פורום תזונה קלינית
הרי אם יש מחקר אפדימילוגי שנותן איזה קשר בין בריאות לסיבים זה לא אומר שזה בריא הרי אסקמוסים לא אכלו סיבים ולא היה להם סוכרת ומחלות לב . לא כך?
שלום, ראשית, מהיכן אתה יודע אילו מחלות יש לאסקימואים, גם איני יודעת מהו, ותופתע לשמוע כי ישנן מדינות בהן צריכת אומגה 3 וסיבים גבוהה ועדיין היתה תמותה קרדיוווסקולרית גבוהה כי היה חסר סלניום במזון. תזונה אינה מורכבת ממרכיב מזון אחד והפשעתו על גופינו ובריאותינו, זה שילוב של מרכיבים ובעיקר הגנים שלנו, כיצד אלו מושפעים ממזון וכיצד מבוטאים בתגובה למזון מסויים.לכן המחקרים בתזונה הינם בעייתים ומורכבים. באשר לסיבים תזונתיים, המחקרים ממזמן אינם אפידמיולוגיים, ישנם מחקרי התערבות שהראו הורדה ברמות השומנים, הסוכר ותחלואה מסרטן המעי הגס. בברכה, דנה
לחולי סוכרת ? כי אני פשוט לא מבין איך אפשר לאכול דל פחממות ולא עתיר שומן. בכל אופן תודה עכשיו זה ברור מה סוכרתי צריך לאכול.
שלום, מסקנתך מוטעית, איני ממליצה כלל על דיאטת אטקינס, לא לאנשים בריאים ובטח לא לסוכרתיים. דיאטה מוגבלת בפחמימות הינה יחסית לדיאטה שאינה מוגבלת, ההמלצה נעה על עד 55% מסך הקלוריות מפחמימות, עד 30% שומן והשאר חלבון. כך שאין צורך להעמיס בשומן, שגם הוא ינו מומלץ לסוכרתיים. בברכה, דנה
בדם כמו חלבונים ובטח שלא כמו פחממות ?
שלום זיתים שחורים שקטפתי ושכבשתי בעצמי בכל מיני וריציות: 20 זיתים +- לארוחה מדי פעם זה : מדי? בסדר? שוקל 53 קג בן60 לחץ דם נמוך. מה נותנים הזיתים מבחינת ויטמינים קלוריות וכו שמעתי שזית שחור עדיף ובריא ? בלי קשר: פרג טחון עם מיץ גזר בבלנדר+צימוקים ,תאנה ותמרים כמו דיסה מתוק מאד וטעים בריא? מזיק? בערך 70 גרם פרג.מה הערכים? ולהפתעתי אחרי אפיה בתנור עם תפוח עץ נעלמה המתיקות מה הסיבה??? הרבה הרבה יותר מתוק וטעים לפני האפיה יש בעיה לאכול ללא אפיה? תודה לתשובות המפורטות
שלום, אין בעיה באכילת זיתים אפילו על בסיס יומי, מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות המומלצות לאיזון שומנים בדם. אין הבדל משמעותי בין ירוק לשחור מבחינה בריאותית. זיתים כבושים מכילים בעיקר שומן ומלח ולכן עתירי קלוריות כ- 50 קק"ל ב- 8 זיתים קטנים. המשקה נראה באופן כללי בריא ומזין, עשיר בפחמימות וסוכר שמקורו בפירות. משקה כזה יכול להכיל כ- 300-400 קק"ל לפחות. תמיד רצוי לאכול פרי או ירק בצורתו הטריה, יותר מזין ופחות ויטמינים נפגעים. בחימום חלק מחומצות הטעם נהרסות ולכן מרגישים פחות מתיקות. בברכה, דנה
ג.נ. האם קיימת בעיה תזונתית כלשהיא, מבחינתי כמקבלת סטטין, לאכול בשר בקר רזה ו/או מוצרי חלב רזים (עד 3% שומן) או ממרחי סויה שאחוז השומן בהם עד 5% ומעדן סויה דל שומן? אציין שערכי הכולסטרול שלי תקינים (אומנם, הודות לסטטין + פעילות גופנית) - כללי 130, רע 75 וטוב 42. אלישבע
שלום אלישבע, באופן כללי אין בעיה לצרוך מזונות אלו במסגרת דיאטה להורדת כולסטרול. בברכה, דנה
לדיאטנית שלום וברכה, האם זה נכון שקקאו וקפה הינם בעלי תכונות חזקות של נוגדי חמצון (בצד תכונות אחרות, כמובן)? קראתי בפורום זה, וכן במקומות אחרים, דברים כאלה ואחרים על המזונות הנ"ל, אך הם מבלבלים יותר מאשר מבהירים את המצב האמיתי, מבחינה תזונתית ובכלל, בעניין זה. אשמח לדעת התייחסותך. בתודה מראש. אלון
שלום אלון, פולי הקפה והקקאו אכן מכילים לא מעט אנטיאוקסידנטים ונמצאו מועילים במניעת מחלות מגוונות, אך אלו היו מחקרים הסתכלותייים לרוב ולא התערבותיים, כך שהמסקנות עדיין מוטלות בספק. לכל מזון בהסתכלות מעמיקה, יש יתרונות וחסרונות, תלוי פשוט מי האדם הצורך אותם ולאיזו מטרה. דוגמות פשוטות : קפה אמנם נמצא מועיל בהורדת סרטן הכבד, אך מצד שני צריכה מוגברת מעלה לחץ דם. עגבניה מכילה הרבה נוגדי חמצון ונמצאה מועילה בהורדת שכיחות סרטן הערמונית, אך גם מכילה הרבה אלשגן שיכול להיות קטלני לחולי כליה. כך שכל מזון לגופו, תלוי מינון, צורת הכנה, ומי האדם שצורך. בברכה, דנה
שלום דנה, מאחר שאני מסתפק בצריכה מתונה של קפה (1 ספל קפה + 3 כוסות תה + קוביית שוקולד) ביום, נראה לי שלא צריך להפריע לי לדעת שצריכה מוגברת של קפה מעלה ל"ד. ובאשר לאשלגן שבעגבנייה, כל עוד אינני חולה כליה - האם עליי לדאוג מאכילת עגבניות? למיטב זיכרוני, צריכת אשלגן מבטלת את חומציות השתן (הנגרמת, בין השאר, מתפריט בשרי), ובדרך זו מונעת את בריחת הסידן אצל אוכלי בשר - יתרון לא מבוטל (בנוסף ליתרונות אחרים של עגבניות). האם אני טועה? שבת שלום, אלון
בוקר טוב, בהמשך לשאלתי,רציתי לציין שהייתי אצל דיטנית והיא הרכיבה לי תפריט. אני דבק בו,פרט ל-2 דברים: האחד הוא מכון הכושר והשני ,זה מין משקה זוועתי במיוחד שבפחית (זה פשוט לא יורד בגרון). עכשיו, אם אני אלך לחדר כושר,זה לא יירזה אותי יותר?אני אשרוף שם קלוריות,ונראה שלמרות שאני אוכל,לא יהיה מה שייפצה על המחסור. תודה נעם
שלום נעם, הדגש בחדר כושר יהיה על בניית מסת שריר ולאו דווקא פעילות אירובית שגורמת לשריפת שומן ואנרגיה. לגבי המשקה, קרוב לוודאי המליצה לך על אנשור, אך כמו אלו ישנם תוספים רבים אחרים שיכולים להתאים לך, אך כדי להתייעץ עם הדיאטנית שוב בנושא. בברכה, דנה
בקשר לתפוח אדמה קראתי באיזה אתר טיםיפ נידמה לי היה שמו את זה ולכן שאלתי אם קושרים ליד למספר דקות אפילו שעות כתוב שזה מוציא סידן אז אם אוכלים זה גם שוהה בגוף לכן קישרתי שבר: #לוקחים תפוח אדמה, חוצים אותו לשניים ואת פני התפו"א, החלק הפתוח, מניחים על היד וחובשים אותה, שיהיה צמוד חזק ליד(את היד נתתי בתור דוגמה ולא צריך לעשות לעצמכם נמק, אלא פשוט שיהיה צמוד), משאירים אותו על היד איזה 20 דק', לוקחים כפית, דופקים אותה בעדינות על החלק של היד בו היה תפוח האדמה, עושים כזה "פאק" (הרעש הכוונה חח) ונוצר שבר. הסבר לכך: תפוח האדמה סופח אליו את הסידן שיש בעצמות, הם נהיות שבריריות כי אין מה שנחזק אותן, וכך, כשחסר סידן, המקום נשבר. לא סתם אמא ואבא אומרים לכם "תאכלו גבינות! תשתו חלב! העצמות שלכם יישברו.." (זה מפאת חוסר סידן)
שלום מאי, ושוב אומר, גבב של שטויות, לא הוכח מדעית, מיתוסים כאלו יש הרבה וחבל על זמן התגובה. בברכה, דנה
שלום סיון, בכף טחינה וחומוס יש כ- 60 קק"ל . בברכה, דנה
נכון שאוכלים בשר ורוצים שהוא יספר, אז נמנעים מלשתות שעתיים קפה או לאכול משהו כמו שוקולד, כדי שהבשר ייספג טוב בגוף? מה לגבי עם אוכלים בשר (אדום) וישר אח"כ עושים חוקן? העם הבשר נספג? תודה
שלום נועה, הכוונה לספיגת ברזל מהבשר. לספיגת ברזל מפריעים הרבה גורמים, בין היתר גם מרכיבים בקפה כגון פיטאטים ולכן רצוי להפריד בין השניים. אם עושים חוקן מיד לאחר אכילה, יש סיכוי להגביר שלשולים ואז לא תהיה ספיגה של המזון בכל ובפרט הברזל. בברכה, דנה
l;';p,
יוצא לי לחרוג כל יום ב500-700 קלוריות לפחות. זה מעצבן מאוד ואני לא מצליחה לעצור את עצמי מצורך עז לפחמימות... אני מקווה שזה דבר שדבחורף הוא בשגרה ויעבור לי. עד כמה זה יכול לפגוע בי וכמה בערך קג' אני ייעלה בשבועיים? ואם אני ייעשה שעה הליכה 3 פעמים בשבוע זה ייכפר על העלייה? נגעלת מעצמי כבר.
שלום מיאל, כל חריגה של 7000 קק"ל מהצריכה המומלצת, בין אם זה קרה ביום או בשבועיים תביא לעליה של 1 ק"ג במשקל. פעילות גופנית יומית תוכל לשפר את המצב. בברכה, דנה
שלום בן 23,בריא,גובה 184 ס"מ משקל 60. כמו שניתן הבין, אני שרוך מהלך והמצב הזה מאד מפריע לי , הן חיצונית וגם פיסית . אבל, מה שיותר מפריע לי ותמוהה בעיניי, שלא משנה מה, אני לא משמין ! אני אוכל מאכלים משמינים,עתירי קלוריות ,ומה לא , אפילו אוכל 2 (!!) כיכרות לחם ביום ושום דבר ! לא רק זה , עושה רושם שלפעמים אני אפילו מרזה עוד יותר ( כן אני יודע זה נשמע מאד מוזר , אבל זו האמת ). אני רוצה לציין שאני לא משלב חדר כושר ואימונים ,כי אני פשוט לא אוהב את זה . גם אבא שלי רזה וגם אמא שלי רזה, אז מן הסתם זה גנטי, אבל באמת...2 כיכרות לחם ביום כבר היו אמרוים להעלות לי איזה 5 גרם לא ?! דבר נוסף, רציתי לדעת כיצד מחשבים מהו המשקל האידיאלי . תודה רבה
שלום נעם, אני יכולה להבין שבעיה זו מפריעה לך, אך בכל מקרה, כפי שאני ממליצה לאלו עם משקל עודף אני ממליצה גם לך, פעילות גופנית ותזונה מתאימה יכולים שלפא את הבעיה, אך זאת עליך לעשות במסגרת מעקב אצל דיאטנית קלינית. את המשקל האידאלי ניתן לחשב לפי BMI, כאשר זהו מדד המשקף תחלואה ותמותה. BMI תקין נע בין 20-25. החישוב נעשה ע"י חלוקת המשקל בק"ג לגובה בריבוע במטרים. כלומר במקרה שלך ה- BMI יוצא 17.7. כלומר כדי להגיע למשקל תקין, כלומר לפחות BMI=20 עליך להעלות 5 ק"ג ולשקול 65 ק"ג. בברכה, דנה
פחממות , חלבון , שומן ? כמה חלבון צריך לאכול בארוחה כמה שומן וכמה פחממות מקסימום ליום וכמה מומלץ ?
שלום, צר לי אך לא אוכל לענות על שאלתך באופן כללי, הדיאטה משתנה מאדם לאדם, והעיקרון הכלי המנחה דיאטה לסוכרת היא דיאטה מוגבלת בפחמימות, אך מעבר לכך היא מורכבת מאוד, ולשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולמעקב. בברכה, דנה
1) אם היא מורכבת איך סוכרתי טיפוסי אמור להבין אותה ? 2) האם הדיאטה היא עשירה בשומן ודלה בפחממות ? כי אם מקצצית בפחממות צריך להיות הרבה שומן שעיקרו הוא שומן רווי . לא ? 3) אשמח לקבל דוגמא רק בשביל ההבנה לארוחה טיפוסית ? תודה :)
אני בן 29 ומתאמן כבר כ 3 שנים בחדר כושר ונוטל 20 גרם אבקת חלבון עם סוכר בסוף כל אימון , אני מתאמן 2-3 פעמים בשבוע . בשנתיים האחרונות ביצעתי בדיקות דם ושתן שהיו תקינות אבל הראו תוצאות חריגות אלה : URIC ACID 8.6 כשהנורמה היא 3.5-7.2 אבל החומציות בשתן היא בנורמה ותקינה CREATININE 1.2 כאשר הנורמה היא 0.8-1.25 רציתי לדעת ממה נובע התוצאות החריגות ב URIC ACID וקריאטנין ? בנסוף אני שוקל להשתמש בקריאטין -האם נוכח הבדיקות חוזרות ונישנות שמראות את אותן הנתונים האלה..שימוש בקריאטין עלול לגרום נזק? האם זה נכון להגיד שלמי שיש קריאטינין ברמה גבוהה אין שום יתרון מבחינת אפקט האימון ובניית השריר בשימוש באבקת קריאטין
שלום, הבדיקות שלך יכולות להעיד על שני דברים. צריכת החלבון שלך גבוהה מהרצוי והינך מעמיס באופן משמעותי על הכליות. הקראטנין בגבול העליון של הנורמה, אך אני מניחה שהינך שרירי מאוד ולכן מופרש הרבה קראטנין מהשריר וברובו מפונה ע"י הכליה. הבעיה היא חומצת השתן שגבוהה, וזו יכולה לגרום להרבה בעיות, בין היתר כלייתיות. בהנחה שאינך שריר מאוד, עליך להבדק ע"י רופא מומחה לנושא כלייתי לברר שאין בעיה אחרת שגורמת לעליה בעיקר בחומצת השתן. בשלב זה הייתי ממליצה להפחית את כמות החלבון בדיאטה ולחזור על הבדיקות ולראות אם חל שיפור. שיפור ניתן לראות תוך מספר ימים עד שבועות. בנוסף, פנה לרופא המשפחה או לנפרולוג לייעוץ בנוגע לבדיקות שציינת לפסול אפשרות שמדובר בבעיה כלייתית ולא רק בצריכה עודפת של חלבון, המקשה מאוד על עבודת הכליה והכבד. בשלב זה לא הייתי מתחילה ליטול תוספי קראטין. בברכה, דנה
בתשובה שנתת לי רשמת שבהנחה ואני שרירי אז קריאטינין גבוה בדם מעיד על הפרשה מוגברת של קריאטינין מהשריר המפונה ע"י הכליה . שאלתי היא האם הדבר הזה מעיד על תהליך קטאבולי או אנאבולי בשרירים ? האם כדאי לעשות בדיקת אולטראסאונד לכליות ואם במידה והבדיקה תקינה מה יכולה להיות הסיבה לתוצאות החריגות האלו ? בנוסף תוצאות בדיקת השתן שקיבלתי : PH עומד על 6 בתוך הנורמה כאשר הנורמה היא בין 5-8 Nitrit (U) | | NEGATIVE Ketone (U) | | NEGATIVE Glucose (U) | | NORMAL Urobilinogen (U) | | NORMAL Bilirubin (U) | | NEGATIVE Protein (U) | | NEGATIVE Leucocytes (U) | | NEGATIVE Erythrocytes (U) עומד על 10 כאשר הנורמה היא בין 0-10
אני מחלים מפיסורה לאחר טיפול בבוטוקס, ולכן אני מנסה מאוד להקפיד על יציאות רכות. רציתי לדעת האם בשר ידוע כגורם ליציאות קשות. אשמח לדעת ספציפית בנוגע לבשר בקר, בשר כבש ובשר חזיר. תודה אדם.
שלום אדם, בשר אינו ידוע כגורם ליציאות קשות במיוחד, עדיף לצרוך בשר שאינו מכיל רקמת קשה כמו רקמות חיבור שאינן נעכלות, רצוי ללעוס היטב את המזון. בכל מקרה בשר כבש וחזיר אינם מומלצים בשל תכולת שומן יחסית גבוהה, ועידף בשר בקר רזה, עוף והודו. בברכה, דנה
התחלתי לקחת תוסף אומגה 3 מדגים של 1000 מ"ג. על האריזה כתוב שיש לצרוך 2 כמוסות 1-3 פעמים ביום. זה נשמע לי המון! אני גם יודעת שעדיין אין DRI לאומגה 3. האם את יודעת בערך כמה עלי לצרוך (אני בת 24)? כרגע אני לוקחת כדור אחד ביום. תודה!
שלום דנה, כפי שאמרת אין המלצה לאומגה 3 ועל כן איני יכולה לומר לך כמה לקחת. מבחינתי, אם הינך אדם בריא הצורך מכל קבוצות המזון ועוסק בפעילות גופנית, אין סיבה לצרוך תוסף זה. בברכה, דנה
ג.נ. האם העיקרון (המובן לי מאוד) שאדם בריא הצורך מכל קבוצות המזון ועוסק בפעילות גופנית אינו זקוק לתוסף אומגה - חל בעיקרון (ואינני מצפה כאן לייעוץ פרטני) גם על אדם בגיל מתקדם הצורך מכל קבוצות המזון, עוסק בפעילות גופנית, משקלו תקין ומרגיש טוב אולם מקבל תרופה ל-יל"ד (וגם סטטין, עקב כולסטרול שהיה גבולי)? אני שואל זאת מאחר שלא ברור האם, בהגדרתך, אדם כזה נחשב בריא או לא. תודה.
שלום! רציתי לשאול שאלה: אני בת 21 עוד מעט 22 , וצורכת ביום (יחסית) כמויות מאוד גדולות של חלבונים, ז"א- אוכלת במשך שבוע: דגים, בשר עוף, ביצים, ומיני חלבונים נוספים שאני לא כ"כ זוכרת כרגע... בכל אופן, רציתי לשאול: האם זה נורמאלי ולא מזיק לנערה בגילי לצרוך כמויות כ"כ גדולות של חלבונים? אשמח אם תענו לי על שאלתי זו, בתודה עדי
שלום עדי, אדם מבוגר צריך לצרוך בממוצע 0.8-1 גר' לק"ג משקל גוף. כלומר אם את שוקלת 60 ק"ג, את צריכה כ- 60 גר' חלבון ליום. לרוב אנו צורכים יותר, אך הכבד והכליה יודעים להתמודד עם העודפים, במידה ואלו תקינים. אכילת מנת בשר או דג ליום ומוצרי חלב וביצים הינה מומלצת ואינה מזיקה, כל עוד מדובר בכמויות סבירות וכל עוד את אוכלת גם מקבוצות מזון אחרות. אם אינך בטוחה בכמויות, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
זה ידועת שקושרים תפוח אדמה לדוגממ לרגל זה סופג את הסידן של העצם. השאלה היא האם אכילת תפוח אדמה ומוצריו גם כן פוגעים בריכוז הסידן?
שלום מאי, איני יודעת מאיפה הבאת עובדה זאת לגבי תפו"א, ולכל הידוע לי מדובר בגבב של שטויות. תפו"א לא משנה למאזן הסידן לא במערכת העיכול ולא בכל מערכת אחרת. בברכה, דנה
בתקופה האחרונה אני מבצעת יותר פעילות ספורטיבית ואוכלת קצת פחות. תוצאה: בבגדים ובתחושה הכללית יש ירידה במשקל , על המשקל אין שינוי למה?? כמה זמן אחרי ארוחה אפשר להישקל כדי לקבל משקל מיצג? כי אם אוכלים וישר נשקלים התוצאה גבוה בהרבה מהתוצאה אם מחכים X זמן..
שלום, מומלץ להשקל בבוקר לאחר יציאה ראשונה, אם יש. לעיתים אין שינוי במשקל אך יש שינוי ביחסים בין שריר לשומן ועליה במסת שריר על חשבון מסת שומן, אך בהיקפים זה מתבטא . בברכה, דנה
האם זה נכון שכאשר מגבירים / עושים פעילות ספורטיבית עולים במשקל בגלל עליה במסת שריר ? והפוך???
שלום, זוהי אמירה אבסולוטית שאינה תמיד נכונה. נכון ששריר שוקל יותר משומן, אך את זאת אפשר לבדוק המכשיר למידית אחוז השומן ולראות אם יש שינוי לרעה או לטובה. לפעמים העליה במשקל יכולה להיות מאכילה מוגברת בעקבות הפעילות הגופנית, ואז יש עליה גם בשריר וגם בשומן. בברכה, דנה
האם הוא פועל כחומר משלשל? יש סיכונים באכילתו לאורך זמן או שהוא טבעי? סליחה שאני טיפ מציפה את הפורום, פשוט הוא כלכך מקצועי ועוזר. עבודה טובה! :)
שלום מיאל, אקטיביה מכיל מרכיבים פרוביוטיים (חיידקים ידידותיים( ופרהביוטיים (סיבים תזונתיים). שניהם פועלים יחדיו ליצירת צואה במרקם אחיד ולעזור הן במקרי שלשול והן במקרי עצירות. החומר אינו חומר משלשל אלא מגדיל נפח ועוזר בתנועתיות המעי. ניתן לצורכו בכל יום ואין תופעת התרגלות כמו במשלשלם כימיים. בברכה, דנה
תודה רבה! ולמי שמתקשה לאכול את האקטיביה 0% שהטעם שלו מחריד: כפית אבקת קינמון )מכילה קלוריות?) ולפי הטעם ממתיק מלאכותי דיאטיפ
השאלה שלי היא כמה קלוריות מומלץ לי לאכול ביום? גובה 1.71 משקל 61 גיל 16 פעילות ספורטיבית: ימי ראשון, וחמישי: 45 דק' הליכה 6 קמ"ש+25 דק' אימון בטן שלישי: 45 דק' הליכה 6 קמ"ש+25 דק' אימון בטן+15 דק' תרגילי חזה וידיים תודה
שלום מיאל, איננו נותנים המלצות אישיות בפורום זה לא לגבי דיאטה ולא לגבי צריכת קלוריות מומלצת ליממה. פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
פניתי והיא אמרה לי שבשביל לשמור אני צריכה לאכול 1600 קל' ביום... אך תמיד בסוף יום אני נשארת רעבה.. ובכל אתר שהזנתי את הנתונים לא היה כתוב פחות מ2200 קל' ליום.
כמה קלוריות יש בלחמניית ביס מקמח מלא (היא קטנה אז 120 קל' לא נראה לי נורמלי כלכך)? כמה בקפה הפוך קטן עם כפית שטוחה של סוכר? ובלחמנייה קלה במאפייה שהייתה די גדולה היה כתוב שמכילה 100 קל', להאמין? האם לאורז רגיל ומלא אותם קלוריות? וכמה קלוריות בכוס? כמה קלוריות בכוס גזר מבושל? וכמה בכוס שעועית ירוקה מבושלת? וכנ"ל לכרוב? סליחה על ההצפה ותודה! :)
שלום מיאל, בלחמניית ביס קטנה יש כ- 80 קק"ל בממוצע, אך יכול להיות מעט יותר. לחמניה רגילה מכילה כ- 150 קק"ל. בקפה הפוך קטן תלוי כמה חלב מכניסים, אך כולל כפית סוכר שטוחה יכול להיות כ- 80 קק"ל. איני יכולה לומר אם להאמין או לא, אני מניחה שחשבו את הערכים שלה, כך שהגיוני שבלחמניה קלה יהיה פחות קלוריות מהרגילה. בכוס אורז מלא מבושל יש כ- 220 קק"ל ובאורז לבן אותה כמות נותנת 240 קק"ל. בכוס גזר מבושל יש כ- 60 קק"ל. בכוס שעועית ירוקה מבשולת יש כ- 45 קק"ל. בכוס כרוב מבושל יש כ- 40 קק"ל. בברכה, דנה
!
האם באמת יש לתוסף המזון כלורופיל תרומה לבריאות ולמניעת מחלות? האם יש מחקרים תומכים או שללים? בתודה
שלום שאול, כלורופורם מקורו בצמחים, ביחוד הירוקים כגון תרד וברוקולי, אך קיים גם בירקות אחרים. הכלורופיל קבל בשנים האחרונות משמעות מחקרית בעיקר בנושא מניעת סרטן, בייחוד סרטן הכבד, מעי גס ועור. המחקרים עדיין בשלבים ראשונים, אך מראים תוצאות שעדיין ניתנות למחקר נוסף. אין המלצה לגבי כמות יומית. ידוע כבר שנים כי אכילת ירקות ירוקים ביחחוד ממשפחת המצליבים כגון ברוקולי מורידים תחלואה של סרטן מעי הגס. את הירקות מומלץ לצרוך בצורתם הטבעית או בבישול קצר של מס' דקות ובאידוי ולא בבישול ממושך. נכון לעכשיו אין המלצה לתוספת כלורופיל, אלא דגש על ירקות ירוקים העשירים בכלורופיל. בברכה, דנה
דנה שנה טובה, קראתי שהמיקרו מקרין את האוכל המבושל או המחומם בו, ולא סתם מחמם אותו, ובהיותו צורה של אנרגיה אלקטרו-מגנטית, יש לקרינתו אינטראקציה עם מולקולות המזון, הפוגעת בתכונות המזון. אבקש התייחסותך. תודה, אלה
שלום אלה, מיקרוגל יכול לשמש ל-2 פונקציות, חימום ו/או בישול, כאשר השניים נפרדים בזמן הבישול ובעוצמת הבישול. מיקורגל עובד על קרינה אלקטרו מגנטית שאינה קרינה מזיקה או מייננת, ולכן מבחינת המכשיר או המזון המוצר בטוח לשימוש ואכילה. נושא הקרינה אינו הבעיה. הבעיה מתחילה כאשר אנו מבשלים, כלומר יותר מדקה או שתיים של חימום לחם או מרק. הטמפ' הנקודתיות יכולות להגיע ל- 1000 מעלות, ואז מרכיבי המזון עוברים תהליך של פלמור- פולימרזציה, כלומר משנים את צורתם המבנית-ביוכימית. זה לא הופך בהכרח את המזון ללא בריא, אך ישנם הטוענים כי הופך ל"זר" למערכת העיכול ואינו נעכל בצורה נורמלית. במקרה של פחמימות, יכול להווצר חומר הנקרא "אקרילאמיד" שכבר נחקר בנוגע ליכולותיו המסרטנות, אך מחקרים בבני אדם טרם נבחנו. אין כרגע המלצה להמנע משימוש במיקרוגל לחימום או בישול, אך בשיחה עם מומחה למזון וכימיה, נראה כי למטרת חימום קצר, אין בעיה ועדיף להמנע מבישול במיקרוגל ,ושימוש בתנור או בישול במים עדיף. בברכה, דנה
דנה שלום, על מה מושתת הנתון של 1000 מעלות, עליו מבוסס הסברך? והאם כוונתך למעלות צלזיוס? של איזה יצרן הוא המיקרו המוזר הזה, ומה גודלו? לפי המידע שברשותי, לא קיים מכשיר מיקרוגל ביתי המתקרב - שלא לומר מגיע - לטמפרטורות כאלה. ברוב מכשירי המיקרו הטמפרטורה לא עולה על 250 מעלות צלזיוס. במכשיר שבמטבח שלי - מכשיר טיפוסי ביותר - הטמפרטורה המירבית היא 220 מעלות, לפי מפרט היצרן. לפיכך, נקודת המוצא להסברך נראית מוטעית, וכך גם הסברך היוצא ממנה. אבקשך לבדוק זאת, באמצעות תשובותייך לשאלות שברישא, ולהביא לידיעתי את מסקנתך. הנושא חשוב מאוד בעיניי בהיבט התזונתי. תודה ושנה טובה, אלה
היי, יש לי נשירה, והרופא רשם B6 ואבץ. התחלתי לפני ימים ספורים לקחת מולטי ויטמין, ויטמין C, אומגה 3, ובנוסף לבלוע שמן זית. מוזר, אבל אני כבר רואה שיפור ניכר בנשירה : ) איך אני אדע שכמות התוספים שלי נכונה? ועכשיו אני מתחילה גם אימונים במכון כושר, איך לשנות תזונה (יותר חלבונים לדוגמא)?
שלום שלי, כל מקרה לגופו. ברוב חדרי הכושר יש דיאטנית קלינית היכולה להמליץ לך על תפריט מתאים לפעילות הגופנית שלך. רוב כדורי המולטיויטמין נותנים את הצרכים התזונתיים מבחינת ויטמינים ואף יותר, התייעצי עם הדיאטנית גם לגבי התוספים שהינך נוטלת. בברכה, דנה
שלום, אודה אם תוכלי להעריך כמה קלוריות (ל 100 גר') יש בעוגיות אלפחורס ובראוניס (שאני כל כך אוהבת). כמו כן ישנה באזור שלי גלידריה איטלקית. הם מכינים גלידות סורבה פירות. לפי טענתם הם מכילים רק 60 קק"ל ל 100 גר'. האם ייתכן ? זה לא מעט מידי ? תודה.
שלום עדנה, ב- 100 גר' אלפחורס יש כ- 450 קק"ל וזה שווה כ- 2 אלפחורס בינוניים. כמובן תלוי אם מצופה שוקולד, וכך נוסף ערך קלורי. ב- 100 גר' בראוניס יש ערך קלורי דומה, אולי מעט גבוה יותר, קרוב ל- 500 קק"ל. סביר מאוד שב- 100 גר' סורבה יהיה כ- 60-100 קק"ל ל- 100 גר' שכן זה מכיל בעיקר מים וסוכר. בברכה, דנה
בני בן 5. הוא אינו אוכל שום פרי או ירק. לפני שנה כתבתי לכם על כך .בעקבות בעיות התפתחות שונות שיש לו התחלנו לחשוב שאולי יש קשר. כלומר שמחסור תזונתי כלשהו גורם לעיכוב בהפתחותו. 1.קניתי לו עכשיו טיפות של פוליויט - הוא אינו מוכן לבלוע אותן, האם ניתן להוסיפן לחלב או לתה? 2. אני נותנת לו מטבעות שוקולד של חברת הדס האם זה אפקטיבי? (אני בדר"כ לא מרשה לילדים ממתקים כך שאני מקווה שהנזק של השוקולד והסוכר לא יעלה על התועלת של הויטמינים שהוכנסו לתוכו). 3. בזמנו עניתם לי שזו יכולה להיות בעיה התנהגותית - כיצד לטפל בה? אני לא יכולה להכריח אותו לאכול פירות וירקות. חשוב לציין שהוא אינו אוכל ממתקים או חטיפים אלא אוכל מעט ובצורה מסודרת. 4. הוא עדיין לא גמול מטיטול בלילה, מוצץ מוצץ ,שותה חלב פעמיים-שלוש ביום מבקבוק של תינוקות והדיבור שלו לא ברור.האם יש קשר בין דברים אלה לבין זה שהוא לא אוכל פירות וירקות כבר למעלה משנתיים? תודה, שרה.
שרה שלום! אני בטוחה שתשובתי הפעם לא תהיה שונה בהרבה מהפעם שעברה. עלייך לפנות לייעוץ תזונתי מקצועי (דיאטנית ילדים), אם זה בשילוב עם מכון להתפתחות הילד או הפרעות אכילה של ילדים (דרך רופא הילדים). מכיוון שעושה רושם שמדובר בנושא מורכב, אין זה מתאים לתת תשובה דרך הפורום. מקווה שלא תדחי את פנייתך. בברכה, נועה
רציתי לשאול אם כמוסות אומגה 3 מורידות את ערכי הכולסטרול טוב? לי נדמה שכן. מאז שהתחלתי בצריכתם ירדו לי ערכי הכולסטרול הטוב מ-93 ל 68 גם ערכי הכולסטרול הרע עלו מאז שהתחלתי בלקיחת גלולות (סיבה בריאותית)- איך אפשר למנוע זאת? תודה רבה
שלום, לא ידוע כי אומגה 3 מורידה ערכי HDL , אך אם אמגה 3 מורידה סה"כ כולסטרול יש סיכוי כי תהיה גם ירידה יחסית בכולסטרול הטוב. השאלה מה קרה לכולסטרול "הרע"- LDL. אם זה לא ירד או אף עלה, אין טעם להמשיך עם האומגה 3. כמו כן יש לזכור כי אנשים מגיבים בצורה שונה לתוספי מזון, וייתכן שאומגה 3 אינו מתאים לך. ידוע כי גלולות עלולות לגרום לעליה בכולסטרול בחלק מהנשים. התפרון הוא שינוי סוג הגלולה או הפסקה, אם מדובר בעליה משמעותית. בברכה, דנה
אני לוקחת רדוקטיל מס' ימים ורציתי לשאול אם אפשר לקחת את התרופה עם לבולק, ועם תרופות כגון אקמול, אופטלגין וכד'
שלום שני, פני לרופא שרשם לך את המרשם הרפואי או לרוקח בנושא זה. בברכה, דנה
איפה אני יכול לירכוש את הכדורים רדוקטיל וכמה עלות הכדורים
אבקש לקבל המלצה על תזונה מתאימה (כמובן כללית), לבעית דלקת בקיבה -"גסטריטיס". זאת עד שאקבל יעוץ אישי בנידון, אותו מקווה לבל בקרוב. אני מודה מראש על התשובה שבת שלום ושנה אזרחית טובה גימלאי
שלום, ישנם פתרונות תזונתיים לצרבת כגון: הורדה במשקל, המנעות מעישון ואלכוהול, המנעות מקפאין וממזונות בעלי אחוז שומן גבוה ומטוגנים, וכן מבצל ומשום. במידה וניסית את כל האלו והדבר לא השתפר, פנה לרופא המשפחה או לגסטרואנטרולוג. בברכה, דנה
שלום. יש לי בעיית צרבת שחלה כל יום בשעות אחר הצהריים עד השינה, לאחר ארוחה יש הקלה אבל לאחר זמן מה אני סובל מצרבת חריפה שגם לא נותנת לי לישון. אני די בריא אוכל מספיק מעל המשקל הממוצע ומעשן ובשנות ה20 המאוחרות שלי. אשמח לתגובה. תודה.
שלום ג'ימי, ישנם פתרונות תזונתיים לצרבת כגון: הורדה במשקל, המנעות מעישון ואלכוהול, המנעות מקפאין וממזונות בעלי אחוז שומן גבוה ומטוגנים, וכן מבצל ומשום. רצוי לא לשכב כשעה לאחר האכילה. במידה וניסית את כל האלו והדבר לא השתפר, פנה לרופא המשפחה או לגסטרואנטרולוג. בברכה, דנה
תודה רבה.
בטח זה ישמע אולי לא מקובל ואני גם יודע שיכולות להיות יתרונות ללא לדעת איך אנשים נראים. אני שואל כאן לעיתים קרובות שאלות ומסקרן אותי לדעת איך נראות התזונאיות אז אשמח אם יעלו תמונה. וגם כי אני אוהב לעיתים קרובות מראה של נשים ותזונאית זה בדרך כלל גם אחת שנמצאת במשקל תקין אז זה נשמע די מפתה לראות תמונות שלכן. אז זה בסדר מצידכן? :) במיוחד את דנה ויינר כי את עונה לי הכי הרבה על שאלות.
שלום, בהחלטה משותפת עם מנהלת הפורום, החלטנו כי אין מקום להוסיף את תמונתינו לאתר מטעמי צנעת הפרט. נשמח להמשיך לענות על שאלותיך בעתיד. בברכה, דנה
אפשר ביקורת על ההיבט התזונתי של החטיף בגירסה החדשה? היום אכלתי 1 גריל דק בצהריים וגם 3 בערב. את השלוש אכלתי בתקווה שזה יעזור לי להיגמל ע" היגעלות מאכילת יתר כי אהבתי את הביסלי החדש. באמת עכשיו אני נגעל לאכול את זה.
שלום, אין לי ביקורת תזונתית על הביסלי החדש, הוא ביסלי רגיל רק שונה בצורתו. בברכה, דנה
נראה שאולי בגלל צורתו אז הוא שוקל פחות ומכיל פחות קלוריות. אולי גם השומנים פחות מזיקים. וגם יש שם מרכיבים שנראים יותר טבעיים מהקודם. טוב אולי אני אנסה לשאול במקום אחר ויהיה להם תשובה אחרת למרות שבחלק מהפורומים לתזונה לא ממש עונים. תודה,
ד"ר גילה שלום. אני מתאמן באופן אינטנסיבי בחדר כושר וצורך חלבונים באופן שוטף במשך כל היום. בשר,עוף,דגים וגם חלבון פרה מכל המינים,כולל תוסף חלבונים (חלבון מי גבינה לאחר אימון). לאחרונה שמעתי מכמה רופאים (הומאופטים בעיקר) וגם מאמרים באתר שחלבון זה אינו מעוכל טוב בגוף והופך לגוף זר הנתקף ע"י המערכת החיסונית שלנו. החלטתי להתנזר זמנים מחלב זה. האם אני יכול להמשיך ולצרוך את תוסף מי החלבון או שגם בו מצוי אותו חלבון פרה? האם באמת ידוע כי חלבון זה אינו בריא? תודה מראש . אלירן
שלום אלירן, אין כל הבדל בין אכילת מוצרי חלב לבין חלבון שמקורו בחלבון חלב פרה, או מי גבינה, שניהם מכילים חלבוני פרה, ויכולים לגרום לאלרגיה, רק למי שיש לו אלרגיה, הם לא יוצרים אלרגיה כך סתם. אם אינך בטוח, יש תוספי חלבון שמקורם בביצה ונחשבים לאיכותיים יותר. בברכה, דנה
תופעת הבטן המקרקרת לא כואבת אבל מפריעה כי את הרעש שומעים גם הסובבים, וזה לא נעים. התופעה התחילה אצלי לפני שבוע ומתגברת בערב אחרי ארוחת ערב. מה עושים? אני לא כל כך רזה
שלום חיה, איני יכולה להסביר למה דווקא לפני שבוע הבטן התחילה לקרקר, זוהי תופעה ידועה כאשר אנו חשים רעב. במידה ושינית הרגלי אכילה בזמן האחרון, נסי לחזור להרגלים הקודמים ולראות אם יש שינוי. במידה ולא עשית כל שינוי, כנראה שאין קשר ישיר למזון ואולי זוהי תופעה של גזים ועל כך יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל מקרה, אם זוהי תחושת רעב, אכלי משהו קטן, כגון מעדן או חטיף אנרגיה, וראי אם התחושה עוברת. בברכה, דנה
דנה שלום, האם כדורי שום (מסוג קיוליק), וכן שום כתוש שקונים בסופר, הם בעלי תכונות בריאותיות כמו אלה המיוחסות לשום רגיל (בצורת שן שום)?
שלום אליצור, התכונות המיוחסות לשום הן תכונות אנטיאוקסידנטיות- נוגדי חמצון, כך ששום כתוש לא מכיל אנטי אוקסידנטים, שכן אלו התחמצנו כאשר השום נכתש. לגבי הכדורים, תלוי המינון, אני יכולה להניח שהיתרון הוא שאין את מרכיב הריח. הבעיה בתוספי מזון שאין ביקורת עליהם, כך שאיני יודעת האם התכולה אמיתית ויעילה. בכל מקרה, עדיף לצרוך שום טרי. בברכה, דנה
דנה שלום רב, עוד 2 שאלות בבקשה. 1. האם עליי להבין מתשובתך ששום כתוש הוא, בפשטות, חסר ערך, ולפיכך מיותר להשתמש בו מבחינה דיאטנית? 2. קראתי בחוברת קו"ח שתכונות השום מתקיימות רק כאשר פוצעים אותו. שם אומנם מדובר על פציעה ולא על כתישה. האם נראית לך ההבחנה ביניהם והאם מקובל עלייך שנחוץ לפצוע (אך, כפי שכתבת, לא לכתוש) את השום כדי להפיק ממנו את תכונותיו נוגדות החמצון? תודה, אליצור
מהם היתרונות ו/או החסרונות של מוצרי חלב מבופאלו לעומת פרה ועזים? האם יש הבדל למשל בכמות הלקטוז?
שלום דנה, לחלב בופאלו אין יתרונות בולטים על חלב פרה או עיזים, בטח לא בנושא הלקטוז שכן כולם דומים ואינם מומלצים לצריכה כאשר ישנה רגישות ללקטוז. לפי הנתונים של ארגון החקלאות האמריקאי חלב בופאלו מכיל יותר שומן, בעיקר רווי ולכן יותר קלוריות. הוא עשיר יותר בסידן, אך מעבר לכך אין לו יתרונות נוספים. החלבונים הינם זהים. בברכה, דנה
הפסקתי לצרוך חלב פרה ומוצריו מסיבות בריאותיות(אסטמה)עברתי למוצרי חלב עיזים ומרגיש מצוין.שאלתי האם חלב בופאלו יכול להחליף את חלב העיזים במקרה שלי? אשמח לקבל תשובה בדוא"ל בברכה שלום אריכא
אני רגיש מאוד ללקטוז ולמרות זאת ניסיתי את אחד המוצרים מחלב בופאלו שהיו לטעימה (אולי ?) בסניף הסופר ואולם עוד בהיותיינו הסופר חשתי בכאבי בטן ,לאומת זאת מוצרים המיוצרים מחלב עיזים מצאתים כמתאימים לי.
אני רגיש מאוד ללקטוז ולמרות זאת ניסיתי את אחד המוצרים מחלב בופאלו שהיו לטעימה (אולי ?) בסניף הסופר ואולם עוד בהיותיינו הסופר חשתי בכאבי בטן ,לאומת זאת מוצרים המיוצרים מחלב עיזים מצאתים כמתאימים לי.
היום התקיף אותי בולמוס אכילה מטורף ותוך פחות מחצי שעה ישבו בבטן שלי 3000 קלוריות דפוקות שמותר לי ליום שלם 1600 קלוריות.. רציתי לשאול איזה השפעה יכולה להיות על הגוף מחריגה גבוהה מאוד של אכילת קלוריות מופרזת חד פעמים? אפשרי להשמין מזה?
שלום מיאל, כל 7000 קק"ל שאנו צורכים מעבר לצריכה המומלצת עבורנו תגרום לעליה של כ- 1 ק"ג במשקל, בין אם מצרך במהלך שבוע, יום או חודש. כלומר צריכה עודפת של 1500 קק"ל תביא לעליה של כ- 200 גר' במשקל, לכל היותר. פעלות גופנית של שעה תמנע זאת. לא נשעה כל נזק בכל שצרכת יותר קלוריות, כל עוד מדובר ביום אחד. אם הינך סובל מבולמוסי אכילה, סימן שאתה רעב רוב הזמן, אז אולי 1600 קק"ל אינן מספיקות. התייעץ עם דיאטנית קלינית בנושא. בברכה, דנה
תודה על התשובה, והיום עשיתי שעה הליכה אז נרגעתי. אני בת חח ובולמוס אכילה יכול להיגרם גם מבעיה נפשית? אנורקסיה נירבוזה לא?
כמה שאלות בפי בבקשה: 1. שמעתי משהו שעדיף לאכול מוצרי חלב שהם לא 0% שומן כי יש בהם יותר פחמימות (?) וזה יותר משמין. יש משהו כזה? 2. האם כולסטרול גבוה או מחזור לא סדיר יכול לגרום לפצעונים באזור הצוואר? 3. למה ספורט מוריד כולסטרול ואיזה - את הרע או הטוב?
שלום, 1. מזונות דלי שומן מכילים לרוב יותר פחיממות ו/או חלבונים, אך אלו אינם יותר משמינים. 2. לרוב מחזור לא סדיר גורם לפצעונים או אקנה באזורים בכל הגוף, שלם כך עליך ךהתייעץ עם רופא הנשים או אנדוקרינולוג. 3. פעילות גופנית אירובית מורידה את הכולסטרול הרע, וזוהי המטרה. אחת הסיבות היא ניצול טוב יותר של שומן לאנרגיה במקום צבירתו, וכן במספר מנגנונים ביכומיים מורכבים, שאינם רלוונטיים לפורום זה. בין היתר פעילות גופנית מובילה לירידה במשקל, העלאת מסת שריר, תגובה טובה יותר לאינסולין שקשור למטבוליזם של שומנים. בברכה, דנה
תודה רבה על התשובה! בכל מקרה, למה עליי לפנות לרופא? אינני רוצה להסדיר אותו ע"י לקיחת כדורים או גלולות. האם יש דבר אחר לעשות לדעתך?
שלום, אמא שלי סובלת מבריחת סידן. היא ביקרה אצל נטורופטית (לדאבוני), שאמרה לה כי עליה להפסיק לצרוך מוצרי חלב. בהתחלה לא היה לי ברור העניין עד שביררתי מדוע, מכיון שמוצרי חלב מכילים גם זרחן שמפריע לספיגת הסידן. אם כן, מהו הדבר הנכון לאכול במצב כזה? הררי ברוקולי וסרדינים....???
שלום דנה, כל מוצר המכיל סידן מכיל גם זרחן, מוצרי חלב, סרדינים, ברוקולי, טחינה, כך שטענה זו אינה רלוונטית. נכון להיום המקור הטוב ביותר לסידן הוא מוצרי חלב למיניהם. מעבר לכך, כפי שצויין בעבר, במזונות מן הצומח ישנם גורמים מעכבים נוספים כגון פיטאטים שמורידים ספיגת סידן באופן משמעותי. בברכה, דנה
שלום, הייתי רוצה לשאול האם יש כספית בדג סלמון, ולכן כדאי להמנע מאכילה מופרזת של הדג בייחוד בתקופת הריון ולילדים. אילו דגים דלים בכספית כיום? תודה, סיגלית
סיגלית שלום! לצערי הנתונים הקיימים הם בעיקר אמריקאים. דגי ים ישראלים לא נבדקו. רק דגי בריכות והם נקיים. לגבי סלמון באופן ספציפי, בדקתי את הסלמון הנורווגי כי הוא מוצר נפוץ. הרמות נמוכות מהתקן הארופאי המותר. גם לפי המידע האמריקאי, לא מדובר בדג בעייתי. תוכלי להשתמש במחשבון שצירפתי (רק זכרי שמדובר בנתונים אמריקאים): http://www.gotmercury.org/english/advanced.htm בברכה, נועה
שלום סי, בהערכה גסה מדובר בכ- 100 קק"ל. בברכה, דנה
האם השילוב של ליזין+ויטמין C מעלה את רמת הקריניטין בגוף וזה גורם לשיפור מע' הקרדיווסקולרית? כך שאם אצרוך מזונות כמו:קטניות, כוסמת,גרעיני דלעת,פיסטוק,דגים,הודו,ירקות ופירות +ויטמין C באותה ארוחה אשפר את היכולות האירוביות שלי? תודה
שלום, מקור הקרניטין במזון הוא ב- 90% מבשר בקר ולא הצומח, כך שלא היתי בונה על מזונות אלו כמקור לקרניטין. בברכה, דנה
האם אכן כך הדבר?! כאשר רמת הקרניטין בגוף עולה ישנו סיכוי לשיפור מע' הקרדיווסקולרית (ז"א שיפור יכולת אירובית)? מה ערכו העליון והתחתון של הקרניטין בדם? בבדיקות הדם האחרונות נמצא אצלי כ-1.2 האם זה מעיד על יכולת הספורטיבית שלי? תודה רבה
שלום לך! משאלתך לא ברור לי לאיזה מהחומרים את מתכוונת: קראטין או קרניטין. אוכל להמשיך ולהתייחס לשאלתך כשאדע... בברכה, נועה
לתותים שקניתי יש טעם אלכוהולי\כימיכלי כזה. האם זה אולי בגלל ריסוס שלא תקני בכלל? זה הגיע ללא מדבקה שכתוב עליה BIO אלא ככה בלי תוית (שטפתי היטב) את השני תותים האחרונים בסלסלה לא אכלתי כי כבר לא יכולתי עם הטעם הזה. יש לי עוד סלסלה (14 ש"ח) ואולי אני אחזיר אותה לחנות ירקות. התותים הקודמים שקניתי מהם העונה היו יחסית בסדר גמור ללא הטעם הזה.
שלום, אין לי תשובה משכילה בנושא. כנראה ריסוס או פשוט זן לא טעים. בברכה, דנה
ידי למישהו אחר ואמרתי להם שזה עם טעם שנטעם לא טוב.
ידי למישהו אחר ואמרתי להם שזה עם טעם שנטעם לא טוב.
שלום. אני בת 40 ואני בדיאטה כחודש וחצי,עם תפריט של 1200 קלוריות,תפריט מגוון עם הרבה ירקות ואני גם שותה הרבה.במשך חודש וחצי הורדתי רק קילו וחצי.אין לי הרבה פעילות גופנית פרט לעבודות הבית...מדוע אני לא יורדת במשקל?
שלום שירלי, ראישת, ירדת במשקל, 1.5 ק"ג פחות זו ירידה לכל הדעות. ההמלצה היא לרדת בין 0.5-1 ק"ג בשוב, שגם פחות מכך זה בסדר. לכל אחד תגובה שונה לדיאטה, ואולי התפריט שאת אוכלת הוא יותר ממה שאת חושבת. המלצתי, גשי לדיאטנית קלינית לטיפול והמנעי מתפריטים שלא יועדו לך באופן אישי. בברכה, דנה
שלום רב, אני בת 55 הפסקתי לקחת הורמונים. אני מבקשת לדעת איזה תוספי מזון יכולים להיות כתחליף להורמונים מה היתרונות והחסורונות שלהם על הורמונים. בתודה מראש
שלום דיתה, התוסף או המזון היחיד שיכול להוות תחליף להורמונים הם הפיטואסטרוגנים הנמצאים בסויה.המחשבה היתה שנשים במזרח הרחוק הצורכות הרבה סויה אינן סובלות מתופעות גיל המעבר. ישנן הרבה בעיות במחקרים אלו, בעיקר בעיות של דיווח, וכן התזונה במזרח הרחוק שונה לאין שיעור מהתזונה המערבית, וההבדל אינו רק הסויה. המחקרים שבדקו השפעת סויה על נשים במערב הראתה תוצאות מעורבות, לחלק היתה השפעה לטובה בנוגע לגלי חום וזיעה וחלק לא. החומר הפעיל בסויה הוא פיטואסטרוגן, הדומה בצורתו לאסטרוגן ההומני אך פחות פוטנטי. בכל מקרה, לפני התחלת טיפול כלשהו, אפילו אם תזונתי פני לרופא המטפל לייעוץ ו/או לדיאטנית קלינית. בברכה, דנה
שלום, יש לי שאלה שקשורה קצת לתחום ההורמונאלי. אני מאוזנת ע"י אלטרוקסין (היפותירואיזם), בת 34 ומקבלת מחזור סדיר. לפני המחזור (כשבועיים לפני) אני צוברת נוזלים כ-3 ק' (בעיקר בבטן). האם יש טיפול תזונתי שיכול לעזור? אני מרגישה נורא נפוחה וזה ניכר על הבגדים. מעבר לכך מדובר בחצי חודש... תודה תודה
שלום נוי, עליה של 3 ק"ג הינה מעט חריגה מהממוצע, אין לכך ממש פתרון תזונתי, הדבר היחיד שאולי יכול לעזור הוא הפחתה בכמות המלח בתקופה זו ולנסות. אם הדבר עוזר, דיינו, ואם לא, לא נעשה כל נזק. בברכה, דנה
שלום רב! לאחרונה הציע לי חבר לנסות וויטמנים בצורת ג'ל של חברת agel. כיצד ניתן לברר האם זה אכן מה שאני צריך? כיצד ניתן לברר סיכונים ? מאחר שבשיטת השיווק שלהם המוכרים אינם רופאים או אנשי מקצוע אל זרחים רגילים ללא ידע ברפואה אין את מי לשאול? מה הוא בכלל הנוהל של מכירת תרופה או וויטמין שלא על ידי אנשי מקצוע? תודה מראש
שלום מנשה, הואיל ואין בקרה על תוספי מזון במדינת ישראל, בירור לגבי תוספים הינו בעייתי ואלו אינם נחשבים לתרופות, למרות שניתן להתייחס אליהם ככאלה. עליך לפנות לחברה, לבקש את הרכב הכדור, לפנות לרופא המטפל או דיאטנית קלינית ולברר האם התוסף מתאים לך. בברכה, דנה
ג.נ. מאחר ששתיית משקאות שיש בהם קפאין משפיעה לרעה על כמה מצבים רפואיים, אך משפיעה לטובה במניעת מצבים רפואיים אחרים, באיזה מצבים עולים נזקיה על תועלתה ובאיזה מצבים עולה תועלתה המניעתית על נזקיה? אשמח מאוד אם גם תוכלי לתת לי מס' דוגמאות. בברכה, אלה
שלום אלה, היחסרון העיקרי של קפאין הוא בכך שגורם לעליה בלחץ דם אצל חלק מהמטופלים וגם אז לא באופן דרסטי, לכן צריכה של עד 2 כוסות קפה ביום אינן מזיקות לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם מאוזן. מעבר לכך מחקרים הראו בנשים כי צריכת קפאין מוגברת הורידה שכיחות לסרטן הכבד ואלצהיימר ואף לאוסטאופורוזיס (מה שנחשב הפוך עד מחקר זה שכן קפאין גורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן- חלק זה של המחקר טרם הובהר ), מעבר לכך לא מצאו משהו מועיל נוסף. כך שקפאין אינו מוצר המזן הטוב ביותר שיש, ברמות סבירות אינו מזיק במיוחד, וכנראה שגם התועלת אינה משמעותית, לפחות מבחינה סטטיסטית. הסוד הוא, לצרוך מהכל, במינון סביר, לגוון במזונות, שלמור על אורח חיים בריא, פעילות גופנית, המנעות מעישון וכו'. בברכה, דנה
שלום דנה, אם, כדברייך המעניינים ביותר, "מחקרים הראו שצריכת קפאין הורידה שכיחות (מחלות שציינת)", הרי שתוצאות אלו לא היו יכולות להתקבל מבלי שתהיינה משמעותיות סטטיסטית, שאם לא כן - לא היה ניתן לומר שהם "הראו" את הנ"ל. מכאן שיש סתירה בין הטענה שהמחקרים הראו וכו' לבין המסקנה ש"התועלת של הקפאין כנראה אינה משמעותית", מה עוד שהורדת השכיחות של כל אחת מהמחלות הקשות שציינת - ובוודאי של כל השלוש (ולמיטב ידיעתי נמצא, בנוסף, שקפאין מוריד גם שכיחות של מחלה נוספת - אבני כליה) מהווה תועלת חשובה ביותר לאנושות בכלל ולחולים לא מעטים בפרט. מאידך, כפי שעולה מדברייך, דווקא ה"חיסרון" של הקפאין אינו משמעותי ביותר (כאשר שותים אותו בכמות מתונה, ומקפידים במיוחד כאשר מדובר בחולי יל"ד). הלא כן? בברכה, אלה בברכה, אלה
שלום מסתם מיטרלי עם דליפה חמורה ואי ספיקה קשה. כוסטרול 150. נאמר לי שבמקרה לב עדיף להורידו ל100 שאלתי-האם תוספי תזונה כמו מולטי ויטמין , שום, ואומגה 3 עשויים לעזור במשהו? האם יש משהו נוסף שכדאי לי לגעת לגבי תזונה, (כמו לא לצרוך מלח ולא לאכול שמן) האם יש תוספים אחרים שכדאי לי לקחת? תודה מראש
שלום אורי, במקרה של אי ספיקת לב קשה יש להקפיד על מספר דברים בתזונה, האחד הגבלת מלח קשה וכן הגבלת נוזלים בהתאם לצבירת נוזלים ובצקות. אם סה"כ הכולסטרול הוא 150 אז אין צורך להורידו, אם אתה מתכוון ל- LDL אז רצוי להורידו מתחת ל- 70 במקרה שלך וזאת יש לעשות ע"י טיפול תרופתי בשילוב עם תזונה. לגבי התוספים איני יכולה לתת מידע שכן איני מכירה אותך ואת בדיקותיך. המלצתי, לגשת בהקדם לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. בברכה, דנה