פורום תזונה קלינית
אני שומרת מאז היותי קטנה על אורח חיים בריא הכולל:תזונה מאוזנת ,פעילות גופנית בהתמדה וסביבה נעימה. ישנם 3 ק"ג אשר נורא מציקים לי ומסרבים לרדת (בגלל מבנה הגוף הדי קטן שלי) ומקור הבעיה היא שבעה ימים לפני מחזור אני נתקפת בבולמוס אדיר (בעיקר מזון פחממתי ושומני) שהורס לי שבועיים שלמים של השקעה והקפדה. שאלתי היא:האם ישנו תוסף אשר מעלה את רמת הסרוטונין כך שאוכל לקחת אותו לפני הווסת ואולי שיפחית לי את התאווה הגדולה הזו לאוכל? אובדת עצות תודה
שלום גליה, לא ידוע לי על תוספים טבעיים לכך, לרוב במקרים קיצוניים נותנים תרופות פסיכיאטיריות במינונים נמוכים, אך את לא נראית לי כמקרה קיצוני שראוי טיפול תרופתי כלשהו ואינך סובלת מעודף משקל. רצוי גם להתייעץ במקרה זה עם רופא הנשים. בברכה, דנה
מה מומלץ לאכול במחלת קרוהן + דלקת בסעיף (דבירטיקוליטים ודבירטקולוזיס ) תודה. בילבלו אותי פעם עם תאית פעם בלי . יש לי בלגן.
שלום שגית, כמובן שהדבר יותר מורכב מעם תאית או בלי תאית, הואיל ובנקרה שלך נוסף גם הקרוהן. בכל מקרה, בהנחה שאת ברמיסיה של הקרוהן, ולא סובלת מכל בעיה כרגע במערכת העיכול ובהנחה שאין דלקת בדבירטיקוליטים, הדיאטה הינה אמורה להיות עשירה בסיבים תזונתיים, בעיקר מסיסים תוך הקפדה על שתיה מספקת. אם אינך ברמיסיה וישנה דלקת בדבירטיקוליטים, הדיאטה צריכה להיות דלת סיבים, דלת שומן ודלת לקטוז. בכל מקרה, עליך להתייעץ עם דיאטנית קלינית מומחית בתחום הגסטרו, לא להתייעץ עם יותר מדי רופאים. בברכה, דנה
שלום, לא מזמן עברתי בדיקות דם. רציתי לדעת איך נחשבות בדיקות הדם לתקניות והאם יש קשר בין גיל לבין תקינות בדיקות הדם (זאת אומרת האם יש בגילאים מבוגרים יותר, משהו בין 18-60 סכנות שאין אצל מתבגרים). בתודה, אלי.
שלום אלי, בדיקות דם נחשבות לתקינות כאשר הן נמצאות בין הערכים שנקבעו להן, עפ"י מחקרים ואיסופי נתונים רבים לאורך השנים. הדוגמה הכי טובה היא כולסטרול, מדי כמה שנים ערכי הייחוס לתקינות משתנים הואיל ובעקבות מחקרים רבים ראו שמעל ערך מסויים של כולסטרול, הסיכון לתחלואה ותמותה עולה, ובודקים מהו הערך שממנו מתחילה עליה משמעותית, וקובעים ערך נמוך ממנו כסף עליון. ישנן בדיקות אחרות, יותר מדוייקות, שמתוך ניסיון רב שנים החליטו מהם ערכים תקינים, כאלו שלא גורמים לנזק מיידי או לנזק לטווח הרחוק. רוב הבדיקות במבוגרים נוגעות לאנשים מעל גיל 18, אך כמובן שישנה התייחסות שונה לאדם בן 18 עם כולסטרול גבוה, לדוגמה, או אדם בן 80 עם כולסטרול מעל הנורמה, הואיל ובצעיר יש יותר סיכון, כי תוחלת החיים שלא ארוכה יותר, ולכן ערך גבוה אצלו יותר משמעותי מערך גבוה בקשיש. אם יש לך שאלה ספציפית יותר, אני אשמח לענות. בברכה, דנה
תודה על התשובה מלפני כמה ימים ולהזכר לך אני שולחת את הנתונים אני בת 51 בדרך כלל בריאה לפני שנה בערך עשיתי מיתוח להסרת כיס המרה כמה חודשים לפני זה הייתי מאושפזת בב"ח בגלל דלקת בלבלב ה אמילז היה גבוה אחרי הניתוח היה תקין אבל המשיכו כאבים באיזור הבטן היה לי חיידק הליבקטור שטיפ לתי בו אחרי כמה זמן שוב חזרו כאבי בטן (צד שמאל) שמושכים לגב עשיתי בדיקות דם ולהלן תוצאות אשמח אם תוכלו לפרש אותם amylase 179 0.91creatinine CHOLESTEROL 235 CHOLESTEROL-LDL calc 144.4 ====================================== עשיתי בדיקות חדשות והכל יצא תקין חוץ מ כולסטרול cholesterol 205 (שירד ביינתיים) רציתי לשאול אם ללכת לדיאטנית או לא לדאוג עוד פרט חשוב יש סיפור של בעיות לב במשפחה (אבא - אחות) והרופא שלח אותי לעשות בדיקת נשיפה לראות אם החיידק חזר.האם יכול להיות אחרי שנה שיחזור החיידק? שוב תודה וגם על האפשרות לשאול שאלות....
שלום, נכון לעכשיו ולאור ההסטוריה של אבנים בכיס מרה, בשילוב עם כולסטרול מעט מעל הנורמה, רצוי לשמור על דיאטה דלת שומן לשארית חייך. דיאטה נכונה ומתאימה צריכה להבנות ע"י דיאטנית קלינית, ולכן רצוי לקבוע פגישה, אך לא בדחיפות. החיידק בהחלט יכול לחזור לאחר טיפול ראשוני, ולכן רצוי לחזור על הבדיקה במהרה. בברכה, דנה
להגיד תודה מקרב לב ץ
שלום לדיאטנית קלינית, האם לאדם שעושה דיאטת הרזיה מותר לשתות דיאט קולה או כל משקה קל דיאט. אני בדיאטה חריפה ואסור לי לאכול סוכרים. ומה לא טוב בדיאט קולה. מצפה לתשובה ובתודה מראש מוני
מוני שלום! יש משקאות דיאטטים שאינם מכילים סוכרים כלל ויש כאלו המכילים סוכרים בכמות מופחתת ו/או סוכרים כוהליים (המכילים פחות קלוריות). אם את/ה בדיאטה חריפה, מי אחראי לה? למה אינך מקבל/ת הדרכה והסברים אלו ממי שנתן לך את הדיאטה? אני מאוד מקווה שאת/ה לא עושה זאת לבד (מסוכן ועלול לגרום לנזקים), אלא בליווי מקצועי. בברכה, נועה
ברצוני לשאול מה יכול לגרום לטריגליצרידים ולכולוסטרול לרדת (מבחינת תזונה) ממה יש להימנע ? האם יש תרופות או מוצרים טבעיים שעוזרים להורדתם? תודה
שלום לך! תוכל לעשות חיפוש באתר ולקרוא תשובות לשאלות רבות מסוג זה שנשאלו כבר בעבר. רצוי ומומלץ לפנות לייעוץ אישי של דיאטנית קלינית בנוגע לתזונה ולרופא/רוקח לגבי תרופות ומוצרים אחרים. בברכה, נועה
שלום רב דרך מכר שמעתי על תוסף תזונה של WellnessPro שמבטיחה ירדה במשקל ועוד מס' רב של הבטחות כמו חיזוק שרירים,מערכת החיסון משפרת ראייה וזיכרוןוהרשימה עוד רבה. ברצוני לדעת האם התוסף תזונה הכן טבעי כמו שמובטח ועד כמה הוא בטיחותי מבחנה בראיותית האם כול הבטחות הכן ברות השגה או שהכול פירסום לחינם למידע נוסף:www.WellnessPro.co.il
נועה שלום! לא ברור למה אבל באתר הישראלי אי אפשר לפתוח את דף המוצרים. אני לא יודעת לאיזה מוצר ספציפית התכוונת. באתר האמריקאי יש מוצרים רבים, מגוונים ומורכבים. האתר אינו מספק מידע מקצועי ברמה המאפשרת לי לבחון לעומק את המוצרים ולכן אני נמנעת מלחוות דעה. לדעתי הבטחות מהסוג שציינת הינן בסה"כ פירוט של תפקידי ויטמינים ומינרלים שניפחו אותם מילולית כך שיראו כסגולות פלא. בברכה, נועה
שלום, אני בת 21, משקלי 56 וגובהי 162. עד לפני כחודשיים שקלתי בסביבות ה52. העלייה הייתה ללא שינוי ניכר בהרגלי האכילה. יש לציין שלפני חצי שנה סבלתי מתת משקל (כתוצאה של מס' חודשים של אנורקסיה) ושקלתי 45 ואז פניתי לדיאטנית ועליתי בבקרה ל-52 אך בתקופה של כ-3 שבועות. אח"כ שמרתי מס' חודשים על המשקל ועדיין צריכת הקל' היומית לא עברה את ה-1000 אך כמובן הייתה בריאה ומבוקרת ופתאום עליתי במשקל עוד כ-4 ק"ג. הוספתי פעילות גופנית כל יום בשבוע במהלכה אני שורפת בין 1200-2000 קל' ביום ומתמידה בזה מלפני חודש וחצי (שחייה, אירובי, מכשיר הסקי, קיקבוקסינג וכו') ולא ראיתי כל שינוי במשקל למרות שמאזן הקל' היומי שלי תמיד שלילי...כיצד אני יכולה בכל זאת לרדת קצת במשקל? תודה
שלום, הצעתי הטובה ביותר במקרה זה היא לחזור לדיאטנית איתה התיעצת בפעמים הקודמות, היא מכירה אותך יותר טוב מכולם ויכולה לבנות איתך תכנית מתאימה למצב הנוכחי. בברכה, דנה
דנה שלום, רציתי להיוועץ איתך לגבי התפריט שלי ביומיים האחרונים, מה דעתך עליו. האם הוא פחות או יותר מאוזן? אני לא כ"כ אוהבת פירות והם גורמים לי לחומציות יתר, גם בשר לא עושה לי טוב באופן יומי. בוקר: מיץ סחוט מ-4 גזרים ותפוז צהריים: צלחת מרק עוף עם חתיכת עוף אחה"צ: סלט-אבוקדו קטן, 2 מלפפונים, חסה, פטרוזיליה, מעט גבינה צפתית 5%, כף רוטב לייט 5% ערב: דיסה - 4 כפות שיבולת שועל ורבע כוס חלב 3%+ בננה בוקר: כוס עם כף שמן זית וחצי לימון. פרוסת לחם שיפון עם גבינה לבנה זיתים 5% פרוסת לחם שיפון עם חומוס צהריים: סלט - כמו אתמול וחביתה ערב: צלחת מרק - 1/2 בטטה, בצל , דלעת ועדשים כתומים. אגב, בתפריט השבועי שלי: יוגורט עם ברנפלקס וכף גרנולה לייט, קינואה, מלון, טונה. ביחד עם היומיים לדוגמה שציינתי, זה האוכל הבסיסי שלי. וכמובן שמדי פעם יש חריגות במתוקים. פסטה/אורז פעם בשלושה שבועות. תודה
שלום נטלי, איננו חווים את דעותינו על תפריטים של פונים בפורום זה, הואיל וחוות דעתי מתבססת על יותר מפירוט מזון.דיאטה הינה דבר מעט יותר מורכב. באופן עקרוני ביותר אוכל לומר לך שהתפריט שלך דל יחסית בקלוריות ובסידן. מעבר לכך, עלייך לגשת לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
מכילה הדייסה הבאה: 2\3 כוס מים 1\3 כוס חלב 0% 3 כפות גדושות פתיתי שיבולת שועל 2 כפות ממתיק מלאכותי נוזל כפית קינמון ? תודה מראש.
שלום מיאל, יש כ- 100-120 קק"ל בדייסה זו. רוב הקלוריות מגיעות מהשבולת שועל. בברכה, דנה
שלום רב, קראתי שיש ממתיקים שהם על בסיס אלכוהול כגון סורביטול, מנטיטול ועוד שמסתיימים ב"טול". אני סובלת מבעיית כבד ואסור לי לצרוך כל דבר אלכוהולי. האם ממתיק כזה גם נחשב אלכוהולי? ועוד שאלה - מה ההבדל בין ממתיקים אלה לבין הסוכרלוז? תודה רבה.
שלום דפנה, בחיפושים בספרות לא מצאתי כל תיעוד לגבי צריכת סוכרים מן הסוג שציינת לבין מחלות כבד שונות.לרוב לא ידועה לי על בעיה בשימוש במוצרים אלו במחלות כבד בשלבים מוקדמים,אך הייתי מתייעצת בכל זאת עם מומחה למחלות כבד בשאלה זו. סורביטול, מלטיטול, מניטול ולקטיטול הינם סוכרים אלכוהוליים, אך אינם אלכוהול, כך שמבחינה זו אין בעיה בצריכתם באופן מתון. סוכרלוז הינו ממתיק מלאכותי בדומה לאצוסלפם קיי ואספרטיים מבחינת היותו תחליף מלאכותי, אך חומרי המוצא שונים לחלוטין. גם בנוגע למוצרים אלו לא מצאתי ספרות האוסרת שימוש בהם במחלות כבד. בברכה, דנה
ובאותו נושא ממה עשויים כל הממתיקים המלאכותיים? כי לי זה נראה לא הגיוני שלמשו כלכך מתוק אין ערך קלורי..
האם אין יסוד לטענה שסוכרלוז פחות מזיק מממתיקים אחרים (כגון אצסולפם קיי, אספרטיים, סוכרזית)?
שלום וברכה, ברצוני להגדיר מהו אורח חיים (תקין או לא תקין) לעבודה אשר אני כותבת על מנהגי אכילה, כושר וכדומה. אשמח אם תוכלו לעזור לי, שירז.
שלום שירז, פורום זה לא נועד לעזור בהגשת עבודות אלא בשאלות בנושא בריאות ותזונה. ערכי חיפוש במנועי חיפוש באינטנט להגדרת אורח חיים בריא. בברכה, דנה
שלום שירז, הנה מס' קישורים רלוונטיים בנושא : http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Audience/AParents/APHealth/APHLife/ http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Audience/AParents/APHealth/APHLife/ http://www.starmed.co.il/Menopause/SelfCare http://www.miok.co.il/Condition.asp?n=175&md=5&sm=7 http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=1200009 http://www.hpb.gov.sg/hpb/default.asp?pg_id=776 http://www.fda.gov/hearthealth/lifestyles/lifestyles.html http://www.heartfoundation.com.au/index.cfm?page=48 בברכה, דנה
שלום אורנה, הודעתך נמחקה ע"י צוות האתר הואיל והייתה לא במקומה. אין זה מקומך לבקר אף אחד מצוות העונים בפורום זה. תפקידינו ברור ומוגדר. אם התשובה אינה נראית לך את זכאית לתת תשובה משלך, הולמת ולא פוגעת. כפי שאת רואה אנו עונים לכל אחד בפורום זה, במהירות ובמסירות. לא לכל שאלה יש מענה, ופורום זה לא נועד לעזור לסטודנטים ולתלמידים אלא לעזור לאנשים עם שאלות קונקרטיות בנושא תזונה ומתן ייעוץ. להבא, אם יש לך טענות לגבי צוות הפורום, הינך רשאית לפנות למחלקה לתזונה קלינית בבית החולים רמב"ם. בברכה, צוות הפורום
האם כשיש קלקול קיבה והצואה נוזלית זה אומר שלא כל המזון שנאכל לפני זה התעכל כמו שצריך? כלומר, האם אני יכולה להניח שלא כל מה שאכלתי ביממה שקדמה לקלקול קיבה, עיכלתי והשתמשתי בו לצרכי אנרגיה / אגירה?
שלום אורלי, קלקול קיבה יכול להתפתח תוך שעות, כלומר מרגע השלשול את יכולה להניח שמה שאכלת מס' שעות לפני כן לא עבר ספיגה מלאה, וכמובן כל מה שאת אוכלת בזמן השלשולים. כמה שעות בדיוק, זה לא ברור וזה משתנה מהרעלה להרעלה בהתאם למחולל. בברכה, דנה
שלום רב, קראתי שציפרמיל (תרופה פסיכיאטרית) יעילה גם במיקרים של אובססייה לגבי אוכל ( ובכלל לכל סוגי האובססיות ) . רציתי לדעת האם ציפרמיל יכול להשפיע לטובה גם על אובססיה ל-שוקולד ? אפילו שאני אוכלת ארוחות מסודרות המכילות חלבון + פחמימות , למשל : אורז עם קוביות חזה עוף + פול ירוק (אני בישלתי ) , אני אמנם מגיעה לתחושת שובע , אבל אני ממש חייבת שוקולד מייד לאחר האוכל . עוגיות או עוגות לא עונות לי על הצורך בשוקולד . גם לא תמרים או מעט ריבה . שום דבר לא עוזר . רק שוקולד ! רק מזה אני משמינה , לא מהאוכל ! נא התייחסותך לנושא התרופתי ובכלל אשמח לעיצה בנושא . תודה !!
שלום טלי, התמכרות כלשהי , אינה התנהגות אובססיבית אלא ממש התמכרות. למעשה, אין היום הגדרה רפואית להתמכרות למזון, אלא רק לסמים ואלכוהול. ההתנהגות שלך אינה אובססיבית אלא נורמלית לחלוטין, כל עוד את מסוגלת לשלוט בכמויות. הצורך בשוקולד הינו מובן, אך השאלה היא כמה את אוכלת ממנו ביום. אם את מסתפקת בשורה, אז אין לך בעיה, אם את אוכלת חבילה שלמה, אז הבעיה שלך היא בשליטה על צריכת מזון, ולכך תרופה כמו ציפרמיל לא תעזור ורק תגרום לתופעות לוואי קשות.ההשמנה שלך נובעת מצריכה מוגברת של מזון בסך הכל ולא רק מהשוקולד. אם תגבילי את הכמות ותעסקי ביותר פעילות גופנית, לא תצטרכי ל"הגמל" משוקולד. בברכה, דנה
אודה לך על תשובות לשאלות שלמטה למה ירקות לא נחשבים במאזן הקלורי (להוציא ירקות עמילניים, הבנתי)- הרי יש ירקות שמכילים 30 ויותר קלוריות ל- 100 גרם... ואני אוכלת הרבה ירקות ליום כמה קלוריות יש במאה גרם במיה והאם במיה היא ירק עמילני? האם ירקות שנחתכו מאבדים את כל תכולת הויטמין סי שבהם אם לא נאכלים מייד (ומה נחשב מייד) או כשהם מבושלים? תודה
שלום, ירקות לרוב אינם נחשבים במאזן הקלורי כי רוב האנשים אינם צורכים ירקות בכמויות גדולות, לרוב לא יותר מ-1/2 ק"ג ליום, כלומר סה"כ 150 קק"ל ליממה במקרה, מעבר לכך לחלק מהירקות אנו משקיעים יותר אנרגיה בפירוקם ועיכולם מאשר מה שהם תורמים באמת.אם יש לי מטופל שצורך ירקות בכמויות גדולות מאלו, אני מחשיבה אותם, כמובן הכל תלוי בסך הקלוריות היומיות מומלצות. במיה נחשבת לירק שאינו עמילני ויש בה כ- 30 קק"ל ל- 100 גר'. בישול הורס כמעט לגמרי ויטמין C. מרגע החיתוך ועד להרס יכולות לעבור מס' שעות, קצב הירידה משתנה. בברכה, דנה
מהי שיטת הקלומטריה העקיפה? והאם היום מודדים לפי השיטה שבודקת צריכת אנרגיה לפי שיחלוף הגזים? או שמתמשים בשיטה של מים מסומנים(מים המכילים חמצן ומימן כבדים). ממני הסטודנט המיואש....
שלום, הערכה מדויקת של הוצאה קלורית דורשת שיטות ואמצעים מתקדמים בניהם קלורימטר אנושי , המודד את כמות החום הנפלטת מגוף בפרק זמן מסוים (שיטה המכונה קלורימטריה ישירה), או הערכת ההוצאה האנרגטית על ידי חישוב ייצור הפחמן הדו-חמצני בעזרת מים כפולי סימון רדיואקטיבי (DLW-Doubly Labeled Water). שיטות אלו הנן יקרות לרוב, ומסובכות, לכן אינן פרקטיות בשימוש הקליני הציבורי. שיטה מדויקת אחרת, שהיא נפוצה יותר ונוחה יותר לשימוש, היא שיטת הקלורימטריה העקיפה. שיטה זו מעריכה את ההוצאה האנרגטית על ידי מדידת כמות החמצן הנצרכת וכמות הפחמן הדו חמצני הנפלטת על ידי הגוף בפרק זמן נתון. בעזרת המכשירים שונים הקיימים היום, ניתן לבצע בדיקה זו בקלות ובעלות נמוכה יחסית. יתרון נוסף לשיטה הוא האפשרות למדוד גם את מנת הנשימה RQ ( CO2 שנפלט (מול) / O2 שנצרך (מול)RQ=), המשתנה בהתאם לסוג הדלק שהגוף צורך (RQ=1 עבור חמצון פחמימות, RQ=0.7 עבור חמצון שומנים, ן-RQ=0.85 עבור דיאטה מעורבת). בברכה, דנה
לא כלכך הבנתי בשיטת הקלורימטריה הישירה,אם לדוגמא אני מכניס 100 מ"ל של מים מסומנים,ואני מודד את כמות המים המסומנים אשר יוצאת דרך אתרי ההרחקה של הגוף,מה בעצם אני מחפש,כמויות עודפות של מימן וחמצן-מים כבדים,ומה בעצם זה אומר?ואיך אני בודק את צריכת האנרגייה לפי המדד הזה? ולא כלכך הבנתי את המשמעות של RQ.... הסטודנט המתוסכל...
מהי ההגדרה המקובלת למצב בריאות תקין בגילאים בין 40-70? אני עושה מחקר, [מהו הקשר בין אורח חיים , תזונה וכדומה בגיל ההתבגרות לבין מצב בריאותי בגילאים מתקדמים] ועליי להגדיר מצב בריאותי תקין או לחילופין לא תקין בגילאים מבוגרים.
שלום ליאת, איני מוסמכת להגדיר מצב בריאותי תקין, זאת עליך להפנות לרופא. באופן עקרוני מצב בריאותי תקין כולל שהאדם אינו סובל ממחלות כרוניות,אינו נוטל תרופות למחלות כרוניות, אינו סובל מעודף משקל, אינו מעשן, עוסק בפעילות גופנית ובעל בדיקות דם תקינות. בברכה, דנה
אילו מאכלים/משקאות מגבירים את קצב חילוף החומרים? (לא מעוניינת בכדורים שנדמה לי שבטווח הרחוק יגרמו דווקא נזק נוסף לקצב חילוף החומרים) אני מתעמלת הרבה וזה לא עוזר לירידה במישקל אין לי ספק שהעצירה במישקל נובעת מדיאטות לא מתונות אני ב- BMI 27
שלום, לדאבוני לא קיים מזון או משקה המזרז קצב חילוף חומרים. גם אין תרופות שעושות זאת בלי תופעות לוואי מסכנות חיים. גשי לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט מתאים וייעוץ אישי וכן הכוונה לפעילות גופנית שיכולה לעזור לך לרידה במשקל ועיצוב הגוף. בברכה, דנה
הבנת נכון - תזונה מתאימה עשויה לעזור באיזון. הדרך הטבעית ממליצה על מה שיותר מזונות טבעיים, מעולם הצומח. נכון גם שתרופות לא מרפאות את הבעיה, כי הן לא מטפלות בגורם לה, אלא רק בסימפטומים, ונכון שהן עלולות להזיק.
די כבר עם "התזונה הטבעית " המטופשת הזו . אפילו פיליס גלזר , הכוהנת הגדולה של המזון הצמחוני , חלתה בסרטן , מה שאומר שזה בעיקר עניין של גנטיקה ולא של מזון. עובדה שיש אנשים שאוכלים מהכל וגם אפילו מעשנים ומתים מאושרים ובריאים בגיל 80 .
לבני בן 24 מחלת קרון. המחלה בהפוגה כבר מס שנים והוא השמין נורא. בן השאר בגלל שאינו אוכל סיבים ואוכל אוכל שמן שהוא התרגל מאחר שכך הומלץ בזמן ההתקף. החשש לשנות את התזונה בגלל שמרגיש טוב. מה כדאי?
שלום רבקה, ההמלצה הטובה ביותר במקרה זה היא לגשת לדיאטנית שטיפלה בו בעבר או לדיאטנית מומחית בתחום ולקבל ייעוץ נוסף, נכון למצב הנוכחי. כמו כן לשקול להוסיף פעילות גופנית.איני יוכלה לומר לך שלהיות שמן זה דבר בריא, אך במקרה של בנך, עודף משקל קל יכול רק להואיל לו במקרה של התקף נוסף של המחלה, הואיל ובהתקף ישנה ירידה משמעותית במשקל. בכל מקרה, פנו לייעוץ אישי. בברכה, דנה
איך מזהים מחלת קרון
אם מישהו מכיר הומופט באיזור המרכז שיתן מספר טלפון למחלת קרון ! תודה.
הי, בתי בת שנתיים ן- 10 חודשים. עד לפני כחודש וחצי הכל היה נהדר. ואז היא חלתה במחלה של 10 ימי חום נמוך והפסיקה לאכול. היא ממש כמעט צמה לחלוטין במהלך היום. אוכלת בוקר וערב את המטרנה ולא מסיימת את הבקבוק. מעט מאוד מים ואולי כף אחת ממה שישי בצהריים. גם בגן אותו דבר. בספירת דם שנעשתה יש לה המוגלובין נמוך 10.7. מה עושים? אפילו ממתקים לא בדיוק מעניינים אותה? תעזרו לי בבקשה, גם נסיונות להאכיל בצורות שונות לא עוזרים. תודה רבה, איריס
איריס שלום! פני לדיאטנית ילדים לטיפול. אין אפשרות לייעץ בצורה כזו. בברכה, נועה
שלום רב אני סובלת מפטריה וגינלית אחת לחצי שנה. הבנתי שתזונה שאינה נכונה עשויה להשפיע. האם יש סוגי מזון שעשויים לעזור לי למנוע את ההישנות של התופעה? בתקופה זו אני מקבלת טיפול תרופתי של 10 נרות וגינליים (אנטיביוטיים-טרמיצין) וגם כדורים דרך הפה - פלוקנול (לאחר שטיפול קודם לא עזר לי). האם ישנם מוצרי מזון או תוספי מזון שעשויים לעזור לטיפול התרופתי להצליח? יש לציין כי אני נוטלת תוסף מזון בשם פרוביוטיק פמינה אך בינתיים איני רואה תוצאות. תודה רבה וחג שמח
שלום תמי, לרוב התזונה האלטרנטיבית מתייחסת לקנדידה כפטריה שניתן לטפל בה, ולו באופן חלקי ע"י תזונה דלת פחמימות וסוכר פשוט והעשרת התפריט בחיידקים פרוביוטיים. אין מחקרים ראויים בנושא, הכל בתאוריה בלבד.מעבר לכך, לא ידוע לי בנושא. בברכה, דנה
יש לי בעייה שאיני יודעת כיצד ואם אפשר לטפל בה. בחצי שנה האחרונה אני אוכלת 300-500 קלוריות ביום ומתעמלת 5 פעמים בשבוע (ספין/מדרגה) ועדיין לא מרזה. עד לפני חצי שנה אכלתי 500-700 קלוריות ליום. שתי דיאטניות שונות יעצו לאכול יותר על מנת 'לנער ולהעיר' את חילוף החומרים שלי. כל אחת נתנה לי תפריט של כ 1000 קלוריות, אחד מבוסס חלבונים והשני מבוסס פחמימות, (לפני שנה ולפני 3 שנים) ובשני המקרים השמנתי (כמובן המשכתי בפעילות הגופנית). עשיתי בדיקת בלוטת תריס, קורטיזול רוק ושתן, שחלה פוליציסטית ולמעט חריגות קלות התוצאות היו נורמליות. אני שומרת באדיקות על צריכת הקלוריות ומתעמלת קבוע, ועדיין משמינה. נראה כאילו הגוף שלי מתרגל לכל צריכת קלוריות, ואז מתחיל להשמין. איני יודעת מה לעשות. זה דיי סיוט לחיות ככה, ובנוסף בשנה הבאה אני מתכננת להיכנס להריון ולא יודעת מה לעשות. אני לא רוצה להשמין אבל לא רוצה להזיק לעובר, ומה בדבר הנקה?. האם תפריט של 800-1000 קלוריות מספיק לאישה הרה/מניקה? האם יש משהו שניתן לעשות לטיפול במצב? תודה מראש על כל עזרה/עצה. ימית
שלום ימית, צר לי לאכזבך, אך הנזק שעשית לעצמך הוא בלתי הפיך, וגופך התרגל לחיות על מעט קלוריות, וכל עוד תאכלי יותר מכך, את תעלי במשקל. השאלה כמובן כמה תעלי, והאם המחיר הוא עודף משקל קל לעומת סיכון בריאותך ובריאות עוברךבעתיד. אם אינך סובלת מחסרים תזונתיים עכשיו את תסבלי מהם בעתיד. ללא ספק יהיו לך חסרים בברזל, ויטמינים כגון ויטמין B12 וכמובן חסר בסידן, שמעלה את סיכוייך בעשרות מונים לסבול מאוסטאופרוזיס בשנים הקרובות. יש בידיך שתי אפשרויות , לגשת לדיאטנית להתחיל דיאטה מבוקרת, נורמלית יותר, ולקחת בחשבון עליה במשקל ולהתייעץ עם מומחה להפרעות אכילה בנוגע לדימוי הגוף, או להשאר במצבך הנוכחי, להרעיב את עצמך ואת גופך ולגרום רק לנזקים בהווה ובעתיד. בברכה, דנה
כלומר ממצב של 300-500 קלוריות ביום אין דרך חזרה? אם אני אוכל 700-800 אני אשמין? העניין הוא שלפני 7 שנים הלכתי לאולגה רז והיא נתנה לי את דיאטת הלחם. בהתחלה ירדתי במשקל אולם לאחר תקופה, מבלי ששיניתי את הרגלי האכילה/כושר התחלתי להשמין. זה מה שקרה פחות או יותר מאז התיכון (אני בת 30). זה לא שהתחלתי את חיי בצריכה מועטה של קלוריות או רציתי להגיע למצב הזה, כל צריכה של קלוריות שהקצבתי הסתיימה בסופו של דבר בזה שהגוף שלי התרגל אליה והתחיל להשמין. ומה בדבר הריון/הנקה - בהתחשב בזה שהמצב לא הפיך, כמה קלוריות מומלץ לצרוך בהריון/לידה במצב כזה? עוד שאלה קטנה - אם הגוף שלי צורך 300-500 קלוריות, כמה קלוריות נצרכות ב45 דקות של פעילות גופנית (ספין/מדרגה)? המד דופק מראה 500-600 וברור לי שזה לא נכון, יש לך אולי מושג כמה קלוריות אני שורפת באמת?
בבעיית רפלוקס האם ניתן לאכול : 2 כפיות קקאו ליום, מיץ ענבים , תה ירוק, יוגורט, רימונים וגויבות? בן 60 רזה מאוד. בתודה
שלום שאול, מזונות המכילים הרבה שומן וקפאין אינם מומלצים, לכן תה ירוק וקקאו הינם פחות מומלצים למצבי רפלוקס, הואיל ומגבירים הפרשת חומצה בקיבה.לגבי שאר המזונות, לא צריכה להיות בעיה, או אין הנחיה להמנע מהם. בברכה, דנה
דנה תודה על התשובה. 1. במידה ואני צורך כפית אחת של קקאו ליום ושקית אחת של תה ירוק זה עלול לגרום נזק מבחינת הרפלוקס? 2. אני סברתי שגם מזונות חומציים צריך להמנע: ולכן שאלתי על הרימון קייבי והגויבות שיש בהם הרבה ויטמין .C-- אפשר להשתמש בהם חופשי? בתודה
שלום , מה הסיבה לתחושת צורך באכילת מתוק במיוחד אחרי ארוחה כבדה ואיך ניתן להימנע מכך ?
שלום לילי, יכולות להיות מספר סיבות, האחת, לרוב, הרגל מגונה שאנו סוחבים מהילדות, בו ההורים העניקו לנו פרס "מתוק" על כך שסיימנו את הארוחה, כומר את האוכל הרגיל, ואז נשארנו עם הרגל והתנייה. הסיבה השניה, היא, אצל חלק מהאנשים, עליה ברמות אינסולין לרמות גבוהות מדי, המעלות בסופו של דבר את הצורך במזון ממותק. אין ממש דרך להמנע, אלא מאשר פשוט להתנהג כאדם בעל שליטה על צרכיו ולהתרגל לא לאכול משהו מתוק, פשוט לוותר. אם זה לא עוזר, אז פשוט לוותר על פחמימות בארוחה זו ולאכול רק מנה חלבונית (בשר או דג ) בתוספת הרבה ירקות טריים, מאודים ו/או מבושלים. תראי שההרגשה תהיה מצויינת, תרגישי שבעה לאורך זמן והצורך במתוק ירד באופן משמעותי. בברכה, דנה
שלום, קראתי כתבה עם המלצות של דיאטנית לגבי דיאטה של אחרי החג והיא אמרה שם לא לאכול פירות. רציתי לדעת למה? זה הרי אמור להיות בריא... http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4322
הגבלת פחממות. חחחחחחחח. לשאלה,פירות מכילים פחממות ולכן הם לא בריאים.
(דיאטת הלחם) והיום משנה את הגישה לאט כדי לא לעשות שינוי חד מדי.
דונה שלום! כתוב בפירוש שניתן לאכול פירות, מדובר בסה"כ על הגבלת הכמות היומית. עם כל יתרונותיהם הבריאותיים, עדיין מדובר בכמות קלורית משמעותית (ביחס לירקות, למשל) וכן אינדקס גליצמי יחסית גבוה שאינו תורם לתחושת שובע. בברכה, נועה
כמו : תפוח אדמה , פסטה , לחם , אורז ודגנים אחרים ?
האם פרוביוטקה ופרהביוטיקה אותו דבר?
נועה שלום! התשובה היא לא. פרוביוטיקה הינם אותם חיידקים ידידותיים המתיישבים במעי הגס. פרהביוטיקה הינם חומרי מזון לאותם חיידקים - סיבים תזונתיים, אוליגוסכרידים וכדומה. בברכה, נועה
מה ההבדל בין שמן קנולה , תירס וסויה??? למה תמיד ממליצים על שמן קנולה?
דקלה שלום! ההבדל המשמעותי הין סוגי השמן השונים הוא הרכב חומצות השומן המצוי בהם. בקנולה עיקר חומצות השומן הן חד בלתי רוויות, אלו מומלצות (כמו בשמן זית). בתירס ובסויה יש בעיקר רב בלתי רויות. מתוך אותן חומצות שומן רב בלתי רוויות, הסוג המומלץ הוא חומצת שומן לינולנית (אומגה 3). בקנולה כמות יפה מחומצת שומן זו. שמני תירס וסויה מכילים הרבה פחות ח' לינולנית והרבה יותר ח' לינולאית (אומגה 6). אני מביאה ציטוט ממאמר של ד"ר גילה רוזן בנושא: "בניגוד לנושאים הקודמים, הנושא של השפעת השומן על התחלואה בסרטן עדיין שנוי במחלוקת. לדעתי, הסיבה המרכזית לכך נעוצה בעובדה, שהמחקרים התמקדו עד לאחרונה בכמות השומן בתפריט, במקום בסוג השומן שהוא כנראה נקודת המפתח. שמן סויה, חריע, תירס וחמניות מחקרים חדשים אשר בדקו קשר בין סוגי שומנים לסרטן השד, הראו כי לשומן רב-בלתי-רווי מסוג אומגה 6, המצוי בשמנים צמחיים כגון שמן סויה, חריע, תירס וחמניות, יש השפעה חזקה על הגברת הסיכון לתחלואה בסרטן שד. מקרל, סלמון שמן קנולה ופשתן למרות שחסרות עדיין עדויות מחקריות ישירות, ידוע כי שומנים מסוג אומגה 3 (המצויים בדגים מהים הצפוני כמו מקרל וסלמון, או בשמן קנולה ופשתן), משפרים את תגובת המערכת החיסונית, ומצמצמים את תופעת ההיפראינסולינמיה, שהוזכרה מוקדם יותר. ההמלצות חשוב לציין כי אין עדיין המלצות גורפות בנושא. ההמלצה המקובלת כיום תומכת בהפחתה יחסית של שמנים מסוג אומגה 6 בתפריט והגברת השימוש בשמנים מסוג אומגה 3. ההמלצה בעד הקטנת סך השומן בתפריט עדיין תקפה, אם כי אין לכך עדין סימוכין מדעיים לגבי כל סוגי הסרטן." בברכה, נועה
בתי בת ה-8 מאוד אוהבת גלידות, בייחוד גלידה בטעם קפה וגלידה בטעם פיסטוק. בד"כ יוצא לה לאכול פעם בשבוע. אני מעוניינת לדעת כמה קלוריות יש בכדור גלידה של שני הטעמים הנ"ל. תודה מראש, ליאור
שלום ליאור, בכדור גלידה ממוצע יש כ- 80-100 קק"ל(תלוי הגודל ). הסוג פחות משנה. בברכה, דנה
היי נועה , שאלתי תשמע אולי קצת מוזרה אך אשאל בכל זאת , החישוב הקלורי , ביצירת מאזן חיובי או שלילי האם הוא מחושב לאותו יום? כלומר בסוף היום המוח מחשב אם יש עודף אז עולים קילו אם יש חוסר אז יורדים ? פשוט לא ברור לי ממש התהליך הזה .. אשמח גם להמלצות קריאה תודה רבה . טלי
שלום טלי, התהליך מורכב מזה, לא מדובר בערך יומי בלבד, אלא בערך מצטבר לאורך זמן, וזה לא בדיוק המוח, אלא מערך שלם של הורמונים וחלבונים. אדם לא משמין מזה שאכל יותר ביום אחד, אלא שלאורך זמן צריך סה"כ יותר אנרגיה ממה שהוציא באותו פרק זמן. עד היום מנגנון ההשמנה אינו ברור עד תום, וכל הזמן מתגלות תגליות חדשות בנושא. חומר קריאה תוכלי למצוא בכל אתר באינטרנט הנוגע לתזונה. בברכה, דנה
אם מישהו מכיר הומופט באיזור המרכז שיתן מספר טלפון למחלת קרון ! תודה.
שוב שלום לך דנה, ותודה על מהירות התשובות.. אז בממוצע כמה מכיל ארטישוק בינוני קלוריות? (אני פשוט לא יודעת לחשב מאחר וארטישוק מכיל עלים, וקשה לחשב ארטישוק לפי כוס) ועוד שאלה האם אפשר לצרוך ארטישוק חופשי? הרי הוא ירק!! תודה לך וחג שמח
שלום נגה, ארטישוק ממוצע יכיל כ- 50 קק"ל, הוא נחשב לירק, וניתן לאכול ממנו יותר בחופשיות לעומת מזונות אחרים. בברכה, דנה
שוב שלום לך דנה, ברצוני לשאול אותך על המצות - מדוע הן כל כך משמינות??? הן נראות כל כך דקות, ולא משביעות בכלל, כל כך תמים ... מה גורם להם להיות כל כך מפוצצות בקלוריות??? ושוב תודה נגה
שלום נגה, מצות אמנם דקות אך בפועל מכילות יותר קמח ולכן מכילות יותר קלוריות מרפוסת לחם ממוצעת. המצות אינן משמינות, תלוי כמה אוכלים מהן. בברכה, דנה
שלום וצהריים טובים לך,, ברצוני לשאול אותך לגבי ארטישוק עלים, אומרים שירקות אפשר חופשי לאכול חוץ מאבוקדו ועוד כמה דברים. אני רוצה לשאול אותך מה קורה לגבי ארטישוק הוא הרי ירק!\ כמה קלוריות מכיל ארטישוק בגודל ממצוע? האם הוא מכיל ויטמינים? ואחרי בישול , הויטמינים נשארים? סליחה על הצפת השאלות, אבל מודה לך מאוד וברכת חג שמח..
שלום נגה, ב- 100 גר' ארטישוק מבושל (בערך כוס) יש כ- 50 קק"ל, 3 גר' חלבון, 10 גר' פחמימות, 15 מ"ג ויטמין C ו- 5 גר' סיבים תזונתיים. הארטישוק אינו עשיר בויטמינים, פרט לויטמין C, שרובו נהרס בבישול ממושך. בברכה, דנה
אני סובל קצת מבעית זיכרון. לאחרונה קראתי שמחקר שנערך לא מזמן גילה כי חומצות השומן אומגה 6 (Arachidonic acid ) ו- אומגה 3 (Docosa Acid) משפרות את הזיכרון. למיטב ידיעתי, חומצות כאלה מצויות בדגים. האם יש עוד מאכלים שמכילים אותן ? בתודה מראש
שלום משה, המחקרים אינם חד משמעיים, ןלא רצוי להגזים במינונים של שניהם. המקור הטוב ביותר לחומצת שומן אומגה 3 היוא מדגי ים ופירות ים. אומגה 6 ניתן להשיג ממרבית המזונות. בברכה, דנה
האם קינואה , בורגול , דוחן כשרים לפסח למה תירס כשר לפסח הרי הוא סוג של דגן לא?
שלום גילה, איני מומחית בדיני כשרות ולכן אצטט תשובה של רב : עקרונית - 'כשר לפסח' כל מזון המיצר מחומרים, שאף לא אחד מהם מחמשת מיני דגן [חיטה, שעורה, שיפון, שבולת שועל (קואקר), כוסמין]. אם אחד ממרכיבי המזון עשוי מאחד הדגנים, כשרות המזון לפסח מותנית בכך שמתחילת יצור המזון לסופו לא חלפו פחות מ18 דקות, משום שבשיעור זמן כזה הדגן עלול להחמיץ. -זה תמצית קיצור דיני חמץ. למעשה - מאחר ורוב מזוננו היום מעובד וקנוי, אי אפשר לצרוך מזון בפסח, מכל סוג שהוא, כל עוד אין עליו אישור כשרות לפסח של גוף כשרות מוסמך כלשהו. אורז, תירס -כשר לפסח. (אשכנזים לעיתים לא נוהגים לאכול תירס)י דגנים - הם חמץ גמור. [דגנים בהגדרתם ההלכתית ולא הבוטנית, היינו חמשת מיני דגן שמניתי לעיל] סולת, קוסקוס - עשויה מחיטה שבאה במגע עם מים, ולכן חמץ גמור. קינואה אינה נחשבת לדגן אמיתי ואינה שייכת למשפחת הדגניים,אך הרב לא ציין ספציפית לגבי קינואה. דוחן הוא דגן, לכן אם יש לך ספק, המנעי ממנו בפסח. בורגול עשוי מחיטה, ולכן אינו כשר. פסח כשר ושמח
אני בן 30, בעל רמת סוכר נמוכה קבועה וגם מתקשה בלעיסה ובבליעה עקב מספר בעיות רפואיות נוספות. לארוחות הגדולות אוכל ערבוב של שמנת ופירה (לפעמים בתוספת ביצה) או ערבוב של פירה וירקות ממרק . בן הארוחות מנשנש במבה-בשביל לשמור על רמת הסוכר וגם היות שהבמבה קלה ללעיסה . (בארוחת 5 במבה עם שמנת ,בעבר אכלתי קורנפלקס אבל הרגשתי קושי איתו) מבקש למצוא אלטרנטיבות נוספות לתזונה בהתאם למצבי, ביחוד מעוניין למצוא תחליף לבמבה. תודה רבה מראש.
שלום דן, קשה לי לתת המלצה, שכן איני מכירה את כל מגבלותיך מבחינת לעיסה וכן איני מכירה את טעמך. אם יש לך בעית לעיסה, כל מזון מרוסק ורך יהיה פתרון,כגון גלידות, מילקשייק, ביצים רכות, גבינות ומעדנים, רסקי פרי, בלנדר בשרי+פירה וירקות מרוסקים, יש עוגיות רכות שנועדו תינוקות, דייסות למיניהן ועוד. עליך לפנות לדיאטנית יקלינית להרכבת תפריט שכן התזונה שלך דלה מאוד ועלולה לחשוף אותך לחסרים תזונתים. בברכה, דנה
משהו מאוד לא מסתדר לי לפי מה שראיתי במחשבוני קלוריות ובטבלאות כאשר אני הולך כ - 30 דקות אני שורף במקרה הטוב כ- 80 - 100 קלוריות לעומת זאת כאשר הייתי על מכשיר אליפטיקל (קרוס) אחרי 20 דקות הוא הראה לי ששרפתי כבר 200 קלוריות האם זה הגיוני?? משהו כאן לא נראה לי בסדר באחד מן המספרים (האם ריצה קלה / הליכה הן פעילויות ששורפות כל כך מעט יחסית למכשיר אליפטיקל שפחות או יותר מבצעים בו את אותן התנועות אני חושב) אנא עיזרו לי להבין איך זה יתכן ??
שלום רוני, הטבלאות נותנות ממוצע של מספר רב של בדיקות שנעשו בבני אדם. המכשיר בודק באופן ספציפי את האדם על המכשיר, בתנאי כמובן שאתה מכניס נתונים כמו משקל, גובה ודופק. אם תנאי אלו לא נכנסים למכשיר, המדידה אינה שווה כלום. כמו כן, לא הייתי מסתמכת על המכשירים, לרוב הם עושים הערכת יתר ויכולים לסטות בעשרות אחוזים. בברכה, דנה
הנותנים למכשיר היו פחות או יותר בסדר אבל מה שכן לא מדדי דופק איתו (אחת לכמה זמן הייתי מניח ידיים על המגעים אבל לשניה או שתיים) - זה לא ניראה שביכלל משפיע על קצב שינוי תצוגת הקלוריות האם זה אומר שפשוט המדד הזה הוא ביכלל לא נכון?? או שזה כן הגיוני שבמכשיר שורפים יחסית הרבה יותר קלוריות מבהליכה?? האם יתכנו כאלו הבדלים במספרים (שריפת קלוריות גבוהה פי 2 באפילו פחות זמן??)
אשמח לדעת אחת ולתמיד כמה כפות גבינה לבנה (חצי אחוז) שוות ל-100 ג'? חג שמח ותודה
שלום גליה, מדובר בכ- 6-7 כפות שטוחות. בברכה, דנה
לאחרונה התחלתי לבצע הליכות של 45 דקות בממוצע .לפעמים זה הולך לי קל ואני אפילו לא מרגיש רת ההליכה ולפעמים קשה .אני יודע שכל זה תלוי בסוג האוכל שאני אוכל לפני . רציתי לדעת אלו מזונות לאכול בבוקר כשאני צועד ואלו מזונות אחר הצהריים שאני צועד תודה
שלום, אין מזון מיוחד, רצויי לצרוך כשעה לפני ההלכיה, לא משנה השעה, פחמימות זמינות כגון קורנפקס, חטיף אנרגיה, כריך עם ריבה או דבש, בכדי שתוכל לעבור את ההליכה עם מקסימום אנרגיה.רצוי לא לאכול בסמיכות מיידית להליכה. בברכה, דנה
יש לי שתי שאלות: 1. האם שיבולת שועל סופגת את הסידן ובכך מפחיתה את ספיגתו בגוף? 2. אומגה 3 מורידה את גורמי הקרישה בדם, האם זה לא מסוכן לצי שנוטל אספירין, זה לא עלול ליצור דילול יתר של הדם? תודה מיקה
שלום מיקה, סיבים תזונתיים וחומרים בצמחים מורידים יעילות ספיגת הסידן, אך לא לגמרי, ועדיין ניתן לצורכם יחד. תוספי אומגה 3 מכילים הרבה מאוד ויטמין K שקשור למנגנון הקרישה, אך מפריע רק במקרים בהם נוטלים קומדין ולא אספירין, לכן אין חשש מדימום. בברכה, דנה
שלום, יש לי מספר שאלות ואודה מאוד לתשובות...- אני מתעניינת בלימודי תזונה אבל לא ממש יודעת מה ההבדל בין דיאטנית קלינית (מלימודי מדעי התזונה באוניברסיטה העברית ) לבין נתורופטית (שניתן ללמוד בהרבה מכללות...)? מה ההבדל בהתמחות? מה ההבדל באפשרויות התעסוקה? בעבודה עצמה? האם דיאטנית קלינית מרכיבה תפריטים וסופרת קלוריות ומה בעצם עושה נתורופטית? היכן יכולים לעבוד מי שסיימו כל אחד מהמסלולים הנ"ל? מה השכר הממוצע (למתחילים...)? והאם יש הבדלי שכר בין התחומים? האם בשני התחומים ניתן לעבוד בקופות ובתי חולים? אני באמת לא יודעת מה מהם (אם בכלל...) ללמוד, בהתאם לאפשרויות התעסוקה... חשובות לי מאוד תגובות... תודה...
שלום טלי, דיאטנית קלינית לומדת תואר אקדמי במשך 3 שנים ועוד שנת התמחות בבית החולים ובקהילה. היא עוסקת בטיפול מניעתי, כלומר טיפול באנשים בריאים והעברת מסרים בירואתיים וטיפול בחולים בבית החולים ובקהילה. דיאטנית קלינית יכולה לעבוד בכל מוסד,כולל מפעלי מזון, חברות תרופות ועוד. ההכשרה הינה קלינית, ומקבלים אישור ממשרד הבריאות. אין משכורת ממוצעת, השמיים הם הגבול, וכל אחת מרוויחה לפי כמות העבודה ויכולותיה וכישוריה. את התואר ניתן ללמוד ברחובות ובתל-חי. איני יכולה לענות לגבי נטורופתית, אך את יכולה להיות נטורופתית גם בלי ללמוד, אין לכך כל הסמכה מקצועית או הכשרה מעשית, ואינה מוסמכת לטפל באנשים חולים ו/או בריאים, ולא נמצאת תחת אישור משרד הבריאות. לשאלות נוספות, פני למחלקה לתזונה במשרד הבריאות. בברכה, דנה
שלום, קראתי לאחרונה מספר כתבות העוסקות בחשיבות שתיית מיץ גזר ומיץ סלק בבוקר על קיבה ריקה (חצי כוס מכל ירק). אני מבינה את החשיבות מבחינת הויטמינים ומערכת העיכול. אך ירקות אלו עשירים בסוכר והמדד הגליקמי שלהם גבוה. במידה ואשתה 3 פעמים בשבוע בבוקר, משקה המורכב מ-3 גזרים וסלק אחד האם לאורך זמן תתכן עלייה במשקל? האם באותם ימים שאשתה עלי להפחית בקלוריות ובפחמימות ע"מ לאזן ? לשאלתי השנייה, כשכתוב משקה על בסיס סלרי, הכוונה לחליטה? (השריית העלים של הסלרי במים רותחים ואח"כ שתיית המים?) תודה וחג שמח!
שלום נועה, עליך להתייחס למיץ שציינת כאל מיץ פירות ולא ירקות, שכן כמות הפחמימות בו גבוהה למדי. איני יכולה לומר אם תעלי במשקל, הכל תלוי בכמה קלוריות את צורכת ביום בממוצע,ואם שתיית מיץ זה תעלה את הכמות הקלורית. לגבי שאלתך על הסלרי, איני יכולה לענות מה היתה כוונת היצרן, אם מדובר בחליטה או בסחיטה של הירק עצמו. בכל מקרה, אין לכך משמעות קלורית עצומה, שכן סלרי הינו דל בקלוריות. בברכה, דנה
דנה, תודה על תשובתך. בהנחה שמיץ המורכב מ-4 גזרים תפוז ולימון - באותו יום צריך "להזהר" עם פחמימות וסוכרים שהרי ניצלתי לא מעט במשקה זה. לכך הכוונה? קראתי שבריא לשתות מיץ סלרי. במיץ סלרי התכוונתי להכנה עצמית ביתית. כשכתוב שבריא לשתות מיץ סלרי, שאלתי כיצד ניתן להכין אותו. האם לחלוט את העלים במים רותחים ואז לשתות - זה נקרא מיץ סלרי?
כמה קלוריות יש בעוגיית בצק הזאת של פסח? נראלי שקוראים לזה עוגיית יין?...
שלום חיה, בהערכה גסה כ-80-100 קק"ל, אם מדובר בעוגיה גדולה, ובקטנות זה 50-60 קק"ל. בברכה, דנה
אמי בת 85 עברה ניתוח עקב סתימת מיעיים לפני שנתיים. לאחר הניתוח נשאר לה 1.5 מ' מעי בלבד. (מעי דק) היא שוקלת כ-40 קילו שותה פעם ביום נוטרן ואוכלת ושותה כאופן עצמאי אבל ממש לא מספיק. לפני שנה לקראת סיום הפסח סבלה מכאבי בטן חזקים ובסוף נעשה לה חוקן. היא אשה דתיה ולכן גם לא לוקחת את הנוטרן בפסח. גם לחמניות מיוחדות לפסח היא לא תאכל . היא לא תאמין שזה כשר. שאלתי היא האם היא יכולה לאכול מצה או חצי מצה ליום ??? או אם בכלל. בתודה מראש
שלום רחל, מומלץ מאוד להמנע ממצות במצב זה. תזונתך של אימך מאוד מוגבלת, ועליה להבין שאין מקום לכשרות במצבה הנוכחי, עליה להמשיך עם הנוטרן. אפשר לנסות מוצרים מקמח תפוחי אדמה. בכל מקרה, יש להתייעץ עם הדיאטנית לפני כן, כמו כן ישנם מוצרים שונים מנוטרן שכשרים לפסח. פנו לדיאטנית המטפלת. בברכה, דנה
אם איזה סוג שמן רצוי לטגן/לאדות?
שלום נעמה, הכי מומלץ שמן קנולה. בברכה, דנה
ידוע לי ששמן קנולה מגיע לרתיחה מאוד מהר ודבר זה מוליך לחימצון, לא כך? (מאשר שמן סויה...)
האם את יודעת היכן ניתן להשיג את אחד מהממתיקים הללו? נדמה לי שאת ה"ספלנדה" לא ניתן בכלל להשיג בארץ.
שלום נעמה, סוכרה דיאט ניתן להשיג בכל סופר גדול במדפי הבריאות והדיאט. לגבי ספלנדה, אין לי מידע, אך הוא אותו דבר כמו סוכרה דיאט, הוא מכיל סוכרלוז. בברכה, דנה
לחבר מנהלות הפורום. בתור סטודנט לתזונה טבעית רציתי לדעת מהו ההבדל בין תזונה טבעית לתזונה קלינית. מדוע אין התזונה הקלינית מתייחסת לממצאים של התזונה הטבעית? בברכת חג שמח.
שלום, התזונה הקלינית בהחלט מתייחסת לתזונה טבעית, במידה ויש לה סימוכין מדעיים. ההבדל הנוסף הוא שדיאטנית קלינית מקבלת הכשרה מדעית ואקדמית להבדיל מתזונה טבעית או אלטרנטיבית.איני רואה בתזונה אלטרניבית כאופציה נפרדת, אלא בנוסף לתזונה הקונבנציונאלית. בברכה, דנה
כמי שמיישמת את כללי התזונה הטבעית כבר כמה שנים, אני לא רואה בתזונה הטבעית תזונה שמשלימה את התזונה הרגילה, אלא תזונה בריאה ונפלאה שעומדת בזכות עצמה. הרגילה מסתמכת על מחקרים מדעיים, בעוד שלדרך הטבעית אין קשר למדע, ולפיה אי אפשר לכלול את האדם במסגרת "מדעית". רצוי לקחת-בחשבון שחלק די גדול מהמחקרים המדעיים בנושאי בריאות, תזונה ובעיקר תוספי-מזון, יזום וממומן על-ידי גופים אינטרסנטיים. אגב, שאלתי לא-מזמן סטודנטית לרפואה (שנה אחרונה) אם הם לומדים גם תזונה, והיא אמרה - מה פתאום? יש לנו מספיק מה ללמוד... אם תרצה, אוכל להמליץ על ספר מעולה בנושא אותו אתה לומד.
שלום סליחה על הבורות אבל רציתי לדעת האם שומשום ומכאן טחינה כשרים לפסח?? האם סולת -- דיסת סולת כשר לפסח?? ומה זה בעצם סולת?? תודה
שלום דני, סולת אינה כשרה לפסח, היא עשויה מחיטה. כל הזרעים למיניהם, שומשום, שקדים, אגוזים ובוטנים הינם כשרים לפסח. ישנן עדות מסויימות ולהן חוקים שונים, חלק אוכלות הכל וחלק נמנעות, אך באופו עקרוני, זרעים הינם כשרים לפסח. בברכה, דנה
האם יש הבדל קלורי משעותי בין סובין חטה לפתיתי שיבולת שועל? והאם פתיתי שיבולת שועל יכול לבוא כתחליף לסובין חיטה במתכון ללחם קל?
שלום מיאל, אין הבדל משמעותי בין השניים ואת יכולה להחליף ביניהם. בברכה, דנה
הבנתי שתרופה זו מפרקת את השומנים בגוף והם יוצאים מחוץ לגוף. האם לאחר אכילת פיצוחים הגוף מפרק את השומן שבפיצוחים ו"כאילו " לא אכלתי כלום?
שלום אורלי, קסניקל הינה תרופה המעכבת אנזים במערכת העיכול , ועל ידי כך מוריד ספיגה של שומן במערכת העיכול.לכן כאשר אוכלים מזון שומני ולוקחים את התרופה השומן נספג 30% פחות בעזרת תרופה זו. הבעיה, שככל שאוכלים יותר שומן, כך יש יותר שלשולים, בשל שומן שלא נספג , לכן תרופה זו יעילה רק אם שומרים על דיאטה דלת שומן, ואם תאכלי הרבה פיצוחים בשילוב עם התרופה, 60% משומן ייספג לגוף, ואת רוב הזמן תבלי בשירותים. בברכה, דנה
ערב טוב ! אני אוהב לאכול מאוחר בלילה. האם אכילה בשעה מאוחרת יכולה לעכב את הדייאטה או שמה שקובע זה אך ורק כמות הקלוריות אותן צורכים מהבוקר ועד שהולכים לישון ללא קשר לזמני הארוחות ? אודה על תשובתכם. גדי.
שלום גדי, מערכת העיכול ושאר המערכות פועלות יותר באיטיות בשעות הלילה ובשינה, ולכן מומלץ לאכול ארוחה אחרונה כשעתיים לפני השינה, לפעילות מטבולית יעילה יותר.השעה ב אתה הולך לישון, אינה רלוונטית. בברכה, דנה