ל1600 קלוריות (אולי קצת פחות מ 1600) רשמתי כל מה שאכלתי הייתי צמודה לתפריט אני מזכירה לך אני בת 34 גובה 172 משקל 86 אני מתעמלת 2 פשבוע עיצוב 3 פעמים הליכה 40 דקות אבל לא לא לא לא ירדתי במשקל מה אני עוד צריכה לעשות מיואשת :(

16/10/2007 | 19:08 | מאת:

שלום דיקלה, לצערי איני יכולה לעזור לך מעבר לכך. המלצתי החמה, פני לדיאטנית קלינית או לקבוצת תמיכה לייעוץ אישי. בברכה, דנה

15/10/2007 | 04:02 | מאת: דניאל

שלום, ברצוני לשאול מהם היתרונות הידועים של מוצרי מזון אורגני, והאם יש מקום להעדיף אותם באופן כזה או אחר על פני מוצרי מזון רגיל? כמו כן, האם לדעתך מוצרי המזון האורגני שווים את מחירם היקר ממחיר אותו המוצר ממזון רגיל? בתודה מראש, דניאל :).

16/10/2007 | 19:07 | מאת:

שלום דניאל, משון אורגאני הינו מזון שגדל או טופח ללא הדברה או כל חומר כימי אחר, כולל עופות שגודלו ללא טיפול תרופתי עודף, גדלו באופן חופשי ללא התערבות אדם. היתרון ברור, הם יותר בריאים. הביה בארץ שאין פיקוח על הנושא, וכמו כן, שדות אורגאניים נמצאים ליד שדות לא אורגניים כך שחלק מההדברה עוברת גם אליהם, שלא נדבר על מי תהום מזוהמים בשני המקרים. נכון להיום, הואיל ואין בקרה והואיל והמחיר הוא גבוה איני ממליצה על מזונות אלו, אך גם איני פוסלת אותם. בברכה, דנה

17/10/2007 | 10:56 | מאת: דניאל

ומה באשר למזון האורגני המיובא? וידוע לי שלמזון האורגני של חברת "הרדוף" למשל, ישנם תקני פיקוח של אגריאור ועוד חברה כלשהי, האם לא מספיק התקן פיקוח הזה? כי פשוט מאוד מצד אחד את אומרת דבר מאוד משמח, שניתן להשיג מזון בריא יותר, ומצד שני את אומרת שייתכן שהמזון האורגני בארץ אינו משביע רצון, כך שאינני מבין כיצד אוכל להנות מיתרונות המזון האורגני... בתודה רבה לך, דניאל : )

15/10/2007 | 00:15 | מאת: יפית

שלןם רציתי לדעת האים מותר להקפיא מים בבקבוקי פלסטיק כמו בקבוקי קוקה קולה?תודה

15/10/2007 | 20:37 | מאת:

שלום יפית, איני רואה סיבה שאי אפשר, זה לא כמו חימום שלא מומלץ. בברכה, דנה

15/10/2007 | 00:09 | מאת: סימה

שלום רציתי לדעת האים פסיליום טוב להורדת כולסטרול?בתודה

15/10/2007 | 20:35 | מאת:

שלום סימה, כל סוג של סיב תזונתי יעיל בהורדת כולסטרול וגם פסיליום עושה זאת, אך אין מחקר לגבי מינון ויעילות של מוצר זה כטיפול לאורך זמן.טיפול בכולסטרול גבוה כולל אורח חיים בריא, פעילות גופנית ותרופות אם צריך. בברכה, דנה

14/10/2007 | 23:17 | מאת: נועה

בהמשך לשאלתי הקודמת, מדוע שמן קנולה עדיף על שמן זית בטיגון?

15/10/2007 | 20:33 | מאת:

שלום נועה, לשמן זית נקודת עישון נמוכה יותר, כלומר הוא נשרף מהר יותר ואז נוצרים רדיקלים חופשיים שהם חומרים מחמצנים, ולכן שמן קנולה עדיף, כי הוא בעל נקודת עישון גבוהה יותר ונשרף פחות בטיגון. בברכה, דנה

14/10/2007 | 20:37 | מאת: נטע

ערב טוב דנה בדקתי באתר של הכללית האם זה נכון לומר א. שמנת בשר חזה הודו היא 180 גרם ב. שבשר בקר הוא 120 גרם ג. שסטייק , עוף צלוי, צלעות בקר אווז יש לאכול כ 100 גרם ד. מה זה אומר ללא עצמות זה אומר שמורידים את העצמות בשקילה???

14/10/2007 | 20:49 | מאת:

שלום נטע, כדי לא לבלבל והואיל ואנו לא ממש שוקלים את כל המוצרים ציינתי 150 כמשקל ממוצע. את יכולה ללכת עם האתר של הכללית.בשר בקר אינו יותר שמן מעוף ולכן המנה שווה. כל אלו שצויינו כ- 100 גר' הינ סוגי בשר בעלי אחוזי שומן גבוהים מאוד ולא מומלצים. כן, הכוונה לבשר נקי ללא עצמות. בברכה, דנה

14/10/2007 | 20:05 | מאת: ברתה

יש סרדינים במים כמה קלוריול

14/10/2007 | 20:54 | מאת:

שלום ברתה, יש סרדינים משומרים במים וב- 100 גר' סרדינים יש כ- 220 קק"ל. בברכה, דנה

14/10/2007 | 18:36 | מאת: fino

שלום רציתי לברר אילו מזונות עשירים במיוחד בניאצין תודה

14/10/2007 | 18:50 | מאת:

שלום, רוב דגני הבוקר, עוף, בשר בקר, הודו, דגים (בעיקר טונה), דגנים מלאים ואורז. בברכה, דנה

14/10/2007 | 15:51 | מאת: בת 27

שלום, נתגלה אצלי מחסור ב- Ferritin בדם. הדבר גורם לי לנשירה מוגברת ולתסמונת בשם Restless legs syndrome. הייתי רוצה לדעת מה אצטרך לאכול כדי להקל על המצב?

14/10/2007 | 18:19 | מאת:

שלום, האם גם הברזל נמוך? בברכה, דנה

15/10/2007 | 01:19 | מאת: בת 27

לא, הברזל בטווח הנורמה. MPV גבוה.

14/10/2007 | 09:16 | מאת: נטע

"ויטמין e משמש לתהליכים המתרחשים במהלך ההיריון" א. האם זה נכון ב. מדוע הרבה אנשים צורכים ויטמין זה ג. מה התפקיד שלו

14/10/2007 | 12:22 | מאת:

שלום נטע, ויטמין E הינו ויטמין חיוני לפעילות הגוף, האדם אינו יכול לייצר ויטמין זה בעצמו ולכן הוא חיוני. ויטמין E חשוב להרבה פעיליות בגוף, לבניית התא, כנוגד חמצון ועוד. אין היום המלצה כי ויטמין זה מעבר לזה המצוי במזון עוזר או מטפל במחלות כלשהן ולכן יש מס' אוכלוסיות בודדות להן כרגע מומלץ תוסף זה והוא מטופלי דיאליזה. בהריון אין סיבה לקחת תוסף זה. אנו מקבלים אותו בקלות רבה מהשמן שאנו אוכלים כל יום. בברכה, דנה

14/10/2007 | 08:40 | מאת: רונית

מה ההבדל בין סיבים מסיסים לסיבים לא מסיסים?

14/10/2007 | 12:19 | מאת:

שלום רונית, ההבדל הוא במסיסותם במים. אלו שמסיסים במים סופחים אליהם יותר נוזלים וכך עוזרים לנו בהגדלת נפח הצואה ועוזרים במקרה של עצירות ו/או שלשול.סיבים אלו מצויים בעיקר בדגנים מלאים ובקטניות ופחות בירקות ופירות. בברכה, דנה

13/10/2007 | 23:04 | מאת: אודליה

שלום! בתי בת שנתיים ושמונה חודשים. לאחרונה נולד לה אח והוא כיום בן 5 חודשים. הבעיה היא חוסר רצון לאכול. הבוקר מתחיל בעוגה ובשוקו. בגן לדברי הגגנת, מסרבת לאכול ארוחת בוקר. צהריים בד"כ אוכלת בסדר אך בערב הבעיות צצות. בד"כ מסרבת לאכול או אוכלת מנות קטנות. נכון לעכשיו נמצאת באחוזון 5 מבחינת משקל ואחוזון נמוך גם כן מבחינת הגובה. האם לטעמכם קייימת הפרעת אכילה?

14/10/2007 | 12:17 | מאת:

שלום אודליה, איני מומחית בתזונת ילדים. פני לדיאטנית קלינית בקופת החולים לייעוץ. בברכה, דנה

13/10/2007 | 22:28 | מאת: נטע

הכתבה נכתבה על ידי אולגה רז " פירות יבשים טעימים ומזינים ו.. משמינים" אם כך אינך ממליצה על פירות יבשים? זה נכון שבתאנה ניובשת יש סידן? בלי קר אם יש את זה בפרי מה זה ויטמין בטא קרוטן

13/10/2007 | 22:35 | מאת:

שלום נטע, כמו שכתבתי, לא אמרתי שאני פוסלת פירות יבשים, אפשר לאכול אבל לא במקום פרי טרי שמומלץ יותר. תכולת סידן בתאנה מיובשת הינו זניח וכן הספיגה שואפת לאפס. בטא קרוטן הוא נגזרת של ויטמין A. בברכה, דנה

13/10/2007 | 22:24 | מאת: נטע

אני לא מוסוגלת לאכול מוצרי חלב אלה אם כן ה מוצרים בעלי אוחוז שומן גבוהה מאוד מוצרים בעלי אחוז שומן גבוהה אני נמנעת מלאכול בכדי לא להשמין מה את מצעה לי לעשות איך זה שאת המוצרים בעלי אחוז שומן גבוה אני כן מסוגלת לאכול אם אני עושה בדיקה לצפיפות עצם באיזה תווך נחשב צפיפות עצם לטובה

13/10/2007 | 22:31 | מאת:

שלום נטע, את כנראה רגישה ללקטוז, ובמוצרי חלב עתירי שומן יש פחות לקטוז, שהוא סוכר החלב. את יכולה לפתור זאת ע"י נטילת כדור המכיל את האנזימים שמפרק לקטוז, אפשר לקנות זאת בכל בית מרקחת. שנית פני דליאטנית קלינית לייעוץ לגבי הרכבת תפריט מתאים עם מוצרי חלב כדי שתוכלי לקבל מספיק סידן. כמו כן ניתן לקנות חלב דל לקטוז בכל סופר. לגבי צפיפות העצם, פני לרופא מומחה, זה לא תחום המומחיות שלי. בברכה, דנה

13/10/2007 | 22:14 | מאת: פירות יבשים

הי דנה א. תתקני אותי אם אני טועה ניראה שאת ממליצה על פירות טריים ולא יבשים ב.עוד נאמר שבפירות יבשים יש סיבים תזונתיים סידן ברזל ויטמין בטא קרוטן בפירות טריים אין את כל שנאמר בסעיף ב ג. מה זה בטא קרוטן?

13/10/2007 | 22:21 | מאת:

שלום, לא יכול להיות בפרי יבש מה שאים בפרי טרי, הרי פרי יבש הוא פרי טרי שעבר תהליך ייבוש. חלק מהויטמינים ומינרלים הולכים לאיבוד בזמן הייבוש, כמובן תלוי איזה תהליך ייבוש בוחרים. תמיד, אבל תמיד, עדיף לאכול מזון טרי כמו שהוא בטבע ולהמנע ממזונות שעברו תהליכי עיבוד, כולל פירות יבשים. זה לא אומר שאסור לאכול פירות יבשים, אך עדיף, ללא יוצא מן הכלל, לצרוך את אותו פרי בצורתו המקורית. פירות הם ממש לא מקור טוב לבטא קרוטן, סידן וברזל. אין לי מושג מאיפה הבאת את המידע הזה, אך הוא לא נכון. פירות מכילים הרבה ויטמינים ומינרלים אך לא אף אחד מאלו שציינת, ואם פרי טרי לא מכיל אותו, אז גם פרי מיובש לא יכיל. בברכה, דנה

13/10/2007 | 21:36 | מאת: גליה

קראתי באינטרנט שמומלץ להשרות את הפירות יבשים במים בכדי להוריד את רמת הסוכר א. האם זה נכון? ב. כשמשרים במים זה כבר לא פרי יבש מה הטעם?

13/10/2007 | 21:45 | מאת:

שלום גליה, פרי מיובש מכיל יותר סוכר כי לרוב מוסיפים סוכר בתהליך הייבוש. הסוכר הנוסף יצא באופן חלקי בהשרייה, אך הסוכר הטבעי של הפרי לא, כך שהמסקנה, אכלי פירות טריים. בברכה, דנה

13/10/2007 | 20:22 | מאת: טל

הי דנה אם מנת חלבון מפסטרמה דלת שומן היא 80 גרם יתכן שלארוחת צהרים יש לאכול 240 גרם? יש עדיפות לפסטרמה דלת שומן על פני פסטרמה רגילה? כמה קלוריות יש ב100 גרם פסטרמה רגילה?

13/10/2007 | 21:04 | מאת:

שלום טל, בפרסת פסטרמה ממוצעת יש כ- 3 גר' חלבון, כלומר יש לאכול כ- 7-8- פרוסות פסרמה לארוחה, כלומר כ- 180 גר' פסטרמה לארוחה. אין הבדל משמעותי בין אחוזי השומן בפסרמות, הואיל ופסטרמה רגילה נחשבת לכשעצמה כדלת שומן.ככל שיש פחות שומן, יותר טוב. ב- 100 גר' פסטרמה רגילה יש כ- 120 קק"ל. בברכה, דנה

13/10/2007 | 20:19 | מאת: טל

בהמשך לתושבתך לגבי ברזל א. איך יכול להיות תווח תקין כלכך נרחב בין 75 - ל 175 ב. יש עדיפות לכבד אם כבד עוף כבד הודו או כבד בקר לצורך הברזל כי מבחינת קלוריות יש הבדל בין כבד עול לכבד בקר (מאודה)

13/10/2007 | 21:00 | מאת:

שלום טל, הטווח נובע משונות בין בני אדם, וראו שאנשים עם ברזל בין 75-175 יכולים לשמור על המוגלובין תקין ובריאות תקינה. אין עדיפות בין הכבדים מבחינה משמעותית. בברכה, דנה

13/10/2007 | 19:52 | מאת: עוז

שלום דנה בתשובתך ל'מישהי' אמרת כי אומגה 3 היא קבוצה של שומנים. עד כמה שידוע לי אומגה 3 זה EPAו DHA . זה נכון ? ומה הם השומנים בזרעי הפשתה ? מה זה הליגננים ? שבגללם צורכים את זרעי הפשתה ? תודה עוז

13/10/2007 | 20:58 | מאת:

שלום עוז, אומגה 3 היא קבוצה של 6 חומצות שומן ידועות ביניהן EPA.DHA,ALA. זרעי פשתן מכילים כמות גדולה של אומגה 3 מסוג ALA שהוא אכן מזין אך כל המחקרים בנושא אומגה 3 והסגולות הרפואיות נעשו בעיקר עם EPA. זרעי פשתן לא מכילים כמעט כלל EPA. לא אמרתי שזרעי פשתן מיותרים ולא בריאים אלא התייחסתי רק במובן של אומגה 3. הבעיה שמשווקים את הפשתן כמקור לאומגה3 ומכאן נובעת הטעות.ליגניניםהם סוג של סיב תזונתי וזו סיבה אפשרית להמליץ על זרעי פשתן. בברכה, דנה

13/10/2007 | 19:10 | מאת: נטע

הי דנה בהמשך לתשובתך אם בבשר יש לאכול בערך 150 גרם כמה גרם וקלוריות בחזה עוף/הודו יש לאכול

13/10/2007 | 20:47 | מאת:

שלום נטע, אותו דבר. בברכה, דנה

13/10/2007 | 17:00 | מאת: מיכה

אני רוצה לדעת מידע בנוגע לכדורים האלה : http://www.israelbody.org/Index.asp?ArticleID=788&CategoryID=149&Page=1 חומצת אמינו. האם הם מזיקים בצורה כלשהיא?

13/10/2007 | 20:20 | מאת: רמון

האם הם מועילים בצורה כלשהיא ?

שלום למיכה ורמון, חומצות אמינו מסועפות הן חלק מאבני הבניין של חלבונים. אלו נמצאות גם במזון שאנו אוכלים. רוב האנשים הצורכים אותן עושים זאת לשם בניית שריר. איני רואה צורך לצרוך תוסף זה כאשר אנו מקבלים די והותר חלבון בדיאטה המערבית. אם לוקחים אותם במינון סביר של מס' גרמים ליממה אין סיבה לנזק, אך התועלת מוטלת בספק. אני תמיד בעד גישה טבעית, לקבל מה שצריך דרך תזונה נכונה ולא דרך כדורים. בברכה, דנה

שלום דנה, לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח להוצאת גידול ממאיר מן המעי הגס. אודה לך אם תוכלי להמליץ לי תזונה נכונה להתאוששות ולהסדרת היציאות.. תודה

שלום פרל, התזונה לאחר ניתוח זה מאוד משתנה בהתאם לאזור ממנו הוצא הגידול, גודל החלק שהוצא, מצבך התזונתי ועוד. פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי מסוג זה. עליך לפנות לדיאטנית בבית החולים בו נותחת להדרכה או לפנות בהקדם לדיאטנית בקופת החולים. בברכה, דנה

13/10/2007 | 15:04 | מאת: נועה

האם לאקטימל יתרונות כלשהם?

13/10/2007 | 15:32 | מאת:

שלום נועה, אקטימל מהווה מזון פונקציונלי , כלומר מזון המעביר את החיידקים הפרוביוטיים לגופינו. מצאו כי חיידקים אלו מועילים במצבי מחלה מסויימים, אך לאכולוסיה הבריאה אין לו יתרון משמעותי. בברכה, דנה

13/10/2007 | 14:50 | מאת: נועה

האם זה נכון ששמן קנולה עדיף עפ"נ האחרים? האם זה בסדר להשתמש בשמן זית כתית מעולה בטיגון?

13/10/2007 | 15:30 | מאת:

שלום נועה, מכל השמנים במצבם הטבעי עדיף שמן זת. אם מחפשים שמן למטרות נוספות כגון טיגון ובישול עדיף שמן קנולה. בברכה, דנה

13/10/2007 | 12:25 | מאת: טל

מהי רמה טובה של ברזל בגוף חומצה פולית ו b12 האם בחזה עוף וטונה יש לנו ברזל מהם מקורות טובים ל b12

13/10/2007 | 16:25 | מאת:

שלום טל, רמת B12 צריכה להיות מעל 200 pg/ml. רמת ברזל צריכה להיות בין 75-175 מק"ג לדצ"ל רמת חומצה פולית צריכה להיות מעל 2-3 ננוגרם למ"ל מקורות טובים ל-B12 הם בשר הודו, בקר, דגים וכבד. בברכה, דנה