פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
15/07/2006 | 22:19 | מאת: רונית

בס"ד בהמשך לשאלתי הקודמת עלי לציין כי אני לוקחת כדורים אימורן 2 כדורים של 50 מ"ג כל יום וצורכת ויטמינים כגון אומגה 3 פרוביוטיקה . האם יש ויטמינים נוספים שהייתם ממליצים שאני אקח. בברכת שבוע טוב ומבורך רונית

שלום רונית, ההמלצה הגורפת לאחר ניתוחים במערכת העיכול היא לחזור לתזונה רגילה כחודשיים עד שלולשה לאחר הניתוח, לפי מידת הסיבולת של המטופל. בשלב הראשון הדיאטה הינה דלת שומן, דלת לקטוז ( המנעות ממוצרי חלב ניגר- לבן, אשל, גיל, חלב) ודלת סיבים ( המנעות מקטניות, דגנים מלאים ומרבית הירקות והפירות הטריים ). לאחר מכן יש להחשף למזונות בהדרגה, שבוע אחד לירקות, כל יום ירק אחר, שבוע נוסף לפירות וכך הלאה. חשוב להמנע מהחשף לשני מזונות בו זמנית, כ\על מנת שבמקרה וישנה תגובה לא טובה למזון, תוכלי לזהות את הגורם בקלות. בשלבים הראשונים רצוי להמנע ממשקאות מרוכזים בסוכרים, לחם חי, שיפון, כוסמת, אורז מלא, תירס, בשרים שמנים ומטוגנים, גבינות שמנות, פרות טריין ושמנים למיניהם. כמו כן, הואיל ויכולה להיות בעיית ספיגה יש לוודא כי רמות הברזל, ויטמין B12 . במידה ויש חסר, יש צורך להוסיפם. ויטמין B12 רצוי לקחת ככדור מציצה תת לשוני. בברכה,דנה

15/07/2006 | 21:57 | מאת: אילנה

שלום אמא שלי, בת 77, נוטלת קומדין וזקוקה לויטמינים בגלל חולשה חזקה. אסור לה לבלוע ויטמין K וג'ינסנג. (בגלל הקומדין) האם תוכלו להמליץ על כדורי ויטמינים ללא החומרים הנ"ל ? בתודה מראש

15/07/2006 | 23:23 | מאת:

שלום אילנה, אין באשפרותי לפרסם מוצרים באתר זה. עליך לפנות לרוקח להתייעצות בנושא. כמו כן, ויטמינים לבדם אינם עוזרים במקרה של חולשה קיצונית, עליך להתייעץ עם דיאטנית קלינית לגבי תזונת אימך ועם הרופא המטפל לברור החולשה. בברכה, דנה

15/07/2006 | 20:44 | מאת: יניב

רציתי לשאול העם חמוציות מכילות גלוטן? העם יש קשר לחמוציות ולחיטה, ואיזה ערכים תוזנתאיים יש להם, עם אני אוכל אותם עם יוגורט, העם הערכים התזונתאים שלהם יורדים בגלל שזה חלבי? וכמה קלוריות צריך להיות בכף חמוציות רגילות, ובכף חמוציות יבשות. יניב.

15/07/2006 | 21:35 | מאת:

שלום יניב, חמוציות אינן מכילות גלוטן, זהו פרי שאין לו כל קשר לחיטה או דגן אחר. אין בעיה לצורכה עם מוצרי חלב או לבד. בכף חמוציות טריות יש כ- 10 קק"ל ובכף חמוציות מיובשות יש כ- 30 קק"ל. בברכה, דנה

15/07/2006 | 22:27 | מאת: יניב

ועם הם יבשות הויטמינים בהם ירודים יותר? כמה מומלץ לצרוך ביום או שאין הגבלה?

15/07/2006 | 19:33 | מאת: קורל

שאלתי היא בעניין לימודי תזונה, לאחר בירור באינטרנט הבנתי שלימודי תזונה דורשים ציון פסיכומטרי (אין לי ונראה לי שזה גם מאוחר לעשות בגיל 35). חשבתי על ברירת מחדל לימודי תזונה טיבעית במכללות לרפואה משלימה. ההתלבטות שלי האם תעודה כזו שווה מספיק או שאצטרך להיות עם הרבה מזל אחרי הלימודים כדי לעבוד בתחום? בקיצור אשמח לשמוע את דעתכן האם מומלץ או שזה לא רציני מספיק.

15/07/2006 | 19:40 | מאת: יעל

קורל שלום, תזונה טבעית זה לא תואר בתזונה קלינית ולכן בסוף הלימודים לא תוכלי לעבוד במוסדות שמשרד הבריאות מפקח עליהם (בתי חולים, קופ"ח, מוסדות שונים...). למיטב ידעתי ברוב המקומות מעל גיל 30 אין צורך להציג פסכימוטרי לכן כדאי לך לברר שוב לגבי סיכוי קבלה לאוניברסיטה העברית או מכללת תל-חי. בהצלחה

15/07/2006 | 21:02 | מאת: קורל

לימודי פיסיקה וכימיה?! לא נגעתי בזה מאז ימי התיכון ואני חוששת שזה ישבור אותי. כמה משמעותיים וקשים המקצועות האלו במסגרת לימודי התזונה ואולי זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע

15/07/2006 | 00:01 | מאת: חיים

שלום רציתי לדעת האם מונוסודיום גלוטמט שנמצא במאכלים רבים ושונים לדוגמא ברוטב סויה ובמאכלים סינים עלול לגרום לכאב ראש?? כיצד,בעצם נגרם כאב בראש כתוצאה מאותו מונוסודיום גלוטמט?? תודה.

15/07/2006 | 14:23 | מאת:

שלום חיים, ידוע כי מונוסודיום גלוטאמט יכול לגרום לכאבי ראש. לפני מספר שנים בארה"ב גילו תסמונת שנקראת " תסמונת המסעדה הסינית" בה התלוננו אנשים שאחרי אכילת אוכל סיני סבלות מכאבי ראש חזקים. המחשבה היתה כי הבעיה במונוסודיום גלוטאמאט שהוסיפו למזון, אשר בייסודו הוא מלח, וכנראה שזה גרם לשינויים בלחץ הדם וכאבי ראש. התסמונת לא נחקרה באופן מדעי, אך גילו שכאשר שותים מספיק מים בנוכחות מונוסדיום גלוטאמט, כאבי הראש פוחתים. כמו כן, ישנם הטוענים כי יש קשר בין מונוסדיום גלוטאמאט למיגרנות וכן לאלרגיות. המנגנונים לא ברורים. בברכה, דנה

15/07/2006 | 16:10 | מאת: חיים

תודה רבה,דנה הבנתי שעל מנת למנוע כאב ראש כשאוכלים אוכל סיני צריך לשתות הרבה מים? יש לי בקשה נוספת אם יגלו את המנגנון שבו המלח הזה גורם לכאבי ראש תוכלי בבקשה לכתוב אותו?

14/07/2006 | 20:10 | מאת: איה

שלום, הייתי רוצה לדעת כמה דובדבנים שווים למנת פרי אחת? שבת שלום! איה

15/07/2006 | 14:15 | מאת:

שלום איה, מנת פרי של דבדבנים הינה כ- 15 דבדבנים. בברכה, דנה

שלום ! בתשובתך בנושא הנ"ל ( בפורום ), כתבת בין היתר שמומלץ לצרוך ביום כ100- 150 קק"ל מתוק ליום.(כשעושים דיאטה) השאלה שלי היא: אם אני בוחרת שהמתוקים שלי ליום יהיו פירות, אז כמה זה 150קק"ל במנות פרי? תודה, יערית

שלום יערית, בדיאטה לירידה במשקל אני תמידמשלבת לפחות 3 מנות פרי ליום, ללא קשר לצ'ופרים, אך צ'ופרים יכולים להיות גם פירות. במנת פרי יש כ- 60 קק"ל, אך המנות מדודות, כלומר זה יכול לנוע בין 2-3 מנות פרי, תלוי הסוג וגודל המנה. בברכה, דנה

14/07/2006 | 18:07 | מאת: איה

תודה.

15/07/2006 | 14:09 | מאת:

שלום איה, קק"ל= קילוקלוריה שהינה יחידת המידה לאנרגיה שמזון מסויים מספק. אנו נוהגים לומר "קלוריות" אך למעשה נכון לומר "קילוקלוריות". בברכה, דנה

14/07/2006 | 17:19 | מאת: גיא

שלום , אני בן 11 וחודש ואני נמצא בגיל ההתבגרות . האם ילדים בגיל ההתבגרות צריכים לאכול יותר ממה שאכלו בעבר ? הגובה שלי :159 ס"מ המשקל שלי : 53 ק"ג . האם יש לי בעיית עודף משקל ואם כן איזו דיאטה את ממליצה לי הלכתי כבר לדיאטנית וה"דיאטה " שלה בכלל לא עוזרת וניסיתי אותה כבר שנה ! . בבקשה תעני לי במהירות גיא

16/07/2006 | 17:19 | מאת:

גיא שלום! ראשית לשאלתך, היחס בין משקלך לגובהך אכן גובל בעודף משקל בהתאם לגילך. ציינת נכון שבגיל ההתבגרות עולה הדרישה האנרגטית והצורך לאכול אך חשוב לזכורשזה גם בהתאם לפעילות הגופנית ואורח החיים. אנחנו לא נוהגות להמליץ על "דיאטות" בפורום הזה, מה גם שאתה יכול להסתפק בהנחיות ולא בתפריטים ומגבלות מיוחדות. המלצתי היא כן לפנות לדיאטנית, רצוי כזו שמתמקדת בעבודה עם ילדים ובני נוער ולסמוך על טיפולה והמלצותיה שמטרתן (מעבר לרצון להגיע למשקל תקין) הן גם לשמור בקפידה על בריאותך ותהליך גדילתך (לבל יפגע). בברכה, נועה

13/07/2006 | 20:00 | מאת: שחר

שלום, אני אישה בת 20 ונמשכת מאוד לטעם המתוק. מדי יום מתחשק לי "משהו טעים" ואני מוצאת את עצמי מוטרדת מהערך הקלורי והתזונאי של מיני מתיקה למיניהם. שאלתי היא מה את ממליצה לשלב בתפריט בתור ממתק יומי שאינו משמין ואולי אף מועיל מבחינה תזונאית. מה דעתך על חטיפי הגרנולה החדשים ללא סוכר שמכילים כ-50-60 קלוריות? אני מאוד אוהבת דבש, האם מומלץ להכניס לתפריט מדי פעם? בנוסף אני מעט מכורה לאייסים הפופלארים למיניהם..רציתי לדעת מה המלצתך בנושא, ועד כמה הם משמינים למיטב ידיעתך. אשמח לקבל תשובה מפורטת. תודה מראש :-)

14/07/2006 | 13:29 | מאת:

שלום שחר, כפי שאני אומרת תמיד, אין אוכל משמין ואין אוכל מרזה, הכל מסתכם בסופו של דבר לכמות. כמו כן אני ממלצה לאנשים לשלב בתפריט את כל סוגי המזונות האפשרים, לאו דווקא על בסיס יוצי, אך זה יכול להיות אחת לכמה ימים וכו'. אין חטיף "מומלץ" או כמות קלוריות מומלצת לחטיף, הכל תלוי כמה קלוריות ביום אני מתכננים לאכול. כל עוד את עומדת במסגרת ההגבלות שהצבת לעצמך, כל חטיף יהיה בסדר. אני ממליצה לאנשים אשר נמצאים בתהליך ירידה במשקל, לשלב בתפריט היומי "צ'ופר" עד 100-150 קק"ל, וזה יכול הכל, החל מחטיף מלוח, שוקולד, חטיפי אנרגיה, קרטיבים וארטיקים למיניהם, דבש, ריבה וכל דבר שתרצי. כמובן שעדיף לשלב מזונות "בריאים" כגון פירות , חטיפי אנרגיה וכיוצא בזה. בברכה, דנה

17/07/2006 | 21:54 | מאת: אלירן

האם תוכלי להמליץ לי על שוקולד טעים ללא סוכר (אוליי ממותק בממתיק טבעי) שניתן להתייחס אליו כמאכל בריא (במקום שוקולד רגיל, שהוא כנראה לא ממש בריא, בגלל הסוכר)? אגב, אני אדם רזה יחסית, אך מטופל בתרופה (מינון נמוך) עקב כולסטרול גבולי. אינני מאוד צעיר (אני בגיל פנסיה). תזונתי מאוזנת ומגוונת, אך קשה לי לוותר על שוקולד או גלידה. מאוד אשמח לקבל המלצתך. תודה.

13/07/2006 | 10:11 | מאת: בר

יש את כל הממרחים האלו, "ממרח זיתים שחורים בשמן זית" "ממרח רוטב פסטו" "ממרח עגבניות מיובשות" כמה קלוריות צריך להיות לכף ממרח שכזה? תודה ויום טוב - בר

13/07/2006 | 17:44 | מאת:

שלום בר, הואיל ואין פרסום ערכים תזונתיים, אני יכולה לתת הערכה גסה כי מדובר בכ- 50-70קק"ל לכף שטוחה. בברכה, דנה

13/07/2006 | 19:15 | מאת: בר

ל 100 גרם : 243 והתכולה היא 190 מ"ל

12/07/2006 | 23:14 | מאת: טוטא

אני מאד רוצה לדעת הכל על זרעי פשתן האם נכון שהוא מוריד את המשקל? והכולסטרול? האם צריך לטחון? חכמה מןמלץ לאכול ביום למבוגרים והאם מותר לתת לילדים מתחת לגיל 10? שמעתי ממשהיא שטולנת ומרתיחה לכמה דקות..ואלחר השריה 10 דקות שותה ולאחר כל ארוחה ואומרת שרזתה מזה? מה דעתכם?

13/07/2006 | 18:52 | מאת:

שלום , זרעי פשתן נכנסו בשנים האחרונות כמזון בעל סגולות רפואיות בשל תכולת חומצת השומן אומגה 3 שבתוכו. לאומגה 3 בשנים האחרונות יוחסו סגולות רבות לעזרה וריפוי של מחלות רבות, כגון מחלות לב, כלי דם, מחלות אוטואימוניות, סרטן ועוד. הבעיה מתחילה שאומגה 3 זה שם למספר חומצות שומן, כאשר זו בעלת הסגולות הרפואיות הנ"ל כמעט ואינה נמצאת בזרעי פשתן, בניגוד לנוכחותה הגבוהה בשמן דגים. אם ברצונך למקור טוב לאומגה 3 עדיף ממקור דגי. אומגה 3 יכולה להואיל בהורדת כולסטרול, אך לא בהורדה במשקל, ככל הידוע מבחינה מחקרית. אין המלצה לכמה צריך או מותר, כיוון שתוסף זה לא נחקר בדומה לשמן דגים, ולא הייתי מוסיפה לילדים. ייתכן וחברתך רזתה כי היא אכלה פחות אוכל סה"כ. בברכה, דנה

13/07/2006 | 23:19 | מאת: טוטא

מה דעתך על זה בזרעי פשתן יש כמה מרכיבים הנחשבים מועילים לבריאות, והעיקריים הם: 1. חומצות שומן מסוג אומגה 3. אלו חומצות שומן חיוניות, כלומר הגוף זקוק להן אך אינו מסוגל ליצרם בעצמו, לכן חיוני לקבלם מהמזון. חומצות שומן אלו נחשבות כמגינות ממחלות לב וכלי דם וכמועילות במקרים של טריגליצרידים גבוהים. 2. סיבים. בזרעים יש גם סיבים מסיסים וגם לא מסיסים, המועלים לעיכול ועשויים לסייע בהפחתת רמות הסוכר והשומנים בדם. 3. חומרים בשם ליגננטים, שהם מעין הורמונים צמחיים הדומים לאסטרוגן. חומרים אלו נמצאו במספר מחקרים כמפחיתים שכיחות של סרטן השד והמעי וכן מפחיתים נזק לכלי הדם. כמובן שאין כאן תרופת פלא, אבל שווה לנסות. בקישור הבא תמצאי פירוט על תכונותיהם: http://pbi-ibp.nrc-cnrc.gc.ca/en/bulletin/2002issue2/page5.htm _________________ עידית כהן - דיאטנית

שלום, בבדיקת דם שעשיתי: כולסטרול-334 תריגליצרידים-404 LDL cholesterol-238.60 אני בת 32 , גובה מטר חמישים ושניים , מבנה גוף רחב. מבקשת לדעת מאילו מוצרי מזון עליי להימנע, כדי להוריד את רמות הכולסטרול והתיגליצרידים, מבקשת לקבל ממך טיפים , בתודה, איה

שלום איה, עליך לפנות בדחיפות לרופא המשפחה לקבלת טיפול תרופתי, ברמות כאלו יש להתחיל בטיפול תרופתי, לאחר מכן הרופא יפנה אותך לדיאטנית קבלת ייעוץ אישי ותפריט דל שומן, דל סוכר ולירידה במשקל. כמו כן הינך מוזמנת לערות "חיפוש" בפורום זה תחת הכותרת כולסטרול וטריגליצרדים ולקבל את כל התשובות בנושא. בברכה, דנה

שלום, מהפורום הזה למדתי שסידן ניספג יותר טוב בגוף עם נוכחות של שומן, אז מה אני יכולה לאכול כדי לשמור על ערכי סידן טובים- אני שואלת את זה כי לנוכח רמות הכולסטרול והתיגליצרדים הגבוהים אני לא יוכל לאכול מוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים. אז מה עושים.? שוב תודה,איה

12/07/2006 | 23:21 | מאת: סימה

לאיה שלום לאכול כ4 שיני שום ביום(אם הטעם מפריע לך ,לשיםאת השום במיקרו ל13 שניות) לאכול עלים ירוקים שמיר פטרוזיליה ...... לאכול שמן זית לאכול אגוזי מלך לעשותהרבה פעילות גופנית כמו הליכה למנוע מאכילת מרגרינה וכדומה לקחת 2 כדורי לציטין ביום. כל הדברים שכתבתי לך כולם הוכחו מדעית שמורידים כולסטרול.הייתי ממליצה לך לנסות ,אם חס וחלילה לא יעזור מכיוון שהמיספרים גבוהים ,בהיתיעצות עם הרופא לשקול טיפול תרופתי .רפואה שלמה ובהצלחה

12/07/2006 | 23:21 | מאת: סימה

לאיה שלום לאכול כ4 שיני שום ביום(אם הטעם מפריע לך ,לשיםאת השום במיקרו ל13 שניות) לאכול עלים ירוקים שמיר פטרוזיליה ...... לאכול שמן זית לאכול אגוזי מלך לעשותהרבה פעילות גופנית כמו הליכה למנוע מאכילת מרגרינה וכדומה לקחת 2 כדורי לציטין ביום. כל הדברים שכתבתי לך כולם הוכחו מדעית שמורידים כולסטרול.הייתי ממליצה לך לנסות ,אם חס וחלילה לא יעזור מכיוון שהמיספרים גבוהים ,בהיתיעצות עם הרופא לשקול טיפול תרופתי .רפואה שלמה ובהצלחה

13/07/2006 | 00:07 | מאת: איה

12/07/2006 | 09:51 | מאת: רונה ס

לפני 8 חודשים ילדתי את בני השני. במהלך כל תקופת ההריון עליתי במשקל 9 קילו. לאחר הלידה כמעט ללא מאמץ הורדתי חזרה כ-6 קילו והייתי די קרובה למשקלי מלפני ההריון. בתקופת ההנקה, ממש בלי להרגיש בכך העלתי חזרה 10 קילו והיום, 8 חודשים לאחר הלידה, וכבר 5 חודשים ללא הנקה, אני תקועה עם 10 קילו עודפים שאני ממש לא מצליחה להיפטר מהם. אני לא אוכלת הרבה, וגם משתדלת לא להתפרע באוכל עם דברים משמינים כמו ממתקים עוגות וכדומה. ובכל זאת המשקל לא זז. היום אני שוקלת 89 קילו וגובהי 1.77. אני מנסה לשלב גם פעילות גופנית, למרות שאני לא ממש בכושר וזה נורא קשה לי. מה לעשות ? אני יודעת שאין פתרונות קסם ושזה לא ייעלם ברגע אבל יש לי תחושה שאני פשוט תקועה עם המשקל העודף. אנא עיזרי לי והנחי אותי כיצד לפעול. תודה

12/07/2006 | 11:17 | מאת:

שלום רונה, רונה, זהו אינו פורום להרכבת דיאטה אישית. אם את מוצאת את עצמך "תקועה" עם משקל עודף עליך לברר כמה אנרגיה את מכניסה וכמה את מוציאה. לפעמים זה מסובך מכפי שזה נראה, ולכן אני תמיד ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים, אשר תלמד ממך את הרגלי האכילה שלך והרגלי החיים בפרט, ותוכל לתאם לך דיאטה אישית. בברכה, דנה

11/07/2006 | 23:12 | מאת: גל

אני רוצה לתת לבני תוסף של אומגה 3 או זרעי פשתן. מה עדיף ומה המינונים המומלצים

גל שלום! סליחה על העיכוב בתשובה אך רציתי קצת ללמוד את הנושא. למיטב הבנתי עדיין אין מספיק מחקרים בתחום וממה שקיים לא מצאתי המלצות ברורות שאני מוכנה לעמוד מאחוריהן. יחד עם זאת, אומגה 3 ובייחוד חומצות השומן EPA ו - DHA שקיימות בשמן הדגים (ולא בפשתן!) הינן מומלצות בחום למגוון מחלות וגם במצבי בריאות, ייתכן ואף יתרמו במקרה הזה. לדעתי אין מגבלה לנסות את האפקטיביות באופן אישי. המינונים המומלצים הם כ -500-1000 מ"ג ביום של 2 חומצות השומן יחדיו. בברכה, נועה

11/07/2006 | 16:14 | מאת: חנוך איי

איך אפשר לעלות במשקל ? נתגלתה אצלי מחלת c.l.l. אני כרגע במעקב כל חודשיים-ללא שום טיפול תרופתי. עקב ירידה במשקלי הקבוע 85 ק"ג ל72 ק"ג-במשך תקופה של כ-2.5 שנים ברצוני לעלות במשקל. איך עושים את זה?

11/07/2006 | 23:19 | מאת:

שלום חנוך, עליך לפנות לדיאטנית קלינית במרפאה בה אתה במעקב או בקופת החולים להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה

11/07/2006 | 15:26 | מאת: לאה

שלום, ברצוני לברר: 1. האם שמן זית / קנולה מכילים הן אומגה 3 והן אומגה 9 או רק אחד מהשניים ואיזה מהם? (ומהו אומגה 9?) 2. האם קיימות קבוצות אוכלוסיה שעבורן נטילת אומגה 3 כתוסף או במזון עלולה להוות סיכון (אם כתוצאה ממחלה מסויימת, רגישות לדבר מה, נטילת תרופה כלשהי וכו'). בתודה מראש,

11/07/2006 | 23:16 | מאת:

שלום לאה, שמן זית וקנולה מכילים בעיקר חומצות שומן חד בלתי רוויות ואינן עשירות באומגה 3 ו/או אומגה 9.( חומצות שומן רב בלתי רוויות) אומגה 3 אינו מומלץ לאנשים הנוטלים קומדין. בברכה, דנה

11/07/2006 | 14:49 | מאת: liorit

קראתי כתבה של יעל דרור בוואלה, שאומרת שאין מה לעשות שצריך לאכול בשר אדום כל יום שצריך כל יום כמות מסוימת של ברזל לגילעי 18-23 (הגיל שלי) וכמובן היה גם כתוב שם כמה צריך לצרוך לגיל אחר, מאותו יום אני אוכלת כל יום בשר בקר וכבד והכל, וכבר נמאס לי מזה.. אבל חשוב לי מאוד הברזל בגוף.. מה אתן חושבות? ועוד שאלה. איזה ערכים תזונתאיים יש בטונה?

11/07/2006 | 18:47 | מאת: liorit

http://food.walla.co.il/?w=/917/880777 כבר שבועיים אני אוכלת כל יום, בשר בקר או כבד. ככה כתוב שצריך לצרוך 18 מ"ג ובעוף יש רק 2.3 מ"ג אז אני לא יקבל את מנת ברזל היומית עם כך.

11/07/2006 | 23:14 | מאת:

שלום, נכון שבשר בקר וכבד הינם המקור הטוב ביותר לברזל, אך כמו תמיד אין מקום להגזמה, ולא לכל אחד חסר ברזל. ולכן אפשר לשלב דגים, עוף, הודו ובשר בקר באופן מבוקר בכל יום. הבשר אינו המקור היחיד לברזל במזונינו, הוא מוסף למוצרי חלב, דגני בוקר ועוד. ב- 100 גר' טונה משומרת בשמן יש : 200 קק"ל, 30 גר' חלבון, 8 גר' שומן ו- 1.5 מ"ג ברזל. ( בבשר בקר ב- 100 גר' יש 2.5 מ"ג). בברכה, דנה

11/07/2006 | 11:23 | מאת: יהודה

מהו טווח המשקל הנורמלי עבור גבר בן 32 שגובהו 1.78 מ' ושאינו עוסק כלל בפעילות גופנית? האם משקל של כ- 60 ק"ג הוא נמוך מדי?

11/07/2006 | 23:07 | מאת:

שלום יהודה, הטווח התקין לגובה שלך הוא : 66-75. הטווח חושב לפי BMI. נכון שמשקלך הינו מחוץ לטווח, ויכול להחשב נמוך, אך אם זהו משקלך באופן קבוע ויציב, ואינו נובע מבעיה או מחלה,לא הייתי מנסה לשנותו. בברכה, דנה

11/07/2006 | 09:43 | מאת: דוד

אני מאד אוהב לאכול טחינה גולמית כפי שהיא, למרות שבהוראות ההכנה כתוב מפורשות שיש לערבב אותה היטב עם מים. יתרה מזאת, אינני אוכל אותה עם לחם או פחמימות אחרות, אלא לבדה ללא שום תוספות. האם הדבר יכול להזיק מבחינה בריאותית? מהם הערכים התזונתיים של טחינה גולמית (100% שומשום)? האם היא בריאה יותר מסלטי טחינה שקונים במקררים בשווקים?

11/07/2006 | 23:04 | מאת:

שלום דוד, אין בעיה לאכול טחינה גולמית, זה אף מומלץ ובריא. טחינה גולמית הינה מקור מצויין לחומצת שומן חד בלתי רוויה. מעבר לכך היא מכילה גם הרבה סידן, אך הספיגה יחסית נמוכה. יש לזכור כי טחינה גולמית הינה למעשה הרוב שומן, ולכן יש לקחת בחשבון את הערך הקלורי האדיר בטחינה. בוודאי שהיא בריאה יותר מסלטי טחינה קנויים, הואיל ואינה מכילה תוספת שומן צמחי וכמויות אדירות של מלח. בברכה, דנה

11/07/2006 | 23:13 | מאת: דוד

על גבי האריזה מצוין כי הערך הקלורי של הטחינה הוא 340 קלוריות ל - 100 גרם. האם מדובר בערך קלורי כל כך גבוה? לשם ההשוואה, הרי שלמשל הערך הקלורי של שוקולד הוא כ- 550 ל - 100 גרם.

11/07/2006 | 08:53 | מאת: דני

אני נוטלת כל יום מולטי ויטמין, לאחרונה התחלתי לקחת גם אומגה 3 ביחד עם המולטי ויטמין. האם הויטמינים מסיסי המים יספגו בצורה לקויה בגלל האומגה 3? האם יש צורך לקחת אותם בנפרד? שאלה נוספת- האם אתן יכולות להמליץ לי על מוסף מזון של ברזל שנספג בצורה אופטימלית. יש לציין שיש לי אנמיה מחוסר ברזל כבר מספר שנים(סובלת מקרוהן) ואני נוטלת ברזל של סולגר אבל ללא שיפור משמעותי ברמת הברזל. תודה.

11/07/2006 | 23:00 | מאת:

שלום דני, אין בעיה ליטול את שניהם יחד, במולטיויטמין יש גם ויטמינים מסיסי שומן וגם מסיסי מים, ולכן חשוב לקחת בנוכחות מזון המכיל שומן. לגבי ברזל, צר לי, אך איני יכולה להמליץ על מוצר מסויים. במקרה שלך מדובר בטיפול תרופתי ולא תוסף מזון, לכן יש לפנות לרופא המטפל ( גסטרואנטרולוג ) בעניין. בברכה, דנה

10/07/2006 | 17:49 | מאת: אליהו

בהמשך להסברים שכתבת לפני שבועות אחדים, נמסר לי ע"י דיאטנית קו"ח כי ממחקרים קצרי טווח עולה שצריכת סויה מועילה לבניית עצם עמוד השדרה ולמניעת בריחת סידן - אומנם מדובר במניעה ולא בטיפול חלופי לאוסטיאופורוזיס, וזאת למי שאינם חולי סרטן שד ואין במשפחתם היסטוריה של מחלה זו, וכמו כן נחוץ אישוש נוסף. ואולם, עפ"י ידע זה מומלץ בכל זאת לשלב בתפריט מוצרי סויה למי שאינם חולים ואין במשפחתם היסטוריה של המחלה הנ"ל. אבקש התייחסותך. תודה.

10/07/2006 | 20:28 | מאת:

שלום אליהו, זוהי התייחסותי האחרונה לנושא. ראה כתבה מתאריך 7.7.06 שהבאתי לאתר זה, המצוטטת את מיטב אנשי המקצוע, כולל דיאטניות ורופאים, בנושא הסויה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3272107,00.html בברכה, דנה

10/07/2006 | 21:55 | מאת: סימה

שלום קראתי את הכתבה .לפי הכתבה לא מומלץ למי שחלתה בסרטן השד לאכול סויה אימי חלתה בסרטן השד לפני 14 שנה .האם מותר לה לקחת כמוסות לציטין שמקורו מסויה?

10/07/2006 | 22:09 | מאת: אליהו

דנה שלום רב, ראשית, שאלתי הרי התבססה בדיוק על הכתבה שצירפת כ"תשובה" עליה, כביכול, ולכן אין היא מוסיפה מאומה, לצערי, למידע שכבר היה ידוע לי. שנית, מה שכתוב בכתבה בשום אופן אינו מדבר בעד עצמו. נא תשומת לבך לעובדה שהמפורסמים ששמותיהם רשומים בתחתית הכתבה אינם חתומים עליה, אלא רק מהווים "יועצים". יתר על כן, איש לא חתום על הכתבה. שלישית, הירחון בו הופיעה הכתבה איננו ירחון מדעי, ויש בו תערובת של מידע עם פרשנות שאיש לא קיבל אחריות עליה. כך, לדוגמה, הפיסקות "מה האמת" ו"מה עושים" מהוות פרשנות שלא ברור לקורא הרגיל האם היא עומדת בקריטריונים מדעיים. מטעמים אלה ביקשתי את התייחסותך, כתזונאית מוסמכת שאותה אני מכבד, בעיקר להמלצות שבכתבה ("מה עושים?"), שאינן תואמות תשובות קודמות שלך, בעיקר (אך לא רק) בקטע הנוגע לעניין צפיפות העצם. לא מיותר להביע כאן תמיהה על "תשובתך" אשר, לבד מהעובדה שאין היא מהווה תשובה עניינית כלל ועיקר לפנייתי, נימתה פוגעת ויש להצטער עליה. אני מאוד מקווה ומצפה שתשקלי מחדש את העניין בכללותו, במגמה חיובית וקונסטרוקטיבית.

30/07/2006 | 09:20 | מאת: אליהו להבי

דנה שלום רב, בירחון מנטה מ-7 בח.ז., אליו את מתייחסת, נכתב שממצאי מחקרים שפרסמה לאחרונה אג' הלב האמריקאית הביאו את FDA לשקול את ביטול ההיתר מ-1999 לרשום על מוצרי הסויה את ההיגד הבריאותי לפיו אכילת סויה מפחיתה סיכול למחלות לב כליליות. האם יש להבין שבשלב זה - כל עוד FDA לא החליט, לאחר ששקל, לבטל את ההיתר הנ"ל - ההיתר שריר וקיים, כלומר FDA עדיין טוען שאכילת סויה מפחיתה סיכון כנ"ל?

11/07/2006 | 16:35 | מאת: ירון

אין מידע מוכח להשפעת סויה על צפיפות העצם . נעשו מספר עבודות ראשוניות אך היקפן קטן ולא משמעותי . בחלק מהעבודות לא נצפתה השפעה של סויה המכילה פיטואסטרוגנים על צפיפות העצם . ככלל הסויה הוא מזון המכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים ולכן מומלץ לשלבו בתפריט . למידע בדבר השפעת סויה על סרטן השד תוכל לקרוא בספרו של ד"ר בוב ארנוט בהוצאת מטר " הדיאטה למניעת סרטן השד "

11/07/2006 | 18:10 | מאת: אליהו

ל-ירון תודה על דבריך. יש לי שאלה אחת (מחולקת לשני חלקים) לגביהם: האם המידע שפורסם לאחרונה ב"מנטה" לפיו "ממחקרים קצרי טווח עולה שתוספת סויה אכן מועילה לבניית עצם עמוד השדרה ולמניעת בריחת סידן" בתוספת ההמלצה הנלווית "לשלב בתפריט מוצרי סויה" (על רקע המידע הנ"ל) - כלולים או לא כלולים בתיאורך "מספר עבודות ראשוניות שהיקפן קטן ולא משמעותי"? והאם אתה שולל את ההמלצה המנומקת דלעיל? אנא הבהר. תודה.

30/08/2006 | 10:38 | מאת: אליעזר

דנה שלום, אבקשך להתייחס להערותיהם המעניינות של יהודה וירון בנדון. תודה.

10/07/2006 | 11:45 | מאת: מזל לגריסי

שלום אני בת 29 וידוע מלידה על רגישות לG6PD לאחרונה קראתי שיש מזונות שעלולים להחמיר את ההומוליזה שיש לי אם צורכים אותם הרבה אשמח לדעת מה הם תודה רבה

10/07/2006 | 16:58 | מאת:

שלום מזל, המזון שיכול להחמיר המוליזה החולי G6PD הינו פול או כל מזון שמרכיב פול, בין היתר חלק מקציצות הפלאפל. מעבר לכך יש להתייעץ עם הרופא המטפל שכן ישנן תרופות רבות שאסור ליטול במקרה זה. בברכה, דנה

09/07/2006 | 19:43 | מאת: איה

שלום ! רוצה לדעת האם המוצר הנ"ל הינו טוב לצורך הוספת סידן לתפריט היומי . כמו כן כמה מחושבת גבינת הסקי כמנת פרי? תודה רבה ,איה

שלום איה, מוצר זה הינו מקור מצויין לסידן. גבינת סקי אינה מחושבת כמנת פרי, הואיל וגבינת סקי אינה פרי. בברכה, דנה

09/07/2006 | 17:23 | מאת: שולה

שלום האם בבירה שחורה יש הורמון נשי או איזה שהוא הורמון ו גם האם כמו קולה מכיל חומרים לא טובים ?מודה לך מראש

10/07/2006 | 10:37 | מאת:

שלום שולה, בבירה שחורה אין הורמונים נשיים או כל הורמון אחר. לא ידוע שבירה שחורה מכיחלה חומרים "מזיקים" כמו קולה, פרט לסוכר . בברכה, דנה

09/07/2006 | 15:48 | מאת: ענת

אני בת 30, גובה 1.60 שוקלת בערך 70 ק"ג כיום. כשהייתי נערה הייתי אנורקסית במשך מספר חודשים ולאחר מכן האנורקסי הפכה לאכילה כפייתית כולל בולמוסי אכילה רבים בתדירות גבוהה וכמויות גדולות. השתחררתי מהצבא במשקל 68 והחלטתי לעשות דיאטה מסודרת, הלכתי לדיאטנית והורדתי 15 ק"ג בשילוב עם ספורט והכל היה מצויין, לתקופה מסויימת לא חשבתי על אוכל... לאחר הדיאטה הזו שבו התקפי האכילה ובין הגילאים 22 ל 27 נעתי בין משקל של 50 ל 60 ק"ג. כאשר רזיתי זה לא היה בעקבות דיאטות כסאח בהכרח וכאשר שמנתי זה היה בגלל התקפי אכילה בתדירות גבוהה. לפני כשנתיים וחצי התחלתי ללמוד באוניברסיטה ועבדתי במשמרות לילה. לאט לאט התחלתי לעלות במשקל. לא בהכרח אכלתי יותר אבל עשיתי פחות ספורט וכנראה שמשמרות הלילה דפקו את חילוף החומרים. הגעתי למשקל של 65. במשך השנה האחרונה לקחתי את עצמי בידיים. הפסקתי לעשן, התחלתי לאכול בצורה מאוזנת (פחות ממתקים ומטוגן,יותר ירקות ודגנים מלאים) בשעות נורמאליות, וללא בולמוסים. במקביל התחלתי בפעילות גופנית - הליכות ושחייה. אמנם לא בהתמדה טוטאלית אבל הרבה יותר משעשיתי לפני. ציפיתי לאור השינויים האלה שארד במשקל או שלפחות אפסיק להשמין אך זה לא קרה אלא אפילו להיפך. אני משמינה לאיטי ואני לא מבינה למה. אמרו לי שזה קשור להפסקת העישון אבל זה כבר שנה מאז שהפסקתי ואני באמת "ילדה טובה" בכל הקשור לאוכל, בטח ביחס לפעם. אז מה הבעיה איתי? האם יש בדיקות שאפשר לעשות כדי לדעת אם יש בעייה גופנית שבגללה אני רק משמינה ולא מרזה. יש לציין שאני לא מאמינה בדיאטות אלא בשינוי הרגלי החיים וזה מה שעשיתי. העןבדה שזה לא עוזר לי לרזות מאוד מתסכלת אותי. מה אפשר לעשות? יצאה לי שאלה ארוכה.. פשוט רציתי לתת תמונה מלאה של הבעיה

10/07/2006 | 10:35 | מאת:

שלום ענת, איני יכולה לדעת מדבריך מהי הסיבה לעליה במשקל, יש לקחת אנמנזה ולברר כמויות המזון שהינך אוכלת ומהי ההוצאה האנרגתית שלך. הבדיקה היחידה שיכולה להסביר עליה במשקל ללא הכנסה קלורית גבוהה זה תפקודי בלוטת התריס. המלצתי, לגשת לדיאטנית קלינית להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה

09/07/2006 | 10:17 | מאת: אילן

שלום , אני בן 24 גובה של 1.75 עם משקל של 59-60 ק"ג אני מעוניין להעלות קצת במשקל. אני אוכל בצורה מאוזנת ולא מצליח להעלות במשקל. האם הוספה של מזון תינוקות , כמו האבקות לתחליף חלב אם, יכולות להועיל לי? האם זה יהיה בריא לצרוך בנוסף לתזונה הרגילה את האבקות האלו? (תןפעות לוואי וכו') תודה!

09/07/2006 | 10:23 | מאת:

שלום אילן, על מנת להעלות במשקל עליך לצרוך יותר קלוריות. פורמולות לתינוקות בנויות לתינוקות, כלומר ההרכב מותאם לתינוקות ופחות למבוגרים. כמו לתינוקות ישנן אבקות העשרה שמותאמות למבוגרים. המלצתי, פנה לדיאטנית קלינית להתאמת תפריט אישי+ תוספות קלוריות מתאימות. בברכה, דנה

08/07/2006 | 22:03 | מאת: נועה

עכשיו שתי שאלות באמת אחרונות בערך כמה פיסוטוקים שווים ל 100-150 קלוריות? וכמה קלוריות בערך יש בסטייק בקר (פילה) גדול כזה

09/07/2006 | 12:08 | מאת:

שלום נועה, ב- 50 פיסטוקים יש כ- 160 קק"ל. ב- 100 גר' בשר בקר לפני הכנה יש כ- 200 קק"ל. סטייק בקר יכול בכל משקל, כך שאין חישוב מדוייק. בברכה, דנה

09/07/2006 | 14:11 | מאת: נועה

50 פיסוטקים, זה המון אז איך ב 7-10 אגוזי קשיו יש בערך את מספר הקלוריות הזה?.

11/07/2006 | 08:13 | מאת: נועה

תודה רבה

08/07/2006 | 17:23 | מאת: ATD

שלום רב, הבן שלי שותה אנשור + אחד כל ערב. בן 17, מנסה לעלות במשקל. נדמה לי שמאז האנשור הופיעו שני שלשולים גדולים ביום, היתכן???? תודה

08/07/2006 | 17:39 | מאת:

שלום, אנשור פלוס הינו מרוכז מאוד בעל אוסמולריות גבוהה היכולה לגרום לשינויים ביציאה, החל מיציאה רכה ועד שלשולים. בשלב ראשון מומלץ לדלל את המוצר במעט מים ולהעלות את הריכוז בהדרגה. יש להתייעץ עם הדיאטנית שהמליצה על המוצר. בברכה, דנה

08/07/2006 | 17:17 | מאת: דלית

שלום! רציתי לדעת האם בריא לאכול במבה, מספר פעמים בשבוע? והאם זה נכון שזה מהווה מקור טוב לויטמין b12 ? תודה.

08/07/2006 | 17:38 | מאת:

שלום דלית, אין פה עניין של בריא או לא בריא. במבה הינה מקור טוב לתוספי ויטמינים ולשומן חד בלתי רווי, אך היא גם מקור לשומן וקלוריות ונתרן. לכן אכילה מבוקרת של במבה אינה מזיקה, אך המרחק בין לא מזיק לבריא הינו ארוך. במבה מתוספת ויטמינים, בין היתר B12, אך לא הייתי מסתמכת עליה כמקור יחיד לויטמין זה. בברכה, דנה

08/07/2006 | 17:10 | מאת: גל

שלום רב, אני רוצה להוסיף לתזונה היומית שלי, דגני בוקר(כתוספת יומית לסיבים תזונתיים) . מבקש לדעת על איזה סוג של דגני בוקר את ממליצה-אם תוכלי לתת לי שם ספציפי זה יעזור לי נורא!! בעיקרון שמעתי על ברנפלקס, אבל איני יודע של איזה חברה זה. בתודה, גל

08/07/2006 | 17:36 | מאת:

שלום גל, הואיל וזהו אינו מדור פרסומי, לא אכול לתת שמות של מוצרים. דגני הבוקר המומלצים הינם אלו המכילים סיבים תזונתיים ועשויים מחיטה מלאה, כגון ברנפלקס שציינת. כל שעליך לעשות ללכת לכל סופר ולבדוק את הרכיבים של כל קורנפלקס, רצוי כמה שיותר סיבים תזונתיים, ופחות דגני בוקר עם תוספת סוכר ושוקולד. בברכה, דנה

11/07/2006 | 13:11 | מאת: היי

גרנולה נטולת סוכר לא קלוייה,של חברת אפקטבעי-אין בכל סופרמרקט אני רוכש בחברת "מגה" את המוצר הנה אתר החבר תתקשרי תשלחי מייל ותשאלי היכן בעירך ניתן להשיג www.effectiveat.co.il לבריאות

08/07/2006 | 16:34 | מאת: שי

שלום אני ילד בן 15 רציתי לדעת איך אפשר להתמלאות בפנים ? מכון כושר עוזר ? וטימינים מה ??

08/07/2006 | 17:34 | מאת:

שלום שי, כאשר אנו עולים במשקל פיזור השומן אינו אחיד בכל הגוף. ישנם מקומות שצוברים יותר שומן ( בטן, רגליים) ויש כאלו שפחות. אין אפשרות "להשמין" רק בפנים ולא בשאר הגוף. פעילות גופנית לא תעזור לכך. ישנם אנשים עם מבנה פנים צר. בברכה, דנה

שלום, אני אוכלת את הדנונה הנ"ל, בין הארוחות כתוספת יומית לסידן, רציתי לדעת אם הדנונה הזה הוא מקור טוב לסידן. רשום על גביו שהוא מכיל 195 גרם סידן לגביע. האם אכילת היוגורט דנונה הזה הינה תחליף למנת פרי? תודה, איה

שלום איה, מעדן זה הינו מקור טוב לסידן. הוא מהווה לכל היותר 1/2 מנת פרי. בברכה, דנה

08/07/2006 | 14:30 | מאת: מעיין

יש בייגלה, בייגלה שמיניות. החטיף עם אני צריכה בערך שיהיה לי מנת ביינים של 100 - 150 קלוריות כמה שמיניות כאלו בערך שוות לזה? ועכשיו שאלה, כמה קלוריות יש ברוטב פסטו, נגיד כמה לכפית?

08/07/2006 | 15:31 | מאת:

שלום מעיין, בכוס בייגלה יש בערך 100 קק"ל. כפית פסטו מכילה בהערכה כ- 30-40 קק"ל. בברכה, דנה

08/07/2006 | 19:45 | מאת: מעיין

נגיד בערך 20 בייגלים כאלו?

08/07/2006 | 09:43 | מאת: בן משפחה

שלום למומחית קרובת משפחתי נעזרת בתוספת התזונה "אנשור פלוס". היא מרגישה שהמוצר עוזר לה להרגיש יותר טוב. קרובתי אינה ממעיטה, בגרך כלל, בצריכת המזון וגם אינה מוגבלת במיוחד בענין. האם יתכן שתזונתה אינה מגוונת במדה הראויה? בתודה מראש על תשובתך ושבת שלום. בן המשפחה

08/07/2006 | 11:24 | מאת:

שלום, צר לי, אך לא הבנתי את פשר שאלתך.האם אתה מעוניין לדעת האם אנשור פלוס בא כתוסף לתזונתה הלא מגוונת? כדי לדעת שתזונתה אינה מגוונת עלי לדעת מה היא אוכלת. אנשור הוא בד"כ תוסף מזון מועשר בחלבון, אנרגיה, ויטמינים ומינרלים, הוא יותר תחליף מזון ולא תוסף מזון, זה במקום אוכל או בנוסף לאוכל. בברכה, דנה

08/07/2006 | 00:39 | מאת: אורנית

שלום רב, רציתי לדעת האם זה נכון שאכילה של פטריות ושתיית בירה שחורה גורמים לשיעור יתר משום שאלו מזונות המכילים הורמונים גבריים? בתודה, אורנית.

08/07/2006 | 02:19 | מאת:

שלום אורנית. התשובה היא פשוטה : לא, לא, לא! זהו גבב של שטויות. שיעור יתר בנשים נגרם ע"י שינויים הורמונליים פנימיים. בברכה, דנה

07/07/2006 | 23:34 | מאת: איה

שלום ! אני בת 32, 1.53 סנטימטר. אני שוקלת 72 ק"ג. ברצוני לדעת לאיזה משקל עליי להגיע? מהו המשקל האופטימלי עבורי (ביחס לגובה שלי). תודה,איה

08/07/2006 | 02:17 | מאת:

שלום איה, המשקל האופטימלי אינו נקבע רק עפ"י הגובה אלא גם עפ"י מבנה גוף, הרכבו והרגלי חיים, כך שהמספר שאותו אני אתן לך הוא ממוצע ויכול להיות יותר או פחות : לפי חישובי המשקל האופטימלי עבורך הינו: 60 ק"ג. בכל מקרה עליך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי ותוכנית הרזיה הכוללת בין היתר גם פעילות גופנית. בברכה, דנה

07/07/2006 | 00:12 | מאת: מירב

יש לי אנמיה..והרופאה אמרה לי לאכול מאכלים שיש בהם הרבה ברזל.. איזה מאכלים יש הכי הרבה ברזל..?או בכלל איפה יש.. תודה

07/07/2006 | 08:28 | מאת:

שלום מירב, מזונות עשירים בברזל הינם: בשר בקר, בשר הודו, כבד עוף, דגים ומוצרים מועשרים בברזל כגון דגני בוקר. בברכה, דנה

06/07/2006 | 23:55 | מאת: פאולה

שלום רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה במשך היום. כדי לרדת במשקל. תודה ג'סיקה

07/07/2006 | 08:27 | מאת:

שלום ג'סיקה, אין המלצה גורפת לכלל האוכלוסיה, הכל תלוי במין, משקל, גובה, הרגלי חיים, דיאטות בעבר וכו'. כד לדעת זאת עליך לפנות לדיאטנית קלינית שם היא תקח ממך אנמנזה של מזון וכך תוכל להחליט כמה קלוריות את צריכה ביום על מנת לרדת במשקל. בברכה, דנה

06/07/2006 | 22:36 | מאת: נטלי

ערב טוב, 1. אני נוטלת אלטרוקסין בבוקר, לאחר שעה אוכלת דגני בוקר מסוג ברנפלקס-אול בראיין וכד' (דגני בוקר מחיטה מלאה / סובין), האם הדבר מפחית יעילות ספיגת האלטרוקסין? אם כן, מתי מומלץ לאכול ארוחה זו? האם הדבר נכון גם לגבי לחם מלא ומוצרים אחרים? 2.אני רגישה לחלב פרה ושותה חלב על בסיס סויה, קראתי היום שהוא לא מומלץ לאנשים הסובלים מבעיות בלוטת התריס. האם הדבר נכון? האם נכון לגבי כל מינון? מה התחליף המומלץ לחלב פרה?

07/07/2006 | 08:57 | מאת:

שלום נטלי, בהתוויות הרפואיות של אלטרוקסין מצויין כי יש לקחת את התרופה כשעה לפני האוכל והרחק מכל תוסף מזון. כמו כן מצויין כי קמח סויה, אגוזים וסיבים תזונתיים יכולים להשפיע על הספיגה של הכדור ולהורידה, לכך מומלץ לצורכם במרחק סביר מנטילת התרופה. שעה אחרי נטילת הכדור לאכול ארוחה עשירה בסיבים להערכתי כבר לא תפריע ואותו כנ"ל לגבי כל מוצר המכיל סיבים תזונתיים. את יכולה להמשיך חצרוך מוצרי סויה, רק לא ביחד עם הכדור ולהשתדל להתרחק מבחינת זמן מנטילת הכדור. כמ כן רצוי להמנע מירקות ממשפחת המצליבים כאשר אינם מבושלים כגון: כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, צנון וצנונית. בברכה, דנה

06/07/2006 | 22:14 | מאת: cb

כדי שסידן יספג בגוף צריך לצרוך אותו עם מוצר של 3% שומן או עם אוכל שהכלל שלו הוא 3% שומן לפחות?

07/07/2006 | 08:24 | מאת:

שלום, סידן נספג טוב יותר בסביבה שומנית. לרוב סידן מגיע ממוצרי חלב לכן חשוב שהמוצר יהא בעל אחוז שומן סביר, 3% בד"כ מהווה כמות מספקת של שומן. בברכה, דנה

07/07/2006 | 08:53 | מאת: cb

התכוונתי לאם למשל אני אוכלת גבינה 3% וסלט אז סה"כ אחוז השומן קטן. זה משפיע?

06/07/2006 | 11:33 | מאת: ליאת

שלום לכן, שאלתי את השאלה בפורום הרזייה ולא נעניתי. אני חושבת שהגעתי הפעם לפורום "הנכון"... נתקלתי בספר בנושא תזונה (באנגלית) שמזהיר בין השאר מפני הסכנות שבמרגרינה. הוזכרו שם שני סוגי מרגרינה : - tub ו- stick . האם תוכלו לומר לי מה ההבדל בין הסוגים (למה הכוונה בעברית). כתוב שם שהראשון (tub) פחות מסוכן מהשני. האם זה נכון ואיך זה מופיע כסימון על המוצרים? תודה מראש. .

06/07/2006 | 13:07 | מאת:

שלום ליאת, לכל הידוע לי אין מושג בעברית השווה לשני המושגים הנ"ל. לפי המידע שקראתי מרגרינה STICK הינה מרגרינה בעלת אחוזי חומצות שומן רוויות גבוהה יותר ויותר חומצות שומן טרנס לעומת ה- TUB. כמו כן יש הבדל ביניהן ברמת הקושי כאשר ה- STICK קשה יותר. בכל המרגרינות אשר עברו תהליך הידרוגנציה יש חומצות שומן טרנס הידועות כגורם סיכון למחלות לב. היום רוב החברות פיתחו מרגרינות בהן הוריד או אחוזי חומצת השומן טרנס ע"י תהליכים פיסיקליים וכימיים שונים. כאשר את מחפשת מוצר עליך לחפש נוכחות של חומצות שומן טרנס או את המושג" שומנים מוקשים" כדי לדעת שעליך להמנע ממזון זה. בכל הזדמנות ניתנת עדיף להשתמש בשמן זית או קנולה, חמאה או ויקול ולהשתדל להשתמש כמה שפחות במרגרינות על סוגיהן. אם נשווה למרגרינות בארץ, אז מרגרינה לבישול תקרא " STICK" ומרגינה למריחה " מזולה" תקרא "TUB,. בברכה, דנה

09/07/2006 | 19:42 | מאת: ליאת

תודה רבה, דנה. חיפשתי את התשובה הרבה זמן ולא מצאתי. ישר כח.

06/07/2006 | 10:45 | מאת: קרן

1. האם מותר בעת הנקה לשתות חלב 1% במקום 3%? האם אין בכך הפחתה של כמות הסידן הנכנס לגוף שלי או שזה אותו הדבר וההבדל היחידי הוא באחוזי השומן? 2. מהי התוספת הקלורית שיש להוסיף לתפריט דיאטתי בזמן הנקה?

06/07/2006 | 13:23 | מאת:

קרן שלום! אין שום בעיה לשתות חלב 1%. כל סוגי החלב דלי השומן מתוספים בויטמין D לשיפור ספיגת הסידן. שומן הוא מרכיב חשוב בחלב אם אבל כמובן שאין בעיה לגוף לגייסו מן המאגרים (בהנחה שיש לך ולו מעט). התוספת הקלורית הנחוצה להנקה היא בדומה לתקופת ההריון - 400-500 קק"ל. בברכה, נועה

05/07/2006 | 23:04 | מאת: איה

שלום! מבקשת לדעת מה זה דגנים מלאים? ובאיזה צורה רצוי לאכול אותם. בתודה, איה

06/07/2006 | 11:35 | מאת:

שלום איה, דגנים מלאים הינם דגנים ביחד עם קליפתם כגון : חיטה מלאה, שיפון, שבולת שועל, אורז בר, קינואה, כוסמת. חיטה מלאה ושיפון יש בלחמים למיניהם ומאפים, היום אפילו הוסיפו לקרקרים, פיריכיות, בייגלה ועוגיות. כל השאר לרוב נאכלים כתוספת מבושלת בארוחה חמה או כדייסה. בברכה, דנה

05/07/2006 | 20:26 | מאת: דוד

שלום, ברצוני לברר, כאחד הסובל מהבעיה הנ"ל, (בדיקות דם תקינות, לרבות סוכר) אם מותר לי לאכול: אפרסקים, שזיפים, משמשים, אגסים, תפוחי עץ למיניהם, מלון, ענבים ירוקים ואדומים וכן מה קורה עם פירות טרופיים כגון אננס, קיוי, מנגו ועוד. אותה השאלה לגבי פטריות (בעיקר כאלו שבקופסאות שימורים, כגון פטריות שמפיניון וכד'). בתודה.

05/07/2006 | 21:24 | מאת:

שלום דוד, לאנשים עם רפלוקס במערכת העיכול אין הגבלה בסוג הפירות או בכמות לפי ההנחיות הקיימות. כמובן שהדבר אינדיבידואלי ויש לנסות כל פרי בנפרד ולבדוק כיצד אתה מרגיש לאחר האכילה. בברכה, דנה

05/07/2006 | 20:04 | מאת: איה

שלום, רציתי לדעת איזה כמות של סיבים תזונתיים מתקבלת ,מאכילת 2 מלפפונים טריים על קליפתם.(לערך) תודה,איה

05/07/2006 | 21:22 | מאת:

שלום איה, ב-2 מלפפונים יש כ- 2 גר' סיבים תזונתיים. בברכה, דנה

05/07/2006 | 15:44 | מאת: לאה

שלום רציתי לדעת סיבים תזונתיים באנגלית קוראים לו פייבר? ואם כן באיזה ירקות ופרות נמצאים.

05/07/2006 | 17:26 | מאת:

שלום לאה, כן, סיבים תזונתיים באנגלית נקראים פייבר. סיבים נמצאים בכל קליפות הירקות והפירות הקיימים, בקטניות ובדגנים מלאים. בברכה, דנה

05/07/2006 | 13:45 | מאת: מ

רציתי לדעת האם זה נכון שכשאוכלים מעט מידי (כלומר הרבה פחות מהכמות הקלורית המומלצת ליום), בניגוד למצופה לא יורדים במשקל? ואיך ניתן לדעת איפה עובר הגבול הזה- כלומר מתי זה נחשב "מעט מידי"?

שלום, המשקל שלנו נקבע ע"י כמה אנו מכניסי- אוכלים וכמה אנו מוציאים - אנרגיה. בשלב התחלתי של דיאטה כאשר אנו מפחיתים בכמות האנרגיה הנכנסת תהא ירידה במשקל עד לנקודה מסויימת, בו הגוף מתחיל לשחרר הורמונים להאט את קצב חילוף החומרים במספר מנגנונים ביכומיים מורכבים, שטרם גילו את כולם. ישנו מינימום לכל אדם וזה תלוי בהוצאה האנרגתית הבסיסית שלו ובגורמים נוספים, כגון פעילו גופנית ונטיה משפחתית להשמנה. את הגבול קשה לקבוע כי כל אדם שונה ורק הנסיון בשטח מאפשר לגלות זאת. לכן דיאטה צריכה להיות מבוקרת ותחת בקרת אנשי מקצוע. "מעט מדי" נחשב שהגוף אינו מקבל את צרכיו מבחינת חלבון, פחמימות, שומנים ויטמינים ומינרלים ונכנס למצב של תת תזונה, היכולה לסכן חיים. בברכה, דנה

05/07/2006 | 12:05 | מאת: בת אל

שלום, יש לי בעיות ביציאות, יש לי יציאה רק פעם בכמה ימים. עשיתי בדיקות והכל בסדר. אני אשמח לדעת אילו מאכלים: פירות, ירקות וכל מאכל צימחוני יוכלו לעזור לתת יציאה כל יום או כמעט כל יום תודה

05/07/2006 | 17:21 | מאת:

שלום בת אל, הטיפול בעצירות כולל שתית נוזלים מספקת ( כ- 2 ליטר ליממה ), פעילות גופנית על בסיס יומי, והעשרת התפריט בסיבים תזונתיים מסיסים הנמצאים בעיקר בקטניות, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, אורז מלא וכו' ) וכן בחלק מהפירות והירקות, אך ההמלצה להעלות את סך כמות הסיבים בדיאטה. בברכה, דנה

שלומות, תינוקי בן 9 חודשים והוא מקבל את התפריט הבא: 7 בוקר יניקה 12 פירות( חצי עד כוס) 16 ירקות עם בשר עכשיו התחלתי להוסיף 2 כפות אורז/ כוסמת וכו (כוס) 19 טעימות של חצי פרוסה עם גבינה 20:30 יניקה בין לבין כמובן מים ועוגיה לילדים יש לי הרגשה שהתינוק שלי לא רגוע ורעב הוא מתעורר פתאום בלילות? הוא שונא דיסות מוכנות האם אפשר להכין לו בלילה דיסה (לא קנויה) ואיך? האם מבחינת הכמויות זה בסדר?(שוקל 10.5)? האם זה לא יפגע לי בתפוקת החלב שממילא ירדה? תודה רבה!!!

הילה שלום! ראשית - משקלו של בנך תקין לגילו (אם כי אני מסייגת את קביעתי שכן תמיד צריך להסתכל בעיון בעקומת הגדילה בכדי לקבוע האם תהליך הגדילה תקין). במידה ותהליך הגדילה תקין, אין חשש שהוא "לא אוכל מספיק..." יש להשתדל ולתת לילד להחליט מהן הכמויות שהוא אוכל, כלומר להגיש לו את סוג המזון שאת רוצה אבל לתת לו להחליט אם הוא אוכל וכמה. כשאני מסתכלת על התפריט שצירפת יש לי הערה קטנה שכביכול לא קשורה לשאלות שלך (אבל יכולה לדעתי לפתור לך את הבעיה) - בבוקר הפרש שעות מאוד גדול (5!) בין הארוחות ואז רק פירות שזו ארוחה שמספקת רק פחמימות. יוצא שצהריים (ארוחה מאוזנת וטובה) ניתנת 9 שעות(!) לאחר הארוחה המאוזנת הקודמת וזה הפרש גדול מדי שבמהלכו בנך לא מקבל חלבונים ושומנים (שיש להם תפקיד חשוב בתחושת השובע). עדיף להקדים את הפירות ל - 10-10:30, את הצהריים ל - 13:30-14, ביסקויט ואולי עוד קצת פרי ב - 16-17 וא. ערב ב - 19. תינוק אמור להמשיך ולאכול במשך היום בתבנית של כל 3-4 שעות (כמו שאנחנו ממליצים גם למבוגרים...), בין היתר, לשמירה על רמת הגלוקוז בדם ולשמור על תחושת שובע ללא רעב מוגבר מדי. בערב את יכולה להוסיף דייסה, על בסיס חלב אם או תכשיר הזנה לתינוקות (זה כמובן יכול לסייע לתחושת השובע בלילה). יש עדיפות ברורה לדייסות המוכנות המיועדות לתינוקות משום שהן מועשרות בברזל וויטמינים ומינרלים נוספים. אם תכיני עם החלב אם, יש סיכוי שהטעם יהיה מוכר ומועדף לבנך. יש כמובן אפשרות (בעדיפות פחותה) לבשל קורנפלור (לבישול) עד שמסמיך ואז כשמצטנן מעט, לערבב עם החלב/תכשיר ההזנה. בברכה, נועה

07/07/2006 | 03:35 | מאת: הילה