פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
06/08/2006 | 08:42 | מאת: בר

שלום, האם בדיאטה כמות הקלוריות שאני צריכה למדוד היא בממוצע ליום, ז"א אם אכלתי 1500 קלוריות בשלושה ימים ובארבעת הימים הנותרים אכלתי 800 קלוריות אז בסופו של שבוע עלי לעשות ממוצע? האם להצלחת הדיאטה עלי להפסיק לפנק עצמי בשלוש עוגיות או וופלים ליום?

06/08/2006 | 10:04 | מאת:

שלום בר, בדיאטה לירידה במשקל כמות הקלוריות היומית אינה חייבת להיות זהה בכל יום, וזה גם לא ממוצע, יכול להיות ימים של 1200 קק"ל ויכול להיות ימים של 1700 קק"ל. רצוי לא לרדת מתחת ל- 1200 קק"ל ליממה, הואיל וכך לא תוכלי לקבל את כל הויטמינים והמינרלים המומלצים. אם בסך הקלוריות היומית ניתן להכליל את העוגיות או וופלים, המישכי בכך, לא צרכיה להיות בעיה עם כך. בברכה, דנה

06/08/2006 | 11:50 | מאת: בר

תודה, עם זאת, מדוע אני הפסקתי לרדת. בהתחלה ירדתי קילו וחצי אבל מאז לא חלה ירידה. אני כבר 5 חודשים עושה את הדיאטה+ספורט 4 פעמים בשבוע. מה עוד אוכל לעשות אני בסה"כ רוצה להשיל רק עוד קילו אחד

06/08/2006 | 00:42 | מאת: ג.ז.

מה הפתרון לבעיה המטרידה מאוד של גזים בגוף, לאשה בת 51?

06/08/2006 | 10:01 | מאת:

שלום, ישנם מספר פתרונות אפשריים: 1. להמנע ממזונות יוצרי גזים כגון ירקות ממשפחת המצליבים: ברוקולי, צנון, כרוב, כרובית. 2. להמנע מקטניות : חומוס, אפונה, שעועית, עדשים ופול. 3. להמנע מבצל ושום. 3. שתיה מספקת של מים- כ- 2 ליטר ליממה. 4. נטילת כדורי פחמן פעיל. בברכה, דנה

05/08/2006 | 19:47 | מאת: יעל

אני לוקחת דיאנה וכנראה גם מתחילה תרופה פסיכאטרית- שניהם עשויים לגרום לעיה ברמת השומנים והכולסטרול. יש במשפחה שלי נטייה לכולסטרול גבוה מה כדאי להוסיף לתזונתי כדי למנוע את הנזק? זו תזונתי: בוקר למשך חודש: ברזל 100 מ"ג עם כדור אסטר סי שעתיים אחרי: תפוח, 100 גרם ענבים, 9 ליצי אחרי שעה : 2 כמוסות סידן וויטמין די עם כפית שמן זית צהריים: 3 פרוסות לחם, 4 פרחי כרובית או ברקולי, 2 כפות חמאת שומשום מלא, 3 כפות קוטג ארוחת חמש: מיץ גזר סלרי וגמבה עם 2 כמוסות סידן 250 +ויטמין די עם כפית שמן זית ארוחת ערב: קוסוקס ואפונה או (פעמיים בשבוע) ברקולי ודג (סלמון או סול) ארוחת לילה: 6 פריכיות אורז, 3 כפות קוטג, 50 גרם חלוה משומשום מלא ללא סוכר, קערית קטנה של ברנפלקס ללא סוכר, פרי אני מתעמלת חצי שעה 5 פעמים בשבוע (ריצה) ופעמיים בשבוע שיעור לחיזוק הגוף אני בחורה רזה BMI 18.7 ואני נורא מפחדת מהנזק שהגלולות והכדורים הפסיכאטרים יכולים לגרום. (הכולסטרול הכללי שלי לפני שהתחלתי בגלולות היה גבולי 216 אך הכולסטרול הטוב היה 80 הרע 125 ושומנים 70) אני חוששת כי לפני שנתיים לקחתי כדור פסיכאטרי שהעלה לי את רמת הכולסטרול הכללי- 280 להפסיק לקחת את הגלולות איני יכולה בגין בעיה בריאותית קשה. תודה רבה

05/08/2006 | 20:45 | מאת:

שלום יעל, לדאבוני כאשר הגורם לעליה בשומנים בדם הינה תרופה קשה יותר לטפל בבעיה באופן תזונתי. אין נכון לעכשיו בעיה בתזונה שלך, נראה כי את אוכלת מספיק סיבים תזונתיים והדיאטה דלה בשומן, כמו כן הוספת מקור לשומן חד בלתי רווי ( שמן זית ) והינך עוסקת בפעילות גופנית ובמשקל תקין, כלומר אין מקום לשנוי דרסטי. במידה והטיפול הפסיכאטרי והגלולות הינם חיוניים, הייתי מציעה להוסיף טיפול תרופתי לכולסטרול לתקופת נטילת התרופות הפסיכיאטריות ולהיות במעקב של רופא ודיאטנית. בברכה, דנה

05/08/2006 | 22:36 | מאת: יעל

האם חמאת שומשום לא מורידה כולסטרול כמו שמן זית? האם היא אפילו עשויה להעלות אותו?

05/08/2006 | 15:56 | מאת: אמיל

שלום צהריים טובים רציתי לדעת מהי המנה היומית המומלצת לצריכת אבץ? האם ניתן להגיע למנה המומלצת בצריכת גרעיני דלעת ואם כן באיזו כמות? אשמח לשמוע על עוד מזונות עשירים באבץ. תודה רבה מאוד

05/08/2006 | 20:40 | מאת:

שלום אמיל, ההמלצה היא כ- 10 מ"ג ליממה. המקורות הטובים ביותר לאבץ הינם חלבונים מן החי כגון: בשר על סוגיו ואיברים פנימיים, מוצרי חלב, ביצים. במקרה של דיאטה צמחונית ישנם מקורות נוספים, אך יש לקחת בחשבון כי מידת הספיגה נמוכה לעומת אבץ מן החי. מזונות אלו כוללים :שעועית מבושלת, גרגירי חומוס, טחינה,גרעיני דלעת. 20 גר' גרעיני דלעת מכילים 1.3 מ"ג אבץ. בברכה, דנה

05/08/2006 | 21:27 | מאת: אמיל

05/08/2006 | 15:10 | מאת: רונית

שלום רב, אני בחודש החמישי להריון ונוהגת לשתות כוס של משקה דיאטטי ביום עם ארוחת הצהריים כי זה פשוט חלק מהרגל של שנים (אני לא מסוגלת לשתות שתייה ממותקת). חוץ מזה אני שותה כשני ליטר מיים ביום. רציתי לדעת האם זה בסדר לצרוך כוס של משקה דיאטטי בזמן ההריון - שמעתי שרצוי להמעיט בצריכת ממתיקים מלאכותיים אך, האם גם כמות קטנה כזו יכולה להזיק? בתודה, רונית

05/08/2006 | 15:26 | מאת:

שלום רונית, זו בדיוק הבעיה, שאף אחד לא העז לבדוק מהי מנה מסוכנת ומהי מנה סבירה, ולכן עדיף להמנע משתיית משקאות דיאט. גם לנשים עם סוכרת הריונית אנו ממליצים להמנע ממשקאות אלו. הבעיה לא אצלך אלא בעובר, ולכן התאפקי לעוד 4 חודשים, אולי יצא מזה משהו טוב, שגם את תפסיקי לשתות משקאות אלו. בברכה, דנה

במשך שבועיים הארוחות שלי מתבססות על כריכים. ושמתי לב שמאז אני לא נכנסת לשירותים מידי בוקר וסובלת מעצירות וכובד בבטן. רציתי לדעת האם ההשערה שלי נכונה ויש קשר בין שינוי התפריט לעצירות שנוצרה. הייתי מאוד שמחה לשמוע מה אני יכולה לאכול(אשמח אם תייעצו לי על דברים טבעיים ולא כדורים ) שאני יכולה לאכול ולמנוע את התופעה. תודה רבה

שלום, לרוב שינויים בהרגלי תזונה כרוכים גם בשנויים בהרגלי יציאה. ידוע הדבר כי רבים אשר מתחילים דיאטה לירידה במשקל סובלים בשבועות הראשונים מעצירות. זה נובע בעיקר מחוסר יחסי בנוזלים, ירידה משמעותית בכמות השומן בדיאטה, ירידה בכמות הסיבים התזונתיים, ולעיתים חוסר פעילות גופנית. עליך להוסיף לדיאטה לחם משיפון או חיטה מלאה, הרבה מאוד ירקות טריים ולהוסיף מעט שומן לדיאטה בצורת שמן זית או ממרח שומני כמו טחינה או חמאה או מיונז. הגבירי גם את כמות הנוזלים לכ-2 ליטר ליממה. בברכה, דנה

04/08/2006 | 21:22 | מאת: אני

אני מקפידה לשתות המון מים.בנוסף אני שותה דיאט(משתדלת לא יותר מידי). השינויים בהרגלי האכילה לא התחילו אצלי מלפני שבועיים זה הרבה לפני כן. להחליף 2 פרוסות לחם קל בפרוסת לחם שיפון/מלא?

04/08/2006 | 18:35 | מאת: ליאור

אומרים שהכי טוב לאכול פחמימות עם ערך גליקוגמי נמוך ושזה הכי פחות משמין וכדומה. בכלל קראתי שדיאטות טבעיות כמו DASH למשל הם הכי טובות על פי מחקרים לבריאות. אבל אם אתה ספורטאי שצריך אנרגיה - נגיד משחק כדורסל או בונה שרירים , גם אז פחמימות עם ערך גליקוגמי נמוך יספיקו?

04/08/2006 | 18:53 | מאת:

ליאור שלום! כל המלצה מיועדת לקהל יעד מסויים. בנוגע לעוסקים בפעילות גופנית מאומצת קיימות הנחיות אחרות, ספציפיות לפזיולוגיה המשתנית בשעת המאמץ. מיד לפני פעילות ובמהלכה ההמלצה היא לפחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה. מומלץ לפנות לדיאטנית מתחום הספורט להסברים דגשים וסיוע בבנית תפריט המתאים לסוג הפעילות, העצימות והתדירות. בברכה, נועה

שלום ! יש לי רמות גבוהות מאוד של שומנים בדם ותיגליצרידים! אני יודעת עכשיו, שמומלץ לצרוך אגוזים ושקדים, אז אני מבקשת לדעת כמה יחידות אגוזים(אגוזי מלך/פקאן), ושקדים רצוי לי לאכול ביום על מנת לקבל את השפעתם המיטיבה על רמתהשומנים והתיגליצרידים. תודה, איה

שלום איה, אין המלצה חד משמעית לגבי המינון. לרוב מומלץ כ- 10 שקדים או אגוזים טבעיים ביום, שהינם כ- 70 קק"ל וכ- 12-15 גר'. בברכה, דנה

05/08/2006 | 09:47 | מאת: היי

שקדים הם האגוז הפחות עשיר בשומן,ולכן הוא המומלץ פקאן הוא האגוז העשיר ביותר בשומן. תלכי לחנות ותקני שקדים בשקיות של 30 גרם נגיד את קונה 150 גרם תקני את זה בחמש שקיות של 30 גרם

04/08/2006 | 07:32 | מאת: טלי

הי! לאחותי יש בעיה: היא עובדת עבודה פיזית מאד ולכן צריכה המון אנרגיה-אבל לא מסוגלת להכניס כלום לפה בבוקר ולכן סובלת בקביעות ממה שנקבע ע"י הרופאים כירידה חדה ברמת הסוכר באמצע היום-מצבי רוח סחרחורות,חולשה כללית. אם ניתן להציע לה לאכול משהו לארוחת הבוקר שיקל על פריסה שווה של רמת הסוכר בדם למשך היום ולא יכביד על הקיבה-על מה ניתן להמליץ?

04/08/2006 | 11:06 | מאת:

שלום טלי, במקרים כאלו מומלץ על ארוחה קלה יחסית מבחינת נפח אך שמספקת מספיק אנרגיה ופחמימות למספר שעות, זה יכול להיות חטיפי אנרגיה או חטיפי גרנולה, יכול להגיע ל-2-3 חטיפים עד שעות הצהריים. גם ארוחה של קורנפלקס עשיר בסיבים + 1/2 כוס חלב יכול לספק ארוחה מזינה ולא גדולה עד לארוחת הצהריים. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית בנושא, ךהתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה

04/08/2006 | 00:03 | מאת: שירלי

האם חשיפה רבה (ומבוקרת) לשמש שלא בשעות המזיקות מספקת על מנת להחליף סידן ממזון בסידן מאור שמש ?

04/08/2006 | 11:03 | מאת:

שלום שירלי, סידן אינו מגיע מהשמש אלא רק ממזון. החומר אותו אנו מייצרים בעזרת השמש בעורינו הינו ויטמין D שהינו למעשה הורמון ולא ויטמין אשר חיוני לספיגת סידן ולבריאות העצמות. שעות החשיפה הטובות ביותר על מנת לייצר ויטמין D הוא בשעות 11-2 בצהריים למשך 5-15 דקות בממוצע, כמובן זה תלוי בסוג העור וצבעו, אנשים שחומים צריכים יותר זמן מאנשים בהירים. כמובן, שאלו נחשבות השעות המסוכנות ביותר, אך החשיפה מיועדת לרגליים וידים בלבד ולזמן קצר. מסנן קרינה מוריד ב- 100% ייצור ויטמין D. בברכה, דנה

שלום רב, בני בן 9 וחצי חודשים. נולד בשבוע 40 להריון במשקל 2.950. ב-4 החודשים האחרונים הוא כלל לא עלה במשקל ועומד על 8 ק"ג. ב- 5 החודשים הראשונים הוא עלה יפה במשקל. יש לציין שהוא ינק הנקה מלאה עד 5 חודשים ומסוף 5 חודשים התחלנו לתת לו דייסות מטרנה, מחיות פירות ומרקים. בחודשיים האחרונים ההנקה די מועטת ואת עיקר המזון תופסים המאכלים המוצקיים הללו. בני אוכל אותם די יפה. בני בריא בד"כ. כתוצאה מחוסר העליה במשקל הוא נשלח לבדיקות דם רבות אותן עשה הבוקר. חלק מהבדיקות הגיעו עכשיו. הבאתי כאן את רשימת הבדיקות שחרגו מהטווח הנורמלי, לצד המינוס או הפלוס: ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 18- 13 g/dl 10.4 HB - 52- 37 % 32.8 HCT - 94- 80 fL 77.0 MCV - 31- 27 pg 24.4 MCH - 74- 40 25.1 NEUT% - 48- 19 % 61.3 LYM% + 9- 3.4 % 9.8 MONO% + 8- 1.9 1.7 NEUT.abs - 1.2- 0.7 mg/dl 0.17 CREATININE - אני כהורה מודאג מאוד מהבדיקות והייתי מבקש מאוד את התייחסותך לנושא. תודה רבה, אמיר

אמיר שלום! חוסר עליה במשקל בתינוקות כמוה כאיבוד משקל במבוגר. נשאלת השאלה למה? מקובל לבדוק בכמה מישורים, בעיקר על מנת לשלול מחלה כלשהיא. מסיבה זו הרופא גם מורה על בדיקות דם. לא כל החריגות שציינת כאן הינן קשורות דווקא במצב תזונתי וככלל נראית תמונה שמצדיקה התייחסותו של רופא, לפני הדיאטנית... לאחר בירור ואיבחון, ניתן ואף רצוי לפנות לדיאטנית ילדים, שתוכל על סמך אבחנה מסודרת להציע טיפול מתאים. בברכת בריאות טובה, נועה

03/08/2006 | 18:39 | מאת: ניני

שלום, אני בת 25 ורציתי לשאול...האם גלולות מפריעות לדיאטה? לקחתי דיאנה 3 שנים ועכשיו החליפו לי ליסמין...האם יש השפעה לגלולות? מה ניתן לעשות נגד החרדות של השמנה עליתי ל70 קילו הייתי 60 עד לפני שנה וחצי, עברתי משבר גירושים והיה לי רע... עם מי ניתן להתייעץ כדי להוריד את הקי"ג העודפיים האלו?

03/08/2006 | 20:10 | מאת:

שלום ניני, גלולות באופן עקרוני לא גורמות לעליה במשקל, אולי לכל היותר 2 ק"ג, כל עליה מעבר לכך הינה בשל עליה בכמות המזון ביחס להוצאה האנרגתית. על מנת לרדת במשקל אני ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

03/08/2006 | 18:12 | מאת: קארין

שלום רב, אני בחורה בת 20 לפני 10 ימים (ב 23 ליולי) ערכתי בדיקת דם שגרתית.התוצאה הראתה רמה גבוהה יחסית של כולסטרול (206) ורמה גבוהה של טריגליצרידים(150). יש לציין כי רמת הכולסטרול בדמי תמיד נעה בין 190-200 וקצת מעל 200 ולכן לא ייחסתי לזה הרבה חשיבות אם כי אני בדייטה והתחלתי לעשות הליכות כי הכולסטרול בכל זאת מדאיג. היום (3/8) ביצעתי עוד בדיקת דם.הפעם הכולסטרול עומד על 240!!! והטריגליצירידים על 120.(ירדו מ150) באופן מתמיד אני לא אוכלת דברים שמנים ,לא אוכלת ביצים,ואוכלת בשר פעם ב... ב10 הימים הנ"ל בכלל לא נגעתי במוצרים עם כולסטרול,לא גבינות,כלום. מה הסיבה לעליה דרסטית זו ומה ניתן לעשות?והאם התוצאות בכלל הגיונית,אולי יש טעות? אני מאד מודאגת. אודה מאד על תגובה.

03/08/2006 | 20:08 | מאת:

שלום קארין, את נוטלת גלולות או שיש הסטוריה משפחתית של כולסטרול גבוה? דנה

03/08/2006 | 16:40 | מאת: משה

האם בי 12 יש בדגים ומוצרי חלב או רק בבשר ועוף? תודה רבה

03/08/2006 | 16:44 | מאת:

שלום משה, ויטמין B12 מקורו בחי ולכן ניתן למוצאו גם בדגים ובמוצרי חלב ובייצה, אך המקור הטוב ביותר יהו בשר בקר, בשר הודו וכבד עוף. עוף לכשעצמו הינו מקור לא טוב ל- B12, העוף בארצינו יחסית דל בויטמין זה. בברכה, דנה

04/08/2006 | 07:38 | מאת: טלי

נאמר לי שלא בריא לקחת כדורי בי12 במשך תקופות ארוכות כיוון שזה פוגע בגוף ואחרי שנה כדאי להפסיק האם זה נכון ואם כן-איך אדע מתי לחדש את לקיחת הכדורים? (כיון שנאמר לי לקחת את הכדורים כצמחונית,לא בגלל הרגשה לא טובה) דרך אגב-בעיות שנגרמות ע"י מחסור בויטמין הנ"ל:בלבול,בעיות זיכרון וכו' בגיל צעיר-יכולים להיות קשורים?

03/08/2006 | 16:24 | מאת: איקו

שלום לדנה תודה לתשובתך. אוסיף לשאלה : מה עם אדם מבוגר הנוטל אל ארגינין במחשבה שזה ייצור NO בגוף וירחיב את כלי הדם המוצרים שלו ,ובתוספת אומיגה 3--יהיה שיפור בכלי הדם. האם זה נכון ? ( כמובן בתוספת אכילה נכונה,ככל שניתן, ופעילות גופנית ואיזון תרופתי למה שדורש איזון תרופתי. ) ושאלה 2 -ארגינין מגרה ליצירת הורמון הגדילה--ולכן לכמה זמן ניתן לקחת את הארגינין ?? וזה לא אדם בריא. 3. שאלה שונה איש בן 74. סוכרת וילד --לא מאוזנים. לאחרונה עלה הקריאטינין. הופיע חלבון בשתן. סיבוך כיליתי. המומחיות שלך היא נפרולוגית--אשמח לקשיב לך . תודה איקו

שלום איקו, ישנם מחקרים כי אנשים הנוטלים ארגינין ישנה עליה ברמת ה-NO אשר תורמת להרחבת כלי הדם ואיזון לחץ דם, אך לא כל האנשים מגיבים לטיפול זה. ישנם מחקרים שהראו שנטילת ארגינין מעלה יצור הורמון גדילה, שאינו דווקא חיובי באנשים מבוגרים, שכן עליה בהורמון גדילה במבוגרים מעלה עמידות לאינסולין וסיכוי גבוה יותר לפתח סוכרת, לכן לא מומלץ לצורכו לאורך זמן. ( המחקרים בנושא קטנים ורובם נעשו בעכברים). בנוגע לשאלתך השניה, עליו לפנות בהקדם לדיאטנית המתמחה בתחום הנפרולוגי, לרוב יש כזו בקופת החולים או בבית החולים במרפאות חוץ באזור מגוריכם. הדיאטה חשובה במקרה זה להאטת קצב התקדמות המחלה ומניעת סיבוכים. הדיאטה מורכבת ועל כן אין מקום לפרטה בפורום זה.היא תלויה בגיל, תקפוד כלייתי, מחלות רקע ובדיקות מעבדה. בברכה, דנה

03/08/2006 | 13:52 | מאת: דנה

אני סובלת מריח רע מהפה, בעבר גם סבלתי מזה אך זה עבר וכעת שוב חזר לצערי. הנקודה היא שכעת איני חושבת שהדבר נובע מהחניכיים אלא מן הקיבה. יש לציין, שאני שומרת על הגיינת הפה. מה אני יכולה לעשות???

03/08/2006 | 16:42 | מאת:

שלום דנה, לדאבוני זהו אינו הפורום המתאים. לריח רע מהפה ישנו סיבות רבות, הכוללות בעיות במערכת העיכול, כבד, חניכיים וחלל הפה, דלקות ועוד סיבות רבות, אך לא מזון. המלצתי לפנות לרופא אף אוזן גרון או רופא שיניים ו/או רופא גסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

03/08/2006 | 16:51 | מאת:

שלום דנה, ראי תשובתי בעמוד 115 בפורום זה בתאריך 20.7.2006 בנושא " מר בפה". דנה

02/08/2006 | 22:13 | מאת: עלמה

אני נוטלת ברזל במינון גבוה למשך חודש עבור נשירת שיער (פריטין מאוד נמוך) וגם אבץ (שבבדיקה יצאה נמוכה אף שהבדיקה הזו לא הכי מדויקת) את הברזל שהוא ברזל בשחרור מושהה אני לוקחת על קיבה ריקה שעתיים לפני ארוחת הבוקר לגבי האבץ- האם עדיף על קיבה ריקה או עם ארוחה ואם כן האם הארוחה יכולה לכלול מוצרי חלב, מאכלים עתירי סידן? האם דג סול ונסיכת הנילוס עשירים באבץ? האם הם עשירים בברזל? אילו דגים הכי עשירים באבץ/ברזל? האם זה נכון שהאבץ הברזל והסידן בטחינה משומשום מלא (כמויות מאוד גבוהות ל100 גרם- ברזל 15, אבץ נדמה לי גם 15 ,וסידן 1100) אינו נספג טוב? ושאלה אחרונה האם ויטמין די דורש סביבה שומנית או שארוחה עם פירות תספיק? אני לא נחשפת לשמש בכלל . אני לא מעוניינת לקחת כדורים ליותר מחודש- זה לא לעניין לחיות על כדורים כשאפשר לקבל את הרכיבים מאוכל. תודה רבה!!

שלום עלמה, את האבץ עדיף לקחת הרחק מארוחה והרחק מכדור הברזל. את כדור הברזל מומלץ לקחת עם מיץ לימון. בדגים יש ברזל ואבץ אך פחות באופן יחסי לבשר בקר, הודו וכבד עוף. אין דג יותר עשיר מהשני, כולם פחות או יותר מכילים אותה כמות. ברזל וסידן אינם נספגים היטב כאשר מקורם מהצמח, כמו שומשום או תרד, לכן לא כדי להסתמך עליהם כמקור טוב, עדיף מוצרי חלב ובשר. ויטמין D דורש סביבה שומנית לספיגתו, לכן עדיף לצורכו ממוצרי חלב בעלי 3% שומן לפחות. או בנוכחות ארוחה המכילה שומן. בברכה, דנה

03/08/2006 | 13:53 | מאת: עלמה

תודה רבה האם מיץ ירקות נחשב כארוחה או שאפשר לקחת את כדור האבץ יחד עם מיץ?

02/08/2006 | 19:21 | מאת: ליטל

היי.. שמי ליטל, ושנים שאני כבר אוכלת ממש ממש קצת, ודווק אני מאוד מלאה, אמרו לי שגם שאוכלים מאוד קצת אפשר להשמין, והייתי שמחה לדעת עוד בנושא, תודה ויום טוב

02/08/2006 | 20:14 | מאת:

שלום ליטל, ידוע כי אנשים שעושים דיאטות קיצוניות עם הזמן גופם "מתרגל" לכמות הקלוריות היומית לביצוע הפעילות היומיומית, ואז אפילו שמעלים קצת בכמות הקלוריות יכולים לעלות במשקל. הדוגמה הטובה ביותר לכך היא אנשים העוברים ניתוח לקיצור קיבה או טבעת. לאחר הניתוח רובם אינם מסוגלים לאכול יותר מ- 600-800 קק"ל ליממה למשך זמן ממושךץ בשלב ראשון יורדים במשקל, אך בשלב מתקדם הגוף מפריש הורמונים למיניהם וחומרים נוספים המאותתים לגוף להוריד את קצב חילוף החומרים, וכך הגוף לומד להתרגל לכמות קלוריות נמוכה, ואז כאשר מעלים את כמות הקלוריות היומית אפילו ל- 1000 קק"ל ליממה, שלכל הדעות נחשבת כמות מועטה, יצליחו לעלות במשקל. בברכה, דנה

03/08/2006 | 11:42 | מאת: היי

תבדקי את פעילות בלוטות התריס זו יכולה להיות סיבה

03/08/2006 | 16:41 | מאת: ליטל

את זה אני יודעת, שאפשר להשמין עם הגוף מתרגל להוצאה קלורית נמוכה, אבל אני מתכוונת, שגם עם אוכלים קצת מידי לא בשביל להרזות פשוט אוכלים תקופה גדולה קצת, גם מהקצת שאוכלים אפשר להשמין?

02/08/2006 | 15:33 | מאת: טלי

שלום שלום, מה נכלל בתזונה עוצרת? טלי

02/08/2006 | 17:30 | מאת:

שלום טלי, תזונה עוצרת, הינה תזונה למצבי שלשול הכוללת דיאטה דלת שומן, דלת סיבים ודלת לקטוז, כלומר המנעות ממזונות עתירי שומן ומטוגנים, המנעות ממרבית הירקות והפירות הטריים פרט לבננות ורסק תפוחי עץ ומעט ירקות מבושלים, המנעות מחיטה מלאה, שיפון ושבולת שועל, המנעות מקטניות ופיצוחים למיניהם, והמנעות ממוצרי חלב ניגר( לבן,אשל, חלב ומעדנים ). עליך לפנות לבניית תפריט לדיאטנית קלינית, הואיל ודיאטה זו לאורך זמן הינה דיאטה חסרה בויטמינים ומינרלים. בברכה, דנה

02/08/2006 | 17:42 | מאת: tali

שלום רב, זה התחיל עם חום וצמרמורות + שלשולים, עתה אחרי 4 ימים נשארה הבעיה במערכת העיכול. הרופאה הציעה תזונה עוצרת מוחלטת ללא כל מוצריי חלב. האם יש בכ"ז מוצריי חלב שאפשר לכלול בתפריט אולי בהדרגה? לנוכח המחסור בויטמינים האם אפשר לקחת גלולת מולטיויטמין שיש לי בבית בין כה וכה? תודה

02/08/2006 | 12:57 | מאת: rut

שלום רב ברצוני לדעת מהיא השיטה המומלצת לצרוך קיטניות שעברו הנבטה. (לדוגמה, שועית מש).לאחר יום של הנבטה בצינצנת מלאה במיים ו "שכיבה" במגש, צצו ניבוטים קטנים.האם לבשל את הקיטניה ביחד עם ה"גיבעול", האם מיים בהם בושלו ,צריך לשפוך או לשתות? בתודה מראש, רות

02/08/2006 | 15:26 | מאת:

שלום רות, אין לי מידע לגבי הדרך הנכונה להנבטת קטניות.התייעצי בפורום "נטורופתיה ותזונה טבעונית". בברכה, דנה

02/08/2006 | 12:10 | מאת: איתי 31

שלום רב. לפני 10 שנים עברתי ניתוח spleno-renal shunt בעקבות יתר לחץ דם פורטלי שנבע משינויים מולדיים של כלי דם בתוך הכבד. מאז הניתוח אני בריא לחלוטין, מתאמן בחדר כושר ומרגיש נהדר. כמובן שאסור לי להשתולל עם אלכוהול אך מלבד זאת איני נוטל שם תרופות או מוגבל במזון כלשהו. אני במעקב והכל תקין. רציתי רק בבקשה לדעת שכמו שיש מאכלים שמשפרים את תפקוד הלב(אני אוכל 10 שקדים כל יום) האם יש מאכלים שמשפרים את תפקוד הכבד? וכמו כן מאכלים המשפרים את תפקוד מערכת העיכול ושומרים על רירית הקיבה. תודה רבה

שלום איתי, אין מזונות המשפרים את הלב, יש מזונות המגנים על כלי הדם שלנו מפני כולסטרול וחמצון, ביניהם גם האגוזים. אם הינך אוכל בריא ומגוון, עליך לשמור על ההנחיות של תזונה בריאה כמו כל אחד אחר באוכלוסיה, כלומר דיאטה דלת שומן, עשירה בסיבים תזונתיים, מועשרת בסידן, הרבה ירקות, קטניות ודגנים מלאים. להשתדל לאכול בשר רזה ( בקר, עוף לא עור, הודו, דגים ) ולעסוק בפעילות גופנית יומיומית. רק במידה של מחלה, ישנם מזונות שרצוי להמנע מהם. \ ישנם הטוענים כי תוספת חיידקים פרוביוטיים גם משפרת את פעילות מערכת העיכול, ספיגה והפטרות מרעלים דרך הצואה, אך אין הוכחה שזה משפר תפקוד כבדי או של מערכת העיכול. בברכה, דנה

01/08/2006 | 22:44 | מאת: טל

שלום, כשאומרים שיש למשהו אלרגיה לחלב, במה זה מתבטא? והאם הכוונה לאלרגיה חלב פרה או לחלב צאן (עיזים וכו) או לשנייהם? תודה

02/08/2006 | 15:21 | מאת:

שלום טל, כאשר אומרים "אלרגיה לחלב" הכוונה היא אלרגיה לחלבון חלב הפרה. אחוז קטן מאוד באוכלוסיה אלרגי לחלבון חלב פרה, והוא נפוץ יותר בקרב תינוקות בשנה -שנתיים הראשונות, ולרוב עובר. אלרגיה לחלבון חלב פרה יכול להתבטא במספר אופנים, בין היתר, כאבי בטן, שלשולים, צואה דמית, שלשולים עם ריר, פריחה ועוד. במידה ויש אלרגיה לחלבון חלב פרה לרוב מדובר באלרגיה לחלבון "קזאין" הנמצא גם בחלב עיזים. לרוב אנשים אומרים שיש להם אלרגיה לחלב פרה, אך למעשה יש להם רגישות ללקטוז, שהינו הסוכר הנמצא בחלב פרה. גם פה יכולה להיות אותה התבטאות של כאבי בטן ושלשולים אך פחות צואה דמית ורירית. לפני שעושים אבחנה של אלרגיה או רגישות לחלבון או ללקטוז, יש לערוך בדיקות אצל גסטרואנטרולוג ( מומחה למערכת העיכול ), כי המנעות ממוצרים אלו על רקע תחושה ולא הוכחה, יכולה לחשוף את האדם לחסרים, בייחוד לסידן. בברכה, דנה

02/08/2006 | 15:32 | מאת: tali

תודה דנה על תשובתך, וכדי להיות מודעת, כמה לקטוז יש בחלב עיזים/כבשים ביחס לחלב פרה? תודה

01/08/2006 | 21:03 | מאת: דלית

אני ממשיכה פה בקשר לסידן, הדבר היחיד הגבנתי שיצא לי לאכול היום זה בסלט, משהו כמו 6 כפות גבינה 5% וזהו.. טחינה אכלתי קצת בבוקר אבל זה עם הקפה, ואת אמרת שגם ככה זה לא נספג כמו שזה צריך.. עם אני לוקחת כדור 600 מ"ג סידן, זה לא יכול לפגוע בי בדברים אחרים בבדיקות דם? העם קפה ללא קפאין עדיף על קפה עם קפאין?

02/08/2006 | 13:10 | מאת:

שלום דלית, תוספת של כדור סידן 600 מ"ג ביום לא אמור לפגוע בבדיקות הדם, ולהפך, אמור לעזור כתוספת לסידן. רצוי לקחת אותו בסוף ארוחה שאינה חלבית. אם צורכים רק כוס אחת ליום של קפה רגיל, אין מקום להחליפו בקפה נטול קפאין, הואיל ולקפאין אפשטים בריאותיים משלו. אם מדבור בשתיה של 3 כוסות ומעלה, רצוי לגוון גם עם קפה נטול קפאין, ואותו כנ"ל גם לגבי תה רגיל. בברכה, דנה

02/08/2006 | 19:18 | מאת: דלית

עם בבוקר אני אוכלת שתי פירכיות שבכל פירכיה אני מורחת כף עם ממרח שומשום+מולסה, יש בזה הרבה ויטמינים רק שאחרי זה אני ישר שותה נס קפה, אחד ביום כפית נס גם, ידוע לי שזה לא יספג כמו שצריך בגלל הנס השאלה עם לגמרי זה לא יספג?

01/08/2006 | 14:51 | מאת: אוהד

http://www.nfc.co.il/archive/001-D-107088-00.html?tag=14-53-23

02/08/2006 | 10:22 | מאת: איה

02/08/2006 | 14:15 | מאת: אמיל

31/07/2006 | 12:53 | מאת: קובי

שלום,אני בן 25 וסובל מחרדה גופנית (דפיקות לב,רעד ברגליים)כנראה על רקע של צריכה מרובה של סוכר פשוט וקפאין (צריכה ממוצעת של 1.5 ליטר קולה ביום). בדיקות דם הכל תקין. רמת סוכר בבדיקה הייתה:75. הוסבר לי שרמת הסוכר הנמוכה כביכול היא כנראה תוצאה של חוסר איזון בסוכר בדם בעקבות כך התפתחה לה ההרגשה הגופנית הלא נעימה... שאלתי היא האם במצב כזה כדאי לי להמנע מסוכר? האם הסוכרזית זה תחליף טוב עבורי?

31/07/2006 | 13:47 | מאת:

שלום קובי, רמת סוכר של 75 הינה רמה תקינה לחלוטין. קפאין יכול לגרום לדפיקות לב ורעד, אך צריך כמויות גבוהות מאלו שהינך צורך, אך הכל תלוי במידת הרגישות. על מנת לזהות אם זה העניין, השתדל להמנע משתייתמשקאות המכילים קפאין ולעבור לנטול. אכילת סוכר אינה גורמת לדפיקות לב ורעד, אך ירידה ברמת הסוכר יכולה לעשות זאת. ישנם אנשים שבתגובה לכמות סוכר גבוהה מפרישים הרה אינסולין, כך שככל שאוכלים יותר סוכר פשוט, כך הסוכר בדם יורד בתגובה כשעה לאחר הארוחה. במקרה כזה, עדיף להמנע מסוכרים פשוטים וכל מה שמכיל סוכר פשוט, כולל הקולה. לאכול פחמימות מורכבות ( לחם, פסטה, קטניות ), ולהקפיד לאכול ארוחה כל שעתיים-שלוש. כדי לומר אם אכן יש לך תופעה זו שנקראת " היפוגליקמיה ריאקטיבית", עליך לערוך העמסת סוכר ולבדוק רמות סוכר ואינסולין- רופא מומחה יכול לערוך בדיקה זו בפשטות. בברכה, דנה

31/07/2006 | 14:05 | מאת: קובי

תודה רבה על התשובה. בנוסף אשמח לדעת איך מפרישים יותר סרוטונין בלי תרופות. האם לקיחת תוספי מזון כמו GABA יכולים לעזור?

31/07/2006 | 11:18 | מאת: אליעזר

שלום רב, מהי כמות הביצים השבועית הרצויה לאדם שמשקלו תקין, עוסק בפעילות גופנית, רמת הטריגליצרידים שלו תקינה, אך מקבל תרופה לכולסטרול גבולי (ורמת הכולסטרול שלו, בעזרת התרופה, תקינה)? כמו כן, האם יש באמת עדיפות לביצים אורגניות וביצים מועשרות באומגה 3, כפי שטוענים המשווקים (שהם, כמובן, בעלי עניין)? תודה.

31/07/2006 | 12:37 | מאת:

שלום אליעזר, המחקר האחרון בנושא טוען כי ניתן לאכול כל יום ביצה מבלי שזה יפגע רמות הכולסטרול. כמובן יש לקחת בחשבון כי ביצים נכנסות גם במזון. אני לרוב ממליצה לאכול 3-4 פעמים בשבוע, זה די והותר. ביצים אורגניות הינן נחשבות בריאות יותר בשל היות התרנגולת נטולת תרופות, חיה בריא יותר, ויש הטוענים כי רמת הויטמינים והמינרלים בביצה גבוהה יותר. ביצה מתוספת אומגה 3 מעלה את הסיכוי להחשף לאומגה 3 על יתרונותיה. בברכה, דנה

31/07/2006 | 09:37 | מאת: יפעת

בני בן השנתיים שותה מידי ערב ובוקר חלב. האם זה בריא עבורו? מה לגבי חלב עיזים? תודה

31/07/2006 | 18:00 | מאת:

יפעת שלום! חלב (פרה, עיזים וכל חיה אחרת), הוא מקור חיוני לסידן. תחליפיו - מוצרי החלב למיניהם, מספקים סידן באותה האיכות. ייתרון תזונתי נוסף של החלב הוא חלבון איכותי (למרות שזה לא חסר בד"כ בתפריט המערבי של פעוטות וילדים). ניתן בהחלט לשתות חלב בגיל זה. יחד עם זאת, כיום מומלץ להמשיך ולהשתמש בתכשירי הזנה לתינוקות, גם בגילאים בוגרים יותר כ"חלב ילדים". הסיבות לכך הן מקור משלים לויטמינים ומינרלים והעשרה בברזל. בברכה, נועה

30/07/2006 | 17:22 | מאת: דלית

לסידן ולריקוטה. אני בת 20 תכף. והייתי מעוניינת שתגייד לי במה עוד יש הרבה סידן. הקטע איתי שאני שותה פעמים ביום נס קפה, זה כ"כ נורא? אני שותה בבוקר, ואח"צ. ועם אני אוכלת משהו חלבי, אני משתדלת שהנס יהיה שעתיים לפני החלבי או שעתיים אחרי, אז ככה זה נספג נכון? בכלל עד כמה הנס קפה הזה נורא,? במיוחד ששותים שתי כפיות נס ביום עם מעט חלב? בכל אופן. בעבודה אני שותה תמיד אקטימל 1 שיש בו לא הרבה סידן אבל עדיין זה משהו חלבי, לא? ורק בערב אני אוכלת שתי פירכיות ובפירכיה אחת אני אוכלת כף ממרח ריקוטה ובפירכיה אחת כף ממרח טחינה משומשום מלא, ועל כך פיריכה אני שמה גבינה צהובה 9% אחת. זה הסידן היחיד שיוצא לי לאכול, חוץ מזה אני אוכלת בשר וספגטי וכל זה. לא יודעת עם זה קשור לסידן. אבל העם זה מספיק סידן? לא חסר לי או משהו.. אבל אני גם לא רוצה שיחסר. הייתי שמחה לשמוע את דעתך ועם זה לא מספיק סידן בכל זאת. אז מה היית עוד מוסיפה לי וממליצה לי. תודה ויום טוב דלית.

30/07/2006 | 19:14 | מאת:

שלום דלית, את אמורה להגיע לכ- 1200 מ"ג סידן ליום, זה שווה ערך לכ- 5 מנות מוצרי חלב ביום ( פרוסת גבינה צהובה, כוס חלב, 4 כפות גבינה לבנה, מעדן מועשר בסידן ו- 2 משולשי גבינה, 2-3 סרדינים ) זה יכול לכסות מנה יומית. כל המוצרים תריכים להיות לפחות 1.5% שומן על מנת שהסידן ייספג. הבעיה בקפה הינה כפולה, קפה לכשעצמו מוריד ספיגת סידן ובנוסף קפאין גורם לאיבודים מוגברים של סידן בשתן, לכן מומלץ להפחיתו, אך לקפה וקפאין תכונות גם טובות, אז פשוט הרחיקי ממזון עשיר בסידן. בברכה, דנה

30/07/2006 | 22:22 | מאת: דלית

זה דאיי ברור שאף אחד לא אוכל כל כך הרבה מוצרי חלב כל יום, אז איך בכל זאת, לא חסר להם ולי לפחות סידן? בתור אחת שלא אוכלת הרבה סידן

31/07/2006 | 17:51 | מאת: אלעד

דנה שלום, שתי שאלות מתבקשות מתשובתך לדלית: א. האם ניתן להבין מדברייך שאת ממליצה לאכול בכל יום פרוסת גבינה צהובה (9%) ובנוסף גם 2 משולשי גבינה צהובה (7%?) ? האם כמות השומן המצטברת בהן איננה גבוהה מדיי (אני מקווה שלא, כי מאוד אוהב את שתיהן)? ב. האם מעדן שוקו (סויה, למשל) מומלץ אף הוא כמקור נוסף לסידן? היה נראה לי ששוקו, בהכילו קפאין, מבטל אל ערכו של הסידן המצוי במעדן זה. הלא כן? תודה. אלעד

30/07/2006 | 15:23 | מאת: איקו

שלום 1. אומרים שלא צריך לחסל את כל האנטיאוקסידנטים--למה צריכים אותם? 2. ארגינין 6 גרם ליום -- לכמה זמן מותר לקחת ברציפות--שנה ? 5 שנים ? 3. בבית טבע אומרים שהרבה אנטיאוקסידנטים בכדורים --זה מוריד בהרבה את הסרטנים ואת הסתיידות העורקים. הרופא שלי לא כל כך מסכים. מה דעתכם ? 4. הרופא שלי אומר שעודף ויטמינים יכול ,לעיתים, לפגוע בבריאות ????????? 5. למה ויטמיןE ב עודף יכל לגרום ליותר מוות????? ולמה עודף ביטא קרוטן --לסרטן בריאות ??? ו בי6 - לבעיות בלב ובכבד??? תודה לתשובתכם איקו

שלום איקו, שאלתך מורכבת, אך אני אנסה לתמצת תשובה, שכמובן אינה מקובלת על כולם, בטח לא על חובבי התזונה האלטרנטיבית, שאוהבים להשתמש בתוספי מזון למיניהם, ללא הכרה ואבחנה. אנטיאוקסידנטים הינם חומרים המצויים במזון, זוהי קבוצה מורכבת וחיונית לחיינו, נוכל למצוא אותם בירקות, פירות, יין ועוד. הבעיה העיקרית איתם זה המינון, והבעיה היא שלאף אחד אין מושג מהו המינון הנכון, הואיל ואי אפשר למדוד חסר ועדיין לא ברור לנו מה כל אנטיאוקסידנט בדיוק עושה. לדאבוני כל הויטמינים שהוכרזו לפני כעשור כאנטיאוקסידנטים היום מוכרזים כאסורים לשימוש כאנטיאוקסידנטים, כגון ויטמין A (בטא-קרוטן), ויטמין C, ויטמין E ועוד. מדוע זה קרה שהמחקרים הוכיחו אותם כאף מזיקים, נשארת תעלומה, ישנם הטוענים כי בעודף, אנטיאוקסידנטים הופכים לפרואוקסידנטים, כלומר הופכים למחמצנים בעצמם. כמו כן, יש לזכור שתאים סרטניים הינם תאים לכל דבר אשר דורשים חומרי מזון לגדילה ושגשוג, כל מקור מזון השומר על תא בריא יכול גם לגרום לשגשוג של תא סרטני, במידה ויש כזה, ולכן לא מומלץ ברוב חולי הסרטן לתת אנטיאוקסידנטים בטיפול, אלא אם כן לטיפול מניעתי או לאחר החלמה מלאה.. הטענה שלי היא כי הכל ניתן להשיג ממזונינו, כל עוד אוכלים מכל קבוצות המזון, עוסקים בפעילות גופנית, נמנעים מעישון. בברכה, דנה

31/07/2006 | 11:52 | מאת: איקו

שלום דנה תודתי לך . מה עם הארגינין ? חומצה אמינית, מרחיבה כלי דם , מעלה את הורמון הגדילה ---- כמה זמן ניתן לקחת ? היש תופעות לוואי ? 6 גרם ליום ? תודה שנית איקו

30/07/2006 | 13:36 | מאת: טל

שלום, אני בת 16, והגובה שלי הוא 1.53 בעבר המשקל שלי היה 50 ק"ג. לאחר דיאטה של תזונה בריאה ונכונה יותר בשילוב פעילות גופנית, משקלי הוא- 43 ק"ג. האם זהו משקל נכון ביחס לגובה שלי? בנוסף, אני מעוניינת להוריד קצת מהבטן התחתונה שלי אבל כשאני עושה כפיפות בטן אני משילה משקל מכל הגוף ולא רק מאיזור הבטן.. אני לא רוצה לרדת יותר מידי במשקל. מה אפשר לעשות?

30/07/2006 | 15:22 | מאת:

שלום טל, משקלך נמוך מהנורמה, והמשקל המינמילי שלך אמור להיות 46-47 ק"ג. על מנת להוריד מהבטן, הפעילות הטובה ביותר הינה הן פעילות לחיזוק שרירים ע"י כפיפות בטן והן ע"י פעילות אירובית, כגון הליכה, ריצה, אופניים ועוד. הבעיה שכל פעילות אירובית תגרום לירידה במשקל, שבמקרה שלך אינו רצוי, לכן צריך להרכיב לך תפריט מתאים מבחינה קלורית כדי שתגיעי למשקל הנכון ותוכלי לשמור עליו, גם אם את מוסיפה פעילות גופנית. המלצי, גשי לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי המתחשב בהרגלי חייך, גובהך, גילך ומידת הפעילות הגופנית. בברכה, דנה

30/07/2006 | 11:10 | מאת: גידי

עדיין יש משהו שלא כל כך ברור לי אם רשום על האריזה מישקל = 160 גרם לאחר סינון = 110 גרם אני מסנן (נניח מעביר דרך מסננת כך שהזונל פחות או יותר יוצא ושוקל ומקבל כ- 130 גרם זה ומר שיש לפחות עוד כ- 20 גרם שהם שמן נטו ?? כלומר תוספת של עוד 200 קלוקיות רק מזה בנוסף ל - 110 גרם שיש בהם קלוריות ל - 100 גרן שעל פי מה שכתוב על האריזה לטונה בשמן ?? (זה יותא כימעט אז כמות כפולה של קלוריות רק ביגלל השמן הזה ) מה זה אומר ?? למה הכוונה סינון איך יודעים כמה קלוריות מדובר בפערים די משמעותיים אנא עני לי אני יודע שזה אולי קצת קטנוני אבל זה חשוב לי (ואני מעדיף לקחת ישר טונה בשמן ולא טונה במיים + שמן לכן אנא היתיחסי לשאלה כמו שהיא תודה) תודה

30/07/2006 | 12:50 | מאת: Hello

השמן בטונות מסחריות הוא גרוע. תקנה טונה במים ללא תוספת מלח,ותוסיף בעצמך כפית שמן זית. לבריאות זה הפתרון הכי מוצלח

!

30/07/2006 | 15:17 | מאת:

שלום גידי, אני מקווה שאוכל לענות על שאלתך עכשיו, במפעל מחשבים את תוספת השמן וכמות הטונה. ניקח דוגמה ספציפית: אם יש לי 160 גר' משקל נקי ומסונן יש לי 112 גר', כלומר שבקופסה יש 112 גר' טונה נקיה ללא תוספת הנוזל השמני המתוסף. אם נשאר לך 130 גר', כלומר לא סננת את כל הנוזל של השמן, ואכן כל תוספת של 20 גר' שמן תהווה עוד 180 קק"ל. בכל מקרה לטונה בשמן מסוננת ב- 100 גר' יש 200 קק"ל ואילו בטונה במים מסוננת יש רק 120 קק"ל ל- 100 גר' טונה מסוננת. השמן נשאר בתוך הטונה ונספג, ואתו מעט קשה להוציא. אם הינך רוצה לסננו כמו שצריך, עליך לשטוף אותו במים ולהעביר דרך מסננת, עד שתקבל 112 גר' טונה. מעבר לכך, הפתרון שניתן לך, לקנות טונה במים ולהשרותה לכפית שמן זית או קנולה הינה פתרון נוסף שיחסוך ממך את טרחת החישוב. בברכה, דנה

30/07/2006 | 04:07 | מאת: יהושע

אני בחור בן 32, בריא. יש לי חיבה יתרה לירקות. אני אוכל מדי יום ביומו שני מרקי ירקות שמכילים כ"א כרוב לבן שלם, שני בצלים, עגבניה, כמה גזרים ופטריות שמפניון. לעיתים אני מחליף את הכרוב בקישואים (שישה שבעה במספר). האם כמות גדולה כל כך של ירקות עלולה להזיק לגוף? ברצוני לציין שמעבר לצריכה המוגברת של ירקות מבושלים (במרק), אני "חוטא" גם באכילה יום יומית, פעמיים ביום, של סלט ירקות טרי, הכולל שתי עגבניות, מלפפון, בצל, פלפל אדום ומלפפון חמוץ. אם לא די בכך, הרי שאני "מוסיף חטא על פשע" ומנשנש בכמות גדולה של עגבניות שרי (כ - 10). התזונה היומית שלי כוללת גם כמות גדולה של פירות: שני תפוחים, אפרסק, כמה אגסים ושזיפים. האם כמות כה גדולה של ירקות ופירות עלולה להזיק לי? אני מקפיד שהירקות והפירות לא יבואו על חשבון מרכיבי תזונה חשובים אחרים: פחמימות, חלבונים ושומנים. יחד עם זאת עדיין מנקר בי החשש שאני מגזים עם כמות הירקות והפירות, כשהדגש הוא על הירקות. מאוד מעונין לשמוע את חוות דעתך.

30/07/2006 | 15:07 | מאת:

שלום יהושע, כל עוד אין מגבלה בריאותית של סיבים, אשלגן ופחמימות, אין דבר כזה יותר מדי ירקות, לרוב הבעיה הינה הפוכה. אם הינך אדם בריא ללא כל מחלות המגבילות ירקות ( כגון מחלות מעי, נטילת קומדין ובעיות כליה) איו בעיה לאכול הרבה ירקות. אכילת ירקות במקרה שלך אינה נחשבת לחטא, אלא מבורכת. בברכה, דנה

30/07/2006 | 16:48 | מאת: היי

האם ביכולתך להעביר לנו את מתכון הכיביכול פשוט למרק ירקות שאתה מכין עם אותם מרכיבים שציינת תודה רבה ושובע שקט ובריא לכולם

שלום מבקשת לדעת כמה שווה כף 1 של סוכר(סוכר חום) מבחינת מנת פרי? תודה,איה

שלום איה, בכף שטוחה של סוכר חום יש כ- 40 קק"ל, ומנת פרי הינה כ- 60 קק"ל. בברכה, דנה

29/07/2006 | 14:42 | מאת: ליאת

אני מאוד מעוניינת להשיל ממשקלי כ-3 ק"ג תוך שבועיים. חשוב לי לציין שאני בת 21 גובהי 1.55 ומשקלי 53. מצבי הבריאותי תקין (עשיתי בדיקות כלליות בדיוק לפני כשבוע). אני משתדלת לעסוק בפעילות גופנית תמונה. התפריט שלי הוא: בוקר נס+פרוסת שיפון כף גבינה חצי אחוז+כפית ריבה כעבור 3 שעות תפוח/יוגורט 0%+כוס ברנפלקס 65 קל'+כפית טחינה גולמית צהריים ירקות מבושלים/טריים+חזה עוף +פרוסת לחם כעבור שעתיים נס+פרוסת לחם קל+כף גבינה+כפית ריבה ערב סלט+חביתת חלבון+2 כפות טחינה גולמית+3 כפות גבינה לבנה חצי %+2 כפות קוטג' 3% +2 פרוסות לחם קל או סלט+חצי טונה במים+2 פרוסות לחם קל+1 כף טחינה +2 כפות גבינה לילה נס+לחם קל +ריבה/ יוגורט 0%+כוס ברנפלקס איני יודעת מה לשנות בכדי לרדת 3 ק"ג אשמח לשמוע דעתך

29/07/2006 | 23:41 | מאת:

שלום ליאת, איננו מחוות דעות על דיאטות, איני יכולה לדעת אם תרדי במשקל או לא, הכל תלוי בהרגליך לפני בתחלת הדיאטה. לכאורה התפריט נראה סביר, הייתי מוסיפה עוד ירקות טריים, ומעלה את היוגורטים ל-1.5% שומן. מעבר לכך, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

29/07/2006 | 10:41 | מאת: הילה

הי נועה ודנה רציתי לשאול מה הכמות המומלצת של ביצים שאמור לאכול בן שנה וחצי בשבוע. בטיפת חלב אמרו לי בעבר ביצה ביום. בספר שקראתי לא מזמן, כתוב לא יותר משלוש פעמים בשבוע. הבן שלי מאוד אוהב ביצים- קשה או חביתה, ואוכל כל יום ביצה בארוחת הערב. אשמח לדעת כמה אתן ממליצות.

הילה שלום! אם הילד בריא, אין כל הגבלה בכמות. שיאכל לבריאות. בברכה, נועה

29/07/2006 | 09:05 | מאת: דלית

הייתי שמחה לדעת , כמה סידן יש בכף של גבינת ריקוטה 5% תודה ויום טוב, אגב - זה הגבינה עם הכי הרבה סידן? או שיש יותר אפילו. תודה

29/07/2006 | 09:11 | מאת: דלית

שעתיים לפני שאני אוכלת את הגבינה אני שותה נס קפה, או שעתיים אחרי אני שותה נס קפה. זה בסדר לא?

29/07/2006 | 23:34 | מאת:

שלום דלית, בכף גבינת ריקוטה יש כ- 50-100 מ"ג סידן, תלוי בחברה. ישנן גבינות נוספות המכילות כמות מכובדת של סידן,אלו גבינות המועשרות בסידן ומצויין זאת על גבי האריזה( איני יכולה לתת שם של חברה). כמו כן גבינות צהובות וגבינות מותכות הינן מקור מצויין לסידן, וכיום ישנן גם עם אחוזי שומן יחסית נמוכים. רצוי להרחיק את הקפה כשעתיים מארוחה המכילה סידן. בברכה, דנה

29/07/2006 | 03:09 | מאת: מאיה

שלום, אני סובלת למעלה מעשור מהפרעות אכילה בדרגה די קשה.מצבי משתפר בזמן האחרון ושמעתי (ואני גם מרגישה) שהגוף,שבמהלך השנים למד להתמודד (פחות או יותר) עם החוסרים התזונתיים (כאשר בדיקות דם שגרתיות מעידות כביכול על מצב שאינו חורג משמעותית מתחום הנורמה),מגיב בחוסר דווקא כאשר חוזרים לאכילה נורמטיבית (פחות או יותר). האם זה נכון? מה ההסבר הביולוגי לכך? ושאלה נוספת היא האם על מנת לצאת ממצב של היפוגליקמיה עדיף לאכול פחממות פשוטות בשילוב של פחממות מורכבות (כמו לחם מלא עם דבש) או שמא עדיף הצירוף של פחממות פשוטות וחלבונים (יוגורט למשל) ומדוע? בתודה מראש

שלום מאיה, הבעיה בעיקר בהפרעות אכילה, בייחוד אנורקסיה המלווה בהרעבות, היא החזרה לאכילה, בייחוד פחמימות הגורמות לעליה באינסולין. האינסולין אינו מכניס רק סוכר לתאים אלא גם אשלגן, זרחן ומגנזיום, שהינם מינרלים חיוניים לפעילות שריר, ביניהם גם הלב. בדרך כלל החסר היחסי הזה מסתדר כאשר חוזרים לאכילה בהדרגה. מעבר לכך באנורקסיות ישנו חסר בכל הויטמינים, וביניהם תיאמין שחסר בו עלול לגרום לנזק קשה לשריר הלב, שלעיתים אינו הפיך. זה בשילוב ירידה במינרלים הנ"ל יכול לגרום להפרעות קצב וגרוע מכך, מוות, על כן מומלץ להחזיר ויטמינים באופן מלאכותי עד חזרה לאכילה נורמלית, והדרגתיות באכילה. בנוגע להיפוגלקמיות, אם מדובר בהיפוגלקמיות כשעה לאחר אכילה, על מנת למנוע אותן רצוי לאכל כל שעתיים- שלוש שעות ועדיף לאכול פחמימות מורכבות בשילוב חלבון ו/או שומן, לחם מחיטה מלאה עם אבוקדו או גבינה. בכל מקרה, אני ממליצה להתייעץ עם דיאטנית קלינית המתמחה בנושא הפרעות אכילה. בברכה,דנה

28/07/2006 | 23:49 | מאת: גידי

רשום על הקופסא ל - 100 גרם מסונן -- אבל מה זה מסונן איך אני יודע כמה זה ניקרא מסונן והרי בשמן יש המון קלוריות אז איך יודעים למה היצרן התכוון וכמה קלוריות בפועל יש במה שמוציאים? (על האריזה רשום סדר גודל של 270 - 300 קלוריות ל- 100 גרם מוצר מסונן ולא 200 כפי שאמרת קודם) בנוסף תמיד לאחר ששופכים את הנוזל (לא משנה אם זה טונה במיים או בשמן - כמובן ללא הקופסא !!!) המישקל של המוצר הוא יותר גבוה ממה שרשום על האריזה כמישקל נטו אז במיקרה של טונה בשמן מה זה אומר לגבי הקלוריות (מדובר על הבדל של לפחות 20 30 גרם יותר ואם זה יותר מהמשקל נטו האם זה אומר שזו תוספת מישקל רק משמן בנוסף שכאילו לא סונן ?? בבקשה איך אפשר לדעת אז במיקרה של טונה בשמן כמה קלוריות יש כי שמן נטו זו תוספת של עוד הרבה קלוריות על כל גרם יחסית

29/07/2006 | 23:53 | מאת:

שלום גידי, כאשר רושמים מסונן הכוונה ללא נוזלים. כמובן שאי אפשר להגיע לטונה נטו ללא שומן כלל, תמיד ישאר קצת, אך כמות הקלוריות היחסית שנשארת אפילו לאחר הסינון הינה זניחה. הערך הלקורי מחושב לטונה ללא תוספת השומן, כך שאם אחרי סינון נשאר 80 גר' נניח, אז יש לעשות חישוב ל- 80 גר' מסונן. רק כדי לקבל פרופורציה בכפית שמן יש כ- 40 קק"ל, כמות השמן המסוננת הינה לכל היותר כפית, כך מה שנותר הינו אף פחות, אז קח בחשבון שרוב השמן נשאר והערך הקלורי הרשום הינו הערך הקרוב ביותרלמציאות. בברכה, דנה

30/07/2006 | 12:40 | מאת: Hay

תקנה טובה במים ללא תוספת מלח,ותוסיף עליה כפית שמן זית

28/07/2006 | 18:01 | מאת: קובי

שלום אני בן 22 בריא לחלוטין והיום בבוקר קמתי וביד שמאל באיזור שבין שורש כף היד לבין המרפק יש לי אדמומיות ממש איזורים קטנים של אדום בהיר.זה לא כואב או שורף. זה הופיע בפתאומיות בבוקר.ויש גם פצעים קטנים מסביב. נסיתי לקבוע תור לרופא משפחה שלי היום אך ללא הועיל. הסיבה שאני פונה אליך בפורום הזה היא משום שרציתי לדעת ולשאול אותך שאתמול בערב טיילתי בשדה באיזור מגוריי וקטפתי מנגו טרי ישר מהעץ. האם יכול להיות שזאת הסיבה לאדמומיות?? יש קשר בין מנגו לבעיות עור,הרעלה,גירוי בעור,אלרגיה,אגזמה או דלקת בעור?? תודה.

28/07/2006 | 18:08 | מאת:

שלום קובי, יכול להיות מדובר בתגובה אלרגית,אך עליך לפנות לרופא במידה והתגובה מחריפה. בברכה, דנה

28/07/2006 | 18:17 | מאת: קובי

תודה על תשובה המהירה. האם זה אומר שאסור לי לאכול מנגו?? וכמה זמן לתת לזה שיעבור עד שאפנה לרופא?

28/07/2006 | 16:29 | מאת: אבי

שלום, בטבלת הערכים התזונתיים על גב השקית כתוב שבאגוזי ברזיל יש 16% שומן רווי ובאגוזי פקאן 9% שומן רווי. אם אני סובל מכולסטרול גבוה, האם עלי להפסיק את צריכת האגוזים הנ"ל (אגוז או שניים ביום)? במאמרים רבים האגוזים מצויינים דווקא כמורידי כולסטרול, איך זה מתיישב עם השומן הרווי? בתודה, אבי

28/07/2006 | 18:06 | מאת:

שלום אבי, אגוזים למיניהם וגם שקדים טבעיים מכילים בעיקר שומן, כ- 60%-80 הינם שומן. היתרון של אלו הוא ביחסים של חומצות השומן, כאשר החלק הארי הינו חומצות שומן חד בלתי רוויות אשר נמצאו מועילות בהורדת הכולסטרול, בדומה לשמן זית וקנולה. הואיל ואלו מכילים גם שומן רווי, ישנה המלצה לצריכתם באופן מוגבל, כמו שאיננו צורכים שמן זית ללא הגבלה, וגם בשמן זית יש שומן רווי, כך ישנה הגבלה בצריכת שקדים ואגוזים, עד כ-7-8 ליום. בברכה, דנה

28/07/2006 | 01:22 | מאת: ,מירב

ילדתי ניזונה מנוטרמיגן, מסרסת לאכול ירקות אוכלת בננה ותפוח עץ. אלרגית לחלב וסויה. מה אני כן יכולה לתת לה והיא גם סובלת מאטופיק דרמטיטיס. אני חוששת לויטמינים ורמת ברזל שלה. המשקל לא עולה נשאר יציב כ-9.400 (נולדה במשקל גדול3.8) מה אני יכולה לתת לה לאכול? והאם יש מקום לדאגה?

28/07/2006 | 07:53 | מאת:

מירב שלום! מקובל ורצוי במצבים מורכבים כפי שאת מתארת, להיות במעקב מתמשך אצל דיאטנית ילדים, רצוי בשיתוף פעולה עם מרפעת האלרגיה.. אין זה אחראי מצידי לייעץ לך בצורה כזו. אנא פני לטיפול מסודר. בברכה, נועה

28/07/2006 | 00:37 | מאת: מיקי

28/07/2006 | 11:01 | מאת:

שלום מיקי, מה שאלתך? בברכה, דנה

28/07/2006 | 13:11 | מאת: מיקי

שלום דנה, שאלתי היא, כיצד ניתן להעלות את רמת הכולסטרול הטוב HDL ואילו ערכים נחשבים לטובים? תודה על התייחסותך. מיקי

27/07/2006 | 21:44 | מאת: דורית

החשיבות של לאכול בריא ובריא רק הולך וגדל פה. בארצינו כמה חשוב לאכול מאוזן והכל.. הייתי שמחה לכתוב לכם מה אכלתי היום, אני לא רוצה המלצות לתפריטים רק את דעתכם, עם זה מספיק, לגיל שלי, אני בת 20 שוקולת 50 ואני 1.53 בוקר: סנדיץ משתי פרוסות לחם לבן, וכף ממרח (סליאן+ממרח שומשום) + נס קפה ביינים: שתי אגסים צהריים: בשר מן קציץ אפוי בתנור סוג הבשר(כבד+בקר) + אורז (אני לא יודעת כמה כפות היה באורז) מנה רגילה.. מלא ושעועית ירוקה, קינוח: קייוי (כדי שהבשר יספג טוב) ביינים: מקופלת ערב: סלט טונה של ארומה + גבינה בולגרית 5% שזה מורכז ממלא עגבניות ומלפפונים, כופסא שימורים של טונה במים, והמון המון גבינה בולגרית 5% (בלי לחם) אכלתי 5 סוכריות ללא סוכר ו 5 מסטיקים ללא סוכר עם מותר לכם לכתוב המלצות מה חסר בתפריט ומה הייתם מורידות אשמח לשמוע. בנוסף הייתי רוצה לשאול בקשר לממרח חרובים, אני לא מאלו שאוכלות הרבה שוקולד, אבל לאחרונה מתחשק לי לחם עם ממרח שוקולד, אז קניתי ממרח חרובים, שכתוב שזה עשוי רק מחרובים סוכר חום מולסה ולצטין משהו כזה.. העם כדי לוותר בכל מקרה על ממרח כזה כי הוא ממותק? או שהוא בריא ויש בו ויטמינים, ואולי בכל זאת עדיף יותר הממרח שאני אוכלת בבוקר עם הסיליאן והממרח שומשום)? ועם כן אשמח לדעת כמה קלוריות יש לכף ממרח חרובים פחות או יותר ואיזה ויטמינים נותן לי הממרח הזה. תודה ויום טוב

28/07/2006 | 11:00 | מאת:

שלום דורית, התפריט נראה סביר, יש להוסיף עוד סיבים תזונתיים שמקורם בחיטה מלאה ( במקום לחם לבן) וקטניות ( אפונה, עדשים וכו' ). כמו כן יש להוסיף מקורות נוספים לסידן, מעדנים חלב וכו'. בממרח חרובים בכף שטוחה יש כ- 70 קק"ל לפחות, מבחינתי הוא אינו עדיף על שוקולד, אלא עוד צורת גיוון למזון. ממרח השומשום מכיל יותר סידן, אך רובו אינו נספג, מעבר לכך אין לא סגולות מיוחדות. בברכה, דנה

28/07/2006 | 14:19 | מאת: דעה

קודם כל לחם לבן אחליפי בלחם מקמח מלא או שיפון מלא. אורז לבן החליפי באורז מלא הרבה גבינה בולגרית לא טוב מכילה המון נתרן תפני לתזונאית לתמיכה

27/07/2006 | 14:05 | מאת: אליעזר

האם מהילת כוסית יין אדום במים, או בסודה, או בלימונדה (לשיפור טעמו) עשויה לפגוע בתכונותיו הבריאותיות?

27/07/2006 | 14:24 | מאת:

שלום אליעזר, מהילת מים ביין או בסודה לא נראית לי בעייתית, לפי מידת הידע שלי בכימיה. לעומת זאת במיץ לימון יכולה להיות אינטראקציה מסויימת בין מרכיבי היין למרכיבי המיץ, לכן הייתי נמנעת מלעשות זאת, אך שוב, זהו ניחוש. האדם הנכון לפנות אליו בנושא הינו מהנדס מזון המתמחה בנושא היין. בברכה, דנה

27/07/2006 | 08:40 | מאת: אלמוג

שלום לכן, שאלתי היא איזה ויטמין או מזון מומלץ לשיפור הריכוז והזיכרון

27/07/2006 | 10:11 | מאת:

שלום אלמוג, אין המלצה חד משמעית לגבי טיפול בויטמינים ושיפור הזכרון והריכוז. ישנם מקומות הטוענים כי דיאטות מסויימות יכולות לעזור, כמו דיאטות ללא גלוטן ( ללא דגנים) , ישנם המוסיפים ג'ינסנג ( מעלה לחץדם ) וגינקו בילובה ( לא הוכח מחקרית ), או תוספת אומגה 3, ישנם המוסיפים מגנזיום ועוד ועוד. לצערי, אף אחד לא הוכח מחקרית. בברכה, דנה

27/07/2006 | 10:53 | מאת: אלמוג

קודם כל תודה על תשובתך המהירה! אשמח לדעת עוד פרטים על דיאטה ללא גלוטן ואודה לך אם תוכלי להפנות אותי למידע בנושא מאחר ואני צרכנית גדולה של דגנים :)

26/07/2006 | 12:07 | מאת: צלול

בוקר נעים ידוע שבאקנה יש השפעה של רמת הסוכרים בדם. מהי לדעתך הכמות האפשרית לצריכת םחמימות מלאות ביום? ב100 גרם כוסמת יש כ 55 פחמימות,האם לאחר בישול הכמות של הפחמימות גודלת או קטנה? תודה רבה יום נהדר לכולם

26/07/2006 | 14:02 | מאת:

שלום, לא נמצא קשר מחקרי בין אקנה לפחמימות, וכל רופא עור מוסמך בר דעת יודע זאת. כמות הפחמימות אינה יורדת בבישול, רק כמות המים. בברכה, דנה

26/07/2006 | 10:06 | מאת: רונית

שלום, רציתי לדעת האם הסיבה כי יש להוסיף לתפריט היומי בזמן הריון כ-300 קלוריות מעבר לתפריט שאליו האישה רגילה מלפני כן, היא משום שגוף האישה דורש יותר אנרגיה? כלומר, גופי "שורף" יותר אנרגיה בתקופה זו? בברכה, רונית

26/07/2006 | 14:01 | מאת:

שלום רונית, בזמן הריון ההוצאה האנרגתית הבסיסית שלך עולה, הערכה כי מדובר בכ- 300 קק"ל ביום. בנוסף ישנה עליה בדרישה גם לחלבון. בזמן הירון הגוף דורש יותר אנרגיה על מנת לפתח כלי דם לכיוון הרחם, גדילת הרחם, מילוי צרכי העובר ועוד. כמות הקלוריות היומית כמובן תלויה במשקלך בתחילת ההריון, ככל שאת מתחילה בעודף משקל גדול יותר, כך התוספת הקלורית קטנה באופן יחסי, כך ש- 300 קק"ל הינו מספר ממוצע ולא אבסולוטי. בברכה, דנה

25/07/2006 | 18:01 | מאת: לאה

אני בת 30. יש לי עודף של 20 ק"ג. העלתי אותם כך: 10 קילו בבת אחת תוך 3 חודשים. 3 שנים לאחר מכן באותו משקל של 10 קילו עודף. ולאחר 3 שנים אלו 10 קילו נוספים בבת אחת תוך 3 חודשים. מה יקרה אם ארד את כולם מבלי לעשות התעמלות? האם העור שלי יהיה רפוי?

25/07/2006 | 18:05 | מאת:

שלום לאה, רמת העור הרפוי שנשארת לאחר ירידה במשקל תלויה בסוג העור והאלסטיות ( גמישות ) שלו וכן בקצב הירידה, ככל שהעור פחות אלסטי והירידה יותר מהירה הסיכוי שישאר עור רפוי עולה, לכן מומלץ לרדת בהדרגה ולעסוק בפעילות גופנית לחיזוק השרירים ( שישנם גם ברקמת העור ). בברכה, דנה

25/07/2006 | 17:49 | מאת: אליהו

האם יש הבדל ממשי, מבחינת ערכים תזונתיים, בין חלב עמיד לבין חלב טרי (וכנ"ל לגבי משקה סויה)? ואם כן, מהו? והאם הטיפול (תרמי?) שעובר המשקה העמיד, כדי לאפשר את איחסונו ללא קירור, גורע במשהו מתכונותיו הבסיסיות?

25/07/2006 | 18:03 | מאת:

שלום אליהו, מבחינת ערך תזונתי אין הבדל בין השניים. לגבי חלב סויה ציינתי כבר בבר את ההבדלים. מבחינה בריאותית, ישנה הערכה כי חלק מויטמינים ומנירלים הולכים לאיבוד ככל שהתהליך ממושך יותר ובטמפרטורות גבוהות יותר, ולכן עדיף חלב טרי על פני חלב עמיד. בברכה, דנה

25/07/2006 | 13:53 | מאת: מוטי

שלום רב רציתי לשאול האם מאכלים שגורמים לגסים -עדיף להימנע מהם? אני לא מדבר על מאכלים שידועים ככאלה , אלה כמאכלים שלגוף הספציפי שלי נוטים לעשות גסים. - לצורך העיניין ישנם שנצלים שעשויים מטופו ואם אני אוכל - אפילו אחד ביום למחרת כל היום יש לי גסים - האם זה אומר שעדיף להימנע מהם מבחינה בריאותית ואם כן מה הסיבה ? האם הגוף בעצם אומר שלא טוב לו המאכל הזה? בתודה, מוטי

25/07/2006 | 17:17 | מאת:

שלום מוטי, מזון שגורם לגזים, בין אם ידוע ובין אם לא, אינו מסוכן לבריאות אלא כרוך באי נעימות לאדם, וגם לסובביו. אם לך אין בעיה עם הגזים עצמם, אין סיבה שתפסיק עם המזון האהוב עליך. כמו כן ניתן ליטול כדור המכיל פחמן פעיל המוריד את מידת הגזים. בברכה, דנה