פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
10/12/2006 | 11:47 | מאת: אורית

שלום רב, ידוע לי כי לאחר פעילות גופנית רצוי לאכול חלבונים. שמעתי כי יש לפריד בין אכילת חלבונים ממקור בשרי וממקור חלבי לא מטעמי כשרות אלא משום שאכילתם יחד מנטרלת את האפקט של בניית השריר , לשמו ממומלץ לאכול חלבונים . האמנם כך? ואם כן מהו ההסבר?

11/12/2006 | 10:40 | מאת:

שלום אורית, אמנם איני מומחית בתזונת ספורט אך מעולם לא שמעתי על הסבר זה וגם אין לכך כל סימוכים מדעיים או הגיוניים. אין שום סיבה ידועה היום,פרט לכשרות, להפריד בין בשר לחלב. בברכה, דנה

09/12/2006 | 21:22 | מאת: אריקה

שלום, כמה זמן רצוי לשתות מיץ רימונים מרגע הסחיטה, כדי לשמור על הערכים התזונתיים שלו ? האם ניתן להקפיא מיץ רימונים מבלי לפגוע בערכים התזונתיים? ושאלה נוספת: קרוב משפחה שחלה בלוקמיה (כרגע אחרי השתלת מח עצם) - האם למיץ רימונים סגולות רפואיות, כמו מניעת התפתחות תאים סרטניים? אודה לתשובתך אריקה

11/12/2006 | 10:38 | מאת:

שלום אריקה, כמו כל המיצים האחרים, רצוי לשתות את המיץ מיד מרגע הכנתו ומומלץ לא להקפיא או לשמר. ככל שעובר יותר זמן כך האנטיאוקסידנטים עוברים חמצון. לא נחקר קשר בין מיץ רימונים לסרטן מכל סוג. הרימונים נחקרו בעיקר בתחום מחלות כלי דם ולב. בברכה, דנה

09/12/2006 | 18:14 | מאת: שלי

שלום, שיערי דק, פגום ונושר. גם הציפורניים והעור לא במיטבם. אני מעוניינת לערוך בדיקות דם על כל מרכיב שקשור בכך, מבחינה תזונתית. כבר עשיתי הרבה בדיקות, אז אולי אני יכולה פשוט להתבונן בתוצאות. על מה עליי להסתכל? איך זה כתוב בשפה רפואית? אם התוצאה תקינה, אבל לא הכי טובה, כדאי לקחת תוספים? תודה רבה!

09/12/2006 | 19:21 | מאת:

שלום שלי, בעיות בעור ציפורניים ושיער יכולים להעיד על שני דברים, או מחלת עור שגורמת לכך או חסרים תזונתיים כגון : ברזל, חלבון, אבץ ויטמין C וויטמין B12. את רובם ניתן לבדוק בבדיקות דם פשוטות ועם התשובות לפנות לרופא עור. בברכה, דנה

08/12/2006 | 18:59 | מאת: סי

08/12/2006 | 19:01 | מאת: סי

של דלקות גידים?

שלום סי, למשפחת הסולניים שייכים תפוח האדמה, עגבניה, פלפל (כתבלין) וחציל.ישנם מחקרים המראים כי המנעות מירקות אלו מפחיתה דלקת פרקים (ארטריטיס) לא דלקת גידים. המנגנון לא ידוע. בברכה, דנה

09/12/2006 | 11:43 | מאת: נעמי

שאינה "ידידותית" לגוף כאשר יש דלקת פרקים או דלקת גידים. מניסיון אישי - במצב כזה מומלץ גם להימנע (או להפחית עד כמה שאפשר) ממזון בעל תגובה חומצתית, כמו בשר, מזון המכיל קמח לבן וסוכר ועוד.

08/12/2006 | 16:49 | מאת: עידו

שלום 1. האם חימום במיקרוגל הורס את הערכים התזונתיים של המזון כפי שטוענים כמה אנשים, או שזה הכל קשקוש? מצאתי ברשת פרסומים לכאן ולכאן. 2. האם חשוב לשמור אגוזי מלך במקרר כדי לשמור על ערכיהם התזונתיים או שאפשר פשוט לשמור אותם במקום יבש וחשוך? תודה מראש על התשובות עידו

09/12/2006 | 00:51 | מאת:

שלום עידו, 1. מיקרוגל מחמם מקסימום עד 100 מעלות בעוד בתנור או בבישול מגיעים בקלות ל- 150 מעלות, כך שלא סביר שמיקרוגל הורס יותר מכל בישול אחר. חלק מהויטמינים נהרסים בשלבים ראשונים של הבישול וחלק בשלב מאוחר יותר של הבישול, אך המיקרוגל עושה בישול שאינו שונה מכל בישול אחר. 2. אין צורך ממשי לשמור במקרר, זה רק שומר על טריות ולא על ערך תזונתי. אם הטמפ סבירה, מקום חשוך ויבש יפתור את הבעיה. בברכה, דנה

24/12/2006 | 09:12 | מאת: אלישבע

דנה שלום רב, קראתי שהבעיה בבישול במיקרו היא שהוא מקרין את האוכל - ובדרך זו הוא מזיק לאוכל המבושל בו - ולא סתם מחמם אותו. אודה לך על התייחסותך. חג שמח, אלישבע

07/12/2006 | 22:23 | מאת: זינטרים

שמעתי בספר You: On A Diet: The Owner's Manual for Waist Management. ספר של שני רופאים על תזונה ומסביב לה על כך שיש מרכיב שנקרא z-trim שמשמש כתחליף לשומן. הוא עשוי מסיבים ודומה לשומן כמו שכתוב שם. רציתי לקבל על זה עוד פרטים. למשל, איך משתמשים בזה? האם זה זמין לקנייה בחו"ל? הנה קישור שיכול להיות מעניין על שם המרכיב ושם הספר: http://www.google.com/search?hl=en&lr=&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=rh4&q=z-trim+%22You%3A+On+A+Diet%22&btnG=Search תודה

שלום לך! המוצר עדיין לא מוכר בארץ, תודה על שהבאת אותו לידיעתנו. לדעתי הקישור הבא נותן את כל התשובות לשאלתך (וגם - לדעתי זול!): http://www.ztrim.com/buyNow.asp בברכה, נועה

לישראל. אפשר לנסות לקנות במקומות אחרים. פניתי לאתר ונאמר לי שניתן להזמין לישראל והחזרתי להם תשובה והסברתי להם שלא ניתן לבחור ברשימה לשלוח לישראל. האם את לא ידעת על המרכיב לפני הודעתי? איך זה שלא ידעת?

היי אמרו לי בפורום אחר ש"העמילן הוא זה אשר נותן טעם דומה ובשביל משהו מדוייק יותר יש לבחון את הרכב העמילן." אבל רציתי לשאול שוב ואולי גם לקבל תשובה יותר מפורטת. קניתי תפוחי אדמה קטנים בצבע סגול. על האריזה כתוב בין היתר (נקנה בשופרסל) שיש לזה טעם של ערמונים. אפיתי ובאמת היה לזה טעם שמזכיר ערמונים. השאלה שלי היא איך זה שיש לזה טעם דומה לערמונים? האם זה מקרי? האם יש קשר בין שניהם? תודה,

שלום, אין קשר בין ערמונים לתפוחי אדמה. את סיבת הדמיון בטעם איני יודעת, יכול להיות שמדובר במרכיבי טעם דומים במזונות. ערמונים ברובם מכילים שומן בעוד תפוח אדמה מכיל ברובו פחמימות. בברכה, דנה

טוב תודה. אולי אני אנסה לשאול במקומות אחרים בשביל לקבל תשובה יותר מפורטת.

07/12/2006 | 22:03 | מאת: פיפישומה

רציתי לשאול אם למשל אני שם ממרח חריף מאוד שהיה בצנצנת זכוכית בתוך קופסת פלסטיק אז האם החריפות יכולה לגרום לכך שזה יהיה לא בריא ע"י כך שזה ישחרר חומרים לא טובים מהפלסטיק? מדובר על ממרח פלפל שומה של אוליביה. קניתי את זה כי אבא שלי סיפר לי שהוא היה ילד אז הוא היה קונה לחם עם זה במכולת. סיקרן אותי לדעת. זה מאוד חריף בגירסה של "אוליביה". העברתי חלק מהממרח לקופסת פלסטיק ואת השאר נתתי לאבא שלי. תודה

שלום, זהו לא הפורום הנכון, איני מתעסקת עם פעילות כימית של מזון, אך בכל מקרה לא נראה לי שישנה בעיה עם אחסון המוצר בצנצנת פלסטיק. בברכה, דנה

09/12/2006 | 13:09 | מאת: פיפישומה

אוקיי תודה. בכל אופן טעיתי בשם המוצרץ קוראים לזה פלפל צ'ומה ולא שומה.

07/12/2006 | 19:54 | מאת: esti

אני גבולית בסכרת בצןם יש לי100-115 האים מותר להמתיק במולסה האים היא מורידה סוכר? תודה

09/12/2006 | 00:45 | מאת:

שלום אסתי, מולסה היא תרכיז סמיך וכהה המתקבל במהלך עיבוד קנה הסוכר לסוכר לבן. בעוד הסוכר הלבן, המזוקק, נותר כמעט ללא ערך תזונתי (מלבד הקלוריות), המולסה עשירה בויטמינים מקבוצה B, במינרלים-בעיקר- סידן, אשלגן, ברזל אך גם כמות גדולה של נתרן.( סידן וברזל אינם זמינים). המולסה מכילה כ - 50% סוכר שלא מתגבש ולכן יכולה לשמש להמתקה.יש להשתמש בזהירות בסכרתיים ויש לבדוק רמות סוכר לאחר שימוש.עדיף להשתמש בממתיקים אחרים כגון סוכרלוז או להמנע מהמתקה בכלל. שימוש בכמות גדולה עלול לגרום לשילשול. בברכה, דנה

07/12/2006 | 18:02 | מאת: אלי

ג.נ. כמי שמתרחק מסוכר, ומשתמש במקומו בממתיק, ברצוני לשאול האם רצוי להמתיק (קפה, תה, קוואקר, דגני בוקר וכו') במולסה, במקום בממתיק? עוד אציין שרמת הגלוקוז שלי בצום הינה בסביבת 95 (זה אומנם תקין, אך קרוב לגבול של 100, ולפיכך אני חושש במידה מסוימת מהמתקה בסוכר). בתודה מראש, אלי

09/12/2006 | 00:43 | מאת:

שלום אלי, מולסה היא תרכיז סמיך וכהה המתקבל במהלך עיבוד קנה הסוכר לסוכר לבן. בעוד הסוכר הלבן, המזוקק, נותר כמעט ללא ערך תזונתי (מלבד הקלוריות), המולסה עשירה בויטמינים מקבוצה B, במינרלים-בעיקר- סידן, אשלגן, ברזל אך גם כמות גדולה של נתרן.(זמינות הברזל והסידן נמוכה מאוד) המולסה מכילה כ - 50% סוכר שלא מתגבש ולכן יכולה לשמש להמתקה.יש להשתמש בזהירות בקרב סכרתיים, אינה מעלה סוכר כמו סוכר לבן אך עלולה להעלות ועל כן יש לבדוק רמות לאחר השימוש. שימוש בכמות גדולה עלול לגרום לשילשול. בברכה, דנה

07/12/2006 | 17:56 | מאת: איה

שלום הייתי רוצה לדעת מהו הערך התזונתי של שמן דגים? האם הוא מומלץ לחולה בסרטן הערמונית? תודה, איה

09/12/2006 | 00:37 | מאת:

שלום איה, שמן דגים הינו שמן ככל השמנים ומכיל 100% שומן. ההבדלים בין השמנים נובעים בעיקר מחומצות השומן שמכילים, כמו שמן זית וקנולה לשמכילים באופן יחסי הרבה חומצות שומן חד בלתי רוויות שנמצאו יעילות בטיפול בכולסטרול, אז שמן דגים מכיל באופן יחסי הרבה חומצות שומן רב בלתי רוויות מסוג אומגה 3 שנמצאו במחקרים ספורים כמועילים להרבה מחלות כולל מחלות כלי דם ולב, כולסטרול, יתר לחץ דם ומחלות אוטואימוניות אחרות. לא ידוע לי על הקשר בין אומגה 3 לבין סרטן הפרוסטטה ולכן אין המלצה לצרוך אותו בדיאטה, אך גם אין המלצות נגד. בברכה, דנה

07/12/2006 | 15:43 | מאת: דפנה

לתזונאיות שלום, אימי בת 65 סובלת מכולסטרול מאוד גהוהה ומיתר לחץ דם שיכול להגיע ל-220 סיסטולי. היא לוקחת נורמלול, שדי עוזר אבל לכולסטרול היא לא מצליחה למצוא תרופה, כי תופעות הלואי פוגעות לה בשרירים בצורה בלתי נסבלת. הבעייה היא שהיא לא מוצאת את עצמה מבחינה תזונאית, ונמצאת בתיסכול רב כשהיא צריכה לאכול ומוצאת שכל דבר מזיק לה. עד לאחרונה סברה שהיא צריכה לאכול רק לחם ויוגורט, ועכשיו היא מרגישה שהלחם מעלה לה לחץ דם, אולי בגלל הנתרן.. האם מותר לה לאכול שקדים, אגוזי מקדמיה, ערמונים וכו'? מה מותר לה? מודה לך מראש דפנה

09/12/2006 | 00:34 | מאת:

שלום דפנה, פורום זה אינו נותן עצות אישיות בייחוד כאשר ישנם גורמי סיכון נוספים כגון יתר לחץ דם. אימך אישה צעירה, עליה להיות במעקב של דיאטנית . ישנם הרבה דברים שהיא יכולה לאכול וכאלו שעליה להמנע מהם. דיאטה דלת מלח ושומן היא כמובן מילת המפתח, אך זה מעט יותר מורכב מאם אפשר או לא לאכול אגוזים. עלינו לראות את בדיקות המעבדה תרופות אחרות שנוטלת ולהתייחס להרגלי החיים של אימך. אל תאמרו נואש מדיאטניות, פשוט מצאו את האחת המתאימה, אפילו אם זה אומר ללכת לייעוץ פרטי. בברכה, דנה

10/12/2006 | 17:38 | מאת: יפית

האם יש הבדל תזונתי בין שבולת שועל מבושלת ללא מבושלת? כמו כן קראתי שתוסף סידן ממריץ גידולי סרטן שד. האם ידוע על כך?

07/12/2006 | 15:14 | מאת: שרית

אני רוצה לדעת את זה דחוף כי אני לוקחת הרבלייף לדיאטה אני רוצה לדעת אם הרבלייף עושה מחלה סרטן בבקשה אני רוצה לדעת דחוף

שרית שלום! איני מכירה מספיק את מוצרי הרבלייף כדי לחוות דעה אך אני יכולה לציין ש: 1. הם אינם נחשבים איכותיים בקרב הקהילה המקצועית שלנו. 2. לא ברורה לי מידת האישורים הקיימים למוצריהם (FDA וכדומה). 2. הועלו סימני שאלה רפואיים בקשר לבטיחותם (בעיקר בנוגע לתפקודי כבד). ובכל זאת, מאיפה באה לך המחשבה שיש בהם סיכון לסרטן? נועה

06/12/2006 | 12:16 | מאת: אסתי

תודה דנה על תשובתך המלאה כמה שמן מותר הגוף ליצרך ליום ?למשקל של 50 ק"ג. תודה אסתי

06/12/2006 | 12:23 | מאת:

שלום אסתי, זה לא קשור למשקלך זה קשור לסך הקלוריות שאת אוכלת ביום. סה"כ אחוז הקלוריות שמגיע משומן בדיאטה לא אמור לעלות על 30%. כלומר אם את אוכלת 2000 קק"ל ליום אז 30% מכך זה 600 קק"ל שמקורם בשומן כלומר 67 גר' ליממה. יש לקחת בחשבון שומן שמגיע מבשר, גבינות או כל מזון אחר המכיל שומן. בכל מקרה המינון שציינת של שומן כשמן+אומגה 3 לא מגיע אפילו ל- 1/4 מסכום זה. (הכל בהנחה שאת אוכלת 2000 קק"ל ליממה). בברכה, דנה

06/12/2006 | 12:01 | מאת: ליאת

היי יש לי שאלה שממש מסקרנת אותי, האם זה נכון שאכילת 2 פחממות ( כמו 4 פרוסות לחם קל) או כוס פחממות מבושלות( שזה גם נחשב 2 פחממות) בתוספת מנת חלבון בשרי יוצרת עודף סוכר שגורם לעייפות ופותח את התאבון וכתוצאה מכך זה לא תורם לירידה במשקל?!

06/12/2006 | 12:19 | מאת:

שלום ליאת, יש להפריד בין מה שגורם לעליה בסוכר ובאינסולין וצבירת שומנים למה שגורם לעייפות. עייפות אחר ארוחה כבדה נובעת מעליה בייצור CO2 וכן מסיבות נוספות, ועל כן אנו מרגישים עייפים. פחמימות וחלבונים מסויימים- בייחוד בשר, גורמים לעליה באינסולין לרמה גבוהה, זו גורמת לכניסת סוכר לתאים ובעודפים להפיכתם לשומנים. אם אנו אוכלים במינון סביר כפי שהגוף דורש, אין סיבה שלא נוכל לשמור על משקל או לרדת, הבעיה היא לא בשילוב אלא בכמויות.כמו כן, רמות גבוהות של אינסולין מעלות את תחושת הרעב במערכת העיכול, בעוד במוח מעלה תחושת שובע. לכן המשפט שאמרת נכון כאשר אוכלים פחמימות וחלבונים בכמות גדולה ולא בכמות שאת ציינת. בברכה, דנה

06/12/2006 | 11:57 | מאת: דורית

ג.נ. כמה קלוריות 'ש בדוחן קיטניות פומלית תודה

06/12/2006 | 12:13 | מאת:

שלום דורית, אין לי מידע לגבי כמות הקלוריות בדוחן קטניות. ב-1/4 פומלית יש כ- 40 קק"ל (תלוי בגודל) בברכה, דנה

06/12/2006 | 10:47 | מאת: אלי

ג.נ. האם התועלת הבריאותית של תה (ירוק/שחור/אדום/צמחים) שקולה כנגד הנזק הכרוך בשתייתו כגורם הפוגע בספיגת הסידן, או להיפך? האם התשובה תלויה בכמות (אם כן, מה הכמות האופטימלית - כלומר מתיי המאזן הבריאותי הינו חיובי)? והאם היא תלויה בסוג התה? או בגורמים נוספים/אחרים? אלי

06/12/2006 | 12:09 | מאת:

שלום אלי, כמו תמיד הכל עניין של מינון ותזמון. ככל ששותים את התה רחוק מארוחה או תוסף המכילים סידן, כך הסידן ייספג יותר טוב. אם שותים 1-2 כוסות ביום לאורך היום זה לא אמור להשפיע באופן משמעותי על ספיגת הסידן, וזה לא משנה סוג התה. בברכה, דנה

06/12/2006 | 09:58 | מאת: דורית

יש לי שאלה אנשים שיש להם בעיות לב אסור להם לאכול דברים ירוקים כמו חסה ... האים זה נכון .?מדוע תודה רבה

06/12/2006 | 10:00 | מאת:

שלום דורית, הכוונה כנראה הייתה לאנשים עם בעית לב הנוטלים קומדין, וישנה המלצה להפחית את כמות הויטמין K בדיאטה, שזה נמצא בין היתר בחסה. אם ישנה בעיה לבבית ללא טיפול בקומדין, אין בעיה עם חסה. בברכה, דנה

05/12/2006 | 23:36 | מאת: estyi

אבקש לדעת כמה קלוריות יש בכף שמן זית? בקפסה שאני קניתי יש גם אמגה 9 200מייג. שמן דגים 800מיייג אומגה 3 680 מייג ישEPA160 DHA 400 מייג אינני יודעת לעשות חשבון כמה קלוריות אני צורכת ליום אבקש את עזרתך האים זה הרבה שמן ליום ? תודה מכל הלב

06/12/2006 | 09:58 | מאת:

שלום אסתי, בכף שמן זית יש 120 קק"ל ו- 13.5 גר' שומן. בכדור אומגה 3 לפי התאור שלך יש כ- 30 קק"ל לכל היותר. אם את צורכת בין כדור לשניים ביום זה לא הרבה שומן. בברכה, דנה

05/12/2006 | 22:10 | מאת: ירדן

מאיזה חודש בהריון מומלץ ליטול טבליות של אומגה 3? האם יש המלצה גורפת? האם יש סוג שאסור לנשים בהריון ליטול? תודה.

06/12/2006 | 08:29 | מאת:

ירדן שלום! כדאי להתחיל מההתחלה ואפילו קודם לכן (על מנת שצרכי האם לא יבואו על חשבון צרכיו של העובר). מכיוון שזהו מרכיב החשוב להתפתחות המוח ומערכת העצבים, יש טעם ליטול אותו כבר מראשית ההריון. ההמלצה הגורפת היא לגבי הטרימסטר השלישי ותקופת ההנקה. טענתי היא שחשוב להתחיל עוד קודם. הכמות המומלצת היא 300-400 מ"ג DHA ביום. חשוב לבדוק מינונים אלו בתכשיר הספציפי שאת קונה. שימי לב שמדובר בשמן דגים שאינו ממקור כבד דגים (בגלל תכולת ויטמין A גבוהה ולא רצויה). בברכה, נועה

05/12/2006 | 21:50 | מאת: נגה

לדנה וינר יקירתי, מה עלי לעשות לגבי החשק הבלטי נשלט הזה למתוק?? אולי משהו בפעילות האינסולין אצלי בגוף? (עקב גמילה מסיגריות, כבר 3 חודשים) יש לי כאלה חשקים למתוק - וחשוב לציין שאני לא סובלת מסוכר - לפעמים זה כמו לפני מחזור... התקפות כאלה לשוקולדים וכל דבר מתוק. מה לעשות?? אני כל היום שותה הרבה תה עם 3 סוכרזית בכל כוס. כל זה ע"מ למזער את הנזק לעליה במשקל ע"י דברים מתוקים. 1. דנה יקירתי, האם זה בסדר כל-כך הרבה סוכרזית ביום? 2. האם יש משהו אחר במקום סוכריות דייאט או סוכרזית שאוכל לאכול או לישתות ולא לגרום נזק לדיאטה שאני נמצאת היום? משהו עם ערך קלוריות נמוך? יש לי עליה מטורפת במשקל עקב הגמילה מהסיגריות - אני נמצאת בדיאטה, ע"י תפריט מהתזונאית שלי. מודה לך מראש נגה

שלום נגה, אין לי פתרונות קסם לבעייתך, הואיל ואת מטופלת אצל דיאטנית קלינית, אני מציעה שתפני אליה בבעיות אלו. איני מכירה אותך ואת הרגליך כפי שהיא מכירה. הדחף למתוק הרבה פעמים יכול לעבור אם נמנעים מסוכרים פשוטים בדיאטה בכלל ואוכלים רק פחמימות מורכבות, לדוגמה בדחף למתוק קחי 2 פרוסות לחם קל עם ריבה ללא סוכר ואולי זה יספק את תחושת הצורך למתוק. עדיף לא לקחת פרי במקרה כזה. קני קרטיבי קרח שיש בהם רק 60 קק"ל, זה יכול לספק תחושת מתוק לתקופה קצרה במינימום נזק. לדבי הסוכרזית, עדיף הסוכרה דיאט על פני הסוכרזית. בברכה, דנה

05/12/2006 | 21:06 | מאת: אילנית

אני השמח שתעני לי שמעתי על ערכה משהו סיבים תזונתים שאת שותה את זה וזה משביע אותך למשך כל היום וראיתי שגם בית חולים רמבם ממליץ אליו אני פשוט היתי רוצה לדעת עם זה באמת עוזר כי לא נפגשתי עם בן אדם במציאות שעשה את זה ואני לא הכי מאמינה בפרסומות השמח עם תעני לי בהקדם נ.ב מצטערת על השגיאות כתיב

שלום אילנית, ראי תשובתי הקודמת. הפסיקי בחיפושים אחר דרכים קצרות וקלות לירידה. פני לדיאטני בהקדם. בברכה, דנה

05/12/2006 | 20:59 | מאת: אילנית

שלום לך שמי אלינית שם בדוי אני בת 15 וחצי ושוקלת 88 קילו אני גובה 1.72 אבל יש לי משקל עודף היתי אצל דוטור חרמון וירדתי 4 וחצי קילו והוא אמר שאני צריכה לשקול לגובה שלי 60 קילו . ירדתי אצלו בתוך שבוע 4 וחצי קילו אבל לא התלחתי להחזיק מעמד היתי כבר בקבוצה ירדתי גם 5 קילו ועזבתי אני פשוט כל הזמן אוכלת אני לא יכולה לאכול למשל שת עוגיות אני פשוט חיבת לאכול את כל החבילה אני מתה לרזות תעזרו לי בבקשה אני מוכ לעשות הכול בשביל זה תעזרי לי תודה מראש!

שלום אילנית, אני מבינה לליבך עד כמה דיאטה יכולה להיות מתסכלת ומלחיצה, וייתכן כי המסגרת אליה פנית אינה מתאימה לך, לא כל שכן שדיאטת חרמון אינה דיאטה בריאה ועלולה להזיק לך, בייחוד לאור גילך הצעיר. ישנם אנשים הזקוקים למסגרת יותר אישית "אחד על אחד". בכל קופת חולים יש דיאטנית המתמחה בתזונה של ילדים ובני נוער ואיתה תוכלי ללמוד איך אפשר לרדת במשקל בלי סבל ולהבין כיצד לאכול נכון ולא רק להסתכל על המשקל. צריך להבין כי דיאטה מתחילה בראש ולא בפה ורצוי לערב את בני המשפחה שיהוו גורם תומך, כי לבד זה קצת קשה. פני לדיאטנית בשתוף אחד ההורים. בברכה, דנה

05/12/2006 | 18:33 | מאת: דן

האם ניתן להגיע אליך לייעוץ? אני חבר קופ"ח מאוחדת, ובמסגרת הביטוח המשלים ("מאוחדת עדיף") ניתן להגיע ליעוץ במרפאות חוץ ברמב"ם. האם במסגרת זו ניתן להגיע אלייך? אם הדבר בלתי אפשרי, האם ניתן להגיע אליך ליעוץ באופן פרטי? כיצד ניתן ליצור איתך קשר? אני מאוד מתרשם מתשובותייך המקיפות והייתי מעוניין לקבל ייעוץ ממך אישית.

05/12/2006 | 20:06 | מאת:

שלום דן, איני עובדת במסגרת מרפאות החוץ וגם איני מקבלת באופן פרטי.במסגרת מרפאות החוץ ברמב"ם מייעצות מטובות הדיאטניות בארץ והינך מזומן לפנות למחלקה לתזונה קלינית בכל עת. הינך מוזמן לפנות בפורום זה בכל שאלה בנושא תזונה ואשמח לענות. בברכה, דנה

05/12/2006 | 18:26 | מאת: אמילי

שלום, 1. אם יש לי כולסטרול 200 ואני שותה 3 פעמיים ביום שתייה חמה האם להשתמש בכפית סוכר או בסוכרזית? 2.אם יש לי חוסר בברזל ואסור לי לאכול בשר בגלל הכולסטרול אז מהן האלטרנטיבות? 3. האם יש בדיקה מסויימת שבודקת את כמות הויטמנים והמינרלים שיש לי בגוף אם כן מהי? תודה

05/12/2006 | 20:00 | מאת:

שלום אמילי, אין קשר בין סוכר סוכרזית וכולסטרול, לא כל שכן הכולסטרול שלך תקין בגבול העליון של הנורמה, כך שתבחרי את הממתיק בהתאם לבעיית משקל או סוכרת. כחלק מטיפול בכולסטרול צריך לרדת במשקל, כך שאם את סובלת מעודף משקל, עדיף להחליף לממתיק מלאכותי או להפחית בכמות הסוכר. אין קשר בין אכילת בשר וכולסטרול, כל עוד מקפידים על בשר רזה, כמו הודו, עוף ובשר בקר חלקים רזים שמהווים מקור מצויין לברזל.מנה של 100 גר' בשר ליום (בקר, הודו, עוף דג) ישלימו את הדרישות לברזל. חלק מהויטמינים והמינרלים ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה. התייעצי עם רופא המשפחה. בברכה, דנה

05/12/2006 | 14:32 | מאת: estyi

אומרים ששמן זית בריא אני לוקחת כליום כף האים אפשר להוסיף גם אומגה 3 זה לא יותר מידי שמנים.? תודה

05/12/2006 | 18:19 | מאת:

שלום אסתי, את יכולה להוסיף אומגה 3 בנוסף לשמן זית, פשוט תחשבי כמה קלוריות את מקבלת משני הדברים כדי שלא תקבלי יותר מדי שומן בדיאטה. בברכה, דנה

05/12/2006 | 13:53 | מאת: רותי

שלום אני בת 35 ולא צורכת את מנת הסידן המומלצת ביום. ברצוני לברר האם רצוי שאקח כדורי סידן על מנת לצמצם האפשרות לאוסטאופורוזיס? והאם אכן הכדורים הללו מצמצם את האפשרות ללקות במחלה. האם לכדורים הללו יכולות להיות תופעות לוואי? והאם יש לקחת גם ויטמן D? (אני כמעט ולא נחשפת לשמש היות ואני עובדת במשרד מהבוקר עד שעות הערב). לציין כי אימא בת ה68 חלתה במחלה לפני מספר שנים. תודה

שלום רותי, אם אינך מגיעה להמלצה היומית של סידן, כדי לקחת תוסף סידן בשילוב ויטמין D. לפני התחלת הטיפול רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי התאמת מינון ואולי לשקול בדיקת צפיפות עצם לפני התחלת הטיפול לאור הסיפור המשפחתי. בברכה, דנה

למה אכילת מעט אגוזים בכל יום מעודדת ירידה במשקל לפי מה ששמעתי שהסיקו ממחקרים? כפי שרשום כאן באנגלית http://www.vegfamily.com/dietician/1206b.htm (קטע רביעי תחת diet) אני גם למשל שמעתי על זה בספר You: On A Diet: The Owner's Manual for Waist Management (ספר חדש של שני רופאים) תודה,

שלום לך! קראתי את הקטע שצירפת והוא מתייחס לצריכת פחמימות תוך העדפת אלו המלאות. אגוזים מצויינים שם רק כתוספת לפחמימה. זה מתייחס לאמירה הכללית והנכונה שאכילה של פחמימות מורכבות (עדיף מלאות), ביחד עם חלבון ושומן תסייע ראשית כמובן להשיג ארוחה שהיא מאוזנת תזונתית ושנית ארוחה משביעה לאורך זמן (תחושת שובע היא הישג חשוב בדיאטה שמטרתה ירידה במשקל). מכיוון שהאתר בו הופיעה השאלה + תשובה הוא בנושא הצמחונות, הרי שאגוזים בדיאטה צמחונית הם מקור מצויין הן לחלבון והן לשומן. בכל דיאטה בריאה (גם לא צמחונית), אגוזים המכילים חומצות שומן מומלצות, יהיו מקור טוב לשומן אותו יש לצרוך בכמות סבירה (אם מגזימים זה מקור רב לקלוריות). דוגמאות - מקדמיה, לוז, פקאן, שקדים, אגוזי מלך, צנוברים, אגוזי ברזיל. בברכה, נועה

05/12/2006 | 20:35 | מאת: אבי

ג.נ. האם כמות השומן הרווי באגוזי מקדמיה אינה מוגזמת? אבי

07/12/2006 | 22:11 | מאת: egoism

03/12/2006 | 23:43 | מאת: עדית

אני בת 28, יש לי תאבון -ממוצע מינוס, אבל גם בתקופות שאני אוכלת טוב אני מתקשה להשמין. בדיקות הדם שלי תקינות. אני לוקחת כדורי B12 + מולטי ויטמין + אומגה3 והם עוזרים לי מאד מבחינה אנרגטית. מה יכול לעזור לי להעלות במשקל? האם יש מאכלים "קלים לאכילה" עתירי קלוריות? (חוץ מאגוזים וכדו' - זה יבש לי בפה...) האם יש מאכלים מעוררי תאבון? טיפים אחרים להשמנה? תודה רבה!

05/12/2006 | 09:48 | מאת:

שלום עדית, כפי שאנו מפנים את אלו שרוצים להרזות לדיאטנית קלינית, כך אני אפנה גם אותך . דיאטנית קלינית תוכל להציע לך תפריט עשיר ומגוון בהתאם להרגלייך ולהציב מטרה לעליה במשקל לפי תוכנית מתאימה. בברכה, דנה

03/12/2006 | 21:50 | מאת: ולרי

ג.נ. האם התכונות החשובות (נוגדי חמצון) המיוחסות לתה ירוק קיימות גם בתה צמחים? ולרי

04/12/2006 | 07:25 | מאת:

ולרי שלום! תה צמחים הוא שם כללי, יש מבחר צמחים רחב תחת כותרת זו. לדעתי לא כולם נבדקו ולכן אין מידע. יחד עם זאת זה בהחלט ייתכן. מבדיקה שערכתי השערתי נכונה ואכן יש מעט עבודות עם מבחר צמחים שנבדקו ואכן נמצאו ככאלה, למשל אורגנו. בברכה, נועה

04/12/2006 | 09:21 | מאת: ולרי

ג.נ. מתשובתך הבינותי שתה אורגנו עשיר בנוגדי חמצון. אבל האם באפשרותך לציין בשמם סוגים נוספים של תה צמחים הידועים כעשירים בנוגדי חמצון או בתכונות בריאותיות אחרות? ולרי

03/12/2006 | 17:43 | מאת: בדותא

תינוקנו שוקל כ-6 קג, נולד בשבוע 29, היום בן 11 חודש מתוקן. האם תוכלי להמליץ לנו על תפריט משמין. יש לו גם בעיית ריפלוקס והוא מטופל בלוסק ואוכל אנפמיל איי אר. הוא אוהב פירות, לעיתים מוכן לשאת ירקות, שונא עוף, ירק עלי היום קוסקוס, וכמעט הקיא מגבינה 9 אחוז. דיסה בכפית הוא אכל שתי כפיות בשאט נפש והפסיק. חוץ מהירקות, כל מה שהוא סלד ממנו הפסקתי להציע לו (אה, גם חלמון).

04/12/2006 | 07:05 | מאת:

שלום לך! חסרים לי המון פרטים על מנת להתייחס באופן ספציפי, אך בכל מקרה המלצתי היא לפנות בדחיפות לדיאטנית ילדים להערכה וטיפול. יש פגיות שממשיכות מעקב הכולל דיאטנית, שווה לבדוק את שלכם. אם לא, אז לפנות לקופ"ח. בברכה, נועה

04/12/2006 | 09:25 | מאת: בדותא

אנחנו בכל המעקבים האפשריים. ההתפתחות שלו מבחינת זחילה, עמידה, (עושה אותצם מגיל 7 ח' מתוקן) נוירולוגית- הכל תקין לחלוטין. הלוסק והאנפמיל הם תוצאה של אשפוז בשניידר למעקב. רופא ילדים מומחה לפגים רואה אותו בתכיפות גבוהה. אני רק מבקשת תפריט משמין, תודה.

03/12/2006 | 15:48 | מאת: מירב

שלום אני מחפשת מידע לגבי תוזנה וניוון שרירים מסוג HIBM תודה רבה מירב סויסה

שלום מירב, בחיפוש במאמרים באינטרנט לא נמצא עדיין קשר בין תזונה למחלה זו. בברכה, דנה

03/12/2006 | 16:42 | מאת: מירב

תודה. ומה לגבי ירקות סולניים והפגיעה שלהם בשרירים?

האם יש שוני בלימודים הייכן מומלץ ללמוד? אני בחורה בת 32 ,עוסקת בחינוך ואיןלי סיפוק מעבודתי תמיד נמשכתי לתחום התזונה ,הכוזר , נטורפטיה האם יש בתחום עבודה מעניין אותי לעבוד עם נשים שיש להם הפרעות אכילה מה עושים? לאן פונים?

שלום סיגלית, ההבדל המשמעותי בין תזונה קלינית לנורופתיה הוא שהאחד נלמד במוסד אקדמי והשני לא. אם את מעוניינת לעבוד עם אנשים והפרעות אכילה עליך להיות לשם כך דיאטנית קלינית וזאת לומדים במספר מוסדות בארץ (רחובות, תל-חי, מכללת אריאל ). את צריכה להחליט איזה תחום מעניין אותך יותר ולחפש את המקום בעל איכות הלימודים הגבוהה ביותר בנושא. עבודה יוצרים לא מוצאים, ואם אתה טוב בתחומך, תמצא עבודה, אותו דבר לגבי עניין, על תחום העניין את תהיי אחראית לא משנה סוג העבודה. בברכה, דנה

03/12/2006 | 12:55 | מאת: אבי

עקב עצירות,התחלתי לצרוך כף שמן פרארפין פעם ביום בשעות הערב,ואני לוקח בבוקר טיפות ויטמין די ובצהריים כדורים של ויטימין בי1,6,12,האם השמן יכול למנוע סיפגתו.?והאם כף בערב של השמן הנל יכול לגרום לנזקים בגוף?

03/12/2006 | 16:15 | מאת:

שלום אבי, כל טיפול שיכול לגרום לשלשול יכול לגרום לירדה בספיגה של מרכיבי מזון. אם החומר אינו גורם לשלשולים אלא ליציאה רגילה, איני רואה סיבה שהויטמינים שהינך נוטל לא ייספגו.הנזק היחיד בשימוש לאור זמן בשמן פראפין היא התרגלות הגוף למרכך זה ליציאות וחוסר יכולתו לווסת פעילות מעיים תקינה בעתיד. השתמש באופן מבוקר ונסה שינויים בתזונה ובהרגלי החיים כגון פעילות גופנית יומית, שתייה מספקת ואכילת דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים. בברכה, דנה

03/12/2006 | 10:22 | מאת: שולה

מהם החסרים התזונתיים האופיניים למשתמשי סמים? היכן אפשר למצוא חומר על כך?

03/12/2006 | 16:12 | מאת:

שלום שולה, איני חושבת שיש חסר אופייני, תלוי באילו סמים מדובר, מינונים וזמן שימוש. כל חסר אפשרי וכל תת תזונה אפשרית באנשים אלו. לי אין חומר בנושא. המלצתי לפנות למוסדות המטפלים במכורים לסמים ולתחנות לטיפול ולקבל מהם מידע בנושא. בברכה, דנה

03/12/2006 | 16:31 | מאת:

שלום שולה, כמו כן ערכי חיפוש בגוגל תחת השם : drug abuse AND nutrition ותוכלי למצוא מאמרים בנושא. בברכה, דנה

02/12/2006 | 21:43 | מאת: מאמא

ישנו כאן מאמר באנגלית שמדבר על כל מיני יתרונות עצומים שיש לאכילת תזונה צמחונית או טבעונית על פני תזונה אמריקאית רגילה. חלק מהנושאים שכתובים שם מדברים על יתרונות תזונתיים. האם תוכלו להתייחס לדברים ולהגיד אם יש שם משהו לא נכון או נכון? http://www.vegsource.com/how_to_win.htm תודה,

שלום, זהו אינו מאמר אלא הצהרות מאוסף של נתונים שלא ברור לי מקורם, חלקם נכונים וחלקם לא, אך איני יכולה להתייחס לאמור באופן מושכל, שכן אין באתר את הרפרנסים לטענות אלו, וכפי שאת יודעת, אפשר היום לכתוב מה שרוצים בלי גיבוי מדעי. בברכה, דנה

..שנראה לך לא נכון שם בפירוט.

02/12/2006 | 20:24 | מאת: אסתר

הפסקת העישון בעייתית בשלב זה. ניסיתי. לא חם - חבל,דוקא אוהבת חם, אבל אקפיד מעתה.מנות קטנות לעוסות היטב קבוע מאז השתלת הטבעת. שומני לא אהבתי גם כשמנה; מטוגן אפשר בלי. אני מקווה, שביחד עם פתיחה חלקית של הטבעת [לפני כשבועיים] המצב ישתפר. ברשותך, אשאל גם: איזו מין "מחלה" נפלה עלי בעצם ? מה הן הבעיות שעשויות להופיע עם הזמן, אם הושט "לא יחלים"? האם אפשר לחיות עם זה עד 121 כמו עם קוצר ראיה , למשל? תודה על עזרתך.

03/12/2006 | 10:15 | מאת:

שלום אסתר, עישון זה לא אולי, זה הדבר הנכון ביותר לעשות לפני כל שינוי תזונתי, אם יש משהו שמחמיר את המצב יותר מהכל זה עישון, ולכן הייתי מפסיקה מייד. עליך להבין שהבעיה הזו של שינויים במבנה הושט יכולים להוביל להתפתחות של תאים ממאירים באזור ולכן תופעה זו הינה בעייתית מאוד ויש לעשות הכל על מנת לשפר את המצב, אפילו לשקול הוצאת הטבעת. מכאן שמכל ההמלצות שנתתי לך, עישון צריך להיות השינוי הראשון.אין בשום מקום להשוות בעיה זו לקוצר ראיה, זוהי תופעה בעייתית הטומנת בחובה לא מעט סיכונים. בברכה, דנה

02/12/2006 | 19:13 | מאת: esti

האים תוסף זה מזיק לבריאות? תודה

02/12/2006 | 19:51 | מאת:

שלום אסתי, זהו משמר טבעי למזון. לא ידוע על תופעות לוואי כתוצאה משימוש בו. בברכה, דנה

02/12/2006 | 18:16 | מאת: רות

שלום מדוע מזהירים אותי בעת קנית מיץ רימונים בדוכן לא לשתות את כל הכוס בבת אחת ולא על קיבה ריקה וכמה בכלל מותר לשתות תודה על תשובתכם

02/12/2006 | 19:47 | מאת:

שלום רות, לא ברור לי למה התכוונו, ואין הגבלה מיוחדת לגבי הכמויות פרט לצריכת סוכר גבוהה. בברכה, דנה

04/12/2006 | 11:30 | מאת: אלי

אני שמן, ואני רוצה לדעת כיצד אני יכל להרזות.

02/12/2006 | 18:10 | מאת: אסתר

3 שנים לאחר נתוח "קיצור קיבה" נוצר מצב של הרחבת הושט.זה לא מצב בריא. האם אפשר להמליץ על תזונה שתתאים למצב זה ואפילו תעזור לושט "להחלים" . כוונתי אילו מיני מזונות מותר ואילו אסור ואופן נכון להכנתם. לכמויות קטנות ואופן אכילה נכון כבר התרגלתי [הורדתי 43 ק"ג].

02/12/2006 | 18:13 | מאת:

שלום אסתר, על מנת לנסות למנוע המשך הבעיה, עליך לנהוג במס דרכים : להמנע מאלכוהול ועישון ומאכילת מזונות חמים מאוד. לעיסת המזון היטב עד למרקם נוזלי בפה ואכילה בכמויות קטנות. לא לשכב אחרי הארוחה לפחות שעה. להמנע ממזון שומני ו/או מטוגן. מעבר לכך אין המלצות ידועות לי. בברכה, דנה

02/12/2006 | 12:33 | מאת: esti

שלום. האים מותר לאכול טחינה למי שיש קולסטרול.? האים הטחינה טובה לבריאות.? כמה גרם ליום מותר לאכול למי שיש קולסטרול? תודה אסתי

02/12/2006 | 16:45 | מאת:

שלום אסתי, טחינה העשויה משומשום אמנם נחשבת למקור שומן בדיאטה אך זו יחסית עשירה בחומצות שומן חד בלתי רוויות אשר נמצאו מועילות בהורדת כולסטרול ולכן ניתן לשלבה בדיאטה. הואיל ובכל זאת מדובר בשומן, מנה אחת ליום אמורה להספיק= כף טחינה, רצוי לא קנויה אלא כזו שמכינים לבד מטחינה גולמית, וכך אפשר לשלוט בסוג ובכמות השמן המוכנס, אם צריך ובכמויות המלח. בברכה, דנה

01/12/2006 | 19:45 | מאת: מיכל

לבתי בת העשר יש סימנים לבנים על הצפרניים, רציתי לדעת, האם זה מעיד על חוסר כלשהו בתזונה שלה?

שלום מיכל, על אילו סימנים את מדברת- האם אלו נקודות, פסי רוחב או פסי אורך והאם מופיע על כל הציפורניים, גם ברגליים? בברכה,דנה

02/12/2006 | 17:39 | מאת: מיכל

הסימנים רק על צפרני הידיים, בחלק העליון בדרך כלל של הציפורן, ובצורת פסי רוחב, תודה מיכל

01/12/2006 | 15:03 | מאת: לי

שלום, קראתי שיש להימנע מתה צמחים בזמן הריון. האם ייתכן שחליטת צמחים ללא קפאין עלולה לפגוע בהתפתחות תקינה של העובר? תודה!

01/12/2006 | 19:02 | מאת:

שלום לי, לא ידוע לי ששתיית משקאות נטלי קפאין כגון חליטת צמחים או פירות פוגעת בעובר, אך יש לשים לב. ישנן חליטות תה המכילות קפאין כחלק ממרכיב התה, ולזה יש לשים לב. בברכה, דנה

30/11/2006 | 11:02 | מאת: סימה

שלום עד לפני שלושה חודשים הייתי שותה כל יום עד שלוש כוסות קפה ביום . עד שיום אחד באופן פיתאמי ניגעלתי מקפה ומאז אני לא יכולה אפילו להריך קפה .למה זה קרה לי ?ואך אוכל לחזור ולהנות משתיית קפה?בתודה

30/11/2006 | 14:55 | מאת:

שלום סימה, אין לי הסבר מושכל לתופעה זו, ולכן גם אין לי פתרון כיצד תוכלי לשנות זאת. אני יכולה לומר לך שגם לי הייתה תופעה דומה עם דיאט קולה אחרי צריכה יומיומית במשך 10 שנים של המשקה, ואז ביום אחד פשוט לא יכולתי להריח או לטעום אותו ובזה נגמרה הבעיה. אם אינך בטוחה, התייעצי גם רופא המשפחה או מומחה לבעיות במערכת העיכול. בברכה, דנה

01/12/2006 | 10:01 | מאת: אליהו

דנה שלום, האם לא עדיף לנצל את ההזדמנות הנדירה של הפסקת ההנאה מקפה כדי להפסיק לשתות אותו, במקום לחפש דרכים מלאכותיות לחידוש ההנאה ממנו? האם, פרט להנאה שיש לאנשים (גם לי) משתיית קפה, שתייתו תורמת לבריאותנו (ואם כן, מה תרומתו)? אליהו

01/12/2006 | 14:53 | מאת: סימה

תודה. פשוט שתיית קפה ונס עוזרים בסתימת תאבון .אבל אני מקבלת את העצה שלך

05/12/2006 | 20:44 | מאת: אליהו

דנה שלום רב, ב-1.12 שאלתי אותך שאלה, חשובה לדעתי, בנדון, שעליה טרם ענית. אכיר לך תודה אם תואילי לענות. בברכה, אליהו

30/11/2006 | 10:45 | מאת: תמי

קאתי שלפעמים לגוף קשה לספוג ברזל ממקורות צמחיים, ואז הברזל הזה הופך לרדיקלים חופשיים בגוף. האם זה נכון?

30/11/2006 | 14:53 | מאת:

שלום תמי, אין קשר בין השניים. כאשר ברזל לא נספג במערכת העיכול הוא יוצא בצואה. ברזל במינונים גבוהים, בייחוד דרך הוריד יכול להפוך למחמצן פוטנטי מאוד. בברכה, דנה

30/11/2006 | 09:35 | מאת: סיגל

שלום אני סובלת מדלקת גידים כרונית ברגליים ומזה שנה גם ביידים. בתוכנית טלוויזיה נאמר כי כדורי מגנזיום יכולים לעזור להעלים את הדלקת האם ידוע לך על כך? תודה

30/11/2006 | 14:52 | מאת:

שלום סיגל, ישנן הרבה המלצות תזונתיות לדלקת גידים, אך לגבי מגנזיום לא שמעתי. הטיפול במגנזיום במקרה זה אינו תזונתי אלא תרופתי לכל דבר, ורצוי להתייעץ עם הרופא המטפל, שכן לכדורי מגנזיום יש תופעות לוואי, בייחוד שלשולים וכאבי בטן. בברכה, דנה

01/12/2006 | 07:25 | מאת: סיגל

תודה. מהם ההמלצות התזונתיות אם כך לדלקת גידים?

29/11/2006 | 21:23 | מאת: esti

שלום קיבלתי תשובה לבדיקת vit D25(OH?? היתי רוצה לדעת מה המשמעות אני חולת אןסטופורוזיס האים אני צריחה דיאתה מסוימת אבקש תשובה תודה

29/11/2006 | 21:25 | מאת: ESTI

התוצאה של הבדיקה VITD25 OH 57.6

30/11/2006 | 14:50 | מאת:

שלום אסתי, עליך ללכת עם תשובה זו למומחה אנדוקרינולוג לייעוץ לגבי תוספי ויטמין D. בברכה, דנה

29/11/2006 | 20:15 | מאת: תמי

קראתי שאגוזי המלך מורידים כולסטרול. היה לי 220 . התחלתי לאכול כל יום 8-10 אגוזים . לאחר כחודשיים של אכילת האגוזים עלה לי הכולסטרול ל-250. שאר הבדיקות תקינות. האם עלי להפסיק את אכילת האגוזים? תודה תמי

30/11/2006 | 14:49 | מאת:

שלום תמי, דיאטה להורדת כולסטרול אינה כוללת רק אכילת אגוזים או שקדים טבעיים אלא שינוי כללי בהרגלי אכילה ואורח חיים. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ מדוייק בנושא.הפסקת האגוזים לא תשנה בשלב זה. בברכה, דנה

29/11/2006 | 16:16 | מאת: bina

שלום האים שמעת על אוכל לציפורים קוראים לזה בשפת העם כך.זה מין גרגרים אפורים שתוכנים אותם ,ומהקמח התחון מכינים דיסה. האים זה טוב לבריאות.? תודה.

29/11/2006 | 16:40 | מאת:

שלום בינה, לפי מה שמצאתי באינטרנט על המושג "אוכל ציפורים" מדובר בקטניות חצויות, בעיקר עדשים על סוגיהן, ואם אכן מדובר בזה, אז יש בהם יתרונות של כל קטנית אחרת וזה יכול להחשב כמזון בריא. מעבר לכך אין לי מידע. המלצתי לשאול בחנויות טבע ממה המזון מורכב. בברכה, דנה

29/11/2006 | 12:58 | מאת: esti

שלום אבקש לדעת מה סגולותיו של סחלב לגבי בריאותינו. ומה הערך גליקומ י שלו. תודה מראש אסתי

29/11/2006 | 13:45 | מאת:

שלום אסתי, לא ידוע לי מה הערך הגליקמי של סחלב, אם מוסיפים לו סוכר אז יהיה גבוה, ומכיוון שעשוי לרוב מקורנפלור סביר להניח שזה יתרום לערך גליקמי גבוה. איני רואה איזשהו יתרון תזונתי מיוחד לסחלב.זה בעיקר פחמימות פשוטות. בברכה, דנה