פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
12/03/2007 | 10:59 | מאת: אלידה

האם יש מניעה לאכול קוואקר בצורתו הטבעית, כלומר - ללא בישול או קליה? אני מתכוונת להוספה שלו ליוגורט למשל...

12/03/2007 | 15:56 | מאת:

שלום אלידה, בהחלט אפשר, אם הטעם סביר מבחינתך. בברכה, דנה

12/03/2007 | 10:41 | מאת: שחף

לפי מה שראיתי אני מבין שאתם די מתנגדים לדיאטת דלת פחמימות כגון אטקינס אבל בכול זאת אני סקרן ורוצה לשאול האם בדיאטת אטקינס למשל מותר לאכול מוצרי חלב כגון גינה לבנה , יוגורטים , חלב כי לפי מה שאני רואה יש בהם כמות פחמימות כמעט כמו חלבונים (ולפעמים יותר אפילו) כ - 4 - 5 גרם לכל 100 גרם ואם אסור אז מה בעצם מותר - רק בשר ודגים ???

12/03/2007 | 15:55 | מאת:

שלום שחף, דיאטת אטקינס הינה דיאטה בשלבם, כאשר בשלב הראשון כמות הפחמימות מוגבלת מאוד ועם הזמן הכמות היחסית עולה עד ל- 30% מסה"כ כמות הקלוריות היומיות. בשלבים הראשונים אסור לאכול מוצרי חלב ניגר (יוגורטים, מעדנים, חלב ), פירות וחלק רב מהירקות. בשלב ראשון מותר לאכול גבינות קשות ורכות שמנות, שמנים למיניהם, בשרים, דגים וביצים. בברכה, דנה

12/03/2007 | 04:04 | מאת: טל

שלום רב לסבתי יש בקע גדול במעיים כתוצאה מניתוח שעשתה במקום לפני 19 שנים. בשנתיים האחרונות החלו לה כאבי בטן חזקים מאוד בעקבות תחושה של התהפכות בבטן. בוצעה לה בדיקת סי טי והכל נמאצ תקין. בינתיים אנו בבירורים. בשנים שקדמו לשנתיים הללו כאמור אל היו בעיות ואני רוצה להבין מה, לאור הכאבים הללו רצוי שתימנע מלאכול. חשוב לצייןש היא סובלת גם מאכלזיה ולכן יש לה קשיי בליעה ובעיקר אוכלת חלב, דייסות, מעט ירקות מבושלים במרק. קראתי פה באחת ההודעות על חסימות מעיים (משהו שחושדים שיש לה) על כך שאסור לאכול שארית לקטוז ושומנים. מאחר ולקטוז קיים בחלב - רציתי לדעת למה אסור כי עיקר התזונה שלה מתבססת על חלב. שנית רציתי לדעת האם יש תמיסות או דייסות מומלצוץ שאינן כבדות לעיכול (יש לה גם עבר של אולקוס, בקיצור מערכת עיכול מאוד רגישה ולכן כל דייסות הקורנפלור או הסויה לא מתאימות). תודה טל

12/03/2007 | 10:38 | מאת:

שלום טל, אם יש חש לחסימת מעיים, ניתן היה לראות זאת בסי-טי. הואיל ויכול להיות מדובר בבעיות אחרות, רצוי קודם כל לברר מה הבעיה ואח"כ לתת הדרכות. איני יכולה לומר מהי הסיבה לכאבים, חוץ מכאב בקע עצמו, ולכן איני יכולה לתת הנחיות בנושא זה. בנוגע לאכלזיה מומלץ להמנע ממזונות עשירים בשומן, ארוחות קטנות, מזון סמיך, לעיסה טובה, המנעות משכיבה לאחר האוכל או כל פעילות אחרת. דיאטה למצבי חסימה הן דיאטות דלות לקטוז, סיבים ושומן,אך הואיל וזה לא הוכח אין טעם לעשות זאת בשלב זה. בברכה, דנה

11/03/2007 | 23:28 | מאת: דורון

שלום רציתי לדעת מה עדיף ולמה שיבולת שועל (קוואקר) שבה יש כ - 8 גרם שומן ל - 100 גרם , וללא סוכרים או כמעט ללא סוכרים כחלק מהפחמימות - בזה אני לא בטוח כי לא הצלחתי לוודא ממש (האם זה נכון?) או דגני בוקר - מלאים (לא של הילדים אלה בסיגנון ברנפלקס וכ"ו) שבהם יש רק כ- 4 גרם שומן ל- 100 גרם (לא רווי) אבל תכולת הפחמימות היא כ - 25 - 30 אחוז סוכרים - כך זה בדיגני בוקר ולא אלו שמצופים וכ"ו תכולת הקלוריות ל- 100 גרם למשל היא זהה פחות או יותר בין השניים!!! וגם גודל המנה הנילקחת היא אותו גודל מנה אודה על הסבר

12/03/2007 | 10:36 | מאת:

שלום דורון, אין עדיפות בין השניים, כל אחד תורם משהו מעט שונה, למרות ששני המזונות נחשבים לפחמימות, באחד פחות שומן ויותר סוכרים ובשני יותר שומן אך פחות סוכרים, ולכן אין עדיפות בין שניהם, אפשר לשלב. בברכה, דנה

12/03/2007 | 10:43 | מאת: דורון

אבל כל הזמן אומרים שגדני הבוקר הם בעיתיים בגלל שיש בהם סוכר וכ"ו ואז מה שנשאר זה למשל הקוואקר אבל בו יש יותר שומן אז אני לא מבין מה כבר נכון כאן או מה כל כך גרוע בגדני הבוקר לפי זה??

11/03/2007 | 12:50 | מאת: חלבון

כמה חלבון הגוף יכול לקלוט בארוחה אחת? ומה הכמות שגורמת לעומס יתר על הכליות?

11/03/2007 | 14:04 | מאת:

שלום, ההמלצה היומית ליום לאדם ממוצע היא 0.8 גר' חלבון לק"ג משקל גוף. אנו בממוצע צורכים כ- 1 גר' לק"ג חלבון ביממה.חלבון נספג כמעט במלואו ואין כמות מקסימלית, פשוט יקח לך יותר זמן ספיגה. עומס כלייתי אינו עומס חד פעמי אלא עומס לאורך חודשים ושנים וכן אם ישנה נטיה למחלות כליה. לרוב את העודף של חלבון שהופך לאוראה אנו מפרישים ללא כל בעיה. בברכה, דנה

11/03/2007 | 20:48 | מאת: אלישע

האם ניתן לרפא,ואיך

12/03/2007 | 10:34 | מאת:

שלום אלישע, האם אתה מתכוון לפצע לחץ או להרפס שנמצא באזור העכוז? בברכה, דנה

11/03/2007 | 08:04 | מאת: נעמה

האם אסור לצרוך סוכרזית, ואם כן איזו כמות מומלצת ליום ואילו תחליפים ישנם שהם מחומרים טבעיים?

11/03/2007 | 13:59 | מאת:

שלום נעמה, ענינו רבות בפורום זה בנושא תחליפי סוכר למיניהם. ערכי חיפוש בפורום זה תחת הכותרת, סוכרזית ו/או תחליפי סוכר. בברכה, דנה

בת 52 . עודף משקל. נוטלת תרופה נגד דיכאון וחרדה (ויאפקס xr 75 , 225 מ"ג ביום) בבדיקות לאחרונה התגלו לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה,סוכר גבוה.(ואני בנאדם נמוך בכלל!...) הרופא נתן לי: אנלאפריל נגד לחץ דם,סימבסטטין נגד כולסטרול,גלוקופאג' נגד סוכר', מיקרופירין גם. מה אני אמורה (אם בכלל..) לאכול חוץ מתרופות? בלי מלח...בלי קמח לבן..לא יותר מדי פירות, בעיקר ירקות, מוצרי חלב מתחת ל-5% שומן, אורז מלא..חזה עוף, דגים, קטניות..לא אוכל תעשייתי, כן שמן זית וטחינה ואבוקדו ונבטים ... אני מפספסת משהו? היכן אפשר למצוא תפריטים, הצעות, עידוד וחיבוק- לשלוש הבעיות ב י ח ד ? (הדיכאון והחרדות כבר מטופלים, אחרת ללא ספק היו נטפלים אלי גם הם.) תודה.

שלום, אינך צריכה לשבור את הראש, במקרה שלך עדיף לעשות אחד מהשניים, או לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ומתמשך, או להצטרף לקבוצת הרזיה, ואז לעבוד כקבוצה. בכל מקרה, המטרה זהה, לרדת במשקל, ככל שתרדי במשקל, כך תוכלי לשלוט טוב יותר בלחץ הדם, כולסטרול וסוכר, אולי אף בלי כל טיפול תרופתי. בברכה, דנה

ארטישוק ירושלמי מה דינו בסוכרת?

שלום אלשע, ארטישוק ירושלמי נחשב לפחמימה בדומה לתוח אדמה, בטטה וכו. 2 ארטישוקים מהווים מנת פחמימה. בברכה, דנה

09/03/2007 | 20:12 | מאת: אפי

שלום רב, אני בת 35, מבדיקות דם שערכתי קיבלתי תוצאה של כולסטרול כללי של 294 hdl 47, ldl228 מלבד זאת, הבדיקות תקינות. אני זקוקה לדיאטה דלת כולסטרול. שאלתי היא, מה כוללת דיאטה זו? וכמה זמן צריך לעשותה? אודה לתשובתך אפי

09/03/2007 | 21:09 | מאת:

שלום אפי, ענינו רבות בנושא זה בפורום זה. ערכי חיפוש בפורום זה תחת הכותרת כולסטרול, ותוכלי לקבל את כל השאלות והתשובות בנושא. כמו כן, עליך לגשת לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי, ולשקול טיפול תרופתי, שכן רמות ה-LDL גבוהות מאוד ורמות HDL נמוכות. יחד עם זאת יש לשלב פעילות גופנית. בברכה, דנה

09/03/2007 | 02:16 | מאת: winner

אני ידוע כאכלן גדול של ביצים ואני אוכל ביצים בכמות מאוד גדולה . בו נגיד - שזה רוב האוכל שלי. האם ידוע לכן(לכם) על בעיה בצריכה עודפת של ביצים ? הבנתי שיש בהם כולסטרול? האם כולסטרול בביצים יכול להפריע איכשהו ? ולמה בכלל יש פחד משומן רווי אם השומן הרווי היה זמין לאדם הרבה לפני השומן הצמחי ?

שלום, אין הגבלה באכילת ביצים, אלא אם כן מדובר באדם הסובל מערכים גבוהים מאוד של כולסטרול, ואז נדובר על הגבלה של ביצה ליום בממוצע. אין פחד משומן רווי או מכל שומן אחר, הבעיה בשנים האחרונות שרמת הצריכה של שומן רווי עלתה לעומת מה שצרכנו בעבר שהיה דווקא יותר שומן חד בלתי רווי ורב בלתי רווי, וכן תוספת חומצות שומן טרנס. סוג השומן לא השתנה אלא היחסים, וכאן טמונה הבעיה. בברכה, דנה

09/03/2007 | 11:39 | מאת: winner

דווקא חשבתי שבעבר צרכו יותר שומן רווי כי השומן הצמחי הופיע רק בשנות ה-70 כלומר כל השמנים הצמחים למניהם . לא ?

שלום רב רציתי להתייעץ לגבי תפריט שהכנתי בעצמי האם הוא בסדר? כך: בן 29 משקל:118 בוקר: 1 כוס של מיץ חמוציות דיאט 1 פרוסה של לחם קל עם גבינה לבנה 5% +עגבניה/מלפפון 1 יופלה 3% ארוחת ביניים בשעה 11:00 1 תפוח ארוחת צהריים 14:00 כוס פתיתים +בצל+ פטריות + קופסת טונה/שניצל/חתיכת עוף בגריל/2 קציצות בשר הודו עוף + סלט המורכב מ עגבניה מלפפון גזר פלפל ארוחת ערב 19:00 2 פרוסות לחם קל +גבינה לבנה 5% + סלט ירקות כמו בצהריים מודה לך על תשובתך

שלום, איננו נותנות חוות דעת על תפריטים במסגרת פורום זה. פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

09/03/2007 | 02:01 | מאת: winner

מה שאתה אוכל זה נראה לי קצת לאדם במשקלך. זה דומה לתפריט של אדם הסובל מאנורקסיה קלה.

08/03/2007 | 15:33 | מאת: bnasn

שלום רב הנני נמצא בתהליך של דיאטה ורציתי לשאול האם מותר לשתות מיץ חמוציות דיאט 1-2 כוסות ביום? ומהם הסגולות של מיץ החמוציות? כמו כן האם פעילות גופנית של הליכה על מסלול במשך 45 דקות במהירות 6 קמ"ש במשך 5 ימים בשבוע האם זה בסדר? תודה מראש

08/03/2007 | 15:54 | מאת:

שלום, ניתן לשתות 1-2 כוסות חמוציות דיאט ביום, אך יש להתחשב בערך הקלורי המתקבל מהן, בהנחה שמדובר בדיאטה להרזיה. סגולותיו של מיץ חמוציות מיוחסות לכך שעוזר לאנשים עם נטיה לדלקות בדרכי השתן. ההליכה הינה מצויינת ותתרום רבות בנוגע למשקל ולאורח חיים בריא. בברכה, דנה

08/03/2007 | 12:11 | מאת: אמא

שלום רב, בתי בת שנה ולאחרונה החלה לבכות מכל דבר ולהתעצבן מכל דבר. בלילה היא חסרת מנוחה לפרקים (זזה קדימה ואחורה, כשהיא עומדת על שש). יש לציין שזה התחיל יומיים לפני שחלתה באבעבועות. ובאותו זמן גם עברנו משלב 2 לשלב 3 בתחליף החלב שלה. האם יש קשר? תודה -חני-

08/03/2007 | 18:38 | מאת:

חני שלום! לדעתי אין כל קשר למטרנה. ההבדלים הם יותר בכמיות ולא במהות החומרים. בברכה, נועה

07/03/2007 | 22:32 | מאת: טלי

בעקבות מחלוקת ביני לבין אמא-מה כדאי לאכול תוך כדי החלמה מוירוס\קלקול קיבה? האם ישנם מזונות שמגרים את הקיבה וכדאי להמנע מהם?

08/03/2007 | 09:19 | מאת:

שלום טלי, אם הוירוס חלף, ואין הקאות ו/או שלשלולים, את יכולה לאכול רגיל. רצוי בשלב ראשון להמנע מהרבה מוצרי חלב ומטוגנים, אך תוך יום-יומיים את אמורה לחזור לאכילה רגילה לגמרי, כמו שהיה לפני הוירוס. בברכה, דנה

07/03/2007 | 19:07 | מאת: דואגת

שלום בתי בת 9. ילדה גבוהה, יפה ומלאה. היא מקפידה על ספורט ואוכל בריא כמו שמעט ילדים מקפידים, אך בכל זאת היא די מלאה ולצערי מאד מוטרדת מכך מבחינה חברתית. היא אוהבת מאד לאכול ולעיתים נדמה שהיא אוכלת כמות גדולה מידי, אך תמיד אוכל בריא ומזין. קשה לנו להתמודד עם השאלות שלה איך זה שהחברות שלה רזות מאד למרות שהן אוכלות המון ממתקים ועצוב לנו לראות אותה סובלת. בעיקר קשה לנו להציב לה מגבלות אכילה כשהיא אוכלת אוכל בריא. היא מאד מעוניינת להוריד במשקל. אנא עצתך.

07/03/2007 | 22:17 | מאת:

שלום לך! המלצתי היא לפנות ליעוץ (אפילו חד פעמי) של דיאטנית ילדים. חשוב לדיאטנית לקבל תמונה מלאה של המצב כדי לתת תשובה מושכלת. באופן עקרוני חשוב לזכור שיש טיפוסי מבנה גוף מגוונים (בתחום הבריא) וייתכן שבתכם היא טיפוס רחב. לא בהכרח סיבה להתערבות. העיקר לדעתי הוא אורח החיים הבריא שהיא מנהלת. בטוח שהרגלים אלו יהיו לה כלים טובים מאוד בחייה הבוגרים. בברכה, נועה

07/03/2007 | 17:15 | מאת: Shalom1946

שלום רב ... קיבלתי תרופה מרב קבלי : לאכול כל בוקר על קיבה ריקה שיני שום עם אשל. להתחיל עם שתי שינייים עד לשש שיניים כל בוקר, במשך ארבעה חודשים. אני מבקש לדעת, איך ניתן להפסיק את הריח הנוראי מהפה. קיבלתי כמה רעיונות אך ללא הואיל. אני מחפש פתרון רדיקלי. תודה מראש

07/03/2007 | 20:01 | מאת:

שלום, ישנן אמונות שקפה שחור יכול להוריד את הריח שנוצר, אך מנסיוני, ללא הואיל. מעבר לכך, איני יכולה לייעץ לך, חוץ מלהפסיק לאכול שום. בברכה, דנה

20/03/2007 | 21:19 | מאת: אלה

שלום, האם תוסף שום, כגון קיוליק, מהווה תחליף טוב לשום רגיל, כפתרון פרקטי לבעיה שהועלתה ע"י קודמי? האם תכונותיו הבריאותיות של השום נשמרות בתוסף, ולו באופן חלקי? תודה

07/03/2007 | 15:28 | מאת: מיוש'

שלומלום! אני בשבוע 15 להריוני באושר גדול ו... אני סובלת מגזים... יותר מתמיד מה שנקרא... יש משהו שאפשר לקחת בהריון למניעה או להפחתה של הגזים???? כמובן שאני ודעת שהכל תלוי במה שאני מכניסה לפה אבל.... אני לא יכולה לעקוב אחריי מה שאני מכניסה לפה.... אשמח לעזרתכם... מיוש'

07/03/2007 | 16:37 | מאת:

שלום, נסי את הדברים הבאים : המנעי מבצל, שום, צנון, ברוקולי,כרוב,כרובית, כרוב ניצנים וקטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים, פול). השתדלי לשתות כ- 2 ל' מים ליממה והקפידי על פעילות גופנית. ישנם מקרים בהם שתיה מוגזת יכולה לגרום לכך. וכן לעיתים דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים, כלומר הרבה ירקות ופירות בקליפתם יכולים לגרום לכך.יש לזכור כי לעיתים הלחץ של הבטן ההריונית על המעי מעלה את סבירות הגזים, ולבעיה זו אין פתרון, פרט מלידה בשעה טובה. בכל מקרה מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

07/03/2007 | 00:16 | מאת: אלעד

איך צריך לצרוך את התוסף קריאטין? מבחינת העמסה?אם יש צורך או שאין..או שאפשר לקחת 5 גרם ליום? גם אם אני לא מתאמן צריך לקחת? מתי צריך לקחת אותו..זה משנה אם זה לפני אימון? ומתי צריך לסיים מחזור?

07/03/2007 | 10:09 | מאת:

שלום אלעד, איני נוהגת להמליץ על תוסף זה, לא הוכח כי יש בו צורך, על אחת כמה וכמה למי שלא מתאמן בפיתוח שרירים. בברכה, דנה

06/03/2007 | 20:25 | מאת: ליאור

שלום רב, יש לי 2 שאלות על בראנפלייקס. א. רשום עליו 26% פחמימות, 19% רב-כוהליות. מה זה רב-כוהליות (פשוטות? מורכבות? טובות? לא טובות?)? מהי המשמעות הפרקטית-בריאותית של נתון זה? והאם ה-19% כבר כלול ב-26% הנ"ל, או שמדובר בשני דברים שונים? ב. רשום עליו 27% סיבים, מתוכם 6% מסיסים. מה המשמעות הפרקטית-בריאותית של מסיסים? תודה. ליאור

07/03/2007 | 10:08 | מאת:

שלום, הכוונה ברב כהלים שאלו תחליפי סוכר כהליים שתורמים פחות קלוריות מפחמימות רגילות, בערך 2.5 קק"ל לגר' להבדיל מ- 4 קק"ל לגר' של פחמימה פשוטה או מורכבת. כמו כן הם נספגים פחות באופן טבעי, ולכן עלולים לגרום לגזים במערכת העיכול. חשיבותם, שהם תורמים לטעם של המזון בפחות קלוריות. הם מהווים כ- 20% מסך כל הפחמימות, כלומר רוב הפחמימות הינן מורכבות ו/או פשוטות. סיבים מסיסים ידועים בכך שתורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומייחסים להם תכונות אנטי סרטניות וכן מועילים באיזון סוכר ושומנים בדם. בברכה, דנה

07/03/2007 | 20:54 | מאת: ליאור

ערב טוב לדיאטנית, אבל, מה לעשות, בבראן פלייקס שקניתי רשום 26% פחמימות, 19% פחמימות רב-כוהליות. נתונים אלו אינם מתיישבים עם הסברך לפיו הרב-כוהליים מהווים כ-20% מכלל הפחמימות, שכן 19 מתוך 45 (=19+26) הם, לפי חישובי, כ-42%. האם אני טועה?

06/03/2007 | 20:17 | מאת: אליהו

האם בכל יוגורט יש חיידקים ידידותיים? גם ביוגורט כבשים (יוגורמה)? על אריזתו לא נזכרים שום חיידקים. ואם הם לא נמצאים בו, איזה ערך בריאותי יש לו? תודה.

07/03/2007 | 10:04 | מאת:

שלום אליהו, כמעט בכל היוגורטים ישנם חיידקים אשר עושים את התסיסה לפחמימות חלב הפרה ומעניקים ליוגורט את טעמו. ההבדל בין יוגרט טבעי לביו,שלאחרונים מוסיפים חיידקים ידיותיים בנוסף . ככל הנראה, אם לא מצויין שהוסיפו, אז כנראה לא הוסיפו. ליוגורט ערך תזונתי משלו כמקור לסידן וחלבון, וגם לחיידקים פרוביוטיים הנמצאים בו באופן טבעי וחלק מתוסף. בברכה, דנה

07/03/2007 | 11:58 | מאת: אליהו

דנה שלום רב, או קיי, תודה רבה, אך האם נפלה טעות טכנית בסיפא של תשובתך? למה התכוונת בשתי המילים האחרונות ("חלק מתוסף"), שנראות לא שייכות למשפט שבסופו הן נמצאות? הן לא מובנות בהקשר זה.

06/03/2007 | 17:11 | מאת: לאה

עקב בעיות במערכת העיכול נאסר עלי לצרוך מאכלים המכילים סיבים, כולל, כמובן, פירות וירקות. מותר רק לשתות את מיציהם. ברצוני לדעת מהו הערך התזונתי של מיץ סחוט טרי מכל סוג שהוא ואם בכלל. האם, לפחות, הויטמינים נותרים?

06/03/2007 | 18:09 | מאת:

שלום לאה, חלק מהוימינים נשארים וחלקם עם הזמן נהרסים, לכן מיץ פירות מומלץ לצרוך מייד לאחר הסחיטה, כך לפחות מכיל את רוב הויטמינים. בברכה, דנה

06/03/2007 | 13:31 | מאת: לילך

האם כדאי לתת לתינוק בן חצי שנה מרק יותר מ - 3 ימים? האם נשאר ערך תזונתי כלשהו או ויטמינים מהירקות? [עדיין ללא עוף]. האם כדאי להקפיא ולחמם שוב? מאיזה גיל כדאי להוסיף קיטניות? תודה.

06/03/2007 | 20:16 | מאת:

לילך שלום! צורת ההכנה של המרק אינה משמרת ויטמינים. יחד עם זאת, בגיל זה ירקות ופירות אינם אמורים להוות מקור לויטמינים. לשם כך ממשיך לשמש חלב אם/תמ"ל. בעקרון בגיל 6-8 חודשים, ניתן להוסיף בהדרגה בשר, ירקות, פחמימות (אורז, תפו"א) ופירות פשוטים. משרד הבריאות מתיר גם דגנים (המכילים גלוטן כמו חיטה) וקטניות. אני ממליצה להוסיף מזונות אלו לקראת סוף התקופה (8-9 חודשים). בברכה, נועה

06/03/2007 | 10:13 | מאת: אלעד

האם יש אמיתה בדבר שהתוסף החדש אכן יותר טוב מהכדורים..ומה ידוע לך עליו?הטענה שטוענים שיש להם פטנט שהתוסף בא בצורה של ג'ל..אשמח לדעת דעתך בנושא

06/03/2007 | 13:59 | מאת:

שלום אלעד, לא ברור לי על איזה תוסף אתה מדבר, האם תוכל לפרט. בברכה, דנה

06/03/2007 | 19:52 | מאת:

אלעד שלום! מדובר במוצרים שאינם משווקים ע"י אנשי מקצוע אלא ע"י כל אחד שמוכן לקנות בזול (? לא כ"כ...) ולמכור ביוקר. אין מנוס מלקרוא לילד בשמו - שיטת הפרמידה. לא הצלחתי לקבל חומר מקצועי מכובד אז איני יכולה להגיב על טיב המוצרים. לאור זאת לא הייתי ממליצה עליהם. בברכה, נועה

06/03/2007 | 10:01 | מאת: אלעד

האם יש בעייה לשמור את הירקות והפירות בשקית ניילון במקום התא במקרר? כי שמתי לב שהטריות שלהם נשמרת יותר זמן בניילון? אך שמעתי שיש גם חשש שהמיילון מכיל תרכובות לא טובות שיכולות לעבור לירק או לפרי??האם יש אמת בדבר?

06/03/2007 | 13:58 | מאת:

שלום אלעד, לא ידוע לי על בעיה לשמור ירקות ופירות בניילון, אם זמן הטריות ארוך יותר. בברכה, דנה

06/03/2007 | 09:59 | מאת: מטופלת

שלום לדיאטניות לאחר שקבלתי תשובות סותרות לשאלתי אני פונה גם אליכן בנושא- בהרחבה אני מטופלת בפרוקור בגלל פרפור פרוזדורים, בהצלחה. נוטלת קומדין לפי הנחית רופא וקרובה לאיזון. בגלל יתר לחץ דם אני מקבלת אטאקנד וכעת נוסף גם ניפידיפין. בימים האחרונים שמתי לב שיש לי נפיחות בפרקי הקרסולים. ידוע לי שמי פטרוזיליה (מפטרוזיליה טריה המושרה במים רותחים). משמשים כמשתן טבעי מתון. כמו כן ידוע לי שאסורים עלי השימוש בירקות ירוקים וכן השימוש בתה ירוק. גורם רפואי ששאלתי בעצתו, התיר לי להשתמש במי פטרוזיליה (אולם לא לאכול את הפטרוזיליה). בגלל האיסור להשתמש בתה הירוק, אני חוששת שההיתר ניתן לי בטעות. בגלל החשש מדימום, בשימוש לא נכון, אני מבקשת גם חוות דעתכם המוסמכת. תודתי נתונה לכן מראש. המטופלת

שלום, הבצקות מהן את סובלת נובעות מהטיפול בניפדיפין ושום אפקט משתן של תרופה או פטרוזיליה לא יעזרו. בכל מקרה לא הייתי ממליצה להשתמש לא בתה ירוק ולא במי פטרוזיליה לאפקט המשתן. בברכה, דנה

06/03/2007 | 03:02 | מאת: מתעמלת

שלום רב!! אני אישה בשנות הארבעים המאוחרות לחיי. אוהבת ועוסקת בפעילות גופנית מגוונת. הבעייה שלי היא אלרגיה מאד נרחבת בעיקר לחלבונים: דברי חלב, ביצים, עופות בשר, ומתחום הצומח: שומשום!!! אני מוצאת שקשה לי מאד לשמור על אנרגיה טובה בפעילות הגופנית כאשר התזונה שלי מבוססת בעיקר על פחמימות ויודעת שהגוף שלי זקוק גם לחלבונים בעיקר לצורך בנייה מחדש לאחר הפעילות הגופנית. אלו עוד אלטרנטיביות טובות יש לי על מנת לספק לגופי את החלבונים הדרושים לו? בתודה מראש.

06/03/2007 | 13:50 | מאת:

שלום, האם האלרגיות הללו הוכחו בבדיקות או שמא זה רק מהניסיון שלך. שכן מקור לחלבון פרט לאלו שציינת הם דגים על סוגיהם וקטניות. מקור הארגיה בטוב ביותר הוא פחמימות ולא חלבון, כך שמבחינה זו אין לך בעיה. אם אינך בונה שרירים, אינך צריכה כמות חלבון מוגזמת ועל כן את יכולה להסתדר עם המזונות הקיימים. עליך לקחת תוספי סידן בכל מקרה ולערוך בדיקות לצפיפות עצם וכן בדיקות למאגרי ברזל וויטמין B12 ואבץ. בברכה, דנה

05/03/2007 | 20:38 | מאת: יהל

שלום ד"ר גילה,נועה,ליטל ודנה. אני בת 20 1.52 שוקלת 50 צריכה לישמור על המשקל שלי. העם מספיק הקלוריות פה? בוקר: שתי פרוסות לחם רגיל עם כף ממרח חלבה וקפה הפוף על בסיס מים ביינים: אגס ותפוח (יחסית גדולים) צהריים: לחמניה גדולה קצת יותר קטנה מג'בטה עם ביצה קשה ירקות ויוגורט דיאט ביינים: אגס גדול ושתי משמשים ביינים: יווגרט דיאט ותפוז קטן ערב: חתיכ גדולה של פשטידה ברוקולי שיש בצק דק מתחת (בצק שקם) ושתי קציצות בקר עם סלט ברוטב אדום לילה: אגס יחסית גדול ויוגורט דיאט במהלך היום שתי מסטיקים ללא סוכר וסוכירה אחת עם סוכר אני צורכת שתי כדורי סידן ביום

06/03/2007 | 13:47 | מאת:

שלום יהל, איננו מבקרות או ממליצות על תפריטים במסגרת פורום זה. ההלחטה לגבי כמות קלוריות מספיקה אינה תלויה רק בגיל גובה ומשקל, אלא בגורמים נוספים כמו כן. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

05/03/2007 | 19:42 | מאת: ליאנה

אני..מנסה להחלים מהפרעות אכילה.. בשבוע האחרון היו לי בולמוסים אחרי חודשיים של הרעבה..אכלתי בלי שליטה, מינימום 2000 קלוריות כל יום..פשוט מהרגע שקמתי בבוקר עד לשניה שבה הלכתי לישון-אכלתי. לצערי אני לא מגזימה : \ לקחתי את עצמי בידיים ,ומאתמול אכלתי רגיל, 1200 קלוריות, בלי להגזים..וגם היום..ועשיתי ספורט. אבל כל ביס קטן שאני לוקחת לפה מנפח לי את המעיים ..זה..דיי מדאיג יש אפשרות שניגרם נזק למעיים מהבולמוסים? לא הקאתי אותם,ולא כלום. עלה בדעתי לשתות אולי יוגורט או משהו עם חיידקים פרוביוטיים..זה יעזור? בבקשה תעזרי..אני ממש לא יודעת מה לעשות.

06/03/2007 | 13:45 | מאת:

שלום ליאנה, הואיל ואיני מומחית בנושא הפרעות אכילה, מומלץ שתפני לדיאטנית קלינית המתמחה בתחום זה במסגרת מרפאות להפרעות אכילה. בברכה, דנה

05/03/2007 | 16:46 | מאת: מיה

שלום הייתי רוצה לדת כמה קלוריות יש ב 5 אגוזי לוז. או ב 7 אגוזי לוז. תודה יום נפלא.

05/03/2007 | 18:33 | מאת:

מיה שלום! בהערכה גסה כ - 40-50 קק"ל. בברכה, נועה

05/03/2007 | 10:28 | מאת: גל

שלום, אני בת 30. תמיד הייתי בתת-משקל קל (נולדתי פגית, ואני גבוהה ורזה) אבל בחודשים האחרונים שקעתי לתת-משקל חריף שגם גרם לירידה חדה בצפיפות העצם, ולא ברור עדיין אם עקב מעי רגיז קשה או מחלת קרוהן; עדיין מבררים, ואני מטופלת ומחכה לבדיקת ווידאו-קפסולה. בינתיים, אני משתדלת לעלות בחזרה במשקל, ושותה "סקנדישייק" אחד בכל יום בנוסף על האוכל. רציתי לשאול: 1) האם קיימים דברים נוספים שכדאי לי לקחת כתוספי-מזון, שיעזרו לעלייה במשקל, מלבד סקנדישייק? 2) האם כדאי לי לקחת מולטי-וויטמינים, או שרצוי לקחת וויטמינים ספציפיים? אלו וויטמינים יועילו? 3) לאחר כמה חודשים של בעיות עיכול קשות מאד וחוסר יכולת לאכול, תחושות הרעב והשובע נעלמו לגמרי. אני פשוט לא מרגישה הבדל לפני ארוחה ואחריה; אני אוכלת כי אני יודעת שצריך לאכול, ואני נהנית מהטעמים שבאוכל, אבל אני לא מרגישה צורך באוכל או צורך להפסיק לאכול. זה מוזר לי מאד וכעת אני אוכלת בשעות קבועות (ארוחות קטנות רבות לאורך שעות היום) בכדי לעלות במשקל ולשמור על הגוף היטב, אך אני תוהה אם תחושות הרעב והשובע יחזרו בשלב מסוים, או שהן אבדו? כיצד ניתן להחזירן? אלפי תודות!

05/03/2007 | 10:53 | מאת:

שלום גל, לא ברור לי האם היו תופעות לוואי נוספות כגון שלשולים והקאות שגרמו לירידה, או שפשוט אכלת פחות מהרגיל. לרוב מחלות של מערכת העיכול מלוות בתופעות כגון שלשולים והקאות, ואם אלו לא נראו אז צריך לברר דברים נוספים, כגון פעילות בלוטת התריס ועוד אבחנות שיכולות להיות. לרוב אנשים עם שלשולים אינם מגיבים טוב לסקנדישייק שכן הוא מכיל הרבה שומן וזה מחמיר שלשולים ואז נעזרים במשקאות אחרים כגון אוסמולייט, אנשור ועוד. איני יכולה להמליץ לך על מוצר כזה או אחר, הואיל ואיני מטפלת בך, את אלו כדי לשאול דיאטנית קלינית בייעוץ אישי. לגבי ויטמינים, שוב הדבר תלוי בכמה את אוכלת ומה את אוכלת, זה שמשקלך נמוך אינו אומר בהכרח שאת בתת תזונה אלא רק בתת משקל. ושוב, תלוי אם את משלשלת או לא, אם לא, אז הכל תלוי בכמויות שאת צורכת במזון. סקנדישייק אינו נחשב המקור הטוב ביותר לויטמינים, לעומת תכשירים אחרים, אך נכון לעכשיו זה יספיק. חסר בויטמינים אפשר לבדוק, ורצוי לבדוק רמות ויטמין D, B12, חומצה פולית ורמות ברזל ומדדיו. ובהתאם להחליט איזה מזון יש לצרוך. לגבי נושא התאבון, שובע ורעב, כחלק מהירידה במשקל מופרשים הורמונים היכולים לגרום לתחושה של שובע, מה שקורה גם אצל אנורקסיות המרעיבות את עצמן, בסופו של דבר הן אינן מרגישות צורך באכילה. הדבר משתנה ברגע שמתחילים לאכול כפי שצריך, וזה לרוב משתפר, בהנחה שלא מדובר במחלת מעי קשה או בהפרעה פסיכיאטרית, כמו אנורקסיה, שאינן מטופלות. בכל מקרה, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, בלי כל קשר לתוצאות הבדיקות, וכן לאנדוקרינולוג. בברכה, דנה

04/03/2007 | 09:57 | מאת: רון

שלום למקרה שפיספסת את התוספת לשירשור אם זה יעזור אתר החברה (בו יש גם את הערכים התזונתיים של המוצרים) הוא: www.naturespath.com (המוצר - למשל optimum power) רציתי גם לישאול האם אכן מדובר במוצר בריאותי ממש - לפחות עבור דגני בוקר או שמה זה רק פירסום שאין בו משהו מיוחד תודה

04/03/2007 | 10:33 | מאת:

שלום רון, לא פיספסתי, פשוט הערכים שם רשומים באופן שונה ממה שציינת ועדיין לא מסתדר, עליי לראות את הערכים שתורגמו לעברית, כי נכון לעכשיו לא ברור לי כיצד נעשה החישוב שלהם. הם נותנים רק חלקי נתונים, ואני יכולה להבטיח לך שהם חישבו את הערכים ולא ממש שרפו את המזון וראו איזה ערך קלורי הוא נותן. בנוגע לשאלתך, אם זה מוצר בריאותי, הוא בריאותי מבחינתי כמו כל שאר דגני הבוקר, שלרוב עשירים מאוד בפחמימות וסוכרים ועתירי קלוריות, מעבר לכך,הם מקור לסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים. בברכה, דנה

04/03/2007 | 18:06 | מאת: רון

התירגום לעיברית - על המוצר הוא בידיוק מה שהם רשמו פשוט חישבו זאת ל - 100 גרם (שם הם נותנים למנה של 55 גרם - אז כל ערך מחולק ב- 55 ומוכפל ב -100 - נותן ערך ל - 100 גרם שזה בידיוק מה שרשום על האריזה בעיברית)

04/03/2007 | 09:30 | מאת: Paola

שלום רב, בתי בת השנתיים ושלושה חודשים מאד אוהבת לאכול ביצים. היא אוכלת לפחות ביצה אחת ביום ולפעמים אוכלת 3 ביצים באותו יום. שאלתי היא האם זה בסדר לאכול כמויות כאלו, האם זה פוגע בצורה כל שהיא בתיפקוד הגוף שלה בצורה בריאה ואופטימלית. תודה, פאולה

04/03/2007 | 09:55 | מאת:

פאולה שלום! לא מוגדרת הגבלת ביצים לפעוטות וילדים בריאים. באופן עקרוני מדובר במזון מאוד בריא בשבילם - חלבון איכותי, כולסטרול הדרוש לבניית תאי הגוף וכן מרכיבים נוספים. אין כל בעיה ב 1-2 ביצים ביום ואם אחת למספר ימים קרה שאכלה גם 3 לא נורא. לדעתי בכל זאת יש לתת את הדעת ש 3 ביצים ביום לא יהפך להרגל יומי קבוע, מכיוון שבהחלט בגיל המבוגר זה לא רצוי. בברכה, נועה

03/03/2007 | 19:36 | מאת: לורן

מה קורה אם אוכלים כמויות רבות של מלח במה זה פוגע?? ומה יכול לקרות??

04/03/2007 | 10:30 | מאת:

שלום לורן, באופן עקרוני אכילת מלח לאדם בריא ללא נטיות למחלות כמו יתר לחץ דם, סוכרת ומחלות לב, אינה מזיקה. הכליות שלנו יודעות להפטר מעודפי הנתרן המצוי במלח, ובכך לא נגרמת בעיה. במקרים כמו אנשים עם נטיה ללחץ דם גבוה או כל מחלה לבבית ו/או כלייתית,ישנה נטיה גבוהה יותר לרגישות למלח ואז יש צורך בדיאטה דלת מלח. אין הוכחה חד משמעית, כי אדם הצורך יותר מלח יחלה ביותר מחלות לעומת אדם אחר שצורך פחות, בהנחה שאין מחלות רקע. בכל מקרה, ההמלצה היא לא להפריז בכמויות המלח, עד 5גר' מלח ליום הינה הגבלה לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם, לאנשים ללא הגבלה ניתן להגיע עד 7 גר' מלח ליממה. בברכה, דנה

04/03/2007 | 20:58 | מאת: לורן

03/03/2007 | 14:13 | מאת: מיאל

בתאנה מיובשת? בלחמנית צמה קלועה מקמח מלא קטנה? בתודה.

03/03/2007 | 15:29 | מאת:

שלום מיאל, אני רואה שהינך מרבה לשאול בנוגע לערך קלורי ולכן אפנה אותך לאתר בנושא בו טבלאות די מעודכנות. http://naturemed.co.il/in_food.html בברכה, דנה

03/03/2007 | 15:58 | מאת: מיאל

תודה אבל אני תמיד בודקת כל מאכל בכל מיני טבלאו שיש לי על המחשב מאתרים שונים ורק אם אני לא רואה אותו אז אני פונה לפורום הזה. ושם הכל ל100 גרם ואין שם את מה שאני שאלתי. לכן שאני שואלת שאלה לגבי ערך קלורי פה בפורום זה כמוצא אחרון. אודה לך אם תעני לשאלותיי.

03/03/2007 | 19:04 | מאת:

שלום מיאל, בתאנה מיובת יש כ 30-40 קק"ל, תלוי בגודלה. בלחמניה שא מתארת יש כ- 100 קק"ל, בהערכה גסה. בברכה, דנה

03/03/2007 | 19:20 | מאת: מיאל

100 קל'? אבל היא לא קלה... פשוט מקמח מלא....

02/03/2007 | 23:37 | מאת: אלינור

שלום, שמי אלינור אני כבת 21 גובהי 1.62 ומשקלי בערך 60-65 ק"ג.. כשהייתי כבת 17 עשיתי דיאטה ממש חריפה ירדתי 14 ק"ג ב 3 חודשים ללא בקרה ועקב כך איבדתי את המחזור מרבית מהשיער נשר לי ונוצרו חוסרים של ויטמינם וכו'.. בקיצור בלאגן מאז עליתי במשקל אך אינני מרוצה..(יש לציין כי הכל חזר לקדמותו השיער המחזור וכו'..) אני עושה הכל ע"מ להרזות: הליכה כל ערב במשך שעה, מקפידה על ערך קלורי של מאכלים, לא אוכלת ממתקים ודברים משמינים ומה שאני לא עושה לא עוזר!! אני ממש מיואשת אני מרגישה שאני נותנת פול גז ולא נוסעת... אני לוקחת גלולות למניעת הריון ויש לי הרגשה שזה מה שתוקע אותי במשקלי הנוכחי, עקב כך שאין תזוזה או שינוי במשקל אני מאבדת את הביטחון והחשק להכל אינני מרוצה מהמראה החיצוני שלי למרות שאינני שמנה אלא רק מלאה.. מה אפשר לעשות?? אולי להפסיק את הגלולות?? אולי להתחיל להרעיב את עצמי לאכול חצי ממה שאני רגילה?? הבעיה היא שמרוב שלא טוב לי אני מתעסקת רק בזה ושוקעת בדיכאון מה אפשר לעשות כדי להרזות???? תודה מראש..

03/03/2007 | 12:01 | מאת:

שלום אלינור, נראה לי שמה שאת צריכה זו הכוונה טובה וייעוץ אישי, כי כבר הוכחת לעצמך שלבדך אינך מסוגלת לעשות זאת באופן תקין וכזה שלא יביא לתסכולים. לשם כך נוצרו אנשי מקצוע בדיוק לתחום זה, לכן קחי את עצמת לדיאטנית קלינית בכל מסגרת שתבחרי והעזרי בעצות המועילות שלה. בברכה, דנה

01/03/2007 | 22:27 | מאת: מיואשת

היי, מאז לידת בתי אני סובלת מגזים. כל דבר שאני אוכלת עושה לי גזים. היש פתרון תזונתי?

02/03/2007 | 17:05 | מאת:

שלום, נסי את הדברים הבאים : המנעי מבצל, שום, צנון, ברוקולי,כרוב,כרובית, כרוב ניצנים וקטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים, פול). השתדלי לשתות כ- 2 ל' מים ליממה והקפידי על פעילות גופנית. ישנם מקרים בהם שתיה מוגזת יכולה לגרום לכך. וכן לעיתים דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים, כלומר הרבה ירקות ופירות בקליפתם יכולים לגרום לכך. בכל מקרה מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

28/02/2007 | 22:08 | מאת: יעל

האם יש בו רעלים?

01/03/2007 | 09:29 | מאת:

שלום יעל, דבש בחימום עובר תהליך של קרמליזציה בדומה לסוכר ושינויים מבנייים נוספים. אין כל נזק ממשי בלחמם דבש, אך תכונותיו הטבעיות נהרסות מעט, ולכן עדיף לצורכו במצבו הטבעי. לא נוצרים רעלים, אלא חומרים טבעיים של חימום, שנמצאו שאינם בריאים לנו, בכמויות גדולות. בברכה, דנה

01/03/2007 | 12:48 | מאת: יעל

האם את ממנהלי הפורום?

01/03/2007 | 12:51 | מאת: יעל

סליחה, אני רואה שאת ממנהלי הפורום, וכבר העברתי את הודעתך לפורום תזונה צמחונית בתפוז.

28/02/2007 | 19:09 | מאת: ליבנת

שלום ותודה מראש:] אני רוצה לשנות את הרגלי האכילה שלי ולאכול נכון להבין גם למה אני אוכלת מה. ספורט כבר התחלתי לעשות ואני אוכלת נכון, אבל אני צריכה תמיכה יותר אישית ושתחזיק מעמד. אני מרגישה שתזונאית מקופת חולים לא תספק לי את זה, מעבר לזה שהרופא שלי אמר שאינני זכאית לדיאטנית מכיון שאינני נחשבת "חולה". יש לי בעיית משקל, אני שוקלת 64 וגובהי 160 ס"מ. למי אתם ממליצים לי לגשת? ומה אוכל לעשות? תודה רבה ליבנת.

28/02/2007 | 21:06 | מאת: אמיל

מקווה שזה לא נגד חוקי הפורום אבל את יכולה לדוגמא לפנות למטפל רב תחומי תחום זה נקרא "נטורופתיה".

01/03/2007 | 09:27 | מאת:

שלום ליבנת, אין אדם יותר מתאים לכך מדיאטנית בקופת חולים שהוכשרה במשך 4 שנים לפחות לפתור בעיות אלו. מעבר לכך, כל אדם בקופת חולים זכאי לפגישה אחת עם דיאטנית, לא משנה משקלו או מצב בריאותו. מעב לכך, ברוב חדרי הכושר היום יש דיאטנית קלינית, והדגש הוא על קלינית, ולא על מדריך כושר שחושב שמבין בתזונה. בברכה, דנה

28/02/2007 | 16:47 | מאת: רון

שלום קניתי דגני בוקר והערכים התזונתייים המצויינים ( ל - 100 גרם) היו: שומנים: 4.5 גרם פחמימות: 73 גרם סיבים תזונתיים: 18 גרם חלבונים: 14.6 גרם קלוריות : 345 משהו כאן ממש לא מיסתדר: הרי גרם שומן = 9 קלוריות , גרם חלבון או פחמימות = 4 קלוריות אם מחשבים לפי זה יוצא כ- 392 קלוריות ל- 100 גרם ולא 345 קלוריות כפי שניכתב הכיצד??? הרי היצרן מחוייב למשהו אמיתי משהו כאן ממש לא ברור לי וממש אודה על הסבר הגיוני כלשהו ומה באמת אם כן הערך הקלורי של המוצר?? (דא"ג גם התווית של המוצר באנגלית - המקורית מכילה את אותה הבעיה בידיוק) אנא איך אדע כמה קלוריות באמת יש??

01/03/2007 | 09:25 | מאת:

שלום רון, היה קל לי יותר אם היית נותן לי את שם המוצר, הואיל ולא מחשבים את כל הפחמימות, מורידים את הסיבים התזונתיים מתוך הפחמימות, שלכאורה לא מספקים קלוריות, כי לא נספגים ואז יוצא שיש אף פחות ממה שהם רושמים. כלומר מכפילים 4.5 ב- 9 , 14.6 ב- 4 והפחמימות זה 73-18=55 ב- 4 ויוצא כ- 320 קק"ל. ייתכן שישנם מרכיבים נוספיםשמוסיפים, או שלקחו בחשבון שתסיסת סיבים במעי מעלה ייצור חומצות שומן קצרות שרשרת שנספגות במעי הגס. בברכה, דנה

01/03/2007 | 17:38 | מאת: רון

מדובר מדגני בוקר OPTIMUM POWER ע"פ מה שהיצרן טוען זה שהערך הקלורי שהם רושמים הוא לפי תוצאות מעבדה לזה ולא לפי חישוב מתמטי האם יתכן שתהיה סתירה בין השניים?? ולפי מה שכתבת האם אז מה שרשום הוא אכן נכון למרות הסתירה לכאורה?

28/02/2007 | 11:18 | מאת: שוב אני

לא נעים אבל השאלה היא שוב בנושא האורגני. אז כך. הבנו שהכי בריא וכדאי לצרוך אורגני. מצד שני, בתשובה שניתנה כאן נאמר כי עדיף לצרוך פירות/ירקות רגילים למרות ההדברה והכימיקלים מאשר לוותר עליהם כליל. מצד שלישי, מזהירים מפני "פצצת זמן מתקתקת" (נשבעת לכם שזה ציטוט מדויק של חלק מהתזונאים) בצריכת פירות/ירקות מודברים בגלל הנזק המצטבר בגוף. ואנחנו, הציבור הפשוט שבסך הכל רוצה להיות בריא לא יודע כבר מה עושים? אז מה עושים דנה? האם באמת "פצצת זמן מתקתקת"? בתודה מראש וסליחה על הניג'וס.

שלום, לאור לימודי בקורס של הדברה, מעולם לא נשמע המושג "פצצה מתקתקת". הסיכון לתחלואה גבוה פי כמה מזיהום אוויר ומים מאשר מהדברה של ירקות ופירות. ישנן הרבה השערות לגבי הסיכון בהדברה ופחות מחקרים המוכיחים זאת. אין הדבר אומר כי אלו אינם מסוכנים לנו, אך כנראה מידת הסכנה אינה משתווה לגורמים מזהמים אחרים, כפי שציינתי בתחילת התשובה. איני יכולה לומר שאורגאני הוא הכי טוב שיש וכדאי לאכול רק אורגאני, כך אני טוענת שיש תזונה לעשירים ואלו יחיו יותר טוב ויותר. לא נעשה מחקר לגבי אנשים הצורכים רק מזון אורגאני ואם אלו בריאים יותר מאלו שצורכים מזון שאינו אורגאני, ולכן נכון לעכשיו אין המלצה לצרוך אורגאני, אלא אם כן זהו רצונך. אני מקווה שבזה עניתי לשאלתך. בברכה, דנה

02/03/2007 | 14:38 | מאת: נעמי

מהרגע שהבנתי את הנזקים שגורם מזון מרוסס, התחלתי לאכול אורגני בלבד, למרות שהמשכורת שלי היא בינונית-מינוס. ציטוט מהספר "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא יצחק בן-אורי: "לגוף האדם אין שום אפשרות להתקיים לאורך זמן במצב בריא ממזון המכיל רעלים. כיוון שחלק מחומרי ההדברה מוחדרים לצמח דרך מי-ההשקיה, כך ששטיפת הפרי או הירק אינה עוזרת - הצמח כולו רעיל. "למרות שעד היום לא נעשו מחקרים רציניים בנושא, אין ספק שחלק ניכר מהמחלות הכרוניות והממאירות בימינו הוא תוצאה של החקלאות הרעילה. מה שכן הוכח - המזון האורגני מכיל יותר חלבונים, ויטמינים ומינרלים מאשר המזון הרגיל".

07/03/2007 | 22:01 | מאת: ליאורה

יש לי 2 שאלות לנעמי. א. האם אינך מזהה את הסתירה המובהקת בין הטענה שציטטת, לפיה "עד היום לא נעשו מחקרים רציניים הנושא (האורגני)" לבין הטענה הנלווית "אין ספק שחלק ניכר מהמחלות הוא תוצאה של חקלאות רעילה"? וכי איך אין ספק כאשר לא נעשו מחקרים רציניים המוכיחים זאת? ב. באיזה כתב עת מדעי ובאיזה תאריך וע"י איזה חוקר הוכח שמזון אורגני מכיל יותר חלבונים וכו'? ולאיזה מדינות התייחסה ההוכחה לגבי תוצרתן החקלאית בהיבט האמור? רק בריאות. ליאורה

27/02/2007 | 12:23 | מאת: יגאל

אני משתמש מזה מספר ימים בשמן מינרלי בגלל בעיות טחורים פנימיים וממתין לפתרון כירורגי. אבקש לדעם האם השימוש בשמן עלול להזיק בטווח הארוך, או מהי התקופה שבלית ברירה אני יכול להמשיך לקחת עד לפתרון. מודה מראש. יגאל

27/02/2007 | 15:14 | מאת:

שלום יגאל, הפנה שאלה זו לגסטרואנטרולוג או לכירורג. בברכה, דנה

01/03/2007 | 22:48 | מאת: יגאל

לדנה תודה עבור תגובתך, אך ביקשתי את דעתך מההיבט התזונתי דוקא, כך שההפניה שלך לגסטרו או לכירורגיה לא תיתן תשובה לשאלתי. תודה. יגאל

27/02/2007 | 09:04 | מאת: ענבר

בני בן בשנה ותשעה חודשים ינק עד גיל שנה וחצי, גם בלילה. כאשר הפסקתי להניק הוא היה מתעורר בין היתר מרעב ולכן בתחילה הוא היה אוכל מעדן או קצת קורנפלקס,פעם אחת באמצע הלילה- לא תמיד. זה נמשך שבועיים, הפסיק לכמה שבועות וחזר שוב. חשוב לי לציין שהוא אוכל טוב ארוחת ערב אבל עדיין מתעורר פעמיים בלילה אוכל דניאלה שותה המון מיים(לפעמים צריך להחליף לו פעמיים בלילה) וחוזר לישון,לפעמים אני מנסה למנוע את זה אבל אני ממש שומעת את הבטן שלו מקרקרת(יכול להיות שזה כבר הרגל). מעבר לזה שזה מטיש להאכיל אותו בלילה אני חוששת שפיתחנו אצלו איזשהי הפרעת אכילה.איך ניתן לטפל בזה ולהפסיק את אכילות הלילה?

28/02/2007 | 13:00 | מאת:

ענבר שלום! בגיל זה בהחלט חשוב שהילד (וגם אימו!) ישנו לילה שלם. אין כל צורך באכילה לילית (אם כי לא הייתי מונעת שתיית מים). על מנת לטפל בבעיה שנוצרה, כדאי לפנות לאבחון וייעוץ במרפאה רב מקצועית העוסקת בתחום של הפרעות אכילה בילדים. לדוגמא: http://www.wolfson.org.il/Index.asp?CategoryID=126&ArticleID=97 האבחון והטיפול מקיפים. בברכה, נועה

27/02/2007 | 01:07 | מאת: אילנית

שלום בעלי ואני קרובים ל60 ושמעתי הרבה כמה חשוב לקחת אומגה 3, מה שמדאיג אותי זה הכספית שנמצאת בדגים, ונשאלת השאלה האם כדאי לקחת אומגה 3 כי אני מתארת לעצמי שאף אחד לא בודק את הכספית, אודה לכם מקרב לב על תשובה אילנית

27/02/2007 | 11:18 | מאת:

שלום אילנית, ישנן חברות מסויימות, כגון אלספה הטוענים שאין להם כספית בתוספים, ולכן הם בטוחים. הבעיה שאף אחד לא מבקר זאת, כך שאת צריכה לסמוך על אמינות החברה ותו לא. אין המלצה לקחת אומגה 3 לכל האוכלוסיה, ועדיף לצרוך מנה עד 2 מנות דג בשבוע מאשר תוספים שלא הוכחו עדיין. בברכה, דנה

26/02/2007 | 21:27 | מאת: עינת

אני מטפלת של ילד בן 5.5 ולאחרונה הבחנתי בבעיה מסויימת. הילד נמצא בגן שיש בו צהרון ואני יודעת בוודאות שהוא אוכל בצהרון ועדיין כשהוא חוזר הביתה הוא רעב. הבעיה היא שלא רק אז הוא רעב אלא בכל זמן אפשרי. בין אם זה אוכל או חטיפים הילד כל הזמן רוצה לאכול. אני מנסה להגביל אותו לממתק אחד ביום וגורמת לו לחכות עד ארוחת ערב כדי לאכול אך זה לא עוזר. בזמן האחרון זה הולך וגובר הוא לפעמים עומד ומסתכל עלי או על אחותו או על מישהו אחר אוכלים ופשוט בוהה באוכל שנמצא ביד שלי או שלהם, אם אני הולכת איתו לבית מאפה כדי לקנות משהו הוא פשוט עומד ובוהה בכל המאפים שם כאילו הם צעצועים המושכים את העין. את האוכל\ החטיף שאני נותנת לו הוא אפילו לא לועס, הוא פשוט בולע את זה תוך כמה דקות (במיוחד אם הוא יודע שהובטח לו משהו נוסף בסופו). בנוסף לאחרונה הוא לא רוצה שאמא שלו תדע מה הוא אכל ומתי כי הוא לא רוצה שהיא תקרא לו "שמן". אני חושדת שיש בעיה אך אני לא יודעת איך לפנות עם זה להוריו ועד כמה הם יתייחסו לדברי ברצינות אז רציתי לדעת קודם אם יש בסיס לחשדות שלי ומה אני יכולה לעשות בתור התחלה. אודה לכם על כל התייחסות ומענה.

28/02/2007 | 13:04 | מאת:

עינת שלום! לדעתי השלב הראשון חייב להיות שיחה עם ההורים. בילדים בד"כ יש ויסות טוב של רעב ושובע וצריכת מזון שתואמת את ההוצאה האנרגתית. כמובן שכאשר צורכים עודף של אנרגיה, זה יתבטא בהשמנה (וזאת ניתן לבדוק בקלות בעקומות הגדילה שלו). לא ציינת דבר לגבי הוצאת אנרגיה (פעילות גופנית). אם מתרחשת השמנה כבר בגיל זה, מומלץ לפנות לדיאטנית ילדים. היא תוכל לסייע רבות. בברכה, נועה

26/02/2007 | 21:26 | מאת: אתי

1 האם רצוי לקלף את הקליפה מהשקדים או שגם בקליפה יש חומר מיטיב 2האם יש בפפקורן ןיטמינים,מינירלים או כל חומר מיטיב אחר בתודה אתי

26/02/2007 | 23:43 | מאת:

שלום אתי, רצוי לאכול עם הקליפה. בקליפה יש גם ויטמינים ומינרלים חיוניים וכן רוב הסיבים התזונתיים הם בקליפה.הערכים התזונתיים של פופקורן דומים לתירס, כלומר בעיקר עשירים בפחמימות, ובשל החימום מרבית הויטמינים נהרסים, ואין כמעט סיבים תזונתיים. בברכה, דנה

26/02/2007 | 19:58 | מאת: מיקה

ידוע לי שאומגה 3 מפחית TG ומצד שני מעלה מעט LDL , מכאן, האם כדאי למי שסובל מדיסליפידמיה, הכוללת גם TG גבוהים וגם LDL גבוה ליטול תוסף אומגה 3, או לצרוך ממנו הרבה מהמזון, האם תוסף של 2-3 כמוסות ביום יותר יעיל או יותר מזיק? תודה מיקה

26/02/2007 | 23:41 | מאת:

שלום מיקה, ברוב המחקרים שנעשו בנושא, אומגה 3 אינה מעלה כלל LDL, היא יכולה להוריד או לא לשנות כלל, וגם אם העלתה, אז לא באופן משמעותי. תועלת אומגה 3 בנוגע לדיסליפדמיה עדיין שנויה במחלוקת ואין המלצות אם כדי לצרוך וכמה. אם המקור במזון, אין בעיה, אך אין המלצות לגבי תוספים. בברכה, דנה

כאשר בטבלת הערכים של גביע יוגורט מצויין ערכים זהים של חלבון ופחמימה כיצד צריך להתייחס אל המוצר כפחמימה/חלבון? חלבון: 10 ג' פחמימות:10 ג' תודה

שלום טליה, זו גם מנת חלבון וגם מנת פחמימה, בכדי להקל נניח שזו חצי מנת פחמימה ו1.5 מנת חלבון. ( בהנחה שמנת חלבון היא כ- 6 גר' ) בברכה, דנה

26/02/2007 | 18:20 | מאת: טליה

כמה ק"ל ,פחמימות,שומנים,חלבונים יש בכוס של: ללא שמן 1. כרוב אדום טרי 2. שומר מבושל 3. קולורבי מבושל 4. חצילים מבושלים 5. סלק מבושל תודה רבה

שלום טליה, בכדי להקל עליך אני אתן לך אתר של אינדקס מזונות. כוס היא בערך 150 גר'. http://naturemed.co.il/in_food.html בברכה, דנה

26/02/2007 | 18:16 | מאת: גלי

רציתי לדעת מהי אצה כחולה -ירוקה? מה יתרונותייה ? למי מתאימה? האם מגיעה כאצה אמיתית למאכל או שמא בכמוסות? היכן ניתן להשיג? כפי שהבנתי אצה זו היא מקור מצויין לחלבון וספיגת החלבון היא כ-85% לעומת בשר 20% האם כך הדבר? תודה

26/02/2007 | 23:51 | מאת:

שלום גלי, אצה כחולה הינה סוג של מיקרו-אצה הנחשבת מזינה במיוחד בשל תכולת חלבון גבוהה וויטמינים מסוג B. מייחסים לה תכונות של מטיבה עם מערכת החיסון. למיטב הבנתי מגיעה בכמוסות- 4 כמוסות מכילות 1.5 גר' חלבון, להבדיל מביצה אחת שמכילה 6 גר' חלבון.הספיגה של חלבון מבשר אינה 20%, יותר קרוב ל- 85-90%, איני יכולה לומר מהו אחוז הספיגה מאצה זו. אך גם אם ננחי שמדובר ב- 20%, אם במנה של 100 גר' בשר יש כ- 20 גר' חלבון, אז 20% יהיה 4 גר' חלבון במקרה הכי גרוע, שזה עדיין יותר חלבון מהאצה. איני מומחית בנושא, ולכן כדי לפנות לשאלות נוספות לפורום נטורופתיה. בברכה, דנה

שלום אני חיבת עזרה ביתי בת שנה ושמונה היא לא אוכלת כמו שצריך במשפחתון כבר מיואשים ממנה כל המשחקים חיקוי ילדים אחרים לא עוזר היא יושבת כמו כולם בשולן מוגש לה ארוחת בוקר ביצה גבינה עגבניה היא סתם מקשקשת בצלחת ובסוף מעיפה את האוכל אותו הדבר עים ארוחת הצהרים היא אוכלת פירות טחון ומרק עים בשר וקטניות וירקות טחון כי רק כך אפשר להשלים לה את מה שהגוף צריך אך זה מצריך ריצות הסחי דעת והמון הוצאת אנרגיה וגם הכמות לא גדולה במיוחד גם הדייסה בבקר ובערב היא לא מוכנה לסיים ואין לה בכלל בעיה להקיא את האוכל ניסינו טיפות תאבון דרקוני יאמי טבעי פוליויט אבל כלום לא עוזר הבקבוקים נגמרים ואין שום שיפור מה עושים? בבקשה עיזרו לי

עינת שלום! אני מתרשמת שאתם נמצאים במעגל אכזרי של התנהגויות מסובכות בנוגע למזון ואכילה. המלצתי החמה היא לפנות למרכז לאבחון וטיפול בהפרעות אכילה לגיל הרך (יש כאלה בעיקר במרכז הארץ - שיבא, וולפסון), שם הטיפול הוא רב מקצועי (רופא, קלינאית תקשורת, פסיכולוגית ילדים, דיאטנית ילדים). מצרפת כתבה בנושא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3363318,00.html בברכה, נועה

26/02/2007 | 11:08 | מאת: ענת

לאור החשיבות העולה מצריכת פירות וירקות אורגניים ולגבי החשש הקים מחומרי ההדברה הקיימים בירקות הרגילים- כאשר אין אפשרות לצרוך אורגני. האם רצוי לוותר על צריכת ירקות רגילים בכלל כדי לא להיחשף לסכנה של חומרי ההדברה והכימיקלים או שהתועלת בכל זאת שווה את הסיכון?

26/02/2007 | 23:36 | מאת:

שלום ענת, עד כה לא הוכח שצריכת חומרי ההדברה גורמת לאיזשהו נזק ( במינון שאנו צורכים בממוצע ), לעומת זאת כבר הוכח פעמים רבות כיצד ירקות ופירות מועילים לנו, ובאף אחד מהמחקרים לא השתמשו בירקות או פירות אורגאנייים, לכן עשי את החשבון בעצמך. בברכה, דנה