פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
11/11/2006 | 15:47 | מאת: netta

שלום, התחלתי לקחת כדורי פרוגלוטון עקב מחזור לא סדיר. תהיתי אם תוכלי לתת לי קווים מנחים על מנת שלא להעלות במשקל (יש לי תור לדיאטנית רק בעוד חודש).כמו כן תהיתי אם העלייה במשקל במקרה זה הינה תוצאת לוואי של צבירת נוזלים, או של אכילה מיותרת בגלל רעב... תודה!

11/11/2006 | 17:02 | מאת:

שלום נטע, לקיחת הורמונים במינונים הללו אינה מחייבת עליה במשקל ותופעת לוואי זו הינה אינדבידואלית לחלוטין. אם ישנה עליה במשקל חלקה יכול להיות צבירת נוזלים, אך הרב עליה במסת השומן. איני יכולה לתת לך הנחיות מיוחדות, שכן איני מכירה אותך ואת הרגליך. לפני שאת מחליטה שאת עולה במשקל, ראי אם הדבר באמת קורה, הרבה פעמים ידיעה מראש של תופעת לוואי אפשרית מביאה לקיומה. התנהגי כרגיל, אכלי את המזונות אליהם את רגילה עכשיו, ובמידה ותהיה עליה, תוכלי להתייעץ עם הדיאטנית. בברכה, דנה

11/11/2006 | 09:47 | מאת: טלי

שלום, יש לי שתי שאלות: 1. אימי ואבי, שניהם, סובלים מכולסטרול גבוה מזה שנים. הם מטופלים בסטטינים וניתן לומר שהם מאוזנים כרגע. אני, בת 27, סבלתי מכולסטרול גבוה מגיל 20 ובאמצעות תזונה נכונה, הצלחתי לאזנו. יתר על כן, לאחר שהפסקתי את השימוש בגלולות, נוכחתי לראות שהכולסטרול ירד פלאים. אם כן, ייתכן כי הכולסטרול הגבוה שסבלתי ממנו לא היה עקב תורשה (כפי שאני ורופאת המשפחה שלי סברנו שנים)? 2. האם זה נכון שהגוף שלנו יכול להתנקות באמצעות תזונה? הכוונה היא לכך שאם אדם מפחית את צריכת השומן הרווי במזונו, לאחר ששנים צרך אותו, עורקיו יכולים "להתנקות" ובכך למנוע (עד כמה שאפשר) טרשת עורקים ומחלות כלי דם אחרות? בברכה ותודה, טלי

11/11/2006 | 11:45 | מאת:

שלום טלי, בנוגע לשאלתך הראשונה, גלולות ידועות כמעלות כולסטרול, ואני מופתעת שזה הפתיע את רופאת המשפחה שלך. שנית, כולסטרול גבוה כתורשה תלוי גם בגיל התחלת הכולסטרול אצל הוריך ואורח חייהם, אם מדובר באנשים בעלי משקל תקין, לא מעשנים ופעילים גופנית והתחילו עם בעיית כולסטרול לפני גיל 45, הייתי אומרת שכנראה מדובר בבעיה גנטית, אם אחד מהתנאים הנ"ל אינם נכונים, קרוב לוודאי שמדובר בתופעה של גיל ואורח חיים. בכל מקרה, בשל הנטיה שלך להעלות כולסטרול בתגובה לגלולות, הייתי ממשיכה בטיפול ומעקב תוך שימת לב לדיאטה ופעילות גופנית והמנעות מגלולות. הגוף לא ממש מתנקה, אך לפחות נזק שנוצר לא מחמיר וחלק מתופעת הטרשת אף משתפרת, בתנאי שהתהליך היה בשלב הפיך. בכל מקרה, מומלץ לפנות לרופא מומחה לשומנים לאבחון מוטציה גנטית, אם יש, וטיפוך מתאים וכן ייעוץ עם דיאטנית קלינית. בברכה, דנה

זה מה ששמעתי ממטפלים בדרך הטבעית. כאשר מפסיקים להזרים לגוף מזונות שגורמים להצטברות של חומרי פסולת, נוצר מצב המאפשר לגוף, בעזרת כוחות-הריפוי שלו, לשקם ולרפא כל מה שנזקק לשיקום וריפוי.

מה תצרוכת היומית בממוצע של גבר כבן 30 גובה 1.80 אשר מתאמן באופן קבוע(3 פעמים בשבוע) ומעוניין לרדת במשקל בוקר: סנדביץ משיפון +ממרח גבינה +ירק +נס+חצי כוס חלב 1% צהריים: 2 כוסות אורז +200 ג' חלבון כמו עוף +ירקות +כף טחינה. ארוחת ערב: קופסת טונה+ירקות +3 לחם שיפון +50 ג' גבינה +יוגורט 1 1/2 % ביניים: פרי/ יוגורט/ חטיף אנרגייה/2 פירות יבשים/2 עוגיות עד 100 ק"ל האם ארוחות אלו מספיקות לגבר או שניתן להוסיף עוד משהו להעשרת התפריט?

שלום טל, אין מספרים אבסולוטיים והם גם תלויי משקל והערכה תזונתית. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית להערכה האם התפריט שלך מתאים למצבך. בברכה, דנה

10/11/2006 | 13:32 | מאת: אלין

שלום, אני בת 25 ואני מעוניינת בתרופה על בסיס טבעי אשר משפרת את הזיכרון ואת רמת הקשב והריכוז. האם קיימת תרופה כזו? בבדיקות דם שביצעתי לאחרונה, נראה כי יש לי מחסור ב B12. האם יש קשר בין הדברים? תודה רבה

שלום אלין, חסר ב- B12 אכן יכול לגרום לירידה בזכרון ולעייפות. בשלב ראשון יש לטפל בבעיה זו ע"י תוספת ויטמין זה בכדורים או זריקות, בהתאם להמלצת הרופא המטפל. לאחר שרמת הויטמין תשתפר ולא תרגישי שינוי,יש לפנות לנוירולוג. בברכה, דנה

09/11/2006 | 14:18 | מאת: נגה

לדנה צהריים טובים: רשמת לי שמותר ירקות חופשי חוץ מ - ת.אדמה , אבוקודו , קטניות, וסלק... איזה סלק ירוק (עלים) או אדום? למה התכוונת? ומה קורה לגבי עגבניות? אומרים שיש בהם חומצה כלשהי (יש הגבלה לעגבניות במשך היום? אפשר חופשי חופשי גם עגבניות שרי?) בברכה,

שלום נגה, הכוונה הייתה לסלק אדום המכיל יותר סוכר מירקות אחרים. עגבניות אפשר לצרוך באופן חופשי. בברכה, דנה

09/11/2006 | 14:10 | מאת: נגה

שלום לך דנה, שאלתי היא מדוע כשאוכלים כרוב הבטן מתנפחת? אני עכשיו בדיאטה ואני משלבת סלט כרוב , בארוחת צהריים ובארוחת ערב, מדוע הבטן כל כך כואבת לי? זה בגלל הכרוב? גם כשאני אוכל כרובית זה קורה לי! אם אניי מבשלת את הכרובית זה יכול לקרות? - יכול להיות שהירקות האלה עושים גזים?

שלום נגה, כל משפחת המצליבים (כרוב, כרובית, צנון, ברוקולי ) ידועים כגורמים לנפיחות וגזים. בישול מעט מוריד מאפקט זה. בברכה, דנה

09/11/2006 | 10:37 | מאת: דניאלה

רציתי בבקשה לדעת איך אני יכולה לעזור לעצמי בהקדם אני בת 33 נשואה עם 2 אוכלת כל היום ללא חשבון לא מעניין אותי כלום האוכל הוא הדבר הטוב ביותר בשבילי הוא מרגיע אותי אני מרגישה שהאוכל הוא החבר הכי טוב שלי אני עברתי משבר קשה בנישואיי ואני בודדה לא מקבלת אהבה מבעלי ואני מרגישה שהאוכל זה הדבר היחיד שיש לי אני שמנתי מאוד יש לי בטן בדיוק כמו בהריון מה לעשות אולי יש כדור שאני אוכל לקחת שיגרום להרגיע אותי אני לוקחת כבר חצי שנה פלוטין 20 לא נראה לי שזה עוזר בכלל

09/11/2006 | 15:05 | מאת:

שלום דניאלה, הבעיה שלך ביסודה אינה תזונתית אלא נפשית. כדורים לא תמיד מטפלים בבעיה, ולפעמים צריך מעבר לכך, כלומר שיחות עם בעל מקצוע מתאים. כאשר תצליחי להתמודד עם הבעיה הנפשית, קרוב לוודאי תפתר הבעיה של אכילה כמקור לחום ונחמה. במקביל את יכולה להוועץ עם דיאטנית קלינית שתעזור לך להכנס למסגרת מתאימה לירידה במשקל. בברכה, דנה

09/11/2006 | 09:40 | מאת: ולרי

האם יש הבדל משמעותי בכמות הסידן הנספגת בעצמות כתוצאה מאכילת גבינת 100 מ"ג סידן (ב-100 ג') לעומת גבינות 200ג', 600ג' או 850ג'?

09/11/2006 | 15:02 | מאת:

שלום ולרי, סידן לא נספג ישר לעצמות ממזון, הוא עובר תהליכי ספיגה במעי ואח"כ עובר לדם. העצמות יספגו את הסידן בהתאם לצורכן. ספיגה במעי של סידן הינה בעייתית, וככל שאנו מעלים את כמותו, כך באופן יחסי נספג פחות, הואיל וסידן אינו נספג בצורה פאסיבית אלא אקטיבית, ולכן רצוי לצרוך סידן באופן מפוזר על פני היום, ולא לאכול כמות גדולה בבת אחת. בברכה, דנה

09/11/2006 | 17:39 | מאת: ולרי

דנה שלום, ולגופו של עניין, מהי תשובתך לשאלתי הספציפית? דהיינו, כאשר אוכלים בארוחה אחת כמות נתונה של גבינה (למשל 50ג'), האם תיספג (במעי, וכן בהמשך התהליך - בעצמות) כמות סידן משמעותית אבסולוטית (ולא רק יחסית, כפי שציינת) שהיא גבוהה יותר באכילת גבינת 850 מ"ג סידן (ב-100ג'), או 600 מ"ג, מאשר באכילת גבינת 250 מ"ג סידן או גבינת 100 מ"ג סידן? והאם היא תהיה גבוהה אבסולוטית בגבינות עתירות הסידן מאשר באכילת גבינת 100 מ"ג סידן?אף כי הבינותי מתשובתך שרצוי לפזר את קבלת הסידן ולא לרכז אותו בבת אחת, לא כלול בה מענה לשאלתי הספציפית הנ"ל! לכן אבקשך להבהיר נקודה חשובה זו. בתודה מראש, ולרי

09/11/2006 | 09:23 | מאת: אלה

ג.נ. קראתי שתכונותיו של סוכר פירות דומות לאלו של סוכר לבן. אבקש לדעת: א. האם זה נכון? ב. האם גם התוצאות הבריאותיות השליליות של אכילת פירות דומות לאלה של סוכר לבן (כגון, סיכון לחלות בסכרת, ב-יל"ד, במחלות לב וכו')?

09/11/2006 | 14:59 | מאת:

שלום אלה, סוכר הפירות הינו בעיקר פרוקטוז והינו בעל ערך קלורי זהה לחלוטין של סוכר לבן או חום או דבש. תכונותיו מעט שונות מסוכר לבן, שכן זהו אינו סוכר מעובד אלא טבעי ולכן יותר בריא, הכל עניין כמובן של מינון. הבעיה העיקרית עם פרוקטוז שכאשר נצרך בעודף הופך לשומן בשם טריגליצרידים, ואו אינם בריאים. מצד שני פרוקטוז בפרי מלווה בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים ולכן אינו שווה לסוכר לבן. מסקנה סופית, פרוקטוז לבד לעומת סוכר לבן אינו יותר בריא, כאשר מקורו בפרי פחות בעייתי, אך מומלץ לצורכו בהגבלה גם גך, 3-4 מנות פרי ביום הינן מספיקות לכל הדעות. בברכה, דנה

09/11/2006 | 08:39 | מאת: שרון

שלום, בני בן השנתיים נכנס לגן לפני כחודשיים מאז חולה הרבה ומשלשל לעיתים קרובות. שמתי לב שירד במשקל ואינו בעל אותו תיאבון בריא שהיה לפני כניסתו לגן. הגננת טוענת שאינו אוכל טוב בגן ובבית אני מתקשה להשלים את הפערים. כיצד אוכל להעשיר את כלכלתו על מנת למנוע המשך ירידה במשקל. תודה אם מודאגת

09/11/2006 | 14:55 | מאת:

שלום שרון, הואיל ובנך לדעתך יורד במשקל, בשלב ראשון הייתי פונה לטיפת חלב או לרופא הילדים ולבדוק את מצבו בהשוואה לעקומות בעבר. כמו כן, ייתכן ומעבר לגן חושף לוירוסים וחיידיקים שלא נחשף בעבר, ומכאן כל המחלות, או שמא נחשף עכשיו למזונות חדשים שלא נחשף אליהם בעבר. במקביל לפנייתך לרופא הילדים בקשי הפניה לדיאטנית ילדים באותה מרפאה לייעוץ ולאבחון. בברכה, דנה

08/11/2006 | 14:57 | מאת: טלטל

קראתי כתבה שחשוב לשתות מים כדי לרדת במשקל כי מים מעורבים בתהליכים שקשורים לירידה במשקל האם זה נכון ? (השאלה על חשיבות שתיית ים כדי לרדת במשקל ולא על חשיבות כללית של צריכת מים..) יש דיאטות שממליצות לצרוך סוכריה חמוצה לפני ארוחת צוהורים וערב כדי לגרום למערכת להתחיל לעבוד מתוך הנחה שלפעמים אנחנו אוכלים כי ההוראה למוח שאנחנו שבעים לוקחת זמן וכך אם נתחיל עם סוכריה יקטן הזמן וההודעה תגיע מהר יותר.. תיאור פשטני מה דעתך? תודה!!!

שלום, צר לי לפוצץ בועה, אך שני הדברים הנ"ל הם רק טריקים זולים לרמות את מערכת העיכול, בייחוד הקיבה, שקבלנו מזון, כי המים גורמים לנפיחות ותחושת שובע לזמן קצר בלבד. לדבי הסוכריה, פשוט תחושה של מעט מתוק מקלה על הרעב, אך לזמן קצר בלבד. בברכה, דנה

תודה על התיחסותך - אשמח אם תעני לי, וסליחה על הטורדנות. התזונאית נתנה לי לארוחת ביניים - 2 פרכיות אורז עם כפית דבש, או מנת פרי שאני לוקחת בדרך כלל תפוח חמוץ או יוגורט. וכל זה בשעה בין 16.00 - 17.00 . אני יוצאת לאימון בשעה 18.00 בערב. מה את הכי ממליצה לי לקחת לפני אימון מכל מה שרשום כאן, הכי טוב לתוספת כח ואינרגיה? וכמה זמן לפני אימון לאכול? אחרי אימון אני צורכת: 2 פרוסות לחם קל + סלט+ טונה או ביצה קשה או שניהם. האם זה בסדר? תודה, על העזרה..

שלום נגה, רצוי לאכול שעתיים לפני האימון, והפריכיות עם דבש עדיפות על פרי. ארוחת הערב נראית לי סבירה לגמרי. בברכה, דנה

08/11/2006 | 12:49 | מאת: נגה

הדיטנית רשמה לי בתפריט, שאני יכולה לאכול ירקות חופשי. מה קורה עם עגבניות? אני מקווה שהם לא מעקבות ירידה במשקל. (אומרים משהו על החומציות שלהן) והאם אני יכולה באמת לאכול ירקות חופשי? (הרי גם פיל ניזון מירקות) מה את ממליצה לי לצרוך ללא הגבלה? תודה , והמשך יום נעים

08/11/2006 | 17:35 | מאת:

שלום נגה, ירקות חופשי הכוונה לירקות חופשי, פיל אוכל טונות של צמחים, אנחנו יכולים לאכול כ- 1 ק"ג ירקות ביום ונשבע, וזה יהיה לכל היותר 200 קק"ל. ירקות עשירים בויטמינים ומינרלים ובסיבים תזונתיים התורמים לירידה במשקל. הכוונה לכל הירקות פרט ל- קטניות, תירס, תפוחי אדמה, אבוקדו, סלק. כל השאר חופשי-חופשי. בברכה, דנה

א. אני מברכת אותך על הפורום החשוב הזה. אני בגמילה מסיגריות כבר חודשיים וחצי (אני מרגישה גדולה), ויש לי עליה מוגזמת במשקל, (כמעט 10 קילו בחודשיים), אני מאוד מעוניינת לחזור לכושר שהיה לי לפני הגמילה, רוצה כושר טוב ותזונה נבונה. התחלתי לקחת קומפלס ויטמין B + אומגה 3 של אלספה + כמוסות פסיפלורה לרגיעה. שאלתי היא: האם יש סוג של ויטמין שאוכל לקחת ע"מ לנסות לתקן את נזקי העישון? והאם לקחת את הויטמין לפני אימון או אחרי? אני זקוקה לתוסף מזון שיעניק לי אנרגיה, על מה את ממליצה? (לא חטיפי בריאות כי זה פצצת קלוריות) כמה זמן יקח לי לחזור למשקלי? אני משלבת המון ספורט + ותזונה נכונה ע"י תזונאית. יום נעים ותודה מראש.

שלום נגה, א. מברכת אותך על הפסקת העישון. ב. עליה במשקל ידועה לאחר הפסקת עישון, והינך עושה את הדבר הנכון, תזונה נכונה ופעילות גופנית. איני רואה מקום לקחת תוספי מזון מעבר לאלו שאת כבר נוטלת. ואין כל קשר בין נטילת ויטמין לפעילות הגופנית. ההמלצה לגבי אכילה לפני אימון היא כשעתיים לפני, פחמימות מורכבות, כגון כריך עם ממרח או ארוחה מלאה. אין צורך בחטיפי אנרגיה, אלא לעקוב אחר המלצות התזונאית ולצרוך מכל קבוצות המזון. בברכה, דנה

07/11/2006 | 20:32 | מאת: עדי

שלום, אני בשנות ה20 לחיי ומבקשת לדעת באילו שעות ביום ולצד אלו ארוחות רצוי ליטול את התוספים הבאים אותם קיבלתי מרופאים שונים בתקופה האחרונה: 1. ברזל עדין - בשל פריטין גבוה ורמת ברזל בגבול התחתון של הטווח. 2. אבץ - 2 ביום, בשל רמת נחושת גבוהה מהרגיל (כל אחד אומר אחרת: לא קרוב לאכילת מוצרי חלב, לפני השינה, עם/בלי אוכל). 3. ויטמין סי - שברתי שבר סגור וקטן בכף הרגל ולאחר חודש עדיין לא הבחינו באיחוי אף לא חלקי. שרירים ועצמות חלשות. 4. B12 - בלעדי הכדור פעמיים בשבוע הרמה נמוכה. אינני צמחונית או טבעונית! 5. אומגה 3 (לעיתים לוקחת במקום פשתן טחון) - לשיפור המצב הכללי ומצב הרוח. אציין באם זה חשוב, שיש לי רשרוש בלב, ANA חיובי ומעיי רגיז. רופא טען שאין לי אנמיה. סליחה על האורך ואשמח לתשובה שתוציא אותי מהבלבול ותעזור לי לצרוך נכון את כל התוספים.

08/11/2006 | 17:30 | מאת:

שלום עדי, ברזל רצוי לקחת הרחק מארוחות מכל סוג ובתוספת מיץ הדרים. אבץ רצוי לקחת הרחק מברזל ותוספי סידן. B12 אינו מוגבל בזמן נטילה או מזון וגם לא ויטמין C או אומגה 3. בברכה, דנה

07/11/2006 | 19:09 | מאת: ענבל

ביתי בת השש סובלת כבר מספר חודשים מגזים בעלי ריח מאוד לא נעים. התזונה שלה מאוד מאוזנת הכוללת מזון פשוט - היא לא אוהבת הרבה מאוד דברים ולא אוהבת להתנסות בדברים חדשים. היא אוכלת: עגבניות, גזר, גמבה מלפפונים, שניצל, קציצות מטוגנות, נקניקיות, אורז, פתיתים, קוסקוס, תפוחי אדמה, ביצים, גבינות, צ'יוריוס וכו'. היא לא אוהבת: חומוס, כרובית, ברוקולי, כרוב, שעועית ועוד רבים אחרים שעד כמה שידוע לי עושים גזים. הנושא ממש מטריד וגורם לאי נעימויות רבות, מעבר לעובדה שמדי פעם כואבת לה הבטן- אם זה קשור. האם הנושא בכלל קשור לתזונה? מה ניתן לעשות כדי לשנות את המצב?

07/11/2006 | 19:25 | מאת: ענבל

נראה לי שחשוב מאוד לציין שהיא מאוד אוהבת מוצרי חלב.

שלום ענבל, המלצתי לפנות לרופא מומחה, גסטרואנטרולוג לילדים לבדיקת התופעה. לרוב ההחלטה תהא בשיתוף עם דיאטנית ילדים. בברכה, דנה

07/11/2006 | 18:21 | מאת: ולרי

האם שמן דקלים מוקשה ושמן קוקוס מוקשה, הנמצאים בחטיפים הנקראים "חטיפי בריאות", דומים לשומנים (חלקם מוקשים) מהצומח הנמצאים במזונות שונים? והאם גם השמן המוקשה וגם השומנים המוקשים הללו נחשבים ל"טרנס", אשר כדאי להימנע מאכילתם?

08/11/2006 | 09:03 | מאת:

שלום ולרי, שמן קוקוס ושמן דקלים נחשבים לשמנים קוייום ובטמפ החדר לרוב מוקשים בעצמם, ולכן הבעיה העיקרית איתם שהם שומנים רווים ופחות שומני טרנס כמו מרגרינה. שומנים מוקשים במזון לרוב נחשבים שומני טרנס אלא אם כן מצויין שהשתמשו בשמן קוקוס או שמן דקלים, לכן בכל מקרה מומלץ להמנע ממזונות שרשום עליהם שמנים מוקשים, הן מסיבת חומצות שומן טרנס והן בשל תכולת שומן רווי גבוהה יותר. בברכה, דנה

12/11/2006 | 21:11 | מאת: ולרי

דנה שלום, האם עליי להבין שיש להימנע גם ממוצרים (כגון חטיפי בריאות) שעליהם רשומים שמן דקלים ושמן קוקוס (חלקם מוקשים), או שאין צורך להימנע מהם (כי אינם מסכנים את הבריאות)? אינני בטוחה שהבינותי אותך בנקודה חשובה זו. תודה מראש על הבהרתך. ולרי

07/11/2006 | 13:20 | מאת: ערן

שלום, אבי בן 71 בעל כליה אחת ורמת חומצת שתן בדם גבוהה במעט. החל לסבול מגאוט בשתי כפות הרגליים לאחרונה. שאלתי היא מה והאם ניתן לעשות משהו לטיפול בבעית הגאוט וחומצת השתן הגבוהה על ידי תזונה? תודה

07/11/2006 | 16:47 | מאת:

שלום ערן, יש להמנע מן המזונות הבאים: אלכוהול, כרובית,אספרגוס, אנשובי, איברים פנימיים,סרדינים ופטריות. כמו כן יש להגביל את מנת הבשר היומית לכ- 120 גר', ולצרוך קטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים) עד פעמיים בשבוע. כל שאר המזונות ניתן לצרוך באופן חופשי. כמו כן, אם סובל מיתר לחץ דם רצוי להפחית בכמות המלח. בברכה, דנה

שלום שירי, צליאק הינה מחלה המאופיינת באלרגיה לחלבון החיטה-גלוטן. המחלה מתבטאת בכאבי בטן, פיגור בגדילה ילדים, תת ספיגה, שלשולים ועוד. הפתרון למחלה הוא המנעות ממזונות המכילים גלוטן כגון כל מוצר העשוי מחיטה, שיפון, שבולת שועל, שעורה וכוסמין. כל שאר המזונות הינם ללא הגבלה. לפרטים נופסים פני לעמותת הצליאק. בברכה, דנה

06/11/2006 | 18:42 | מאת: אושרת

האם פופקורן שמטוגן בשמן יותר משמין מפופקורן במיקרוגל?(בהנחה שאוכלים אותה כמות)

06/11/2006 | 20:23 | מאת:

שלום אושרת, הכל תלוי בכמות השומן, ולכן לא אוכל לענות על שאלה זו, תלוי בכמה מטגנים ותלוי כמה שמן מוסיפים לפופקורן למיקרוגל. בברכה, דנה

משקאות דיאט. נכון, משקה הדיאט עדיף על פני משקאות מסוכרים עתירי הקלוריות, מאחר והוא מכיל כמות אפסית של קלוריות, והכפלתו בכל כמות נצרכת תיתן תוצאה קרובה לאפס, מה שמאפשר כביכול לשתות ממנו ללא הגבלה. זוהי עוד טעות נפוצה שכן יש לקחת בחשבון שהממתיקים המלאכותיים שבו הם פסולת לגוף ומצריכים פעילות יתר של הכבד בניקוי הפסולת, דבר שמאט את המטבוליזם ומשפיע על קצב ירידת המשקל. מה דעתך ? תודה על התשובה הקודמת

שלום גלית, הרבה דברים נכתבים ע"י הרבה אנשים, בין היתר רופאים ודיאטנים מוסמכים, וביניהם גם הרבה לא. איני אומרת שהציטוט אינו נכון אך הוא לא הוכח מחקרית והכל עדיין בגדר השערה או תאוריה, ועד שלא תוכח אחרת, אני נשארת בעמדתי שאין מספיק מידע בנושא, ומכאן איני רואה בעיה בצריכת ממתיקים מלאכותיים וירידה במשקל, לא אמרתי שאין בעיה בצריכתם באופן כללי. בברכה, דנה

06/11/2006 | 14:47 | מאת: מיקה

שלום! אני לוקחת כמוסות אומגה 3 לשם השלמה תזונתית מאחר ולא יוצא לי לאכול מזונות העשירים בו על בסיס קבוע, ובמיוחד לא ממקור דגים, אך אינני יודעת כמה כמוסות עלי לקחת. כל כמוסה מכילה 300 מ"ג אומגה3. על הקופסא כתוב לקחת 1-2 כמוסות ביום המהווים רק300-600 מ"ג של השומן וזה נראה מעט מדי. מה ההמלצה?

06/11/2006 | 20:15 | מאת:

שלום מיקה, אין המלצה חד משמעית בנושא, אך ראו כי צריכה של בין 500 מ"ג-1500 מ"ג הינו טווח סביר. בברכה, דנה

06/11/2006 | 12:31 | מאת: גלי

באילו מזונות יש ויטמין D בריכוז גבוה? והאם צריכת מוצרים אלו בסמוך לאכילת מוצרי חלב 1/2 % יעודדו ספיגת סידן (כמובן שבנוסף אצרוך גם שומן כמו טחינה גולמית/שמן זית) תודה רבה

06/11/2006 | 12:47 | מאת:

שלום גלי, זוהי רשימה חלקית של המזונות : דגים-הליבוט, הרינג, מקרל, סרדינים, צדפות, טונה בשמן, שמן דגים ושמן מכבד של דגים, מרגרינה מועשרת בויטמין D, מוצרי חלב בעלי אחוז שומן גבוה או מועשרים בויטמין D, אבקת חלב, אבקת ביצים וחלמון(צהוב) הביצה. כל נוכחות ויטמין D בסמיכות לסידן תעודד ספיגתו. בברכה, דנה

06/11/2006 | 18:54 | מאת: ולרי

האם ויטמין D נמצא (בכמות משמעותית) גם בסרדינים וטונה משומרים, או רק כשהם טריים?

06/11/2006 | 11:18 | מאת: אלה

יש לי 4 שאלות על לחם שחור/אחיד. 1. האם יש בו תועלת בריאותית? 2. האם אכילתו גורמת נזק? 3. האם התועלת שבאכילתו (אם יש כזו) שקולה כנגד נזקו (אם יש כזה)? 4. האם, למרות שהוא מכונה "שחור", הוא עשוי מקמח לבן? תודה מראש. אלה

06/11/2006 | 12:37 | מאת:

שלום אלה, לחם אחיד עשוי ברובו מקמח לבן והחלק הנוסף מקמח מלא. אין בו תוכלת מיוחדת או נזק מיוחד, השאלה למה משווים. לעומת לחם לבן רגיל אין לא יתרון ואין לו חסרון, ההבדל בכמות הסיבים התזונתיים יחסית זניחה. אם משווים ללחם מחיטה מלאה או ללחם שיפון, כמובן שאלו עדיפים מבחינה תזונתית- בריאותית. בברכה, דנה

06/11/2006 | 09:18 | מאת: bina

שלום אבקש לדעת באיזה ירקות או פרות ניצצא מינרל זה. האים אפשר ליקנות אותו בקפסולה.? ומה היא הקמות המומלצת ליום? תודה רבה

06/11/2006 | 10:51 | מאת:

שלום בינה, מקורות עשירים בבורון הם קטניות, פירות, ירקות בעלי עלים, שקדים, אגוזים , יין וסיידר. לא חושבה עדיין המלצה יומית לצריכת בורון. ידוע כי הצריכה בעולם המערבי נעה בין 0.5-3 מ"ג ליממה. אין המלצה ליטול אותו בכדורים נפרדים, וייתכן שישנם תוספים של בורון, אך אין לי המלצה בנושא. בברכה, דנה

05/11/2006 | 22:29 | מאת: גלית

האם שתייה של דיאט קולה (יותר מ ליטר ביום ) פוגעת בירידה במשקל או לא משפיעה על המשקל ?

06/11/2006 | 07:49 | מאת:

שלום גלית לא ידוע לי על בעיה בצריכת דיאט קולה וירידה במשקל. בברכה, דנה

05/11/2006 | 20:54 | מאת: א

שלום רב. בשום מקום אני לא מוצאת כמה קלוריות יש בארוחה במיסעדה ואיך לכן להתחשב בזה מאוד יעזור לי אם תוכלי להעריך עבורי את הארוחה ולפרט גם עבור כל פריט הארוחה היא (ארוחה די סטנדרטית שאוכלים במסעדה מזרחית) מנה ראשונה: צלחת חומוס + טחינה במרכז וקצת שמן זית (כמה זה יוצא אם מבקשים ללא השמן) מנה עיקרית: צלחת ציפס אישי , סטייק אנטריקוט , סלט ירקות אם לוקחים שיפודים במקום סטייק - כמה יש בכל שיפוד? (וכמה יש בציפס לבד) אודה מאוד על תשובה והסבר .

06/11/2006 | 07:57 | מאת:

שלום, קשה מאוד להעריך את כמות הקלוריות במסעדה שכן לצלחת אין גודל קבוע והמנות משתנות. כל מספר שאני אתן לך עכשיו הינו בגדר הערכה גסה ביותר. בצלחת חומוס+ טחינה+שמן זית יש כ- 300-400 קק"ל.ללא שמן יוריד כ- 100 קק"ל. במנת צ'יפס יש כ- 400-500 קק"ל בממוצע ( שוב תלוי בכמות ). סלט ירקות מתובל בשמן יכיל כ- 100-150 קק"ל. סטייק אנטריקוט הינו בשר שמן ולכן יכיל כ- 220 קק"ל ל- 100 גר' בשר. סטייק במסעדה מכיל לפחות 250 גר' ומכאן יותר מ- 550 קק"ל לסטייק. שיפודים תלוי מאיזה בשר, בשר כבש יכיל יותר קלוריות, אם מדובר בבקר או פרגיות אז בממוצע מדובר ב- 200 קק"ל ( יכול להיות גם יותר). כלומר סה"כ ארוחה כזו ( ללא פיתה ) תכיל בממוצע 1400-1600 קק"ל לפחות. בברכה, דנה

05/11/2006 | 16:19 | מאת: יוסף

שלום, אני אדם רזה באופן כללי, אבל קראתי שכדאי להפחית את כמות השומן באוכל, משום שגם אצל אנשים רזים שומן יכול לגרום לחסימת עורקים וכו'. לאחרונה שקלתי לעבור לשתות חלב דל שומן ויוגורט דל שומן, במקום אלו שאני רגיל בהם. מצד שני שמעתי בעבר שלמוסרים דלי שומן יש חסרונות תזונתיים לעומת מוצרים רגילים. האם לשמוש במוצרים דלי שומן יש חסרונות (לדוגמה יוגורט דל שומן מול רגיל)? ואם כן, מהם?

05/11/2006 | 17:37 | מאת:

שלום יוסף, החסרון הבולט הוא חסר בויטמין D ואז ירידה בספידת הסידן.כמובן שזה רלוונטי רק למוצרי חלב וסידן, אפשר להסתפק במוצרי חלב 5% שומן בממוצע וכך ספיגת הסידן נפגעת פחות, אין סיבה חצרוך מוצר בעל 0% שומן. בברכה, דנה

05/11/2006 | 12:46 | מאת: אני

שלום, האם פולי סויה שנמכרים בסופרים (סנפרוסט) נחשבים כחלבון? האם לתבלינים יש קלוריות (שום, פלפל, תמצית וניל, פפריקה וכד')? תודה

05/11/2006 | 17:35 | מאת:

שלום, בפולי סויה יש גם חלבונים וגם פחמימות, באופן יחסי יותר פחמימות למרבית התבלינים ערך קלורי אפסי או נמוך מאוד- עד 10 קק"ל לכפית( כמו קינמון). לפלפל ופפריקה אין ערך קלורי.לשום יש ערך קלורי דומה לשאר הירקות. בברכה, דנה

05/11/2006 | 08:38 | מאת: עינת

הי דנה כמה קלוריות יש בלאפה עירקית עם כל הבלאגן בפנים (חומוס, ציפס ף בשר , חצילים מטוגנים)?? תודה

05/11/2006 | 11:20 | מאת:

שלום עינת, איני יכולה לומר בדיוק אך בהערכה גסה מאוד זה יכול לנוע בין 700-1000 קק"ל בממוצע, תלוי כמה מכל דבר. בברכה, דנה

04/11/2006 | 23:47 | מאת: אורנה

האם ניתן להוסיף, לדעתך, טיפת תמצית רום או וניל שמיועדות לאפיה, גם לקפה או לחלב חם? האם השימוש בתמציות אלו שלא במסגרת אפייה עלול לגרום לבעיות עיכול (כגון שלשולים)?

05/11/2006 | 11:16 | מאת:

שלום אורנה, הואיל וקפה והחלב הינם חמים, חל תהליך של חימום או בישול, ובכל מקרה לא נראית לי בעיה בהוספתם, אלא אם כן רשום על המוצר, לאפייה ובישול בלבד. בברכה, דנה

04/11/2006 | 22:34 | מאת: אימא לילדה

שמעתי שקקאו מפחית את ספיגת ... האם יש אמת בכך? מה לעשות אם מלבד גבינת קוטג, ביתי מוכנה לאכול רק מעדני שוקולד ולשתות שוקו? איך אפשר בכל אופן להגדיל את ספיגת הסידן שבדני ושוקו - אולי ע" צרוף מיץ תפוזים? הבנתי שויטמין סי מגביר ספיגת סידן מאוד חשוב לי להקפיד על עניין הסידן כי יש במישפחתינו אנשים עם אוסטיפורוזיס תודה רבה

05/11/2006 | 11:14 | מאת:

שלום, קקאו אכן מפחית ספיגת סידן אך לא מונע אותו לחלוטין. אין דרך להגביר ספיגת סידן, פרט מלצרוך מספיק ויטמין D ומספיק סידן.ויטמין C מגביר ספיגת ברזל ולא סידן. אם צריכת הסידן נמוכה יש לשקול תוספי מזון של סידן וזאת עליך לעשות בייעוץ עם רופא המשפחה ועם דיאטנית קלינית לילדים. בברכה, דנה

04/11/2006 | 21:59 | מאת: גילה

האם סלט ירקות טריים שהושאר במקרר ל - 24 שעות שומר על הערכים התזונתיים של הירקות?

05/11/2006 | 11:12 | מאת:

שלום גילה, ברגע שחותכים ירקות הם נחשפים לחמצון ולכן מרבית הויטמינים מתחמצנים לאחר מספר דקות. מבחינת סיבים ומינרלים הרוב נשאר זהה. ירקות רצוי לאכול טריים באותו הזמן שחותכים, פחות או יותר. בברכה, דנה

04/11/2006 | 13:42 | מאת: יעל

האם מוצרי חלב מספקים חלבון מלא? אם כן, האם אפשר לוותר על מנה בשרית (דג במיקרה שלי) אני אוכלת קופסת קוטג יוגה, יוגורט וכוס חלב עם כפית אבקת קקאו תודה

05/11/2006 | 11:10 | מאת:

שלום יעל, מוצרי חלב מהווים חלבון מלא בדומה לדגים ולכן מבחינה זו יכולים להוות תחליף, אך מבחינת אבץ, ברזל וויטמין B12 הם לא מהווים תחליף שכן בדג יש יותר מאלו. כמו כן תלוי מהי מנת הדג שאת אוכלת לרוב אנו אוכלים כ- 200-300 גר' דג לפחות= כ-50 גר' חלבון. כל מוצרי החלב שציינת נותנים פחות חלבון כ- 40 גר'. בברכה, דנה

04/11/2006 | 13:33 | מאת: שואלת

רציתי לשאול מה עדיף מבין שני המוצרים הבאים? ברנפלקס של תלמה המכיל סוכר או ברנפלקס ללא סוכר המכיל מלטיטול אני אוכלת כ- 50 גרם ליום גם האם משקה בוקר של דנונה ללא סוכר או שומן נחשב מוצר בריא יחסית ואם אני לוקחת כפית שמן זית יחד עם ההמשקה האם ויטמין די וסידן יספגו? תודה רבה

05/11/2006 | 11:08 | מאת:

שלום, אין לי העדפה בין שני הקורנפלקסים, אם העניין הוא קלורי או סוכרתיים עדיף עם מלטיטול, אם אין הגבלה כזו, אין הבדל משמעותי בין שניהם מבחינה תזונתית. מוצרי חלב ללא שומן כלל אינם נחשבים בריאים מבחינתי שכן יכולת הספיגה של סידן יורדת. לכן מומלץ לצרוך מוצרים בעלי 1.5% שומן מינימום, אלא אם כן מוסיפים ויטמין D למזון וצורכים במגביל שומן. בברכה, דנה

04/11/2006 | 11:13 | מאת: טלי

שלום רב, רציתי לדעת האם קיימת הגבלה בצריכה של מוצרי חלב דיאטטים בתקופת ההנקה? מדובר במוצר או שניים ליום. בברכה, טלי

05/11/2006 | 11:04 | מאת:

שלום טלי, רצוי להמנע בכלל ממוצרים המכילים תחליפי סוכר כגון אספרטיים, אמוסלפאם קיי וסכרין במהלך כל ההריון, ולצרוך מזונות ללא תוספים אלו כלל. בברכה, דנה

04/11/2006 | 11:11 | מאת: איריס

שלום, מהו הערך התזונתי של קינמון (כתבלין)? תודה, איריס

05/11/2006 | 11:03 | מאת:

שלום איריס, מבחינה קלורית לקינמון ערך נמוך מאוד כ- 6 קק"ל לכפית. מעבר לכך מייחסים לקינמון תרונות נוגדות חמצון ואף יכולת באיזון סוכרת. בברכה, דנה

04/11/2006 | 08:28 | מאת: rina

שלום רימון מקולף שנימקר בסופר בקופסאות, האים הוא התחמצן ולא כדאי לאכול אותו...? כמה זמן פרי פתוח מחזיק מעמד בלי להתחמצן? ואיך אפשר לשמור בבית פרי או ירק מהתחמצנות? תודה רינה

04/11/2006 | 10:53 | מאת:

שלום רינה, גרעיני רימונים שלמים אינם מתחמצנים בלקות, שכן יש להם קליפה המגנה עלייהם, לעומת זאת מיץ רימונים מתחמצן מהיר כי שלמות הפרי נפגעה. פירות וירקות שלמים בליפתם מוגנים לזמן מוגבל כמובן מנזקי חמצון, ככל שהפרי ניחתך או מקולף כך סיכוייו לעבור חמצון עולים. לכן מומלץ לצרוך פירות וירקות טריים בקליפתם. בברכה, דנה

03/11/2006 | 15:51 | מאת: עידית

שלום, רציתי לשאול, לאחר קריאת כתבה בעיתון בנושא. מבין 3 הבאים: חמאה, מרגרינה ושמן, מה הכי פחות בריא עקב שומן רווי וטרנס, באחוזים הכי גבוהים? ואם ניתן לדרג אותם לפי סדר בריא יותר עולה או יורד, אודה מאוד.

03/11/2006 | 17:49 | מאת:

שלום עידית, מבחינת חומצות שומן טרנס- בחמאה ושמן אין ויש בכל המרגרינות בכמויות משתנות. בויקול אין חומצות שומן טרנס. מבחינת שומן רווי, מהכי בריא לפחות- שמן( הכוונה לשמן זית, קנולה, סויה ותירס בעיקר), מרגרינה וחמאה.( בחמאה יש גם כולסטרול) באופן כללי בראש הרשימה הבריאה שמן זית/קנולה, ויקול, חמאה ומרגרינה. בברכה, דנה

03/11/2006 | 13:57 | מאת: דוד

בדבש לייט אותו אני נוהג לאכול קיימים ממתיקים מלאכותיים מסוג סורביטול ופולידקסטרוזה. האם צריכה מוגברת של ממתיקים אלו עלולה להזיק לבריאות? אני נוהג לאכול מהדבש הזה כ- 200 גר' ביום על בסיס קבוע. האם אין בכך סכנה מבחינת צריכה עודפת של ממתיקים מלאכותיים? האם מקרב הממתיקים המלאכותיים (ציקלאמט, אספרטיים, אסולפים K, סטיביוזיד, סכארין) יש כאלו שנחשבים למזיקים יותר ומזיקים פחות?

03/11/2006 | 17:43 | מאת:

שלום דוד, 200 גר' דבש לייט מכיל גם הרבה סוכר טבעי של הדבש, כך שמבחינה קלורית הינך צורך כמות לא מעטה של פחמימות ממתיקים כמו סורביטול בכמות גדולה יכולים לגרום לגזים ואי נוחות במערכת העיכול- סורביטול נחשב תחליף סוכר טבעי. כל הממתיקים המלאכותיים צריכים להצרך באופן מתון כאשר לכל אחד מגבלה בצריכה יומית: סכרין- 2.5 מ"ג לק"ג משקל גוף ציקלמאט- 11 מ"ג/ק"ג משקל גוף אספרטיים- 40 מ"ג/ק"ג משקל גוף אצוסלפאם-קיי- 9 מ"ג/ק"ג משקל גוף סטיביוזיד- מוגדר כתבלין ואינו מוגבל בצריכה. בברכה, דנה

03/11/2006 | 10:21 | מאת: אני

בוקר טוב האם עודף רוק מצביע על כך שהתזונה לא נכונה או שאין שום קשר בין שני הדברים? תודה

03/11/2006 | 17:37 | מאת:

שלום, לא ידוע לי על קשר בין עודף הפרשת רוק לתזונה מסויימת. פנה לרופא המשפחה או רופא שיניים לבירור התופעה. בברכה, דנה

03/11/2006 | 07:23 | מאת: יוסקה

שלום רב, האם יש אפשרות באמצעות שינוי תזונתי להפסיק שיהוק רציף? אני סובל מכך כבר שלושה ימים ברציפות (עם מעט הפסקות בשינה) בתודה ובברכה יוסקה.

03/11/2006 | 17:36 | מאת:

שלום יוסקה, לשיהוקים בלתי פוסקים ישנם הרבה הסברים, בין היתר הפרעות במערכת העיכול, כליות וכבד. דבר ראשון, עליך לפנות לרופא המשפחה בנושא לבירור הסיבה. מבחינה תזונתית בנסיון להקל יש להמנע מעישון, משקאות מוגזים, לעיסת מסטיקים ואכילה בכמויות קטנות וארוחות צפופות. יש להמנע מאכילה לפני השינה (כשעתיים לפני). בברכה, דנה

03/11/2006 | 18:26 | מאת: יאיר

שלום אני כותב מניסיון שנתנו לאבא שלי כדור שעזר לו ,אני לא מתכוון במקום בדיקת רופא אבל כמו שלוקחים אקמול לכאבי ראש יש כדור שיכול לעזור אני חושב עם מרשם, כדור בשם "פראמין" נגד בחילות, תבדוק אם אתה לוקח תרופות, את תופעות הלוואי שלהם שאולי הם גורמים לזה, תרגיש טוב

02/11/2006 | 21:21 | מאת: א

שלום קניתי מוצר והסתכלתי על הערכים התזונתיים ניסיתי סתם לחשב את כמות הקלוריות ל - 100 גרם ע"פ הפחמימות חלבונים ושומנים (לפי 4 כפול פחמימות וחלבונים ו - 9 כפול השומנים). בחישוב שיצא התקבל שיש הרבה יותר קלוריות ממה שצויין ל- 100 גרם ע"י היצרן לאחר מכן ראיתי שרשות תחת פחמימות שמיתוכם יש כמות ס גרם של סיבים תזונתיים עשיתי את החישוב שוב כאשר מסך הפחימימות הורדתי את כמות הסיבים שצויינה ואז התוצאה היתה די זהה למה שצויין ע"י היצרן האם זה הגיוני?? האם זהו אכן חישוב נכון - שהסיבים שהם חלק מן הפחימימות במותר אך אינם תורמים ערך קלורי?? אודה על תשובה והסבר (כי זה לא כך בכול המוצרים ולא ברור מה קורה) תודה

03/11/2006 | 17:33 | מאת:

שלום, הואיל וסיבים הינם נחשבים לפחמימות אך כמעט ואינם תורמים ערך קלורי כי אלו אינם נספגים, אז החישוב נכון. בברכה, דנה

02/11/2006 | 21:04 | מאת: עבודה בעיניים????

שאלה.. הלכתי לייעוץ לנטורופת בעניין נשירת שיער הוא נתן לי תפריט עם ויטמינים בכדורים העניין המוזר הוא שהוא נתן לי ויטמינים ותפריט ע"י בדיקה שהוא ביצע בהסתכלות בתוך העיניים שלי לאחר שבדק את עיניי קבע שהכבד שלי מלוכלך אין לי ויטמינים בגוף ושאחוז השומן שלי בגוף נע בין 30-50 אחוז יש לציין שאני 160 מטר ומשקלי 55 השאלה היא האם ייתכן שאחוז השומן בגופי כ"כ גבוה והאם אפשר להבחין בעיניים שהכבד שלי מלוכלך וכו זו לא עבודה בעיניים??????? (תרתי משמע) יש לציין שגילי 23 אשמח לתגובה כנה ת...ו..ד..ה!!!

03/11/2006 | 17:31 | מאת:

שלום, איני יכולה לומר אם הוא טועה או לא, אך את כל מה שהוא בדק ניתן לבדוק בצורה קונבנציונלית. לא הייתי ממהרת לקחת כדורים מיותרים. הסבירות שאחוז השומן שלך כל כך גבוה הינה קטנה, אך היום ניתן לבדוק זאת במכשירים הנמצאים במרבית חדרי הכושר. בברכה, דנה

02/11/2006 | 15:40 | מאת: אני

שלום, בכל דיאטה מומלץ לאכול מנת בשר 150 גר' האם ה אומר לפני או אחרי בישול? תודה

02/11/2006 | 19:12 | מאת:

שלום, הכוונה לרוב לפני בישול, אך ההבדל אינו משמעותי, שכן אחרי בישול מדובר בכ- 120 גר' בשר. בברכה, דנה

שלום רב. ברצוני לשאול מספר שאלות. הנני בן 28 נמצא בתהליכי דיאטה גובה 1.73 משקל בתחילת הדיאטה 129.7 ק"ג כיום 121.3 ק"ג. cholesterol206.4 hdl 42 ldl 121 א. הנני צורך אומגה 3 בקביעות מתחילת הדיאטה רמות של השומן בדם ירדו (למה שלמעלה רשום היו גבוהים יותר) שמעתי שזרעי פשתן טחונים גם עוזרים לירידה ברמות השומן האם עליי לקחת זרעי פשתן בנוסף ואם כן באיזה כמות? ב. הנני משתמש מאז תחילת הדיאטה בתוסף תזונה "מולטי מן" של נוטרילייף בהמלצת מישהי בחנות טבע האם אני עושה נכון ולהמשיך או לא ? ג. מהם המזונות שגורמים להורדת רמות השומן בדם ובאיזה כמות יומית יש לצרוך אותם? ד. כמו כן שמעתי ששום עוזר להמון דברים גם לירידת רמות שומן האם כדי להתחיל לצרוך בכדורים שום או שיותר יעיל השום עצמו בצורה חיה ? בתודה מראש ש. נאור

שלום נאור, אם הינך צורך אומגה 3, אין צורך לצרוך בנוסף זרעי פשתן, האומגה 3 שמקורן בדגים עדיפה על זו בזרעי פשתן. איני מכירה את הרכב המולטיויטמין הנ"ל, אך דומה בהרכבו לשאר המולטיויטמינים, אין בכך כל נזק, אך אם הינך צורך מכל קבוצות המזון, איני רואה צורך בתוספת זו. לדיאטה להורדת שומן מומלץ לצרוך שומן חד בלתי רווי- שמן זית/קנולה, טחינה, אבוקדו, שקדים ואגוזים טבעיים, להעשיר את הדיאטה בסיבים תזונתיים ולעסוק בפעילות גופנית. שום טוב יותר ללחץ דם ופחות לשומנים, אך אין נזק בצריכתו, ועדיף לצורכו בצורתו הטבעית. למידע מפורט, פנה לדיאטנית קלינית בקופת החולים. בברכה, דנה

02/11/2006 | 05:07 | מאת: טליה

שלום לכם בבדיקת אולטרא סאונד התגלה שיש לי כבד שומני. אני מודאגת ורציתי לדעת מה עלי לעשות?האם אני צריכה לגשת לדיאטנית קלינית או אפשר לטפל בזה בעזרת תרופות. בברכה טליה

02/11/2006 | 19:06 | מאת:

שלום טליה, מומלץ לגשת לדיאטנית להרכבת תפריט דל שומן ובמקרה הצורך פחמימות, וכן אם צריך דיאטה לירידה במשקל והמנעות מאלכוהול. טיפול תרופתי הוא שיקול רפואי. בברכה, דנה

01/11/2006 | 17:06 | מאת: ל

שלום רב, רציתי לשאול האם תוסף הסידן E-341 מזיק בצורה כלשהי (שמעתי שהוא גורם להפרעות בעיכול ולפגיעה בספיגת הסדין). תודה מראש.

02/11/2006 | 19:41 | מאת:

שלום, E-341 הוא שם לקלציום פוספאט, שזוהי דרך להוסיף סידן למזון ותרופות, ולא ידוע לי על נזק כתוצאה מצריכתו. בברכה, דנה

01/11/2006 | 13:11 | מאת: yair5505

שלום רב, אני נמצא במהלך טיפולים להורדת שיער ע"י אמריקן לייזר בגב ובחזה, וכתוצאה מכך מופיעים לי הרבה פצעים באזורים אלו. הפצעים גדולים ונעלמים רק לאחר זמן רב ושוב צצים. התייעצתי עם רופאי עור וקיבלתי משחות ותרכובות מסויימות הכוללות אלכוהול למריחה חיצונית – אך זה לא פותר את הבעיה, הפצעים לא נעלמים. הומלץ לי לקחת אנטיביוטיקה לאורך זמן – ואיני מעוניין בכך. שאלתי היא: האם יש מזונות מסויימים ( בנוסף לשום ובצל ) שהיית/ה ממליצ/ה עליהם כתחליף לאנטיביוטיקה? (אם לא כתחליף אז לפחות שיהוו הקלה מסויימת). תודה

01/11/2006 | 14:23 | מאת: היי

בפורום נטורופתיה באתר זה,או בפורום לרפואת עור וקוסמטיקה טבעית,תשאל בשניהם את אותה שאלה ותבחן את כל התשובות

01/11/2006 | 15:18 | מאת:

שלום, צר לי, אך אין לי תשובה משכילה בנושא. לא מדובר בפצעים על רקע הורמונלי, אלא תגובה נורמלית של העור לחשיפה ללייזר. אין לכך קשר ישיר לתזונה. בברכה, דנה

01/11/2006 | 17:01 | מאת: היי

שמנים למריחה על העור כגון לבנדר

01/11/2006 | 11:53 | מאת: vereddr

שלום, אני מעוניינת לעשות דיאטה בזמן שאני מניקה כיצד עלי לבנות תפריט? מה חשוב לאכול כדי שהחלב יהיה עשיר ומה לא כדאי לאכול כדי למנוע כאבי בטן אצל התינוקת? האם אפשר לאכול מוצרים דיאטטים כמו לחם קל ומעדנים דיאטטיים? תודה ושבוע נפלא vereddr

01/11/2006 | 15:16 | מאת:

שלום, בזמן הנקה אפשר לאכול מכל קבוצות המזון, בשר, דגים, גבינות, דגנים, פירות וירקות. ישנם הטוענים כי אכילת קטניות ( חומוס, שעועית, אפונה ועדשים) יכולה לגרום לגזים גם בתינוק, אך הדבר מאוד אינדבידואלי. כמו כן יש הטוענים כי אכילת שוקולד מגבירה גזים בתינוק. לגבי מזונות המכילים אספרטיים ואצוסלפם קיי, אן המלצה חד משמעית אן לצרוך או לא, וכמה עובר בחלב, ההמלצה שלי, להמנע עד כמה שניתן ממוצרי דיאט. יש להקפיד על שתיה מספקת במהלך היום כ- 2 ליטר ליממה, רצוי מים או מיץ טבעי. יש להקפיד על נטילת ברזל ( במידת הצורך). בברכה, דנה