פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
16/04/2014 | 13:07 | מאת: מיה

היי, רציתי לדעת האם ישנם דרכים להעלות את משקל הגוף ב2 קילו למספר ימים ואז שהם ירדו בחזרה?

שלום מיה, בעיקר בעזרת שתית הרבה נוזלים, או אכילה מאוד מופרזת, אך זה מאוד קשה ולא סביר. בברכה,דנה

17/04/2014 | 13:22 | מאת: מיה

תודה רבה. חשוב לי ממש לדעת אם יש דרכים להעלות במשקל ליום אחד כי אני שוקלת 48 ואם אני ישקול בצו ראשון פחות מ50 ירד לי הפרופיל... אין שיטות מסויימות להעלות במשקל למעט זמן כמו לאכול מאכלים מסויימים

16/04/2014 | 10:51 | מאת: אילן

שלום, איזה סוג לחם רצוי לאכול למי שיש חומציות יתר בדם (יוריק אסיד 8) כוסמין? חיטה מלאה? טרום נבוטה?... בברכה אילן

16/04/2014 | 17:01 | מאת:

שלום אילן, יש הרבה שינויים תזונתיים הקודמים לדגנים מלאים כאשר חומצה אורית גבוהה בדם. ההשפעה של דגנים מלאים הינה יחסית מזערית לעומת שאר המזונות, וכמובן כל נושא הירידה במשקל והגבלת אלכוהול. בברכה,דנה

17/04/2014 | 13:39 | מאת: אילן

שלום, ידוע לי על כל השינויים התזונתיים שאני צריך לעשות. אך כיוון שעיקר הארוחות שלי זה סנדוויצים חשוב לי לדעת איזה סוג לחם הוא הכי בסיסי והכי פחות חומצי... האם לחם כוסמין הוא הכי מתאים לי? אילן

16/04/2014 | 00:30 | מאת: תמר

שלום רב, שמעתי שלא ממולץ לאכול קשיו לא קלוי כי הוא מכיל רעלנים המזיקים לגוף וכי תהליך הקליה מנטרלם - האמנם? ושאלה נוספת: נאמר לי כי אגוזים מפתחים רעלנים אם לא אוכלים אותם מיד כשפותחים את האירזה - האמנם? תודה

16/04/2014 | 17:02 | מאת:

שלום תמר, לגבי קשיו- אין לי מידע בנושא. לגבי אגוזים- אני מניחה שמתכוונים לפטריות עובש שמתפתחות, לא מעבר לכך. לכן רצוי לשמור בקירור. בברכה,דנה

שלום, לא. בברכה,דנה

14/04/2014 | 13:48 | מאת: jf

שלום, בטעות אכלתי ערמונים עם עובש. לא שמתי לב ואכלתי משהו כמו ערמון או חתיכה ממנו. עד כמה זה מסוכן ?

14/04/2014 | 14:16 | מאת:

שלום, לא מסוכן בכלל. בברכה,דנה

13/04/2014 | 10:08 | מאת: פנינה

האם כבד עוף נחשב מבחינתך לבשר מזין ומומלץ? כמה קק"ל בערך יש ב- 100 גרם כבד עוף, והאם הוא עתיר קלוריות לעומת חלקי עוף אחרים, כחזה וכרעיים?

13/04/2014 | 11:42 | מאת:

שלום פנינה, כבד עוף לא נחשב לחלק מזין בעיקר בגלל כמות הכולסטרול בתוכו. מצד שני, עשיר מאוד בברזל. ניתן לשלבו בתפריט אחת לשבועיים, בעיקר בגלל החשיפה שלו לרעלים שהחיה צורכת. ב- 100 גר' כבד עוף יש כ- 116 קק"ל.והוא לא נחשב לעתיר קלוריות בכלל. בברכה,דנה

12/04/2014 | 00:46 | מאת: אורית

היי, אני סטודנטית,סובלת מבעיה שאני לא מצליחה להתמיד לאכול ארוחת בוקר. הבעיה העיקרית היא שבגלל זה אני מרגישה עייפות,חוסר אנרגיה ומופיע "התקף" רעב לקראת הצהריים מה שגורם לי לאכול מתוק וכל התזונה שלי בעקבות כך לקויה, אני מעלה במשקל ומבינה שעיקר הקלוריות שאני צורכת "ריקות", ממתקים וכל מיני שטויות.ניסיתי כמה פעמים להכין ארוחת בוקר כי כשאני אוכלת בבוקר אני מרגישה שאני יותר יכולה לשלוט על מה שאני אוכלת.הבעיה היא שאני מתעצלת להכין ואעדיף לנצל את הזמן בבוקר לשינה וגם תנאי המגורים שלי לא מאפשרים כל כך הכנת אוכל.לאחרונה החלטתינ לצרוך אבקת חלבון כתחליף לארוחת בוקר (לא משנה לי כל כך הטעם) ורציתי לשאול האם זה פתרון טוב, האם אפשר לצרוך לאורך זמן, ללא קשר לאימון והאם קיים נזק בכך לטווח קצר או ארוך?

שלום אורית, זה לא פתרון טוב, כי זה רק חלבון. צריך עוד מרכיבים. בעזרת דיאטנית תוכלי להגיע לפתרונות פשוטים מאלה. בברכה,דנה

11/04/2014 | 16:20 | מאת: אביעד

האם סיבים תזונתיים, כמו למשל בנפייבר וכיוצב', יכולים להשפיע על ספיגה של תרופות בגוף ? לצורך המחשה, יש למשל תוספים תזונתיים אחרים מבוססי אולמוס, שאמורים לצרוך אותם לפחות בהפרש של שעתיים מלקיחת תרופה. כמו כן האם ידוע על הבדל בין אופן ה"פעולה" של סיבים תזונתיים כנ"ל ואולמוס או שפעולתם דומה ? תודה.

13/04/2014 | 11:47 | מאת:

שלום אביעד, סיבים תזונתיים בהחלט יכולים לפגום בספיגה של חלק מהתרופות, תלוי בכמות ובסוג. לצערי אין מידע מאוד מהימן בנושא, אבל כל עוד אתה מגיב לתרופות, ואתה מאוזן, איני רואה סיבה לחפש ו/או לשנות. בברכה,דנה

11/04/2014 | 13:33 | מאת: ש

שלום, איזה מזונות בארץ מהונדסים גנטית? האם שמן קנולה כלול ברשימה? האם יש דרך לדעת לפני שקונים? תודה.

11/04/2014 | 20:27 | מאת:

שלום, בקישור הבא יש את התשובות בנושא : http://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/ph/fcs/novelfood/pages/engfood.aspx בברכה,דנה

10/04/2014 | 19:28 | מאת: ניב

אני בן 26 וסובל כבר 3-4 שבועות מכאבי ראש. ברור לי שחלק מהאנשים סובלים בשגרה מכאבי ראש, אך לי אישית לא זכור תקופה כה ממושכת של כאבים - לחץ בראש, הבזקים מעל עין ימין ולחץ משני צידי הצוואר העליון. חזרתי לציפרמיל לפני חודש ואני חושד שאולי זו תופעת לוואי. אם כי כבר הייתי בעבר עם התרופה 3 שנים ללא כאבים כלל. בתקופה האחרונה אני אוכל הרבה אגוזים וחשדתי שאולי זה קשור, אך ביומיים האחרונים הפסקתי ולא ראיתי שיפור ולכן חזרתי אליהם. בחודש האחרון התחלתי לבשל לעצמי ויצא שאכלתי כמעט כל יום כפית וחצי של מלח - זה נשמע לי המון ואני חושד מאוד שאולי נוצר אפקט הצטברותי שגרם לכך. אני מרגיש בערפל ולא מצליח לעלות על הסיבה. תודה

11/04/2014 | 16:09 | מאת:

שלום ניב, פנה בהקדם לרופא המשפחה לבירור. זה לא קשור לתזונה שלך ככל הנראה. שיבדוק לחץ דם, בדיקת עיניים ונוירולוג. בברכה,דנה

09/04/2014 | 18:38 | מאת: נגה

לפני כחצי שנה עברתי ניתוח בריאטרי (שרוול). אחרי הניתוח ועד עכשיו אני מתקשה לשתות מים ולעכל חלבונים בכלל וחלבונים מן החי בפרט. כמויות המזון שאני יכולה לאכול בארוחה הן קטנות (וכך צריך) והכמויות מצטמצמות עוד יותר אם מעורבים בארוחה חלבונים ויקרות ות קשה לי לעכל. כתוצאה מכך (כנראה) אני מאבדת שיער בצורה מאסיבית בכל הקרקפת, עור הגוף והפנים שלי די יבש (אני מורחת קרמים). אני לוקחת תוספי תזונה איכותיים (פרוביוטיקה, סידן, מגנזיום, ברזל, אבץ, בי 50 קומפלקס, בי 12 ,כלורלה, ויטמין D, שבטבט ומומיו) זה המון גם בהתעסקות וגם בתקציב. לאחרונה ומתוך שיחות שערכתי עם מנותחים אחרים וקראתי בפורומים, חשבתי לעצמי שיתכן שמה שאנחנו צריכים לקחת אחרי הניתוח למשך חצי שנה ואולי לכל החיים זה ...אינשור או אבקות חלבון אחרות. מה דעתכן - 1. על אינשור (אם כן, כמה לקחת ביום) 2. על אבקות חלבון אחרות (איך לבחור אבקות חלבון איכותיות?). 3. האם יש לכן הצעות אחרות. חג שמייח ותודה.

שלום נגה, ההצעה היחידה שיש לי עברוך היא לפנות לדיאטנית, רצוי כזו המומחית לתחום, ולבנות יחד איתה תפריט והמלצות שיטיבו עימך. בברכה,דנה

09/04/2014 | 07:10 | מאת: חגית

שלום רב בעלי בן 40 שוקל 66 גובה 1.77 בריא בדרכ. למרות נתונים אלו הכולסטרול הרע שלו נע בין 227 ל238 והטוב 45. שינינו את התזונה ללא שומנים עד כמה שניתן ועברנו למוצרים מלאים פסטה אורז לחמים מחיטה מלאה. ובבדיקה לפני 3 חודשים יוריק אסיד עלה ל9 (ישלציין כי היוריק תמיד היה בגבול העליון ואבא של בעלי שותה כדור נגד החומצה בדם) פנינו לתזונאית קלינית פרטית שטענה שלא רק הגנטיקה עובדת אלה גם התזונה כל מוצרי החיטה מלאה גורמים להעלאת החומצה והיא שינתה לנו את התפריטלקמח לבן רגיל. לאחר 3 חודשים של התנזרות מוחלטת מבשר אלכוהול בירה ומוצרי חיטה מלאה עשינו בדיקה והכולסטרול כמובן עלה מ227 ל238 הטוב 45 והיוריק אסיד ירד מ9 ל8.3. שאלתי היא איך להמשיך לאכול? האם אין סטירה בין התזונה של כולסטרול לבין התזונה של החומצה? האם הכולסטרול עלה בגלל החיטה הרגילה? האם לא כדאי לשתות כדור ולאכול רגיל? כי התפריט היה מאוד אכזרי ומתסכל. אנחנו דיי מיואשים...

10/04/2014 | 14:18 | מאת:

שלום חגית, ראשית איני יכולה להמליץ על כדורים לשני המצבים, אבל על פניו הוא שקוק לטיפול בשני המישורים בכל מקרה. אפשר לשלב בין המגבלות התזונתיות השונות מבלי להרע באחד ולהזיק בשני. ברור כי לבעלך נטיה גנטית מובהקת, והייתי ממליצה לפנות למרפאת ליפידים בתל השומר. בברכה,דנה

10/04/2014 | 18:10 | מאת: חגית

האם ניתן לקבל הפנייה מרופאת משפחה? או שהפניה עצמאית? שאלתי היא האם זה נכון שמוצרים מחיטה מחאה מעלים את היוריק אסיד בדם???

11/04/2014 | 20:23 | מאת:

שלום חגית, ראשית כדי לברר עם המרפאה כיצד ניתן להגיע אליהם. יש התייחסות בספרות בנוגע לדגנים מלאים ובעיקר שבולת שועל כמעלים חומצה אורית. לעניות דעתי במצבו של בעלך, אין טעם לחכות לשינויים בתזונה ולהתחיל טיפול תרופתי. ישנם מצבים שהתזונה פחות רלוונטית כי המרכיב הגנטי משמעותי יותר. בברכה,דנה

08/04/2014 | 11:59 | מאת: רונית

שלום רב, בשבע השנים האחרונות אני עושה בדיקות של בלוטת התריס והן נעות בין תוצאה חריגות מעט (בסביבות 6) לתוצאות חריגות מאוד (בסביבות ה-10). ה-T4-Free היה תיד תקין ואני מרגישה טוב, חוץ מזה שיש לי גם שחלות פוליציסטיות. הייתי אצל אנדוקרינוגלית לפני כשנה וחצי והיא הניחה שהבלוטה שלי רגישה ליוד. לאחר שמירה על תזונה ללא מאכלים מהים, ביצעתי שתי בדיקות ברווח של חצי שנה שיצאו תקינות. בשנה האחרונה המשכתי לשמור ולהיות במעקב, אבל נראה שהתוצאות חזרו להיות חריגות מעט. שאלתי היא האם במצב של תנודתיות אני צריכה טיפול תרופתי? האם ייתכן שאני רגישה למאכלים אחרים? הבנתי שבתת פעילות של בלוטת התריס יש להמנע ממאכלים מסויימים. אני מוטרדת במיוחד, כי כרגע אינני מתגוררת בארץ ובנוסף בן זוגי ואני מתחילים לדבר על ילדים. תודה, רונית

שלום רונית, החלטה לגבי טיפול היא של רופא בלבד, אנדוקרינולוג. במידה ותהיה לך בעיה עם בלוטת התריס בזמן ההריון תהיי חייבת לקחת טיפול תרופתי. איני יכולה להסביר לגמרי את התנודתיות בבדיקות, אבל הרגישות ליוד אינה מוכחת, ולראיה, גם כשאת שומרת זה יוצא מאיזון. הייתי פונה לחוות דעת שניה. בברכה,דנה

שלום, יש לי ילד בן 7 עם מחלת אגירת גליקוגן מסוג 1 רציתי לדעת מה התפריט המומלץ עבורו?

שלום רעות, את חייבת לפנות לדיאטנית המתמחה במחלות מטבוליות במרפאה המטבולית בה אתם מטופלים. יש לנו ברמב"ם , את מוזמנת לפנות. בברכה,דנה

היי, שאלה נדושה אך לא מצאתי אותה בשיטוט פה: האם באמת שתית קפה לפני אימון אירובי עוזר לשרוף יותר שומן? האם על קיבה ריקה או שרצוי לאכול לפני? תודה

שלום מיכל, אין לכך הוכחות מדעיות חותכות. לא הייתי בונה על זה. בברכה,דנה

06/04/2014 | 19:55 | מאת: גלי

האם יש הבדל בהרכב בין מודולן ואליטרק? או דומים בנושא חומר נוגד דלקת

06/04/2014 | 21:36 | מאת:

שלום גלי, אלו חומרים שונים לגמרי בהרכבם ומהותם. בשניהם משתמשמים כמזון ייחודי למחלות מעי. המודולן הוכח בעיקר בילדים ופחות במבוגרים ואכן מכיל מרכיב נוגד דלקת בפוטנציאל עם הרכב ח.א ייחודי ומפורק חלקית. אליטרק בעיקר מורכב מרעיון של מרכיבי מזון מפורקים הקלים יותר לעיכול וספגיה ותוספת של גלוטמין, ח.א המייחסים לה תכונות מטיביות עם ריפו מערכת העיכול. בברכה,דנה

06/04/2014 | 09:43 | מאת: אסי

שלום, אני בן 37 ללא מחלות רקע ,מרגיש טוב בד"כ. בבדיקת דם שגרתית נמצאו אצלי הערכים הבאים : פריטין 7 המוגלובין 13.3 ברזל 68 בי12 180 לפי מה שאני מבין מאגרי הברזל שלי מרוקנים אם כי לא הגעתי למצב של אנמיה. לפני כ6 שנים נמדדו אצלי ערכים דומים ואז גם הבי12 היה נמוך. נערך בירור אצל רופא גסטרו (נשלל צליאק ודם בצואה. לא נעשתה קולונוסקופיה). טופלתי בסדרת זריקות ובכדורים של בי12 ומאז שמרתי על ערכים יציבים (אם כי נמוכים במקצת): המוגלובין בסביבות 14 פריטין 15-25 ברזל 120-150 כך שבבדיקה האחרונה יש ירידה משמעותית בעיקר בפריטין. אם אני מנסה להבין את הסיבה לירידה אני יכול לחשוב על מספר סיבות : 1. בחודשים האחרונים כמעט לא אכלתי בשר בקר. משהו כמו פעם בשבועיים-שלושה. כן אכלתי עוף (בערך פעמיים בשבוע חזה עוף) ויותר דגים. 2. בשנה האחרונה התחלתי לרכב על אופניים אם כי לא בצורה אינטנסיבית. בערך 2-3 שעות בשבוע (כולל עליות של ירושלים: -) כמו כן בחודש האחרון התחלתי לרוץ פעמיים בשבוע כ-20 דקות כל ריצה. 3. לפני כ-3 חודשים תרמתי דם. האם הגיוני ששילוב 3 הגורמים הנ"ל נטיה כללית לברזל נמוך גרמו לערכים הנמוכים ? האם לדעתכם יש מקום לבירור נוסף או שמספיק לשנות תזונה ? אני מתכוון להתחיל לצרוך מעתה יותר בשר ומוצרים עתירי ברזל ולבדוק שוב את המצב בעוד מספר חודשים. כמו כן האם לדעתכם כדאי למתן/ להפסיק את הפעילות הגופנית ? בסה"כ אני מרגיש טוב ללא חולשה או עייפות יוצאת דופן ולא נראה לי שהפעילות שלי אינטנסיבית מדי. אודה מאד לתשובתכם.

07/04/2014 | 14:59 | מאת:

שלום אסי, לספורט אין קשר של ממש ואין צורך להפסיק. יש להוועץ עם רופא לגבי הצורך בנטילת ברזל. רמת ה- B12 שלך נמוכה מאוד. אתה צריך זריקות. הייתי ממשיכה בירור אצל המטולוג. שילוב בשר 3 פעמים בשבוע יכול לשפר את המצב, אבל לא מונע המשך בירור. בברכה,דנה

שאלה בקטנה אתמול אחסנתי תפוחי אדמה במקרר האם במקרר הם מפרישים רעלן שנקרא סולנין או רעל אחר האם הם מסוכנים מבחינה בריאותית לאחר שהייה במקרר והאם זה בטוח לאכול אותם?

שלום חיים, אין בעיה לאכול אותם. בברכה,דנה

03/04/2014 | 23:20 | מאת: חן

שלום אני מאוד אוהבת את החלב המוקצף שמביאים לי בבית קפה. זה שמקציפים במכונת אספרסו למשל. שאלתי היא בעניין הקצף של החלב בלבד-מה זה הקצף הזה ומה הוא בעיקר מכיל? האם זה ריכוז של שומן החלב או של פחמימת החלב? תודה

04/04/2014 | 06:43 | מאת:

שלום חן, זה שילוב של שומן, חלבונים ופחמימות. איני יודעת להגיד לך בדיוק את החלקוה, אבל זה חלק מנפח החלב ששמו לך בכל מקרה. בברכה,דנה

03/04/2014 | 15:56 | מאת: לרי

האם בשעועית ירוקה/צהובה של סנפרוסט נשארו אי אילו ערכים תזונתיים? אחרי ששטפו, חתכו, הקפיאו...... האם בכלל נשאר שם משהו חיוני? תודה

04/04/2014 | 06:44 | מאת:

שלום לרי, לטענת החברה כן. אני מעולם לא שלחתי לבדיקה. ברור שיהיה פחות לעומת הטרי, אך זה לא בר השוואה ממש. בברכה,דנה

03/04/2014 | 13:42 | מאת: פזית

האם רמה נורמלית אבל גבוהה של גלוקוז בבדיקות דם (97-98 לאורך כמה שנים) רומזת על נטייה לסוכרת ומצריכה המנעות מאכילת מתוקים? מדובר על גבר בן 29, במשקל תקין ועושה ספורט באופן קבוע. שני ההורים בעודף משקל ולא עושים ספורט, ושניהם עם טרום סוכרת.

03/04/2014 | 13:55 | מאת:

שלום פזית, אפשר לקחת בדיקה נוספת של HBA1C. מתוצאות אלו אין ממש אפשרות לדעת. בברכה,דנה

03/04/2014 | 13:23 | מאת: עדן

שלום, אני טבעונית, חלב סויה עושה לי בעיות במחזור, לכן לא יכולה לשתות אותו. מוצרי טבעול לא עושים. לא ניסיתי: טופו, גבינות סויה או סייטן. מה אני יכולה לאכול ולשתות שיהווה תחליף לחלב ולמוצרי החלב. שלא יעשו לי את הבעיות במחזור. כי כנראה בחלב סויה יש כנראה ריכוז גבוה וגם שמעתי שלא בריא. בנוסף האם נכונה הטענה כי שקדים לא בריאים מכיוון שהם מכילים שומן טראנס? ובאילו מוצרים אקבל את החלבונים, ברזל ו-בי 12 שאני צריכה? והאם אלו הדברים היחידים שחסרים בתזונה צמחונית טבעונית? תודה רבה על התשובות.

03/04/2014 | 13:41 | מאת:

שלום עדן, ןזאת הסיבה מדוע צריך לפנות לדיאטנית כאשר עוברים שינוי כזה. גם סייטן לא נחשב למוצר בריאות- מדובר בגלוטן נקי !! קבעי תור בהקדם. חסר בחלבון פחות מטריד אותי, אבל ברזל, ויטמין B12 ואבץ בהחלט כן. בשקדים אין חומצות שומן טרנס מהסוג המזיק. בברכה,דנה

03/04/2014 | 01:49 | מאת: עינת

בחנויות שסוחטים מיצים במכונת מיצים קשים, ראיתי הרבה פעמים אנשים ששותים מיץ סלק מסלק לא מבושל. האם מותר לשתות כשהסלק לא מבושל והאם כאשר אני שותה מיץ גזר שנסחט לאחר שנסחט סלק באותה מכונת מיצים, יתכן ויכנסו חיידקים שיש באדמה שעל סלק שלא בושל?

03/04/2014 | 08:13 | מאת:

שלום עינת, ראשית, אפשר לאכול סלק לא מבושל. שנית- גם גזר מגיע מאותה אדמה, את שניהם שוטפים.ורוב החיידקים מקורם במים שמשקים לא באדמה. בברכה,דנה

03/04/2014 | 01:33 | מאת: ליהי

האם נכון שאכילת זיתים שהוכנו בשיטה ביתית ולא במפעל, היא מסוכנת בגלל חיידקים ופטריות שעלולים להיצמד לזיתים בגלל אופן ההכנה הביתית. לא בדיוק ידעתי איך לנסח את השאלה בגלל בורות בנושא ואני מקווה שאת מצליחה להבין את כוונתי. תודה.

03/04/2014 | 08:19 | מאת:

שלום ליהי, זה פונקציה של החומר המשמר, לרוב במפעלים גם המיכלים וגם הטמפ', הסביבה נטולת אדם לרוב, וכמויות המשמרים עוזרת. אז הסיכוי בבית הוא אכן גבוה יותר, אך למזלנו ניתן להריח ולראות לפני שזה הופך למזיק. בברכה,דנה

02/04/2014 | 22:07 | מאת: שלום

שלום מה יותר בריא? סומסום שחור או סומסום מלא? ומה היתרונות התזונתיים של השחור? תודה

03/04/2014 | 08:22 | מאת:

שלום, לכל אחד יתרונות משלא. שניהם בריאים ואפשר לגוון. על פניו נראה ששומשום שחור עשיר יותר בברזל ומגנזיום, אך לא נבדק במעבדה. בברכה,דנה

01/04/2014 | 15:24 | מאת: לי

שלום מרב יאוש כבר לא יודעת מה לעשות ונמאס לי הבטן שלי עושה לי צרות- יום היא בסדר ויום לא בסדר. בבוקר קמתי ועשיתי קיבה והבטן התרוקנה יפה. ולאחר כמה שעות- מתחיל להיות לי נפיחות בבטן ואני מרגישהב גזים- ככה שברור לי שהבטן נפוחה בגלל הגזים.. מה יכולה להיות הסיבה לכך שלמרות שבבוקר היתה לי קיבה והבטן התרוקנה אז לאחר כמה שעות יש גזים- בלי שאכלתי כלום מאז היציאה חוץ מבחיצה קשה. למען האמת שתיתי יחד עם הביצה הקשה גם 2 כפות של חומץ תפוחים אורגני (ולא שתיתי מים) האם יכול להיות שחומץ התפוחים גרם לי לבלאגן בבטן ובגלל זה הנפיחות?האם בגלל שלא שיתיתי עם זה מים? ובכלל- מה יכולה להיות הסיבה לגזים למרות שהיתה יציאה בבוקר? תודה מראש

03/04/2014 | 08:24 | מאת:

שלום לי, גם ביצה יכולה לעשות גזים. ואין קשר בין התרקונות לבין גזים אח"כ. את מוזמנת לפנות לרופא גסטרו להמשך בירור- אולי מדובר ברגישות למזונות או נטיה של המעי. בברכה,דנה

01/04/2014 | 15:16 | מאת: חני

שלום אני מעונינת להתחיל לצרוך קינואה אזיו הכי עדיפה/בריאה? האדומה? שחורה? לבנה? אני יודעת שיש כמה סוגים אז רוצה לדעת מה לקנות תודה

03/04/2014 | 08:25 | מאת:

שלום חני, כולן טובות באותה מידה ואפשר לגוון. בברכה,דנה

שלום רב! אני בת 66, סובלת מעודף שומנים בדם לא גדול, יתר לחץ דם המאוזן על ידי תרופות. האם אתם ממליצים לי על לקיחת אומגה 3 ואם כן - מאיזה סוג (כוונה ליחס בין חומצות DHA ן-EPA? תודה על תשובתכם וחג פסח שמח!

שלום יעל, איזה סוג של שומנים בדם? מה הרמה? האם את אוכלת דגים? בברכה,דנה

שלום, גילו אצלי את החיידק המעצבן הזה. בבית אני מקפיד לאכול הרבה ירקות, קטניות, דגנים וכו'. עוד מעט אצא לטיול שטח בן יומיים ("על האש"). קודם כל, האם בשר ב"על האש" הוא טוב לי? דבר שני, אשמח לקבל רעיונות של מה אוכל לאכול במשך היומיים האלה, דברים שלא חייבים לשמור במקרר למשל. משהו שלא יגרום לי לחזור עם כאבי בטן\שלשולים\בחילות (התסמינים שכבר סבלתי מהם בגלל החיידק הזה..) המון תודה.

שלום גיא, הליקובקטר לרוב גורם רק לכאבי בטן עליונה וכיבים. פשוט המנע מבשר שמן, אוכל מתובל מדי. כל השאר רגיל, גם ירקות בשטח אפשר לאכול- סה"כ יומיים, ואני מניחה שאתה תחת טיפול תרופתי. בברכה,דנה

31/03/2014 | 19:39 | מאת: ישראל

שלום, רוצים לחשב כמה פחמימות נטו יש במוצר פשוט מורידים את כמות הסיבים מסך כל הפחמימות, אבל מה עושים כאשר כמות הסיבים עולה על כמות הפחמימות? למשל בטחינה יש 4 גרם פחמימות ו-9 גרם סיבים ל-100 גרם. אשמח אם תוכלו להסביר לי איך ייתכן שיש מוצרים שיש בהם יותר סיבים מאשר פחמימות? תודה

01/04/2014 | 08:06 | מאת:

שלום ישראל, כי יש חברות שמחשבות הכל ביחד ואז מתוך זה את הסיבים, ויש חברות שמפרידות בין הערכים, זה הכל. לצורך העניין יכלו לרשום 15 גר' פחמימה מתוכם 9 גר' סיבים. בברכה,דנה

31/03/2014 | 17:06 | מאת: שירה

אני בת 26 שוקלת 63 קילו גובה 1.60 ורוצה לרדת 8 קילו. לפני חודש התחלתי משטר אימונים ואירובי בהדרגה. כיום אני מתאמנת שעתיים ביום שש פעמים בשבוע בעיקר אירובי פילאטיס והליכות ארוכות כל יוםומקפידה על תזונה מאוזנת לא כסאח אלא אכילה בריאה בלי מתוקים ומאכלים עתירי שומן: בבוקר קערה של פיברה 1 דגני בוקר וחלב 1% צהריים סלט עוף עם כף שמן זית ולימון ובערב ארוחה חמה שכוללת בדרכ ביצה קשה או דג מבושל ועדשים או אורז מלא בין לבין אוכלת פרי או שניים ואם אני רעבה בלילה אני אוכלת שתי פריכיות אורז מחיטה מלאה בלי כלום. בבדיקת דם תפקודי בלוטת הטריס יצאו מצוינים וכל הבדיקות שלי מעולות אז איך זה שירדתי רק חצי קילו בחודש הזה?? בבקשה עזרו לי להבין מה הבעיה.

שלום שירה, כי אין לך ממה לרדת 8 ק"ג יקירתי. את לא בעודף כל כך ניכר והגוף מנסה לשמור על מאגריו הטבעיים. מציעה שתעשי את התהליך יחד עם דיאטנית. בברכה,דנה

31/03/2014 | 15:10 | מאת: חנה

כמה קל יש בסלק? האם הוא משמין? רבוי בפחמימות? אני נמנעת לאכול ממנו כי הוא מתוק ובתהליך ירידה במשקל כמו כן- אם אוכל אותו לא מבושל- האם הוא דל יותר בקלוריות מאשר כשהוא מבושל? תודה

31/03/2014 | 17:11 | מאת:

שלום חנה, בסלק מבושל אחד יש - 75 קק"ל וכ- 15 גר' פחמימה- כמו פרוסת לחם.מצד שני עשיר יותר באשלגן וסיבים. אין מניעה מלשלב אותו בתפריט. ולא, הבישול לא מוריד ערך קלורי, של שום מזון. בברכה,דנה

31/03/2014 | 02:16 | מאת: אסף

שלום רב, 1. התזונאי שלי שילב באחת מארוחות הביניים גבינה לבנה בתוספת בננה. כפי שהבנתי, מטרת הבננה (או אחת מהמטרות לפחות), היא לספק פחממה שתעזור בקליטת החלבון של הגבינה הלבנה. א. האם הגיוני שזו אכן מטרת הבננה? ב. האם ניתן להשיג אפקט דומה עם פרי אחר? אילו פירות טובים להשגת אפקט זה, מלבד הבננה? ג. אני אוהב לשים את הבננה עם הגבינה הלבנה בבלנדר ולעבדם לעיסה אחת. אם אני יוצא ליום ארוך, ומבצע את הפעולה הזאת כבר בבוקר, ובמהלך היום זה נמצא בצידנית מקוררת, האם השעות החולפות על לאכילה בפועל האלה יכולות לפגוע ביעילות או בצורה אחרת כלשהי במנה? 2. לעיתים אני לוקח מנת חלבון לאחר אימון משקולות. בעצת התזונאי, אני מערבב את האבקה עם "תירוש", שוב בגלל הפחמימות והעזרה בקליטת החלבון. א. מה דעתכם על רעיון זה? ב. האם מיצים אחרים יכולים להשיג אפקט דומה? אם כן, על אילו הייתם ממליצים? ג. אם אני מערבב את התירוש עם אבקת החלבון לפני האימון והם ממתינים לי כך כשעתיים מרגע הערבוב ועד לשתייה, האם יש בכך כדי לפגוע ביעילות החלבון או בדרך אחרת?

31/03/2014 | 17:23 | מאת:

שלום אסף, ממש לא תחום ההתמחות שלי. ההסבר לא נשמע לי הגיוני ממש, אבל בעיקרון כדי לנצל חלבון באופן אידאלי צריך מספיק פחמימות ושומן במהלך היום, כדי לא לנצל את החלבון לאנרגיה. אם זאת בננה או פרי אחר, לא נראה לי שזה משנה. בכל מקרה, ממליצה לפנות לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

30/03/2014 | 21:52 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 40.אני שוקלת כרגע 73 קג.159 ס"מ הפחתתי 29 קילו במשקל בדיאטה מאוזנת ומבוקרת הכוללת: לחם קל, אורז /פסטה/אטריות נודלס ,המון ירקות חיים ומבושלים, טחינה, טונה,ביצים חזה עוף לפעמים בשר בקר ללא שומן, גבינות רזות, ו 2-3 פתי בר קטנים. לא מרשה לעצמי שוקולד, עוגות ועוגיות בכלל. אני רוצה לרדת עוד 4-5 קג ותוהה אם אני צריכה להחליף את התפריט מכיוון שלאחרונה אני יורדת ממש ממש לאט, כ300 גרם בחודש בערך. אני הולכת פעמיים בשבוע שעה בכל פעם. כמו כן, אני מתקשה להבין כיצד לשמור על המשקל. האם כל חיי לא אוכל להרשות לעצמי עוגה או עוגיה? זה החלק הכי קשה של הדיאטה.. אני נמצאת בחשש תמידי בכל פעם שאני אוכלת. אני חוששת שזה יגרום לי לעלות במשקל, למשל אם אני רעבה בערב אני לוקחת יוגורט 1.5 אחוז, או פרי וחוששת שהחריגה הזו תגרום לעליה במשקל. אשמח לקבל ממך קצת עצות בנושא. כיצד אוכל לדעת שמה שאני אוכלת יגרום לעליה ? לצערי לא נולדתי עם היכולת הזו... המון תודה !!

01/04/2014 | 08:12 | מאת:

שלום יעל, לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית או לקבוצה לליווי צמוד יותר. בברכה,דנה

30/03/2014 | 10:41 | מאת: חן

אני בחורה מאוד בעייתית באוכל, לא אוהבת כול דבר, ויש לי אנמיה קלה ( שמדרדרת עם הזמן.. ) רציתי להתיעץ איתכם מה אני צריכה לאכול כדי לשפר את המצב? ואם יש משו שלא קשור לדברים הבריאים-עם הגרעינים ( סיבים?! ) אשמח לעצה.. תודה רבה

30/03/2014 | 14:32 | מאת:

שלום חן, פני לדיאטנית לייעוץ אישי בקופת החולים. בברכה,דנה

28/03/2014 | 17:42 | מאת: ב

האם יש הבדל בין זרעי פשתן חומים לזרעי פשתן זהובים? אם כן אז מה ההבדל ומה יותר בריא?

29/03/2014 | 21:16 | מאת:

שלום, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

28/03/2014 | 17:13 | מאת: דנה

הייתי בחנות טבע כי רציתילצרוך קצח. המוכרת אמרה לי שכדאי לי לקנות שמן קצח אם אני מעונינת להנות מיתרונותיו התזונתיים כי מקצח רגיל(זרעים) לא אקבל כלום כי כמו שזה נכנס ככה יוצא וזה יותר בשביל שיפור הטעם במאכלים מסוימים. האם זה נכון? אם למשל אשים כפית קצח ביוגורט ואוכל- הם אין בכך שום יתרון האם אקבל משהו מהקצח? ובכלל- האם כפית קצח ליום זה כמות מספיקה כדי להנות מיתרונותיו התזונתיים. תדוה

29/03/2014 | 21:17 | מאת:

שלום דנה, בעיקרון היא צודקת, שכן מערכת העיכול שלנו אינה מסוגלת לעכל את קליפת הקצח. האם משם ולעבור לצריכת שמן קצח, הדרך ארוכה, שכן אין לכך הוכחות מדעיות מהימנות. בברכה,דנה

28/03/2014 | 17:08 | מאת: שחר

שלום לך הייתי אצל גסטרו בשל גזים ונפיחות בבטן חרי כל דבר שאני אוכלת והא אמר לי להמעיט בסיבים תזונתים כי יש אנשים שזה עושה להם לא טוב. 1- מה עלי לאכול במקום זה כדי לא להרגיש בגזים ובנפיחות 2- ידוע שסיבים תזונתיים מאוד חשובים לבריאות הגוף- אם אמנע מהם אני אזיק לעצמי- אם ככה- מה עלי לעשות? תודה

29/03/2014 | 21:19 | מאת:

שלום שחר, פני לדיאטנית לייעוץ אישי. לא כל הסיבים גורמים לתופעות הנ"ל. בברכה,דנה

28/03/2014 | 10:21 | מאת: מתאמן כל יום

שלום, אני בן 34 . גובה 1.67 . משקל 70.5 . BMI - 25.4 . מבנה גוף - יחסית שרירי. מספר אימונים בשבוע : 7 . 4 אירובי ו 3 כח. תזונה יומית ממוצעת: קערית דגני בוקר מלאים עם פרי וחלב 1% לפחות 14 מנות פרי וירק. מתוכם פירות כ 60%. מתוכם כחצי רימון. יוגורט 1 לבן ללא סוכר. 3 כוסות קפוצינו קטן - לפחות 2 מתוכם עם חלב 1%. 2 פרוסות לחם מלא 10 דגנים 2 חטיפי גרנולה מנה של 6 כפות גרנולה חצי גביע של גבינה קוטג' 4 כפות של קטניות בממוצע - 4 כפות שמן זית . 5 שקדים/אגוזי מלך לא קלויים 3 פעמים בשבוע אני אוכל ביצה. פעם בשבוע בשר ועוד פעם אחת דג. בממוצע פעם בשבוע אני אוכל פרוסת עוגה ו 4 קוביות שוקולד. המשקל - יציב לאחרונה. לפני חודשיים ירידתי כ 1.5-1 קילוגרם במתינות. האם לשפר / לשנות משהו? מרגיש - טוב מאד. שינה ביממה : 6 שעות.

29/03/2014 | 21:20 | מאת:

שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. פנה לדיאטנית במכון או בקופה. בברכה,דנה

28/03/2014 | 08:47 | מאת: יורי

שלום דנה הפוספוטידיל סרין קיבל אישור של הFDA לטיפול בתיפקודים מוחיים ש:מה המינון המומלץ. כמה לצרוך ומתי יורי

29/03/2014 | 21:26 | מאת:

שלום יורי, האישור ניתן כבר לפני שנה, ויתרה מכך מאפשרים ליצרן לציין הצהרת בריאות כי ייתכן והמוצר יכול להוריד סיכון לדמנציה. הגבול המותר לשימוש הוא עד 200 מ"ג ליממה , 3 פעמים ביממה- כלומר סה"כ 600 מ"ג. אין לי מידע לגבי עם או בלי ארוחה. בברכה,דנה

27/03/2014 | 01:12 | מאת: נתנאל

האם הסיבים התזונתיים בלחם שיפון נהרסים הופכים אותו לטוסט? עוד דבר , הבנתי מכמה מקומות שהשניצל תירס (טבעול וכו) לא כזה בריא משום שמכיל בין היתר הרבה שומן (10 גרם ל 100 גרם) אבל ברכיבים של השניצל רשום שמנים צמחיים, שכביכול אמור להיות בריא יותר לא?

27/03/2014 | 14:55 | מאת:

שלום נתנאל, התשובה היא לא. שומן מקורו חשוב, אך גם הכמות. אנחנו מסתכלים על איכות וכמות במקביל. המוצר אינו נחשב למזין ביותר בגלל ערכי נתרן גבוהים ובכל זאת מוצר מעובד. העובדה כי מדובר בשמנים צמחיים לא בהכרח אומר מזין ובריא יותר. בברכה,דנה

25/03/2014 | 14:03 | מאת: ירדן

מס שאלות בנוגע לאצות- 1- מה הערך הקלורי? 2- האם יש לה יתרונות בריאותים? אם כן אז מה הם? 3- האם יש כמה סוגים של אצות? אם כן אז מה קונים? 4- איפה קונים ? באילו חנויות? טרי? יבש? קפוא? 5- איך אוכלים כדי להנות מהיתרונות התזונתים? חי? מבושל? תודה רבה

26/03/2014 | 14:25 | מאת:

שלום ירדן, 1. הערך הקלורי הוא- זניח כמעט אפסי. 2. בהחלט יש כמה סוגים- אך איני מתמצאת בסוג או בהבדלים. 3. כל חנות והאצות שלה, אין המלצה מיוחדת. לרוב מיובשות. 4. לרוב מגיע מיובש. בברכה,דנה

25/03/2014 | 13:27 | מאת: משה

שלום אני משתדלת לצרוך מספיק מים ביום אבל שמה לב שכשאני שותה מים אז אני מרגישה כבדות ונפיחות אני צורכת כ ליטר וחצי ביום מהבוקר עד שעה 17 בערך עובדת במשרד כל היום ולא בחוץ. האםן עלי להפחית מהצריכה של המים? האם זה יותר מידי?

25/03/2014 | 13:49 | מאת:

שלום משה, זה לא יותר מדי, אבל תפזר על פני יותר שעות. בברכה,דנה

25/03/2014 | 13:20 | מאת: פרוביוטיקה

אני מעונינת לצרוך פקרוביוטיקה כדי להרגיע את מערכת העיכול ולחזק אותה ויש לי מס שאלות: 1- האם זה יעזור למקרה של גזים? 2- האם צריכת פרוביוטיקה גורמת לתלות? 3- האם צריך מרשם רופא? כמה פעמים ביום עלי לצרוך? בוקר? ערב? לפני/אחרי האוכל? 4- אם אני רואה שינוי לחיוב- האם אפשר להפסיק? ואם כן- האם זה אומר שמערכת העיכול התחזקה? ואם אפסיק- האם מערכת העיכול תחלש שוב? אןודה מאוד אם תענו לי על כל שאלה בנפרד ים של תודות

25/03/2014 | 13:50 | מאת:

שלום, 1. יכול לעזור, אך יכול גם להחמיר, תלוי בסוג החיידקים וסבילות מערכת העיכול. צריך להיות סבלניים לכמה ימים. 2. לא. 3. לא. תלוי בסוג. מספיק בשלב ראשון דרך מזון כמו יוגורט או אקטימל. אם בתוסף, לפי הוראות היצרן. 4. אין לדעת מראש חוץ מלנסות. בברכה,דנה

25/03/2014 | 13:13 | מאת: קצח

שלום אני מעונינת לצרוך קצח על בסיס יומימי כדי להנות מיתרונותיו התזונתים. האם כפית ליום הינה כמות מספיקה? אם לא- כמה עלי לצרוך? ובנוסף- אייך צורכים אותו ככדי להפיק ממנו את המיטב? האם יש לטחון אותו (כמו עם הפשתן) או שאשר לאכלו גם ללא חינה (למשל רק להוסיף למרק). תודה

25/03/2014 | 13:53 | מאת:

שלום, לצערי אין לי ידע מספק בנושא קצח. אולי הכתבה הבאה יכולה לעזור לך. http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=363&ArticleID=3875 בברכה,דנה

25/03/2014 | 09:36 | מאת: בריאות לכל

מהי הכמות המותרת לחולי סוכרת. האם המארזים האישים להכנה במיקרו (נושאי חותמת אי"ל). הקושי שנתקלים בו חולים רבים הוא כמובן כמות ומידה. במקרים רבים ההעדפה היא להימנע ולא לקחת סיכון.

שלום, בערך 1/3 שקית אחרי הכנה היא מנה סבירה. בברכה,דנה

25/03/2014 | 01:12 | מאת: נתנאל

שלום כבר חצי שנה שאני נוטל ויטמין D במינון של 2000 ליום, עשיתי בדיקת דם, והתוצאות 20.40 VITAMIN D 25-OH 20.40 NG/ML VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY לפני חצי שנה הערכים היו 14.40 לפני שנה הערכים היו - 8.03 האם לאחר חצי שנה של 2000 מ"ל זה כבר היה אמור להיות תקין? או שיש בעיה כלשהי אצלי (ספיגה/בריחה וכדו') האם להמשיך לקחת תוסף? לכמה זמן? באיזה מינון? תודה רבה

25/03/2014 | 11:50 | מאת:

שלום נתנאל, ראשית, כמעט שלשת את הרמה בשנה והיתה עליה יפה. זה לוקח זמן למלא מאגרים. לגבי המשך מינון או תוספת, יש להוועץ עם רופא. בברכה,דנה

24/03/2014 | 23:14 | מאת: אתי

האם אתם ממליצים על דיאטת אורז? הבנתי שמעברת להורדת משקל זה גם ניקוי רעלים. אני מעוניין להוריד מס' קילוגרמים במהירות, כיצד מומלץ לבצע את הדיאטה הזו?

25/03/2014 | 11:51 | מאת:

שלום אתי, איני ממליצה על דיאטות מסוג זה. בברכה,דנה

24/03/2014 | 17:12 | מאת: ורד

שלום, אני שותה קולה כשיש לי התקף מיגרנה- זה הדבר הכי יעיל וזמין עבורי ומשיבני לחיים (קפה למשל לא מצליח להתחרות בו). אני מודעת להיות המשקה סוג של רעל- אבל כדי שיפגע כמה שפחות אשמח לדעת: 1. אם כבר- עדיף דיאט (גם רעל בפני עצמו) או רגיל (אני לא סובלת מהשמנה, רמת הסוכרים והשומנים בגוף מתחת לנורמה)? 2. אם מדובר על בקבוק של ליטר וחצי בשבוע- האם מזיק יותר לפרוש את הכמות לכמה שיותר ימים או לשתות תוך יום- יומיים? 3. האם בקבוק של ליטר וחצי אכן יכול לקלקל תזונה ובריאות טובה (אני טבעונית ומיישמת תזונה בריאה וטבעית, אורגנית ברובה ונטולת כל תוספים מלאכותיים)? המון תודה

25/03/2014 | 11:53 | מאת:

שלום ורד, לצערי את שואלת שאלות שאין לי עליהן תשובה מדעית. הדבר הכי נכון הוא לטפל במקור המגרנה ולמצוא דרכים בריאות יותר לעשות זאת. בין קולה לדיאט, הבחירה היא קשה מי פחות מומלץ. השאלה, האם ייתכן והסוכר עצמו גם תורם לך. האם זה נורא- כנראה שלא. בברכה,דנה

24/03/2014 | 09:58 | מאת: מעיין

היי, לפני כחמש שנים בעקבות דיאטה הסרתי ממשקלי קרוב ל25 קילוגרם, ועד לא מזמן הצלחתי גם לשמור יפה על המשקל אך אם כי ויתרתי על כמות נכבדת של מזון כלומר אכלתי פחות מ800 קלוריות ליום ואפילו פחות. אני סטודנטית להנדסה כבר שנה וחצי ומאז תחילת הלימודים ובמיוחד בחודשים האחרונים הוספתי למשקלי 10 קילוגרמים נוספים שאותם אני לא מצליחה להוריד. אני כמעט ולא אוכלת בשעות היום ואוכלת ארוחה אחת גדולה בערב (21:00-22:00) שכוללת בעיקר פחמימות. אני חייבת לציין שבעקבות זה שאני לא אוכלת במהלך היום אני לועסת כמות גדולה מאוד של מסטיקים (כ 5 חבילות ליום!) אני רוצה עכשיו להיכנס שוב לתלם אבל אני לא יודעת איך כי מבחינת צריכת האוכל והקלוריות אני לא חושבת שעשיתי שינוי (כלומר לא הגדלתי את כמות הקלוריות ). האם כמות זו של מסטיקים יכולה לגרום לעליה במשקל? והאם כדי לרדת עלי לאכול פחות ממה שאני אוכלת עכשיו? כי זה נראה לי מעט מאוד קלוריות תודה מראש, מעיין

25/03/2014 | 11:54 | מאת:

שלום מעיין, אם זה מסטיקים עם סוכר, אז כן. אם בלי, קשה לי להאמין שזו הסיבה. לגבי ירידה במשקל- תאלצי לפנות לייעוץ פרטני. בברכה,דנה