פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
16/08/2006 | 15:30 | מאת: אופל

שלום רב, לאחרונה ביקרתי בבית המרקחת וכששאלתי אם יש כמוסות אומגה 3 ממקור צמחי הציעו לי כמוסות משמן פשתן. האם כמוסות אלו יעילות? והאם יש כמוסות אומגה 3 מאצות ואם כן מה יעילותן? שאלה אחרונה היא האם לא עדיף לצרוך אצות או זרעי פשתן או שבכמוסות הריכוז גבוה יותר? רוב תודות מראש.

16/08/2006 | 15:38 | מאת:

שלום אופל, המקור הטוב ביותר לאומגה 3 הינו מן החי, כלומר מדגים. אומגה 3 הינו שם כללי למספר חומצות שומן, כאשר זו הנחקרת ביותר ואשר נמצאה יעילה ביותר נמצאת בעיקר בדגים וכמעט ואינה נמצאת בזרעי פשתן ואצות. כמובן שאפשר ועדיף לצרוך את המוצר עצמו בצורתו המקורית, אך לעיתים לא נגיש ולא טעים, והקפסולות לרוב מרוכזות יותר, אך גם יקרות יותר. בברכה, דנה

16/08/2006 | 12:35 | מאת: יגאל

לדנה וינר בתגובתך מה-10.8.06 כתבת שכל תוסף מזון ראוי שילקח כחצי שעה לפני הארוחה, איך הנחיה זו מתישבת עם ההוראה הידועה שויטמין E אמור להלקח עם ארוחה שומנית לספיגה מיטבית. אנא הבהירי. תודה מראש . יגאל

16/08/2006 | 14:15 | מאת: ירון

ויטמין E יבש צריך להילקח עם מזון שומני לייעול הספיגה . אולם יש ויטמין E על בסיס שומני שיכול להלקח בכל שעה ביום .

16/08/2006 | 15:35 | מאת:

שלום יגאל, מרבית תוספי המזון צריכים להלקח הרחק ממזון, בייחוד המינרלים השונים. ישנם יוצאים מן הכלל כגון ויטמין E שבחלק קטן מהקפסולות אינו מכיל בנוסף גם שמן שעוזר בספיגתו. בשאלה דברו ספציפית על מינרלים ולא על ויטמינים ועל כך הייתה התייחסותי. בברכה, דנה

15/08/2006 | 23:56 | מאת: אלכס

שלום תמיד אמרו לי שבשר נא מסוכן מאוד לבריאות ועלול להעביר מחלות אבל הנה דוגמא למתכון די פופולארי שאפילו מוגש במסעדות שהמרכיב העיקרי בו הוא בשר בקר נא לחלוטין: http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-178640,00.html אכלתי קרפצ'ו בקר בעבר אבל עכשיו עלתה לי השאלה... עד כמה זה בעצם מסוכן?

16/08/2006 | 15:32 | מאת:

שלום אלכס, בשר קרפצ'יו אינו לגמרי בשר נא, הוא עובר תהליך "בישול" ע"י חומצות מסויימות או ע"י חומץ או ע"י מיץ לימון שגם גורמים לדנטורציה של חלבונים וגם להרס של מרבית החיידקים. כמובן שתמיד עדיף לבשל את הבשר, אך שיטות בישול הינן שונות, גם עישון ויישון בשר הינו תהליך בישול, רק לא בטמפ' גבוהות. ישנם בשרים שאסור לאוכלם ללא בישול מלא, כמו בשר חזיר, שעשיר מאוד בפרזיטים. בברכה, דנה

15/08/2006 | 19:34 | מאת: לירז

שלום רב, שמי לירז אני בת 28 . הגובה שלי הוא 1.72 ואני שוקלת 78. לפני כשנתיים עשיתי דיאטה ושילבתי ספורט והגעתי למשקל של 72 ממשקל 87. אך כיום אני שוקלת 78 ולא מצליחה להוריד אותם כבר 8 חודשים הרגלי האכילה שלי השתנו אך אני עדיין שומרת ועושה המון המון המון ספורט ואני לא יורדת במשקל. שאלתי היא מה לעשות? אני קורעת את התחת בחדר כושר [הליכון, ספיננג] תזונה מבוקרת ואין הבדלים משמעותיים. הבנתי שיש תרופה בשם רדוקטיל האם יש באפשרותי לקחת אותה כי אני לא רואה פיתרון אחר שיסייע לי בירידה במשקל. או האם יש תרופות אחרוטת שיכלות לסייע? תודה מקרב לב

15/08/2006 | 20:08 | מאת:

שלום לירז, רדוקטיל הינה תרופת מרשם ואיננו ממליצות ליטול אותה שכן יש לה הרבה תופעות לוואי והיא יכולה להפשיע רק לתקופת צריכתה, כאשר מפסיקים השפעתה עוברת. המלצתי, גשי לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

15/08/2006 | 18:33 | מאת: אורית

כידוע לי הדקסטרוז מספק 3.4 קק"ל/ק"ג ולא 4 קק"ל/קל' כמרבית הסוכרים. האם ידוע לכם ההסבר לכך ? בתודה מראש

16/08/2006 | 15:29 | מאת:

שלום אורית, כל פחמימה בנויה במבנה כימי מעט שונה, רוב הפחמימות אינן 4 קק"ל אלא קרובות ל- 4 קק"ל, ופשוט לשם הנוחות החליטו לעגל את המספר, חלק מהפחמימות נותנות 4.2 קק"ל לגרם וחלק נותנות 3.4 או 3.8 קק"ל לגר', והכל בשל המבנה המעט שונה בין פחמימות ( בשפת הכימיה, קטנפיגורציות שונות). דקסטרוז הוא למעשה D-GLUCOSE וזהו ערכו התזונתי. בברכה, דנה

15/08/2006 | 11:57 | מאת: ריקי

אני אולכת מידי יום כ-50 גרם בוטנים קלויים. האם זה בריא לאכול בוטנים כל יום והאם יש בזה אומגה 3 ובאיזה כמות. ואיזה תכונות בריאותיות יש בבוטנים? בתודה ריקי

15/08/2006 | 13:44 | מאת:

שלום ריקי, ב- 50 גר' בוטנים קלויים יש כ- 250 קק"ל, כך שיש לקחת אותם בחשבון בסה"כ קלוריות יומיות. בוטנים אינם מקור טוב לאומגה 3 אלא מקור טוב לחומצות שומן חד בלתי רוויות, אך כאשר קולים אותם הם מאבדים מערכם זה. מבין הזרעים עדיף שקדים ואגוזים טבעיים ולא קלויים ומספיק 10 ליום. בברכה, דנה

15/08/2006 | 10:41 | מאת: דוד

מהי כמות הקלוריות היומית אותה אמור לצרוך גבר בריא בן 33 שגובהו 1.77 מ', ושאינו עוסק כלל בפעילות גופנית?

15/08/2006 | 13:42 | מאת:

שלום דוד, אין מספר שאוכל לתת לך, זה תלוי גם במשקל שלך, הרגלי חיים והרגלי תזונה. הטווח גדול ואינו ניתן לחישוב בלי אנמנזה אישית מהמטופל. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לשם כך. בברכה, דנה

15/08/2006 | 18:50 | מאת: דוד

ובכל זאת, מהו טווח הנורמה התקין? אודה לך אם תתני לי אפילו באיזה סדר גודל מדובר.

14/08/2006 | 18:03 | מאת: שרית

בת 43. בבדיקה שערכתי היו התוצאות הבאות החורגות מטווח הנורמה: FE-IRON 42 ,(טווח 60-180) 241.5 TRANSFERRIN (טווח 160-360) FERRITIN - 14 (טווח 20-167) VITAMIN B 12 - 424 האם אוכל לקבל הסבר על הפרמטרים האלו ועל התוצאות ומשמעויותיהן? תודה רבה, שרית

שלום שרית, מן הבדיקות נראה כי את סובלת מחסר ברזל ברור. עליך לפנות לרופא המטפל לבירור החסר ולקבלת טיפול מתאים. בברכה, דנה

14/08/2006 | 13:32 | מאת: מרים

איזו תזונה מומלצת לנ"ל לאחר כריתה של חלק משמעותי של המיעיים הדקים? כמו כן, אילו תוספי תזונה והשלמות תזונה מומלץ לקחת? בתודה מראש

14/08/2006 | 17:58 | מאת:

שלום מרים, תזונה זו הינה מורכבת ומותאמת באופן אינדיבידואלי למטופל. עליך לפנות לדיאטנית קלינית בבית החולים או בקופת חולים. בברכה, דנה

14/08/2006 | 12:04 | מאת: שרית

בת 65.. אני אוכלת מידי יום 200 גרם בוטנים. מה הערך התזונתי שיש בבוטנים. ומה הכמות המומלצת ליום. מצפה לתשובה שרית

14/08/2006 | 13:13 | מאת:

שלום שרית, ב- 200 גר' בוטנים קלויים+שמן+מלח יש כ- 1200 קק"ל ב- 200 גר' בוטנים קלויים בלבד+מלח יש כ- 1170 קק"ל. ב- 200 גר' בוטנים טבעיים בלבד יש כ- 1130 קק"ל. אין כמות מומלצת ליום, אך קרוב לוודאי ש- 200 גר' זה קצת יותר מדי. לרוב מנה של 20 גר' ליום הינה מנה מספקת. בברכה, דנה

14/08/2006 | 11:37 | מאת: נרמה

שלום, אני בשבוע 6 של הריון אני עוסקת בפעילות גופנית מזה 4 שנים בצורה חזקה ואינטנסיבית (כלל ספינינג, קרוס, הליכה, מכשירים) אני מפחדת להמשיך שלא יזיק לעובר האם אפשר להמשיך לעסוק בפעילות ובאיזה רמות?

14/08/2006 | 13:01 | מאת:

שלום, עליך להפנות שאלה זו לרופא הנשים המטפל בך ולהתייעץ עם מדריך הכושר במקום. בברכה,דנה

14/08/2006 | 10:53 | מאת: doron

שלום, התזונאית שלי אמרה לי שיוגורט דל 0% שומן לא נספג בגוף(הסידן?)ולאכול מינימום 3%. תזונאי ספורט אמר לי שיוגורט דל 0% + כפית שמן זית == יוגורט 3% אך עם שומן שאינו רווי? אפשר בבקשה הסבר קצר? מי צודק? תודה דורון

14/08/2006 | 12:57 | מאת:

שלום דורון, שניהם צודקים, אך במידה שונה. סידן נפסג טוב יותר בסביבה שומנית בייחוד בשל נוכחות ויטמין D, שהינו למעשה הורמון ולא ויטמין העוזר בספיגת הסידן. אך מבין שניהם הראשון צודק, ועדיף יוגורט 3% שומן שמכיל ויטמין D מאשר להוסיף שמן זית שכמעט ואינו מכיל ויטמין D, למרוץ ששמן זית הינו מקור טוב יותר לשומן משומן מוצרי החלב, אך הכמות יחסית זניחה, לכן עדיף לאכול יוגורט 3% כמקור לסידן. בברכה, דנה

13/08/2006 | 18:39 | מאת: אורנה

האם הערך הקלורי של פירות "קיץ" מתוקים אכן כה נמוך? מהו הערך הקלורי של אבטיח, מלון וענבים?

13/08/2006 | 19:35 | מאת:

שלום אורנה, כוס קוביות אבטיח= כוס קוביות מלון= 10-12 ענבים בינוניים= 50-60 קק"ל. בפירות קיץ אין פחות סוכר או קלוריות מפירות אחרים, הכל תלוי בגודל המנה, וכפי שאת רואה מנת פרי קיץ אינה גדולה יותר מתפוז בינוני, בננה קטנה או 2 קלמנטינות קטנות שהן שוות ערך לאלו למעלה. בברכה, דנה

15/08/2006 | 10:45 | מאת: אורנה

האם הסוכר (או הגלוקוזה) שנמצאים בפירות "טובים" יותר מבחינה תזונתית ומבחינה קלורית מן הסוכר שנמצא בשוקולד ודברי מתיקה?

13/08/2006 | 17:24 | מאת: יפה

מה זה תמר צהוב? ראיתי שהוא נראה קצת יותר גדול מענבים, איזה ויטמינים יש בו? העם יש בו סיבים, וכמה קלוריות יש בערך באחד? כזה

13/08/2006 | 17:56 | מאת:

שלום יפה, תמר צהוב הוא למעשה תמר טרי. ב- 100 גר' פרי יש כ- 120 קק"ל ובאחד כ- 15 קק"ל. ב- 100 גר' פרי יש 3.1 גר סיבים תזונתיים. עשיר יחסית בויטמין C ובחומצה פולית. בברכה, דנה

13/08/2006 | 10:59 | מאת: נגה

שלום, אני צימחונית כבר שנים רבות לפני ההריון התגלה אצלי חוסר ב-B12 וקיבלתי זריקות לטיפול בחוסר. יש לי תינוקת בת חודשיים שאני מניקה, ואני לוקחת כל יום טבליית מציצה של B12 האם יכול להיות שלתינוקת חסר B12? האם אני צריכה להשלים לה את זה באוכל חוץ מהנקה? תודה נגה

14/08/2006 | 09:00 | מאת:

נוגה שלום! הפעולות שביצעת לטיפול בחסר במהלך ההריון וההנקה אמורות להיות מספיקות למילוי מאגרי ה - B12 של בתך ואלו מחזיקים שנים רבות במידה ומתוחזקים (כלומר מקור תזונתי יומי - כרגע חלב אם ובהמשך תזונה לא צמחונית! בשר, ביצים, דגים ומוצרי חלב). במידה ואת עדיין חוששת, ניתן לפנות לבדיקת דם (של התינוקת, אולי בגיל מעט בוגר יותר). בברכה, נועה

13/08/2006 | 09:54 | מאת: שיר

שלום, בתי בת חודשיים סובלת מרפלוקס קל, בפורום של מערכת העיכול הומלץ לי להוסיף לה פורמולה הקרויה אנפמיל AR למזון בכדי להל עליה את הסבל, אני מניקה איך אני יכולה להוסיף את הפורמולה כך שזה יפחית לה התופעות: היא מקיאה בערך פעם בשבוע (לעיתים גם שעה אחרי הארוחה-יש לציין כי היא יונקת בלבד) כמו כן היא סובלת המון מגרפסים ובוכה בזמן ההנקה כשהיא צריכה גרפס (לפעמים צורחת עד שהוא יוצא) הגרפסים שלה בדרך כלל נשמעים רטובים אבל היא לא פולטת הרבה. כמו כן היא סובלת מחוסר שקט בזמן השינה ונראה כי משהו מציק לה. כמו כן הומלץ לי ע"י מטפל טבעי להוסיף לה אינזימים לעיכול: האם זה כדאי בגיל כזה צעיר ואיזה סוג יש לקנות. תודה

13/08/2006 | 14:31 | מאת:

שיר שלום! ייעוץ בפורומים הוא נחמד אבל ברור שכדי לקבל ייעוץ רציני ומתאים למצבה של בתך, עלייך לפנות לרופא. במקרה שלך, גסטרואנטרולוג ילדים. על פניו אנפמיל AR מתאים לרפלוקס ויכול לפתור בעיה של פליטות, אך את לא מתארת מצב כזה ולכן רצוי לפנות לבדיקה. לא הייתי ממליצה על אנזימים מכיוון שכל הבעיות שאת מתארת הן במערכת עיכול עליונה, מעל האיזור האנטומי בו מתבצע העיכול האנזימטי. בברכה, נועה

25/02/2008 | 16:43 | מאת: מירב

בני בן חודשיים ושבוע ,הנקתי עד לגיל חודש וחצי,שהתחלנו עם סימילק הפליטות התגברו,הרופא המליץ על אנפמיל אך לאחר בדקתי לשלושה ימים ממוצע הפליטות הוא עד שתי פליטות ליוןם אבל גם כך בתידרות הזאת הוא פלט עם סימילק,אני קצת לא יודעת מה לעשות אני מתלבטת מאוד אם להמשיך עם אנפמיל

12/08/2006 | 20:44 | מאת: נועה

שלום רב, הייתי מעוניינת לדעת קצת פרטים על חלב קוקס מה ערכו הקלורי.? העם או בדומה לחלב או יותר בדומה לשמנת? העם זה נחשב דבר משמין יותר מחלב או כמו שמנת כזה?. או שהוא רגיל לחלוטין.. ובכלל קצת יותר עילו, עם אוכלים אותו עם בשר, העם גם זה לא נספג כמו בחלב רגיל עם אוכלים עם בשר?..

12/08/2006 | 23:36 | מאת:

שלום נועה, ב- 100 גר' חלב קוקוס יש כ- 230 קק"ל ו- 22 גר' שומן= 22% שומן, כמו שמנת. ב- 100 גר' חלב רגיל יש כ- 70 קק"ל ו- 3 גר' שומן= 3%. בחלב קוקוס אין סידן והוא לא חלבי מן הסתם ואין בעיה לאוכלו עם בשר. בברכה, דנה

12/08/2006 | 16:16 | מאת: משה

שלום, אני בזמן האחרון התחלותי לשתות רד בול בערך פעם ביום או פעם ביומיין לכל היותר. רציתי לשאול האם רד בול זהו משקה שמסייע לגוף או מזיק לגוף? נאי יודע שהוא מכיל חומרים כגון טאורין (שכתוב ענק על האריזה) אבל אני לא יודע האם זה אומר שכדאי או לא כדאי לשתות אותו. בגדול אני שותה אותו כי הוא קצת ממריץ אותי ונראה לי שהוא תורם לריכוז וגם כי סתם טעים לי. בנוסף ראיתי שיש כל מיני משקאות נוספים (על סגנון הרד בול) שכם הם משקאות אנרגיה ומכילים טאורין, האם יש יחוד כלשהוא ברד בול או שכל שאר המשקאות (שלרוב זולים בהרבה ממנו) גם טובים (או לא ) באותה המידה? תודה רבה

12/08/2006 | 18:18 | מאת:

שלום משה, משקאות כגון רד בול וחבריו הינם משקאות מרץ שעיקרם תלוי בכמות סוכר גבוהה ומנת קפאין ממריצה. זהו לא משקה מומלץ או לא מומלץ, איני נוהגת להמליץ לאנשים בריאים או חולים עליו, ובטח לא למי שסובל מסוכרת או יתר לחץ דם. אם אינך סובל מאחד מהם, אתה יכול לצרוך ממנו במתינות, אך, לטעמי, אם הינך רוצה לשמור על משקל תקין, הורד את הכמות ל- 3 פעימים בשבוע. בברכה, דנה

12/08/2006 | 15:35 | מאת: מודאגת!

שלום לך, קודם אפרט לך את הבעיות שיש לי ואיך אני מטופלת(סליחה שזה ארוך): אני בת 28 ויש לי תת פעילות של בלוטת התריס, נוטלת אלטרוקסין קבוע (יום 150 מק"ג ויום 200 לסירוגין). לפני שנה סבלתי מאנמיה חמורה (מוגלובין פחות מ-7) וקיבלתי כדורי ברזל, חומצה פולית וזריקות יום יומיות של B-12) B-12 ממשיכה לקבל פעם בחודשיים). האנמיה היא כנראה תוצאה של אי ספיגת ויטמינים בקיבהץ כמובן שבעקבות האנמיה סבלתי מנשירת שיער חמורה והמצב השתפר תוך כדי הטיפול והנשירה הפסיקה. יש לי גם ויטליגו מס' שנים. בבדיקות דם שעשיתי לפני שבוע בערך (TSH, ספירת דם, ברזל וכו') הכל היה בסדר. למרות הכל אני סובלת מנשירת שיער חזקה מאוד!! אני מעוניינת לקחת תוספת ויטמינים אך איני יודעת איזה כדאי לבעיה שלי, האם את יכולה להמליץ לי על ויטמינים שאוכל לקחת באופן קבוע? אולי משהו אחר שאת יודעת שיכול לעזור? אני מודאגת מאוד אז אודה לך על עזרתך...

12/08/2006 | 18:15 | מאת:

שלום, הואיל ובעייתך מורכבת, והסיבות לנשירה אצלך רבות, כולל אנמיה ותת פעילות בלוטת התריס, למרות שמאוזנת,הייתי ממליצה לפנות אלנדוקרינולוג לרופא עור להמלצות לגבי תוספות, הואיל ומדובר בבעיה רפואית שיש בה מרכיבים תזונתיים ולא להפך. בברכה, דנה

12/08/2006 | 19:04 | מאת: היי

אבץ פיקולינט חיוני וכמו כן ברזל

12/08/2006 | 13:59 | מאת: ריטה

הי דנה. אני מדריכת חדר כושר והתזונה היא חלק אינטגרלי מהמקצוע שלי. כל חיי ניהלתי אורח חיים מסודר סביב נושא האוכל (אני ומשפחתי). לאחרונה התחלתי לעבוד משמרות ערב (3-4 פעמים בשבוע) כשאני מגיעה ב 23 וחצי. ומצאתי את עצמי אוכלת ארוחת ערב מלאה קרוב ל 24:00 מתקלחת והולכת לישון עם בטן מלאה. קשה לי מאוד לשנות את ההרגל הזה מה לעשות כדי להימנע מארוחת לילה כזו? והאם בכלל להימנע?

שלום ריטה, אחד הפתרונות הוא לאכול את ארוחת הערב מוקדם יותר, כלומר לקחת איתך ארוחה לעבודה, ולעשות הפסקה לשם כך, אם זה אפשרי. במידה ואינך יכולה לעשות זאת, אז תאלצי לאכול את הארוחה כפי שהיא היום, ולא להמנע מארוחה זו, אם היא חלק בלתי נפרד מארוחות היום. בברכה, דנה

12/08/2006 | 00:28 | מאת: ריקי

האם לקיחת מנה יומית של אומגה 3 פעמים ביום גורמת להשמנה?(בכל זאת זה שמן)

12/08/2006 | 11:08 | מאת:

שלום ריקי, כמות השומן בכל כדור הינה קטנה מאוד, לכל היותר מקבלים 60קק"ל ליום משני הכדורים, כמובן זה תלוי כמה שומן יש בכל כדור. אם מדובר ב- 3 גר' לקפסולה, סה"כ 6 גר' ליום= 54 קק"ל לכל היותר. בברכה, דנה

11/08/2006 | 23:17 | מאת: אלה

אבי, בן 77 חלה בסרטן המעי הגס. הוא עבר ניתוח והגידול הממאיר הוצא, כמו כן הוא סיים טיפולים כימותרפיים - כחצי שנה (6 טיפולים) וכרגע בדיקות הדם שלו מעידות על חוסר ברזל : המוגלובין 11.5 המטוקריט 35.3 - האם זו תופעה נפוצה ? איך לטפלת פרט לתזונה עתירת ברזל ? האם כדאי לקחת כדורי ברזל ?

12/08/2006 | 11:04 | מאת:

שלום אלה, טיפולים כימותרפיים יכולים לפגוע בכל שורת התאים הנוצרים במח העצם, כולל תאי דם אדומים ומאגרי הרבזל. עליכם להתייעץ עם האונקולוג לגבי הטפול, מעבר לדיאטה עשירת ברזל. בברכה, דנה

11/08/2006 | 19:11 | מאת: רות

בני בן ה- 4.5חודשים רגיש לחלב פרה (כפי שאמר לנו הרופא על סמך פריחה גופנית, טרם ביצענו טסט לרגישות) והיום הוא ניזון מתחליף צימחי (איזומיל) והנקה (2 ארוחות). אני מאוד מוטרדת מכל מה שאני שומעת וקוראת על התחליף המבוסס על הסויה ועל ההתפתחויות בעקבותיו בגיל מאוחר יותר. האם יש אפשרויות נוספות להזנה לילד הרגיש לחלב פרה והאם באמת הסויה לא מומלצת?? תודה האם המודאגת

רות שלום! תזונה על בסיס סויה לתינוק אינה אופטימלית. בנוסף, אלרגיה יכולה להופיע גם לחלבון הסויה (בכ 30-40% מהאלרגיים לחלבון חלב פרה). הנקה זה מצויין ועדיף כמה שיותר (לפי היכולת כמובן) ובנוסף לדעתי יש להעדיף תכשיר הזנה היפואלרגני המבוסס על חלבון חלב פרה שהינו מפורק לפפטידים (חלקי חלבון קטנים) ואינו גורם לאלרגיה. תכשיר הזנה זה מהווה פתרון תזונתי נכון ואיכותי יותר. שמו - נוטרמיגן. 2 סיבות גורמות לרופאי ילדים לא להמליץ עליו ולהעדיף את הסויה: 1. מחיר גבוה - נכון, אך כאשר יש אבחנה, קופ"ח החולים משתתפת (לפחות חלקית) בעלויות. 2. טעם - פירוק החלבון מלווה בטעם וריח לוואי. תינוקות צעירים יכולים להסתגל לשינוי בטעם אך ככל שהם גדלים זה קשה יותר. בד"כ מניסיוננו, גם בגיל חצי שנה ויותר, ניתן לעבור לנוטרמיגן, גם אם מדובר בתהליך הדורש סבלנות. פרסתי את כל הנתונים לפנייך, ההחלטה בידייך. בהצלחה. נועה

10/08/2006 | 21:37 | מאת: יערה

חשוב לי לדעת כמה קלוריות בערך כל התפריט שלי שאני אוכלת כל יום והעם זה מספיק לי הוא שזה לא מספיק או שגם עם זה כמות יחסית הרבה. אני יודעת שחשוב לגוון בתפריט אבל יש את הדברים הקבועים שאני אוהבת.. אז הייתי שמחה עם תגידו לי מה דעתכם.. ועם אפשר בערך כמה קלוריות כל התפריט הזה רק בערך נראה לכם. בוקר: מיני לחמניה שאמא שלי עושה לי מקמח תירס ותפו"א.. עם כף טחינה + נס קפה עם מעט חלב וכפית סוכר חום. ביינים: שתי תמרים מגהולים מזן גדול אורגני צהריים: חתיכת פשטידה בשרית (בתחתית הפשטידה יש מעט בצק מקמח כוסמת) ובצד שעועית ירוקה וקינואה וסלק – מנה יחסית גדולה ביינים: מיני חלבה ערב: סלט טונה של ארומה עם מלא סוגי ירקות, טונה בשמן גבינה בולגרית 5% ומיני לחמניה כמו בבוקר, בלי כלום לילה: אגס ואקטימל שמי יערה, אני גובה 173 שוקלת 70.5

11/08/2006 | 12:30 | מאת:

שלום יערה, התפריט נראה בהסתכלות ראשונית סביר למדי, עשיר בסיבים תזונתיים ומגוון. הייתי מוספיה עוד 2 מנות פרי ביום ועוד מוצר חלב, ביצה, קטניות ודגים כגיוון . נראה כי התפריט מכיל כ- 1500-1700 קק"ל בממוצע ( הערכה גסה). ליעוץ איש פני לדיאטנית קלינית. בברכה, דנה

11/08/2006 | 14:02 | מאת: יערה

בנוסף לתפריט היית מוסיפה? כיאלו למשל בארוחת ביינים הראשונה, אני יכולה לאכול שתי תמרים +אגס ובערב נגיד להוסיף גם ביצה? רק 1500-1700? חשבתי הרבה יותר מזה

שלום, אני אשה בת 33 שתוהה איך לשמור על מסת העצם - מבחינת תזונה ואולי דברים אחרים - כאשר אני פשוט לא מסוגלת לאכול גבינות לבנות, קוטג', או אפילו לשתות חלב בצורתו הטבעית (שאינה שוקו). יש מזונות או תוספים עתירי סידן שנספג, שכדאי לצרוך? אני עסוקה מאוד ואין לי אפשרות לעשות פעילות גופנית רבה. תודה!

שלום גליה, לרוב לאנשים האינם צורכים מוצרי חלב, המהווים מקור טוב לסידן, אני ממליצה לקחת תוסף סידן, בכדור של 600 מ"ג סידן. מעבר לכך, גם שוקו הינו מקור סביר לסידן, וכן גבינה צהובה ומעדני חלב כגון יוגורטים.כן ניתן לאכול סרדינים. בברכה, דנה

10/08/2006 | 21:41 | מאת: ליאורה

מניסיון אישי - אפשר להסתדר טוב מאוד גם בלי חלב ומוצריו. כמויות ניכרות של סידן יש בטחינה גולמית, שקדים (לא קלויים), חומוס,פטרוזיליה, סלרי, תאנים מיובשות, משמש מיובש ועוד. יש מזונות שגורמים לאי ספיגת סידן, ורצוי להמעיט באכילתם, או להימנע. יש לי פירוט של מזונות אלה, אותו אוכל לשלוח לך אם תפני אלי במייל. תזונה נכונה עדיפה, לדעתי, על לקיחת כדורים.

שלום גליה וליאורה, לדאבוני ולדאבונכם רמת הספיגה ממזונות אלו שציינת נמוכה מאוד ועד אפסית, הואיל והמרכיבים במזונות אלו מעכבים את ספיגת הסידן, כך שמוצרי חלב היו ותמיד יהיו המקור הטוב ביותר לסידן, וכן סרדינים. בברכה, דנה

10/08/2006 | 16:32 | מאת: גילי

אני מאוד רוצה לדעת מהי מנה של 30 גרם ברנפלקס? אני בדר"כ אוכלת ללא הגבלה ואין לי מושג כמה גרמים אני אוכלת. ידוע שיש בזה הרבה קלוריות לכן כדאי שאדע זאת על מנת לשמור על תפריט מאוזן תודה

10/08/2006 | 17:05 | מאת:

שלום גילי, 30 גר' ברנפלקס = 3/4 כוס. בברכה, דנה

10/08/2006 | 13:37 | מאת: רונית

שלום רציתי לשאול האם חוסר ברזל יכול לפגוע\לעכב ריפוי פצעים? במיוחד האם הוא קשור (החוסר בברזל וגפ פריטין נמוך מאוד) לבעיה בריפוי פצע ניתוחי למשל בדופן הבטן? אם התשובה שכן האם תוספת של ברזל יכולה לעזור? תודה

10/08/2006 | 14:19 | מאת:

שלום רונית, מחסור בברזל אכן יכול להיות סיבה לחוסר ריפוי פצעים בכל מקום, אך גם חסר באבץ, ויטמין C וחלבון יכול להאט ריפוי פצעים.כל מצב של תת תזונה ( שאינה מחייבת תת- משקל) יכול לגרום לעיכוב בריפוי פצעים, ולכן מתן ברזל יכול להיות חלק מהפתרון ולא כולו. עליך לגשת לרופא המשפחה ולדיאטנית קלינית בקופת החולים לקבלת ייעוץ בנושא תוספים ודיאטה מתאימה. בברכה, דנה

10/08/2006 | 11:28 | מאת: שלומית

ידוע לי היטב שהערך הקלורי של ירקות נמוך ביותר, אך עדיין אינני יודעת כיצד לחשב זאת. כמה קלוריות, לדעתך, יש בסלט ירקות חי שכולל כ- 15 עגבניות שרי, מלפפון, בצל קטן, חצי פלפל אדום, חצי פלפל ירוק ומלפפון חמוץ? כמה קלוריות יש, לדעתך, במרק ירקות שכולל כעשרה קישואים (בערך קילו), שני גזרים, שתי עגבניות, שני בצלים ושתי כפות אבקת מרק מוכן (15 קלוריות למאה גרם)? אודה לך מאוד גם אם לא תתני לי מספר קלוריות מדויק, אלא אפילו סדר גודל ואומדן כללי, כי פשוט אינני יודעת באיזה סדר גודל מדובר.

10/08/2006 | 13:57 | מאת:

שלום שלומית, בסלט, אם את אוכלת בשלמותו, יש כ- 50 קק"ל ,רק בירקות בלבד. במצקת מרק שלך יש כ- 40-60 קק"ל בהערכה. בברכה, דנה

09/08/2006 | 21:21 | מאת: אליהו

איזה הבדל קיים, אם בכלל, בין חלב/סויה עמיד/ה לבין רגיל/ה, מבחינה תזונתית או מבחינת איכות? ושאלה אחרת לגמרי בהתייחס לנ"ל: האם יש צורך להמתין זמן מסוים בין שתיית הנ"ל לבין נטילת טבליית סידן או מולטיוויטמין?

10/08/2006 | 13:51 | מאת:

שלום אליהו, דנו רבות בנושא ההבדלים בין חלב שמקורו בחלב פרה לחלב סויה. אתה מוזמן לערוך חיפוש בנושא. מבחינה איכותית ותזונתית עדיין מומלץ יותר חלב פרה טרי, פרט לאלו הסובלים מרגישות או ארלגיה. מומלץ לקחת תוספי מזון, מכל סוג ללא נוכחות מזון, אלא רק עם מים, 1/2 שעה לפני הארוחה. בברכה, דנה

09/08/2006 | 13:42 | מאת: רוק

שלום! אני עוסק בספורט באורח יומיומי- שחייה, ריצה וכוח, כשעה ביום. בנוסף, אני צמחוני מזה 7 שנים- אני בן 23. לאחרונה הוצע לי ע"י חבר ליטול תוסף חלבונים בצורת אבקה לאחר אימון... לפני שארוץ לקנות חלבונים, רציתי לדעת האם מבחינה רפואית יש סיכון בדבר (בנטילת הכמות המומלצת כמובן) ואם לא- במה זה תורם לבריאות ולספורט. אם פורום זה אינו המתאים לשאלתי- אנא הפנו אותי לזה שכן... תודה רבה, רוק

09/08/2006 | 15:29 | מאת:

שלום, הואיל ואיני מומחית בתחום תזונת ספורט, הייתי מציעה לך להפנות שאלתך לפורומים בנושא או לפנות לדיאטנית במכון וינגייט או אם במקרה יש אחת בחדר הכושר. בברכה, דנה

09/08/2006 | 13:37 | מאת: יהודה

דנה שלום, התשובה שנתת לאליהו בנושא מזונות קרים, שלוותה בהשמצות אינה רצינית. אשמח אם תתייחסי לדברים הבאים: בעבר הצעתי לך לא להשתמש במשפט היהיר "אין לכך כל סימוכין במחקרים קליניים". האם בדקת את כל המחקרים הקליניים הנוגעים למזון קר לפני שענית? בקשר ל"הגיון" שברעיון: - האם חיות בטבע אוכלות מזון קר? - האם מבחינה אבוציונאלית הגוף שלנו כבר התאים את עצמו (תוך 100 שנים) לאכילת מזון קר ולשתיית משקאות קרים? - האם אין זה הגיוני שהגוף שלנו יעדיף לקבל מזון ושתייה בטמפרטורה של החדר? - האם כ"דיאטנית קלינית" שמעת על תופעה שנקראת "icecream headaches"? כאבי ראש שנגרמים מאכילת מזון קר מאד. מסוכן במיוחד לסובלים ממגרנה. - האם אין זה "הגיוני" שנזקים נוספים עלולים להיגרם למערכת העצבים ולציפוי העדין של הושט והקיבה ממזון ומשתייה קרים? להלן ציטוטים בנושא מאתרים נחשבים כמו "מאיו קליניק" ו"מדע וטכנולוגיה". http://www.mayoclinic.com/health/ice-cream-headaches/DS00640 Ice cream headaches Introduction You know the feeling. One bite into an ice cream cone AND you're struck with a stabbing headache. Ice pops, slushy frozen drinks, AND other cold foods AND drinks can have the same "brain freeze" effect. But there's good news. Most ice cream headaches are gone in the time it would take you to say their medical name — "headache attributed to ingestion OR inhalation of a cold stimulus." Signs AND symptoms Ice cream headaches cause sharp, stabbing pain in the forehead. The pain often peaks about 30 to 60 seconds after it begins. Ice cream headaches rarely last longer than a minute OR two. Causes Ice cream headaches are caused by cold material moving across the roof of your mouth AND the back of your throat, as happens when you eat ice cream quickly OR gulp a cold drink. This may temporarily alter blood flow in your brain, causing a brief headache. Some researchers suspect that the pain is referred from the palate OR teeth along the trigeminal nerve, which delivers sensory information from the face, teeth AND tongue to the brain. http://www.sciam.com/askexpert_question.cfm?articleID=0002613F-FFCC-130C-BFCC83414B7F0000&catID=3&topicID=3 What causes ice cream headaches? J. Boetcher Las Vegas, Nev. Robert Smith is professor emeritus AND founding director of the department of family medicine at the University of Cincinnati AND the founder of the University of Cincinnati Headache Center. He provides the following explanation: Ice cream headache is a fairly common condition AND has been commented on in the medical literature since the 1850s. The cause is still a matter of some debate, however. Holding ice OR a large amount of ice cream in the mouth, OR swallowing a mouthful of cold food OR drink, may cause discomfort OR pain in the palate AND throat. In some people it also causes headache. Reports on how frequently this occurs vary between 30 AND 40 percent for individuals who do not normally suffer from headaches. There is general agreement that migraine sufferers, particularly those who get severe attacks, are more prone to suffer from ice cream headaches as well. In one study, 85 percent of migraine sufferers experienced this form of headache. http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=52437 Beware of "Brain Freeze" Most of us have experienced that brief stab of severe pain that comes with eating OR drinking something too cold. Previously called ice cream headaches OR "brain freeze," this sensation usually lasts less than five minutes. This type of headache is usually felt in the middle of the forehead, but for migraine sufferers this pain can be felt in areas that are affected during a migraine. For people prone to migraines, it can be the beginning of a full-fledged attack. "You eat ice cream OR another cold food AND the next thing you know, boom, a migraine starts," Galvez-Jimenez says. According to The Cleveland Clinic, more than 90% of migraine

09/08/2006 | 14:54 | מאת:

שלום יהודה, ראה תשובתי למטה. דנה

10/08/2006 | 09:13 | מאת: אליהו

יהודה הנכבד, יש לי הצעה בשבילך. מי שכותב על סוגיות בתחום מקצועי, או מותח ביקורת על דברי מקצוען, ראוי שיעשה זאת על רקע מתאים. מה מקצועך? מה כישוריך המקצועיים? איזה תואר אקדמי יש לך ומאיזה מוסד? אילו כישורים מזכים אותך, מבחינה אתית ומבחינה עניינית, להטיף מוסר מקצועי לדיאטנית מוכשרת שתשובותיה מבוססות על ידע מקצועי ברור? היה ותענה תשובות ענייניות ואמיתיות על השאלות הללו, יהיה טעם לדון בנושא מזונות קרים.

09/08/2006 | 11:23 | מאת: מרגלית

אני בת 70. לאחרונה נמצאו אצלי ערכים גבוהים של כולסטרול(274) ושל גליצרידים. הרופא ממליץ על טיפול תרופתי -SIMVACOR 20MG 1 ליום ואספירין 100MG אחד ליום. כמו כן הוא ממליץ על דיאטה דלת שומן. היכן ואיך אוכל לקבל המלצות ספציפיות מה וכמה לאכול לשם כך? בתודה על עזרתכם ובברכה, מרגלית

09/08/2006 | 13:32 | מאת:

שלום מרגלית, המלצות לדיאטה דלת שומן עליך לקבל מדיאטנית בקופת החולים אשר תתאיםם לך תפריט אישי. בנוסף, את מוזמנת לערוך חיפוש בפורום תחת הכותרת " חיפוש בפורום זה" במסגרת השחורה למעלה ולרשום את המילה כולסטרול ו/או טריגליצרידים וכך תוכלי לקבל את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה, דנה

09/08/2006 | 11:08 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לדעת מהי כמות הברזל המצויה בכבד עוף ובכבד בקר? תודה, מיטל

09/08/2006 | 13:30 | מאת:

שלום מיטל, ב- 100 גר' כבד בקר לפני בישול יש 5 מ"ג ברזל וב- 100 גר' כבד עוף לפני בישול יש 9 מ"ג. בברכה, דנה

08/08/2006 | 21:39 | מאת: סימה

שלום כדי לקבל תחושת שובע ואולי בעיקבות זה לרדת במישקל .אני אוכלת 2כפות סובין שיבולת שובל בתוך גביע אשל. האם זה דרך נכונה לאכון סובין שיבולת שובל או חייב קודם לבשל אותו?

09/08/2006 | 09:42 | מאת:

שלום סימה, אין בעיה לאכול סובין שבולת שועל ללא בישול. בברכה, דנה

08/08/2006 | 18:27 | מאת: לימור

שלום רב בני בן 10.5 שוקל 50 קילו ו400 גרם גובהו 1.48 איך ניראה לך המשקל שלו ? האם תקין שמן מידי?

09/08/2006 | 18:22 | מאת:

לימור שלום! מדובר המצב של השמנה וכדאי מאוד לפנות לדיאטנית ילדים (יש זכאות גם דרך הקופ"ח) לקבלת הנחיות וטיפול. בברכה, נועה

08/08/2006 | 18:20 | מאת: לימור

שלום רב יש טיפות רז קל לדיאטה האם זה לא מסוכן מה את אומרת על הטיפות ?

08/08/2006 | 18:49 | מאת:

שלום לימור, נסיתי לחפש מידע לגבי טיפות אלו, ממה שהגעתי והבנתי מאתר החברה ( מפוקפק מה לדעתי) מדובר בטיפות המכילות סיבים תזונתיים, שמקורם אינו מצויין, אשר גורמים לתחושת שובע לאורך זמן. סיבים אפשר להשייג במזון שלו ולא צריך לקחת "תוספות" של חברה לא ידועה . הוסיפי סיבים ע"י העלאת כמות הקטניות, דגנים מלאים, ירקות וגם את תרגישי תחושת שובע, מבלי לפגוע בכיסך ובגופך. בברכה, דנה

08/08/2006 | 17:35 | מאת: רויטל

שלום דנה! אשמח מאוד לדעת כמה גרם חלבון יש בביצה אחת ללא החלמון. והאם חלבון הביצה הוא אכן חלבון איכותי (האם יש בו את כל 8 חומצות האמינו שהגוף אינו מייצר)? תודה רבה

שלום, חלבון ביצה מכיל כ- 3 גר' חלבון, ונחשב לחלבון בעל ערך ביולוגי הגבוה ביותר. בברכה, דנה

08/08/2006 | 16:19 | מאת: יאיר

שלום אני בן 47 אוכל בין היתר "קורנפלקס" כארוחות ביניים. השאלה שלי אם זה יכול לגרום לצרבות או לתחושת אי נוחות בבטן העליונה? אני אוכל "קורנפלקס" כבר יותר משנה כחלק משינוי בהרגלי אכילה ולא היו תחושות אלו, זה בשבוע האחרון. תודה

08/08/2006 | 18:41 | מאת:

שלום יאיר, כל מזון יכול לגרום לצרבת, התחושה אינדיבידואלית. רוב הסיכוי שמדובר בחלב שיכול להחמיר תחושת צרבת ולא הקורנפלקס עצמו. נסה להפסיק וראה אם תחושת הצרבת עוברת. במידה ולא, אז כנראה שזה לא מקור הצרבת, ולהיפך. בברכה, דנה

08/08/2006 | 14:41 | מאת: רויטל

הי דנה, רציתי לדעת האם זה בסדר לאכול כ-4 כפות טחינה גולמית ביום. חשוב לציין שאני ספורטאית (אירובי +כוח) כ4-5 אימונים בשבוע והתפריט שלי דל בשומן (במטרה לרדת באחוזי השומן). לדוגמא: גבינות עד חצי אחוז,טונה במים,חזה עוף,פסטרמה דלת שומן.... אני לא אוכלת שקדים או אגוזים או כל שמן מסוג אחר.

שלום רויטל, טחינה היא אכן מקור שומן מומלץ, הואיל והחלק היחסי של חומצות שומן חד בלתי רווי גבוה בה, וידוע כמועיל בהורדת כולסטרול.טחינה גולמית יכולה להוות תחליף לשומן מן הצומח. בברכה, דנה

08/08/2006 | 17:30 | מאת: רויטל

אז זה המינון של 4 כפות טחינה ביחס לתפריט דל השומן שלי בסדר? או שזה הרבה ?

07/08/2006 | 23:00 | מאת: קרצי

שלום אני בת50 יש לי מנהג גרוע לאבול לפני השינה. לא משנה מתי גם אם חזרתי מאירוע. וארוחה דשנה . אני לוקחת בסתר משהו ביד ועולה לחדר השינה.

08/08/2006 | 11:50 | מאת:

שלום, מה השאלה? בברכה, דנה

08/08/2006 | 17:04 | מאת: קרצי

מדוע אני עושה את זה?

08/08/2006 | 18:38 | מאת:

שלום, אין לי תשובה לכך. למספר לא מועט של אנשים ישנה "הפרעת אכילה" כזו או אחרת, שנן כאלו משמעותיות וישנן פחות, חלקן בשליטתינו ובחלקן פחות. העובדה שהינך מודעת לבעיה זו כבר מפחיתה ממשמעותה, אך אינה מבטלת אותה. לרוב מי שמטפל בהפרעות אכילה הינם אנשים מומחים לתחום זה ( פסיכולוגים ופסיכיאטרים) ודיאטניות מומחיות לנושא ואליהם עליך לפנות בשאלה זו. בברכה, דנה

07/08/2006 | 18:58 | מאת: אמיל

שלום רציתי לדעת היכן יש יותר ויטמין B6 וויטמין B12 בדג סלמון או בהודו? מי הם המקורות העשירים בויטמין B6 ובויטמין B12 תודה רבה מאוד.

07/08/2006 | 20:44 | מאת:

שלום אמיל, ב100 גר' דג סלמון לפני בישול יש 0.1 מ"ג ויטמין B6 ו- 5.5 מק"ג ויטמין B12. ב- 100 גר' הודו לפני בישול יש 0.36 מ"ג ויטמין B6 ו - 0.4 מק"ג ויטמין B12. מקורות לויטמין B6 הינם דגני בוקר מועשרים, בשר הודו, עוף ובקר, תפוחי אדמה בקליפתם, בננה, שזיפים מיובשים ובורגול. מקורות לוטמין B12 הינם צדפות, בשר בקר, דג סלמון, דגני בוקר מועשרים וכן מקורות נוספים מן החי. בברכה, דנה

07/08/2006 | 17:36 | מאת: יוסף

שלום דנה, אני אוכל כל יום קערה גדולה של אורז מלא עם רצועות חזה עוף וירקות. שותף שלי אומר לי שאני צריך לגוון את היצע הפחממות שלי. מה דעתך? האם זה חשוב? הוא הציע בורגול. האם זה תוספת טובה לתפריט. ובכלל, מה זה בעצם בורגול (דגן?) ואיך קוראים לזה באנגלית. תודה

07/08/2006 | 20:29 | מאת:

שלום יוסף, בורגול הינו אכן דגן עשיר בסיבים תזונתיים ומהווה תחליף פחמימתי מצויין לאורז מלא. אפשר גם להשתמש בכוסמת, פסטה מקמח מלא וקטניות.באנגלית הוא נקרא BULGAR. בברכה, דנה

07/08/2006 | 16:41 | מאת: אליהו

בפורום אחר באתר זה נכתב שמזונות ומשקאות קרים (לרבות פירות, מיצים, חלב ומוצריו וכו') פוגעים במערכת העיכול ולכן אינם רצויים. האם, מבחינת התזונה הקלינית, זה נכון?

07/08/2006 | 20:26 | מאת:

שלום אליהו, התשובה היא לא. אין לכך כל סימוכין במחקרים קליניים או כל הגיון, אני מניחה שמדובר בעוד "מרפא בצמחים" ולא איש מקצוע. בברכה, דנה

09/08/2006 | 13:27 | מאת: יהודה

דנה שלום, בעבר הצעתי לך לא להשתמש במשפט היהיר "אין לכך כל סימוכין במחקרים קליניים". האם בדקת את כל המחקרים הקליניים הנוגעים למזון קר לפני שענית? בקשר ל"הגיון" שברעיון: האם חיות בטבע אוכלות מזון קר? האם מבחינה אבוציונאלית הגוף שלנו כבר התאים את עצמו (תוך 100 שנים) לאכילת מזון קר ולשתיית משקאות קרים? האם אין זה הגיוני שהגוף שלנו יעדיף לקבל מזון ושתייה בטמפרטורה של החדר? האם כדיאטנית קלינית שמעת על תופעה שנקראת "icecream headaches"? כאבי ראש שנגרמים מאכילת מזון קר מאד. מסוכן במיוחד לסובלים ממגרנה. להלן ציטוטים בנושא מאתרים נחשבים כמו "מאיו קליניק" ו"מדע וטכנולוגיה". http://www.mayoclinic.com/health/ice-cream-headaches/DS00640 Ice cream headaches Introduction You know the feeling. One bite into an ice cream cone AND you're struck with a stabbing headache. Ice pops, slushy frozen drinks, AND other cold foods AND drinks can have the same "brain freeze" effect. But there's good news. Most ice cream headaches are gone in the time it would take you to say their medical name — "headache attributed to ingestion OR inhalation of a cold stimulus." Signs AND symptoms Ice cream headaches cause sharp, stabbing pain in the forehead. The pain often peaks about 30 to 60 seconds after it begins. Ice cream headaches rarely last longer than a minute OR two. Causes Ice cream headaches are caused by cold material moving across the roof of your mouth AND the back of your throat, as happens when you eat ice cream quickly OR gulp a cold drink. This may temporarily alter blood flow in your brain, causing a brief headache. Some researchers suspect that the pain is referred from the palate OR teeth along the trigeminal nerve, which delivers sensory information from the face, teeth AND tongue to the brain. http://www.sciam.com/askexpert_question.cfm?articleID=0002613F-FFCC-130C-BFCC83414B7F0000&catID=3&topicID=3 What causes ice cream headaches? J. Boetcher Las Vegas, Nev. Robert Smith is professor emeritus AND founding director of the department of family medicine at the University of Cincinnati AND the founder of the University of Cincinnati Headache Center. He provides the following explanation: Ice cream headache is a fairly common condition AND has been commented on in the medical literature since the 1850s. The cause is still a matter of some debate, however. Holding ice OR a large amount of ice cream in the mouth, OR swallowing a mouthful of cold food OR drink, may cause discomfort OR pain in the palate AND throat. In some people it also causes headache. Reports on how frequently this occurs vary between 30 AND 40 percent for individuals who do not normally suffer from headaches. There is general agreement that migraine sufferers, particularly those who get severe attacks, are more prone to suffer from ice cream headaches as well. In one study, 85 percent of migraine sufferers experienced this form of headache. http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=52437 Beware of "Brain Freeze" Most of us have experienced that brief stab of severe pain that comes with eating OR drinking something too cold. Previously called ice cream headaches OR "brain freeze," this sensation usually lasts less than five minutes. This type of headache is usually felt in the middle of the forehead, but for migraine sufferers this pain can be felt in areas that are affected during a migraine. For people prone to migraines, it can be the beginning of a full-fledged attack. "You eat ice cream OR another cold food AND the next thing you know, boom, a migraine starts," Galvez-Jimenez says. According to The Cleveland Clinic, more than 90% of migraine

06/08/2006 | 23:14 | מאת: אני

לפני שאני מרימה ידיים החלטתי לתת צאנס אחרון. אחרי שבועיים של דיאטה שוב זללתי כאילו אין מחר. מחפשת נואשות אחרי דיאטנית באזור המרכז. אני רוב שעות היום מחוץ לבית כך שהדיאטה צריכה להתאים לי. תודה רבה

07/08/2006 | 20:24 | מאת:

שלום, צר לי, אך איני מכירה דיאטנית באופן אישי. את יכולה למצוא דיאטנית בכל קופת חולים או בכל מרכז רפואי. בברכה, דנה

06/08/2006 | 23:03 | מאת: אמיל

http://www.omega3galil.com/articles.asp

07/08/2006 | 18:33 | מאת: איה

הייתי מאוד רוצה לקרא את המאמרים בלינק שצירפת, אבל האנגלית שלי לא עד כדי כך טובה (מספיק טובה כדי לקרא את המאמרים).

המאמר הראשון הוא שלושה עשר דפים מאמר מאוד מעניין ובעברית

08/08/2006 | 16:37 | מאת: אמיל

06/08/2006 | 22:50 | מאת: ויוי

הייתי מעוניינת לדעת כמה קלוריות יש בכף ממרח שקדיה וכמה קלוריות יש בכפית ממרח אגוזי ברזיל, בנוסף הייתי רוצה לדעת מה הערכים התזונתאיים של ממרח אגוזי ברזיל דווקא.? ואכן הייתי שמחה לשמוע כמה קלוריות יש ב 7 אגוזי קשיו ומה הויטמינים שניתן להפיק מהם? תודה

07/08/2006 | 20:22 | מאת:

שלום ויוי, בכף ממרח שקדיה יש כ- 80-100 קק"ל. בכפית ממרח אגוזי ברזיל יש כ- 50 קק"ל. אגוזי ברזיל מהווים מקור מצויין לשומן חד בלתי רווי, אשר ידוע כמועיל בהורדת כולסטרול. ב- 7 אגוזי קשיו יש כ- 70 קק"ל. גם אגוזי קשיו הינם מקור טוב לחומצות שומן חד בלתי רווי, וכן כל האגוזים מקור טוב למגנזיום, זרחן, אשלגן וחומצה פולית. בברכה, דנה

06/08/2006 | 14:33 | מאת: יעל

תודה רבה לדנה על תשובתך למניעת כולסטרול בעקבות תרופות פסיכאטריות וגלולות אני סובלת מאוסטיפורוזיס בעקבות אנורקסיה של שנים- זו הסיבה למה אני לוקחת גלולות בהמלצת הרופא זו גם הסיבה למה אני לוקחת כדורי סידן (רחוק מארוחות ועם כפית שמן זית). רציתי לשאול אם משקה סויה אישי של משק צוריאל מומלץ כמזון לסידן? הוא מכיל 150 מ"ג ל100 מ"ל ומכיל 1.5% שומן. האם יש בו גם ויטמין די? האם חמאת שומשום מומלצת כמזון לקבלת סידן או שהוא לא נספג טוב כפי שהברזל והאבץ שבו לא נספגים? האם הוא מכיל ויטמין די? (אני אוכלת כ-100 גרם חמאת שומשום מלא ליום (על לחם או כחלווה). זה הרבה. אני יודעת. אבל בלי זה אני מרזה) רציתי גם לשאול אם מוצרי חלב מגבירים הפרשת חומצה מהקיבה? אני סובלת מצרבת שהתגברה מאז שהתחלתי לקחת דיאנה (וגם התרופה הפסיכאטרית שאני אמורה להתחיל לקחת (סרוקוול) גורמת לצרבת) תודה רבה!!!

06/08/2006 | 15:09 | מאת:

שלום יעל, טיפול בגלולות לאוסטאופורוזיס אינו טיפול הבחירה היום, וישנן תרופות טובות מאלו שניועדות ספציפיצ לעניין עלייך לפנות לאנדוקרינולוג מומחה לנושא בריאות העצם. לגבי מוצרי סויה, הסידן אינו נספג כפי שהוא נספג ממוצרי חלב, בייחוד שאם לא מוסיפים ויטמין D אז סיכוי הספיגה יורדים עוד יותר. אםלא מצויין שמוסיפים ויטמין D, אז אין ויטמין D. אותו כנ"ל לגבי חמאת שומשום. מוצרי חלב אינם מגבירים הפרשת חומצה בקיבה, אך ישנה טענה כי הם מחלישים את השוער- סוגר בין הושט לקיבה, ואז הוא נשאר פתוח באופן חלקי ומאפשר לחומצה מהקיבה לעלות כלפי הושט ולגרום לצרבת. אם אינך מסוגלת לצרוך מוצרי חלב, אפשר להסתדר עם מוצרי סויה אך בכל מקרה יש לקחת תוסף סידן. בברכה, דנה

06/08/2006 | 16:22 | מאת: יעל

כן. זה ידוע לי שגלולות לא משפרות צפיפות עצם אך הם מונעות את המשך פירוקו. ואני מטופלת אצל אנדוגניקולוג. מחכה לקבל טיפול תרופתי נוסף. תודה רבה

06/08/2006 | 10:34 | מאת: איילה

שלום ! התחלתי להוסיף קישואים לתפריט היומי שלי וברצוני לדעת, מהו ערכם התזונתי, מה "מרוויח" הגוף שלי כשאני אוכלת קישואים? תודה,איילה

שלום איילה, לקשואים אין ערך תזותני מיוחד, מעט סיבים, ומעט מינרלים וויטמינים, בדומה למרבית הירקות הדומים לו, כגון מלפפון. בברכה, דנה

06/08/2006 | 08:57 | מאת: חן

שלום, האם מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מסייעים להפחתת משקל? באילו מזונות יש אינדקס גליקמי נמוך?

06/08/2006 | 10:08 | מאת:

שלום חן, ישנן דיאטו המבוססות על מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, אשר המנגנון העומד מאחרוי זה הוא תחושת שובע לאורך זמן ועילה פחותה ברמות אינסולין אשר גורמות לתחושת רעב. מזונות אלו נחשבים שיפון, קטניות, כוסמת ובכלל דגנים מלאים, כמו חיטה מלאה, אורז מלא וכו'. בברכה, דנה

06/08/2006 | 11:51 | מאת: חן

האם גם פירות וירקות,דברי חלב, דגים?

06/08/2006 | 08:48 | מאת: אדוה

במהלך היום אני אוכלת באופן מסודר: בבוקר פרוסה + פרי+ירק+כוס חלב בצהריים: מנה סה"כ 600 קלוריות הבעיה מתחילה בערב, אז אני יותר מנשנשת מאשר אוכלת, וגם אם אני אוכלת פרוסה או טוסט אני בכל זאת מנשנשת ולכן אני מוותרת מראש על הפרוסה. הנשנוש הוא: 1 ארטיק דיאט+3 וופלים+קערית קורנפלקס ללא סוכר+ 1 מעדן דיאט יש לציין כי אני עושה ספורט 5 שעות שבועיות האם זה שנתקעתי במשקל נובע מהנשנוש?

06/08/2006 | 10:06 | מאת:

שלום אדוה, איני יכולה לומר מדוע נתקעת במשקל, יכולות להיות לכך סיבות רבות. הצלחת דיאטה נמדדת בגיוון דיאטה ןבאורח יום מסודר, הואיל ונשנושים יכולים להסתכם בלא מעט קלוריות. עדיף לאכול ארוחה מסודרת ומלאה ולא נשנושים. עליך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה