פורום תזונה קלינית
שלום רב! ברצוני לשאול האם שתיית מיץ רימונים שווה ערך לאכילת רימונים. בקרוב לא נוכל למצוא את הפרי עצמו וחשוב לי להמשיך לאכול/לשתות ממנו.דבר נוסף: האם נכון שניתן להחזיק את הרימון במקרר כחצי שנה? תודה
פנינה שלום! שיטת סחיטת המיץ היא החשובה וקובעת את ערכו מבחינת תכולת האנטיאוקסידנטים. הסחיטה המועדפת היא תוך הפעלת לחץ על הפרי כך שגם הקליפה החיצונית וגם הקרום הצהבהב הפנימי משתתפים בתהליך (סחיטה במכשיר לסחיטת תפוזים עם זרוע שלוחצים אותה כלפי מטה). האנטיאוקסידנטים הינם חומרים המגינים מפני קרינה וגורמים נוספים הפוגעים בפרי (מכל סוג) ולכן נמצאים בריכוזים גבוהים בקליפות. למיטב ידיעתי התרכיזים המצויים למכירה במרכולים הינם באיכות טובה וניתן להשתמש בהם כאשר העונה נגמרת. אין לי מספיק ידע בנושא על מנת לחוות דעה על השימור במקרר. בברכה, נועה
אני צורכת מוצר נהדר שמכיל רימונים ועוד אנטי אוקסידנטים , מצוין וזמין כל השנה אין צורך בקירור , 097493918 למידע נוסף
האם כפית דבש טהור טבעי מעלה את רמת הסוכר בדם כמו הסוכר הלבן?
נועם שלום! אינדקס גליצמי הוא מדד השוואה לבדיקת עליית הסוכר בדם ביחס לסוכר לבן (או לחם לבן). מזון בעל אינדקס גליצמי גבוה מעלה את הסוכר בדם באופן הדומה לסוכר לבן או גבוה ממנו. אינדקס בינוני הוא פחות מכך ונמוך נחשב מזון בטוח לסוכרתיים כי קצב עליית הסוכר בדם מאוד מתון. לדבש אינדקס גליצמי לא אחיד בגלל השונות הרבה בסוגי הפרחים המשמשים לייצורו, תכולת הסוכר וכן צמיגותו. הטווח נע בין אינדקס גליצמי נמוך לגבוה, וזה כמובן גם תלוי ברפרנס ההשוואה (סוכר או לחם לבן). התשובה הישירה לשאלתך היא שדבש מעלה את הסוכר בדם בקצב נמוך יותר מסוכר לבן. בכמה? זה תלוי ואין תשובה ברורה ואחראית. בברכה, נועה
איזה סוג של דבש פרחים אינו גורם להעלאת קצב עליית הסוכר בדם, כפי שרמזת בתשובתך לנועם? בנוסף, האם יש יסוד לטענות היצרנים שדבש מכיל נוגדי חמצון שזמינותם גבוהה, יש לו תכונות פרוביוטיות כמו ביוגורט, יש לו פעילות אנטי מיקרוביאלית, יעיל לטיפול בדלקות במער' העיכול ואף נמצא כמסייע בספיגת סידן בעצמות?
שלום רב לכם, היות ושמרי בירה עשירים באבץ וויטמין E ואלו הם ויטמין ומינרל שהינני זקוק להם. כיצד ניתן לשלב שמרי בירה בתפריט?,לא כתוסף. ראיתי כמו אבקת שמרי בירה כזו דומה לסובין,האם ניתן להשתמש בה בסלטים או בארוחת בוקר עם גרנולה וחלב שקדים? תודה רבה גמר חתימה טובה שבוע מצויין לכולם
שלום אמיל, הואיל ומעולם לא השתמשתי במוצר זה וגם לא המלצתי עליו למטופליי איני יכולה לתת לך מידע כיצד ניתן לשלבו בתפריט.לעיתים על אריזת מוצרים ישנן הצעות למתכונים. אני ערכתי חיפוש ב- http://www.google.co.il תחת השם שמרי בירה וקבלתי מספר קישורים ביניהם קישורים המפרטים תפריטים והצעות שונות לשימוש. בברכה, דנה
אני מודה לך,
דנה/נועה שלום! מקריאת הפורום עלו לי מספר שאלות ואשמח אם תוכלו לענות לי עליהן 1. הזכרתן שקיימת פחמימה בקטניות שגורמת להיווצרות גזים. מה שם הפחמימה? 2. האם יש בעיה באכילה של רימון עם הגרעינים? 3. עוגה /לחם המכילים אגוזים , האם השמן שבהם נהרס עקב החימום ? כנ"ל בעיבוד חמאת בוטנים. 4. יש הטוענים שירקות קפואים בריאים יותר מירקות טריים כיוון שהוקפאו מיד לאחר קטיפתם בעוד שירקות "טריים" עברו הרבה ימים ללא קירור עד שהגיעו אלינו. האם זה נכון? תודה רבה מראש:)
נופר שלום! מה שלומך? השאלות קשורות במייל ששלחת לי? אשתדל לענות לך לשם. לגבי האוליגוסכריד יוצר הגזים בקטניות - שמו רפינוז, יש עוד אחד בשם סטצ'יוז. שולחת לך קישור: http://en.wikipedia.org/wiki/Raffinose לפעמים זה המקור הכי מקיף... בברכה, נועה
בהחלט קשור למייל:) תודה רבה נועה
נופר שלום! בתגובה לשאר שאלותייך, רובן נוגעות לטכנולוגיה של מזון ואין לי ידע בנושא. אולי לדנה יהיה מה להוסיף. לגבי גרעיני רימונים, אין כל בעיה בצריכתם בקרב אנשים בריאים עם מערכת עיכול המתפקדת הייטב. בברכה, נועה
נועה/דנה שלום! ברצוני לדעת אם במחלה קדחת ים תיכונית משפחתית , בה למיטב הבנתי יש חוסר ביטוי של חלבון אנטי דלקתי , כדאי לקחת אומגה 3 כיוון שהוא עצמו אנטי דלקתי?
נופר שלום! ההיגיון אומר שאכן יש מקום לשקול טיפול כזה. יחד עם זאת, לא מצאתי אף מחקר שבדק את הנושא ספציפית לגבי FMF. לדעתי ליתר בטחון, כדאי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל. בברכה, נועה
אני בת 34 וחולת FMF. נכון להיום אני בבית עם התקף חריף, כאבי בטן איומים. מה אני יכולה לעשות כשאני כבר בתוך ההתקף???? האם יש משהו שיכול להקל על הכאבים ? גם החום עולה ויורד בצורה היסטרית. פעם קר לי וכולי צמרמורות ופעם אני רותחת מחום ומזיעה. בבקשה.... נמאס לי כבר.
שלום רציתי לדעת לגבי אלכוהול ו fmf , האם שתיית אלכוהול משפיעה על התקפי הכאבים שנוצרים האם מותר בכלל לשתות אלכוהול עם נטילת קולכיצין ?
שלום רב, ברצוני לדעת האם הלציטין הנמצא בחלמון הביצה נהרס כאשר הביצה היא קשה? למיטב ידיעתי לציטין הוא חומר שומני ושומן לא נהרס בחום... תודה.
שלום יעל, למיטב ידיעתי וההגיון הישר, לציטין אינו נהרס בחימום שכן הוא משמש כחומר מתחלב במזונות הן קרים והן חמים. בברכה, דנה
שלום, רציתי לדעת האם מותר לצרוך דיאט קולה נטול קופאין בעת הנקה? בנוסף, האם מותר לצרוך חלב סויה בזמן ההנקה (מדובר בחצי כוס עד כוס חלב סויה בתדירות של כל יומיים)? בברכה, איילת
איילת שלום! התשובה לשתי שאלותייך היא כן. בברכה, נועה
אני לוקחת טיפות יובסלקס באופן קבוע. זה יכול לגרום לאיבוד ויטמינים ומינרלים?
שלום, כל טיפול לעצירות שחגרום לשלשולים יגרום לאיבוד חלקי של ויטמינים ומינרלים, תלוי במידת נטילתו ובהשפעתו על היציאות. בברכה, דנה
אמי בת 63 , אמורה לעבור ניתוח לכריתת חלק מהקיבה עקב גידול סרטני. ברצוני לדעת האם פעילות הקיבה, מעבר לכמות המזון, תיפגע לאחר ניתוח כזה ? האם יש מומחה בתחום שאתם ממליצים ואפשר לשכור את שירותיו ? תודה
שלום , התזונה לאחר ניתוח כריתת קיבה משתנה בהתאם לסוג הניתוח והחלק המוסר ויכולת ההחלמה של המטופל. לרוב לאחר ניתוח מספר ימים לא אוכלים וולאחר מכן מתחילים עם מזון נוזלי ומתקדמים לעבר מזון מוצק תוך מספר ימים. כתלות בחלק המנותח כך מתקדמת ההזנה ובהתאם ההגבלות. בכל מחקלה כירורגית ישנה דיאטנית אשר תדריך את המטופל באשר לתזונה מיד לאחר הניתוח וכן לטווח הארוך. בהמקך מומלץ להתייעץ עם דיאטנית בקופת החולים או במידה ותצטרך טיפולים לאחר הניתוח , תוכלו להעזר בדיאטנית במרפאה המטפלת. בברכה, דנה
היי דנה האם את יכולה להמליץ על מטפל\ת בנושא? האם את יכולה לשלוח במייל את הפרטים ? תודה גולן
האם זה בריא לצום או מזיק לבריאות
שלום גדי, צום ליום אחד לאנשים בריאים אינו מזיק לבריאות. צום לאורך זמן, כן. צום קל, דנה
לדנה שלום. קראתי את תגובתך מה 18.9.06 בנושא ספיגת סידן. מתגובתך זו הבנתי שככל שצורכים יותר סידן ספיגתו היחסית מתמעטת, כלומר, אני שצורך לדוגמה חמאת טחינה עם תכולת סידן בת 1100 מ"ג סידן , לעובדה זו של תכולת סידן גבוהה אין יתרון על פני מוצר דומה עם תכולת סידן נמוכה, אם הבנתי נכון אז אין יתרון למוצר בעל תכולת סידן גבוהה על מוצר מיצרן אחר בעל תכולת סידן נמוכה כי בסופו של דבר זה מתאזן והספיגה תשאר זהה פחות או יותר ?
שלום יגאל, בסך הכל נראה שהבנת נכון, אך הכל תלוי הן במידת הספיגה והן בכמות הכללית. לדוגמה בשומשום יש ב- 100 גר' 1100 מ"ג סידן וב- 100 גר' גבינה לבנה מועשרת יש 250 מ"ג סידן. ראשית ספיגת סידן משומשום נמוכה מזו ממוצרי חלב, הואיל וישנם חומרים מעבי ספיגה בו. דבר שני יותר סביר לאכול 100 גר' גבינה מ- 100 גר' ממרח שומשום, בייחוד מבחינת שומן וקלוריות. ובנוסף, ככל שיש יותר סידן במנת המזון ישנה ירידה בספיגה ע"י קולטנים ולמנוע העמסת סידן ומסיבות נוספות, כך שעדיף לצרוך מוצרי עם סידן הרבה פעמים ביום בכמות קטנה ולא בבת אחת. בברכה, דנה
לפי הסברך מ-29.9 ליגאל, לא ברור לי כיצד ניתן להגיע לספיגת כמות הסידן הנדרשת מהמזון, הכולל הרבה גבינות ומוצרים חלביים נוספים (בנוסף לירקות, דגים וכיו"ב), אך לא טחינה. אודה לך אם תפרטי כיצד זה ניתן, כשמדובר באנשים בגיל העמידה או בגיל הזהב, לשיטתך? בברכת שנה טובה ורק בריאות
הילדים שלי- בת 2.5 ובן 5 מקבלים בבוקר כ- 100 CC חלב 3% בו אני שמה כפית לא גדושה של שוקולית. חוץ מזה הבן כמעט לא אוכל מוצרי חלב- אולי מעדן פעם ביומיים והבת (הקטנה יותר) אוכלת עוד כ- 150 ג' גבינה לבנה ביום שאלותי- 1. האם זה מספיק מבחינת חלב. כי חוץ מזה הם מקבלים חלבונים בביצה אחת ליום ומנה בשרית. 2. מישהו אמר לי שהשוקו מקזז את היעילות של החלב - אני לא הבנתי אם את ספיגת הברזל או משהו אחר, ולכן זה כאילו נתתי מיץ ממותק. האם זה נכון?
רינת שלום! השאלה שלך בעצם מתייחסת לצריכת הסידן. מוצרי החלב הם המקור העיקרי והאיכותי ביותר לסידן. נכון שבקקאו קיימת חומצה אוקסלית שיכולה להפריע לספיגת הסידן, אך עדיין מדובר בכמות משמעותית של סידן מהחלב שייספג. מסיבה זו שוקו עדיין נחשב מקור טוב לסידן. במקרה שלכם מדובר רק בחצי כוס של חלב, חבל :-( בעיקרון הבעיה שאת מעלה היא של כמויות. כדי להגיע לצריכת הסידן הרצויה לפי גיל, על בתך לאכול 2-3 מנות חלב ביום. על בנך לאכול 4. מה זה מנת חלב? 1 כוס חלב/משקה חלב, 1 גביע יוגורט/מעדן, 2-3 כפות גבינה רכה, 1 פרוסה גבינה קשה. אם הם באמת לא מגיעים לכמויות הדרושות, יש צורך אמיתי לשקול שימוש בתוספי סידן. ניתן להתייעץ עם דיאטנית ילדים לגבי הנחיצות והתכשירים המתאימים לפי גיל. בברכה, נועה
דנה שלום, האם באומרך ששוקו הוא מקור טוב לסידן את מתייחסת לסוגי שוקו שונים (כגון מעדן שוקו סויה, מעדן שוקו חלבי, משקה שוקו סויה, משקה שוקו חלב, שוקולד חלב, שוקולד מריר, מילק שייק, גלידת שוקו)? ושאלה נלווית: האם במוצרי החלב לסוגיהם (שמנת, יוגורט, חלב, קפיר, גבינה לבנה, גבינה צהובה, ממרח סויה, משקה סויה וכו') יש תמיד ויטמין D (גם כאשר הוא לא רשום ע"ג האריזה) בכמות משמעותית המסייעת לספיגת הסידן שבאותו המוצר? גמר חתימה טובה. אלי
מה הם המקורות המומלצים לסידן למי שלא יכול לעכל חלב כמו: שומשום סרדינים טופו כרוב....
אהובה שלום! את יכולה לחזור על שאלתך? לא ברור לי, את שואלת ונותנת את התשובה? מה בדיוק את רוצה לדעת? נועה
שלום לטיפול בכולסטרול שלי התחלתי לקחת כמוסות לציטין על בסיס סויה שמכיל 60%פוספטידים ופוספטידול כולין ופוספטידיל אינוזיטול.האם זה גורם לסרטן השד על פי שמועות שיש על סויה?
שלום יפית, סויה אינו גורם לסרטן השד. סויה מכילה פיטואסטרוגנים, וישנם נשים עם סוגי סרטן שד המגיבים לאסטרוגן, ולהן זה לא מומלץ. הלציטין מקורו בסויה, כלומר הוא מוצה ממנו, אך אין זה אומר שהכמוסות מכילות פיטואסטרוגנים, וגם אם כן הכמות הינה זניחה. את יכולה לברר עם החברה עם התכשיר מכיל פיטואסטרוגנים. בברכה, דנה
האם היית ממליצה לנשים בריאות עם רקע משפחתי של סרטן השד להימנע או להפחית צריכת סויה ? תודה
שלום שמעתי ששמן דגים מאוד בריא לילדים ,את יכולה לפרט?ובודאי יש הרבה צורות וחברות ,על מה את ממליצה , לילד בן 10?בתודה
סימה שלום! זה מאוד תלוי בסיבה. אני מכירה מוצר אחד שבו פורמולציה המיועדת לילדים (סירופ או קפסולות לבליעה קטנות יחסית), אך ההרכב מותאם רק לבעיות הנוגעות להפרעות קשב וריכוז (אלספה - ניתן לברר בבתי המרקחת). מי שזקוק לשמן זה מסיבות של מחלות כרוניות עם מרכיב דלקתי, זקוק לפורמולציות הנמכרות למבוגרים, בקפסולות גדולות. מי שלא זקוק לזה באופן מיוחד, ניתן פשוט להוסיף דגים שמנים לתפריט השבועי: סלמון, טונה, מקרל וכו'. בברכה, נועה
בתור טבעוני (לא בריאותי) אשמח לרעיונות לארוחה לאחר אימון אירובי-אנארובי במקום לאכול פרוסת לחם עם גבינה צהובה ופרי. פרי זה בסדר, אבל איזה רעיונות יש לכם להחלפת הגבינה הצהובה שלא דורש זמן הכנה? (אפשרות למוצרים מוכנים) תודה
שלום, ניתן למרוח חומוס, טחינה, טופו, ממרח חלבה, ממרח שומשום. בברכה, דנה
צוות פדיאטריה? צוות כירורגיה טיפול-נמרץ ומומחית בתחום הנפרולוגיה? רציתי לשאול מהו התפקיד של התזונאיות בצוות צוות פדיאטריה?, ובצוות כירורגיה טיפול-נמרץ ותחום הנפרולוגיה?
שלום, זהו אינו פורום לפירוט תפקיד הדיאטנית בכל מחלקה. נשמח לענות על שאלות בכל נושא שקשור לתזונה. בברכה, דנה
אני רוצה להבהיר שלא התכוונתי לשאול ספציפית עליכן אלא רציתי לשאול מה אמור להיות תפקיד של תזונאי למשל בטיפול נמרץ? למה אי אפשר להבין אותי? :-)
שלום, אני אתן לך דוגמה להמחשה: לעיתים קרובות חולה בטיפול נמרץ מונשם ומורדם, ועל כן יש להזינו דרך זונדה או בהזנה תוך ורידית. הדיאטנית קובעת את סוג ההזנה,נפח, קצב הזנה ועוד בהתאם למצבו של החולה וההמלצות למצבו הקליני.דיאטנית היא חלק מצוות רב מקצועי ועל כן כל פעולה שנעשית הינה בתאום עם הרופאים והצוות הסיעודי בהתאם לדיווחיו על מצבו של החולה. דיאטנית בנפרולוגיה, כמוני, מדריכה חולים לדיאטות השונות במחלות כליה, החל מאי ספיקת כליות כרונית וכלה במושתלי כליה ועוד. מקווה שתשובתי מספקת. בברכה, דנה
הי רציתי לשאול לגבי הטיפול בהפרעות אכילה. אני בולימית כבר כמה שנים ומאוד רוצה להיכנס לאיזה שהוא טיפול שיעזור לי לצאת מזה. לאחרונה אני מרגילה את עצמי לאכול נורמלי אבל זה מאוד קשה ודורש ממני התמודדות יומיומית. לעיתים אני נשברת וזה מתסכל מאוד... אני יודעת שאני צריכה טיפול.. הבנתי שיש מרכז טיפול אצלכם ורציתי לדעת מה אופי הטיפול, למי לפנות, מהו התהליך הדרוש...
שלום , המרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם הינה תחת אחריות המחלקה הפסיכיאטרית ולא תחת חסותינו, אך ישנן דיאטניות בקבוצת הטיפול. עליך לפנות במוקד של רמב"ם למרפאה להפרעות אכילה 04-8542222. בברכה, דנה
האם טוב יותר לאכול לחם (100% שיפון) שאינו מכיל שמרים (אלא מחמצת שיפון) וללא סוכר או שעדיף דווקא לחם שמכיל שמרים וסוכר? אני מדריכת כושר,בת 21 גובהי 156 שוקלת 47 ,עוסקת בפעילות גופנית(עצימות בנונית-גבוהה כ-3 פעמים בשבוע),לא אוכלת בכלל פחמימות מלבד 5 פרוסות לחם שיפון+כוס ברנפלקס האם כמות הפחמימות סבירה או שמא גדולה מדי? תודה
שלום אלמוג, סך הכל נראה כי כמות הפחמימות מספקת, שכן פחמימות יש גם במוצרי חלב ניגר, פירות וירקות, וכן בקטניות, כך שחסר בפחמימות אין וגם לא עודף. לגבי שאלתך על הלחם, אין העדפה של לחם אחד על פני הנשני באופן גורף,אך כמובן שעדיף לחם שעשיר יותר בסיסים תזונתיים ובעל מרכיבים טבעיים ושגם יהיה טעים וישביע, אז מבחינה בריאותית ברור שעדיף לחם שיפון מלא, אך מבחינת טעם ונוחות, זוהי כבר בחירתך. בברכה, דנה
שלום רב ביתי בת 5 רגישה לחלב פרה. כיצד אפשר להעשיר את תזונתה בסידן? שותה ביום כוס וחצי חלב סויה. מבחינת פירות וירקות: עגבניה אחת ביום וחצי אבוקדו בינוני בעונה. לא אוכלת מעדנים. לאור הפרסום האחרון הנוגע לסויה אנני רוצה להעמיס עליה יותר. אילו מזונות לתת לה העשירים בסויה וכמויות תודה
דרורית שלום! במצב כזה יש לפנות לדיאטנית קלינית להערכה כללית וטיפול בחסרים במידה ואכן קיימים. אל תזניחי נושא זה. תשובות באינטרנט אינן מספיקות. בברכה, נועה
שלום ערכי בדיקת הדם שלי מראים ערכי HDL נמוכים וכל השאר מאוד תקין. כיצג מעלים את ערכי הכולסטרול הטוב תודה
שלום שלומית, אין הרבה מחקרים שהוכיחו כי ביכולתם להעלות HDL בין אם ע"י תזונה ובין אם ע"י פעילות גופנית, אך נכון להיום רק פעילות גופנית אירובית יומיומית הצליחה להעלות בחלק מהמחקרים את רמת ה- HDL. ישנם מחקרים היום המראים כי גם מיץ רימונים יכול לעשות זאתל, אך הוא בעיקר מוריד LDL.כמו כן ישנה תרופה בשוק להורדת כולסטרול בשם "קרסטור" שהוכיחו כי מעלה HDL. בברכה, דנה
האם קרסטור מעלה את ה-HDL גם במי שנוטל סטטין? והאם ניתן לנוטלו ביחד עם סטטין (ונטילתו תועיל בעניין זה)? האם אין ניגוד ביניהם, כאשר אחד מוריד כולסטרול והשני מעלה אותו (אומנם, לא אותו הכולסטרול)? ושאלה נוספת בהקשר זה: האם ייתכן שהסטטין מוריד לא רק את LDL (וגם את הכולסטרול הכללי), אלא גם את HDL?
דנה שלום, האם ידוע לך שקרסטור לא רושמים ולא מאשרים בקו"ח, אלא למי שסטטינים אחרים לא הורידו להם את LDL?
ממליץ לפנות למומחה לרפואה סינית, בשם נודר 052-2752319 יכול לעזור בודאות מירו
האם נעשו מחקרים באשר ליכולות הריפוי של המינרל גופרית בגוף האדם? האם היא יסוד חיוני ומה תפקידה בגוף? האם ידועים מצבי חוסר או עודף והשפעתם?? תודה
שלום, התרכובת גופרית שאנו מקבלים בגוף מקורה ממזון, מים ומפירוק חלבון שאנו אוכלים ומפרקים בגופינו. הואיל ואנו מקבלים מספיק והסיכוי לחסר הינו אפסי, לא נצפו חסרים. כן נצפו מקרים בהם רמות הגופרית במים היו גבוהות וגרמו לשלשולים קשים ומחולת מעי כרוניות. מעבר לכך, אין סגולות רפואיות אחרות לגופרית, מעבר למה שהגוף צריך לסנטזה של אנזימים ותרכובות שונות. בברכה, דנה
תודה. אבל האם זה לא נכון שלגופרית יש תכונות נוגדות דלקת וכאבים? נציין שלגופרית יש מסורת ארוכה של ריפוי כאבים ומאכאובים כמו ביוון,יפן ומונטנה יש מעיינות ומרחצאות גופרית אבני אדם פוקדים אותם כבר שנים רבות. גם במזון כמו בשום מייחסים לגופרית את היתרונות הבריאותיים שמספק השום. ושאלה נוספת בתוסף תזונה MSM יש כשליש גופרית והוא נחשב למופלא ויעיל בהקלת דלקות מסוגים שונים וכאבים ואף תורם לאנרגיה ומחזק את השעיר והציפורניים. הייתכן שהיסוד הזה וסגולותיו נזנחו על ידי מדע התזונה והרפואה?
שלום, שמנו ערן ושירי פלג ואנחנו הורים לילדה הסובלת מצליאק. ממש בקצרה עלינו: בשל הקושי בו נתקלנו אנו: למצוא מוצרים מתאימים שיהיו זמינים לנו, באיכות וטעם טובים ובמחירים סבירים חברנו לאחרונה לחברת "נטורל קייקס" אשר פיתחה מספר מוצרים מזון ומאפה באיכות נפלאה והתחייבה לעבוד רק באמצעות זכיינים זאת על מנת לשמור על רמת מחירים הגונה ככל שניתן. בנוסף משווקת החברה מוצרי חברות אחרות כולם ללא גלוטן. אך גם ללא לקטוז ללא צבעי מאכל וחלקם ללא סוכר, וללא כולסטרול. נשמח ונודה לכם מאוד באם תוכלו ליידע אנשי צוות נוספים וחולי צליאק בנקודת המכירה אשר נפתחה בראשל"צ. מצ"ב קישור לאתר ופרטים אודותינו. http://www.naturalcakes.co.il/default.asp נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה שתעלה. 03-9520044 בברכת שנה טובה, ערן ושירי פלג.
שלום משפ פלג, אנו מודים לכם על הקישור, אנו נדאג להעבירו הלאה ולבחון את המוצרים. בברכת שנה טובה, צוות הפורום.
ברצוני להתייעץ על עניין חשוב ביותר: בני בן השלוש (משקלו 13 ק"ג וגובהו 97 ס"מ) סובל מחוסר תיאבון מוחלט. עד גיל שנה ושבעה חודשים הוא ינק ומשקלו בגיל שנה היה 11 ק"ג- הוא נראה מצויין והרגיש מצויין. בהמשך התברר כי הוא אלרגי לחלב פרה ומאז הפסיק לינוק הוא פשוט אינו אוכל!! כל ארוחה הופכת עבורו למטרד והוא מסוגל להעביר ימים שלימים ללא אוכל. אני נאלצת לעיתים "להכריח" אותו לבלוע כי הוא פשוט משאיר את האוכל בפה מבלי ללעוס אותו. אני מכינה המון סוגי מזון ואפילו דברים שאהובים על ילדים (כגון: חטיפים וממתקים) לא מושכים אותו. אני רואה את תיאבונם של חבריו וליבי נקרע, כי אני יודעת שבמשך היום כולו הוא לא אכל מה שהם אכלו כנשנוש "בין הארוחות". משיחה עם העובדות בגנו עולה כי גם בגן הוא מתעקש ובקושי אוכל. יש לציין כי הוא ילד עליז וחביב ואינו סובל מהפרעה רגשית והתנהגותית כלשהי, אלא רק בעניין המזון. מה עליי לעשות? אני דואגת שהדבר יפגע בצמיחה שלו וביכולת הריכוז שלו... אנא עיזרו לי.
גלית שלום! את מעלה בעיה אמיתי וכואבת ואני מבינה לליבך. התשובה אינה בידי הדיאטנית בלבד. לדעתי מדובר בהפרעת אכילה שהתפתחה על רקע האלרגיה וההנקה עד גיל מאוחר. הטיפול מורכב באמצעות צוות רב מקצועי. להלן מס' קישורים למרכזים המטפלים בבעיה זו: http://www.tasmc.org.il/main/siteNew/index.php?langId=3&page=511&stId=1758 http://www.wolfson.org.il/Index.asp?CategoryID=126&ArticleID=97 http://www.schneider.org.il/Index.asp?CategoryID=142&ArticleID=212 מקווה שתפני ותתחילו את המסע להחלמה. בברכה, נועה
הייתי שמחה לדעת מה אתן ממליצות לאכול בבוקר לפני אימון בחדר כושר(אירובי ועיצוב) העיניין הוא שלאחרונה אני מתאמנת בבוקר מוקדם ולא מתחשק לי לאכול סנוויץ ומה שכן כשאני אוכלת סנוויץ זה עושה לי בחילה במהלך האימון.
שלום, אין המלצה מיוחדת לפני אימון, הכל תלוי באדם וביכולות שלו לסבול מזון מסויים. רצוי לאכול את הארוחה כשעתיים לפני אימון. רצוי שהארוחה תכיל מספיק פחמימות, לכן רצוי שיהיה לחם או דגני בוקר או חטיף אנרגיה ( אלו של 150 קק"ל לפחות ). כמו כן ניתן לשלב עם מזון חלבוני כמו גבינה, או חלב או ביצה. אני חושבת שהבחילה נובעת בעיקר מהקרבה לאימון ופחות מסוג האוכל, לכן בכל יום נסי משהו אחר וראי מה גורם לך להרגיש טוב, וזכרי לפחות שעתיים לפני אימון. כמו כן, מומלץ להוועץ עם הדיאטנית בחדר הכושר, שכן להן ידע נרחב בנושא. בברכה, דנה
כיצד ניתן - אם בכלל - להעלות את הכולסטרול הטוב באמצעות תזונה נבונה (בנוסף לפעילות גופנית אשר, למרות כל הידוע על השפעותיה, איננה מעלה את ה-HDL שלי, שהוא 40 בלבד)?
שלום אלי, נכון להיום יש מעט מאוד מידע לגבי יעילות של תזונה נכונה ופעילות גופנית והעלאת HDL. ישנם המייחסים למיץ רימונים תכונות היכולות להעלות את ה- HDL, אך למעשה הן מעלות פעילות אנזים מסויים הנמצא על ה- HDL ולא ממש את רמתו, אך עוזרות להורדת ה- LDL. לגבי HDL ,LDL וסה"כ כולסטרול, חשוב מאוד היחסים ביניהם ולא רק מספרים אבסולוטיים, כך שאם HDL נמוך ו- LDL גבוה מהנורמה וסה"כ כולסטרול תקין, אז זהו אינו מצב תקין. אך אם כולם נמוכים, אך בטווח הנורמה, אין עם כך בעיה. חשוב לשמור על HDL גבוה בייחוד כאשר ישנה נטיה ל- LDL גבוה וכאשר ישנם גורמי סיכון נוספים כגון גיל, משקל, מחלה משפחתית ומחולת רקע, כגון מחלות לב וכלי דם. מכאן, התמונה הכללית היא החשובה, ולא רק מספר של נתון אחד מיני רבים. בברכה, דנה
הבינותי והייתי מודע גם קודם לכן לכך שחשובים היחסים בין סוגי הכולסטרול, ולא רק נתון בודד. אבל לא ענית לשאלתי העקרונית האם יש דרך תזונתית כלשהיא, פרט אוליי למיץ רימונים (אשר, חשוב לציין, שהוא משחיר את השיניים, אף כי הוא טעים), לשפר את היחסים הנ"ל, ובמקרה בו הכולסטרול הכללי והרע תקינים - לשפר את הכולסטרול הטוב. ושמא אין כל דרך כנ"ל (וזאת, לאחר שגם פעילות גופנית קבועה ומגוונת לא משפרת את הכולסטרול הטוב, במקרה שלי (רק הכללי והרע אצלי בסדר, בעזרת סטטין). בהקשר זה, אם כבר נגעת ביחסים הנ"ל, מהם היחסים המומלצים היום?
שלום רב, אני בת 18 וחצי. במשך כשנה אני בטיפול אצל רופאת עור. בפעם האחרונה שהייתי אצלה היא המליצה לי על טיפול המשלב לקיחת ויטמין B6 פעמיים ביום (100 מ"ג כל כדור). שאלתי היא: מדי יום אני מקפידה לאכול למעלה מ-100 גרם דגני בוקר המספקים לגוף כ-86% ויטמין B6 המומלץ למבוגר ליום (לפי הכתוב על האריזה). אני מניחה שבמאכלים אחרים שאני אוכלת יש גם את הויטמין. במצב זה נראה כי כמות הויטמין בגופי היא נורמלית. האם לקיחת הכדורים שהמליצה לי רופאת העור יכולים לגרום למצב של עודף בויטמין? האם יכול להיגרם לי איזשהו נזק? אשמח לתשובה ושנה טובה
שלום חגית, ככל הידוע היום אין מצבים של עודף ויטמין B6 שכן ויטמין זה הינו מסיס במים ולכן כל עודף שלא שמיש יוצא בשתן. בברכה, דנה
אני אופה לחם באופה לחם , אני מוסיפה לעיסה גלוטן כי אני משתמשת בקמחים מלאים ומצאתי שהגלוטן מתפיח יותר את הלחם, אני יודעת שיש אנשים שאלרגיים לזה , אבל אנחנו במשפחה לא אלרגים, השאלה אם האם גם למי שלא אלרגי לא כדאי לאכול? זה חומר מזיק? האם כמות של שתי כפיות לככר היא משמעותית ? בתודה מראש
שלום איילת, אם אין אלרגיה מוכחת לגלוטן אין בעיה להשתמש בו, בדומה לכל לחם אחר קנוי שקונים ואוכלים. בברכה, דנה
שלום רב לחברי הפורום,האם ישנם מזונות ספציפים שעלולים לעזור או להחמיר בעת חיידק הליקובטר?. תודה רבה, ושנה מאושרת שמחה ובריאה לכולם.
שלום אמיל, חייידק הליקובקטר פילורי הינו הסיבה העיקרית לכיבי קיבה. חיידק זה הינו היחיד הידוע שעמיד בחומציות הקיבה. הטיפול בו הוא אנטביוטיקה ל- 10 ימים ולוסק או כל תרופה אחרת להורדת חומציות. לרוב טיפול זה הינו מספיק. בנוסף רצוי לשמור על תזונה המפחיתה הפרשת חומצה בקיבה כגון מזונות שומניים, קפאין, פלפל שחור, בצל, שום, אלכוהול ועישון. מעבר לכך אין המלצות מיוחדות שמוכחות מחקרית. בברכה, דנה
אילו מוצרי מזון מורידים את ערכי הכולסטרול ה"רע"? האם בשר בקר רזה מותר למי שיש ערכי כולסטרול גבוהים ? האם טחינה מורידה את ערכי הכולסטרול ה"רע"?
שלום שרון, ענינו בפורום זה רבות בנושא כולסטרול. הינך מוזמנת לערוך חיפוש בנושא תחת השם " כולסטרול" וכך תוכלי לקבל את כל השאלות והתשובות בנושא. (חיפוש בפורם זה). בשר בקר רזה מותר לחולים עם כולסטרול גבוה בכמות מוגבלת לכ- 120 גר' ליממה. טחינה גולמית או גל המזונות העשירים בשומן חד בלתי רווי יכולים לעזור בהורדת כולסטרול רע כגון אגוזים ושקדים טבעיים, שמן זית וקנולה ועוד. עליך לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה
האם ניתן להשיג דבש ללא סוכר המתאים גם לחולי סוכרת? בעבר היה של חברת "מרמולייט" אך הפסיקו את ייצורו
שלום טלי, דבש בהגדרתו הינו סוכר לכל דבר, ולכן גם דבש קל או "דבש ללא סוכר" אינו מתאים לחולי סוכרת. אם מדובר בטעימה לחג לשם מסורת אז אין בעיה, אך כמוצר לצריכה יומיומית, אף אחד מהשניים אינו מומלץ לסוכרתיים. בברכה, דנה
כוונתי הייתה לתחליף דבש ללא סוכר המתאים לסוכרתיים
איך ניתן למנוע גזים לאחר אכילת קיטניות ?
שלום שפרה, בקטניות ישנו סוג פחמימה שבפירוקה גורמת ליצירת גזים במערכת העיכול. אחת הדרכים לפירוק הסוכר מחוץ למערכת העיכול הינה השריה במים פושרים של הקטניות לפני ההכנה.כמובן, ההשריה גורמת רק לפירוק חלקי ולא מלא, ולכן ייתכן שעדיין יווצרו גזים לאחר אכילת קטניות. בברכה, דנה
שפרה שלום! כאשר משרים את הקטניות, רצוי להחליף את המים מספר פעמים ולא לבשל במי ההשריה. כמו כן, ניתן גם להניח את הקטניות לאחר ההתפחה במים רדודים (כיסוי קל בלבד), על אדן החלון ולהמתין לנביטה, אפילו מינימלית בה מופיע קצה השורשון. תהליך הנביטה גורם גם הוא לפירוק אותה פחמימה יוצרת גזים. בברכה, נועה
מה קורה לאדם כאשר הוא אוכל מעט מדי למשל תפריט כזה: ירקות מאודים,קופסת טונה עם לחם ועגבניה ולחם שום ביום שלם. האם יכול להיות נזק לטווח רחוק?
שלום אורן, אכן יכול להיות נזק והוא בעיקר סיכון לת תזונה, כלומר חסרים תזונתיים של ויטמינים ומינרלים כגון ברזל, אבץ, סידן, ויטמין B12 ועוד. זוהי דיאטה חסרה גם בחלבונים וקלוריות ועל כן יכולה להוביל לירידה דרסטית במשקל, איבוד מסת שריר ועוד. אם הינך מעוניין בדיאטה או משטר תזונה נכון עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
שלום אני אישה בת 65 והייתי מאד מבקשת לדעת, כמה פרי יכול לצאת מ-300 גרם רימון כלומר עם הקליפה, זה נחוץ לי מאד לדיאטה מסוימת, האם אתם יכולים לעזור לי, תעשו אותי ממש מאושרת, בתודה מראש ובברכת שנה טובה סיגלית
שלום סיגלית, מ- 300 גר' רימון בקליפתו נוכל לקבל כ- 150 גר' גרעיני רימונים שזה שווה ערך ל- 110 קק"ל לערך. בברכה, דנה
שלום האם טונה בקופסאת שימורים מכילה אומגה שלוש ואם כן כמה אכן הגוף יקבל? והאם פטרוזליה קצוצה קפואה שנקנית בסופר מכילה את כל הויטמינים או שחלקם הולכים לאיבוד אם כן כמה נשאר? כמו כן לגבי שאר הירקות הקפואים והחתוכים שאפשר לקנות בסופר: שום בצל תפו"א בתודה ובברכה חג שמח ושנה טובה גלית
שלום גלית, בטונה שימורים כמות האומגה 3 הינה קטנה עד זניחה. ירקות קצוצים וקפואים מאבדים חלק מהויטמינים והמינרלים, איני יכולה לומר כמה, הואיל ואין מידע על גבי המוצרים לגבי ההרכב התזונתי המלא. באשר לירקות שעוברים הקפאה בשיטת FAST FREEZE החברות טוענות כי מרבית הויטמינים והמינרלים אינם הולכים לאיבוד, אך שוב, אין פירוט תזונתי מלא ועל כן כל שנשאר הוא להסתמך על נתוני החברה. בברכה, דנה
היי, נתקלתי בתשובות הקובעות כי ירקות לא סופרים ועלו בי תהיות : שכל קלוריה הינה קלוריה לא משנה מה מקורה אם היא פחממה, חלבון, שומן או אולי סיבים -ירקות. ברצוני לעלות כמה עובדות: ערכו הקלורי של גזר ממצוע הינו כ-45 קלוריות, עגבנייה ממצועת כ30 ופלפל אדום כ-40 . הרי מי בארץ מוכר ירק ששוקל 100 גרם?!, תודה לאל הירקות בארץ אינם מינייטוריים כך שערך של יחידת ירק עשוי ליהיות מוכפל. ואז יחידת ירק שווה כבר כמעט לתפוח קטן או שזיף בינוני בערך הקלורי ואז קיימת התלבטות יחידת ירק או פרי מתוק? ראוי לציין שירקות עליים , מלפפון וכרוב הינם באמת בעלי ערך קלורי אפסי, אבל היתר אינם אז איך "לא סופרים"???
שלום טל, אני לא יודעת מהיכן הסקת את המסקנה שאנו לא "סופרים ירקות", תלוי באיזה ירק מדובר ובכמויות. כאשר מדובר בידאטה לירידה במשקל אנו מדגישים הורדה קלורית ממזונות עשירים יותר כמו שומנים, פחמימות וכו', במידה וזה לא עוזר אנו גם מתחשבים בערך הנכנס מירקות. לחולים סוכרתיים לא מאוזנים אנו גם מתחשבים בכמות הירקות ובסוג, הכל תלוי במטופל וכל מקרה לגופו. בברכה, דנה
רציתי לשאול אם צריכת תוסף ברזל עדין במינון גבוה מדי יפגע בספיגתו כפי שקורה עם סידן האם לקיחת שתי כדורי ברזל עדין 30 מ"ג כל אחד זה יותר מדי בבת אחת? אני לוקחת פעמים ביום 60 מ"ג כל פעם בהמלצת רופא העור גם רציתי לשאול , 1 מק"ג ויטמין די (מה שיש - 100 גבינת סקי למשל) שווה ערך לכמה יחב"ל? תודה רבה על כל תשובותיך העוזרות בעבר
שלום שרון, ככל הידוע לי אין בעיה ליטול כמות גדולה של ברזל מבחינת ספיגה כמו בסידן. רצוי לצרוך יחד עם מיץ לימון או תפוזים. 1 מק"ג ויטמין D שווה 40 יחב"ל. בברכה, דנה
שלום רב, יש לנו ילד בן 6 שמאוד אוהב לאכול - ובמיוחד פחממות ובשר. יכולת הקיבול של כיבתו הולכת וגדלה וכמובן משקלו. בנוסף, קשה מאוד לגרום לו לאכול פירות וירקות. את הקוטג' הוא הפסיק לאכול משום שהאריזה שונתה, וכיום הוא אוכל רק גבינה צפתית. הוא אומר לנו פעמים רבות שהוא רעב. אנו מנסים שלא לדבר איתו על דיאטה אלא על תזונה, על חשיבותה לגוף למוח וכד', אך הוא אומר שזה לא אכפת לו. יש בבית מודעות גבוהה לנושא חשיבות תזונה נכונה, כך שאין כאן ביעה של "חיקוי", או שאין על השולחן מזונות בריאים. קשה מאוד לעמוד בפני ילד שאומר שהוא רעב - ואכן יש לו תיאבון. הבעיה העיקרית כאן היא בעיה פסיכולוגית. הוא עושה כעת 2 שיעורי ספורט בשבוע + שיעור כדורגל ושיעור קראטה. מה לעשות ???? אמא ואבא מודאגים ואובדי עיצות.
יונית שלום! חסרים לי פרטים על מנת להתייחס קונקרטית האם יש בעית השמנה הדורשת התערבות. בכל מקרה, במידה ואתם כה עסוקים ומוטרדים מאופן אכילתו, ניתן לפנות לדיאטנית ילדים להתייעצות חד פעמית. חיזוקים חיוביים - ממה שאת מתארת אני מתרשמת שאתם נוהגים נכון באופן כללי, הן בהצגת הנושא, הן בניסיון לא להדביק לו "דיאטה" וכמובן בעידוד הפעילות הגופנית. זו צריכה להפוך להיות חלק מהיומיום ולא רק בחוגים אלא גם טיולים,משחקים במגרש/חצר ליד הבית וכדומה. במקביל פחות שעות טלויזיה ומחשב. בברכה, נועה
שלום רב, האם יש סכנה בשימוש ב"סטיביה" ממתיק טבעי בזמן הריון? תודה, נתי
שלום נתי, אין בידינו מידע מדעי לגבי סטיביה בזמן ההריון ועל כן איני ממליצה לצרוך תחליף סוכר זה בזמן ההריון. בברכה, דנה
מבקש לדעת איזה פירות ואיזה ירקות אינם גורמים לצרבת
שלום יצחק, צרבת נגרמת בעיקר בשל עליה של חומצה מן הקיבה לושט, בעיקר בשל החלשות הסוגר המפריד בן ושט לקיבה. בטיפול בצרבות יש להוריד גירוי מהסוגר בין ושט לקיבה והפחתת הפרשת חומצה מהקיבה.באופן עקרוני, מזון לא גורם לצרבת אלא מחמיר את הנטיה הקיימת. במצבים כאלו יש להמנע מקפאין, עישון, בצל, שום, מנטה, טיגון, אוכל שומני ומזון מתובל בעיקר בפלפל ובצי'לי. כל שאר המזונות הינם אינדבדיאולים ונצרכים לפי רגישות. באופן מעשי פירות אינם גורמים לצרבת, פרט למקרה שישנה פציעה בושט ואז פירות בעלי תכולת חומצה גבוהה כמו פירות הדר יכולים להכאיב, אך אלו אינם גורמים לצרבת. כמו כן יש להמנע מלשכב כשעה לאחר האוכל, ללעוס היטב את המזון ולאכול ארוחות קטנות. בברכה, דנה בברכה, דנה
לגבי בצל גם מבושל יכול לגרום לצרבות?
מדוע מומלץ לא לתת לידים קטנים (אולי תינוקות) דבש? ואם קיימת, אמנם, הגבלת גיל בנושא,אזי עד איזה גיל אין לתת? תודה.
שלום ג'ודי, לתינוקות עד גיל שנה לפחות ( וישנם אף אומרים יותר ) אסור בתכלית האיסור לתת דבש בשל סכנה ממשית לזיהום ע"י חיידק קלוסטרידיום בוטוליניום המשחרר רעלן בשם בוטוליניום אשר גורם למחלת הבוטוליזם הפוגעת בין היתר במערכת העצבים ויכולה לגרום לשיתוק ומוות. בברכה, דנה
האם יש מגבלות גיל כלשהן על אכילת דבש? עקרונית, למי הוא מומלץ ועל מי להימנע מאכילתו? כמו כן, בהתאם לכותרת שבנדון, מהן בעצם סגולותיו וערכו הבריאותי?
שלום רב, אני בת 20, וב-6 החדשים האחרונים נמצאת בדיאטה (בשילוב עם ספורט - 1/2 שעה עד שעה כל פעם, 3 פעמים בשבוע לפחות) שבה הורדתי כ-8 קילו ממשקלי. כיום משקלי הוא 62 קילו וגובהי 162 ס"מ. עשיתי בדיקות דם שגרתיות והתברר כי רמת הטריגליצרידים בדמי היא 157 (בעוד שהנורמה בקופ"ח כללית היא עד 140) והכולסטרול 195 (נורמה - עד 200). אציין שהתפריט היומי שלי די קבוע, מבוסס על 2 פירות, 2 פרוסות לחם קל, 2 פרוסות פסטרמה (או ביצה פעם בשבוע), 60-80 גר דגני בוקר מלאים, כוס חלב דל שומן, ירקות רבים, 2 תפא"ד בינוניים, 150 גר' חזה עוף ו-2 כפיות שמן זית.כן אציין שאני שותה די הרבה דיאט קולה ופחות מים. האם מדובר ברמה מסוכנת, במיוחד בהתייחס לגילי הצעיר? מה עוד אוכל להפחית על מנת להקטין אותה? בתודה מראש.
שלום מינה, את בדיקת הטריגליצירידים יש לערוך לאחר 14 שעות צום מוחלט הכולל רק מים, במידה ולא עשית זאת, הבדיקה אינה מהימנה. במידה וכן, הרמה אינה מסוכנת והינה גבולית, התפריט שלך נראה מתאים לדיאטה לכל מצב. בכל מקרה הינך יכולה פנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
מה עושים כשילד לא רוצה לאכול פירות? במה אפשר למלא חסר של פירות ? תודה, אמא
שלום לך! פירות מספקים מים, קלוריות בצורת פחמימות פשוטות (סוכרים), ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. את כל המרכיבים הללו (למעט הסוכרים - מרכיב שבד"כ לא חסר לאף אחד...) ניתן להשיג מירקות. הכמות היומית המינימלית המומלצת היא 5 יחידות (ירקות ופירות גם יחד). בברכה, נועה
שלום, אני בת 30 ואוכלת טונה מקופסת שימורים כמעט כל יום. שאלתי היא האם מותרת צריכת טונה מקופסת שימורים על בסיס יומיומי? אם לא, לאיזה נזקים זה עלול לגרום? תודה
שלום מילי, הבעיה העיקרית בשימורים היא תכולת נתרן גבוהה ובמקרה של טונה יכול להיות גם שומן צמחי. במידה ואין צורך בהגבלת מלח ושומן אין בעיה לצרוך כל יום שימורי טונה. יש לציין כי דברי אינם מבוסיים על מחקר שנעשה בעניין אלא רק מתוך הגיון בריא. ישנם הטוענים כי חלק מהשימורים מכילים כספית, אך זה לא נמצא עד כה בשימורי טונה. בברכה, דנה
ביתי בת 4 שוקלת 16 ק"ג רציתי לדעת האם זהו המשקל המתאים לגיל זה וכמו כן יש לי ילדה בת 3 ששוקלת אותו משקל??? האם מכאן ניתן לשים דגש ????
ליאת שלום! לא ניתן להתייחס למשקל בלבד אלא גם לגובה וכן לתהליך הגדילה (עקומות אחוזוני הגדילה שממלאים בטיפת חלב). בברכה, נועה
ילדתי בת ה 4 אינה אוכלת ירקות ופירות ובקושי בשר. היא צורכת הרבה חלב. באיזה אופן וע"י איזה תוספים אוכל להשלים לה את החסר? תודה
דפנה שלום! את מתארת תמונה בעייתית ואני בטוחה שתרצי תשובה מקיפה וטובה שתעניק לבתך טיפול נכון. לשם כך עלייך לפנות לדיאטנית ילדים שתעשה הערכה תזונתית מלאה לבתך, כולל הערכת תהליך הגדילה. לאחר שיתקבלו כל הנתונים, היא תוכל להמליץ על טיפול ותוספים במידת הצורך. בברכה, נועה
לאור התכונות הטובות והמועילות של הדבש, כיצד (אם בכלל עבורי) מומלץ לצרוך אותו על בסיס יומי, אני בת 61, רמת סוכר 140, נטיה לעצירות............תודה.
שלום רחל, סוכר 140 בצום מוגדר כסוכר גבוה ועל כן לא מומלץ לצרוך דבש, כי הרי מדובר בסוכר פשוט. בכל מקרה עליך לפנות לדיאטנית להמלצה לדיאטה מותאמת לסוכרים גבוהים ולעצירות. בברכה, דנה
שלום רציתי לדעת האם מרישום מפורט של כל מה שאוכל ילדי בן 4 במשך שבועיים אוכל לבדוק האם הוא אוכל טוב? תודה גלית
גלית שלום! בתשובה לשאלתך, כן , בהחלט! במידה ואכן זה מייצג ואת מקפידה גם על רישום הכמויות. ניתן לפנת לדיאטנית ילדית לפיענוח הרישום. בברכה, נועה
בעלי קיבל הוראה להגביל את כמות הפחמימות לארוחה ולכן אנו רוצים לשאול:מה בעצם נחשב לפחמימה? הבנו שלחם,תפ"א אורז ופסטה נחשבים לפחמימות,אבל מה לגבי פירה עדשים (עדשים מבושלות ומעוכות)או שעועית ברוטב עגבניות? ומה לגבי אפונה וגזר? אותי לימדו להתיחס לקטניות כמקור לחלבון,סידן ועוד דברים טובים-אבל האם הן גם עשירות בפחמימות?
שלום טלי, גם קטניות הינן מקור לפחמימות וחלבונים באותה מידה. כמות הפחמימות מעט יותר נמוכה מהדגנים שציינת, אך היתרון הבולט של קטניות שהן עשירות בסיבים תזונתיים רבים המאטות את ספיגת הסוכר. גם קטניות צריכות להצרך בהגבלה בהתאם להמלצת דיאטנית. בברה, דנה
קראתי על יתרונו של קפה מסונן לעומת מבושל. מה ההבדל בין השניים? איך אני, כאדם שאינו מצוי בענייני בישולים, יכול לזהות סוגים אלה?
שלום אלירן, לדאבוני איני מבינה גדולה בהכנת קפה, אלא מבינה ביתרונותיו וחסרונותיו באספקט הבריאותי. שאלה זו עליך להפנות לחברות המתמכות בהכנת קפה, בהם יש מהנדסי מזון שיכולו להסביר את ההבדל. בברכה, דנה
ישלי בעית צרבת הומלץ לי להפסיק לשתות קפה קשה לי מעונין לדעת האם קפה מסונן או קפה כלשהו גורם לפחות צרבות
אני מניקה כבר 4 חודשים ובמקביל עולה במשקל. אני רעבה כמעט כל הזמן. איך אוכל לרזות? כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום?
שלום יעל, תקופת ההנקה דורשת הרבה קלוריות, ומצד שני הישיבה בבית מגבירה את צריכת המזון. לרוב נשים בהנקה יורדות במשקל. איננו נוהגים לתת עצות אישיות, ועל כן עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. המלצתי האישית, המתיני עד סוף ההנקה לפחות עד שילדך יהיה בן 6 חודשים ויעבור לאוכל מוצק ואז ראי מה קורה למשקלך. בברכה, דנה