פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
12/09/2007 | 16:28 | מאת: alona

שלום רב , מה מהמאכלים הבאים יכולים לגרום לגזים ,בנפרד , או אולי השילוב (אכלתי מכולם ): - עלי פטרוזיליה וסלרי ממרק אוף - תבשיל של אורז עם בצל וגזר - מיץ גזר - אגס תודה מראש על התשובה . שנה טובה !

13/09/2007 | 10:33 | מאת:

שלום אלונה, כל מזון המכיל סיבים תזונתיים יכול לגרום לגזים, כך שכל המזונות שציינת יכולים להיות אחראים לכך. אף אחד מהמזונות שציינת אינו גורם ידוע לגזים באופן רשמי, לדוגמה כמו ששועית יבשה ידועה. בברכה, דנה

12/09/2007 | 13:27 | מאת: לי

שמי לי. ויש לי צליאק, קניתי אצל מישהו לחמניה ללא גלוטן. שהוא עושה.. אני לא יודעת כמה קלוריות יש בה. אבל הייתי רוצה לדעת כי זה חשוב לי. הוא לא אומר מה הוא שם בתוכו וכו' וכו'. אני רק יודעת כי שקלחתי שלחמניה אחת שוקולדת 225 גרם. כמה קלוריות ה-כ-י הרבה + / _ יכול להיות בלחמניה שמשקלה 225 גרם? תודה

13/09/2007 | 10:31 | מאת:

שלום לי, נראה לי קצת לא הגיוני משקל הלחמניה. פיתה שוקלת כ- 70 גר' ויש בה כ- 200 קק"ל אז בלחמניה ששוקלת 225 גר' צריך להיות לפחות פי 3 יותר קלוריות, וזה נראה לי קצת מוגזם. שקלי את הלחמניה שוב, לא קפואה. בכל מקרה, צריך את המרכיבים המדוייקים להערכה קלורית. אני יכולה לומר לך שבפרוסת לחם ללא גלוטן יש כ- 100 קק"ל. בברכה, דנה

13/09/2007 | 18:11 | מאת: לי

אז זהו. זה שאני קונה אצלו לא אומר מה הוא שם בלחם/בלחמניה. כי מזה הוא מרוויח וזה יוצא ממש ממש כמו לחם רגיל. בשיא הנכונות שקלתי את הלחמניה ויש בה 225 גרם יש לך אולי להמליץ לי על מישהי שאפשר להזמין ממנה לחם לפי בקשה וגם היא תוכל להגיד לי ערכים תזונתאיים אח"כ? זה הכי יעזור לי. תודה

11/09/2007 | 21:34 | מאת: ערן

שלום.אני בן 25 ולוקח 1400 מ"ג אומגה 3 ביום בניסיון לטפל בדיכאון בלי תרופות. בנתיים,אני לוקח את התוסף חודש אבל קורה משהו הפוך,אני נהיה יותר עייף,חסר אנרגיה. האם המינון מוגזם? האם להוריד את המינון?או האם להצמד למינון ולהמתין בסבלנות לשיפור?

12/09/2007 | 09:38 | מאת:

שלום ערן, אין הוכחות חד משמעיות שאומגה 3 עוזר בנושא הדיכאון, יש מספר מחקרים לא מבוקרים המראים זאת, וקשה לצאת עם מסקנה משמעותית לגבי טיפול בדיכאון. המינון שאתה לוקח הינו מינימלי בכל מקרה, ובמקרים כאלו אף ממליצים על מינונים פי שלושה ממה שאתה מציין. איני יכולה להמליץ על המשך טיפול כזה או אחר כי הבעיה אינה תזונתית. עליך להתייעץ עם רופא מומחה בנושא הדיכאון. בברכה, דנה

11/09/2007 | 12:26 | מאת: אוסנת

ברצוני לדעת מה המינון המומלץ של ויטמין B12 לילד בן 12 (עם חסר) מדובר במינון של כדור מציצה של חברת סולגר. כדור אחד שלהם זה 1000 מיקרוגרם האם נותנים אחד ליום? תודה.

12/09/2007 | 09:38 | מאת:

שלום אוסנת, המינון המומלץ לילד בן 12 ללא חסר הוא כ- 2 מיקרוגרם ליממה. הכדורים לרוב מכילים יותר הואיל ולא הכל נספג, והעודף מופרש בשתן, כך שאין דאגה מעודף. ההמלצה ליטול את הכדור במשך כ- 3 חודשים ולחזור על הבדיקה. כמובן שיש לברר מאין נובע החסר. אם מדובר בכך שילדך צמחוני זה בהחלט יכולה להיות סיבה טובה. אם לא, והוא אוכל מוצרים מן החי, בעיקר בשר, יש לערוך בירור עם רופא הילדים. בברכה, דנה

21/09/2007 | 19:41 | מאת: בלי

ויטמין B-12 נמצא בכרוב חמוץ ובמלפפונים חמוצים - זה נתון שלא כל כך ידוע לציבור -כדי לדעת.

10/09/2007 | 09:00 | מאת: אלי

שלום לדיאטנית, אחת לחודשיים, בממוצע, תוקפת אותי התכווצות שרירים ברגל. זה אומנם עובר תוך דקה או שתיים, אבל זה כואב נורא. האם ניתן לפתור בעיה זו דרך התזונה? האם התזונה בכלל רלוונטית לבעיה זו? אלי

10/09/2007 | 12:34 | מאת:

שלום אלי, להתכווצות שרירים יכולות להיות הרבה סיבות, לרוב אינן תזונתיות. התופעה שאתה מתאר ידועה, ולמיטב ידיעתי אין לה קשר תזונתי. בברכה, דנה

09/09/2007 | 17:16 | מאת: א

הנני בת 36 בתחילת הריון. כבר שנים שאני נמנעת מאכילת בשר, עוף ומוצרי חלב. דגים- אוכלת לעיתים רחוקות. מהם התחליפים למזונות אלו? אודה לכם על תשובה מהירה

09/09/2007 | 17:38 | מאת:

שלום, לדאבוני אין תחליפים למזונות אלו, לפחות לא כאלו שווי ערך. בייחוד בהריון יש צורך מוגבר בברזל, אבץ, חלבון ויטמינים ומינרלים שמגיעים מן החי, ולכן המנעות מהם פוגעת בך ובועבר לאורך זמן. גם אם אינך מתכוונת לצרוך מזונות אלו בזמן הריון או בעתיד, דאגי לקבל תוספי מזון כגון תוספת ברזל, ויטמין B12 וסידן, היוועצי עם הרופא המטפל. כמו כן, את יכולה לנסות עם מוצרי סויה, אך אלו רחוקים מלהשתוות למזונות מהם את נמנעת. בברכה, דנה

09/09/2007 | 12:59 | מאת: לירון ד

שלום! היתגלה אצלי לאחרונה מחסור ב B 12 ואנמיה. אני סובלת מנשירת שיער מטורפת, האם זה קשור? מה ניתן לעשות? יש לך משהו להמליץ לי?? תודה רבה.

09/09/2007 | 14:24 | מאת:

שלום לירון, בוודאי שיש, עליך לקחת תוספי ויטמין B12 (רצוי כדורי מציצה )וברזל לפי המלצת רופא המשפחה, כמו כן לאכול בשר הודו ובקר על בסיס יומי ופעם בשבוע כבד עוף .כמו כן יש לעקוב אחר הבדיקות אחת ל- 3 חודשים ולראות אם חל שינוי. חסר במינרלים ובויטמינים אלו בהחלט יכול לגרום לנשירת שיער, הואיל ואלומלווים לרוב גם בחסר בחלבון ובאבץ. בברכה, דנה

09/09/2007 | 12:58 | מאת: דנה

אני בשבוע 25+4 התחלתי את ההריון במשקל 56 ועליתי ל-60 ק"ג. לפני כ3 ימים נישקלתי (באותו המשקל כל הזמן) וראיתי שירדתי במשקל ל-59 ק"ג . אני נוטלת ויטמנים +חומצה פולית 5 מג,כמו כן עד לפני שבוע נטלתי גם ברזל . בימים האחרונים סבלתי מחולשה/עיפות. יש לציין שאני שותה הרבה ,ואוכלת בסדר -כמו לפני ההריון ,אין לי תאבון ולכן קשה לי לאכול יותר ,וגם אני לא סובלת במהלך ההריון תופעת לוואי ,פרט לנדודי שינה ,אני מרגישה מצויין ולא הקאתי אף פעם . האם יש לי סיבה לדאגה .האם אני צריכה לנוח בצורה יזומה יומ-יומיים בבית. אגב נחתי יותר בימים אילו וזה עזר .

09/09/2007 | 14:21 | מאת:

שלום דנה, השינוי או הירידה של ק"ג אחד במשקל לא נראית מדאיגה ולא הייתי מייחסת לה חשיבות אלא במקרה ותהיה ירידה נוספת במשקל. נדודי שינה בחלט יכולים לגרום לירידה במשקל, עייפות וחוסר תאבון. המלצתי, לפנות לרופא המטפל ליעוץ, כי לא נראה לי שיש כאן עניין תזונתי משמעותי. בברכה, דנה

09/09/2007 | 09:08 | מאת: מיטל

שלום, ברצוני לדעת האם מותר לתת לתינוקות חלב סויה ומוצרי סויה? בנוסף, האם זה נכון כי רק החל מגיל שנה ניתן לתת לתינוקות מוצרי חיטה ודגן מלאים? בברכת שנה טובה, מיטל

09/09/2007 | 12:51 | מאת:

שלום מיטל, אין המלצה חד משמעית לא לתת מוצרי סויה לתינוקות, הואיל ותינוקות אלרגיים לחלבון חלב פרה צורכים מזונות אלו, אך אם אין צורך ואין הנחיה של רופא ודיאטנית בנושא, אין מקום לתת מוצרי סויה, בעיקר בשל החשש לחשיפה לאסטרוגניים צמחיים והפשעה על התבגרות הילד. ישנם אנשים הנותנים מוצרי דגן וחיטה מלאים גם לפני גיל שנה, אך המלצתי, ככל שדוחים חשיפה של גלוטן מעבר לגיל שנה, כך ייטב עם הילד, בלי שום קשר לדגן מלא או לא מלא. אפשר לחכות עד גיל שנה עם לחם, עוגות, עוגיות ופסטות ולהסתפק באורז, תפוחי אדמה ובטטה. בברכה, דנה

08/09/2007 | 18:27 | מאת: לילך

שלום אני משתדלת לבשל לילדי טרי יום-יומיים אך לא תמיד מתאפשר האם אפשרי לתת אוכל לאחר מספר ימים האם צריך לבשל כל יום טרי, מדובר בעיקר בארוחה חמה של דגן מלא כגון אורז וקציצות בשר {יש לי תינוק בן 7 חודשים אחרי כמה ימים מותר לתת את המרק ?}והאם המרק מאבד את הויטמינים ככל שהזמן עובר? תודה

08/09/2007 | 19:08 | מאת:

שלום לילך, לילדים קטנים משנה רצוי להכין מדי יום מנה קטנה של אוכל, ולא להשאיר יותר מיממה, בעיקר כאשר מדובר בבשר.כאשר הילדים גדלים, אין בעיה כל עוד המזון נשמר מקורר היטב ולאחר מכן מחומם היטב. המרק מאבד ויטמינים ברגע שהכנו אותו, ובוודאי שלאחר מס' ימים הוא בעיקר שאריות של ירקות ודי נטול ויטמינים, ולכן רצוי להכין טרי עד כמה שניתן, ופשוט להכין כמויות קטנות. בברכה, דנה

08/09/2007 | 18:10 | מאת: לילך

שלום אני מאוד מקפידה על תזונה בריאה לילדי ולכן שאלתי היא: מאחר וכל הפירות והירקות מרוססים בכימיכלים האם עדיף לקלף לילדים ולתת להם לאכול בלי קליפה או שלהשאיר את הקליפה מאחר ויש בה הרבה ויטמינים מהפרי/ירק?? {כמובן שאני לא מחשיבה ירקות אורגניים מאחר וזה הרבה יותר יקר}

08/09/2007 | 18:09 | מאת:

שלום לילך, לשאלתך אין תשובה חד משמעית מכמה סיבות. לרוב אין או יודעים באיזה ריסוס השתמשו, חלק מספיק מים להורידו, חלקם מחייבים גם סבון, חלקם הסבון רק מחמיר את המצב. צריך לזכור שרוב הריסוסים חודרים את הקליפה ונמצאם גם בפרי, הואיל וחלק מהריסוס חודר דרך העלים והשורשים ודרך המים שמשקים את הצמח. ברור שאם נוריד את הקליפה נקבל פחות חומרים, אך מצד שני נוריד חלק ניכר מהסיבים שאנו צורכים. ומכאן, אין לי תשובה חד משמעית, אני לרוב ממליצה לצרוך עם הקליפה ולשטוף היטב במים בלבד. בברכה, דנה

08/09/2007 | 17:20 | מאת: נועם

לאחרונה קצת עליתי במשקל. לא כ"כ מפריעה לי.. אבל כן אני רוצה קצת לשמור עכשיו קניתי שתי לחמניות בסופר, כל אחת לחמניה אחרת. אבל שתי הלחמניות פחות או יותר אותו גודל. אם אני רוצה לאכול את הלחמניה שהיא יותר מפוחתת בקלוריות אז איך אני בודקת את זה? פשוט רואה איזה לחמניה יותר כבדה ולפי זה? כי לא כתוב על זה ערכים.. זה מהלחמניות שמגיעות סתם בסלסלות. פשוט לפי אם זה כבד או לא? או שאין קשר, למשקלם? בעצם הלחמניה שמשקלה תהיה פחות כבדה כך יהיה אפשר לדעת. שהיא יותר מופחתת? או שאין קשר למשקל, אלה למריכים ועוד ועוד? שאת זה אני בטח לא יודעת

08/09/2007 | 18:06 | מאת:

שלום נועם, הואיל ורוב הלחמניות בעלות אותם מרכיבים(קמח, שמרים, מלח ), יש לשער שזו הקלה יותר במשקל תהיה גם ה"קלה" בקלוריות, אך זה ממש לא מחייב. בכל מקרה צריך לדעת את מידת הרכיבים ולפי זה להחליט, המשקל הוא רק מרכיב אחד. בברכה, דנה

שלום לכולם לאחרונה עברתי לגור בצפון וחיפסתי חנות שתענה על הדרישות שלי אני כבר שנים מקפידה על תזונה בריאה ואורגנית לשמחתי גילית בכרמיאל חנות גדולה ומקצועית עם מחירים סבירים ממש "קסם הטבע" ממליצה בחום לכל מי שעובר וגר בסביבה בריאות ואושר שני

חיפשתי כותבים ב-ש ולא בס

08/09/2007 | 10:46 | מאת: יוסי מורג

לאנשי הפורום שלום! אני מחפ]ש ייעוץ לבניית תכנית תזונה לאימי שהחלה בטיפולים כימוטרפיים וסובלת מהקאות וחוסר תזונה תודה מראש! יוסי

שלום יוסי, לצערי אין תכנית תזונה כללית, כל טיפול הינו אינדיבדואלי. עליכם לפנות למרפאה בה אימך מקבלת את הטיפולים ולבקש מפגש עם הדיאטנית במרפאה או במחלקה האונקולוגית בה מטופלת. בברכה, דנה

07/09/2007 | 23:05 | מאת: שי

שלום,לפני כחודש הובחןאצלי בבדיקת אולטרה סאונד,כבד שומני במידה ניכרת שלא עקב צריכת אלכוהול.ברצוני לדעת מהי התזונה המומלצת במצב כזה,וגם למטרת ירידה דרסטית במישקל.

08/09/2007 | 11:35 | מאת:

שלום שי, הדיאטה המומלצת היא דיאטה לירידה במשקל, דיאטה דלת שומן ופחמימות, וכמובן המנעות מעישון ועיסוק בפעילות גופנית. עליך לגשת לדיאטנית קלינית בקהילה להדרכה, ייעוץ ומעקב. בברכה, דנה

07/09/2007 | 17:30 | מאת: חגית

האם אפשר לקבל קצת הסבר בנושא לאחר שביקרתי היום עם בני בן ה13 (גובה 153)משקל 55 וניסיתי לבדוק האם הוא עומד ברף הנכון (מאחר והוא כנראה הכינמוך בכיתה כל הילדים גבההו לאחר החופש והוא נשאר באותו מצב הסביר לנו הרופא כי הוא נמצא בתוך 30% מהילדים שנמצאים בגובה זה לאחר התעקשות עםהרופא המליץ כי נעקב אחריו במשך שלושה חודשים ונראה לאן תוביל הצמיחה שלו.הבנו מהרופא כי זו שנה חשובה כי בין גילאי 13-14 מתנהלת הצמיחה.שאלתי היכן אני יכולה לקבל פרטים ברורים יותר בנושא ? במידה ולא תהיה צמיחה ראויה האם כדאי לחשוב על הורמון גדילה? והאם חלבונים-תזונה קשורים לנושא.

07/09/2007 | 17:58 | מאת:

שלום חגית, תזונה נכונה אכן קשורה לגדילה, אך נראה שלבנך הבעיה היא בגובה. בתזונה לא נכונה הייתי מצפה גם למשקל נמוך ברוב המקרים. בכל מקרה פורום זה אינו הפורום המתאים עליך לפנות לאנדוקרינולוג אם את חוששת שבנך סובל מחסר של הורמון גדילה. שנית יש להתסכל על הגנטיקה ועל ההורים ושאר בני המשפחה ולראות את גובהם. אם ההורים גבוהים מהממוצע והילד נמצא בעקומה הנמוכה של גובה יש לשקול בירור, אך אל לך לשכוח כי קצב הצמיחה משתנה מאדם לאדם ומגיל לגיל, וייתכן שפרץ הצמיחה שלו טרם החל. יש להסתכל על דברים נוספים בגדילה כגון שיעור בבית השחי, מפשעה, שיער פנים. אם כל אלו עדיין לא קרו עליך להמשיך ולראות כפי שהרופא ייעץ. בכל מקרה איני רואה כאן בעיה תזונתית. בברכה, דנה

07/09/2007 | 09:46 | מאת: דורית

שלום רציתי לדעת מה יותר יעיל לטיפול בעצירות: אגיולקס או יובסלקס? יש לציין שכעת אני סובלת מפיסורה עקב העצירות וכחלק מהטיפול יש לטפל ראשית בעצירות שהיא מקור הבעיה תודה

07/09/2007 | 11:33 | מאת:

שלום דורית, שני החומרם הנ"ל מורכבים מצמחים שונים בעלי אפקט משלשל. יעילות של טיפול זה משתנה מאדם לאדם ואין יתרון לאחד על פני השני, והואיל ומדובר בצמחים ו/או תוספי מזון, אין ממש מחקרים מדעיים בנושא. הואיל ואגיולקס מכיל גם סנה בנוסף, להערכתי הוא יהיה יותר פוטנטי. מעבר לכך, ישנם טיפולים נוספים כולל משחות וכדורים המרפים את השרירים במערכת העיכול, התייעצי עם גסטרואנטרולוג.אלו לרוב מציעים גם קונסיל כטיפול בעצירות. בברכה, דנה

09/09/2007 | 12:44 | מאת: דורית

סליחה על הבורות אבל מזה פוטנטי?

06/09/2007 | 18:19 | מאת: ויקי

שלום, אני בת 24, סובלת מזה כחודשיים מכאבי בטן עזים ומכאבי גב. לאחר בדיקות מקיפות אובחנו גודש אבנים בכיס המרה ועיבוי של הדופן. הכאבים מתחזקים בעיקר בלילה והם קשים יותר ככל שאני אוכלת יותר. השבוע אושפזתי בשל כאבים בלתי נסבלים, הייתי בצום של 3 ימים וקיבלתי בתקופה זאת אינפוזיה. במהלך האשפוז אובחנה גם דלקת קלה בלבלב שנגרמה כתוצאה מהמצב. איני יודעת מה לאכול, אני חוששת לאכול היות שאני מודעת להשלכות. ירדתי בחודשיים האחרונים ב-8 ק"ג (גובהי 165, משקלי 50). נאמר לי להימנע מאכילת מזון מטוגן אך שמתי לב שהכאבים מופיעים גם ללא קשר לאכילת דברים מטוגנים. כרגע אני אוכלת רק ירקות ומוצרי חלב עם 0-3% שומן ותזונתי היומית מסתכמת בלא יותר מ-500 קלוריות. אשמח לקבל את המלצתך בנושא.

שלום ויקי, ראשית עליך לפנות למחלקה בה טופלת ולבקש ייעוץ מהדיאטנית במחלקה לפי האבחנות שלך. ההמלצות שלי הינן כלליות מאוד אך אולי הן תעזורנה. ראשית עליך להמנע מאכילת מזונות עתירי שומן, וזה אומר ללא טיגון, גבינות ומוצרי חלב עד 1.5% שומן, חלבון ביצה, לחם, ירקות, פירות, פסטרמה, בשר רזה (עוף, הודו) צלוי, תפוחי אדמה, קטניות(אפונה, עדשים), דבש, ריבה, שתיה מתוקה, מקרוני, קוסקוס,אורז- בעיקר שיהיה ללא תוספת שומן, בישול במים, אפיה או צליה בתנור.השתדלי לאכול את המזון "השומני" יותר בבוקר וככל שעובר היום הורידי בכמות השומן. המנעי ממאפים, חטיפים, עוגות, עוגיות המכילות הרבה שומן. העזרי במוצרי דיאט 0% שומן כולל גלידות וקרטיבים. בברכה, דנה בברכה, דנה

06/09/2007 | 15:48 | מאת: אבי

דנה שלום, לפני כשבוע שאלתי אותך לגבי בעיה של גזים חריגים ורבים וגם כאבי בטן כתוצאה מנוכחות של חיידק הליקובקטר.("אובד עצות") יעצת לי להוריד קצת מהסיבים התזונתיים(עד לפני כשבוע הייתי בשיטת קינגסטון). הורדתי מהפירות והירקות הטריים וזה אכן עזר לי לגזים. רציתי לשאול אותך לגבי הלחם, איזה סוג כדאי, עד היום הייתי אוכל שיפון מלא. מה לדעתך כדאי לי בהתחשב במצב הבטן שלי? תודה על הכל!

06/09/2007 | 18:13 | מאת:

שלום אבי, אני שמחה שיכולתי לעזור. לא הייתי מורידה את כל הסיבים בתזונתך, הואיל וסיבים חיוניים לנו, הפחתה בפירות ובירקות ושילוב מזונות נוספים תשפר לבדה את מצבך. לא הייתי מפסיקה עם לחם השיפון, אלא אם כן הוא גורם לך לגזים, ואז הייתי משנה , כלומר ללחם הכי פשוט, לבן או אחיד ועולה בהדרגה בכמות הסיבים, כדי לתת למערכת העיכול להתרגל, או לרדת משיפון לחיטה מלאה ולראות אם חל שיפור נוסף. בברכה, דנה

06/09/2007 | 11:40 | מאת: לי

שלום, אני בת 35. בד"כ אני רעבה בשעות הבוקר ובצהריים (לא טיפוס אכלן...). אני אוכלת בריא מאד: לא מטוגנים, מעט מאד פחמימות, כמעט בלי ממתקים, אין אלכוהול עישון, אין מיצים. יש מקסימום 3 כוסות קפה... הבעיה שלי שאני מתמלאת (שבעה) מאד מהר, ואח"כ יש לי בחילה או הרגשת נפיחות בבטן לשעות ארוכות. כך שהארוחות שלי גם במרווחים די גדולים. לא הצלחתי לגלות אם זה בעקבות מזון מסויים... זה קורה כמעט אחרי כל דבר שאני אוכלת. דרך אגב, זו לא רק הרגשה אלא כל כמה ימים המשקל אכן עולה ב-3 ק'. גובה 1.68 ומשקל 66 ק' (קצת עודף...) . השומן מצטבר בבטן ובמותניים. אם יש רעיון מה זה יכול להיות ואיך לטפל אשמח לשמוע. כרגע כל הבדיקות תקינות.

06/09/2007 | 13:18 | מאת:

שלום לי, קשה לי לתת עצה משכילה עם כך כך מעט אינפורמציה. לצערי, פורום זה אינו נועד לייעוץ אישי, ולשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, ולוודא בדיוק מה את אוכלת, מה מידת פעילות גופנית, יציאות ועוד. בברכה, דנה

06/09/2007 | 00:26 | מאת: לירון

שלום. ברצוני לדעת האם מותר לערבב אבקה פרוביוטית("פרוביוטיק קיד") בתחליף חלב או יוגורט שגם הם "ביו"?האם לא נוצר מצב של עודף? מדובר בילדות בנות 3,שברצוני לחזק את מערכת החיסון שלהן לקראת החורף.(הן בקושי אוכלות פירות וירקות ושותות כ-2 בקבוקים תחליף חלב ביום).

06/09/2007 | 11:28 | מאת:

שלום לירון, להערכתי אין צורך בתוספת למוצרי החלב הקיימים הואיל ויש בהם די והותר. כמו כן לא הוכח שתוספת זו מעלה את יכולת העמידות ומערכת החיסון של אנשים בריאים.המלצתי, אם הן צורכות מוצרי חלב ביו, לפחות אחד ביום, אין צורך בתוספת. בברכה, דנה

04/09/2007 | 19:25 | מאת: אור

שלום, מזה ארבעה חודשים קשה לי לאכול. אני אמנם רעבה אבל אין חשק. אני יושבת לאכול ויש לי בחילה, הבחילה מגיעה גם בזמן הרעב וגם אחרי האכילה. אני בת 25, גובה 160 ומשקל 52, אחוז השומן בגופי הוא 18. אני בעלת תואר ראשון בחינוך גופני ומתעמלת בצורה מבוקרת, 3 פעמים בשבוע ברמה בינונית עד גבוהה. אבי חלה ונפטר מסרטן לפני חמישה חודשים. זכור לי שאבי לא אכל כמעט כלום וכשדרשתי להבין למה, הוא אמר שהאוכל לא נכנס. בזמנו, לא הבנתי איך אוכל לא נכנס, כיום אני חווה את התחושה על עצמי. אני רוצה לאכול! בגלל חוסר האכילה אני לוקחת תוספים כמו פורמולות צמחים וכדורי ברזל (יש לי אנמיה- 9, כשהטווח הוא בין 12-14).אני מרגישה חלשה ועייפה ואין לי אנרגיות וכוחות, אני גם לא ישנה טוב בלילה, הולכת לישון בחצות ונרדמת אחרי שלוש לפנות בוקר. אשמח לקבל תגובה ואולי הפניה למקום בו אוכל להעזר. בתודה מראש, אור.

04/09/2007 | 20:51 | מאת:

שלום אור, אמנם איני בעלת תואר בתחום הנפש, אך נראה כי גופך מגיב למות אביך או לתקופת המחלה שלו.כמו כן הפרעות השינה יכולות להעיד על מצוקה נפשית, דרגה מסוימת של דכאון שדורשת אבחון וטיפול במידת הצורך. ייתכן וכל שאת צריכה בשלב זה הוא לדבר עם איש מקצוע. לא נראה לי שהבעיה שלך היא תזונתית בבסיסה. בברכה, דנה

04/09/2007 | 14:38 | מאת: הדס

אני בת 50.מתאמנת 4 פעמים בשבוע כשעתיים כל פעם. מקבלת הורמוני מין (גיל המעבר) כמו כן כ5 שנים אלטרוקסין.(125 מג) שוקלת 59 קג 165 סמ מעוניינת להוריד 3 קג.בדיאטה של 1200קלוריות לא ירדתי. האם יש דיאטה מיוחדת שתעזור לי?(אני צמחונית).

שלום הדס, אנו לא נותנים ייעץ אישי בפורום זה. המלצתי, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

04/09/2007 | 14:03 | מאת: אורנית

שלום. אני תוהה מה יותר בריא לילדים שלי, קציצות מבשר הודו בלבד? בקר בלבד? או השילוב של שניהם?

שלום אורנית, הכל תלוי במקור הבשר, האם טחון מראש או שמא נטחן במקום ללא תוספות שומן (מה שקורה בד"כ). רצוי לקנות בשר טרי ולטחון במקום, ואז ישנה שליטה על כמות השומן ואיכות הבשר. בשר הודו ובשר בקר נחשבים למובחרים ביותר מבחינה בריאותית, ואפשר לאכול כל אחד בנפרד או לשלב, אין הבדל משמעותי. בברכה, דנה

התזונאית שלי אמרה שעדיף הודו, יש בו פחות שומן ויותר ברזל.

שלום אור, התזונאית צדקה לגבי השומן אך לא לגבי הברזל ובטח לא לקחה בחשבון את אופן גידול העופות במדינת ישראל לעומת בקר, וכמות התרופות שהם מקבלים. כמו כן, כמו בכל דבר בחיים, יש צורך באיזון, לא אמרתי לאכול רק בקר, אמרתי ששילוב כלומר לצרוך גם בקר, גם הודו,גם עוף גם דגים .הכל במידה. בברכה, דנה

04/09/2007 | 11:09 | מאת: דורית

שלום אני 5 חודש אחרי לידה, סובלת מעצירות קשה שגרמה לי אף לטחורים כואבים מאוד. אני מרבה לשתות מים, לאכול ירקות ומשתדלת לאכול סיבים תזונתיים אך ללא הועיל. מבקשת עזרה- מה כדאי לאכול ומה לא כדאי בכדי להקל על העצירות הנוראית הזו. תודה

04/09/2007 | 11:42 | מאת:

שלום דורית, מבחינה תזונתית אין לי עוד הרבה להוסיף, חשוב שיהיה גם מספיק שומן בדיאטה, גם דיאטה דלת שומן ולירידה במשקל יכולה לגרום לעצירות. שנית, אם את ממשיכה עם כדורי הברזל, יש מקום להתייעץ עם הרופא המטפל באשר להחלפה או הפסקה. אם כל אלו לא עוזרים לך, פני לרופא לטיפול תרופתי תומך. בברכה, דנה

03/09/2007 | 21:50 | מאת: חני

למרות שאני נחשבת רזה (לדברי הרופא 8 קילו מתחת למשקל המינימום) יש לי בטן גדולה. היא תמיד מאוד נפוחה ויורדת רק אם אני לוקחת כדורים להסדרת היציאות. אני מקפידה לאכול סיבים תזונתיים ולשתות הרבה מים אבל זה לא עוזר. מה אפשר לעשות?

04/09/2007 | 09:53 | מאת:

שלום חני, ישנם אנשים שמגיבים לאכילת סיבים תזונתיים בנפיחות של הבטן, כך שלעיתים המנעות מאלו (למרות היותם מועילים לבריאות) יכולה להקל ולו במעט על בעיה זו. שנית יש להמנע מגורמי גזים ידועים כגון כל הקטניות, ברוקולי, צנון כרוב, כרובית. באם הבעיה לא נתפרת, אפשר להתייעץ עם רופא מומחה לנושא-גסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

03/09/2007 | 15:18 | מאת: מ.ר

כמה שוקל (בגרמיםן) וכמה קלוריות בשיפוד פרגיות תובלן ללא שמן שכולל 5 חתיכות פרגית? תודה

03/09/2007 | 21:19 | מאת:

שלום, שיפוד פרגיות ממוצע שוקל כ- 100 גר' ויש בו כ- 170קק"ל לפחות. בברכה דנה

03/09/2007 | 14:31 | מאת: מירי

אני בת 56 , שומרת על תזונה טובה בדרך כלל (ירקות, פירות, סיבים מלאכותים וכד'). אני משתמשת בסוכרזית, כ- 20 טבליות מידי יום (בקפה, תה, מיץ לימון סחוט, סלט וכד'). מלבד זאת אני שותה לעיתים כוס אחת ביום של שתיה דלת קלוריות ואוכלת מעדן חלב דיאט אחד ביום. אני מבקשת לדעת האם כמות הממתיק המלאכותי שאני צורכת אינו מהווה בעיה בריאותית.

03/09/2007 | 21:26 | מאת:

שלום מירי, אמנם את משתמשת בכמות לא מבוטלת של ממתיקים, אך על מנת לעבור על ההגבלות יש לצרוך כמויות גדולות בהרבה מאלו שאת צורכת. בכל מקרה, הייתי ממליצה להוריד את כמות הסוכרזית לחצי.אין די מידע לבחון נזקים לטווח ארוך. בברכה, דנה

אני בודקת קלוריות של מוצרים שונים במחשבונים בכל מיני אתרים.. ובכל מחשבון הערך הקלורי שונה, איך זה יכול להיות? לדוגמא בדקתי קלוריות של אפרסק ובאתר אחד זה- 33 קלוריות ל- 100 גר' ובאתר אחר זה- 43 קלוריות ל- 100 גר' אז מה נכון? ואם אפשר לקבל אולי המלצה על אתר של ערכי קלוריות.. (בעברית אם יש) אודה לך מאוד.

שלום לימור, אין אתר בעברית מצויין לצערי אלא רק באנגלית. שנית אין הבדל משמעותי בין 43 ו 33, ויש הבדלים כי כל אתר מסתמך על נתונים אחרים ממקורות מהימנים אחרים. יתרה מכך, גם לזנים שונים של פירות וירקות יכול להיות ערך קלורי שונה, אז תלוי מה בדקו בכל אתר. מטרת האתרים הנ"ל לתת מספר כללי או ממוצע, אף אתר לא ייתן לך מספר מדוייק ב- 100%. בברכה, דנה

03/09/2007 | 00:13 | מאת: מרגלית

שלום לדיאטניות, אני בת 70. לאחרונה התגלתה אצלי בבדיקת שתן, רמת חלבון גבוהה מהנורמה. בהתייעצות רפואית נקבע כי עלי לעבור אולטרה-סאונד כליות. התור בעוד למעלה מחודש. נאמר לי שבינתים עלי להפחית את כמות החלבון במזון. האם זה נכון ואפשרי מבחינה בריאותית? אם כן, איזו דיאטה אתן יכולות להציע? בתודה ובברכה, מרגלית

03/09/2007 | 13:37 | מאת:

שלום מרגלית, הכל תלוי בתפקוד הכליות שלך ובכמות השתן בחלבון באיסוף של 24 שעות. אחרי כל הבדיקות הנ"ל פני לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני בנוגע לדיאטה מתאימה לבעיה. דיאטה דלת חלבון אפשרית ואף מומלצת בחלק מהמקרים הללו, אך זוהי דיאטה מורכבת ביותר שרצוי ותעשה עם דיאטנית קלינית תוך כדי מעקב מצוד. בברכה, דנה

02/09/2007 | 19:40 | מאת: revi

דנה שלום, אני בת 22 שוקלת 54, גובה 1.57 וכבר הרבה זמן יש לי בטן נפוחה, ואני צרה באיזור של המותניים רק שהבטן היא נפוחה כמו אישה בהריון ואני אפילו עושה כפיפות בטן וספורט בכללי והבטן עצמה היא שרירית אבל נשארת נפוחה כאילו יש בה אויר שלא יוצא ורציתי לדעת אם זה יכול להיות בגלל שאני אוכלת כל יום כמות גדולה של סלט עם הרבה עלים? בנוסף אני אוכלת יוגורטים והתחלתי לאכול לחם כהה ולא לחם מלא כי הרגשתי שהלחם המלא גורם לי לנפיחות עוד יותר..אני כבר לא יודעת מה לאכול...אני גם לא אוכלת הרבה, אני אוכלת רק סלט עם עלים ו-2 פרוסות לחם עם קוטג' ופירות ויוגורטים ולפעמים אגוזים וחומוס גרגירים משימורים ולא יוצא לי לאכול אוכל מבושל האוכל העיקרי שלי כל יום זה סלט עם 2 פרוסות לחם וקוטג' וביצה לפעמים. ועוד בנוסף אני בכלל לא מרזה! שזה מוזר כי אני לא אוכלת הרבה רק סלטים וזה לא מובן לי כי זה לא אמור להיות משמין והבטן שלי מלאה כאילו מה כבר אכלתי. אשמח לקבל ייעוץ.. תודה

03/09/2007 | 13:48 | מאת:

שלום, איננו נוהגים לתת ייעוץ אישי בפורום זה, כי זה פשוט לא אפשרי מבחינה מקצועית. תלונותייך יכולות לנבוע ממספר גורמים, בין היתר דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים שליכולה לגרום לגזים, שתיה לא מספקת ורגישות למזונות מסויימים. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי או לרופא מומחה -גסטרואנטרולוג . בברכה, דנה

03/09/2007 | 15:32 | מאת: revi

רציתי לדעת בנוסף, אם יוצאים על הגוף (למשל ברגליים) נקודות אדומות קטנות זה יכול להגרם מעודף של חומר מסויים בגוף? נגיד מסיבים תזונתיים?

02/09/2007 | 15:25 | מאת: דקל

כמה קלוריות יש במנת שאוורמה כבש (כמות של פיתה) מה הערך הקלורי של הבשר? תודה ויום נעים

03/09/2007 | 13:44 | מאת:

שלום דקל, במנת שווארמה כבש בפיתה עם סלטים ותוספות יכול להיות 700-800קק"ל לפחות (תלוי עם צ'יפס וכו', כמה טחינה, חומוס וכיוב"צ). מנת הבשר- מאוד תלוי בכמות ששמים בפנים, אך לפחות 150-200 קק"ל למנת בשר כבש שמועשר בשומן לרוב. בברכה, דנה

02/09/2007 | 09:09 | מאת: לימור

כמה קלוריות יש בכדור גלידה בטעם שוקולד שקונים בגלידריה- אני מניחה זה שונה ממקום למקום בגלל המרכיבים - אבל המקסימום לכמה קלוריות זה יכול להגיע? וכמה יש בגביע הסטנדרטי. ועוד שאלה- כמה קלוריות יש בפרוסה של גבינה צהובה- 5% - עובי בינוני- שנותנים במעדניה והאם יש הבדל מבחינה קלורית עם הגבינה היא בטוסט? או שערכה נשאר כמו שהיא. אודה לכן מאוד.. בדר"כ אני משתמשת באתרים מסויימים - אך דברים אלא הופיעו לפי משקל ואין לי מושג כמה הם שוקלים.. אז תודה וסליחה על הטרדה. לימור.

02/09/2007 | 12:32 | מאת:

שלום לימור, בכדור גלידה יש כ- 150-120קק"ל. בגביע הממוצע יש עוד כ- 100-קק"ל לפחות. בפרוסה בעובי בינוני של גבנ"צ יש כ- 100 קק"ל. ערכה נשאר זהה בטוסט, חלק מהויטמינים נהרסים בחום, אך סידן וויטמין D לא ואלו החשובים ביותר בגבינה. בברכה,דנה

03/09/2007 | 13:26 | מאת: לימור

01/09/2007 | 20:25 | מאת: אלעד

האם זה נכון באמת שאין חשיבות רבה לכמות החיידקים שנמצאת ביוגורטים.. בעקבות התביעה של שטראוס ותנובה..שהטענה שהם טענו שהיוגורטים משפרים את הפלורה של המעיי וגם תורמים למע' החיסון? האם יש אמת בדבר??? ואם כן אם אין חשיבות ליוגורט אפשר להסתפק בגיל או אשל מבחינת אותם ערכים תזונתים??

שלום אלעד, איני סמכות בנושא היוגורטים וחיידקים פרוביוטיים. כדיאטנית מצאתי מוצרים אלו מועילים ביותר במצבי מחלה כגון מחלות במערכת העיכול וחולים קשים בבית החולים.בנוגע ליוגורטים ואנשים בריאים, אין בידי מספיק מידע לאשש את מסקנות החברות הנ"ל שמשקיעות כספים רבים במחקרים אלו. עד כה נראה כי מוצרים אלו מועילים יותר לחולים מאשר לבריאים. אם אינך סובל ממחלות או בעיות במערכת העיכול, ניתן להסתפק גם בגיל ואשל. בברכה, דנה

01/09/2007 | 01:26 | מאת: רוי

שלום רב, אני בן 21, ואני סובל מגניקומסטיה, שמעתי שיש מאכלים שיש בהם נוגדי אסטרוגן, תוכל/י בבקשה לתת לי פירוט אילו מאכלים בדיוק מדכאים ומפרקים אסטרוגן..? אפילו אם מדובר בכמויות קטנות, מעניין אותי לדעת אילו מאכלים יכולים לעזור אפילו במקצת, שמעתי שבסויה יש כמויות קטנות של אסטרוגן, זה נכון? והאם נכון שבברוקלי יש קצת נוגדי אסטרוגן? מחכה לתשובה, תודה מראש.

01/09/2007 | 10:28 | מאת:

שלום רוי, לא ידוע לי על מזונות נוגדי אסטרוגן, לפחות לא מזונות שנבדקו מחקרית. אכן לא הייתי ממליצה לך לצרוך מוצרי סויה, אך גם אלו אינם משמעותיים מבחינת כמות האסטרוגן הצמחי שבהם, שאינו עובד בדיוק או באותה מידה כמו אסטרוגן טבעי. האם אתה סובל גם מעודף משקל? בברכה, דנה

02/09/2007 | 02:58 | מאת: רוי

לא, בעבר הייתי נורא רזה, ולכן לקחתי את עצמי בידיים והחלטתי להתאמן בחדר-כושר כדי לעצב ולנפח את החזה שלי,, דבר שיגרום להפחתת הנפיחות, אבל זה לא עזר. אני אציין שרק הפיטמות שלי נפוחות, וכשאני מסובב אותן הן חוזרות למצב נוראמלי ושטוח לכמה שניות, ואחר"כ מתנפחות שוב. אני גם מרגיש את רקמת בלוטת השד מתחת לפטמות. כנראה שניתוח הוא הפתרון היחידי, בכל מקרה, תודה רבה על העזרה.

31/08/2007 | 20:03 | מאת: תומר

שלום! רציתי לדעת מה זה בדיוק אנזימי עיכול והאם זה יעיל לגזים, לנפיחות וחומציות שעולה למעלה? תודה רבה.

01/09/2007 | 10:25 | מאת:

שלום תומר, אנזימי עיכול מכילים בעיקר אנזימים לעיכול פחמימות ושומנים, ולעיתים גם לחלבונים. הם עוזרים בעיקר לאנשים עם בעיות ספיגה שמתבטאות בעיקר בשלשולים, כאבי בטן, נפיחות וגזים כמכלול, ובדרך כלל לא טיפול לנפיחות וגזים בלבד. בנוגע לחומציות שעולה למעלה מדובר כנראה ברפלוקס, ולשם כך רצוי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ולבצע בדיקה מתאימה בנושא. בברכה, דנה

בגלל איבחון משוער של פולינוירוטרופיה סנסורית נשלחתי לבדיקת סוכר בהעמסת סוכר 50ג'. התוצאות: לאחר צום - 97 , שעה לאחר העמסת הסוכר - 254. עד היום לא נחשבתי סוכרתי. האם לאור התוצאות הנ"ל "צורפתי" לחוג הסוכרתים? תוצאות אחרות: המוגלובין A1C% - 5.7% . כל שאר הבדיקות שלי תקינות. בתודה, עמוס

שלום עמוס, אמנם את האבחנה צריך לתת רופא ולא דיאטנית, אך לפי ההגדרות הנכונות להיום יש לך סוכרת, הואיל ומספיק פעם אחת באופן אקראי ללא קשר לאוכל סוכר מעל 200, יש אומרים מעל 180, כדי להגדיר סוכרת. במקרה שלך עקומת הסוכר שלך אינה תקינה ולכן רצוי לקבל ייעוץ מרופא מומחה לנושא ולגשת לדיאטנית בהקדם לייעוץ אישי. בברכה, דנה

תודה דנה, הסיבה לשאלתי היא שרופא המשפחה שראה את התוצאות טען שאין לי שום בעיה ואינני זקוק לשום מיגבלות תזונתיות. לבדיקה שלח אותי נוירולוג ואותו אראה רק בעוד 10 ימים. כששאלתי אותו טלפונית הוא הפנה אותי לרופא המשפחה. אני משתדל לצמצם את אכילת המתוקים והפסקתי לחלוטין את צריכת הסוכר במשקאות, עוד לפני הבדיקה. בהמשך לשינויי התזונה ירד הסוכר לאחר צום מ-107 ל-97. בתודה על תגובתך המהירה, ובברכה, עמוס

30/08/2007 | 23:25 | מאת: קורל

שלום, שאלה קצת מורכבת , קשורה לרפואת עור ואסתטיקה וגם מההיבט התזונתי. אני בת 34 ויש לי עור רגיל-שמן. לאחר ירידה רבה במשקל, בצורה איטית מאד, העור נהייה יבש מאד ומקומט. אפילו בצוואר כשנוגעים, נשאר "חור" לפי צורת האצבע. העור איבד לגמרי מחיוניותו וגמישותו. קשה לשים קרם בקיץ בגלל הזיעה, אך אני טובלת באמבט שמנים ומשתדלת למרוח את הפנים בלילה לפני השינה בקרם מזין. אני שותה לפחות 8 כוסות ביום ויש לי טחינה (שומן) בתפריט. כעת הוספתי 2 כפות שמן זית. מה ניתן עוד לעשות על מנת לשמור על מראה העור?

31/08/2007 | 16:11 | מאת:

שלום קורל, מלבד המאמצים שלך לשינוי העור איני יכולה לחשוב על דברים נוספים לבעיית העור פרט אולי לחסר באבץ, אך לשם כך רצוי להתייעץ עם רופא עור. אבץ נמצא בעיקר במוצרים מהחי בעיקר בשר ודגים. בברכה, דנה

31/08/2007 | 17:16 | מאת: קורל

דנה שלום, העור איבד את הנפח, האלסטיות, טונוס ומרקם די במהירות. השאלה אם יש משהו בתפריט שיכול לעזור (עזרה טבעית מבפנים...) בכל מקרה אבץ אני נוטלת כל יומיים 25 מ"ג וקפסולה אחת שמן דגים (אומגה 3) והשבוע התחלתי מולטיויטמין.

30/08/2007 | 17:07 | מאת: אמיל

שלום אני נוהג לשים בתוך הסלט כף סובין חיטה וכף סובין שיבולת שועל ושתי כפות פשתן טחון .האם אכילתם בעת ובעונה אחת של הסובין והפשתן מורידה מערך הפשתן בגלל שהסובין סופיח מחומצות השומן שבפשתן ? האם רצוי להפריד ביניהם ? תודה אמיל

31/08/2007 | 16:16 | מאת:

שלום אמיל, איני יכולה לומר בוודאות מה קורה במערכת העיכול, ולכן אין לי תשובה משכילה לגבי אכילתם ביחד, אני מניחה שיש ירידה בספיגת השומנים מהפשתן, אך איני יכולה לומר עד כמה זה יהיה משמעותי. בברכה, דנה

שלום ליאור, בכפית פתיתי קוקוס יש כ- 30 קק"ל. בברכה, דנה

שלום רב, אודה לקבלת מידע על יתרונות וחסרונות בצריכת סויה לילד ולמבוגר. בברכת שנה טובה טל

29/08/2007 | 15:00 | מאת: אבי

קודם כל תודה רבה! האם ישנם פירות וירקות מסוימים שעדיפים במצבי(אפילו שמעט). האם עדיף אולי מיצים? האם יש עדיפות ללחם מסויים במצבי? כרגע אני אוכל שיפון מלא. שוב תודה!

29/08/2007 | 15:01 | מאת: אבי

זה היה אמור להיות בשירשור של "אובד עצות".

29/08/2007 | 16:31 | מאת:

שלום אבי, זה לאו דווקא סוג מסויים אלא עניין בעיקר כמותי, למיטב נסיוני. ככל שאוכלים יותר ירקות ופירות כך אתה מעלה את הסיכוי לייצור גזים. בוודאי שיש יותר ירקות יוצרי גזים כגון הקטניות וברוקולי, צנון, כרוב, כרובית. באלו אפשר לטפל ע"י השריה ובישול. אפשר בשלב ראשון לנסות לאכול פירות וירקות רק מבושלים וקלופים ולראות אם יש שינוי אז בהדרגה להחשף לירקות ופירות טריים עד גבול הגזים. לגבי לחם, גם הוא עישר בסיבים, אך לעניות דעתי, הירקות והפירות הינם הגורמים העיקריים. בברכה, דנה

28/08/2007 | 23:15 | מאת: סיון

היי, רציתי לדעת באיזה מאכלים יש סידן חוץ מגבינות ודברי חלב - אני לא אוהבת. אבל גם מאכלים לא משמינים. והאם לפי דעתכן אני צריכה לקחת ויטמנים או משהו כזה? (אני בת 24) תודה מראש.

29/08/2007 | 12:12 | מאת:

שלום סיוון, לצערך המקור הטוב ביותר לסידן גם מבחינה כמותית וגם מבחינת ספיגה נמצא במוצרי חלב. ניתן גם למוצאו בכל המוצרים העשויים משומשום כגון טחינה וחלבה וחטיפי שומשום, וכן בשקדים אך הספיגה יחסית נמוכה. היום גם מוסיפים סידן לחלק מדגני הבוקר. בכל מקרה, לאנשים שאינם צורכים מוצרי חלב כלל אני לרוב ממליצה, כמובן במסגרת ייעוץ אישי, ליטול תוספי סידן+ויטמין D אך רק בייעוץ עם הרופא המטפל ובהנחה שאין מחלות רקע שמפריעות להמלצה זו. בברכה, דנה

28/08/2007 | 23:04 | מאת: אור

היי, רציתי לדעת האם את מקבלת באופן פרטי? ואם כן אז באיזה איזור? ואם לא אז דרך איזה קופ"ח? מצטערת על כל השאלות :))

29/08/2007 | 12:10 | מאת:

שלום אור, לצערי איני עובדת כרגע באופן פרטי, אלא אם כן מדובר במחלות כליה ואיני עובדת בקופח. בברכה, דנה

29/08/2007 | 17:57 | מאת: אור

28/08/2007 | 22:58 | מאת: שחר

כמה קחוריות יש בכף שמן? וכמה בכף שמן זית? ולמה שמן זית זה יותר בריא? וכמה קלוריות אני צריכה לאכול עם אני שוקלת 46 גובה 1.61?

29/08/2007 | 12:09 | מאת:

שלום שחר, בכף שמן מכל סוג יש כ- 120 קק"ל. שמן זית נחשב לבריא יותר כי מכיל יותר חומצות שומן חד בלתי רוויות שנמצאו מועילות בהורדת כולסטרול ומניעת מחלות כלי דם ולב. כמו כן שמן הזית מכיל הרבה נוגדי חמצון שנמצאו מועילים גם למחלות כלי דם ולב וכן לסוגי סרטן שונים. כמות הקלוריות המומלצת לך לא מחושבת לפי משקל וגובה בלבד, ישנם גורמים נוספיפ, ולשם כך יש לפנות דליאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

28/08/2007 | 21:36 | מאת: אבי

שלום רב, לפני חצי שנה התחלתי בשינוי תזונה לפי שיטת קינגסטון. השינוי בא מסיבות בריאותיות.(עייפות בעיקר) התזונה שיפרה לי את הבריאות הכללית, העניין הוא שכבר שלושה חודשים אני סובל מכאבי בטן חזקים וגזים רבים מאד בעלי ריח רע במיוחד. מבדיקה עלה שקיים אצלי חיידק ההליקובקטר מה שמסביר את כאבי הבטן. לדברי הרופא הגזים לא קשורים לחיידק. אני ממש נבוך מזה, זה פשוט כל הזמן עם ריח רע ביותר. התזונה שלי היא: 3 פירות בבוקר, בצהריים: סלט גדול שכולל הרבה חסה, מלפפון, ירק שורש, עלים ושמן זית, 4 פרוסות שיפון מלא עם טחינה רגילה, קצת אבוקדו. בערב: דגנים מלאים, ירקות מבושלים וביצה קשה, קצת פירות יבשים. בין הארוחות: קצת פירות עסיסיים ויבשים. סה"כ השיטה באמת עזרה לי, אבל אני לא יכול יותר עם הבטן והגזים. אשמח לכל עיצה ועזרה, אני כבר לא יודע מה לעשות. תודה רבה!

29/08/2007 | 12:05 | מאת:

שלום אבי, קצת קשה לתת ייעוץ מרחוק, אך ישנם אנשים שצריכה מוגברת של סיבים תזונתיים מעלה ייצור גזים, והריח, משתנה מאדם לאדם ולסוג המזון. הדיאטה שלך עשירה מאוד בסיבים תזונתיים, וייתכן שעבורך זה יותר מדי. במקרים כאלו אני מדריכה אנשים "להרגיע" עם הסיבים ולאכול דיאטה יותר מעודנת ולראות אם חל שיפור. זה אומר הורדה משמעותית בירקות ובפירות, ולהתחיל לאכול בשר וגבינות במקום על מנת למלא את הצורך במזון שאצלך מאוד בולט החסר של השניים. הידאטה שלך אמנם לכאורה נוחה לך, אך היא דיאטה לא מאוזנת, חסרה ויטמינים ומינרלים רבים, חסרה בחלבון וסידן ועוד. המלצתי, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, אולי אפשר לשלב בין דיאטה קונבנצינאלית לשיטה שאימצת ולעזור בנושא הגזים. בברכה, דנה

30/08/2007 | 18:14 | מאת: שואל

הרי המזונות האלו מכילים שומן וכולסטרול ?

28/08/2007 | 18:49 | מאת: מעיין

שלום מקווה שהגעתי לכתובת הנכונה: ידוע שבזמן רעב הגוף מנצל ראשית את משק הגלוקוז אח"כ גליקוגן אחר כך שומנים ורק אז חלבונים: א.או שמא שומנים ורק אח"כ חלבונים? ב. האם בחולה סרטן זה זהה או שונה?

29/08/2007 | 12:01 | מאת:

שלום מעיין, תשובתי תהיה קצרה ולא מפורטת שכן אין זה אפשרי לפרט את כל המנגנונים הקורים בזמן רעב, אך בעיקרון, בזמן רעב ראשית משתמשים במאגר הקטן והזניח יחסית של גליקוגן שמספיק למס' שעות בלבד, ולאחריו מתחיל פירוק חלבונים בעיקר ורק בשלב מאוחר יותר שומנים. כמובן שהכל קורה במקביל, זה לא תהליך נפרד, אלא מדובר באילו אחוזים, ובשלב ראשון אחוז האיבוד העיקרי הוא גליקוגן וחלבון ובשלבים מאוחרים יותר עולה החלק היחסי של שומן. כמובן שהכל תלוי באיזה רעב מדובר, לטווח ארוך או קצר, האם מדבור באי אכילה בתגובה למצבי סטרס ועוד, בדיאטה מאוזנת וכו'. בחולי סרטן זה מאוד תלוי בסוג הסרטן, ישנם סוגי סרטן, כגון ריאות, הגורמים לירידה ודלדול שריר קיצוני ועליה בקצב המטבולי בשל הפרשה של חומרים סטרסוגניים ומפרקי שריר, ללא קשר לכמות המזון הנצרכת. ישנם סוגי סרטן שאין שינוי משמעותי במשקל ובמסות הגוף השונות. וכמובן שיש את השונות בבני אדם בתגובה לרעב. שוב, הסבר זה הינו שטחי ביותר, המצבים הנ"ל מורכבים בהרבה, וחקם טרם ברורים, עד היום. בברכה, דנה

28/08/2007 | 13:00 | מאת: איה-א

שלום! אני גם כן נואשת לכמה תשובות לגבי המקצוע ובעיקר לגבי העבודה שלאחר סיום התואר, יש לי כמה שאלות שעל התשובות עליהם אודה מאוד. 1. נאמר לי שלאחר התואר ישנה הגרלה שמשרד הבריאות אחראי עליה ורק אחריה הסטודנט מוגדר כדיאטן קליני. איך התהליך מתבצע ובמה עובדים עד שמועלים בהגרלה? 2. איך השוק במקצוע? לאיזה שכר מגיעים דיאטנים בתחילת הקריירה ולאחר צבירת ניסיון? 3. האם ישנו תואר של מוסד מסויים שמעלה את סיכויי הקבלה למקומות עבודה? אשמח לקבל תשובות בנושא... תודה,איה

שלום איה, ההגרלה יהא אינה של משרד הבריאות, ההגרלה נעשית בתום הלימודים במסגרת המוסד האקדמאי על מנת להחליט באיזה מקום הסטודנט יעשה את ההכשרה המקצועית, בדומה לסטודנטים לרפואה . בכל שנה ישנם מספר מחזורים כך שכולם מגיעים לעשות הכשרה מעשית ומסיימים, בשאיפה, כדיאטנים קלינים. את השוק את קובעת, אם תציעי לשוק משהו טוב, הוא יקנה, כמו בכל מקצוע, ומקצוע זה מאוד פופולרי לאחרונה, אך זה לא אומר שהשכר בהתאם. השכר משתנה ותלוי במקום העבודה, האם רכשת תארים מתקדמים ועוד. ישנם היום רק 2 מוסדות להכשרה זו, תל חי ורחובות, ואין הבדל בין השניים מבחינת ההכשרה. בברכה, דנה

27/08/2007 | 16:24 | מאת: אייל

שלום בישול בסיר נירוסטה מפריש כרום לתוך התבשיל. כמה כרום עשוי להיות מופרש מסיר נירוסטה של ארבעה ליטר,בבישול של 45 דקות ,לדוגמה ?והאם הוא נספג ? תודה אייל

27/08/2007 | 18:29 | מאת:

שלום אייל , לצערי אין לי תשובה משכילה בנושא. יש להפנות שאלה זו למהנדס מזון או כימאי. בברכה, דנה

27/08/2007 | 00:39 | מאת: טל

הי, אני משתדלת לאכול מאוד בריא, אבל לא ממש יודעת מה מכיל כל מזון או מה חשוב לאכול. אני יודעת שקינואה מאוד בריאה. אבל מה לגבי דוחן, כוסמת, גריסי פנינה ובורגול כמו כן, האם משהו ממה שציינתי יכול לגרום לעצירות? האם יש עוד תוספת לאוכל שהיא מאוד בריאה? אודה לתשובתך, טל.

27/08/2007 | 08:43 | מאת: אמיר

לפני כמה ימים היה בפורום קישור לאתר שיכול לעזור לך בנושא- יש שם מחשבון תזונה שמציין מה וכמה יש בכל מזון מבחינת אבות המזון... http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=9 מקווה שעזרתי

27/08/2007 | 13:30 | מאת:

שלום טל, ראי תשובתי לשלאתך מלפני יומיים. דנה