פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
28/02/2007 | 22:08 | מאת: יעל

האם יש בו רעלים?

01/03/2007 | 09:29 | מאת:

שלום יעל, דבש בחימום עובר תהליך של קרמליזציה בדומה לסוכר ושינויים מבנייים נוספים. אין כל נזק ממשי בלחמם דבש, אך תכונותיו הטבעיות נהרסות מעט, ולכן עדיף לצורכו במצבו הטבעי. לא נוצרים רעלים, אלא חומרים טבעיים של חימום, שנמצאו שאינם בריאים לנו, בכמויות גדולות. בברכה, דנה

01/03/2007 | 12:48 | מאת: יעל

האם את ממנהלי הפורום?

01/03/2007 | 12:51 | מאת: יעל

סליחה, אני רואה שאת ממנהלי הפורום, וכבר העברתי את הודעתך לפורום תזונה צמחונית בתפוז.

28/02/2007 | 19:09 | מאת: ליבנת

שלום ותודה מראש:] אני רוצה לשנות את הרגלי האכילה שלי ולאכול נכון להבין גם למה אני אוכלת מה. ספורט כבר התחלתי לעשות ואני אוכלת נכון, אבל אני צריכה תמיכה יותר אישית ושתחזיק מעמד. אני מרגישה שתזונאית מקופת חולים לא תספק לי את זה, מעבר לזה שהרופא שלי אמר שאינני זכאית לדיאטנית מכיון שאינני נחשבת "חולה". יש לי בעיית משקל, אני שוקלת 64 וגובהי 160 ס"מ. למי אתם ממליצים לי לגשת? ומה אוכל לעשות? תודה רבה ליבנת.

28/02/2007 | 21:06 | מאת: אמיל

מקווה שזה לא נגד חוקי הפורום אבל את יכולה לדוגמא לפנות למטפל רב תחומי תחום זה נקרא "נטורופתיה".

01/03/2007 | 09:27 | מאת:

שלום ליבנת, אין אדם יותר מתאים לכך מדיאטנית בקופת חולים שהוכשרה במשך 4 שנים לפחות לפתור בעיות אלו. מעבר לכך, כל אדם בקופת חולים זכאי לפגישה אחת עם דיאטנית, לא משנה משקלו או מצב בריאותו. מעב לכך, ברוב חדרי הכושר היום יש דיאטנית קלינית, והדגש הוא על קלינית, ולא על מדריך כושר שחושב שמבין בתזונה. בברכה, דנה

28/02/2007 | 16:47 | מאת: רון

שלום קניתי דגני בוקר והערכים התזונתייים המצויינים ( ל - 100 גרם) היו: שומנים: 4.5 גרם פחמימות: 73 גרם סיבים תזונתיים: 18 גרם חלבונים: 14.6 גרם קלוריות : 345 משהו כאן ממש לא מיסתדר: הרי גרם שומן = 9 קלוריות , גרם חלבון או פחמימות = 4 קלוריות אם מחשבים לפי זה יוצא כ- 392 קלוריות ל- 100 גרם ולא 345 קלוריות כפי שניכתב הכיצד??? הרי היצרן מחוייב למשהו אמיתי משהו כאן ממש לא ברור לי וממש אודה על הסבר הגיוני כלשהו ומה באמת אם כן הערך הקלורי של המוצר?? (דא"ג גם התווית של המוצר באנגלית - המקורית מכילה את אותה הבעיה בידיוק) אנא איך אדע כמה קלוריות באמת יש??

01/03/2007 | 09:25 | מאת:

שלום רון, היה קל לי יותר אם היית נותן לי את שם המוצר, הואיל ולא מחשבים את כל הפחמימות, מורידים את הסיבים התזונתיים מתוך הפחמימות, שלכאורה לא מספקים קלוריות, כי לא נספגים ואז יוצא שיש אף פחות ממה שהם רושמים. כלומר מכפילים 4.5 ב- 9 , 14.6 ב- 4 והפחמימות זה 73-18=55 ב- 4 ויוצא כ- 320 קק"ל. ייתכן שישנם מרכיבים נוספיםשמוסיפים, או שלקחו בחשבון שתסיסת סיבים במעי מעלה ייצור חומצות שומן קצרות שרשרת שנספגות במעי הגס. בברכה, דנה

01/03/2007 | 17:38 | מאת: רון

מדובר מדגני בוקר OPTIMUM POWER ע"פ מה שהיצרן טוען זה שהערך הקלורי שהם רושמים הוא לפי תוצאות מעבדה לזה ולא לפי חישוב מתמטי האם יתכן שתהיה סתירה בין השניים?? ולפי מה שכתבת האם אז מה שרשום הוא אכן נכון למרות הסתירה לכאורה?

28/02/2007 | 11:18 | מאת: שוב אני

לא נעים אבל השאלה היא שוב בנושא האורגני. אז כך. הבנו שהכי בריא וכדאי לצרוך אורגני. מצד שני, בתשובה שניתנה כאן נאמר כי עדיף לצרוך פירות/ירקות רגילים למרות ההדברה והכימיקלים מאשר לוותר עליהם כליל. מצד שלישי, מזהירים מפני "פצצת זמן מתקתקת" (נשבעת לכם שזה ציטוט מדויק של חלק מהתזונאים) בצריכת פירות/ירקות מודברים בגלל הנזק המצטבר בגוף. ואנחנו, הציבור הפשוט שבסך הכל רוצה להיות בריא לא יודע כבר מה עושים? אז מה עושים דנה? האם באמת "פצצת זמן מתקתקת"? בתודה מראש וסליחה על הניג'וס.

שלום, לאור לימודי בקורס של הדברה, מעולם לא נשמע המושג "פצצה מתקתקת". הסיכון לתחלואה גבוה פי כמה מזיהום אוויר ומים מאשר מהדברה של ירקות ופירות. ישנן הרבה השערות לגבי הסיכון בהדברה ופחות מחקרים המוכיחים זאת. אין הדבר אומר כי אלו אינם מסוכנים לנו, אך כנראה מידת הסכנה אינה משתווה לגורמים מזהמים אחרים, כפי שציינתי בתחילת התשובה. איני יכולה לומר שאורגאני הוא הכי טוב שיש וכדאי לאכול רק אורגאני, כך אני טוענת שיש תזונה לעשירים ואלו יחיו יותר טוב ויותר. לא נעשה מחקר לגבי אנשים הצורכים רק מזון אורגאני ואם אלו בריאים יותר מאלו שצורכים מזון שאינו אורגאני, ולכן נכון לעכשיו אין המלצה לצרוך אורגאני, אלא אם כן זהו רצונך. אני מקווה שבזה עניתי לשאלתך. בברכה, דנה

02/03/2007 | 14:38 | מאת: נעמי

מהרגע שהבנתי את הנזקים שגורם מזון מרוסס, התחלתי לאכול אורגני בלבד, למרות שהמשכורת שלי היא בינונית-מינוס. ציטוט מהספר "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא יצחק בן-אורי: "לגוף האדם אין שום אפשרות להתקיים לאורך זמן במצב בריא ממזון המכיל רעלים. כיוון שחלק מחומרי ההדברה מוחדרים לצמח דרך מי-ההשקיה, כך ששטיפת הפרי או הירק אינה עוזרת - הצמח כולו רעיל. "למרות שעד היום לא נעשו מחקרים רציניים בנושא, אין ספק שחלק ניכר מהמחלות הכרוניות והממאירות בימינו הוא תוצאה של החקלאות הרעילה. מה שכן הוכח - המזון האורגני מכיל יותר חלבונים, ויטמינים ומינרלים מאשר המזון הרגיל".

07/03/2007 | 22:01 | מאת: ליאורה

יש לי 2 שאלות לנעמי. א. האם אינך מזהה את הסתירה המובהקת בין הטענה שציטטת, לפיה "עד היום לא נעשו מחקרים רציניים הנושא (האורגני)" לבין הטענה הנלווית "אין ספק שחלק ניכר מהמחלות הוא תוצאה של חקלאות רעילה"? וכי איך אין ספק כאשר לא נעשו מחקרים רציניים המוכיחים זאת? ב. באיזה כתב עת מדעי ובאיזה תאריך וע"י איזה חוקר הוכח שמזון אורגני מכיל יותר חלבונים וכו'? ולאיזה מדינות התייחסה ההוכחה לגבי תוצרתן החקלאית בהיבט האמור? רק בריאות. ליאורה

27/02/2007 | 12:23 | מאת: יגאל

אני משתמש מזה מספר ימים בשמן מינרלי בגלל בעיות טחורים פנימיים וממתין לפתרון כירורגי. אבקש לדעם האם השימוש בשמן עלול להזיק בטווח הארוך, או מהי התקופה שבלית ברירה אני יכול להמשיך לקחת עד לפתרון. מודה מראש. יגאל

27/02/2007 | 15:14 | מאת:

שלום יגאל, הפנה שאלה זו לגסטרואנטרולוג או לכירורג. בברכה, דנה

01/03/2007 | 22:48 | מאת: יגאל

לדנה תודה עבור תגובתך, אך ביקשתי את דעתך מההיבט התזונתי דוקא, כך שההפניה שלך לגסטרו או לכירורגיה לא תיתן תשובה לשאלתי. תודה. יגאל

27/02/2007 | 09:04 | מאת: ענבר

בני בן בשנה ותשעה חודשים ינק עד גיל שנה וחצי, גם בלילה. כאשר הפסקתי להניק הוא היה מתעורר בין היתר מרעב ולכן בתחילה הוא היה אוכל מעדן או קצת קורנפלקס,פעם אחת באמצע הלילה- לא תמיד. זה נמשך שבועיים, הפסיק לכמה שבועות וחזר שוב. חשוב לי לציין שהוא אוכל טוב ארוחת ערב אבל עדיין מתעורר פעמיים בלילה אוכל דניאלה שותה המון מיים(לפעמים צריך להחליף לו פעמיים בלילה) וחוזר לישון,לפעמים אני מנסה למנוע את זה אבל אני ממש שומעת את הבטן שלו מקרקרת(יכול להיות שזה כבר הרגל). מעבר לזה שזה מטיש להאכיל אותו בלילה אני חוששת שפיתחנו אצלו איזשהי הפרעת אכילה.איך ניתן לטפל בזה ולהפסיק את אכילות הלילה?

28/02/2007 | 13:00 | מאת:

ענבר שלום! בגיל זה בהחלט חשוב שהילד (וגם אימו!) ישנו לילה שלם. אין כל צורך באכילה לילית (אם כי לא הייתי מונעת שתיית מים). על מנת לטפל בבעיה שנוצרה, כדאי לפנות לאבחון וייעוץ במרפאה רב מקצועית העוסקת בתחום של הפרעות אכילה בילדים. לדוגמא: http://www.wolfson.org.il/Index.asp?CategoryID=126&ArticleID=97 האבחון והטיפול מקיפים. בברכה, נועה

27/02/2007 | 01:07 | מאת: אילנית

שלום בעלי ואני קרובים ל60 ושמעתי הרבה כמה חשוב לקחת אומגה 3, מה שמדאיג אותי זה הכספית שנמצאת בדגים, ונשאלת השאלה האם כדאי לקחת אומגה 3 כי אני מתארת לעצמי שאף אחד לא בודק את הכספית, אודה לכם מקרב לב על תשובה אילנית

27/02/2007 | 11:18 | מאת:

שלום אילנית, ישנן חברות מסויימות, כגון אלספה הטוענים שאין להם כספית בתוספים, ולכן הם בטוחים. הבעיה שאף אחד לא מבקר זאת, כך שאת צריכה לסמוך על אמינות החברה ותו לא. אין המלצה לקחת אומגה 3 לכל האוכלוסיה, ועדיף לצרוך מנה עד 2 מנות דג בשבוע מאשר תוספים שלא הוכחו עדיין. בברכה, דנה

26/02/2007 | 21:27 | מאת: עינת

אני מטפלת של ילד בן 5.5 ולאחרונה הבחנתי בבעיה מסויימת. הילד נמצא בגן שיש בו צהרון ואני יודעת בוודאות שהוא אוכל בצהרון ועדיין כשהוא חוזר הביתה הוא רעב. הבעיה היא שלא רק אז הוא רעב אלא בכל זמן אפשרי. בין אם זה אוכל או חטיפים הילד כל הזמן רוצה לאכול. אני מנסה להגביל אותו לממתק אחד ביום וגורמת לו לחכות עד ארוחת ערב כדי לאכול אך זה לא עוזר. בזמן האחרון זה הולך וגובר הוא לפעמים עומד ומסתכל עלי או על אחותו או על מישהו אחר אוכלים ופשוט בוהה באוכל שנמצא ביד שלי או שלהם, אם אני הולכת איתו לבית מאפה כדי לקנות משהו הוא פשוט עומד ובוהה בכל המאפים שם כאילו הם צעצועים המושכים את העין. את האוכל\ החטיף שאני נותנת לו הוא אפילו לא לועס, הוא פשוט בולע את זה תוך כמה דקות (במיוחד אם הוא יודע שהובטח לו משהו נוסף בסופו). בנוסף לאחרונה הוא לא רוצה שאמא שלו תדע מה הוא אכל ומתי כי הוא לא רוצה שהיא תקרא לו "שמן". אני חושדת שיש בעיה אך אני לא יודעת איך לפנות עם זה להוריו ועד כמה הם יתייחסו לדברי ברצינות אז רציתי לדעת קודם אם יש בסיס לחשדות שלי ומה אני יכולה לעשות בתור התחלה. אודה לכם על כל התייחסות ומענה.

28/02/2007 | 13:04 | מאת:

עינת שלום! לדעתי השלב הראשון חייב להיות שיחה עם ההורים. בילדים בד"כ יש ויסות טוב של רעב ושובע וצריכת מזון שתואמת את ההוצאה האנרגתית. כמובן שכאשר צורכים עודף של אנרגיה, זה יתבטא בהשמנה (וזאת ניתן לבדוק בקלות בעקומות הגדילה שלו). לא ציינת דבר לגבי הוצאת אנרגיה (פעילות גופנית). אם מתרחשת השמנה כבר בגיל זה, מומלץ לפנות לדיאטנית ילדים. היא תוכל לסייע רבות. בברכה, נועה

26/02/2007 | 21:26 | מאת: אתי

1 האם רצוי לקלף את הקליפה מהשקדים או שגם בקליפה יש חומר מיטיב 2האם יש בפפקורן ןיטמינים,מינירלים או כל חומר מיטיב אחר בתודה אתי

26/02/2007 | 23:43 | מאת:

שלום אתי, רצוי לאכול עם הקליפה. בקליפה יש גם ויטמינים ומינרלים חיוניים וכן רוב הסיבים התזונתיים הם בקליפה.הערכים התזונתיים של פופקורן דומים לתירס, כלומר בעיקר עשירים בפחמימות, ובשל החימום מרבית הויטמינים נהרסים, ואין כמעט סיבים תזונתיים. בברכה, דנה

26/02/2007 | 19:58 | מאת: מיקה

ידוע לי שאומגה 3 מפחית TG ומצד שני מעלה מעט LDL , מכאן, האם כדאי למי שסובל מדיסליפידמיה, הכוללת גם TG גבוהים וגם LDL גבוה ליטול תוסף אומגה 3, או לצרוך ממנו הרבה מהמזון, האם תוסף של 2-3 כמוסות ביום יותר יעיל או יותר מזיק? תודה מיקה

26/02/2007 | 23:41 | מאת:

שלום מיקה, ברוב המחקרים שנעשו בנושא, אומגה 3 אינה מעלה כלל LDL, היא יכולה להוריד או לא לשנות כלל, וגם אם העלתה, אז לא באופן משמעותי. תועלת אומגה 3 בנוגע לדיסליפדמיה עדיין שנויה במחלוקת ואין המלצות אם כדי לצרוך וכמה. אם המקור במזון, אין בעיה, אך אין המלצות לגבי תוספים. בברכה, דנה

כאשר בטבלת הערכים של גביע יוגורט מצויין ערכים זהים של חלבון ופחמימה כיצד צריך להתייחס אל המוצר כפחמימה/חלבון? חלבון: 10 ג' פחמימות:10 ג' תודה

שלום טליה, זו גם מנת חלבון וגם מנת פחמימה, בכדי להקל נניח שזו חצי מנת פחמימה ו1.5 מנת חלבון. ( בהנחה שמנת חלבון היא כ- 6 גר' ) בברכה, דנה

26/02/2007 | 18:20 | מאת: טליה

כמה ק"ל ,פחמימות,שומנים,חלבונים יש בכוס של: ללא שמן 1. כרוב אדום טרי 2. שומר מבושל 3. קולורבי מבושל 4. חצילים מבושלים 5. סלק מבושל תודה רבה

שלום טליה, בכדי להקל עליך אני אתן לך אתר של אינדקס מזונות. כוס היא בערך 150 גר'. http://naturemed.co.il/in_food.html בברכה, דנה

26/02/2007 | 18:16 | מאת: גלי

רציתי לדעת מהי אצה כחולה -ירוקה? מה יתרונותייה ? למי מתאימה? האם מגיעה כאצה אמיתית למאכל או שמא בכמוסות? היכן ניתן להשיג? כפי שהבנתי אצה זו היא מקור מצויין לחלבון וספיגת החלבון היא כ-85% לעומת בשר 20% האם כך הדבר? תודה

26/02/2007 | 23:51 | מאת:

שלום גלי, אצה כחולה הינה סוג של מיקרו-אצה הנחשבת מזינה במיוחד בשל תכולת חלבון גבוהה וויטמינים מסוג B. מייחסים לה תכונות של מטיבה עם מערכת החיסון. למיטב הבנתי מגיעה בכמוסות- 4 כמוסות מכילות 1.5 גר' חלבון, להבדיל מביצה אחת שמכילה 6 גר' חלבון.הספיגה של חלבון מבשר אינה 20%, יותר קרוב ל- 85-90%, איני יכולה לומר מהו אחוז הספיגה מאצה זו. אך גם אם ננחי שמדובר ב- 20%, אם במנה של 100 גר' בשר יש כ- 20 גר' חלבון, אז 20% יהיה 4 גר' חלבון במקרה הכי גרוע, שזה עדיין יותר חלבון מהאצה. איני מומחית בנושא, ולכן כדי לפנות לשאלות נוספות לפורום נטורופתיה. בברכה, דנה

שלום אני חיבת עזרה ביתי בת שנה ושמונה היא לא אוכלת כמו שצריך במשפחתון כבר מיואשים ממנה כל המשחקים חיקוי ילדים אחרים לא עוזר היא יושבת כמו כולם בשולן מוגש לה ארוחת בוקר ביצה גבינה עגבניה היא סתם מקשקשת בצלחת ובסוף מעיפה את האוכל אותו הדבר עים ארוחת הצהרים היא אוכלת פירות טחון ומרק עים בשר וקטניות וירקות טחון כי רק כך אפשר להשלים לה את מה שהגוף צריך אך זה מצריך ריצות הסחי דעת והמון הוצאת אנרגיה וגם הכמות לא גדולה במיוחד גם הדייסה בבקר ובערב היא לא מוכנה לסיים ואין לה בכלל בעיה להקיא את האוכל ניסינו טיפות תאבון דרקוני יאמי טבעי פוליויט אבל כלום לא עוזר הבקבוקים נגמרים ואין שום שיפור מה עושים? בבקשה עיזרו לי

עינת שלום! אני מתרשמת שאתם נמצאים במעגל אכזרי של התנהגויות מסובכות בנוגע למזון ואכילה. המלצתי החמה היא לפנות למרכז לאבחון וטיפול בהפרעות אכילה לגיל הרך (יש כאלה בעיקר במרכז הארץ - שיבא, וולפסון), שם הטיפול הוא רב מקצועי (רופא, קלינאית תקשורת, פסיכולוגית ילדים, דיאטנית ילדים). מצרפת כתבה בנושא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3363318,00.html בברכה, נועה

26/02/2007 | 11:08 | מאת: ענת

לאור החשיבות העולה מצריכת פירות וירקות אורגניים ולגבי החשש הקים מחומרי ההדברה הקיימים בירקות הרגילים- כאשר אין אפשרות לצרוך אורגני. האם רצוי לוותר על צריכת ירקות רגילים בכלל כדי לא להיחשף לסכנה של חומרי ההדברה והכימיקלים או שהתועלת בכל זאת שווה את הסיכון?

26/02/2007 | 23:36 | מאת:

שלום ענת, עד כה לא הוכח שצריכת חומרי ההדברה גורמת לאיזשהו נזק ( במינון שאנו צורכים בממוצע ), לעומת זאת כבר הוכח פעמים רבות כיצד ירקות ופירות מועילים לנו, ובאף אחד מהמחקרים לא השתמשו בירקות או פירות אורגאנייים, לכן עשי את החשבון בעצמך. בברכה, דנה

26/02/2007 | 10:20 | מאת: מותק

בוקר טוב, איך בדיוק אמורים שזיפים לעזור לעצירות? האם צריך להשרות אותם? במים חמים או קרים או פושרים? לכמה זמן? האם יש פתרונות אחרים? תודה רבה מותק

26/02/2007 | 23:34 | מאת:

שלום, הכוונה הינה בעיקר לשזיפים מיובשים. בשזיפים ישנם חומרים מעוררי תנועתיות קיבה וספיחת נוזלים ובכך תורמים למנוע או לטפל בעצירות. ניתן לחלוט במים חמים ולשתות את המים או פשוט לאכול אותם כפי שהם. כל תוספת של סיבים תזונתיים ממקור של ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות יכול לעזור לעצירות כולל, שתיה מרובה ופעילות גופנית. בברכה, דנה

26/02/2007 | 05:58 | מאת: מיקה

היכן יש יותר קפאין, בקפה ממכונת קפה (אספרסו) או בנס קפה מאבקה/מוגרען? תודה מיקה

26/02/2007 | 19:17 | מאת:

מיקה שלום! אכן כן. תוכלי להשוות כמויות לפי דף המידע הבא שהוציא משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/Download/pages/cafe.doc בברכה, נועה

26/02/2007 | 04:33 | מאת: שיר

בשל נטילת תרופה העליתי במשקל, וברצוני להרזות. מהיא כמות הקלוריות המינימלית המומלצת על מנת שהגוף לא יכנס למגננה, והאם אם אקפיד על כך , כשתסתיים תקופת נטילת התרופה, אוכל לחזור ולאכול כמו בתקופה טרם נטילת התרופה? ( או שבכל מקרה כשמרגילים את הגוף לפחות הוא זוכר ומסתפק בפחות ושורף פחות) תודה שיר

26/02/2007 | 19:14 | מאת:

שיר שלום! כמות הקלוריות נקבעת בהתאם למשקל, גובה, גיל ופרמטרים נוספים. על מנת למנוע התופעה של התאקלמות הגוף למצב חיסכון, מומלץ (במקום להגביל צריכת קלוריות) להגביר הוצאת קלוריות - כלומר, פעילות גופנית. בברכה, נועה

26/02/2007 | 02:49 | מאת: חוה

שלום לדנה האם יש המלצת דיאטה לסובלים מדיברטיקולוזיס כדי למנוע דלקות? בתודה מראש חוה

26/02/2007 | 19:11 | מאת:

חוה שלום! מקווה שלא אכפת לך לקבל תשובה מנועה... הדיאטה המומלצת למניעת התלקחות דלקת היא דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים (ירקות ופירות בקליפתם, דגנים מלאים וקטניות). הדיאטה מסייעת לריכוך הצואה ומעבר מהיר שלה במעי הגס, מה שתורם להפחתת הלחצים בתוך המעי (לחצים אלו גורמים להתפתחות דיברטיקולוזיס). מומלץ על צריכת 25-30 גר' סיבים תזונתיים ביום, אם את מתקשה לצורכם מהמזון, מומלץ להשלים זאת בתוסף (למשל פסיליום). חשוב לזכור ששתיית מים חשובה ביותר במקביל לצריכת הסיבים. בברכה, נועה

25/02/2007 | 21:02 | מאת: הילה

איך גורם תת ספיגה של מלחי מרה לשלשול?

26/02/2007 | 18:59 | מאת:

הילה שלום! באופן פשטני - למלחי מרה יש תפקיד בתהליך של ספיגת השומן במעי הדק. ללא המרה, השומן אינו נספג, מה שגורם לשלשול. בברכה, נועה

25/02/2007 | 20:55 | מאת: מיאל

וופלה שוקולד רגיל? ערגליית תות? תודה

26/02/2007 | 18:56 | מאת:

מיאל שלום! מוצרים מסוג זה בד"כ מכילים כ - 50 קק"ל ליחידה. כדי לקבל ערך מדויק צריך לחשב לפי ערך משולש (משקל יחידה וערך למאה גרם). בברכה, נועה

25/02/2007 | 11:00 | מאת: יוסי

היי דנה, 1. אני מעוניין לדעת האם פסטה , תה, תה עם לימון, גבינה צהובה, לחם לבן, אפרסמון, גורמים לעצירות. 2. אני מעוניין לדעת איזה מזון יכול לרכך את הצואה. הודה לך על תשובתך.

25/02/2007 | 13:25 | מאת:

שלום יוסי, מזון לרוב לא גורם לעצירות אלא יכול להחמיר עצירות קיממת או נטיה לעצירות. בשלב ראשון בו נגדיר עצירות: עצירות נחשבת לחוסר יציאה למשך 3-4 ימים ללא קשר למרקם. אם מדובר ביציאה קשה הכרוכה במאמץ, יש לדאוג להגדיל את נפח הצואה ולגרום לה לספוח מספיק נוזלים. לשם כך צריך לצרוך סיבים תזונתייםף בעיקר מסיסים שמקורם בשבולת שועל, שיפון, חיטה מלאה קטניות וחלק מהירקות והפירות, לצרוך מספיק נוזלים (כ- 2 ל' ליממה ) ולעסוק בפעילות גופנית. לעיתים תוספת של כף שמן על קיבה ריקה יכולה לעזור. תה או תה עם לימון לא ידוע כמחמיר עצירות, וכן לא פסטה, גבינה צהובה או לחם לבן, אך אלו בוודאי לא תורמים לבעיית העצירות. אפרסמון בחלק מהאנשים יכול לגרום לעצירות, אך לרוב לא. בברכה, דנה

24/02/2007 | 16:58 | מאת: דנה

אני יודעת שבמעי הגס נספגים מים , אלקטרוליטים , ח. שומן קצרות , מה נספג בכל אחד מחלקי המעי הגס??

24/02/2007 | 18:46 | מאת:

שלום דנה, רוב האלקטרוליטים נספגים לאורך כל המעי הגס, מים לקראת סוף המעי הגס, בחלק היורד, וחומצות שומן קצרות שרשרת בתחילת המעי הגס. בברכה, דנה

24/02/2007 | 13:07 | מאת: מיכל

שלום רציתי לדעת איך בעצם תהליך ההשמנה עובד, משום שכל הזמן אומרים לי שאם חורגים קצת לא קורה כלום, אז איך אנשים מגיעים למצב של עודף משקל אם הם חורגים מהאכילה המסודרת? מתי החריגה הזאת היא משמעותית?

24/02/2007 | 17:57 | מאת:

שלום מיכל, השמנה משמעותה צריכה קלורית מוגברת מהוצאה קלורית. לדוגמה, אם הגוף שלך מוציא כל יום בממוצע 1800 קק"ל ואת תצרכי אותה כמות לא תעלי במשקל. אם תצרכי פחות, תרדי לאורך זמן, ואם תצרכי יותר, את תעלי במשקל. חריגה חד פעמית אולי לא תעשה זאת, אך חריגה קבועה של 50 קק"ל בכל יום תביא לעליה של 2 ק"ג בסוף השנה. לכן אם חורגים קצת בהכנסה אז תחרגי גם בהוצאה, כלומר עשי יותר פעילות גופנית. כמובן שיש הסבר ביוכימי מורכב יותר,הכולל שילוב הורמונים ומערכות גוף רבות, ולא רק כמה אנחנו אוכלים, אך לדאבוני בשביל זה צריך לפחות 2 סמסטרים של לימודים ועדיין אין את כל התשובות. בברכה, דנה

23/02/2007 | 18:30 | מאת: סיון

ביתי בת ה-5 אינה אוהבת כלל מוצרי חלב. מוצרי החלב היחידים שהיא מוכנה להכניס לפיה הם קוטג ושוקו. בנוסף היא אוכלת כל יום כ- 50 גרם קורנפלקס המכילים סידן וויטאמין D. פיצות (גבינה צהובה) היא מוכנה לאכול לעיתים. שאלתי- איך ממכלול המזונות שהזכרתי לעיל אפשר לודא שתאכל את כמות הסידן היומית הנדרשת. בעיקר הייתי רוצה לדעת כמויות.

25/02/2007 | 22:09 | מאת:

סיוון שלום! זה כמובן תלוי בכמויות. כעקרון ההמלצה לצריכת סידן בגיל זה היא 800 מ"ג שזה אומר לפחות 3 מנות חלב ביום ובנוסף מזונות עשירי סידן מהצומח - שקדים, טחינה (וחלבה), קטניות, ברוקולי ועוד. מה שחשוב זה שאת תדעי מהי ההגדרה של מנת חלב ואז את יכולה לבדוק בעצמך. 1 מנת חלב = 1 כוס שתיית חלב (חלב, שוקו, משקאות יוגורט וכו') או 1 גביע לבן, יוגורט או מעדן חלב או 4-5 כפות גבינה רכה או 1 פרוסת גבינה קשה. לדעתי ממ שתארת ניתן להגיע לכמות המומלצת. אם לא, ניתן לשקול תוסף. בברכה, נועה

23/02/2007 | 16:42 | מאת: נעמה

האם עגבניות הן גם, כמו כל הירקות, ללא הגבלה? משום שערכם הקלורי הוא כמו פרי, הן אמורות להיחשב כפרי ולא כירק, לא כך?

23/02/2007 | 19:00 | מאת:

שלום נעמה, בעגבניה ממוצעת יש כ- 30 קק"ל ואילו בפרי ממוצע יש כ- 50 קק"ל, ולכן עגבניה נכנסת לקטגוריה של ירקות ולא פירות. נכון שיש בה יותר לעומת חלק מהירקות האחרים, כגון מלפפון, אך היא עדיין ירק. בברכה, דנה

23/02/2007 | 08:36 | מאת: מתעניינת

ברצוני לשאול לגבי חשיבות פירות וירקות אורגנים. בשעתו שאלתי דעתה של נטורופתית האם הכרחי לצרוך את הנ"ל מגידולים אורגניים בגלל החשש למחלות שעלולות לתקוף את הגוף בשל ההדברה, כל הכימיקלים וכו'. היא השיבה לי בגילוי לב שאין הכרח בכך מאחר והירקות מטבעם מכילים אנטיאוקסידנטיים בכמות כל כך גדולה עד שגם אם קיימים עדיין כימיקלים וחומרי הדברה מגידולם הלא אורגני, הם בטלים בשישים בזכות האנטיאוקדינטיים המבטלים את האיום שבירקות/פירות. עוד היא הרגיעה ואמרה שחומרי ההדברה מתפרקים אחרי שהות של מספר ימים במקרר. מאד הייתי רוצה לשמוע את דעתך. תודה.

שלום, מבחינת אנטיאוקסידנטים כנראה אין הבדל בין ירקות אורגאניים לאלו הרגילים, אך מבחינת שימוש בחומרי הדברה, איני יכולה לומר אותו הדבר, שכן ישנם הרבה מאוד סוגים של חומרי הדברה, ולכולם זמן מחצית חיים שונה וצורת פינוי שונה בגוף, ולכן מבחינה זו, לכאורה עדיפים האורגאניים. אך יש לזכור בעיה מרכזית אחת: שדות אורגאניים שוכנים בשכנות לשדות רגילים, אשר מרוססים גם מהאוויר, ולכן בסופו של דבר, גם שדות אורגאניים נחשפים להדברה באפן חלקי. בברכה, דנה

22/02/2007 | 15:46 | מאת: קורל

רציתי לדעת אם יש הבדל משמעותי בין גבינה צהובה שהיא 9 אחוז לבין גבינה צהובה שהיא 5 אחוז ואם יש הגבלה מאכילה של גבינה צהובה שהיא 5 אחוז או שהיא נחשבת חלבון (ואם היא כן נחשבת חלבון אז כמה שווה פרוסה אחת למנת חלבון?) (בת 14) .

22/02/2007 | 16:38 | מאת:

שלום קורל, כאשר אומרים גבינה 5% או 9% או כל אחוז אחר, מתכוונים שב- 100 גר' מוצר יש 5 או 9 גרם שומן, בהתאם לאחוז. כלומר אם תוכלי 50 גר' גבינה 9% או 100 גר' גבינה 5%, זה אומר שאת אוכלת אותה כמות שומן ואותה כמות קלוריות, רק נפח קטן יותר. בפרוסת גבינה ממוצעת יש כ- 6 גר' חלבון, ככל שאחוז השומן נמוך ותר כך אחוז החלבון עולה ולהיפך. גבינה 5% היא בעיקר מנת חלבון. בברכה, דנה

22/02/2007 | 15:33 | מאת: נועה

שלום, אני בת 14 ורציתי לשאול אם אני יכולה לאכול מעדן חלב + קפה בארוחת ביניים או בארוחת עשר עם סנדוויץ (בבית הספר)? מעדנים כמו למשל של יופלה שהם 0 אחוז שומן ועד 70 קלוריות בערך או אפילו אם מותר לי לאכול מעדנים שהם בערך 200 -300 קלוריות (שהם לא דיאטטיים) + קפה בארוחת ביניים.

22/02/2007 | 16:34 | מאת:

שלום נועה, התשובה לכל השאלות והמצבים היא כן. בברכה, דנה

22/02/2007 | 15:31 | מאת: שירן

בני בן תשעה חודשים, ניזון ממטרנה דייסת מטרנה, פירות וירקות, עד עתה נתתי לו דייסות מועשרות בטעם וניל, דגנים וכו', חברת מטרנה מציעה לגיל תשעה חודשים דייסה בטעם שוקו, האם לדייסה זו יש יתרון מבחינה תזונתית, או שעדיף לא למנוע ממנו את הקקאו? תודה מראש

25/02/2007 | 21:59 | מאת:

שירן שלום! מבחינה תזונתית יש הבדל, אולי לא מאוד גדול, בעיקר על הרקע של הקקאו שמפריע במעט לספיגת הסידן. מבחינת חינוך לתזונה, אני לא הייתי ממליצה לתת מזונות כ"כ בסיסים ועיקריים ביום, בטעם מתוק. בברכה, נועה

22/02/2007 | 14:54 | מאת: לי

כאשר מחשבים את סך כל כמות הפחמימות ביום האם יש להחשיב את הפחמימות שמצויות במוצרי חלב? תודה

22/02/2007 | 16:33 | מאת:

שלום לי, במוצרי חלב ניגר יכולות הליות הרבה פחמימות, לכן התשובה היא כן. בברכה, דנה

22/02/2007 | 07:55 | מאת: אישה

ברצוני לשאול האם משתנה משהו במבנה הכימי של חלבוני החלב לאחר בישול/אפיה אשר עשוי לעשותם נסבלים יותר לעיכול? אני מוצאת שאכילת מוצרי חלב גורמת לי לתופעות לא נעימות רבות, כולל נפיחות (עם לקטזין) וכולל תגובות אחרות כמו דופק מהיר תחושות של ריגוש וכאלה, מה שלא נגרם לי כאשר אני אוכלת מזונות הכוללים דברי חלב אפויים: עוגות גבינה, פיצה, לחמניות גבינה, פשטידות ועוד. ועוד: האם הערך התזונתי של דברי החלב האפויים/מבושלים נשמר? חלבון, סידן וכו'? תודה.

22/02/2007 | 09:37 | מאת:

שלום, יש לעשות הפרדה בין לקטוז שנחשב לפחמימה לחלבוני מוצרי החלב. לרוב הרגישות למוצרי חלב נובעת מחסר יחסי או מלא באנזים לקטאז אשר מפרק את הלקטוז (סוכר החלב ). לכן אנשים אלו יכולים להנות מתוספת האנזים, כמו שאת לוקחת. אם זה לא עוזר כנראה לא מדובר ברישות ללקטוז אלא למרכיבים אחרים במוצרי חלב, אולי לחלבון. חימום של מוצרי חלב גורם לשינוי מבני בחלבון אך לא במרכיבי האלרגיה שיכול לגרום, וכן אין פירוק ממשי של לקטוז. בגבינה צהובה לדוגמה, אין כמעט לקטוז. איני יכולה להסביר לך מדוע כאשר מבושל את פחות מרגישה תופעות לוואי, ייתכן שישנה ירידה יחסית בכמות הלקטוז, אך החלבון לא משתנה באופן ממשי. בכל מקרה, את יכולה לפנות למומחה לאלרגיה או לגסטרואנטרולוג לבירור התופעה. בברכה, דנה

21/02/2007 | 18:14 | מאת: נעמה

ישנה מכונת פופקורן שעובדת על אוויר חם ולכן אין שום שימוש בשמן ובחמאה. איזו כמות של פופקורן אני יכולה לאכול, למשל בארוחת ביניים?

22/02/2007 | 09:33 | מאת:

שלום נעמה, כוס פופקורן מוכן מהווה מנת לחם אחת כלומר כ- 75 קק"ל. כמות הקלוריות בארוחת ביניים תלויה בכמות הקלוריות בכל היום, ולכן את בוחרת כמה לקחת. לרוב ההמלצה נעה על 2 כוסות פופוקרן מוכן. בברכה, דנה

כלומר העדפת שומן שומן חד בלתי רווי ושומן רווי כלומר שומן בקר שומן עוף (מרק עוף)ושומן רווי צמחי כמו שמן קוקוס ושומן חד בלתי רווי כמו שמן זית על פני שומן רב בלתי רווי כמו שמן סויה (שבכל מצב זה שמנים מזוקקים). תודה.

מזוהם בכספית או שיש דגים שאפשר בכל זאת לאכול לעתים קרובות ?

שלום, נכון להיום אין עדיין הנחיות חדשות או שונות בנוגע לצריכת שומן, כלומר המלצה של עד 30% מהקלוריות מקורן בשומן, פחות מ- 7% שמרורו בשומן רווי מכל סוג, הרוב חד בלתי רווי והשאר רב בלתי רווי, הפחתה בכמות חומצות שומן טרנס וכלסטרול עד 300 מ"ג ליממה. בנוגע לדגים, עדיין יש המלצה לצרוך דגים פעמיים בשבוע, בעיקר דגי ים עשירים באומגה 3 כגון, סלמון, טונה, מקרל ולוקוס. היום ניתן לגדל דגים אלו בברכות עם מזון העוזר להם לשמור על תכולת אומגה 3 סבירה. אין נכון לעכשיו המלצה ממשית חגבי כספית, באלו דגי ים יש יותר ומאלו איזורים. בברכה, דנה

בכלל וחוץ מזה קראתי במאמר אחד שבטונה יש המון כספית. מפחיד :( תודה . על תשובתך.

21/02/2007 | 13:33 | מאת: אילנית

האם דיאטן קליני בקופת החולים יכול לעזור בבניית תפריט בריא והתחלה של ירידה במשקל?

21/02/2007 | 14:12 | מאת: שרית

לדעתי כן. אני לא יודעת מה יש בקופת החולים שלך אבל אני בהחלט יודעת שדיאטן קליני הוא גורם נכון לזה. בגלל שכיחות ההשמנה בקרב ילדים ומבוגרים דיאטן קליני זו בחירה טובה כי יש עיניין של חינוך לתזונה נכונה. אם את זקוקה לאופציות של דיאטנים אז אני ממליצה לך על עדינה בכר שהיא דיאטנית קלינית והיא עובדת עם משפחות על שינוי תזונתי בבית. שני מפגשים להורים ושני מפגשים עם הילדים ואת מקבלת טיפים ודרכים ממש טובות להתחיל בשינוי. 03-6044044 בבית דרך חיים ולדעתי שבוע הבא מתחילים המפגשים.

שלום אילנית, בכל מסגרת של קופת חולים ישנם דיאטנים המומחים לתזונת מבוגרים ולתזונת ילדים. בחלק מקופות החולים יש סדנאות פרטיות או משותפות לבני המשפחה. פני למוקד קופת החולים אליה את שייכת לפרטים. בברכה, דנה

20/02/2007 | 21:19 | מאת: תמי

האם לנוטלי קומדין מותר לאכול: שעועית ירוקה, עלי תבלין כמו פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, סלרי, תה בחליטת עלי זית, אומגה 3?

21/02/2007 | 06:56 | מאת:

תמי שלום! ענינו על שאלות רבות מסוג זה בעבר. תוכלי לעשות חיפוש לפי "קומדין" או "ויטמין K". באופן עקרוני זו לא שאלה של אסור או מותר אלא כמה מותר. רצוי לפנות לדיאטנית קלינית למפגש סיוע בנושא. בברכה, נועה

20/02/2007 | 13:29 | מאת: טליה

רציתי לדעת איך עושים זאת? מה העקרונות שלפיהם צריך להפריד מזונות? מה משך הזמן שיש לשמור בין אכילת האחד לשני? ומתי מומלץ לאכול ארוחה פחממתית ומתי חלבונית במשך היום? נ.ב-ידוע לי שדיאטה זו אינה טובה לאורך זמן אך ברצוני לעשות אותה רק למשך חודש תודה רבה

20/02/2007 | 18:46 | מאת:

שלום טליה, העקרון בדיאטה זו הוא הפרדת חלבונים ופחמימות. כאשר תחת הכותרת של חלבונים נכנס בשרים, דגים, גבינות רכות וקשות, ביצים וקטניות. כל השאר נחשב לפחמימות ושומנים. את ההפרדה יש לעשות בכל ארוחה, אין ממש חוקים לגבי השעות בין ארוחה לארוחה, אך מדובר בלפחות שעתיים. אין המלצה לגבי איזו ארוחה ומתי, תלוי בהרגליך. דיאטה זו בעקרון היא דיאטה שבסופו של דבר אוכלים פחות, ולא ממש הרכבה הוא זה שקובע. בברכה, דנה

19/02/2007 | 20:38 | מאת: נירית

אבי בן 65, בריא. רמת כולסטרול בדם תקינה אך גבולית. כנ"ל לגבי גלוקוז. עכשיו מודע יותר לצורך בהגבלת סוכרים פשוטים ושומן רווי. מה לגבי יין יבש ובירה - כמה מומלץ/מותר?

20/02/2007 | 12:21 | מאת:

שלום נירית, בשני המקרים רצוי להגביל את הצריכה למנת אלכוהול אחת ליום, כלומר 1/3 ל' בירה, 150 מ"ל יין אדום/לבן, ועד 50 מ"ל משקה אלכוהולי מרוכז יותר כמו ויסקי או וודקה. בברכה, דנה

19/02/2007 | 18:50 | מאת: גליה

בבדיקה שעשיתי התקבל הערך 394 שהוא בטווח הנורמה. אבל הרופאה שלי אמרה שתוצאה טובה היא מעל 500. כמו כן יש לי המוגלובין 11.5 ותאי דם אדומים והמטוקריט נמוכים מטווח הנורמה. מה אתן יודעות לגבי רמות ויטמין B12? תודה על עזרתכן.

19/02/2007 | 19:38 | מאת:

שלום גליה, ידוע לי שרמתך תקינה, אך הבדיקה ל- B12 מאוד לא ספציפית והטווח שלה גדול מדי, ולכן חשוב השינוי בין בדיקה לבדיקה. בכל מקרה התוצאה שלך תקינה. בשלב ראשון אם המוגלובין נמוך, כדי לבדוק רמת ברזל, פריטין וטרנספרין לבירור אנמיה. בברכה, דנה

19/02/2007 | 18:17 | מאת: אורלי

שלום, סתם לידע כללי, האם במקרה הנ"ל יש בגבלת סידן/ הגברת צריכתו? אם אפשר, אשמח לשמוע את ההגיון הביולוגי שעומד מאחורי זה. תודה!

שלום אורלי, היפרפראתירודיזם, בהנחה שמדובר בראשוני, מורכב ממספר מאפיינים פרט ל- PTH גבוה : הפירקלצמיה ( בעקבות יציאתו מעצמות וספיגה בכליה ), כאבי עצמות, אבני כליה, צרבת (דרך הפרשת גסטרין ), כאבים כללים, ולעיתים אבני כיס מרה. בכל מקרה, בגלל שישנה עליה בסה"כ סידן בסרום ( חופשי ומחובר לאלבומין )תוספת של סידן מן המזון רק תעלה את רמתו של סידן בדם, ולכן יש להגביל את הדיאטה.חשוב להבין שאיזון הסידן בדם הינו עדין מאוד ורגיש מאוד, וכל שינוי הקטן ביותר יגרום להפרשת PTH . שוב תלוי מה הסיבה להיפרפאאתירודיזם, אך בכל מקרה, היפרקלצמיה דורשת הגבלת סידן. בברכה, דנה

19/02/2007 | 16:27 | מאת: דורה

שלום, אני חיה בארה"ב ובאין טיפת חלב אני שולחת אליכם שאלה (מקווה שתוכלו לענות לי). בתי בת עשרה חודשים. מקריאה באינט' אני מבינה שאין לתת ביצים לתינוקות מתחת לגיל שנה. מה בנוגע לביצים בתוך תבשיל? לאחרונה אינה רוצה עוד את האוכל המרוסק (כמובן, לאחר שטעמה מאכלים שונים בנפרד במרקמים יותר אטרקטיביים מבחינתה), ואני רוצה להכין לה קציצות רכות, שהרי אינה יכולה עדיין ללעוס בשר, כמו שניצל. כיצד אכין לה בשר רך? האם ניתן לטגן / לבשל קציצות כשבתוכן 2 ביצים? תודה

20/02/2007 | 08:56 | מאת:

דורה שלום! אכן אסור לתת ביצה לפני גיל שנה וזה כולל את כל צורות ההכנה. החשש הגדול הוא מפני אלרגיה לחלבון הביצה. לכן, לא ניתן (באופן מעשי) לתת קציצות בגיל זה. את יכולה לעשות בשר טחון (עם/בלי אורז) ולתת. כמו כן, בתור מנה בשרית ניתן כמובן גם לתת עוף או הודו מבושלים הייטב כך שמתפרקים/מתפוררים במזלג. בברכה, נועה

19/02/2007 | 15:36 | מאת: מיוש'

ד"ר גילה רוזן שלומלום :-) אני לא יודעת האם השאלה מופנת לפורום הנכון אבל.... אני בשבוע 12 להריוני ונאמר לי ע"י דיאטנית של סטודיו C בסניף שלי שבזמן הריון לא בריא ו/או לא טוב לאכול פטריות שמפניון ונבטי אלפלפא שאני מאוד מאוד מאוד אוהבת... כי יש בהם חומרים קצת מזיקים להריון או משהו כזה. האם זה נכון? או שאני יכולה לחזור ולהנות מטעמם הנפלא? אשמח לתשובתך. המשך יום של שמש - מיוש'

19/02/2007 | 18:15 | מאת:

שלום , לא ידוע לי על הגבלה שכזאת בהריון, וגם בחיפושים בספרות לא מצאתי אזכור לכך. בכל מקרה, שאלי את הדיאטנית מי בדיוק הסיבה, אולי היא יודעת משהו שכל השאר לא, וכתבי אלי שוב. בברכה, דנה

20/02/2007 | 09:10 | מאת:

שלום לך! החשש בהריון הוא מליסטריה (חיידק) וטוקסופלזמה (טפיל), שניהם חיים בקרקע. אני מניחה שהרציונאל לאסור אכילת פטריות ונבטים קשורה בקושי לנקות אותם משרידי אדמה. שווה לברר את צורת הגידול כי גידול הידרופוני (על גבי מים, לא קרקע), יכול לחסוך את האיסור המעצבן...

19/02/2007 | 15:19 | מאת: רינה

מה זאת אומרת הכנת מעי לפני ניתוח? ואיך היא מתבצעת?

19/02/2007 | 18:11 | מאת:

שלום רינה, לרוב ממליצים מס' ימים לפני ניתוח להמנע מדיאטה עשירה בסיבים תזונתיים (בעיקר ירקות, פירות וקטניות וזרעים ) בכדי שיהיה ניתן לעשות ניקוי ע"י חוקנים ומרוקנים יותר בקלות. מעבר לכך, ערב לפני הניתוח החולה נמצא בצום. בכל מקרה, שאלי את הכירורג בדיוק למה הוא התכוון. בברכה, דנה

19/02/2007 | 11:22 | מאת: לימור

איפה נספג שמן MCT , באיזה חלק במעי הדק???

19/02/2007 | 11:59 | מאת:

שלום לימור, כמו רוב מרכיבי המזון, בג'גונום. בברכה, דנה

19/02/2007 | 08:14 | מאת: רון

זה נכון שסלרי בכלל לא משמין והעיכול שלו שורף יותר קלוריות ממה שיש בו?

19/02/2007 | 11:58 | מאת:

שלום רון, לא אוכל לומר לך , כי אף אחד לא ממש בדק זאת. בכל מקרה הערך הקלורי של סלרי מאוד נמוך, כ- 20 קק"ל ל- 100 גר', ולכן נחשב זניח בתפריט היומי. בברכה, דנה

18/02/2007 | 22:12 | מאת: מיטל

שלום, מהם הערכים התזונתיים של ארטישוק? תודה, מיטל

19/02/2007 | 11:57 | מאת:

שלום מיטל, ב- 100 גר' ארטישוק טרי יש 40 קק"ל, 10 גר' פחמימות ו- 3 גר' חלבון. עשיר בויטמין C. בברכה, דנה

18/02/2007 | 21:17 | מאת: מיאל

כמה קלוריות בערך במשולש פיצה? כי לא אכלתי כבר שנה וחצי ודי בא לי...

19/02/2007 | 11:54 | מאת:

שלום מיאל, יש כ- 300-400 קק"ל, תלוי בגודל ובעובי הבצק והגבינה. בברכה, דנה

19/02/2007 | 14:24 | מאת: מיאל

אז זה לא נורא בתור ארוחת צהריים פעם בשנה נכון?

18/02/2007 | 14:15 | מאת: ליבנת

שלום רב, אני שומרת על המשקל לכן אני אוכלת הרבה ירקות בזמן האחרון הרבה אנשים אומרים לי שכפות ידיי צהובות והאמת היא שאחרי שאמרו לי התחלתי לשים לב לזה וזה באמת כך. אני גם אוכלת לפחות שלושה גזרים ביום האם יש קשר לשני הדברים או שאני צריכה לבדוק את זה יותר לעומק אבקש תשובתכם תודה

18/02/2007 | 17:28 | מאת:

שלום ליבנת, אכילת ירקות ופירות המכילים בטא קרוטן כגון גזרים ולפלפלים אדומים, בכמות גדולה יכולים לגרום לשינוי צבע העור לכתום/צהוב, ולכן איני רואה סיבה לדאגה. בכל מקרה, את יכולה לעשות בדיקה לתפקודי כבד, אך לא נראה לי שתהיה בעיה בתחום הזה. כפות ידיים צהובות בעקבות אכילת מזונות אלו אינה מזיקה. בברכה, דנה

17/02/2007 | 23:01 | מאת: גליה

כאשר מחממים גבינה צהובה (51 ק"ל +1.4 שומן 0.6 שומן רווי) השומן הופך להיות כולו לרווי? תודה

18/02/2007 | 09:11 | מאת:

שלום גליה, חימום גבינה צהובה מפרק את מולקולות המים ואז הגבינה נמסה, אין לכך כל השפעה על הרכב השומן הרווי. בברכה, דנה

17/02/2007 | 22:59 | מאת: גליה

כמה ק"ל +פחמימות +חלבונים +שומנים יש בכוס אורז לבן מבושל, כוס פסטה לבנה,כוס קינואה וכוס שעועית ירוקה (כאשר הבישול הוא ללא כל תוספת ) תודה ושבוע נפלא

שלום גליה, בכוס אורז מבושל יש :240 קק"ל, 4 גר' חלבון ו-54 גר' פחמימות. בכוס פסטה מבושלת יש : 220 קק"ל, 8 גר' חלבון ו- 45 גר' פחמימות. בכוס קינואה טריה לא מבושלת יש :640 קק"ל, 22 גר' חלבון ו- 117 קק"ל. בכוס שעועית ירוקה נבושלת יש: 35 קק"ל, 2 גר' חלבון ו-8 גר' פחמימות. בברכה, דנה

ובכוס קינואה מבושלת? ובכוס קוסקוס מבושל משקית?