פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
25/09/2007 | 23:38 | מאת: אתי

איזה שניצל (מכל שלל המוקפאים תעשיתיים) מומלץ ובריאותי יותר : שניצל מן הצומח שניצל סויה שניצל טופו ? איך יודעים איזה שניצל טוב יותר ,על איזה מרכיבים להסתכל? תודה

26/09/2007 | 09:49 | מאת:

שלום אתי, שום שניצל מוכן מהצומח או לא מהצומח נחשב למומלץ מבחינתי, ולכן איני יכולה לתת המלצה בנושא. מזון מעובד מכיל חומרים משמרים רבים, תהליך ההכנה הורס את מרכיבי המזון המקורי ולכן איני רואה בו כל תועלת. כדי לדעת איזה טוב יותר רצוי להתסכל על רשימת הרכיבים ולראות האם יש חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, שומנים מוקשים מהצומח ולהסתכל על הרכב המזון, כמות נתרן, שומן רווי. בברכה, דנה

25/09/2007 | 22:48 | מאת: חווה

לרז שלום יש לי שאלה שאני בתקופה של דיאטה אני מרגישה שליטה ומרגישה טוב עם עצמי ולמרות זאת יש לא פעם "נפילות" ללא שליטה ואני שואלת את עצמי למה? למה? זה קורה לי האם זה נקרא הרס עצמי? חג שמח

26/09/2007 | 09:52 | מאת:

שלום חווה, זהו לא הרס עצמי זהו טבעו האנשוי של האדם. אנשים משחר הימים לא היו בדיאטות, דיאטה היא הכתבה של העולם המודרני ולכן קשה לבצע פעולה זו על בסיס יומי לכל החיים, וכמו בכל שגרה בחיים, יש רגעי משבר ופורצים את הגבולות. כל עוד יודעים לחזור לנקודה ההתחלתית, איני רואה בכך בעיה של ממש. אם מדובר בהתקפי אכילה מטורפים לא נשלטים עד כדי אכילת מזון חי, ייתכן וישנה בעיה ולשם כך יש לפנות לגורם מוסמך בבריאות הנפש. בברכה, דנה

25/09/2007 | 22:46 | מאת: אסף

לאחד שאוהב בשר בקר אך דואג לבריאות ולגיזרה מהם החלקים הרזים בבשר בקר

26/09/2007 | 09:53 | מאת:

שלום אסף, החלקים הרזים ביותר בבשר בקר שהינם מתחת ל- 5% שומן : נתח מס' 19- וייסבראו\\טן, 14- אווזית, 11- סינטה, 16- כף, 13- שייטל, 15- צ'ך. בברכה, דנה

25/09/2007 | 22:27 | מאת: ברק

קראתי שאפשר לאכול קיטניה יחד עם פחמימה? שניהם (גם הקיטניה) נחשבים לפחמימה איך שילוב של שניהם מסתדר עם מדד גליקמי

26/09/2007 | 09:55 | מאת:

שלום ברק, בד"כ השילוב בין קטניה לדגן _פחמימה) מיועד לקבלת חלבון שלם מבחינת הרכביו, לכל אחד מהם אינדקס גליקמי משלו בהיותם מכילים פחמימות, וככל שלוקחים פחמימה פשוטה ומסיפים לה סיבים, שומן או חלבונים, האינדקס הגליקמי יורד. בברכה, דנה

25/09/2007 | 21:32 | מאת: אייל

הי דנה למה עדיף לאכול יוגורט עם תוספת פרי ולא יוגורט ממותק?

26/09/2007 | 09:56 | מאת:

שלום אייל, מי אמר את זה? סוכר הפרי וסוכר פשוט הינם שווי ערך מבחינה תזונתית, יש אף מחמירים ואומרים כי סוכר הפירות הינו בריא פחות. בברכה, דנה

25/09/2007 | 21:29 | מאת: אייל

בסימון תזונתי על מוצרים כתוב אחוז שומן הכולסטרול נכנס לקטגוריה של שומן רוי או בלתי רוי

26/09/2007 | 09:57 | מאת:

שלום אייל, הכולסטרול עומד בפני עצמו . הוא בעל מבנה כימי שונה לחלוטין משומן (חומצות שומן). בברכה, דנה

25/09/2007 | 21:24 | מאת: נועה

ערב טוב דנה בתהליך של ירידה במשקל ובכלל לשמירה על משקל מה עדיף לצורך יוגורט 0% ולאכול ברוקולי בכדי לקבל את הסידן, או לצרוך מוצר חלב 3% לצורך קבלת הסידן?

26/09/2007 | 09:57 | מאת:

שלום נועה, לאכול יוגורט 3% שומן . בברכה, דנה

25/09/2007 | 21:04 | מאת: עינת

שלום דנה איך חלב קשור לירידה במשקל אני קצת מבולבלת מצד אחד אומרים שספיגת סידן טובה רק בחלב 3% ומצד שני בכל תפריט דיאטה ממליצים לאכול מוצרים דיאט או 1% האם כעושים דיאטה הסידן לא חשוב?

26/09/2007 | 09:59 | מאת:

שלום עינת, ישנם הטוענים שיש קשר בין ויטמין D במוצרי החלב וירידה במשקל וחלק מייחסם זאת לסידן. המנגנון טרם הובהר. אפשר לעשות דיאטה גם עם יוגורט 3% שומן. בברכה, דנה

25/09/2007 | 20:50 | מאת: אלכס

מרבית המוצרים היום עברו להיות מלאים כלומר מחיטה מלא וזה יוצר קת בילבול למשל קוסקוס נחשב לפחמימה מורכבת או פשוטה? קוסקוס מחיטה מלאה נחשב לפחמימה מורכבת או שזה לא ממש משנה? מה לגבי כל הקרקרים מחיטה מלאה הם באמת יותר עדיפים ובריאים?

26/09/2007 | 10:00 | מאת:

שלום אלכס, קוסקוס נחשב לפחמימה מורכבת. קוסקוס מיחטה מלאה נקרא בורגול וגם הוא פחמימה מורכבת אם עשיר בסיבים תזונתיים. ככל שהדגנים יותר מלאים כך יותר בריאים, הם מכילים יותר מינרלים, חלבון וסיבים תזונתיים, וטובים לאיזון סוכר, כולסטרול ומשקל. בברכה, דנה

25/09/2007 | 20:38 | מאת: לילי

שלום, לא ידעתי איפה לשאול אז אני ינסה פה. כבר חצי שנה אני על תפריט וחשבתי להחליף בארוחת צהריים את הגבינה למריחה בממרח שוקולד ,הבעיה היא שאני לא יודעת במקום מה היא?: חלבון ,שומן או פחמימה (אם זה פחמימה יהיה קשה לאכול ממרח שוקולד בלי הלחם) בכל מקרה לאיזה קבוצה היא שייכת וכמה לשים בשביל לא לחרוג את ה80-60 קלוריות. אה ואני רוצה להתחיל לאכול שיבולת שועל,קוואקר כי זה בריא אבל מה הכמות ששווה למנת פחמימה בת 80 קלוריות. סליחה על ההפרעה ותודה מראש

26/09/2007 | 10:02 | מאת:

שלום לילי, שוקולד נכנס לקבוצת המתוקים, אך יחסית מכיל הרבה פחמימות, כך שהייתי מכניבה אותו לפחמימה ומורידה 1/2 מנת שומן. 2 כפות מלאות קוואקר שוות בערך 75 קק"ל. בברכה, דנה

25/09/2007 | 20:33 | מאת: מבל

שוב שלום איזה קרקרים מלוחים כדאי לקנות מחיטה מלאה או משיפון מלא או שזה לא משנה

26/09/2007 | 10:03 | מאת:

שלום, אין כל כך הבדל, הסתכל על כמות הסיבים התזונתיים ובחר לפי הכמות הגבוהה. בברכה, דנה

25/09/2007 | 20:30 | מאת: מבל

שלום דנה דבש עדיף על סוכר אם כן איזה דבש מומלץ כלומר מה עלי לבדוק באריזה כשאני קונה דבש תודה רבה

26/09/2007 | 10:04 | מאת:

שלום, בוא נתחיל בעובדה שזה לא נכון, דבש וסוכר הינם בהחלט שווי ערך בתרומתם התזונתית ולכן איני רואה הבדל משמעותי בין שימוש בדבש לסוכר. בברכה, דנה

25/09/2007 | 20:27 | מאת: אלכס

יין וארוחה למה ממליצים לשתות יין על בטן ריקה ולא בזמן הארוחה?

26/09/2007 | 10:06 | מאת:

שלום אלכס, אין כזו המלצה.אם רוצים לספוג את מירב הנוגדי חמצון אולי זה נכון, אך באופן עקרוני אין המלצה כזו. ספיגה של אלכוהול נעשית בקיבה ולכן כאשר לא אוכלים יש ספיגה מקסימלית. זה נכון אם רוצים להשתכר מהר יותר אבל אין לכך כל משמעות מבחינה תזונתית. בברכה, דנה

25/09/2007 | 20:25 | מאת: נועה

קראתי "שפירות אוכלים על בטן ריקה כי הם תוססים בעיכול ממושך אן רבע שעה לפני ארוחה או שלוש שעות אחריה" לא הבנתי מה ההיגיון

26/09/2007 | 10:06 | מאת:

שלום נועה, אין הגיון, מדובר בגבב של שטויות. בברכה, דנה

25/09/2007 | 20:22 | מאת: נועה

גזר ותפוחי אדמה מדוע הבישול מעלה את המדד הגליקמי שלהם

26/09/2007 | 10:08 | מאת:

שלום נועה, למיטב ידיעתי קורה בדיוק ההפך לגבי תפוחי אדמה, הואיל ובבישול במים חלק גדול מהעמילן יוצא למים ואז ערך גליקמי יורד, לכן עדיף תפוח אדמה מבושל על אפוי. לגבי גזר, אנו מורידים לרוב את קליפה שמכילה סיבים תזונתיים ולכן הערך הגליקמי עולה.

25/09/2007 | 20:04 | מאת: ליאן

שלום לצורך ירידה במשקל ותזונה נכונה מומלץ להשתמש בעוגיות המבוססות על פרוקטוז מה היתרון של הפרוקטוז ובכלל מלבד פינוקי /חטיפי בריאות איזה עוגות מתוקות מומלצות

26/09/2007 | 10:10 | מאת:

שלום ליאן, בעבר חשבו על שימוש בפרוקטוז כתחליף לסוכר כי הינו בעל ערך קלורי נמוך ובעל ספיגה נמוכה לעומת גלוקוז. הבעיה שיש לו מסלול ביוכימי של הפיכה ישירה לטריגלצירידים ולכן לפני שנים כבר הפסיקו את השימוש בו כתחליף לסוכר לבן והוא ממש לא מומלץ. איני ממליצה על מוצרים. בברכה, דנה

25/09/2007 | 19:58 | מאת: מעיין

כמה קלוריות יש באגוז מלך1

26/09/2007 | 10:10 | מאת:

שלום מעיין, יש כ- 5-7 קק"ל. בברכה, דנה

25/09/2007 | 19:37 | מאת: נועה

מדוע אינסולין מעודד צבירה של שומן ברקמות ומעכב את פירוקן

26/09/2007 | 10:12 | מאת:

שלום נועה, כי הוא מעלה פעילות של אנזים שגורם לליפוגנזה.(צר לי אך איני יכולה לענות על שאלות בביוכמיה קלינית במסגרת פורום זה). בברכה, דנה

25/09/2007 | 19:32 | מאת: מושה

סלט ירקות זה פחמיחה מורכבת או פשוטה פירות זה פחמימה מורכבת או פשוטה

26/09/2007 | 10:13 | מאת:

שלום , ירקות לא נחשבים לפחמימות, כמות הפחמימות בהם יחסית זניחה פרט לירקות כגון גזר, דלעת, תפו"א בטאטה וקטניות. פירות מדמים פעילות של פחמימה פשוטה למרות הסיבים התזונתיים, בהתייחס לעליה בסוכר לאחר אכילתם. בברכה, דנה

25/09/2007 | 16:46 | מאת: אנדריי

שלום רב וחג שמח! לאמא שלי גילו סרטן ריאות לפני כחודש ועוד מעט היא תתחיל טיפולים כמוטרפיים. האם קיימת תזונה מיוחדת שכוללת ויטמינים וכדומה בכדי לחזק את המערכת החיסונית שלה לקראת הטיפולים האלה? תודה מראש, אנדריי.

שלום אנדריי, לצערי אין תזונה מיוחדת.צריך לדאוג שהיא תגיע לטיפולים במצב תזונתי תקין, כלומר משקל ובדיקות דם תקינות המעידות על מצב תזונתי תקין. לשם כך יש לפנות לדיאטנית קלינית בקהילה לייעוץ אישי. אני ממליצה על תוספים ללא הכרה אישית עם המטופל. בברכה, דנה

25/09/2007 | 16:29 | מאת: מר

כמה קלוריות בכפית קקאו? (הכוונה היא לא לאבקת שוקו אלא לקקאו טהור) ואיך לחשב אותו? כפחימימה? חלבון? שומן? והאם הערך שלו (התזונתי\הקלורי) זניח? (הכוונה היא לכפית מעט שטוחה) תודה

25/09/2007 | 17:02 | מאת:

שלום, בכפית קקאו יש כ- 30-40 קק"ל- הכוונה לכפית שטוחה. הקקאו מכיל בעיקר פחמימות. זניח או לא, תלוי כמה כפות ביום. בברכה,דנה

25/09/2007 | 10:08 | מאת: חיים

שלום, ביתי התינוקת בת 1.5 ושוקלת 9.2 קילו אולם היא לא אכלנית כלל. פשוט עושה טובה שאוכלת. גם בפעוטון אינה אוכלת כמעט והדבר מאוד מדאיג אותנו. יש לציין שמבחינת חיוניות והתפתחות היא בסדר גמור תודה לאל. מה דעתכם בנושא? חיים

25/09/2007 | 14:20 | מאת:

שלום חיים, לצערי הדיאטנית שעונה בנושא ילדים אינה עובדת בפורום זה. אם ביתך נמצאת על העקומות התקינות ולא חלה שבירה של עקומות גדילה והיא מתקדמת בהתאם לצפוי לפי הרופא והאחות שעוקבים אחריה לא הייתי מחפשת סיבות לאכילה מועטה. אם יש בך חשש שהיא עלולה לסבול מחסרים תזונתיים או שמא היא חורגת מעקומות הגדילה, הייתי פונה לדיאטנית קלינית המתמחה בנושא ילדים בקופת החולים. בברכה, דנה

25/09/2007 | 02:00 | מאת: טל

שלום סבתי בת 85 ובחודש האחרון כתוצאה מאישפוזים של דלקות בשתן ושילשולים כתוצאה אמנטיביוטיקות וזיהומים שחטפה- רזתה 12 קילו. בנוסף- בלי קשר לנ"ל- חוששים שיש לה דלקת במעי הדק או גידול. לא ממשיכים לברר כי הבדיקות הפולשניות המחייבות בירור לא מתאימות לה. טרם לחודש הזה שבו חלה החרפה במצבה הפיזי- היא היתה בעלת תאבון טוב, עם קושי בבליעה אבל למרות זאת אכלה מצוין כמעט מהכל. מה שכן תמיד לאורך שנים סבלה מעצירויות שנפתרו רק עם אבילאק ולקסעדינים אחת לשבוע. אני כותבת את כל זה כי דיאטנית באשפוז האחרון נתה לה אנשור ודיאטנית באשפוז אחר נתנה סקנדישייק. מעבר לעובדה שהיא מסרבת לרוב לאכול גם את זה וגם את זה. הצלחנו בכל זאת במשך 3 ימים לתת לה פחית אחת של אנשור (בנוסף למעט דייסות סולת, תפוחי אדמה, מרק ושוקולד). שמתי לב שהופיעו הל שילשולים מעטים במקביל ללקיחת האנשור. מצד שני- מזה חודש יש לה שילשולים גם ככה יום לא שלושה ימים כן ככה שאין ודאות שזה המ שגורם לה את זה. שנית, היא אישה ששנים סלבה וסובלת מערכת העיכול, מאוד רגישה, כל שטות גורמת הל לכאבי בטן, בחילות, עשתה ניתוח במעי לפני שנים ועוד. השאלות שלי: היא אישה מרותקת לבית עם חרדות מצוות רפואי לאחר כלה אישפוזים. הדיאטניות במחלקות לא מלוות בבית והתור לדיאטנית של בית לוקח חודשים. בינתיים קראתי על נוטורן ומודולן שטובים לבעיות מעי. אבל קראתי שחולי קורהן בעיקר משתמשים בהם. מאחר וכאמור סבתי חשודה כסובלת מדלקת במעי, ובנוסף ללא קשר- בחודש האחרון סובלת משילשולים איומים ממקור לא ידוע (או כת"ל שלא נטיביוטיקות או מזיהום שחטפה בבי"ח)- ובנוסף לכל אלה רגישה במערכת העיכול- האם אפשר לקנות הל את הנוטורן והמודולן ולנסות לתת לה? או שזה עלול להזיק? (מילא אם לא יועיל). כרגע האנשור כבד מאוד לפחות על פניו וגם ככה היא לא מתלהבת ממנו בלשון המעטה. שנית השילושלים... אין לה כח להיות שפנת ניסיון היא רזה מאוד ואני רוצה משהו שבטוח לפחות אל יעשה שילשולים או כאבי בטן. האם שני המוצריםה אלו נוטורן ומודולן - מתאימים? או אלטרק? שוב- לא להפנות אותי בבקשה לדיאטנית. זו פרצודורה שלוקחת זמן בייחוד בחגים, ובמקרה הטוב דרך קופ"ח נקבל דיאטנית עוד חודש. כרגע היא מאבדת משקל בקצב מטורף ומה שחשוב זה למצוא משהו שלא יזיק לכל הפחות. תודה טל

25/09/2007 | 14:17 | מאת:

שלום טל, אני מבינה את מצותך, אך כל טיפול דרך פורום זה בסבתך יגבול בחוסר אחריות מקצועית מצידי, הואיל והמידע שנתת אינו מספק. אם יש שלשולים ממושכים, צריך לבדוק את הסיבה. אם מדובר בזיהום יש לקחת תרבית צואה, אולי היא צריכה אנטיביוטיקה מיוחדת לנושא. שנית אם חלילה מדובר בגידול או דלקת שלא על רקע זיהומי הטיפול התרופתי משתנה בהתאם. לשלשולים יש מספר פתרונות אפשריים, שנית במזון הרגיל: יש להמנע מירקות ופירות טריים ולאכול רק בננות, רסק תפוחים מועשר באבקת חלבון ובפוליקוז(אבקת קלוריות) כמובן בתנאי של סוכרתית. אפשר מעט ירקות מבושלים טחונים ללא קליפה כמו גזר, תפו"א דלעת וקישואים. להמנע ממוצרי חלב ניגר כגון לבן אשל גיל חלב ולהשתמש בגבינה לבנה קוטג' ויוגרט ביו או אקטימל על בסיס יומי. להמנע מדגנים מלאים וקטניות כגון שבולת שועל, חומוס, טחינה ולהעדיף הרבה אורז, דייסות על בסיס אורז וחלב דל לקטוז שניתן לרכוש בסופר ואטריות. בשר- רק בשר רזה כגון עוף, הודו ובקר ודגים רזים, ללא טיגון. לחם לבן בלבד. להמנע ממזונות שומניים מאוד שמגבירים שלשולים כגון גלידה, שמן, שמנת וכו'. אפשר ביצה על בסיס יומי. אם סבתך אינה סוכרתית ניתן להוסיף פוליקוז- אבקת קלוריות- לשתיה ולדייסות כמקור קלורי, אלו לרוב לא מחמירים שלשולים. מבחינת תוספי מזון- אנשור בהחלט לא מומלץ כי מכיל הרבה סוכר, הייתי מנסה בשלב ראשון ג'ביטי שמכיל סיבים מסיסים מס' ימים, אם לא עוזר הייתי מנסה פפטמן שהינה פרומולה מפורקת באופן חלקי ועדיפה על האליטראק. נוטרן לא הייתי נותנת, דומה בהרכבו לסקנדישיק ולאנשור. מודולן הינו מוצר יקר מאוד שלא הוכח במבוגרים עם קרוהן וכוליטיס, את יכולה לנסות, אך לטעמי שווה לנסות פרומולות יותר מקובלות כפי שציינתי. את המשקה אין לתת בבת אחת אלא לחלק על פני היום, הייתי מתחילה עם 1/2 פחית ביום ורואה איך סבתך מתקדמת. אם אין זיהום חיידקי שגורם לשלשולים, אפשר לתת כדורים עוצרים כגון אימודיום . תנסו בשלב ראשון להוסיף כל יום אקטימל או יוגורט ביו ולראות אם חל שיפור, לעיתים בגלל אנטיביוטיקות מרובות חיידקי המעי נהרסים גם כן ולהם חשיבות גדולה באיזון מערכת העיכול, ומזונות אלו עוזרים לשקם במעט את המעי. שוב, חשוב מאוד לפנות לדיאטנית, תשקלו אפילו להביא הביתה דיאטנית באופן פרטי ולא לחכות לדיאטנית מקופת חולים וכן אתם רשאים לפנות טלפונית לדיאטנית שטיפלה בבכם בבית החולים לייעוץ נוסף. בברכה, דנה

22/09/2007 | 23:56 | מאת: מאיה

האם במחזור עולים במשקל? ואם כן בערך בכמה? ומה, שנגמר המחזור פתאום הק"ג שעלינו נעלמים? לא הבנתי את העניין הזה... אודה לך אם תוכלי להסביר לי :)

23/09/2007 | 10:07 | מאת:

שלום מאיה, ישנן נשים שמעלות במשקל לפני ובזמן מחזור כ-1-2 ק"ג אך העליה היא הצברות של נוזלים בד"כ ולא עליה במסת שומן, ולכן שהמחזור עובר, המשקל יורד. אין ליחס לכך משמעות. בברכה, דנה

22/09/2007 | 21:47 | מאת: דפנה

שלום, אני גננת בפעוטון בו אחד הפעוטות, בן שנה ותשעה חודשים, סובל מרגישות עזה למוצרי חלב וגבינה. לפי הסברי הוריו כל מגע עם מוצרים המכילים חלב או ביצה (שאינה אפויה) מעמידה אותו בסכנת חיים. כמובן ששינינו את תפריט הגן לחלוטין כדי למנוע מצב בו הילד יאכל מצלחת אחרת וכו'. לפי הבנתי, חלב וגבינה גורמים לו להתנפחויות בכל הגוף ובין השאר באיזור הצוואר, דבר הגורם לחנק מיידי. בגן מצויים כדרך קבע מזרקים למצב חירום. ברצוני להבין יותר את המצב הרפואי שלו, וכמו כן אשמח לקבל רעיונות למוצרים היכולים להחליף את הביצה/חביתה/יוגורט/גבינה/מיונז שהיו נהוגים עד כה בגן. בינתיים אנו אוכלים בבוקר בעיקר חומוס וטונה... תודה רבה, דפנה

23/09/2007 | 11:26 | מאת:

שלום דפנה, איני מומחית בתזונת ילדים, אך בגיל שאת מתארת אין בעיה לאכול כל מרקם. יש להתייעץ עם ההורים מה הם נותנים לילדם כאשר אינו נמצא בגן. יש לשאול האם צורך בבית מוצרי סויה שיכולים להוות תחליף. חלק ניכר מהילדים שאלרגים לחלבון חלב פרה אלרגיים גם לחלבון סויה, לכן רצוי להתייעץ עם ההורים בנושא.לעיתים ילדים שאלרגיים לחלבון חלב פרה יכולים לצרוך מוצרים מחלב עיזים ונאקות, אך שוב, יש לשאול את ההואים לפני כן. א תוכלי להוסיף את אלו, המגוון ישתנה משמעותית. במקום מיונז אפשר להתשמש במרגרינה/חמאה. מוצרי חלב להחליף במוצרי סויה, אם נחשף אליהם בבית. את הביצה אי אפשר להחליף. הסבר למצבו הרפואי הינו פשוט מאוד, הוא אלרגי למזונות אלו, ייתכן ואלרגיה זו תעבור עם השנים. אסור לו להחשף למזונות אלו גם בתוך בישול כגון שניצלים מטוגנים עם ביצה, עוגות ועוגיות, גלידות, וכל מאפה מוסס על גבינות וביצים, פשטידות ועוד. הייתי ממליצה לפנות למשרד הבריאות ו/או החינוך ולהתייעץ עם הדיאטנית המחוזית. בברכה, דנה

22/09/2007 | 11:39 | מאת: נוחי

נו ! נא לא לחסום את הפורום.... לא יפה...לא נשאל אתכן שאלות נוחי

22/09/2007 | 23:35 | מאת:

שלום נוחי, הפורום לא חסום לאף אחד, ייתכן והיו תקלות טכניות, אך כמו שאתה רואה שואלים שאלות כל הזמן וגם עונים עליהם, אז קצת כבוד וקצת סבלנות. בברכה, דנה

22/09/2007 | 00:23 | מאת: אני

שלום רב, מטעמים של סגנון חיים אני שוקלת לעבור לתזונה צמחונית ולהוציא את הבשר/עוף/דגים... מהתפריט. אני כן מתכוונת להמשיך לצרוך מוצרי חלב וביצים... כמו כן אני נוהגת לאכול במהלך השבוע תבשילי דגנים בשילוב קטניות ואוכלת פירות וירקות וגם אגוזים ופירות יבשים... דגנים מלאים כמו ברנפלקס עם חלב וכ'.. האם בכ"ז יש סיכון שיהיה חסר לי ברזל, אבץ או B12 בגלל העדר הבשר? או שאין לי סיבה לדאוג לפי התזונה שאני מקיימת?

22/09/2007 | 00:32 | מאת: אני

אם אני אוכלת לפי איך שפרטתי בהודעה למעלה אבל מוסיפה אכילה של מנת עוף (חזה) נגיד פעמיים בשבוע ... האם זה מספיק כדי לוודא בבירור שלא יהיו כל מיני חוסרים של ברזל וויטמין B?

22/09/2007 | 23:39 | מאת:

שלום, במקום העוף עדיף בשר בקר או הודו, אך כדי לקבל כמות מספקת צריך לפחות 5 פעמים בשבוע. בברכה, דנה

22/09/2007 | 23:37 | מאת:

שלום, בודאי שסביר שיהיה חסר, הואיל ומרבית הצריכה של ויטמין B12 אבץ וברזל מקורם בבשר ופחות בגבינות וביצים. רצוי להיות במעקב מתמיד של גורמים אלו על מנת למנוע חסר, ולשקול תוסף מזון המכיל אותם.כמובן כל זאת תוך ייעוץ עם דיאטנית קלינית באופן אישי או רופא המשפחה. בברכה, דנה

21/09/2007 | 15:36 | מאת: רונית

שלום דנה, יש משהו שלא ברור לי בכל הנוגע לתזונה: איך ישנם מזונות ששוקלים פיזית קצת, אך הם משמינים (כמו גלידות, צ'יפס, אגוזים) ולעומתם יש מזונות ששוקלים הרבה אך הם לא משמינים. במילים אחרות, איך זה שאפשר לאכול משהו ששוקל מאה גרם ולהעלות במשקל יותר ממאה גרם?

23/09/2007 | 11:08 | מאת:

שלום רונית, ערך תזונתי של מזון לא נקבע רק לפי המשקל אלא בעיקר ע"י הרכבו, כלומר כמה שומן כמה חלבון וכמה פחמימות מכיל. 1 גר' חלבון ופחמימה תורמים 4 קק"ל ואילו 1 גר' שומן תורם 9 קק"ל ו-1 גר' אלכוהול תורם 7 קק"ל. מים אינם תורמים קלוריות. חלק ממשקלו של מזון גם תלוי בתכולת המים שלו ולכן זה לא תורם אנרגיה. בו נקח 2 דגומאות פשוטות. סוכר לבן מכיל רק פחמימות, כלומר 100 גר' סוכר ייתן לי כ-400 קק"ל. שמן, מכל סוג, מכיל רק שומן, כלומר 100 גר' שמן ייתן לי 900 קק"ל. גם אם אני אקח רק 60 גר שמן עדיין יהיה בו יותר קלוריות מ- 100 גר' סוכר, ומכאן שמרכיבי המזון משנים בעיקר ופחות המשקל. אנו לא עולים במשקל כי מזון שוקל כמות מסויימת אלא בגלל שמכיל כמות אנרגיה מסויימת וכמה אנרגיה אנחנו מוציאים. בברכה, דנה

21/09/2007 | 11:55 | מאת: יאיר

ארצה לדעת מהי הכמות שצורך ישראלי ממוצע של ויטמין B6?

23/09/2007 | 11:28 | מאת:

שלום יאיר, אין לי נתונים בנושא. בברכה, דנה

21/09/2007 | 08:32 | מאת: צריכה תשובה

אני לא יודעת אם כדאי לי לצום. יש לי הפרעת אכילה ומשקל טיפה נמוך של BMI 15.8. שנה שעברה אמרו לי לא לצום אבל השנה כבר אין לי טיפול כזה רציני ואף אחד לא אמר לי כלום. בא לי לצום אבל אני לא יודעת אם יכול לקרות לי משהו. מה את אומרת? ואם יכול לקרות לי משהו את יכולה להגיד לי מה תודה

22/09/2007 | 23:44 | מאת:

שלום, אני מתנצלת שלא יכולתי לענות לך כשהשאלה היתה רלוונטית. בברכה, דנה

20/09/2007 | 20:01 | מאת: חיפאית

שלום, לחמניות שאופים אותן כאשר הן מצופות למעלה בגרעיני פשתן, מה קורה מבחינת אומגה 3? האם זו דרך יעילה לצרוך אומגה 3? או שמשהו הולך לאיבוד בתהליך האפייה ? תודה

21/09/2007 | 19:17 | מאת: בלי

בתשובה לשאלה על לחמניות שאופים כשהן מצופות גרעיני פשתן. אין לזה כל ערך תזונתי מבחינת אומגה 3 - רק גרעינים טריים שטוחנים על המקום יכולים לספק את האומגה 3 . יש לשמור את הגרעינים בפריזר ולטחון כל פעם כמות רצוייה [להוסיף לסלט ליוגורט וכו] בתיאבון

22/09/2007 | 23:42 | מאת:

שלום, חימום אכן פוגע במבנה של חומצות שומן אומגה 3 ולכן עדיף לצרוך טרי. שנית כמות הגרעינים על כל לחמניה הינם זניחים, ולכן לא הייתי מייחסת להם חשיבות מלכתחילה. שלישית, זרעי פשתן מכילים אמנם אומגה 3, אך לא את חומצת השומן מסוג אומגה 3 שהינה בעלת הסגולות הרפואיות שמיחחסים לאומגה 3 כל כך בכלליות, ולכן זרע פשתן ככלל פחות מומלצים לעומת אומגה 3 ממקור דגי. בברכה, דנה

20/09/2007 | 18:31 | מאת: אבי

שלום אנ יבן 23 לא אוכל מגיל קטן ירקות ופירות בכלל. האם זה יכל לגרום לי נזק כלשהו?

20/09/2007 | 18:54 | מאת:

שלום אבי, נזק חד משמעי אולי לא, אך ישנם מחקרים המראים כי צריכה נמוכה של סיבים תזוניים שמקורם בעיקר בירקות ופירות הראה עיה בסוגי סרטן שונים, בעיקר במערכת העיכול, וכן חסר יחסי בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. כמובן שלא מדובר בסיכון של 100% מדובר בסיכון יחסי. לאנשים שאינם צורכים ירקות ופירות יש דרך להעשיר את התפריט בסיבים ממקור אחר וכן ויטמינים ומינרלים. לשם כך עליך לפנות דליאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

20/09/2007 | 17:06 | מאת: בת 27

שלום, בחודש האחרון אני סובלת מנשירת שיער קטלנית, עד כדי כך שהפסקתי כבר להסתרק. שאלתי היא אילו מזונות מומלצים במצב של נשירת שיער? תודה

20/09/2007 | 18:51 | מאת:

שלום, ראשית יש לברר את סיבת הנשירה, האם זה נובע משימוש בחומרים לשיער שונים, מתח ולחץ, תרופות, שינוי בדיאטה וכו'. לרוה נשירת שיער מלווה לחסר בחלבון, ברזל, אבץ, ויטמין B12 ועוד. לשם כך עליך לערוך בדיקות. בשלב ראשון אכלי מזונות מן החי, בשר, עוף, כבד, הודו,דגים, גבינות וביצים. בברכה, דנה

21/09/2007 | 10:08 | מאת: ריקי

גמר חטימה טובה אני גם סבולת מבעיה של נשירת שער .אני ייחסתי את זה לעונות השנה.. ומאד מאד אשמח לקרוא את תשובתכם בנדון

22/09/2007 | 15:54 | מאת: ניצנה שרף

אני מצטרפת להמלצה לבירור של סופלימנטים שהציעה דנה ואז התאמת תזונה ותוספים בהתאם לתשובות שתתקבלנה. מתח או משבר עלול גם הוא לגרום נשירת שיער וכן שינויים הורמונלים למשל בהריון ועוד. בנוסף - חשוב מאוד: להפסיק להשתמש בחומרי הגיינה המכילים S.L.S (סודיום לאוריט סולפט) ולעבור להשתמש רק בסבונים טבעיים ללא החומר הנ"ל ודומיו. הצעתי: פני לנטורופת העוסק גם בקוסמטיקה טבעית.

20/09/2007 | 11:30 | מאת: דוד

שלום רב, אילו מאכלים ובאילו שעות כדאי לאכול לקראת ערב יום כיפור כדי שהצום יעבור באמת כמה שיותר קל? תודה.

20/09/2007 | 18:49 | מאת:

שלום דוד, לפני הצום יש להקפיד על שתייה מספקת – מהבוקר של יום הצום, כ 10-12 כוסות מים ו/או סודה, רצוי לא משקאות ממותקים או דיאט ולהמנע מקפאין ואלכוהול. לאכול ארוחות קטנות ותכופות – כל 2-3שעות. בארוחה המפסקת יש להמנע מאוכל מלוח, מתובל, חמוץ, חריף.לאכול ארוחה עשירה בפחמימות ושומן ולהמנע ממרקים ומירקות הגורמים לתחושת מלאות לזמן קצר לדוגמא: קציצות בשר/עוף, דג + 2 כוסות פסטה או אורז או קטניות או תפו"א + 3מעט ירקות טריים וקינוח לבחירתך. בסוף הצום יש לצרוך משקה ממותק, בטמפ' החדר לדוגמא: תה +סוכר או דבש או מיץ פירות. כשעה לאחר סיום הצום ארוחה קלה כגון:גבינות רזות, לחם, ירקות. יש להחזיר נוזלים באופן הדרגתי. צום קל וחתימה טובה

19/09/2007 | 21:21 | מאת: אורית

יש לי בעיה בזרימת הדם בגוף. איזה סוגי מזון יסייעו לי בפתרון הבעיה? תודה רבה.

19/09/2007 | 21:28 | מאת:

שלום אורית, את יכולה להגדיר יותר את הבעיה, האם את סובלת ממחלת כלי דם כלשהי, מנטיה לקרישיות יתר, האם יש שם רפואי לבעיה שלך, את מטופלת תרופתית, כיצד נעשה האבחון וכו'. דנה

19/09/2007 | 22:13 | מאת: אורית

היתה לי בעיה של הירדמות האצבעות ביד. הלכתי למדקר סיני וזה מה שאמר לי. לדעתי זה גם נכון מאחר ויש לי סימפטומים נוספים כמו- נשירת שיער.

19/09/2007 | 19:23 | מאת: ruth

לבעלי יש הרניה דיאפרגמטית-סובל כבר למעלה מ35 שנה מהתכוצויות בושט בזמן האוכל וההרגשה בותו זמן היא שהאוכל נתקע ואין מעבר אפילו של מיצי הקיבה.מטופל באומפרדיקס 20 פעמיים ביום לרופא המשפחה אין תשובה ולא ידוע לנו מה לעשות בזמן ההתקף כשלפני מספר ימים זה לא עבר במשך 12 שעות האם ידוע איזה מאכלים יכולים לגרום להתכווצות וממה להימנע

19/09/2007 | 21:27 | מאת:

שלום רות, אין ממש מזונות הגורמים להתכווצות, או מחמירים אותו. מה שגורם להתכווצות יכולה להיות תגובה של הושט לחומציות, ואז רצוי להמנע מאלכוהול, קפאין, עישון, בצל, שום, מזונות חריפים, מזונות עתירי שומן ומטוגנים. רצוי לאכול ארוחות קטנות ומרובות במהלך היום, לא לשכב אחרי הארוחה. כמובן, שעליכם לפנות לדיאטנית בהקדם האפשרי לייעוץ אישי. בברכה, דנה

23/09/2007 | 10:22 | מאת: רחל

שלום וברכה הסיפור של בעלך דומה מאוד לשלי. האם הוא עבר בדיקת מונומטריה של הושט? רק בבדיקה זו גילו אצלי שהמזון נתקע בגלל מחלת האכלזיה שהיא היצרות של סוגר ושט קיבה. המצב אצלי החמיר עד התייבשות חזקה (ועוד בהריון!) עברתי ניתוח לפתוח את המעבר וב"ה במצב יותר טוב למרות שעדיין יש ימים קשים גם מבחינת הבליעה וגם הכאבים. בבדיקת אנדוסקופיה לא גילו את הבעיה!!! התרופות לא עוזרות לבעיה של הבליעה רק לתופעות של הכאבים כתצאה מרפלוקס שהוא אחד הגורמים להרס של השריר הסוגר. תוכלי לפנות ישירות למייל שלי לעוד פרטים. בברכת שנה טובה ובריאות איתנה

19/09/2007 | 15:37 | מאת: טלי

שלום, אני נוטה לסבול מכאבי בטן, לפי תקופות, וסובלת מגזים. באופן כללי היציאות שלי כרגע סבירות, אני עם נטייה לעצירויות ושלשולים אבל עם זה אני מתמודדת. אני די "פריקית" של בריאות, הכל מחיטה מלאה, לחם שיפון מלא, לא שותה חלב פרה וכ"ו. על אף כל זאת הגזים עדיים קיימים (לא הצלחתי לקשר זאת לשום מאכל פרט למעדני שוקולד) ועל אף ההקפדה על תזונה נכונה והרבה כושר גופני אני לא מרזה. דיאטנית של הקופה אמרה לי שמבחינתה אני לא צריכה לרזות יותר מקילו - שניים, אבל אני מבטיחה לך שכששקלתי 7 קילו פחות ממש לא נראיתי אנורקסית או בתת משקל (גובה: 1.67, משקל 62 ק"ג). בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין עפ"י דעת הדיאטנית והרופא. אשמח לעיצה למי אני יכולה לפנות. תודה רבה.

19/09/2007 | 20:50 | מאת:

שלום טלי, איני יכולה לחשוב על עצה נוספת או אדם נוסף לחוות דעת. אולי עליך להצטרף לקבוצת הרזיה כחלק מתהליך הירידה. לגבי התופעות במערכת העיכול, אפשר להתייעץ גם עם גסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

22/09/2007 | 15:45 | מאת: ניצנה

נשמע לי כמו אלרגיה למזון, מציעה לך לפנות לנטורופת רשום אשר באזור מגורייך. הבירור הגסטרואנטרולוגי מתבקש ובמקביל, יש לנו כלים שיעזרו לאבחן את המאכלים שאת אלרגית להם ,להנחות אותך לשינוי בריאותי כולל, ושיטות לתמוך בך בתהליך. חבל שתסבלי כי התשובה לשאלתך יכולה להיות פשוטה מאוד. שנה טובה של בריאות, אור ואהבה.

19/09/2007 | 00:25 | מאת: ליאן

שלום, רציתי בבקשה לדעת כמה קל' יש בשייק פירות שנמכר בחוץ. השייק הקטן (חצי ליטר) מורכב- מבננה, פקאן, תמר, מילון על בסיס חלב. אני יודעת שאת לא יכולה לנקוב במס' המדוייק אבל בערך.. לכמה קל' זה יכול להגיע? תודה רבה..

19/09/2007 | 11:12 | מאת:

שלום ליאן, מדובר בלפחות 500 קק"ל ויותר, תלוי כמה סוכר מכניסים, אחוז החלב וכמות הפרי שנכנסת בפועל. בברכה, דנה

19/09/2007 | 11:22 | מאת: ליאן

18/09/2007 | 20:08 | מאת: יפה אביב

קיבלתי הכוונה מאירידיולוגית, מה נכון לי לאכול. לפעמים זה עוזר ולפעמים, כמו עכשו, זה לא. הקיבה כואבת, לא יכולה לאכול כלום. מה עושים? מכירים את התופעה? אשמח לקבל תגובות

שלום יפה, אנא הגדירי את הבעיה באופן ספציפי והאם קבלת אבחון רפואי לבעיה. בברכה, דנה

18/09/2007 | 20:17 | מאת: יפה אביב

היי. לפני מס' שנים סבלתי מכאבים חזקים בבטןולא יכולתי לאכול כלום. הסימנים היו זהים לסימנים של אולקוס. כל הבדיקות הראו שאין אולקוס. בחודש האחרון התופעות חזרו. כאבי בטן חזקים (ברום הבטן), כל דבר שאני טועמת, אפילו מים, גורמים לכאבים. קיבלתי כדורים סותרי חומצה וזה הועיל מעט. הוזמנתי לגסטרוסקופיה בעוד שבוע. מיואשת.

18/09/2007 | 17:38 | מאת: איילת

שלום רב אני מבקשת את עזרתכם בנוגע לבעיה שקיימת אצלי מאז תחילת גיל ההתבגרות והיא רק מחמירה! כיום אני בת 20. מאז גיל ההתבגרות יש לי התקפי אכילה הבאים לידי ביטוי בחוסר רעב קיצוני שלמספר שבועות ולאחר מכן התקפי אכילה הרסניים הגורמים לי להעלות לעיתים בין 4 ל7 ק"ג! אני כיום שוקלת 67 וגובהי 173. אני כרגע נמצאת במצב של התקף אכילה הרסני שבו אני פשוט חושבת כל הזמן על אוכל!!! אני קמה משינה- אוכלת מכל הבא ליד! אפילו כשאני חוזרת ממסעדה לאחר ארוחה משביעה וטובה - אני אוכלת בסתר שאף אחד לא יראה למרות שאני שבעה!! אני ממש מרגישה מפוצצת מאוכל ובכל זאת אני לא מפסיקה לאכול(עוגות שלמות, חבילות קורנפלקס שלמות, סלטים, פסטות- הכל!! וכל זה בארוחה אחת בהתקף אחד!!1 ויש כמה כאלה ביום. לפעמים אני מגיעה למצב שאני אוכלת בארוחה אחת או בהתקף אחד כמות של אוכל שבדרך כלל מספיק לי ל3 עד 4 ימים !! יש לציין שכשאני במצב נורמלי אני מוד מודעת לבריאות ולתזונה ותמיד אצלנו בבית עושים כושר, אין קמח לבן-רק מלא, הכל משקאות דיאט, לחם קל, ירקות, אין עוגות, אין בורקסים- הכל בריא!! לאחרונה גם התחלתי להקיא אחרי ההתקפים כי אני מרגישה שאני לא מסוגלת לנשום מרוב אוכל וגם יש לי רגשות אשם אדירים!! *יש לציין גם שאני סובלת מבעיה בפרקים ואסור לי להשמין כי זה מזיק ויוצר לי עומס וגם כתוצאה מבעיה זו אני לא כל כך מסוגלת לעשות ספורט כי זה יוצר לי כאבים. בבקשה תעזרו לי ותאמרו לי למי לפנות!פסיכיאטר? תזונאית?? מה עושים?!?!!?!. תודה!!!

שלום איילת, עליך לפנות במהירות האפשרית למרפאה להפרעות אכילה באזור מגורייך, שם תוכלי לקבל טיפול משולב, נפשי ופיסי. בברכה, דנה

מתוקה את חולה ההפרעת אכילה שנקראת "אכילה כפייתית". (אחותן של אנורקסיה ובולמיה, שדרך אגב את בדרך לבולמיה) מהמצב הזה אפפשר לצאת רק באמצעות טיפול פסיכולוגי. זהו קישור לאתר O.A-אכלני יתר כפייתים אנונימיים http://www.oa-israel.org/ דרך אגב, גם אני חולה בזה כבר שנה.

21/09/2007 | 09:50 | מאת: דלית 46

שלום רב, אני מכירה את זה היטב, ולפני 8 וחצי שנים הגעתי לאו איי - אכלני יתר אנונימיים ומאז- ירדתי 30 ק"ג ירידה שנשמרת עד היום ולמדתי את הסיבות לתופעה ואת היכולת להתמודד איתה. בברכת חתימה טובה. דלית.

22/09/2007 | 15:34 | מאת: ניצנה שרף

לאכילה כפייתית יש רקע נפשי חזק. כנטורופתית אני מכירה את הנושא מקרוב ואני מציעה לך למצוא קבוצת או. איי קרובה למקום מגורייך - שם תקבלי כלים ותמיכה חברתית לשליטה בהתקפי האכילה. במקביל לפנות לנטורופת, על מנת לבדוק אותך פיזית ואנרגטית, שם תקבלי תפריט תזונה שמתאימה לך בדיוק וכן תוספי תזונה שיעזרו לך לצאת מהמעגל ההרסני. במקביל תוכלי לברר בעזרת נטורופת את הקשר ההוליסטי-הנפשי ולקבל עזרה בצמחי מרפא, הומאופתיה ועוד...

22/09/2007 | 16:43 | מאת: איילת

קודם כל תודה רבנ לכן על המענה והרצון לעזור. תמיד המילה "אכלנים כפייתיים" נשמעה לי מפוצצת מדי וזה היה נדמה לי כאילו רק שמנים מאוד סובלים ממנה. אני מניחה שגם אני..אכלנית כפייתית..למרות שתמיד חששתי מזה ..כנראה שאני כן. אפנה ליעוץ וטיפול ואני מאוד מקווה שזה יעזור לי כי זה נראה כתהום ללא תחתית. תודה,איילת

18/09/2007 | 13:20 | מאת: רנה

שלום דנה! לאחרונה שמתי לב שאני עולה במשקל במהירות רבה יותר מבעבר. אני מעוניינת לשמור על משקלי כרגע, לא לרזות. בת 35, בריאה. שאלתי היא: האם בתפריט יומי של 1200 קלוריות יש לספור גם קלוריות מירקות (טריים או מאודים, ללא רוטב או שמן), או, האם ניתן לאכול ירקות ללא הגבלה - למשל, 6 מנות ביום? תודה!

18/09/2007 | 15:33 | מאת:

שלום רנה, בדרך כלל איני כוללת את הירקות בסך הקלורי, אך זה משתנה מדיאטה לדיאטה מאדם לאדם. בברכה, דנה

18/09/2007 | 09:40 | מאת: אלי

לדיאטנית שנה טובה, האם יש הבדל משמעותי בין ספיגת תוסף סידן+D כשנוטלים אותו בצורת טבלייה לעומת ספיגתו כאשר נוטלים אותו בצורה נוזלית? דהיינו, האם יש הבדל ממשי בין 2 צורות אלה במבחן התוצאה (או היעילות)? תודה. אלי

18/09/2007 | 10:41 | מאת:

שלום אלי, לצערי יש להפנות שאלה זו לרוקח.לכאורה לא אמור להיות הבדל ממשי בין השניים מבחינה כמותית, אולי רק מבחינת זמן ספיגה. בברכה, דנה

17/09/2007 | 22:40 | מאת: קרין

היי דנה , יש לי שאלה שלדעתי מעניינת . ואולי תעניין גם אותך. בקורס איכות פירות וירקות בפקולטה לחקלאות אצל ד"ר עודד שוסיוב למדדנו שליקופן יציב רק בטמפ' נמוכות. לעומת זאת בכל מיני מקומות באינטרנט דיאטניות רושמות שהזמינות שלו בחימום דווקא עולה . אני ידועת שהדבר נכון לגבי חלבון סויה מכיון שאז נהרסים מעכבי הטריפסין בעוד שממה שידוע לי קרטנואידים לא עמידים בחום. אז מה הולך פה ? שלחתי את השאלה גם לד"ר עודד שוסיוב .

18/09/2007 | 10:39 | מאת:

שלום קרין, אמנם איני מומחית בתחום, אך מקריאה של מס' מאמרים בנושא בשנים האחרונות הם מציינים כי לליקופן שני איזומרים עיקריים -ציס וטרנס. כאשר בדקו בפלסמה של חיות ובני אדם מצאו כי הצורה העיקרית היא ציס, ואילו כשבודקים ליקופן בעגבניות ומזונות שמכילים ליקופן האיזומר הוא טרנס. באופן מפתיע חימום הופך את האיזומר מטרנס לציס. מחקר אחר הראה שייתכן ואנו סופגים יותר ביעילות צורת ציס הואיל והספיגה נעשית בעזרת מלחי המרה (כויטמין מסיס שומן) והצורה הנספגת ביותר דרך המיצלות של מלחי המרה היא צורת הציס ולא צורת הטרנס. מחקרים אחרים בדקו יציבות של ליקופן לחום, ומצאו שבתנאי חימום סבירים בתעשיית המזון ובמטבח הרגיל הליקופן די עמיד לחום, הרבה יותר מקרטנואידים אחרים, שיחסית לויטמינים אחרים יציבים יותר לחום.מצאו שהליקופן נשאר יציב ורק שינה צורתו מטרנס לציס, שהינה צורה הנספגת ביעילות גבוהה יותר המערכת העיכול. שוב, התחום שייך יותר להנדסת מזון ופחות לתזונה, אך כל המידע שניתן על ידי מגובה במאמרים ולא מתוך ניסיון אישי. בברכה, דנה

17/09/2007 | 15:59 | מאת: לימור

דנה צהריים טובים, 1. על איזה דבש את ממליצה? האם יש הבדל בין הסוגים? יש בסופר סוגים שונים... 2. שימוש בקינמון, ממליצה על טחון (אבקה) או על מקלות קינמון? 3. האם יש המלצות תזונתיות משמעותיות מבחינתך לנושא של דלקת פרקים שאינה כרונית? יש לי כל כמה חודשים דלקת שמתפשטת לאיברים שונים בגוף . תודה מראש ושנה טובה ובריאה לכולנו

17/09/2007 | 18:03 | מאת:

שלום לימור, אין ממש הבדל בין סוגי הדבש השונים, רובם הינם סוכר לכל דבר, ולכן זה רק עניין של טעם. כמובן שזה לא כולל דבש מלכות שהינו שונה בתכלית מדבש רגיל, והוא עדיף מבחינה תזונתית. עדיף שימוש במקלות קינמון. אין המלצה מיוחדת לדלקת פרקים מבחינה תזונתית, בעיקר שאין אבחנה. דלקת אחת לכמה חודשים נחשבת לכרונית ורצוי לבדוק את הנושא אצל רופא מומחה. בברכה, דנה

17/09/2007 | 11:09 | מאת: נטלי

היי דנה, 1. אני אוכלת פעם ביומיים - שלושה דייסת קווקר (שיבולת שועל) ורציתי לשאול אם מומלץ להוסיף לה פולן או נבט חיטה (או שניהם) כדי להעשיר אותה. או שעדיף להוסיף מרכיבים אלו בארוחה אחרת. 2. האם את ממליצה על כף אחת ביום של חומץ תפוחים טבעי ?

17/09/2007 | 11:59 | מאת:

שלום נטלי, אני לא רואה בפולן או בנבט חיטה תוסף חיוני או מומלץ מאיזשהי סיבה, את יכולה להוסיף אותו כאוות נפשך. חומץ תפוחים טבעי אינו בעל סגולות מיוחדות ולכן אין לי המלצה מיוחדת לגביו. בברכה, דנה

17/09/2007 | 13:52 | מאת: נטלי

דנה תודה. לגבי נבט חיטה ופולן - קראתי מספר כתבות שמעודדות את הצריכה שלהם. אני מבינה מתשובתך שאת לא רואה בהם כמשמעותיים. האם יש מזון עשיר בויטמינים, מינרלים, חומצות שאת ממליצה להוסיף כדי להעשיר את התפריט?

17/09/2007 | 09:46 | מאת: מורן

אודה מאוד על פרטים של מכון הרזייה, כזה שאפשר לגור בו ולהיות מנותקים מהבית במשך כמה שבועות. מקבלים דיאטה איכותית ותוכנית אומונים. רצוי באזור המרכז. תודה לכולם מורן

17/09/2007 | 12:01 | מאת:

שלום מורן, צר לי,אך אין לי מידע בנושא, פרט למרפאות להפרעות אכילה, שאינך מתאימה אליהם. פני לקופת חולים בנושא זה. בברכה, דנה

17/09/2007 | 08:08 | מאת: נחמה

מה ההבדל בין טריקלציום פוספט לקלציום קרבונט?

17/09/2007 | 12:04 | מאת:

שלום נחמה, השאלה צריכה להיות מופנית לרוקח. באופן עקרוני מדובר בשני סוגים של תוספי סידן.בשני משתמשים יותר כתוסף סידן בכדורים ואילו בשני משתמשים יותר כתוסף במוצרי חלב, כתרופה שנוגדת חומצה עוד. בברכה, דנה

17/09/2007 | 20:13 | מאת: נחמה

שני הסוגים של הסידן מוספים לדגני בוקר שונים. מה נראה לך עדיף? ומה ההבדל בינהם? ותודה על התגובה הקודמת

17/09/2007 | 04:29 | מאת: מיכאל

קראתי שאין ספיגת סידן טובה היא רק באחוז שומן של 3% . אין ספיגת סידן במוצרים דלי שומן אפילו אם הם מעושרים בסידן (כמו חלב 1% מעושר) שאלתי היא לאדם הרוצה לרדת במשקל וכל קלוריה חשובה לא אך גם הסידן חשוב האם להשתמש במוצרים דלי שומן?

17/09/2007 | 12:06 | מאת:

שלום מיכאל, ראשית ניתן לשלב בין המוצרים, כלומר גם דלי שומן וגם 3% (שדרך אגב גם הוא דל שומן). שנית, במידה ויש חשש לעליה במשקל ניתן ליטול תוספי סידן. בברכה, דנה

בגילי 55 עם תחילת מספר בעיות רפואיות ,כולסטרול,רפלוקס,עמוד שדרה צוארי שמקרין לידים רגלים ועוד, לאחר סקירה וקריאה אני די נוטה לגישה של הייגניה רפואית ,אבל יש שתי נקודות שלדעתי מחייבות ברור ואשמח אם תעזרו לי לתחילת הברור, 1.האם שיטת הפרדת מזונות אפשרית לדדם הגר בעיר ולחציה? 2,האם צום רפואי (רק מים)הנערך תחת השגחה רפואית של הנ"ל ומעקב יום יומי כולל בדיקות, נחשב לסיכון סביר למען שיפור הבריאות,או שמא הרקורד מראה על סיכון מיותר?

שלום, שיטת הפרדת מזונות אפשרית וידועה, אך אין כל הוכחה מדעית כי מועילה מדיאטות אחרות. ואין כל הצדקה לצום רפואי, הוא לא מועיל בשום פנים ואופן, חסר משמעות, גובל בסכנת חיים ואינו מומלץ ע"י שום גורם בריאות עולמי. המנעי מכך. בברכה, דנה

16/09/2007 | 15:58 | מאת: תומר

שלום רב, האם יש בעיה עקרונית לצרוך 100 מ"ל שמן זית אורגני ביום למי שאין לו בעיה של משקל(אפילו ההפך, רזה מאד)

16/09/2007 | 19:15 | מאת:

שלום תומר, אמנם שמן זית בריא יותר משמנים אחרים אך בכמויות גדולות גם הוא מכיל לא מעט שומן רווי בנוסף למה שאתה צורך מהמזון, ולכן נראה לי שמינון זה הינו מעט מוגזם, אפילו אם אתה רזה מדי. אין מינון מומלץ. בכל מקרה לא הייתי עולה על 50 מ"ל ליממה. בברכה, דנה