פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
28/08/2006 | 19:42 | מאת: היי

היי שלום רציתי לדעת,האם לדעתך אפשרי לאכול פעמיים שלוש בשבוע בחומוסייה רק צלחת חומוס ללא פיתה,כלומר רק חומוס. האם זה בסדר מהן הייתרונות בכך ומהן הייתרונות אם ניתן לציין,תודה רבה מאוד

28/08/2006 | 20:26 | מאת:

שלום, אין יתרון באכילת חומוס במסעדה על פני אכילת חומוס מקופסה, שכן שניהם מכילים הרבה שומן ומלח. גרגירי חומוס הנם בריאים מאוד הואיל ומדובר במשפחת הקטניות המכילות הרבה חלבון, אשלגן, זרחן וסיבים תזונתים. חומוס אינו מהווה תחליף לבשר. בברכה, דנה

28/08/2006 | 22:06 | מאת: היי

חומוס בקופסא עשיר יותר במלח כחומר משמר כלומר נתרן גבוה,וחומוס בחומוסייה דל יותר במלח וטרי,האם זה נכון?

28/08/2006 | 16:53 | מאת: ליאת

שלום, האם זה נכון ששוקולד יכול לגרום לבריחת סידן מהגוף עד כדי כך שאינו בריא לצריכה? האם באמת עדיף לצרוך מוצרים מאבקת חרובים כתחליף לשוקולד (הם אמנם לא רעים אבל לא כמו הדבר האמיתי)? יום טוב, ליאת

28/08/2006 | 19:07 | מאת:

שלום ליאת, התשובה היא לא ואת יכולה לצרוך שוקולד במידה מתונה ולא יהא לכך השלכה משמעותית על מאזן הסידן בגופך, כל עוד תצרכי מספיק סידן במזון, תעסקי בפעילות גופנית ותשמרי על משקל תקין. בברכה, דנה

28/08/2006 | 15:59 | מאת: נילי

מהו המשקל האידיאלי לאישה בת 74 שגובהה 1.74 מ' ומשקלה כ-100 ק"ג והיא חולת סוכרת סוג 2? וכן מהי כמות הקלוריות היומית שעליה לצרוך (עלי להוסיף שהיא אינה פעילה ספורטיבית)? תודה על תשובות.

28/08/2006 | 19:06 | מאת:

שלום נילי, צר לי שלא אוכל לתת לך מידע מדוייק, שכן זה לא יהיה מקצועי מצידי. אשה זו צריכה להיות בטיפול מסודר אצל דיאטנית קלינית, אשר תקבע לה יעדי משקל המתאימים למצבה, לטיפול התרופתי ולהרגלי חייה. אין טווח קלוריות קבוע, כמו שאין משקל מיועד. פני לידאטנית קלינית בהקדם לייעוץ אישי. בברכה, דנה

28/08/2006 | 15:56 | מאת: אלי

שלום רב, אני בחור צעיר שמתאמן בחדר כושר מספר פעמים בשבוע. לאחרונה מיד לאחר כל אימון אני צורך שייק חלבונים של אולטימט נוטרישן על בסיס מי גבינה בתוספת חומצות אמינו BCAA. רציתי לשאול האם הדבר מועיל והאם ישנן השלכות שליליות לצריכה ? רוב תודות מראש!

28/08/2006 | 20:24 | מאת:

שלום אלי, תוספות אלו בוודאי יכולות להואיל לבניית שריר, אם זוהי מטרת האימון. נכון להיום ישנם ויכוחים רבים בקרב החוקרים באשר להעמסת חלבון הן על הכבד והן על הכליות. חלק מהמחקרים הראו כי העמסת חלבון לאורך שנים יכולה להאיץ התפתחות מחלות כלייתיות. בכל מקרה לא מומלץ לעבור את ה- 1.5 גר'חלבון/ק,ג משקל גוף. בברכה, דנה

28/08/2006 | 15:06 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת כמה גרם חלבון יש בחזה הודו? כמה קלוריות? בנוסף, רציתי לדעת האם חלבון ביוגורט ביו על סוגי השונים הוא חלבון איכותי אשר יכול להוות תחליף לחלבון של ביצה, למשל? תודה

28/08/2006 | 19:00 | מאת:

שלום מיטל, ב- 100 גר' חזה הודו יש כ- 20-24 גר' חלבון וכ- 170 קק"ל. חלבון אשר מקורו בחלב פרה אינו מהווה תחליף לביצה מבחינת איכות החלבון אך מבחינת הכמות כן.אין הכרח לאכול ביצה ולכן חלבונים אחרים מן החי יכסו על כך. בברכה, דנה

28/08/2006 | 11:01 | מאת: אורלי

שלום שוב! לא מדובר על מחלה או משהו שכזה, חס וחלילה... אולי את צודקת בכך שחברותיי מקנאות, כי הן באמת נלחמות במשקל עודף. תודה רבה לך, עזרת לי מאוד! אורלי..

28/08/2006 | 13:57 | מאת:

שלום אורלי, שמחה שיכולתי לעזור. אם בכל זאת יש לך ספקות פני לדיאטנית קלינית לייעוץ. בברכה, דנה

28/08/2006 | 17:47 | מאת: אורלי

שלום, איפה אני יכולה לקבל ייעוץ לדיאטנית קלינית? בקופת החולים?... אורלי.

27/08/2006 | 20:07 | מאת: גיא

שלום רב! 1. אני יודע שיש כמות מסוימת של חלבון שצריך לקחת ואני יודע כמה אני צריך. השאלה היא האם כדאי לצרוך אבקת חלבון או חלבון מהאוכל מספיק טוב? 2. אני נוהג לאכול חומוס לפחות כל יום. חומוס למרות שהוא משמין נחשב לאוכל בריא, האם גם חומוס מהסופר נחשב בריא? (צבר, אחלה וכדומה)

28/08/2006 | 10:02 | מאת:

שלום גיא, 1. במידה והינך צורך מספיק חלבון מן המזון אין צורך בתוספות של אבקות, כל העמסת חלבון על הכבד והכליה הינה בגדר מיותרת ומסוכנת. 2. כאשר אומרים שחומוס הוא בריא אין הכוונה לסלט חומוס אלא לגרגירי החומוס עצמו. בסלטים המוכנים מכניסים הרבה שמן והרבה מלח ולעיתים גם חומרים משמרים, כך שכל התועלת הבריאותית כמעט ונעלמת. כמובן, שצריכה מתונה של סלט חומוס אינה מזיקה. בברכה, דנה

27/08/2006 | 15:30 | מאת: אורלי

היי נועה, קוראים לי אורלי אני בת 16 גובה: 1.68 משקל: 45 רוב החברות שלי ומי שמכיר אותי אומר לי שאני צריכה להשמין , שאני רזה מידי .... ולפי דעתי זה נכון אני רזה מידי ... אני אוכלת הרבה ולא משמינה. חשבתי שאולי תוכלי לעזור לי איכשהו... בבקשהההה help me!!! בתודה אורלי.

27/08/2006 | 19:03 | מאת:

שלום אורלי, במידה ולא מדובר בתת משקל על רקע מחלה, בעית ספיגה או הפרעת אכילה, איננו נוהגים להתערב בטבע, ועליך להמשיך ולהינות כל עוד משקלך נמוך ולא גבוה. השתדלי לא להקשיב לעצות חברותייך, שכן קרוב לוודאי הן נלחמות במשקל ואלי קצת מקנאות במשקלך הנמוך. אם המשקל מפריע לך באופן אישי, המלצתי לפנות לדיאטנית קלינית להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה

27/08/2006 | 14:10 | מאת: מיכל 2206

לאחרונה התחלתי דיאטה על דעת עצמי. לא משהו דרסטי אלא פשוט הורדתי את ה"שטויות" בין הארוחות ואני משתדלת לאכול הרבה ירקות (סלטים בוקר וערב +תוספות לסירוגין ביצה קשה/טונה/גבינות. וארוחת צהריים מגוונת בד"כ עוף ותוספות אורז/תפוחי אדמה או כל דבר אחר ללא הגבלה. זו הפעם השניה השנה שאני שומרת דיאטה בצורה זו ופעם שניה שעם תחילת הדיאטה אני סובלת מטחורים, האם יש קשר ?? אודה לתשובתכם.

27/08/2006 | 14:23 | מאת: AbC

הסיבה העיקרית לטחורים היא עצירות, אנשים שמתאמצים בשירותים, שילשולים, לידה המטרה שהיציאות יהיו לא רכות תוכלי הרבה מאכלים עם סיבים תזונתיים ושתייה מרובה של מים. פיצוחים יכולים להציק ביציאות. http://www.infomed.co.il/hemorrhoids.htm

27/08/2006 | 17:28 | מאת: מיכל 2206

בהמשך לתשובה, הטחורים לא נוצרו כתוצאה מקיבה קשה, ובאופן כללי אין לי בעיה של עצירויות . מכאן שאלתי האם ייתכן שחוסר במזון מסויים (כתוצאה מדיאטה) גורם לתופעה ?

27/08/2006 | 19:00 | מאת:

שלום מיכל, כפי שצויין בפניך אכן עצירות יכולה להחמיר מצבי טחורים וכל ההמלצות שניתנו לך הן אכן נכונות. אך מצד שני לעיתים עודף סיבים בדיאטה יכול לגרות טחורים קיימים ולכן חשוב לאכול סיבים מסיסים ולדאוג ללעוס מזון היטב. אכן פיצוחים וקטניות יכולים להפריע, אך גדנים מלאים, חיטה מלאה ושיפון יכולים לעזור. יש לדאוג לשתות מספיק מים ולהשאיר מספיק שומן בדיאטה לסיכוך בסיסי. לרוב חסר תזונתי לא גורם לטחורים אלא יציאה מעט קשה יותר מהרגיל. הקפידי על שתיה מרובה, פעילות גופנית וסיבים תזונתיים. בברכה, דנה

27/08/2006 | 10:01 | מאת: אריאל

1. בדיאטה נכונה, כמה אחוז מהמשקל מותר להוריד בתוך שבוע ? אם אני שוקל 65 ק"ג כמה נורמלי להוריד תוך שבוע 2. אם אני צורך את אותם הקלוריות שצרכתי קודם, אך שיניתי את הרכב המזון מ: מזוק מתוק לפחמימות מרוכבות- אורז מלא, חיטה מלאה וכ' (צריכת חלבונים ושומנים נשארה כשהיתה קודם ונניח כי היא צריכה נורמלית) האם אחוז השומן שלי ישתנה ? האם אני ארד במשקל ? תודה

27/08/2006 | 19:05 | מאת:

שלום אריאל, ההמלצה לירידה במשקל היא 1/2-1 ק"ג בשבוע לכל היותר. אם סך הקלוריות נשאר זהה אך היחסים בין הפחמימות השומנים והחלבונים השתנה יכולה להיות ירידה במשקל, אך היא לא תהא משמעותית כמו הפחתה כוללת בסך כל הקלוריות. כמוסן שדיאטה זו הינה בריאה יותר, עשירה יותר בסיבים תזונתיים ומומלצת ללא כל קשר לירידה במשקל. בברכה, דנה

28/08/2006 | 13:46 | מאת: אריאל

27/08/2006 | 05:29 | מאת: צביקה

אני אוהב מאוד לאכול עגבניות. אני אוכל מדי יום שתי עגבניות בסלט ירקות, עוד שתיים במרק, ובנוסף לכך אני "מנשנש" ללא הפסקה בעגבניות שרי קטנטנות - כ - 20 ביום. האכילה העודפת הזאת לא גורמת לי לכאבי בטן או להפרעות ביציאות. האם לדעתך אכילה מוגזמת כזאת של עגבניות עלולה להזיק לבריאות?

27/08/2006 | 12:04 | מאת:

שלום צביקה, למיטב ידיעתי, כל עוד אין בעיה כלייתית או נטיה לאבני כליה מסוג מסויים, אין בעיה באכילת כמות כזו של עגבניות. בברכה, דנה

29/08/2006 | 09:05 | מאת: אליעזר

לעומת עגבניות, האם ירקות אחרים (או פירות או כל מזון אחר, לצורך העניין) עלולים לעודד את היווצרותן של אבנים בכליות (או בכיס המרה, או בדרכי השתן), או לסייע במניעת היווצרותן?

26/08/2006 | 20:03 | מאת: מיקה

שלום! קודם כל תודה רבה לך על העזרה שלך באמצעות פורום רציתי לדעת: 1. כמה כלורויות יש בערך בקובית שוקולד חלב? (בשום מחשבון קלוריות לא מצאתי, שואלים לפי גרמים ובכנות אין לי מושג כמה גרם יש בקוביית שוקולד...חחח 2.פעמים רבות לפני מחזור ובזמן מחזור אני ראבה, יש לי חשק לפחממות ולמתוק. אך אני בדיאטה, צריכה לרזות כ10 קילו (בת 22) ואני נלחמת מאוד בזה. מה לעשות??? לא תמיד ירקות ויוגורט או תה פותרים את הבעיה.... 3. ב12.9 יש לי אירוע של חתונה לבוא אליו., אין לי עוד הרבה זמן. מן הסתם אני מנסה עד אז לרזות כמה שיותר מהר, אך עם זאת איני רוצה לעשות זאת הדרך לא בריאה ולהרעיב עצמי. איזו דיאטה את ממליצה לי לעשות, אולי לפחות לעכשיו שתעזור לי להוריד במהירות 2-3 ק"ג, אך בלי ןלפגוע בגופי או להרעיבו. אני עושה הליכות רק כ2-3 פעמים בשבוע, מפאת חוסר זמן עקב תקופת בחינות באוניברסיטה ויוצא לי לשבת הרבה וללמוד (דבר שבפני עצמו גורם לרעב ועם זאת לחוסר פעילות רבה, לצערי). אני מעוניינת בדיאטה לעכיו שאולי בזכותה אשיל מהר יותר, ולאחר החתונה אוכל לעשות דיאטה ממש מאוזנת עם הרבבה ספורט. תודה מראש קרן!

26/08/2006 | 20:14 | מאת:

שלום קרן, בקובית שוקולד יש כ- 25 קק"ל. במסגרת פורום זה איננו ממליצים על דיאטות כלשהן, כל דיאטה צריכה להיעשות במסגרת טיפול ע"י דיאטנית קלינית. זה כולל המלצות ופתרונות לגבי התאווה לפחמימות לפני המחזור, לכך יש פתרונות רבים אך תלויים במטופל. זה יכול נוע מפירות למעדנים ולפתרונות רבים נוספים. המלצתי, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. בברכה, דנה

26/08/2006 | 13:08 | מאת: דניאלה

אני אוכלת זירעי פישתן כבר חודש וזה הדבר הטיבעי היחיד שעוזר לי ביציאות קבועות יומיום ובכלל ( אני סובלת מזה כבר כמה שנים) ועד שמצאתי משהו טיבעי שעוזר לי אני רוצה לדעת אם זה יכול להזיק כאשר אני אוכלת כף ביום של זירעי פישתן?

שלום דניאלה, למיטב ידיעתי אין כל נזק באכילת זרעי פשתן, הם מקור טוב לסיבים תזונתיים העוזרים לך ביציאות ומקור לחומצות שומן מסוג אומגה 3. בברכה, דנה

25/08/2006 | 14:03 | מאת: הילה

תודה

שלום הילה, איני יכולה לומר, תלוי בגודל ובמילוי וברכיבים. בברכה, דנה

25/08/2006 | 15:02 | מאת: הילה

מילוי שמנת 30% שומן בצק תופין מתוק קוטר כ 7 ס"מ 80 % מילוי 20% בצק מינימום ומכסימום... או ב 100 גרם שוב תודה

25/08/2006 | 15:39 | מאת: boo

אני בת 19.5 אני שוקלת 38-9 קל', גובה 1.60, אין לי שום בעיות בריאותיות אני לא אנורקסית\ בולימית ולא חסר לי שום ויטמינים בגוף. תמיד שקלתי ככה. רציתי לדעת אם יש כדורים\ אבקות שלמעשה משמינים בעזרתם, אני לא חושבת שמעוררי תאבון יעזרו לי כי אני כרגע בצבא.. דיאטנים לא עוזרים לי כל כך, אני לא מצליחה להתמיד זה

25/08/2006 | 19:51 | מאת:

שלום, ישנן בשוק מוצרים רבים המכילים קלוריות בריכוז גבוה היכולים לעזור בעליה במשקל. לדאבוני, איני יכולה להמליץ עליהם במסגרת זו, שכן עליך לקבל ייעוץ אישי. משקלך אכן נמוך לגובהך, אך לרוב איננו מתערבים כאשר אין בעיה בריאותית. במידה ולא ניסית מוצרים אלו, פני לדיאטנית במסגרת הצבא, שתוכל להמליץ עליהם בהתאם למסגרת הקלורית הנקבעת עבורך. תוספת של כ- 500 קק"ל ליום תביא לעליה של 1 ק"ג תוך כ- שבועיים, כך שהתהליך איטי. בנוסף, ךעיתים אנו ממליצים על פיתוח שרירים, כלומר פעילות שאינה אירובית אשר מעלה את מסת השריר. בברכה, דנה

25/08/2006 | 10:42 | מאת: גילי

שלום רב! האם אכילת מזונות כגון קטניות הכוללות עדשים שעועית ואפילו תפוחי אדמה מספקים אכילה מאוזנת מבלי שיחסר לגוף שום דבר. אציין שאני לא אוכלת שום דבר שיש בו סוכר או מוצרים שיש בהם קמח האם הדבר נכון לגוף האדם? תודה גילי

25/08/2006 | 12:05 | מאת:

שלום גילי, קטניות הינן מקור מצויין לפחמימות חלבונים וסיבים תזונתיים וכן זרחן ואשלגן. הם תחליף מצויין לפחמימות כגון אורז ופסטות למיניהן.תפוח אדמה הינה פחמימה לכל דבר ומכיל הרבה פחמימות בעיקר בצורת עמילן ובכך אינו שונה מקמח. כמובן שלמלא צרכים תזונתיים מלאים יש לאכול מכל קבוצות המזון כגון בשרים, דגים, מוצרי חלב, ירקות ופירות. בברכה, דנה

24/08/2006 | 21:43 | מאת: R

התינוק שלי בן שלי, לא אוהב לאכול באופן כללי ולא אוהב מוצקים, לא אוהב "גיוונים"- כתגובה הוא מקיא. כמו כן כשהוא היה סקרן לגבי אוכל בגיל 6 או 7 חודשים, מנעתי ממנו להתפלש בו. עתה הוא לא מתעניין (גם כשאנחנו אוכלים לידו). הוא מתרחק ומקבל אותו באנטי. לפני כשבוע הוא שקל 8,800 קילו. אני רוצה שישמין ולא יודעת באיזה דרך. הוא אקטיבי מאוד, הולך, סקרן לגבי הכל (חוץ מאוכל). האם יש לך רעיונות כיצד להעשיר את האוכל כדי שישמין (אנחנו מרסקים כל דבר ללא גושים)? תודה

27/08/2006 | 15:21 | מאת:

שלום לך! את מעלה בצורה מאוד כנה את הסיבה שלדעתך (ואני חייבת לציין שגם לדעתי...) הביאה להתנהגות השלילית לגבי מזון מוצק. לומר את האמת, מקור הבעיה הוא לא תזונתי אלא התנהגותי ולכן יש לפתור אותה מכיוון זה - אולי כדאי לפנות לפסיכולוגית ילדים. יחד עם זאת, בעיה שכזאת אכן יכולה לגרום לבעיות נלוות, תזונתיות והתפתחותיות. רצוי לפנות במקביל לדיאטנית ילדים להערכת תהליך הגדילה וטיפול במקביל לייעוץ הפסיכולוגי. בברכה, נועה

24/08/2006 | 14:56 | מאת: חני

שלום בעלי בן 44,בריא בד"כ, ביצע בדיקות דם לאחר 3 או 4 שנים שלא נבדק. הCHOL שלו יצא302 , כאשר הHDL:32 וLDL קרוב ל200 שזנ גבוה לכל הדעות. בעלי אוכל הרבה פירות אבל שמעתי שיש פירות שלא כדאי לאכול כאשר הכולסטרול גבוה. באיזה פירות מדובר? ואיזה פירות הוא כן יכול לאכול ללא חשש? כמו כן מה הם עוד טיפים להורדת כולסטרול הרע? לדוגמה שמעתי על אגוזי מלך ושום,האם זה נכון? תודה על תשובה מהירה כי התור לדיאטנית רק בעוד כשבועיים

24/08/2006 | 18:53 | מאת:

שלום חני, אין קשר בין פירות לכולסטרול. דיאטה לכולסטרול כוללת ירידה במשקל, אם צריך, דיאטה דלת שומן רווי ( בשרים שמנים, גבינות שמנות, מרגרינות ובצקים) דיאטה דלת כולסטרול, העשרת התפריט בסיבים ( דגנים מלאים,חיטה מלאה, קטניות, ירקות ועוד), והעשרה בשומן חד בלתי רווי על חשבון שומן רווי- שמן זית/קנולה, טחינה,אגוזים ושקדים טבעיים, אומגה 3 מדגים ופעילות גופנית. לפי המלצות ארגון הבריאות העולמי ברמות אלו רצוי ומומלץ לשלב טיפול תרופתי בנוסף לדיאטה. בברכה, דנה

25/08/2006 | 09:29 | מאת: ירון

דנה יש לך טעות . תזונה דלה בכולסטרול מגבירה את המצב של HDL נמוך ( מעבר לצורך בפעילות אירובית ). זו הסיבה ש 2 ביצים ליום הם תפריט חשוב בטיפול בחוסר איזון בכולסטרול . הוכח כי הביצים אינן מעלות את חלקיקי הכולסטרול בעלי הצפיפות הנמוכה ומעלה את החלקים בעלי הצפיפות הגבוהה . לפירות השפעה על הטריגליצרידים .

24/08/2006 | 09:33 | מאת: טל

שלום רציתי לדעת כמה שוקל שזיף ממוצע וכמה קלוריות מכיל ומכירים את השזיפים המאורכים? "שזיף שגיב", הם קטנים ומאורכים כמה שזיפים כאלה זה מנת פרי וכמה בכלל שזיף ממוצע? תודה

24/08/2006 | 14:26 | מאת:

שלום טל, אין משקל ממוצע לשזיף, כל אחד שוקל שונה והיום יש מספר גדול של זנים. מנת שזיף היא= שזיף גדול או שני שזיפים קטנים. היום כמעט ולא ניתן למצוא שזיפים קטנים לכן אחד ממוצע היום מהווה מנת פרי של כ- 60 קק"ל. כנ"ל לגבי השזיפים המאורכים, 2 מהווים מנת פרי ממוצעת. בברכה, דנה

23/08/2006 | 21:24 | מאת: אליהו

בחוברת הסברה של אחת מקופות החולים בנושא יל"ד, הומלץ להימנע מאכילת גבינה צהובה ושמנת (גם חמוצה). האם המלצה כזאת תקפה, מבחינה דיאטנית, באופן גורף ומוחלט? האם אכילת גבינה צהובה 7% או 9% שומן ושמנת חמוצה 7.5% שומן אכן מזיקות למי של"ד שלו מאוזן ע"י תרופה (+פעילות גופנית), ובמיוחד אם משקלו תקין (או קצת רזה)? והאם אכילה מתונה של המאכלים הנ"ל איננה רצויה גם למי שיש לו, למשל, אוסטיאופניה וזקוק לכמות משמעותית של סידן במזונו?

24/08/2006 | 14:23 | מאת:

שלום אליהו, אחת הגישות לטיפול ביתר לחץ דם הינה המנעות ממלח בדיאטה וכן המנעות משומן רווי וכוסטרול. 2 המוצרים שציינת, גבינה צהובה עשירה במלח ושומן ואילו שמנת עשירה בעיקר בשומן. נכון שהיום ניתן לצרוך מוצרים אלו באחוזים נמוכים יותר, אך כפי שציינתי כל מקרה לגופו. מרבית האוכלוסיה הסובלת מלחץ דם סובלת גם מעודף משקל ומנטיה לשומנים גבוהים בדם, ומכאן ההמלצה. במקרה שלך, יש לשקול כל מזון לגופו. כמו כן, גבינה צהובה הינה מקור טוב לסידן, אך שמנת ממש לא. המלצה שלי, גבינת ריקוטה ללא תוספת מלח מהווה מקור מצויין לסידן והיא רק 5% שומן. המלצתי, פנה לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

25/08/2006 | 09:34 | מאת: אליהו

שלום דנה, ראשית, כבר נועצתי בדיאטנית בטרם כתבתי אלייך את שאלותיי. לצערי, אין אפשרות מעשית לגשת לעיתים קרובות לייעוץ דיאטני פרטני כל אימת שמתעוררת שאלה חדשה - דבר שקורה לעיתים קרובות. שנית, לאור דברייך ששמנת (עם 94מ"ג סידן ב-100ג') איננה מקור טוב לסידן, האם חלב או קפיר (כ"א עם 100מ"ג סידן) הם כן מקורות טובים לסידן? והאם משקה סויה, ממרח סויה, מעדן סויה ושוקו סויה (כ"א עם 150מ"ג סידן) הם כן מקורות טובים לסידן? שלישית, מבחינת ספיגת הסידן, האם הסידן שבחלב (עם 1% שומן) נספג טוב יותר מהסידן שבשמנת חמוצה? האם ספיגת הסידן איננה טובה יותר ככל שאחוז השומן במאכל גבוה יותר?

23/08/2006 | 21:09 | מאת: ארז

לד"ר שלום רב, אני בסביבות שבוע 22 להריון. אני נוטלת ויטמינים של פרנטל, פרוגרד פוליק (ברזל+חומצה פולית) ומדי מס' ימים גם B12 של סולגר. אני מעוניינת להתחיל ליטול גם כמוסות תרי אומגה. כתוב כי נשים בהריון צריכות להתייעץ עם הרופא לפני נטילתם. הכמוסות מכילות את המרכיבים הבאים: שמן דגים- 800 מ"ג לכמוסה מתוכן אומגה 3 85% - 680 מ"ג לכמוסה EPA 20% 160 מ"ג לכמוסה DHA 50% 400 מ"ג לכמוסה אומגה 9 (18:1) חומצה אולאית 200 מ"ג לכמוסה חומצה לינולאית 1 מ"ג לכמוסה ויטמין E 3.3 מ"ג לכמוסה ג'לטין 274 מ"ג גליצרין 126 מ"ג. האם אין עודף ויטמינים או מרכיב אחר, בהתחשב בשאר הויטמינים וכדורים שאני נוטלת? האם הרכיבים מותרים ומומלצים להתפתחות העובר? במידה וכן, מתי וכיצד עלי ליטול את הכמוסות? בתודה גדולה לירון.

25/08/2006 | 09:32 | מאת: ירון

חומצות שומן אלו משפיעות באופן חיובי על התפתחות מוחו של העובר והתינוק היונק . 2 כמוסות ליום הן מינון תחזוקתי . על כל תוסף מזון כתוב שיש להוועץ ברופא - מטעמים מדיקולגלים .

25/08/2006 | 12:21 | מאת:

שלום לירון, במאמר שהתפרסם לפני כחודשיים באחד מהמגזינים המובילים בתחום התזונה, נערכה סקירה של כל המחקרים שנעשו בנושא אומגה 3 והריון והשפעותיו על האם ובעיקר על העובר. נחקרן נושאים רבים ביניהם התפתחות עצבית ומוחית של העובר, ראיה, משך הריון, רעלת הריון משקל העובר ועוד. רוב המחקרים שנעשו בנושא לא היו מחקרים התערבותיים אלא מחקרים הסתכלותיים ולכן כוחם מבחינה מחקרית חלש. כמו בכל נושא בתחום המדע חלק מהמחקרים הראו תועלת אך הרוב לא, ועל כן אין המלצה של שום ארון, לא ארגוני התזונה ולא ארגוני הגניקולוגיים העולמיים להוסיף אומגה 3 לדיאטה של אישה בהריון. לכאורה, לא נמצאו במחקרים הללו בעיות בנטילת 3 בזמן הריון, לא לאם ולא לעובר, כך שעד כה, לא נראה כי נטילת תוספת זו מהווה סיכון כלשהו. הרכב הכמוסות נראה סביר ודומה למרבית הכמוסות בשוק. באשר למינון, התייעצי עם הגניקולוג. בברכה, דנה

מהם הערכים התזונתיים של סרדינים? האם הם מהווים מקור טוב לספיגת סידן?האם העובדה שלא מדובר בדגים טריים אלא בדגים משימורים לא פוגעת בערכים התזונתיים שלהם?

שלום דן, סרדינים הינם מקור מצויין לחלבון, סידן, זרחן ובמקרה של סרדינים טריים גם אומגה 3. ללא ספק שימור פוגע בערכו התזונתי של המזון, אך לא הופך אותו לחסר ערך לחלוטין. ספיגת סידן מסרדינים מצויינת. בברכה, דנה

בחולים מסויימים - יש לשים לב לתכולת הנתרן

23/08/2006 | 09:39 | מאת: שמעון

שלום רב, אודה מאוד אם תוכלנה לענות לי על השאלות הבאות: מה הם צרכי גוף הילד המיוחדים בגילאי 3-4? מה צריך לייחד את התזונה שלו ביחס לתזונת שאר המשפחה הבוגרת? מהו המספר האופטימלי של ארוחות שכדאי שילדים בגילאים אלו יצרכו? האם 3 ארוחות עיקריות ושתי ביניים מספיקות?מה הן השעות המומלצות? האם כדאי להימנע מהמזונות הבאים מחשש לחנק- ענבים, אגוזים, שקדים, גרעיני חמניות וצנוברים? רוב תודות, שמעון

28/08/2006 | 09:15 | מאת:

שמעון שלום! דגשים תזונתיים בגילאים אלה מתייחסים לחלבון איכותי (מוצרי בשר, מוצרי חלב, ביצים) כמקור לבניית השרירים, סידן ממקור הנספג הייטב (מוצרי חלב) לבניית העצמות וכמובן ברזל (גם כן ממקור הנספג הייטב - מוצרי בשר). הכמויות אינן גדולות ביחס למבוגר, אך משמעותיות בהתאם למשקל הגוף. בנוסף ויטמינים ומינרלים לגדילה והתפתחות תקינים. מכאן שההמלצה היא לארוחות מגוונות המכילות את כל אבות המזון. בהחלט 5-6 ארוחות ביום הן כמות מספקת. השעות צריכות להיות בהתאם לסדר היום. לגבי מזונות העלולים לגרום לחנק - הנחיות משרד הבריאות הן להמנע מהם עד גיל 5. מצורף קישור: http://www.health.gov.il/pages/default.asp?pageid=567&parentid=550&catid=85&maincat=16 בברכה, נועה

23/08/2006 | 01:30 | מאת: איקו

שלום שמעתי שעודף בויטמינים מסוכן :: עודף ויטמין c --אבנים בדרכי השתן, גירוי בקיבה ויטמין E - - מעל 400 יח ליום --מעלה את התמותה. ויטמין B6 - פוגע בכבד ובלב. וכיוצ. אולי תסבירו ותעשו סדר . בבתי טבע דווקא אומרים שחייבים לקחת וויטמינים ותוספים--כי הירקות של ימינו אין בהם ויטמינים. מה האמת ? תודה איקו

23/08/2006 | 21:13 | מאת:

שלום איקו, התשובה בשאלתך " בתי טבע ממליצים...", בתי טבע גם רוצים למכור, והרבה. שוק הויטמינים תפס בשנים האחרונות נפח אדיר בשוק תוספי המזון עם רווחים אסטרונומיים וזאת בעקבות מחקרים בשנות השבעים והשמונים אשר הוכיחו בדרך לא נכונה כי התמותה ירדה באנשים שצרכו יותר ויטמינים. לאורך השנים נעשו מחקרים מסודרים אשר הראו בהרבה מקרים כי הדבר הפוך, וכך במדע התגלו דברים נוספים. היום אין המלצה של אנשי מדע לקחת תוספי מזון במינונים הנ"ל, ומכוונים את הטיפול לאדם. כבר הוכיחו שויטמין C אינו מועיל למניעת שפעות והצטננות וכו'. אם הינך אוכל מאוזן מכל קבוצות המזון, ואינך סובל ממחלות כרוניות או נוהג לעשן, אין מקום לתוספי מזון. בברכה, דנה

29/08/2006 | 09:22 | מאת: אלעד

האם יתר לחץ דם (מאוזן תרופתית), כולסטרול גבולי (מאוזן תרופתית), אוסטיאופניה וערמונית מוגדלת נחשבים ל"מחלות כרוניות" בהקשר לנדון? ואם כן, האם תוספי מזון/ויטמינים כן עשויים להועיל ל"חולים" אלה?

22/08/2006 | 22:57 | מאת: מור

אני סובלת מרגישות גבוהה לחלב (עברתי מבחן נשימה) לקחתי כחודש כדורי ברזל וסבלתי משלשולים. בנוסף לא רק שהברזל לא עלה אלא שהוא גם ירד בדקתי הרגע וראיתי שהכדור מכיל לקטוז האם יתכן שהלקטוז בכדור מנע ספיגת ברזל?

23/08/2006 | 21:08 | מאת:

שלום מור, הלקטוז לא מנע ישירות ספיגת ברזל, אלא בשל רגישותך ללקטוז ייתכן והוא זה שגרם לשלשולים ומכאן לירידה בספיגה. מעבר לכך ידוע כי כדורי ברזל יכולים לגרום לשלשולים. רצוי למצוא כדורי ברזל אשר אינם מכילים לקטוז במקרה שלך. כמו כן ייתכן שברגע שתשמרי על תזונה דלת לקטוז, יכולת הספיגה של ברזל תעלה. בברכה, דנה

22/08/2006 | 21:51 | מאת: נעמה

כמה קלוריות בממוצע יש לקלח תירס ? בנוסף אני מחפשת אתר שיש בו פירוט על קלוריות של מאכלים פירות וירקות אודה לכן מאוד

22/08/2006 | 22:07 | מאת: נעמי

http://www.starmed.co.il/Calories/ כאן תמצאי כמה קלוריות יש במזונות, כולל תירס.

23/08/2006 | 11:18 | מאת: נעמה

תודה רבה לך !

23/08/2006 | 21:06 | מאת:

שלום נעמה, אין מדד לקלח תירס, הערכה כי מדובר ב- 150 קק"ל, אך יכול להיות יותר, תלוי בגודל. מצורף אתר מפורט יותר באנגלית. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ בברכה, דנה

22/08/2006 | 16:15 | מאת: רמי

האם הגרעינים הרבים שנאלצים לאכול כשאוכלים סברס יש בהם משהוא מזיק

22/08/2006 | 17:31 | מאת:

שלום רמי בסברס יש הרבה סיבים תזונתיים הקשים לעיכול בומה לאפרסמון ולכן אינו מומלץ לאנשים הסובלים מבעיות במעערכת העיכול, כולל חסימות מעיים. מעבר לכך לגרעינים אין בעיה ידועה, אלא אם כן יש מחלות במערכת העיכול. בברכה, דנה

22/08/2006 | 15:54 | מאת: איה

שלום, אבא שלי אדם מבוגר, צריך לעשות דיאטה, ולכן התחלנו לעשות מעקב על הרגלי התזונה שלו! בבוקר: 1 כוס חלב(של 1%)+כפית סוכר חום+1 עוגיה קטנה(מקמח לבן). בנוסף לכך 1/2 פרוסה של גבינה צהובה( הגבינה היא 17% שומן)ביחד עם פרוסת לחם קל. אח"כ1 פרוסת לחם קל+ מריחה קלה של גבינה לבנה 5%. יותר מאוחר אכילת משולש פיצה+ קטשופ. 1 פרוסה לחם קל+ מריחה של חומוס+ זית 1. פרוסת מלון בינונית. תוכלי בבקשה לחשב(לערך) את מס" הקלוריות? יש לציין כי הפירוט שנתתי פה- זה מה שאבי אכל עד השעה 15:00,ויתר היום עוד לפנינו לתשובתך אודה !! איה

22/08/2006 | 17:28 | מאת:

שלום איה, מדובר בכ- 700-800 קק"ל. בברכה, דנה

22/08/2006 | 15:06 | מאת: בן30

כמה קלוריות ביום מומלץ לצרוך ? תודה

22/08/2006 | 17:23 | מאת:

שלום, אין המלצה לפי גיל, המלצה היא אינדבידואלית. להמלצה אישית, פנה לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

21/08/2006 | 20:21 | מאת: רן

שלום לך, אני סבור ששאלתי אינה רלוונטית לפורום אך אולי אוכל לקבל ממך תשובה. אני בן 19 ועוסק כבר שנתיים בתחום הבודיבילדינג ועקב רצוני להשתתף בתחרויות אני מעוניין להשתמש בסטרואידים ובכך להאיץ את ההתקדמות שלי, יש לי ידע רב בעניין אך לא ייעוץ פואי ולכן שאלתי היא האם קיימים סיכונים ממשיים כלשהם בנטילת הסטרואיד דקה דורבולין? חשוב לציין שאני תחת פיקוח אומנם לא רפואי אך של אדם מקצוען בתחום שעוסק ונוטל בזה שנים שלא סבל מתופעות לוואי אשר יהיה איתי לאורך כל הסייקל וגם בשלב ה"ניקוי" שלאחריו... ברצוני לדעת גם איזה סוג של סטרואיד נוסף בעל רמת אנדרוגניות נמוכה מומלץ לי לשלב עם הדקה דורבולין בכדי לקבל תוצאות אפקטיביות יותר. מקווה לתשובה הבקדם. בתודה, רן, א. נ.ב. אם אין בידך תשובה לשאלתי האם תוכלי בבקשה להפנות אותי למקור מהימן בתודה שוב, רן,א.

21/08/2006 | 20:46 | מאת:

שלום רן, אין בידי הסמכות לענות לך על כך, עליך לפנות לרופא מומחה ברופאת ספורט. כאלו תוכל למצוא במכון וינגייט. בברכה, דנה

22/08/2006 | 15:40 | מאת: היי

סטרואידים יכולים לגרום לאקנה לפצעים בגב ובפנים

21/08/2006 | 16:11 | מאת: סיון

אני יודעת ששאלתי אינה מתאימה לפורום זה אך כ"כ קשה לקבל מידע מהימן וזה מאוד חשוב לי. הייתי רוצה לדעת פרטים על שוק העבודה בתחום, האם לבוגרי מדעי התזונה קשה למצוא עבודה. התקבלתי ואני מאוד נמשכת לתחום ללא תלות ברמת השכר אלא פשוט מתוך רצון למימוש עצמי אך אני מעוניינת לדעת על קשיים (באם קיימים) בהשתלבות ראשונית בשוק העבודה. תודה

21/08/2006 | 20:43 | מאת:

שלום סיון, כפי שציינת, זהו אינו הפורום הנכון. עליך לפנות לדיאטניות באופן אישי. בברכה, דנה

21/08/2006 | 15:02 | מאת: לימור

שלום רב, יש לי תינוקת בת 3 חודשים שסובלת מעצירות קשה על אף שהחלפתי לה את סוג הפורמולה לאחר. האם יש אפשרות להקל עליה על ידי תוסף כלשהו ?

21/08/2006 | 16:03 | מאת: --

פורום מצויין למשפחה בתחום נטורופתי http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687

21/08/2006 | 20:23 | מאת:

לימור שלום! נדיר וכמעט לא קיימת בעיה של עצירות בתינוקות. הרבה פעמים מדובר בטעות תמימה מכיוון שסדרי היציאות של תינוקות מאוד מגוונים - מיציאה לאחר כל ארוחה ועד ליציאה אחת לשבוע. אלו יכולים להשתנות מפעם לפעם. כמו כן יש להתייחס למרקם. המלצתי החמה - לפנות לרופא ילדים לאבחון. במידה ואכן קיימת בעיה, יש מקום לטפל בה תרופתית ולא תזונתית. כלומר, צריך להבין שאין בעיה תזונתית שגורמת לעצירות (כמו במבוגרים) ולכן אין צורך לשנות תכשיר הזנה. לצערי אלו שעושים זאת, מחליפים לעיתים תכשיר הזנה מצויין בתכשיר פחות טוב וחבל, ההפסד התזונתי הזה לא הכרחי. בברכה, נועה

21/08/2006 | 12:09 | מאת: פרח

שלום, רציתי לשאול לגבי גבר בן 28 גובה 175 במשקל 54 ק"ג אוכל אוכל מגוון רק הבעיה שבכמויות די קטנות מה עושים כדי להשמין אותו קצת?? תודה

21/08/2006 | 20:40 | מאת:

שלום פרח, אם זהו משקלו באופן טבעי מזה שנים, לא הייתי מנסה לשנותו. במידה ומדובר בבעיה חריפה, יש להתייעץ עם דיאטנית קלינית לקבלת תפריט אישי. בברכה, דנה

21/08/2006 | 10:15 | מאת: זיו

אני בן 30 ואני אוכל 2 ביצים ביום (אורגנים). האם זו כמות מוגזמת? כמה ביצים אני יכול לאכול? האם כדי ללכת לבדוק את רמת הכולסטרול שלי? אני אדם בריא, עושה ספורט אבל בררן באוכל וכל אוכל הרבה ביצים.

שלום זיו, במחקרים שנעשו גם באנשים עם כולסטרול תקין וגם עם כולסטרול גבוה נמצא כי אכילת ביצה אחת ליום אינה משנה את רמת הכולסטרול. איני יכולה לומר לך כי 2 ביצים כל יום זה מוגזם, כי איני מכירה אותך ואת בדיקותיך. מומלץ לערוך פעם בשנה בדיקות תקופתיות, במידה והמדדים תקינים, איני רואה בעיה באכילת 2 ביצים ביום. בברכה, דנה

21/08/2006 | 08:22 | מאת: ניצי

בבדיקות שערכתי,תוצאת הכולסטרול -312, triglycerides - 453 . ברור לי שזה מאוד גבוה, לפני שנה וחצי הערכים שלי גם היו גבוהים( אך הרבה פחות מהערכים של היום) קיבלתי כדורים סימבסטאטין 20 מ"ג ועובדה שזה לא עזר. היום התבקשתי להעלות את המינון ל40 מ"ג. כיצד ניתן להוריד את הכולסטרול הכי מהר בצורה טבעית, הכוונה שלי לתזונה של סיבים,עלי ירק ,ירק ועוד שאין אני מודעת לערך התזונה שלהם. אודה לתשובה בהקדם.

21/08/2006 | 20:36 | מאת:

שלום ניצי, עסקנו רבות בפורום זה בנושא כולסטרול וטריגליצרידים. הנך מוזמנת לערוך חיפוש בפורום תחת הכותרת בצד שמאל בריבוע השחור , חיפוש בפורום זה" תחת השם כולסטרול ו/או שומנים ו/או טריגליצרידים, ותוכלי לקבל את כל התשובות לשאלות בנושא. כמו כן, עליך להשמע לעצת הרופא ולהעלות מינון, הואיל ובשלב זה דיאטה זור רק לטווח הרחוק. כמו כן מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

20/08/2006 | 22:02 | מאת: סימה

שלום אולי זה שאלה טיפשית. אבל רציתי לדעת האים בענבים מתוקים וענבים שלא כל כך מתוקים יש אותם קלוריות ?בתודה

20/08/2006 | 22:51 | מאת:

שלום סימה, התשובה היא כן, בכל מנת פרי יש אותה כמות קלוריות, בין אם הפרי מתוק יותר או פחות. לדוגמה בלימון בינוני יש אותה כמות קלוריות כמו בתפוז בינוני, למרות שלימון חמוץ, הכל תלוי בחומצות שבפרי המקנות לו את הטעם, אך כמות הסוכר זהה לחלוטין. בברכה, דנה

20/08/2006 | 17:07 | מאת: יעל

שלום בני בן ה-12 שותה מאז היותו פעוט שתי כוסות שוקו ביום - האחת מהווה באופן בלעדי את ארוחת הבוקר שלו והשניה במהלך ארוחת הערב.השוקו מוכן מחלב מועשר 3% ואבקת שוקולית. ראיתי כי חברת מטרנה השיקה שוקו מועשר בויטמינים המתאים לפי הפרסומים לילדים עד גיל 8. רציתי לדעת אם בעקבות תכולת הויטמינים בשוקו של מטרנה יש יתרון בכך שאתן לבני (למרות שעבר את גיל 8) את השוקו של מטרנה במקום השוקו הרגיל. תודה מראש

21/08/2006 | 20:09 | מאת:

יעל שלום! 1. למרות המלצות הגיל, הרי שאין מניעה בריאותית לכל מי שבוגר לשתות משקה זה. 2. דווקא לגיל המיועד לא הייתי ממליצה היות שמדובר ב - 0% שומן, מה שאינו מתאים לגיל הגדילה וההתפתחות. 3. כארוחה - כוס אחת מהווה רק 100 קק"ל, מה שאינו מספיק כארוחת בוקר לילד בן 12. זוהי ארוחה חשובה וצריכה להכיל 200-300 קק"ל לפחות. בברכה, נועה

21/08/2006 | 23:27 | מאת: יעל

נועה שלום תודה על תשובתך. אני מבינה שאין מניעה לתת את המשקה לבוגרים יותר השאלה אם יש בו יתרון ע"פ השוקו הרגיל (על בסיס חלב 3% מועשר). קשה לשכנע את בני לאכול משהו נוסף בבוקר וגם בארוחת העשר בבית הספר לא תמיד רעב. האם ניתן להכין את משקה השוקו החדש על בסיס חלב במקום על בסיס מים ? כך יכיל לדעתי יותר קלוריות ויהיה גם בעל אחוזי שומן. תודה מראש

לפני כשלושה שבועות התחלתי לקחת רדוקטיל בהמלצת רופאת המשפחה ובשילוב עם דיאטה מאוזנת (ללא ספורט). כמובן שהרגלי האכילה השתנו ואני אוכלת 2-3 ארוחות מסודרות וקטנות מאוד שלרוב מכילות סלט ירקות, חזה עוף, גבינות לבנות עד 5%, לחם קל ופירכיות ודברים דלי קלוריות ודלי שומן. נישנושים כבר אינם בתפריט היומי שלי מן הסתם, וגם הארוחות שלי כבר אינן מכילות דברים שאינם בריאים. בשבוע הראשון ירדתי כ-3 ק"ג. בשבוע השני ירדתי כ-2 ק"ג. בשבוע האחרון, לא ירדתי כמעט (למעט 200-300 גר') ובנוסף התחלתי לסבול מעצירות קלה (אחת מתופעות הלוואי של הרדוקטיל). שאלתי היא מדוע הירידה במשקל נעצרה בשלב כה מוקדם של הדיאטה? האם איני אוכלת מספיק והגוף נכנס למצוקה ואוגר במקום לשרוף שומנים? האם העצירות עצמה משפיעה גם היא על היקף הירידה במשקל? הרי הרדוקטיל עובד על 2 דברים. על מרכז השובע (מה שעובד אצלי מצויין) ועל הגברת שריפת הקלוריות (זירוז חילוף החומרים) ופה עושה רושם שהכדור אינו משפיע. הרי ללא הרדוקטיל הירידה שלי בדיאטה מאוזנת היתה גדולה יותר לשבוע, אם כן מדוע נעצרה הירידה שלי? אין כמובן צורך להוסיף שהמצב משפיע גם על מצב הרוח שלי (כיוון שידוע שבעזרת דיאטה מאוזנת ושילוב של הכדור הירדה ההתחלתי במשקל הינה גדולה יותר במעט מאשר בדיאטה בלבד)

שלום, השפעות הרדוקטיל הן בעיקר על מרכז השובע ולא על מטבוליזם. מהלך הירידה במשקל אינו שונה בין דיאטה רגילה לבין דיאטה בשילוב רדוקטיל מבחינת המהלך, הכולל עצירה בירידה במשקל. דיאטה זו צריכה להיות במעקב של דיאטנית על מנת לאזן את קצב הירידה במשקל ולבחון בעיות או חסרים בתפריט. עצירות אינה מונעת ירידה במשקל. עליך לפנות דליאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי מתאים. רדוקטיל אינו פתרון לטווח ארוך וגם כאן יש לשלב פעילות גופנית כחלק מתוכנית ההרזיה. בברכה, דנה

מה ההבדל בין לחם שחור ללחם מקמח מלא? האם קיימת תועלת בריאותית באכילת לחם מקמח מלא, אשר מצדיקה את ההפרש במחיר?

שלום ערן, ההבדל בין לחם שחור ללחם מחיטה מלאה הוא אחוז הקמח המלא בכל אחת, כאשר בלחם מיחטה מלאה האחוז גבוה יותר. לחם מחיטה מלאה עשיר יותר בסיבים תזונתיים ונמצא בריא יותר במבחינת טיפול במחלות כגון שומנים בדם, איזון סוכרת ומניעת מחלות כגון סרטן המעי הגס. בברכה, דנה

20/08/2006 | 01:01 | מאת: גילי

שלום רב, התחלתי לקחת מידי פעם אומגה 3 (ללא סיבה רפואית, אלה מאחר ששמעתי שזה חשוב ואני לא אוכלת הרבה בשר או דגים). שמתי לב כי כמה דקות לאחר לקיחת התוסף אני נעשת עייפה וחייבת ללכת לישון וגם שאני קמה אני חשה עייפות (ואולי -לא וודאי,קצת חוסר ריכוז/מצב רוח). בדקתי זאת בהפרש של מספר שבועות ומספר פעמים ועדיין יש תופעה של עייפות(אנני לוקחת תורופות נוספות) האם הדבר יכול להיות והרי בחנויות אמרו לי שאין לכדור זה כל תופעת לוואי כזאת??? בתודה מראש...

20/08/2006 | 22:43 | מאת:

שלום גילי, לפי מטיב ידיעתי ולפי המאמרים הארחונים בנושא, לא ידוע כי לאומגה 3 תופעות לוואי כל שהן לא כל שכן עייפות. אם בכל זאת ניסית וזה גורם לך לעייפות וחולשה, המנעי מנטילתם, שכן אין הוכחה שנטילת אומגה 3 הינה מחוייבת או מומלצת לכלל האוכלוסיה. בברכה, דנה

19/08/2006 | 23:51 | מאת: א

שלום רציתי לדעת אם אני אצרוך כ- 3 כמוסות של אומגה 3 ביום - שזה (תלוי ביצרן) תוספת של כ - 50 - 100 קלוריות ביום האם אכן אני אתרום עוד כ - 100 קלוריות ליום לסך הקלוריות היומי או מיכיוון שמדובר בחומצות אומגה 3 באופן ספציפי הגוף יצרוך אותן וישתמש בהן מיד ויעבד אותן כי הוא אולי זקוק להן ולכן (משהו בדומה לירקות שתהליך העיכול שלהן לוקח קלוריות) בסך הכל התרומה הקלורית של כמוסות אלו למאזן היומי היא לא באמת כ -100 קלוריות שלה כמות מאוד זניחה שכלל אין תורך ליחס לה חשיבות?? אודה לכם אם תוכלו לפרט והאם אכן צריך להחשיב כמוסות אלו במאזן הקלוריות היומי (כי + 100 קלוריות ואפילו + 50 ביום זה לא כל כך זניח - לפחות לא עבורי) תודה

20/08/2006 | 22:41 | מאת:

שלום, בהחלט יש לקחת בחשבון כל תוספת קלורית, גם אם היא באה מכמוסות של אומגה 3 , שכן כל תוספת יומית של 100 קק"ל ביום היא 700 קק"ל לשבוע ו- 7000 קק"ל ל- 10 שבועות ( כ- 2.5 חודשים ) וזה יגרום לעליה לעליה של 1 ק"ג במשקל. בברכה, דנה

19/08/2006 | 23:00 | מאת: בן

האם ערך של 180 הוא סביר/תקין. בתוצאות המעבדה 170 הינו הרף העליון.

19/08/2006 | 23:20 | מאת:

שלום בן, בדיקה זו אמורה להתבצע לאחר 14 שעות צום מוחלט פרט למים. במידה ועשית זאת וזו התוצאה היא מעט גבוהה מהנורמה ועליך לפנות עם כך לרופא המטפל ןלדיאטנית קלינית. בברכה, דנה

19/08/2006 | 19:03 | מאת: אומגה3

1) כיצד ניתן לבדוק האם קיים מחסור באומגה 3 2) האם יש חשש מצריכת יתר של אומגה 3 למשל כאשר הוא נלקח כתוסף תזונה? 3) מה בדיוק הקשר בין אומגה3 לאומגה 6 וכיצד ניתן לבדוק שהיחס בינהם תקין? 4) אילו אנשים (גילאים, מחלות וכו') צריכים לקחת אומגה 3 כתוסף מזון? 5) האם קיים תוסף מזון של אומגה 3 שמותאם לילדים? 6) מאילו דגים כדאי להמנע על מנת לא להיחשף לסיכון של כספית?

19/08/2006 | 22:13 | מאת:

שלום, 1. אין בדיקה לאומגה 3 או לחסרים, אנו צורכים אומגה 3 אשר משמשת כמקור לחומרים אחרים בגוף. נכון להיום אין בדיקה אשר מודדת חוסר צריכה של אומגה 3 פרט לידיעה כי אינך צורך. 2. נכון להיום אין המלצה ליטול אומגה 3 כתוסף קבוע הואיל ואיננו יודעים עד תום את תפקידיו ובייחוד האם יכולה להיות בעיה בעודף. נכון להיום אין מידע לגבי עודף תוסף זה. 3. אומגה 3 ואומגה 6 הינן קבוצות של חומצות שומן המהוות כחומר מוצא לחומרים רבים בגוף. מה שחשוב הוא המאזן בין החומרים הללו ולא סך הכל הכמות. אנו צורכים בדיאטה הרבה יותר אומגה 6 מאשר אומגה 3, ומכאן נולד הצורך בתגבורו במזון, אך כמה ואיך, טרם הוכרע. 4. נכון להיום אין המלצות לגבי גילאים ואוכלוסיות.ההמלצות הקיימות היום מתבססות לרוב על מספר מחקרים קטן יחסית אשר הראה תוצאות רבות ומגוונות, החל מהשפעה משמעותית ועד חוסר השפעה בכלל ואף נזקים, כך שטרם יצאה המלצה חד משמעית. 5. קיים תוסף מותאם לילדים, שאל בבית המרקחת. 6. כל דג ים שנחשף לכספית ברמות גבוהות יכול להכילו, לכן אין דג מסויים. בברכה, דנה

19/08/2006 | 15:06 | מאת: דימה

שלום. איני אוכל בשר כבר יותר משנה. גמלה בליבי ההחלטה לאכול עוף ובשר אורגני. אתה יכול לסקור בפני בבקשה את הסוגים השונים (עוף... כבש...בקר) ואת החלקים השונים (שוקיים... סטייק.... חזה עוף...יריכיים) ולמנות בפניי מעלות וחסרונות- איפה יש יותר שומן? מה יותר קשה לעיכול ומה יותר קל (שכן לא אכלתי בשר יותר משנה!!)?...... מודה לך מאוד.

19/08/2006 | 22:15 | מאת:

שלום דימה, בשלב ראשון הייתי מתחילה עם עוף או הודו, בייחוד עם החזה שדל בשומן, ואח"כ יריכיים, מבושל או צלוי ללא עור. בשר בקר : ישנם החלקים הרזים, לפי מספרים : 4,5,6,8, 10-18. בשר כבש הינו בשר שמן וקשה יותר לעיכול ולכן עדיף לצורכו אחרון. הבשר המומלץ ביותר הינו בשר בקר רזה. בברכה, דנה

19/08/2006 | 09:20 | מאת: liz

אחרי כול ארוחה אני מקנחת בכוס קפה (נס, או שחור עם חלב וסוכר) שאלתי האם זה מפריע לספיגת ויטמינים מהמזון? ובכלל האם זה מומלץ? אודה מאוד לתשובתך

19/08/2006 | 11:30 | מאת:

שלום ליז, הקפאין וחומרים נוספים בקפה עלולים להפריע לספיגה של ברזל וסידן בעיקר, באשר לשאר הויטמינים והמינרלים אין בעיה משמעותית. לקפאין בשנים האחרונות נמצאו תכונות טובות בהורדת הסיכויים למחלות כבד, אלצהיימר ופרקינסון בכמות של כ- 3 כוסות ביום, מצד שני ישנם מחקרים המראים כי צריכת קפאין בבוקר מעלה סיכוי להתקפי לב באוכלוסיות מסויימות. הרעיון הוא לצרוך במתינות, עד 3 כוסות ביום, ובכך אין כל נזק ידוע, פרט לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם. בברכה, דנה

21/08/2006 | 10:38 | מאת: אלי

מה יכולים לעשות אנשים עם יל"ד המעוניינים להגן על עצמם מפני פרקינסון, אלצהיימר ומחלות כבד, לאור המלצתך להם להימנע משתיית קפה העשויה להגן על אנשים אחרים, כדברייך, מפני המחלות הנ"ל?

18/08/2006 | 23:11 | מאת: patricia

רציתי לדעת בעצם מהו הערך התזונתי של קורקבנים, מבחינת קלוריות, חלבונים, פחמימות וכולוסטרול. וכמו כן, מהם היתרונות והחסרונות באכילתו תודה

19/08/2006 | 11:27 | מאת:

שלום, ב- 100 גר' קרקבנים לפני בישול יש : 94 קק"ל, 2גר' שומן, 17 גר' חלבון ו- 240 מ"ג כולסטרול.עשיר בברזל אבץ וסלניום. הקרקבנים מהווים מקור טוב לחלבון וברזל בעיקר, בעייתיות היא כמות הכולסטרול הגבוהה. בברכה, דנה

שלום למומחים יש לי סבתא אשר סובלת מאשלגן גבוהה בדם ואמרו לה לא לאכול מוצרים עם הרבה אשלגן (מזה הרבה אשלגן כלומר יש ספרים שמראים את כמות האשלגן ל 100 גרם במזון אבל אין לי מושג עד כמה מותר 100 יחידות או 300 או יותר איפה הרף הסופי) בנוסף צרפו לה את הקומדין עכשיו אסור לאכול מזון ירוק .איזה ?ועם יש רשימה? מבקש עזרה דחופה לעינין אשר תשלב ביין השנים תודה מראש עדי

שלום עדי, תזונה לדיאטה דלת אשלגן צריכה להנתן במסגרת דיאטנית בקופת חולים שכן זוהי דיאטה מורכבת. אשלגן הינו מינרל שנמצא בדם אשר חיוני לחיינו. ברמות גבוהות מדי או נמוכות מדי עלול לסכן את חיינו, שכן אשלגן חיוני לפעילות שרירים, ביחוד שריר הלב. אשלגן נמצא בכל מזון שאנו אוכלים, אך כמחצית ממנו מגיע מפירות וירקות. בשלב ראשון יש להמנע מאלו העשירים מאוד באשלגן כגון : בננה, אבוקדו, עגבניות ומצריהן, תפוחי אדמה, סלק, משמש, תחליפי מלח ועוד. בנוגע לקומדין, יש להמנע ממזונות עשירים בויטמין K, שהינם אבוקדו, שמנים למיניהם, עלים ירקוים ועוד. הואיל והדיאטה מורכבת, מומלץ לגשת בדחיפות לדיאטנית קלינית להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה

18/08/2006 | 16:37 | מאת: טל

שלום, אני בן 29, צמחוני. לעיתים אני מתעורר בבוקר ומופיעים לי כתמים שחורים מתחת לעיינים. ממה הדבר נובע? חוסר ברזל?חוסר נוזלים? כיצד ניתן למנוע אותם? תודה

שלום טל, לא ידוע לי על קשר בין כתמים שחורים מתחת לעיניים ותזונה.לרוב זה נובע מעייפות אך בוודאי ישנן סיבות רפואיות אחרות. חסרים כמו ברזל וויטמין B12 לרוב מתבטאים בעייפות אשר יכולה להתבטא בתופעה שהינך מתאר. כל אלו ניתן לבדוק בבדיקות דם פשוטות.במידה ויש חסר, עליך להתיעץ עם רופא ודיאטנית להשלמת החסרים. בברכה, דנה

18/08/2006 | 19:42 | מאת: קרמר

17/08/2006 | 15:56 | מאת: מעיין

עם אני אוכלת קציצות בשר לצהריים ושלוש שעות אחרי זה אני אוכלת שוקולד העם זה נספג? ועם שעתיים אחרי? או שעדיף לצרוך רק 5 שעות אחרי, <??? תודה

17/08/2006 | 16:42 | מאת:

שלום מעיין, שעתיים זה מספיק. בברכה, דנה

17/08/2006 | 12:50 | מאת: ירון

מה אחוז הצריכה היומית המומלץ לבחור בריא לגבי : אחוז צריכת הפחמימות ביום מסה"כ המזון אחוז צריכת החלבונים ביום מסה"כ המזון אחוז צריכת השומנים ביום מסה"כ המזון כדי שאני לא אתבלבל דוגמא.. אם נניח צרכתי 100 קלוריות מהי צריכת הקלוריות מ: חלבונים, שומנים ופחמימות תודה

17/08/2006 | 15:11 | מאת:

שלום ירון, המלצות ארגון התוזנה העולמי לתזונה מאוזנת, נכון להיון הוא: 50-60% מקלוריות היומיות מקורן בפחמימות- ההמלצה לפחמימות מורכבות עשירות בסיבים תוזנתיים.( חיטה מלאה, שיפון, קטניות וכו' ). עד 30% מקור משומן- ההמלצה להעשרת התפריט בשומן חד בלתי רווי ( שמן זית וקנולה, זיתים, טחינה, אגוזים ) ופחות שומן רווי ותוספת אומגה 3 שהמקור הוא דגים. והשאר חלבונים- בשר ודגים, מוצרי חלב וביצים. בברכה, דנה

17/08/2006 | 16:56 | מאת: ירון

17/08/2006 | 00:01 | מאת: א

איך אפשר לדעת כמה אומגה 3 יש בקופסת שימורים של טונה (אם ביכלל) ומה ההרכבים (הבנתי שיש משהו כמו EPA וכ"ו)

17/08/2006 | 15:18 | מאת:

שלום, כמות האומגה 3 הן EPA והן DHA בטונה משומרת הינה זניחה וכמעט אפסית. כאשר מתכוונים לטונה כמקור טוב לאומגה 3 מתכוונים לדג הטרי. בברכה, דנה