פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
18/09/2006 | 18:06 | מאת: אבי

קראתי על דבש דברים רעים (יותר מידיי סוכר) ודברים טובים (מחזק את המערכת החיסונית, משפר את פעילות הלב, מסייע להתמודד עם מחלות זיהומיות). מה מכל אלה נכון? והאם זה נכון לכל סוגי הדבש וגם למזון מלכות? ובסך הכל, יתרונותיו גוברים על חסרונותיו, או להיפך?

18/09/2006 | 22:30 | מאת:

שלום אבי, עניתי בעבר בנושא זה, חפש בפורום תחת הכותרת " דבש מלכות" ותוכל למצוא את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

19/09/2006 | 20:45 | מאת: אבי

האם התכוונת שאחפש בארכיון של הפורום? ניסיתי ולצערי לא הצלחתי להתמצא ולהגיע לדבש מלכות. אודה לך אם תתני לי הנחיות חיפוש מפורטות אשר לפיהן אוכל למצוא את המבוקש. ממש לא הצלחתי למצוא כאלה.

18/09/2006 | 15:56 | מאת: שי

האם יש בעיה בלקיחת תוסף ברזל ואבץ יחדיו? תודה

18/09/2006 | 22:06 | מאת:

שלום שי, אסור לקחת תוסף ברזל ואבץ יחד שכן שניהם מהווים מעכבים תחרותיים אחד לשני בספיגה. בברכה, דנה

18/09/2006 | 22:47 | מאת: שי

אז זה אומר שכמויות האבץ והברזל הנכבדות בחמאת שומשום לא נספגות? (וגם לא הסידן...) ומה לגבי כל המולטיויטמינים שמכילים גם אבץ גם ברזל (וגם סידן)? למעשה כל מאכל שמכיל ברזל מכיל גם אבץ-לא? רציתי גם לשאול אם הסידן שבמוצרי דיאט נספג ועד כמה סידן מותר לצרוך בבת אחת כי.. נדמה לי שיש מוצרים שמכילים כמויות אדירות של סידן- למשל קרטון אישי של סויה צוריאל מכיל 150 מ"ג סידן ל- 100 מ"ל ויש שם 330 מ"ל תודה רבה

20/09/2006 | 09:26 | מאת: אבא

במולטימינרל היחידי שאני מכיר (של חברה ידועה) יש שורה של מינרלים (בעיקר סידן ומגנזיום, אך לא רק), וכן אבץ (11מ"ג) וברזל (10מ"ג). האם הרכב זה פוסל אותו? שנית, האם הצירוף הבלתי רצוי של אבץ+ברזל פסול גם כאשר מדובר במזון ולא בתוסף? לדוגמה בקטניות, באגוזים, בבשר ובדגים יש ברזל+אבץ. האם את ממליצה להימנע מאכילתם?

23/09/2006 | 14:18 | מאת: דורה

האם ניתן לקחת את המרכיבים הנ"ל במרווחי שעות באותה יממה וסידן גם

18/09/2006 | 15:06 | מאת: מנחם

שלום,אני בן 58 ולפני שבועיים נמצאה לי רמת סוכר בדם של 187 ללא צום. לאחר 3 ימים של דיאטה והליכות רמת הסוכר ירדה ל130 . היום רמת הסוכר שלי משתנה בין 95 ל108. ברצוני לדעת איך אפשר לדעת אם רמת הסוכר שלי מאוזנת? האם קיים קשר בין העדה התימנית למחלת הסכרת? תודה, מנחם

18/09/2006 | 22:04 | מאת:

שלום מנחם, יש קשר בין העדה התימנית לסוכרת ואכן היא נפוצה בה בקרב תושבי הארץ. איזון סוכרת ניתן לראות לפי בדיקות דם יומיות של סוכר בצום ובמהלך היום וע"י בדיקה הנקראת המוגלובין A1C הנלקחת אחת לשלושה חודשים וצריכה להיות פחות מ- 6.5. המלצתי, פנה לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי, שכן הפחתת הסוכרים אינה מספיקה. בברכה, דנה

19/09/2006 | 20:49 | מאת: אליהו

האם ערך של 100 לגלוקוז בצום 12 שעות וערך 6 ל-A1C הם עדיין תקינים (מדובר על בן 70)?

18/09/2006 | 15:04 | מאת: בר

כמה קלוריות בערך בכדור?

18/09/2006 | 22:01 | מאת:

שלום בר, מוערך כ- 70 קק"ל, תלוי בסוג הפרי וצורת ההכנה. בברכה, דנה

19/09/2006 | 07:51 | מאת: פירחה

שלום, הבעיה שלי זה לא כמה קלוריות יש בכדור . יש הרבה מתכונים על ביצים טריות במתכון האם זה נורא שמקפיאים דבר כזה או אפילו אם אוכלים ביצים טריות .

18/09/2006 | 14:03 | מאת: בתאל

איך התפריט לילדה בת 20 עם גובה 153 ומשקל 50.5 בוקר: שתי פרוסות לחם עם סלט טונה 2 ביינים: שתי אגסים גדולים מאור צהריים: פעמיים בשבוע משהו בשרי, או שלוש, בימים האחרים זה יההי 6 כפות בבטטות 8 כפות אורז מלא, וסלק קצת. ביינים: מיני לחמניה (קטנה) עם כף טחינה או ממרח חלבה כזה בערב: לחמניה עם גבינה צהובה 9% + קוטג 3 כפות לפעמים גם אקטימל. לילה: עוד פרי, או שזיף או אפרסק. נשמע סביר לא? כמה קלוריות צריך להיות פה?

18/09/2006 | 14:44 | מאת:

שלום בת אל, איננו מייעצים על דיאטות אישיות וגם לא מבקרים אותן, לשם כך פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. מדובר בכ- 1200-1300 קק"ל,שנחשב לרוב, כמות נמוכה של קלוריות אשר אינה מספקת את מרבית הדרישות התזונתיות. בברכה, דנה

17/09/2006 | 23:12 | מאת: שי

שלום , כמה כדורי זוכרזית מותר לשתות ביום , לבחור השוקל 110 ק"ג , מהם הנזקים הפוטנציאלים של שימוש יתר בסוכרזית תודה

18/09/2006 | 22:33 | מאת:

שלום שי, סוכרזית מכילה בעיקר אספרטיים. מותר לצרוך ממנה עד 40 מ"ג אספרטיים לק"ג משקל גוף. נכון להיום ידוע כבעייתי בחולי פנילקטונוריה. מעבר לכך צריכה מוגברת יכולה לגרום להרעלה במינונים גבוהים. כל תופעת לוואי אחרת טרם הוכחה. בברכה, דנה

17/09/2006 | 22:02 | מאת: יפית

שלום למה אחרי אוכל הבטן שלי מתנפחת בהרבה ?אך מתפלים בבעיה?עלי להוסיף שהיציאות שלי תקינות.בתודה

18/09/2006 | 14:42 | מאת:

שלום יפית, ישנם אנשים בעלי נטיה לייצר יותר גזים ומכאן תחושת הנפיחות. לעיתים אלרגיה למזונות מסויימים מתבטאים בנפיחות ועוד. אם לנפיחות מצטרפות תחושות כמו כאבי בטן, שלשולים, גזים וגיהוקים, יש לפנות לרופא מומחה בנושא מערכת העיכול. כמו כן, יש לבחון האם מזונות מסויימים גורמים ליותר נפיחות מאחרים ולנסות להמנע מהם. בכל מקרה, מומלץ להוועץ עם דיאטנית לפני כן. בברכה, דנה

17/09/2006 | 21:58 | מאת: סימה

שלום האים לאכול כדורי לציטין על בסיס סויה מותרת למי שהיא שחלתה בסרטן השדבעבר(לפני 12 שנה)?בתודה

18/09/2006 | 14:39 | מאת:

שלום סימה, אם הכדורים מכילים פיטואסטרוגנים וסרטן השד במקרה שלך היה תלוי אסטרוגן, לא הייתי ממליצה לצרוך מוצר זה. בכל מקרה, יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, דנה

17/09/2006 | 21:44 | מאת: סטודנט

האם ישנם חסרונות בשתיית חלב סויה במקום חלב רגיל ? במילים אחרות, האם זה כדאי מבחינה תזונתית, ולמה ? תודה.

18/09/2006 | 14:38 | מאת:

שלום, אין כדאיות חצרוך חלב סויה, הוא אינו מקור טוב לספיגת סידן ואף יש בו חומרים המפריעים לפסיגתו, וחסר ויטמין D. אם אין סיבה בריאותית כמו אלרגיה לחלבון חלב פרה או רגישות קשה ללקטוז, איטן סיבה לצרוך חלב סויה. בברכה, דנה

19/09/2006 | 20:55 | מאת: אליעזר

ומה בקשר למעדן סויה? האם גם הוא אינו רצוי? לפחות מבחינת הטעם הוא ממש טעים (לי לפחות). האם הוא חסר ערך תזונתי?

17/09/2006 | 21:41 | מאת: סטודנט

שלום רב, אני זכר בן 24, צמחוני מזה כשנה וחצי. בקופת החולים שלי מסרבים לאשר לי לעשות בדיקת אבץ משום שאני לא "מקרה קליני חריג". אני חושב שיש סיכוי למחסור באבץ בגלל נשירת שיער וסדקים בציפורניים. בשאר בדיקות הדם הכל נמצא תקין, כולל b-12. שאלתי היא: 1. האם כדאי לי פשוט לקחת טבליות של אבץ ? ז"א, האם זה יכול להזיק ? כי הרי אני פשוט לא יכול לדעת אם חסר לי או לא, אז עדיף "לכסות" את הפינה הזאת, אם זה לא יכול להזיק. 2. ישנה אפשרות לבדוק את זה באופן פרטי ? זה הרי מגוחך שלא מאפשרים לי לעשות את זה בגלל שאני בריא...אם כן, אשמח לדעת איך... תודה רבה !!!

18/09/2006 | 14:36 | מאת:

שלום, מחסור באבץ יכול לקרות בקרב צמחוניים אשר אינם צורכים כלל מוצרים מן החי ( בשר, מוצרי חלב, ודגים). נשירת שיער וסדקים בציפורניים יכולים להיות גם על רקע חסר בחלבונים ובברזל. אם אלו תקינים, ישנה אפשרות כי מדובר בחסר באבץ, ולכן ניתן לקחת לתקופה מוגבלת, עד לשיפור במצב. מומלץ לקחת כ- 10 מ"ג ליום. אם מדובר בתוספים במינון גבוה אז לצרוך כדור אחת למספר ימים. לא ידוע לי היכן ניתן לעשות את הבדיקה באופן פרטי, וכן ידוע לי כי בדיקה זו מעט בעייתית מבחינה אבחנתית. בברכה, דנה

17/09/2006 | 16:50 | מאת: לאחרונה אוכל

שלום רב אני בן 25 בריא,אינני סובל מבעיה רפואית ידועה מבני גופי רזה ומזה מס חודשים הנני מרגיש כי אני אוכל בכמויות גדולות מהרגיל ובנוסף לפעמים איני מרגיש תחושת שובע. שמתי לב כי כמויות המזון שאני אוכל ביום גדולות כמעט פי 2 מהכמויות שנבגתי לאכול בעבר האם תופעה זו יכולה לרמוז על בעיה כלשהי שעלי לבדוק?

שלום, לא נראה לי כי מדובר בבעיה רצינית, יכול להיות שהינך פעיל יותר מבחינה גופנית בזמן האחרון וזה דורש ממך יותר אנרגיה, מעבר לכך איני רואה כל בעיה. בברכה, דנה

17/09/2006 | 16:10 | מאת: רונית

שלום רב, רציתי לדעת מהם הערכים התזונתיים של קוסקוס מלא לעומת רגיל? תודה, רונית

17/09/2006 | 20:32 | מאת:

שלום רונית, קוסקוס מלא דומה בהרכבו לבורגול,שכן מקורם בחיטה, רק אופן הטחינה שונה. קוסקוס מלא עשיר יותר בסיבים תזונתיים, ברזל, אבץ, זרחן, אשלגן. ערך קלורי, חלבון ופחמימות זהה. בברכה, דנה

17/09/2006 | 16:09 | מאת: מיקי

שלום, שמעתי לאחרונה כי בסויה ישנה חומצה אוקסלית הקושרת סידן. האם הדבר נכון? בברכה, מיקי

17/09/2006 | 20:27 | מאת:

שלום מיקי, בחיפוש שערכתי נראה כי באופן וודאי בטופו יש תכולה גבוהה של חומצה אוקסלית שאכן קושרת סידן, באשר לשאר מוצרי הסויה יש סימן שאלה שכן לא כולם נבחנו. להערכתי, אם בטופו יש, אז כנראה שהמקור שהוא סויה עשירה בחומצה אוקסלית. בברכה, דנה

18/09/2006 | 09:06 | מאת: אליעזר

האם חומצה אוקסאלית שונה מחומצה פיטית (שתיהן, כנראה, מפריעות לספיגת סידן), או שמא מדובר באותה חומצה או באותה משפחה של חומצות? מה בעצם מאפיין אותן? מה הן עושות (פרט להפרעה בספיגה כנ"ל)?

17/09/2006 | 14:56 | מאת: נועה

הייתי שמחה לדעת כמה קלוריות הוא מכיל? כמה ברזל יש בו, וכמה בי 12 תודה

17/09/2006 | 20:17 | מאת:

שלום נועה, ב- 100 גר' בשר בקר רזה לפני בישול יש 147 קק"ל, 2.3 מ"ג ברזל ו- 3.25 מק"ג ויטמין B12/ ב- 100 גר' בשר בקר רזה מבושל יש 222 קק"ל, 3.2 מ"ג ברזל ו- .7 מק"ג ויטמין B12את אלו יש להכפיל ב- 3. בברכה, דנה

17/09/2006 | 21:41 | מאת: נועה

את באה להגיד לי שבסטייק אנטריקוט שאוכלים ככה סמעדה על האש עם בצל ולא יודעת יש 700 קלוריות לפחות? גם בפילה?.

17/09/2006 | 08:28 | מאת: אלירן

קראתי ששמנים צמחיים רב לא רוויים בכבישה קרה, כגון אגוזי מלך, סויה ושומשום הינם בריאים. אם זה נכון, מה זה "כבישה קרה"?

17/09/2006 | 19:29 | מאת:

שלום אלירן, כבישה קרה הינה שיטת מיצוי השמן מן המוצר בטמפ נמוכה מבלי להרוס את איכות השמן וחמצונו. השמנים שציינת אכן בריאים, אך מבחינת הרכב עדיין עדיף שמן זית וקנולה העשירים יותר בחומצות שומן חד בלתי רוויות שעדיפות על הרב בלתי רוויות. בברכה, דנה

16/09/2006 | 22:29 | מאת: שרון

האם בפירות וירקות ללא קליפה יש סיבים תזונתיים? האם סיבים תזונתים מונעים ספיגת מינרלים- אבץ, ברזל ובמיוחד סידן למה מומלץ לקחת כמוסות סידן רחוק ממוצרי חלב- הרי שניהם מכילים סידן והבנתי שהגוף יכול לספוג עד 500 מ"ג סידן בבת אחת. אז מה הבעיה לצרוך יוגורט (שאינו מכיל ויטמין די)וכמוסת סידן (שמכילה ויטמין די)? תודה רבה

17/09/2006 | 19:27 | מאת:

שלום שרון, בפירות וירקות ישנם סיבים תזונתיים גם בתוך הפרי, אך מבחינת אחוזים הרוב נמצא בקליפתם. לאו דווקא הסיבים הם אלו שמפריעים לספיגת סידן ברזל וכו' אלא חומרים אחרים, כמו פיטטים הנמצאים בירקות ובפירות שמעכבים ספיגתם. ספיגת סידן וברזל הינה רגישה ביותר, תלויה בחומציות והינה לכל היותר 50% ממה שאנו צורכים, לכן רצוי לצורכם בנפרד כתוספים. אחד המעכבים של ספיגת סידן, זה הרבה סידן, העמסה גדולה תגרום בסופו של דבר לעיכוב, לכן מומלץ לצרוך סידן בסוף הארוחה. כמו כן במרבית מוצרי החלב יש הרבה זרחן הנקשר לסידן ויוצא בצואה. אין בעיה לצרוך יוגורט ולקחת ויטמין D בנפרד, לא חייב עם כמוסת סידן. בברכה, דנה

16/09/2006 | 12:37 | מאת: ליהי

מה הייתרון בצריכת מוצרי סויה? והאם לשילוב של מוצרי סויה בתפריט של אדם שאינו טבעוני יהיה ערך מוסף? האם יש סתירה בין שתיית חלב סויה ואכילת מוצרי חלב?

16/09/2006 | 13:42 | מאת:

שלום ליהי, מוצרי סויה נחשבים בעלי סגולות בטיפול בשומנים בדם וכן חלק מייחסים להם תכונות אנטי סרטניות ועוד. כמובן רוב המחקרים בנושא מעט בעייתים וטרם ישנה המלצה לגבי כמות צריכתם, פרט לכך שאינם מומלצים בכמויות גדולות לילדים. אין בעיה לשלבם בתפריט הקיים כמו כל מזון אחר, ואין סתירה בין צריכת מוצרי סויה למוצרי חלב, שכן לכל אחד יתרונות שונים ו/או משותפים. בברכה, דנה

16/09/2006 | 00:33 | מאת: מירה

ילד בן 15 השוקל 82 ק"ג וגובהו 1.66 מ' צמוי מעל אחוזון 97. כיצד קובעים משקל יעד בהתחשב בעובדה שהוא נמצא בשיא גדילתו?

17/09/2006 | 08:46 | מאת:

מירה שלום! השאיפה היא להשאר במשקל הנ"ל, תוך עלייה בגובה וכך להגיע בסופו של תהליך לאיזון. כך לדוגמה, אם ישמור על משקלו ובמהלך ה - 3 שנים הקרובות יגיע ל 1.8 מטר, משקלו יהיה תקין לחלוטין לגובהו. במידה ועליה בגובה לא מתרחשת כמצופה, ניתן יהיה לשקול ירידה מסויימת במשקל. בברכה, נועה

15/09/2006 | 19:34 | מאת: mir

שלום רציתי לדעת מדוע בתוספי אומגה 3 יש חובה כי כמות ה- EPA תהיה גבוהה יותר מאשר DHA? מהו היחס האידיאלי בין שתי ח"ש אלו?

16/09/2006 | 13:39 | מאת:

שלום, EPA ו- DHA הן שתי חומצות שומן מקבוצת אומגה 3, כאשר הראשונה נחשבת זו בעלת הסגולות הרפואיות שמייחסים היום לאומגה 3, בעיקר, ולכן מומלץ שיהיה ממנה יותר. אין החלטה חד משמעית לגבי היחס ביניהן, יש טוענים 1:3 ואף יותר. בברכה, דנה

15/09/2006 | 18:30 | מאת: דנה

שלום התחלתי דיאטה שאסור לאכול בה פחמימות ושאלתי היא: האם בורגול ופופקורן נחשבים למזון פחמימתי?

16/09/2006 | 13:37 | מאת:

שלום דנה, כן, בורגול ותירס שייכים לקבוצת הפחמימות. בברכה, דנה

15/09/2006 | 12:07 | מאת: נעמה

אני ממעטת באכילת מוצרים מן החי פעמים בשבוע אני אוכלת דגים בשאר הימים לחם עם חומוס, קוסקוס ואפונה (אפונה של סנפרוסט). האם אלו אכן שילובים שמקנים חלבון מלא? האם יש חשיבות באכילת הצירוף יחדיו או שאפשר למשל לאכול את האפונה בצהרים והקוסקוס בערב

15/09/2006 | 13:08 | מאת:

שלום נעמה, רצוי לצורכם ביחד. רצוי לשלב מוצרי חלב שהינם חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה וביצים. בברכה, דנה

רציתי לדעת האם זה בסדר לאכול דגנים (ברנפלקס) כשעה לפני השינה. או שעדיף לאכול חלבון ללא פחמימה?

שלום גילת, אין העדפה מסויימת לגבי ארוחה לפני השינה, כל עוד הינך מרגישה עם כך נוח. בברכה, דנה

14/09/2006 | 14:38 | מאת: אמיל

שלום ברצוני לברר לגבי מרכיבי נוזל אגוז הקוקוס אשר משווק בפחיות משקה,הנוזל מכיל תמצית אגוזי קוקוס,מים,מונע חימצון-חומצת לימון ואשלגן מטאביסולפיט. האם לדעתך כדאי להימנע ממוצר זה? האם הוא מכיל סגולות בריאותיות כלשהן? מהי חומצת הלימון,היא נראית לי החומר המזיק. תודה רבה לך

14/09/2006 | 17:16 | מאת:

שלום אמיל, למיטב ידיעתי לקוקס אין סגולות רפואיות מיוחדות. זהו משקה פרי כמו כל שאר המשקאות. חומצת לימון הינו תוסף לטעם ולשימור והינו חומר טבעי ואינו מסוכן לבריאות. ניתן לצרוך מוצר זה באותה מדיה כפי שניתן לצרוך כל מיץ פרי מוכן אחר לקניה. בברכה, דנה

14/09/2006 | 13:15 | מאת: מירי

שלום, רציתי לדעת מהו הנתרן אשר מוסף למזונות מתועשים רבים ומדוע נטען כי הוא מזיק לבריאותינו? תודה, מירי

14/09/2006 | 17:14 | מאת:

שלום מירי, נתרן הינו סוג של מינרל חיוני לתפקוד הגופני שלנו בהרבה מערכות, ביניהן גם המוח. נתרן הינו אחד המינרלים העיקריים בגופינו ונחשב חיוני, חסרים או עודפים עלולים להיות מסוכנים לבריאותינו. לרוב, כאשר תפקוד כלייתי, לבבי וכבדי תקין, אין הגבלה בכמות הנתרן. נתרן הינו מרכיב חשוב במלח שאנו אוכלים ( מלח ים, מלח שולחן, מלח סלעים וכו' ). חלק מהאנשים באוכלוסיה רגישים לכמות נתרן גבוהה, בייחוד אנשים עם יתר לחץ דם, מחלות כליה ובעיות לבביות. כמעט בכל המזונות יש נתרן באופן טבעי ללא תוספת מן החוץ, אך לחלק מהמזונות כן מוסף, הן מטעמי טעם והן כחומר משמר. הגבלת נתרן לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם עומדת על 2400 מ"ג ליממה. בברכה, דנה

14/09/2006 | 08:22 | מאת: שירי

ברצוני להתייעץ איתך לגבי בתי,בת 5. ילדה מקסימה ויצירתית. חכמה ולומדת. הבעיה היא הרגלי האכילה שלה.לעניות דעתי היא אינה אוכלת מספיק. גובהה כ-מטר משקלה כ-17 ק"ג. היא אינה מוכנה לטעום ולנסות מאכלים חדשים. דוגמה לרשימה של מזון שאכלה אתמול: כוס שוקו + 2 קוביות שוקולד לבן 2 סנדביצ'ים של גן עם חומוס וגבינה --לא אכלה ארוחת צהריים אגס מעדן קרלו שוקו לא אכלה ארוחת ערב (הגשתי לה את ארוחת הצהריים אך לא רצתה לאכול) הילדה אוהבת ממתקים אך יודעת שלא תקבל אם לא אכלה ארוחה מסודרת לכן יש מקרים שאינה אוכלת לא ארוחה ולא ממתקים. בסה"כ בבית איננו אוכלים ממתקים רבים. מבחינה חיצונית (איך לא) היא נראית חיוורת יחסית. יש לציין שבתקופת החורף היא סובלת מברונכיט אך לא זקוקה לתרופות מסויימות. אשמח לשמוע ממך מה דעתך תודה

17/09/2006 | 08:56 | מאת:

שירי שלום! תזונת בתך מאוד חסרה במרכיבים תזונתיים ואת יודעת זאת... האם מדובר ביום מייצג? כי ילדים נוהגים "להשלים" הצרכים תוך מס' ימים ואין אחידות מלאה באכילתם היומית. האם המשקל והגובה מדוייקים? במשקל שציינת מתאים לגיל (אחוזון 50%) אך הגובה נמוך (5%) מה שמעורר סימני שאלה. לילד מותר בהחלט להחליט שאינו אוכל אך על ההורה כמובן להמשיך ולהציע את הארוחה ואף לחייב את הילד לשבת לשולחן עם כל בני הבית, גם אם הוא בוחר שלא לאכול. בניית ההרגלים של ישיבה לשולחן חשובים, כמו גם הדוגמה האישית שבתך תקבל שכשתראה את הוריה אוכלים גם כן. צריך להמשיך ולהציע מגוון מזונות, להציע לה לטעום ולנסות דברים חדשים. אם אכן יש בעיה בתהליך הגדילה (כפי שציינתי - לא ברור), אז מומלץ לפנות לרופא ילדים שייתן הפניה לדיאטנית ילדים. בברכה, נועה

13/09/2006 | 16:22 | מאת: יפית

ברצוני לשאול איזה מאכלים אינם רצויים למאוזנים באלטרוקסין בשל תת פעילות. מה בנוגע לשמן פשתן, שמן זית ושקדים? בזמנו צרכתי אומגה 3 בכמוסות וחשתי לחץ בבלוטה.מה היתרונות של שמן פשתן-אני אלרגית לזרעים.

13/09/2006 | 18:36 | מאת:

שלום יפית, מעבר לכרובית, כרוב, ברוקולי וקסבה טריים אין הגבלה בצריכת מזון אחר. ברגע שאלו מבושלים היטב, לא צריכה להיות בעיה. איני יודעת על קשר בין צריכת אומגה 3 או כל שמן אחר ובעיות בבלוטת התריס.שמן פשתן מכיל קבוצת שומן הנקראת אומגה 3 שנמצאת בעייקר בדגי ים צפוניים, ממים קרים ועמוקים. זוהי קבוצה שלמה של חומצות שומן אשר חלקן נמצאו מועילות ומגנות מפני מחלות רבות, ביניהן מחלות לב, כלי דם, כולסטרול וסרטן. חומצת השומן היעילה ביניהן אינה נמצאת בשמן פשתן, ועל כן מבחינה זו לשמן פשתן אין עדיפות על פני שמן זית או קנולה. בברכה, דנה

13/09/2006 | 15:22 | מאת: שרון

אני נוטלת ברזל עדין פעמים ביום (עקב בעיות ספיגה) וגם סידן ציטארט 500 +ויטמין די שוש פעמים ביום עקב אי סבילות גבוהה ללקטוז האם יש להקפיד על לקיחת ברזל וסידן הרחק אחד מהשני? האם גבינת עיזים אורגנית של חברת אדמה (מדהימה בטעמה) גם כן מכילה לקטוז? ולסיום ניסיתי לשתות חלב סויה ולאכול גלידת סויה- אך סויה גורמת לי ליותר באלאגן בבטן מחלב- האם זה נורמלי?

13/09/2006 | 18:28 | מאת:

שלום שרון, את הברזל רצוי לשתות עם מיץ תפוזים או לימון להגברת ספיגה והרחק ככל האפשר מארוחות, ובטח מתוספי סידן. גם גבינת עיזים מכילה לקטוז, אולי בכמויות שונות מחלב פרה אך עדיין יש לקטוז, אך אם אין היא גורמת לך לתחושת אי נוחות את יכולה לצורכה. אנשים הרגישים לחלב סויה וחלב פרה ישנה סבירות כי לא מדובר רק ברגישות ללקטוז אלא אולי גם לאלרגיה לחלבון חלב פרה, שהינו נדיר. המלצתי, בדקי אם אינך אלרגית לחלבון ואולי הלקטוז זו רק תופעת לוואי. מעבר לכך, ניתן לקנות חלב דל לקטוז של תנובה בקופסאות כמו חלב עמיד, וכן ניתך לקחת אנזימי עיכול המכילים לקטאז, לפני הארוחה ולנסות. בברכה, דנה

13/09/2006 | 22:39 | מאת: שרון

איך בודקים אם אני אלרגית לחלבון? ואם אכן אני אלרגית- מה זה אומר שאיני יכולה לאכול אוכל חלבוני? תודה רבה

13/09/2006 | 13:26 | מאת: אמי

מתי השתיה (שתיה מוגזת/מיץ) מומלצת לאחר אכילה? מיד אחרי? לא משנה? מתי מומלץ לאכול פירות? האם משנה אם לאחר רק חצי שעה מארוחת הצהריים? כנ"ל לגבי ממתקים? תודה

13/09/2006 | 13:36 | מאת:

שלום, אין שתיה מומלצת לאחר ארוחה, שתיה יכולה להיות גם בזמן הארוחה. הואיל ואו רוצים לספוג את מירב הויטמינים והמינרלים במזון רצוי לצורכם עם מים, ושתיה כמו מיץ פירות או קפה או תה או שתיה המכילה קפאין כמו קולה תהא רחוקה מהארוחה ככל האפשר. כמו כן באופן כללי מומלץ להמנע ממשקאות ממותקיםבכמויות גדולות, הן מבחינת כמות הסוכר והחומרים המשמרים והן מבחינת בריאות השן. היום ידוע כי גם שתיה דיאט מוגזת בעצמה מעלה את מספר מקרי העששת בשנה. בברכה, דנה

15/09/2006 | 11:24 | מאת: אבי

האם יש סיבה להימנע, גם בלי קשר לארוחה, משתיית מיץ דיאט שאיננה מוגזת? והאם יש סיבה להימנע גם משתיית מיץ דיאט או לימונדה עם הארוחה?

17/09/2006 | 08:24 | מאת: אלעד

דנה שלום, הבינותי מדוע יש להרחיק מארוחה משקאות עם קפאין. אך האם יש להרחיק ממנה גם מיץ או לימונדה (ואם כן, מדוע)? אלעד

13/09/2006 | 12:33 | מאת: ויקט

שלום רב הרופא שלי אמרה שחסר לי חומצת פולי באחוזי גבוהים ושזה עלול להיות מסוכן. עשיתי קצת חיפוס באינטרנט ולא ממש מצאתי הסברים. רציתי לדעת קודם כל מה זה חומצת פולי, ומה תפקידו בגוף. מה עלולים להיות הנזקים של חוסר החומצה בגוף. ואיזה מאכלים אני צריכה לאכול בכדי שאחוזי החוצה הפולית יעלו. כבוד רב ויקט

13/09/2006 | 13:34 | מאת:

שלום, חומצה פולית הינה סוג של ויטמין B אשר חיוני למטבוליזם של חלבונים בגוף וכן תפקידים אחרים. בדיקות הדם לחומצה פולית לרוב אינן מהימנות ועל כן כדי גם להתייעץ עם רופא מומחה. חומצה פולית נמצאת בעיקר בפירות הדר, עלים ירוקים- תרד, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון (, כל סוגי הזרעים- גרעינים, שקדים, אגוזים, בוטנים.( קטניות ודגני בוקר. חסר בחומצה פולית יכול לגרום לעליה של חומר הנקרא הומוציסטאין שנמצא כגורם בלתי תלוי בגרימת מחלות לב וכלי דם. חומצה פולית, במידה ואכן חסר, יש לברר מדוע ולתת תוסף בכדורים ולא להסתמך על המזון לבדו בשלב ראשון, אם מדובר בחסר קשה. בברכה, דנה

13/09/2006 | 01:12 | מאת: מירב

שלום, בני בן השלוש וחצי שוקל היום 13 ק"ג ו 200 גרם וגובהו 96 וחצי. הוא חי מאקטימל (3-4 ביום) וממעדנים ( 1-2 ביום), קצת פחמימות (פרוסת לחם ריקה או קצת אטריות) ולפעמים אם היה יום מוצלח קצת קצת בשר (שניצל קטנטן או קציצה קטנה). כל שאר הדברים פשוט מגעילים אותו. הוא לא מסוגל להריח סלט ובאופן כללי ממש לא נהנה משום סוג של אוכל. עד גיל שנה שקל 10 קג ו 200 גרם וגובה 78 (נולד 3800 51 ס"מ) ומגיל שנה עשינו לו בדיקות רבות כי סבל מאפיזודות של שלשולים לפעמים מלווים בחום ולא עלה במשקל ובסוף לא מצאו כלום.... היינו גם בביקור חד פעמי בהפרעות אכילה בירושלים אלין ללא תשלום ושם הציעו לנו להוריד את הבקבוקים כדי שיהיה רעב ויאכל אוכל נורמלי ואכן הפסקנו עם הבקבוקים אך הדבר לא שינה לו והוא לא אכל יותר. 1. האם הוא באמת נמוך במשקל? האם זה נורמלי מה שהוא אוכל? 2 האם כדאי ללכת להפרעת אכילה . אם כן תגידי לי איך? היכן? 3. מה כדאי לעשות? האם כדאי לעשות לו בדיקות דם? האם כדאי לנסות תרופות הומופטיות שפותחות תאבון? ת ו ד ה ע ל ה כ ל

מירב שלום! ניתן לראות ירידה מסויימת באחוזוני הגדילה (הן משקל והן גובה) מגיל שנה ועד עתה. לא מדובר בהכרח בפגיעה בגדילה, זה נחשב גבולי. לדעתי ניתן להסביר זאת בהרגלי האכילה של הילד. האכילה המאוד לא מגוונת של הילד מחסירה ממנו מרכיבים תזונתיים חשובים. מבחינה קלורית, במידה והוא פעיל גופנית, יכול להיות כאן חסר משמעותי. יחד עם זאת, לא בטוח שמתאים להגדיר כאן הפרעת אכילה במובן של טיפול במרכזים כמו אלין וכו'. ניסיתם לפנות לטיפול מסודר אצל דיאטנית ילדים? ניתן לעבוד על שיפור הרגלי האכילה במסגרת נוחה ונעימה יותר לכולם. בהחלט, במידה ותפנו לטיפול כזה, חשוב לעשות בדיקות דם. בברכה, נועה

12/09/2006 | 14:07 | מאת: עמירם

אני איש רזה וגבוה, בן 50. לאחר שאני אוכל ארוחה כלשהי (קטנה או גדולה, גם ללא מנה אחרונה מתוקה) אני מרגיש מכתעייפות גדולה מאד ולעיתים ממש צריך לשכב לישון. האם יש אולי אנזים או מרכיב כלשהו העוזר לפרוק מזון וחסר אצלי ? בתודה.

12/09/2006 | 20:43 | מאת:

שלום עמירם, התופעה שהינך מתאר ידועה ואינך היחיד. אחת הסיבות לעייפות לאחר אכילה היא עליה ב- CO2 , דו תחמוצת הפחמן, שמשפיע על מרכז העירות(עירנות.) במוח. לא נראה לי שמדובר בחסר אנזימתי או בעיה מטבולית אחרת. לעיתים אני ממליצה לאנשים להמנע מאכילת פחמימות בארוחות העיקריות, כמו א.צהריים ולהסתפק במנה בשרית וירקות בלבד. בברכה, דנה

15/09/2006 | 00:15 | מאת: איקו

שלום לדנה לא הבנתי-- ידעתי שאחרי ארוחה כמות הדם בקיבה ובמעים עולה-וכמות מה פוחתת מהמוח וזו הסיבה לעייפות (?!) אך את טוענת שיש עליה ב - CO2 . אבל זו נוצרת מתהליך השריפה בתאים-כלומר רק כמה שעות לאחר האכילה-עיכול-ספיגה- מעבר לתאים-שריפה. אנא -הסבירי תודה איקו

12/09/2006 | 12:06 | מאת: אילנה

אשמח לדעת, מה יש בסילניום? ובאיזה אגוזים יש הכי הרבה ברזל, והעם הם נספגים טובים מהאגוזים בחניות טבע, וכמה קלוריות יש ב 7-8 אגוזי ברזיל

12/09/2006 | 20:38 | מאת:

שלום אילנה, סלניום נחשב נוגד חמצון חזק ביותר וניתן למוצאו בעיקר ב- פירות ים, אגוזים בכלל ובפרט אגוזים בריזליים, דגים, הודו וחיטה מלאה. באגוז ברזילאי 1 של כ- 5 גר' יש כ- 30 קק"ל. באגוזי מקדמיה יש הכי הרבה ברזל ל- 100 גר'- 7 מ"ג ברזל ולאחריו אגוזי ברזיל עם 4 מ"ג ברזל ל- 100 גר'. יש לזכור כי ספיגת הברזל ממזונות אלו נמוכה. בברכה, דנה

15/09/2006 | 11:28 | מאת: אבי

האם ספיגתם של מינרלים אחרים (סלניום וכיו"ב) נמוכה אף היא (בדומה לספיגה הנמוכה של ברזל) באגוזי ברזיל ומקדמיה?

12/09/2006 | 11:23 | מאת: שולה

אני מידי יום בעבודה לרוב שותה תה.. כי מקפיאים אותנו שם. תה פירות מנגו פסיפלוה וכל מיני סוגים שכתוב שהם ללא קופאין, בצהריים אני אוכלת בטטות בשר אדום, הייתי שמחה לדעת העם התה ללא קפיאין בטעם הפירות יכול למנוע ספיגה טובה של הבשר?

12/09/2006 | 20:28 | מאת:

שלום שולה, לא הקפאין מפריע לספיגת הברזל אלא חומרים אחרים בתה כמו טנינים, לכן מומלץ לצרוך את התה הרחק מארוחות בשריות, לפחות שעה. בברכה, דנה

15/09/2006 | 11:33 | מאת: אבי

האם טנינים מצויים גם בקפה (ולפיכך האם המלצתך בעניין שתיית תה שעה לפחות אחרי ארוחות בשריות חלה גם על הקפה)? והאם הפרעת ספיגה כנ"ל כנ"ל חלה גם על ארוחות לא בשריות (חלביות ו/או הכוללות ממרח סויה או משקה סויה)?

11/09/2006 | 21:58 | מאת: נולי

יש לי בן בן 10 שבועות שניזון מסימילאק. בהתחלה טעמתי מדי פעם לראות אם האוכל לא חם מדי, אחר כך שתיתי את מה שהוא לא סיים והיום אני מוצאת את עצמי מכינה לעצמי מנה פה ומנה שם. (60CC) ואני תוהה ממה זה נובע? האם יתכן שיש לי מחסור בויטמינים ולכן אני כל כך רוצה סימילאק שעשיר בויטמינים? האם יכול להיות שזה ממכר? איזה נזק אני גורמת לעצמי? תודה רבה על תשובתכם, נולי

שלום נולי, אין כל נזק באכילת פורמולות לתינוקות, הרי את נותנת את זה לילדך. כמובן זה לא אמור להוות מקור המזון היחיד שלך, מפני שאינו מתאים למבוגרים, אך כתוספת לאוכל אין בכך כל בעיה. לא נראה לי שאת "מכורה" למזון, זה כנראה טעים לך, ולא בגלל שחסרים לך ויטמינים ומינרלים, שכן 60 מ"ל של סמיליאק לא מגיעים לדרישה הומית של ויטמינים ומינרלים, ואפילו לא ל1/4 ממנה. בברכה, דנה

11/09/2006 | 14:03 | מאת: אורית

הבנתי ששילוב בין דגן לקטנייה יוצר חלבון איכותי. רציתי מאוד לדעת מה הכמות (בכוס לאחר בישול). למשל כמה כוסות אורז מבושל וכמה עדשים? תודה

שלום אורית, אין יחס כזה. חלבון איכותי נחשב כזה המספק את כל חומצות האמינו החיוניות, כאשר ביצה מספקת את כולן. דגנים כמו אורז חסרים חומצת אמינו חיונית אחת וגם קטניות כמו עדשים חסרות חומצות אמינו אחרת וכך הם משלימים אחד את השני, כך שאין משמעות ממשית ליחס. בברכה, דנה

12/09/2006 | 08:52 | מאת: נדחף

היא משקל החלבון שרשום בדגן? כלומר, אם אכלתי 5 גרם חלבון לא איכותי מדגן ו10 גרם חלבון לא איכותי מקטניות אז כמות החלבון האיכותי הוא 5 גרם ? תודה

11/09/2006 | 11:08 | מאת: מירה

איזה ערך תזונתי יש לקצוות האורז ? אמרו לי שבכדי שאורז מלא יתבשל מהר אני צריכה לשפשף אותו בידיים בתוך סיר מלא מים וע"י כך קצוות האורז נשברים ונשטפים במים עושים את התהליך מס' פעמים עד שהמים הופכים מצבע לבן ליהיות שקופים. איזה ערך תזונתי אני מאבדת, והאם זה בריא יותר לאוכל אורז מלא ללא קצוותיו ?

11/09/2006 | 11:55 | מאת:

שלום מירה, לדאבוני, מעולם לא שמעתי על ההמלצות הנ"ל, וקשה להעריך מה האורז מאבד באופן זה, אך ידוע כי מבחינה בוטנית בקצה האורז יש יותר עמילן- פחמימות, כך שאני יכולה להעריך שיש איבוד קטן וחסר משמעותי של עמילן. בברכה, דנה

10/09/2006 | 22:09 | מאת: ילדה

בוקר: שתי פרוסות לחם עם טונה וממרח עגבניות מיבוושת ביינים: אגס ואקטימל צהריים: שתי קציצות בשריות עם שעועית ירוקה ובטטות (מנה יחסית קטנה) ביינים: אפרסק ואגס ערב: פשטידת פסטה חתיכה רגילה אין בה שמנת רק קצת יוגורט. עם קוטג 2 כפות ועגבניות שרי, ועשיתי שעה אירובי הליכה מהירה במכון כושר. העם זה מספיק? אבל למשל אתמול לא עשיתי כושר והיינו במסעדה ואכלנו המון, אז סך הכל התפריט מתאזן עם עצמו לא? כאילו אני רוצה לשמור על המשקל, רק רוצה לדעת שאני אוכלת מספיק ושלא חסר כלום. ושאני כמובן לא אוכלת קצת מידי. תודה

10/09/2006 | 22:28 | מאת: ילדה

לא הוספתי, שאכלתי גם ירקות כמובן ושתיתי נס עם מעט חלב ללא סוכר בבוקר, ובלילה חטיף של free שומשום עם חמניות כזה.

11/09/2006 | 07:48 | מאת:

שלום לך! לא ציינת את גילך, משקלך וגובהך. ללא נתונים אלא, אין לי אפשרות להתייחס... בברכה, נועה

10/09/2006 | 19:39 | מאת: אחמד

אני בחור בן 29 עובד בעיקר בשעות הלילה כמאבטח , במהלך היום אני רגיל לישון עד שעה 15:00, ולאחר מכן יושב וממתין לשעה 22:00 עד לבוא הזמן שצריך לקום וללכת לעבודה . בתחילת הטירונות שקלתי 105 ק"ג בסוף הטירונות שקלתי 84 ק"ג (לציין שגובהי 1.84) לאחר הטירונות התחלתי להשמין בצורה מטורפת , כיום אני שוקל 129 ק"ג , כל היום אני עייף מותש מכלום ומרגיש כמו חתול רחוב דרוס ,שלא נדבר על הדימוי עצמי שלי שאין לי מושג לאן הוא ברח לי כל נסיונותיי לשמור ולחזור לממדים של פעם נכשלו כשלון עצום , מדי פעם אני מסתכל על המשקולות שפעם הרמתי את כולן והיום אינני מסוגל להרים אפילו חצי מהם . הייתי המון פעמים אצל דיאטנית אך זה לא עזר לי , אגב האם אתם חושבים שההרזיה של המתמודדים בלרדת בגדול היא תקינה ביחס לפרק הזמן שניתן להם ?

11/09/2006 | 11:53 | מאת:

שלום אחמד, איני מבקרת תוכניות, ויש לציין שלא הייתי בדיוק צופה של התכנית, אך למיטב ידיעתי קצב הירידה במשקל בתוכנית היה הרבה מעבר למומלץ ולרצוי, כמו כן לא צויינה שם ביקורת רבה מבחינה רפואית. החיים זה לא תכנית טלוויזיה, עליך לקחת את עצמך שוב בידיים ואולי לנסות מסגרת הרזיה קבוצתית ולא פרטנית. בברכה, דנה

11/09/2006 | 13:39 | מאת: אחמד

אני מתנצל על בורותי בעניין , אני מניח שהחוליה החסרה בהסברי הדיאטנית היה ההמעטה במילים ובהמחשות לסיכונים העתידים לקרוא במידה ואני ממשיך להשמין , עם מעט תמונות לכך , אני שומע המון גרסאות למה שהשמנת יתר יכולה לגרום כדוגמת האצת פוטנציאל סרטני , האם בטובך את יכולה להפנות אותי לאתר , ספר מאמר ואו אפילו יעוץ( אני מוכן להגיע לקריה הרפואית אם צריך) היכולים להמחיש בפני את סיכוני השמנת יתר אולי יש סרטים כאלו ? מה זה קבוצות תמיכה ואיך העניינים מתנהלים שם , היכן ניתן להשיג קבוצה כזאת באזור הצפון ? אודה מאוד בעד תשובותיך

10/09/2006 | 15:14 | מאת: Lירון

שלום רב, אני שואל שאלה בשביל חברתי, היא כיום בת 27, עובדת במשרה לחוצה (שעות עבודה ארוכות) ואוכלת מעט יחסית ובשעה שהיא אוכלת התפריט הקבוע (ב-95% מהמקרים) הוא ירקות מכל סוג, היא כמובן עושה זאת משום אהבתה לירקות וכמובן כדי "לשמור על גיזרה" אך לפי דעתי העיניין מסוכן לבריאותה, יש לגוון באוכל בכדי לספק את צרכי הגוף, אולי זה נראה כרגע שהיא בגיזרה טובה אך היא הורסת את בריאותה. למרות ניסיונותיי להבהיר לה בצורה מספקת את הנושא היא טוענת (ובצדק) שאין צידקה בדבריי, אבקשכן להגיב על ההודעה בכדי שאוכל להפנותה לכאן לקרוא את התגובה. תודה מראש.

10/09/2006 | 15:16 | מאת: Lירון

הכוונה כמובן הייתה שחברתי טוענת שאין צידקה בדבריי משום שאיני דיאטן או עוסק במקצוע ולכן זוהי דעתי בלבד :)

10/09/2006 | 16:18 | מאת:

שלום לירון, הצדק כמובן איתך.ירקות אמנם מקור טוב להרבה מהויטמינים והמינרלים שאנו זקוקים להם אך הם אינם מקור לקלוריות כגון פחמימות שחיוניות לתפקוד מוחי תקין וגופני בכלל, לא מקור לחלבונים, החיוניים לבניית רקמות, שרירים, עצמות ופעילות ביולוגית של הגוף, וכן אינם מקור לחומצות שומן חיוניות. כמו כן, ירקות חסרים סידן, ברזל, ויטמין B12 ועוד. ולכן דיאטה המסתמכת על ירקות בלבד אינה מציאותית ואינה בריאה ועלולה לחשוף את הגוף לאורך זמן לחסרים תזונתיים קשים ואף למחלות קשות. בברכה, דנה

10/09/2006 | 15:11 | מאת: דורית

שלום, כמה קלוריות יש בקלמנטינה? כמה ויטמין C? תודה

10/09/2006 | 16:14 | מאת:

שלום דורית, בקלמנטינה ממוצעת ( 100 גר' ) יש כ- 45 קק"ל ו- 45 מ"ג ויטמין C. בברכה, דנה

10/09/2006 | 14:43 | מאת: גלי

שלום האם תוכלי בבקשה לתת דוגמאות של מזון מקבוצת פחממות המתפרקות לאט כך שהסוכר בדם לא גבוהה והשומן מנוצל? בתודה

10/09/2006 | 16:07 | מאת:

שלום גלי, פחמימות מורכבות כגון מוצרים מחיטה מלאה, שיפון, אורז מלא, קטניות ( אפונה, עדשים) נספגים במלואם אך יותר לאט מסוכרים פשוטים, בעיקר בשל המבנה שלהם המורכב הדורש פירוק במערכת העיכול וכן בשל נוכחות סיבים תזונתיים. בברכה, דנה

10/09/2006 | 13:54 | מאת: לי

היי דנה האם הגוף יכול לספוג יותר מכ-30 גרם חלבון בארוחה? אם לא, מה קורה עם שאר החלבון שאינו נספג? האם חלבון במוצרי חלב נספג מהר יותר או חלבון מן החי?

10/09/2006 | 16:05 | מאת:

שלום לי, בהחלט אנו סופגים למעלה מ- 99% מהחלבון שאנו צורכים ולא משנה הכמות לארוחה. 30 גר' חלבון = 150 גר' בשר לפני בישול ואין בעיה לסופגו. איננו כמעט מאבדים חלבון בצואה. חלבון שנפסג ואינו נצרך לצורכי בניה של חלבוני הגוף ושרירים הופך לאנרגיה. חלבון ממוצרי חלב הינו נחשב חלבון מן החי ונחשב אף איכותי יותר מחלבון בשר. בברכה , דנה

15/09/2006 | 00:20 | מאת: איקו

שלום לדנה למה חלבון חלב נחשב לחלבון טוב יותר מחלבון הבשר ? תודה איקו

10/09/2006 | 13:46 | מאת: אלמוני

אימון משקולות של 20 דקות בעצימות בינונית-גבוהה חצי שעה לפני האימון אני מסיים ארוחה של : כוס מבושל אורז מלא 1/3 כוס מבושל של אפונה או עדשים סלט ירקות+כפית שמן 20 דקות אחרי האימון אני אוכל ביצה אחת (חלבון+חלמון) האם אני נוהג נכון מבחינת כמות החלבונים והפחמימות ? צריך להוסיף להחסיר ? אני שוקל כ60 ק"ג גובה 1.70 תודה

10/09/2006 | 16:02 | מאת:

שלום , איני מומחית בתזונת ספורט. עליך להפנות שאלה זו לדיאטנית במכון הכושר או לפורום בנושא פעילות גופנית. בברכה, דנה

10/09/2006 | 09:16 | מאת: אלירן

האם קיימת בעיה כלשהיא באכילת פירות או גלידה או שרבט או מעדן או מוס, או בשתיית קפה, בארוחה עיקרית? ואם כן, מהי חומרתה, והאם היא מחייבת ויתור מוחלט על אכילת כל הנ"ל כקינוח?

10/09/2006 | 12:21 | מאת:

שלום אלירן, אין בעיה לאכול כל אחד מהמוצרים הנ"ל באופן כללי, ואין כל קשר לסמיכות לארוחה. בברכה, דנה

10/09/2006 | 21:21 | מאת: אלירן

דנה שלום, יופי, שמח לקבל את תשובתך הליברלית לגבי ארוחה עיקרית. ועכשיו, האם תשובתך דומה גם לגבי שתיית קפה/קקאו בארוחת בוקר חלבית? קראתי בזמנו - אוליי אפילו בפורום זה, אם זיכרוני אינו בוגד בי - שמשקאות אלה מפריעים לספיגת הסידן? אבל, מה לעשות שאנו - אשתי ואני - מאוד אוהבים ורגילים לשתות את הנ"ל בגמר ארוחות בוקר וערב (הכוללות תמיד גבינות, או ממרח סויה, או שניהם, בנוסף לסלט ירקות, יוגורט או קפיר, סרדין או הרינג, ואחת ליומיים גם ביצה, ולחילופין - בראן-פלייקס)?

10/09/2006 | 08:06 | מאת: קוקו

בוקר טוב, רציתי לשאול האם מומלץ לקחת RED RICE YEAST כתוסף בנוסף לתרופות מורידות כולסטרול (למשל סימוסטאטין) האם זה מומלץ לקחתו לבד? האם יש צורך במרשם או שזהו תוסף ואם הוא נחוץ האם תוכלי להמליץ לי על חברה טובה? תודה רבה קוקו

10/09/2006 | 12:37 | מאת:

שלום, RED YEAST RICE-RYR, הינו תוצר של שמר שגדל על אורז ונפוץ בעיקר באסיה. התוצר מכיל מספר תרכובות הידועות כ- מונקולינים הידועים ביכולתם לעכב סינטזה-ייצור כבדי של כולסטרול בדומה לתרופות להורדת כולסטרול. המיצוי של תוצר זה נמכר כתוסף מזון ללא מרשם רופא בארה"ב, למרות ויכוחים רבים בנושא, שכן החומר הפעיל בו אינו שונה מהחומר הפעיל בתרופות להורדת כולסטרול עם מרשם כמו סימוביל ועוד. לדאובני, רוב הידע בנושא מבוסס על נסיון אתני בבני אדם וחיות ופחות מבוסס על מחקר, כך שמניחים כי כל תופעות הלוואי של התרופות להורדת כולסטרול יכולות להיות גם מחומר זה, ולכן מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה בנושא, האם יש מקום לשלב או לקחת רק אחד מהמוצרים. אין אנו ממליצים על מוצרים בפורום זה. בברכה, דנה

09/09/2006 | 14:53 | מאת: תותי

שלום, אני בדכאון ממש כבר שבוע וחצי. אני בקושי אוכלת ושותה מעט. אני עובדת אך ישנה המון. אני אוכלת מעט ירקות ואולי ביצה ביום. אני שותה רק מים ותה. מה עליי לעשות? האם עליי לקחת ויטמינים כי אני לא מסוגלת לאכול. אני לוקחת B12 וחומצה פולית כי אני אנמית ותמיד יש לי בעיה עם זה אני לוקחת אומגה3 וברזל. האם כדאי לי לקחת עוד משהו? אני לא לוקחת תרופות נגד דיכאון כך שזה יכול להימשך חודש חודשים - מה את ממליצה לעשות? תודה

09/09/2006 | 16:24 | מאת:

שלום, איני מומחית בנושא דכאון, עליך לפנות לייעוץ למומחה או לרופא המשפחה. אם כבר היה לך בעבר ארועים של דכאון שאובחנו ככאלו ע"י פסיכיאטר, עליך לשקול טיפול. כל הויטמינים שתכניסי לגוף בכדורים לא יכסו דרישות תזונתיות של חלבונים, פחמימות ושומנים, החיוניים לא פחות מכל תוספי המזון שהינך נוטלת. אין לי פתרון "פלא" חוץ מלומר לך שהרגלייך הנוכחיים, אם ימשכו זמן רב, יחשפו אותך לתת תזונה וחסרים קשים ובהחלט לא יעזרו לך להתמודד עם הדכאון. הפתרון הנכון- פני לייעוץ בנושא הדכאון. בברכה, דנה

09/09/2006 | 18:38 | מאת: תותי

תודה על התשובה. מכיוון שאת אומרת שיש משהו בסיסי שכן עליי לאכול שבו הכדורים לא יעזרו - האם תוכלי לומר לי מה בדיוק? כמות המזון שאני מסוגלת להכניס לפי בימים אלו היא באמת מוגבלת - אז האם תוכלי לומר מה הכרחי? האם תוכלי להיות ספציפית בבקשה? תודה רבה, זו עזרה גדולה בשבילי.

09/09/2006 | 14:00 | מאת: שירה

שלום, ברצוני לשאול האם סידן נספג טוב יותר כאשר הוא בא ממוצרי חלב, או מוצרי סויה? קראתי מאמר על כך שצריכת חלבונים מרובה מהחי מעכבת את ספיגת הסידן, ולכן חלב סויה מועשר למשל עדיף על חלב בקר. האם זה נכון?

09/09/2006 | 16:20 | מאת:

שלום שירה, התשובה מעט מורכבת, שכן ישנם הרבה מאוד גורמים המפריעים לספיגת סידן, בין היתר יותר מדי סידן בעצמו. נכון להיום סידן שמקורו ממוצרי חלב נספג טוב יותר ממוצרי סויה, בעיקר בשל נוכחות ויטמין D במוצרי החלב שעוזר לספיגה ובכך שבסויה ישנם חומרים המעכבים ספיגת סידן. בברכה, דנה

09/09/2006 | 19:34 | מאת: היי

http://www.zom.co.il/osteo.htm חומר לקריאה בנוגע לספיגת סידן בגוף

09/09/2006 | 19:35 | מאת: היי

http://www.zom.co.il/osteo.htm חומר לקריאה בנוגע לספיגת סידן בגוף www.zom.co.il כדאי לקרוא ולעיין במאמרים

09/09/2006 | 03:25 | מאת: דנה

שלום. אני סובלת מכולסטרול גבוה כבר כמה שנים, כנראה בגלל גלולות שאני נוטלת. רוב הכולסטרול אצלי הוא טוב, אבל בכל זאת הבנתי מהרופאים שכדאי להוריד. אלה התוצאות: Cholesterol 261 Triglycerides 153 HDL-Cholesterol 81 LDL Cholesterol Calculat 149.6 רציתי לשאול אותך האם יש סוגי מזון שמורידים כולסטרול רע? במה אסור לי לגעת בעיקר? אם הרוב אצלי כולסטרול טוב, אני חייבת להוריד את הרע? תודה.

09/09/2006 | 10:42 | מאת:

שלום דנה, גלולות בהחלט יכולות להיות הגורם לכולסטרול הגבוה. יש לזכור כי כולסטרול גבוה במחציתו נובע מבעיה מטבולית-כבדית, כלומר ייצור עודף, כנראה בגלל הגלולות, ומחציתו מושפע ממזון. בעבר כתבנו בפורום זה רבות בנושא כולסטול. ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם "כולסטרול" ותוכלי למצוא את כל השאלות והתשובות בנושא. בשלב ראשון יש להתייעץ עם הגניקולוג באשר לגלולות, הואיל והוכלסטרול הטוב אמנם מגן מפני הכולסטרול הרע, אך לא ברמות אלו וכן יש לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. בברכה, דנה

07/09/2006 | 14:11 | מאת: אורטל

שאלה נוספת . . . אני מרבה באכילת ירקות . . .יכול מאוד להיות שהתפריט היומי שלי לא מאוזן למשל - אני אוכלת ביום 1 ק"ג עגבניות , כרוב שלם , כרובית - מבושלים , גזר גמדי , חצילים . . . לא אוכלת פסטה / אורז וכו' רק לחם קל עם ממרח, שניצל טבעול . , האם האכילה שלי מוטעית ?ניראה שהתפריט שלי בנוי 70 אחוז ירקות והשאר פחמימות וחלבונים

07/09/2006 | 14:21 | מאת:

שלום אורטל, אין לי אפשרות להעריך מה היחסים בין מרכיבי המזון. עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

07/09/2006 | 13:25 | מאת: אורטל

הייתי מעוניינת לדעת מה מכילה פפריקה , מבחינת ערכית תזונתיים

07/09/2006 | 13:39 | מאת:

שלום אורטל, לפפריקה - התבלין- אין כמעט ערך קלורי אך הפפריקה עשירה מאוד באנטי-אוקסידנטים הנגזרים מויטמין A, ובויטמין A. בברכה, דנה