פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
04/11/2006 | 11:13 | מאת: טלי

שלום רב, רציתי לדעת האם קיימת הגבלה בצריכה של מוצרי חלב דיאטטים בתקופת ההנקה? מדובר במוצר או שניים ליום. בברכה, טלי

05/11/2006 | 11:04 | מאת:

שלום טלי, רצוי להמנע בכלל ממוצרים המכילים תחליפי סוכר כגון אספרטיים, אמוסלפאם קיי וסכרין במהלך כל ההריון, ולצרוך מזונות ללא תוספים אלו כלל. בברכה, דנה

04/11/2006 | 11:11 | מאת: איריס

שלום, מהו הערך התזונתי של קינמון (כתבלין)? תודה, איריס

05/11/2006 | 11:03 | מאת:

שלום איריס, מבחינה קלורית לקינמון ערך נמוך מאוד כ- 6 קק"ל לכפית. מעבר לכך מייחסים לקינמון תרונות נוגדות חמצון ואף יכולת באיזון סוכרת. בברכה, דנה

04/11/2006 | 08:28 | מאת: rina

שלום רימון מקולף שנימקר בסופר בקופסאות, האים הוא התחמצן ולא כדאי לאכול אותו...? כמה זמן פרי פתוח מחזיק מעמד בלי להתחמצן? ואיך אפשר לשמור בבית פרי או ירק מהתחמצנות? תודה רינה

04/11/2006 | 10:53 | מאת:

שלום רינה, גרעיני רימונים שלמים אינם מתחמצנים בלקות, שכן יש להם קליפה המגנה עלייהם, לעומת זאת מיץ רימונים מתחמצן מהיר כי שלמות הפרי נפגעה. פירות וירקות שלמים בליפתם מוגנים לזמן מוגבל כמובן מנזקי חמצון, ככל שהפרי ניחתך או מקולף כך סיכוייו לעבור חמצון עולים. לכן מומלץ לצרוך פירות וירקות טריים בקליפתם. בברכה, דנה

03/11/2006 | 15:51 | מאת: עידית

שלום, רציתי לשאול, לאחר קריאת כתבה בעיתון בנושא. מבין 3 הבאים: חמאה, מרגרינה ושמן, מה הכי פחות בריא עקב שומן רווי וטרנס, באחוזים הכי גבוהים? ואם ניתן לדרג אותם לפי סדר בריא יותר עולה או יורד, אודה מאוד.

03/11/2006 | 17:49 | מאת:

שלום עידית, מבחינת חומצות שומן טרנס- בחמאה ושמן אין ויש בכל המרגרינות בכמויות משתנות. בויקול אין חומצות שומן טרנס. מבחינת שומן רווי, מהכי בריא לפחות- שמן( הכוונה לשמן זית, קנולה, סויה ותירס בעיקר), מרגרינה וחמאה.( בחמאה יש גם כולסטרול) באופן כללי בראש הרשימה הבריאה שמן זית/קנולה, ויקול, חמאה ומרגרינה. בברכה, דנה

03/11/2006 | 13:57 | מאת: דוד

בדבש לייט אותו אני נוהג לאכול קיימים ממתיקים מלאכותיים מסוג סורביטול ופולידקסטרוזה. האם צריכה מוגברת של ממתיקים אלו עלולה להזיק לבריאות? אני נוהג לאכול מהדבש הזה כ- 200 גר' ביום על בסיס קבוע. האם אין בכך סכנה מבחינת צריכה עודפת של ממתיקים מלאכותיים? האם מקרב הממתיקים המלאכותיים (ציקלאמט, אספרטיים, אסולפים K, סטיביוזיד, סכארין) יש כאלו שנחשבים למזיקים יותר ומזיקים פחות?

03/11/2006 | 17:43 | מאת:

שלום דוד, 200 גר' דבש לייט מכיל גם הרבה סוכר טבעי של הדבש, כך שמבחינה קלורית הינך צורך כמות לא מעטה של פחמימות ממתיקים כמו סורביטול בכמות גדולה יכולים לגרום לגזים ואי נוחות במערכת העיכול- סורביטול נחשב תחליף סוכר טבעי. כל הממתיקים המלאכותיים צריכים להצרך באופן מתון כאשר לכל אחד מגבלה בצריכה יומית: סכרין- 2.5 מ"ג לק"ג משקל גוף ציקלמאט- 11 מ"ג/ק"ג משקל גוף אספרטיים- 40 מ"ג/ק"ג משקל גוף אצוסלפאם-קיי- 9 מ"ג/ק"ג משקל גוף סטיביוזיד- מוגדר כתבלין ואינו מוגבל בצריכה. בברכה, דנה

03/11/2006 | 10:21 | מאת: אני

בוקר טוב האם עודף רוק מצביע על כך שהתזונה לא נכונה או שאין שום קשר בין שני הדברים? תודה

03/11/2006 | 17:37 | מאת:

שלום, לא ידוע לי על קשר בין עודף הפרשת רוק לתזונה מסויימת. פנה לרופא המשפחה או רופא שיניים לבירור התופעה. בברכה, דנה

03/11/2006 | 07:23 | מאת: יוסקה

שלום רב, האם יש אפשרות באמצעות שינוי תזונתי להפסיק שיהוק רציף? אני סובל מכך כבר שלושה ימים ברציפות (עם מעט הפסקות בשינה) בתודה ובברכה יוסקה.

03/11/2006 | 17:36 | מאת:

שלום יוסקה, לשיהוקים בלתי פוסקים ישנם הרבה הסברים, בין היתר הפרעות במערכת העיכול, כליות וכבד. דבר ראשון, עליך לפנות לרופא המשפחה בנושא לבירור הסיבה. מבחינה תזונתית בנסיון להקל יש להמנע מעישון, משקאות מוגזים, לעיסת מסטיקים ואכילה בכמויות קטנות וארוחות צפופות. יש להמנע מאכילה לפני השינה (כשעתיים לפני). בברכה, דנה

03/11/2006 | 18:26 | מאת: יאיר

שלום אני כותב מניסיון שנתנו לאבא שלי כדור שעזר לו ,אני לא מתכוון במקום בדיקת רופא אבל כמו שלוקחים אקמול לכאבי ראש יש כדור שיכול לעזור אני חושב עם מרשם, כדור בשם "פראמין" נגד בחילות, תבדוק אם אתה לוקח תרופות, את תופעות הלוואי שלהם שאולי הם גורמים לזה, תרגיש טוב

02/11/2006 | 21:21 | מאת: א

שלום קניתי מוצר והסתכלתי על הערכים התזונתיים ניסיתי סתם לחשב את כמות הקלוריות ל - 100 גרם ע"פ הפחמימות חלבונים ושומנים (לפי 4 כפול פחמימות וחלבונים ו - 9 כפול השומנים). בחישוב שיצא התקבל שיש הרבה יותר קלוריות ממה שצויין ל- 100 גרם ע"י היצרן לאחר מכן ראיתי שרשות תחת פחמימות שמיתוכם יש כמות ס גרם של סיבים תזונתיים עשיתי את החישוב שוב כאשר מסך הפחימימות הורדתי את כמות הסיבים שצויינה ואז התוצאה היתה די זהה למה שצויין ע"י היצרן האם זה הגיוני?? האם זהו אכן חישוב נכון - שהסיבים שהם חלק מן הפחימימות במותר אך אינם תורמים ערך קלורי?? אודה על תשובה והסבר (כי זה לא כך בכול המוצרים ולא ברור מה קורה) תודה

03/11/2006 | 17:33 | מאת:

שלום, הואיל וסיבים הינם נחשבים לפחמימות אך כמעט ואינם תורמים ערך קלורי כי אלו אינם נספגים, אז החישוב נכון. בברכה, דנה

02/11/2006 | 21:04 | מאת: עבודה בעיניים????

שאלה.. הלכתי לייעוץ לנטורופת בעניין נשירת שיער הוא נתן לי תפריט עם ויטמינים בכדורים העניין המוזר הוא שהוא נתן לי ויטמינים ותפריט ע"י בדיקה שהוא ביצע בהסתכלות בתוך העיניים שלי לאחר שבדק את עיניי קבע שהכבד שלי מלוכלך אין לי ויטמינים בגוף ושאחוז השומן שלי בגוף נע בין 30-50 אחוז יש לציין שאני 160 מטר ומשקלי 55 השאלה היא האם ייתכן שאחוז השומן בגופי כ"כ גבוה והאם אפשר להבחין בעיניים שהכבד שלי מלוכלך וכו זו לא עבודה בעיניים??????? (תרתי משמע) יש לציין שגילי 23 אשמח לתגובה כנה ת...ו..ד..ה!!!

03/11/2006 | 17:31 | מאת:

שלום, איני יכולה לומר אם הוא טועה או לא, אך את כל מה שהוא בדק ניתן לבדוק בצורה קונבנציונלית. לא הייתי ממהרת לקחת כדורים מיותרים. הסבירות שאחוז השומן שלך כל כך גבוה הינה קטנה, אך היום ניתן לבדוק זאת במכשירים הנמצאים במרבית חדרי הכושר. בברכה, דנה

02/11/2006 | 15:40 | מאת: אני

שלום, בכל דיאטה מומלץ לאכול מנת בשר 150 גר' האם ה אומר לפני או אחרי בישול? תודה

02/11/2006 | 19:12 | מאת:

שלום, הכוונה לרוב לפני בישול, אך ההבדל אינו משמעותי, שכן אחרי בישול מדובר בכ- 120 גר' בשר. בברכה, דנה

שלום רב. ברצוני לשאול מספר שאלות. הנני בן 28 נמצא בתהליכי דיאטה גובה 1.73 משקל בתחילת הדיאטה 129.7 ק"ג כיום 121.3 ק"ג. cholesterol206.4 hdl 42 ldl 121 א. הנני צורך אומגה 3 בקביעות מתחילת הדיאטה רמות של השומן בדם ירדו (למה שלמעלה רשום היו גבוהים יותר) שמעתי שזרעי פשתן טחונים גם עוזרים לירידה ברמות השומן האם עליי לקחת זרעי פשתן בנוסף ואם כן באיזה כמות? ב. הנני משתמש מאז תחילת הדיאטה בתוסף תזונה "מולטי מן" של נוטרילייף בהמלצת מישהי בחנות טבע האם אני עושה נכון ולהמשיך או לא ? ג. מהם המזונות שגורמים להורדת רמות השומן בדם ובאיזה כמות יומית יש לצרוך אותם? ד. כמו כן שמעתי ששום עוזר להמון דברים גם לירידת רמות שומן האם כדי להתחיל לצרוך בכדורים שום או שיותר יעיל השום עצמו בצורה חיה ? בתודה מראש ש. נאור

שלום נאור, אם הינך צורך אומגה 3, אין צורך לצרוך בנוסף זרעי פשתן, האומגה 3 שמקורן בדגים עדיפה על זו בזרעי פשתן. איני מכירה את הרכב המולטיויטמין הנ"ל, אך דומה בהרכבו לשאר המולטיויטמינים, אין בכך כל נזק, אך אם הינך צורך מכל קבוצות המזון, איני רואה צורך בתוספת זו. לדיאטה להורדת שומן מומלץ לצרוך שומן חד בלתי רווי- שמן זית/קנולה, טחינה, אבוקדו, שקדים ואגוזים טבעיים, להעשיר את הדיאטה בסיבים תזונתיים ולעסוק בפעילות גופנית. שום טוב יותר ללחץ דם ופחות לשומנים, אך אין נזק בצריכתו, ועדיף לצורכו בצורתו הטבעית. למידע מפורט, פנה לדיאטנית קלינית בקופת החולים. בברכה, דנה

02/11/2006 | 05:07 | מאת: טליה

שלום לכם בבדיקת אולטרא סאונד התגלה שיש לי כבד שומני. אני מודאגת ורציתי לדעת מה עלי לעשות?האם אני צריכה לגשת לדיאטנית קלינית או אפשר לטפל בזה בעזרת תרופות. בברכה טליה

02/11/2006 | 19:06 | מאת:

שלום טליה, מומלץ לגשת לדיאטנית להרכבת תפריט דל שומן ובמקרה הצורך פחמימות, וכן אם צריך דיאטה לירידה במשקל והמנעות מאלכוהול. טיפול תרופתי הוא שיקול רפואי. בברכה, דנה

01/11/2006 | 17:06 | מאת: ל

שלום רב, רציתי לשאול האם תוסף הסידן E-341 מזיק בצורה כלשהי (שמעתי שהוא גורם להפרעות בעיכול ולפגיעה בספיגת הסדין). תודה מראש.

02/11/2006 | 19:41 | מאת:

שלום, E-341 הוא שם לקלציום פוספאט, שזוהי דרך להוסיף סידן למזון ותרופות, ולא ידוע לי על נזק כתוצאה מצריכתו. בברכה, דנה

01/11/2006 | 13:11 | מאת: yair5505

שלום רב, אני נמצא במהלך טיפולים להורדת שיער ע"י אמריקן לייזר בגב ובחזה, וכתוצאה מכך מופיעים לי הרבה פצעים באזורים אלו. הפצעים גדולים ונעלמים רק לאחר זמן רב ושוב צצים. התייעצתי עם רופאי עור וקיבלתי משחות ותרכובות מסויימות הכוללות אלכוהול למריחה חיצונית – אך זה לא פותר את הבעיה, הפצעים לא נעלמים. הומלץ לי לקחת אנטיביוטיקה לאורך זמן – ואיני מעוניין בכך. שאלתי היא: האם יש מזונות מסויימים ( בנוסף לשום ובצל ) שהיית/ה ממליצ/ה עליהם כתחליף לאנטיביוטיקה? (אם לא כתחליף אז לפחות שיהוו הקלה מסויימת). תודה

01/11/2006 | 14:23 | מאת: היי

בפורום נטורופתיה באתר זה,או בפורום לרפואת עור וקוסמטיקה טבעית,תשאל בשניהם את אותה שאלה ותבחן את כל התשובות

01/11/2006 | 15:18 | מאת:

שלום, צר לי, אך אין לי תשובה משכילה בנושא. לא מדובר בפצעים על רקע הורמונלי, אלא תגובה נורמלית של העור לחשיפה ללייזר. אין לכך קשר ישיר לתזונה. בברכה, דנה

01/11/2006 | 17:01 | מאת: היי

שמנים למריחה על העור כגון לבנדר

01/11/2006 | 11:53 | מאת: vereddr

שלום, אני מעוניינת לעשות דיאטה בזמן שאני מניקה כיצד עלי לבנות תפריט? מה חשוב לאכול כדי שהחלב יהיה עשיר ומה לא כדאי לאכול כדי למנוע כאבי בטן אצל התינוקת? האם אפשר לאכול מוצרים דיאטטים כמו לחם קל ומעדנים דיאטטיים? תודה ושבוע נפלא vereddr

01/11/2006 | 15:16 | מאת:

שלום, בזמן הנקה אפשר לאכול מכל קבוצות המזון, בשר, דגים, גבינות, דגנים, פירות וירקות. ישנם הטוענים כי אכילת קטניות ( חומוס, שעועית, אפונה ועדשים) יכולה לגרום לגזים גם בתינוק, אך הדבר מאוד אינדבידואלי. כמו כן יש הטוענים כי אכילת שוקולד מגבירה גזים בתינוק. לגבי מזונות המכילים אספרטיים ואצוסלפם קיי, אן המלצה חד משמעית אן לצרוך או לא, וכמה עובר בחלב, ההמלצה שלי, להמנע עד כמה שניתן ממוצרי דיאט. יש להקפיד על שתיה מספקת במהלך היום כ- 2 ליטר ליממה, רצוי מים או מיץ טבעי. יש להקפיד על נטילת ברזל ( במידת הצורך). בברכה, דנה

31/10/2006 | 18:20 | מאת: הדס

ערב טוב, 1. האם 2 יוגורטים ביום 0% שומן של יופלה או דנונה (פירות) זה נורמלי לאכול או יותר מדי? 2. כאשר אוכלים מנת פרי מה הכמות המומלצת בגר ' לכל מנה? וכמה מנות פרי כדאי לאכול ביום? 3. האם 30 גר' מנת קורנפלקס בעיקר מסוג עתיר סיבים ביום הם כמות סבירה לאכול? 4. ברצוני לאכול דג סול ללא טיגון או תוספות של פירורי לחם וכיוצא בזה רק טיבול של רטבים של קנור.. אך הבנתי שלכמות של נאמר 300 גר' דגי סול (שזה לא הרבה דג מכיוון שהדגים הם מאוד קטנים) יש יותר מ 606 קל' וגם במידה והפחית בכמות עדיין לכמות יותר קטנה של דגים יש הרבה קל' מה את ממליצה לאכול או לוותר? או לחלופין איזה כמות ממליצה לאכול? תודה רבה וסליחה על כמות השאלות שיהיה המשך שבוע מקסים מלא אור אהבה ושמחה :-) הדס

31/10/2006 | 19:07 | מאת:

שלום הדס, 1. אין בעיה לאכול 2 מעדנים אלו ביום. 2. אין מנה בגרמים, מדובר בכ- 100 גר' פרי למנה ומומלץ לאכול 3-4 מנות ביום. 3. מנת הקורנפקלס סבירה. 4. 100 גר' דג מכיל אותה כמות קלוריות כמו 100 גר' בשר, ההבדל שמ- 100 גר' דג לא שבעים, אך לדג יתרונות שונים מבשר, ולכן רצוי לשלבו בדיאטה. מנת דג שווה 150 גר' לפני בישול. בברכה, דנה

31/10/2006 | 13:45 | מאת: אבי

האם קיימת דרך דיאטטית, ולו במישור העקרוני-תיאורטי, להעלות HDL נמוך (למשל מ-40 ל-50-60)? ואוליי בעזרת תוסף כלשהוא? אישית, אני מקבל סטטין, שהוריד לי את ה-LDL מ-130 ל-85, ואת הכללי מ-190 ל-150, אך איננו משפר כהוא זה את HDL, העומד על 40-42, למרות פעילותי הגופנית היומיומית ומשקלי התקין. אבל, כאמור, שאלתי מתייחסת בעיקר למישור העקרוני.

31/10/2006 | 14:27 | מאת:

שלום אבי, מעט מאוד מחקרים בנושא כולסטרול הראו כי טיפול כלשהו להורדתו מעלה HDL. בחלק מהמחקרים הראו עליה, לא משמעותית של HDL , בעקבות פעילות גופנית אירובית. כמו כן מחקרים חדשים בנושא מיץ רימונים הראו עליה קלה ב- HDL, אך יותר השפיעו בירידה של LDL. כנ"ל לגבי אומגה 3. המחקר היחיד שהראה עליה יחסית משמעותית הוא שימוש בסטטין חדש יחסית בשם "קרסטור", אך גם כאן המחקר נעשה ע"י החברה וכרגע נעשים מחקרים בלתי תלויים בחברה. בברכה, דנה

31/10/2006 | 20:13 | מאת: אבי

תודה על המידע. אולם רופאי אומר לי שאין באפשרותו לרשום קרסטור, אלא רק למי שסטטינים לא עוזרים להורדת הכולסטרול הרע שלו. אשר למיץ רימונים, אני נוהג לשתות כזה מדי פעם, אולם הוא אינו מעלה לי את הכולסטרול הטוב. בנוסף, לא מיותר לציין שהוא משחיר את השיניים עד כדי כך שקשה להופיע בציבור עם שיניים כ"כ מוכתמות. ה"פתרון" היחיד המוכר לי בעניין ההשחרה הוא להפסיק ל-7-10 ימים את שתיית המיץ הטוב הזה לאחר כל כוס ששותים ממנו. "פתרון" זה רחוק מאוד מאוד מלהניח את הדעת. האם טעות כלשהיא בידי בסוגייה זו?

31/10/2006 | 13:27 | מאת: זהבה

האם פטריות הן ירקות? מה ערכן התזונתי ? האם יש הבדל משמעותי בערכן התזונתי בין פטריות טריות למשומרות ? והאם יש מגבלה בצריכתן ?

31/10/2006 | 14:11 | מאת:

שלום, פטריות אינן ירקות אלא קבוצה העומדת בפני עצמה מבחינה מדעית. ב- 100 גר' פטריות ( כ- 10 פטריות קטנות) יש : 22 קק"ל, 3 גר' חלבון, ועשיר באשלגן. ההבדל העיקרי בין טרי למשומר, שבמשומר יש יותר מלח וזרחן, וכן עניין הטעם. אין מגבלה בצריכתן פרט לחולים עם גאוט- עודף חומצת שתן. בברכה, דנה

31/10/2006 | 22:34 | מאת: זהבה

תודה על תשובתך. האם יש לפטריות ערך תזונתי כלשהו ? האם יש בהן ויטמינים כלשהם ?

01/11/2006 | 10:39 | מאת:

שלום זהבה, אין לפטריות כל ערך תזונתי מיוחד, והן אינן עשירות בויטמינים ומינרלים מיוחדים, פרט למה שצויין בתשובה הראשונה. בברכה, דנה

31/10/2006 | 12:27 | מאת: יעל

שולם לכולם, אני מתחילה שבוע הבא ללמוד, תואר ראשון ורציתי לדעת מה נכון לאכול במשך היום ומה פחות נכון. רב הימים שלי ארוכים עד הערב ואני צריכה להשאר מרוכזת ועירנית כל היום. מה עדיף בבוקר? מה בצהרים?קפיטריה או לא? בצהרים פחמימות או חלבונים? לשלב? מה עם פירות במשך היום? או חטיפי אנרגיה? תודה רבה על התשובה! :-)

31/10/2006 | 12:35 | מאת: יעל

אני בעייתית בסנביצים ונמנעת ממש לאכול אותם לכן אני צריכה תחליפים ליום שלם בלימודים תודה!

31/10/2006 | 12:35 | מאת: יעל

אני בעייתית בסנביצים ונמנעת ממש לאכול אותם לכן אני צריכה תחליפים ליום שלם בלימודים תודה!

31/10/2006 | 14:05 | מאת:

שלום יעל, אין פתרונות פלא לתזונה נכונה בזמן לימודים, אלא ללכת לפי ההרגלים שלך לפני הלימודים. רצוי לאכול ארוחת בוקר בבית לפני היציאה ללימודים ולקחת איתך פירות ( 2 מנות) ו- חטיפי אנרגיה עד 100 קק"ל לחטיף (כ- 2 ליממה). אם את מתכוונת לאכול בקפיטריה, רצוי לקחת מנה בשרית מבושלת או אפויה+ ירקות טריים ומבושלים ללא תוספת פחמימה. ובער ארוחה כ]פי שהיית רגילה לפני הלימודים. אפשר גם לקחת קופסה של ירקות טריים לימודים. לייעוץ נוסף, פני לדיאטנית בקופת החולים. בברכה, דנה

31/10/2006 | 11:58 | מאת: שלומי

שלום רב.אני בן 31 ובכל לילה אני מתעורר עם רצון עז למשהו מתוק(שוקולד במיוחד)! עד כדי כך שהממתק (של הילד שלי)נשאר יתום בבוקר.נכון ,אני יודע שישי פה משהו לא מקובל אך בלילה אני כמו "מיסטר ג'יקל"(ככה קוראים לו?).בשאר היום אין לי ולו במקצת דחף למתוק(יש לי הפרעות בכבד ואני משתמש בסוכרזית ע"פ המלצת הרופא).בקיצור זה כבר מציק לי.תודה רבה מראש מאיתנו הממתקים ששמורים לילדיו...

31/10/2006 | 13:37 | מאת:

שלום שלומי, לצערי אין לי הסבר מושכל לתופעה הזו פרט לחשק טבעי של אדם למתוק, איני חושבת שללילה משמעות בנושא. אם מדובר בבעיה כבדית על רקע כבד שומני, רצוי להמנע מאכילת סוכרים פשוטים, ביניהם גם שוקולד. רצוי לפנות לדיאטנית קלינית להדרכה בנושא שכן יתכנו הגבלות תזונתיות נוספות. בברכה, דנה

30/10/2006 | 23:00 | מאת: אלי

האם המנעות מצריכת קפאין ומצריכת סוכר פשוט יכולה לעזור למקרים של חרדה?

31/10/2006 | 14:40 | מאת:

שלום אלי, המנעות מקפאין, סוכר פשוט ואלכוהול הינה המלצה לאלו הסובלים מחרדה בקרב הקהילה של טיפול אלטרנטיבי. אין סימוכין מדעיים לנושא בחיפוש במחקרים ומאמרים בנושא. איני פוסלת את האפשרות שזה יכול לעזור, אך אין בידי מידע מוסמך . בברכה, דנה

30/10/2006 | 20:12 | מאת: דנה

האם לסובלים מ G6PD מותר לאכול פולי סויה (אדאמאמי) ???

31/10/2006 | 13:32 | מאת:

שלום דנה, ערכתי חיפוש בנושא בספרות ובאינטנט, וברובם רשום רק פול ותרופות מסויימות ביניהן גן ויטמין C. באצר אחד צויין גם קטניות אחרות אך לא צויין אלו, לכן לא אוכל לומר בוודאות כן או לא. אם את אוכלת קטניות אחרות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים) ללא בעיה אז כנראה שגם פולי סויה לא ישנו, אך שוב, הדבר לא נבדק. בברכה, דנה

שלום סימה, ערך גליקמי הינו מדד בו השוו כמה פחמימות ממזון מסויים מעלות את הסוכר בדם כאשר קבעו כי סוכר לבן או לחם לבן הוא המאה אחוז והכל בהשוואה אליהם. משתמשים בנתונים אלו ראשית לדיאטה לסוכרתיים ובשנים האחרונות גם לדיאטה לירידה במשקל, הואיל והדיאטה מתבססת בין היתר גם על רמת האינסולין המופרשת כתגובה לפחמימות, וככל שעולה פחות רמת האינסולין כך יכולים לרדת יותר במשקל. בברכה, דנה

31/10/2006 | 13:38 | מאת: אלי

אם ניתן ונכון להבין מתשובתך שנתוני ערך גליקמי אינם רלוונטים לאנשים רזים, שאינם מעוניינים או צריכים לרדת במשקל, ולאנשים שאינם סוכרתיים, או שרמת הגלוקוז שלהם בצום אינה עולה על 100?

30/10/2006 | 11:38 | מאת: esti

שלום אבקש לדעת את הערך הגליקמי של: פתרוזיליה,שמיר כוזברה,חסה,סלרי ורימון תודה אסתי

30/10/2006 | 12:07 | מאת:

שלום אסתי, ערך גליקמי מיוחס למזונות המכילים פחמימות בכמות מינימלית, ולכן שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, חסה וסלרי אינם בעל ערך גליקמי כלשהו ואם כן אז שואף לאפס. לא מצאתי את הייחוס הספציפי של רימון, אך למרבית הפירות למנה ממוצעת של 100 גר' יש ערך גליקמי ממוצע של 60-70. בברכה, דנה

29/10/2006 | 23:40 | מאת: איילת

האם שתי כמוסות שמן דגים ( אלספה) מספקות את הכמות הנדרשת של אומגה 3 ליום? כמה אומגה 3 יש בטונה/סלמון? תודה

30/10/2006 | 10:27 | מאת:

שלום איילת, 2 כמוסות ביום של אלספה הן מנה מספקת, בהנחה שאת מקבלת גם אומגה 3 בדיאטה מדגים- לפחות פעמיים בשבוע- היום אין המלצה חד משמעית וההמלצה נעה בין 0.5-1.8 גר' אומגה 3 בדיאטה, כאשר בקפסולה יש 0.3 גר' אומגה 3 סה"כ. ב- 100 גר' טונה משומרת יש : כמות זניחה ב- 100 גר' טונה טריה יש : כ- 500 מ"ג(0.5 גר') ב- 100 גר' סלמון טרי יש : כ- 1500 מ"ג (1.5 גר'). בברכה, דנה

31/10/2006 | 20:18 | מאת: אלי

לטובת מי שאינו מתמצא בסוגי הדגים, מה זה בדיוק טונה טרייה וסלמון טרי? כמו כן, האם בסרדינים אין אומגה 3? ובביצים או במזונות אחרים - אין?

29/10/2006 | 22:32 | מאת: דורה

שלום דנה, האם זה בסדר לאכול לארוחת צהריים (פעם בשבוע) מוצרי חלב כגון : יוגורט 1% וחצי +ביצה + 2 פרוסות לחם שיפון + ירקות מבושלים וטריים לא כולל תפו"א,אפונה, תירס או כל פחמימה לסוגיה. האם בארוחה כזו יש את כמות החלבון,פחמימה ושומן המספיקים אני בת 21 גובה 157 משקל 48 מצב בריאותי תקין (ללא שום חוסרים) תודה

30/10/2006 | 09:20 | מאת:

שלום דורה, הייתי מוסיפה עוד מוצר חלב לארוחה, כמו גבינה מסוג כלשהו ובנוסף גם ירקות טריים, אך מעבר לכך איני רואה בעיה מיוחדת בארוחה. היא אינה תחליף חלבוני מלא לארוחה בשרית, אך פעם בשבוע לא יזיק. במקום ביצה אפשר גם טונה. כמובן שהכל תלוי בתזונה בשאר היום. בברכה, דנה

29/10/2006 | 21:10 | מאת: רבקה

שלום רב, רציתי לדעת באם רמות סוכר 107 זה תקין לגיל 70. כמו כן האם מותר לשתות יום יום מיץ רימונים חמוץ? האם זה גורם להעלאת רמות הסוכר בדם. ואיך ניתן להוריד את הרמה הקיימת? תודה מראש.

30/10/2006 | 09:16 | מאת:

שלום רבקה, היום הערכים התקינים בצום לסוכר הם 70-100 מ"ג%. על כן רמתך גבוהה מהנורמה. אין זה אומר שהינך סובלת מסוכרת, אך ישנה הגדרה למצבך, IFG-IMPAIRED FASTING GLUCOSE- כלומר גלוקוז לא תקין בצום, ואם לא תשמרי על דיאטה בשלב זה, הדבר יכול להתקדם לסוכרת בשנים הבאות, על כן עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים לטיפול בדיאטה דלת פחמימות, ובמידת הצורך ירידה במשקל. לגבי מיץ רימונים, המיץ מכיל כמות גדולה של סוכר ועל כן רצוי רק 1/2 כוס ביום של מיץ רימונים טרי על חשבון מנת פרי. בברכה, דנה

29/10/2006 | 20:06 | מאת: טלי

שלום רב, אני בהריון בשבוע 34. הריון שלישי גיל 37.אחרי ארוחה עם לחם אני מקבלת זיעה קרה דופק מהיר תחושה של עילפון והגוף רוצה לזרוק הכל החוצה ע"י הקאות ושלשולים. ירדתי המון במשקל ולקח לי כשבועיים להבין מה קורה. כעת עם ארוחות ללא גלוטן וחיטה אני בן אדם חדש. השבוע אעשה את בדיקת הדם לרגישות לגלוטן. האם שמעתם על תופעה זו? האם זה יכול להישאר גם אחרי הריון? מה המידע שיש לכם בתור תזונאים? כשהייתי בחנות טבע וקניתי את המוצרים ללא הגלוטן - הם לא היו מופתעים ממה שספרתי ואמרו שיש להם הרבה קלינטיות בהריון שמתארות מצב כזה. אשמח לקבל מידע. בנוסף, אני חלשה מאוד מחוסר אכלת הפחמימות כשבועיים. מה אפשר עוד לאכול שיתן אנרגיה ולא יעשה לי את התופעות הנ"ל? קינואה - הוא חלבון או פחמימה? תודה רבה. טלי

30/10/2006 | 00:20 | מאת: יעל

יש הרבה פחמימות ללא גלוטן כך שבהנחה שיש לך בעיה עם הגלוטן את לא צריכה להמנע מפחמימות אלא רק מפחמימות עם גלוטן. תחפשי בגוגל את האתר של עמותת הצליאק ובטח תהיה שם רשימה של מזונות ללא גלוטן.

שלום טלי, לא ידוע לי על תופעה מיוחדת זו בזמן הריון, אך הואיל וזוהי הרגשתך, בדיקה תוודא זאת. לעיתים הריון גורם להתפרצות של מחלות אוטואימוניות, בין היתר סוכרת, לופוס ויתכן גם אלרגיה לגלוטן. לפעמים הרגישות היא לסיבים או שלמרים ולא לגלוטן עצמו. איני יכולה לומר אם התופעה תשאר גם אחרי ההריון.זכרי דבר אחד, את הבדיקה יש לעשות כאשר את חשופה לגלוטן, אחרת הבדיקה לא תראה כלום. כמו כן יש לזכור, כי צליאק (אלרגיה לגלוטן) יכולה להתגלות במקרה, ופשוט אצלך זה התגלה(אולי) עכשיו. אין כל בעיה לקבל פחמימות מקטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים ), תירס, אורז, פריכיות אורז, לחם ללא גלוטן הינו פחמימה לגמרי, אטריות אורז, יש בייגלה ללא גלוטן ולחמית ללא גלוטן של אסם, אפשר לאכול כוסמת, קינואה (פחמימה בעיקר) וטפיוקה. רצוי להמנע משבולת שועל, שעורה וכוסמין. בברכה,דנה

29/10/2006 | 14:00 | מאת: הדס

שלום, הייתי מעונית לדעת האם מרק עדשים/ אפונה נטו בלי פחמימות יכול להוות תחליף למנת חלבון נאמר ביצה בארוחת ערב . ומה קורה כאשר אני מוסיפה למרק עדשים פחמימה נאמר תפו"א,(וגם גזר) ולאפונה מוסיפה בלילה של ביצה עם מעט קמח)? וכאשר אוכלי מנת בשר ביחד עם תירס ושעועית האם השעועית והתירס נחשבות כמנת פחמימה? תודה ויום מקסים מלא אור אהבה ושמחה :-)

29/10/2006 | 15:34 | מאת:

שלום הדס, קטניות אמנם מהוות תחליף חלבוני אך הן עשירות מאוד גם בפחמימות, למעשה המרכיב העיקרי בהן הוא פחמימה ולא חלבון, ולכן אין צורך להוסיף פחמימה מעבר להם. אם רוצים לקבל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, יש להוסיף פחמימה לארוחה, כמו אורז ועדשים לדוגמה. תירס הינו דגן עשיר בפחמימות וגם מכיל חלבון וכן שעועית ( כמו כל הקטניות). אין כל התנגדות לאכול אותם עם בשר, אך יש לזכור כי שניהם מכילים פחמימות. בברכה, דנה

אני מבשלת ברוקולי במיקרו למשך 10-15 דקות (אני אוהבת אותו רך) האם הבשיול הממושך יחסית הורס את כל הויטמינים שבו? ידוע לי שויטמין סי נהרס בחום אך מה לגבי שאר הויטמינים והמינרלים? גם רציתי לשאול אם הסיבים שבברנפלקס סופחים שומנים מהמזון? והאם הברנפלקס ללא סוכר מומלץ? תודה רבה

שלום טליה, בישול של ירק או פרי הורס את מרבית הויטמינים שבו פרט לויטמינים מקבוצת A. שאר הויטמינים נהרסים בחום גבוה. אין פגיעה במינרלים, פרט למקרים בו הבישול נעשה במים, ואז חלקם יוצאים עם המים. סיבים תזונתיים אינם נקשרים לשומן במזון אלא למלחי המרה הנחוצים לספיגת שומן, ולכן באכילת סיבים תזונתיים אנו מורידים באופן חלקי ספיגת שומן על סוגיו. גם הסיבים בברנפקס עושים זאת. כל מזון אשר לא מתוסף לו סוכר הינו מבורך ולכן אין בעיה לצרוך ברנפלקס ללא תוספת סוכר. בברכה, דנה

אילו עוד ויטמינים יש בברוקולי מלבד ויטמין סי וויטמין A והאם על אף הרס הויטמינים בחום- אכילתו כמעט מדי יום עדיין מבורכת? (אני לא אוכלת ירקות חיים- פשוט לא אוהבת. אבל אני אוכלת שתי פירות ליום ומיץ ירקות מדי יום (מסלרי, גמבה, פטרוזיליה וגזר) וירקות מבושלים (קישואים, ברוקולי וכרובית))

29/10/2006 | 10:30 | מאת: שוש

שלום רציתי לדעת האם ב בירה שחורה יש משהוא טוב או שסתם זה מים +סוכר ו צבע מאכל כפי ש בעלי טוען,תודה על התשובה מראש

29/10/2006 | 11:39 | מאת:

שלום שוש, לבירה שחורה אין סגולות רפואיות מיוחדות. זהו פשוט משקה תוסס על בסיס לתת אשר אכן מכיל בעיקר מים ופחמימות. בברכה, דנה

31/10/2006 | 20:23 | מאת: אלעד

מאידך, האם יש לבירה שחורה תכונות מזיקות , אם שותים כוס אחת ביום ממנה, כפי שמייחסים תכונות מזיקות לקולה ולמשקאות קלים אחרים?

29/10/2006 | 08:47 | מאת: טל

לד"ר שלום רב, לאחרונה אני סובלת מסחרורות ועקב כך שלחו אותי לעשות בדיקות דם. בבדיקות דם בין היתר גילו לי שהחומצה הפולית נמוכה. ומכאן לשאלתי: באיזה מאכלים אני יכולה למצוא את הויטמין? והאם חוסר בויטמין זה יכול לגרום לסחרחורת? יש לציין כי ויטמין B 12 אצלי בנורמה. אודה אם אוכל לקבל תשובה מהירה. בתודה מראש, טל

29/10/2006 | 09:45 | מאת:

שלום טל, ישנה בעיתיות בבידקת חומצה פולית בדם, שכן זוהי אינה בדיקה מהימנה, אך לרוב אינה נותנת תשובות נמוכות, ועל כן אתייחס למצב כחסר אמיתי. חומצה פולית נמצאת בדגני בוקר מועשרים, פירות הדר, עלים ירוקים, שקדים ואגוזים, דגנים מלאים, קטניות, תרד ועוד. כמו כן יש להתייעץ עם הרופא המטפל באשר לתוסף מזון המכיל חומצה פולית. חסר בחומצה פולית אינו ידוע כגורם לסחרחורות, אך חסר יכול לגרום לאנמיה מאקרוציטית, וזו יכולה לגרום לחולשה וסחרחורות. בברכה, דנה

28/10/2006 | 21:28 | מאת: דוד

שלום רב, בנינו בן 13 רזה מאוד לכל הדעות. מצב זה גורם לו לביטחון עצמי נמוך, בקיץ ממעט ללבוש מכנסיים קצרות. אינו הולך לבריכה ולים. בסך הכל אוכל מגוון קטן מאוד סוגי אוכל ובכמויות קטנות, לא מוכן לקבל אפשרויות גיוון וכך נמאס לו האוכל שהוא הרגיל אליו. ההייתי רוצה לשמוע על תרופות משלימות ומשמינות עבורו. במידת הצורך אשמח להוסיף פרטים. ההורים המודאגים. תודה מראש!

29/10/2006 | 09:48 | מאת:

שלום דוד, בשלב ראשון הייתי פונה לרופא הילדים או לדיאטנית קלינית המתמחה בטיפול בילדים על מנת למקם את בנך בטבלאות, כלומר לראות כי אינו סובל מתת משקל ובהתאם מתת תזונה. לאחר מכן יש להתייעץ באופן פרטני עם המטפל לגבי העשרות במזון במידה וצריך וטיפול תזונתי תומך. לרוב לא נותנים תרופות על מנת להעלות במשקל אלא לבדוק מה הילד מסוגל לאכול וכיצד ניתן לשפר את המצב. בברכה, דנה

28/10/2006 | 18:42 | מאת: גרין

שלום שעועית אזוקי (חום) מונבטת אחרי 3ימים אפשר לאכול ללא בישול? או זו קיטניה כמו חומוס גם מונבטת שצריך לבשל? ארטישוק ירושלמי אפשר חי או דורש בישול כמו ת"א ? שאכלתי אותו חי האף נעשה אדום וחם .קורה לי לעיתים רחוקות אחרי אוכל .???? מה זה אומר שהאף מאדים ? אחרי אוכל? לפני שנים לאחרי צום של יום וחצי זוכר שהאף האדים מיד משלושה ביסים מגזר חי?

28/10/2006 | 18:50 | מאת:

שלום, אין לי תשובה משכילה לגבי האדמת האף לאחר מזון, אולי תגובה אלרגית, אך אם קורה לאחר כל מזון, סביר להניח שלא מדובר באלרגיה. ישנם שאוכלים קטניות מונבטות ללא בישול,אין הנחיה שחייב להיות מבושל. לגבי ארטישוק ירושלמי אין הנחיות לגבי בישול או אכילתו חי, גם תפןח אדמה ישנם שאוכלים חי, הכל תלוי בטעם. בברכה, דנה

28/10/2006 | 17:15 | מאת: פז

שלום רב האם משקאות הדיאט טובים לשתיה ? האם קוקה קולה רגיל ודיאט טובים? אשמח לקבל תשובתך בנושא עם הסבר תודה פז

28/10/2006 | 18:46 | מאת:

שלום פז, באופן כללי אם נשווה למים או מיצי פרי טבעי אז משקאות מתוספים תחליפי סוכר מלאכותיים אינם בריאים, כלומר חשיפה לחומר לא טבעי בהגדרתו אינה בריאה, אך השאלה היא תמיד, כמה. לא מצאו כי צריכה מתונה מזיקה לבריאות כמו כל אחר, אלא חשיפה ממושכת ובכמויות מוגזמות יכולה להזיק (כ- 2 בקבוקי דיאט ליום). רופאי שיניים מצאו כי ישנה עששת שיניים שנמצאה קשורה לתחליפי סוכר, כך שמחינה זו הם אינם טובים יותר ממשקאות ממתוקים בסוכר. בברכה, דנה

31/10/2006 | 20:26 | מאת: אלעד

האם הממתיקים הגורמים עששת הם המלאכותיים, או כולם?

28/10/2006 | 12:20 | מאת: רונית

ביתי בת ה16- סובלת מזה חצי שנה (לסירוגין) משילשולים וחולשה. בצענו את כל הבדיקות דם וצילום קיבה. בדיקות הדם תקינות בצילום הקיבה התגלתה דלקת קלה בקיבה. הרופא המליץ על "לוסק" במשך חודש ימים ובדיקה חוזרת. הייתי רוצה לקבל מידע על תזונה מתאימה שתגבה את הטיפול התרופתי ואולי גם על תוספי מזון מתאימים. אילו מאכלים אסור לאכול ואל מאכלים עשויים להיטיב עם מצבה? בתודה מראש רונית.

28/10/2006 | 18:42 | מאת:

שלום רונית, האם ביתך סובלת מתופעות אלו גם עכשיו, כאבי בטן ושלשולים או שפסקו? דנה

28/10/2006 | 21:04 | מאת: רונית

כן, זה בא ונעלם בדיוק היום החל שוב. הבטן מתנפחת לאחר מכן הרגשה לא נעימה שהאוכל עולה לה ולאחר מכן שלשולים וחולשה. רק היוםהיא החלה לקחת את הכדור הראשון.

27/10/2006 | 20:43 | מאת: ax

אני נמצאת עכשיו בתהליכי החלמה מאנורקסיה ואמורה לשקול 48 קילו על 1.61 (משקל המינימום לפי המטפלת שלי). אני ממש לא רוצה לשקול ככה אבל גם לא רוצה ליפול שוב לאנורקסיה אז בניתי לי תפריט ממש מאוזן למשקל 40 (בהתחלה שקלתי 38) ואני מקפידה על כל סוגי המזון ולוקחת מולטי ויטמין וסידן בעיקר בארוחות שכוללות מנות שומן (אגוזים או במבה). רציתי לדעת אם אני יכולה להיות בריאה במשקל כזה ואם אני יכולה ככה לקבל מחזור. חשוב לי לציין שאין לי כבר עור צהוב או סימנים המעידים על תת תזונה. אני ממש מחכה לתשובה ממך,תודה.

27/10/2006 | 21:14 | מאת:

שלום, הואיל והינך בטיפול, איני יכולה להתערב או לייעץ לך. לשאלתך, משקל של 40 ק"ג אינו משקל תקין, וקורב לוודאי שלא תוכלי לקבל מחזור במשקל זה. בברכה, דנה

27/10/2006 | 17:12 | מאת: אורי

יש לי מחלת קרוהן פעילה במידה מסוימת. יש לי חוסר בברזל וב-B12. אילו חוסרים נוספים עלי לבדוק בבדיקות דם, ואיך להשלים אותם בהנחה שהספיגה לא משהו.

27/10/2006 | 17:49 | מאת:

שלום אורי, במחלת קרוהן יכולים להיות חסרים של כל המרכיבים התזונתיים כגון חלבון, שומנים, ויטמינים ומינרלים. חלקם נ יתן לראות בקלות בבדיקות דם וחלקם רק ע"י תסמינים, לכן מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל בנושא ודיאטנית המתמחה במחלות מערכת העיכול ולהתאים העשרות בהתאם למצבך, שכן מחלת קרוהן שונה מאדם לאדם ושונה במיקומ במערכת העיכול ומכאן השוני בבעיות ספיגה. בברכה, דנה

27/10/2006 | 16:45 | מאת: גיאה

שלום בבדיקות שערכתי התגלה שיש לי כבד שומני. ברצוני לדעת מה המשמעות הבריאותית וכיצד אוכל לטפל בזה .יש לי עודף משקל . בתודה גיאה

27/10/2006 | 17:46 | מאת:

שלום גיאה, כבד שומני הינה הפרעה מטבולית שלרוב קשורה בהשמנה ובמחלות המלוות אותה כגון עמידות לאינסולין, סוכרת ויתר שומנים בדם. כבד שומני אשר לא מטופל יכול להתקדם למחלה כבדית קשה בשם " שחמת הכבד- צירוזיס". הטיפול בראש ובראושנה לרדת למשקל תקין, דיאטה דלת שומן ופחמימות, פעילות גופנית ומעקב מתמיד אחר תפקודי כבד ואולטרה-סאונד של הכבד לבחית שינויים. רצוי להיות במעקב של הפטולוג- מומחה כבד ובמעקב של דיאטנית קלינית. בברכה, דנה

29/10/2006 | 15:47 | מאת: ירון

לכבד שומני אין משמעות קלינית . לרוב נוצר המצב מתזונה דלת שומן וביצים ( העשירות ב P.C ). מלבד הגעה למשקל יעד , יש לצרוך 2 ביצים ליום ( קשות ) ותוסף כולין 1-2 גרם/יום . לרוב בין 60-90 יום הכבד מתנקה מהמרקם השומני .

27/10/2006 | 14:25 | מאת: מאור

שלום . אבקש את המלצתך לספר בנושא הורדת רמות הסוכר בדם בעזרת סוגי מאכלים למשל : סוג של לחם מעלה או מוריד סוכר . תפוח אדמה מעלה או מוריד ועוד ספר שיפרט לי איזה מאכלים מעלים את רמת הסוכר ואיזה לא . תודה

27/10/2006 | 17:43 | מאת:

שלום מאור, צר לי, אך זהו אינו פורום פרסומי, על כן לא אוכל להמליץ על ספר מסוים. כל ספר בנושא סוכרת שנכתב ע"י דיאטנית קלינית יספק. בברכה, דנה

27/10/2006 | 10:40 | מאת: קפאין

שלום, האם נכון שלמרות שבקפה שחור יש כמות קפאין גדולה יותר בהשוואה לקפה נמס הוא אינו נצרך מאחר והוא שוקע עם ה"בוץ" שנותר בתחתית הכוס ? (בכל הטבלאות רשום שבקפה שחור יש קפאין כמו בקפה פילטר וככפול מבקפה נמס, השאלה האם טבלאות אלה מתייחסות לכמות הקפאין בכוס משקה או לכמות הקפאין הנצרכת ?) תודה ושבת שלום.

27/10/2006 | 12:42 | מאת:

שלום, איני יכולה לענות על שאלה זו, כנראה שחלק מהקפאין יישאר בתחתית הכוס, אך רובו שהתמוסס במים ייספג. בברכה, דנה

26/10/2006 | 20:35 | מאת: רוני

האם צריכה של סוכר גורמת לבריחת סידן?

26/10/2006 | 21:56 | מאת: נעמי

בספר "תזונת האדם ובריאותו", בפרק על הסוכר, כותב המחבר, יצחק בן-אורי, שלסוכר יש כינוי - "שודד הסידן". הסוכר אכן גורם לבריחת סידן, ולא רק הסוכר. יש עוד כמה מזונות שגורמים לכך.

27/10/2006 | 12:41 | מאת:

שלום רוני, סוכר לכשעצמו במזון אינו גורם לבריחת סידן, אלא סוכר ברמות גבוהות בדם ובסוכרת לא מאוזנת יכולה לגרום למחלות עצם במנגנון הורמונלי בין היתר של ויטמין D. אכילת סוכר בדיאטה למי שאינו סוכרתי או לסכרתי מאוזן, לא תגרום לבריחת סידן שונה או גבוהה יותר מזה שאינו צורך סוכר. בברכה, דנה

26/10/2006 | 20:34 | מאת: ליאת

שלום, קראתי בכתבת מגזין כי מי שסבל בעבר מאבנים בכליות צריך להימנע מקפה, קקאו ושוקולד (כל דבר המכיל קופאין). האם הדבר נכון? תודה, ליאת

27/10/2006 | 12:38 | מאת:

שלום ליאת, ישנה דעה חלוקה בנושא הואיל ומצד אחד גורם להפרשת סידן בשתן וכך יכול להגביר סיכוי לאבני כליה על בסיס סידן באלו הנוטים לאבני כליה, ומצד שני במחקר גדול בארה"ב הראו כי נשים שצרכו יותר קפה, רגיל או נטול, סבלו פחות מאבני כליה. כך שהמידע נכון לעכשיו מעט מבלבל. יש לזכור כי לא הקפאין הוא המנגנון העיקרי באבני כליה, אלא קודם כל נטיה משפחתית ואח"כ שתיה מופחתת של נוזלים , נטיה לחומצת שתן גבוהה ואוקסלאטים, לכן לא הייתי ממהרת להפסיק לשתות קפה, אלא כמו תמיד, לצרוך במתינות ובגיוון, כמו כל מזון אחר. בברכה, דנה

26/10/2006 | 19:45 | מאת: דן

שלום רב ! אני בן 50, אחרי אוטם, גם RCA 100%, גם D1 100%, ו M1 50% ( לפני שנה וחצי, בטח היום הרבה יותר ! ). אז אני אומר, אני כבר לא חשוב, אין עוד הרבה... אבל השאלה האמיתית, רצינית וחשובה לי מכל היא : יש מוצר, שלפי מה שמסבירים, אמור לספק נוגדי חמצון, ובכך להוריד לחץ דם,סיכונים להתקפי לב, כמובן לכל מי שנושא בעורקיו גנטיקה אסונית ( כמו חמשת ילדיי ). ושוב, האם כדאי להמליץ לקרובים ויקרים לי ביותר, שיחד עם פעילות ספורטיבית יומיומית, הימנעות טוטלית מעישון ואוכל בריא, יקחו תוספת כזאת ( בכדורים ממש + אולי אומגה 3 ) ? אני מודה לך על הסבלנות ומחכה לתשובתך בקוצר רוח. הרבה תודות. מצ"ב פרטים על המוצר: CARDIO OK הינו מוצר חדשני , נוגד החמצון הפעיל ביותר הידוע כיום, העשוי מתמציות שורש הליקוריץ. השורשים עוברים עיבוד ממושך, בסופו מתבצע תהליך מיצוי (תמצית). התהליך הינו ייחודי ומורכב ומוגן בפטנט רשום. התמצית שמתקבלת היא בעלת תכונות רפואיות, חשובות ביותר: הפחתה ניכרת בחמצון הדם, הורדת רמת הכולסטרול הרע, והפחתה של לחץ דם גבוה . למעשה איכות הכולסטרול חשובה לא פחות מכמות הכולסטרול ורק CARDIO OK מונע מהכולסטרול הרע להתחמצן ולשקוע בדופן העורק. בצורה זו נמנעת טרשת העורקים. תכונות המוצר מהוות פריצת דרך במלחמה לשיפור איכות החיים והקטנה משמעותית בסיכון ללקות בהתקף לב או אירוע מוחי. הקרדיו OK פותח ונחקר במשך שנים רבות במעבדות המחקר של הטכניון ומרכז הרפואי רמב"ם בחיפה. המוצר הסופי שלנו אינו דומה כלל למוצר בתחילת דרכו כשורש בר הגדל פרא. השורש המגיע בשקים לנמל חיפה עובר למפעל של חברת ליקוריץ ונכנס לפס ייצור ארוך ומפותל, ובתחנות מסוימות נראה את העשן והטמפרטורה הגבוהה של לחצי הקיטור. פס הייצור הנ"ל נאמד בהשקעה אדירה של מיליוני דולרים רבים במשך השנים. מתקני הייצור עומדים בדרישות בקרת האיכות הקפדניים ביותר הקיימים בעולם הכוללים G.M.P , ISO 9001 , תקן מפעלי מזון ועוד. התהליכים הנ"ל הינם תהליכים מוגני פטנט. יש לציין שאין כל דמיון בפעילות בין שורש הליקוריץ שעבר את התהליך הנ"ל לבין שורש הליקוריץ הטחון המשווק לבעיות עיכול ומעיים הנמצא בשוק. לכן תוכלו להיות שקטים ובטוחים כי המוצרים הנכנסים לכל כמוסה של הקרדיו OK הם מהמיטב שידע ומדע מודרני יכולים להציע. שימוש קבוע ב CARDIO OK מביא לירידה של כ - 55% ברמות החימצון בדם, הורדת הטריגליצרידים בכ - 14% ,הורדת הכולסטרול הרע, LDL, בכ- 15%, והורדת לחץ דם בכ - 10%. ( לפי מחקרים קליניים שנערכו במעבדות המחקר של בית חולים רמב"ם- לחץ כאן לפירוט המחקרים). CARDIO OK, אינו מכיל סוכרים, אינו משמין וללא טעם. התוסף מוכן בקפסולה לצריכה יום יומית. קל לבליעה, ואינו דורש התחשבות מיוחדת בסדר היום. ניתן לשאת אותו בתיק או בארנק, ולקחת עם או בלי מזון. • פרופסור מיכאל אבירם – ראש מחלקת המחקר והמעבדות הליפידים של בית החולים רמב"ם והפקולטה לרפואה בטכניון ובעל שם עולמי בתחומו, ביצע את המחקרים (כולל מחקרים קליניים בבני אדם באישור ועדת הלסינקי). • יש לצרוך את הכמוסה (100 מ"ג) רק פעם אחת ביום. • אין צורך במרשם רפואי – מוגדר כתוסף מזון. •החומר טבעי לחלוטין וללא חומרים כימיים. לסיכום: השימוש במוצר המהפכני החדש והייחודי - CARDIO OK, המבוסס על שורש הליקוריץ, מפחית את רמת החימצון של הכולסטרול בדם, מפחית את רמת הכולסטרול הרע ומפחית את לחץ הדם הגבוה! והתוצאה היא הורדה משמעותית ביותר בסיכון להתקף לב או שבץ מוחי

27/10/2006 | 12:34 | מאת:

שלום דן, איני יכולה להמליץ או לא להמליץ על מוצר זה, הואיל ולמיטב ידיעתי, ליקוריץ או מרכיבים פעילים בו ידועים כמעלי לחץ דם, אך ייתכן ופה החומר שונה. בשלב ראשון שמירה על משקל תקין, פעילות גופנית, בידקת רמות הומוציסטאין וטיפול מתאים (חומצה פולית), לכולסטרול דיאטה דלת שומן רווי ועשירה בסיבים תזונתיים, ללחץ דם דיאטה דלת מלח, עשירה באשלגן, סידן ומגנזיום. כל המחקרים שמתוארים בציטוט אינם מוכרים לי כלל ולא הכרתי אדם אחד שנטל תוסף זה. אורח חיים בריא שווה יותר מכל תוסף מזון לא מוכר. לגבי אומגה3, אם איך נוטל קומדין, איני רואה בעיה להוסיפו, יחד עם מיץ רימונים שהוכח יותר, וכמובן טיפול תרופתי קונבנציאונלי תומך. בברכה, דנה

26/10/2006 | 16:07 | מאת: ענת

היכן אפשר ללמוד תזונה קלינית באזור המרכז, אודה לקבלת תשובה אני מתקשה למצוא

26/10/2006 | 17:00 | מאת:

שלום ענת, בפקולטה לחקלאות של אוניברסיטה העברית ברחובות. ניתן גם ללמוד במכללת אריאל, אך למיטב ידיעתי הם טרם קבלו אישור של המל"ג, כלומר נכון לעכשיו מדובר בתואר ראשון שאינו מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה. בברכה, דנה

26/10/2006 | 10:35 | מאת: יעל

שלום, לאחרונה קיבלתי את האבחנה שאני בעלת שחלות פוליציסטיות. האבחנה הביאה איתה הקלה מסויימת עבורי, שכן פתאום יש הסבר מושלם, שכולו נובעה בבעיה אחת, לכל הבעיות שאני סוחבת שנים ומציקות לי באופן יומיומי : עודף משקל (קל), אקנה ושיער שיודע רק לשור ולא ממש מבין איך לגדול בריא. קראתי שלנשים המאובחנות כ-PCO יש בעיה מסויימת עם אינסולין ומומלץ להן לשמור על דיאטת דלת פחמימות. הייתי שמחה להבין מה בדיוק זה אומר ומה עלי לעשות. שכן אני מתאמת הרבה מאוד. יש שבועות שבהם יש לי 6 (!) אימונים שונים (שחייה, חדש כושר)וכולם מערבים פעילות אירובית ולמרות זאת, אני לא מצליחה לרזות. כבר הרבה מאוד זמן. משטר האימונים אמנם די טרי, התחלתי להתאמן כ"כ הרבה פעמים בשבוע רק בשלושת החודשים האחרונים, אבל עדיין, התסכול מחוסר ההצלחה בהשלת הקילוגרמים העודפים, גדולה מאוד. אשמח לקבל מידע שימושי (כמו, מה בדיוק הבעיה שלי עם אינסולין) ועצות (מה אני צריכה לעשות בכדי להשיל את ששת הקילוגרמים האלו שיושבים עלי כמו...). תודה רבה מראש,

26/10/2006 | 14:59 | מאת:

שלום יעל, שחלות פוליצסטיות הינה אחת האבחנות האנדוקרינולוגיות הנפוצות ביותר בנשים בגיל הפוריות. קבוצת הנשים מתחלקת לנשים במשקל תקין ולנשים בעודף משקל, החלוקה נכון להיום פחות או יותר שווה. התסמינים הינם זהים בשתי הקבוצות, ציסטות בשחלות, הפרעות במחזור, שיעור יתר, עליה בהורמונים הגבריים ועמידות לאינסולין- הכוונה שיש מספיק אינסולין המופרש מהלבלב אך התגובה ברקמות המטרה כמו שריר ושומן אינה תקינה. עם הזמן הבעיה עלולה להחמיר וסכרת יכולה להתפתח. טרם ידוע המנגנון לכך, האם קודם יש עמידות לאינסולין או קודם מתפתחות הציסטות בשחלות. בכל מקרה ישנם מספר טיפולים להפרעה זו. בראש ובראשונה, אם יש עודף משקל משמעותי, יש לרדת במשקל. בנוסף, בשל העמידות לאינסולין מומלץ על דיאטה דלת פחמימות ( המלצה לכך תוכלי לקבל מדיאטנית בקופת החולים). בנוסף מומלץ לעסוק בספורט. כמו כן ניתן לקחת טיפול תרופתי כגון גלולות העוזרות מאוד במצב זה, בייחוד בנושא המחזור החודשי וכן תרופות להורדת עמידות לאינסולין ( רק בתנאי שאין כוונה להכנס להריון ). המלצתי, בסיכומו של דבר, לפנות דליאטנית, להרכבת תפריט אישי והמלצות לדיאטה דלת פחמימות, להמשיך בפעילות הגופנית והמשך ייעוץ עם הגניקולוג לגבי טיפול בגלולות. בברכה, דנה

25/10/2006 | 12:13 | מאת: שושי

אני אוכלת כל בוקר דייסת שיבולת שועל. אך יש שני סוגים. אחת דקיקה . ויש גם שיבולת שועל עבה . הדקה נראית לי כמו נסורת שנשרה מהעבה. . מה ההבדל בין שניהם. ואיזה כדאי לאכול. תודה שושי

25/10/2006 | 16:15 | מאת:

שלום שושי, ההבדל הוא ברמת הטחינה, וככל שפחות טחון, כך נשמרים יותר הערכים התזונתיים, לכן רצוי לאכול שבולת שועל ברגת טחינה נמוכה יותר. בברכה, דנה

25/10/2006 | 08:51 | מאת: דויד

שלום, קראתי על חשיבות האומגה 3 בתזונה. אני צמחוני (גם לא דגים). מה עושים?

25/10/2006 | 16:13 | מאת:

שלום דוד, אומגה 3 , במידה והינך רוצה לצרוך, מגיעה בקפסולות שלמקורן משמן דגים. גם בזרעי פשתן יש אומגה 3, אך לא מהסוג שנחקר והוכר בעל סגולות רפואיות. לכן אם אתה מעוניין בסגולות של אומגה 3, יש לצרוך את זו שממקור דגי. בברכה, דנה

24/10/2006 | 21:12 | מאת: יוהנה

שלום אני פונה אליכם עם שאלה כללית. אמא שלי עוברת כרגע תיפולים כימיוטרפים והקרנות.הגידול באזור פי הטבעת. עברו כבר 4 שבועות מהתחלת התיפולים ומערכת החיסונית שלה התדרדרה במהירות. מה היא יכולה לעשות כדי לשפר אותה? איזה מאכלים יכולים לעזור לה? תוספי תזונה? ויטמינים? תודה

שלום יוהנה, במקרים כאלו עדיף לפנות לדיאטנית במרכז המטפל לפני כל החלטה. חלק גדול מהטיפולים הכמותרפיים גורמים לירידה בספירת התאים, הן תאי דם לבנים והן אדומים. בחלק מהטיפולים זוהי המטרה, כלומר דיכוי מערכת החיסון כסמן ליעילות הטיפול ובחלק מהטיפולים זוהי תופעת לוואי, על כן תלוי מהי המטרה. לרוב, איננו מייעצים ליטול תוספי מזון כגון ויטמינים למיניהם או נוגדי חמצון או כל דבר אחר, הואיל ותא סרטני הינו ככל תא אחר, ומה שמזין ועוזר לתא בראי לגדול יעזור גם לתא חולה. ההמלצה היחידה היא לשמור על מצב תזונתי תקין, משקל, רמות חלבונים בדם וזאת בעזרת תזונה בריאה. פני לדיאטנית לייעוץ פרטני. בברכה, דנה

24/10/2006 | 19:25 | מאת: אופיר

שלום רב, בהנחה שלפרוסת לחם לבן יש אותו ערך קלורי (ולא הרכב תזונתי) כמו לפרוסת לחם מחיטה מלאה. האם נכון לאמר שהיות ולחם מקמח מלא עשיר יותר בסיבים תזונתיים (שמצד אחד תורמים לערך הקלורי הכללי ומצד שני אינם מתעכלים ?! ) הרי שבפועל ערכו הקלורי נמוך יותר ? תודה, אופיר

25/10/2006 | 15:51 | מאת:

שלום אופיר, תלוי כיצד מחשבים. על גבי הלחם רשום כמות קלוריות ל- 100 גר' ומפורט כמות פחמימות שומנים חלבונים וסיבים תזונתיים החישוב פשוט, 1 גר' פחמימה/סיב תזונתי= 4 קק"ל, 1 גר' חלבון= 4 קק"ל ו-1 גר' שומן = 9 קק"ל. חלק מהחברות מחשבות כולל סיבים וחלקן לא, לפי הכתוב תוכל לדעת מהו ערכו הקלורי של הלחם או פרוסה מתוך זה. בכל מקרה תראה שההבדל לפרוסה אינו משמעותי. בברכה, דנה