פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
11/07/2006 | 16:14 | מאת: חנוך איי

איך אפשר לעלות במשקל ? נתגלתה אצלי מחלת c.l.l. אני כרגע במעקב כל חודשיים-ללא שום טיפול תרופתי. עקב ירידה במשקלי הקבוע 85 ק"ג ל72 ק"ג-במשך תקופה של כ-2.5 שנים ברצוני לעלות במשקל. איך עושים את זה?

11/07/2006 | 23:19 | מאת:

שלום חנוך, עליך לפנות לדיאטנית קלינית במרפאה בה אתה במעקב או בקופת החולים להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה

11/07/2006 | 15:26 | מאת: לאה

שלום, ברצוני לברר: 1. האם שמן זית / קנולה מכילים הן אומגה 3 והן אומגה 9 או רק אחד מהשניים ואיזה מהם? (ומהו אומגה 9?) 2. האם קיימות קבוצות אוכלוסיה שעבורן נטילת אומגה 3 כתוסף או במזון עלולה להוות סיכון (אם כתוצאה ממחלה מסויימת, רגישות לדבר מה, נטילת תרופה כלשהי וכו'). בתודה מראש,

11/07/2006 | 23:16 | מאת:

שלום לאה, שמן זית וקנולה מכילים בעיקר חומצות שומן חד בלתי רוויות ואינן עשירות באומגה 3 ו/או אומגה 9.( חומצות שומן רב בלתי רוויות) אומגה 3 אינו מומלץ לאנשים הנוטלים קומדין. בברכה, דנה

11/07/2006 | 14:49 | מאת: liorit

קראתי כתבה של יעל דרור בוואלה, שאומרת שאין מה לעשות שצריך לאכול בשר אדום כל יום שצריך כל יום כמות מסוימת של ברזל לגילעי 18-23 (הגיל שלי) וכמובן היה גם כתוב שם כמה צריך לצרוך לגיל אחר, מאותו יום אני אוכלת כל יום בשר בקר וכבד והכל, וכבר נמאס לי מזה.. אבל חשוב לי מאוד הברזל בגוף.. מה אתן חושבות? ועוד שאלה. איזה ערכים תזונתאיים יש בטונה?

11/07/2006 | 18:47 | מאת: liorit

http://food.walla.co.il/?w=/917/880777 כבר שבועיים אני אוכלת כל יום, בשר בקר או כבד. ככה כתוב שצריך לצרוך 18 מ"ג ובעוף יש רק 2.3 מ"ג אז אני לא יקבל את מנת ברזל היומית עם כך.

11/07/2006 | 23:14 | מאת:

שלום, נכון שבשר בקר וכבד הינם המקור הטוב ביותר לברזל, אך כמו תמיד אין מקום להגזמה, ולא לכל אחד חסר ברזל. ולכן אפשר לשלב דגים, עוף, הודו ובשר בקר באופן מבוקר בכל יום. הבשר אינו המקור היחיד לברזל במזונינו, הוא מוסף למוצרי חלב, דגני בוקר ועוד. ב- 100 גר' טונה משומרת בשמן יש : 200 קק"ל, 30 גר' חלבון, 8 גר' שומן ו- 1.5 מ"ג ברזל. ( בבשר בקר ב- 100 גר' יש 2.5 מ"ג). בברכה, דנה

11/07/2006 | 11:23 | מאת: יהודה

מהו טווח המשקל הנורמלי עבור גבר בן 32 שגובהו 1.78 מ' ושאינו עוסק כלל בפעילות גופנית? האם משקל של כ- 60 ק"ג הוא נמוך מדי?

11/07/2006 | 23:07 | מאת:

שלום יהודה, הטווח התקין לגובה שלך הוא : 66-75. הטווח חושב לפי BMI. נכון שמשקלך הינו מחוץ לטווח, ויכול להחשב נמוך, אך אם זהו משקלך באופן קבוע ויציב, ואינו נובע מבעיה או מחלה,לא הייתי מנסה לשנותו. בברכה, דנה

11/07/2006 | 09:43 | מאת: דוד

אני מאד אוהב לאכול טחינה גולמית כפי שהיא, למרות שבהוראות ההכנה כתוב מפורשות שיש לערבב אותה היטב עם מים. יתרה מזאת, אינני אוכל אותה עם לחם או פחמימות אחרות, אלא לבדה ללא שום תוספות. האם הדבר יכול להזיק מבחינה בריאותית? מהם הערכים התזונתיים של טחינה גולמית (100% שומשום)? האם היא בריאה יותר מסלטי טחינה שקונים במקררים בשווקים?

11/07/2006 | 23:04 | מאת:

שלום דוד, אין בעיה לאכול טחינה גולמית, זה אף מומלץ ובריא. טחינה גולמית הינה מקור מצויין לחומצת שומן חד בלתי רוויה. מעבר לכך היא מכילה גם הרבה סידן, אך הספיגה יחסית נמוכה. יש לזכור כי טחינה גולמית הינה למעשה הרוב שומן, ולכן יש לקחת בחשבון את הערך הקלורי האדיר בטחינה. בוודאי שהיא בריאה יותר מסלטי טחינה קנויים, הואיל ואינה מכילה תוספת שומן צמחי וכמויות אדירות של מלח. בברכה, דנה

11/07/2006 | 23:13 | מאת: דוד

על גבי האריזה מצוין כי הערך הקלורי של הטחינה הוא 340 קלוריות ל - 100 גרם. האם מדובר בערך קלורי כל כך גבוה? לשם ההשוואה, הרי שלמשל הערך הקלורי של שוקולד הוא כ- 550 ל - 100 גרם.

11/07/2006 | 08:53 | מאת: דני

אני נוטלת כל יום מולטי ויטמין, לאחרונה התחלתי לקחת גם אומגה 3 ביחד עם המולטי ויטמין. האם הויטמינים מסיסי המים יספגו בצורה לקויה בגלל האומגה 3? האם יש צורך לקחת אותם בנפרד? שאלה נוספת- האם אתן יכולות להמליץ לי על מוסף מזון של ברזל שנספג בצורה אופטימלית. יש לציין שיש לי אנמיה מחוסר ברזל כבר מספר שנים(סובלת מקרוהן) ואני נוטלת ברזל של סולגר אבל ללא שיפור משמעותי ברמת הברזל. תודה.

11/07/2006 | 23:00 | מאת:

שלום דני, אין בעיה ליטול את שניהם יחד, במולטיויטמין יש גם ויטמינים מסיסי שומן וגם מסיסי מים, ולכן חשוב לקחת בנוכחות מזון המכיל שומן. לגבי ברזל, צר לי, אך איני יכולה להמליץ על מוצר מסויים. במקרה שלך מדובר בטיפול תרופתי ולא תוסף מזון, לכן יש לפנות לרופא המטפל ( גסטרואנטרולוג ) בעניין. בברכה, דנה

10/07/2006 | 17:49 | מאת: אליהו

בהמשך להסברים שכתבת לפני שבועות אחדים, נמסר לי ע"י דיאטנית קו"ח כי ממחקרים קצרי טווח עולה שצריכת סויה מועילה לבניית עצם עמוד השדרה ולמניעת בריחת סידן - אומנם מדובר במניעה ולא בטיפול חלופי לאוסטיאופורוזיס, וזאת למי שאינם חולי סרטן שד ואין במשפחתם היסטוריה של מחלה זו, וכמו כן נחוץ אישוש נוסף. ואולם, עפ"י ידע זה מומלץ בכל זאת לשלב בתפריט מוצרי סויה למי שאינם חולים ואין במשפחתם היסטוריה של המחלה הנ"ל. אבקש התייחסותך. תודה.

10/07/2006 | 20:28 | מאת:

שלום אליהו, זוהי התייחסותי האחרונה לנושא. ראה כתבה מתאריך 7.7.06 שהבאתי לאתר זה, המצוטטת את מיטב אנשי המקצוע, כולל דיאטניות ורופאים, בנושא הסויה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3272107,00.html בברכה, דנה

10/07/2006 | 21:55 | מאת: סימה

שלום קראתי את הכתבה .לפי הכתבה לא מומלץ למי שחלתה בסרטן השד לאכול סויה אימי חלתה בסרטן השד לפני 14 שנה .האם מותר לה לקחת כמוסות לציטין שמקורו מסויה?

10/07/2006 | 22:09 | מאת: אליהו

דנה שלום רב, ראשית, שאלתי הרי התבססה בדיוק על הכתבה שצירפת כ"תשובה" עליה, כביכול, ולכן אין היא מוסיפה מאומה, לצערי, למידע שכבר היה ידוע לי. שנית, מה שכתוב בכתבה בשום אופן אינו מדבר בעד עצמו. נא תשומת לבך לעובדה שהמפורסמים ששמותיהם רשומים בתחתית הכתבה אינם חתומים עליה, אלא רק מהווים "יועצים". יתר על כן, איש לא חתום על הכתבה. שלישית, הירחון בו הופיעה הכתבה איננו ירחון מדעי, ויש בו תערובת של מידע עם פרשנות שאיש לא קיבל אחריות עליה. כך, לדוגמה, הפיסקות "מה האמת" ו"מה עושים" מהוות פרשנות שלא ברור לקורא הרגיל האם היא עומדת בקריטריונים מדעיים. מטעמים אלה ביקשתי את התייחסותך, כתזונאית מוסמכת שאותה אני מכבד, בעיקר להמלצות שבכתבה ("מה עושים?"), שאינן תואמות תשובות קודמות שלך, בעיקר (אך לא רק) בקטע הנוגע לעניין צפיפות העצם. לא מיותר להביע כאן תמיהה על "תשובתך" אשר, לבד מהעובדה שאין היא מהווה תשובה עניינית כלל ועיקר לפנייתי, נימתה פוגעת ויש להצטער עליה. אני מאוד מקווה ומצפה שתשקלי מחדש את העניין בכללותו, במגמה חיובית וקונסטרוקטיבית.

30/07/2006 | 09:20 | מאת: אליהו להבי

דנה שלום רב, בירחון מנטה מ-7 בח.ז., אליו את מתייחסת, נכתב שממצאי מחקרים שפרסמה לאחרונה אג' הלב האמריקאית הביאו את FDA לשקול את ביטול ההיתר מ-1999 לרשום על מוצרי הסויה את ההיגד הבריאותי לפיו אכילת סויה מפחיתה סיכול למחלות לב כליליות. האם יש להבין שבשלב זה - כל עוד FDA לא החליט, לאחר ששקל, לבטל את ההיתר הנ"ל - ההיתר שריר וקיים, כלומר FDA עדיין טוען שאכילת סויה מפחיתה סיכון כנ"ל?

11/07/2006 | 16:35 | מאת: ירון

אין מידע מוכח להשפעת סויה על צפיפות העצם . נעשו מספר עבודות ראשוניות אך היקפן קטן ולא משמעותי . בחלק מהעבודות לא נצפתה השפעה של סויה המכילה פיטואסטרוגנים על צפיפות העצם . ככלל הסויה הוא מזון המכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים ולכן מומלץ לשלבו בתפריט . למידע בדבר השפעת סויה על סרטן השד תוכל לקרוא בספרו של ד"ר בוב ארנוט בהוצאת מטר " הדיאטה למניעת סרטן השד "

11/07/2006 | 18:10 | מאת: אליהו

ל-ירון תודה על דבריך. יש לי שאלה אחת (מחולקת לשני חלקים) לגביהם: האם המידע שפורסם לאחרונה ב"מנטה" לפיו "ממחקרים קצרי טווח עולה שתוספת סויה אכן מועילה לבניית עצם עמוד השדרה ולמניעת בריחת סידן" בתוספת ההמלצה הנלווית "לשלב בתפריט מוצרי סויה" (על רקע המידע הנ"ל) - כלולים או לא כלולים בתיאורך "מספר עבודות ראשוניות שהיקפן קטן ולא משמעותי"? והאם אתה שולל את ההמלצה המנומקת דלעיל? אנא הבהר. תודה.

30/08/2006 | 10:38 | מאת: אליעזר

דנה שלום, אבקשך להתייחס להערותיהם המעניינות של יהודה וירון בנדון. תודה.

10/07/2006 | 11:45 | מאת: מזל לגריסי

שלום אני בת 29 וידוע מלידה על רגישות לG6PD לאחרונה קראתי שיש מזונות שעלולים להחמיר את ההומוליזה שיש לי אם צורכים אותם הרבה אשמח לדעת מה הם תודה רבה

10/07/2006 | 16:58 | מאת:

שלום מזל, המזון שיכול להחמיר המוליזה החולי G6PD הינו פול או כל מזון שמרכיב פול, בין היתר חלק מקציצות הפלאפל. מעבר לכך יש להתייעץ עם הרופא המטפל שכן ישנן תרופות רבות שאסור ליטול במקרה זה. בברכה, דנה

09/07/2006 | 19:43 | מאת: איה

שלום ! רוצה לדעת האם המוצר הנ"ל הינו טוב לצורך הוספת סידן לתפריט היומי . כמו כן כמה מחושבת גבינת הסקי כמנת פרי? תודה רבה ,איה

שלום איה, מוצר זה הינו מקור מצויין לסידן. גבינת סקי אינה מחושבת כמנת פרי, הואיל וגבינת סקי אינה פרי. בברכה, דנה

09/07/2006 | 17:23 | מאת: שולה

שלום האם בבירה שחורה יש הורמון נשי או איזה שהוא הורמון ו גם האם כמו קולה מכיל חומרים לא טובים ?מודה לך מראש

10/07/2006 | 10:37 | מאת:

שלום שולה, בבירה שחורה אין הורמונים נשיים או כל הורמון אחר. לא ידוע שבירה שחורה מכיחלה חומרים "מזיקים" כמו קולה, פרט לסוכר . בברכה, דנה

09/07/2006 | 15:48 | מאת: ענת

אני בת 30, גובה 1.60 שוקלת בערך 70 ק"ג כיום. כשהייתי נערה הייתי אנורקסית במשך מספר חודשים ולאחר מכן האנורקסי הפכה לאכילה כפייתית כולל בולמוסי אכילה רבים בתדירות גבוהה וכמויות גדולות. השתחררתי מהצבא במשקל 68 והחלטתי לעשות דיאטה מסודרת, הלכתי לדיאטנית והורדתי 15 ק"ג בשילוב עם ספורט והכל היה מצויין, לתקופה מסויימת לא חשבתי על אוכל... לאחר הדיאטה הזו שבו התקפי האכילה ובין הגילאים 22 ל 27 נעתי בין משקל של 50 ל 60 ק"ג. כאשר רזיתי זה לא היה בעקבות דיאטות כסאח בהכרח וכאשר שמנתי זה היה בגלל התקפי אכילה בתדירות גבוהה. לפני כשנתיים וחצי התחלתי ללמוד באוניברסיטה ועבדתי במשמרות לילה. לאט לאט התחלתי לעלות במשקל. לא בהכרח אכלתי יותר אבל עשיתי פחות ספורט וכנראה שמשמרות הלילה דפקו את חילוף החומרים. הגעתי למשקל של 65. במשך השנה האחרונה לקחתי את עצמי בידיים. הפסקתי לעשן, התחלתי לאכול בצורה מאוזנת (פחות ממתקים ומטוגן,יותר ירקות ודגנים מלאים) בשעות נורמאליות, וללא בולמוסים. במקביל התחלתי בפעילות גופנית - הליכות ושחייה. אמנם לא בהתמדה טוטאלית אבל הרבה יותר משעשיתי לפני. ציפיתי לאור השינויים האלה שארד במשקל או שלפחות אפסיק להשמין אך זה לא קרה אלא אפילו להיפך. אני משמינה לאיטי ואני לא מבינה למה. אמרו לי שזה קשור להפסקת העישון אבל זה כבר שנה מאז שהפסקתי ואני באמת "ילדה טובה" בכל הקשור לאוכל, בטח ביחס לפעם. אז מה הבעיה איתי? האם יש בדיקות שאפשר לעשות כדי לדעת אם יש בעייה גופנית שבגללה אני רק משמינה ולא מרזה. יש לציין שאני לא מאמינה בדיאטות אלא בשינוי הרגלי החיים וזה מה שעשיתי. העןבדה שזה לא עוזר לי לרזות מאוד מתסכלת אותי. מה אפשר לעשות? יצאה לי שאלה ארוכה.. פשוט רציתי לתת תמונה מלאה של הבעיה

10/07/2006 | 10:35 | מאת:

שלום ענת, איני יכולה לדעת מדבריך מהי הסיבה לעליה במשקל, יש לקחת אנמנזה ולברר כמויות המזון שהינך אוכלת ומהי ההוצאה האנרגתית שלך. הבדיקה היחידה שיכולה להסביר עליה במשקל ללא הכנסה קלורית גבוהה זה תפקודי בלוטת התריס. המלצתי, לגשת לדיאטנית קלינית להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה

09/07/2006 | 10:17 | מאת: אילן

שלום , אני בן 24 גובה של 1.75 עם משקל של 59-60 ק"ג אני מעוניין להעלות קצת במשקל. אני אוכל בצורה מאוזנת ולא מצליח להעלות במשקל. האם הוספה של מזון תינוקות , כמו האבקות לתחליף חלב אם, יכולות להועיל לי? האם זה יהיה בריא לצרוך בנוסף לתזונה הרגילה את האבקות האלו? (תןפעות לוואי וכו') תודה!

09/07/2006 | 10:23 | מאת:

שלום אילן, על מנת להעלות במשקל עליך לצרוך יותר קלוריות. פורמולות לתינוקות בנויות לתינוקות, כלומר ההרכב מותאם לתינוקות ופחות למבוגרים. כמו לתינוקות ישנן אבקות העשרה שמותאמות למבוגרים. המלצתי, פנה לדיאטנית קלינית להתאמת תפריט אישי+ תוספות קלוריות מתאימות. בברכה, דנה

08/07/2006 | 22:03 | מאת: נועה

עכשיו שתי שאלות באמת אחרונות בערך כמה פיסוטוקים שווים ל 100-150 קלוריות? וכמה קלוריות בערך יש בסטייק בקר (פילה) גדול כזה

09/07/2006 | 12:08 | מאת:

שלום נועה, ב- 50 פיסטוקים יש כ- 160 קק"ל. ב- 100 גר' בשר בקר לפני הכנה יש כ- 200 קק"ל. סטייק בקר יכול בכל משקל, כך שאין חישוב מדוייק. בברכה, דנה

09/07/2006 | 14:11 | מאת: נועה

50 פיסוטקים, זה המון אז איך ב 7-10 אגוזי קשיו יש בערך את מספר הקלוריות הזה?.

11/07/2006 | 08:13 | מאת: נועה

תודה רבה

08/07/2006 | 17:23 | מאת: ATD

שלום רב, הבן שלי שותה אנשור + אחד כל ערב. בן 17, מנסה לעלות במשקל. נדמה לי שמאז האנשור הופיעו שני שלשולים גדולים ביום, היתכן???? תודה

08/07/2006 | 17:39 | מאת:

שלום, אנשור פלוס הינו מרוכז מאוד בעל אוסמולריות גבוהה היכולה לגרום לשינויים ביציאה, החל מיציאה רכה ועד שלשולים. בשלב ראשון מומלץ לדלל את המוצר במעט מים ולהעלות את הריכוז בהדרגה. יש להתייעץ עם הדיאטנית שהמליצה על המוצר. בברכה, דנה

08/07/2006 | 17:17 | מאת: דלית

שלום! רציתי לדעת האם בריא לאכול במבה, מספר פעמים בשבוע? והאם זה נכון שזה מהווה מקור טוב לויטמין b12 ? תודה.

08/07/2006 | 17:38 | מאת:

שלום דלית, אין פה עניין של בריא או לא בריא. במבה הינה מקור טוב לתוספי ויטמינים ולשומן חד בלתי רווי, אך היא גם מקור לשומן וקלוריות ונתרן. לכן אכילה מבוקרת של במבה אינה מזיקה, אך המרחק בין לא מזיק לבריא הינו ארוך. במבה מתוספת ויטמינים, בין היתר B12, אך לא הייתי מסתמכת עליה כמקור יחיד לויטמין זה. בברכה, דנה

08/07/2006 | 17:10 | מאת: גל

שלום רב, אני רוצה להוסיף לתזונה היומית שלי, דגני בוקר(כתוספת יומית לסיבים תזונתיים) . מבקש לדעת על איזה סוג של דגני בוקר את ממליצה-אם תוכלי לתת לי שם ספציפי זה יעזור לי נורא!! בעיקרון שמעתי על ברנפלקס, אבל איני יודע של איזה חברה זה. בתודה, גל

08/07/2006 | 17:36 | מאת:

שלום גל, הואיל וזהו אינו מדור פרסומי, לא אכול לתת שמות של מוצרים. דגני הבוקר המומלצים הינם אלו המכילים סיבים תזונתיים ועשויים מחיטה מלאה, כגון ברנפלקס שציינת. כל שעליך לעשות ללכת לכל סופר ולבדוק את הרכיבים של כל קורנפלקס, רצוי כמה שיותר סיבים תזונתיים, ופחות דגני בוקר עם תוספת סוכר ושוקולד. בברכה, דנה

11/07/2006 | 13:11 | מאת: היי

גרנולה נטולת סוכר לא קלוייה,של חברת אפקטבעי-אין בכל סופרמרקט אני רוכש בחברת "מגה" את המוצר הנה אתר החבר תתקשרי תשלחי מייל ותשאלי היכן בעירך ניתן להשיג www.effectiveat.co.il לבריאות

08/07/2006 | 16:34 | מאת: שי

שלום אני ילד בן 15 רציתי לדעת איך אפשר להתמלאות בפנים ? מכון כושר עוזר ? וטימינים מה ??

08/07/2006 | 17:34 | מאת:

שלום שי, כאשר אנו עולים במשקל פיזור השומן אינו אחיד בכל הגוף. ישנם מקומות שצוברים יותר שומן ( בטן, רגליים) ויש כאלו שפחות. אין אפשרות "להשמין" רק בפנים ולא בשאר הגוף. פעילות גופנית לא תעזור לכך. ישנם אנשים עם מבנה פנים צר. בברכה, דנה

שלום, אני אוכלת את הדנונה הנ"ל, בין הארוחות כתוספת יומית לסידן, רציתי לדעת אם הדנונה הזה הוא מקור טוב לסידן. רשום על גביו שהוא מכיל 195 גרם סידן לגביע. האם אכילת היוגורט דנונה הזה הינה תחליף למנת פרי? תודה, איה

שלום איה, מעדן זה הינו מקור טוב לסידן. הוא מהווה לכל היותר 1/2 מנת פרי. בברכה, דנה

08/07/2006 | 14:30 | מאת: מעיין

יש בייגלה, בייגלה שמיניות. החטיף עם אני צריכה בערך שיהיה לי מנת ביינים של 100 - 150 קלוריות כמה שמיניות כאלו בערך שוות לזה? ועכשיו שאלה, כמה קלוריות יש ברוטב פסטו, נגיד כמה לכפית?

08/07/2006 | 15:31 | מאת:

שלום מעיין, בכוס בייגלה יש בערך 100 קק"ל. כפית פסטו מכילה בהערכה כ- 30-40 קק"ל. בברכה, דנה

08/07/2006 | 19:45 | מאת: מעיין

נגיד בערך 20 בייגלים כאלו?

08/07/2006 | 09:43 | מאת: בן משפחה

שלום למומחית קרובת משפחתי נעזרת בתוספת התזונה "אנשור פלוס". היא מרגישה שהמוצר עוזר לה להרגיש יותר טוב. קרובתי אינה ממעיטה, בגרך כלל, בצריכת המזון וגם אינה מוגבלת במיוחד בענין. האם יתכן שתזונתה אינה מגוונת במדה הראויה? בתודה מראש על תשובתך ושבת שלום. בן המשפחה

08/07/2006 | 11:24 | מאת:

שלום, צר לי, אך לא הבנתי את פשר שאלתך.האם אתה מעוניין לדעת האם אנשור פלוס בא כתוסף לתזונתה הלא מגוונת? כדי לדעת שתזונתה אינה מגוונת עלי לדעת מה היא אוכלת. אנשור הוא בד"כ תוסף מזון מועשר בחלבון, אנרגיה, ויטמינים ומינרלים, הוא יותר תחליף מזון ולא תוסף מזון, זה במקום אוכל או בנוסף לאוכל. בברכה, דנה

08/07/2006 | 00:39 | מאת: אורנית

שלום רב, רציתי לדעת האם זה נכון שאכילה של פטריות ושתיית בירה שחורה גורמים לשיעור יתר משום שאלו מזונות המכילים הורמונים גבריים? בתודה, אורנית.

08/07/2006 | 02:19 | מאת:

שלום אורנית. התשובה היא פשוטה : לא, לא, לא! זהו גבב של שטויות. שיעור יתר בנשים נגרם ע"י שינויים הורמונליים פנימיים. בברכה, דנה

07/07/2006 | 23:34 | מאת: איה

שלום ! אני בת 32, 1.53 סנטימטר. אני שוקלת 72 ק"ג. ברצוני לדעת לאיזה משקל עליי להגיע? מהו המשקל האופטימלי עבורי (ביחס לגובה שלי). תודה,איה

08/07/2006 | 02:17 | מאת:

שלום איה, המשקל האופטימלי אינו נקבע רק עפ"י הגובה אלא גם עפ"י מבנה גוף, הרכבו והרגלי חיים, כך שהמספר שאותו אני אתן לך הוא ממוצע ויכול להיות יותר או פחות : לפי חישובי המשקל האופטימלי עבורך הינו: 60 ק"ג. בכל מקרה עליך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי ותוכנית הרזיה הכוללת בין היתר גם פעילות גופנית. בברכה, דנה

07/07/2006 | 00:12 | מאת: מירב

יש לי אנמיה..והרופאה אמרה לי לאכול מאכלים שיש בהם הרבה ברזל.. איזה מאכלים יש הכי הרבה ברזל..?או בכלל איפה יש.. תודה

07/07/2006 | 08:28 | מאת:

שלום מירב, מזונות עשירים בברזל הינם: בשר בקר, בשר הודו, כבד עוף, דגים ומוצרים מועשרים בברזל כגון דגני בוקר. בברכה, דנה

06/07/2006 | 23:55 | מאת: פאולה

שלום רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה במשך היום. כדי לרדת במשקל. תודה ג'סיקה

07/07/2006 | 08:27 | מאת:

שלום ג'סיקה, אין המלצה גורפת לכלל האוכלוסיה, הכל תלוי במין, משקל, גובה, הרגלי חיים, דיאטות בעבר וכו'. כד לדעת זאת עליך לפנות לדיאטנית קלינית שם היא תקח ממך אנמנזה של מזון וכך תוכל להחליט כמה קלוריות את צריכה ביום על מנת לרדת במשקל. בברכה, דנה

06/07/2006 | 22:36 | מאת: נטלי

ערב טוב, 1. אני נוטלת אלטרוקסין בבוקר, לאחר שעה אוכלת דגני בוקר מסוג ברנפלקס-אול בראיין וכד' (דגני בוקר מחיטה מלאה / סובין), האם הדבר מפחית יעילות ספיגת האלטרוקסין? אם כן, מתי מומלץ לאכול ארוחה זו? האם הדבר נכון גם לגבי לחם מלא ומוצרים אחרים? 2.אני רגישה לחלב פרה ושותה חלב על בסיס סויה, קראתי היום שהוא לא מומלץ לאנשים הסובלים מבעיות בלוטת התריס. האם הדבר נכון? האם נכון לגבי כל מינון? מה התחליף המומלץ לחלב פרה?

07/07/2006 | 08:57 | מאת:

שלום נטלי, בהתוויות הרפואיות של אלטרוקסין מצויין כי יש לקחת את התרופה כשעה לפני האוכל והרחק מכל תוסף מזון. כמו כן מצויין כי קמח סויה, אגוזים וסיבים תזונתיים יכולים להשפיע על הספיגה של הכדור ולהורידה, לכך מומלץ לצורכם במרחק סביר מנטילת התרופה. שעה אחרי נטילת הכדור לאכול ארוחה עשירה בסיבים להערכתי כבר לא תפריע ואותו כנ"ל לגבי כל מוצר המכיל סיבים תזונתיים. את יכולה להמשיך חצרוך מוצרי סויה, רק לא ביחד עם הכדור ולהשתדל להתרחק מבחינת זמן מנטילת הכדור. כמ כן רצוי להמנע מירקות ממשפחת המצליבים כאשר אינם מבושלים כגון: כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, צנון וצנונית. בברכה, דנה

06/07/2006 | 22:14 | מאת: cb

כדי שסידן יספג בגוף צריך לצרוך אותו עם מוצר של 3% שומן או עם אוכל שהכלל שלו הוא 3% שומן לפחות?

07/07/2006 | 08:24 | מאת:

שלום, סידן נספג טוב יותר בסביבה שומנית. לרוב סידן מגיע ממוצרי חלב לכן חשוב שהמוצר יהא בעל אחוז שומן סביר, 3% בד"כ מהווה כמות מספקת של שומן. בברכה, דנה

07/07/2006 | 08:53 | מאת: cb

התכוונתי לאם למשל אני אוכלת גבינה 3% וסלט אז סה"כ אחוז השומן קטן. זה משפיע?

06/07/2006 | 11:33 | מאת: ליאת

שלום לכן, שאלתי את השאלה בפורום הרזייה ולא נעניתי. אני חושבת שהגעתי הפעם לפורום "הנכון"... נתקלתי בספר בנושא תזונה (באנגלית) שמזהיר בין השאר מפני הסכנות שבמרגרינה. הוזכרו שם שני סוגי מרגרינה : - tub ו- stick . האם תוכלו לומר לי מה ההבדל בין הסוגים (למה הכוונה בעברית). כתוב שם שהראשון (tub) פחות מסוכן מהשני. האם זה נכון ואיך זה מופיע כסימון על המוצרים? תודה מראש. .

06/07/2006 | 13:07 | מאת:

שלום ליאת, לכל הידוע לי אין מושג בעברית השווה לשני המושגים הנ"ל. לפי המידע שקראתי מרגרינה STICK הינה מרגרינה בעלת אחוזי חומצות שומן רוויות גבוהה יותר ויותר חומצות שומן טרנס לעומת ה- TUB. כמו כן יש הבדל ביניהן ברמת הקושי כאשר ה- STICK קשה יותר. בכל המרגרינות אשר עברו תהליך הידרוגנציה יש חומצות שומן טרנס הידועות כגורם סיכון למחלות לב. היום רוב החברות פיתחו מרגרינות בהן הוריד או אחוזי חומצת השומן טרנס ע"י תהליכים פיסיקליים וכימיים שונים. כאשר את מחפשת מוצר עליך לחפש נוכחות של חומצות שומן טרנס או את המושג" שומנים מוקשים" כדי לדעת שעליך להמנע ממזון זה. בכל הזדמנות ניתנת עדיף להשתמש בשמן זית או קנולה, חמאה או ויקול ולהשתדל להשתמש כמה שפחות במרגרינות על סוגיהן. אם נשווה למרגרינות בארץ, אז מרגרינה לבישול תקרא " STICK" ומרגינה למריחה " מזולה" תקרא "TUB,. בברכה, דנה

09/07/2006 | 19:42 | מאת: ליאת

תודה רבה, דנה. חיפשתי את התשובה הרבה זמן ולא מצאתי. ישר כח.

06/07/2006 | 10:45 | מאת: קרן

1. האם מותר בעת הנקה לשתות חלב 1% במקום 3%? האם אין בכך הפחתה של כמות הסידן הנכנס לגוף שלי או שזה אותו הדבר וההבדל היחידי הוא באחוזי השומן? 2. מהי התוספת הקלורית שיש להוסיף לתפריט דיאטתי בזמן הנקה?

06/07/2006 | 13:23 | מאת:

קרן שלום! אין שום בעיה לשתות חלב 1%. כל סוגי החלב דלי השומן מתוספים בויטמין D לשיפור ספיגת הסידן. שומן הוא מרכיב חשוב בחלב אם אבל כמובן שאין בעיה לגוף לגייסו מן המאגרים (בהנחה שיש לך ולו מעט). התוספת הקלורית הנחוצה להנקה היא בדומה לתקופת ההריון - 400-500 קק"ל. בברכה, נועה

05/07/2006 | 23:04 | מאת: איה

שלום! מבקשת לדעת מה זה דגנים מלאים? ובאיזה צורה רצוי לאכול אותם. בתודה, איה

06/07/2006 | 11:35 | מאת:

שלום איה, דגנים מלאים הינם דגנים ביחד עם קליפתם כגון : חיטה מלאה, שיפון, שבולת שועל, אורז בר, קינואה, כוסמת. חיטה מלאה ושיפון יש בלחמים למיניהם ומאפים, היום אפילו הוסיפו לקרקרים, פיריכיות, בייגלה ועוגיות. כל השאר לרוב נאכלים כתוספת מבושלת בארוחה חמה או כדייסה. בברכה, דנה

05/07/2006 | 20:26 | מאת: דוד

שלום, ברצוני לברר, כאחד הסובל מהבעיה הנ"ל, (בדיקות דם תקינות, לרבות סוכר) אם מותר לי לאכול: אפרסקים, שזיפים, משמשים, אגסים, תפוחי עץ למיניהם, מלון, ענבים ירוקים ואדומים וכן מה קורה עם פירות טרופיים כגון אננס, קיוי, מנגו ועוד. אותה השאלה לגבי פטריות (בעיקר כאלו שבקופסאות שימורים, כגון פטריות שמפיניון וכד'). בתודה.

05/07/2006 | 21:24 | מאת:

שלום דוד, לאנשים עם רפלוקס במערכת העיכול אין הגבלה בסוג הפירות או בכמות לפי ההנחיות הקיימות. כמובן שהדבר אינדיבידואלי ויש לנסות כל פרי בנפרד ולבדוק כיצד אתה מרגיש לאחר האכילה. בברכה, דנה

05/07/2006 | 20:04 | מאת: איה

שלום, רציתי לדעת איזה כמות של סיבים תזונתיים מתקבלת ,מאכילת 2 מלפפונים טריים על קליפתם.(לערך) תודה,איה

05/07/2006 | 21:22 | מאת:

שלום איה, ב-2 מלפפונים יש כ- 2 גר' סיבים תזונתיים. בברכה, דנה

05/07/2006 | 15:44 | מאת: לאה

שלום רציתי לדעת סיבים תזונתיים באנגלית קוראים לו פייבר? ואם כן באיזה ירקות ופרות נמצאים.

05/07/2006 | 17:26 | מאת:

שלום לאה, כן, סיבים תזונתיים באנגלית נקראים פייבר. סיבים נמצאים בכל קליפות הירקות והפירות הקיימים, בקטניות ובדגנים מלאים. בברכה, דנה

05/07/2006 | 13:45 | מאת: מ

רציתי לדעת האם זה נכון שכשאוכלים מעט מידי (כלומר הרבה פחות מהכמות הקלורית המומלצת ליום), בניגוד למצופה לא יורדים במשקל? ואיך ניתן לדעת איפה עובר הגבול הזה- כלומר מתי זה נחשב "מעט מידי"?

שלום, המשקל שלנו נקבע ע"י כמה אנו מכניסי- אוכלים וכמה אנו מוציאים - אנרגיה. בשלב התחלתי של דיאטה כאשר אנו מפחיתים בכמות האנרגיה הנכנסת תהא ירידה במשקל עד לנקודה מסויימת, בו הגוף מתחיל לשחרר הורמונים להאט את קצב חילוף החומרים במספר מנגנונים ביכומיים מורכבים, שטרם גילו את כולם. ישנו מינימום לכל אדם וזה תלוי בהוצאה האנרגתית הבסיסית שלו ובגורמים נוספים, כגון פעילו גופנית ונטיה משפחתית להשמנה. את הגבול קשה לקבוע כי כל אדם שונה ורק הנסיון בשטח מאפשר לגלות זאת. לכן דיאטה צריכה להיות מבוקרת ותחת בקרת אנשי מקצוע. "מעט מדי" נחשב שהגוף אינו מקבל את צרכיו מבחינת חלבון, פחמימות, שומנים ויטמינים ומינרלים ונכנס למצב של תת תזונה, היכולה לסכן חיים. בברכה, דנה

05/07/2006 | 12:05 | מאת: בת אל

שלום, יש לי בעיות ביציאות, יש לי יציאה רק פעם בכמה ימים. עשיתי בדיקות והכל בסדר. אני אשמח לדעת אילו מאכלים: פירות, ירקות וכל מאכל צימחוני יוכלו לעזור לתת יציאה כל יום או כמעט כל יום תודה

05/07/2006 | 17:21 | מאת:

שלום בת אל, הטיפול בעצירות כולל שתית נוזלים מספקת ( כ- 2 ליטר ליממה ), פעילות גופנית על בסיס יומי, והעשרת התפריט בסיבים תזונתיים מסיסים הנמצאים בעיקר בקטניות, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, אורז מלא וכו' ) וכן בחלק מהפירות והירקות, אך ההמלצה להעלות את סך כמות הסיבים בדיאטה. בברכה, דנה

שלומות, תינוקי בן 9 חודשים והוא מקבל את התפריט הבא: 7 בוקר יניקה 12 פירות( חצי עד כוס) 16 ירקות עם בשר עכשיו התחלתי להוסיף 2 כפות אורז/ כוסמת וכו (כוס) 19 טעימות של חצי פרוסה עם גבינה 20:30 יניקה בין לבין כמובן מים ועוגיה לילדים יש לי הרגשה שהתינוק שלי לא רגוע ורעב הוא מתעורר פתאום בלילות? הוא שונא דיסות מוכנות האם אפשר להכין לו בלילה דיסה (לא קנויה) ואיך? האם מבחינת הכמויות זה בסדר?(שוקל 10.5)? האם זה לא יפגע לי בתפוקת החלב שממילא ירדה? תודה רבה!!!

הילה שלום! ראשית - משקלו של בנך תקין לגילו (אם כי אני מסייגת את קביעתי שכן תמיד צריך להסתכל בעיון בעקומת הגדילה בכדי לקבוע האם תהליך הגדילה תקין). במידה ותהליך הגדילה תקין, אין חשש שהוא "לא אוכל מספיק..." יש להשתדל ולתת לילד להחליט מהן הכמויות שהוא אוכל, כלומר להגיש לו את סוג המזון שאת רוצה אבל לתת לו להחליט אם הוא אוכל וכמה. כשאני מסתכלת על התפריט שצירפת יש לי הערה קטנה שכביכול לא קשורה לשאלות שלך (אבל יכולה לדעתי לפתור לך את הבעיה) - בבוקר הפרש שעות מאוד גדול (5!) בין הארוחות ואז רק פירות שזו ארוחה שמספקת רק פחמימות. יוצא שצהריים (ארוחה מאוזנת וטובה) ניתנת 9 שעות(!) לאחר הארוחה המאוזנת הקודמת וזה הפרש גדול מדי שבמהלכו בנך לא מקבל חלבונים ושומנים (שיש להם תפקיד חשוב בתחושת השובע). עדיף להקדים את הפירות ל - 10-10:30, את הצהריים ל - 13:30-14, ביסקויט ואולי עוד קצת פרי ב - 16-17 וא. ערב ב - 19. תינוק אמור להמשיך ולאכול במשך היום בתבנית של כל 3-4 שעות (כמו שאנחנו ממליצים גם למבוגרים...), בין היתר, לשמירה על רמת הגלוקוז בדם ולשמור על תחושת שובע ללא רעב מוגבר מדי. בערב את יכולה להוסיף דייסה, על בסיס חלב אם או תכשיר הזנה לתינוקות (זה כמובן יכול לסייע לתחושת השובע בלילה). יש עדיפות ברורה לדייסות המוכנות המיועדות לתינוקות משום שהן מועשרות בברזל וויטמינים ומינרלים נוספים. אם תכיני עם החלב אם, יש סיכוי שהטעם יהיה מוכר ומועדף לבנך. יש כמובן אפשרות (בעדיפות פחותה) לבשל קורנפלור (לבישול) עד שמסמיך ואז כשמצטנן מעט, לערבב עם החלב/תכשיר ההזנה. בברכה, נועה

07/07/2006 | 03:35 | מאת: הילה

05/07/2006 | 08:07 | מאת: איה

שלום ! רוצה לדעת כל כמה זמן צריכה שתהיה יציאה? האם יציאה של פעם ליום נחשבת אופטימלית? (לי יש יציאה רק פעם בשבוע !) תודה,איה

שלום איה, ההגדרה לעצירות אינה רק כל כמה זמן אלא גם תוכנה, כלומר האם היציאה קשה ומלווה במאמץ, וכן חוסר יציאה במשך 3-4 ימים נחשבת עצירות. לפי תאורך המצב אינו תקין והינך סובלת מבעיה ביציאה. יש לערוך בירור יחד עם רופא מטפל או דיאטנית לברור התופעה. בברכה, דנה

05/07/2006 | 01:42 | מאת: מישהו

היי מישהו יכול לרשום פה כמה מזונות שעשירים באבץ ? תודה

05/07/2006 | 17:17 | מאת:

שלום, המזונות העשירים באבץ הינם בעיקר : צדפות,בשר בקר, הודו, כבד, עוף, דגני בוקר מתוספי אבץ, דגנים מלאים ( אורז בר, שבולת שועל ) בברכה, דנה.

07/07/2006 | 16:23 | מאת: היי

גרעיני דלעת לא קלויים ללא קליפה עשירים באבץ. ניתן להשיג בפיצוחיות הגדולות ובחנויות תבלינים

04/07/2006 | 00:49 | מאת: ענת

שלום, אני מקווה שאני בפורום הנכון... אני צמחונית מזה 22 שנה, ובכל בדיקות הדם שערכתי עד היום נמצאה רמת B12 תקינה. רציתי לשאול שתי שאלות: 1. בבדיקה האחרונה שערכתי, התבצעה גם בדיקה של חומצה פולית. התוצאה היתה גבוהה מדי - מעל 10. קראתי באיזשהו מקום שעודף בחומצה פולית עלול להסוות חסר בויטמין B12. האם זה אומר שאני לא יכולה לסמוך על בדיקת ה-B12 שנערכה לי? והאם ישנה בדיקה אובייקטיבית שניתן לעשות כדי לוודא שאכן רמת ה-B12 שלי תקינה? 2. רמת ה-B12 שלי בבדיקה האחרונה היתה בסביבות 600, בעוד בבדיקה קודמת היא היתה כ-800. האם זה מצביע על התחלה של הידרדרות? תודה, ענת

04/07/2006 | 14:19 | מאת:

שלום ענת, בדיקות לחומצה פולית אינם בדיקות יעילות ואינן משקפות נאמנה מאגרים בגוף, ועל כן אין להסתמך עליהן. מיסוך של חסר ב- B12 ניתן לבדוק ע"י בדיקת דם פשוטה, בודקים המוגלובין, במידה ונמוך ונפח הכדורית (MCV) גבוה יכול להעיד על חסר אפשרי ב- B12. הבדיקה של B12 הינה בעייתית גם כן מבחינת שיקוף המצב במאגרים. המאגרים מספיקים ל- 4 שנים. ההבדל בין 600 ל- 800 הינו מעבדתי וחסר משמעות. בכל מקרה עליך לחזור על הבדיקות אחת ל-1/2 שנה, במידה וישנה ירידה נוספת, יש לשקול תוסף של B12. בברכה, דנה

04/07/2006 | 16:11 | מאת: ענת

שלום דנה, תודה רבה על התגובה המהירה. ההמוגלובין שלי הוא 11.7 וה-MCV הוא 92. שניהם בגבולות הנורמה, אלא שההמוגלובין ממש בגבול התחתון. האם אני צריכה לדעתך לקחת תוספים של B12? תודה, ענת

04/07/2006 | 00:21 | מאת: סימה

שלום למה מועיל לציטין?בתודה

04/07/2006 | 09:41 | מאת: ירון

החומרים הליפוטרופים שמכיל הלציטין הם כולין אינוזיטול ומתיונין . והם מועילים לקשת רחבה של בעיות כגון השמנה כבד שומני בעיות שינה ודיכאון שינויים פיברוציסטים בשד נוירופתיה סכרתית

04/07/2006 | 14:09 | מאת: סימה

שלום תודה על התשובה .ואם אתה יכול להסביר אך זה עוזר לבעית ההשמנה? בתודה

03/07/2006 | 23:51 | מאת: טליה

האם ניתן לעשות ניתוח טבעת לקיצור קיבה למרות קיומו של בקע סרעפתי בינוני? מה התזונה המומלצת לאחר ניתוח זה? תודה

04/07/2006 | 14:15 | מאת:

שלום טליה לגבי שאלתך הראשונה האם אפשר לבצע ניתוח טבעת למרות בקע סרעפתי תצטרכי לשאול את המנתח. הדיאטה לאחר הניתוח מורכבת וכוללת אכילה של כמות מצומצמת של מזון, ארוחות קטנות ותכופות, ולעיתים הסתמכות על מזון נוזלי-דיסתי לתקופה מסויימת לאחר הניתוח. בכל מקום בו מבצעים את הניתוח ישנה דיאטנית המטפלת מיד לאחר הניתוח וכן יש המשך מעקב במרפאות החוץ של בית החולים. המלצתי, נסי לפני הניתוח דיאטות "רגילות", הואיל וניתוח קיבה טומן בחובו סיכונים גבוהים, כולל הרדמה, זיהומים, הקאות וסיבוכים נוספים. בברכה, דנה

03/07/2006 | 23:47 | מאת: זיוית

הי... לאחרונה יצא לי לקרוא על החשיבות הגדולה באכילת דגים. אני לא אוהבת דגים בכלל... רציתי לשאול האם תוספי תזונה אותן קפסולות המכילות את האומגה 3 מספיקות ויכולות להוות תחליף לאכילת דגים? האם קפסולות אלה מכילות את חומצות השומן החשובות? עד כמה זה בדוק? ועוד שאלה - בן זוגי כן אוכל דגים... אבל חושש מהזיהום שלהם. תמיד יש כתבה על כמה הים מזוהם ומה יש בדגים (מזוהמה דרך ויטמינים ורעלים שמזריקים להם). הוא אוכל פעמיים דג בשבוע ושאלתי היא - האם הנזק לא עולה על התועלת? האם כל הזבל שבדגים לא מייתר את יעילותם ומבטל את יתרונותיהם? תודה

04/07/2006 | 09:43 | מאת: ירון

כמוסות שמן הדגים משלימות את החוסר בחומצות השומן החיוניות . יש להן יתרון שהשמן נקי מחומרים רעילים העשויים כיום להמצא בדגים .

04/07/2006 | 14:30 | מאת:

שלום זיוית, הואיל ואומגה 3 הפכה להיות מאוד אופנתית לאחרונה, חלה עליה משמעותית במוצרים המספקים אותה במקום אכילת דגים. למרבה הצער, קיימות בשוק הרבה חברות שרלטניות המוכרות אכן שמן דגים בקפסולות אל היחסים בין חומצות השומן השייכות לקבוצת האומגה 3 אינם נכונים. יתרה מזאת, על מנת להגיע להמלצה של אומגה 3 ליום יש לצרוך כ- 3-4 קפליות ביום, והעלות בהתאם. לפני שאת מתחילה ליטול קפסולות של אומגה 3, הוועצי עם דיאטנית קלינית לגבי המינון והסוג. באשר לבן זוגך, תלוי אלו דגים צורך. המטרה לצרוך דגי ים ולא דגי בריכה, וכן רצוי דגים שמקורם ממים קרים בחלק הצפוני של כדור הארץ, כגון: סלמון, בקלה, טונה, סרדינים ומקרל. לא כל דג מספק את חומצות השומן החיוניות. בברכה, דנה

03/07/2006 | 21:36 | מאת: נטלי

שלום רציתי להתייעץ איתך לגביי משו, אם זה המקום הנכון... חברה שלי בת 18 וחצי וסובלת מהפרעות אכילה, היא ירדה כ20 קילו אני חושבת (פלוס מינוס כי היא לא אומרת את משקלה כרגע.. רק ש"היא לא בתת משקל") למרות שהיא ניראית מעולה, וממש לא צריכה להוריד עוד היא משוכנעת שכן, אמנם היא בטיפול, אבל בגלל שהיא לא בתת משקל כרגע אז מותר לה לרדת עוד קצת עד הגבול של הטבלה של המשקל הבריא, ולפני הטיפול היא כבר התקרבה לגבול הזה, ונראתה והרגישה ממש רע, אבל אז היא גם אכלה פחות... שמתי לב שהיא בחים לא אוכלת במסעדות, וגם לא בבתים של אחרים, ונריאית ממש מפוחדת כשאוכלים לידה או כשיש לידה המון אוכל, ועומדת בצד.... לעומת זאת היא מקפידה לאכול את כל הארוחות, ולא לדלג, אבל התפריט שלה מאוד קטן (650 קל' בערך לפי הבנתי) והיא לא מוכנה לשנות אותו בטענה שהיא מכירה את הגוף שלה ולהעלות את התפריט יגרום לה להעלות, והיא לא מוכנה לזה ... אבל היא בעצמה יודעת שאם היא תמשיך ככה יוציא אותה מהטיפול (וכבר היו איומים כאלה.... ) היא מתגייסת כמעט בתאריך שלי שזה עוד כמה חודשים, ונורא חרדה מהצבא, מהאוכל שם והארוחות ליתר דיוק, ומצד שני לא רוצה לוותר על התפקיד שלה...או לספר בצבא (הם לא יודעים על הטיפול וכל המשתמע מכך...) רציתי גם לצייין שרק לאחרונה חזרנו להיות בקשר, אחרי שבשיא המחלה היא הקשר נותק והיא הייתה במצב לא משו מבחינה נפשית, ואני לא רוצה שהיא תחזור לזה... [[ תודה מראש !

04/07/2006 | 14:12 | מאת:

שלום נטלי, אני יודעת מהי מסגרת הטיפול בה נמצאת חברתך, אך לפי דבריך היא אכן סובלת מהפרעת אכילה. משקל אינו המדד היחיד לפיו מחליטים האם אדם סובל מהפרעת אכילה או לא. צר לי שלא אוכל לעזור לך בנושא, הואיל והטיפול העיקרי בהפרעת אכילה הוא טיפול נפשי, כל עוד היא נמצאת במסגרת הכוללת תמיכה נפשית וטיפול אז שם יוכלו לעזור לה. מעבר להיותך חברה תומכת ומבינה, לצערי לא תוכלי לעזור לה מעבר ולהשאיר זאת לאנשי מקצוע. בברכה, דנה

03/07/2006 | 04:36 | מאת: אלעד

שמי אלעד ואני בן 24, אני כרגע מתאמן באימוני משקולות במשקלים גבוהים ומספר חזרות נמוך (הגדלת מסת שריר) ידוע לי שאני צריך לאכול בערך 1.8-2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף. השאלה שלי היא האם מומלץ להשתמש בתוסף חלבון "מי גבינה" בימי אימונים (1-3 בשבוע) ? מטרת האימון הוא הגדלת מסת השריר וירידה בשומן, תוך תזונה מבוקרת. אני אוכל 5-6 ארוחות ביום כך שצריכת הקלוריות היומית שלי היא 2600 קלוריות ואני במאזן אנרגטי שלילי. אני מקווה שיש לך מספיק נתונים על מנת לקבוע תודה ושבוע טוב אלעד

שלום אלעד, אכילה של 1.8-2 גר'/ק"ג חלבון ליממה הינה מנה בלתי סבירה, מוגזמת ואף מסוכנת. העומס הכלייתי והכבדי עצום ואף עלול להוביל לנזקים בעתיד. נכון שבזמן אימוני שריר יש לאכול יותר חלבון אך לא פי-2.5 והמותר. מספיק לשים דגש על חלבון איכותי מן החי ולא לעבור 1.2 גר'/ק"ג. אם הינך אוכל באופן מאוזן אין צורך להוסיף אבקות חלבון, לא משנה סוגן. להמלצות נוספות, אני ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית המתמחה בתזונת ספורט בקופת חולים או במכון וינגייט. בברכה, דנה

02/07/2006 | 20:54 | מאת: מיטל

שלום רב, אני נמצאת בחודש הרביעי להריוני עם המוגלובין של 11.5. בעיקרון אני נוטלת תוספי ברזל המסתכמים ב- 110 מ"ג ליום. אינני צורכת בשר - לעיתים בסופי שבוע אך, בדר"כ מעדיפה עוף או דגים. אני אוכלת מוצרים המכילים ברזל מן הצומח ומאוד מקפידה על כך - בעיקר בתקופה זו. האם זה מספיק כדי לשמור על רמת ההמוגלובין שלי? בברכה, מיטל

03/07/2006 | 12:26 | מאת:

שלום מיטל, לרוב התוספות הינן מספיקות גם בקרב הנשים הצמחוניות. עליך להיות במעקב אחר המוגלובין ורמות ברזל ע"י הרופא המטפל. עוף ודגים הינן מקור לברזל, פחות מוצלח בשר בקר, אך מספיק. ישנם מוצרים כגון קורנפלקס וחלב מתוספים בברזל. בברכה, דנה

02/07/2006 | 15:38 | מאת: ליאת

שלום, האם זה נכון שהסידן נספג בגוף רק אם הוא בתוספת שומן? אם כך, האם נכון לומר שמוצרי 0% שומן אינם רלוונטים בנוגע לספיגת הסידן בגוף? (או שאולי הסידן נספג מעט, אם כך, איך אנחנו יודעים כמה אחוז אנחנו סופגים במוצר כזה?) תודה רבה!

02/07/2006 | 15:55 | מאת:

שלום ליאת, אכן ספיגת סידן הינה גבוהה יותר בנוכחות שומן לכן מוצרי 0% שומן אינם המקור הטוב ביותר לסידן והספיגה יחסית נמוכה, לכן מומלץ לצרוך מוצרי חלב בעלי אחוז שומן של לפחות 1.5%. בברכה, דנה

02/07/2006 | 01:30 | מאת: יעל

שלום דנה תנובה הוציאה לאחרונה חלב עשיר בברזל (בנוסף לסידן) האם יש היגיון לצרוך ממנו ? האם הברזל לא יפריע לספיגת הסידן (או להפך) ורק נצא מופסדים מכך ? תודה מראש

02/07/2006 | 12:57 | מאת:

שלום יעל, אני נוטה להסכים איתך. איני רואה סיבה להעשיר את החלב בכל הוימינים ומינרלים הקיימים משתי סיבות, אחת ניגודים בספיגה בין המינרלים והסיבה השניה שכך לא מגיעים לכלל האוכלוסיה, שכן ישנם אנשים רבים אשר אינם צורכים מוצרי חלב בכלל וחלב בפרט, או שכמויות הצריכה הינן נמוכות וזניחות. כמו כן, מרבית המוצרים הללו הינם יקרים יותר ולאו דווקא איכותיים יותר. המלצתי לצרוך חלב מועשר בסידן ויטמין D וויטמין A. ברזל ניתן להשיג מבשר. בברכה, דנה

02/07/2006 | 13:24 | מאת: יעל

דנה שלום תודה על תשובתך. אומנם לא ציינתי זאת בשאלתי אך היא הייתה מכוונת לצריכת חלב של ילדים שבמקרה גם צמחונים (לא אנמים). אם נשים לרגע בצד את העניין הכלכלי, האם צריכה של חלב מועשר בברזל וסידן פוגעת בספיגה של הברזל או הסידן או שניתן להרוויח מהמוצר את שני המינרלים ?

01/07/2006 | 16:21 | מאת: אני רק שאלה

אני לומדת למבחן עכשיו והייתי רוצה לדעת רק בשתי מלים מה ההבדל בין מצב כרוני לבין מצב חריף במחלה כלשהי(אני לומדת על מחלת גאוט). מודה לתשובתך

01/07/2006 | 18:05 | מאת:

שלום, זהו לא הפורום הנכון כך שהתשובה גם לא תהא התשובה הנכונה והמדוייקת ביותר. נניח גאוט זוהי מחלה כרונית שבה ישנה נטיה להצטברות חומצת שתן ברקמות רכות ובפרקים וכן פגיעה כלייתית במקרים חמורים. שלב חריף(אקוטי ) של המחלה כאשר יש התקף גאוט, כלומר תהליך דלקתי באזור הצטברות חומצת השתן וכאבים. דוגמה נוספת יש אי ספיקת כליות כרונית שזהו תהליך שמוביל למצב של אי ספיקת כליות סופנית, תהליך ממושך מחודשים ועד שנים. לעומת זאת אי ספיקת כליות חריפה אינה תהליך אלא צבר של סמפטומים בהם חלה התדרדרות מהירה בתפקוד הכלייתי משעות ועד ימים ושבועות. ההבדל בין כרוני לחריף הוא בעיקר הזמן והסימפטומים המתלווים לכל שלב,כרוני הינו מצב שאינו חולף וחריף לרוב מצב חולף. בברכה, דנה

30/06/2006 | 20:57 | מאת: DANIEL

שלום אני בן 26 מעשן בסביבות משען בסביבות 6 שנים עם הפסקה של שנה.........הייתי אצל רופא בגלל שחטפתי וירוס והוא אמר שאני חייב להעלות את הרמה החיסונית בגוף הוא המליץ על אומגה 3....ולאכול דגים.....וכמובן הפסקת העישון......מה שרציתי לשאול כל כמה זמן לבלוע אומגה 3????האם אקטימל עוזר????האם עליי לאכול יותר פרות וירקות????מה עליי לאכול בנוסף אם אני רוצה לתגבר את מערכת החיסון???????

01/07/2006 | 10:57 | מאת:

שלום דניאל, מחלה וירלית הינה נפוצה באוכלוסיה, גם בקרב לא מעשנים. אינו רואה סיבה שבחור צעיר יתחיל לקחת כל מיני תוספי מזון כאשר הוא יכול לשנות אורח חיים ע"י תזונה בלבד, כגון אכילת פירות וירקות, קטניות, דגנים מלאים, דגים ובשר ומוצרי חלב שחלקם גם מכילים חיידקי "ביו". וכמובן הפסקת עישון ופעילות גופנית מתונה על בסיס יומי. בברכה, דנה

30/06/2006 | 18:49 | מאת: רונית

שלום אני מעונינת לדעת על כדור זה שמעתי שהוא מעולה לדיאטה וצריך אליו מרשם רופא אבל כמה שאלות לי אלייך: משקלי 61.5 ואני 1.60 אני מעונינת להוריד כ10 קילו האם אפשר להשתמש בכדור זה? (נמאסו עליי הדיאטות) שאלתי הנוספת האם יש לכדור זה תופעות לוואי ומהם? אודה על תשובתך

01/07/2006 | 10:54 | מאת:

שלום רונית, הרדוקטיל הינה תרופה שעובדת על מרכז השובע והרעב במוח ומדכאת תאבון. זוהי תרופה שצורכת מרשם רופא. במשקלך, אף רופא שפוי ובעל שקול דעת ימליץ לקחת. תופעות הלוואי מרובות ואף קשות לעיתים כגון : יובש בפה, יתר לחץ דם, דופק מהיר ועוד. דיאטה זה אכן לא קל, אך אפשרי ועדיף פי כמה מונים מכל תרופה בשוק. כמו כן משקלך הינו תקין לפי ההמלצות, נסי לשלב פעילות גופנית ביחד עם הרגלי תזונה נכונים ותזכי לשיפור משמעותי בחייך, בלי כימיקלים. בברכה, דנה

30/06/2006 | 10:14 | מאת: אלי

בזמנו נכתב כאן שקיימת מחלוקת לגבי טיבם של מזונות סויה, אולם שניתן לאכול אותם -על בסיס עקרון הגיוון בתפריט אך לא על בסיס תכונותיהם, השנויות במחלוקת, כאמור. אבקש לדעת האם, פרט לנ"ל, יש תכונות בריאותיות כלשהן במזונות הסויה אשר לגביהן אין מחלוקת (ואם כן - מהן), או שמא המחלוקת הינה טוטלית ונוגעת לכל היבטי הנושא, עד כדי כך שלא ברור האם רצוי (ולא רק ניתן) לכלול מזונות אלו בתפריט.

01/07/2006 | 10:51 | מאת:

שלום אלי, המחלוקות לגבי סויה מקיפות את כל תכונותיו, בין היותו טיפול חלופי לגיל המעבר או טיפול בכולסטרול ושומנים בדם או כל אפקט אנטי סרטני. המחקרים מאוד לוקים בחסר ומסתמכים בעיקר על תזונת המזרח הרחוק שעשירה בסויה, אך שונה לחלוטין מהתזונה המערבית. כפי שציינו, שילוב בתפריט לא יזיק, אך אין כרגע המלצות מבחינתנו לשלבו באופן קבוע בתפריט. בברכה, דנה

02/07/2006 | 08:53 | מאת: אליהו להבי

שלום דנה, תודה על תשובתך, אך עדיין נותרה נקודה חשובה אחת מעומעמת. מאחר שלדברייך, על רקע המחלוקות בנושא, שילוב מזונות סויה בכל אופן איננו מזיק, האם ייתכן בכלל שהוא גם איננו מועיל? ובצורה שונה, האם ישנם בכלל גורמים חשובים הטוענים כי צריכה מתונה של מזונות אלה חסרי ערך בריאותי כלשהוא?