פורום תזונה קלינית
שלום רב, התחלתי היום לקחת אנטיביוטיקה- קארין ומוקסיפן+ אומפרדקס. אני לוקח אומפרדקס בבוקר על קיבה ריקה, מוקסיפן וקארין אחרי ארוחת בוקר ואחרי ארוחת ערב. רציתי לדעת מתי במהלך היום כדאי לי לשלב פרוביוטיקה. אודה לכן על תשובה. יש לציין שהטיפול הוא כנגד חיידק ההליקובקטר. (לקחתי עד אתמול במשך חודש, שמן אורגנו)
שלום דודו, אין חשיבות של ממש לזמן השילוב של הפרוביוטיקה. ההמלצה שלי בבוקר כשעה לפני נטילת הכדורים. בברכה, דנה
מצחיקה אם הוא ייקח את הפרוביוטיקה לפני האנטיביוטיקה הם ייחסלו על ידה ואז לא עשינו בזה כלום. כלומר מומלץ לקחת אותם אחרי האנטיביוטיקה כשעה. בהצלחה
שלום דנה אני לא מצליחה להתגבר על הצורך שלי בנשנושים מה את מציעה לי לעשות
שלום ענת, נשנושים יכולים לנבוע ממספר סיבות, בעיקר רעב ושיעמום. א זלשיעמום, פשוט מצאי תעסוקה אחרת, כאשר בא החשק לנשנש צאי מהבית או פני לתחביב או עיסוק אחר. אם זה מרעב, דאגי לא להרעיב את עצמך במהלך היום ולאכול 6 ארוחות מסודרות במהלך היום ואז הצורך בנשנוש יורד. אם בכל זאת את עדיין מרגישה צורך, דאגי לשתות משקה חם לפני כן ולדאוג שיהיו בבית נשנושים דלי קלוריות, כגון פריכיות אורז עם דבש, או להכין פופקורן דל שומן, או מעדן או 2 פירות או כוס קורנפלקס ועוד. בברכה, דנה
קטונתי מלחלוק על מדד שנקבע עפ"י חכמים ובקיאים בתחום הנידון ממני, אך אינני יכול שלא להעלות בפנייך שתי תהיות שיש לי בנוגע למדד: הוא איננו מתחשב בשני אלמנטים, שלפחות על פניו נראים לי כבעלי חשיבות: מין וגיל. האמנם בסיס החישוב עבור קשישה כבת 80 ועלם צעיר ובריא כבן 20 אמור להיות זהה? מסופקני!!!
שלום נדב, אתה אכן צודק ובשנים האחרונות הבינו שצריך להסתכל על מדדים נוספים, כגון היקף מתניים ועוד. מדד זה נמצא אמין מאוד בקבוצות גיל 20-60 ולצעירים ישנן עקומות מדד שונות. מדד זה נמצא בקורלציה גבוהה עם תחלואה ותמותה ולא מעבר לכך. כמו כן, ערכי הייחוס לתקין וגבוה שונים מצעיר למבוגר, לדוגמה BMI תקין בגילאים -20-65 נחשב 20-25 ואילו במבוגרים יותר זה 20-27. בברכה, דנה
שלום דנה! אני בת 28 שוקלת 56 גובה 1.63 מניקה הנקה מלאה את ביתי בת החמישה חודשים. כמה קלוריות עליי לצרוך ביום?
שלום סימונה, אין מספר שאני יכולה לתת לך, חסרים נתונים שאינם מאפשרים ייעוץ במסגרת פורום זה. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
_בוקר:שלוש שזיפים יבשים שהושרו במים רותחים(בעיות יציאה...)+ דייסה{כוס חלב של 3 אחוז שומן ,תמצית נס קפה עם כפית סוכר וסוכרזית ושתי כפות שיבולת שועל לבנה,קוואקר} _בינים:תפוח _צהריים: שתי פרוסות לחם שיפון עם ביצה/טונה/גבינה 5 אחוז (ועם קצת חמאה). _ביניים:סלט גדול...{גזר,מלפפון,עגבנייה,פלפל,בצל ולפעמים כרוב לבן עם קצת שמן זית} _ערב:עוד פעם דייסה{רק שהפעם שתי סוכרזית במקום סוכרזית וכפית סוכר}. *בין כל ארוחה שלוש שעות ולפני כל ארוחה אני שותה בקבוק של חצי ליטר -רציתי לדעת אם אני מגזימה מבחינה קלורית עם התפריט הזאת (וכמה קלורית ליום זה ,בערך)ואם כדאי לעשות שיפורים ושינויים, מהם? -כמו כן אם אני משנה את סדר הארוחות ,זה משנה? (לדוגמה: ארוחת בוקר->צהריים->ערב->ביניים->ביניים) -הייתי לוקחת גם כל בוקר מיץ לימון סחוט וכף של שמן זית...כדאי להמשיך?למה זה עוזר?
שלום דנה, פורום זה לא נועד ליעוץ אישי ו/ו ביקורת על תפריטים קיימים. התפריט שלך דל מאוד וחסר. אם את רוצה לרדת במשקל באופן בריא ומבוקר, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. את יכולה להמשיך עם השמן ומיץ הלימון, אין להם תפקיד מיוחד, פרט למקור לויטמינים מינרלים ומרכיבי תזונה חיוניים. בברכה, דנה
...
שלום, אחותי סובלת מפיסורה, ולכן היא צריכה לדאוג שלא תהיה לה עצירות. ממה צריך להיות מורכב התפריט היומי שלה כדי למנוע עצירות? האם יש דיאטנית מיוחדת שמטפלת בכך, או שכדאי לה ללכת לפגישה עם דיאטנית רגילה? או שהעצות מכאן יספיקו? תודה.
שלום נועה, ראשית צריך לפנות לדיאטנית,כל דיאטנית יכולה לעזור. שנית לגבי הדיאטה, צריך להביא ליציאות רכות עד שלשוליות, לעיתים ע"י שימוש במרככים למיניהם שניתנים כמרשם ע"י הרופא המטפל. צריך לדאוג למשחות להרגעה ועוד ורצוי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג.מבחינת הדיאטה, צריך לדאוג לשתות כ- 2 ליטר מים ליממה, לדאוג לאכול מספיק שומן בדיאטה וכן להעשיר בסיבים תזונתיים כדי להמנע מעצירות, אך לשם כך צריך תפריט ועצות מדיאטנית באופן פרטני. בברכה, דנה
האם MBI 19 עבור בחור בריא בן 33 ששוקל 62 ק"ג וגובהו 1.78 מ' הנו תקין או שיש לשקול עלייה במשקל?
שלום נדב, זהו הגבול התחתון של הנורמה או מעט מתחת לנורמה, תלוי לפי איזו סקלה בודקים. אם הרזון הינו טבעי ולא נובע מדיאטה או מחלה ולא מפריע לך מבחינת מראה ותפקוד, אין צורך לטפל. בברכה, דנה
שלום לך, אני מפתח גוף ואני מכניס לגוף הרבה רעל, החלטתי שהגיע הזמן ושאני חייב לבצע ניקוי כבד. ידוע לי שבכדי שהכבד יעבוד באופן תקין צריך גם מעי נקי לכן אני שותה כוס לימון עם כוס מים כל בוקר. רציתי שתמליצי לי בבקשה על תוספי תזונה אנטי אוקסידנטים שיסיעו לי בתהליך ניקוי הגוף. אני לא מוכן לבצע אף צום כלשהו כי זה יכניס אותי למצב קטבולי ויפרק לי שריר ובנוסף אני לא מתכוון לאכול רק פירות או ירקות במהלך הניקוי אני אוכל 9 ארוחות ביום עם 30 גרם חלבון מהחי בכל מנה, ופירות לא יספקו לי את החלבון הזה. לכן אני מעוניין לקחת תוספי תזונה אנטי אוקסידנטים למיניהם כגון גדילו מצוי קיו אנזים קומפלקס בי וכו' כמובן בהמלצתך. תודה רבה לך, רן.
שלום רני, ראשית בוא נצא מנקודת הנחה שאין תזונה ו/או תוספי מזון שמנקים את הגוף והכבד. הכבד והכליות הן האמצעי לפינוי רעלים ואלו עוברים תהליך "ניקוי" עצמי. שנית, איני נוהגת להמליץ על תוספי מזון בכלל ובפרט כאשר איני מטפלת בבן אדם באופן אישי. להמלצה פרטנית, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
היי דנה, כמה קלוריות יש בערך ב4 כפות חלב 3% אשמח אם תעני לי..
שלום אפרת, כ- 40 קק"ל. בברכה, דנה
שלום, אני בן 24 ונמצא כל חיי בחוסר משקל,כעת בחוסר של 10 ק"ג. לא ניסיתי אף פעם דיאטה מסודרת,אך בפירוש שמתי לב שלא משנה כלל מה אני אוכל- אין שום שינוי במשקלי.דהיינו,גם בתקופות שאני אוכל יותר, ואפילו אם בנוסף האוכל עתיר קלוריות,אין שום שינוי. כיצד אם כן תזונאית תוכל לעזור לי?
שלום ראובן, איני יכולה לומר בוודאות שדיאטנית תוכל לעזור לך. מנסיוני ההצלחות בהעלאה במשקל אנשים בריאים אך בתת משקל יחסית נמוכה, ולעיתים רצוי להשאיר אדם במשקלו הנוכחי, אם זה לא נובע ממחלה או אם זה לא מפריע לחיי היום יום. במידה וזה כן מפריע, לדיאנית יכולת לכוון תפריט קבוע של יותר קלוריות קבועות שתוכל להביא לעליה במשקל, אך יש לקחת בחשבון שזהו תהליך ממושך מאוד. בברכה, דנה
שלום רב אני בת 35 שוקל 86 גובה 172 מבצעת כ 4-3 פעמים בשבוע הליכה במשך כחצי שעה עד ארבעים דקות ושיעורי עיצוב פעמים בשבוע לכמה קלוריות אני זקוקה בכדי לרדת במשקל תודה
שלום נגה, איני יכולה לומר רק לפי נתונים אלו, צריך נתונים נוספים ומפגש עם דיאטנית כדי לתת הערכה, זה לא נקבע רק לפי משקל גובה וגיל. בברכה, דנה
שלום יש לי שאלה: אני עוד מעט בת 14.... יש לי יותר משבוע עצירות אני בכלל לא יכולה לעשות את הצרכים שלי אני לא ממש מעוניינת לדבר על זה עם הרופא שלי זה די מביך וגם לא עם אמא רציתי לשאול אני יודעת שזה לא ממש טוב וגם לא בריא אבל רציתי לדעת שמעתי על תרופא שקוראים לה לקסעדין אני יודעת שזה לא בריא שוב, אבל אם לוקים את זה לפי המינון המתאים אני יכולה לקנות את זה? אני יודעת שרצוי להתיעץ עם רופא אבל שוב אני מתביישת אם אני רוצה לקנות את זה בבית טבע ימכרו לי ללא מרשם רופא? אני כבר פשוט לא יכולה לסבול את זה ואני אוכלת נכון והמון ירקות ועושה ספורט אז אני לא רואה דרך אחרת חשבתי לנסות את זה ואם זה יעזור אז להפסיק.. אמרו לי שמתמכרים לזה אבל אני יודעת שאני לא יתמכר זאת לא פעם ראשונה שאני לוקחת תרופא מסוג זה ואני יודעת בערך איך משתמשים. אז שוב לשאלתי האם כדאי לי לקנות ואם כן אני צריכה אישור מסויים או מרשם? בתודה רבה בר.
שלום, למיטב ידיעתי מריך מרשם רופא לתרופה זו. אני מציעה לך בכל מקרה להתייעץ עם ההורים בנושא, כי בעיה זו יכולה להחמיר. נסי למספר ימים לאכול שזיפים מיובשים לפחות 4 ביום, לשתות 2 ליטר מים בלבד, אפילו לאכול קורנפלקס עם חלב או שוקו ולנסות להוסיף קצת שומן לדיאטה גבינה יותר שמנה או שמן לירקות/סלט. בכל מקרה, פ]ני לאמא שתעזור לך, תרופות כאלו בגילך אינן פתרון . בברכה, דנה
שלום דנה בשנה האחרונה נערכים כארבע מאות מחקרים על הכורכום רצוני לדעת האם יש ממצאים חדשים בנוגיע לחומר זה? שאלתי השניה :האם כורכום סובל חימום (כמו הליקופן)? או אולי רצוי לחממם אותו, או שהוא נהרס בחימום (הכונה לכורכומין שבכורכום ) תודה דודו
שלום תיקון :רק השנה התחילו !! כארבע מאות מחקרים הבהרה נוספת .מה זה לחממם הליקופן כדי שיהפוך לציס ? עד להרתחה ?או לבשל חצי שעה ...כמה זמן ? תודה דודו
שוב אני מהו תחליף למנת קיטניה אני לא ממש אוהבת קיטניות
שלום מיכל, את לא חייבת לאכול קטניות, תאכלי תוספת של אורז או פסטה או קוסקוס או תפו"א במקום או תוסיפי למנה חלבונית של גבינה או טו נה או ביצה. בברכה, דנה
שלום דנה כמה זה בערך 100 גרם גבינת קוטג' 3% אני מתכוונת כמה כפות (שטוחות או מלאות) חצי קופסה בערך כמה? כמה קופסאות טונה ללא שמן יש לאכול בארוחת צהרים במקום בשר כמה עם שמן
שלום מיכל, 100 גר' קוטג' זה בערך 1/2 קופסה וזה בערך 4 כפות. קופסה וחצי של טונה ללא שמן או קופסת טונה עם שמן מהווה תחליף למנה הבשרית. בברכה, דנה
כמה קלוריות יש ב100 גרם חזה עוף "ממה עוף" כמה צריך ביום
שלום מוניקה, ב- 100 גר' חזה עוף יש כ- 130 קק"ל.הכמויות תלויות בהרכב הדיאטה ובסך הקלורי, איני יכולה לומר לך כמה לצרוך ממנה זו. בברכה, דנה
הי דנה כוס אורז בסמתי לאחר בישול לכמה מנות פחמימה זה נחשב כנ"ל לגבי אפונה ירוקה מבושלת (יש הבדל אם מקופסה או טרי?)
שלום עמית, הואיל ואני רואה שאת מתענינת רבות בערכים קלוריים וכמות פחמימות אני אפנה אותך לאתר בו תוכלי למצוא ערכים קלוריים למגוון מוצרים.הראשון בעברית השני באנגלית. בכל מקרה בכוס אורז מכל סוג יש כ- 35 גר' פחמימות. כוס אופנה ירוקה מבושלת לא משנה טריה או קופסה יש כ- 20-25 גר' פחמימות. http://stwww.weizmann.ac.il/health_nutrition/default1.asp http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ בברכה, דנה
הי דנה אם כן מהו מקור טוב (מלבד דגים) לאומגה 3 וכמה יש לצרוך ביום תודה והמשך יום נעים
שלום אילון, המקור הטוב והיחיד לאומגה 3 מהסוג הנכון הוא מקור דגי, אם לא דגים אז שמן דגים. אין כמות מוחלטת לכולם, זה תלוי בהרכב הדיאטה וכמות השומן. בברכה, דנה
באכילה של יוגורטwaite דיאט יחד עם כף זרי פישתן גרוסים כך מרוויחים אומגה 3 וספיגת סידן יש אמת בדברי? או האם יש ספיגת סידן טובה בגלל השומן שיש בזרי פישתן. או עדיף לאכול יוגורט% 3
שלום אילון, כפי שציינתי זרעי פשתן הינם מקור לאומגה 3 לא מהסוג המומלץ מבחינה בריאותית, ולכן איני רואה ערך מוסף בהוספתם. עדיף לצרוך יוגורט 3% כי יש בו יותר ויטמין D ושומן שעוזר לספיגה של סידן. בברכה, דנה
דנה/נועה יקרות יש לי שאלה... כמה קל' יש בקופסת טונה פוסידון.. אומנם כתוב על האריזה אבל לא הבנתי מה זה מסונן ולא מסונן. השאלה שלי היא כמה קלוריות זה יוצא אם אני מוציאה את רוב השמן (כמה שאני מצליחה) זה מה שכתוב- תכולה- 108 גר' משקל מסונן- 77 גר' סימן תזונתי ל- 100 גר' - דג מסונן- 240 קל' מצטערת על הבורות.. אז כמה זה יוצא לקופסה כזאת? תודה רבה.. ושיהיה שבוע טוב וחג שמח :)
שלום ניצן, זה פשוט מאוד, לוקחים שמקל מסונן שהוא כ- 80 גר' ומכפילים בערך קלורי ל- 100 גר' ומחלקים ל- 100 (ערך משולש) שזה יוצא כ- 192 קק"ל. בברכה, דנה
מה ההבדל בין סוכר לבן לסובר ענבים ? כמה קלוריות יש בכל אחת? אנח רוצה לדעת מה יותר כדי לשימוש בזמן דיאטה אשמח לשמוע דעתך.....
שלום דינה, מבחינה קלורית אין הבדל וסוכר ענבים מאוד לא מומלץ לשימוש. בזמן דיאטה עדיף למנע משניהם ולהשתמש בתחליפי סוכר כגון סוכרלוז.בכפית סוכר מכל סוג יש כ-40 קק"ל. בברכה, דנה
בכפית סוכר יש 20 קלוריות
בוקר טוב שלום רב לדיאטניות ברצוני להתייעץ בנושא אכילת לילה הורדתי 40 קילו ממשקלי ,כיף לא נורמלי להיות רזה :)))) הבעיה שלי היא לילות ללא שינה מרוב רעב למרות שהתפריט מאוזן והרבה ספורט אני מפחד לאכול בלילה בגלל כל השמועות שאסור לאכול לפני השינה ,שזה לא בריא לגוף אני מעוניין להוריד עוד כמה קילוגרמים ואני די חושש שבעקבות אכילת לילה הקילוגרמים לא ירדו,הבעיה גם שלעיתים אני עובד לילה כך שאני מרעיב את עצמי בעקבות כל השמועות וכנראה מידע לא נכון שקיבלתי,אשמח האם תעדכנו אותי האם באמת לא מומלץ לאכול בלילה גם שהקלוריות מחושבות ולא אוכלים הרבה? רק כדי להירדם(אני חושש לאכול אפילו פרי או סנדויץ מלחם קל) ,רק להרגיע את הקיבה,אשמח אם תפרטו לי האם זה אפשרי לאכול מעט בלילה רק בשביל שאוכל להירדם ולהוריד עוד ממשקלי? לגבי אלכוהול,מידי פעם אני יוצא עם חברי למועדונים יש נהג תורן כמובן:),אבל הבעיה שעכשיו אני דואג לקלוריות של האלכוהול,שותה רק מים או דיאט קולה וזה מבאס נורא איך הייתם ממליצים לי לשלב מידי פעם מעט אלכוהול ושזה לא ישפיע על המשקל ושאמשיך לרדת שיטת הכיזוזים? אשמח לתגובות:)
שלום אושרי, כל הכבוד על הירידה, יישר כח. לגבי האכילה בלילה, הכוונה לאכילה בערב לפני השינה, לא משנה השעה, בוודאי שאתה יכול לאכול, כדי להשקיט את הרעב, כי ככל שרעבים כך אוכלים בסוף יותר, הגוף הינו בעל מנגנוני פיצוי, וכלל שתרעיב אותו כך הוא יצטרף פחות אנרגיה לפעילות בסיסית וכך יהיה קשה יותר לרדת במשקל. לא משמינים יותר בארוחת ערב או לילה מאשר בבוקר, ועל אחת כמה וכמה אם אתה עובד לילות וכל היום מתהפך. לגבי אלכוהול, משקה אחד בשבוע לא ישנה לדיאטה, כל עוד מדובר במנה סבירה כגון בקבוק בירה, 100 מ"ל משקה חריף-וודקה-ויסקי או כוס יין ולהמנע מקוקטיילים למיניהם ורד בול. בברכה, דנה
אמרת שמומלץ לא לאכול לפני השינה,אבל הבעיה היא שאני מנסה להירדם והרעב לא נותן רוגע. מה היית ממליצה לאכול כדי להשקיט את הרעב ממש סמוך לשינה .
שלום אושרי, כנראה לא הבנת אותי, אתה יכול לאכול לפני השינה זה לא משנה באופן משמעותי לדיאטה כל עוד אתה לא חורג מכמות הקלוריות היומית. בברכה, דנה
סליחה מראש על השאלה המטופשת, אך האם בקפה ובתה יש קלוריות? כוונתי ל 100% קפה טהור, ללא תוספות כלשהן (כגון אבקת סוכר).
שלום יהודית, זו אינה שאלה מטופשת, וכן בקפה ותה יש קלוריות אך זניחות ביותר, לדוגמה בכפית גדושה נס קפה יש 4 קק"ל ובכפית חליטת תה יבשה יש כ- 2 קק"ל, כך שאין לךכך משמעות מבחינה קלורית. בברכה, דנה
חן חן על התשובה המהירה והאדיבה!
שלום, מידי יום אני נוהג לאכול עגבניות בכמויות שנתפסות בעיני כגדולות מן הממוצע. רק לצורך הדוגמא - בבוקר אני יכול לאכול סלט עם ירקות עם עגבניה ועגבניות שרי, בצהריים, עוף בתנור עם עגבניות ובערב - עוד סלט ירקות עם עגבניה ועגבניות שרי, ואולי עוד פסטה עם רסק עגבניות. האם צריכה מוגברת כזאת על בסיס יומי או דו-יומי של עגבניות יכולה להזיק? תודה,
שלום אדם, התשובה היא לא,בהנחה שאינך סובל ממחלת כליה. בברכה, דנה
הי דנה בהמשך לתשובתך כתבת שמנת בשר היא בין 20-30 גרם חלבון = בערך ל150גר בשר= בערך 230 שמנת חלבון מהחלב היא 6 גרם שזה בערך 80קלוריות לפי הספר ותתקני אותי אם אני טועה בתפריט של 1500 קלוריות זקוקים ל 10 מנות פחמימות (70-80 קלוריות למנה) 4 מנות חלבונים (90-100 קלוריות למנה) 2 מנות שומנים(50קלוריות למנה) 2 מנות חלב(100 קלויות למנה) וירקות(20 קלויות למנה) לא מסתדר לי המנות המומלצות עם גרם בבשר/דגים נושא זה חשוב לי מאוד יש ספרות או טבלה שאני יכולה להעזר בה תודה
שלום עמית, עניתי לך בשאלה הקודמת.. בברכה, דנה
הי דנה אני שוקלת 83 הגובה שלי 172 אני בת 35 עושה הליכות כ 3 -4 פעמים בשבוע במשך 40 דקות בדקתי בספר של מלי תבור ועל פי החישוב אני צריכה 2660 קלוריות ביום - פחות 700 קלוריות לצורך ירידה במשקל והגעתי ל1960 קלוריות איך זה יכול להיות? א. אפשר לרדת במשקל עם כלכך הרבה קלוריות? בכל הקבוצות שהייתי בהם נתנו לי בדרך כלל תפריט של 1200 קלוריות. תשובתך חשובה לי מאוד מאוד
שלום עמית, הכל יכול להיות, הכל תלוי כמה אכלת לפני כן. אין נוסחה אחת לכולם, דיאטה הינה דבר מאוד אישי, ולכן רצוי לא להסתמך על ספרים אלא ללכת לדבר האמיתי, דיאטנית קלינית שתוכל להרכיב לך תפריט אישי. בברכה, דנה
שלום דנה כמה גרם (או כוס יותר קל ) יש לצרוך מפייבר 1 בכדי שיחשב מנת פחמימה כמה יש לצרוך מכל קרונפלקס ממותק?
שלום גלית, בכל מקרה של קורנפלקס מדובר בערך ב-3/4 כוס כמנה, מפייבר אחד זה יכול להגיע לכוס. בברכה, דנה
הי דנה כמה קלוריות יש בכוס קינואה? הקינואה יכולה לשמש תחליף למנת חלבון? האם פופקורן מעלה את המדד הגליקמי
שלום גלית, בכוס קינואה מבושלת יש כ-230 קק"ל. הקינואה דומה במבנה שלה מבחינה חלבונית לקטנית, וזה יכול להיות תחליף חלבוני אך לא לבשר. פופקורן בעל אינדקס גליקמי גבוה משל תירס טרי, אך לא באופן משמעותי. בברכה, דנה
שלום דנה בתפריט של 1500 קלוריות אני בדרך כלל אוהבת לשתות נס קפה עם תמר (יבש חום) א. כמה קלוריות יש בתמר 1 ב. הוא נחשב למנת? פחמימות ,חלבונים או שומנים? ג. כמה תמרים נחשבים למנה? האם בריא או משמין מאוד ד. מה אפשר להמיר במקום תמר לצורך המתוק?
שלום עמית, בתמר אחד יש כ- 30 קק"ל. נחשב לפחמימה ן-1/2 מנת פרי. 2 תמרים נחשבים למנה. הוא לא בריא מאוד ולא משמין מאוד, הוא פרי וזה הכל. כל עוגיה קטנה יכולה לבוא במקום כל 1/2 פרי יכול לבוא במקום. בברכה, דנה
הי נה עיינתי בספר של מלי תבור שעוסק בתזונה, ושאלתי היא בתפריט של 1500 קלוריות א. כמה גרם נחשב למנת חלבון? ב. כמה קלוריות יש במנה זו? ג. לפי הספר יש לאכול 2 מנות(מתוךה4) בכל ארוחה ,בארוחת צהרים למשל זה לא מעט מידי? בד"כ ממליציםלאכול 100 גרם חזה עוף ו200 גרם בשר מדוע ההבדלים
שלום עמית, חישוב מנת חלבון לא משנה לאיזו דיאטה עושים, מנה היא מנה. מנת חלבן משתנה רק כאשר מדובר הדיאטה של הגבלת חלבון. ישנן 2 קבוצות עיקריות המכילות יחסית יותר חלבון קבוצת החלב וקבוצת הבשר. בקבוצת החלב כל מנה מכילה כ- 6 גר' חלבון ובקבוצת הבשר כל מנה מכילה כ-20-25 גר' חלבון. הערך הקלורי משתנה בהתאם למוצר. כל אחד יכול לקבוע קבוצות משלו, אני מדברת על הקבוצות שידועות לארגוני הבריאות העולמיים. מנה מקבוצת הבשר מכילה כ-250 קק"ל ומקבוצת החלב/פסטרמה/ביצה כ- 80 קק"ל. 100 גר' עוף לא שווה ל-200 גר' בשר, אויני יודעת מאיפה שאבת מידע זה. מנת בשר לפי קבוצות תחליף היא כ- 150 גר' לפני בישול. לפי הספר יש לבדוק למה מלי תבור התייחסה באומרה 2 מנות חלבון, לפי אילו קבוצות היא עובדת. בברכה, דנה
הי דנה בהמשך לתשובתך כתבת שמנת בשר היא בין 20-30 גרם חלבון = בערך ל150גר בשר= בערך 230 שמנת חלבון מהחלב היא 6 גרם שזה בערך 80קלוריות לפי הספר ותתקני אותי אם אני טועה בתפריט של 1500 קלוריות זקוקים ל 10 מנות פחמימות (70-80 קלוריות למנה) 4 מנות חלבונים (90-100 קלוריות למנה) 2 מנות שומנים(50קלוריות למנה) 2 מנות חלב(100 קלויות למנה) וירקות(20 קלויות למנה) לא מסתדר לי המנות המומלצות עם גרם בבשר/דגים נושא זה חשוב לי מאוד יש ספרות או טבלה שאני יכולה להעזר בה תודה
הי דנה אני חושבת שלא הבנת את שאלתי כשאני קונה מוצר ברכיבים איך אני יודעת שהסוכרים הם סוכרים טיבעיים לדוג סוכרוז?המלטוז? מה? מה נחשב לפחות טוב?
שלום גלית, סוכרוז, גלוקוז, מלטוז, פרוקטוז, גלקטוז,לקטוז נחשבים לסוכרים טבעיים-הם אינם בריאים או לא בריאים, הכל תלוי בכמות צריכתם, אך ה נמצאים באופן טבעי בטבע. סכרין, ציקלמאט, אספרטיים, אצוסלפאם קיי אינם טבעיים ומוגבלים למשקל גוף. לא ידוע נזק ישיר לאנשים בריאים בכמות מוגבלת, לא מומלץ לנשים בהריון. סורביטול, מלטיטול, מניטול, איזומלט, לקטיטול נחשבים לתחליפי סוכר ונקראים סוכרים אלכוהוליים- לא טבעיים אך לא מזיקים- הבעיה העיקרית, בכמויות גדולות יכולים לגרום לשלשול. סטיביה- ממתיק רב עוצמה טבעי, לא ידוע כמזיק ונחשב לתבלין. סוכרלוז- ממתיק רב עוצמה- מבנה כימי שונה של סוכרוז, מותר לשימוש ללא הגבלה ולא ידוע על תופעות לוואי. בברכה, דנה
שלום דוקטור, אני חולה קוליטיס, ולאחרונה בעקבות צניחה במשקל שלי החלטתי לפנות לתחום תוספי המזון, במיוחד ל WEIGHT GAINERS. האם יש סוג מסויים שאתה יכול להמליץ עליו? מה ההשפעה של תוספי מזון על חולי קוליטיס והאם ישנם מגבלות כלשהם?
שלום, צר לי אך לא אוכל לתת ייעוץ בנושא במסגרת פורום זה. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי.המלצה על תוספים צריכה להיות במסגרת טיפול ומעקב של איש מקצוע המכיר את כל הרקע, תרופות, משקל הרגלים ועוד. בברכה, דנה
שלום רב ! אני לוקח באופן קבוע כדורים להורדת לחץ דם (verapress מ"ג 240 בבוקר ו- 5 מ"ג tritace בערב ) פרט לכך 100 מ"ג אספירין בבוקר , סידן +vd פעמיים ביום, 10 מ"ג קסטרל לפני השינה וכדור מוטיויטמין פעם ביום.אני בריא ועושה ספורט באופן קבוע. ערכי בדיקות הדם שלי תקינות ( ברמות הנורמה ) ולחץ דמי מאוזן . שאלתי הינה האם מותר לי לקחת כדורי אומגה 3 (שיש הטוענים שהם מדללי דם ) לצורך שמירת רמות טריגליצרידים בדם וכמה מומלץ עד עתה נטלתי 3 כדורי אומגה 3 ביום. אשמח לקבל תשובה מוסמכת. תודה ושנה טובה
שלום אלי, באופן עקרוני איני רואה סיבה לכך שאינך יכול ליטול תוסף זה, אך דע שגם אין אינדקציה ברורה לקחת אותו. המחקרים לגבי תוספים מאוד לא חד משמעיים, אך עד כה לא הוכח נזק, כך שאיני רואה בעיה בכך. הכמות שאתה לוקח סבירה, אך רחוקה מההמלצות במחקרים. שנית, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, דנה
בערב אכלתי האני נאט צ'יריוס בלי חלב. לפני זה אכלתי מעדן בבוקר. אחרי זה נורא כאבה לי הבטן וכל הזמן הרגשתי ואני עדיין מרגיששה כאילו יש לי תסיסה בבטן. לפעמים זה קצת עולה ואני ממש מרגישה כאילו יש לי איזה גז בבטן. קודם הקאתי קצת כי כבר ממש לא יכולתי ויצא לי מלא קצף לבן. מה נראה לך שקורה? יכול להיות שאני רגישה לזה או שיש לי בעיות בעיכול?
שלום, איני יכולה לומר בוודאות, כי אני מניחה שאכלת דברים נוספים, אך אם נראה לך שזה תגובה לדגני הבוקר, פשוט המנעי מהם. בברכה, דנה
אני נוהגת לצרוך מדי יום על בסיס קבוע חמישה מעדני חלב ללא סוכר עם ממתיקים מלאכותיים. כמו כן אני שותה מדי יום כליטר משקה קל ללא סוכר, אף הוא עם ממתיקים מלאכותיים. האם יש בכך משום הפרזה? האם יכול להיגרם נזק כלשהו כתוצאה מצריכה עודפת של ממתיקים והאם הכמות שאני צורכת היא אכן יתר על המידה?
שלום גלית, הכל תלוי במשקל הגוף, בהרגלי צריכה נוספים של ממתיקים מעבר לכך, כגון שתיה חמה. באופן עקרוני, את לא צורכת מעבר להמלצה, ואין הוכחות שצריכת ממתקים אלו מזיקה במיננים סבירים. אם יכולה להוריד במינון ולעבור למוצרים טבעיים, עדיף. בברכה, דנה
הי דנה בהמשך לתשובתך לגבי דגני בוקר ראשית תודה רבה איזה סוכרים נחשבים לטיבעים וטובים וממה להיזהר אני אשמח אם תוכלי לפרט. איך יודעים שציבעי המאכל טיבעיים תודה
שלום ליאם, סוכרוז, גלוקוז, מלטוז, פרוקטוז, גלקטוז,לקטוז נחשבים לסוכרים טבעיים-הם אינם בריאים או לא בריאים, הכל תלוי בכמות צריכתם, אך ה נמצאים באופן טבעי בטבע. סכרין, ציקלמאט, אספרטיים, אצוסלפאם קיי אינם טבעיים ומוגבלים למשקל גוף. לא ידוע נזק ישיר לאנשים בריאים בכמות מוגבלת, לא מומלץ לנשים בהריון. סורביטול, מלטיטול, מניטול, איזומלט, לקטיטול נחשבים לתחליפי סוכר ונקראים סוכרים אלכוהוליים- לא טבעיים אך לא מזיקים- הבעיה העיקרית, בכמויות גדולות יכולים לגרום לשלשול. סטיביה- ממתיק רב עוצמה טבעי, לא ידוע כמזיק ונחשב לתבלין. סוכרלוז- ממתיק רב עוצמה- מבנה כימי שונה של סוכרוז, מותר לשימוש ללא הגבלה ולא ידוע על תופעות לוואי. כל צבעי המאכל ותוספי המזון מסומנים באות E ולאחריה מספר.להלן רשימת הצבעים הטבעיים:100, 101,120,140,141,150,160,161,162,163,170. בברכה, דנה
הי דנה חג שמח בהמשך לתשובתך לגבי שומן צימחי אם כתוב על הרכיבים בביופלקס שמן צימחי זה אומר שזה שומן טראס?? לא ממש הבנתי
שלום גלית, חומצות שומן טראנס אינן נמצאות בשמן צמחי באופן טבעי. חומצות שומן טראנס נוצרות רק בתהליך כימי שנקרא הידרוגנציה ואז הופך שמן צמחי בטמפ' החדר מנוזל למוצק. אם כתוב שומן צמחי זה לא מכיל חומצות שומן טראנס. אם כתוב שומן צמחי מוקשה או מוקשה חלקית הוא מכיל חומצות שומן טראנס. שוב, שמן צמחי כולל שמן זית, קנולה, תירס, סויה ועוד לא מכילים חומצות שומן טראנס במצב טבעי. בברכה, דנה
קראתי בy net כתבה : סקר דגני בוקר: מה הכי בריא? ויש מספר דברים שלא ממש בורורים לי בכתבה הם המליצו שם על fiber 1 כמוצר הטוב ביותר בגלל שהוא עשיר בסיבים תזונתיים וללא סוכר. אולם במרכיבים מצויין שהוא מכיל מלבד חיטה מלאה וסובין.. גם מייצבים ציבעי מאכל , שמן תירס ,קרמל אנטו,אספירטיים...... א. כשיש כמות דגולה של סיבים תזונתיים (47) כל ציבעי מאכל, הממתיקים מלאכותים ,שמן תירס.. בטלים? ב. פרוקטוז גלוקוז מלטוז סוכרלוז.. הם סוכרים שלא פוגמים באיכות הסיבים, כלומר הם בריאים , טיבעיים? ג. כמות נתרן נמוכה או גבוהה על מה היא מעידה
שלום ליאם, בכתבה השוו בין דגני בוקר ולא השוו לכלל המזונות, ומתוך כל דגני הבוקר לפי הקרטריונים שקבעו, פייבר 1 נחשב למוצלח ביותר. גם כל שאר דגני הבוקר מכילים את כל החומרים שציינת, או את חלקם, ולכן נחשבים בעיני הכותבים לפחות מומלצים. אף אחד לא אמר שדגני בוקר הינם דבר חיוני ובריא באופן כללי אלא רק מתוך השוואה בתוך קבוצה זו. כל אחד פשוט יכול לבחור לא לצרוך מזונות אלו כלל. שנית, הכמות של כל החומרים שציינת לעומת הכמות האדירה של הסיבים אכן יחסית קטנים. שים לב, לרשימת הרכיבים יש משמעות. הרכיב הראשון ברשימה נמצא בכמות הגדולה ביותר באופן יחסי והכמות יורדת ככל שמתקדמים ברשימה. שנית, לא כל צבעי המאכל בעייתים. כל הסוכרים ששאלת הינם טבעיים פרט לסוכרלוז והם אינם בעייתיים. נתרן הינו המרכיב העיקרי במלח, ככל שכמות הנתרן גבוהה יותר כך המוצר מכיל יותר מלח. בברכה, דנה
מדוע מומלץ לעשות בדיקות דם לפני דיאטה (הדיאטנית שלי שלחה אותי לבדיקות דם)
שלום ליאב, מכמה סיבות, ראשית שתהיה נקודת בסיס לראות אם חל שינוי לטוב או לרע אחרי דיאטה. ושנית על מנת לראות אם ישנן בדיקות לא תקינות שניתן לטפל בהם בעזרת דיאטה מיוחדת, כגון כולסטרול גבוה וכו'. בברכה, דנה
אני סובל מהנ"ל ומבקש לדעת אם ישנם סוגים מסויימים של גבינות שאני כן יכול לאכול, כמו גבינות קשות או גבינות עיזים. והאם גבינה שעוברת תהליך חימום כלשהו, מאבדת את הלקטוז. תודה רבה !
שלום יוסי, רגישות ללקטוז הינה מאוד אנדבידואלית ודורשת תהליך ארוך של ניסוי . ישנן גבינות שכמעט אינן מכילות לקטוז כגון גבינות בעלות אחוז שומן גבוה, גבינות צהובות. גם גבינה לבנה וקוטג' מכילות כמות יחסית נמוכה. הרעיון הוא לצרוך כל פעם כמות קטנה בשילוב עם מזונות אחרים ולראות את התגובה. רצוי כל יום לנסות מוצר חלב אחר כדי להבדיל בין תגובות שונות למוצרים שונים. ניתן לצרוך גם חלב דל לקטוז, ויש האומרים שגם יוגורט ביו יכול להיות בסדר, אך שוב, משתנה מאדם לאדם. חימום לא גורם לאיבוד משמעותי של הלקטוז. בברכה, דנה
כל מוצר שכתוב עליו שומן מן הצומח הוא שומן טראנס האם יש עדיפות לטונה בשמן צימחי ע פני טונה בסויה?
שלום גלית, ממש לא. שמן צמחי מוקשה או מוקשה חלקית שעבר תהליך כימי לשם כך מכיל חומצות שומן טראנס. שמן צמחי רגיל במצב צבירה נוזלי בטמפ' החדר אינו מכיל חומצות שומן טראנס. שמן צמחי או שמן סויה הינם שמנים זהים, גם סויה הינה שמן מן הצומח, ורוב השמנים הצמחיים בתעשיה הינם שמני סויה כך שאין הבדל. בברכה, דנה
חג שמח דנה קראתי ב y et כתבה על לחמים שם נאמר "הלחם המופחת בקלוריות פחות משביע מגרסתו הרגילה ומתאים יותר לספק צורכיהם של אלו המשתמשים בו כאמצעי לאכילת ממרחים, מטבלים או סלטים. אלו המחפשים בו מקור לשובע בתנאי דיאטה, ימצאו את עצמם צורכים כמויות גדולות המשתוות לצריכה נורמאלית של הלחם המקורי" איך את מסבירה את השימוש בלחם קל בדיאטות לצורך ירידה במשקל (כל תפריטי הדיאטה מבוססים על לחם קל?
שלום עינת, אמנם איני מתמחה בדיאטות לירידה במשקל, אך המידע הזה ידוע לי שנים, ולכן ברוב הדיאטות שלי איני ממליצה על לחם קל, שאכן פחות משביע ולבסוף אוכלים ממנו יותר, אלא לחם מדגן מלא, עדיף שיפון, שגורם לתחושת שובע אפילו אחרי פרוסה אחת. מדוע דיאטות אחרות משתמשותבו, תצטרכי לשאול כל דיאטנית בנפרד. בברכה, דנה
שלום, יש החולקים כי חלב ומוצריו אינם בריאים לבריאות מכיוון שאין לנו את האינזים המפרק את החלבון, וממליצים על מוצרי חלב של עיזים ויוגורט ביו. יש הטוענים אחרת וכי האינזים אף קיים. מה נכון?
שלום יעל, אן אנזים מיוחד לחלבון חלב פרה או חלבון עיזים, זה אותו אנזים המפרק את כל החלבונים, כך שהטענ הראשונה הינה גבב של שטויות. בברכה, דנה
מה ההבדל בין שמרים למחמצת שאור למה חשוב שלחם מלא לא יהיה מותפח על ידי שמרים?
שלום עומר, מחמצת שאור היא תערובת חמוצה המוכנסת לעיסה וגורמת לתסיסת הבצק ולתפיחתו. בצק זה משמש להכנת לחמי שאור המאופיינים בטעם חמצמץ. את עיסת המחמצת מכינים מקמח, ממים ומשמרים בתנאים מוגדרים: גידול ראשוני מהיר של השמרים כשהקמח משמש להם כמזון, ולאחריו שמירה על השמרים בקירור, והאכלתם בקמח נוסף כל פרק זמן קצוב . כתגובה לתנאי גידול אלו, השמרים מייצרים חומצות המקנות לבצק המוכן על בסיס תערובת זו את טעמו הייחודי. לרוב משתמשים רק בחלק מהעיסה לצורך הכנת לחם, ואילו את יתרת העיסה ממשיכים "להאכיל" ולגדל עד לשימוש הבא. הטעם הייחודי של מחמצת שאור נקבע לפי זן השמרים, הקמח המשמש להאכלתם, המים ואף זיהום האוויר במקום הגידול. כלומר שאין הבדל הואיל ומחמצת שאור מכילה שמרים.אין לי הסבר מדוע זה חשוב או לא חשוב שלחם מחיטה מלאה לא יותפח ע"י שמרים, אך נראה לי שטענה זו מחוסרת ביסוס מדעי-קולינרי. בברכה, דנה
שלום, מזה מס' שנים שאני סובלת מתופעות שחוזרות על עצמם כגון: נזלת אלרגית, חולשה כללית ברגליים /בגוף, גרפסים, בזמן האחרון רק -אפטות בפה, דלקות אוזניים חוזרות, כמיהה למתוק, אך מה שמטריד אותי בעיקר זה החולשה והחוסר אנרגיה שתוקף אותי הדומה למעין שפעת, תחושה של חום פנימי. בדיקת הליקובקטר בתנשיף ובדיקות דם יצאו תקינות. מה כדאי לבדוק?
שלום יעל, את צריכה לפנות לרופא בשאלות אלו, או לפנות למומחה לאלרגיות ומערכת החיסון. בברכה, דנה
שלום דנה השווקים מלאים בחטיפים/ופנוקי בריאות ואני לא יודעת מה לקנות(בשבילי ובשביל הילדים) איזה חטיף דגנים מבוסס באמת על דגנים מלאים? בכלל כשאני קונה חטיף/פינוק בריאות מהם הערכים שנחשבים לטובים אני מתכוונת כמה גרם פחמימה בחטיף בריאות נחשב לטוב כמה גרם חלבון וסוכר נחשב לטוב כמה גרם שומן נחש לבריא וטוב מתוך החטיף
שלום אלונה, קשה לי לומר לך בוודאות הואיל ומדבור במגוון רב של מוצרים, צריך לעבור מוצר מוצר, ואיני מכירה את כולם.רוב חטיפי הבריאות שי בארץ עשירים מאוד בפחמימות, חלקם פשוטות חלקן מורכבות ובלא מעט שומן, לכן לרוב איני ממליצה על חטיפים אלו ולעיתים אף ממליצה על חטיפי שוקולד הטובים של פעם, כי בסופושל יום הערך התזונתי מסתכם לשווה והטעם, כמובן, לא ניתן להשוואה. עליםך לחפש חטיף שמכיל עד 15 גר' פחמימה, עד 1-2 גר' שומן והשאר חלבון. בברכה, דנה
בוקר טוב דנה מה עדיף מבחינת בריאותית(מבחינת מקור שומני) לאכול יוגור%0 שומן עם אבודקו או שקדים. או לאכול פשוט יוגורט 3% שומן . מה ההבדל בין שומן רווי לכולסטרול בקניית מוצר בערכים התזונתיים הכלסטרול מופיע בנפרד. (לא מסה"כ שומן) למה הוא משתייך
שלום דניאל, אין העדפה מיוחדת שתי האפשרויות מוצלחות מבחינתי והן אפשרויות גיוון. אם מדברים רק מבחינת סוג השומן ולא אחוזים אז עדיפה האופציה הראשונה. כולסטרול הינו חומר שומני שנמצא בחי ובעל מבנה כימי מסויים ואילו שומן רווי הינו מושג כולל לחומצות שומן רוויות שהינו בעל מבנה כימי שונה. כולסטרול לא נכנס לסך כל השומן הואיל ואינו תורם ערך קלורי, הכולסטרול אינו מתפרק לאנרגיה כמו שומן ולכן הוא בנפרד כמו כן כמויותיו יחסית זניחות כלומת שומן, כולסטרול מופיע במ"ג ואילו שומן בגרמים.בכל מקרה לשניהם השפעות מעט שונות על מערכות הגוף, כשר ידוע שמה שבעיקר משפיע על רמות הכולסטרול הגבוהות וחמצון שומנים הוא צריכת שומן רווי ולאו דווקא כולסטרול (אלא אם כן מדובר בכמויות בלתי סבירות). בברכה, דנה
מה זה אלומיניום? למה הוא משמש במזון? בסויה למשל
שלום נתן, אלומיניום הינו סוג של מינרל הנמצא בעיקר בצומח ומקורו באדמה. כמויותיו במזון זניחות ביותר ואין לו משמעות תזונתית מבחינתינו.מערכת העיכול שלנו כמעט ואינה סופגת אותו.נוכחותו בסויה הינה זניחה ואינה מקנה לסויה שום ערך עליון. בברכה, דנה
בוקר טוב דנה חלב ומוצריו איך הוא מתקשר לירידה במשקל (אומרים שהוא טוב לירידה במשקל)
שלום מתן, ישנן הרבה תאוריות העומדות מאחורי מוצרי חלב וירידה במשקל, חלקן מייחסות את זה לויטמין D שבמוצרים אלו והשפעתו על אינסולין וצבירת שומן, חלקם מייחסים את זה לסידן, אך המנגנון טרם הובהר . הכוונה כמובן למוצרי חלב דלי שומן מועשרים בסידן וויטמין D. בברכה, דנה
בוקר טוב דנה קצת מבולבלת פחמימה פשוטה מורכבת? איזה מזונות כילים פחמימה פשוטה? אשמח לקבל דוגמאות איך קובעים אם הפחמימה מורכבת או פשוטה?
שלום ליאת, פחמימה פשוטה נקראית כל פחמימה שהינה במבנה של חד סוכר, דו סוכר כמו גלוקוז, סוכרוז, לקטוז, מלטוז בדומה לסוכר פירות, סוכר לבן וחום, מולסה דבש וכל המזונות להם מוסיפים אותם. פחמימה מורכבת הינה בעלת מבנה כימי שונה, מורכב יותר, עם קשרים כימיים שונים המורכבים ממספר רב יותר של יחידות גלוקוז. פחמימות אלו דורשות אנזימים לפירוקם על מנת שייספגו במערכת העיכול לתוך הפחמימות המורכבות אנו מכניסים את כל העמילנים למיניהם, אורז, תפו"א, פסטות וכל דבר שעשוי מעמילן או קמח. יש המתייחסים לסיבים גם כן כפחמימה מורכבת, אך זו בעלת מבנה שונה לחלוטין ויכולת הפירוק והספיגה בצערכת העיכול נמוכים מאוד עד בכלל לא. בברכה, דנה