פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה

בגלל איבחון משוער של פולינוירוטרופיה סנסורית נשלחתי לבדיקת סוכר בהעמסת סוכר 50ג'. התוצאות: לאחר צום - 97 , שעה לאחר העמסת הסוכר - 254. עד היום לא נחשבתי סוכרתי. האם לאור התוצאות הנ"ל "צורפתי" לחוג הסוכרתים? תוצאות אחרות: המוגלובין A1C% - 5.7% . כל שאר הבדיקות שלי תקינות. בתודה, עמוס

שלום עמוס, אמנם את האבחנה צריך לתת רופא ולא דיאטנית, אך לפי ההגדרות הנכונות להיום יש לך סוכרת, הואיל ומספיק פעם אחת באופן אקראי ללא קשר לאוכל סוכר מעל 200, יש אומרים מעל 180, כדי להגדיר סוכרת. במקרה שלך עקומת הסוכר שלך אינה תקינה ולכן רצוי לקבל ייעוץ מרופא מומחה לנושא ולגשת לדיאטנית בהקדם לייעוץ אישי. בברכה, דנה

תודה דנה, הסיבה לשאלתי היא שרופא המשפחה שראה את התוצאות טען שאין לי שום בעיה ואינני זקוק לשום מיגבלות תזונתיות. לבדיקה שלח אותי נוירולוג ואותו אראה רק בעוד 10 ימים. כששאלתי אותו טלפונית הוא הפנה אותי לרופא המשפחה. אני משתדל לצמצם את אכילת המתוקים והפסקתי לחלוטין את צריכת הסוכר במשקאות, עוד לפני הבדיקה. בהמשך לשינויי התזונה ירד הסוכר לאחר צום מ-107 ל-97. בתודה על תגובתך המהירה, ובברכה, עמוס

30/08/2007 | 23:25 | מאת: קורל

שלום, שאלה קצת מורכבת , קשורה לרפואת עור ואסתטיקה וגם מההיבט התזונתי. אני בת 34 ויש לי עור רגיל-שמן. לאחר ירידה רבה במשקל, בצורה איטית מאד, העור נהייה יבש מאד ומקומט. אפילו בצוואר כשנוגעים, נשאר "חור" לפי צורת האצבע. העור איבד לגמרי מחיוניותו וגמישותו. קשה לשים קרם בקיץ בגלל הזיעה, אך אני טובלת באמבט שמנים ומשתדלת למרוח את הפנים בלילה לפני השינה בקרם מזין. אני שותה לפחות 8 כוסות ביום ויש לי טחינה (שומן) בתפריט. כעת הוספתי 2 כפות שמן זית. מה ניתן עוד לעשות על מנת לשמור על מראה העור?

31/08/2007 | 16:11 | מאת:

שלום קורל, מלבד המאמצים שלך לשינוי העור איני יכולה לחשוב על דברים נוספים לבעיית העור פרט אולי לחסר באבץ, אך לשם כך רצוי להתייעץ עם רופא עור. אבץ נמצא בעיקר במוצרים מהחי בעיקר בשר ודגים. בברכה, דנה

31/08/2007 | 17:16 | מאת: קורל

דנה שלום, העור איבד את הנפח, האלסטיות, טונוס ומרקם די במהירות. השאלה אם יש משהו בתפריט שיכול לעזור (עזרה טבעית מבפנים...) בכל מקרה אבץ אני נוטלת כל יומיים 25 מ"ג וקפסולה אחת שמן דגים (אומגה 3) והשבוע התחלתי מולטיויטמין.

30/08/2007 | 17:07 | מאת: אמיל

שלום אני נוהג לשים בתוך הסלט כף סובין חיטה וכף סובין שיבולת שועל ושתי כפות פשתן טחון .האם אכילתם בעת ובעונה אחת של הסובין והפשתן מורידה מערך הפשתן בגלל שהסובין סופיח מחומצות השומן שבפשתן ? האם רצוי להפריד ביניהם ? תודה אמיל

31/08/2007 | 16:16 | מאת:

שלום אמיל, איני יכולה לומר בוודאות מה קורה במערכת העיכול, ולכן אין לי תשובה משכילה לגבי אכילתם ביחד, אני מניחה שיש ירידה בספיגת השומנים מהפשתן, אך איני יכולה לומר עד כמה זה יהיה משמעותי. בברכה, דנה

שלום ליאור, בכפית פתיתי קוקוס יש כ- 30 קק"ל. בברכה, דנה

שלום רב, אודה לקבלת מידע על יתרונות וחסרונות בצריכת סויה לילד ולמבוגר. בברכת שנה טובה טל

29/08/2007 | 15:00 | מאת: אבי

קודם כל תודה רבה! האם ישנם פירות וירקות מסוימים שעדיפים במצבי(אפילו שמעט). האם עדיף אולי מיצים? האם יש עדיפות ללחם מסויים במצבי? כרגע אני אוכל שיפון מלא. שוב תודה!

29/08/2007 | 15:01 | מאת: אבי

זה היה אמור להיות בשירשור של "אובד עצות".

29/08/2007 | 16:31 | מאת:

שלום אבי, זה לאו דווקא סוג מסויים אלא עניין בעיקר כמותי, למיטב נסיוני. ככל שאוכלים יותר ירקות ופירות כך אתה מעלה את הסיכוי לייצור גזים. בוודאי שיש יותר ירקות יוצרי גזים כגון הקטניות וברוקולי, צנון, כרוב, כרובית. באלו אפשר לטפל ע"י השריה ובישול. אפשר בשלב ראשון לנסות לאכול פירות וירקות רק מבושלים וקלופים ולראות אם יש שינוי אז בהדרגה להחשף לירקות ופירות טריים עד גבול הגזים. לגבי לחם, גם הוא עישר בסיבים, אך לעניות דעתי, הירקות והפירות הינם הגורמים העיקריים. בברכה, דנה

28/08/2007 | 23:15 | מאת: סיון

היי, רציתי לדעת באיזה מאכלים יש סידן חוץ מגבינות ודברי חלב - אני לא אוהבת. אבל גם מאכלים לא משמינים. והאם לפי דעתכן אני צריכה לקחת ויטמנים או משהו כזה? (אני בת 24) תודה מראש.

29/08/2007 | 12:12 | מאת:

שלום סיוון, לצערך המקור הטוב ביותר לסידן גם מבחינה כמותית וגם מבחינת ספיגה נמצא במוצרי חלב. ניתן גם למוצאו בכל המוצרים העשויים משומשום כגון טחינה וחלבה וחטיפי שומשום, וכן בשקדים אך הספיגה יחסית נמוכה. היום גם מוסיפים סידן לחלק מדגני הבוקר. בכל מקרה, לאנשים שאינם צורכים מוצרי חלב כלל אני לרוב ממליצה, כמובן במסגרת ייעוץ אישי, ליטול תוספי סידן+ויטמין D אך רק בייעוץ עם הרופא המטפל ובהנחה שאין מחלות רקע שמפריעות להמלצה זו. בברכה, דנה

28/08/2007 | 23:04 | מאת: אור

היי, רציתי לדעת האם את מקבלת באופן פרטי? ואם כן אז באיזה איזור? ואם לא אז דרך איזה קופ"ח? מצטערת על כל השאלות :))

29/08/2007 | 12:10 | מאת:

שלום אור, לצערי איני עובדת כרגע באופן פרטי, אלא אם כן מדובר במחלות כליה ואיני עובדת בקופח. בברכה, דנה

29/08/2007 | 17:57 | מאת: אור

28/08/2007 | 22:58 | מאת: שחר

כמה קחוריות יש בכף שמן? וכמה בכף שמן זית? ולמה שמן זית זה יותר בריא? וכמה קלוריות אני צריכה לאכול עם אני שוקלת 46 גובה 1.61?

29/08/2007 | 12:09 | מאת:

שלום שחר, בכף שמן מכל סוג יש כ- 120 קק"ל. שמן זית נחשב לבריא יותר כי מכיל יותר חומצות שומן חד בלתי רוויות שנמצאו מועילות בהורדת כולסטרול ומניעת מחלות כלי דם ולב. כמו כן שמן הזית מכיל הרבה נוגדי חמצון שנמצאו מועילים גם למחלות כלי דם ולב וכן לסוגי סרטן שונים. כמות הקלוריות המומלצת לך לא מחושבת לפי משקל וגובה בלבד, ישנם גורמים נוספיפ, ולשם כך יש לפנות דליאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

28/08/2007 | 21:36 | מאת: אבי

שלום רב, לפני חצי שנה התחלתי בשינוי תזונה לפי שיטת קינגסטון. השינוי בא מסיבות בריאותיות.(עייפות בעיקר) התזונה שיפרה לי את הבריאות הכללית, העניין הוא שכבר שלושה חודשים אני סובל מכאבי בטן חזקים וגזים רבים מאד בעלי ריח רע במיוחד. מבדיקה עלה שקיים אצלי חיידק ההליקובקטר מה שמסביר את כאבי הבטן. לדברי הרופא הגזים לא קשורים לחיידק. אני ממש נבוך מזה, זה פשוט כל הזמן עם ריח רע ביותר. התזונה שלי היא: 3 פירות בבוקר, בצהריים: סלט גדול שכולל הרבה חסה, מלפפון, ירק שורש, עלים ושמן זית, 4 פרוסות שיפון מלא עם טחינה רגילה, קצת אבוקדו. בערב: דגנים מלאים, ירקות מבושלים וביצה קשה, קצת פירות יבשים. בין הארוחות: קצת פירות עסיסיים ויבשים. סה"כ השיטה באמת עזרה לי, אבל אני לא יכול יותר עם הבטן והגזים. אשמח לכל עיצה ועזרה, אני כבר לא יודע מה לעשות. תודה רבה!

29/08/2007 | 12:05 | מאת:

שלום אבי, קצת קשה לתת ייעוץ מרחוק, אך ישנם אנשים שצריכה מוגברת של סיבים תזונתיים מעלה ייצור גזים, והריח, משתנה מאדם לאדם ולסוג המזון. הדיאטה שלך עשירה מאוד בסיבים תזונתיים, וייתכן שעבורך זה יותר מדי. במקרים כאלו אני מדריכה אנשים "להרגיע" עם הסיבים ולאכול דיאטה יותר מעודנת ולראות אם חל שיפור. זה אומר הורדה משמעותית בירקות ובפירות, ולהתחיל לאכול בשר וגבינות במקום על מנת למלא את הצורך במזון שאצלך מאוד בולט החסר של השניים. הידאטה שלך אמנם לכאורה נוחה לך, אך היא דיאטה לא מאוזנת, חסרה ויטמינים ומינרלים רבים, חסרה בחלבון וסידן ועוד. המלצתי, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, אולי אפשר לשלב בין דיאטה קונבנצינאלית לשיטה שאימצת ולעזור בנושא הגזים. בברכה, דנה

30/08/2007 | 18:14 | מאת: שואל

הרי המזונות האלו מכילים שומן וכולסטרול ?

28/08/2007 | 18:49 | מאת: מעיין

שלום מקווה שהגעתי לכתובת הנכונה: ידוע שבזמן רעב הגוף מנצל ראשית את משק הגלוקוז אח"כ גליקוגן אחר כך שומנים ורק אז חלבונים: א.או שמא שומנים ורק אח"כ חלבונים? ב. האם בחולה סרטן זה זהה או שונה?

29/08/2007 | 12:01 | מאת:

שלום מעיין, תשובתי תהיה קצרה ולא מפורטת שכן אין זה אפשרי לפרט את כל המנגנונים הקורים בזמן רעב, אך בעיקרון, בזמן רעב ראשית משתמשים במאגר הקטן והזניח יחסית של גליקוגן שמספיק למס' שעות בלבד, ולאחריו מתחיל פירוק חלבונים בעיקר ורק בשלב מאוחר יותר שומנים. כמובן שהכל קורה במקביל, זה לא תהליך נפרד, אלא מדובר באילו אחוזים, ובשלב ראשון אחוז האיבוד העיקרי הוא גליקוגן וחלבון ובשלבים מאוחרים יותר עולה החלק היחסי של שומן. כמובן שהכל תלוי באיזה רעב מדובר, לטווח ארוך או קצר, האם מדבור באי אכילה בתגובה למצבי סטרס ועוד, בדיאטה מאוזנת וכו'. בחולי סרטן זה מאוד תלוי בסוג הסרטן, ישנם סוגי סרטן, כגון ריאות, הגורמים לירידה ודלדול שריר קיצוני ועליה בקצב המטבולי בשל הפרשה של חומרים סטרסוגניים ומפרקי שריר, ללא קשר לכמות המזון הנצרכת. ישנם סוגי סרטן שאין שינוי משמעותי במשקל ובמסות הגוף השונות. וכמובן שיש את השונות בבני אדם בתגובה לרעב. שוב, הסבר זה הינו שטחי ביותר, המצבים הנ"ל מורכבים בהרבה, וחקם טרם ברורים, עד היום. בברכה, דנה

28/08/2007 | 13:00 | מאת: איה-א

שלום! אני גם כן נואשת לכמה תשובות לגבי המקצוע ובעיקר לגבי העבודה שלאחר סיום התואר, יש לי כמה שאלות שעל התשובות עליהם אודה מאוד. 1. נאמר לי שלאחר התואר ישנה הגרלה שמשרד הבריאות אחראי עליה ורק אחריה הסטודנט מוגדר כדיאטן קליני. איך התהליך מתבצע ובמה עובדים עד שמועלים בהגרלה? 2. איך השוק במקצוע? לאיזה שכר מגיעים דיאטנים בתחילת הקריירה ולאחר צבירת ניסיון? 3. האם ישנו תואר של מוסד מסויים שמעלה את סיכויי הקבלה למקומות עבודה? אשמח לקבל תשובות בנושא... תודה,איה

שלום איה, ההגרלה יהא אינה של משרד הבריאות, ההגרלה נעשית בתום הלימודים במסגרת המוסד האקדמאי על מנת להחליט באיזה מקום הסטודנט יעשה את ההכשרה המקצועית, בדומה לסטודנטים לרפואה . בכל שנה ישנם מספר מחזורים כך שכולם מגיעים לעשות הכשרה מעשית ומסיימים, בשאיפה, כדיאטנים קלינים. את השוק את קובעת, אם תציעי לשוק משהו טוב, הוא יקנה, כמו בכל מקצוע, ומקצוע זה מאוד פופולרי לאחרונה, אך זה לא אומר שהשכר בהתאם. השכר משתנה ותלוי במקום העבודה, האם רכשת תארים מתקדמים ועוד. ישנם היום רק 2 מוסדות להכשרה זו, תל חי ורחובות, ואין הבדל בין השניים מבחינת ההכשרה. בברכה, דנה

27/08/2007 | 16:24 | מאת: אייל

שלום בישול בסיר נירוסטה מפריש כרום לתוך התבשיל. כמה כרום עשוי להיות מופרש מסיר נירוסטה של ארבעה ליטר,בבישול של 45 דקות ,לדוגמה ?והאם הוא נספג ? תודה אייל

27/08/2007 | 18:29 | מאת:

שלום אייל , לצערי אין לי תשובה משכילה בנושא. יש להפנות שאלה זו למהנדס מזון או כימאי. בברכה, דנה

27/08/2007 | 00:39 | מאת: טל

הי, אני משתדלת לאכול מאוד בריא, אבל לא ממש יודעת מה מכיל כל מזון או מה חשוב לאכול. אני יודעת שקינואה מאוד בריאה. אבל מה לגבי דוחן, כוסמת, גריסי פנינה ובורגול כמו כן, האם משהו ממה שציינתי יכול לגרום לעצירות? האם יש עוד תוספת לאוכל שהיא מאוד בריאה? אודה לתשובתך, טל.

27/08/2007 | 08:43 | מאת: אמיר

לפני כמה ימים היה בפורום קישור לאתר שיכול לעזור לך בנושא- יש שם מחשבון תזונה שמציין מה וכמה יש בכל מזון מבחינת אבות המזון... http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=9 מקווה שעזרתי

27/08/2007 | 13:30 | מאת:

שלום טל, ראי תשובתי לשלאתך מלפני יומיים. דנה

26/08/2007 | 21:50 | מאת: אלעד

שלום לדיאטנית, האם מצבים רפואיים כגון יל"ד או ערמונית מוגדלת, והתרופות הניתנות להם, וכן סטטינים, משפיעים על המטופל בהם לספוג (מהמזון ו/או מתוספי תזונה) את הוויטמינים והמינרלים הקיימים בהם (למשל, ויטמין D, או מינרלים כאבץ, סידן, או Q10 וכיו"ב)? ואם כן, כיצד יכול מטופל ספציפי לדעת זאת?

26/08/2007 | 22:13 | מאת:

שלום אלעד, המצבים הרפואיים שציינת לבדם לא משפיעים על ספיגת ויטמינים ומינרלים מהמזון, אך לעיתים התרופות שניתנות למצבים אלו יכולות להשפיע, אך זה תלוי בתרופה, במינון ובתגובה של האדם לטיפול.לכן, יש לכוון את השאלה לתרופה יותר ספציפית, ולא לקבוצה של תרופות. סטטינים יכולים להביא לירידה בייצור קואנזים Q10, אך אין הוכחה שתוספת שלו במצבים אלו משנה מבחינה בריאותית. בברכה, דנה

27/08/2007 | 11:04 | מאת: אלעד

שלום דנה, תודה על תשובתך, ולהלן הבהרתי שהתבקשה. מדובר ברמיפריל (5 או 7.5 מ"ג), קדקס (1 מ"ג) ואבודארט. כמו כן מדובר באדם כבן 70, שתגובתו לתרופות אלה תקינה (הן עושות את העבודה, מחד, ואינן מלוות בתופעות לוואי נראות לעין או מורגשות. שאלתי התייחסה לנתונים אלה, וכמו כן אזכיר שביקשתי גם התייחסותך איך אוכל לדעת האם הנ"ל משפיעות על ספיגת ויטמינים (בעיקר אלה שלא נבדקים בבדיקות הדם המקובלות, כמובן).

26/08/2007 | 20:26 | מאת: דרור

שלום רב, רציתי לבקש חוות דעתך על זה: כל השבוע אני שומר על תזונה מאוזנת ובריאה. אבל פעם בשבוע (בד"כ בסופ"ש) ארוחה אחת אני לא מגביל את עצמי. למשל אתמול אכלתי 3 גביעים גדולים של 3 כדורים כל אחד של גלידה (טוני אייס בנתניה). זה היה כל כך טעים שפשוט רציתי עוד למרות שכבר הרגשתי די מלא. בכל מקרה השאלה שלי, אם אני אוכל "נכון" כל השבוע ופעם בשבוע מרש לעצמי "להתפרע" האם זה פוגע בדיאטה ? האם בהכרח קלוריות עודפות הופכות לשומן או שבגלל שזה "חד פעמי" גוף יודע להפטר מהם ? כמה זמן לוקח לקלוריות הודפות להפוך לשומן ? בד"כ אחרי "חגיגה" כזאת יום למחרת אני מגביל את עצמי (אבל בפרוש לא מרעיב). האם התופעה שתיארתי - הפרעת אכילה או שפעם בשבוע "זה בסדר" ? תודה מראש, דרור

שלום דרור, השיטה שבה אתה נוקט בהחלט מוכרת בעולם הדיאטה ולרוב אינה מזיקה, כל עוד אין חריגה משמעותית.אין זמן להפיכת פחמימות שלומן, תלוי כמה יש בעודף, בכמה השתמשת ובכמה אתה משתמש למאגרים. פחמימה שנספגה ולא נוצלה לאנרגיה תהפוך למאגר אנרגיה של פחמימה (מאגר קטן מאוד ) ואח"כ לשומן וזה קורה באופן מיידי. אם בסופו של דבר אתה שומר על ממוצע יומי שאינו חרג מההמלצות, אתה לא תעלה במשקל, ואלי אף תרד במשקל. לכלכ היותר לא תרד ותשמור על משקל יציב. בברכה, דנה

27/08/2007 | 15:50 | מאת: דרור

דנה, תודה על התשובה המהירה וה"מרגיעה" :) האם שיטה כזאת יכולה לגרום לנזק בריאותי ? כי למען האמת אחרי "חגיגה" כזאת אני מרגיש מאוד "כבד", ואפילו לפעמים קשה להרדם. רק רציתי לציין שאין לי בעיית עודף משקל,כולסטרול וכו'... גובהי 170, משקלי ~60 ק"ג. ואני די פעיל גופנית

26/08/2007 | 19:20 | מאת: אני

אני צימחונית 4 שנים ולכן אני לא אוכלת בכלל דגים. אני אוכלת כל יום בסביבות האגוז מקסימום 2. לפי ההגיון אין לי בכלל אומגה 3 ו6 בגוף אבל אני לא מרגישה מוזר או לא טוב. זה הגיוני?

27/08/2007 | 13:30 | מאת:

שלום, ארי תשובתי לשלאתך מאתמול. דנה

26/08/2007 | 17:20 | מאת: נוגה

שלום, האם יכול להיות שהשריית ירקות ופירות טריים במים חמים או רותחים מספר שעות לפני אכילתם מקילה על העיכול? אילו סוגים נחשבים קלים וקשים לעיכול מהירקות והפירות? תודה רבה.

26/08/2007 | 19:06 | מאת:

שלום נוגה, ייתכן וזה אפשרי, בייחוד לגבי קטניות ופחות לגבי ירקות ופירות משאר הקבוצות. אין ממש הגדרה חד משמעית לגבי מי קל יותר או קשה יותר לעיכול, זה משתנה מאדם לאדם בתגובה. ישנ פירות סיביים יותר כגון פירות הדר, סברס, גואבה ואפרסמון. כמו כן קטניות נחשבות לבעלות זמן עיכול ארוך יותר, אך לאו דווקא קשות יותר לעיכול. דבר שמקל מאוד על עיכול זה קילוף הפרי/ירק ובישולם לעומת ירק טרי. בברכה, דנה

26/08/2007 | 19:36 | מאת: נוגה

אז אין אמת בכך שפירות וירקות טריים מייצרים יותר גזים בקיבה?

26/08/2007 | 16:38 | מאת: גדעון

אני בן 63, שמעתי שמומלץ לצרוך 25 גר' סויה ביום, בהיבט של חלבונים. בחיפוש באינטרנט ראיתי שיש מאמרים שמדברים על סיכון בצריכת סויה, בעיקר בתינוקות. האם זה נכון גם לגילי? מה הכמות היומית המומלצת? תודה, גדעון

26/08/2007 | 19:08 | מאת:

שלום גדעון, לא קיימת שום המלצה כזו לגבי אף קבוצת גיל. חלבון מן החי מהווה מקור טוב יותר לחלבון מאשר חלבון סויה. אפשר לשלב בתזונה סויה, כמו כל מוצר מזון אחר, אך אין שום המלצה לגבי כמות יומית.בכל מקרה אין סכנה לצריכת סויה בקבוצת גילך. בברכה, דנה

26/08/2007 | 13:36 | מאת: כפירה

שלום, אני בת 21 ועד לפני 3.5 חודשים סבלתי מבעיות בכליות שנגרמו עקב הרעלה עצמית, במשך שנה רמת הקרייטינין עלתה (עד ל 700 ואז הייתי באשפוז שבוע) וירדה חזרה לרמה יותר נמוכה (בסביבות ה 200) מה שהוביל לכאבי בטן נוראיים. לפני כ 3.5 חודשים התחלתי לקחת תוספי תזונה, מולטי ויטמין של פארמנקס בשילוב עם קורדימקס (פטריות קורדיספס) ומאז רמת הקרייטינין שלי עומדת בתקן נורמלי, השתן תקין ואין כאבי בטן. מה שרציתי לדעת זה האם המצב שלי התשתפר עקב תוספי התזונה? האם זה לוגי מבחינה רפואית או שעליי להמשיך במעקב צמוד?

26/08/2007 | 19:04 | מאת:

שלום כפירה, לפי מה שאת מתארת (למרות שרמות הקראטנין שרשמת אינן הגיוניות) סבלת מאי ספיקת כליות חריפה ואת בשלבי החלמה ממנה בעקבות ההרעלה. ב-90% מהמקרים של אי ספיקת כליות חריפה מכל סיבה, בעיקר על רקע תרופתי, ישנה החלמה מלאה, כך שסביר להניח שלתוספי המזון אין קשר לעניין. בברכה, דנה

26/08/2007 | 13:05 | מאת: קרן

בהמשך לשאלתי הקודם, איך נחשבים מבחינה בריאותית טונה וסרדינים, והאם יש המלצה לסרדינים מסויימים?

26/08/2007 | 19:13 | מאת:

שלום קרן, טונה וסרדינים משומרים מהווים מקור טוב לחלבון, סרדינים לסידן, אך יחסית מעט לאומגה 3, בשל תהליכי השימור. אין המלצה לסרדינים מסויימים. בברכה דנה

26/08/2007 | 13:04 | מאת: קרן

שלום, אודה לך אם תוכלי לכתוב אילו דגים נחשבים לבריאים במיוחד ושאותם רצוי לשלב בתזונה שלנו, והאם יש דגים שנחשבים לפחות טובים ופחות מומלצים? אגב, האם משהו ממה שאני מכירה הם נחשב כבריא במיוחד? מושט, קרפיון, סלמון, הרינג, מקרל, לקרדה, נסיכת הנילוס, פורל. אודה לתשובתך, קרן.

26/08/2007 | 19:15 | מאת:

שלום קרן, הדגיםהמומלצים ביותר הינם דגי ים מלוחים צפוניים כגון: מקרל, הרינג, לוקוס, סלמון, טונה וסרדינים. כל השאר גם כן בריאים, אך אלו המוזכרים לעיל עשירים יותר באומגה 3 ולכן נחשבים למזינים יותר. בברכה, דנה

26/08/2007 | 13:01 | מאת: טל

הי, אני משתדלת לאכול מאוד בריא, אבל לא ממש יודעת מה מכיל כל מזון או מה חשוב לאכול. אני יודעת שקינואה מאוד בריאה. אבל מה לגבי דוחן, כוסמת, גריסי פנינה ובורגול (הבנתי שבורגול זה חיטה, אז לא ברור לי אם זה תורם מאוד, או שאני יכולה לקבל את הערכים התזונתיים האלו ממקורות אחרים) כמו כן, האם משהו ממה שציינתי יכול לגרום לעצירות? האם יש עוד משהו מהמאכלים האלו (הפחות פופולריים) שהוא מאוד בירא? אשמח לדעת ולהוסיף אותו לתזונה שלי. תודה, טל.

27/08/2007 | 13:24 | מאת:

שלום טל, כל המזונות שציינת לעיל כולל החיטה הינם מזונות מומלצים מאוד, הם מועשרים בסיבים תזונתיים מסיסים, עשירים בויטמני B ועוזרים מאוד, בתנאי ששותים מספיק, ליציאות תקינות לאיזון סוכרת והורדת כולסטרול. אלו יכולים לגרום לעצירות אם לא שותים מספיק נוזלים במהלך היממה.כל מקור דגן מלא כגון חיטה מלאה, אורז מלא שבולת שועל יכולים לספק לך ערכים אלו, אך ניתן לשלב את כולם בתזונה שלך. בברכה, דנה

26/08/2007 | 11:45 | מאת: סימה

שלום מה המינון לגבי סובין שיבולת שובל ביום כדי להוריד כולסטרול? האים פסיליום עוזר להורדת כולסטרול?ואם כן מה המינון? בתודה סימה

27/08/2007 | 13:27 | מאת:

שלום סימה, כל הסיבים המסיסים יעזרו להוריד כולסטרול עד גבול מסויים, אך אין המלצה לגבי צריכת מזון מסויים אלא סה"כ 25 גר' סיבים ליממה. אין המלצה כמה שבולת שועל, הנכון הוא כמה שאת יכולה לצרוך יותר, הרי זה משובח. לרוב 3 כפות ביום בנוסף לסיבים משאר המזונות יכולים לעזור. אין לי מידע לגבי פסיליום, וייעודו העיקרי הוא בעזרה ליציאות ובתחושת מלאות ופחות להורדת כולסטרול. בברכה, דנה

25/08/2007 | 14:12 | מאת: אני

אני צימחונית 4 שנים ולכן אני לא אוכלת בכלל דגים. אני אוכלת כל יום בסביבות האגוז מקסימום 2. לפי ההגיון אין לי בכלל אומגה 3 ו6 בגוף אבל אני לא מרגישה מוזר או לא טוב. זה הגיוני?

27/08/2007 | 13:25 | מאת:

שלום, גם בשמנים רגילים יש אומגה 6 ולמעשה בכל אוכל שמכיל שומן כלשהו כולל גבינות, ביצים יש אומגה 6, כך שחסר לא סביר של אומגה 6. לעומת זאת אומגה 3 אינן צורכת מספיק אם אינך אוכלת דגים כלל, אך זה לא אמור לך לגרום להרגיש לא טוב. כמובן, שהכל תלוי בשאר התזונה שלך ועל מה את מתבססת כמקור שומן בתזונה ולשם כך רצוי לפנות לדיאטנית אשר תמליץ לך על ץזונה צמחונית נכונה, כזו שלא תזיק לך בעתיד, הואיל ודיאטה צמחונית הינה דיאטה חסרה מאוד. בברכה, דנה

25/08/2007 | 11:53 | מאת: מ.ר

מה היחס הנכון באחוזים של פחמימות-חלבונים-שומנים באחוזים, במידה כמובן שאני רוצה לרזות? גובה 1.72 משקל 72 ק"ג. ולפי כל המחשבונים באינטרנט אני אמורה לאכול 1900 קל' ליום כדי לשמור, עד כמה זה אמין? וכמ קלוריות באמת עליי לאכול כדי לרזות בקצב איטי? תודה.

26/08/2007 | 21:38 | מאת: מ.ר

?

27/08/2007 | 13:16 | מאת:

שלום, צר לי על העיכוב. היחס הנכון בין שומנים פחמימות וחלבונים הוא : עד 30% שומן, עד 55% פחמימות והשאר חלבונים. כל שיטות החישוב לצריכה מומלצת הינם יחסיים ולאו דווקא מדוייקים מאוד וקשה להתסמך עליהם, ולשם כך עדיף לפנות דליאטנית קלינית מוסמכת לנושא. אין מספר קלוריות מומלץ באופן כללי, זה משתנה מאדם לאדם וזה מצריך ייעוץ פרטני. בברכה, דנה

שלום לכולם. הגעתי לשלב שברצוני להתחיל להרזות.אני שוקל 108 ק"ג ו גובה שלי 176 ס"מ. אני גם מתכוון לשלב כושר. הייתי רוצה להוריד משכל בקצב מהיר ככל הניתן. מבקש עזרתכים ותמיכתכם.

שלום, לצערי פורום זה אינו נועד לייעוץ אישי. המלצתי,פנה לדיאטנית קלינית במסגרת קופ"ח לייעוץ אישי והמשך מעקב. בברכה, דנה

24/08/2007 | 22:29 | מאת: מור

שלום, אני כבר למעלה מחודש מקפידה על דיאטה מבוקרת אצל דיאטנית ובנוסף גם עושה ספורט כל יום. כל פעם שאני באה לפגישה אצל הדיאטנית שלי מתגלה שאני מורידה בהיקפים אך לא במשקל. חשוב לציין שעשיתי בדיקות רפואיות ומבחינה זו הכל תקין. רציתי לדעת האם יש סיבה נוספת שבגללה יכול להיות שאני לא מורידה במשקל? תודה מראש.

27/08/2007 | 13:20 | מאת:

שלום מור, ייתכן ובשל הפעילות את מעלה מסת שריר שהינה כבדה יותר ממסת שומן ולכן את לא רואה את ההבדל המשמעותי. בנוסף יש לראות האם הדיאטה שקבלת הינה מספיקה על מנת להוריד במשקל. בברכה, דנה

23/08/2007 | 16:12 | מאת: ורד

היי דנה, רציתי לשאול אותך עוד שאלה נוספת. כמה קלוריות יש ברול סושי אחד (8יחידות). זה נורא חשוב לי תעני לי בבקשה. תודה מראש ורד.

23/08/2007 | 16:45 | מאת:

שלום ורד, זה מאוד תלוי במילוי, אך סה"כ מדובר בטווח של 450-550 קק"ל בממוצע. בברכה, דנה

24/08/2007 | 12:26 | מאת: ורד

תודה רבה על התשובה במהירה....ורד

23/08/2007 | 12:57 | מאת: שונרא

היכן נמצא למצוא ברשת מידע לגבי ערכים תזונתיים של מזונות שונים - ירקות, פירות, גבינות, בשר, חלב וכו'.

שלום, מצרפת קישור לאתר מצויןן באדיבות אחד מהפונים לפורום http://stwww.weizmann.ac.il/health_nutrition/default1.asp בברכה, דנה

23/08/2007 | 11:13 | מאת: גיני

אני מקווה שאני בפורום הנכון... אני בחורה בת 26, בעלת משקל תקין (54 ק"ג, גובה 1.63) אני עוסקת בפעילות ספורטיבית מתונה 3 פעמים בשבוע (כשעה כל אימון- שילוב של אירובי ואנאירובי), מקפידה על תזונה דלת שומן (הרבה ירקות, פירות, מוצרים על בסיס שיבולת שועל, בשר רזה, אוכל לא מעובד) ולמרות זאת בבדיקת דם האחרונה שלי נמצא כי יש לי כולסטרול גבוה (253.1) יוער כי צמתי 14 שעות לפני הבדיקה כנדרש. לגבי שאר הערכים הם תקינים (טריגלצירידים- 73, ביליריבון כללי- 0.7, ביליריבון ישיר- 0.13, GOT- 21 GPT-10). את בעיית הכולסטרול גיליתי לפני כ-5 שנים אחרי הצבא וייחסו את הבעייה לעלייה במשקל בצבא, לאחר הפחתת המשקל למשקל הנוכחי הכולסטרול התייצב אך כיום גיליתי שהוא שוב עלה. אני לא יודעת אם יש קשר אבל לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים בהתנגשות חזיתית בעוצמה גבוהה שהביאה להפחתה משמעותית של הפעילות הגופנית מבחינת קושי (הליכה במקום ריצה, עיצוב במקום ספינינג וכו') וזאת לאור כאבים חזקים בגב ומאז התאונה אני גם סובלת מכאבי ראש. אשמח לדעת מה אוכל לעשות, האם אני צריכה לשנות את התזונה ואם עשוי להיות קשר בין התאונה למצב הנוכחי.

23/08/2007 | 12:09 | מאת:

שלום ג'ני, ישנן סיבות רבות לכוסטרול גבוה, בין היתר נטילת גלולות, השמנה ונטיה משפחתית. אם אינך סובלת מאחת מהשלושה אפשר לייחס את העליה בכולסטרול לחוסר פעילות גופנית יחסית לתאונה, אך נראה לי פחות סביר. ראשית, אין להסתכל רק על הכולסטרול עצמו, יש להתסכל גם על LDL ו- HDL, רמותיהם והיחס ביניהם, שהינו הקובע ביותר. בכל מקרה, אין אנו נותנים המלצות אישיות בפרום זה, עליך לבקש הפניה לדיאטנית קלינית בקופת החולים או לפנות דליאטנית בחדר כושר לייעוץ אישי. במידה ואת עושה כל מה שביכולתך לטיפול בכולסטרול, יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי טיפול תרופתי. בברכה, דנה

23/08/2007 | 08:55 | מאת: דנה

דנה שלום, אחותי סובלת מעצירות כבר שנים. המלצתי לה על פסיליום שמאוד עזר לה. בפני שלוש שאלות: 1. האם יש הבדל בין פסיליום ל-benfiber? האם יש יתרונות של אחד האחר? 2. האם עדיף פגלקס, המליצו לי בחנות, אך זוהי תרופה לא? היתי מעדיפה משהו טבעי 3. לאיזה טווח זמן של שימוש מומלץ לקחת תכשירים אלו? החשש הוא שברגע שהיא תפסיק העצירות תחזור. תודה רבה!

27/08/2007 | 13:18 | מאת:

שלום דנה, שאלותייך מיועדות לרופא ו/או לרוקח. בברכה, דנה

22/08/2007 | 21:45 | מאת: גב'

שלום, אני בת 65, סובלת לאחרונה מ : כאבים לא קשים בבטן תחתונה בעיקר כשיש צואה (כחודשיים) לפעמים שעתיים אחרי הצואה לפעמים גאזים עצירויות קבועות לעיתים דקירות לאחר אוכל מסויים רעשים בבטן מהן הבדיקות המומלצות ?

23/08/2007 | 12:05 | מאת:

שלום, לפנות למומחה לנושא, גסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

22/08/2007 | 15:15 | מאת: איילת

אני בחורה בת 20, ומאז ומתמיד סבלתי מעצירות. ב 3 שנים האחרונות המצב החריף והגעתי למצבים של שבוע + ללא יציאה ועל כן הייתי עוברת חוקנים פעם אחר פעם. כבר שנה שאני נוטלת טיפות יובסלקס כל יום, והן עוזרות לי ליציאות. מה שכן, אני עדיין סובלת מנפיחות וגזים במשך היום. לאחר היציאה הבטן נרגעת, אבל מאוחר יותר הנפיחות חוזרת. יש לציין שלעולם איני מרגישה התרוקנות לגמרי. וזאת לא תחושה בלבד, אני אכן לא מתרוקנת לגמרי. גם לאחר חוקן. הייתי אצל מומחי גסטרו רבים ששלחו אותי לבדיקות שונות, עברתי בדיקות רבות ולא נמצא שום דבר חריג. (חוקן בריום, זמן מעבר, מנומטריה אנאלית וכו'.) בנוסף הפנו אותי לדיאטנית מומחית בעניין שתעזור לי ליצור תפריט שיקל על עניין העצירות והנפיחות, אך התפריט שנתנה לי גורם לי לכאבים איומים, תחושת כבדות ונפיחות עצומה. זאת משום שהתפריט שנתנה לי מכיל כמויות גדולות, ואינני יכולה לשאת את הכמויות הגדולות בגלל שלאחר מכן כואב לי. אותה דיאטנית לא הייתה מוכנה להקשיב לטענותיי שאני לא יכולה להכניס כמויות גדולות, וישר קפצה למסקנה שאני סובלת מהפרעת אכילה. המסקנה שגויה לחלוטין. הייתי שמחה מאד לאכול יותר, העניין הוא שאם אני מכניסה כמות גדולה- 'הלך עליי', אני שוכבת במיטה עם כאבי תופת. (ולפעמים אף קשיי נשימה.) לפני כשנתיים התגלה כי אני רגישה ללקטוז, הפסקתי עם מוצרי חלב (אלא אם כן אני לוקחת כדורי לקטאז לפני), אך לא חל שינוי כלל בעניין העצירות. בנוסף, עברתי בדיקה לשלילת צליאק- ואכן הוא נשלל, אין לי צליאק. אני כותבת את זה כי באמת כבר התייאשתי. אני מוכנה עד סוף חיי ליטול את טיפות היובסלקס, אך מה עושים עם הנפיחות והכאבים? מצטערת על אורך ההודעה, מקווה שמישהו יענה...

22/08/2007 | 16:06 | מאת:

שלום איילת, האם עברת קולונוסקופיה? דנה

22/08/2007 | 16:58 | מאת: איילת

הרופאה שלי אמרה לי לעבור תחילה חוקן בריום. היא אמרה שרק בלית ברירה לעבור קולונוסקופיה. האם את רואה צורך?

22/08/2007 | 12:39 | מאת: צחי שגב

שלום רב האם זה נכון שמומלץ לא לערבב 2 פירות בארוחה אחת? אם כן מדוע? תודה

22/08/2007 | 15:58 | מאת:

שלום צחי, זה לא נכון, אפשר לערבב כמה פירות שאתה רוצה, בתנאי שאינך סוכרתי ואז תכלת הסוכר גבוהה בארוחה.. בברכה, דנה

22/08/2007 | 08:32 | מאת: גילי

בוקר טוב. אני נמצאת בשבוע 28 להריוני (חודש שביעי) בבדיקות דם שעשו לי אתמול התברר שהכולסטרול שלי עומד כרגע על 416 והטריגליצרידים 389 כיון שברור שמדובר בערכים גבוהים אבקש לדעת האם הם נורמליים להריון? מה הסכנה בערכים כאלה לטווח הקצר ומה עלי לאכול או לא לאכול כדי לשפר את מצבי אגב, אני רזה ועליתי עד עכשיו בהריון פחות מ- 5 קילו. כמו כן, יש לי מחסור בברזל שעלי לשפרו. אודה על תשובתך גילי

שלום גילי, לגבי תקינות הבדיקות עליך להתייעץ עם הרופא המטפל, ככל הידוע לי בדיקות אלו אינן תקינות. לגבי הטיפול, במידה ויש צורך בטיפול תרופתי יש להתייעץ שוב עם הרופא. בנוגע להיבטי התזונתי, רצוי לפנות בהקדם לדיאטנית קלינית לייעוץ וכן את מוזמנת לערוך חיפוש בפורום זה תחת השם "כולסטרול" "שומנים" "טריגליצרידים" וכך תוכלי לרות את כל השאלות והתשובות בנושא זה בפירוט. בברכה, דנה

22/08/2007 | 00:03 | מאת: שואל

שאוכלים הרבה מאוד חמאה . כלומר לפחות 100 גרם( הייתי אומר שלפעמים אוכלים חבילות של 200 גרם חמאה) בארוחה ולאחרונה אני עושה בדיוק כמוהם . האם מומלץ לכולם לאכול יותר חמאה ? לפי מה שהם שהם אמרו לי הם אוכלים כשתי קילו חמאה בשבוע . האם כדאי לצרוך יותר מ- 100 גרם חמאה בארוחה כדי לקבל לקבל את חומצות השומן הבריאות שבחמאה או שאכילה של 100 גרם היא מספיקה כדי לקבל את האפקט הבריאותי של החמאה? http://www.youtube.com/watch?v=-sYJNDlzj2A טעים :) רק הפרסומת הזאת גורמת לי להשתגע ולרוץ למקרר . מחיפוש שהרצתי באינטרנט לא מצאתי תשובה לשאלה זאת מה שמצאתי זה המון המלצות לצריכת חמאה: 1: כולסטרול הוא אנטי אוקסידנט Cranton, EM, MD AND JP Frackelton, MD, Journal of Holistic Medicine, Spring/Summer 1984 2: הקטנת הסיכוי להתקפי לב: Nutrition Week Mar 22, 1991 21:12:2-3 3: טוב נגד סרטן Cohen, L A et al, J Natl Cancer Inst 1986 77:43 4: מכיל linoleic acid שמגנה מפני סרטן Belury, MA Nutrition Reviews, April 1995 53:(4) 83-89 5: מגן מפני בעיות שינים : Kabara, J J, The Pharmacological Effects of Lipids, J J Kabara, ed, The American Oil Chemists Society, Champaign, IL 1978 pp 1-14 אני בטווח שיש עוד .

22/08/2007 | 11:35 | מאת:

שלום, אין המלצות לצרוך כמויות כאלו של חמאה ואין שום מאמר רלוונטי בנושא, הואיל ואף אחד לא חוקר זאת. אמנם חמאה מכילה חומצות שומן חד בלתי רוויות בכמות טובה, אך חמאה גם מכילה הרבה שומן רווי וכולסטרול וכן קלוריות, כך שאם אוכלים יותר מדי, זה עלול לגרום לעליה בלתי סבירה במשקל ומכאן הנזקים של השמנה והלאה. ההמלצה שלנו עומדת על עד 100 גר' לשבוע חמאה לאנשים הסובלים מיתר שומנים בדם. אם מדובר באדם בריא ללא בעיות רפואיות וללא השמנה ניתן להגיע ל- 200 גר' לכל היותר, הואיל ואנו צורכים חומצות שומן חיוניות גם משמנים אחרים. בברכה, דנה

שנורא בריא לגוף . לא כן ? ושמון רווי הוא השומן היותר בריא כי הוא מהחי , כלומר השמנים הצמחים הם מתועשים אם רק נסתכל שניה על איך מיצרים אותם נראה שבין זה לבריאות אין כלום. חוץ מזה השמנים הצמחים זאת המצאה של 100 ובעיקר 40 השנים האחרונות. The processing of soy oil is typical of that used with most vegetable oils. Crude soy oil is first mixed with caustic soda. Saponification turns free fatty acids into soap. The soap is removed with a centrifuge. Neutralized dry soap stock (NDSS) is typically used in animal feed, more to get rid of it than because it is particularly nourishing. The remaining oil is deodorized by heating under a near-perfect vacuum AND sparged with water. The condensate is further processed to become vitamin E food supplement, while the oil can be sold to manufacturers AND consumers at this point. וגם While olive oil AND other pressed oils have been around for millennia, Procter & Gamble researchers were innovators when they started selling cottonseed oil as a creamed shortening, in 1911. Ginning mills were happy to have someone haul away the cotton seeds. Procter & Gamble researchers learned how to extract the oil, refine it, partially hydrogenate it (causing it to be solid at room temperature AND thus mimic natural lard), AND can it under nitrogen gas. Compared to the rendered lard Procter & Gamble was already selling to consumers, Crisco was cheaper, easier to stir into a recipe, AND could be stored at room temperature for two years without turning rancid. (Procter & Gamble sold their fats AND oils brands - Jif AND Crisco - to The J.M. Smucker Co. in 2002.) http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetable_oil לאומת החמאה ששיש לה היסטוריה של אלפי שנים . Since even accidental agitation can turn cream into butter, it is likely that the invention of butter goes back to the earliest days of dairying, perhaps in the Mesopotamian area between 9000 AND 8000 BCE. The earliest butter would have been from sheep OR goat's milk; cattle are not thought to have been domesticated for another thousand years OR so.[6] An ancient method of butter making, still used today in some parts of Africa AND the Near East, is shown in the photo at right, taken in Palestine. A goat skin is half filled with milk, then inflated with air AND sealed. It is then hung with ropes on a tripod of sticks AND rocked to AND fro until the butter is formed. http://en.wikipedia.org/wiki/Butter

21/08/2007 | 19:53 | מאת: יעל

שלום רציתי לדעת האם ניתן לפתוח את כדורי zym kal ib ולפזר במזון או שתיה במקום לבלוע אותם בשלמות ? תודה

21/08/2007 | 23:22 | מאת:

שלום יעל, עליך לפנות לרוקח בשאלה זו. בברכה, דנה

21/08/2007 | 14:03 | מאת: חנוך

האם קיים מזון כל שהוא שיכול להעלות את רמת ההמוגלובין בדם או לפחות לעצןר את ירידתו? תודה

21/08/2007 | 23:21 | מאת:

שלום חנוך, לירידת המוגלובין סיבות רבות, וראשית יש לערוך בירור בנושא ולברר מה הסיבה לתופעה זו ובהתאם להתאים דיאטה, ולא להפך.פנה לרופא המטפל לבירור התופעה בהקדם האפשרי. אם יוכח שמדובר בחסר תזונתי, אז אוכל לייעץ לך שוב. בברכה, דנה

20/08/2007 | 22:23 | מאת: ראובן

שלוןם הפיקנוגנול הוא אנטי אוקסידנט רב עוצמה שמשפיע במיוחד על עור הפנים.האם זה נכון ? או ששלושה כוסות תה ירוק שוים ,כאנטיאוקסידנטים , לכדור יקר של פיקנוגנול ?האם יש לו ערכים נוספים? תודה מראש ראובן

20/08/2007 | 16:43 | מאת: אושרתוש'

מהם החסרונות של ירקות מצליבים? (מתי לא ממומלץ לצרוך אותם חיים?) נראה לי שהם לא טובים לי לעיכול וכן מנפחים את הבטן.... האם קולורבי שייך למשפחת המצליבים? תודה!

21/08/2007 | 23:19 | מאת:

שלום, אין סיבה לא לצרוך קבוצה זו של ירקות, אלא אם כן היא גורמת לתחושה לא טובה כגון נפיחות, ואז בישול יכול להקל בעניין. מעבר לכך, לאנשים עם תת פעילות של בלוטת התריס רצוי להמנע מקבוצה זו כאשר אינם מבושלים. קולורבי לא נכנס לקבוצה זו. בברכה, דנה

20/08/2007 | 15:35 | מאת: עדן

שלום רב! יש לי כמה שאלות: 1- האם למלפפון הנפוץ בסלטים בישראל, יש ערךף תזונתי ורפואי טוב? כלומר ויטמינים וכו'? 2- קראתי שאומגה 3 נמצא גם בטונה. האם כשאר אני אוכל טונה בקופסת שימורים (למשל- סטארקיסט ויליגר..) יש גם בהם אומגה 3? האם ידוע לך בערך הכמות? - האם ירקות ירוקים מתעכלים באופן שונה מירקות/פירות בצבעים אחרים? האם יש ספיגה של ויטמינים/מינרלים/חומרים חשובים אחרים? פשוט אני זוכר שבעבר בחטיבה המורה ציינה משהו שקשור לעיכול ולירקות ירוקים.

21/08/2007 | 23:16 | מאת:

שלום עדן, מלפפון אינו מיוחד מבחינה תזונתית, הוא מכיל בעיקר מים ומעט סיבים באופן יחסי. אומגה 3 נמצאת בעיקר בטונה בריאה, הכמות בקופסאות שימורים יחסית קטנה וחסרת משמעות, ואין לי מידע לגבי טונה שנמכרת בארץ. לכל ירק ופרי זמן עיכול שונה, אך אין הבדל משמעותי בין ירוק, צהוב וכו', הצבע ניתן לפי הפגמנטים בו ולזה אין קשר לעיכול. בברכה, דנה

20/08/2007 | 14:59 | מאת: מא

להלן מייל שקיבלתי + תגובת שטראוס, האם אכן קיימת סכנה בצריכת מוצרים פרוביוטים כדוגמת "אקטימל" ו"דנונה" ? אודה לתשובתכם המקצועית המייל: ACTIMEL מספק לגוף את הבקטריה L.CASEI . באופן רגיל הגוף מייצר את הבקטריה (ב-98% מהמקרים), אך כאשר מספקים אותו באופן חיצוני זמן ממושך, הגוף מפסיק לייצר אותה ובהדרגה שוכח שחייב לייצר וכיצד לייצר אותה. בהתחלה נוצר כתרופה עבור מעט האנשים שלא מייצרים אותה, אך הקבוצה הייתה קטנה מדי ולא הפיקה רווחים. לכן מכרו את הפטנט לחברות ליצור מזון. בארגנטינה משרד הבריאות הכריח את היצרן לפרסם שהמוצר הוא לא לצריכה ממושכת. הם קיימו זאת אך ברמז שקשה לזהות: "אתגר ACTIMEL , תנסה אותו 14 יום" או "תעשה את יולי החודש שלך ל ACTIMEL ". מי שמחליט להשלים את הדיאטה עם ACTIMEL לא מקבל האתראה לגבי המגבלה ולא מודע לנזק שיכול להיגרם לו בגלל המניפולציה הפרסומית לקידום המכירות. תגובת "שטראוס" אין שום אמת מאחורי הטיעונים במכתב היות ו: 1. הגוף בכלל לא מייצר חיידקים (בקטריות) לכן, הטענה במכתב מופרכת לחלוטין 2. המוצר פותח מלכתחילה ע"י דנונה העולמית כמוצר מזון פונקציונאלי 3. אין שום איסור של משרד הבריאות בארגנטינה- הכל שקר וכזב- מדובר על קונספט שיווקי של אקטימל המוכר גם בארץ "מבצע אקטימל - נסה אקטימל למשך 14 יום ותרגיש בהבדל" 4.אין שום נזק רפואי בצריכה ממושכת של המוצר. להפך, מחקרים מצביעים על יתרונות בצריכת יוגורטים פרוביוטיים

שלום, קבלת תגובה מהחברה ואני, נכון להיום, עומדת מאחוריה עד להוכחה אחרת בנושא. בברכה, דנה

22/08/2007 | 18:56 | מאת: מא

תודה על תגובתך.

20/08/2007 | 13:50 | מאת: הילה

הייתי שמחה לדעת כמה קלוריות יש בגלידת שוקולד עם פיצפוצים, נגיד כדור גדול. כמה קלוריות יש ליחידת סלומון פרוס? והייתי רוצה לדעת קצת יותר על ממליגה. מה זה מכיר העם זה נקרא מאכל שמן/מזין. מה ערכו הקלורי דומה למה? וכו'. תודה נועה

21/08/2007 | 23:05 | מאת:

שלום הילה, בכדור גלידה שציינת יש בממוצע כ- 150 קק"ל לפחות. בפרוסת סלמון פרוס יש כ- 150-100קק"ל, תלוי בגודל הפרוסה.ממליגה עשויה מקמח תירס, והיא שוות ערך לתירס, אורז, מקרוני, תפוחי אדמה, זה בעיקר פחמימות. בברכה, דנהנע

20/08/2007 | 13:41 | מאת: סיגי

שלום, האם זה נכון שמומלץ לאכול פירות על בטן ריקה במיוחד בשעות הבוקר? הבנתי שזה קשור למיצים לנקות את הבטן השאלה היא אילו פירות עדיפים. מה עם בצהריים ובערב? בכל מקרה אם תוכלו לומר לי אילו פירות ממולצים לאכול בבוקר מאוד אודה לך!

21/08/2007 | 23:09 | מאת:

שלום סיגי, הטענה אינה נכונה, ואפשר לאכול פירות בכל שלבי היום, ואין העדפה לפרי זה או אחר. בברכה, דנה

20/08/2007 | 12:39 | מאת: טלי

יש כאלו מאכלים שיכולים לחזק את המיתרים להפחית צרידות?

שלום טלי, אם הינך סובלת מצרידות כרונית או ממושכת, פני לרופא אף אוזן גרון לבדיקה. לדיאטה אין קשר . בברכה, דנה

20/08/2007 | 12:24 | מאת: רונית

רציתי לשאול אילו ירקות נוספים (ירוקים) יש בהם הרבה סידן? תודה

שלום רונית, ישנם לא מעט צמחים עשירים בסידן, אך הספיגה מהם נמוכה מאוד, ולכן לא מהווים מקור טוב לסידן. כמות הסידן בעלה חסה אחד הינה מזערית ולא משמעותית.מקור טוב לסידן נמצא נכון להיום במוצרי חלב בלבד. בברכה, דנה

20/08/2007 | 09:00 | מאת: אלי

שלום לתזונאית, קראתי שחשוב לאכול ירקות ופירות עם קליפתן, עקב חשיבות הסיבים שבקליפות. מאידך קראתי שחשוב להימנע מאכילת הקליפות, משום שהן מזוהמות בחומרי דישון, ריסוס וכיו"ב, גם (ועל זה הדגש) כאשר רוחצים אותן היטב. אבקש התייחסותך - איזו גישה נכונה יותר. תודה. אלי

21/08/2007 | 22:59 | מאת:

שלום אלי, לצערינו רוב הריסוסים חודרים את הקליפה לתוך הפרי, כך שמבחינה זו אין ממש הבדל, ולכן רצוי לרחוץ אץ הפירות והירקות היטב ולאכול עם הקליפה. בברכה, דנה

19/08/2007 | 03:01 | מאת: שי

שלום רב, בשנות ה 30 בריא וכל מימצאי הבדיקות תקינים. מזה תקופה ארוכה שאני סובל מהרגשה רעה מאוד ביומיום: תופעות של בחילות, חוסר איזון בראש, כאבי שרירים בכל חלקי הגוף ועייפות. מן הראוי לציין כי אינני מעשן או שותה משקאות אלכוהול. האם יש תזונה ממנה את ממליצה להימנע ו/או להוסיף?

21/08/2007 | 22:57 | מאת:

שלום שי, הייתי מציעה שתפנה לרופא המשפחה עם תלונות אלו.לצערי לא נראה לי שהתזונה היא זו שתשנה את ההרגשה, יש ראשית לברר מה הגורם לכל התופעות הללו. בברכה, דנה

19/08/2007 | 01:35 | מאת: ורד

כמה קלוריות ישב שזיפים מיובשים,האם כל השזיפים המיובשים עם סוכר והאם ניתן למצוא שזיפים מיובשים ללא סוכר? ועוד שאלה אחרונה.. כמה קלוריות יש בחמוציות, האם החמוציות באות בתוספת סוכר(אני מתכוונת לחמוציות שנמכרות בסופר במחלקת פירות יבשים)והאם ניתן למצוא חמוציות ללא תוספת סוכר? תודה מראש ורד

21/08/2007 | 22:56 | מאת:

שלום ורד, למיטב ידיעתי מרבית הפירות היבשים מכילים סוכר מעבר לסוכר הפרי בתהליך הייבוש. איני יודעת היכן ניתן למצוא כאלו ללא תוספת סוכר, כדאי לנסות בחנויות טבע. בשזיף מיובש יש כ- 40 קק"ל בממוצע, תלוי בגודל וכנ"ל לגבי כף חמוציות מיובשות. בברכה, דנה

23/08/2007 | 16:09 | מאת: ורד

תודה רבה על התגובה ודרך אגב בשופרסל שלי....במחלקת פירות יבשים מצאתי חמוציות מיובשות ללא סוכר.