פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
03/03/2014 | 15:57 | מאת: מורן

שלום, אשמח לעצה. אני בת 26, ובאופן כללי מאז שאני זוכרת את עצמי אני רזה. בשבע השנים האחרונות, מאז שסיימתי תיכון, המשקל שלי נע בין 47 (כן, אני יודעת שזה לא טוב, אבל זה היה לתק' קצרה) ל-52. המשקל הממוצע שלי באופן רגיל ונורמלי ממנו אני מרוצה הוא 50 ק"ג, שזה בסדר לגובה שלי כשאז יש לי בטן שטוחה. בחודש -חודש וחצי האחרון השמנתי ועליתי ל-53.5 ק"ג. זה קרה כנראה כי בתקופה זו אכלתי כמויות אדירות של "שטויות" (כך אימי מכנה זאת...) כשאני רגילה שאין לזה כל השפעה על מראה הגוף שלי....אבל כנראה שנגמרו הימים הטובים ושמתי לב שיש לי בטן הריונית מאוד. דרך ההשמנה שלי גם הדאיגה אותי, מעבר לעצם ההשמנה עצמה...זה נורמלי שנשים מפתחות "כרס" כמו של גברים?? ככל שידוע לי זו דרך ההשמנה של גברים ונשים בד"כ משמינות מהצדדים. כמובן שהייתי מעדיפה לא להשמין בכלל, אבל די הדאיג אותי המצב, וגם הוסיף לחוסר הנעימות שלי כשאימי ואחותי שמות לי יד על הבטן ושואלות חיוך אם אני בהריון (אני ובעלי מנסים כמעט שנה...ולא, אני לא בהריון, בדקתי :-) ). בנוסף, אני חייבת לציין שזה גם מאוד לא נוח פיזית בתנוחת ישיבה.... בכל מקרה, אני מנסה להוריד את הקילוגרמים העודפים (אם אצליח להוריד 3 ק"ג ולחזור ל-50 ק"ג אהיה מרוצה מאוד...). התחלתי לעשות פעילות גופנית באופן יומיומי (מה שלא עשיתי שנים), לא יותר מידי זמן כל יום אבל אני מרגישה שהגוף עושה מאמץ. בנוסף, הפסקתי לשים סוכר בקפה/תה, וכמובן הפסקתי עם הכמויות הגדולות של ה"שטויות". אבל אני לא רואה שינוי.... לכן, רציתי לשאול - איזו דיאטה כדאי לי לעשות כדי לחזור למשקל המקורי והתקין שלי? בכמה שפחות זמן (כאמור, אנחנו מנסים להיכנס להריון ואני לא יודעת מה יהיו ההשלכות של דיאטה בזמן הריון או אפילו על תהליך הכניסה להריון). קראתי באיננטרנט על דיאטת מרק כרוב אבל היו הרבה אמירות שזה מסוכן.... אודה מאוד לעצה באיזו שיטת דיאטה כדאי לי לנקוט (ואם יש הסבר לכך שאני משמינה מוזר אשמח לשמוע). אני לא יודעת אם זה רלוונטי אבל עברתי ניתוח להסרת כיס מרה לפני כ-3 חודשים...וככל הידוע לי אין השלכות לעניין השמנה.... תודה רבה!

04/03/2014 | 15:47 | מאת:

שלום מורן, איני יכולה לייעץ לך במסגרת פורום זה. אנ מבינה שאת מוטרדת מהשינוי, אבל רצוי לנהל על זה מפגש רציני עם דיאטנית, אפילו ל-1-2 מפגשים. לעיתים שינויים קטנים עושים הבדל גדול. בברכה,דנה

02/03/2014 | 23:21 | מאת: d

שלום אני מאוד אוהבת קולורבי, זה הירק האהוב עלי ואני יכולה לאכול כל יום בלי שימאס לי. כל ערב רק בערב אני אורכלת לארוחת ערב 3 קולורבי גדולים. אוכלת אותם חי, בלי טיבול- ככה כפי שה. אחרי הארוחה יש לי נפיחות בבטן והרגשה של כבדות. האם זה בגלל הקולורבי? האם 3 קולורבי גדולים בבת אחת זה כמות גדולה מידי? מה אפשר לעשות כדי למנוע נפיחות וכבדות אחרי אכילת הקולורבי? תודה רבה מראש

03/03/2014 | 10:19 | מאת:

שלום, קולורבי נחשב לירק עשיר בסיבים, וככל הנראה זו הסיבה. אין דרך חוץ מלהוריד כמויות. בברכה,דנה

02/03/2014 | 13:18 | מאת: שאלה

האם יש ספיגה של סידן מחלב שמוסף לקפה? בפרט, האם קפה על חלב הוא מקור לסידן ואפשר לספור אותו בצריכה היומית של המינרל? מה לגבי שוקו על בסיס חלב שניתן לילדים?

02/03/2014 | 17:31 | מאת:

שלום, בהחלט נכנס לחישוב היומי, מתוך מחשבה שיהיה עיכוב קל בספגיה. כמו כן, צריכה מוגברת של קפאין גורמת להפרשה מוגברת יותר של סידן בשתן. בברכה,דנה

01/03/2014 | 19:30 | מאת: ש

שלום, בדיקת סידן בעצמות הראתה שחסר סידן. בתחילת התהליך. בת 48 ועדיין מקבלת מחזור חודשי. רופאת המשפחה אמרה שאין מקבלים תוספי סידן עד שמסתיים המחזור. האם כך?

02/03/2014 | 17:55 | מאת:

שלום, לא ככל הידוע לי. יש לבדוק גם רמות ויטמין D. פני לאנדוקרינולוג. בברכה,דנה

שמתי לב שבסלט חומוס נטו קנוי (צבר, בומבה של חומוס אבל לא של אחלה) כמות השומן הכוללת ב 100 גרם סלט היא 16-19 גרם. מכמות שמן זו, רק כ 2 גרם הם שומן רווי. עוד אוסיף שסלט החומוס הנ"ל עשוי (לכמות של 100 גרם) מ 50 גרם חומוס ו- 25 גרם טחינה גולמית. כך כתוב. אני שואל את עצמי האם באמת הצעקה שחומוס קנוי הוא לא בריא היא נכונה. בד"כ פוסלים חומוס קנוי "..."בגלל שהוא מכיל הרבה שמן..." השאלה אצלי עולה בגלל שאני מסתכל על ההערכים התזונתיים של טחינה גולמית: 100 גרם טחינה גולמית מכילים 61 גרם שמן (שממנו 11 גרם הם שומן רווי!). 25 גרם טחינה מכילים אם כן כ- 15 גרם שמן. 25 גרם טחינה זה כמות הטחינה שיש ב 100 גרם סלט חומוס קנוי. כלומר מהטחינה המוספת לסלט החומוס הקנוי יש 15 גרם שמן בכל 100 גרם סלט חומוס קנוי. אם ב 100 גרם מוצר מוגמר של סלט החומוס הקנוי יש 16-19 גרם שמן ו 15 גרם מתוכם זה מהטחינה אז מה בעצם הבעיה עם סלט חומוס קנוי? זה לא בעייה של שמן בכל אופן. דרך אגב רבים מהמכינים חומוס בייתי, לא מסתפקים ב 25 גרם טחינה ומוסיפים יותר, דבר שמוסיף עוד שומן. רבים ממכיני החומוס הבייתי מוסיפים למתכון שמן זיית, בנוסף לטחינה, לטעם טוב ולקישוט. תודה למי שמתייחס לפוסט.

שלום יוסי, הבעיה בחומוס קנוי אינה רק כמות השומן, אלא איכותו. אז נכון שהיום משתשלים לעשות זאת עם שמן זית וטחינה, אך לא כך בכל הסלטים. בעיה נוספת היא כמות המלח (נתרן) וחומרים משמרים אחרים, שבבית לא מוסיפים באותה כמות. בברכה,דנה

שלום, מקווה שזה הפורום הנכון לשאול (ואם לא, אשמח לקבל הפניה למקום מתאים יותר). מחפשת עבור אימי דיאטנית עם אוריינטציה לצמחונות. אימי ממעטת לאכול מוצרים מן החי ויחד עם זאת היא רגישה לגלוטן ולסויה ולכן מתקשה עם תפריט מתאים ועם ירידה במשקל. תודה מראש!

שלום, כל דיאטנית ותיקה ומיומנת תוכל לעזור. בברכה,דנה

02/03/2014 | 18:07 | מאת: lisa s

היא הייתה אצל 4-5 דיאטניות ויצאה במפח נפש גדול. לרבות מהן חסר ידע בתזונה צמחונית, בודאי כזאת שלא מכילה מוצרי סויה.

01/03/2014 | 17:39 | מאת: יהלי

דבר שהתחיל לי לא מזמן: למשל אחרי תפ"א או פסטה (לא בולונז, יותר הרטבים הקלים) אחרי קצת זמן אני עצבנית, בוכה , לא יודעת מהחיים שלי, כאילו רעבה שוב (לא יודעת להסביר, כאילו בא לי לאכול עוד, לא ממש רעבה). פעם הייתי יורדת על צלחת פסטה לבנה או פירה בכיף בלי שום תופעות. חוץ מלא לאכול את המאכלים האלה מה לעשות? יש מה לדאוג?

שלום יהלי, צר לי, אך התופעה אינה מוכרת לי. אם זה ממש מפריע לך, כן המנעי מהם.נסי יותר לאכול תפו"א בקליפתו ופסטה מחיטה מלאה, תראי אם יש הבדל. בברכה,דנה

28/02/2014 | 17:59 | מאת: ש

שלום, מבקשת לדעת מה ההבדל התזונתי בין השתיים.

02/03/2014 | 17:27 | מאת:

שלום, מבחינת ההרכב הכללי אין ממש הבדל. טוענים שבקינואה אדומה יש יותר ליקופן ( נוגד חמצון, נגזרת של ויטמין A) בדומה למה שיש בעגבניות ואבטיח. בברכה,דנה

28/02/2014 | 15:59 | מאת: d

שלום למה מיועד חומץ תפוחים? אלו יתרונות בריאותיים יש לו ואיך צורכים אותו? וכמה צורכים ממנו ביום? תודה

02/03/2014 | 17:28 | מאת:

שלום, אין לו ייעוד מיוחד בתזונה הקונבנציונאלית. בברכה,דנה

28/02/2014 | 10:55 | מאת: אהרון

שלום רב, האם פלפל אדום גורם לצרבת? אשמח לקבל תשובה אהרון

02/03/2014 | 17:29 | מאת:

שלום אהרון, מזון לא גורם ישירות לצרבת. התופעה היא עליה של חומצה מכיוון הקיבה לאזור הושט ופגיעה ברירית הושט, שאינה רגילה לחומציות זו. זה יכול לנבוע מכמה סיבות. יש אנשים שאכילת פלפל מחמירה להם תופעה זו. לרוב הפתרון הוא, נטילת תרופה להורדת חומציות הקיבה, ירידה במשקל, אם צריך, ושינוי התנהגות אכילה. בברכה,דנה

27/02/2014 | 18:26 | מאת: אביטל הרשקו

שלום רב, אני עובדת בבית אבות ונתקלתי במקרה הבא: שם: א.ג. גיל:72 קריאטינין: 5.27 אוריאה: 60 רמות אשלגן תקינות ורמות פוספור גבוהות. ירידה של 4 ק"ג בחמישה חודשים. משקל בנורמה. Gfr=12. האם ההגבלות צריכות לכלול הן חלבון, הן אשלגן והן זרחן? על תשובתכן אודה. בברכה, אביטל הרשקו

27/02/2014 | 23:18 | מאת:

שלום אביטל, החולה ככל הנראה זקוק כבר לדיאליזה. מגבלות חלבון בשלב הזה רק יגרמו לו לרדת עוד יותר במשקל ויסכנו את מצבו התזונתי. השאלה האם עומד במגבלות. זרחן לא מסכן חיים, אשלגן כן. כמה שתן הוא נותן? תרופות? אבחנות רקע? פצעי לחץ? האם בכלל אוכל? מאוד מורכב, מציעה שתהיה החלטת נפרולוג לגבי התחלת דיאליזה- במקרה זה קרוב לוודאי שזה רק ישפר את מצבו התזונתי, בייחוד לאור ציון העובדה שיורד במשקל, ככל הנראה אורמיה, ואם לא, יש לברר ירידה במשקל, אפילו אם לא מהווה 10 אחוז. בברכה,דנה

27/02/2014 | 17:12 | מאת: יעל

שלום רב, אבקש לדעת מה זה אנטיאוקסידנטים שניוניים וכיצד הם פועלים. תודה

27/02/2014 | 23:55 | מאת:

שלום יעל, מצרפת מצגת מצויינת בנושא. ראי עמוד 31. http://edu.technion.ac.il/chemical-education/yehidot/taste/presentations/oilsAntioxidants.pdf בברכה,דנה

28/02/2014 | 13:07 | מאת: יעל

25/02/2014 | 22:09 | מאת: מיטל

יש לי פנים רזה מאוד אחרי לידה אף פעם לא היה לי כך אני יודעת שהתזונה שלי לא נכונה איזה מאכלים יכולים להשמין את הפנים רק ולשפר אותו

25/02/2014 | 22:14 | מאת:

שלום מיטל, אין תזונה כזו. צריך להעריך משקל כללי ולראות האם אפשר להעלותך במשקל הכללי. אם תעלי זה יראה גם בפנים וגם בגוף. בברכה,דנה

25/02/2014 | 12:10 | מאת: ציפי

שלום רב, אני שותה כול בוקר מיץ מירקות כמו פלפל חסה סלרי וגזר, מיכוון שיש לי נטיה לשילשולים אני יכולה רק לשתות את המיץ ולא אחרת, רציתי לישאול מה אפשר עוד לגוון עם ירקות אחרים? תודה ציפי

25/02/2014 | 14:56 | מאת:

שלום ציפי, איני רואה סיבה למה לא.

26/02/2014 | 00:49 | מאת: ציפי

שלום בהמשך לתשובה בענין מיץ ירקות,שאלתי איזה ירקות אפשר לגוון חוץ מאלה שאני משתמשת כמו חסה גזר סלרי ופלפל, כיוון שיש לי נטיה לשילשולים,האם יש עוד ירקות שאפשר לגוון תודה ציפי

26/02/2014 | 12:52 | מאת:

שלום ציפי, את יכולה לשלב כל ירק בהתאם לסבילות שלך. אולי לא הייתי משלבת עגבניה. בברכה,דנה

24/02/2014 | 13:34 | מאת: איריס

שלום, אני פותחת כמוסות של מגנזיום אוקסיד ולוקחת מעט כל יום מכיוון שהמינון בכמוסה גבוה מדי עבורי. האם תיתכן בעיה עם בליעת המגנזיום כגון השפעה על מערכת העיכול? תודה מראש.

24/02/2014 | 14:13 | מאת:

שלום איריס, עיקר ההשפעה עלולה להיות שלשולים, לא מעבר. ממליצה בכל מקרה להוועץ ברוקח. בברכה,דנה

24/02/2014 | 12:47 | מאת: גל

שלום ברכיבים של מוצרי חלב מופיע פחממה,האם מדובר בלקטוז?(קרטון חלב לדוגמה) תודה

24/02/2014 | 12:36 | מאת:

שלום גל, חלק מפחמימות החלב זה לקטוז. בברכה,דנה

24/02/2014 | 18:12 | מאת: גל

תודה על הסבלנות עוד שאלה נוספת יש מוצרים שכתוב עליהם חלבוני חלב..זה תוספת של חלבון שהוסיפו במיוחד ואין להם קשר לחלבונים שהמוצר עצמו מכיל? תודהה!

25/02/2014 | 12:11 | מאת:

שלום גל, בהחלט כן.לעיתים כהעשרה או טכנית למיצוב המוצר , טעם ואיכות. בברכה,דנה

25/02/2014 | 13:11 | מאת: גל

שלום דנה ממה שידוע לי יוגורט מורכב מקזאין,אז ממה מורכבים חלבוני החלב? תודה על הסבלנות

24/02/2014 | 04:15 | מאת: גדי

שלום דר רציתי לשאול אם איזה מאכלים פירות ירקות אפשר להוריד את הכולסטרול הרע?? ואיך סוגי תזונה אפשר לחזק את העצמות..?? תודה

24/02/2014 | 13:11 | מאת:

שלום גדי, מדובר בשאלות מאוד כלליות. הורדת כולסטרול וטיול בחיזוק עצמות אינו כולל רק תזונה נכונה, או סוג מסויים של מזון, אלא שינוי מהותי באוחות חיים. פנה לדיאטנית קלינית בקופה לייעוץ אישי. בברכה,דנה

24/02/2014 | 00:50 | מאת: גל

שלום רב האם סוכר חלב הלקטוז נמצא גם בחלב עיזים?על מוצרי חלב עיזים כתוב מאחורה פחממות,איזה סוג סוכר זה? תודה!

24/02/2014 | 12:41 | מאת:

שלום גל, גם בחלב עיזים יש לקטוז. אולי קצת פחות לעומת חלב פרה, אבל יש. בברכה,דנה

23/02/2014 | 23:57 | מאת: דנה

שלום אני שותה מיץ רימונים סחוט וזה עושה לי צרבת,אני לא רוצה לוותר על מוצר זה כי אני יודעת כמה יתרונות יש במיץ שאני שותה כול יום כוס קטנה,השאלה איך אפשר להתגבר על הצרבת? תודה למענה דנה

24/02/2014 | 12:43 | מאת:

שלום דנה, אם זה עושה לך צרבת, אין איך להתגבר על זה לצערי. אולי תחלקי ל- 2-3 מנות ביום ולא כוס אחת בבת אחת. בברכה,דנה

23/02/2014 | 22:31 | מאת: ליאת

שלום רב, אני קוסמטקאית וברצוני לשלב את לימודי התזונה וביחד לשלב טיפולי פנים ותזונה . אני מאוד רוצה ללמוד תואר ראשון אך אני עם שני ילדים קטנים ובתכנון עוד ... אן אני ילמד לימודי תעודה מה זה יתן לי חוץ מידע בסיסי בתזונה האם שווה לי לחכות מספר שנים וללכת על הטוב ביותר התואר ?? או ללמוד קורס .?? הרי בלימוד קורס אני לא יכולה לתת תפריט ??!מתלבטת

24/02/2014 | 13:18 | מאת:

שלום ליאת, אני יכולה לומר לך שגם אחרי 3 שנים וסטאג' אין לכולם מספיק כלים ומיומנות לטפל בתזונה. זהו מקצוע מורכב, הטומן בחובו מעבר לידע תיאורטי, יכולת טיפולית ועוד. מדובר בנשים של למידה . על כן קורס או לימודי תעודה יספקו לך אינפורמציה אבל לא יכולת טיפולית. מה לעשות- אם זה חלומך, הגשימי אותו. למדו איתי כמה אנשים שזה היה עבורם סבב שני, עם ילדים, וגם תוך כדי. בברכה,דנה

23/02/2014 | 18:38 | מאת: שיר

בת 17 שוקלת 50 וגובה 1.53 . תמיד יש לי תופעה כמו שקופץ השריר מעל העין או ליד הפה קורה לי בהמון חלקים בגוף כמו בצד הבטן בשוק של הרגל .. הקפיצה הזו של השריר מלוות בתחושה שמרגישים באזור זה דפיקות לב , הם תופעה זו נורמלית ? אני עושה כושר - משחקת טניס פעמים בשבוע , והליכות לכן שזה לא הגיוני שזו תהיה התנוונות שרירים . תודה רבה על העזרה !

24/02/2014 | 12:46 | מאת:

שלום שיר, מייחסים זאת לחסר במגנזיום, למרות שמעולם לא הוכח. אכלי בננה על בסיס יומי ואגוזים ושקדים טריים, זה אמור לפתור את הבעיה, אם אכן מדובר במגנזיום. בברכה,דנה

23/02/2014 | 15:02 | מאת: שלום

שלום האם בתבלינים שמוכרים בשקיות הסגורות בסופר כמו כמון, טימין, כורכום... האם מוסיפים להם בין היתר גם מלח? או שמדובר ב 100 אחזו תבלין בלי תוספות. אני שואלת מאחר ואתמול פיזרתי כף של כמון על תבשיל שעשיתי ולא הוספתי כלל מלח או שום דבר מלוח (זה היה רק ירקות מאודים עם כמון מעל) והיה נדמה לי שאני טועמת מלח. האם יתכן? אם אכן מוסיפים מלח לתבליני והם אינם באים כתבלין טהור- איכן אוכל לרכוש תבלינים טהורים בלי תוספות? תודה.

24/02/2014 | 12:48 | מאת:

שלום, לחלק מהתבלינים אכן מוסיפים מלח. חשוב לקרוא את התווית של המוצר, חייבים לציין הרכב ותכולת נתרן. תבלינים טבעיים אפשר למצוא בחנויות טבע שווקים וחנויות אוכל נוספות. בברכה,דנה

22/02/2014 | 15:06 | מאת: ל.ל.

שלום אני בהריון בשבוע 25.. יש לי שאלה בקשר לשמירת עוף.. אתמול קניתי עוף טרי שניצלים מהקצב ותבלתי אותו והכנתי אותו לטיגון.. ושמרתי אותו במקרר ולא עשיתי אותו בסוף.. והוא עד עכשיו במקרר.. האם מותר להכין אותו או להשליך.. כמה זמן אפשר לשמור בשר במקרר?! אני רוצה לטגן אותו בשמן.. ובאיזה דרגת חום מומלץ לאפות או לטגן.. כדי שיושמדו החיידקים אם נמצאים בתוך הבשר בד"כ ? ותודה מראש

23/02/2014 | 10:00 | מאת:

שלום, בטיגון שמגיע ל- 180 מעלות הכל נהרס, רק לדאוג שהבשר בושל היטב. בברכה,דנה

20/02/2014 | 10:51 | מאת: גל

שלום האם הסיבה שפחממות באכילת לילה משמינה במיוחד כי המטבוליזם יותר חלש?קראתי באיזה מקום שאכילת לילה משמינה כי המטבוליזם נחלש והאינסולין עקב כך מופרש בכמות יותר גדולה..האם זה נכון?

20/02/2014 | 13:58 | מאת:

שלום גל, גם אם אוכלים שומנים ופחמימות משמיניפ, זה עניין של מטבוליזם, הפרשה של הורמונים שונים ופחות פעילות. בברכה,דנה

20/02/2014 | 15:16 | מאת: גל

אני שואל ספציפית על אכילת לילה..מהי הסיבה לכך שבלילה כביכול משמינים יותר מאשר בבוקר

20/02/2014 | 16:18 | מאת:

שלום גל, לא משמינים יותר. זה פונקציה של סך היום, לאו דווקא לילה. בדרך כלל אנשים שאוכלים בלילה אוכלים יותר קלוריות סה"כ ופחות פעילים. בברכה,דנה

20/02/2014 | 09:29 | מאת: דנה

שלום, שואלת בשביל אמא שלי, בת 75, עם סוכרת שאובחנה לדעתי לפני כ-5 שנים לערך. אינה מטופלת תרופתית ומאוזנת ע"י תזונה בלבד. לאחרונה חשה חולשה ומעוניינת לקחת תוסף של אומגה 3. האם זה יכול לעזור? האם מותר לקחת אומגה 3 בגיל כזה? תודה מראש דנה

20/02/2014 | 15:12 | מאת:

שלום דנה, אין מניעה מלקחת אומגה 3, אבל כדי לעשות ברור לחולשה שלה, מעבר לגיל כמובן. בברכה,דנה

20/02/2014 | 08:21 | מאת: מיטל

בוקר טוב, לפני כשבוע וחצי התחלתי שינוי בתפריט היומי שלי; הורדתי את הקפה (2-3 כוסות נס ביום), הימרתי אותו בעוד 2-3 כוסות תה ירוק שאני שותה בין כה וכה. הורדתי את מוצרי הבשר למיניהם (המרתי אותם באגוזים למיניהם, קינואה, בורגול,זרעי פשתן טחונים, קטניות - שגם כך אני נוהגת לאכול על בסיס יומי). הוספתי מיץ ירוק של סלרי ותפוח (כוס ביום).ממשיכה לאכול ביצים ויוגורטים. מאז השינוי, אני לא ישנה טוב; מתעוררת כמעט כל שעה במהלך הלילה. אני מרגישה שהגוף שלי לא רגוע, אף על פי שבמהלך היום אני מרגישה מצוין (אין עייפות או עצבנות), נהפוך הוא. אשמח לדעת אם זה נורמטיבי והאם זה עתיד לחלוף בזמן הקרוב? תודה רבה, מיטל

20/02/2014 | 16:14 | מאת:

שלום מיטל, אין לי מושג למה זה קורה לך ומהי הסיבה, הואם קשורה לתזונה שלך, ועל כן איני יודעת אם המצב יחלוף. בברכה,דנה

20/02/2014 | 07:44 | מאת: קרן

שלום התחלתי לקחת תוספת סידן עקב אבחון אוסטאופרוזיס בנוסף לתזונה עשירה בסידן. האם יש בעיה לקחת את הכדור של הסידן לפני השינה במקום במהלך היום? תודה .

20/02/2014 | 16:48 | מאת:

שלום קרן, לא ככל הידוע לי. תלוי בסוג הסידן אם אמור לבוא אחרי ארוחה או ללא קשר לאורחה. בברכה,דנה

19/02/2014 | 21:15 | מאת: אסתי

שלום. אני רוצה לדעת כמה קלוריות יש בפיתה קטנה מחיטה מלאה?

20/02/2014 | 16:49 | מאת:

שלום אסתי, בערך 120 קק"ל. בברכה,דנה

19/02/2014 | 17:56 | מאת: איילת

שלום, לחבר שלי שנמצא כרגע בטיול בחו"ל גילו מחלת הנשיקה וצהבת, בנוסף יש לו רגישות לפול וכרגע יש לו אנמיה המוליטית. כרגע הוא מאושפז ומטופל, מרגיש יותר טוב וחזר לו התיאבון. מה ההמלצות התזונתיות במצב כזה? כמו כן, יש המלצה לויטמין C במינון מסוים?

20/02/2014 | 16:54 | מאת:

שלום איילת, אין המלצות מיוחדות למצב זה. אם הוא מחלים ומשתפר, הוא יכול לחזור לאכול רגיל בהדרגה לפי יכולת, טעם וסבילות. אין המלצה לויטמין C במיוחד, למרות הרגישות לפול. אמנם אכילה מאוזנת של ירקות ופירות תספק לו מספיק ויטמין C, אבל לא ברור לי היכן הוא נמצא והאם יכול לאכול באופן חופשי מבחינת רמת ניקיון וכדומה.להקפיד על אכילת מזון מבושל היטב ונקי. באיזו צהבת מדובר? בברכה,דנה

18/02/2014 | 05:26 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. מה דעתך על סודה לשתיה כחומר מוריד רמה גבוהה של אשלגן? הורדתי אשלגן במזון, אך עדיין מעט מעל הנורמה...(קראתי מאמר על האפשרות הזו)שוב תודה ריקי

18/02/2014 | 13:17 | מאת:

שלום ריקי, אין לכך תיעוד בספרות מבחינת צריכת מזון. זה בהחלט משפר חמצת מטבולית משולבת עם אשלגן גבוה. צריך לשתות בכמויות לא מבוטלות כדי לראות השפעה. האם האשלגן שלך על רקע אי ספיקת כליות? מהי דרגת המחלה אצלך? אלו תרופות את נוטלת? האם את סוכרתית? בברכה,דנה

18/02/2014 | 18:32 | מאת: ריקי

תודה רבה דנה, אין לי ממש סכרת אלא סוכר גבולי (106), אני נוטלת את התרופות הבאות: אומפרדקס(בקע סרעפתי), סימבקור, סידן+D,אספירין ותוסף ברזל , נגד אנמיה. אין לי עודף משקל, אולי שניים שלושה ק"ג עודף....כדאי לנסות ולשלב סודה לשתיה בנוסף לשמירה התזונתית? אני חוששת מאשלגן גבוה, הופיע במספר בדיקות לאורך מספר שנים, אני בת 65.שוב תודה ריקי

18/02/2014 | 00:53 | מאת: יוכי

שלום, מבקשת לדעת את דעתך על יוגורט שמכיל את הרכיבים הבאים: חלב מפוסטר,חלבוני חלב, סידן(טרי קלציום פוספאט). בתוספת חיידקי ביו-bifidus וחיידק פרוביוטי-.ך.acidophilus מכיל אבקת רכיבי חלב נוכרי. בסימון התזונתי:לגביע 200 גרם- 320 מ"ג סידן, כולסטרול 18.0 מ"ג אני אוכלת את היוגורט בין היתר בגלל הסידן הרב שהוא מכיל! האם סוג הסידן ביוגורט הוא טוב? לפי המרכיבים שלו האם היוגורט הזה הוא איכותי? תודה לתשובתך!

18/02/2014 | 13:20 | מאת:

שלום יוכי, על פניו נשמע מוצר סביר ומזין יחסית. יש יוגורטים פחות מתוספים שנחשבים יותר מזינים, כולל ממקור עזים. בברכה,דנה

19/02/2014 | 18:42 | מאת: יוכי

תודה על תשובתך! איזה יוגורטים ישנם, שהם פחות מתוספים, והינם יותר מזינים? אם תוכלי להשיב לי על כך-כי אני לא מבינה בזה,ומאוד חשוב לי לאכול יוגורט שהוא מזין המכיל בתוכו מספיק סידן. תודה!!

17/02/2014 | 19:06 | מאת: הדר

שלום רב,כמה קלוריות יש בכף גדושה של קוואקר? דבר נוסף-אני בת 23 ולאחר שניסית בערך כל דיאטה אפשרית,די נמאס לי הלכתי לדיאטנית קלינית שנתנה לי תפריט שבו הייתי רעבה רוב היום,ונתנה לי אופציה לאכול דבר "משמין" כמו פיצה וכדומה רק פעם בשבוע,בקצב הזה לא אחזיק מעמד,עם הרעב והחסימה הזו של לאכול דברים שאינם כביכול "בריאותיים" רק פעם בשבוע! האם יש המלצה לסגל אורח חיים בריא מבחינת האוכל ללא לחשב קלוריות כל הזמן (שוקלת 70 קילו וגובה 1.62)

18/02/2014 | 14:29 | מאת:

שלום הדר, בכף גדושה של קוואקר יש כ- 30-40 קק"ל. בהחלט אפשרי, פשוט תמצאי לך דיאטנית ו/או מסגרת אחרת. בברכה,דנה

17/02/2014 | 11:07 | מאת: אנונימי

שלום אני בן 19 מושתל כליה מזה 6 שנים עם תפקוד כליום 0.7 תקין לחלוטין , השאלה שלי היא האם אני חייב יכול לשתות אלכוהול לעיתים רחוקות ? אני מקבל פרידניזון 5 מג כל יום פרוגרף 1x2

17/02/2014 | 16:49 | מאת:

שלום, שילוב אלכוהול עם התרופות הנ"ל לא מומלץ, אך אין מניעה אבסולוטית. שילוב של משקה אחד פעם בשבוע לא אמור להזיק, לפחות לא מבחינה כלייתית. בברכה,דנה

17/02/2014 | 09:30 | מאת: יואב

איזה לחם בריא יותר, לחם מקמח חיטה מלא או לחם מקמח שיפון מלא?

17/02/2014 | 16:50 | מאת:

שלום יואב, בעיקרון שיפון נחשב למזין יותר. בברכה,דנה

16/02/2014 | 22:52 | מאת: מלי בניש

האם יש סכנה בשימוש של רסקיו כשנוטלים קומדין.אם כן מה ניתן לקחת כתכשיר מרגיע סטרס. תודה

17/02/2014 | 17:06 | מאת:

שלום מלי, פני לרוקח או רופא. בברכה,דנה

16/02/2014 | 09:10 | מאת: מיטל

שלום! בני בן השנתיים כבר 3וחצי חודשים בעל יציאות ריריות ורכות. בימים שאין לו תיאבון ואוכל מעט יוצאת יציאה מימית לגמרי. כל האמור לא עולה על 3 פעמים ביום,הוא מתפנה בבוקר בצהרים ובלילה. בדיקות דם תקינות,בדיקת ציליאק שלילית. מאחר ואני לא נותנת מוצרי חלב בבית חשבתי שזה הסויה-הפסקתי לתת לו אך ללא הועיל. פרוביוטיקה-לא עוזר. מה עכשיו? רופאת הילדים אמרה לי רק לחכות לראות שהוא עולה במשקל ולעזוב את זה. אבל זה לא תקין! מה אם יגרם בינתיים נזק כלשהו מזה שהוא לא מעכל את האוכל כמו שצריך? יש לציין שזה התחיל בסמוך לכניסתו לגן הילדים אבל עדיין אני מודאגת מאוד.

17/02/2014 | 13:26 | מאת:

מיטל שלום! זה בהחלט נראה לי לטיפול רופא ילדים, אולי אפילו התמחות גסטרו. לא ציינת אם נעשו בדיקות צואה, הן לאיתור זיהומים והן לניצול חומרי מזון. זה יכול להשלים את התמונה כשהולכים לרופא גסטרו. בברכה, נועה

17/02/2014 | 13:39 | מאת: מיטל

אכן עשינו תרבית צואה (פעמיים!) והן יצאו תקינות. אז היית ממליצה ללכת כבר לרופא גסטרו? הרופאה שלנו רוצה שנחכה לראות אם הוא עולה במשקל ואם לא שנלך לגסטרו.

15/02/2014 | 20:26 | מאת: גל

שלום האם קפה שחור ותה ירוק משפיעים על הגוף באותה צורה?קראתי שהתה הירוק גם ממריץ ומצד שני גם מאזן סוכרים בדם לאחר ארוחה תודה

16/02/2014 | 16:40 | מאת:

שלום גל, המחקרים לגבי קפה ותה בכל ההיבטים עדיין שנויים במחלוקת מבחינת השפעתם על מטבוליזם ואיזון סוכרת וכדומה. אין הסכמה לגבי כמות, מינון, סוג ועוד. כן ידוע שלתה ירוק יש אפקט נוגד חמצון מאוד חזק, ובשלב זה הייתי מתמקדת בעיקר על זה. בברכה,דנה

15/02/2014 | 19:30 | מאת: שילת

שלום, האם יש תזונה מומלצת לשיפור פרופיל הורמונלי לא תקין ?

16/02/2014 | 17:12 | מאת:

שלום שילת, מה הכוונה פרופיל הורמונלי לא תקין? יש הרבה הורמונים, מה המדדים, מה האבחנה ומה הכוונה. בברכה,דנה

16/02/2014 | 18:28 | מאת: שילת

רזרבה שחלתית נמוכה האם יש תזונה מתאימה? תודה.

16/02/2014 | 20:10 | מאת: שילת

רזרבה שחלתית נמוכה. יש תזונה מתאימה ?

15/02/2014 | 08:50 | מאת: יריב

בן 65 לאחר אימון כשר אני נוטל אבקת חלבון,גם אוכל מספיק חלבון. באבקת החלבון יש L-CICTEIN חופשית, אני רוצה לקחת בנוסף 600 מ,ג של אצטיל L-CICTEIN כדי להעלות את רמת הגלוטטיון שאלתי...יותר אל ציסטאין יכל להזיק? תודה יריב

15/02/2014 | 10:10 | מאת:

שלום יריב, איני מומחית בתחום. מומלץ לפנות לפורום תזונה וספורט באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

15/02/2014 | 19:26 | מאת: יריב

אין לזה קשר לספורט השאלה אם כמות יחסית גדולה של L CICTEIN יכלה להזיק

15/02/2014 | 02:18 | מאת: איילה

שלום, רציתי מאוד לדעת האם חלב אורז הוא תחליף ראוי לשתיית חלב פרה? ובנוסף, מהן ההיתרונות של חלב אורז (אם בכלל) לעומת חלב פרה? ומהן הערכים התזונתיים של חלב אורז? תודה!

16/02/2014 | 16:47 | מאת:

שלום איילה, לחלב אורז אין שום יתרון באשר הוא. הוא רק תחליף בטעם או רעיוני לחלב פרה או חלב סויה ולאלרגים לחלבון חלב פרה/סויה. הוא דל בחלבון ולא מהווה תחליף. ערכים תזונתיים של חלב אורז :דומה לחלב 3% מבחינה קלורית, אין בו כמעט חלבון, יש בו הרבה פחמימות ואין בו סידן. בברכה,דנה

15/02/2014 | 00:13 | מאת: שירה

שלום רב, האם לפומלות יש פחות חומצה כמו בתפוזים או קלימנטינות או אשכוליות? והאם יש לפומלות יתרונות ? ובנוסף אבקש לדעת האם צריך למהול במים מיץ רימונים סחוט טרי,ובאיזה יחס ולקבל את סגולות הפרי? בתודה לתשובה שירה

16/02/2014 | 16:48 | מאת:

שלום שירה, לאיזו חומצה את מתכוונת? הרכב פירות ההדר מאוד דומה. אין לפומלה יתרונות על פני פירות הדר אחרים, עשירה בויטמין C. אין צורך למהול מיץ רימונים סחוט טרי, רק תרכיז. בברכה,דנה

13/02/2014 | 19:17 | מאת: מישהו

שלום, ברצוני להבין את תופעת הדיאטה בלי תוצאות לפני שנתיים עשיתי דיאטה במסגרתה הורדתי יופי, שהתבססה על הפרדת חלבונים ופחמימות. לצערי, העלתי חזרה את המשקל בגלל שהפסקתי אחרי 10 שנים עם הסיגריות (שווה כל קילו), בנסיון להוריד שוב עם אותה דיאטה לא צלחתי. בן 30 מטר 77 כיום, אני מטופל אצל דיאטנית כבר חודשיים במסגרתם הורדתי קילו שמונה מאות. אני שוקל כמעט מאה קילו (לשמחתי לא רואים) ורץ כל יום 30 קילומטרים. לא אתחיל לפרט את תפריקט התזונה אך מבחינה קלורית הוא משול ל6 פרוסות לחם קל ביום, 900 גרם חזה עוף, שני פירות, סלטים ומים לציין, שאיני רעב, אוכל מסודר, ופשוט לא מוריד. שאת הספורט אני עושה כל חיי כך שאיני מתיש עצמי,כמו כן עשיתי את כל הבדיקות הדרושות כדי לבדוק אם יש משהו שמפריע לירידה במשקל והכל תקין. לפני שהגעתי לתזונאית אכלתי כ1000 קלוריות ביום במטרה להוריד במשקל - במקרה הטוב. ולא הצלחתי להוריד. לכן הגעתי אליה. אני מניח שיש כל מיני שיטות להורדה במשקל אך בסופו של דבר זה נורא פשוט - אכול מסוד ומעט ביחס לעבר, והורד במשקל. בלי "קסמים" אם כן, כשאכלתי מעט מאוד מאוד - לא הורדתי כשאני אוכל מסודר מאוד מאוד - איני מוריד האם הפתרון הוא לרוץ 60 קילומטר כל יום? התזונאית אמרה לי שבגלל שהגוף שלי התרגל לאכול מעט הוא מגיב פחות טוב לדיאטה, ואני מקבל את דבריה וזה נשמע לי בסדר, אבל יש גבול לא? באיזשהו שלב זה פשוט נשמע כמו תירוץ לכך - שאין תשובה ברורה. זה נורא מתסכל כי איני אדם עם תשוקות לאוכל, אני עושה ספורט יותר מכל אדם אחר, ולא יורד במשקל אשמח להתייחסות מנומקת..(ללא הפניה לבדיקות כי כבר עשיתי) שתיתן הסבר רפואי לסיטואציה. אני כבר בשלב שלא מעניין אותי להוריד משקל באופן בריא אלא מהר - והייתי מרעיב עצמי אם צריך אך התזונאית שהיא אמנם מאוד נחמדה אך נראה שההתקדמות לא משהו אומרת שמעבר לכך שזה לא מומלץ זה לא יעזור כי הגוף שלי לא יגיב לירידה דרסטית בכמות הקלוריות (שזה טיעון מוזר בפני עצמו), לציין שהיא מאוד מקצועית ועובדת בבית חולים

16/02/2014 | 16:51 | מאת:

שלום, לצערי אין לי תשובה משכילה אחרת, ועל פניו ניכר כי הנשק נעשה והוא נזק ידוע במקרה שלך. אתה לא הראשון, ולצערי לא האחרון. הגוף שלך הסתגל לכמות קלוריות קטנה מאוד, וכל ירידה משם תהיה הרסנית. האם יש דרך לתקן- איני יכולה לומר. יש תרופות שמעט מעלות מטבוליזם, אבל לא באופן משמעותי. יותר פעילות- קרוב לוודאי שלא, אבל שינוי סוג הפעילות- אולי כן. שילוב עם פעילות כוח ואינטרבלים יכולה לעזור. יש מרפאה מטבולית מאוד מוצלחת בתל השומר, מציעה לפנות אליהם לייעוץ. בברכה,דנה

16/02/2014 | 16:59 | מאת: ?

לא הבנתי - איזה נזק, ולמה הוא ידוע? ולמה כל ירידה משם תהיה הרסנית? ושאת כותבת - שאולי אי ןדרך לתקן, מה זה אומר? שכל החיים אשאר מאה קילו? וגם, אם אפשר הסבר לגבי שינוי שיטת האימון לאימוני כוח..מדוע זה אמור לעזור - והכי חשוב, האם זו החנה/יריייה באפלה או עיקרון מדעי ידוע?

16/02/2014 | 17:05 | מאת: מישהו

בעצם - אם אני אוכל, יותר מדי - לא ארזה. כי אהיה בעודף קלורי ואם אוכל, מעט מדי - לא ארזה. כי הגוף רגיל אז, מה כן? אני מבין שזה לא משהו שתמליצו עליו - אבל אשמח לתשובה בכל זאת, אם לא אוכל כלום כשבועיים, חוץ מתפוח ביום נגיד. אז, בהכרח אני אמור להרזות לא? וגם, יש דרך מדעית לבדוק הא םהגוף התרגל למינון קלורי נמוך?

12/02/2014 | 17:27 | מאת: משה

האם יש באמת הבדל בין פחמימות מבחינת טיב הפחמימה? והאם זה נכון מה שאומרים על תפו"א שהוא הכי פחות טוב מבין כל סוגי הפחמימה? מה אם כן נחשב לפחמימה הכי טובה? ועוד שאלה קטנה,מה נחשב קינואה? פחמימה? אם לא אשמח לדעת ואשמח לדעת אם קינואה באמת מזינה כמו שאומרים! תודה רבה וערב טוב

שלום משה, בוודאי שיש הבדל בין סוגי הפחמימות מבחינת מאכלים, ובעיקר מה שמלווה אותם. תפוח אדמה מכיל בעיקר עמילן, לעומת בטטה שמכילה גם הרבה עילן אך יותר סיבים תזונתיים. קינואה לעומתן עשירה יותר בחלבון ובסיבים תזונתים, לכן יותר מזינה. בברכה,דנה

12/02/2014 | 17:18 | מאת: עידו

שלום רב אני מתאמן מזה כמה שנים במכון כושר אימוני כח. לאחרונה התחלתי לשלב אימוני סיבולת הכוללים ריצה וסטים של שכיבות שמיכה וסקווטים בעצימות גבוה מה שגורם לדופק מואץ האם שווה לקחת מנת אבקת חלבון לאחר אימון סיבולת? האם זה הכרחי לגוף כמו לאחר אימון משקולות מאומץ? ואם אין עניין באבקת חלבון לאחר אימון סיבולת,מה כן עדיף לאחר אימון שכזה? אשמח לתשובות

שלום עידו, איני מומחית בתזונת ספורט. מומלץ לפנות לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

11/02/2014 | 17:52 | מאת: אנונימית

שלום, כמה קלוריות יש ב-6 כפות גרישה (בורגול דק דק), רשום על האריזה 94 ל-100 ג' מבושל במים. הכנתי תבשיל, מלא מלא ירקות והוספתי 2 כוסות גרישה, אני רוצה לדעת כמה זה כוס/ 6 כפות. תודה מראש

12/02/2014 | 12:16 | מאת:

שלום, בערך 150 קק"ל . בברכה,דנה

11/02/2014 | 10:39 | מאת: יוסי

שלום, קראתי אתמול כתבה על הנזק שגורם סירופ תירס. האם סירופ גלוקוז פרוקטוז, כפי שזה מופיע ברשימת המרכיבים, נכלל תחת מטריה של סירופ תירס? תודה.

11/02/2014 | 13:44 | מאת:

שלום יוסי, יש כמה סוגים של סירופ תירס, בארץ לא משתמשים עם זה שמשתמשים בארה"ב. בכל מקרה, נוכחות תרכיזים כאלו אינם מומלצים לצריכה בכמות גדולה. בברכה,דנה

11/02/2014 | 00:29 | מאת: דר

שלום רב, נטלתי גלולות למניעת הריון במשך 11 שנים, שאינן השפיעו על משקלי כלל. תמיד שמרתי על משקל תקין, ללא צורך בפעילות גופנית. לפני שישה חודשים, החלפתי את הגלולות לאחרות, שגרמו לי להתנפחות מהירה ועלייה במשקל. נטלתי אותן חודשיים, לא הרגשתי איתן טוב והפסקתי לגמרי לנטול גלולותcar. מאז- 4 חודשים, אני לא מצליחה להיפטר מהמשקל העודף שהצטבר, אני פעילה גופנית מאוד, במיוחד אירובית. האם יתכן שהעלייה במשקל היא בעקבות הגלולות? והאם הגוף יווסת את עצמו עם הזמן?

11/02/2014 | 13:47 | מאת:

שלום, קרוב לוודאי שלא. גלולות לרוב לא גורמות עליה במשקל, אלא אם כן מדובר במינוני הורמונים גבוהים מאוד. קרוב לודאי שינית הרגלי חיים ותזונה. עליה במשקל אינה נגרמת ללא שינוי בהרגלי אכילה, או בעיה מטבולית אחרת, כגון תת פעילות של בלוטת התריס, שהייתי מציעה לבדוק. בברכה,דנה

11/02/2014 | 00:19 | מאת: שלומית

שלום, אדם מבוגר עם מחלת כליות כרונית ,האם הוא יכול לאכול דייסה מקוואקר? הקוואקר מחיטה שאינה מלאה! תודה!

שלום שלומית, קוואקר זה לא חיטה, זה שבולת שועל, דגן אחר לגמרי. בדייסות אלו יש הרבה חלבון, זרחן ואשלגן ולכן יש לוודא עם דיאטנית המתמחה לתחום האם ניתן לשלב בתפריט. בברכה,דנה

10/02/2014 | 22:45 | מאת: מוטי

האם בהליכה לעיתים קרובות לשירותים הגוף עלול להפסיד ערכים תזונתיים חיוניים? או שהגוף יכול להספיק לקבל את הערכים התזונתיים החשובים לו ללא קשר לתדירות ההליכה לשירותים?

11/02/2014 | 13:48 | מאת:

שלום מוטי, אין קשר ישיר בין מס' יציאות תקינות ביממה לבין משקל או איבודים ערכים תזונתיים. יש עניין מטבולי ותפקוד מערכת עיכול השונה מאדם לאדם. לא בהכרח מי שהולך לשירותים לעתים תכופות יותר יהיה רזה יותר, בריא יותר או פחות וכדומה. אם מדובר בתופעה פתולוגית- כלומר מחלה או רגישות למזון או יציאות לא תקינות, יש להוועץ עם רופא. בברכה,דנה

10/02/2014 | 19:52 | מאת: אני

האם אכילת מוצרים מחיטה מלאה (למשל כריך מלחם מקמח מלא עם גבינה צהובה) מעכבת ספיגת סידן?

10/02/2014 | 20:50 | מאת:

שלום, באופן כללי זה יוריד ספיגה. בברכה,דנה

11/02/2014 | 00:45 | מאת: עדי

למה אכילת כריך מחיטה מלאה עם גבינה צהובה מוריד ספיגת סידן? תודה.